Nyári AnimeCon 2007.

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

másik kérdésem még hogy mennyi volt az össz látogató szám? mondjuk a tavalyi nyáriconhoz képest?
Kép
Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan »

desu írta:
Edina-chan írta:De amúgy nehéz olyan helyet találni, ami tényleg mindenkinek kedvező..
Nem nehéz, hanem egyenesen lehetetlen. Maradjunk annyiban, hogy ez a con most annak a térségnek készült.
Az, hogy majd vmikor a jövőben többször lesznek conok, arról én nem álmodoznék. Sosem leszünk annyian. Most divat anime-s lenni, leginkább a 12-16 éves korosztályban szerintem. Ők azok most az a plusz, ami miatt beindult ez az egész Magyarországon. De lényegesen többen már nem leszünk. Szerintem.
Hát, tényleg lehetetlen..:/
Divat, hmm.. a legtöbben vagy "kinövik", vagy még komolyabban animések lesznek. Végülis mi is kezdtük valahol, bár amikor én kezdtem animésedni, nem volt ám animecon, az első amin voltam 13-14 évesen, azon is maximum 100 ember lehetett. :roll: Most meg már több ezer akár..
És a legtöbb valóban az új emberke, de hát ez van^^'

Grat mindenféle nyertesnek amúgy ^^
Azt tényleg jó lenne majd tudni,mennyien voltak, az azért érdekelne :)
Avatar
desu
Profi
Profi
Hozzászólások: 208
Csatlakozott: 2006.09.08. 11:43

Hozzászólás Szerző: desu »

Mástól kapott infok szerint a nyacon szinte minden szempontból ugyanaz volt, mint a tavaszi budapesti con.
Köv. con állítólag október 6-7-én.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

desu írta:Mástól kapott infok szerint a nyacon szinte minden szempontból ugyanaz volt, mint a tavaszi budapesti con.
Nem feltétlenül. Engem pl. nem rajongtak körben fangörlök mert szakállam volt és nem volt rajtam se farmer se hosszú ujjú fehér póló. :dirr:

Másképp fogalmazva: Jóval kevesebben voltak, most már rendesen tudott jelentkezni animax+mondo egy normálisabbnak tűnő pulttal. Manga kínálat talán kisebb volt, viszont a körülötte lévő tömeg is. Nyílvánvalóan a versenyeken is mások vettek részt és nyertek. Ha jól láttam a konzol teremben nem volt Wíí. Raisu előadása a Világhódító gonoszokról pedig meglehetősen egyedi volt. d: Szóval akkor most valaki mondjon nekem hasonlóságokat.
Kép
Avatar
desu
Profi
Profi
Hozzászólások: 208
Csatlakozott: 2006.09.08. 11:43

Hozzászólás Szerző: desu »

Ne azt mondd, hogy mi nem volt a májusi conhoz képest, mert attól még ugyanolyan marad ;)
Állítólag a cosplayek jelentés része ugyanaz volt.
A pultok nem érdekelnek, az nem a program része.
Az szintén nem érdekel, hogy kik játszottak ezzel-azzal a játékkal, mert ez szintén nem érint.

Viszont, én magam nem voltam ott, csak azt mondom, amit hallottam.
Avatar
Raisu
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2004.05.02. 17:47

Hozzászólás Szerző: Raisu »

Na, hát ez is megvolt. Köszönöm minden segítőnek, hogy ott volt, és minden vendégnek, hogy eljött! Remélem, élveztétek a Cont!

Összességében én nagyon jól éreztem magam. Nem számítottam arra, hogy ilyen sokan leszünk (mert sokan voltunk)! Szerintem a szervezők közül mindenki egyetért velem abban, hogy számunkra pénteken kezdődött az egész Con. Én negyed háromra mentem az állomásra Tonyáékért, hogy elkísérjem őket a szállásra. Háromra értünk a Fősulihoz, kb. egy óra nekem azzal telt, hogy a kollégiumba érkezőket rendezgettem (majdnem 400 Ft-tal drágább szobákat akartak adni nekünk, mert valaki nagyon elnézett valamit, szerencsére minden megoldódott). Az egyetlen baj az volt, hogy a szobákban nem volt TV, és így nem tudták nézni a vendégek az Animax-et. Aztán kb. négytől este nyolcig pakoltuk a padok felét (mert a másik fele a termekben volt, amit a Fősulisok csak szombat reggel voltak hajlandók kinyitni) meg a paravánokat. Ez utóbbiak rohadt nehezek voltak. Aztán amikor elfogytak, át kellett hozni még 24-et a szomszéd épületből, erre voltunk öten fiúk. Zé, Tonya és Zsanna elmentek a Kölcsey TV-be riportra, mi meg addig pakoltunk. Először úgy akartuk, hogy négyet viszünk egyszerre, de nem bírtuk, és amikor tettük le őket egy padra, odacsípte a bal kezem mutatóujját a paraván és a pad, és szépen letépte róla bőrt. Azóta se tudom behajlítani. XD Aztán kaptunk ilyen kis talicskaszerűséget, ami megkönnyítette a pakolást. A lányok plakátoztak, de kiderült, hogy el vannak írva a teremszámok, úgyhogy minden le, szombat reggel matricákkal javítás. Aztán 8-ig beállítgattuk a paravánokat, amikor Kayley-vel vittük az egyiket leléptem a rokkantaknak fenntartott feljáróra, és kiment a bokám… harmadszor másfél év alatt. Király volt. ^^” Még szerencse, hogy ott volt Tonya! Ki tudja milyen szörnyűség történt volna velünk, ha nem fog meg engem, meg a paravánt. Tonya egy hős! Nyolckor hazamentünk Kigzerekkel meg Zével, Zé visszament, mert elmentek még az Afterparty helyszínére, de előtte még elvitt egy fazekat meg négy kanalat Tonyáéknak, mert hogy edény és étkészlet az nem volt a koliban. Király. Én inkább kihagytam ezt a kis kiruccanást, tekintve, hogy a lábam hihetetlenül fájt. Este még dolgoztunk egy kicsit az előadásomon, amit lényegében csütörtökön este írtam meg, ekkor már csak kiegészítgettük. Ezúton is köszönet azoknak, akik segítettek bármilyen formában is! Zé jó sokáig nem jött, úgyhogy mi úgy döntöttünk, lefekszünk, aztán írt SMS-t, hogy nem jön hozzánk este, mert még vannak dolgok amiket el kell intézni.

Szombaton reggel hatkor felkeltünk, 7-re jött értünk Mac és Zé, bepakoltuk amit vinni kell (többek között a bazinagy és rohadt nehéz TV-nket a Wiihez, ami végülis nem volt, szóval feleslegesen szakadtak meg). Természetesen otthon hagytunk egy jó pár dolgot, szóval még kétszer fordultunk. Odaértünk kb. negyed nyolcra, és lényegében nem tudtunk semmit se csinálni, mert a termeket csak nyolckor akarták kinyitni. Ahogy kinyitották, egyből megrohamoztuk őket, és hordtuk kifele a padokat és a székeket. Kétféle pad volt, és mivel az eredetileg standnak szántakból nem volt elég, számolni kellett, hogy hova tudunk nagyokat betenni úgy, hogy olyan legyen pontosan, mint ha kicsiket tennénk. Szerencsére végül minden megoldódott. Egy-két boltnál volt egy kis gubanc, de nyitásra az is helyre rázódott. Nagyon jól jött, hogy kaptunk walkie-talkie-kat, sokat segített az emberek irányításában és a segítség kérésben. Sajnos késtünk mind a kasszák megnyitásával, mind a vendégek beengedésével, illetve akadtak technikai gondok is, ami miatt néhány program is késve indult. Eleinte a lábam miatt csak a lifttel tudtam közlekedni, de mivel sürgetett az idő, kénytelen voltam lépcsőzni. Kb. 20 percnyi rohangálás után már semmi baja nem volt, és tök normálisan tudtam járni. Cool! Délután szerencsére már minden a megfelelő ütemben haladt. A beengedés egyébként vicces volt. Mikor bementem a teaszertartásosokhoz kb. öt percre, még nem volt senki, mire kiléptem, a földszinten már zsibongott a nép (én meg izéltem, hogy nem vásárolhattam be mindenki előtt XD de így sem panaszkodhatok, költöttem ezerrel). Apropó, teaszertartás. Azt hallottam, nagyon jó volt. Utána megkóstoltam a teát, ami finom volt, a habtól eltekintve. Azt én nem bírtam meginni, biztos valamit rosszul csináltam. XD És tök jó volt megint találkozni Szefffel.

A konzolteremben volt egy kis fejvesztés, mert a Sega és a dobos PS2 egy kicsit késett, de végül meglettek, és ez a lényeg. Redeemerék elmondása alapján végig nagyon jó volt a hangulat a teremben, nagyon élvezték. Lényegében a Conból nem sokat láttam, Fyra előadására ültem be, természetesen Fyra Fan pólóban, amiért nagyon nagy köszönet Fyra szüleinek, vásároltam, és megtartottam a saját előadásomat, igaz, félórás késéssel technikai problémák miatt. Baromira féltem egyébként, hogy nem fog tetszeni a közönségnek, és hogy túl rövid lesz (körülbelül 20-25 perc volt csak), de a reakciók alapján kellemesen csalódtam, és hála a rövidségének, a szabad karaoke időben tudott kezdődni, nem volt több késés. ^_^ Mondjuk elég gáz volt, hogy egy csomószor elakadtam, és bele kellett néznem a jegyzeteimbe, mert nem volt időm megtanulni TT_TT

Délután lényegében már nem sok dolgunk volt. Egy csomót hülyültünk a walkie-talkie-kkal. CruelAngel elhozta nekem a Digimon Tamerst és a .hack játékokat, és végre találkoztam Titkossal is! Szóval tök jó volt. Aztán még öt óra előtt gyorsan megszámoltuk a cosplay szavazatokat, összeállítottuk az ajándékcsomagokat, és mehetett az eredményhirdetés. Fyra és CLS nagyon jók voltak a színpadon szerintem. Aztán végül be lett jelentve, hogy ma fél tizenkettőkor gyülekező a fősulin, és megyünk az állatkertbe. Meg hogy jöjjön mindenki, mert Kayley is jön. big_smile Sajnos ekkor már mindenki nagyban menekült a Bessenyei-aulából, úgyhogy ma végül érdeklődés hiánya miatt nem mentünk a vadasparkba. Hattól nekiestünk kipakolni, mert fél hétre mindenkinek el kellett hagynia az épületet (eredetileg azt akarták, hogy hatra, de nem ebben állapodtunk meg, úgyhogy ezen egy cseppet kiakadtunk). Kigzerekkel hazamentünk, hogy még az Afterparty előtt letusoljunk, megy együnk és átöltözzünk, aztán olyan kilenc vagy tíz óra körül érkeztünk meg. Nem voltunk túl sokan, az emberek is csak néhány számra aktivizálták magukat, de tök jól elbeszélgettünk a lépcsőn. Kigzerek, Wolve és én negyed kettő körül elindultunk haza, kettőkor megérkeztünk, és egyből be az ágyba.

Ma fél tizenkettőre mentünk a fősulira, de nem sokan voltunk, lényegében senki sem maradt csak azért, hogy menjünk az állatkertbe, úgyhogy inkább ettünk egy kis kínait a plázában, meg beszélgettünk közben. Aztán délután elment mindenki, én meg most megírtam ezt a talán túl részletes élménybeszámolót.

Még egyszer nagyon nagy köszönet a segítőknek és a társszervezőknek, és nagyon büszke vagyok a NyAMeera. Jó csapat vagyunk! Remélem Ti is nagyon jól éreztétek magatokat, és nem bántátok meg, hogy eljöttetek. Aki nem jött, azoknak igyekszünk minél több képpel, videóval és hanganyaggal megeleveníteni a tegnapi eseményeket!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Raisu 2007.07.17. 13:41-kor.
Avatar
Tukeinon
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2006.04.11. 20:25
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Tukeinon »

A 2007 NyaCon ~Nyiregyhaza~ Karaokeverseny eredmenye:

01 Zoboki Judit (aquana): Vision Of Escaflowne - Yakusoku Wa Iranai
02 Ludányi Melinda (Linda-san): Final Fantasy - Eyes On Me (English)
03 Sallai Adrienn (Lione): Soukyuu No Fafner - Shangri-La
04 Pálfy Zsófia (Deedo): Teresa Teng - Toki No Nagare Ni Mi Wo Makase
05 Bertalan Andrea (Akane): Inuyasha - Rakuen
06 Szoóh Gabriella (Mantis): Paradise Kiss - Lonely In Gorgeous
07 Kiss Anna (Nakita): Full Moon Wo Sagashita - New Future
08 Hitka Eszter (Esty): The Law Of Ueki - Falco
09 Molnár László (MLazlow): Katou Kazuki - Vampire
10 Kablár András: Lain - Tooi Sakebi

Osszesen 18-an neveztek a versenyre.
A versenyzok eredmenyet az nyari.animecon.hu rendszeren keresztul meguzenjuk nekik!
Koszonjuk mindenkinek, aki nevezett a versenyre, enekelt a hagyomanyos karaoken, illetve meghallgatta az eloadasokat! ^^

Roviden: Aznap mentem es jottem. Szerveztem karaoket: ezuttal a terem nagyon jo volt, megfeleloen tagas volt, sok ulohellyel, legkondi is uzemelt szerencsere. ^^ Bovebben kesobb a blogomban. ^^'''

Korabbi kerdesre: Becslesek szerint 700 es 1000 kozott volt a latogatok szama, pontos infot meg nem tudni,
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

desu írta:Ne azt mondd, hogy mi nem volt a májusi conhoz képest, mert attól még ugyanolyan marad ;)
Állítólag a cosplayek jelentés része ugyanaz volt.
A pultok nem érdekelnek, az nem a program része.
Az szintén nem érdekel, hogy kik játszottak ezzel-azzal a játékkal, mert ez szintén nem érint.
Viszont, én magam nem voltam ott, csak azt mondom, amit hallottam.
Már bocs, de annyit írtál, hogy szinte minden szempontból ugyanaz volt. ^^" Erre vki leírta, hogy szerinte miért nem, de azt nem kötötted ki előre, hogy se a pultokra, se a konzolra nem vagy kíváncsi. :P

Az őszi viszont valóban 6-7 és Petőfi csarnok! ^____^

Cosplayes egyébként sokkal kevesebb volt, de nagyon igényesek voltak sztem. Voltak új animékből, amikből eddig senki sem cosplayelt. Karaokén is kevesebb nevező volt, de nagyon erős mezőny (és tényleg remek terem), táncpadon is jóval kevesebb nevező, de azok elég durva játékosok :), és kifejezetten nagyon rossz terem. Ettől függetlenül családiasabb volt a verseny jóval, és jó volt a hangulat. A többi részét nem nagyon láttam a connak.
A helyszín miatt mondjuk sztem teljesen más feeling volt, nem volt az a hering-effektus, igaz, néhányan nem találták a termeket. ^^"

Boltok: volt egy új, SakuraZaka, ahol úgy láttam, elégé fogytak a dolgok, sok olyan cuccot hoztak, ami eddig annyira nem volt. Na oda nem nagyon lehetett odaférni. -_- (Pedig akartam Ryuk bábut...)
Kiemelném még az Animebazárt, ahol sok remek cucc volt, és egész sok mangát lehetett találni. (És Fullmoon artbookot igeeeeen! Eddig ezen a conon sikerült a legtöbbet költenem, pedig csak ezt az artbookot vettem. ^^") Meg mellettük volt az AnimeStarsos pult, náluk is normálisan volt hely, és voltak jó dolgok. :) A sok helynek hála a boltok most sztem jóval kényelmesebben megközelíthetőek voltak.

A táncpad eredménye egyébként:
1. Bánhidi Dávid (Pikkon)
2. Zoboki Judit (aquana)
3. Fekete Tamás

Itt is gratula nekik! ^^
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
Őrnagy
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2003.08.16. 19:38
Tartózkodási hely: Ahol szükség van rám.

Hozzászólás Szerző: Őrnagy »

Kaen írta:Az őszi viszont valóban 6-7 és Petőfi csarnok! ^____^
Ha most itt lennél fizikailag mellettem, valószínűleg felkapnálak és pörögnék veled. :D Ez a legjobb hír azóta, hogy állást kaptam. :D
Avatar
Tukeinon
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2006.04.11. 20:25
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Tukeinon »

A 2007 NyACon Nyiregyhaza Karaokeverseny felvetelei elerhetoek itt!
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Őrnagy írta:
Kaen írta:Az őszi viszont valóban 6-7 és Petőfi csarnok! ^____^
Ha most itt lennél fizikailag mellettem, valószínűleg felkapnálak és pörögnék veled. :D Ez a legjobb hír azóta, hogy állást kaptam. :D
:D Örülök, hogy ilyen jó hírrel szolgálhattam! ^_____^ (Mellesleg továbbra is nagyon várom a CP-teket! =)
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
desu
Profi
Profi
Hozzászólások: 208
Csatlakozott: 2006.09.08. 11:43

Hozzászólás Szerző: desu »

Kaen írta:
desu írta:Ne azt mondd, hogy mi nem volt a májusi conhoz képest, mert attól még ugyanolyan marad ;)
Állítólag a cosplayek jelentés része ugyanaz volt.
A pultok nem érdekelnek, az nem a program része.
Az szintén nem érdekel, hogy kik játszottak ezzel-azzal a játékkal, mert ez szintén nem érint.
Viszont, én magam nem voltam ott, csak azt mondom, amit hallottam.
Már bocs, de annyit írtál, hogy szinte minden szempontból ugyanaz volt. ^^" Erre vki leírta, hogy szerinte miért nem, de azt nem kötötted ki előre, hogy se a pultokra, se a konzolra nem vagy kíváncsi. :P
Jogos.
Szerintem (és itt lehetnek értelmezésbeli különbségek) a con a programokról szól. Amit a standok árulnak, azokat egyébként is meg lehet venni, nem muszáj a conon megvenni.
Avatar
Youko-Ryuu
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 71
Csatlakozott: 2006.05.10. 21:07
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Youko-Ryuu »

Valaki elmondja a CospLay eredményeket?
Meg egy képtár címet szeretnék kérni. :)
http://j-radio.hu
A felkelőnap Hangja!!
Hallgassátok Ti is!
Hamarosan élő műsorral is jelentkezünk!
ill Az Anime Conról szokás szerint élő közvetítést adunk! :)
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Youko-Ryuu írta:Meg egy képtár címet szeretnék kérni. :)
http://animecon.hu/forum/viewtopic.php?t=292
http://nyacon.extra.hu/
Avatar
Youko-Ryuu
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 71
Csatlakozott: 2006.05.10. 21:07
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Youko-Ryuu »

Arigatou.
http://j-radio.hu
A felkelőnap Hangja!!
Hallgassátok Ti is!
Hamarosan élő műsorral is jelentkezünk!
ill Az Anime Conról szokás szerint élő közvetítést adunk! :)
Avatar
Haru
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2007.07.09. 10:52
Tartózkodási hely: Pécs de legtöbbször otthon xD
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Haru »

Lehet kicsit fura kérdés, de valaki tudna segíteni, hogy hogyan kezdjek neki egy Enma Ai cosplay-nek?? :neutral: :? :?: :?: Köszönöm előre is!! :wink: :wink:
Az anime/manga/japán örök!!A Dark Moor és a Final Fantasy a legjobb párosítás! :)
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Szerintem ezt inkább itt vagy itt kérdezd meg. ^.~
Avatar
Raisu
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2004.05.02. 17:47

Hozzászólás Szerző: Raisu »

Elkészült a NyACon kérdőív! Töltsétek ki (lehetőleg csak azok, akik ott is voltak XD), ezzel is segítve a MAT további munkáját.
A kérdőív megtalálható a MAT honlapján, illetve hamarosan a nyari.animecon.hu oldalon a regrendszerből is el lehet majd érni!
xardas15
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007.09.23. 15:17

Hozzászólás Szerző: xardas15 »

Megbántam h nem mentem el :cry: Pedig Kisvárdán lakok ami Nyiregyházától alig 30 Kilóméterre van :)
Lezárt