Gundam - UC; SEED, meg ami még van

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Loran írta: Az 08th MS Team foldbe dongoli a Winget, meghozza fel kezzel, es fejenallva.
Következő volt a gondom az 08th MS-sel (persze, ez csak magánvélemény, ettől még elhiszem, hogy sokanak ez a kedvence):
A végső mondanivalót (a háború rossz. Az ellenséges felek is meg tudják egymást érteni, sőt. Ja, és gonosz háborúmániás emberek hajszolnak minket bele a konfliktusok,ba, bizony ám!) több anime-ben láttam már sokkal jobban előadva, oké, 13 rész csak, de akkor is, nekem több fordulat kifejezetten erőltetettnek és elcsépeltnek tűnt. Ezen kívül az egy szem Asparason kívül (ami nem is MS, hanem MA) nem voltak Wing Zero\Epyon\Freedom\Justice kaliberű masinák. Jó, erre megint lehet mondani, hogy ez a sorozat nem a tápolásról szólt. A harcok jól meg voltak csinálva, és még a karakterek is ki voltak úgy-ahogy dolgozva, de úgy éreztem a vége után, hogy ez így egy Gundam sorozathoz kevés.
A winget viszont érdekes módon sokan szídják, nem igazán értem, miért. jól kidolgozott, egyedi karakterek (Treize-hez hasonló figurát azóta se láttam, és Zechs is az egyik kedvencem volt, bár tudom, hogy őt a 079ből (?) lopták, de akkor is). Az 5 pilóta is ki volt dolgozva, volt egy egész érdekes társadalomfilozófia az egész mögött, egy háború, ahol nem igazán lehetett megmondani, ki a jó\rossz, és ki éppen melyik oldalon áll. És remek zene! Volt ugyan egy csomó idegesítő dolog benne (Relena, pl) , de összességében sztem remekül összehozták a szereplőket és a történetet.
Köszönöm a tippeket! A Victory meg az X akkor esélyes lesz megnézésre (egyszer majd ráveszem magam az elejéről az egészre úgyis :) ). a Turn A-ba belenéztem, de a rajzsílusa valahogy nagyon idegesítő volt, úgyhogy egyelőre hanyagolom, pedíg a történet érdekesen indúlt.
NEM LESZ ETERNITY? SOHA? EZ BIZTOS? :((
Mondjuk, ha akkora minőségi "ugrás" lenne, mint a destiny a Seedhez képest, akkor lehet hogy jobb is.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Ami a 08th MS Teamet illeti, lehet, hogy a mondanivalója nem éppen originál, de ettől eltekintve ez egy fontos mondanivaló, és szerintem nagyon jól van előadva, főleg hogy egy olyan műfajról van szó, amiben általában egyszer elmondják, hogy "jaj, a háború rossz", aztán az egész arról szól, hogy az ellenfelek milyen kreatívan öldösik egymást, és az milyen kúl.

Ld. Wing - sz'al, nem tudom, te hol láttál benne érdekes társadalomfilozófiát meg egyebeket, de az egész sztori, mondanivaló rettenetesen demagóg. "A háború rossz! Éljünk békében! (Látjátok, szegény prettyboyok is hogy szenvednek! T_T)" Ehhez képest literszám folyik a vér anélkül, hogy bárkinek különösebb problémája lenne vele, és mindenfelé übertápos mechákat látni (a harcok meg általában annyiból állnak, hogy vki kimegy az übertápos mechájában, és lehentel párszáz embert, akik nem übertápos mechákban vannak). Az összes békepártiság kimerül abban, hogy mindenki totál demagóg szövegeket mond arról, hogy milyen rossz is a háború. Bármelyik UC Gundam sorozat (MS Team beleértve) ennél sokkal kevesebb szóval, de ezerszer hatékonyabban adják elő ugyanezt az üzenetet (ld. 0080, amit minden mecha-rajongónak kötelezővé tennék).

Ami a Winget illeti... uh. :D;; Asszem írtad, hogy első animéd volt, és valszeg elfogult vagy... nos, igen, nagyon úgy tűnik. :D;; Sz'al, jól kidolgozott, egyedi karakterek? Hiszen egy bishounen háremről van szó, és a főszereplők gyakorlatilag két lábon járó sztereotípiák. Lássuk csak...

- az antiszoc gyilkológép, akinek persze van angsty múltja meg minden
- a vicces "jófej srác"
- a shota
- a szótlan srác (a fentivel együtt alkotják a kötelező fanservice duót)
- a kínai harcmívész (minden shounen cucc kötelező kelléke)
- a hosszú hajú prettyboy Koyasu Takehito hangjával (ez így önmagában egy klisé)

Treize (ő volt az ellen nagykutyája, ugye?) még okés volt, mint karakter, de ő sem egy kifejezetten originál figura. Nem tudom, mennyi animét és mangát láttál azóta, de a legtöbb shounen/mecha cuccban megtalálod ugyanezeket a szereplőket. Az egyetlen, akihez hasonlót nem sokat láttam még, az Relena (? így hívták a főszereplő csajt, ugye?), de ő meg iszonyatosan wtf volt.... mondjuk igen, ez egy másik nagy bajom a Winggel, hogy vmi iszonyat antipatikus a szereplőgárda. Mindenki vagy teljesen idióta, vagy hihetetlenül idegesítő.

Sz'al, én a másik elfogult vagyok, de a W az részemről nem Gundam, legfeljebb névlegesen. Az egy középszerű bishounenanime, Gundamnak álcázva.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mufurc 2006.10.04. 09:06-kor.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

Erdekes modon nekem a Wingben pontosan az uressegtol kongo karakterek nem tetszettek, es ez jott be az 08th MS Teamben. Jollehet ott nincs ubertapos mecha, de valljuk be, a Wing inkabb mar a G Gundam Superrobot vonalat kepviseli, mig a 08th egy igazi war-mecha, es ugyebar a Gundam errol szol. Ha superrobotot akarok, leporolom a Tetsujin 28at es azt nezem :D A Turn-A karakterei majdnem olyanok, mint a SEEDben, mi veluk a baj? Eternity 100% hogy nem lesz, maga az otlet is csak egy tavalyi aprilisi trefa volt, talan a MAHQn csinaltak egy kitalalt designt, vagy a Guontan, mar nem tudom, de hoax az biztos. Igazibol egy alternativ univerzum sem birta addig, mint a SEED, meg a wing sem, uh eppen ideje leporolni monduj a Crossbonet. Az F91 vege ugysem lett meg soha animalva, es tekintve hogy eredetileg sorozatnak keszult, akar meg logikus is lenne, de ezt ne vedd keszpenznek, csak en talalgatok.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Wingről nekem sincs jó véleményem... de egyetlen egy "pozitívumot" találtam benne... azt hogy a történet folyamán hogyan buktatgatják meg egymást a rendszerek. Ugyanakkor ezért persze nem érdemes megnézni, ahhoz túl hosszú :P
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

De még azok a megbuktatások sem voltak különösebben valósághűek vagy értelmesek. :/ (Bár persze aki valósághű politikát akar animében, nézzen LoGH-t. :3)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Egyik ismerosom gondolt arra h nekikezd a gundam szerianak...ugyhogy gyorsan rakerestunk az animenfon hogy mit kell eloszor leszedni stb...hat volt mibol valogatni...poenbol osszeszamoltuk az osszes szeria osszes reszet...es...1033 jott ki ovakkal es filmekkel egyutt!!!!!!!!!!!
Ez telleg lehetseges?!?!?!
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

lehetseges. 27 eve fut a Gundam es a 80as evektol minden evben megjelent film vagy sorozat, a 90es evektol pedig OVA is. Minden sorozat kb 50 reszes, kiveve az eredetit es az AW Xet, ugyhogy igen, az 1000+ resz egyaltelan nem meglepo. Ha ez a menyiseg tul sok, nyugodtan csapjatok bele a lecsoba, a tortenetmenetbe joforman barhol be lehet csatlakozni akar meg az UC sorozatokban is. Persze jobb, ha legalabb a '79et latod elotte (eleg a film is).
Kép
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Tehat azt az egesz pakkot ami 79-ben keszult? Jol van, koszi..bar lehet h egy kicsit el lettunk bizonytalanodva, de h ha azt mondod, ha mugy azutan barhol be lehet kapcsolodni, akkor lehet h "nekiveselkedunk" :-P
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

Eleg, ha a 3 First Gundam mozifilmet vegignezitek, annak szebb a grafikaja is, es nincs is olyan sok minden kivagva, hogy kimaradjatok valamibol (es a Zetanak van uj mozifimje, 2005-06, kiemelten ajanlott). Vagy lehet kezdeni a ZZ Gundammmal, mert annak az elejen is van egy 10perces gyorstalpalo, de ott meg maga a sorozat gyenge. (Eleinte, a vege jo, a 16. resz utan)

Megneztem vegre az MS igLoo Apocalypse '79-et is. Az elso 5 reszben szigoruan tartottak magukat a vege fele kicsit unalmassa valo formulahoz (amivel egy kis 0080 feelinget akartak belopni, de szerintem tulzasba estek vele). Nagyon gundam az egesz, pedig full 3DCG, megis egybol felismertem minden egyseget a '79bol, ami szerepelt. Sajnos amikor nagy szamu mjuk ZakuII van egy kepen, a kidolgozottsag romlik, de megbocsajtom, mert amugy nagyon igenyes, a pici rozsdafoltokkal es horpadasokkal az elso 5 epizodban. A gundam egy picit mindig super-robot volt (mondjuk a Votomshoz kepest), itt vegre nem. Egy picit sem. Teljesen real mecha, tulforrosodo attetelekkel, legpumpakkal, karbantatrokkal, es halando szemelyzettel. Ez utobbi eleinte erositi a sztorit, de kesobb kicsit mar giccsbe fordul. A One Year War-ra mindig vevo lesz a kozonseg, egy ennel ezerszer kissebb haborurol is evszazadokon at lehetne sztorizni, hiszen egy vilaghaboruban milliok vesznek reszt es megtobben erintettek, tehat a tema kifogyhatatlan, csak arra kell vigyazni, hogy mindig ujat mutassunk, de maradjon osszefuggo a tortenet. Ez itt nagyszeruen sikerul, a haboru 6 fazisaba nyerunk bepillantast a 6 resz alatt, az elso 3 a Zeon szamara kedvezo kiinduloallapotra (The Hidden One Year War), a masodik 3 pedig a haboru vegere koncentral. A sorozat alatt egyszer sem tunik fel Gundam, vagy kulonleges szuperrobot, sem Amuro, vagy a White Base alias Trojan Horse, es Charra is csak egy ropke utalas tortenik az elso epizod vegen (a hangjat halljuk), illetve a 6. epizodban a voros mobile armor mar a szinevel is felelmet kelt, jollehet Char addigra mar regen masutt jar. Vegig a Zeon szemszogebol nezzuk a tortenetet, de a sorozat nem elfogult, sot, nagyon nem az. Voltakeppen egyetlen gonosz karakter sincs, meg a Zeon oldalon sem. Nekem bejott, vegre valami, ami megtori kicsit a SEED diadalmenetet, es (az uj Zetaval karoltve) feleleveniti a Gundamok Alfajat, az Egyeves Haborut. Elozetes Gundamismeretek nelkul is elvezheto, de egy gyorstalpalo First Gundam Movie I-II-III azert ajanlott.
Kép
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Megnéztem a minap a SEED Sztár Gézá-t.
Eléggé vegyes érzelmekkel áltam fel a gép elöl, volt a mi nagyon tetszett, és volt ami kevésbé.
A rajzolása gyönyörű, a SEED uiverzum ebben nem igazán volt toppon eddig, de itt most sikerült olyat alkotniuk, amitől az állam ütemesen kopogott az első rész alatt végig. A karakterek is némileg szebbek lettek (nekem mondjuk az originál SEED-del se volt gondom, de ahogy egy haver mondta, ott "buta arcuak a szereplők"), egyszóval ezen a téren semmi gond.
A történet már egy másik tészta, de sztem olcsó dolog lenne egy 3x15 perces OVA történetét szídni. Nem mondanám hogy rossz volt, mert ezzel azt állítanám, hogy volt törénete a cuccnak, ami erős túlzás. Az első részben ugye Junius-7 impact újra, ehhez bár rengeteget tettek hozzá, de végül is ez azért nem zsírúj dolog. A második részben megkapjuk a Gundam-treatmentet, de valahogy 2 generációnyi extended, és egy darab Shin Asuka után én már nem igazn tudtam értékelni az angsty gyerkőcöket, akiket persze a háború tett goosszá.
A harmadik rész...nos, az viszont telejesen új irányba indúlt el, amin először nagyon meglepődtem, de így utólag már a Stargazer létjogosúltságának egyedüli bizonyítékát látom benne. Attól kezdve lesz érdekes a dolog, hogy elhallgatnak a fegyverek. Nagyon jó kis melankólikus szál a 2 "ellenség" befejező története (gyakroltailag sűrítve kapjuk a default Gundam tanúlságot, ezt már mégsem lehetett kihagyni :) ), viszont ami igazán megfogott, az az volt, ami az új fejlesztésről derült ki: mégpedíg célja nem a harc, hanem az ismert világegyetemen kívüli rész felfedezése. Én személy szerint a sok "Super-ultra-Freedom-Destiny-nuclear-jammer-canceller-canceller" után nagyon örültem ennek, valahogy az egész C.E.-t egy új távlat felé kezdte el vinni, és érdekels volt ennek fényében visszagondoloni a 2 sorozaton keresztűl hurcolt, de aztán meg nem magyarázott "evidence-01"-re.
Mindezek után valahogy meg is értem, hogy nem akarják folytatni ezt a világot a készítők, egész egyszerűen a felvázolt rendszeren belűl már nincs új, amit mondhatnának (egy harmadik háború? ugyanmár...), amit pedig ezután csinálnának, az már csak névleg tartozna ide.
Az egész OVA más hangulatot tükröz, sokkal realisztikusabb, és a SEED+Desitny szuperrobot fílingjét egy sokkal realisztikusabb ábrázolásmóddal váltja fel. Szerintem mindkettőnek van létjogosúltsága (sőt, én Gundam-téren az előzőt szoktam meg), de jó volt látni a változást (ez főleg az első rész Zaku-harcában érhető tetten).
A zene semmi extra, bár az ending nem rossz.
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

Megneztem vegre a Zeta Movie III-at. Tomino-t ugyancsak jol kikuraltak, mert a movie sokkal humanusabb lett, mint anno a sorozat volt, es ezert akar jelentos modositasokat is hajlando volt eszkozolni, konkretan happyendet irt Camillenak, akinek ugye a sorozat vegere meg kellett volna orulnie, ami szamomra a "legtragikusabb sorsu animeszereplove" tette. Ugyancsak jelentos valtozas, hogy teljesen kiirtak a sztoribol a ZZ vonalat, Haman visszavonul, a haboru befejezodik, es ennek megerositesere sok uj jelenet lett bevagva a tulelokrol, es peldaul Amuroekrol a foldon. Char ugyan elmeletileg felrobban, de nem latjuk, tehat az ut nyitott a Char's Counterrattacknak. A hangsuly pedig az egesz filmben jelentosen athelyezodik a newtypeokra, sokkal jobban fel van erositve ez a vonal, mint a sorozatban volt. Az ujrarajzolt jelenetek ismet 50% alatt maradnak, zene sincs uj, de ez nem gond. A harcok tobbsege mar uj CG, es nagyon latvanyos. Sokmindent hianyolok ami nem fert bele a filmbe, de vegulis ez a New Translation, es nem adaptation, ugyhogy Tomino szive joga. Azert Katzu halala kicsit lehetett volna meghatobb, engem a sorozatban konkretan sokkolt, es nem hittem el (ez volt az elso es egyetlen eset, hogy nem akartam elhinni egy szereplo halalat egy animeben).
Kép
Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth »

Az alábbi story a túlzott anime-nézés hatásait hivatott bemutatni:
Haver sms-e tegnap:
"Mellettem a buszon ülő lány rendezgeti az sms-eit. Egyik feladója: "Lacus". Erre én rögtön: "jéé, Gundam Seed!!!" :)"
God's in his heaven, All's right with the world
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

Figyelem Gundam Fanok! Uj Gundam sorozat a lathataron, az ANN (tobbnyire megbizhato) informacioi szerint az uj sorozat cime Mobile Suit Gundam 00 lesz, es egy uj "alternativ univerzumban" fog jatszodni, azaz most eloszor hivatalosan a mi kalendariumunk szerint, 2307-ben. (Az eredeti sorozat is kotve volt a mi naptarunkhoz, de kesobb a filmekben ezek az informaciok modositva lettek). A sorozat oktoberben kezdodik majd, egyenlore annyit lehet tudni, hogy 4 fohosunk lesz (nyilvan tinik), a Gundamok pedig egy League Militia-hoz hasonlo "civil hadsereg" tulajdonaban allnak majd, es termeszetesen a celjuk, mint mindig a vilagbeke megteremtese. Az ANN cikkben szereplo kepek alapjan a gundamok kozel allnak majd az After War X-ben es a SEEDben megszokott designhoz valahol feluton a ketto kozott, a kataktertervek mogott a talalgatasok Yun Kouga-t sejtik (Loveless), a rendezest Seiji Mizushima-tol remeljuk (FMA), Yōsuke Kuroda, Kenichi Yoshida es Tohru Furuya is rajtavan a kivansaglistan. Tomino kozremukodese elegge valoszinutlennek tunik a Zeta trilogia utan tett kijelentesei alapjan, de remeljuk a legjobbakat.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

@Loran: hoppala, jó hír...

itt van hozzá egy teaser:
http://www.youtube.com/watch?v=K9cdZK03yIA
Kép
Avatar
mazsola
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007.04.16. 10:45

Hozzászólás Szerző: mazsola »

Ohh... egy Soubi lila hajjal :shock: (ritkán jönnek be a nagyon tiritarka bishik) és legalább a szemüveg lenne kicsit más formájú!
Avatar
Sagara6
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2004.10.25. 22:58
Tartózkodási hely: Afganistan

Hozzászólás Szerző: Sagara6 »

YEeee YEEE YEEEEE végre egy új Gundam ::jthrill:: már csak ez, a 79 illetve a Z Gundam hiányzik a szettből és meglehetne az összes GUNDAM :)
de sem a Z sem a 79 nem kell kövezzetek meg ::jhihi::
Sagara ready for Action...
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

@sagara6: omg az összes gundamot láttad? *leborul a lábaid elé*
Kép
Avatar
Sagara6
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2004.10.25. 22:58
Tartózkodási hely: Afganistan

Hozzászólás Szerző: Sagara6 »

Nagyjából azért vannak még nekem is hiányosságaim ^^ de minden esetre szereetem a Gundamokat mert jók a történetek.
Sagara ready for Action...
Avatar
Keshik
Profi
Profi
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2004.03.18. 09:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Keshik »

Nos nemrég én is túlestem az MS IGLOO 6 részén, és nekem is tetszett, elginkább a zaku féle mobile-tank, ahogy a lövész kiírtotta a lopott zakukkal villogó szövetségieket, az nem semmi. Több ilyet akarok. De mondjuk a bukott mecha újrabevetése is tetszett. Ami meg Chart illeti. Hát Lorannak nincs teljesen igaza, ugyanis a hangját nem halljuk, ugyanis morze kóddal üzent, de a "Red comet", a piros custom zaku azért elég egyértelmű.

Ami meg Gundam 00-t illeti, majd meglátjuk, mondta a vak is.
"Before we let euphoria
Convince us we are free,
Remind us how we used to feel
Before when life was real."

The Delgados- The light before we land
Avatar
Jaaku
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2007.03.10. 20:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Jaaku »

Úgy döntöttem ilyet látnom kell, igaz nem vagyok mecha fan (sőt), de azért mégiscsak most valahogy rámjött.

Szóval mit ajánlotok?
Az egyetlen kritériumon, hogy azért ne csak mecha fight legyen, hanem drámai szálak, jó karakterek. stb. :)
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Jaaku: számomra a Gundam Seed az első... persze sokan vitatkoznak ezen velem, és tény hogy viszonylag alulművelt vagyok gundam ügyben... mindenesetre szerintem GS karakterei nagyon ott vannak. szóval ess neki annak, ha Gundamozni akarsz

loran meg mindjárt jön és ajánlja majd az X-et, meg a Turn-A-t, úgyhogy tessék, most még elötte beajánlom azokaz is, bár nem láttam őket... de mondjuk a G gundamnál csak jobb lehetnek.. mert az borzalmas...
Kép
Avatar
Sagara6
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2004.10.25. 22:58
Tartózkodási hely: Afganistan

Hozzászólás Szerző: Sagara6 »

Akkor könnyed kezdetnek mondjuk nézd meg a Gundam 8th MS Team-et (12ep) az nem is hosszú és nem is rossz vagy a 0083-at az is egy viszonylag rövidebb sorozat kb 6-8 rész már nem emlékszem,nem 50 rész meg ienek,van bennük dráma, szerelem, jó történet izgalmas pillanatok nagyon jó régi zenék szeritnem Gundamból belépőnek ajánlom neked ^^
lehet hogy nem fogod elsőre levágni miről van szó (ezalatt értem hogy mi hogy kerül oda, de nagyjából kiderül ki miért merre hány méter) és ha egyántalán ezek teccenek akkor ezek után érdemes belevágni a hosszabb nagy Gundamokba mint 0079, Wing, vagy Seed. ^^
Cruel Angel írta: de mondjuk a G gundamnál csak jobb lehetnek.. mert az borzalmas...
Az is jó csak mondjuk olyan mintha egy bunyós filmet néznél mondjuk Bruce Leeroy-t csak Gundamekkel abban is van szerelem barátság, dráma ^^ nagy kedvencem belőlle a Debil Gundam és a Shining finger is ::jhihi::
Sagara ready for Action...
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

Juj, csunyan be vagyok oltva... De igen, kezdoknek az AW X-et javaslom, mert az igazi Tomino-fele dramaknal kicsit konnyedebb a hangvetele, viszont legalabb olyan izgalmas, a Turn A meg sokmindenrol szol de nem a Fight a hangsulyos, ezt asszem az ismertetoben is irtam, sokkal inkabb a szereplok, a sztori es a politika a lenyeg, mint az ezzel jaro haboruskodas. Eppen ezert keruli el az egykaptafa kliseket (ellenpelda a Gundam ZZ, ahol az elso 8 epizod gyakorlatilag azonos...). Ja, en lattam minden Gundamot, kiveve a G utolso par reszet, es a Destiny specialokat, amiktol a szor a hatamon az egnek mered. Mindenesetre ha csak bishik es powamechafightok erdekelnek, megprobalhatod a SEEDet is, csak ne ragadj le nala, van meg Gundam a SEED utan is (es jobbak). Ha pedig felsz belevagni egy hosszu sorozatba, ott van a Zeta Movie trilogia, ez 3 film 2006osak, vagy az 8th MS Team is jo. A 0080 pedig szinten egy must see (6 resz OVA), de mondhatnam fekete barany a Gundamok kozott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Loran 2007.06.13. 11:11-kor.
Kép
Avatar
Jaaku
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2007.03.10. 20:19
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Jaaku »

Mielőtt tegnap írtam a fórumra, már a SEED felé hajlottam, de ha mondjuk először a te hsz-det olvasom el, akkor a Turn A-t kezdem el.
Mondjuk most már késő, megnéztem két részt és azt hiszem már nem lesz megállás :D

bár azért remélem hogy nem csak bishik, és a powamechafight, mert alapvetően azokat nem szeretem annyira.... :roll:

szerk.: most nézem a hármast részt...a file neve:
[A-Kingdom_-_AonE]_Gundam_SEED_Destiny_-_03_[v2]_[55EED8F4]
és egyátalán nem illik bele abba ami eddig történt...A kettes részv égén, a pszihopata maszkos arc betör, éppen ugrana rá kedvenc Gundamünkre, amikor megjön az Arkangyal...és itt sniff, a következő részben (legalábbis nálam), már egy űrcsata közepén vagyunk, és én nem értek semmit..:roll:(onnan szedtem), szóval valaki légyszives mondja meg, hogy most akkor ez az epizód mikor van a SEED időfolyamában, vagy hogy egyátalán mi van... :weh:
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Jaaku: az nem a seed harmadik része... az a seed destiny harmadik része ...
Gundam Seed ~50 részes sorozat, játszódik CE71-ben
Gundam Seed Destiny szintén ~50 részes sorozat játszódik CE73-ban

(Megjegyzés: GSD sux... GS rulz...)
Kép
Válasz küldése