Milyen mangát olvasol mostanában?

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Mondjuk a loliság azt jelenti, hogy kislányos külsejű a szereplő, ettől független, hogy hány éves, vagy mi van a hajában. :) Nem tudom, nekem Elyse mindig olyan gyerekesnek tűnt. ^^" (Ja, a ruhájáról meg: az otakukat nem hiszem, hogy izgatná, ha egy kislány hordja, sőt.. ^^"""")
zebra írta:A mangában egyértelműen a démonok a legjobb, legkarakteresebb, legkitaláltabb nők, naná, h mindenkinek ők jönnek be. Deviáns vagy. ::^_^::
Lehet, múltkor is szociológia vizsgán ezt választottam, mint kedvenc témát. XD (Mármint nem a démonokat, a devianciát. XD) Bár volt, aki meg pont úgy fogalmazott, hogy nem vagyok elég aberrált az ilyen típusú karakterekhez. XD (Mondjuk az Elfen Lied volt, nem My Balls.)
zebra írta:Azért a nagy szerelem előtt végig a Terrorkirálynő kiszabadítása körül forgott minden, szóba sem került a lamour, hála, meg ilyenek. Ahogy haladt előre a sztori, úgy került előtérbe Elyse és az ő érzései, dilemmája, stb. A moralizálásnak most érkezett el az ideje. Abban viszont igazad van, h egy korábban így viselkedő szereplőtől, aki fűvel-fával elment (ill. nem ment el a szó szoros értelmében :) ), mit is várunk?!
Románc volt, csak akkor még a Minayo oldalon. :wink: Kouta-t meg emiatt továbbra sem tartom szemétnek, a sorozatos démonszexnél nem nagyon volt választása, és általában egész ügyesen vágott vissza. :D (Pl. amikor előkapta a folyékony szappant, mint műspermát. XDD)
zebra írta:Nahh igen. Meg azt sem értettem, h ha egyszer megjátszotta, h rázúdította a spermáit a Terrorkirálynőre (ez még az elején volt), miért nem könnyített így magán többször is...
Na igen, az is ilyen, szóval volt benne pár érezhető "rendezői fogás", meg "because this is a manga" megoldás.
zebra írta:Érdekes, mert, ha vki pont a tsuntsun szakaszban kedvelte meg, akkor a deredere szakasz kiválthatja belőle a frászt, érted... Én sem tudnám hova tenni, ha egyszercsak a párom átmenne lovey-dovey stílusba, ez vhogy nem passzol hozzá. :vigyor:
Igen, szóval ez a karakter általában ebből a szempontból egy plothole, de a fanok miatt ilyen. (Akik ugye pontosan tudják már az első sértésektől kezdve, hogy a csaj titkon egy lovey-dovey. XD)
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Érdekes, h egy f@szverő manga kapcsán mennyit jártatjuk a szánkat. :vigyor:
Titkos írta:a loliság azt jelenti, hogy kislányos külsejű a szereplő
Ebben egyetértünk. De akkor is nehéz megmondani sokszor, h ki a kislány, ki nem, mivel ezek a gyökerek az ovisoktól a középsulisokig képesek ugyanolyan aránytalanul cukimukira megrajzolni a csajokat. Túlságosan is divat moemoe, ami csak neki (http://img385.imageshack.us/i/snapshot2 ... 09ay4.jpg/) áll jól... XD Szóval, amíg ez van, nem tudom, mennyire biztosan lehet megmondani, ki loli, ki nem, így a loliconoknak is nyílt pár kiskapu, hát örüljenek neki. (I pity them. :-P )
Titkos írta:ettől független, hogy hány éves, vagy mi van a hajában.
Igaz, nem attól függ, mi van a hajában, de nekem ő arányos testalkatúnak tűnik. Irene meg főleg nem megy el lolinak, akkora tőggyel. Aranyosak ők a maguk módján, de nem kislányok.
Titkos írta:Ja, a ruhájáról meg: az otakukat nem hiszem, hogy izgatná, ha egy kislány hordja, sőt..
Engem elborzasztanak a kifestett, koraérett kislányok, sztem legalább 12 éves kor alatt gyermeknek kellene maradniuk. Sajnos, az egész világ rohan, a média torzít, a szülőnek nincs ideje, hamis, photoshoppolt modellek mindenütt, úgyh én elhiszem, h egyre kevesebb kislány marad meg a klasszikus értelemben vett, ártatlan lolinak. Hidd el, én sajnálom ezt a legjobban. Akinek viszont tetszik egy ilyen felnőttestített kislány, az duplán beteg, kezeltesse magát! Az averzív terápiával elvileg kezelhető a pedofília. :-P
Az otakuknak lehet, h bejön, nem tudom, de egy lolicon, pedofil elvileg pnnt amiatt vonzódik hozzájuk, mert ártatlan kislányok. Sztem ők futva menekülnének egy Elyse ruháit viselő kislánytól. (Persze, ez azon nem változtat, h ettől függetlenül aberráltak mind.)
Titkos írta:Lehet, múltkor is szociológia vizsgán ezt választottam, mint kedvenc témát.
:thumb: Üdv a klubban: nekem is az egyik kedvenc témám. (A devszoc tanáromnál írok a melegekről szakdogát.) Amúgy OFF, de hova jársz, h szociológiát tanulsz?
Titkos írta:Elfen Lied
Meglepő, de ott én sem a legbrutálabb karikkal szimpatizáltam, hanem pont Nanával meg a kutyás kislánnyal. Az EL viszont nagyon más, mert ott annyi szar-szemét alak, szenvedés van, h egyszerűen ott már az ember nem bírja lelkileg, és a jót keresi. Szerintem.
Titkos írta:Pl. amikor előkapta a folyékony szappant, mint műspermát.
Most megenyhítetted a szívem. :vigyor:
Titkos írta:"because this is a manga" megoldás
Spongyát rá, "because it is."
Titkos írta:a csaj titkon egy lovey-dovey
Az egyik álmomban a párom is ilyen lovey-dovey volt (ráadásul nyomatta a fárasztó szóvicceket), és kivert tőle a hideg veríték. :lol:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

zebra írta:Érdekes, h egy f@szverő manga kapcsán mennyit jártatjuk a szánkat. :vigyor:
Igaz, dehát ebből is látszik, hogy műfaján belül az egyik legjobb. XD
zebra írta:Túlságosan is divat moemoe, ami csak neki (http://img385.imageshack.us/i/snapshot2 ... 09ay4.jpg/) áll jól... XD
LOL, ez melyik anime? :D
zebra írta: :thumb: Üdv a klubban: nekem is az egyik kedvenc témám. (A devszoc tanáromnál írok a melegekről szakdogát.) Amúgy OFF, de hova jársz, h szociológiát tanulsz?
Debreceni Egyetem, BTK, Kommunikáció- és Médiatudomány szak. Mondjuk mivel most szeptemberben kezdtem, még messze vagyok a szakdoga-szinttől. :)
zebra írta:Meglepő, de ott én sem a legbrutálabb karikkal szimpatizáltam, hanem pont Nanával meg a kutyás kislánnyal. Az EL viszont nagyon más, mert ott annyi szar-szemét alak, szenvedés van, h egyszerűen ott már az ember nem bírja lelkileg, és a jót keresi. Szerintem.
Aláírom, tényleg csupa szemét ember volt benne, Kouta kibővült "családján" kívül kb. mindenki. ^^" Amúgy akkor úgy látom mázlid volt, és még nem akadtál össze a Lucy-fanboyokkal, akiknek ő az istennő, és minden joga megvan, hogy kiirtsa az emberiséget. Örülj neki. XD
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Titkos írta:Igaz, dehát ebből is látszik, hogy műfaján belül az egyik legjobb.
Amikor haverom elmesélte, miről szól, egyszerűen muszáj voltam belenézni, mondván, ilyen nincs... Meg, tuti, h egy unalmas fanservice-gépezet az egész, pár chap után dobni fogom, stb. Engem lep meg a legjobban, h még most is olvasom. Azért az első hónap múlva alább hagyott a lelkesedés, de kíváncsi vagyok, milyen agyamentséget tud még kitalálni ez az őrült. :roll:
Titkos írta:LOL, ez melyik anime?
Macademi Wasshoi. Én jól szórakoztam rajta. A főszereplő kevésbé volt vicces meg ez a háremesdi, de ez a gay angyal meg még pár tanár vitték a pálmát. Bírtam azt a majmot, aki mindenkire állatfüleket, farkakat varázsolt a MimigarZ nevű gépével, vagy a másik perverz tanárt, meg a kutyafülű maid is jóarc volt. Ebben is vannak moemoe karik dögivel (bár inkább ennek az őrületnek paródiája), de legalább az angyalos részeket megéri megnézni. :wink:
Titkos írta:Amúgy akkor úgy látom mázlid volt, és még nem akadtál össze a Lucy-fanboyokkal, akiknek ő az istennő, és minden joga megvan, hogy kiirtsa az emberiséget. Örülj neki. XD
Már benéztem egyéb fórumokra ezelőtt, és volt szerencsém belelátni a Lucy fanok világnézetébe. Inkább gyorsan elhúztam onnan. :vigyor: Nem szeretem a mindenki versus én felállást... Mióta kiemelten foglalkozom a melegekkel, így is kapom a savat rendesen. Minden baráti beszélgetéskor, amikor szóba kerülnek, rögtön vehetem fel a harci kesztyűt a srácok ellen. :drop:
Titkos írta:Debreceni Egyetem, BTK, Kommunikáció- és Médiatudomány szak. Mondjuk mivel most szeptemberben kezdtem, még messze vagyok a szakdoga-szinttől.
Első vizsgaidőszak? Az fincsi. :vigyor: Mindenesetre, ügyeskedj! ::^_^::
Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Goofy »

Basszus miért nem szóltok, hogy a Hunter X Hunter mangából kijött egy új chapter 2009. december végén egy több mint egy éves szünet után?
http://www.onemanga.com/Hunter_X_Hunter/ :hammer:
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys »

Nem tudja valaki, hol tudnám folytatni a Kyoukai no Rinne olvasását? OneMangáról leszedték, Mangafoxon sem találtam rá. Az első 16 fejezet alatt ugyan nem nyűgözött le, de ha van rá mód, mégis folytatnám.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Sajna ahogy látom VIZék mindenhonnan leszedették, mondjuk pl. itt még fent van, de 16-on túl sehol sem láttam hozzá fordítást, bár bevallom, engem annyira sem nyűgözött le, hogy az első 2-3 chapternél tovább olvassam. ^^"
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

A tavaszi szezon egyik üdvöskéjének (számomra ez a Giant Killing) manga verziójába lestem bele mostanában, és azt kell mondjam, ez egy érdekes sportanimének ígérkezik! Alig várom már az első részt.
Kellemes az art, és a főszereplő is jóarcnak tűnik. Érdekes figura, mert nem a pénzért menedzsel gyengusz csapatokat, hanem azért, mert látni akarja őket "óriást" ölni, legyőzni egy zúzósabb csapatot. (Itt talán a realitás elhalványul egy iciripicirit, mert kötve hiszem, hogy a foci erről szól... :P )

Közben elkészült a CyberSatan homemade manga 2. vol-ja is, ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik az ismeretlen, új, ám tehetséges fiatal alkotók munkája iránt. ::^_^::
A manga teli van utalásokkal és sziporkázó humorral az akció és aktualitások mellett. Ügyesen felépített sztori, mivel nem mellőzi a jellemfejlődést sem. A téma a Menny vs Pokol vs Scientology - antikrisztusokkal, rendszergazda angyallal, loli Luciferrel és egy "játékba" zárt Jézussal. Meg még sorolhatnám.
http://araki-member.uw.hu/CyberSatan.html
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys »

A napokban kicsit jobban beleolvastam a My Balls-ba, jelenleg a 27. fejezetnél tartok. Eddig tetszik, bár némileg hullámzó a színvonal (a zombis ellenség mondjuk nagyot ütött). Viszont idő szerint már csak 3 nap van hátra, mégis hátra van vagy még a fejezetek fele.
Egyáltalán be van már fejezve, vagy a siker miatt ezt is kezdik húzni?
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Another never-ending story... :roll:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Az erős túlzás, hogy "neverending", gyakorlatilag annyi történt, hogy lement a megígért egy hónap, és még ráraktak egy hetet, hogy az Elysse x Kouta szálat is elrendezzék. Nem a világ, főleg ha egy ilyen übberulez, és minőséget végig tartó mangáról van szó. :D
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Titkos írta:gyakorlatilag annyi történt, hogy lement a megígért egy hónap, és még ráraktak egy hetet
Remélem, nem lesz igazam, és nem ölik meg azzal a "varázst", h rátesznek még pár hetet. :wwall:
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Girl Friends

Az egyik legjobb, leghitelesebb shoujo ai manga. Imádom!!!
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Hotarubi no Mori E
A Natsume Yuujinchou mangakájának egy korábbi műve. A négy on shotból három eléggé felejtős, de a címadó történet minden Natsume Yuujinchou fannak kötelező olvasmány.
Kép
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: outsyder »

zebra írta:Girl Friends
azt én is elkezdtem, bár a yuri vonal miatt, nagyon kellemes, csak már jóideje sehol se látom torrenten...^^; namajd ha hazamegyek, megnézem a makimaki oldalát...

nemrég két nap alatt bedaráltam a Nana to Kaoru-t, iszonyat durva, a KissxSis és az Aki-Sora semmik melletteXD (írtam is róla blogomba^^)
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

outsyder írta:azt én is elkezdtem, bár a yuri vonal miatt, nagyon kellemes, csak már jóideje sehol se látom torrenten...^^; namajd ha hazamegyek, megnézem a makimaki oldalát...
AA-ról le tudod tölteni magyarul chapterenként. Sztem jó a fordítás. :)
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: outsyder »

és tart-e ott a magyar fordítás, ahol én anno abbahagytam?^^; (majd kiderül)
Kép
Avatar
Ubika97
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2009.07.20. 15:50
Nem:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ubika97 »

Nekem mostanában a Lidérc földe meg a Bizenghast tetszik :vigyor:
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Ugyanott tart a magyar fordítás, mint a manga. ::^_^::
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Végigolvastam a Read or Dreamet. Csak 4 kötet, de gyönyörű volt. Nagyon bejött a rajzolása, a karakterek úgy néztek ki, mint a sorozatban, abból is kedvenceim voltak a főszereplők. A történetek szinte mind aranyosak, viccesek voltak, de volt néhány nagyon jó drámai rész is. Az azért meglepett, hogy Hisami is volt benne, noha ezúttal teljesen más szerepet játszott. A csókjelenet pedig zseniális volt!

Emellett a Kamichu mangával is végeztem korábban. Ahogy az anime, ez is kedvenc lett. Az art itt is gyönyörű volt, a karakterábrázolások nagyon jók voltak. Volt benne néhány eredeti történet, ahogy az animében is, viszont a közösekben is voltak eltérések. Némelyikből az animés tetszett jobban, mint Miko szöktetése, némelyikből manga. A vendégdiákos meg a rivális szerelmes részben is érdekes volt látni, ahogy másként viszik a sztorit, vagy behoztak egy új szálat, ami az animéből kimaradt. Kamichu fanoknak kötelező!
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

A REAL c mangát kezdtem el olvasni, ami egy tolószékes kosaras srácról és egy olyan kosár-őrült afrofrizurás srácról szól, aki tolószékbe juttatott egy lányt egy baleset következtében.

Ritka az ilyen téma, érdekes történet.
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys »

Nem tudjátok, mi van a My Balls-al? Legalábbis AA-n megállt a 39. fejezetnél.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

anubys írta:Nem tudjátok, mi van a My Balls-al? Legalábbis AA-n megállt a 39. fejezetnél.
Bocsi, már akartam postolni, igaz, csak a múlt héten jött ki: http://www.mangatoshokan.com/read/My-Balls/4chan/40

Időm és energiám egyelőre nincs, hogy véleményezzem, de jó olvasást. :)
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Membi mostanában kicsit elfoglalt volt (államvizsga, felvire készülés, animecritics, etc), de sztem, hamarosan lefordítja. ::^_^:: Azért rákérdezek nála, jó? :vigyor:

Mostanában a Kaiji mangakájának egy másik mű scanjére várok tűkön ülve, a címe: The Legend of the Strongest Man, Kurosawa. Egy 44 éves, magányos, midlife krízisben szenvedő, egyszerű, torz fejű (akár Kaiji apja is lehetne), ám jólelkű munkásemberről szól, akinek se családja, se barátai, nem becsüli meg senki. A történet arról szól, hogyan találja meg ez az Akakij Akakijevics a maga kis köpönyegét, ami által megbecsülést szerezhet.
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: zebra »

Anubys, itt a My Balls utolsó chap magyarul:
http://www.4shared.com/file/_tEsJFx0/MB40.html

Holnap valszeg már AA-n is olvasható lesz.
Válasz küldése