Horror

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Ezt ugye nem gondolták komolyan? :drop:
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: zebra »

Kb annyira gondolhatták komolyan, mint a németek a Killer Condom c horrort. :vigyor:
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Mariko »

zebra írta:Kb annyira gondolhatták komolyan, mint a németek a Killer Condom c horrort. :vigyor:
Erről hallottam már, meg valami olyan baromságról is, amiben egy csaj vaginája növesztett fogakat! :lol:
Kép
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: zebra »

Jaja, a Teeth egy remekmű, már megnézettem pár haverommal is. :vigyor:
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Ma lesz macis horror a Film+-on, ki ne hagyjátok! Én sem láttam még, de már az előzetesben fröcsögött a vér, és folytak a belek!
Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: zebra »

Nincs Film+-om. :(

De ha már itt vagyok, baris horror trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=VP3xLsmKnHc

Láttam már párszor a filmet, szóval nekem ez inkább nosztalgia. :vigyor:
Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle »

Hívatlan vendég: haláli! :twisted: egy kattant tömeggyilkos csajról szól aki már megjárta a zártosztájt és képzeleg is. imádtam bár kicsit több horrorisztikus jelenet kellett volna vagy legalábbis hosszabbak.

Terminátor: A megváltó (nem biztos, de én így emlékszem a címére): nem kimondott horror inkább sci-fi, de azért kicsit ilyesztő(gyengébb idegzetűeknek).

to Yoriko-chan: erre biztosan ránézek.
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ideglelés (The Blair Witch Project)

Gondoltam rá, hogy eredetileg a rossz filmek topicba (na tessék, már így az elején "lespoilereztem" a postom lényegét, na mindegy... XD) írom ezt a szösszenetet, de mivel közben felfedeztem, hogy "jé, nekünk van horrorfilmes topicunk?" (avagy "a mod, aki totál képben van" :lol: ), gondoltam, akkor inkább menjen ide, pláne, ha esetleg érkeznek majd válaszreakciók és elcsevegünk ezen, így legalább nem lesz off. :) Szóval: nem tudom, hogy aki látta, pláne azok, akik gyakrabban szokott horrorfilmeket is fogyasztani (*itt jelentőségteljesen Junchira pillant*), az mit szólt ehhez, de szerintem ez egy gagyi film. Pedig én két esélyt is adtam neki. Eleinte én is a legnagyobb hype közepén láttam, de már akkor hatalmas csalódást éreztem, amikor a film végére értünk. Viszont úgy voltam vele, hogy "oké, eltelt 15 év, haver még úgysem látta, nekem meg nem árt hangulatba kerülnöm, ha már a következő Hearthstone kiegészítő "Witchwood" néven fut, úgyhogy ennél jobb alkalom nem lesz arra, hogy újrázzam ezt a filmet", de az élmény kb. még rosszabb volt, mint anno. Az is motivált egyébként, hogy tényleg volt már olyan film, amiben elsőre pusztán a hype, meg a különböző, a filmet már látott emberek véleménye alapján csalódtam, azonban később/második nézésre simán tetszett. (Ilyen volt pl. a Bárányok hallgatnak, ami elsőre csalódás volt, mert mindenki olyan meséket mondott róla, hogy "Fúúúú, de para az a Hannibal Lecter, egy ismerősöm a mai napig retteg tőle, stb-stb.", miután azonban rájöttem, hogy ez egy jó film, épp csak nem úgy, mint paráztatós horror, hanem mint pszichológiai thriller, nagyon bejött.)

Nos, a Blair Witch nem így járt, sőt, egyáltalán nem öregedett jól, amely hibák esetleg az első nézéskor még nem szöktek szembe, vagy elnéztem őket, azok most ordító módon tolultak a képembe, ezzel még lejjebb húzva a filmet. A legnagyobb probléma, hogy szvsz a készítők is pontosan tisztában voltak vele, hogy ez a film önmagában, mint film, baromira nem állja meg a helyét, ezért nagyrészt már megjelenésekor is próbáltak a hype-ra alapozni, nevezetesen, hogy az egészet úgy tálalták, mintha ez az eset valóban megtörtént volna és ezt nem csak úgy értem, hogy a film egészen az utolsó másodpercekig úgy van kamerázva végig, mintha tényleg egy megtalált felvételt néznénk (ugye a legvégén a házban kapcsol mindenki, hogy ha a srácot leüti a boszi, akkor utána hogy válthat a jelenet a csaj kamerájára, ha ez elvileg egyetlen megtalálta kópia?), hanem erre anno nagyon rákészültek, komplett kamu-honlapot csináltak a szereplőkről, mint "áldozatokról", meg minden. Csak az a gond, hogy aki már eleve ügy ült be erre, hogy tudta, hogy ez kvázi egy "áldokumentumfilm", annál ez nem fog működni, ergo marad a film tényleges értéke, ami eléggé soványka.

Kezdjük ott, hogy marha rövid. Még talán működne is a dolog, ha legalább másfél (de még inkább két) órában mutatnák be az erdei bolyongást, az idegileg egyre inkább kikészülő társaság tagjait, esetleg a élelem- és vízhiány problémáját (ez pl. második nézésre ugrott be, hogy ahhoz képest, hogy elvileg nem arra készültek, hogy egy "végtelen labirintuserdőben" fognak rekedni, úgy fel vannak pakolva, mintha egy komplett szupermarket lenne a hátukon, még az utolsó napokban sem kényszerülnek arra pl., hogy a patakból igyanak, mert már elfogyott a vizük, vagy bármi...), a kimerültséget, a fásult reménytelenséget, stb-stb. A film azonban körülbelül csak 80 perc és pl. ebből is az első 10-15 még full poénkodás, kisvárosiak meginterjúvolása, a trió egymás közti hülyéskedése, stb. Értem én, ez ahhoz kell, hogy ezt az alaphangulatot darkosítsák be a végére marhára, ahhoz viszont túl rövid a film, hogy ez érdemben működjön. Bár "vicces", hogy még így is ez a pár nyitójelenet, illetve a befejezés (mondjuk utóbbi is csalódás bizonyos szempontból, de erre majd kitérek) lettek talán a film legerősebb pontjait, mert a nagy "középidő" (vagy hogy mondjam ezt XD) leginkább csak unalmas és/vagy idegesítő.

A másik probléma, hogy ahhoz képest, hogy horrorfilm, nem volt igazán ijesztő. Odáig oké, hogy az agyonhasznált jumpscare-es hülyeségek nem voltak benne, hanem helyette inkább atmoszférateremtéssel próbálkoztak (ezt szolgálja az is, hogy az elején annyi városlakótól halljuk a boszorkány történetét, nem is mindegyik meséli ugyanúgy, stb-stb., szóval hogy érezzük, hogy ez itt valami erős ősgonosz), viszont ezt egyrészt megöli a játékidő rövidsége (nincs elég idő arra, hogy igazán elmerüljünk a feelingben), másrészt az, hogy maga a boszi szinte csak vendégszereplő a saját filmjében. Az egy dolog, hogy semmit nem látunk belőle (még annyit sem vállaltak be, ahogy amikor utolsó jelenetként leüti a csajt, legalább valami szőrös/karmos láb beálljon a kamera látószögébe, vagy valami...), de az "ereje" is eléggé érdekes: faágakból fon "babákat", meg kőrakásokat épít és kb. ennyi. Az első igazán ijesztő húzása, amikor egyik éjszaka gyerekhangon nevetgél és megrugdossa kicsit kívülről a sátrat, de ez is már kb. a film háromnegyedénél van. Oké, nem kell minden horrorfilmben komplett tudományos magyarázat a lény mibenlétére, pláne, hogy ha természetfeletti, akkor erre nincs is lehetőség (vagy átmegyünk Scooby Doo-ba és kiderül, hogy a feelinges szörny valójában a morcos szomszéd, McGregor bácsi...istenem, emiatt utáltam ezt a rajzfilmet már gyerekként is... XDDD), viszont ezek átestek a ló túloldalára és "az ismeretlentől való félelem" szabályát olyan szigorúan vették, hogy konkrétan szinte a semmitől kell félni, hiszen csak azt tudjuk róla, hogy "boszorkány", legalábbis a helyiek így nevezik, ezen kívül viszont semmi nem derül ki róla az egész film alatt.

Ami viszont igazán kivégzi a filmet, az a sztori/szereplők: noha nem a szokásos B-horroros "faszfejek gyülekezete" (értsd: itt legalább nem az van, hogy már az elején akkora seggfej az összes szereplő, hogy szinte a szörnynek/gyilkosnak szurkolsz, hogy tegye el mindet láb alól minél gyorsabban XDDD), viszont rájuk is igaz az, ami a boszira: szinte semmit nem tudunk meg róluk, papírvékony jellemmel rendelkeznek, a csaj le akarja filmezni a boszit, a két srác meg vele tart amolyan "sure, vájdöhellnot?" alapon és...kb. ennyi. A játékidő rövidsége amúgy az ő jeleneteik közül is kinyír sokat, pl. a "klasszikussá vált" (lol) "orromba nyomom fel a kamerát és úgy kérek bocsánatot a srácok családjától" síros jelenet nagyrészt pont azért teljesen súlytalan, mert semmit nem tudunk a szereplőkről, nehezen tudunk sajnálni egy fél órája ismert "stábot", akik közül talán öt perce halt meg az egyik. Szinte még személyiségük sincs, ha jellemezni kéne őket, igen nagy bajban lennék azon túl, hogy "20-as éveikben járó amcsi tinik/egyetemisták". (Ugye amcsi horrorban ez sosem egyértelmű, mert sokszor 25-30 évesek játsszák a 15 éves tiniket, ahogy arra a Horrora akadva is jól rámutatott már... XD)

Aztán ugye a "nagy újítás", a "found footage" műfaj megteremtése, vagyis hogy az egész film úgy van kamerázva, mintha az egyik szereplő vette volna fel a jeleneteket kis házi kamerájával és később ezt találná meg valaki és nézné végig. Ez egyébként rendezői oldalról marha hatékony, mert garantáltan visszahozza a film előállítási költségének többszörösét (XD), nézőként viszont én annyira ezt sosem tudtam élvezni, mert egy csomószor arra jó, hogy pont a lényeget ne lássuk, vagy 1-1 jelenetet "olcsóbban megússzanak" a készítők. A Blair Witchben is előfordult pl., hogy állnak a sötét erdő közepén, remegve kérdezgetik egymástól, hogy "Úristen, mi a SZAR volt ez???", csak éppen mi nem láttunk ebből egy képkockát sem, mert a kameratartó hölgy annyira parázik, hogy kezét leengedve végig a tök sötét semmibe lóg a kamera. Oké, értem, ez is a "realistább élmény" megteremtése miatt van így, viszont ettől még nézőként nem tudom azt élvezni/értékelni, amikor a vaksötét semmit bámulom, vagy amikor fél percekig csak zihálnak a karakterek és továbbra sem látok semmit, vagy csak össze-vissza történő kamerarángatást.

Majd jön a sztori...ami kvázi nem létezik. Komolyan, onnantól, hogy beértek az erdőbe, a néha-néha (legtöbbször menetrendszerűen az éjszaka közepén) érkező ijesztgetésen kívül üres hülyeségekkel telik az idő. Igazából azt próbálnák bemutatni, ahogy a társaság egyre inkább kikészül idegileg, összevesznek reménytelenségükben, stb-stb., viszont helyette ez sokszor inkább óvodások hisztirohamának tűnik. Mondjuk ebben is ludas a rövid játékidő: ha mondjuk két órás a film és 50 percnyi (a filmben mondjuk több napi) értelmetlen bolyongás, körbe-körbe járás után kezdenek el egymásra acsarogni, az még valahol érthető, de konkrétan már az első (akkor még szinte csak feltételezett) eltévedésük/rossz irányba indulásuk után az egyik srác máris kiakad, hülyézi a csajt, hisztizik mint az óvszerreklámos kölyök, stb. Ugyanez a fazon kb. egy nap múlva már be is vallja, hogy ő dühében berúgta a térképüket a patakba. LOL, mi a franc? :D Ha hazudik, miért hergeli őket tovább, amikor amúgy is szarban vannak? Ha nem hazudik, miért rontotta szándékosan a saját esélyeiket, hogy hazajussanak, ha ő a főhisztis, aki azon is nekiáll nyafogni, hogy "dehát nekem holnap már munkába kell mennem, azt hittem, addigra végzünk, BWAAA!!!" XD És az a gond, hogy kb. ez tölti a film cselekményének több, mint felét: ordítozás, egymás szidása, kibékülés. Másnap ugyanez kezdődik elölről. Éjszaka egy kis boszilátogatás, de ez sokszor csak távoli zajokban merül ki. Az egyetlen igazán ártó szándék akkor mutatkozik meg, amikor egyik reggelre a két srác közül eltűnik az egyik, majd másnap a boszi a pólómaradványába csavarva "visszaküldi" a megmaradt túlélőknek pár fogát és (asszem) a kivágott nyelvét. (Oké, bevallom, pont a kézikamerás minőség miatt a mai napig azon agyalok, hogy mi volt az a piros, véres izé a ruhában? A nyelve, a szíve, valami egyéb? Aki tudja, kérem írja le a megfejtést. XD)

A másik erős jelenet pedig már a rövid, pár perces finálé, ami ugyan nagyon hatásos és nagyon para, de mivel itt vége is a filmnek anélkül, hogy bármit megtudtunk volna a boszorkányról, vagy egyáltalán látnánk belőle bármit, ezért elég erős hiányérzetem maradt utána. Oké, nyilván nem vártam azt, hogy hőseink MacGyver módra erdei faágakból épített, rögtönzött számszeríjjal birokra kelnek a boszival, vagy bármi, de ha létezik igazi "anticlimatic ending", akkor ez bizony az.

Amúgy nem ekézném ennyire ezt a filmet, egy közepes(nél valamivel gyengébb), néha hatásos, de leginkább gyengécske és unalmas horrorfilm, de a körülötte lévő hype miatt (saját műfajt teremtett ezzel a found footage-el, kismillióan próbálták másolni, plusz készült hozzá gagyi folytatás Book of Shadows címen, valamint két éve egy újabb félig remake/félig folytatás film) sajnos keményen kellett bánnom vele. XD Amúgy igen, a legfőbb bűne az eddig felsoroltak mellett talán a végtelen unalom volt. Még a 80 perces játékidejét sem tudta úgy kitölteni, hogy valami parás atmoszféra végig jelen legyen a filmben, vagy hogy tényleg együtt tudjunk érezni minden pillanatban a szereplőkkel, úgyhogy emiatt ha nem lett volna a hype, akkor nálam ez egy bemutatása után 1-2 évvel sikeresen elfelejtett film lett volna. Kár érte, mert egyébként mind az alaptéma (eltévedés az erdőben, miközben valami természetfeletti szörny kísért, ajánlott könyv: Stephen King - Tom Gordon segíts!, vagy misztikus, helybéli "szellem", ajánlott könyv: Stephen King - Az), mind ez a found footage koncepció (ajánlott filmek pl. az első V/H/S, ami szvsz jobban bánik ezzel a megoldással, vagy asszem talán pont Junchi említette már az Ismerős törlése (Unfriended) című darabot, ami meg azzal a technikával játszik el, hogy kamera helyett végig az egyik szereplő monitorját látjuk) nem volt épp hülye ötlet, de a Blair Witch szvsz egyiket sem tudta igazán kiaknázni, hiába mondják a fanok, hogy ez a found footage műfaj megteremtője és etalonja is, az előbbi lehet, hogy igaz, de az utóbbi nálam nem éppen, később kijött filmek sokszor jobban/hatásosabban megoldották ezt. Úgyhogy ez így nálam sajnos csak egy 4/10-re volt elég. Ellenben állítólag a videójátéksorozat sokkal jobb lett, ezt sajnos passzolom, mert sosem mertem még horrorjátékkal játszani (más az, ha csak nézed, hogy XY a képernyő bemegy a szörny barlangjába és más az, ha kvázi te magad mégy be... XD), aki esetleg próbálta ezeket, az kérem nyilatkozzon, annyi rémlik az 576-os cikkekből/kritikákból anno, hogy jobban belemennek az egész boszorkány történetébe/mítoszába (tudjátok, amit a filmben is meg kellett volna tenni...), illetve asszem ebben már rendes erdei szörnyek is vannak (ez utóbbi meg lehet, hogy már a téma túltolása, de még mindig inkább ez, mint unalmas hisztizés a fák között XD).
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2018.03.27. 06:47 Ideglelés (The Blair Witch Project)
Ó, részvétem!

Jómagam is kétszer néztem már meg az évek során ezt a filmet, de mind a két alkalommal ugyanarra az álláspontra jutottam: Ez egy gagyi, idegesítő és céltalan film. Nem vállalhatatlanul rossz, de a 4/10-es értékelés több, mint egyetértésre okot adó verdikt, én is ennyire lőttem be. Mindkét alkalommal.

Egyébként jah, horror-fanboyként elég sok ilyen footage darabhoz volt már szerencsém az évek során, és általánosan elmondhatom, hogy a 98%-uk csapnivalóan rossz, összesen háromra mondanám azt, hogy teljesen vállalható, sőt jó: REC (de csak az első rész, meg is vettem anno DVD-n is), a V/H/S második része (én erre esküszöm, az első szerintem kínos és idétlen, a másodikra jobban kiforrt ez a koncepció és a maga módján nagyon is kreatív horror), illetve a Grave Encounters (szintén csak az első rész). A többi az ilyen Paranormal Activitykkel, meg Utolsó ördögűzésekkel inkább máglyára való.

Na, de visszatérve a Blair Witchre, nagyjából tényleg azok voltak vele a legfőbb gondok, amiket te is említettél. Mind közül a karakterek voltak a legirritálóbbak, bár erről olvastam anno olyasmit, hogy a stáb szándékosan nem osztott meg a színészekkel minden infót, meg előre eltervezett jelenetet, a legtöbbször ilyen ad hoc stílusban haladt a móka, távolról követték őket észrevétlenül. Mondjuk a Josht játszó színész - állítólag - be volt azért avatva a dolgokba, innen a vízbe dobott térkép esete, hogy jól kikészítse és a frászt hozza Heatherre, meg a harmadikra (nem tudom már hogy hívták). Ezért is olyan természetesek egyébként a reakcióik és a kifakadásuk, bár nem to'om, engem inkább már egy kiadósabb ripacskodásra hajazott a produkciójuk helyenként, semmint aktuális félelemre, ziláltságra vagy kikészülésre.

Ami érdeme van azért a cuccnak, hogy legalább próbálkozott ezzel a boszis mítosszal, meg, hogy több variáció is elképzelhető a végét illetően, a falusiak kikérdezése és meginterjúvolása pedig akkor válik igazán erőssé, mikor a legvégén már a boszi tanyáján vannak, és a néző szépen felidézgeti bizonyos jelenetek és képek hatására, mit is mondtak ezek az elején, és hogy valamennyire mindegyik elképzelhető. (Ugye a boszi esete a gyerekekkel, amire ott a falon az a sok véres(?) gyerekkéz, vagy mikor a fal felé fordítgatta őket, mire a végén a csávó is tök ugyanígy áll). Szóval megvan azért a maga hatása, az utolsó 10 percet a mai napig kiemelem, ha erről a filmről van szó, de mit érek vele, ha az odavezető út kínkeserves és extrémen döcögős?

A Book of Shadowstól amúgy kíméltem az idegeimet, viszont a két évvel ezelőtti folytatásra kíváncsi voltam, ami bár szintén elég gagyi, de nekem így is jobban bejött overall, mint az eredeti (gyenge 5/10-et adtam rá), bár ez már kevésbé volt "misztikus", többet mutat, jump scare-ből is van már, az új karakterek pedig ugyanolyan irritálóak és hülyék, mint Heatherék.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2018.03.27. 07:34Ó, részvétem!
Köszönöm! :lol:
Junchi írta: 2018.03.27. 07:34Egyébként jah, horror-fanboyként elég sok ilyen footage darabhoz volt már szerencsém az évek során, és általánosan elmondhatom, hogy a 98%-uk csapnivalóan rossz...
Amúgy én is ezt tapasztaltam eddig, csak azért nem írtam így le, mert:

1. Én azért olyan sok found footage horrort még nem láttam, ki tudja, hátha van még egy csomó jó (ezek szerint nem... XD)

2. Lehet szimplán magára a műfajra nem vagyok vevő, de amúgy tök jó. (ezek szerint nem, vagyis az ötlet nem rossz, de legtöbbször elcseszik XD)
Junchi írta: 2018.03.27. 07:34...összesen háromra mondanám azt, hogy teljesen vállalható, sőt jó: REC (de csak az első rész, meg is vettem anno DVD-n is), a V/H/S második része (én erre esküszöm, az első szerintem kínos és idétlen, a másodikra jobban kiforrt ez a koncepció és a maga módján nagyon is kreatív horror), illetve a Grave Encounters (szintén csak az első rész).
Na, ezt a REC-et megnézem már majd, több helyről hallom, hogy jó. :) A V/H/S-ből amúgy mind a hármat láttam, de mivel évekkel ezelőtt, ezért most meg nem mondom már, hogy hogyan rangsorolnám őket, talán én is úgy, hogy "2-1-3", de nekem az első is aránylag bejött, a harmadik részre emlékszem csak úgy, mint valami vérgagyi, vállalhatatlan cucc. XD A Grave Encounterst még nem láttam, de ezt is egyre többet emlegetik, szóval majd talán sort kerítek rá. :)
Junchi írta: 2018.03.27. 07:34A többi az ilyen Paranormal Activitykkel, meg Utolsó ördögűzésekkel inkább máglyára való.
Utóbbit nem láttam, előbbihez viszont volt "szerencsém" (többek között szintén azért, mert a Blair Witch után ez volt a második olyan found footage film, amit hülyére hypoltak) és hát ja... A legvégén sikerült megijednem, mert itt legalább mutatják a "szörnyet", de kb. ennyi. :D Amúgy azt vettem észre, hogy jellemzően akkor működik a dolog, ha a found footage kamerakezelés mellett azért a többi dologgal nem spórolnak. Szal pl. egy V/H/S azért is működött jól, mert azon túl, hogy kézikamerás a film, még volt benne fazonnal elrepülő succubus, akinek szétnyílik az arca középen, meg egyéb creepy és látványos dolgok, értsd: nem keltett kétfilléres benyomást a film, mert a found footage tényleg csak egy ábrázolási mód volt benne, nem pedig minőségjelző. Csak amikor a dolog könnyebbik végét akarják megfogni és jönnek az ilyen "tötyörészünk 80 percig az erdőben" (Blair Witch), vagy "két helyiségben játszódik az egész film: konyha + hálószoba" (Paranormal Activity), akkor már gondok vannak. XD
Junchi írta: 2018.03.27. 07:34...bár nem to'om, engem inkább már egy kiadósabb ripacskodásra hajazott a produkciójuk helyenként, semmint aktuális félelemre, ziláltságra vagy kikészülésre.
Igen, ezért linkeltem én is az óvszerreklámos kissrácot. :D XDDD Illetve lehet, hogy ez is működött volna mondjuk már a sokadik nap után, csak nem így, hogy egyik nap még a legjobb haverok vagyunk, majd az első eltévedés, feltételezett problémák után máris megy az őrjöngő hiszti, meg a "fuck-fuck-fuck!" XD
Junchi írta: 2018.03.27. 07:34Ami érdeme van azért a cuccnak, hogy legalább próbálkozott ezzel a boszis mítosszal, meg, hogy több variáció is elképzelhető a végét illetően, a falusiak kikérdezése és meginterjúvolása pedig akkor válik igazán erőssé, mikor a legvégén már a boszi tanyáján vannak, és a néző szépen felidézgeti bizonyos jelenetek és képek hatására, mit is mondtak ezek az elején, és hogy valamennyire mindegyik elképzelhető. (Ugye a boszi esete a gyerekekkel, amire ott a falon az a sok véres(?) gyerekkéz, vagy mikor a fal felé fordítgatta őket, mire a végén a csávó is tök ugyanígy áll). Szóval megvan azért a maga hatása, az utolsó 10 percet a mai napig kiemelem, ha erről a filmről van szó, de mit érek vele, ha az odavezető út kínkeserves és extrémen döcögős?
Igen, ezért írtam én is, hogy kb. az első 10 és utolsó 10 perc az igazi, előbbi a "mítoszépítés" miatt, a vége pedig úgymond a "mítosz beteljesülése" miatt (meg hát na, az egész ház rohadtul creepy :D), csak éppen a közte lévő kb. 60 perc olyan, hogy a néző már inkább eret vágna magán, hátha hamarabb meghal, mint a szereplők és nem kell tovább szenvednie. XD
Junchi írta: 2018.03.27. 07:34A Book of Shadowstól amúgy kíméltem az idegeimet, viszont a két évvel ezelőtti folytatásra kíváncsi voltam, ami bár szintén elég gagyi, de nekem így is jobban bejött overall, mint az eredeti (gyenge 5/10-et adtam rá), bár ez már kevésbé volt "misztikus", többet mutat, jump scare-ből is van már, az új karakterek pedig ugyanolyan irritálóak és hülyék, mint Heatherék.
Előbbitől én is, a Nostalgia Critic-változat bőven elég volt belőle (XD), utóbbit meg szintén nem láttam, viszont ez nálam is tervben van, mégis csak úgy promózták, hogy ez az, ami "feltámasztja a legendát", meg mit tudom én, bár tekintve, hogy nekem már a "classic" sem jött be túlzottan, túl sokra nem számítok tőle. XD
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2018.03.27. 20:55 Na, ezt a REC-et megnézem már majd, több helyről hallom, hogy jó. :) A V/H/S-ből amúgy mind a hármat láttam, de mivel évekkel ezelőtt, ezért most meg nem mondom már, hogy hogyan rangsorolnám őket, talán én is úgy, hogy "2-1-3", de nekem az első is aránylag bejött, a harmadik részre emlékszem csak úgy, mint valami vérgagyi, vállalhatatlan cucc. XD A Grave Encounterst még nem láttam, de ezt is egyre többet emlegetik, szóval majd talán sort kerítek rá. :)
A REC nekem azért is jött be nagyon, mert 1) a spanyol filmeket amúgy is szeretem, 2) itt volt ez a footage-mánia, jöttek sorban a Paranormal Activity-féle szennyek, amik egytől egyig csapnivalóak, majd felbukkan ez a kis spanyol csapat és összehoznak egy olyan filmet, ami nem csak egy szerelmeslevél az Amerika által feldobott al-műfaj irányába, de egyben meg is mutatta, hogy kell ezt a töltényt normálisan elsütni. Utána persze egyre röhejesebb és silányabb lett az egész, de ezekkel nem is érdemes foglalkozni, az első rész önmagában is megállja a helyét.
A GE pedig már csak a helyszín miatt is hatalmas előnnyel indult nálam, legnagyobb kedvenc közegem horrorfilmekben és játékokban az elmegyógyintézet, pláne, ha még elhagyatott is. Szóval innen már nehezen lehetett volna elrontani, igaz, a második résznek már sikerült, az egy kalap szart nem ér...
Titkos írta: 2018.03.27. 20:55Előbbitől én is, a Nostalgia Critic-változat bőven elég volt belőle (XD), utóbbit meg szintén nem láttam, viszont ez nálam is tervben van, mégis csak úgy promózták, hogy ez az, ami "feltámasztja a legendát", meg mit tudom én, bár tekintve, hogy nekem már a "classic" sem jött be túlzottan, túl sokra nem számítok tőle. XD
Ami azt illeti, a Blair Witchben én spec azért is bíztam anno ennyire, mert - ha már szóba jöttek a kedvenc horroros placcaim, hát folytassuk a felsorolást :D - ott meg erdőzünk, ami meg a favoritok közül sorban a következő. Mondjuk filmben sajnos nem igazán találtam magamnak való "erdő a középpontban" horrort, DE a két évvel ezelőtti BW folytatásnak azért volt egy-két jobb mozzanata. Kár, hogy ez már nem mondható el a tavalyelőtti Sötét erdőről (amit még Natalie Dormer sem tudott értékelhetőbbé avanzsálni), amit legszívesebben letagadnék, hogy láttam, meg volt a Netflixtől is mostanság egy The Ritual nevű próbálkozás, szintén gyenge eredménnyel.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Leara »

Én is néhány hónapja újráztam a Blair Witch-t, pont azért, mert kijött a folytatás, viszont az első részből már nem sok mindenre emlékeztem. Összességében valóban uncsi, inkább egyéb okokból lett egyfajta kultfilm :D. Többektől olvastam, hogy ők anno nagyon fiatalon látták és lássuk be, 10 évesen könnyebben ráhozza az emberre a frászt egy ilyen film, pláne ha titokban nézi este XD.

Amúgy alapvetően a found footage műfaj nagyon jó lehetne, legalábbis szerintem átélhetőbbé tehetné az adott filmeket (pl. ezért tetszett nekem is nagyon a Junchi által már emlegetett REC). Másik kedvencem még a Cloverfield, minden hülyesége ellenére, bár az meg nem horror XD.

(Junchi, téged pedig továbbra is szemmel tartalak snitten, folyton szállítod nekem az olyan megnézendő horrorokat, amikről nem is hallottam :D).
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Leara írta: 2018.03.29. 19:17 (Junchi, téged pedig továbbra is szemmel tartalak snitten, folyton szállítod nekem az olyan megnézendő horrorokat, amikről nem is hallottam :D).
Hehe, köfi. :D Igyekszem amúgy feltúrni az összes, számomra kicsit is vonzó vagy érdekes darabot, csak az a gond, hogy nagyon, nagyon kevés ténylegesen is értékelhetőt találtam mostanság. Van még felírva a következő pár napra egy-kettő, de sok jót azokból sem nézek ki. Ezért is örültem egyébként a legújabb It feldolgozásnak, mert az kellően kielégítette a horror-fanboy énemet, főleg úgy, hogy pont előtte nyomtam le a Stranger Things két évadát.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Na, ha már így belelendültünk ebbe a horror-footage és társai dologba, "legyen teljes a mítosz" jelszóval letuszkoltam az egyébként nem is tervezett Paranormal Activity (elvileg) záró darabját, a Szellemdimenziót.

Hát, mit lehet róla elmondani... amiben kicsit más volt, mint a többi, hogy jóval hamarabb történnek nagyobb intenzitású dolgok, tehát nem kell kínosan hosszú perceket kibírni random koppanások hangjaival, meg "mi volt ez??, miközben a néző nem is lát/hall semmit"-féle montázsokkal, Toby egyből mutatja magát, persze először csak, mint gonosz entitás, akit a talált kamerába helyezett speciális funkciók miatt lehet kivenni, aztán, a film végére már testet is kap. Valahol ez egyébként a Szellemdimenzió lényege, hogy ha már a démont manifesztáltuk erre a világra, akkor adjunk neki testet is. Persze nem kell semmi nagyobb kaliberű dologra gondolni, a végén is csak a lábait látjuk, ami ráadásul teljesen emberi, úgyhogy nesze semmi, deal with it alapon veszi hülyére a nézőt.

A cucc sztoriját a harmadik rész környékén feladtam (kaotikus és random az egész, most sem derül ki sokkal több amúgy, bár ezek az előrevetített események azért ötletesek voltak), különben sem vezet sehová, horrornak viszont egész jól működik, persze nem az atmoszféra vagy az eredetiség apropóján, sokkal inkább egy-egy jelenet erejéig, egyszer még reflexből is sikerült alaposan megugrasztania.

Összességében egy erős 4/10-et megér, talán ez volt a PA széria második legértékelhetőbb darabja. (Az első továbbra is az első, ami bár ugyanilyen értelmetlen nonszensz-feszt, de a maga középszerű módján azért jól állta a sarat, az utolsó pár perc pedig imho baromi jó, ahogy
SPOILER
hallod, hogy a csaj felcsoszog a lépcsőn, megáll az ajtóban, nem csinál semmit, de te tudod, hogy a kamerát (téged) bámulja, majd neki hajítja a csávót és beleliheg ilyen eltorzult arccal. Brr. Komolyan, csak ezért a pár percért megérte megcsinálni azt a filmet.)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Friend Request

Gondoltam, írok erről pár sort, már csak azért is, mert többször is tárgyaltuk már itt az Unfriendedet, emez meg eléggé hasonlít amarra, igaz, itt azért nem olyan unikális a kivitelezés, de minden másban hamar kiütköznek a hasonlóságok.

Máskülönben azért is ragadtam most billentyűzetet, mert az elmúlt fél évben rendkívül sok horrorfilm akadt fent a hálómon, de valahogy egyik sem tudott 5/10 fölé menni, úgyhogy képzelhetitek, hogy az erre vonatkozó standardjeim rendkívül alacsonyan pozicionálódtak, ettől a filmtől sem vártam túl sokat tbh.

Amiért külön kiemelném, hogy úgy nagyjából minden komponensében hoz egy legalább elfogadható szintet, tehát hiába a kora huszonéves karaktergárda, valahogy nem voltak most olyan kretének és irritálóak, mint máskor szoktak. Persze semmi új a Nap alatt, ahogy annak veszélye sem áll fenn, hogy bármelyiket is megkedvelnénk végül, de legalább a mérleg másik serpenyőjébe sem húznak nagyon át.
A sztori szintén decens: nagyjából arról szól a fáma, hogy adott egy zavart, toprongyos csaj, aki szeretné kivívni egy másik barátságát, persze a maga sajátosan stalker, pióca módján, amire nyilván utóbbi (a szokásos népszerű lány, sok Facebook-frendóval) nem nagyon lesz vevő, ezért igyekszik eltávolodni tőle, illetve - a másik filmhez hasonlóan - ő is kap egy csinos unfriendet végül. Az okkultban is igen jártas, javarészt felkavaró gif-eket posztolgató edgy csaj persze begőzöl, majd bosszúból jól felakasztja és elégeti magát, amit filmre vesz, a csaj acc-járól pedig szétküldi mindenkinek a videót. A többit nagyjából kilehet már találni, bár a vége így is rendkívül szellemes és sokatmondó, karmoltam.

Szóval a sztori és a karakterek egész elfogadhatóak, az információs társadalom kritikája (persze csak a maga felszínt megkaparó stílusában) és a net-, illetve facebook-függők görbetükre szolidan dorombol, a felelősségvállalás kérdésköre úgyszintén, a cseresznyét a tortán pedig a para-faktor biztosítja. Szó se róla, itt is 90%-ban jump scare-ek dominálnak, ahogy az ijesztő jelenetek helyét és idejét is ugyanekkora aránnyal lehet belőni, viszont még így is hatásos, ráadásul elég sok minden előkerül benne, a Conjuringhoz hasonlóan igazi közhely-gyűjtemény, de most nem a szó negatív értelmében, arról már nem is beszélve, hogy nem nagyon hagyja unatkozni a nézőit, szinte minden percben érkezik valami, úgyhogy a parát kimondottan nagy dózisban adagoló horror cucc, nagyon kellett már nekem egy ilyen.

Az Imdb-s és Metascore-os (5,3 és 31, respectively) pontszáma ezúttal nagyon megtévesztő. Számos horrorfilmen vagyok már túl, de ezt egyértelműen a jobbak közé raknám, úgyhogy ez az eredmény inkább egy fájó alulértékeltséget tükröz, legalábbis az én szememben. Egy 7-est megadtam neki a 10-ből, ennyit bőven megért, pláne az utóbbi fél év gyötrelmes termésének a függvényében.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Leara »

Junchi írta: 2018.07.17. 11:19 Friend Request
Várólistázva, kb. mint az összes többi horror, amit látom snitten, hogy megnéztél (és lehetőleg nem 2-3 csillagot kaptak :D). Amúgy Junchi, nézd már meg a Simon mondja c. förmedvényt, ígérem, hogy utána még a legócskább horror is nagyszerűnek fog tűnni (csakis szinkronosan, szerintem még az is direkt sz*r lett hozzá XD). Még értékelést se mertem írni róla snitten, mert tuti kibannoltak volna.

Ha pedig már előhoztad ezt a topicot, én pont tegnap néztem meg a Hang nélkül c. filmet, ami hát... kissé pofára esés volt. Adott már megint egy remek alapötlet (lények/földönkívüliek, amik hangra támadnak, ezért az embereknek érdemes csendben maradniuk), amit nem sikerül kiaknázni. Ellőtték az összes létező idióta klisét és minden eredetiséget kidobtak az ablakon. Persze nem tudunk meg semmit az előzményekről, csak bevágtak néhány újságcikket... pedig simán lehetne érdekes világot felépíteni és bemutatni, de valamiért nem teszik. Azt hiszem, erre sokkal érdemesebb lett volna rászánni egy minisorozatot és akkor lett volna idő kibontani a dolgokat, de így még a vége is olyan meh.
SPOILER
Természetesen azzal lesz vége, hogy a család rájön, hogy mi a lények gyenge pontja... mindezt persze nem sokkal azután, hogy az apuka meghal, mert hát kell a végére valami dráma, nehogy túlélje már az a szerencsétlen, aki a legtöbbet teszi a filmben :D.
4/10-re értékeltem végül az alapötlet + a szörnyecskék miatt :D.
Amúgy nemsokára lesz majd egy hasonló film, a Madarak a dobozban, amiben meg olyan lények vannak, amiket látni nem szabad... a könyv elég jó és hangulatos volt, majd meglátjuk, hogyan barmolják szét az adaptációt... bár Sandra Bullock miatt azért bízom abban, hogy nem lesz rossz.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Leara írta: 2018.07.17. 12:37 Amúgy Junchi, nézd már meg a Simon mondja c. förmedvényt, ígérem, hogy utána még a legócskább horror is nagyszerűnek fog tűnni (csakis szinkronosan, szerintem még az is direkt sz*r lett hozzá XD). Még értékelést se mertem írni róla snitten, mert tuti kibannoltak volna.
Ismerős volt valahonnan a címe, aztán rákerestem. FreddyD csinált róla anno videót, amibe bele sem kellett tekerjek, rögtön beugrott, hogy melyik filmről van szó. :D Kár, hogy nem írtad meg azt az értékelést amúgy, én vevő lettem volna rá.
Leara írta: 2018.07.17. 12:37Ha pedig már előhoztad ezt a topicot, én pont tegnap néztem meg a Hang nélkül c. filmet, ami hát... kissé pofára esés volt.
Pedig ezt nagyban nyomatták, még gondoltam is rá, hogy elmegyek és lemozizom, csak aztán ott volt még abban a hónapban a Deadpool 2, az meg jobban érdekelt. Na mindegy, én is biztos megnézem, lehet ma, ha már van hozzá BD-rip.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Btw, ha már "gagyihorror": én ennek a mozikban most menő "Felelsz vagy mersz" című csodának várom majd a jó minőségű, letölthető változatát. :D (Mert hogy pénzt semmilyen formában nem adok érte, az biztos. XD) Szal ez a trailerben is látható Joker-mód, amikor CG lesz a szemük/szájuk, valami hihetetlenül röhejessé tesz bármilyen ijesztőnek szánt jelenetet. :D
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Leara »

Junchi írta: 2018.07.17. 18:00 Pedig ezt nagyban nyomatták, még gondoltam is rá, hogy elmegyek és lemozizom, csak aztán ott volt még abban a hónapban a Deadpool 2, az meg jobban érdekelt.
Valószínűleg akkor se veszítettél semmit, ha esetleg tetszeni fog... legalábbis úgy hallottam, hogy mivel alig beszélnek benne, ezért simán áthallatszottak a szomszéd termekben vetített filmek szövegei, ami biztos sokat ront az élményen XD.

Jó, ha már gagyihorrorok, mondok még egyet: Szabadulószoba :D. Pedig ezt is tökre vártam, mert szeretek szabadulószobázni, de ennek se volt semmi értelme XD.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Leara írta: 2018.07.17. 12:37 Hang nélkül
Na, meg is volnánk.

Egyetlen kérdés foglalkoztatott szinte végig: Kérem szépen, itt mindenki segghülye (apukát kivéve, bááár...)? Most tekintsünk el attól, hogy a sztoriról, előzményekről semmit nem tudunk meg, mert egyszerűen bedob a közepébe, és ki is vesz onnan a végén, de miért kellett majd az összes jelenetben hülyének nézni a nézőt? Főleg a két gyerek viszi a prímet, bár az eleje sem kutya, aztán ott a szöges jelenet (édes jó anyám...), de a legfontosabb: Mi a fosért kell gyereket csinálni egy ilyen helyzetben??? Most oké, hogy az elején
SPOILER
elveszítették a kislányt
(mert a retard-család együtt tett érte, hogy így legyen), de lebabázni egy olyan szituban, ahol a legkisebb nesz is végzetes lehet? Semmi logikát nem látok ebben, pedig próbálom a szívemmel, agyammal, mindenemmel beleélni magam a helyzetbe, de valahogy minden belső és külső érzékszervem lázadozik az ötlet ellen.

Szóval jah, megint volt egy jó ötlet, ami valahogy kókler kezek közé pottyant, és ez a félresikeredett valami lett a vége. 4/10 teljesen korrekt verdikt ide, talán még kicsit fölé is lőttünk vele, bár a monszter kinézete nekem is nagyon bejött.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Leara »

Junchi írta: 2018.07.17. 21:01 de a legfontosabb: Mi a fosért kell gyereket csinálni egy ilyen helyzetben???
EZ! Nem akartam lelőni neked a poént, de látom, ugyanaz volt a reakciónk XD. Miután mutatták, hogy terhes a nőci, láttam magam előtt az egész forgatókönyvet és nem is okozott több meglepetést. Pláne nem értem, hiszen volt már két gyerekük, akiket szintén meg kell védeni, a kisebbiket még tanítgatni sem árt a túlélésre, erre kell nekik még egy, amikor tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik? Inkább lett volna végig valami akció-horror belőle, még azt is szívesebben elnézegettem volna, ha arra megy ki az egész, hogy találnak valami túlélő kolóniát, ha már klisék :D.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Lehet, hogy nem tudtak védekezni vagy „véletlenül becsúszott” a baba és nem tudták/akarták mesterségesen megállítani a folyamatot. Mivel a film USA-ban készült ott pedig erősen a napi politika része az abortusz körüli viták a készítők pedig nem akartak állást foglalni.
Másrészt pl.: a Járkáló Halottakban azt szokták mondani, hogy a baba jelképezi a reményt meg az újjászületés reményét (így konkrétan ki is mondják). Gondolom itt is ez volt a szimbolikája.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Szuper, hogy van egy ilyen topikunk, mert kissé nehéz helyzetben lettem volna, ha választanom kell, a jó vagy rossz filmekhez soroljam, amit néztem! Tudni kell rólam, hogy a horrorral, mint műfajjal ritkán próbálkozom, egyszerűen nem érzem úgy, hogy én lennék a célközönség. De hát szokták mondani, néha nem árt kilépni a komfortzónából és tenni néhány bátor lépést. (Mellesleg így legalább nem érhet vád, hogy csak képregényfilmeket nézek. XD)

Ház az erdő mélyén/The Cabin in the Woods

Egyébként ezzel már jó ideje tartoztam magamnak, de horrort sose kezdek el könnyen, lásd a kicsit fentebbi bevezetőmet. Még anno Yakumoékkal fedeztük fel ezt a filmet, csak nem néztük végig, hanem beletekergettünk egy kicsit. Aztán valahogy teljesen elsikkadt, viszont a Legends of Tomorrow 4. évad nyitó epizódja gyilkos unikornissal operált és eszembe jutott, ezt már láttam máshol is. Némi keresgélés és emlékezés után meglett a film.
Nehéz dolgom van, mert nem tudom eldönteni, ezt most teljesen komolynak szánták, viszont ez lett belőle, vagy a készítőknek teljesen elgurult a gyógyszere és így született meg ez a cucc. ^^" Innen következik, még azzal is hadilábon állok, ez a film jó, vagy annyira szar, hogy már jó. :lol: Az egész felállás, a karakterek, minden annyira klisés. Viszont, ha jobban megnézem, a kis csapat teljesen a Scooby-Doo szereplők felállására hajaz. Ha lett volna egy kutya velük, szinte biztos mindenkinek feltűnik. XD

Ijesztőnek nem mondanám, sokkal inkább a hentelésen volt a hangsúly. A végére talán túl sok jutott a kiömlő paradicsomléből, viszont annyira nem zavart. Azt sajnáltam, hogy ha már annyi lény közül lehetett választani, miért pont a zombi családnál maradtak. Pl. az unikornissal sokkal intenzívebb lett volna az élmény. XD Gondolom költségvetési gondok szóltak bele, ezért maradtak olyan megoldásnál, amit meg lehetett oldani sminkkel, ruhával és festékkel.
A szereplőkről nem tudok túl sokat írni, a vörös hajú csajszi volt emlékezetesebb. Na meg a srác, akik állandóan füvet szívott. Hm, ez vajon kikacsintás lehetett? :-P Azon meglepődtem, hogy Chris Hemsworth tiszteletét tette.
Szerintem sok mindent ellőttek a film elején, közben, jobban ütött volna, ha mondjuk csak a vége felé derül ki, ez bizony nagyon is megtervezett akció volt.
SPOILER
De legalább a madár ne repült volna neki a láthatatlan falnak...
A vége, na az viszont ütött rendesen! Úúúúúú... azért erre a befejezésre nem számítottam! :shock:

Az értékeléssel is bajban vagyok rendesen, szóval álljon itt a kis posztom, pontszám nélkül.
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Leara »

Rui-chan írta: 2018.11.03. 00:06 Ház az erdő mélyén/The Cabin in the Woods
Hehe, az a film egy igazi élmény :D. Ha ez megnyugtat, én már nem is tudom hány évvel ezelőtt láttam, de még a mai napig se tudom eldönteni, hogy ez mennyire volt jó/rossz, de az biztos, hogy szórakoztatott XD. Egyébként én ezt inkább paródiának tartom, nem pedig horrornak, azért ennél még a hentelést sem lehetett semmilyen szinten komolyan venni (jó, azt mondjuk általában sok "normál" horrorban sem lehet XD).
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Horror

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Leara írta: 2018.11.03. 11:58
Rui-chan írta: 2018.11.03. 00:06 Ház az erdő mélyén/The Cabin in the Woods
Hehe, az a film egy igazi élmény :D
Sőt, jelenség. :D Máig az egyetlen film, amire egyszerre adok 1-től 10-ig minden értékelést, kábé naponta cserélhetném a pontszámát. Főleg akkor üt igazán, ha semmit nem tud róla az ember, és úgy vág bele.
Válasz küldése