Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.

Egy kotet (neves) mangaert mennyit fizetnel legfeljebb, ha magyarul megjelenne?

Legfeljebb 2000 Ft
92
34%
Legfeljebb 2500 Ft
62
23%
Legfeljebb 3000 Ft
66
25%
Legfeljebb 4000 Ft
12
4%
Legfeljebb 5000 Ft
9
3%
Akar tobb mint 5000 Ft-t
10
4%
Nem erdekelne magyarul (mert megvan minden ami erdekel angolul/japanul/jpg-ben, a magyar amugy is szar nyelv, ami kihalhatott volna, stb)
18
7%
 
Szavazatok száma: 269

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6173
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Igen, sajnos én is észrevettem egyfajta "visszaesést", ami kissé aggasztó. :( Szerintem az lehet, hogy lecsengett a "divat", meg az újdonság varázsa, és most már tényleg csak az veszi ezeket a cuccokat, aki valóban fan lett. Ugye amikor bejött az Animax, megjelentek az első mangák/magazinok/anime DVD-k, akkor mindenki animés akart lenni hirtelen, és jól ment az üzlet, de aztán pár év után elpártoltak a "divatemberek", és maradt a "kemény mag". Szerintem most fog kiderülni, hogy az "igazi fandom" pontosan mekkora, és hány mangasorozatot tud "eltartani", meg hasonlók. Itt (Debrecenben) egyelőre ebből annyit észleltem, hogy az 576 pl. teljesen megszüntette a képregényrészlegét (mondjuk azt mondták ez országos szintű, állítólag nem érte meg nekik), illetve az Alexandrában a hosszabb sorozatok első pár kötetét (Árnybíró, Kenshin, talán a Hellsing is) elkezdték 500-1000 Ft-okkal leárazni.
Kép
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

A mordályos nyul írta:
Andro írta:kritikán aluli
Azért ez így egy kicsit erős, nem? :shock: Lehet hogy nem tökéletes, de tökéletes úgysem lehet. Tökéletes max az eredeti lehet saját magához képest, de azt nem lehet elvárni, hogy mindenki japánul-koreaiul tanuljon.
Ezt mondtam. Nálam sok magyar hivatalosan kiadott manga nem üti meg a mércét. Ennyi. Saját magamból indulok ki, mivel igen igényes mangarajongó vagyok. Nagyon válogatok, de nem veszek magyar cuccot. Egyrészt, mert angolul, németül és eredetiben olcsóbban hozzájutok - akár ingyen is -, másrészt a már említett okok miatt. Nem mondtam, hogy nincsenek igényes kiadványok, de rendkívül kevés. És az sem ázsiai.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6173
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

De amúgy mi a baj velük? Komolyan kérdezem. Magyartalan a fordítás, vagy nem azt mondják, mint eredetiben, vagy mi? Mitől válik "kritikán alulivá"? Letölteni meg én is le tudok bármit, de szerintem össze sem hasonlítható a gépen olvasott manga érzése azzal, mint amikor a kezembe vehetem. (Gondolom az "ingyen hozzájutok" résznél erre céloztál, máskülönben varázsló vagy. :dirr:) Plusz a szemem is kevésbé folyik ki, ha 10+ kötetet kézzelfogható formában olvasok, és nem a monitoron. XD Ez meg kissé off, de mindenki azt mondja, hogy letölteni mennyivel könnyebb és kényelmesebb. Szerintem rohadtul nem, sokkal nagyobb meló. XD Torrent vadászás, ha nincs torrent, vadászhatsz valami direct downloadot, ami vagy működik vagy nem (és amúgy is regizni kell hozzá mindenféle fórumon, meg Live Journal oldalon, meg ki tudja, hogy még hol XD), aztán sokszor rájössz, hogy amit leszenvedtél, az valami noname fordítócsapat által elkövetett siralmas munka. Akkor már inkább rendelés -> várás -> örülés, amikor megjön. XD
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

az én meglátásom szerint, sajnos elsősorban a pénzről van szó, nem a minőségről vagy a lekopott animésekről.

Amúgy az akkori fandom amit emlegettetek most is megvan. Egy dolog nincsen: pénz. Nemtudom, ti hogy vagytok vele, de hiába dolgozik az ember, az árak egyre nagyobbak és egyre kevesebb embernek van pénze elmenni egy conra vagy végigvásárolni xy mangát.

A manga/animeipar ezt megszenvedi. Hogyha a divatanimések le is koptak, azóta már lett helyettük másik, sőt nem is divatanimések, mióta egyre több animecon meg népszerűbb cucc megy az animaxon azóta csakis több animés lehet.

De sajna számolni kell azzal, hogy válság van és ez észrevevődik. Az emberek nem veszik meg csak azt ami muszáj. Egy mangát nem muszáj.

Én azért mondtam, hogy nálam a max 2000, mert minőségtől függetlenül, sokszor egy roszabb minőségű manga ami viszont nagyon népszerű többe kerül. Amúgy a Hetaliával az elírásokon kívül nincs bajom. Sőt, színes, nagyobb.

De pl egy Death Note nem színes, átlagmanga és mégis 2000. És az Árnybíró amiben megint van színes oldal csak 1500 :) Az idei fogadalmam az volt, hogy csak 1 mangát veszek, különben lőttek a cépéimnek. 4 évvel ezelőtt még telt mindkettőre, most valahogy nincs pénzem. Csak tudnám, hogy miért. Így hát arra tudok csak következtetni, hogy válság.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Andro írta:Itthon semennyiért nem vennék magyar nyelven mangát. Először is a többségének kritikán aluli a fordítása, másodszor idegelnek a magyar fonetikával írt nevek.
Csak szólok, hogy már annyira nem dívik a magyar fonetika, a Mangafan a Death Note és a Nana esetében még azzal magyarázta a dolgot, hogy a kiadó nem engedi a magyaros átírást, de a későbbi sorozataiknál már egy mukkot sem szóltak, csak egyszerűen hepburnel írtak át mindent. Úgy tűnik nem szeretnék megkockáztatni, hogy esetleges olvasókat veszítsenek az átírás miatt. ^^

Ami meg a fordítást illeti, én a legtöbb mangát, amit magyarul megvettem már olvastam korábban valamilyen formában, és ordas félrefordításokkal eddig még nem találkoztam, stilisztikai és helyesírási hibákkal igen, de az utóbbi időben már azokkal is egyre kevésbé, mert azért a hazai mangakiadók fejlődőképesek szerencsére.
Titkos írta:Mondjuk az is igaz, hogy amik nagyon a szívemhez nőttek, azokat már mind megrendeltem végig angolul (pl. Chrono Crusade rég megvolt, mire elkezdte kiadni a Mangafan, így azt kihagytam, két nyelven azért nem veszem meg ugyanazt XD), viszont a legtöbb magyar cím olyan, amiért nem vagyok annyira megőrülve, hogy külföldről rendeljem be, de ha már az anyanyelvemen megjelenik, jólesik elolvasni/gyűjteni. :) (DN, Kenshin, Árnybíró, Hetalia, Trigun, stb, ezekből sok van.)
Ezzel én is pont ugyanígy vagyok. ^^
Papíron mangát olvasni egészen más élmény, mint monitoron, plusz ha valamit igazán szeretek, akkor jól eső érzéssel tölt el a tudat, hogy még ha nem is sokat, de valamit azért visszaadtam a kedvencem alkotójának, és nem csak lenyúltam a netről a mangáját. ^^'
Titkos írta:Mondjuk én abból indulok ki, hogy egy angol manga 2500-nál kezdődik, de kiadótól függően akár többe is kerülhet...
Ez attól függ, hol veszed. :wink: Én most rendeltem két kötetet 3000 Ft-ért, újonnan.
anubys írta:Most nézem pl a Mangafan oldalát és még mindig kint van a (nem tudom, mikori) bejelentés-visszaszámláló. Azok egyáltalán megjelentek már?
A Vampire Knight még decemberben megjelent, a Darker tha Black-et állítólag még a tavasszal tervezik kiadni, a harmadikról viszont semmi hír.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Andro írta:
A mordályos nyul írta: Azért ez így egy kicsit erős, nem? :shock: Lehet hogy nem tökéletes, de tökéletes úgysem lehet. Tökéletes max az eredeti lehet saját magához képest, de azt nem lehet elvárni, hogy mindenki japánul-koreaiul tanuljon.
Ezt mondtam.
Mit? :shock: Komolyan nem tudom, hogy ezt most mire írtad.
Andro írta: angolul, németül és eredetiben olcsóbban hozzájutok - akár ingyen is -
Az angol meg a német megüti a mércét a japánhoz képest? (Sok esetben ott sem, lásd Inuyasha angol kiadás)

Ja, most láttam amúgy a szavazást, rulez az utolsó. XD Monnyonle!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára A mordályos nyul 2011.02.19. 05:00-kor.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Azt elárulhatnád, hol vettél 3000-ért kettőt és mit. Én már egy ideje csak az elkezdett sorozataimat gyűjtöm itthonról, leginkább azért, mert nem nagyon van olyan újdonság, ami annyira érdekelne. De két Spiral kötetet azért beimportáltam télen. Haruhi regények elviszik a büdzsét.
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

A szóban forgó két manga a Natsume Yuujinchou 4. és a Saiyuki Reload 9. kötete volt és a Book Depository-ról rendeltem őket. A kettő együtt összesen 3.200 Ft-omba fájt postaköltséggel együtt (mivel az nincs). ^^
Kép
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Titkos írta:Itt (Debrecenben) egyelőre ebből annyit észleltem, hogy az 576 pl. teljesen megszüntette a képregényrészlegét (mondjuk azt mondták ez országos szintű, állítólag nem érte meg nekik),
Pont a múlt héten szembesültem ezzel én is, és itt is azt mondták, hogy a főnökség döntött így, tehát a jelenség valóban országos szintű.
Titkos írta:illetve az Alexandrában a hosszabb sorozatok első pár kötetét (Árnybíró, Kenshin, talán a Hellsing is) elkezdték 500-1000 Ft-okkal leárazni.
Ezt is tapasztaltam (ajándékvásárlás céljából néztem át pár könyvesbolt mangarészlegét).
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Egyébként a Kensin, Árnybíró és a Naruto első néhány kötete a Mangafantól isakciósan rendelhető meg. Nyilván gondolják, hogy aki akarta, már megvenne, aki meg filózott, az hátha ettől kap rá. Meg aki nagyon lemaradt, az a pénz miatt nem akarta már venni, de hátha most meggondolja. :)
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

Ayla írta:az én meglátásom szerint, sajnos elsősorban a pénzről van szó, nem a minőségről vagy a lekopott animésekről.

Amúgy az akkori fandom amit emlegettetek most is megvan. Egy dolog nincsen: pénz. Nemtudom, ti hogy vagytok vele, de hiába dolgozik az ember, az árak egyre nagyobbak és egyre kevesebb embernek van pénze elmenni egy conra vagy végigvásárolni xy mangát.

A manga/animeipar ezt megszenvedi. Hogyha a divatanimések le is koptak, azóta már lett helyettük másik, sőt nem is divatanimések, mióta egyre több animecon meg népszerűbb cucc megy az animaxon azóta csakis több animés lehet.

De sajna számolni kell azzal, hogy válság van és ez észrevevődik. Az emberek nem veszik meg csak azt ami muszáj. Egy mangát nem muszáj.
Na ez a másik. Hogy kevés a pénz, túl magas az ár, és főleg, ha valaki még otthon él, teszem azt szülő ad pénzt mindenre, nem biztos, hogy anyuka, vagy apuka 5000-10000 forintot ad a gyereknek conra, vagy mangára, hogy költhessen, hanem talán kaját, vagy számlát fizet abból a pénzből. Válság van, ezt én is tudom, bár nem járok conra, de pl. conra járó ismerőseim is mondták hogy múltkori conokon is többnyire a látogatók nézelődtek, meg számolgatták a pénzüket, mi jön ki belőle. Ráadásul egy cosplay készítése sem kis összeg, gondolom én. Szóval meg kell gondolni, hogy mit vesz az ember a mai világban.
Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: anubys »

A mordályos nyul írta:Egyébként a Kensin, Árnybíró és a Naruto első néhány kötete a Mangafantól isakciósan rendelhető meg. Nyilván gondolják, hogy aki akarta, már megvenne, aki meg filózott, az hátha ettől kap rá. Meg aki nagyon lemaradt, az a pénz miatt nem akarta már venni, de hátha most meggondolja. :)
Az ilyen helyzet nem szokott jó jel lenni. Valószínűleg nagy a raktárkészlet belőle, mert a kutya sem veszi őket, vagy anyagi problémák vannak, amit gyorsan orvosolni kell. Egyik variáció sem biztató. Pont a múlt héten szállítottam könyveket a Lírába és épp ott állt a Mangafanos kocsi. Visszáru lehetett, tele is töltöttek vele egy kombi Astra-t. :(
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

Na igen, ma Magyarországon a mangára és animére nincs kereslet, hacsak nem akciós. Végülis érthető, mert Japánnak a mi kis hazánk nem elég nagy piac. Nem olyan, mint az USA, Ausztria, vagy Németország, ahol az emberek meg is tudják venni az adott dolgokat, na meg a keresetek is nagyobbak, mint idehaza. Szerintem sok japán kiadónak meg sem éri ide eladni a mangáit, mert ha nem veszik, az az anyaországnak is veszteséges.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

De olyan pici piac vagyunk, szerintem ha nem fogy a manga, akkor az a japánoknak nem jelentős veszteség. Sokkal inkább a nyereség hiánya, ami nem ugyanaz. Nem pénzük veszik rajta, max energiájuk. Na meg a presztízs...
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

A mordályos nyul írta:De olyan pici piac vagyunk, szerintem ha nem fogy a manga, akkor az a japánoknak nem jelentős veszteség. Sokkal inkább a nyereség hiánya, ami nem ugyanaz. Nem pénzük veszik rajta, max energiájuk. Na meg a presztízs...
Igen, de ugye az lett beharangozva, hogy itt mennyi az animés. Tehát gondolom jóval több mangát akartak eladni, mint sikerült. Tehát ez bevételkiesés.
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

A japánokat nem igazán érdekli, hogy nálunk mennyi az animés. Általában a hazai/német/francia/amerikai eladásokból kiindulva elvárnak egy bizonyos példányszámot, ami nálunk sajnos eladhatatlan. A magyar kiadók általában ezt próbálják valahogyan lejjebb tornászni, és vagy sikerül nekik, vagy nem. A Kodanshával állítólag többek között azért is lehetetlen tárgyalni, mert nem hajlandóak engedni ilyen téren.
Kép
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

Mondjuk valahol érthető. De én hallottam már, hogy több kiadó be akarja szüntetni a magyar eladásokat - mármint hogy japán kiadók nem akarnak ide eladni mangákat -, mert nekik Magyarország már nem elég nagy piac. Hiszen ha még a példányszámot sem tudják eladni, akkor nyereségre eleve nem számíthatnak, tehát már veszteséges az egész üzlet. És gondolom a japán kiadóknak sem érdeke egy veszteséges üzletbe fektetni a pénzüket, ha az USA és más nagyobb országok jobb piacot képeznek.
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Ahogy Mordályos is írta feljebb, nem a nyereség vagy a veszteség számít nekik, hanem a presztízs, hogy elmondhassák magukról, a Narutót már 100 országban kiadták. És ha egy sorozat félbemarad, az bizony presztízsvesztés nekik, mert elbukott a mangájuk.

Mi a kezdetektől fogva egy nagyon pici piac voltunk számukra, nálunk max. párezer példányban lehet eladni olyan mangákat, amik náluk milliós példányszámban fogynak el odahaza. Akár veszteség, akár nyereség keletkezik abból, hogy magyar kiadókkal üzletelnek, az a hazai/német/amcsi/francia piacokról származó bevételeikhez képest annyira elenyésző, hogy szinte alig érzékelhető a számukra.

Ha esetleg egyes japán kiadók be is szüntetik a kapcsolatot egyes magyar kiadókkal, akkor az valószínűleg inkább a félbehagyott sorozatok miatt lesz. A Delta meg a Mangattack már nagyon közel jár szerintem ehhez.
Kép
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

De ha beszüntetik ez szerintem annak a vonzata, hogy az adott magyar kiadó nem tudott elég mangát eladni, tehát akkor minek adjanak el ide több mangát, ha nem lesz rá kereslet. Nekik nem éri meg, eladni, a magyar kiadóknak nem éri meg kiadni, ha nincs aki megveszi.
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Rosszul közelíted meg a dolgot. Az hogy egy kiadó nem tudja eladni a szerződésben kikötött példányszámot még nem feltétlenül jelenti a kereslet hiányát, lehet a kiadó hibája is, pl. egy rossz marketing következménye. Azért mert a Deltánál nem fogy az Angel Sanctuary, a Hakusensha még nem fog megorrolni a Mangafanra, pláne ha náluk meg jól megy a Vampire Knight. ::^_^::
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

A Dragon Ballnál is a marketing volt a rossz, mégis évekre megbélyegeztek minket. :S
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Mi az, amitől veszteséges lehet a japánoknak az ide licenszelés? Miért kell fizetniük, hogy bukjanak rajta?
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

A mordályos nyul írta:A Dragon Ballnál is a marketing volt a rossz, mégis évekre megbélyegeztek minket. :S
Na jó, de akkoriban csak egy kiadó próbálkozott, akik bebukták a dolgot, és utánuk évekig nem is akart senki más mangát kiadni idehaza. Ebből a japók nyilvánvalóan levonták azt a következtetés, hogy nem biznisz nálunk a manga.

Most azért kicsit más a helyzet, mert több kiadó is van egyszerre a porondon, akik nagyon szeretnének új címeket venni tőlük, amiből egyértelműen az következik, hogy a magyar kiadók szerint lenne rá kereslet itthon. Még ha egy-kettő le is morzsolódik közülük, akkor is maradnak páran, akik bizonyíthatják, hogy igenis eladható itthon a manga.

Ha a Mangafan anno felsült volna az Árnybíróval, akkor valószínűleg megint ott lennénk, ahol a part szakad, de szerencsére nem így történt. ::^_^::

scineram: Nem pénzük van benne, hanem munkaórájuk. ^^
Kép
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Andro »

Dragon Ballnál az volt a gond, hogy drága volt. Akkor az a majdnem 500 forint egy kis füzetért sok volt a magyar vásárolóknak, + itt akkor még olyan hogy anime és manga nem volt túl ismert dolog. Mármint a fogalom. A Video Girl Ai-t is próbálták kiadni, mi vettük is, de pár rész után befejezték. Meg volt egy animés újság is, az is megszűnt három szám után. Nem volt rá kereslet, mert akkor még nem is igen tudták az emberek, hogy ezek miféle dolgok.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6173
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mennyiért vennél (rendszeresen) magyar nyelvû mangát?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Andro írta:Dragon Ballnál az volt a gond, hogy drága volt. Akkor az a majdnem 500 forint egy kis füzetért sok volt a magyar vásárolóknak, + itt akkor még olyan hogy anime és manga nem volt túl ismert dolog. Mármint a fogalom. A Video Girl Ai-t is próbálták kiadni, mi vettük is, de pár rész után befejezték. Meg volt egy animés újság is, az is megszűnt három szám után. Nem volt rá kereslet, mert akkor még nem is igen tudták az emberek, hogy ezek miféle dolgok.
Egyrészt, másrészt azok kb. "mini kiadások" voltak, még egy kötetnyi sztori sem volt bennük, nem emlékszem pontosan, de talán 2-3 chapter volt egy füzet mindössze...
Kép
Lezárt