Mivel játszol mostanában?

PC vagy konzolos játékok témaköre.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

A Nintendo volt olyan kedves, és végre rájött, hogy nem is olyan hülyeség demókat adni a népnek, mert még a végén kedvet kapnak egy játékhoz, és az nekik jó. :P Nem is olyan régen elkezdtek özönleni a demók 3DS-re, most tartunk 11-nél. Igazából az esetek többségében csak az előzetes benyomásaimat erősítette az ízelítő, de mindegy, hadd legyen egy kis élet a fórumban. ^__^

Kezdjük a finomabb végével, aztán többé, de inkább kevésbé érdeklődéscsökkenő sorrendben megyünk lefelé.

Crush 3D
Már egy ideje emlegetem ezt a címet, már a trailerek alapján fanoltam. 3dimenziós puzzle játék? Hogy a fenébe ne?
A demó néhány pályát tartalmaz, meg előtte egy "történeti" felvezetést, amit én kellemesen szórakoztatónak találtam. XD Nem baj az, ha a szereplők kicsit lököttek. A feladványokat nagyon élveztem, bár az utolsóval sokat sz@rakodtam, a megoldás meg nem tudom, hogy jött össze...
Semmi gond, még vagy 29-szer elindíthatom a játékot, szóval tudok még vele szórakozni. De amúgy esélyes, hogy a teljes verziót is beszerzem. ^_^

Rhythm Thief and the Emperor's Treasure
Pont, mint vártam. ^__^ A zenéket élvezem, a ritmusjátszást élvezem, szóval semmi probléma. A demo három különböző ritmusfeladványt tartalmaz: egy táncolós, mikor stylus-mozdulattal kell irányítani a gyereket; egy futós-pózolós, mikor a megfelelő póz képét kell megérinteni a képernyőn, végül egy "verekedős", mikor időben kell lenyomni a gombokat. Természetesen a zene minden esetben segít, már ha az ember ráérzett.
Jó pont, hogy többször is végigvittem a pályákat, még akkor is, amikor már rég megvolt a high score, meg az A-szintű teljesítmény, mert csak úgy, simán is elvan vele az ember. Vagy legalábbis én. XD Lehet, hogy megveszem, majd még elválik.

Rayman Origins
Jó, a többi platformra már rég kijött, 3DS-re maradt utoljára, de elvileg júniusban már kapható lesz (talán nálunk még nem...), és örömömre demó is érkezett hozzá tegnap!
3 pálya, 30 indítás.
A zene fantasztikus, a látványvilág zseniális, és ez a kettő ad erőt, hogy 20+adjára is nekiugorjak annak a szerencsétlen pályának. :knife: Bú, ezt tényleg nem a hozzám hasonló bénajátékosoknak tervezték, egy kis koccanás, és Rayman máris szétpukkan (de miért pukkan? :weh: Na mindegy...) Mint a klasszikus, kegyetlen platformereknél, annyi a különbség, hogy (legalábbis a demóban) nincs Game Over, legfeljebb egyes pályákon megjelenik egy kis ablak, hogy "Hát ez neked nagyon nem megy, ne ugorjunk inkább?" bár nem pont ilyen szavakkal... NAGYON remélem, hogy a teljes játékban sincs Game Over, mert az nagy-nagy-nagy-nagy szívás lenne, főleg rám nézve. :dirr:
De emiatt még nem tudom, hogy hogyan álljak a teljes verzióhoz... Majd még nyúzom a demót, hátha alakulok én is.

Dead or Alive Dimensions
A játék tartalmaz egy keveset a történet-szálból, meg pár pályát a tournament részből (vagy miből :P Mikor AI ellenfelek ellen kell tolni). Egészen meglepődtem azon, hogy bejött a cucc! Nem tartottam magam nagy verekedősjáték-rajongónak, bár emlékszem gyerekkoromból olyanra, amin csoportosan függtünk (Brutal: Paws of Fury, lol!) Meg egyszer elgondolkodtam, hogy megvegyem-e féláron 3DS-re a Street Fightert, de lebeszéltem magam. Lehet más lett volna a helyzet, ha lett volna belőle demó. :P Persze nem biztos, hogy hosszútávon is lekötne.

Nintendogs
A játék nem tudom, milyen... ugyanis ez a demó rossz. Persze értem én, hogy egy ilyen jellegű játékból nehéz demót készíteni, de szerintem egy kicsit túlzásokba estek, és nem sikerült annyit mutatni belőle, hogy tényleg felkeltse az ember érdeklődését. Mikor belépsz, kiválaszthatsz egy párost a három kutya-macska-kombó közül, és azokat nyuvaszthatod... úgy egy percig? Vagy kettőig? Aztán kiírja, hogy vedd meg a játékot, és visszaugrik a játékmenübe. A játékbeli lehetőségek is korlátozva vannak egy néhány dologra, mint pl fürdetés, labdázás és majdhogynem kifújt? Ráadásul csak 5x lehet megnyitni a játékot.
Szóval szerintem ez inkább elriasztja a tépődő vevőjelölteket. Én is gondolkodtam, hogy megvegyem-e, mert baromira el tudom ütni az időt ilyen gondozós játékokkal, és engem is elbizonytalanított (még jobban...), pedig azért utánanéztem, hogy mennyivel több funkció van a teljes játékban.

Resident Evil Revelations
Odaadtam öcsémnek (öt perc múlva "TÖRÖLD LE, TÖRÖLD LE!" "Miért?" "Elkapott!" lol), meg odaadtam Titkosnak kicsit játszani, de én csak ma próbáltam ki kicsit, csak hogy ki legyen pipálva. Öhm... nem számítottam arra, hogy hirtelen a fanja leszek, és a számításaim helyesnek bizonyultak. Mondjuk a történethez hozzátartozik, hogy a normális irányítást csak a Circle Pad nevű pótkütyüvel lehet elérni, az meg nekem nincsen, így nem lehet célozni sem.
Nem nekem való...

Metal Gear Solid
Ez szintén olyan, ami se előtte, se utána nem érdekelt, azaz a demó igazolta, hogy nem az én játékom.
Egy rövid küldetést tartalmaz, amiben be kell lopakodni egy erődítménybe, és kiszabadítani egy embert. A lopakodás egész jól is ment (pl nem vett észre a katona egy méterről, lol...), meg voltak érdekes jelenetek (épp belelopakodtam a felderítőcsapat karmaiba, de pont jött a cutscene...), de aztán a létesítményen belül már nem tudom, mi kellett volna, hogy észrevétlen maradjak, lövöldözésbe torkollott az egész, miközben nekem csak altatólövedékem volt. Nem is húztam sokáig. És lehet az én kötelességtudatommal van baj, de azóta sem érzek késztetést, hogy szegény fickót kihozzam onnan.

Mario és Sonic a Londoni Olimpián
Meh

Pyramids
Ez egy letölthető kisebb játék az e-shopban. Nem mondanám rá hogy rossz, de nem ez fog rávenni, hogy pénzt próbáljak utalni az e-shop egyenlegemre.

Cooking Mama 4
Ez vajon 10éveseknek készült? Minijátékokkal van tele, amivel sütést-főzést imitálunk, a demóban konkrétan pizza készül.
Bár jól kihasználja több funkcióját a konzolnak, nem alkalmas arra, hogy lekösse az embert, ráadásul a mama hangja idegesít, mert próbálja utánozni a japán cuki-hangot, csak ez egy nyugatinak nem áll jól. Meg a chibi rajzot látva én is cukijapán hangot várnék, és olyan fura, hogy nem az jön a hangszóróból. Bár nem ez a fő probléma vele.

Farming Simulator 2012 3D
Pont olyan izgalmas, mint amilyennek a címe hangzik, és még irányítani sem lehet! :dirr: A többi játék legalább arra vette a fáradtságot, hogy némi útmutatást adjon az irányításról, de ez csak úgy belök a mélyvízbe, tessék, arass búzát! Ez egy rossz vicc, komolyan...

Tudom, hogy senkit nem érdekelt, de csakazértis leírtam, hehe. :vigyor:
Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Goofy »

Engem érdekel. :) Lassan kéne egy 3DS mivel bejelentettek két készülő SMT játékot a platformra.
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Mirror's Edge! Mert nem volt elég nekem egy parkour játék. Kár, hogy ebben, mivel FPS, rohadtul nem látom (így nem is tudom), hogy mit csinálok. Meg folyton meghalok. Komolyan, játék már nagyon régen nem idegesített fel ennyire.

Elő kéne venni a "régi" cuccokat, kitolni megint a Witchert, meg a két Portalt.
Apropó, Titkos. (Yay, ezt egyszer mondta nekem GLaDOS, madarat lehetett volna velem fogatni. Bár annak kedvenc AI-nk nem örült volna. XD)

Edit: megvan a kedvenc sorom Cave Johnson-tól. Sírtam. XD
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sárkánybaby 2012.07.03. 00:00-kor.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Metal Gear Solid: Peace Walker (HD Edition, PS3)

A kínkeservesen kezelhető és kissé átgondolatlan Portable Ops után kész megváltás az a minőségi javulás amit a PW fel tud mutatni, köszönhetően annak hogy egyrészt a szériában még mindig újnak számító csapatmenedzselés, fejlesztés/kutatás, toborzás jelentős mértékű finomhangoláson és kibővítésen esett keresztül (végre nem kell visszacipelni a pálya elejére az elkábított, leendő csapataggot -> WIN), másrészt a játék az MGS4 gombkiosztását és kameráját használja, vagyis a PO-val ellentétben nincsenek szerencsétlen kameranézetek, furcsa irányítás, és a CQC-hoz hasonlóan jól használhatóak itt is a lőfegyverek, harmadrészt pedig a pályák nagysága a több, összekapcsolt szakasz miatt nagyobb mint ami a PO-ban volt, akár fél órákat is el lehet szöszölni a fő- és mellékküldetésekkel. Viszont az nagyon nem tetszett hogy egyrészt a játék vészesen könnyű lett az ellenfelek lebutított AI-ja és a kissé lecsupaszított lehetőségek miatt, másrészt a történet minősége a közelébe sem szagol az MGS3 (vagyis a sorozat szvsz legjobb részének) sztorijának összeszedettségéhez és rendezéséhez, prequel létére alig ad hozzá valamit a sztorihoz azon kívül, hogy hogyan szerezte Big Boss a leendő Outer Heavent.

Super Mario Bros. 3

Merő nosztalgiából vettem elő mostanában, és nem kellett csalódnom mert még mindig van olyan jó mint amikor először kipróbáltam 16 évvel ezelőtt. Az egy dolog hogy a SMB2 fiaskó után helyreállította a sorozat minőségét, de egy csomó olyan dolgot is behozott a sorozatba ami azóta is megtalálható (térkép, többféle power upok), és a pályadesign is többségében nagyon jóra sikeredett szerintem, nálam még az amúgy általánosságban jobbra tartott Super Mario Worldöt is lenyomja ilyen téren.
Kép Kép
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Sárkánybaby írta:Mirror's Edge! Mert nem volt elég nekem egy parkour játék. Kár, hogy ebben, mivel FPS, rohadtul nem látom (így nem is tudom), hogy mit csinálok. Meg folyton meghalok. Komolyan, játék már nagyon régen nem idegesített fel ennyire.

Elő kéne venni a "régi" cuccokat, kitolni megint a Witchert, meg a két Portalt.
Apropó, Titkos. (Yay, ezt egyszer mondta nekem GLaDOS, madarat lehetett volna velem fogatni. Bár annak kedvenc AI-nk nem örült volna. XD)

Edit: megvan a kedvenc sorom Cave Johnson-tól. Sírtam. XD
Nekem spec. annyira jól ment hogy 2 rekordot is megdöntöttem. :D Imádtam ezt a játékot az összes hibájával együtt. ::^_^::

Most a Battle of the middle earth nosztalgiázom. Jó kis game ez is...
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Jó játék, nem mondtam, hogy nem, de ettől csak egyetlen dolog idegesít fel jobban, az pedig a programozás. XD
Meg hát FPS, és ha lőni kell, hajlamos vagyok túlidegeskedni a dolgot. Jobban szeretem, ha nyugisan, vagy félig nyugisan tudom célbavenni az ellent.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Doctor
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2011.05.29. 11:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Doctor »

Egyszerübb, ha daok egy xfiret. Xfire
Amúgy mostanság, már csak Minecraftozom, meg Borderlandezem.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Miután felraktam a DOSBox nevű progit, sikerült elindítanom ezt a csodát. Anno sok-sok órát töltöttem el vele, jó kis platformjáték volt, persze egy Marióhoz vagy Sonichoz képest jóval kevésbé volt ismert, de akik játszottak vele, azok imádták. XD A nosztalgia azonnal elkapott, nagyon fun cucc, ma is teljesen élvezhető, illetve ami egyből feltűnt: a zenéje. Azt hittem, anno csak azért jött be, mert egy tíz évest még könnyebb elkápráztatni, de most újra meghallgatva szintén ugyanolyan élvezhetőek, jó kis 90-es évek-feeling. XD Intro song. Illetve ezen az oldalon fenn van az egész OST. Ajánlom meghallgatásra: Desert 2 / Village, Lagoon, Forest 2 / Castle-t. Ezek a kedvenceim. :D

És még két dolog eszembe jutott erről:

1. Kár, hogy a platformjáték, mint olyan, PC-n kb kihalt. Anno ilyenekkel kezdtem az ismerkedésem a számítógépes játékokkal, és talán a mai napig a kedvenc műfajom maradt.

2. Több ilyen játék kellene, ahol pusztán a fun a lényeg, semmi komolyság, meg darkosság.
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Titkos írta: 2. Több ilyen játék kellene, ahol pusztán a fun a lényeg, semmi komolyság, meg darkosság.
Ezt most köbö úgy mondtad, mintha nem a héten toltuk volna ki a Portal 2 co-opját, :P
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Sárkánybaby írta:
Titkos írta: 2. Több ilyen játék kellene, ahol pusztán a fun a lényeg, semmi komolyság, meg darkosság.
Ezt most köbö úgy mondtad, mintha nem a héten toltuk volna ki a Portal 2 co-opját, :P
Ne értsd félre, az tök fun volt (meg úgy általában véve maga a Portal 1-2 tök fun :D), de kb. egy kezemen meg tudnám számolni, hány hasonló feelingű játék jelent meg az elmúlt 5-10 évben. (OK, persze most inkább a PC-ről beszélek, konzolokra kis túlzással minden megjelenik.) Sajnos egyre több az olyan játék, ahol a realitásra mennek rá már-már olyan mértékben, hogy közben elfelejtik, hogy ez az egész valahol a funról szólna, azért is nevezik őket "játékoknak" nem pedig "életszimulátoroknak". Meg tényleg, PC-n kb. két teljes műfaji ágazat halt ki, mindkettő a funról volt híres: egyik volt ez az ugrálós platformjáték stílus (Rayman vagy Jazz Jackrabbit, hogy ne csak az örök konzolhősöket, Sonicot és Mariót hozzuk fel, meg persze az olyan "kisebb nevek", mint a Prehistoric, vagy akár ez a fentebb linkelt játék, amiről a múltkor írtam), a másik meg a kalandjáték, azok közül is főleg a grafikus, 2D-s, humorosabb fajták. (Fú, pedig emlékszem, amikor először láttam meg a Monkey Island 3-at, azt hittem álmodom. Teljesen kézzel rajzolt játék, kvázi egy interaktív rajzfilm, és abban mászkálhatsz. :D Nagy élmény volt. :) Kár, hogy először itt is kitalálták azt, amit a mozis rajzfilmeknél, hogy a 2D már "elavult" és 3D-ben kezdték el kiadni őket, aztán meg kb. ki is halt a műfaj.) A platformmal meg az a gond, hogy szerintem ma már gyerekesnek hatna, legalábbis PC-n valahogy elszoktak tőle. (Konzolon valahogy ez is megmaradt, pl. a Jak 1-2-3 sorozat ha kissé másmilyen is, mint pl. egy régi Mario, de attól még nagy élmény volt és nem csak egy ilyen cím jelent meg amellett, hogy a régi nagy neveikből is folyamatosan adják ki az újabb és újabb részeket. :D) Persze most tuti, hogy némileg a 90-es évekbeli gyerek beszél belőlem, de ez akkor is sajnálatos. (Asszem újra felrakom majd a Redneck Rampage-t... XD)
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Már megbocsáss, de öregem, te nem tudod, miről beszélsz! :D
Egy. http://store.steampowered.com/ Nem tudok neked számot mondani, de itt CSAK PC/Mac játékok vannak. És az, hogy 40 millió felhasználó van itt regisztrálva, azt hiszem, elmond valamit. Nézz be az indie részlegbe, garantálom, hogy nem fogsz csalódni. Meg láttam egy jó kis platformert... jó kis... tiszta zsír volt! Majd megpróbálom előkeríteni. A PC játékok kora nem áldozott le, ó messze nem.
Aztán ott vannak a konzolok. A mostani E3 a pocsék felhozatala mellett bemutatott egy érdekes dolgot. Ami játékot nem kifejezetten csak konzolra gyártanak, azt mindet PC-n mutatták be. Miért? Mert plö a PS3 legfrissebb kiadása is 2007-es. Az én gépem is öt éves, csak az a különbség, hogy az a vacak kifejezetten játék/multimédia célzattal készült.
Egy kis összehasonlítás pár paraméterben:
A legjobb PS3 egymagos, 3,2GHz-es. Egy mai (vagy akár úgy is fogalmazhatnék, next-gen) PC 4 azaz négy magról indít. Hardverben annyira nem vagyok otthon, de nem lepne meg, ha nyolc- és tizenhatmagos gépek is léteznének (értem ezalatt az áltag otthoni felhasználást). Ami igazán mellbevágott, az a memória volt: a PS3 256MB rendszer, és ugyanennyi videó memóriával bír. Tudod mi ez? Ez az én 5 éves LAPTOPOM hatoda, legalább is a rendszer memória. Azért ez gáz. A szép nagy felbontáson meg végignézheted, hogy le van butítva a játék egy PC-hez képest. Redditen olvastam egy ilyet: Arc haverja a Skyrimet PS3-on 100 óra után PC-re cserélte. Első mondat: "Úristen, ez gyönyörű!"
Na majd a next-gen konzolok! De még eltart egy ideig, amíg kijön a PS4 vagy az Xbox 720, viszont csúcsteljesítményű PC-k már vannak. És mivel konfigurálható, ha az embernek van gyakorlata, de főleg pénze, mindig up-to-date állapotban tudja tartani a gépét. Mert ha kijönne holnap a PS4, két-három év múlva megint csak elavult lenne egy akkori PC-hez képest. Meg Nyullal beszélgettük tán, hogy a PS4 a hírek szerint futtatni tudja majd az Unreal Engine 4-et, de arról még nem szólt a fáma, hogy vajon hogy néz ez ki?
Volt szintén Redditen egy fejlesztő, aki mesélte, hogy is működik ez. Ha valamit gyártanak PC-re is, akkor azzal kezdik a fejlesztést. Megcsinálják nagyon szépre, ezt a félkész, de csili-vili cuccot elviszik E3-ra, bemutatják, majd a további fejlesztés során az adott konzolja butítják a grafikáját. No comment.

A "komolyságra" és "valósághűre" visszakanyarodva: Említettem neked a múltkor a Quantum Conudrum cö játékot. Attól függetlenül, hogy egy szar (a vélemények itt megoszlanak) FPS platformerről van szó, az ötlet maga nem is lenne rossz, a világa kifejezetten bejövős, a humora meg ennél is jobb. Csak kár, hogy helyenként konkrétan játszhatatlan. A felidegesítő játéknak meghagyom a Mirror's Edge-t. (Aminek egyébként lesz majdan második része.) És bár ez a cím egy viszonylag új fejlesztő cég műve (Airtight Games), akikért a Portal egyik fejlesztője otthagyta "Narnia trónját", a kiadó nem más, mint a Square Enix. Bár egyre kevésbé tetszik, amit ezek a TR szériával is művelnek... Mondjuk annak az új részét író nőci egészen figyelemre méltó háttérrel rendelkezik, így fél szemmel még figyelem ezt az egyre inkább vakvágányra futó sorozatot.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Sárkánybaby írta:Egy mai (vagy akár úgy is fogalmazhatnék, next-gen) PC 4 azaz négy magról indít.
Bocs, egy mai gamer PC, belépőszinten még bőven tart a 2 magos korszak. És nagyjából ott is áll meg, a 8 magos rendszerek még eléggé kis számban fordulnak elő, megszállottaknál, az áruk miatt. 6 magos AMD meg bár van már jó ideje, nem is drága, de mindig azt hozták ki róluk, hogy alig (ha egyáltalán) hoznak egy 4 magos Core iakármennyi cuccot. Szóval maradjunk a 4-nél. Elég friss dolog a 8 magos Bulldozer szintén az AMD-től, az is kissé langyosra sikerült, főleg teljesítmény/fogyasztásban, a 8 magos Intel CPU-k meg hatjegyű áron kaphatók (és fölöslegesek is a mai játékokhoz, nem ott lesz a szűk keresztmetszet). Amúgy pont az a bajom a mai gépekkel (mai=utóbbi 10 év mondjuk), hogy zabálnak, mint a disznó. Ez alól mondjuk a PS3 se kivétel. Főleg a videokártyák, a CPU-k legalább egy ideje már nem "nőttek" tovább. Nagyon óvatosan kell megválogatni, mit veszek, ha játékra alkalmas, mégis kulturált gépet akarok.

Ja, a címben feltett kérdésre a pillanatnyi válasz: Dead Space, Katawa Shoujo (mint családi program), Grief Syndrome (ezt sose hagyom abba, úgy néz ki) :D
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Apropó, fílinges zenéjű régi játék: http://www.youtube.com/watch?v=o2idyeFWdmA
Általában nem szokott bejönni ez a fajta zene, itt lehet a nosztalgia miatt. Vagy mert előttem van, ahogy száguldozik a nyúl a csöveken át. XD

Fel akarom rakni a gépre, csak első próbálkozásra nem sikerült akadásmentes zenét elérni, zene nélkül meg semmi értelme. Na, majd második nekifutásra! :D (Na jah, nem töröm ki azért a nyakam igyekezetemben XD )
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Alvaro: amikor vettem a gépem, bőven tartott az egymagos korszak, pár hónapon belül meg nem volt már egy darab sem. Szerintem megint egy ilyen vízválasztónál tartunk. De
Sárkánybaby írta:Hardverben annyira nem vagyok otthon,
szóval ez egy vad tipp volt. Én ezt látom.
És azt mondod, hogy az AMD gyenge? Azt tudtam, hogy régen az AMD inkább munkagép, az Intel meg inkább játékgép volt, de állítólag manapság már nincs a kettő közt akkora különbség.

És nagy nehezen megtaláltam a fentebb említett platformert: http://store.steampowered.com/app/20019 ... _230_150_6
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

SB!!!!
Kép

Ha ilyet találsz még, nyugodtan mutass! *_______*
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Sárkánybaby írta:És azt mondod, hogy az AMD gyenge? Azt tudtam, hogy régen az AMD inkább munkagép, az Intel meg inkább játékgép volt, de állítólag manapság már nincs a kettő közt akkora különbség.
Az intelnek volt egy ordas nagy lyuk a mukásságában, amikor a P4 alapú CPU-kat nyomatták orrba-szájba. Azok valami hihetetlenül elcseszett dögök voltak, és mire nagy nehezen kikupálódtak (800-as FSB, hyperthreading, 3+ GHz), kiderült, hogy így is esélytelenek (értsd a közben kihozott Athlon 64-ek, majd X2-k ellenében), mert a teljesítmény/fogyasztás mutatójuk gyászos... na ezután nagyon összekapták magukat, és a Core 2 óta nagyjából mindig egy lépéssel előbbre járnak (néha úgy tűnik, hogy többel is).

Most azért megint van terület, ahol az AMD kifejezetten jobbnak tűnik, és ezek az integrált grafikával ellátott processzorok, mert az az új divat. Mert lehet a CPU rész gyengébb, összességében a rendszer sokkal használhatóbb lehet, ha nem vágja agyon a gyér grafikus egység. Az AMD pedig nem csak erősebb GPU-t árul a processzoraiban, de azokat per pillanat jobban is támogatja szoftveres oldalról, és mintha az integráció is szorosabb lenne az ő cuccaikban (de erről írjon inkább valaki mégkockább :D)

Nekem pl. kifejezetten tetszene egy ilyen alapra épült gép, ha sikerülne a mostani videokártyámat (Radeon 6670) minimum utolérő grafikus egységet pakolni egy 4-8 magos CPU-ba, ami wattban nem haladja meg a mostani kétmagos (Core 2) CPU-mat grafika nélkül. És ez nem is tűnik teljesen esélytelennek mondjuk 1 éven belül.

Mondjuk ez nem a hardcore gamer PC-kben számít igazán, de szeretnék egyre kulturáltabb gépeket építeni, csak úgy akarok "feljebb" lépni, ha az nem kerül több energiába (pl. ez a Core 2 tuti kevesebbet eszik, mint a régi Athlon XP gépem, és a videokártyákkal is megálltam azon a szinten, ahol nem kell neki külön tápcsatlakozó, és passzív hűtéssel is elmegy, ha arra van szükség).
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Neked mutattam a Perspective-et, igaz?

Alvaro: Én úgy vagyok "átlaggépek" terén, hogy menjen rajta pár fejlesztői környezet, féltucat grafikai program, és csók. Perpill a gépemen nem megy tisztességesen a Mudbox 2012... miért nem? Mert nem tudom update-elni a videókarim driverét, azért. Új meg nincs hozzá, és nem azért, mert nem készül ehez a kis ósdi izéhez, neeeeeem. Mert a chipset driverének a része, és AHHOZ nincs új verzió.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Kép

Hogy fogom én enélkül kibírni őszig???
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Lol nem mutattam? Titkosnak, emlékszem, mutattam, de amikor a UE4-t néztük, te nem láttad?
No van itt még egy.
Devil's Tuning Fork. Őszintén sajnálom, hogy a gépem nem elég erős hozzá, és élvezhetetlen miatta a játék. :(
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Wow, az OUYA-ról hallottatok már? Érdekes elgondolás, az biztos! :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Ouya
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

A mordályos nyul írta:Wow, az OUYA-ról hallottatok már? Érdekes elgondolás, az biztos! :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Ouya
Halottunk. Érdekes és jó ötlet. Én drukkolok nekik. Valszeg nem lesz az egészből semmi hosszútávon.
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Sárkánybaby írta:Devil's Tuning Fork. Őszintén sajnálom, hogy a gépem nem elég erős hozzá, és élvezhetetlen miatta a játék. :(
Wáááááááááááá! Hol az invert mouse??? :wwall: :wwall: :wwall:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Jézusom, mit indítottam el. XD Tudtam, hogy bele kellett volna írnom a postomba, hogy "ezzel most nem azt mondom, hogy a konzol veri a PC-t és eszem ágában sincs egy hatvanadik "PC vs konzol" vitát elindítani", de csak elmentünk abba az irányba, szóval már kb. mindegy. XD

1. SB, nem azt írtam, hogy a PC haldoklik. Azt írtam, hogy egyes játékműfajok mostanra sajnos eltűntek/elkurvultak az évek során PC-n. A kalandjátékok pl. már kb. 10 éve is halottak voltak. Jó persze, kijött még 1-2 nagyobb cím 2000 után, néhány fejlesztő próbálkozott is azzal, hogy a rajzfilmes grafikájú 2D-s kalandjátékokat visszahozzák, de hol volt ez már a 90-es évekhez, amikor a Sierra és a LucasArts kb. egymással versengve évente kiadtak 1-1 olyan címet, ami szinte instant klasszikus lett? (Amúgy vicces, ha meghallom, hogy "LucasArts", sosem George Lucas, vagy az SW ugrik be, hanem a Monkey Island, Day of the tantacle, Sam & Max, Full Throttle, stb, és a végén úgy mellékesen eszembe jut, hogy "ja, csináltak Star Wars játékokat is". XD) Bár talán most lesz valami fellendülés, LucasArtsnál nemrég főnökcsere volt és az új fazon nem csak SW-vel akarja etetni a népet, mint az előző. Meg van ez a Telltale Games (ex-Lucas arcokból verbuválódott cég XD), nekik volt már 1-2 jó dobásuk, pl. a "Vissza a jövőbe - a játék", ami legalább olyan rulez lett, amilyen szkeptikus voltam vele szemben első hallásra.

Platformból sajnos olyan igazán jó címekre nem emlékszem az elmúlt évekből, de köszi a linket, akkor majd szétnézek Steamen. :) Igazából most ezt a Perspective-et várom nagyon, ez a 2D+3D hatalmas lesz, ha nem szúrják el, nagyon feelinges, szórakoztató, kellően próbára teszi az ember ügyességét és agyát is, szóval ennek most nagyon szurkolok én is. (Amúgy igen, akartam mutatni Mordályosnak, mert gondoltam, hogy neki is legalább ennyire be fog jönni, csak megelőztél. XD) A Quantum Conudrum-al meg az van, hogy minek játsszak vele, ha mondod, hogy játszhatatlan és idegesítő? XD Meg bevallom, ez az "FPS platformer" dolog nekem nem hangzik túl biztatóan. A platformjátékok szvsz 2D-ben voltak az igaziak, 3D-ben még a nagyobb fejlesztők ki tudtak hozni belőlük jó dolgokat, de itt már bele lehetett bukni az olyan dolgokba, mint kamerakezelés vagy irányítás (értsd: "nem találom el azt a k.... levegőben álló bélyegméretű platformot, mert ilyen tetves irányítással nem tudom magamat úgy betájolni, hogy pont oda érkezzek!" XD), viszont az, hogy FPS nézetben kelljen ugrabugrálni... Kb. azt várnám tőle, amit írtál is, vagyis hogy kb. kezelhetetlen így, állandóan meghal a karakter. Ezt a nézetet egyszerűen nem erre találták ki, ez arra van, hogy mégy, van egy stukkered és lövöd, ami szembejön. Már a Portal is necces lehetett volna szvsz, csak a Valve nem olyan hülye, hogy ne tesztelje szanaszét, meg nem véletlen, hogy először ők is egy moddal indítottak. Szóval nem tudom, ha nagyon unatkozom, talán adok egy esélyt ennek a QC-nek is, de egyelőre nem túlzottan vonz. XD

2. Nem mondtam, hogy a "konzol jobb, mint a PC". Olyasmiket írtam, hogy pl. konzolra még ma is olyan platformjátékok jönnek ki, amiket PC-ről hiányolok. De meg is fordíthatnám a dolgot: konzolon nincs WoW, nemigen vannak stratégiai játékok (legjobb tudomásom szerint) és FPS ugyan van, de el sem tudom képzelni, hogy egér nélkül hogy oldják meg pl. a nagy körültekintést kívánó célzást. Anno PS 2-n próbáltam ki valami Call of Duty-szerűséget, kb. mindig bekaptam 1-2 sorozatot az ellenféltől, mire a két analóg karral be tudtam úgy pozicionálni a fegyvert, hogy lelőhessem. Komolyan, ott néztem, hogy ezt így volt pofájuk kiadni? A célzás kb. egy alig létező fogalom volt benne a PC-s egeres megoldáshoz képest. Egyik karral vízszintes, másikkal függőleges irányba tudtad tologatni a fegyvert és ez alapján kellett volna neked villámgyorsan lövöldözni, miközben egyszerre 2-3 katona támadt rád minden szobában/folyosón. Egy "élmény" volt! :dirr: Állítólag van már PS-hez is valamilyen csatlakoztatható egér, vagy talán már akkor is volt, de anélkül szerintem lehetetlen bármilyen FPS-t normálisan játszani konzolon. (Tényleg, X-boxon hogyan irányítják a Portal 2-t? Ott célzás nélkül tényleg elvesztél. XD Vagy az X-box már annyira "PC-sedett", hogy ott már rég van egér? XD)

3. A technikai vitába nem tudok nagyon beleszólni, ahhoz hülye vagyok, viszont azt én is tudom, hogy a multiplatform fejlesztésű játékoknál a konzolos verziót nem egyszer butítani kell. (Asszem olyat is hallottam már, ahol a fanok bőgtek, amikor meghallották, hogy multiplatform lesz, mivel ez azzal járt együtt, hogy a PC verziót is "visszavágták" némileg, hogy ne legyen akkora eltérés a két változat között, ezt is el tudom képzelni.) Viszont abban alvaróval értek egyet, hogy oké, hogy "PC-n szebb/jobb a játék", na de fizesd is meg alá a gépet! XD Atomerőmű alatt ki lehet hozni biztos kétszer-háromszor jobb minőséget is ugyanabból a játékból, mint mondjuk PS-en, csak ugye kinek van olyan gépe? XD

4. Mordályos, a Jazz Jackrabbit zenéit én is imádom. :D (Ezzel együtt eszembe is jutott, hogy azt is végig kell majd vinnem, gyermekkorom egyik örök fájdalma, hogy kimaradt az életemből. XD A JJ 2 miatt újítottam gépet és vettem CD-ROM-ot anno, persze mire ez a felújítás megtörtént, a játék már rég nem volt kapható. ^^" XD)

5. Alvaro "kulturáltabb gép" alatt pontosan mire gondolsz? Árban visszafogott, hardware-ben ütős, vagy esetleg külsőre nézzen ki jól? XD
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Titkos írta:5. Alvaro "kulturáltabb gép" alatt pontosan mire gondolsz? Árban visszafogott, hardware-ben ütős, vagy esetleg külsőre nézzen ki jól? XD
Csendes, viszonylag kisfogyasztású. Mondhatni EU-konform környezetvédelmi normáknak megfelelő :thumb:

Aki ismer, tudja, hogy geddonista nézeteimnek megfelelően a fogyasztás a vesszőparipám, mind járműnél, mind elektromos cuccoknál. A számítógép különösen számít (hehe), az nagyon sokat megy nálunk.
Avatar
snowcat
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2012.08.14. 20:22
Nem:
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mivel játszol mostanában?

Hozzászólás Szerző: snowcat »

Nemrég vittem végig ismét a Diablo I-II.-t:) várom már nagyon,hogy a harmadik is terítékre kerüljön,de,van előtte most még pár játék,amit ki akarok próbálni :}
Plants vs.Zombies ment a napokban,nagyon aranyos :D ezt a videót érdemes meglesni vele kapcsolatban:

http://www.youtube.com/watch?v=xc6tyrsaYus

ezenkívül a Witcher,amit szívesen játszanék^^

Most éppen Nyan Cat: Lost in Space ::jsmile::
Légy önmagad. Jobb egy fura figurának lenni mint egy olyasvalakinek aki nem te vagy."- Reita-
Válasz küldése