Mononoke

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Mononoke

Hozzászólás Szerző: anubys »

Nem tudom, rajtam kívül nézi-e valaki ezt a remek sorozatot.
Igazából amire kíváncsi lenék, hogy ez egy nagyon jól felépített jelenetekkel, rengeteg sokatmondó szimbólummal felruházott anime, vagy inkább egy pszichedelikus trip. Ugyanis sokszor nem tudom, éppen mi miért történik, de ha valaki logikusan meg tudná magyarázni, azt megköszönném! :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

Én imádom, már a Bakeneko óta! Épp ma találtam egy jó kis blogot ami összefoglalja a konklúziókat, spekulációkat, tényeket.

http://irohanihoheto.typepad.com/mononoke/

LiveJournal-on is alakult egy community, de ott még annyira nem indult be a beszélgetés és főleg csak ikonok vannak még fent:)

http://community.livejournal.com/mononoke_anime/

Én a blogot jobban ajánlom pillanatnyilag, eddig minden részt kiveséz. A commenteket is fontos végigbújni, sokan japán fórumokról is szereznek információt ott.

Ha gond az angol akkor kérdezz, lefordítom/megválaszolom legjobb tudásom szerint:)

Bátran állíthatom, ez a legkedvesebb animém amivel jópár éves pályafutásom alatt találkoztam. Kár, hogy sokan nem értékelik, se a vizuális megoldásokat, se a metafórikus előadásmódot :( De tény, aki nem japán vagy nem ismeri nagyon jól a japán folklórt avagy semmi kedve jobban belegondolni s kicsit utánna járni, az nagyon utálná.

Személyszerint, ha nem gondolkoztat el, igazi értelemmel, nekem már közepesnél nagyobb értékelést nem ér el egy anime vagy manga, kivéve, ha komédia XD

Azért remélem nagyobb fanbázist hord majd össze magyarorságon, nagyon szeretnék olyanokkal beszélgetni akiket mélyebben is érdekel a dolog.
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Rufio írta: Kár, hogy sokan nem értékelik, se a vizuális megoldásokat, se a metafórikus előadásmódot :(
Személyszerint, ha nem gondolkoztat el, igazi értelemmel, nekem már közepesnél nagyobb értékelést nem ér el egy anime vagy manga, kivéve, ha komédia XD

nagyon szeretnék olyanokkal beszélgetni akiket mélyebben is érdekel a dolog.
Tökéletesen megfogalmaztad a gondolataimat ^____^
Imádom már az első rész óta :D És igen, végre egy anime, oly hosszú idő után ami igazán, de igazán tetszik, és felkeltette az érdeklődésem. Már úgy untam a sok futószalagot :(.

& én is pont ilyen hozzáálásokkal találkoztam az angol fórumokon. A fanok többségét, (tisztelet persze a jópár kivételnek) ha nincsenek benne az alap futószalag dolgok, és néha nem is olyan mozgalmas mint a többi anime, már nem is érdekli. Pedig igazán megérdemelné a nagyobb figyelmet.

Szintúgy remek ötletnek tartom a fametszetes stílust, és a folklór elemeket, amiket (szerintem is) remekül megoldottak :)
Nem győzöm folyton várni az új részeket >_<* Már a feliratot sem várom ki xD
aah, de már csak egy óra és lejön a 7. is. :lol: *tűkön ül*

Rufio, nagyon köszi a blogot és az LJ commot! rly...bele sem gondoltam hogy LJ-n is megnézzem^^"
Hogy én is aktívan hozzájáruljak a fanoláshoz, ITT van a torrent oldal, ahonnan a rawokat szedem, ide hamar fel is teszik.
Itt pedig az eddigi 3 fanart amiket találtam róla x): 1
2
3

Aztán hamarosan már kész leszek az enyémekkel is xD
btw. Vajon a barnabőrű 'harcos' aki megjelenik amikor kihúzza a kardot az végülis ő, vagy a kard szelleme...?
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

Ayase írta: btw. Vajon a barnabőrű 'harcos' aki megjelenik amikor kihúzza a kardot az végülis ő, vagy a kard szelleme...?
Ezen már én is gondolkodtam! A bakenekoban még teljesen úgy jön le, hogy bizony egy és ugyanaz, hisz sehol sincs MS (Medicine seller rövidítve), csak miután vége. Viszont az umibouzuban már külön vannak, sőt MS segít a harcosnak, mikor átad neki egy tükröt vagy micsodát. Állítólag (reméljük) a 8. résztől már pici utalások (tehát 5x megnézés + fórumok olvasásaXD) lesznek erre vonatkozólag. Én mindenesetre pillanatnyilag úgy gondolom, hogy :
1. A kard megnyilvánulása
2. MS egy része (mittom én..lelkének valami része stb.)

Viszont olvastam valahol, hogy a démonűzést 2 lépésben csinálták. Kellett egy orvos (Medicine Seller akár), aki megtudta, hogy mivel is állnak szemben, és miután ezt megtudták, a démonűző már a lénynek megfelelően tudta intézni a dolgokat. Szóval lehet itt is valami hasonlóról van szó, természetesen Mononoke stílusában metaforizálva:)

Az oekakis fanart fantasztikus! Kár, hogy nem rajzolok fanartot már pár éve..de talán ez majd megérdemli, ha jut á is időm:)
Bár van egy részben ezáltal ihletett rajzom
http://gtimea.deviantart.com/art/Yuurei-Desu-57207377

Nyeh, engem zavarnak a RAWok XD Egyszerűen tudni akarom miről hadoválnak. És a mostani rész ahogy olvasom (engem nem zavarnak a spoilerek, szóval akár a scriptet is elolvasom valamitől) az egész a Jungi hasonlat, szóval muszáj értenemXD

Az a baj, hogy a legtöbb ember eleve a sablont kedveli. Könyvekben, tvben, mozifilmben, zenében, akármiben. Ezért van kevés igazán érdekes, elgondolkodtató akár még tanító jellegű szórakoztatás. Kivéve a régi nagy klasszikus irodalmi kkötetektől, de azt másoknak máskorban írták így még énse, a nagy sablonellenességemben, tudom megfelelően élvezni...vagy sehogyXD Nopersze, attól mert valami tucat még lehet szép meg jó, de hamár még az se (többség, pl. tucat hogy-szedjük-fel-a-csajt-és-röhögtessünk-gagyin-minden-második-pillanatban filmek), akkor ott valami baj van az emberiséggel.
Talán már kicsit visszatetszően jövök le, úgyhogy abbahagyomXD

Egyébként találtam a youtube-on subokat, és nekik pl a 5ös rész már sokkal elöbb kint volt, mint Shinsentől, de nem túl jó a fordítás és a minőség. mindenesetre rálehet keresni, hátha kint van a 6os subolva, fanchaos néven fut.

Másik dolog ami keserédesen tetszik benne, hogy csak 12 részes. Szóval még élvezhetjük, sok történetet láthatunk, de nem nyújtják a végtelenségig el, hogy aztán elrontsák. Ezt megtették azzal, hogy kiadták mangában és MSnek nincs kifestve a szája, grááh, szentségtörés, az a legjobb az egész karakterben.

Most jut eszembe, csak nekem van olyan érzésem, hogy bizony MS nem ember? Vagy legalább is nem teljesen. Szerintem fél-Kitsune simán XD Vagy a vámpírfog és elf fül csak dizájnos, nemtudom, de ez jobban érdekel minthogy ki az az aranyharcos.
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Rufio írta: sőt MS segít a harcosnak, mikor átad neki egy tükröt vagy micsodát.
Na pont az a rész kevert össze engem is mégjobban. Kicsit viszont olyasmi volt, mintha a (hívjuk így xD) aranyharcos tényleg egy másik 'alter' világban lenne, és MS-san így adta át a medált ( mert 2. megnézésre észrevettem, hogy a medál háta ami Kuszuriuri-n (MS) van tükör) vagy nemtudom..Gahhh... come come 8-as rész xD

Szerintem is lehetséges, hogy a kard szelleme az. Még ez lenne a legvalószínűbb (amelett hogy maga MS az.)
Rufio írta: Az oekakis fanart fantasztikus! Kár, hogy nem rajzolok fanartot már pár éve..de talán ez majd megérdemli, ha jut á is időm:)
Bár van egy részben ezáltal ihletett rajzom
http://gtimea.deviantart.com/art/Yuurei-Desu-57207377

Yupp^^ az valóban pretty :D Ezek szerint te is fennvagy devin :)
Mert én is xD Shotadoll néven futok. hn, el is vaccsoltalak^^
A napokban a devit meg is dömpingelem MS-sanos fanartokkal x)
Nincs elég...
Rufio írta: Nyeh, engem zavarnak a RAWok XD Egyszerűen tudni akarom miről hadoválnak. És a mostani rész ahogy olvasom (engem nem zavarnak a spoilerek, szóval akár a scriptet is elolvasom valamitől) az egész a Jungi hasonlat, szóval muszáj értenemXD
Hát, nálam az a jó, hogy én valamennyire értem is a japánt xD Ezért, hacsak nem állati bonyolult dolgokról beszélnek (ami azért sajnos pont a Mononokéban nem ritka...) akkor értem annyira, hogy tudjam, miről van szó.
Rufio írta: Nopersze, attól mert valami tucat még lehet szép meg jó,

Ezzel én is így vagyok. Nem szeretem igazán azt a hozzáállást sem, ha valaki megutál valamit, csak azért, mert híresebb lesz :/ Vannak ilyen ismerőseim, de véleményem szerint, ha valami jó, az jó is marad. Nem számít most hányan nézik vagy sem.
És az előző is igaz. Pont azért szeretem az animéket, (többek között xD) Mert sok az elgondolkodtató vagy 'észrevétlenül' oktató témájú^^
----

Hegen, már ismertem a fanchaos fordításokat, de khm...nem voltak a helyzet magaslatán xD Valóban. ezért én inkább mindig megvárom a Shinsen-sub verziót :D Úgyis megnézem raw-ban is előtte xD

Rufio írta: kiadták mangában és MSnek nincs kifestve a szája, grááh, szentségtörés,
Nanii? Nuku rúzs? Pedig az nekem is nagyon tetszett, ahogy felfelé volt görbítve >__< noooh! De nekem a szemén lévő festés szintúgy tetszik so...
Rufio írta: Most jut eszembe, csak nekem van olyan érzésem, hogy bizony MS nem ember? Vagy legalább is nem teljesen. Szerintem fél-Kitsune simán XD Vagy a vámpírfog és elf fül csak dizájnos, nemtudom, de ez jobban érdekel minthogy ki az az aranyharcos.
Áááh, tutkó hogy nem ember xD De kitsune sem...szerintem fél vagy egész mononoke ő is. Hogy honnan szedem ezt? A hatos részben, van egy másik ember alakú mononoke pasas (rókamaszkban hörr! pedig látom hogy pretty!!! ... remélem xD) És sok a hasonlóság... nézd csak:
http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... cap002.jpg
annyi hogy az nagyobb darab.
És bár jóláll neki a maszk, http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... cap003.jpg
a rész legvégén, elkezdett lecsúszni (végre xD) erre, pont amikor koppant "cu-zu-ku" azthittem felrobbanok xDD Úgyhogy megyek, nézem is a hetest. >.<

Na most robban az agyam xD
Ez a két kép ugyan akkor történik...
http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... l/ehe2.jpg
http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... ll/ehe.jpg
szorul a hurok xD
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

Mondom, hogy Jungi rész, nem akartam lelőni, de akkor elmondom, az egész a csaj agyában játszódik le, és a noh s egyéb maszkos emberkék érzelmeket jelőlnek. Szóval csak egy fontosabb motívum. De majd megném azt jobban is kifejtem.
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Igen, erre rájöttem abban a pillanatban amikor a maszk mögül el *puuufff*-ant az alakxD Majd MS folyamatosan kérdezgette hogy valólyában kit ölt meg...és a végén pipázott xD Tök édes volt. Jól állt neki :lol:
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

Áááhh...screenshot?XD
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

wanna see? xD
okay. Félmozgásban :D : 1.pipával a kezében ,emel, sipp, és fuuu uuh Ez mostmár 'how to use' pipa kézikönyvnek is jó xD
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

T.T De cép T.T
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

*nodnod*
Hmm...ha már van külön témája, beírok róla egy kis ismertetőt azoknak, akik idetévelyednek^^ Ez úgyis mindig hasznos :P
Lássuk...

Cím: Mononoke ( モノノ怪)
Az Ayakashi legutolsó Bakeneko c. részéből készült sorozat.
Kép
Kategóriák: Horror, Természetfölötti
Epizódok: 12
Rendező: Kenji Nakamura
Stúdió: Toei Animation
Network: Fuji TV

Opening theme: "Kagen no Tsuki" by Ryouta Komatsu és Charlie Kosei
Ending theme: "Natsu no Hana" by JUJU

Seiyuu-k:

-Takahiro Sakurai mint Medicine seller
-Aiko Hibi mint Zashiki Warashi (Zashiki Warashi)
-Daisuke Namikawa mint Shougen (Umibouzu)
-Daisuke Sakaguchi mint Hyoue Sasaki (Umibouzu)
-Hikaru Midorikawa mint Nopperabou (Nopperabou)
-Houko Kuwashima mint O-chou (Nopperabou)
-Kouzou Shiotani mint Tokuji (Zashiki Warashi)
-Rie Tanaka mint Shino (Zashiki Warashi)
-Sho Hayami mint Genkei (Umibouzu)
-Tomokazu Seki mint Genousai Yanagi (Umibouzu)
-Toshiko Fujita mint Hisayo (Zashiki Warashi)
-Yasuhiro Takato mint Mikuniyatamon (Umibouzu)
-Yukana mint Kayo (Umibouzu)
-Eiji Takemoto mint Naosuke (Zashiki Warashi)
-Norio Wakamoto mint Umizatou (Umibouzu)
-Yûsuke Numata mint Young lord (Zashiki Warashi)

Offical Site-ok:
モノノ怪 (Japán)
モノノ怪(もののけ) 東映アニメーション (Japán)
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

Egyébként ki mennyire lenne benne egy Mononoke cosplayben? nem feltétlenül versenyezni, csak beöltözni.
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

A napokban én is pont ezen gondolkoztam! xDD
Csak gondoltam lehurrognának :> Mert sokan nem szeretnek cosplayelni (köztük én sem xD De a Mononokéért mindent. ;)) Versenyen viszont én sem vagyok hajlandó résztvenni. Lemaradnánk az egész konról, és túl sok szarakodás. Ellenben a fun kedvéért bármikor szivesen kapó vagyok rá^^
Már ezelőtt eldöntöttem hogy csak úgy cosplayelem majd Kuszuriurit ezen a conon, egy kis híresítésre :D Így csapatban viszont még jobb lenne^_^
A kimonója kihívás lesz, de sok-sok türelemmel és textilfestékkel meg lehet oldani. Van is kimonóm, amiről le tudnánk (remélem) venni a szabásmintát.^^ A kinézettel nincs baj, mert a hajam színe (és állaga xD) nagyon hasonlít kuszuri-éra x), most meg is lett nyírva elöl, amitől a tincsek még hasonlóbban állnak xD. Már a hugomat is megdumáltam, hogy legyen Kayo. Mert nagyon hasonlít rá külsőleg :D De ezt csak akkor, ha nem fut ki nagyon a dolog az időből... Rufio, te is MS leszel ha beöltözünk nem? Így még funabb lenne. Ikerlátás :)
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

jajah, én is kuszu, bár nekem sokkal több meló, meg..enyhén maximalista vagyok, szóval ebayen már 4 potenciális geta faszandált találtam stb, ezért én a tavaszi conra gondoltam XD Már keresek játékkardot amit áttudok alakítani a démonkatanává, polymeragyagot, hogy ráalkossam a fejet stb. most éppen kivagyok idegileg, hogy mit fogok ráaplikálni mint a kis gyöngyök XDD A parókáról akkor még nem is szóltam..

Már azt is kigondoltam, hogy tökjóra megcsinálom az ruhája újját és majd abban hordom a tatyóm iratokkal stb. Vagy az övébe bevarrok egy zipzáros rekeszt és abba... Szóval..harr XDDD ::jcrazy::

Mivel pénz kb semmi (bár már teszek ez ellen), nem hiszem, hogy kész lenne a jelmez a mostani conra, sőt biztos nem T.T
Ami nem olyan nagy baj, mert éppen 15 kilót készülök ledobni magamról, és úgy sajnálnám, ha fogyás után hülyén állna a jelmez, ha most megcsinálom.

De tavaszin csinálhatnánk egy csoportosat! Egyik haverom is szívesen beöltözne egy szereplőnek (majd ha megnézte a Mononoke részeit is, kiválasztja, de sztem Kayo szintén...bár a maszkos csaj 'ééédes' lenne!)

A versennyel az a gond, hogy
1, Én nem állok ki XD
2, ha ki is állnék enyhén ittas állapotban: craftsnak nincs értelme, perfoormanszban pedig nehéz lenne érthető/élvezhető dolgot összehozni a ebből..már mások számára XD



-egyébként felvettelek msnre, de úgy látszik ez nem sikerült O.o-
Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi »

Cosplay témát legyetek szívesek a Cosplay topicban, vagy privátban megtárgyalni. Ez nem chat.
Kép
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

uh gomen^^; Észre sem vettem az offot...
Kép
Avatar
Rufio
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005.08.20. 16:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rufio »

6-7 rész

Nos, szerintem ez egy elég egyértelmű rész volt a Mononokéhez képest:) nagyjából mindent elmondtak, és rettenetesen jól oldották meg a dolgokat képi világban.
A következő részre kiváncis vagyok, ahogy láttam a Genji Monogatari naaaaaagyon nagy szerepet kap...kivi vagyok. Azért kiváncsi vagyok a cím Nue mire utal majd a storyban (ha jól tudom a nue egy a kímérához hasonlatos japán szörny).
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Valóban :D Kuszuriuri-san...pipa! *__* Mostanában egyébként nagyon rákaptak az 'illúziókra'... De a 8-9 ben semmiféle kiméraszerű szörny nem lesz xD. Csak egy... széndarab. :P
És végre "Shit happens with men too". xPP
A blog olvasgatása után jöttem rá, hogy a Mononokéban eddig 'shit' tényleg csak a nőkkel történt. Igaz, szerintem mind remek sztori volt. Talán...kicsit a hajós részben nem tetszett a kapcsolati szál. Briliáns volt, de olyan...izéééé >____<"
Hát most fordult a kocka. :D
Kép
Avatar
siklara
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2006.10.18. 12:49
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: siklara »

Lo! Többen is nézték ezt a gyönyörűséget, örül a kis szívem! :D

Ma találtam egy lehetséges magyarázatot arra, mi történik tulajdonképp olyankor, mikor előjön az anonim Kusuriuri-san rézbőrű és harciasabb dark elf énje. Íme:
http://img263.imageshack.us/img263/3913 ... 577wl2.jpg

Az illető nyilván szerette a Silent Hill 2 kutyás befejezését is.

Azért kicsit fáj, hogy hegyesfülű szépfiúnk mennyire elnyomja a jó öreg Ginkot (lassan kövérebb a Mononoke könyvtáram, mint az Akagis és ez DURVA), holott maga az anime mintha a Mushishi és a Gankutsuou keveréke lenne. :-P De komolyan, az opening helyenként annyira Gankutsuou-s, meg ugye a hegyes fülek és a többi... A lágy hangú Kusuriuri egy igazi fangirl trap, bár a hosszú lila karmok férfiakon engem kiborítanak :D
Persze ez így a dolgok leegyszerűsítése, természetesen a Mononoke egy rendkívül egyedi anime, csak nekem mindig muszáj valamire asszociálni, hogy el bírjam helyezni valahol a fejemben, amit épp nézek. Gyógyszerészünk "bajkereső" váratlan felbukkanásai hasonlóak Ginko módszereihez: ő is házhoz (vagy akár a sittre) megy hatalmas és mindenféle fura csetreszt rejtő hátipakkjával helyretenni a természetfeletti elemeket, ráadásul ingyen dolgozik :)
Kép
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat." (Anonymous)

Személyes-publikus agyrémtár
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Az a kép LOL xDD
Na igen... a végéig nem magyarázták meg hogy az ő e. De számonra már leülepedett a dolog és szerintem az ő.
Mert az elején ( vagy talán az Ayakashi Bakeneko-ban-inkább ott ) mondta is, hogy ő "csak egy ember" (aha, persze xD) és ezért nem tudja megfelelően forgatni a kardod, csak akkor, ha teljesen démon, or what... és ezért van szüksége a Makoto, kotowari stb. dolgokra. Ez végülis, evidensé teszi hogy akkor annak neki kell lennie, csak teljes alakban... nem? ^^"
Kivéve ha az a kard szelleme... éés, ismét ugyan ott tartunk ;_;.
btw... nekem kifejezetten tetszenek a körmei, és az, ahogy nőiesebbre vették a figuráját, a magasságot is beleértve.^^
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Kicsit megkésve csak most fedeztem fel magamnak ezt a gyöngyszemet. Már az előzetes képek alapján láttam, hogy itt valami különlegessel lesz dolgom, és féltem is, hogy a sajátos és néhol kicsit szürreális grafika fogja számomra lerontani az élvezetét, de szerencsére pont fordítva történt. Nagyon egyedi hangulata volt az egésznek, csak sajnos elég sokat kellett utánaolvasnom, hogy teljesen világos legyen minden. (Utólag is köszi a fenti blogért.) Amit még sajnálok, az az, hogy nem nagyon tudtunk meg semmit a patikáriusról, pedig érdekelt volna.
Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mononoke

Hozzászólás Szerző: anubys »

Elképesztően jó sorozat volt, kár hogy véget ért, szívesen megnéztem volna még legalább ugyanennyi sztorit, persze ilyen színvonalon. Személyes kedvencem a Nue volt.
Egyetlen bánatom, hogy pont a főszereplőről nem tudtunk meg szinte semmit.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Mononoke

Hozzászólás Szerző: zebra »

anubys írta:Elképesztően jó sorozat volt, kár hogy véget ért, szívesen megnéztem volna még legalább ugyanennyi sztorit, persze ilyen színvonalon. Személyes kedvencem a Nue volt.
Egyetlen bánatom, hogy pont a főszereplőről nem tudtunk meg szinte semmit.
Szívemből szóltál. ::^_^::
Avatar
ElemenT
Profi
Profi
Hozzászólások: 204
Csatlakozott: 2009.04.05. 23:31
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Vajdaság, Temerin
Kapcsolat:

Re: Mononoke

Hozzászólás Szerző: ElemenT »

Egy nagyon jó ötlet volt a Ayakashi: Japanese Classic Horror utan a medicine sellerel egy karakter side spin off story-t csinálni, minden elismerésem!
Kusuriuri egy nagyon érdekes személy :)
Meg az mellett kedvelem a szelemes/démonos témáju animekat. És persze ez is bejött. A 2-4-5 mese tetszet legjobban. A transformécijó nagyon tetszet
The world is my country, science is my religion.

Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mononoke

Hozzászólás Szerző: anubys »

Az egyik kedvenc sorozatom, de sajnos hiába érdekes a vajákos, ha semmit nem tudunk meg róla az egész sorozat alatt.
Annak pedig nagyon örülnék, ha készülne egy újabb sorozat belôle hasonló színvonalon.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Válasz küldése