Kimi Ga Nozomu Eien

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Takayukinak kit kellett volna választania?

Haruka
10
36%
Mitsuki
18
64%
 
Szavazatok száma: 28

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Animében mindig az olyan szereplők szimpik, akik a való életben nem lennének azok.
Bár itt egyenlőre egyik lánnyal sincs bajom.

Valóságban pl nem tudnám megbocsátani amit Takayuki tett, megígérte Harukának a baleset előtt, hogy mindig vele marad, ezt az esküt a baleset után sem szabadott volna elfelejtenie. Én pl ha a párom több évig kómában lenne akkor sem néznék rá másra. Igy itt ő a hibás, nem Mitsuki, mert ő mindig is szerette a fiút, de aztán amit Shinjivel tett az már olyan amit megint nem tudnák megbocsátani a valóságban. Mert ha szeretünk valakit nem fekszünk le olyannal akibe nem is vagyunk szerelmesek.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: amcsi »

Én őszintén azt gondolom, hogy mindenki normálisan teljesített, a személyiségéhez passzolóan ráadásul. Shinjit is abszolút megértem, hogy nem tudott ellenállni a kísértésnek.
Amúgy valahol azt hallottam, hogy a szex jó ellenszer a depresszió ellen, így azt is megértem, amikor félreszeretkeztek.
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt
Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji »

amcsi írta:félreszeretkeztek
:LOL: Ezt az eufemizmust még nem ismertem :D

Elhaym véleményével azért vitatkoznék. Nem látom be, miért viszonyulnék másképp a kiminozo szereplőihez, ha hús-vér emberek lennének... Ha a való életben ugyanígy cselekednének, ugyanígy éreznének, én is ugyanúgy éreznék irántuk mint az anime szereplők irányába.
Ami a hozzászólás végét illeti... Én inkább nem méricskélem a szereplőket - az túl egyszerű. Fogunk egy nekünk tetsző (belénk sulykolt) mércét, és azt mondjuk: "Takayuki, te morális nulla vagy, mert nem tartottad meg az ígéreted; Mitsuki, te egy ribanc vagy, mert lefeküdtél valakivel, akit nem is szeretsz." Ez lényegesen egyszerűbb, mint elfogadni, hogy egyszerűen csak emberek, annak minden szépségével és gyarlóságával. Nekem meg nem tisztem, hogy ítélkezzek bárki felett - ezt meghagyom Istennek, bíbelődjön ilyesmivel ő ha akar.
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Kicsit kezdek unalmas lenni, de :goodpost:
Meg a nem sokkal ezelőtt is, amit Rogue-nak írtál.

Amúgy nem tudom, én biztosan nem várnám el az életben valakitől, hogy attól, hogy egyszer megesküdött valakinek, h örökre mellette marad.. stb. Természetesen gondolkozhat így valaki, de nem lesz könnyű dolga az életben, az biztos.. Pl. akkor azokat, akik elválnak, azokat is mind hibáztassuk?
Amit Mitsuki csinált, abban sztem nem is az volt annyira szemét, hogy félrelépett éppenséggel (félreszeretkezett :cool: ), sokkal inkább az, hogy szegény Shinji..
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Elgondolkodtam kicsit azon, mit tettem volna Shinji helyében, és az a gond, hogy a lehetőségei eléggé limitáltak. Nézzük őket:
1) hagyja Mitsukit elmenni azzal a nóném arccal. Ekkor ő maga "tiszta" marad, cserébe Mitsuki szörnyen fogja magát érezni másnap, és ezzel a random félreszeretkezéssel ( :-P ) még talán nagyobb morális és önértékelési gödörbe kerül mint eddig. Shinji meg csak ül és szenved tovább, cserébe nem tudott segíteni a nőn, akit állítólag szeret.
2) "Megmenti" Mitsukit, de nem fekszik le vele annak nyilvánvaló (bár igaz, hogy nem beszámítható) hajlandósága (khm,khm) ellenére sem. Hát ekkor viszont egyrészt elszalasztja az egyetlen esélyét (amit mint kiderül mindenképp elszalaszt, bárhogy is dönt), Mitsuki legalábbis akkor este baromira haragudni fog rá, másnap meg.....hát, megköszönni akkor se fogja neki. Legyünk reálisak! Nincs benne a top10 legvalószinűbb reggeli beszédtémában hogy "bocs, hülye voltam hogy le akartam veled feküdni, szép volt tőled hogy ellenálltál és józan maradtál, mert így a legjobb mindkettőnknek". Szal néznek egymásra reggel hülyén, aztán ez olyan szép falat épít kettejük közé amit 2 ezred dühös berlini se bont le.
3) Azt teszi amit végül is tett. Az eredményt ismerjük. Senkinek se lett túl pozitív élmény, utána meg....hát, az ő kettejük sorozat utáni jó viszonyára se mernék társasházat építeni.
4) Megmenti Mitsukit, és felhívja Takayukit, hogy "Te hülye barom itt az elhanyagolt nőd, gyere és kérj tőle bocssánatot beszéljétek meg, és egyébként is viselkedj már férfi módjára Te rakás szerencsétlenség!"
Azon kívül, hogy nyilvánvalóan beleavatkozik mások kapcsolatába, talán még ez a legtisztább út, de most őszintén: melyikünk tette volna meg? Még ha Shinji van is olyan rendes,hogy ne fogja fel úgy az egész szitut, hogy "C-H-A-N-C-E!!!", akkor is szerintem látva, hogy magára hagyta az általa szeretett nőt Takayuki, biztos hogy felmerül benne az "hát ez a dög nem érdemli meg Mitsukit!" gondolat, ami ha nem is készteti feltétlenül aktív lépésre (kerüljük a szóismétléseket :) ) akkor is tudatalatt legalábbis meggátolja abban, hogy ő most olyan nagyon segíteni akarjon Takayukin. Ő Mitsukin akart segíteni, és talán valahol magán is. Szerintem egész egyszerűen belekerültek mindketten egy "minden mindegy, jöjjön aminek jönnie kell" apatikus állapotba, aztán annak ugye az lett a vége, ami.
Sajnálom Shinjit, mert neki tényleg esélyt sem hagytak. Persze, ha még ezt a szálat is rendesen kibontják, tuti nem úszta volna meg 14 résszel a sorozat.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Csak Shinji tudta mi a helyzet..tudta h Mitsuki Takayuki-t szereti, ergo o csak rosszul johet ki az egeszbol, mert neki nincs eselye Mitsuki-na, igy viszont a nagybetus CHANCE dolog csak rosszabba teszi a helyzetetl..ugyh ha a 4es verziot valasztja, akkor nem is lett volnap para..
Ez a megigertem vmit dolog meg..csak addig tartom meg az igeretem amig az nekem is jo? Ha mar tortenik vmi rossz, akkor mar bocs, nem varhattam tobbet...nem mondom, h ez komara is ervenyes, meg h telleg orokre az, csak hat, akkor is becsapta Haruka-t..(bar most arra nem is emlekszem, h mennyi ideig vart meg ra..:S) Amugy meg ha belegondol az ember, senki sem cselekedhetett volna sokkal okosabban..es ezert jo ez az anime, mert mindenki "esendo", es ha utanagondolok meg filozok, akkor is, azt is tudom mondani, h hat igen hazug kocsog ez a Takayuki, mer otthagyta a lanyt a komaban, miutan sajat hibajabol lett a baleset, de valo eletben nem tudom meddig varnek a paromra ha komaban lenne..meg a Shinji-Mitsuki dolog, nem tudom h a felnott emberek nagy resze h reagalta volna le ezt az egeszet, mert lehet azt mondani h igen, hat miert nem hivta fel (bar en vszleg azt tettem volna), de nagy szazalek vszleg ugyanezt csinalta volna..barh torom a fejem, ugysem lett volna jobb kimenetel..(plane Shninjinek..)
lokids
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2006.12.22. 12:02
Tartózkodási hely: Még nem dőlt el

Hozzászólás Szerző: lokids »

Nos a legegyszerűbb helyzet az az lett volna, hogy a részeg csajt elhárítja magától, és lefekteti, hogy kialudja magát. másnap reggel mindent rá lehetett volna fogni az alkoholra.
Az, meg hogy Takayuki nem várta meg Harukát, az érthető. 1 teljes évet húzott le gyk önsanyargatásban, megszakította kapcsolatait, nem járt sehova. Egyedül Mitsuki járt hozzá, aki főzőtt/mostt stb rá. Mitsuki szerette T-t. Nem bírta nézni, hogy szenved, ezért megtette a legésszerűbb lépést afelé, hogy megmentse őt. Takayuki, aki meg már egy éve szenvedett törődést kapott valakitől, majd az a valaki felajánlotta számára a kiutat a fájdalomból a boldogság felé.
Így nézve igenis érthető amit tettek.
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: amcsi »

Ja, és senki sem tudhatta meddig fekszik még Haruka a kórházban. Akár 10 évet is eltölthetett volna, akár halálig. Takayukinak is van saját élete, amit nem kéne tönkretennie egy másik személy miatt.
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt
Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji »

Sephiroth írta:Elgondolkodtam kicsit azon, mit tettem volna Shinji helyében, és az a gond, hogy a lehetőségei eléggé limitáltak.
Én erre nem mernék esküdni. Erre olyankor jövök rá, mikor olvasok valami jó regényt, és számítok A vagy B lehetőségre, és erre bekövetkezik C, amire álmomban sem gondoltam volna. Néhány forgatókönyv, amire még Sephiroth sem gondolt...

1. Shinji meggyőzi a srácot, hogy hármasban sokkal izgibb...
2. Shinji orosz ruletten nyer a másik fickó ellen. Utána feljelenti magát, és beviszik az örsre. Mitsuki ezt vihogva végignézi, elvégre beszámíthatatlan.
3. Shinji sétálni viszi Mitsukit, hogy kititsztuljon a feje. Ám a parkban elrabolják őket a földönkívüliek, akik mindenféle kísérleteket végeznek rajtuk.
4. Shinji megbeszéli a dolgot a sráccal. Kiderül, hogy mindketten nagy motor fanatikusok, így jól eldumálnak reggelig. Mitsuki meg addigra kijózanodik.
5. Shinjit jól elveri a srác, és utána kellemes estét tölt Mitsukival. Mitsuki reggel öngyilkos lesz. Másnap Shinji, Takayuki, Haruka és Akane is követi.
6. Shinji mégis beviszi Mitsukit a hotelba, de ő maga előbb bemegy a zuhanyzóba, ahol elcsúszik és beveri a fejét. Súlyos koponyasérüléssel kómás állapotban kerül a kórházba.
7. Shinji addig bíbelődik az óvszerrel, hogy Mitsuki elalszik.
8. "Anta baka?!" - üvölt Shinji Asu.. izé, Mitsukira, mikor az letámadja a hotelszobában. Jól felpofozza és otthagyja a csajt, aki bőgve elalszik az ágyon.
9. Shinji beviszi Mitsukit a szállodába. De nem az ágyba fekteti, hanem egyenesen a zuhany alá viszi, hogy térjen magához. Ne legyen már olyan virgonc - elvégre dráma ez vagy miaszósz.
10. Shinji elveri a fickót, de nem viszi Mitsukit a hotelba, hanem hív egy taxit, és hazaviszi. Izé, hol is lakik Mitsuki? Ja, Takayukival... hát akkor oda. A lány otthon lázasan összeesve találja Takayukit, és ettől hirtelen kijózanodik.

A lehetőségek száma szinte végtelen :D
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Jo, nem is azt mondom h tegye tonkre az eletet, hanem azt h azert a lelkiismeret..meg hasonlok, vegsosoron miatta tortent a baleset..de arra mar nem emlekeztem h 1 evet vart ra..
@benji:LOL
lokids
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2006.12.22. 12:02
Tartózkodási hely: Még nem dőlt el

Hozzászólás Szerző: lokids »

IloveRenji írta:Jo, nem is azt mondom h tegye tonkre az eletet, hanem azt h azert a lelkiismeret..meg hasonlok, vegsosoron miatta tortent a baleset..de arra mar nem emlekeztem h 1 evet vart ra..
@benji:LOL
Tévedsz nem miatta történt a baleset. Ha mindenképpen okolni akarsz valakit, akkor vagy a taxist, vagy Mitsukit kell okolni, de egyikat sem lehet.
Lehet, hogyha időben odaér, akkor nem csak harukát, hanem Takayukit is elcsapja a kocsi. Vagy lehet, hogy a búsz üti el 2 sarokkal odébb. Vagy...
Nos aki látta a végső állomás c. filmeket, azok tudják, hogy meddig lehet folytatni. :)
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: amcsi »

lokids írta: Tévedsz nem miatta történt a baleset. Ha mindenképpen okolni akarsz valakit, akkor vagy a taxist, vagy Mitsukit kell okolni, de egyikat sem lehet.
Lehet, hogyha idõben odaér, akkor nem csak harukát, hanem Takayukit is elcsapja a kocsi. Vagy lehet, hogy a búsz üti el 2 sarokkal odébb. Vagy...
Nos aki látta a végsõ állomás c. filmeket, azok tudják, hogy meddig lehet folytatni. :)
Ez pontosan így van
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Nem akarok okolni senkit, de ha nem all le gyurut vasarolgatni (ok ebben Mitsuki is benne van..), akkor odaer a randira, es akkor mar nem all ott a lany..ennyi..ergo tehet rola..persze vegulis egy UFO is raeshetett volna, vagy valoban egy megvadult bika felszarvazza, vagy felaprozza egy husdaralogep, vagy megeszik a verfarkasok, vagy... :dirr:
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

benji írta: Nem látom be, miért viszonyulnék másképp a kiminozo szereplőihez, ha hús-vér emberek lennének... Ha a való életben ugyanígy cselekednének, ugyanígy éreznének, én is ugyanúgy éreznék irántuk mint az anime szereplők irányába.
Kb olyan eset, hogy a valóságban elítéljük a gonoszokat is, animékben viszont szeretjük.( Talán pár kivétel van)

Én inkább Ayut nem bírtam, nagyon idegesített. Mitsukit nem bírtam utálni bármit is tett, mert komoly és szomorú lány. De csak rövidhajjal kedveltem meg.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Ayu Mayu 4. rész:
mms://dca.pod.tv/cmjapan/free/kikaku/age/ayumayu/ayumayu_04_46509971.wmv
Kép
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Nem lehet tudni Mitsuki kb hány éves az animében? Azt tudom, hogy 80ban született.
Az anime 2003ban játszódik?
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Mitsuki 21 éves lehet legfeljebb, mivel csak 3 év telt el a középiskolás koruk óta. Bele kéne nézni az animébe, hogy biztosat mondjak mert van benne naptár, de szerintem 2001-ben játszódik amikor a játék kijött eredetileg.
Kép
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Köszi az infót.

Főleg azért érdekelt, mert van ahol azt írják fősulis volt, valahol meg azt, hogy középiskolás.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Az anime a középiskola utsó évében kezdődik, akkor mindenki kb 18 kell hogy legyen, aztán +3 év az ja, annyi mint 21 (+/- 1, nemtom az évvsztesség mint olyan játszik e náluk)
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Japánban 15 évig van középsuli, 15 és 18 között ami már nem kötelező van a felsőbb középsuli ami már fősulinak is nevezhtő. Akkor Mitsuki már ebbe járt.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.
Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji »

Én nem nevezném fősulinak, mert az más.
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

izé, namost ha jól tudom a következő van, javítson ki valaki ha tévedek:
-小学校 általános iskola 6 év
- normál középiskola 3 év (ennek a neve nem jut eszembe...)
-高校 ami meg felső középiskola, szintén 3 év. Azt nemtom kötelező e, de egyetemre szerintem csak innen lehet menni. Márpedig az anime első részében mindeni arról beszél hogy egyetem így, úgy amúgy, szal sztem ennek a végzőse mindenki.
Amúgy többek között ez is tetszett a KGNE-ben, hogy végre nem középiskola x-évesei a szereplők (már a tényleges cselekmény szempontjából), hanem többé-kevésbé felnőtt emberek.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Sephiroth: igen így van Japánban.
Pl a Kaleidoban már 15 éves kor után sem tanultak tovább, így gondolom, hogy az már nem kötelező, bár aki egyetemre akar menni, annak még kikell járnia ezt a 3 évet is.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Így van, a felső középiskola már nem kötelező, de a felsőoktatáshoz természetesen szükséges. A főiskola pedig teljesen más, az is felsőoktatás, ergo ahhoz is el kell végezni ezt a +3 év gimit. Amúgy asszem a diákok 95%-a el is végzi, legalábbis pár évvel ezelőtti adatok alapján. :)
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Ahh...PF... na....szóval... izé....ma se fogok aludni :shock: Megnéztem 1 nap alatt a sorozatot és mit ne mondjak rám úgy hatott mint még eddig semmi.Ennyire megható sorozatot még nem láttam.Az utolsó részt végigbőgtem :cry: Ez lett a No2 animém(a berserk maradt,annak a vége egy picit durvább,csak nem 1 kategória)
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése