Anime - Blu-ray

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Lezárt
Avatar
Ridley44Lev
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2005.12.15. 19:40
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Anime - Blu-ray

Hozzászólás Szerző: Ridley44Lev » 2009.03.11. 12:46

Gondolom vannak egy néhányan kis hazánkban akik jó pár DVD filmet rendeltek Japánból v. esetleg Angliából, hogy ezzel is bővítsék kollekciójukat (jómagam is ide tartozom) ám mióta a kék szépség megjelent nálunk egyre jobban kezdtem kikacsingatni a DVD mellől a BD-re és az átváltás sikerült is idén januárban.

Egyelőre nem árasztottam magam el az új lemezekkel de az utóbbi napokban próbáltam utánajárni hőn szeretett zsánerünk, melyik produkcióval jelent meg a kék színben. Sajnos ki kell mindenkit ábrándítsak, Japán a BD lemezekkel teljesen más régiót kapott mint Európa, így a DVD után nem lehet folytatni a gyűjtést a Távol-keletről.

Ami viszont Angliából beszerezhető igen csekély az igények kielégítésére. Íme a lista:

Akira Blu-ray
Resident Evil: Degeneration
Dead Space: Downfall
Karas - The Collection
Ghost in the Shell 2: Innocence (augusztusban)
The Animatrix Blu-ray
Gunbuster 2 - Diebuster the Movie Blu-ray
Appleseed: Ex Machina Blu-ray
Gunbuster the Movie Blu-ray
Vexille Blu-ray (nincs megjelenési dátum)

Azért itt közlöm mert hírként nem biztos, hogy negálná a helyét, de úgy éreztem egyeseket talán érdekel a dolog. A jövőben is itt fogok híreket írni a megjelenésekről (anime), amik persze elérhetőek lesznek nekünk Magyaroknak. Tovább csatolni fogok értékeléseket (minden bizonnyal nem sajátot), képekkel együtt.

Továbbá, akit érdekel is a dolog én hébe hóba szoktam Angliából olyan filmeket megrendelni amikről tudom nem fognak megjelenni itthon kék lemezen, ezért itt jelezni fogom vásárlási szándékomat a jövőben, aki meg szeretné, hogy a posta költség alacsonyabb legyen akkor jelentkezzen.

További szép napot mindenkinek.

Ridley44Lev

Addig is itt van egy kép az Akira film BD lemezéről.

http://kepfeltoltes.hu/view/090311/1051 ... es.hu_.jpg
In the nuclear world, the true enemy is war itself.

Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Re: Anime - Blu-ray

Hozzászólás Szerző: outsyder » 2009.03.12. 23:55

igaz, engem csak annyira érint a kérdés, hogy 720as vagy 1080as és h264es vagy x264es rip készül-e belőle (az előbbieket csak egy kicsit nem tudom lejátszani, az utóbbiakat nagyonXD), de...

Mondó-s karácsonyi bulin, a Lurdyban az egyik -sajnos- félreeső terembe, ahol a Vexille-t is leadták, ment a Wonderful Days is, ami most nem tudom, h tényleg bd volt-e, de a sokméteres vásznon élesebbek voltak a hópelyhek, mint a monitoromon, és a film után egy blu-ray logót lehetett nézni, amíg el nem kezdődött a Vexille (amit már nem vártam meg). egyedül csak azt sajnáltam, h amíg bent voltam (kb a fele előtt kicsivel mentem be) max. 12-en néztük, pedig tényleg nagyon jó film :(
Kép

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Anime - Blu-ray

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2009.03.13. 01:24

Egyelőre még nem látom értelmét, hogy beruházzak ilyesmibe, DVD-n is elég kevés filmem van, a blu-ray meg határozottan nem érte el az ingerküszöböt azzal, hogy most ahhoz az esetleg egy-két lemezhez vegyek egy (egyelőre elég drága) meghajtót, rippeljem, aztán nézzem a vinyóról :? Mert tudom, hogy úgyis ezt csinálnám, a DVD-im is így jártak, mkv lett belőlük lossless átmuxolva... viszont ez legalább megoldaná a régiókódok kérdését is, el lehet bánni azokkal :knife:
Különben is azt az elmeroggyantat kéne lassú tűzön megpirongatni, amelyik ennyi év tapasztalata után az új szabványban is bevezette ezt az eleve bukásra ítélt régiókód-rendszert, ami semmire nem jó azon kívül, hogy a legális vásárlókat sz*patja, szemben azokkal, akik a letöltést választják... öngól, vazze... :thumb:

(Amúgy megjegyzem, a GITS2-re fenem már a fogam rég, van egy rövid samplém róla, nagyon látványos fullHD-ban...)

Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Re: Anime - Blu-ray

Hozzászólás Szerző: outsyder » 2009.03.13. 08:52

alvaro írta:Különben is azt az elmeroggyantat kéne lassú tűzön megpirongatni, amelyik ennyi év tapasztalata után az új szabványban is bevezette ezt az eleve bukásra ítélt régiókód-rendszert, ami semmire nem jó azon kívül, hogy a legális vásárlókat sz*patja, szemben azokkal, akik a letöltést választják... öngól, vazze... :thumb:
:LOL:
alvaro írta:Amúgy megjegyzem, a GITS2-re fenem már a fogam rég, van egy rövid samplém róla, nagyon látványos fullHD-ban...
összehalásztam belőle egy 720ast, egyáltalán nem tudom lejátszani, de belenéztem, a felvonulásnál tényleg eldobtam az agyam, olyan szinten jól néz ki :thumb:
Kép

Avatar
Xell
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 514
Csatlakozott: 2003.11.24. 16:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Bp.
Kapcsolat:

Re: Anime - Blu-ray

Hozzászólás Szerző: Xell » 2009.08.04. 20:16

A távol keleti BD lejátszásra megoldás lehet egy PS3. Azt tudom hogy a DVD-ket csak régióegyezéssel tudja lejátszani, de ahogy a Sonynál az új konzolon a játékoknál már nincs régiós megkötés (bár a lemezekre rá van írva a régió), állítólag a BD lemezek is teljesen régiófüggetlenek rá. De mivel ezt kevesen próbálták ki itt a PAL-os környéken, ezért senki ne vegyen rá mérget, mert ez vagy igaz, vagy nem, attól függetlenül hogy páran leírátk. De akinek van rá lehetősége, egy próbát megérne. Ha valakinek van 1-es, vagy 3-as régiójú BD lemeze, ami anime/film, max írjon privátba, és a PS3-amon ki lehet próbálni a módszert.
Lolrus presidenshul canditate, four moar buckets

Avatar
Ridley44Lev
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2005.12.15. 19:40
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Anime - Blu-ray

Hozzászólás Szerző: Ridley44Lev » 2009.08.12. 13:19

Megrendeltem a The Sky Crawlers filmet BD lemezen, nagyon várom már milyen lesz.
In the nuclear world, the true enemy is war itself.

Lezárt