Code Geass

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

LOL, az első OVA Augusztus 26-án jelenik meg BD/DVDn, a második viszont csak jövő tavasszal kerül a mozikba.

Ok, a Gundam UC OVAk is fél évente jönnek, de azt hittem itt kicsit gyorsabb lesz a tempó és év végéig letudják mind a négyet :wwall:

OVA2 képek, Suzakuval és C.C.-vel :@

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: scineram »

Ejjh, még egy klasszikus, amit be kellene pótolnom...
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A Code Geass végéről ilyen félhivatalos spoiler: ugye emlékszünk, hogy a legleglegvége az, hogy CC egy szekéren utazik és a szalmán feküdve az eget bámulva olyan, mintha csak magának filozofálgatna, csakhogy a legvégén, amikor befejezi monológját, azt kérdezi: "Nem igaz, Lelouch?" Persze ezt el lehetne intézni annyival, hogy csak úgy költőien kérdezgeti egykori halott szerelmét, ha éppenséggel nem röppent volna fel egy gif kép, amin a kocsist is mutatták és egyértelműen Lulu-szemei voltak, illetve egy pletyka arról már rögtön a sorozat vége után, hogy Lulu igazából túlélte az egész kalandot, csak a Sunrise ezt túl "happy endesnek" tartotta, ezért a végén inkább kivágták ezt a "mutatjuk a kocsist is" részt, de valahogy mégis kikerült a netre. Persze tisztában vagyok vele, hogy léteznek szerkesztett fan-gifek, valamint hogy valami hivatalos data bookban is halottnak nyilvánította a Sunrise Lulut, de ettől én még afelé hajlok, hogy túlélte, meg is indoklom, hogy miért:

1. Az összes tervét úgy dolgozta ki folyamatosan a két szezon alatt, hogy ő mindig jól jöjjön ki belőle. Ahogy Usteamen is írták a végéről: "Akkor sem találnék ki egy olyan tervet, aminek a sikeréhez az kell, hogy belehaljak, ha közben megváltom vele a világot." Lulu meg azért sosem volt az a Jézus Krisztus (az inkább Suzaku volt, ahogy a végén is elvállalta a Zero-szerepet), ha épp valami jó szándék, vagy nemes cél vezérelte, akkor is mindig beleszőtte azért, hogy közben neki is jó legyen. XD (Ugye eleve az egész "megdöntöm a Brit Birodalmat!"-mániáját valójában a sértett, apura haragudó, tíz év körüli hercegi énje váltotta ki belőle, szóval már az elejétől fogva személyes célok vezérelték, az max másodsorban volt neki fontos, hogy a szegény kis Eleveneket is megmentse. XD)

2. Bár magának a Geass-nek a működése eléggé zavaros volt a két szezon alatt (nem tett jót a sorozatnak az a rendezőváltás a két szegmens között...), annyi kiderült, ha jól emlékszem, hogy ha legyőzöl valakit, megkapod a Geass-e erejét. Na most Charles Geass-e a "halhataltanság Geass" volt, elvégre láttuk, hogy Lulu hiába lőtte konkrétan szíven, kicsivel később röhögve felállt és csak valami mágia-bullshit révén tudta végül Lulu lenyomni. XD A lényegen ez viszont nem változtat: Lulu legyőzte őt úgymond egy "Geass-párbajban", innentől kezdve tehát ő már végig halhatatlan módban nyomta a sorozat maradék felében. Ez még nem zárta ki, hogy eljátssza a nagy haláljelenetét a legvégén, hiszen "csak" halhatatlan lett, nem sérthetetlen. (Megint csak azt tudom mondani, hogy Charles-t is szíven tudta lőni és ő is csak kicsivel később állt fel, egy darabig tehát vagy "halottak maradnak" fatális sérülés esetén, vagy sunyítanak és játsszák a hullát. XD)

3. Orange-kun reagálása az egész zárójelenet alatt. Orange-kunról ugye kiderült a végére, hogy "100% maddafukin' loyalty!", vagyis akármit is csinált a két szezon alatt, azt mindig a királyi család iránti végtelen hűsége miatt tette, plusz az egyik állóképes drama extrában ott sírt Villettának, hogy a mai napig bűntudat gyötri, amiért anno nem tudta a királynő elleni merényletet megakadályozni. (Bár ez mintha a sorozatban is benne lett volna, max nem ilyen érzelmesen.) És akkor a legvégén, amikor a Zero's Requiem terv zajlik és Suzaku-Zero támad, határozottan látni, hogy mielőtt megparancsolja a katonáknak, hogy védjék meg Lulut, elvigyorodik. Az tehát világos, hogy ő tud a tervről és boldogan teljesíti Lulu "utolsó kívánságát", viszont szerintem ha csak ennyiről lenne szó, nem vigyorogna, mint a vadalma, hanem szomorúan ugyan, de fapofával hajtaná végre a tervet. Az az érzésem, hogy ő az egész tervről tudott, vagyis talán ő volt az egyetlen ember CC-n és Lulun kívül, akinek vagy elmondták előre, vagy magától jött rá, hogy Lulu bizony a Geass miatt túl fogja élni ezt az egészet és ezen vigyorodott el egy pillanatra. ("LOL, we are going to troll the whole world! Man, I love my boss!" :lol: ) Ez egyébként nem csak végtelen lojalitása miatt lett volna logikus lépés, hanem mert ő egyébként is már elég közel került a Geass-hez, hiszem még Geass-deaktiválója is volt egy ponton, márpedig ahhoz, hogy azt használja, valszeg minimálisan, de csak elmondták neki, hogy az mégis mire jó és hogyan működik. Szintén emlékezzünk a végére, ahol olyan vidáman dolgozik a narancsültetvény közepén, hogy olyan boldog fejet talán a sorozat alatt egyszer sem vágott addig. XD Szerintem épp örül magában, hogy végül mégis sikerült úgymond "megmentenie" a királyi családot, ha az anyát anno nem is, akkor legalább egy generációval később a fiát igen. :) De legalábbis szerintem egy britmániás ember nem vágna ilyen fejet, ha épp nem sokkal előtte ölte volna meg az utolsó brit herceget, még akkor sem, ha pont ő maga kérte erre.

4. Mi a helyzet akkor ezzel a Sunrise-féle Data Book-al, amiben leírják, hogy Lulu szerintük halott? Nos, egyrészt ha kivágták a jelenetet a kocsissal, akkor szerintük valóban az, azt pedig nyilván nem fogják odaírni lábjegyzetben, hogy "bár eleinte valóban életben akartuk hagyni, de mire meggondoltuk magunkat, már kész volt majdnem a teljes sorozat, így könnyebb volt kivágni a végét, mint átírni a fél sztorit". XD Másrészt pedig ha kissé mi is filozofálgatni kezdünk, akkor rájövünk, hogy a két dolog nem feltétlenül üti egymást: Lelouch Lamperouge, a brit herceg valóban meghalt, de nem az ember maga, csak az eszme és a státusz, amit képviselt. Mostantól John Smith, az egyszerű szekeres paraszt néven létezik tovább. :lol: Mivel halhatatlan, Hegylakó-stílusban majd úgyis ki kell találnia magának úgy százévente 1-1 új identitást, nem árt, ha már most elkezdi. XD Mivel volt ő már száműzött herceg, meg maszkos lázadó is, talán a fuvarosmunkával is meg fog tudni birkózni. XD (Majd kérhet kertészkedési tanácsokat Orange-kuntól, akkora narancsültetvénnyel már lehet mit kezdeni, még úgy is, ha nem biztos, hogy az Orange sajátja volt. :lol: )

5. A legvégére pedig előkerestem az említett jelenetet, nem csak gif, de egy komplett videó is van róla. (Persze hang nélkül, és mindössze csak egy rövid jelenet, de ha hiszünk a sztoriban, hogy ez végül a vágóasztalon végezte, akkor az is csoda, hogy ennyi kiszivárgott.) Mindenki eldöntheti, hogy fanmade szerkesztés-e, de szeretném felhívni a figyelmet rá, hogy akkor elég profi volt az illető, mivel nem csak Lulu arcát szerkesztette a csuklya mögé, de az egész szekeres-hacukát is megrajzolta. XD (Ugyanis ha jól rémlik, az anime hivatalos verziójában nem mutatták közelről a kocsist, csak az látszott, ami itt a videó végén van, meg CC a szekér tetején. Ehhez képest gyanúsan egyezik a ruha.

Persze ettől még nem lesz kevésbé megrázó az anime vége, hiszen ha megmaradt volna ez az ending, akkor is kisírjuk a szemünket a kardos leszúráson, csak éppen annyi változott volna, hogy utólag lett volna egy plusz csavar a legvégén, ami bemutatja, hogy igen, Lulu képes volt az egész világot átverni még egyszer, utoljára. XD (Ugyanis ha életben is maradt, szerintem arról CC-n és Orange-on kívül senki nem tud, így Suzaku, Karen és kb. mindenki más tényleg halottnak hiszi. És persze pont ez volt a Zero's Requiem lényege, hiszen már annyira benne volt az események sűrűjében, hogy az egész világ csak úgy tudott "megújulni", illetve őt is elfelejteni, ha "beáldozza" magát és mindenki látja "élő adásban", ahogy meghal és véresen végigcsúszik a trónja előtt. Egyébként is most jut eszembe, hogy Suzaku is úgy lett halottnak nyilvánítva, hogy közben más identitás alatt tovább élt, mi gátolta volna meg Lulut abban, hogy saját magának is ugyanezt találja ki, csak éppen ne szóljon róla senkinek? XD) És nem is a Lulu-fanboy beszél belőlem, a fenti pontokban kifejtettem, hogy történetileg jóval több értelme van szerintem az "életben maradt" verziónak, karakterileg pedig még több, hiszen azért ő sosem volt az a messiás-szerű fazon. Persze még mindig van rá 1% esély, hogy benyeltem az animetörténelem egyik legnagyobb hoaxát, de akkor tessék szintén indokokkal rámcáfolni. :vigyor:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Surci »

Ide írom, aztán majd legfeljebb át lesz helyezve a CG topicba.
Titkos írta:Lulu meg azért sosem volt az a Jézus Krisztus (az inkább Suzaku volt, ahogy a végén is elvállalta a Zero-szerepet), és ha épp valami jó szándék, vagy nemes cél vezérelte, akkor is mindig beleszőtte azért, hogy közben neki is jó legyen.
EZ. Szerintem Lulu eleve így tervezte az egész Requiemet, ugyanis annyira nem volt ő jófej mint egy átlag animu főhős. Oké hogy annyira nem volt pszichopata meg rohadék mint pl. Kira, meg voltak emberi kapcsolatai, de azért ha érdekei úgy kívánták, dobálta ő rendesen az embereket a darálóba. Vagy ott volt az a rész amikor VV-ék rejtekhelyét lerohanja a Fekete Lovagok Rendje, aztán halomra lövet egy csomó teljesen ártatlan kísérleti egérnek használt kisgyereket is, meg még lehetne sorolni. Ehhez még hozzájön, hogy baromira egoista is. Egyszerűen idegen a karakterétől ez a fajta önfeláldozás, úgyhogy a ha valaki, hát ő nem fog csak úgy lemondani a keservesen megszerzett világuralomról, csak egy ennél is nagyobb nyereségért cserébe.

Meg is mondom mire alapozzom ezt, közben meg javítok egy-két dolgot Titkos kommentjében.
Titkos írta:Bár magának a Geass-nek a működése eléggé zavaros volt a két szezon alatt (nem tett jót a sorozatnak az a rendezőváltás a két szegmens között...), annyi kiderült, ha jól emlékszem, hogy ha legyőzöl valakit, megkapod a Geass-e erejét.
Nem, Geass-t csak a halhatatlanok tudnak osztani, így VV és CC. Saruru is adhatott volna a végén, amikor halhatatlan lett, csak épp nem volt már rá elég ideje, és nem is volt kinek.
Titkos írta: Na most Charles Geass-e a "halhataltanság Geass" volt
Nem, neki az emlékezetátíró Geass-e volt, valamint el tudott zárni más Geass-eket.
Titkos írta: láttuk, hogy Lulu hiába lőtte konkrétan szíven, kicsivel később röhögve felállt és csak valami mágia-bullshit révén tudta végül Lulu lenyomni.
Charles VV Code-ját kapta meg. Mielőtt Lulu bejutott volna a World of C-be, volt egy jelenet, amikor a már vérző, magát vonszoló VV próbál eljutni a World of C kapujáig, de Charles már ott várja a bejáratnál, és felkérdezi, hogy miért akarta Roloval kinyíratni Lulut. Akkor Charles Geass-a már mindkét szemében visszavonhatatlanul ég, és ez az a pont, amikor már elveheti a Code-hordozó életét. Ahhoz viszont, hogy a Code aktiválódjon, meg kell halnia. Lulu parancsára ugye szíven is lövi magát, viszont amikor felkel, a tenyerén meg is jelenik a Code jele:

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2011 ... s_code.jpg

Lulu visszaszáll a Shinkiróba, és elkezdi lőni a placcot Charles körül, így tud elmenekülni.
Titkos írta:A lényegen ez viszont nem változtat: Lulu legyőzte őt úgymond egy "Geass-párbajban", innentől kezdve tehát ő már végig halhatatlan módban nyomta a sorozat maradék felében.
Nem, Lulu ugyanolyan halandó továbbra is, csak ekkor lett számára világos, hogy mit akar tőle CC. Vagyis megvan a módja a halhatatlanságnak: egy "kiteljesedett" Geass-használó képes elvenni az erőt egy Code-hordozó halhatatlantól, ha azt megöli, és így a Code továbbszáll rá a halhatatlansággal együtt. Igazából erre szolgál a Geass: a halhatatanoknak így megvan az esélyük elmenekülni az örökkévalóságból (amúgy sztem ezért nem akarta anno CC, hogy Mao ölje meg, mert látta hogy totál elmebeteg a gyerek, és ha egy ilyenre kerül át a Code, az hatalmas veszély az egész világra).

Lulu akkor lett halhatatlan, amikor Suzakuval és CC-vel újra bemennek a World of C-be, és ott "begeasseli" magát a fegyvert, ezzel legyőzve az apját és az anyját, akik így "elvaporizálódnak a semmibe". Itt ugye már együtt van már két dolog: a "kiteljesedett" Geass (Lulunak mindkét szemében ég visszavonhatatlanul), és egy elpusztított halhatatlan, akinek a Code-ja arra száll aki legyőzi őt. Vagyis már csak valakinek meg kell ölnie Lulut, és a Code aktivizálódik. És innentől jön Emperor Lulu, aki a hatalmas egójához megfelelő show-t nyom le világháborúval meg mindennel, hogy a végén eljátszhassa a nagyhalált. Suza le is szúrja, így a Code aktivizálódik.

Mondjuk nem tudom miért érte meg neki ez így, hiszen lehetett volna a világ ura halhatatlanul is, de szerintem valahol elege lett már a dologból, és most kivett egy kis szabit, utazgat kicsit CC-vel. Ha majd nagyon unatkozik akkor lenyomja a világot újra, ideje van rá bőven XD Szal az "erőteljes Jézus-motívum" helyett inkább azt mondanám, hogy A LEGNAGYOBB TROLL EVER. XD

Tudni pedig csak ketten tudtak róla: CC mindenképp tudott róla, hiszen egyedül ő ismeri Lulun kívül a Code működését, Orendzsi-kun pedig fix hogy be lett avatva, hogy nehogy elrontsa a nagyjelenetet, és emellett kellően lojális is, hogy ne adja ki a titkot senkinek.

Amúgy ha kihagytam valamit, akkor nyugodtan egészítsetek ki, de szerintem nemcsak hogy így logikus, hanem egyszerűen nem látok semmi más logikus végkifejletet. Meg ez sokkal jobban megy Lulu személyiségéhez mint a hős megváltó szerep.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Köszi Surci! :D Mentségemre szóljon, hogy nem tegnap láttam a Code Geass két szezonját és az a "Lulu legyőzi a saját szüleit" rész sosem volt igazán tiszta, de te tök jól levezetted. :) Viszont akkor úgy látom, hogy a végével kapcsolatban egyetértünk, mármint abban, hogy a "Lulu lives!" ending lenne a logikus. XD

Viszont ha már Code Geass (ha ennyire belemegyünk, max tényleg átrakják a modok ezt a beszélgetést az anime topicjába XD): arra esetleg van valami magyarázatod, hogy amikor Lulu megkapja CC-től még a legelején a Geass-t (illetve párszor később is látjuk még ezt visszatérni), lesz egyfajta "látomása", ahol képek villanak fel neki, többek között egy másik bolygóról és egy egész bolygónyi "papnőről", akiknek ha jól rémlik, mindnek Code van a homlokán. Nekem ez soha nem volt tiszta, viszont betudtam annak, hogy a két szezon, illetve a két rendező között ez szépen "elfelejtődött", egyszerűen azért, mert az új rendezőnek/írónak más elképzelései voltak, vagy szimplán nem akarták az első rendező történetét követni. Ugyanis erről az R2-ben mintha egyáltalán nem esett volna szó, legalábbis, nekem nem rémlik, bár a végső harcban Charles mintha valami intergalaktikus erőt használna, de sosem értettem, hogy az most egy másik bolygó, vagy eleve egy másik univerzumban harcolnak, vagy egyáltalán mi a fene van? CC flashbackjeiből is kiderült, hogy valójában egy apácától kapta az erőt, pedig a legelső részben ezek a bevillanó képek, meg a katonai kisbuszban való szállítás miatt még azt is gondoltam volna, hogy a végére kihozzák, hogy ő valami alien csaj, de ebből sem lett semmi, csak nem tudom, hogy azért nem, mert közben ők is átírták a sztorit magukban, vagy soha nem is akarták, hogy az legyen? (De akkor megint csak nem értem a bolygót, meg a rengeteg papnőt.)
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Hehe, CC-re én megjelenésétől kezdve alienként gondoltam. A továbbiakban pedig annyira érdektelen volt számomra a karakter, hogy nem igényeltem bővebb magyarázatot. XD (na jó vmi dereng, hogy szimplàn boszorkány) Hm valamikor ezt sem ártana majd revaccsolni.

Így hirtelen egy megrázó zárás sem jut eszembe, de majd gondolkodom rajta, mert érdekes kérdés.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:arra esetleg van valami magyarázatod, hogy amikor Lulu megkapja CC-től még a legelején a Geass-t (illetve párszor később is látjuk még ezt visszatérni), lesz egyfajta "látomása", ahol képek villanak fel neki, többek között egy másik bolygóról és egy egész bolygónyi "papnőről", akiknek ha jól rémlik, mindnek Code van a homlokán.
Erre gondolsz szerintem:

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2009 ... ildren.png

Na ez egy elég érdekes dolog, és igen, itt látszik hogy nem volt rendesen kidolgozva a Geass háttere. Mindegy.

Szal a gyerekek ugyanazok, akiket Lulu agyonlövet VV-ék főhadiszállásán. Ők nem Code-hordozók, csak a jelet viselik, meg egypárnak van Geass-e is, kísérleti célból (Rolo is itt kapta a Geass-t). Mielőtt lelépett volna Charleséktól CC volt a Geass Order főnöke, ezért jelennek meg az emlékeiben.

Ez a másik bolygós dolog is elég homályos. ezek szerepelnek benne:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... _AMUbg&t=1
http://blog-imgs-24.fc2.com/h/o/t/hotta ... 032544.jpg

A második elég nyilvánvalóan a Jupiter, hogy hogy kavarták ide ne kérdezd, kb. az EVA esete lehet az angyalokkal meg a random szimbolikával. És a "bolygó" nem is bolygó valójában, hanem a World of C-ben található "kollektív tudatalatti". Amikor benn vannak abban a dimenzióban, mutatják nem is egyszer.
Titkos írta:a végső harcban Charles mintha valami intergalaktikus erőt használna, de sosem értettem, hogy az most egy másik bolygó, vagy eleve egy másik univerzumban harcolnak, vagy egyáltalán mi a fene van?
Kb. EZ. A World of C egy másik dimenzió, aminek vannak bizonyos bejáratai a világ minden pontján:

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb2009 ... pisode.png
http://img2.wikia.nocookie.net/__cb2012 ... evator.jpg

és ilyen ajtókon lehet belépni:

http://www.animejackpot.com/blog/wp-con ... hought.jpg

de az összes ajtó ide nyílik:

http://images.wikia.com/codegeass/image ... Akasha.png

Na itt harcolnak az uralkodóval és Marianne-al. Ez a Föld, csak épp egy másik "síkon", ezen a helyen van jelen az, amit Charles "isteneknek" nevez, ami az emberiség egyfajta kollektív tudatalattija. A dolog ugye valahogy úgy nézett ki, hogy Marianne, Sarürü, VV és CC szövetkeztek egy kb. End of Evangelionos tervre, hogy ebbe a tudatalattiba olvasztanak eggyé minden létező emberi lelket. Csakhogy Lulu-Shinji Geasse-kívánsága elutasította ezt a scenariót, így a nagy összeolvadás helyett Charlest és Marianne-t emésztette el a rendszer. Nem tudom így mennyire világos vagy érthető, de pl. ezeken a linkeken elég részletesen le vannak írva a helyek és a fogalmak:

http://codegeass.wikia.com/wiki/Gods
http://codegeass.wikia.com/wiki/Ragnar%C3%B6k
http://codegeass.wikia.com/wiki/Thought_Elevator
http://codegeass.wikia.com/wiki/Sword_of_Akasha
Titkos írta:CC flashbackjeiből is kiderült, hogy valójában egy apácától kapta az erőt, pedig a legelső részben ezek a bevillanó képek, meg a katonai kisbuszban való szállítás miatt még azt is gondoltam volna, hogy a végére kihozzák, hogy ő valami alien csaj, de ebből sem lett semmi, csak nem tudom, hogy azért nem, mert közben ők is átírták a sztorit magukban, vagy soha nem is akarták, hogy az legyen
Hát nemtom, nekem soha meg nem fordult a fejemben hogy CC földönkívüli lenne, inkább erre a másik dimenziós-misztikus dologra gondoltam már az elejétől. És később az is világos lett hogy miért abban a tartályszerűségben szállították: CC ugye kiugrott az "End of Evás" nagy tervből és lelépett, Charlesék meg valahogy elkapták és mivel tudták ki ő és mire képes, úgy zárták el, hogy még csak véletlenül se kerülhessen kapcsolatba senkivel.
Titkos írta:Mentségemre szóljon, hogy nem tegnap láttam a Code Geass két szezonját
Pont most néztem újra, azé vágom ennyire :vigyor:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ismét köszi Surci, így már legalábbis saccperkábé értem. :D Majd nekem is újra kell néznem, viszont közben újfent megállapítottam magamban, hogy "igen, ez bizony egy awesome anime!". :vigyor: Amúgy valóban azok a képek zavartak meg, amiket az elején linkelsz, pl. a Jupitert én nem intéztem el annyival, hogy "ez biztos csak szimbolika", helyette kombinálni kezdtem, hogy lehet a Jupiteren élnek a Code-hordozó Alienek, ahonnan CC is származik és amikor átadja Lulunak a Geass-t, Lulu kvázi CC emlékeit kezdi látni a múltból. XD (Persze ez aztán elég hamar megcáfolódott, ahogy elkezdtek kiderülni CC múltbéli dolgai, utána viszont már végképp nem értettem, mit keresett ott a bolygó és miért pont a "Geass Children" kép elé volt bevágva közvetlenül. XD)

Ez meg már pusztán fanboy-vélemény, de ezért sem értem, miért mondják sokan, hogy az R2 színvonalban annyival gyengébb lenne, mint az első szezon. Az első szezon nekem kis túlzással élve végig egy elnyújtott bosszúhadjáratnak tűnt, Lulu megszívat embereket, vadászik a britekre, de közben az egész "Geass háttere - Charles motivációja -stb." dolgokról alig tudtunk meg valamit. Persze az R2 meg némileg ennek volt a másik véglete, ahol részenként bedobtak valami "OMG! O_O"-faktort, de legalább úgy-ahogy elkezdték megmagyarázni a dolgok mágikus hátterét. XD
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Surci »

Szerintem is gyengébb az R2. A vége megmenti, úgy a 19. ep-től felfelé, de nagyon látszik rajta hogy rendezőváltás volt. Eleve ahogy indul, mintha rebootolták volna az egész sorozatot. Sok olyan szálat hoznak be, amit végül nem fejtenek ki rendesen, csak úgy lógnak a levegőben, pl. a Xingke- vagy az Orange-vonal. Túl sok új szereplő, akikre nincs idő rendesen, pl. a Round tagjainak kb. 80%-a. Érezni azt is amit te írtál, hogy szerintem az eleve 2 évadosra tervezett sorozat 2. fele ment volna rá jobban a Geass-misztérium vonalra, csak éppen az új rendező is bele akarta tenni a maga ötleteit, egy rakat új karaktert is behoztak, és így a kettőre együtt már nem jutott elég idő. Az első sorozat lineárisan halad, a második meg érzésem szerint szét van esve, főleg a közepe, a 8-18 ep között, és pont ezekben van szó a GEASS-ról bővebben, szal nem csoda hogy össze-vissza kavarás van. A 19. résztől szerencsére visszaáll az eredeti menetbe és ez végül a befejezéssel együtt meg is menti az egészet, de akkor is van bennem egyfajta hiányérzet. Persze ettől még az egyik legnagyobb kedvencem, meg a karakterek is baromi jók, főleg Lulu, CC és Karen.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Értem. :) Mondjuk ja, ezekkel a dolgokkal legalább részben én is egyetértek, de lehet nálam az is belejátszott az értékelésbe, hogy amikor elkezdtem a sorozatot, már évekkel korábban készen volt végig, így bőven volt alkalmam hallgatni a fanoktól, hogy "jajj, az R2 annyival gázabb!", valamint arra is felkészültem lélekben már előre, hogy rendezőváltás lesz a két szezon közt. Ezt a kettőt kombinálva én valami igazi borzalomra számítottam, amit végigülni is kihívás. XD Ehhez képest még mondhatjuk, hogy kellemesen is csalódtam. XD Meg én úgy éreztem, hogy igazából mindkét szezonban voltak hibák, így kvázi "kiegészítik" egymást. XD Az első valóban lineáris, követhetőbb, értelmesebben összerakott és logikusabb, viszont cserébe Geass mintha csak hébe-hóba lenne (legalábbis az R2-es sűrűségű használathoz képest mindenképp XD) és kissé untam, amikor a sokadik "mechával trüközzünk a britek ellen" katonai akciót kellett néznem, mert oké, hogy fontos része a sztorinak, meg nem lehet mindent Geass-el megoldani, de ennyi erővel akkor nézhettem volna akár Gundamet is. :dirr: Aztán a másodikban már jóval több Geass-használat volt, nem csak Lulu és CC használta (jó, ott volt Mao, akit pont emiatt bírtam, de hamar elintézték őt is...), hanem "szinte minden második ember Geass-el rohangált" (ezt még anno valaki negatívumként hozta fel, csakhogy ez nálam épp pozitívum volt XD) és igaz, hogy a sztori jobban szét volt esve, viszont sikerült kb. minden epizódra legalább egy "HOLY SHIT, IS THIS FOR REAL? O_O" meglepő jelenetet produkálniuk, ami az első szezonra mintha még kevésbé lett volna jellemző, persze voltak ott is meglepetések. Persze az is lehet, hogy szimplán a hatásvadászattal, meg a mágikus elemekkel engem könnyebben "meg lehet venni", ezért alapból elnézőbb voltam az R2-vel. XD Ja, igaz, még az elejéről: az tényleg egy erős reboot-szagú WTF-kezdés volt, de utána egész jól megmagyarázták, mire minden kiderült a két sorozat közt történt dolgokról, igazából már csak az zavart, hogy az első szezon végi nagy cliffhangert milyen "lazán" oldották meg. Szal érted, mindenki ott agyalt nem tudom meddig, amíg készült az R2, hogy ebből az "egymásra fogjuk a fegyvert" jelenetből mi lesz, volt mindenféle elmélet, hogy Karen közéjük ugrik és felfogja a golyót, meg ilyenek, erre fel amikor végre megmutatják, annyit látunk, hogy Suzaku fénysebességgel Lulunak rohan (akinek még lőni sincs ideje, pedig több méter volt köztük), hasbarúgja, lefegyverzi, ilyesmi, aztán a következő jelenetben már ott van Charles előtt. Én meg csak lestem, hogy akármilyen Chuck Norrisos (pörgőrúgás, meg minden ugye... XD) owerpowered karakter a srác, azért ez a győzelem keményen asspull-szagú volt. :dirr: Persze hülyeségek nekem is beugranak belőle, ha mindkét szezon legnagyobb blamáját kellene megneveznem, az talán az lenne, hogy Schneizel elárulja a Fekete Lovagoknak az R2 vége felé, hogy Zero = Lulu, mire csoportosan lázadnak fel ellene és helyből ki is nyírnák. *facepalm* Tökmindegy, hogy eddig kvázi sosem hagyta őket cserben, egyből benyelik Schneizel lázító dumáját, ami arra apellál, hogy "a brit herceg végig csak szórakozott veletek". (Nem zavarva őket, hogy ezt a mesét épp egy másik brit herceg szájából hallják. :dirr: ) Ez egyébként nem csak nálam volt megafail, emlékszem, hogy anno az egész fandom egy emberként facepalmolt, hogy "Ezt a sok hülyét... ^^"" XD

Ja igen, a karik: Karent én is bírtam, Lulu meg CC jók voltak, de talán pont számító és valamennyire távolságtartó viselkedésük miatt kedvenc azért nem lett belőlük nálam, viszont az abszolút király számomra Orenji-kun maradt végig. :D Az elején is csíptem, amikor még csak egy szánalmas comic relief szereplő volt, aztán az első szezon vége felé "Vasemberként" eléggé gáznak találtam, viszont amit az új rendező az R2-ben végül kihozott belőle, azért kapásból kezet tudnék csókolni neki. XD (Ja és ugye övé lett talán a legszebb lezárás a történetben. XD)
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Melyik anime vége volt a legmegrázóbb? ~spoilerfest~

Hozzászólás Szerző: Surci »

Na mostmár tényleg mehet a Giesszü-topicba az egész :)

Én nem mondanám az R2-t gáznak, bár tény hogy az első szezonhoz képest mindenképpen sokkal irreálisabb, meg túltápoltabb volt. Az R1 nekem inkább hasonlított a Dezsnyóthoz, sokkal jobban élveztem benne a taktikázást, logikázást, és bár a mechától legtöbbször hülyét kapok, itt éppenhogy azért tetszett a dolog mert a mechák csak Lulu taktikájának eszközeiként szolgáltak, és nem konkrétan a harcokon éreztem a hangsúlyt, hanem magán a stratégián. Aztán KnightMare-ből is volt 1-2 táposabb mindkét oldalon, a Guren jól ellensúlyozta Suza Lancelotját, a Shinkirou Cornelia parancsnoki mecháját, stb... Oké, voltak itt is olyan húzások, pl. amikor Suza leugrik egy kisbicskával 30 métert pont abban a századmásodpercben és hatástalanítja Mao bombáját, de arra még azt mondtam hogy "oké, irreális, de egyszer belefér". Egyszerűen sokkal "reálisabb" volt az egész. A végén lévő cliffhangert is simán fel lehetett volna oldani logikusabban - persze ez már az a rész, hogyha nagyanyám sárga lenne és csengetne akkor ő lenne a villamos, de a valóságban ezerszer elképzelhetőbb, hogy Karen közéjük áll, vagy letámadja Suzát, és közben Lulu lelép, mint az R2 legelején a Spinzakus szupermenezés (LOL FUTVA KIKERÜLI A GOLYÓKAT ENBER!!!!).

A másodikban meg minden túl van húzva. Annyi már a szuperrobot, hogy a sima mechák teljesen feleslegesek. 1 év telt el (!!!), és az R1-ben még csak kísérleti fázisban lévő repülőegységet már nemhogy hadrendbe állították, de a legutolsó vacak Glasgow is fel van vele szerelve MINDKÉT, sőt, MINDHÁROM oldalon, mert a kínaiaknak is azzal nyomják. Én nem vagyok nagy militarybuzi, de ez nagyon szemet szúrt. Aztán a Geass: már lassan minden hülyegyerek azzal szaladgál. Oké, azt sejtettem hogy Charles-nak lesz, de hogy a Rounds-ban is vannak Geass-userek, meg eleve ROLO is az, aki igazából egy senki sima beosztott a hierarchia alján... Na hagyjuk már. Az első évadban ott volt Mao, de ő történetileg is meg volt magyarázva, honnan és miért kapta az erőt, és azért azok a részek CC szempontjából fontosak is voltak. Itt meg már tisztára olyan érzésem volt, mint a DBZ vége felé, amikor már a 6 évesek is simán hozták az addig nagy kínlódva elért SSJ-szintet (csak ott nem vártam következetességet, logikát, a DBZ nem erről szólt anno :D). De ha már így előtérbe tolták a Geass usereket Lulun kívül, legalább rendesen ÉRTELMESEN ki lett volna fejtve hogy mi ez, honnan jött, nem egy összevissza kavart katyvaszt letenni magyarázatként, hogy a fanoknak 4oldalas logikázás után kelljen levezetni fórumkommentekben, hogy mi is ez az egész. Pl arról még mindig nincs semmi infó, hogy honnan ered maga az erő. Namindegy.

Aztán az olyan szintű logikátlanságok mint amit lent is említettél, hogy Schneizel kb. 3 mondatban átállítja a teljes Black Knights-ot, de úgy hogy végül ők lesznek Shneizel hadserege az Emperor Lulu ellen viselt végső háborúban... :weh: Aztán Orange teljes megjelenése, szerepe (azon kívül, hogy neki köszönhetően kinyírják szerencsétlen Shirley-t :mad: ), az először teljesen jól felépített kínai-Xingke-vonal, amit egyszerűen úgy hagytak a levegőben lógva, Sayako, aki az első évadban csak egy bejárónő, itt már SZUPER HARCZI ANDROID AKI MÉG ORENDZSIT IS LENYOMJA WTF?!?!?!? Szóval egy rakat olyan dolog aminek se értelme, se szerepe, csak a screentime-ot veszi el olyan ezerszer fontosabb dolgok elől, mint pl. a Geass mibenlétének kifejtése. Persze a fanszervízfaktor meg lett tízszerezve, csajok melle 5X akkora mint az első évadban... Erre megvolt az eszük.

Aztán a szereplők. Ahogy az első évad egyes karaktereit kezelték, hát nagyon pipa voltam. Ott volt Cornelia, az egyik legjobb, legkarakteresebb, legerősebb ellenfél, akit nem lehet csak úgy átállítani, leverni, erre teljesen háttérbe nyomták, majd Schneizel csak úgy hirtelen GÉPFEGYVERREL AGYONLÖVI, ami TÚLÉL - ja persze. Vagy ott volt Guilford, akinek a halálának még jelentősége is volt, az utolsó pillanatig azt hitte szegény hogy Corneliát védi, így úszta meg Lulu az egész robbanást. Ráadásul a Freya robbanása szó szerint elpárologtatta. Erre a semmiből hirtelen ő is feltámad, így a halálának jelentősége meg kb szart se ér... Szegény Shirley is teljesen értelmetlenül hal meg, őt sokan nem szeretik, de én nagyon bírtam. Legalább ha valami értelme lett volna a halálának... Aztán CC "emlékezetkiesése", amit szvsz csak moefaktor miatt raktak bele, annyira idegen az ő karakterétől (ezért baromira mérges voltam, Lulu mellett az egyik legkedvencebb animuszereplőm EVER). Majd hirtelen, minden előzmény nélkül csak úgy visszatérnek az emlékei. Ez megint mi? De szerencsére ő legalább a régi marad végül, nem írnak a karakterére semmi baromságot - meg is voltam lepve.

Ahogy elbántak a régi szereplőkkel, annyira unszimpatikusak voltak az újak. Rolot ugye mondanom se kell, Nunnally új tanácsadóit, a Miss Maria féle sleppet se bántam nagyon, hogy végleg elporladtak, Aztán Orange-kun tényleg csak egy comic relief, a Roundsból egyedül Anya volt az akit bírtam, Gino meg mit kavar ott Karennel, amikor ők elvileg ellenségek? Akikben meg volt potenciál azt nem hozták ki rendesen, ilyen volt a már soxor említett Xingke, vagy pl. Kaguya. És hogy végül Nunnally-ból akarnak valami főellenséget faragni, hát ROTFLOL, ráadásul baromira idegesítő "főgonosz" is lett, az utolsó 3 rézben már az arczomat kapartam a hülyeségein.

Huh. Na most aztán kiadtam egy évre előre... :D És ennek ellenére tetszett az egész, az R2 is, csak akkora törés volt az első és a második sorozat között mind történetvezetésben, mind logikailag, hogy egyszerűen nem tudtam nem észrevenni. Szerencsére az R2-ben 19.-től felfelé megint lineárisan halad a sztori, és a végén Emperor Lulu lenyomja a világot, majd a legvégén a legzseniálisabb húzással a maga javára fordítja a saját halálát is - Na ez kb olyan szintű húzás volt mint a Dezsnyótban, amikor Kira évekre előre pontosan megtervezi, hogy fogja elintézni L-t, és be is jön neki. A vége mentette meg de nagyon.
Titkos írta:Ja igen, a karik: Karent én is bírtam, Lulu meg CC jók voltak, de talán pont számító és valamennyire távolságtartó viselkedésük miatt kedvenc azért nem lett belőlük nálam
Nekem meg pont azért lettek kedvencek. Lulu azért, mert sok vonásában olyan mint Kira: egoista, számító és zseniális, cserébe nem érzelgős. Az indokai is személyesek, és ezek valahogy mindig emberibbek, mint a Suzaku-féle Grál-lovagok. CC pedig azért mert tényleg olyan mint egy valódi halhatatlan aki már belefáradt az életbe. Nem akar semmit, nem vár semmit, viszont megvan az élettapasztalata ahhoz hogy mindig pontosan felismerje a helyzetet, logikusan döntsön, és bár mindig az események sűrűjében van, kívülállóként tudja szemlélni a dolgokat. A csúcson ugye mindig magányos az ember, éppen ezért egyedül ő lehet Lulu társa mint bárki más, viszont szinte soha nem érzegősködik, nem olyan mint egy tipikus női karakter. Nem is tudnám besorolni egyetlen idióta animés karakterklisébe se, és már ezért eleve szimpatikus.
Titkos írta:Ja és ugye övé lett talán a legszebb lezárás a történetben. XD
LOL nem mert Lulué :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Jajdejó, szép nagy fejtegetések! *____*
Köszi, Surci az emlékezetfrissítést, minden úgy igaz, ahogy azt leírtad, kivéve, hogy én úgy érzem, hogy minimális lelkiismerete van azért Lelouch-nak, és a hugicáért azért hajlandó eljátszani az önfeláldozást, ha pontosan tudja, hogy nem sok mindent áldoz fel. :D Azért azt nem gondolnám, hogy olyan szintű megalomán rémségre vágyna valóban, mint amit kihozott.
Ja, és azt már korábban is mondogattam (csak nem itt), hogy belőle lett végül L.L. :D
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Surci »

Most látom hogy a komment-áthelyezés kisebbítette a linkelt képeket, remélem attól még felismerhetőek. :D
A mordályos nyul írta:Ja, és azt már korábban is mondogattam (csak nem itt), hogy belőle lett végül L.L. :D
Akinek a főszereplésével megnéznék egy újabb szezont :D Fentebb OJ linkelt pár képet, de ebből nem lett semmi ha jól tudom. Kár, mert szívesen megnézném még egyszer, hogy Lulu mostmár halhatatlanként újra lenyomja az egész világot, persze CC-vel az oldalán. Ők ketten az egyik legjobb MC + supporter-karakter-duó akiket eddig láttam.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Surci »

ROFL, F.L.E.I.A.-ról (az FREYA, sír a billentyűzet amikor leírom a "hivatalos" nevét) ugrott be:

Kép
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Tényleg, ha már CG: Amiről itt OJ is írt az oldal tetején, abból az OVA sorozatból végül lett valami? ("Akito the exiled", vagy mi lett az angol neve, most lusta vagyok a japánt kikeresni. XD) Csak azért, mert azt egy rövidebb sorozatnak tervezték elvileg, ehhez képest megjelent pár éve az első része és azóta mély hallgatás van a project körül. Ilyen lassan készül, vagy Sunrise-ék úgy voltak vele, hogy: "Hmm, az első rész nem tejelt annyit, mint amennyire számítottunk, inkább dobjuk az egészet a kukába és csináljunk egy sárkányos-yuris koppintást!"? (Na melyik sorozatra utaltam, höhöhö? :dirr: XDDD)
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Catrin »

(Boukoku no Akito) Első két ep már kijött, harmadik-negyediket jövő tavaszra és nyárra harangozták be. Ennyi részt terveztek. Erősen közepes cucc.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Catrin írta:(Boukoku no Akito) Első két ep már kijött, harmadik-negyediket jövő tavaszra és nyárra harangozták be. Ennyi részt terveztek. Erősen közepes cucc.
Értem, köszi. :) Jó, akkor csak haladnak vele, csak valahogy nekem maradt ki pl. a második rész megjelenése totálisan. XD (Szerintem amúgy megvárom, míg kijön végig, aztán majd egyben nézem meg. XD)
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: scineram »

scineram írta:Ejjh, még egy klasszikus, amit be kellene pótolnom...
Jelentem, tavaly év végén, és január elején LENYOMTAM. Világos mint a nap, hogy miért anime történelmi legenda, talán pont azért is, ahogy eléggé szétesett a végére. Látszott, nehezen tudták már az írók kezelni a sok karaktert és cselekményt a vége felé. De maradandó élmény, az biztos.

Ez a meghalt-é Ruru vita is érdekes, nekem őszintén szólva nem jutott eszembe. De majd ha egyszer (biztosan) újranézem, jobban fogok figyelni.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Surci »

scineram írta:eléggé szétesett a végére. Látszott, nehezen tudták már az írók kezelni a sok karaktert és cselekményt a vége felé.
Naigen, az R2 közepe, konkrétan a 7-18 rész között igencsak szét van esve, pont amiatt hogy sok új karaktert és új cselekményszálakat hoztak be, és nem igazán maradt idő ezek rendes kifejtésére. Valszeg nagy szerepe volt ebben a két évad közti rendezőváltásnak is. Azért az ep 19.-től felfelé már itt is lineárisan halad a cselekményszál.
scineram írta:Ez a meghalt-é Ruru vita is érdekes, nekem őszintén szólva nem jutott eszembe.
Nálam meg annyira evidens volt hogy túlélte, sőt halhatatlan lett, hogy első nézés után is így álltam fel a székből és semmi kételyem nem volt ezzel kapcsolatban. Utána olvasgattam a fórumokon, hogy "jajjhát Lulu meghalt", "micsoda önfeláldozás" stb... én meg csak néztem hogy mivan? Amúgy amikor a múltkor a fenti postot gépeltem, eskü hogy nem olvastam utána sehol, teljesen a saját álláspontom. Viszont azóta kicsit kutakodtam a neten, és egy csomóan jutottak erre a következtetésre a Geass működési logikájának mentén, pl. itt meg itt, meg egy csomó fórumtopicban is. Szal megint arról van szó, hogy Sunrise-ék hivatalos álláspontjának kb. köze nincs ahhoz, amiről az egész 50 részes anime szólt. Következetlenség rulez.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Surci »

Sokadjára néztem újra ezt a zseniális sorozatot, és csak úgy leírnék pár dolgot, mert ezek mindg felmerülnek bennem amikor előszedem ezt a cuccot. Mivel kissé hosszúra nyúlt eme szösszenet, és nem akarom kifehéríteni az egészet, így itt jelzem hogy erőteljes SPOILEREKET tartalmaz (ha esetleg valaki nem látta volna még eme remekművet, ami az ide járó fórumozók ismeretében kizárt).

Először is Lelouch-ról és az ő motivációiáról, meg a jelleméről úgy overall. Ez azért jutott eszembe mert sok helyen olvastam, hogy Lulut nem lehet/érdemes Kirához, vagy egyéb negatív szereplőhöz hasonlítani, mert ha az eszközei nem épp a legtisztábbak neki sem, de legalább "jót akart", és nem olyan szinten önző, egoista és megalomániás, meg úgy mindent egybevéve azért végül is egy pozitív karakter. Úgyhogy direkt figyeltem a megnyilvánulásait és a többiekhez való hozzáállását, és kijelenthetem: Lulu minden, csak nem jó ember. Érdekes, nagyformátumú, nagy akaraterővel bíró, kreatív, és még sok mindent el lehet róla mondani, de nem jó. Emellett sokszor a motivációit szokták megjelölni, hogy miért is "pozitív karakter" végeredményben, úgyhogy kezdjük ezekkel:

1. "Egy szebb világot akar építeni, ahol a húga boldogan élhet". - Én elég figyelmesen néztem ezt az animét, de sehol nem találtam azt a jelenetet, ahol Nunnally megkéri Lulut, hogy álljon maszkos terroristának, háborúkat robbantson ki és taszítsa káoszba az egész világot, kitudja hány millió élet árán, hogy aztán csak neki ezt valami aranytálcán kínálja fel. Ezt meg is mondja neki a végén a Damocles fedélzetén. Ellenben azt többször is a szemére veti, hogy sok időt tölt tőle távol újabban, és úgy érzi mintha eltávolodott volna tőle. Arra is határozottan emlékszem hogy többször is mondta neki Nunnally hogy ő bőven elégedett a jelenlegi helyzetével, csak a bátyja legyen mellette. Mások is mondták Lulunak, hogy a húgát csak kifogásként használja a saját ambícióinak jobb színben való feltüntetésére, pl. CC és Suzaku is. A valóság az, hogy amikor kenyértörésre került a dolog, mindig a fenti elv ellen cselekedett. Először is, amikor Euphie létre akarja hozni a Japán Különleges Közigazgatási Övezetet - ezzel megoldódott volna sok probléma, és többé már nem lett volna szükség Zerora. Euphie, Nunnally, Suzaku és Lulu pedig ezután gyakrabban tudtak volna találkozni. Csakhát Lulu reakciója erre az volt, hogy "mi az hogy nem ÉN alapítok országot, amikor az egész az ÉN ötletem volt!". Dehogy saját ambíció, ugyan, ez is "Nunnally no tame ni". -_- Aztán a második alkalom, amikor maga Nunnally akarja megtenni ugyanezt, tisztázva Euphie nevét, és véget vetni Zero befolyásának Japánban. A válasz ugyanaz: Zeronak saját ország kell, úgyhogy kihátrál ebből a tervből is. Szintén Nunnally érdekében áll az is, hogy közvetlenül veszélyeztessék az életét a 2. tokyo-i csatában, ami ugye megintcsak Lulu miatt elkerülhetetlen - majdnem sikerül is elpárologtatni a FREYÁval. Olyannyira nem bír leállni, hogy a a csata előtt már a legnagyobb ellenségét, Suzakut kéri meg, hogy mentse meg a hugát. Hát tényleg nem lett volna egyszerűbb lefújni vagy elhalasztani a támadást... Ja hogy akkor csorbát szenved Lulu egój... akarom mondani az újonnan Zero által alapítot Egyesült Nemzetek tekintélye. Ez az egész "Nunnally no tame ni" volt Lulu egyik legelső hazugsága, amit annyiszor hajtogatott, hogy végül egy darabig maga is elhitte. Aztán a végén, amikor a húga ellen kell harcolnia, már beismeri CC-nek, hogy nem áll meg Nunnally kedvéért sem. A végeredmény: rákényszeríti, hogy egy csomó ember halálában legyen tevékeny résztvevő (oké, Schneizel itt a fő hunyó, csak ha Lulu megül a seggén az akadémián, akkor erre sem kerül sor, de hát ugye "Nunnally no tame ni"), aztán végig kell néznie a bátyja halálát, aki az egyetlen családtagja (hogy valóban meghal-e vagy sem az most mindegy, Nana szemszögéből mindenképp vége), majd végül belekényszerül hogy államügyekkel foglalkozzon (ő lesz Britannia uralkodója), amihez aztán végképp nem volt semmi affinitása, se motivációja. Szal Nunnally tényleg "jobban" járt így, mintha Lulu bele se kezd az egészbe...

2. "A Fekete Lovagok Rendjét akarta győzelemre vezetni Britanniával szemben, mert ők az igazságot képviselik az elnyomás ellenében": Ezzel szemben a valóság az, hogy ők csak egy eszköz voltak, méghozzá igencsak eldobható eszköz. A Fekete Lovagrend tagjai végső soron Japánért küzdöttek, és hittek abban, hogyha sok vargabetű után is, de végül sikerül elérni eredeti céljukat: Japán felszabadítását. Zero célja deklaráltan nem ez volt, és ahogy ez egyre nyilvánvalóbbá vált számukra, valamint az is hogy Zero deklarált célja, az "igazságért való küzdelem" sem igazán úgy néz ki a valóságban, ahogy ezt ők elképzelték, úgy ábrándultak ki belőle egyre jobban. Teszem hozzá jogosan, mert az ugyan egy dolog hogy nem Japánért harcol, de olyan húzásokkal, mint pl. az első évad végén, a döntő csata közepén otthagy mindenkit, mert azt a fülest kapja hogy elrabolták a húgát. Magyarul fővezérként lelép egy magánügy miatt, ráadásul egy olyan mechával ami a csata teljes menetét meg tudja fordítani (akkor még ugye csak 3 "szuperrobot" van, és a Gawain közülük a legerősebb). Ez objektíven tekintve nettó árulás. Aztán amikor kijelenti, hogy a Geass Cult főhadiszállásán történő rajtaütés után nem lehetnek túlélők, csak épp már az első percben nyilvánvaló mindenkinek, hogy ez nem katonai létesítmény, mégis nyomatékosítja a parancsot hogy mindenkit, az összes civilt és gyereket is agyon kell lőni ott helyben. Vagy amikor a FREYA bevetése után parancsot ad hogy mindenkinek le kell ereszkednie Tokyo tartományba, és keresnie kell Nunnally-t, amikor súlyosak a veszteségek, és nem tudható, van-e még több bombája a briteknek. Így utólag nem csoda hogy hittek Schneizelnek, amikor terítette a bizonyítékokat Zeroról.

3. "Fel akarta szabadítani Japánt, és az igazságérzete bírta elviselni az elnyomást": Muhaha. Szegény kis Elevenek kb. annyira érdekelték Lulut, mint Schneizelt vagy Charlest. Max dobbantónak voltak jók, hogy rájuk alapozva fel tudja állítani a saját hadseregét. Bár a céljai deklaráltan mások, a britekkel szembeni japán ellenérzésekre épített a Fekete Lovagrend létrehozásánál. Amúgy igencsak szemét módon kihasználta nemcsak a Kuro no Kishit, de a japán népet is. Amikor az Euphie-féle vérfürdő megy a stadionban, és Zero megjelenik a haldoklók között, mindenki megváltóként tekint rá, hogy ő a japánok egyetlen reménye. Namost eleve az egész cirkusz miatta kezdődött, mert ha nem akart volna kettesben beszélni Euphie-val, akkor erre nem kerül sor. Oké, nem szándékosan használta a Geasst, csak épp a négyszemközti találkozó arra kellett, hogy szabotálja az egész tervet: begeasseli Euphiet, aztán magára lövet (persze úgy, hogy csak megsebesüljön) , így mártírt csinálva Zeroból, bizonyítva, hogy Britanniának nem lehet hinni, és csakis ő alapíthat új országot. Nem érdekelte az sem hogy ezzel az autonóm körzettel a japánok problémáinak nagy része megoldódhat, mint ahogy az sem, hogy az utána következő végső csatából történő lelépésének köszönhetően elbukó Fekete Lázadás után még keményebb elnyomásban lesz része a japán népnek.

4. "Meg akarta védeni a barátait és a húgát, ezért mindig igyekezett úgy alakítani a dolgokat, hogy ők ne kerüljenek veszélybe": Eleve azért kerültek veszélybe, mert Lulu elkezdte az egész cirkuszt. Először Shirley-t sikerült tönkretennie, aztán a legjobb barátját, Suzakut vágta haza, de őt teljesen, megölte Euphie-t, majd Nunnally-t tette ellenségévé. Úgyhogy ez megintcsak EPIC FAIL.

Mi marad?

Igazából semmi azon kívül, hogy gyűlölte az apját, és a birodalmat, ahol nekik már nem maradt hely. Namost miután Nunnally kijelentette hogy neki teljesen megfelelő a jelen helyzete, így nem igazán marad más indíték a bosszúvágyon és önös világuralmi ambíciókon kívül. Meg persze az unalom, érdekesebb birodalmat építeni mint sakkozgatni holmi arisztokratákkal. Meg is volt ezekhez minden képessége: kimagasló intelligencia, számító jellem, a manipulációra való képesség és képmutatás. Valamint nem is túl érzelgős. Sokszor olvasom hogy azért nem lehet egy kalap alá venni Kirával, mert "vannak érzelmei, sajnálja amikor másoknak akaratlanul fájdalmat okoz". Csakhogy ez így nem igaz. Az egy dolog hogy néha angstel egy kicsit egyesek miatt, de összesen 2 ember, Shirley és Nunnally tudott kiváltani belőle ilyesmit - ők sem túl sokáig. Amikor Shirley apja meghalt, volt egy beszélgetés CC-vel, aki látván hogy Lulu eléggé ki van bukva, felhívja a figyelmét arra hogy ez egyrészt nem valami játék, másrészt a java még csak most jön, úgyhogy jobban teszi ha hozzászokik, mert innen már csak rosszabb lesz - és Lelouch ezt tudomásul is veszi, onnantól nincs angst. Amit Suza angstelt Euphie miatt, az hiába hogy fárasztó külső szemmel egy idő után, valahol érthető és igazi fájdalom volt. Amikor Lelouch megöli Clovist, az egy elég érdekes jelenet, sokmindenre rávilágít a jellemével és valós motivációival kapcsolatban: Clovis ugyan egy beképzelt diktátorpalánta volt, és nem is kár érte, csakhogy Lulu nem azért ölte meg mert bántotta szegény nipponjineket. Visszautalnak rá hogy sokszor szórakoztak és sakkoztak ketten, amikor még otthon éltek, nem is érti mi baja van vele, ennek ellenére hidegvérrel kivégzi a saját testvérét, mert UGYANAZ AZ APJA, MINT NEKI. Euphie-nak nem akart ártani, de a halálán (megölésén) elég gyorsan túltette magát, ahogy azon is, hogy az állítólagos legjobb barátját hazavágta egy életre. A (miatta) megölt japánok meg max ürügynek voltak jók a lázadásához. Karenről ne is beszéljünk, amikor kiderül ott a barlangban hogy ő Zero, megkapta hogy "a japánok jelen állás szerint hamarosan felszabadulnak, úgyhogy nem értem mi bajod van". Egyébként Lulunak az az isteni nagy szerencséje, hogy Suza olyan morálbuzi, amilyen, mert más fix hogy nem beszélgetni kezd vele vagy szarakodott volna az elfogásával, hanem ott helyben agyonlövi.

Tehát van egy ember, aki kimagaslóan intelligens, de mellette képmutató, számító, öncélú, arrogáns, egoista, és a saját bosszúvágya és ambíciója miatt káoszba taszítja először Japánt, majd az egész világot, és mindenkit (CC-t kivéve, neki nem tud ártani) tönkretesz maga körül. Mert igazából ez Lulu pályafutása a 2 évad alatt - egészen a bukásáig, amikor a Fekete Lovagrend elárulja. Namost mindenki döntse el hogy egy ilyen embertől mennyire hiteles az hogy hirtelen felelősséget kezd érezni a tetteiért és feláldozza magát, lemondva a keservesen megszerzett világuralomról csak úgy, a "jó érdekében" anélkül, hogy ebből magának valami nagyobb hasznot sikerülne húznia, de erről majd később. Szal a fentiekkel nem lerombolni akarom én Lelouch renoméját, csak ennek fényében nem igazán látom megalapozottnak az olyan állításokat (nem ezen a fórumon, hanem úgy összességében sok fantól), hogy "Lulu nem negatív karakter, ne hasonlítgassuk Kirához, csak jót akart, stb...". Világuralmi tervek mögött nem ilyen pitiáner eszmék állnak, vagy legalábbis csak az elején, amíg az embert magával nem ragadja a hatalom és az erő érzése. Onnantól már ezek az “eredeti célok” csak ürügyek, amikre mutogatni lehet önigazolásként. Attól hogy azt hazudta magának hogy amit tesz nem önös érdekből teszi, az nem sok mindent jelent, Light is ezt játszotta az elején az igazságos új világgal, aztán a végén ott is lehullott a megalomániás pszichopata álarca. Különben én deklaráltan iszonyatnagy Kira és Lulu-fan vagyok, pont a fentiek miatt sokkal inkább bejönnek az ilyen karakterek, mert a motivációik sokkal emberibbek mint az önzetlen grállovagoké. Most lehet mondani hogy felsoroltam minden rosszat, de bezzeg kihagytam a jó tulajdonságait, pl. hogy szerető testvér vagy jó vezető, csakhogy ezek nem ellensúlyozzák azokat, amiket elkövetett, sőt, épp hogy hozzájárultak a felemelkedéséhez.

Megemlékeznék még néhány kedvenc szereplőmről is, elsősorban CC-ről, aki a Top No. 1. női animekarakter nálam, nem is tudom besorolni egyetlen hülye anime-klisé-csajtípusba se. Halhatatlan, titokzatos, tapasztalt és cinikus, és ő az egyetlen aki mindig Lulu mellett áll. Emellett van stílusa és tudja mikor mit kell mondani. Imádom a szarkazmusát, mert szereti a kétértelmű szövegeket, szereti zavarba hozni a beszélgetőpartnereit, amit láthatóan élvez is - és mindig megtalálja a megfelelő hangszínt a beszólásaihoz - Yukana zseniálisan jó munkát végzett mint seiyuu. Már akkor tudtam hogy bírni fogom amikor másodjára tűnt fel a sorozatban, mert kapásból leoltotta Lelouch-t:

Nunnally: CC Azért jött hogy találkozzon veled, onii-sama. Talán a barátnőd?
CC: Ígéretet tettünk egymásnak.
Nunnally: Milyen ígéretet? Talán össze fogtok házasodni?
Lulu: Ugyan már, CC csak viccelt. Ugye?
CC: Utálom a vicceket. (és ezt a szokott fagyos hangszínben XDDDD )

Luluval tökéletes párost alkotnak, nagyon bírom a közös jeleneteiket, mivel mindketten tudják hogy a másik különleges, és ennek megfelelően állnak egymáshoz - viszont legtöbbször szarkasztikusan beszélnek egymással, nem úgy, mint egy szokásos női-férfi kettős. Az elején CC úgy áll a dolgokhoz hogy "kivárom míg teljesen kifejlődik Lelouchban az erő, addig meg elnézem a műsort amit szolgáltat", aztán később élvezni is kezdi a dolgot. Nem véletlen hogy először csak arra utazik hogy Lulu ne nyírassa ki magát, és a Geassel kapcsolatban is alig ad információt, később már segít is neki, pl. átveszi a helyét mint Zero, majd a Kuro no Kishiben Zero személyes tanácsadója lesz (persze informálisan), végül bele is szeret Luluba, amivel önmagát is meglepi. Sokszor mondja hogy nem hitte volna hogy ennyi idő után még találkozhat ennyire érdekes emberrel, ami egy kb. ezer éves halhatatlan szájából elég nagy szó. Van egy érzékeny oldala is, amit viszont még Lulunak is csak nagyon ritkán mutat meg. Lulunak ő javasolja hogy tartson minél nagyobb távolságot attól akik fontosak neki, ha nem akarja elveszíteni őket. Az örökléttel kapcsolatos beszélgetéseikből derül ki, hogy milyen végtelenül magányos. Két kedvenc ilyen szövegem is van, az egyik a naritai csata előtt, amikor kettesben szemlélik a terepet a hegytetőn:

CC: Lelouch, miért vagy te Lelouch?
Lulu: Most nincs időm veled filozofálgatni.
CC: Lamperouge-ra változtattad a családneved, de a keresztnevedet meghagytad Lelouch-nak. Nem bírod elengedni a múltat.
Lulu: És te miért vagy CC? Még csak nem is emberi név.
CC: Tudod miért fehér a hó? Mert már elfelejtette az igazi színét.
Lulu: Nem tudom miért fehér a hó, de szerintem a fehér hó szép.

A másik pedig az első sorozat végén:
CC: Minden, ami maradt, csak egy boszorkány emlékei. Már arra sem emlékszem hogy ember voltam-e valaha. Azokra sem, akik gyűlöltek vagy szerettek - mindenki eltűnt az idő folyamában. A végtelen és örökkévaló időben... én... egyedül vagyok.

CC végig kívülálló (nem véletlen hogy ő a narrátor az epizódok elején). Amikor Lulunak segít, nem a győzelmének elősegítése a célja, hanem maximum egy kis szórakozás - egészen a legvégéig, amikor Karen legyőzi a Gurennel a végső csatában, akkor van egy olyan mondata, hogy "soha nem hittem volna hogy a győzelem vagy vereség még jelenthet számomra valamit". Szvsz érdekes, hogy mennyire nem a romantikus vonalon illenek egymáshoz, hanem inkább mint lelki társak. Csak ők ketten képesek megérteni egymást, nincs senki más aki annyira belelátna a másikba mint ők egymásba. Karen meg is halna Zero-ért, sőt szintén beleszeret Lelouch-ba, de megérteni nem lenne képes, ez csak CC kiváltsága, mert valahol mindketten magányos és rendkívüli lelkek. Emellett felelősséget is érez, pl. a Mao-arc-ban elismeri, hogy nagy hiba volt nem megölni Mao-t már régen, és ott is akarja hagyni Lulut (persze a szokott szarkasztikus stílusában), hogy ne hozzon rá bajt emiatt. Szintén egyik kedvenc jelenetem:

CC: Örülhetsz, Lelouch, a dolgok most véget érnek köztünk. Ezt el kell intéznem Mao-val.
Lulu: Elárulsz engem?
CC: Miért tenném? Sosem gondoltam rád úgy mint barátra, hanem csak mint (bűn)társra.
Lulu: CC, túl sokat tudsz rólam. Nem engedhetem hogy elhagyj. Maradj mellettem! (Geass indul)
CC: Mondtam már, hogy a Geass nincs rám hatással. De ne aggódj, eszemben sincs elárulni téged. A Geass-edet megtarthatod. Ajándék. Mao se fog többé zaklatni, így minden akadály elhárult előled. Gratulálok. Viszlát.

Amikor a World of C-ben az utolsó pillanatban visszautasítja hogy Charles megölje, akkor változik meg benne valami, akkor jön rá hogy kötődik Luluhoz, és hogy talán miatta mégis érdemes tovább élnie. Amikor másodjára mennek vissza a másik dimenzióba, és Marianne is jelen van, akkor már végképp elutasítja Charles-ék tervét, pedig ha akkor belemegy a dologba, akkor jöhetett volna az End of EVA-s forgatókönyv, de a világnak szerencséje volt, és Lulu olyan nagy formátumú karakter, hogy még egy immortal witch-et is képes volt meggyőzni arról, hogy miatta érdemes tovább létezni :D

Egyébként nagyon tetszettek a ruhái, főleg a bő fehér egyrészese és a Fekete Lovagrendes egyenruhája, mert ezek nagyon elegánsak. Meg úgy általában nagyon bírtam hogy sok féle ruhában jelenítették meg, nem mindig ugyanabban mint a legtöbb szereplőt (iskolai egyenruha, plugsuit, rendes katonai- és Kuro no Kishi-féle egyenruhák).

Karen: Másik kedvencem, őt főként az akciójelenetei miatt szerettem. Meghalna Zero-ért, de nem bízik Luluban - főleg amikor kiderül, hogy ő is brit. Aztán ő is beleszeret, és féltékeny lesz CC-re (legjobb kép a témában: Zero és CC kettesben szállnak be a liftbe, miközben az épp véget ért sikeres akcióról beszélgetnek, Karen pedig elég sokatmondó tekintettel néz utánuk XD). Az is elég vicces amikor az egyik szerepcserés eset után próbálja CC-t felkérdezni, hogy:

Karen: Mi az hogy veled mindent megbeszél Zero, velünk meg nem? Azt se mondta nekünk hogy most nem ő lesz a maszk alatt.
CC: "Nekünk?" Nem inkább neked?

Utálja a briteket, viszont valahol ironikus, hogy mindkét szerelme britanniai lesz: először Lulu, majd Gino. Az meg méginkább, hogy a legnagyobb ellenfele pont egy japán: Suzaku. Őt árulónak tartja, és még a briteknél is jobban gyűlöli, de tisztelik is egymást, mivel soha nem bírnak a másikkal. Nagyon tud lelkesedni, főleg amikor valami új fejlesztést kap a Guren, akkor képes akár az egész csata menetét megfordítani. Viszont legtöbbször döntetlenre jönnek ki a dolgok, de soha nem miatta, csak szokás szerint beesik egy nem várt esemény, és mindkét félnek vissza kell vonulnia, dehát a CG már csak egy ilyen anime ^_^. Kivéve a legvégét, amikor nagy nehezen, de végül sikerül elintéznie a Lancelotot.

Suzaku: emlékszem amikor először láttam az animét, mennyire utáltam a morálfag gyökeret. Megölte az apját, és a megszállók szolgálatába állt valami homályos eszmények miatt, ráadásul mindig az utolsó pillanatban tett keresztbe a Fekete Lovagok terveinek. Tudtam hogy nem fogják egyhamar elintézni, de reméltem hogy Lulu egyszer úgy istenesen megszívatja. Hát össze is jött, csak nem úgy ahogy elképzeltem, mert akkor eléggé megsajnáltam Suzát (egészen a 2. éved kezdetéig). Ráadásul még ebből is előnyt kovácsolt, Euphie halála adott neki erőt ahhoz hogy a Rounds tagjai közé emelkedhessen. Azért az mindenképp tiszteletreméltó volt benne hogy az első évadban akármi történt is, nem adta fel az elveit. Ellenben az R2-ben már egyre szemetebb húzásai voltak, úgyhogy hiteltelenné vált a "helyes célt nem lehet helytelen eszközökkel elérni"-féle prédikációja. A telefonos húzása volt az egyik legaljasabb, de az is nagyon szép volt amikor be akarta drogozni Karent a kihallgatáshoz. És még azt is elárulta akire felesküdött, az ő javaslata volt hogy Schneizel puccsolja meg Charlest. Úgyhogy a 2. évad Suzaku morális összeomlásának története :D Egyébként Lulu nem csak Euphie miatt cseszett ki vele, hanem az "ÉLJ!"-Geass-paranccsal is. Suza amúgy jó ember, így folyamatosan furdalja a lelkiismerete, és ezért akar valami jó ügy érdekében végre meghalni, de a Geass miatt ezután ez már nem sikerülhet. CC meg is jegyzi neki: "Mi valahol hasonlóak vagyunk: mindketten vágyjuk a halált, mégis képtelenek vagyunk meghalni". Amúgy nem örültem hogy végül egy oldalra kerültek, mert szvsz nem Charles és Schneizel voltak Lulu igazi nemezisei, hanem Suzaku, pont a moralitása miatt, mert ez belőle teljesen hiányzott. Így az tetszett volna a legjobban ha egy mindent eldöntő végső csatában Lulunak sikerül hazavágnia, valami jó szemét módon, hogy közben rávilágít arra, hogy a moralitása szimpla képmutatás (az első évedban nem, de a másodikban már az volt). Ez van, Lulu-fanként a mai napig nem szívlelem, de elég büntetés neki, hogy örökre elvesztette Euphie-t, ki tudja hány embert ölt meg a Freyával, az apja meggyilkolásának terhét is hordoznia kell, úgyhogy valahol már megbékéltem vele...

Shirley: Őt a legtöbben utálják, csak nem értem miért. Azt mondják a screentime-ot veszi el a fontosabb események elől, szerintem viszont kellenek azok az iskolás, hétköznapi jelenetek is. Az egyik fontos pillére az animének Zero inkognitólja és Lulu alibije, hogy hogy tudja fenntartani a látszatot, hogy ő csak egy hétköznapi diák. Az elnökasszony baromságai már idegesítőek voltak, viszont Shirley-t már az elejétől fogva bírtam, olyan kis aranyos volt ahogy megpróbál közeledni Luluhoz, az meg észre sem veszi ^_^ . Egyébként én sajnáltam ezt a lányt. Egyrészt mert aki már volt reménytelenül szerelmes az tudja milyen borzasztó érzés ez, másrészt pedig amiatt, hogy önhibáján kívül belekeveredett ebbe az egészbe. De miről is van itt szó? Adott egy tizenéves, naiv, kicsit butácska, de aranyos és jólelkű, eddig aranykalitkában élő, szerelmes lány, aki egyszer csak megtudja, hogy a szívszerelme egy tömeggyilkos terrorista, aki sok más ember mellett az ő apja haláláért is felelős. Elsőre nem is akarja elhinni, de Viletta bogarat ültet a fülébe, és végül a dokknál rájön, hogy Zero tényleg Lulu - mégsem tudja megölni, sőt rálő Vilettára, amikor az el akarja fogni. Akkor sem bírja megölni, amikor Mao telebeszéli a fejét. Végül Lulu mindent elfeledtet vele, viszont ennek ellenére újra beleszeret a második évad folyamán, és ez lesz a veszte is. Persze, lehet azt mondani hogy hülyeséget csinált, nem kellett volna bemennie az áruházba amikor az ki van ürítve bombariadó miatt. Igen, tényleg hülyeség volt, csak szerelmesen az ember hajlamos sok hülyeséget csinálni... Különben nem tett ő semmi rosszat, csak be akarta vallani Lulunak hogy tudja az igazat, és mellette áll, bármit is tett eddig. Csak hát nem a szerelmébe futott bele először... Az a sapkás epizód nagyon idióta volt, viszont a végén azért örültem is, hogy ha máshogy nem, legalább így egy kicsit mégis összejöttek, mert máskülönben Karen és CC mellett esélye se lenne ^_^

Euphie: Shirley hercegnő kiadásban. Szegényről sejteni lehetett hogy csúnya véget fog érni, egyrészt mert brit hercegnő, másrészt pedig emellé túl jószívű ahhoz hogy sokáig húzza, és főleg túlzottan összemelegedett Suzakuval is, aki Zero egyik legfőbb ellenlábasa, így nyilvánvalóan kiiktatandó célponttá vált. A maga naiv módján mindent megpróbált, hogy a japánok életét jobbá tegye (ellentétben az állítólagos hősükkel ugye...), még a hercegnői rangjáról is lemondott, amikor cserébe a Különleges Közigazgatási Övezet megalapítását kérte. Mindezt a semmiért, ő is áldozatul esett Lulu ambíciójának. Azért az elég kemény jelenet volt amikor Zero Suza szeme láttára lövi le, az meg teljesen megőrülve menti ki a vérző Euphie-t a Gawain és a Guren közül, hogy aztán fenn az Avalonon végignézhesse a halálát. Szerintem itt sajnáltam meg először és utoljára Suzakut...

Akiket még nagyon bírtam , az Lloyd & Cecile, szigorúan együtt. A csaj remekül tudja kezelni a földtöl nemgyengén elrugaszkodott tudós arisztokrata hülyeségeit, és mindig akkor rántja vissza a valóságba amikor kell. Egyébként jók a párosítások ebben a sorozatban, nem véletlen hogy mindenkinek olyan pár jutott akivel tökéletesen összeillenek: a megalomán ambíciózus egoista mellé egy halhatatlan és cinikus csaj, a naiv hercegnő mellé egy idealista grállovag, a fellegekben járó tudós mellé egy földhözragadt asszisztens, a kötelességtudó Cornelia mellé a hasonlóan kötelességtudó Guilford. Btw nem csoda hogy Schneizelnek csak egy Canon jutott :P (mondjuk Schneizelről már az első felbukkanása alkalmával lehetett tudni hogy egy patkány, amikor úgy adott tűzparancsot, hogy tudta, a szórásba nemcsak Zero és Suzaku, de Euphie is bele fog kerülni).

Jó is hogy beugrottak az ellenszenves szereplők, mert akiről még írnék néhány mondatot az Rolo. A legellenszenvesebb szereplő az egész sorozatban. Már első látásra is tenyérbemászó volt + hozzá a folyamatos NYÍÍ-SZAN-ozás, amitől egy idő után már a falat kapartam. Oké, a múltja ismeretében érthető a ragaszkodása, de az az elmebeteg, már-már yanderébe hajló hiszti amit levágott minden alkalommal amikor valaki hozzá mert szólni Lelouch-hoz, nem tette szimpatikusabbá. És főleg: megölte Shirley-t. Anyád. Nagyon bírtam ahogy Lulu tervezgeti, hogy fogja kinyírni, először csak amiatt amit róla tud, aztán bosszúból Shirley miatt. Kedvencem amikor Lulu megtudja hogy nem sikerült kimenteni Nunnallyt, és totál kiakad Rolora, elmondja neki hogy mindig is gyűlölte, végig azt tervezte hogy fogja megölni, és takarodjon, többé látni se akarja - Rolonak meg nyúlik az arca rendesen :DDD Sajnos Sunrise-ék egy Purifying Card-ot húztak a karakterre, így nem azt kapta amit megérdemelt a kis patkány. . Mondjuk ahhoz képest amilyen szemétláda volt végig, valahol emberi lett a halála, de a lényeg hogy egy percig sem tudtam sajnálni - ezekszerint Lulu nálam jobb ember, mert még el is temette ahelyett, hogy hagyta volna megrohadni ott ahol kinyúvadt.

Mecha nélkül nem CG a CG, és mivel én alapból nem nagyon bírom a mechát, eléggé tartottam tőle amikor belekezdtem ebbe a sorozatba, de szerencsére ebben is tudtak emlékezeteset alkotni Sunrise-ék. Az Evangelionokon és az egy szem Escaflownén túl nem nagyon ugranak be olyan mechák, amik ennyire megmaradtak volna - bár ez már az én szegénységi bizonyítványom, nem nézek túl sok ilyen sorozatot. Ebből azonban három kedvencem is lett:

1. Az első és legnagyobb királyság a Gawain - egy kísérleti darab, igazi nehézsúlyú szörnyeteg (méretben is majdnem duplaakkora mint a Lancelot vagy a Guren), az első sorozat messze legerősebb mechája. Annyira kemény hogy egy csata menetét meglehet vele fordítani, sőt többször egymaga elég egész hadseregek ellen. A két hadronágyújával bármit leradíroz a föld színéről és az égről is, emellett az első (és az első évadban az egyetlen) olyan robot ami önmagában, külön repülő egység felszerelése nélkül képes repülni. Naná hogy Lelouch személyes gépe lesz, ráadásul a Lanceloton kívül ekkor még csak a Gawain tud repülni, úgy lebeg a csataterek felett mint valami halálhozó démon. Külön bírtam hogy ketten kellettek az irányításához, így jó kis közös jeleneteik voltak CC-vel. A fejrésze is elég találó, egyfajta Anubisz-fejet formáz, eléggé megy Luluhoz :D Sajnáltam is amikor CC egy öngyilkos akcióban megsemmisíti Orange ellen, mert valami iszonyat durva volt az a Frame T_T

2. A Guren, ezt nem lehet nemszeretni :D A fő jellegzetessége a jobb karja, ami szintén egy hadronvetőt rejt, és Karen szép kis kivégzéseket tud vele kivitelezni, jellemzően az ellenség fejére koncentrálva :D Az utolsó upgrade, amikor a nagy energiaszárnyakat megkapja és Karen kilép a csatatérre, na az epic, Suzakut úgy hazavágja hogy nyekkenni sem ér rá XD. Szerettem ezt a gépet is, meg a pilótáját is, főleg hogy folyamatosan fejlesztették, és minden nagyobb bevetésen kapott valami új skillt.

3. A Shinkirou - Lulu parancsnoki gépe a Gawain pusztulása után. Jellegzetessége, hogy bár erős támadófegyverekkel is fel van szerelve, fő erőssége a védekezés. Olyan energiapajzsot tud létrehozni ami még Anya brutál Mordredje nagy hadronágyúinak is ellenáll. De azért a prizmás sugárágyúja se semmi :D

LOL szerintem életemben nem írtam ennyit mechákról összesen XDDDD

Kicsit visszakanyarodnék a múltkori "Él vagy hal-e Lulu"-témához , meg úgy általában a Geass működési elvéhez. Fenn Titkos leírt egypár dolgot, amik a "LULU LIVES!"-teóriát erősítik, ezeket nem is írnám le újra, mindössze annyit tennék hozzá, hogy az ominózus "lila szemű kocsis"-féle videó egy fanmade dolog volt, úgyhogy erre nem lehet alapozni semmit, ahogyan magára az R2 címre sem. Én meg leírtam, hogy elvileg hogyan kell(ene) működnie a Code transfernek, csakhát a gond az hogy nincs rendesen kifejtve ez az egész, ami az anime egyik nagy hibája, hiszen ez az egyik legfontosabb dolog a sorozatban. Néhány dolgot azért hozzátennék, mert duplán revaccsoltam a World of C-ben játszódó epizódokat.

- Az egyértelmű, hogy Lulu csakis akkor lehet halhatatlan, ha sikerült megszereznie Charles Code-ját, arra viszont nem derül fény, hogy ez pontosan hogyan is működik. Az biztos, hogy VV-től "elvette" Charles a Code-ot, magyarul nem feltétlenül kell saját kézzel megölni egy Code-hordozót, elég ha egy "kifejlett" Geass user "elveszi" tőle az erőt, és akkor már nem tud regenerálódni, így halt bele VV is a sérüléseibe.
- Többen mondják hogy Lulu azért nem lehet Code-hordozó, mert Charles legyőzése után is tudta használni a Geass-t. Csakhogy akkor még nem halhatatlan! Az is felmerült, hogy Charles-nak nem égett a szemében a Geass, amikor már nála volt a VV Code-ja, viszont ez szintén nem sokat jelent, mert nagy valószínűséggel ugyanolyan kontaktlencsét használt mint Lelouch. Ugye Charles- nak már régóta dupla Geass-e volt, mégis sokszor láttuk úgy, hogy nem ég a szemében, eleve így volt lehetséges csak, hogy más emberek között megjelenhessen (nehogy véletlenül úgy járjon mint Lulu Euphie-val).
- Szintén a geassológia első tételei közé tartozik, hogy halhatatlanokra nincs hatással a Geass. Önmagában attól, hogy Charles elvette VV Code-ját, még ő sem volt halhatatlan, ezért tudta Lulu begeasselni, és kiadni a parancsot, hogy ölje meg magát. Charles-nak ugyanolyan begeasselt szemei voltak amikor teljesítette a parancsot mint bárki másnak, akin használták az erőt.
- Mivel Charles meg tudta volna ölni CC-t, így elmondható, hogy nemcsak a Geass-userek, de a halhatatlanok is képesek is képesek elvenni a Code-ot.
- Attól, hogy a Code-hordozó megöl akár egy dupla Geass-usert, nem fog átszállni a Geass-userre a Code. Ezt láttuk Mao-nál is, CC saját kezűleg ölte meg, mégsem lett halhatatlan. Ez onnan ugrott be, hogy CC az apácától kapta a maga Code-ját, viszont elég kérdéses, hogy megölte volna-e őt, mert kb olyan volt a nővér neki, mint ő Mao-nak. Viszont amikor CC emlékei között járunk, van egy olyan kép, ahol a nővér már holtan fekszik egy nagy vértócsában, míg CC torkából is folyik a vér, úgyhogy nyilvánvalóan valahogy rákényszerítette, hogy önvédelemből ölje meg.


Ezek már csak az én fejtegetéseim, de:

- úgy logikus, hogy Code nem tűnhet el anélkül, hogy ne hagyományozódna át másra, éppen ezért garantálja a halhatatlanságot. Emellett magára Akasha Kardjára Charles többször is fegyverként hivatkozott. Úgyhogy logikailag itt szvsz nincs különbség, hogy milyen fegyverrel öli meg a duplaGeass-user a halhatatlant.
- Szintén kérdés, és elég sarkalatos, mert ezen elbukhat az egész teória: csak attól szerezhet-e Code-ot az adott Geass-user, akitől a Geass-t kapta? Mert Charles VV-től kapta a sajátját, ahogy CC is az apácától, Lulu viszont CC-től.
- Amikor Lulu haldokolva fekszik Nunnally előtt, az hozzáér, és látja az emlékeit, a megállapodást Suzával, stb... Namost ilyen emlékkivetítéseket csakis Code-hordozók tudnak csinálni, CC is nemegyszer használta ezt, szándékosan és önkéntelenül is.
- CC nem szokott magában beszélni ;) A sorozat folyamán mindig Marianne-hoz beszélt, a végén meg Luluhoz. Ráadásul azt mondja, hogy "Azt hittem, a királyok ereje magányossá teszi az embert, de rájöttem, hogy ez nem igaz. Ugye, Lelouch?". CC csak azért utasította el végül a halált, hogy Luluval maradhasson, úgyhogy elég érdekes lenne ha pont Lulu elvesztése után mondaná ezt.
- Fentebb Titkos írta, hogy az új világ születéséhez nem feltétlenül kell Lelouch halála. Ill. szükséges, csak éppen Lelouch vi Britanniáé, és nem Lelouch Lamperouge-é. Egyébként amikor megbeszélik Suzakuval, hogy meg kell ölnie, Lulu is a "kieru" igét használja.
- Lulu összes húzása a megtévesztésen alapult, így nekem evidens, hogy így a végén még egyszer átveri az egész világot is. Az ő személyiségéhez ez illik. De most komolyan, ha tényleg csak úgy megöleti magát, az kb. olyan dobás lenne, mintha Kira legyőzné L-t, Neart és Mello-t, aztán miután a kezébe hullott a világuralom, feladná magát a rendőrségen. Hát LOL, ezt nem etetik meg velem.

Érdekes különben hogy nem találtam még egy animét, aminek a végéről ennyi találgatás látott volna napvilágot. És itt nem arról van szó, hogy én Lulu-fanként nem tudom elfogadni a halálát. Mert Kira-fan is vagyok, de igen, ő meghalt. Vannak a DN törvényei, ha valakinek leírják a nevét az meghal, és Ryuk is megmondta hogy ő fogja beírni Light nevét a saját listájába, ahogy ez meg is történt. Egyértelmű és világos. Szóval tőlem megölhetik, viszont Lelouch-nál azt érzem hogy Sunrise rá is húzott egy Tisztító-kártyát, max szívom a fogamat egy kicsit, hogy én badass-ként szerettem, csak megint valami módon a "jónak kellett győznie, for morality's sake". -___-"" Viszont az animében (sajnos elég hiányosan) felépített Code és Geass-működési elvek szerint 99% hogy életben kellett maradnia. Egyetlen pontban vagyok bizonytalan, hogy annak a Code-ját veheti-e el csak, akitől a Geass-t kapta, de erre nincs semmiféle utalás.

Pár kedvenc jelenetem:

Az első tokyo-i csata estéjén Lulu már a Gawainben várja hogy kezdődjön a végső harcz. CC jelzi neki, hogy ez az utolsó pont, ahonnan még visszafordulhat, ha ezen átlép, az egész élete és a világ is elmerül majd a háborúban. Lulu meg csak annyit válaszol: Hová vissza? Aztán csörög a telefon, Suza hívja. Totál ki van bukva, Euphie most halt meg és elmondja Lulunak, hogy most elindul és megöli Zero-t. Nem elkapja, nem legyőzi, hanem meg fogja ölni. Aztán megköszöni hogy ezt valakinek elmondhatta. Erre Lulu ártatlan arccal:
-Ugyan, hiszen barátok vagyunk, nem igaz? Most le kell tennem.
Ebben a pillanatban lejár az időzítő, és kezdenek bedőlni a földrengésbiztos tartóoszlopok, amin az egész Tokyo-erőd áll, Lulunak meg már evil face:
-Jól van Suzaku, gyere csak nyugodtan. Majd én elszórakoztatlak. Hiszen barátok vagyunk, nem igaz? - Aztán elkezd röhögni mint egy pszichopata, a szemében már visszavonhatatlanul ég a Geass, közben meg omlik össze előtte az egész város. Legepicebb jelenet az első évadban. Juteszembe nem túl megviselt ahhoz képest, hogy most ölte meg az egyik testvérét. Meg az is aranyos ahogy ezt a(z egyébként tényleg fontos) baráti gesztust kezeli. Többen mondják hogy itt Luluban elszakadt valami, az "őrület határán van" meg hasonlók. Francokat. Egyszerűen leírta Suzát és Euphie-t is, mentek a veszteséglistára és kész.

Másik:

Lulu vs. Cornelia, a hercegnő már majdnem hazavágja a Gawaint, épp a végső csapást vinné be amikor a begeassezett Darlton tábornok hátbatámadja. Cornelia lezuhan, Darltonnál elmúlik a Geass hatása, és akkor ébredt rá hogy mi történt. Lulu meg: "Arigatou, Darlton", aztán kilövi a hadronágyúval. De még előtte volt pofája megköszönni... XD Szal itt is látszik hogy az egyáltalánnemgonosz Lulu mekkora egy cinikus fasz.

S2 EP03

Karen épp kijön a zuhany alól, amikor beugrik neki hogy sokkal gyorsabb lett volna az egész akció, ha CC játsza a nyuszilány-szerepet a kaszinóban. Egy szál törölközőben kirohan hogy felkérdezze, csak éppen CC a kínai nagykövettel és Xingke-vel tárgyal. Le is döbbennek:
Főeunuch: - Zero egy nő?!
Erre CC hótkomoly pofával: -Pontosan. (Sou da.)
Karen egyből: -NEM IS!
CC ugyanolyan komoly képpel: -Mivan kislány, nem érted a viccet? :D XDDDDD

A végére pedig a kedvenc hátterem.

Uh, ez jólesett. Végre kifanolhattam magam :D Majd ha megint megnézem ezt a kiváló CUCC-ot, lehet hogy újabb tl;dr-ek fognak születni. Ezvan, hardcore fan is hardcore :D


Különben nagyon örülnék egy R2 remake-nek az eredetileg tervezett koncepció alapján, mert jobban utánanéztem, és hülyeségeket írtunk, ugyanis nem a rendező lett más, hanem az anime műsorsávja került főműsoridőbe a késő esti időpont helyett, és Sunrise úgy látta, el kell térni az eredeti tervtől a nézőszámnövelés érdekében. Itt van két cikk, Taniguchi le is nyilatkozta hogy baromira nem örült hogy belemásztak az eredeti koncepcióba, mert köze nem volt ahhoz amit eredetileg ő tervezett. Sőt valahol olvastam azt is hogy a végeredményt látva annyira berágott, hogy ki akart lépni az egész anime-iparból. Úgyhogy akár egy reboot lehetne ezen a vonalon, folytatva az általam 10/10-re értékelt első szezon hagyományait.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Na, először ehhez a "Lulu vajon mennyire is szemét valójában?" témához. XD Amiket leírtál vele kapcsolatban, az mind igaz, viszont még mindezzel együtt sem tudtam annyira utálni, mint Kirát. XD Persze ő sem jófiú, valóban megalomán, van, hogy cinikus, stb-stb. és lehetne neki is sorolni a rossz tulajdonságait, viszont leginkább szerintem két dolog emeli afölé az istenkomplexusos szemétláda fölé:

1. Azért Lulu kötődött emberekhez. Nunally-t szokták felhozni, de ahogy te is írod, ott volt a kapcsolata C.C.-vel. Vagy pl. miért készült ki, amikor Euphie meghalt? (Jó, nem angstelt több epizódon át, ez tény, de ne mondd, hogy nem hatott rá a dolog egy kicsit sem.) Vagy Shirley, akinél valóban még az emlékmódosítást is a csaj érdekében hajtotta végre, illetve ott zokogott fölötte, amikor haldoklott. Nem veszem be, hogy itt az összes jelenetben csak színészkedett volna, főleg, hogy nem is volt kinek, sokszor vagy egyedül volt, vagy csak C.C. látta, előtte meg felesleges is lenne titkolóznia. XD Kiránál konkrétan egyszer nem emlékszem ilyen jelenetre a DN-ból. Ráadásul különösen undorító, hogy a hozzá elvileg közelebb álló emberek (mármint családtagok, mert barátai nem voltak annak a seggnek, még egy Suzakuja sem... XD) csak ugyanannyira tudják meghatni, mintha valami utolsó, utcai csöves lennének. Lásd ahogy az apja halála felé is teljesen indifferens (sőt, a legvégén már kvázi "meg is tagadja", hiszen Matsuda úgy hivatkozik rá, hogy "az apád", mire ő: "Ja, hogy Yagami Soichiro?" Sayunál dettó ez volt, többen félreértették a nézők közül, amikor Mello elrabolta, hogy "jujj, szegény Light, hogy aggódik a kishúga miatt!", aha, marhára aggódott ő, csak éppen amiatt, hogy ha úgy adódna, sikerül-e még azelőtt kinyírnia a csajt, mielőtt lebuktatná. Rohadtul nem arról volt ott szó, hogy "Neee, az imoutómat neee!" (Ez inkább pont Lulura vall, ő tényleg reagált így. XD)

2. Ha kivesszük az összes többi szereplőt a képletből, akkor is ott vannak azok a jelenetek, amikor Lulu többször "megtorpan", elgondolkodik azon, hogy van-e értelme ennek az egésznek, vagy éppen csak "elfárad" és legszívesebben feladná. (Utóbbira egyik kedvenc példám, amikor asszem az R2 első felében épp nyakig szarban van és végső elkeseredésében már majdnem belövi magát azzal a "múlt-droggal", ami ugye elfeledtetné vele a keserű jelent.) De nem ez volt az egyetlen ilyen jelenete, mondhatnám azt is, amikor (ha jól emlékszem), Euphie halála után C.C. vigasztalására van szüksége, mert úgy el van kenődve. Ebből pedig arra kell következtetnem, hogy a karakternek legalább "van lelke", ő is emberből van és bizony néha kikészül, néha elege van, néha elbizonytalanodik, stb. Mondhatnám úgy is, hogy objektíven nézve nem biztos, hogy jobb ember, mint Kira, viszont, hogy emberibb ember, az tuti. Kiránál megint csak nem emlékszem ilyesmire, egyszerre undorító és ijesztő, ahogy az első DN-tesztek után egy percre ugyan sokkot kap és felteszi magának a kérdéseket, hogy "Van nekem ehhez jogom? Ki vagyok én, hogy mások élete felett döntsek?", viszont amin egy normális lelkivilágú ember esetleg még őrlődne egy darabig, vagy esetleg minden gyilkosság után feltenné magának ezeket a kérdéseket, azt a pszichopata Light pár másodperc alatt elintézi ezután annyival, hogy "Igen! Van hozzá jogom! Sőt, egyedül nekem van jogom hozzá!" Mi a f*sz, ember, még csak fél napja vagy Kira, vegyél már vissza! XDDDD Ja igen, kissé még ehhez tartozik, hogy bár szintén nem menti fel Lulut a saját gaztettei alól, viszont valamennyire érthetőbb, hogy ő miért volt cinikus, egoista, nárcisztikus, stb.: mert mégis csak egy sértett hercegről beszélünk. Eleve nem ahhoz az élethez szokott, ahogy a sorozat elején látjuk (jó, elit iskolában van, de azért az mégsem a palota... XD) és jóval inkább érthető, hogy mihelyt megkapja az extra hatalmat, egyből arra használja, hogy visszaszerezze úgymond a "jussát". Az más kérdés, hogy emiatt képes világháborút is kirobbantani, meg hány embert belerángatni/megöletni, illetve önigazolásokat kitalálni stb., szal ezeket a bűneit már én sem vitatom, csak mondom, hogy még a motivációja is érhetőbb. Kiránál mi volt? "Jajj, cupa ötöszöm van, apu meg rendőr, fúúúú, ez a notesz öl, jujjuj, moszt de igasszágot teszek!" Pff, hülye kiskamasz, nesze, itt egy WoW, mire eléred a lvl 100-at, a teljesítménykényszered is alábbhagy, mert neked az egyetlen komoly bajod, hogy rohadtul unatkozol és kihívásra van szükséged! :-P XD

Szal ja, vannak a hülye fangirilök, akik "megmagyarázzák", hogy Lulu igazából "jó ember" (bár azok még Lightról is képesek "megmagyarázni", szal... XD), de gondoltam leírom, hogy szerintem miért van az, hogy még aki el is ismeri, hogy a maga módján ő is megéri a pénzét, az is miért áll ellen annak az elméletnek, hogy "Kira = Light". Valahogy emberibb, kedvelhetőbb fazon volt a brit herceg, mint az eminens seggfej. XD Lehetséges persze, hogy csak annyira jól van megírva, hogy még minket, nézőket is megvezetett, de akkor meg inkább egy ilyen gyilkosnak szorítsunk, mint egy Light-féle "Terminátoros" "semmit nem érzek, csak csinálom, ami belém van programozva" szadistának. Ugye felhoztuk még nem olyan régen Griffith-et is, na most ő sem az a jófej fazon (sőt, ő aztán profi abban, hogy hogyan hitesse el veled, hogy fontos vagy neki, miközben rohadtul nem, vagy legalábbis nem abban a formában, ahogyan azt te gondolod), viszont ha rangsorolni kellene őket, még így is csak ezüstérmes lenne a megalomán "világmegváltók" triójában. Szal a Szemétségi Skálám valahogy úgy néz ki ebben az esetben, hogy: Light -> Griffith -> Lulu. Utóbbi kettő legalább azt ki tudta belőlem váltani, hogy együtt érezzek velük (ha nem is folyamatosan XD), illetve még voltak emberi megnyilvánulásaik, Lulunak több, Griffnek kevesebb. Na de Light, az aztán egy ritka nagy.... XD
Surci írta:Így utólag nem csoda hogy hittek Schneizelnek, amikor terítette a bizonyítékokat Zeroról.
Ennek ellenére a mai napig hülyeségnek tartom, hogy akkor és ott olyan durván ellene fordult egy emberként az egész banda. Mert még ha nem is teljesen meglepő, ez a lényegen szvsz nem változtat: Lulu előtt szinte "sehol nem voltak", ő viszont határozottan egyre inkább a győzelem felé vezette őket. Persze, ahogy te is írtad, volt nem egy olyan húzása, ami finoman szólva is bizalmatlanságra adhatott okot a Lovagoknak, viszont őket mintha az cseszte volna fel igazán, amikor Schneizel elárulta, hogy kicsoda is valójában. Ami ebben a formában fura volt, mert tegyük fel, hogy elnyomott japán vagyok, elmondják, hogy az a fazon, aki úgymond kivakart a mocsokból, nem más, mint egy brit herceg. Igaz, eddig szinte kivétel nélkül sikeresebb volt az ő vezetése alatt a szervezetem, mint előtte bármikor (amikor még a japán haverjaimmal "játszottuk" a terroristát egymagunkban XD), de most utáljam meg, mert kiderült, hogy egy brit herceg? Ja és ezt az egészet egy másik brit herceg árulja el nekem, akiről viszont kvázi tudom, hogy a legutóbbi időkig egy elevenekre szaró mocsok volt, de hirtelen most gyanúsan barátkozni akar. Én már csak a "járt utat a járatlanért el ne hagyd" szellemében is úgy lettem volna ezzel, hogy "Tudod mit Schneizel? Próbáljuk ki, hogy a kisöcséd meddig "játszik" még velünk, eddig azért bőven többet nyertünk mi ezen a "játékon", mint amennyit vesztettünk, szal ha öcsi tényleg csak poénból csinálja ezt, akkor nem tudom milyen lehet, ha valamit komolyan gondol. :D" (Plusz magamban hozzátenném, hogy "De azért készítünk valami B-tervet arra az esetre, ha mégis sürgősen agyon kéne lőnünk a cosplayer öcsit". XD) De nem berohanok hozzá az egész bandával, hogy "most fiúk, lőjük darabokra, yeeeaah!" :dirr:
Surci írta:Sokszor olvasom hogy azért nem lehet egy kalap alá venni Kirával, mert "vannak érzelmei, sajnálja amikor másoknak akaratlanul fájdalmat okoz". Csakhogy ez így nem igaz. Az egy dolog hogy néha angstel egy kicsit egyesek miatt, de összesen 2 ember, Shirley és Nunnally tudott kiváltani belőle ilyesmit - ők sem túl sokáig.
Na jó, de Noteszgyerek még ennyit sem volt képes soha kicsikarni magából, szal ahogy írtam, ennyitől már "följebb" van tőle. XD Másrészt meg Lulun legalább az angsten túl is látszanak azért az alapvető emberi érzelmek, pl. ha jól rémlik, amikor megtudja, hogy Suzaku a brittek nagy "csodalovagja", akivel már többször összecsapott a harcmezőn, akkor azon is eléggé ledöbben/bepipul. Mert egyszerűen ha megtudod, hogy az egykori legjobb barátodból lett a mostani legnagyobb ellenfeled, azon bizony kiakadsz, már ha nem vagy fából. (Ez a fenti képzelem, hogy hogyan játszódott volna le Kiránál: "Oh well...*shrug* What's your name again? *writing in the notebook*) Meg igazából ha nem valami 5+ éve láttam volna, szerintem tudnék még ide hasonló példákat írni, olyan érzelmi megnyilvánulások egész tárházát, amiket Kirától még mutatóba sem láttunk soha. XD Persze ahogy írtam, ettől még Lulu sem lesz egy szent, ellenben azonosulhatóbb, emberibb, stb. igen.
Surci írta:Amikor Shirley apja meghalt, volt egy beszélgetés CC-vel, aki látván hogy Lulu eléggé ki van bukva, felhívja a figyelmét arra hogy ez egyrészt nem valami játék, másrészt a java még csak most jön, úgyhogy jobban teszi ha hozzászokik, mert innen már csak rosszabb lesz - és Lelouch ezt tudomásul is veszi, onnantól nincs angst.
De-de! XD Shirley apja még season 1-ben volt, R2-ben ott volt még a majdnem narkózós jelenet, amit fentebb írtam, Shirley halála, ahogy Lulu ott zokog fölötte, vagy pl. miért hazudna annak a mocsok kis Rolónak, ha nem azért, hogy utolsó pillanatait megszépítse? XD (Bár utóbbival én úgy voltam, hogy mivel Rolo annyira idióta yandere volt, hogy maga talált ki egy mesét arról, hogy "nii-san igazából szeret engem, csak azért hazudott nekem, hogy blablabla...", Lulunak könnyebb volt erre szimplán rábólintania, mint bizonygatnia neki, hogy "Én igazából mindent komolyan mondtam aznap, de ahogy látom, te súlyosan debil vagy...." XDDD) De ahogy már írtam, pont ezek az érzelmi kirohanások teszik őt emberibbé, szal ha úgy vesszük, én kvázi még örültem is, hogy az "angst" nem maradt abba. XD
Surci írta:Egyébként Lulunak az az isteni nagy szerencséje, hogy Suza olyan morálbuzi, amilyen, mert más fix hogy nem beszélgetni kezd vele vagy szarakodott volna az elfogásával, hanem ott helyben agyonlövi.
Jaja, ezért van az, hogy igazából őt sem utálom, de majd hamarosan úgyis beszélünk róla is... XD
Surci írta:Tehát van egy ember, aki kimagaslóan intelligens, de mellette képmutató, számító, öncélú, arrogáns, egoista, és a saját bosszúvágya és ambíciója miatt káoszba taszítja először Japánt, majd az egész világot, és mindenkit (CC-t kivéve, neki nem tud ártani) tönkretesz maga körül. Mert igazából ez Lulu pályafutása a 2 évad alatt - egészen a bukásáig, amikor a Fekete Lovagrend elárulja. Namost mindenki döntse el hogy egy ilyen embertől mennyire hiteles az hogy hirtelen felelősséget kezd érezni a tetteiért és feláldozza magát, lemondva a keservesen megszerzett világuralomról csak úgy, a "jó érdekében" anélkül, hogy ebből magának valami nagyobb hasznot sikerülne húznia, de erről majd később.
Na igen, az tény, hogy úgy jóval logikusabb az egész, hogy belekalkulálta azt is, hogy a végén azért ő halhatatlanként megússza az egész balhét, viszont ettől még tény, hogy a végére akkor is egy jobb Japánt teremtett a japánok számára. Érted, biztos elérhette volna máshogyan is azt, hogy Code-hordozó legyen, aztán elhúzhatott volna C.C.-vel ugyanúgy, ahogy a végén elhúzott, viszont tehette volna ezt anélkül, hogy mindenki mással törődött volna. XD Ő viszont még utoljára volt annyira "jófej", hogy ennyi szemétség után legalább úgy-ahogy, de "kitakarított" maga után. Persze ezt is úgy, hogy azért ő jöjjön ki jól belőle, valamint valóban "átverve az egész világot". XD Usteam fórumon jellemzően nem terjed azon túl a társalgás, hogy melyik háremhős melyik csajt kellene, hogy meghúzza szerintük, viszont ez a sorozat még az ő agyukat is megmozgatta és írta is az egyikük (amikor még az volt az "elfogadott nézet", hogy Lulu halott), hogy: "Hát nem tudom, fura ez így, akármilyen csúcsszuper, mindent megoldó "végső tervem" van, akkor sem raknám össze úgy, hogy a terv része legyen az én halálom is." Pont ez az, Lulu sem rakta össze úgy. XD
Surci írta:Különben én deklaráltan iszonyatnagy Kira és Lulu-fan vagyok, pont a fentiek miatt sokkal inkább bejönnek az ilyen karakterek, mert a motivációik sokkal emberibbek mint az önzetlen grállovagoké.
Igazából egyik sem jó. Szal ahogy az is nevetséges, ha van egy ilyen makulátlanul tiszta karakter, úgy szerintem az is legalább annyira az, amikor jön egy velejéig romlott fazon, akit aztán semmi nem hat meg és hideg fejjel gyilkol, mint a gép. (Khm...Kira...khm... XD) Luluban pont az tetszett, hogy nem volt azért az a tökéletes kivitelező, többször előfordult, hogy a terv ugyan készen állt, de bejött valami zavaró tényező és onnantól borult az egész. Illetve a már említett emberi tulajdonságai ugye... XD Suzaku dettó. Mindenki utálja, de pont azért volt jó, mert ez az egész "morállovag vagyok" dolog nála sem volt tökéletes: kezdve onnan, hogy morállovag megölte az apját (oké, hogy azért, mert szerinte abban a helyzetben az volt a "morálisan jó döntés", de bazz, ez papol itt "helyes dolgokról"? XD), utána valóban árulóként irtotta a saját népét, R2-ben pedig már valóban egyre durvább eszközökhöz nyúlt, gyakorlatilag az egész "morálmese" egy olyan önigazolás volt csak számára, mint amilyen Lulunak a "Nunnally no tame nii". És pont ezért nem utáltam, mert így tökéletes ellenpontja volt Lulunak. A "másik oldalon" állt, de valahol hasonló hibákkal rendelkezett. (Meg talán nem is véletlen, hogy barátok voltak, hiszen valami közösnek kellett lennie bennük, talán pont ez volt az. XD)
Surci írta:Megemlékeznék még néhány kedvenc szereplőmről is, elsősorban CC-ről, aki a Top No. 1. női animekarakter nálam, nem is tudom besorolni egyetlen hülye anime-klisé-csajtípusba se.
Éppen mondhatnánk rá, hogy ő volt a "koodere" (vagy hogy írják ezt, tudod, az a csajtípus, aki a Bakében pl. Senjougahara XD), már amennyiben elfogadjuk, hogy akkor meg Karen volt a tsundere, Shirley meg a moe csaj, de a CG-ben pont az a jó, hogy az alapvető "klisé jellemük" mögött rengeteg rétege volt a legtöbb szereplőnek. XD Azt meg tök jól leírtad, hogy miért ők a "true end" páros. XD Egyik haver kérdezte tőlem egyszer, hogy "Te mire alapozod, hogy Lulunak végül C.C. lett a "csaja"?", akkor hasonlóan magyarázgattam, mint most te, de asszem, így olyan szépen összefoglaltad, hogy majd az egész bekezdést be copy+paste-elem neki, erre varrjon gombot... XD
Surci írta:Karen: Másik kedvencem, őt főként az akciójelenetei miatt szerettem.[...]
A három "Lulu-waifu" közül számomra egyértelműen ő volt a kedvenc, még ha kissé bajban is voltam, mert olyan EVA-san mintha mindenkinek túlzottan egy irányba terelték volna a jellemét. XD Szal Karen volt a "tsundere action girl", aki kis túlzással többször mecházik/verekszik, mint ahányszor nem (XD), Shirley a "girl next door", csak szegény már annyira "next door" lett, hogy nekem fájt a naivitása, C.C. meg ennek az ellentéte, az örökké titokzatos, folyton filozofálgató, halhatatlan és már most több száz évet élt "Yoda". XD Szal így a háromból még Karen volt talán a "legemészthetőbb". XD (Btw, hülye japán átírás, mindenhol azt látom, hogy "Kallen". Oké, most mindenki döntse el magában, hogy melyik a létező angol név, de én maradok a "Karen"-nél, nem érdekel, hogy elvileg nem az a hivatalos átirata.)
Surci írta:Utálja a briteket, viszont valahol ironikus, hogy mindkét szerelme britanniai lesz: először Lulu, majd Gino.
Öhm...utóbbi amúgy hivatalos? Mert szerencsére konkrétumra nem nagyon emlékszem a sorozatból, az odáig megvolt, hogy az ürge hajtott rá, mint állat, de ő Suzaku irányába is olyan nyomulós-fogdosós akciókat csinált, hogy én már nem tudtam, mit higgyek. XD Mondjuk az is igaz, hogy itt nem csak a Karenvédő fanboy jött elő belőlem, de amúgy sem nagyon csíptem az ürgét, próbálták ilyen "genki karakterre" kihozni, de inkább egy idegesítő hülyegyerek lett, aki mintha fel sem fogná, hogy egy háború közepén van.
Surci írta:Suzaku: emlékszem amikor először láttam az animét, mennyire utáltam a morálfag gyökeret.[...]
Őt kb. mindenki, nekem mondjuk nem volt vele bajom, lásd fentebb. XD Viszont az még mindig jobb, ha valaki a tényleges hibái miatt rühelli, mint ha kínjában már a kákán is csomót keres. Szal emlékszel gondolom arra a jelenetre Season 1-ből, amikor a lakatlan szigeten belefut Karenbe, aki meztelenül és késsel támad rá, Spinzaku viszont nem hiába tanult Chuck Norristól önvédelmet, így is simán lefegyverzi és a földre nyomja a csajt. Na, Usteamen ekkor valaki beírta, hogy "Ebből is látszik, hogy Suzaku micsoda töketlen egy karakter, egy igazi férfi tudta volna, mit kell tennie..." (értsd: rape, ami úgy általában az Usteamerek problémamegoldási tanácsa mindenre XD) Na most ha ezt poénnak szánta, annak elég szánalmas volt, ha meg komolyan gondolta, akkor...úristen... XD Szal ja, inkább utálja valaki csak azért, mert morálfag, abból nagy baj még nem lesz. XDDD
Surci írta:A telefonos húzása volt az egyik legaljasabb, de az is nagyon szép volt amikor be akarta drogozni Karent a kihallgatáshoz.
Na igen, én igazából itt kezdtem el berágni rá, bár megutálni itt sem tudtam, hiszen vele nagyobb szemétségeket is csinált Lulu, úgy voltam vele, hogy itt szimplán eljutott arra a pontra, hogy "amilyen a mosdó, olyan a törölköző". Más kérdés, hogy a morálszövegei miatt így valóban "csöppet" képmutató lett a karaktere... XD
Surci írta:Így az tetszett volna a legjobban ha egy mindent eldöntő végső csatában Lulunak sikerül hazavágnia, valami jó szemét módon, hogy közben rávilágít arra, hogy a moralitása szimpla képmutatás (az első évedban nem, de a másodikban már az volt). Ez van, Lulu-fanként a mai napig nem szívlelem, de elég büntetés neki, hogy örökre elvesztette Euphie-t, ki tudja hány embert ölt meg a Freyával, az apja meggyilkolásának terhét is hordoznia kell, úgyhogy valahol már megbékéltem vele...
Szvsz a végén talán vele babrált ki Lulu a leginkább. Egy életen át halottat kell játszania és örökké azt a "szuperhőst" alakítania, aki ellen korábban harcolt és aki örökké a "halott" barátjára emlékezteti majd. (Mert azért akármi történt köztük, amikor Suza beviszi a "végső szúrást", csak ott folyik a könnye...) Szvsz ez egy ritka szemét húzás volt tőle, el is képzeltem, hogy ha a Lulu - C.C. - Narancs trión kívül még bárki más megtudná, hogy Lulu életben maradt (mert szvsz csak ők hárman voltak a terv ezen részébe beavatva) és az a "bárki más" esetleg Suzaku lenne, akkor már fix, hogy annyira bepipulna, hogy nem nyugodna, amíg meg nem találná a módját annak, hogy Lulu ezúttal véglegesen meghaljon. XD (Főleg úgy, hogy ő tényleg azzal együtt találta a Zero's Requiem tervet kielégítőnek, hogy Lulu belehaljon és ezzel kvázi "levezekelje bűneit". "Kissé" bepipulna, ha Lulu előadná neki, hogy "Tudom, hogy te így lettél volna boldog, de én inkább úgy terveztem, hogy elhúzunk C.C.-vel Hawaii-ra, bocs..." XDDD) Ha valakivel igazán ki akarsz szúrni, ne megöld (hiszen a halál valahol megváltás is), hanem érd el, hogy egy életen át szenvedjen. Lulu szerintem részben mindenképp ezt művelte Suzakuval, az által, hogy Zerót csinált belőle, még ha az ő "grál lovag" lelke ezt valszeg el is bírja viselni, hiszen így valóban ő lehet Japán hőse. (Olyan "igazi hős", hátsó szándékok nélkül, amilyen Lulu sosem lehetett volna.)
Surci írta:Shirley: Őt a legtöbben utálják, csak nem értem miért. Azt mondják a screentime-ot veszi el a fontosabb események elől, szerintem viszont kellenek azok az iskolás, hétköznapi jelenetek is.
Nekem vele sem volt gondom, de ja, az egyik ok valóban ez. Sokan az egész "sulis szálat" felesleges időhúzásnak gondolták és mivel Shirley volt ezen szál egyik jeles képviselője, ezért őt is utálni kezdték. Ezzel "csak" annyi a gond, hogy ez ízlésbeli kérdés, ennyi erővel én meg utálhatnám Lloydot, mert én meg a mechás technoblablás részeket tudnám minden animében áttekerni. XD A másik meg tipp, de úgy vettem észre, hogy valahogy pont ez a naiv, "szomszéd lány" karaktertípus nem menő a fanboyoknál. Menő a tsundere, menő a coolcsaj, menő a koodere, menő a loli, stb-stb., de valahogy ha valaki az "átlag, cuki csaj" szerepet kapja, arra egyből köpköd a nézők nagy része. Ez nem tudom, miért van, de szabályszerű hater tábor szokott köréjük szerveződni. Mondhatnám Harunát a To Love Ru-ból, Onoderát a Nisekoiból, vagy akár Hanekawát a Bakemonogatariból. (Mert utóbbit is csak a "macska énje" mentette meg sokak szemében, az "alap karit" épp hogy csak nem utálják.) Szóval erős a gyanúm, hogy Shirley is ebbe a kategóriába esik és ezért támadják annyian. Ezzel pedig megint "mindössze" annyi a gond, hogy szintén ízlésbeli kérdés. Szal röhögni tudnék, amikor azzal jönnek a fent említett fanboyok, hogy az "ő csajuk" mennyivel "deepebb" karakter, mint a "girl next door", miközben egy tsundere pl. semmivel sem "deepebb" a "normál" csajnál, mindössze "más típusú". XD (Jó, mondjuk a Code Geass-ben ez talán még igaz is, mivel azért Karennek meg C.C.-nek "picit" jobb háttérsztorija, meg durvább konfliktusai vannak, mint amiket Shirley kapott, viszont az is igaz, hogy nem lehet mindenki harcos, meg beavatott szereplő az egész Zero sztoriba, így Shirleynek "csak" halott apa, meg karakterhalál jutott...) Meg így belegondolva, tényleg ő lett az egyik legtragikusabb szereplő, mert a többieknél azért úgy effektíve benne volt a pakliban a karakterhalál, vagy a nagy veszteségek, de ha ő nem pont kedvenc egoista vezérünkbe szeret bele, talán jóval kisebb kínokkal úszhatta volna meg az egész sorozatot, vagy ha az apja meg is halt volna, legalább ő lehet, hogy életben marad.
Surci írta:Euphie: Shirley hercegnő kiadásban. Szegényről sejteni lehetett hogy csúnya véget fog érni, egyrészt mert brit hercegnő, másrészt pedig emellé túl jószívű ahhoz hogy sokáig húzza, és főleg túlzottan összemelegedett Suzakuval is, aki Zero egyik legfőbb ellenlábasa, így nyilvánvalóan kiiktatandó célponttá vált. A maga naiv módján mindent megpróbált, hogy a japánok életét jobbá tegye (ellentétben az állítólagos hősükkel ugye...), még a hercegnői rangjáról is lemondott, amikor cserébe a Különleges Közigazgatási Övezet megalapítását kérte. Mindezt a semmiért, ő is áldozatul esett Lulu ambíciójának. Azért az elég kemény jelenet volt amikor Zero Suza szeme láttára lövi le, az meg teljesen megőrülve menti ki a vérző Euphie-t a Gawain és a Guren közül, hogy aztán fenn az Avalonon végignézhesse a halálát. Szerintem itt sajnáltam meg először és utoljára Suzakut...
Igen, igazából nála valahogy érződött, hogy "túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen", szóval sejtettem, hogy csúnya vége lesz. ^^" Btw, a halálában a vége volt a legdurvább, ahogy még mindig a Geass hatása alatt van és azért kérdezgeti Suzakutól, hogy "Te japán vagy?", mert őt is ott helyben lelőné, csak már ahhoz sincs ereje, mert annyi vért vesztett... ^^"
Surci írta:Akiket még nagyon bírtam , az Lloyd & Cecile, szigorúan együtt.
Ők amúgy ilyen "közönségkedvenc" voltak, legalábbis nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki ne kedvelte volna őket. (Cecile meg a CG legalulértékeltebb női karija, just sayin'... XD) Omedetooo~... XD
Surci írta:(mondjuk Schneizelről már az első felbukkanása alkalmával lehetett tudni hogy egy patkány, amikor úgy adott tűzparancsot, hogy tudta, a szórásba nemcsak Zero és Suzaku, de Euphie is bele fog kerülni).
Bevallom, engem ő egészen az R2 végéig "megvezetett", a felbukkanása mondjuk brutál volt, viszont utána én tényleg elhittem, hogy britek között még a normálisabbak közé tartozik. Aztán a legvégén jobban bedurvult, mint Charles bármikor, szóval sikeresen az egyik legutáltabb karakterré lépett nálam elő a CG-n belül. XD
Surci írta:Jó is hogy beugrottak az ellenszenves szereplők, mert akiről még írnék néhány mondatot az Rolo.[...]
Na igen, ő meg tényleg az a karakter, akit kisebb vagy nagyobb mértékben, de szinte minden néző utált. Én Shirley halála és a yanderizmusa miatt rühelltem, bár talán nem annyira, mint sokan mások, mert itt is olyan hater-tábort láttam, hogy talán amellett még Suzakué is eltörpül. XD
Surci írta:Kedvencem amikor Lulu megtudja hogy nem sikerült kimenteni Nunnallyt, és totál kiakad Rolora, elmondja neki hogy mindig is gyűlölte, végig azt tervezte hogy fogja megölni, és takarodjon, többé látni se akarja - Rolonak meg nyúlik az arca rendesen
Az mondjuk amennyire lol volt, annyira volt hülye húzás Lulu részéről. Szal van egy szövetségesem, aki egy idegileg labilis yandere, mellé pedig a Geass képessége miatt egy tápállat is. Mit csinálok? Hagyom, hogy a pillanatnyi hév eluralkodjon rajtam és jól magam ellen hangolom. Ott kb. mindennek vége lehetett volna, az volt Lulu mákja, hogy ez a srác tényleg olyan szinten bele volt zúgva, hogy ahogy fentebb írtam, yanderizmusában még egy saját mesét is kitalált, hogy miért hazudik neki a "bátyus", csak hogy ne kelljen elismernie, hogy bizony, amit a fejéhez vágott Lulu, az mind igaz. Ennek köszönhető volt az, hogy ha jól emlékszem, épp Lulut mentette meg a biztos halálból, mielőtt ő meghalt volna. Ha normálisan reagálta volna le a lecseszést, vagy ott helyben megöli Lulut (hiszen ha "nii-san" már nem szereti, nincs értelme tovább "nii-san" létének...), vagy pedig otthagyja a francba és akkor a későbbi szorult helyzetből a jóisten sem mentette volna ki. Persze itt megint előjön az, hogy pont ezért bírom Lulut jobban, mint Kirát, mert nem csak pozitív értelemben emberibb, hanem negatívban is, pl. bizony néha hibázik. (Hogy felkúrt az is mindig, hogy Kirának minden terve "just as planned", minden pillanatban 100%-os kontroll alatt tartja az érezelmeit és a végén a lebukása sem saját hibájából fakad, hanem Mikami cseszi el a dolgot és ebből is csak az jön le, hogy "hát igen, a mi tökéletes "istenünk" súlyos hibát követett el, amikor egy "halandó" kezébe adta az ő hatalmát"....blöe...)
Surci írta:Sajnos Sunrise-ék egy Purifying Card-ot húztak a karakterre, így nem azt kapta amit megérdemelt a kis patkány. . Mondjuk ahhoz képest amilyen szemétláda volt végig, valahol emberi lett a halála, de a lényeg hogy egy percig sem tudtam sajnálni - ezekszerint Lulu nálam jobb ember, mert még el is temette ahelyett, hogy hagyta volna megrohadni ott ahol kinyúvadt.
Erős a gyanúm, hogy a Rolo x Lulu shipper fangirlök szíve nem bírta volna el a "korrekt halált", ezért kellett a Purifying Card. ^^" Ugyanakkor mondom, van az ő halálának egy "vicces értelmezése" is: tekinthetjük úgy, ahogy a Sunrise akarta, hogy "ó, Lulu de cuki, utoljára még az "öcsikéje" kedvéért hazudik egy jótékonyat :3", én viszont totál úgy láttam, mintha szánalomból tenné ezt. XDDD "Uhh, itt ez a szerencsétlen kölyök, még mindig totál belém van zúgva és most még kérdezget is, hogy ugye csak kamuztam neki? Hát...inkább azt mondom, hogy ja, mert ez már annyira szánalmas, hogy nincs szívem a halála előtt még újra a lelkébe gázolni, el van ez már cseszve lelkileg nélkülem is rendesen..." XDDDD Érted, nem mindegy, hogy valaki jó értelemben vett sajnálatból segít valakin, vagy pedig lesajnálja. XDDD Persze lehet, hogy ez csak az én értelmezésem, vagy a Rolo iránti ellenszenv láttatta ezt velem, de nekem úgy tűnt, mintha Luluval a második verzió mondatta volna a helyeslést. XD Pláne, hogy ha jól emlékszem, az ő halála aztán tényleg nem rázta meg (ami tökéletesen érthető is), már a következő epizódban sem volt nyoma sem a gyásznak. XDDD

De ha már utált karik, én is had... XD

Szal akik még kimaradtak:

-Gino: Mert egy idegesítő bájgúnár és mert Karenre hajt, aki lehetett volna Lulué, esetleg összejöhetett volna Suzakuval (bocs, most csak sorolom a népszerű fan shipeket... XD), de ha tényleg Ginóval hozta össze a Sunrise, akkor ez majdnem a legszemetebb húzásuk, csak azért nézzük el nekik, mert közben végrehajtottak egy emberiségellenes Cross Angét. XD

-Schneizel: Mert számomra végig a "talán van normális brit herceg a világon" stílust hozta, hogy aztán a legvégén a sorozat egyik legnagyobb seggévé változzon.

-Nina: Csodálom, hogy Ms. leszbi-pszicho-lúzer csajszit meg sem említetted. XD (Meg ugye tudjuk: Nina x Table-kun = OTP XDDDD) Szal komolyan, ennek a csajnak az összes screentime-ja, vagy valami degenerált hülyeség, vagy életveszélyes marháskodás. Emlékszem, Szirmai azon borult ki, hogy miután Jar-Jar Binks végigbénázta az EP I-et, a II-re már szenátusi tag. Na, ez semmi ahhoz képest, hogy miután Ninácska majdnem a levegőbe röpítette a teljes akadémiát, osztálytársastul-mindenestül, az R2-ben nem a Lipótmező brit megfelelőjében ápolják, hanem elküldték egy amcsi kutatólaborba, ahol többek között olyan "ártatlan" dolgok kifejlesztésében segédkezik, mint a Freyja (hagyjuk az átírást, a japánok nem csak az angollal, de az ógermánnal is hadilábon állnak... XD) nevű lézer sugárfegyver, vagy mi a franc. :dirr: Tök logikus, labilis idegállapotú hülyéket szoktam én is életveszélyes fegyverek fejlesztésével megbízni... XD Ja, azt majdnem kihagytam, hogy amúgy még mindezek mellé a sorozat legrasszistább szereplője is. Szóval az egy dolog, hogy a britek lenézik a japánokat, akik "cserébe" gyűlölik a briteket, de nála ez valami hihetetlen méreteket öltött, betegesen fél az összes japántól (nem emlékszem, hogy amúgy ezt valaha is megmagyarázta volna a sorozat, hogy honnan ered), ráadásul ezt nem rest folyton ki is jelenteni, volt rá példa, hogy azért kerültek hőseink a szarból még nagyobb szarba, mert Nina egyből üvöltözni kezdett, amint egy japán öt méternél közelebb ment hozzá, hogy "ÚRISTEN, EGY JAPÁN, FÚJ, HOZZÁM NE ÉRJ!" stb. Értelemszerűen ezt nem díjazták túlzottan a britekkel amúgy is "jó viszonyban" lévő elevenek... XD

Mechás rész: mivel számomra csak a Tengen Toppa Gurren Lagann létezik, mint értékelhető mecha, ezért ezt itt is elintéztem annyival, hogy "a Guren a király, mert Karen ül benne, mert piros és mert a "Guren" már majdnem "Gurren". XDDD Ugorjunk. XD
Surci írta:- Lulu összes húzása a megtévesztésen alapult, így nekem evidens, hogy így a végén még egyszer átveri az egész világot is. Az ő személyiségéhez ez illik. De most komolyan, ha tényleg csak úgy megöleti magát, az kb. olyan dobás lenne, mintha Kira legyőzné L-t, Neart és Mello-t, aztán miután a kezébe hullott a világuralom, feladná magát a rendőrségen. Hát LOL, ezt nem etetik meg velem.
Ez igaz, bár mondjuk úgy, hogy belőle még ki is néztem volna, hogy végül "feladja". Vagyis inkább úgy mondanám, hogy belőle kinéztem volna annyi emberséget, hogy végül valóban egy olyan tervet rakjon össze, amiben a saját halálával "eltakarítja" a sok mocskot, amit nagyrészt ő okozott. Persze ettől még én is úgy vagyok vele, hogy a "Lulu él!" változatnak sokkal több értelme van és közelebb áll a karakterhez, hogy úgy "takarítson", hogy közben azért ne haljon bele. XD Kiráról nem tudnám ezt elképzelni, mert egy kis mocsok, akit saját magán kívül senki más nem érdekelt soha, akkor meg miért adná fel magát? XD (Volt olyan, aki kitalálta, hogy ahogy Lulunak C.C., úgy Kirának meg Ryuk a lelki társa, sőt, a "barátja", hát lol... Csak azért nem ölte meg, mert shinigamikon nem hat a Note, de már az is intő jel, hogy ha jól emlékszem, rákérdezett nála, ergo kinézem belőle, hogy átfutott az agyán, hogy "elsőnek őt ölöm meg és onnantól örökre enyém a cucc".)
Surci írta:Érdekes különben hogy nem találtam még egy animét, aminek a végéről ennyi találgatás látott volna napvilágot. És itt nem arról van szó, hogy én Lulu-fanként nem tudom elfogadni a halálát. Mert Kira-fan is vagyok, de igen, ő meghalt. Vannak a DN törvényei, ha valakinek leírják a nevét az meghal, és Ryuk is megmondta hogy ő fogja beírni Light nevét a saját listájába, ahogy ez meg is történt. Egyértelmű és világos. Szóval tőlem megölhetik, viszont Lelouch-nál azt érzem hogy Sunrise rá is húzott egy Tisztító-kártyát, max szívom a fogamat egy kicsit, hogy én badass-ként szerettem, csak megint valami módon a "jónak kellett győznie, for morality's sake". -___-"" Viszont az animében (sajnos elég hiányosan) felépített Code és Geass-működési elvek szerint 99% hogy életben kellett maradnia. Egyetlen pontban vagyok bizonytalan, hogy annak a Code-ját veheti-e el csak, akitől a Geass-t kapta, de erre nincs semmiféle utalás.
Némileg ja, megkapta a Tisztító kártyát ő is, de szvsz nem baj az, végülis az is badass, ha úgy nyerek, hogy valóban "megváltom a világot", a Zero legendám tovább él, én meg szintén tovább élek, valahol jó távol, a "csajommal". XD Sőt, így belegondolva ez még badassebb is, mint egy gyártelepen a saját véremben fetrengve dögledezni, miközben a rendőrök szánakozva néznek, hogy "hát igen, a "nagy isten" is ide jutott végül...", a shinigamim meg rajtam röhög... XDDDD Plusz ahogy írtam, benne azért inkább ott volt a "potenciál a jóra", mint Kirában, így a Tisztító kártya is kevésbé OOC. Kiránál zavart is rohadtul, hogy míg a mangában abszolút méltó halált kapott, addig az animében még napfényben futkosás, meg L szellemével túlvilági yaoizás volt a "jutalma". Mire fel? Miért érdemelne bármi ilyesmit? Miért kéne őt sajnálnunk? stb.
Surci írta:Többen mondják hogy itt Luluban elszakadt valami, az "őrület határán van" meg hasonlók. Francokat. Egyszerűen leírta Suzát és Euphie-t is, mentek a veszteséglistára és kész.
Ez olyasmi volt inkább szerintem, hogy "Nyomjuk a bulit fiúk, nekem már nincs mit vesztenem, muhaha!" Szóval nem őrült meg, de ja, ott eléggé elszállt az agya. XD Euphie halott volt, Suzakuról ha jól emlékszem, nem olyan régen tudta meg, hogy ő a Lancelot pilótája, szóval itt már úgy volt vele, hogy "a tesóm halott, a barátom az ellenségem, legyen hát..." XD
Surci írta:Lulu vs. Cornelia, a hercegnő már majdnem hazavágja a Gawaint, épp a végső csapást vinné be amikor a begeassezett Darlton tábornok hátbatámadja. Cornelia lezuhan, Darltonnál elmúlik a Geass hatása, és akkor ébredt rá hogy mi történt. Lulu meg: "Arigatou, Darlton", aztán kilövi a hadronágyúval. De még előtte volt pofája megköszönni... XD Szal itt is látszik hogy az egyáltalánnemgonosz Lulu mekkora egy cinikus fasz.
Igen, ez tényleg az volt. XD Más kérdés, hogy ugye "BRITANNIA NO KOROSU!" vagy hogy mondta Lulu még gyerekként az elején, szóval nem is vártam, hogy velük majd jófejkedni fog. XD (De ja, ettől ez még...cinikus faszság volt, valóban. XD)
Surci írta:Uh, ez jólesett. Végre kifanolhattam magam Majd ha megint megnézem ezt a kiváló CUCC-ot, lehet hogy újabb tl;dr-ek fognak születni. Ezvan, hardcore fan is hardcore
Közben eszembe jutott még valami: azt megmagyarázzák valaha a sorozatban, hogy a britek hogyan vették be Japánt? Annyi rémlik ebből, mintha a sakuradite nevű anyag és annak hasznosítása után kezdtek volna marhára felfejlődni technológiailag, de lehet keverem és igazából már előtte is táposak voltak, a sakuradite meg csak az az ásvány volt, ami miatt megindult a Japán támadás, mert ott volt sok belőle, vagy ilyesmi. XD Csak azért kérdezem, mert azon túl, hogy talán ez az egyetlen olyan dolog, amire tényleg nem kaptunk magyarázatot a teljes két szezon alatt sem, ez volt az a dolog is, ami miatt anno nagyon ekézték ezt a cuccot. Szal ha visszaolvasol a topic legelejére, láthatod, hogy több ember is már az első epizód alapján instant hater módba váltott valamiért és mindennel ekézték szerencsétlen sorozatot. Hogy "ez olyan, mintha valami propagandaanime lenne", aztán: "mi ez a termékelhelyezés a sok Pizza Hut-al?", de a kedvencem mégis ez volt: "Mi ez a baromság, hogy Nagy-Britannia beveszi Japánt? Szerintük hogy lehetséges ez a mai világ adott politikai helyzetében?" Most abba ne menjünk bele, hogy tekintve, hogy a CG egy alternatív világ, kis túlzással akkora hülyeség ezt számonkérni a sorozaton, mintha azzal jönnék, hogy én a mi világunkban miért nem tudok tűzlabdákat lőni, vagy fénnyel gyógyítani, amikor Azerothban meg pöccre megy? XD Viszont rávilágított valamire a srác: a sorozaton belül meg volt ez valaha magyarázva? XD Végülis elvileg nem annyira alternatív a világ, mint egy tolkieni, elvileg csak az utóbbi pár évtized telt máshogyan. XD Persze nem a mi világunk politikájából kérek levezetést, az egy hülye ötlet volt a fazontól, de mondom, sorozaton belül azért erre kitalálhatott volna valamit a Sunrise. XD
Surci írta:Különben nagyon örülnék egy R2 remake-nek az eredetileg tervezett koncepció alapján, mert jobban utánanéztem, és hülyeségeket írtunk, ugyanis nem a rendező lett más, hanem az anime műsorsávja került főműsoridőbe a késő esti időpont helyett, és Sunrise úgy látta, el kell térni az eredeti tervtől a nézőszámnövelés érdekében. Itt van két cikk, Taniguchi le is nyilatkozta hogy baromira nem örült hogy belemásztak az eredeti koncepcióba, mert köze nem volt ahhoz amit eredetileg ő tervezett. Sőt valahol olvastam azt is hogy a végeredményt látva annyira berágott, hogy ki akart lépni az egész anime-iparból. Úgyhogy akár egy reboot lehetne ezen a vonalon, folytatva az általam 10/10-re értékelt első szezon hagyományait.
Fura amúgy, mert tényleg úgy emlékeztem, hogy vagy a rendezőt, vagy az írót lecserélték a két szezon között és ezért is volt wtf a váltás, mert kb. olyan, mintha nekem ideadnának egy félig megírt könyvet, hogy "oké, akkor most fejezd be teljesen magadtól!" Amúgy így én is megnéznék egy remake-et, más kérdés, hogy valszeg soha nem lesz belőle semmi, mert attól, hogy a rendező szívja a fogát, még nem fognak egy teljes második sorozatot elkészíteni. Mangáknál kis túlzással naponta bekövetkezik ez, hogy a mangaka kitalál valamit, amit a szerkesztő röhögve áthúz és az író/rajzoló kezdheti majdnem a nulláról újratervezni az egészet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2015.05.07. 14:55-kor.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Titkos írta:objektíven nézve nem biztos, hogy jobb ember, mint Kira, viszont, hogy emberibb ember, az tuti.
+1, ezt nagyon szépen megfogalmaztad, és én is így gondolom. :)

Kira egyértelműen pszichopata, de mivel ilyen létezik, nem tartom furcsának a hozzáállását, csak rohadtul ellenszenvesnek. Plusz az is rendszeresen eszembe jutott ezzel kapcsolatban, hogy a mangaka egyszerűen nem erre akarta kihegyezni a történetet, ezért nem is foglalkozott ilyenekkel, hogy hogyan is dolgozza fel az akármit Kira. Ő egy magas szintű mentáldetektívesdit akart. Meg most őszintén: aki isten, és mindenki felett áll, az miért törődne bárki mással? Nem olyan nehéz beleesni egy ilyen tévképzetbe, mint ahogy olvasóként tűnhet.

Nem mentegetem én sem Lelouch-t, de kábé ugyanazt gondolom én is, mint Titkos. Illetve az elején gyakorlatilag véletlenül keveredik bele a dolgok közepébe, és mivel az elfojtott motivációi megvoltak, nem csodálkozom, hogy elkapta a gépszíj. (Jó, mondhatnánk, hogy az elején Kira is így indított... mondjuk? Vagy inkább ne menjünk bele, és én is szívjam vissza a Lulura vonatkozó részt? Azt sem tudom, mit is gondolok, nem hogy még meg is fogalmazzam. De akkor miért írok? Mert addig sem kell mást csinálni. Áh, inkább megyek vissza a dolgaimhoz, nem jó dolog fórumon prokrasztinálni. :/ )
Titkos írta:Ennek ellenére a mai napig hülyeségnek tartom, hogy akkor és ott olyan durván ellene fordult egy emberként az egész banda. Mert még ha nem is teljesen meglepő, ez a lényegen szvsz nem változtat: Lulu előtt szinte "sehol nem voltak", ő viszont határozottan egyre inkább a győzelem felé vezette őket. Persze, ahogy te is írtad, volt nem egy olyan húzása, ami finoman szólva is bizalmatlanságra adhatott okot a Lovagoknak, viszont őket mintha az cseszte volna fel igazán, amikor Schneizel elárulta, hogy kicsoda is valójában.
Az az elevenükbe talált.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:Na, először ehhez a "Lulu vajon mennyire is szemét valójában?" témához. XD Amiket leírtál vele kapcsolatban, az mind igaz, viszont még mindezzel együtt sem tudtam annyira utálni, mint Kirát.
Utálni? Én éppen ezért bírom nagyon mindkettőjüket :D
Titkos írta:1. Azért Lulu kötődött emberekhez. Nunally-t szokták felhozni, de ahogy te is írod, ott volt a kapcsolata C.C.-vel. Vagy pl. miért készült ki, amikor Euphie meghalt? (Jó, nem angstelt több epizódon át, ez tény, de ne mondd, hogy nem hatott rá a dolog egy kicsit sem.) Vagy Shirley, akinél valóban még az emlékmódosítást is a csaj érdekében hajtotta végre, illetve ott zokogott fölötte, amikor haldoklott. Nem veszem be, hogy itt az összes jelenetben csak színészkedett volna, főleg, hogy nem is volt kinek, sokszor vagy egyedül volt, vagy csak C.C. látta, előtte meg felesleges is lenne titkolóznia.
Ez igaz, bár nem túl sokhoz. Összesen hat ember jut eszembe, akikhez többé-kevésbé kötődött: CC, Nunnally, Shirley, Karen, Suza és valamennyire Euphie. Nekik nem akart ártani, de ettől még nem lesz egy jó ember a motivációinak és az ebből fakadó összes többi cselekedetének fényében. Tény hogy nem gonosz és pszichopata mint Kira, de ha valakinek csak ennyit lehet felhozni mentségére... XD Na nem mintha mentegetni kellene, az én szememben pont ettől a "dark"-személyiségétől lesz az egyik legkirályabb kari, meg ezt nem is igazán nektek írom, csak az animés köztudatban úgy él Lulu, mint valami önfeláldozó Jézus Krisztus, aki mindent a világ boldogságáért és szeretett testvérkéjéért tett, holott nála nagyobb antihős nem sok van az aniverzumban.
Titkos írta:Ennek ellenére a mai napig hülyeségnek tartom, hogy akkor és ott olyan durván ellene fordult egy emberként az egész banda. Mert még ha nem is teljesen meglepő, ez a lényegen szvsz nem változtat: Lulu előtt szinte "sehol nem voltak", ő viszont határozottan egyre inkább a győzelem felé vezette őket. (...) most utáljam meg, mert kiderült, hogy egy brit herceg? Ja és ezt az egészet egy másik brit herceg árulja el nekem, akiről viszont kvázi tudom, hogy a legutóbbi időkig egy elevenekre szaró mocsok volt, de hirtelen most gyanúsan barátkozni akar.
Szerintem ott volt ez túlreagálva, hogy rögtön ki akarták végezni Zero-t, viszont egy felkérdezés és esetleges "házi őrizet" szvsz így is kijárt volna neki, főleg hogy egyrésztegyszer már miatta elbuktak a győzelem kapujában, másrészt meg igencsak "furcsa", a rációt felülíró reakciói voltak a FREYA bevetése után is, ami újfent csak bizalmatlanságra ad okot. Persze elmarni maguk mellől pont azért nem volt érdemes, amit fentebb is írtál, hogy az ő képességei nélkül sehol nem kettek volna.

Titkos írta: Shirley apja még season 1-ben volt, R2-ben ott volt még a majdnem narkózós jelenet, amit fentebb írtam, Shirley halála, ahogy Lulu ott zokog fölötte, vagy pl. miért hazudna annak a mocsok kis Rolónak, ha nem azért, hogy utolsó pillanatait megszépítse?igazából ha nem valami 5+ éve láttam volna, szerintem tudnék még ide hasonló példákat írni, olyan érzelmi megnyilvánulások egész tárházát, amiket Kirától még mutatóba sem láttunk soha. XD Persze ahogy írtam, ettől még Lulu sem lesz egy szent, ellenben azonosulhatóbb, emberibb, stb. igen.
Igen, ebben igazad van, csak ez mind kevés volt ahhoz hogy bármiben is megmásítsák a céljait, vagy úgy egyáltalán felülbírálja magában azt, hogy amit tett, azt helyesen tette-e vagy sem. Én inkább éreztem úgy, hogy Lulu ezeket valahogy úgy élte meg, hogy "igen, ráléptem erre az útra, és tudtam hogy kemény lesz, de ha már úgy alakult, hogy akaratlanul azokat is beáldoztam akiket szeretek, akkor sem fogok visszafordulni". Mondjuk Euphie halála után már nincs is hova... Szal a(z egyébként nem túl sok) angst a lényegen nem igazán változtat.
Titkos írta: Szal ahogy az is nevetséges, ha van egy ilyen makulátlanul tiszta karakter, úgy szerintem az is legalább annyira az, amikor jön egy velejéig romlott fazon, akit aztán semmi nem hat meg és hideg fejjel gyilkol, mint a gép. (Khm...Kira...khm... XD) Luluban pont az tetszett, hogy nem volt azért az a tökéletes kivitelező, többször előfordult, hogy a terv ugyan készen állt, de bejött valami zavaró tényező és onnantól borult az egész. Illetve a már említett emberi tulajdonságai ugye... "
Hát attól hogy volt az egész sorozat folyamán vagy 6-8 ember akiket nem tudott volna hidegvérrel kinyírni ha arra kerül a sor (Euphie-nál így is megtette), az nem emeli ilyen szempontból sokkal Kira fölé, mert ott volt kitudja mennyi, akiket meg szemrebbenés nélkül elintézett - és itt még csak nem is feltétlenül a katonákra vagy véletlenül a harcokba keveredett civilekre utalok, hanem pl. begeasselt hivatalnokokra, tisztségviselőkre, stb... akiket bábként mozgatott az olyan terveinél, mint pl. a Tokyo erőd bedöntése, vagy a Fuji felrobbantása. Ők ugyanolyan emberek voltak, családdal, barátokkal, mint ahogy CC ezt el is mondja neki amikor Shirley apjának halálán angstel. De pl. a végső Suza vs. Karen-fight is eléggé kétesélyes volt, szal ha ott végül Suza vágja haza Karent, abba nem sok beleszólása lett volna, max egy kis angst, aztán le lehet írni őt is mint járulékos veszteséget. Pedig hozzá azért eléggé kötődött.
Titkos írta: CC: Éppen mondhatnánk rá, hogy ő volt a "koodere" (vagy hogy írják ezt, tudod, az a csajtípus, aki a Bakében pl. Senjougahara XD), már amennyiben elfogadjuk, hogy akkor meg Karen volt a tsundere, Shirley meg a moe csaj, de a CG-ben pont az a jó, hogy az alapvető "klisé jellemük" mögött rengeteg rétege volt a legtöbb szereplőnek.
Érdekes, nekem jó az otaku-pandúr-detektorom, de róluk hármukról marhára nem mondanám azt hogy bele lehet szuszakolni őket az idióta anyimus sablonokba. CC-t főleg nem, róla valamiért sosem az ugrott be hogy kuudere lenne, ahogy Karenről sem a tsundereség jutott eszembe. Nála még a Kőkapus Kurisu-n is jobban éreztem a tsunderizmust, pedig ő aztán egy baromira jól megírt karakter (lehet hogy ott az alapból meglévő hárem-feeling miatt jobban tudtam kategorizálni). Úgyhogy ha valóban ezek a szempontok vezették is az írókat valamennyire, remekül oldották meg hogy érezhetően ne legyenek klisések.
Titkos írta:hülye japán átírás, mindenhol azt látom, hogy "Kallen". Oké, most mindenki döntse el magában, hogy melyik a létező angol név, de én maradok a "Karen"-nél, nem érdekel, hogy elvileg nem az a hivatalos átirata.
EZ! :goodpost:
Titkos írta: GinoXKaren: "Öhm...utóbbi amúgy hivatalos? Mert szerencsére konkrétumra nem nagyon emlékszem a sorozatból, az odáig megvolt, hogy az ürge hajtott rá, mint állat
Hát Ougi és Viletta esküvői fotóján elvileg már párként szerepelnek, de ott úgy van jelen kb. mindenki akiről a sorozat alatt tudni lehetett hogy össze kéne jönniük (kivéve szegény Rival-t, neki azért megkegyelmezhettek volna a végén, hogy összerajzolják az elnökasszonnyal :D).
Titkos írta:Suzaku: megutálni itt sem tudtam, hiszen vele nagyobb szemétségeket is csinált Lulu, úgy voltam vele, hogy itt szimplán eljutott arra a pontra, hogy "amilyen a mosdó, olyan a törölköző
Ebből a szempontból valahol érthető is a dolog, ugyanis az R1 végéig Zero vele szemben kb. minden szemétséget elkövetett amit csak lehetett. Így kezdett átbillenni a másik oldalra, de önmagának még hazudta egy darabig, hogy ő egyébként helyesen cselekszik. Aztán végül, miután a kilőtte a FREYA-t és utána ott áll a kráter alján, már magának is bevallja hogy hagyjuk a moráldumát, Lulu egyszerűen olyan ellenség, akivel szemben máshogy nem lehet harcolni, csak ugyanolyan immorális eszközökkel amilyeneket ő maga is használ.
Titkos írta:Szvsz a végén talán vele babrált ki Lulu a leginkább. Egy életen át halottat kell játszania és örökké azt a "szuperhőst" alakítania, aki ellen korábban harcolt és aki örökké a "halott" barátjára emlékezteti majd. (Mert azért akármi történt köztük, amikor Suza beviszi a "végső szúrást", csak ott folyik a könnye...) Szvsz ez egy ritka szemét húzás volt tőle, el is képzeltem, hogy ha a Lulu - C.C. - Narancs trión kívül még bárki más megtudná, hogy Lulu életben maradt (mert szvsz csak ők hárman voltak a terv ezen részébe beavatva) és az a "bárki más" esetleg Suzaku lenne, akkor már fix, hogy annyira bepipulna, hogy nem nyugodna, amíg meg nem találná a módját annak, hogy Lulu ezúttal véglegesen meghaljon. XD (Főleg úgy, hogy ő tényleg azzal együtt találta a Zero's Requiem tervet kielégítőnek, hogy Lulu belehaljon és ezzel kvázi "levezekelje bűneit". "Kissé" bepipulna, ha Lulu előadná neki, hogy "Tudom, hogy te így lettél volna boldog, de én inkább úgy terveztem, hogy elhúzunk C.C.-vel Hawaii-ra, bocs..." XDDD) Ha valakivel igazán ki akarsz szúrni, ne megöld (hiszen a halál valahol megváltás is), hanem érd el, hogy egy életen át szenvedjen. Lulu szerintem részben mindenképp ezt művelte Suzakuval, az által, hogy Zerót csinált belőle, még ha az ő "grál lovag" lelke ezt valszeg el is bírja viselni, hiszen így valóban ő lehet Japán hőse. (Olyan "igazi hős", hátsó szándékok nélkül, amilyen Lulu sosem lehetett volna.)
LOL erre az olvasatra nem is gondoltam, márpedig ha a végén Lulu megúszta, akkor ez tényleg így van és akkor tényleg iszonyatosan és baromira cinikus módon baszott ki még egyszer utoljára Suzával :D Amúgy ez tényleg olyan igazi Lulus megoldás XD De ha így is van, Suza úgyis szeret mártírkodni, ettől érzi jól magát (ahogy egyszer Anya elég találóan megjegyezte neki: "Suzaku, te valami mazochista vagy?"), hát most nyomathatja élete végéig - de ha megtudná hogy Lulu átverte szerintem se állna meg addig amíg el nem intézi, mert ez már olyan szintű szemétség amit érthetően nem hagyna annyiban senki. Még jó hogy Lulu amúgy "jobb" ember mint Kira R.

/OFF
Titkos írta:Úgy vettem észre, hogy valahogy pont ez a naiv, "szomszéd lány" karaktertípus nem menő a fanboyoknál. Menő a tsundere, menő a coolcsaj, menő a koodere, menő a loli, stb-stb., de valahogy ha valaki az "átlag, cuki csaj" szerepet kapja, arra egyből köpköd a nézők nagy része. Ez nem tudom, miért van, de szabályszerű hater tábor szokott köréjük szerveződni. Mondhatnám Harunát a To Love Ru-ból, Onoderát a Nisekoiból, vagy akár Hanekawát a Bakemonogatariból.
Nekem ugyanez ugrott be Murano-ról a Kiseiyuu-ban. Őt is azért utálja mindenki, mert úgymond "elveszi a screentime-ot", meg "nincs szerepe azon kívül hogy Shinichi miatt aggódik folyamatosan". Ja, csak kb Shinichinek ő az egyetlen érzelmi támasza a világban (aki ismeri Migit, az tudja miről beszélek XD) - éppen ezért nem akarja elmondani neki hogy miféle szörnyetegekkel kell megküzdenie minden nap, főleg hogy pár már embert elvesztett amiatt, hogy belekeveredtek ebbe a dologba (nem spoilerezek, nézd meg mert egy baromijó cucc az is). Vagy Winry-ről, aki "minek van ott, amikor semmit nem csinál, max veszélybe sodorja magát, és ezzel csak gondot okoz Edéknek". Ja, hogy ezen kívül kb. ő a fiúk "családja", na ez már nem esik le a sok haternek... Tény és való, vannak valóban haszontalan és felesleges karakterek, de Shirley, Winry vagy Murano szvsz nagyon nem azok, végig hatással vannak a főhősök jellemfejlődésére, cselekedeteire, világfelfogására kisebb-nagyobb mértékben. Meg valahol valóságosabbak is mint a tsudere-kuudere-yandere-ilyen-olyan dere otakupan-csajtípusok (persze ha jól meg vannak írva, mert a túl naív vagy túl aranyszívű karikat ebben a kategóriában sem igazán csípem).
/OFF
Titkos írta:Lloyd & Cecile: Ők amúgy ilyen "közönségkedvenc" voltak, legalábbis nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki ne kedvelte volna őket. (Cecile meg a CG legalulértékeltebb női karija, just sayin'... XD) Omedetooo~... XD
Aggreed. Különben a lenti linkeken olvastam egy olyat, hogy az eredeti elképzelés szerint az R2-ben Cecile összemelegedett volna Suzakuval. Na ezt nem, nagyon jó helyen van ő Lloyd mellet, nem bántam volna ha a végén utalás szinten is, de jelzik a készítők hogy talán lehet köztük valami - jó, persze Lloyd tipikusan az a bogaras-őrült-szórakozott tudós, akit nem igazán izgatnak a nők, de olyan jópofán adja elő, hogy nem lehet nemszeretni, Ceclie nélkül meg a való életben szerintem életképtelen lenne :D Suzának meg maradjon csak Euphie, vele összeillettek, egy SuzaXCecile-t nagyon nem venne be a gyomrom -_-
Titkos írta:Rolo: Az mondjuk amennyire lol volt, annyira volt hülye húzás Lulu részéről. Szal van egy szövetségesem, aki egy idegileg labilis yandere, mellé pedig a Geass képessége miatt egy tápállat is. Mit csinálok? Hagyom, hogy a pillanatnyi hév eluralkodjon rajtam és jól magam ellen hangolom. (...) Persze itt megint előjön az, hogy pont ezért bírom Lulut jobban, mint Kirát, mert nem csak pozitív értelemben emberibb, hanem negatívban is, pl. bizony néha hibázik.
Rolo valami olyasmi volt Lulunak mint Misa Kirának: amíg kellett neki addig rendesen kihasználta, aztán eldobta mint egy rongyot. Egyébként én tartottam olyasmitől, hogy Rolo bekattan, és bár ha Lulut nem is, de valaki neki fontosat kinyír bosszúból, mondjuk Karent... Bár azt el kell ismerni, hogy Sunrise-ék elég jól lekezelték ezt a szituációt, és bár rühelltem a kis férget, azért valahol az ő szemszögéből korrekt halála volt. Luluval kapcsolatban meg azt éreztem amit te: hogy szánalomból még dobott neki egy kegyes hazugságot, amikor már úgysem volt tétje a dolognak, hálából az életéért. De hogy nagyon nem érdekelte utána, az biztos.
Titkos írta:De ha már utált karik, én is had... XD Szal akik még kimaradtak:

-Gino: Mert egy idegesítő bájgúnár és mert Karenre hajt, aki lehetett volna Lulu-é
Hát nem, mert Lulu már CC-é volt az örökkévalóságig :D Az a gond, hogy Karennek meg nem tudok más partnert elképzelni, mint Lulut (és Shirley-nek se )... Ginora visszatérve, nekem semleges karakter volt, bár tény hogy voltak idegesítő hülyeségei, és hogy nem igazán vette komolyan ezt az egész szituációt. Azért érezni lehetett hogy nemrég csöppent bele a dologba és még nem vesztett semmit.
Titkos írta: Csodálom, hogy Ms. leszbi-pszicho-lúzer csajszit meg sem említetted.
LOL pedig akartam, csak egyszerre gépeltem be a fenti kommentet, úgy ahogy jöttek a gondolataim, aztán utólag formáztam, és volt ami kimaradt :D De olyan remek jellemzést írtál róla fenn, hogy ehhez nem sok mindent tudok hozzátenni.

Akik még kimaradtak, pedig szintén megérdemelnek egy bekezdést, az Cornelia & Guilford. Egyrészt mert Cornelia volt az egyik legerősebb harcos a britek oldalán, aki először rendesen meg tudta szorongatni Lulut, emellett maximálisan kötelességtudó és korrekt az embereivel is, viszont azért van szíve is, pl. Euphie-t mindennél jobban szereti és óvja, a testvéreit, főleg Schneizelt tiszteli. Még Lulu indítékát is megérti valahol, amikor a legyőzése után beszélgetnek. Guilford meg ugyanaz Corneliának, mint Orange Lulunak, csak az utóbbi hülyeségei nélkül: maximálisan hűséges, kötelességtudó, és az R2 elején, amikor Lulu ismét kiiktatja az akkori főkormányzót, még az is kiderül, hogy jó vezető, emellett remek harcos is. Azt kell mondjam üde színfoltok voltak ők ketten + Lloyd & Cecile a briteknél, mert azon az oldalon hemzsegnek az irritáló és unszimpatikus gyökerek, kezdve Suzakuval, aztán Nina, Schneizel & Canon, Charles, a full Rounds (kivéve Anyát és a nálam semleges Gino-t), VV, Carales főkormányzó. Aztán ott van Orange, akinek szintén csak addig nagy a szája amíg fegyvertelen japánokra kell lövöldözni, esetleg egy-két képzetlen géppisztolyos ellenállót lenyomni túlerőben, de amikor egy szervezettebb ellenállással kerül szembe, akkor ott már megáll a tudomány. Az külön idegesített hogy az istennek nem akart megdögleni, a sokadik alkalom után mondom nem igaz már hogy ezt is túlélte... Akiből egy jó kari lehetett volna még, az Viletta, belőle jó kis szadista törtető csajszit lehetett volna csinálni, az eredeti karkatere az is volt, kár érte, bár nálam így is semleges lett.

Titkos írta:Közben eszembe jutott még valami: azt megmagyarázzák valaha a sorozatban, hogy a britek hogyan vették be Japánt? Annyi rémlik ebből, mintha a sakuradite nevű anyag és annak hasznosítása után kezdtek volna marhára felfejlődni technológiailag, de lehet keverem és igazából már előtte is táposak voltak, a sakuradite meg csak az az ásvány volt, ami miatt megindult a Japán támadás, mert ott volt sok belőle, vagy ilyesmi.
Az utóbbi. Ugyanis a Sakuradite volt szükséges az olyan kvázi "mini-atomreaktorok" gyártásához, ami pl. a Lancelotba is beépítésre került, vagy amit a FREYA gyártásánál is alkalmaztak. Szal a sakuradite a Code Geass világának uránérce XD. Egyébként úgy vették be Japánt, hogy ők voltak az elsők akik mechákat (Knightmare Frame) fejlesztettek és állítottak tömegesen hadrendbe a hagyományos haderők ellen, és ezzel lépéselőnybe kerültek.
Titkos írta:mi ez a termékelhelyezés a sok Pizza Hut-al?"
Most komolyan, van akit ez zavar? Szvsz még az életszerűséget is erősítette hogy egy létező márkát használtak fel benne (Japánban a Pizza Hut volt az anime egyik szponzora). Ez olyan, mintha valaki azon sírna, hogy pl. élőszereplős filmekben miért nem fantázianéven futó autómárkákat használnak, vagy az Audik elején a 4 karikát miért nem cserélik át 5-re...
Titkos írta:de a kedvencem mégis ez volt: "Mi ez a baromság, hogy Nagy-Britannia beveszi Japánt? Szerintük hogy lehetséges ez a mai világ adott politikai helyzetében?" Most abba ne menjünk bele, hogy tekintve, hogy a CG egy alternatív világ" (...) elvileg csak az utóbbi pár évtized telt máshogyan. XD Persze nem a mi világunk politikájából kérek levezetést.
Utalások voltak erre, pl. amikor valamelyik első részben benn a suliban pont történelemóra van, akkor elhangzik olyasmi hogy I. Erzsébet uralkodása utáni viszályokban a brit uralkodóháznak menekülnie kellett Angliából (ez az angol polgári forradalom a valóságban), és az amerikai gyarmatokon rendezkedtek be - így történt az, hogy a sorozatban Britannia még mindig abszolút, és nem alkotmányos monarchia, ill. hogy a teljes amerikai kontinens alkotja a birodalmi anyaországot, míg Anglia már az EU része. Itt mellékelek egy térképet, a másik két nagyhatalom az EU, ugye az a jelenlegi Európa + Oroszország + az európai országok afrikai gyarmatai, a mai libdem berendezkedéssel, valamint a Kínai Szövetség (ahol az angol gyarmatosítás elmaradása miatt - ők Amerikában terjeszekedtek a Távol-Kelet helyett, ezért nem tartozik a koronagyarmatokhoz pl. India sem - elmaradt a félgyarmati státusz és a kommunizmust is megúszták, így megmaradt a császári-mandarin hivatalnoki rendszer), ami a kínai magterületeken kívül Indiát és Indokínát is vazallusként magába foglalja. Ezen kívül még Perzsia+arábia és Ausztrália függetlenek tőlük. Az invázió előtt ilyen "kis" független ország volt Japán is. Vagyis ez a világrend kb 3-400 éves alternatív fejlődés eredménye.

Lulu vs. Kira
Titkos írta:Kira: Lásd ahogy az apja halála felé is teljesen indifferens (sőt, a legvégén már kvázi "meg is tagadja", hiszen Matsuda úgy hivatkozik rá, hogy "az apád", mire ő: "Ja, hogy Yagami Soichiro?" Sayunál dettó ez volt, többen félreértették a nézők közül, amikor Mello elrabolta, hogy "jujj, szegény Light, hogy aggódik a kishúga miatt!", aha, marhára aggódott ő, csak éppen amiatt, hogy ha úgy adódna, sikerül-e még azelőtt kinyírnia a csajt, mielőtt lebuktatná.
Az a jó abban a cuccban, hogy Lightot tényleg úgy ábrázolják, mint egy valódi megalomániás pszichopatát. Azoknak tényleg nincsenek érzelmeik (a fenti az egyik kedvenc jelenetem amúgy).Szvsz ha jobban megnézzük, akkor Lightnak a hatalom torzította el a személyiségét végletesen, míg Lulu már az első perctől eleve úgy indult neki az egész dolognak, hogy "nemérdekel mi lesz az ára, akkor is elpusztítom Britanniát". Valahol ez alapvető különbség a két karakter között.
Titkos írta:Ha kivesszük az összes többi szereplőt a képletből, akkor is ott vannak azok a jelenetek, amikor Lulu többször "megtorpan", elgondolkodik azon, hogy van-e értelme ennek az egésznek, vagy éppen csak "elfárad" és legszívesebben feladná. (Utóbbira egyik kedvenc példám, amikor asszem az R2 első felében épp nyakig szarban van és végső elkeseredésében már majdnem belövi magát azzal a "múlt-droggal", ami ugye elfeledtetné vele a keserű jelent.) De nem ez volt az egyetlen ilyen jelenete, mondhatnám azt is, amikor (ha jól emlékszem), Euphie halála után C.C. vigasztalására van szüksége, mert úgy el van kenődve. Ebből pedig arra kell következtetnem, hogy a karakternek legalább "van lelke", ő is emberből van és bizony néha kikészül, néha elege van, néha elbizonytalanodik, stb. Mondhatnám úgy is, hogy objektíven nézve nem biztos, hogy jobb ember, mint Kira, viszont, hogy emberibb ember, az tuti.
De jól megfogalmaztad! Igen, Azért is "emberközelibb" Lulu, mert a néző a reakciói miatt maga is jobban bele tudja élni magát a helyzetébe, míg Kiránál ez a teljesen érzelemmentes, számító hidegség idegen a legtöbb ember tapasztalataitól, hacsak a néző nem maga is egy hasonló pszichopata XD. Viszont én azért is bírom ennyire Kirát, mert ő olyan ember akit nem gátolnak az érzelmei, lévén nincsenek neki (ilyenekről hogy pl. morál, nem is beszélek, az Lulunak sincs) . Szal igen, emberibbenk emberibb, de jobbnak nem jobb szvsz.
Titkos írta:Szal ja, vannak a hülye fangirilök, akik "megmagyarázzák", hogy Lulu igazából "jó ember" (bár azok még Lightról is képesek "megmagyarázni", szal... XD), de gondoltam leírom, hogy szerintem miért van az, hogy még aki el is ismeri, hogy a maga módján ő is megéri a pénzét, az is miért áll ellen annak az elméletnek, hogy "Kira = Light". Valahogy emberibb, kedvelhetőbb fazon volt a brit herceg, mint az eminens seggfej. (...)Na igen, az tény, hogy úgy jóval logikusabb az egész, hogy belekalkulálta azt is, hogy a végén azért ő halhatatlanként megússza az egész balhét, viszont ettől még tény, hogy a végére akkor is egy jobb Japánt teremtett a japánok számára. Érted, biztos elérhette volna máshogyan is azt, hogy Code-hordozó legyen, aztán elhúzhatott volna C.C.-vel ugyanúgy, ahogy a végén elhúzott, viszont tehette volna ezt anélkül, hogy mindenki mással törődött volna.
Sokszor előkerül ez az érv Lulu "jófejségét" bizonyítandó, hogy na igen, azért megváltoztatta a fennálló világrendet, és persze végső soron felszabadította Japánt, de ebből a szempontból Kira is egy pozitív szereplő, hiszen végül is megszüntette a háborúkat, kiiktatta a diktátorokat és terroristákat, szinte felszámolta a bűnözést az egész világon, ami ugyebár végeredményben nagyon is pozitív dolog, nem véletlen hogy a sorozatban rengetegen Istenként tisztelték. Mondjuk Griffről még ezt se lehet elmondani -_-
Titkos írta:Volt olyan, aki kitalálta, hogy ahogy Lulunak C.C., úgy Kirának meg Ryuk a lelki társa, sőt, a "barátja", hát lol... Csak azért nem ölte meg, mert shinigamikon nem hat a Note, de már az is intő jel, hogy ha jól emlékszem, rákérdezett nála, ergo kinézem belőle, hogy átfutott az agyán, hogy "elsőnek őt ölöm meg és onnantól örökre enyém a cucc".)
ROFL Ryuk mint Light lelki társa? XDD Eléggé be lehett tépve aki ezt kitalálta. Olyan jó lelki társa hogy a végén megöli, ráadásul egyetlen alkalommal nem hajlandó segíteni neki. De Kirát se kell félteni, főleg hogy igen, rá is kérdezett hogy tudna megölni egy shinigamit, sőt Rem-et el is intézte.
Titkos írta:Kiránál zavart is rohadtul, hogy míg a mangában abszolút méltó halált kapott, addig az animében még napfényben futkosás, meg L szellemével túlvilági yaoizás volt a "jutalma".
Igen, erről már beszéltünk egyszer, hogy nekem a végén azért tetszett Kira dísztemetése, ha már a világuralom nem lett az övé, ellenben a mangában nagyon durván végezte, abban semmi miéltóság nem volt.
Titkos írta:Mire fel? Miért érdemelne bármi ilyesmit? Miért kéne őt sajnálnunk?
Mert az új világ Istene volt, aki sok gonosztól megszabadította a világot, egyetlen lépésre volt a világuralomtól, meg amúgy is egy zseniális karakter. Csinálja utána bárki, ha tudja XD :D Kira-fan is Kira-fan :P
Titkos írta:hülye kiskamasz
segg
Light, az aztán egy ritka nagy....
kis mocsok
velejéig romlott fazon
Több tiszteletet az Új Világ Istenének! :D
Titkos írta:Noteszgyerek
Na ezen azért hangosan felröhögtem XDDDDDD
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Ez igaz, bár nem túl sokhoz. Összesen hat ember jut eszembe, akikhez többé-kevésbé kötődött: CC, Nunnally, Shirley, Karen, Suza és valamennyire Euphie. Nekik nem akart ártani, de ettől még nem lesz egy jó ember a motivációinak és az ebből fakadó összes többi cselekedetének fényében. Tény hogy nem gonosz és pszichopata mint Kira, de ha valakinek csak ennyit lehet felhozni mentségére... XD Na nem mintha mentegetni kellene, az én szememben pont ettől a "dark"-személyiségétől lesz az egyik legkirályabb kari, meg ezt nem is igazán nektek írom, csak az animés köztudatban úgy él Lulu, mint valami önfeláldozó Jézus Krisztus, aki mindent a világ boldogságáért és szeretett testvérkéjéért tett, holott nála nagyobb antihős nem sok van az aniverzumban.
Jaaa, hát így már értem, honnan jön ez az egész "kikérem magamnak, hogy Lulut jófiúnak titulálják!" dolog nálad. XD Én bevallom, olyan sok fannal még nem találkoztam, akik különösebben védték volna, vagy ha igen, azok meg az elvakult fangirljei voltak, amilyenek Kirának is vannak... XD De amúgy ja, egyetértünk, viszont ahogy írtam, nálam pont ezek az "apró kis finomságok" emelik némileg Kira fölé és érték el nálam, hogy legalább minimálisan szimpatizálni tudjak vele, míg K-t masszívan rühellem. XD Szal pont ezek, mint hogy van pár ember, akikhez érzelmileg kötődik, nem mindig van neki "just as planned" terve, néha, rövid időre lelkileg összeomlik saját harcának súlya alatt, stb-stb. Valóban, ettől még messze nem lesz Jézus, vagy bármilyen hős, viszont nálam ezek a pontok annyihoz azért elegek voltak, hogy Kira fölé emeljék. XD Megjegyzem, így jóval hitelesebb, reálisabb is volt az egész karaktere, mert oké, hogy vannak pszichopaták, akik nem éreznek emberi érzelmeket, max megtanulják utánozni azokat, de Kirának emellett még ott volt ez a "mindenkit leverek elsőre, még a japán mesterdetektívet is" dolga, meg hasonló, már-már idegesítően irreális tulajdonságai. (Most komolyan, ha ez a gyerek ekkora zseni, miért elégedett meg a színötös érdemjegyeivel? Minimum valami tizen-huszonéves Tony Starknak kellett volna lennie ennyi ésszel, aki fúziós reaktort építget a szobájában, meg ilyenek. XD Ha már zseni vagy, csináld nagyban! XD Ha nem jön Ryuk, egész életében salarymanként tengette volna életét, mert "jajj, hát nekem úgy sem felel meg már semmilyen földi kihívás, hisz annyira okos vagyok!", vagy mi? XD Keressen magának kihívást, bazz, ha ennyire unatkozik! XD Ne várja, hogy majd halálistenek, meg noteszek hulljanak az égből, amik csak azért jönnek, hogy őt külön szórakoztassák. XD)
Surci írta:Szerintem ott volt ez túlreagálva, hogy rögtön ki akarták végezni Zero-t, viszont egy felkérdezés és esetleges "házi őrizet" szvsz így is kijárt volna neki, főleg hogy egyrésztegyszer már miatta elbuktak a győzelem kapujában, másrészt meg igencsak "furcsa", a rációt felülíró reakciói voltak a FREYA bevetése után is, ami újfent csak bizalmatlanságra ad okot. Persze elmarni maguk mellől pont azért nem volt érdemes, amit fentebb is írtál, hogy az ő képességei nélkül sehol nem kettek volna.
Igen, szóval azért mindenképpen megérte volna átgondolni ezt a dolgot, pláne, hogy nem pont úgy zajlott, hogy Schneizel épp ismerteti velük a tényállást, Lulu meg épp besétál a szobába, hogy hozta a kávét a vendégeknek és a Black Knights erre fel hirtelen felindulásból szitává lövi... XD Szal azért azt a rajtaütést is meg kellett gondolom tervezni, addig akár azon is agyalhattak volna közben, hogy tényleg jó ötlet-e ennyire drasztikusan fellépni ellene és hogy nem lehet-e, hogy hosszabb távon ezt inkább ők fogják megszívni?
Surci írta:Igen, ebben igazad van, csak ez mind kevés volt ahhoz hogy bármiben is megmásítsák a céljait, vagy úgy egyáltalán felülbírálja magában azt, hogy amit tett, azt helyesen tette-e vagy sem. Én inkább éreztem úgy, hogy Lulu ezeket valahogy úgy élte meg, hogy "igen, ráléptem erre az útra, és tudtam hogy kemény lesz, de ha már úgy alakult, hogy akaratlanul azokat is beáldoztam akiket szeretek, akkor sem fogok visszafordulni". Mondjuk Euphie halála után már nincs is hova... Szal a(z egyébként nem túl sok) angst a lényegen nem igazán változtat.
Azt én sem vártam volna el tőle, hogy idővel "megtér" (XD), mivel akkor egyrészt nem lett volna történet, másrészt meg azért mindannyian látni akartuk, hogyan cseszik ő ki a britekkel. XD Ja, jut eszembe, újabb lényeges különbség: nem mindegy, hogy van egy elnyomó birodalom és azt próbálod "lefejezni", vagy elkezded magadtól X és Y emberekre kimondani, hogy "ez és ez szerintem bűnöző, épp ezért meg fogom őket ölni". Úgy is mondhatnám, hogy Lulunál inkább éreztem azt, hogy egy már egyébként is "szar van a ventilátorban" helyzetbe csöppenve döntött úgy, hogy ő is beleszór még egy vödörnyit a "mixbe", míg Kira inkább "maga csinálta a feszkót". XD Persze azt már megbeszéltük, hogy elsősorban mindketten maguknak szerettek volna kedvezni, illetve hatalmat szerezni, de mégis csak "szebb a csomagolás", ha az egyik kvázi egy "gettósító" terrorállam ellen harcol, míg a másik kis túlzással magának próbál kiépíteni egyet a relatíve "normális" Japánból. :dirr: (Mármint oké, hogy volt ott is bűnözés, szal Kira sem a mennyországban élt, ráadásul a rendőr apja lévén valszeg némileg jobban rálátott ezekre a dolgokra, mint egy átlagember, de attól még a nagy kavarást ő indította el.)
Titkos írta: Szal ahogy az is nevetséges, ha van egy ilyen makulátlanul tiszta karakter, úgy szerintem az is legalább annyira az, amikor jön egy velejéig romlott fazon, akit aztán semmi nem hat meg és hideg fejjel gyilkol, mint a gép. (Khm...Kira...khm... XD) Luluban pont az tetszett, hogy nem volt azért az a tökéletes kivitelező, többször előfordult, hogy a terv ugyan készen állt, de bejött valami zavaró tényező és onnantól borult az egész. Illetve a már említett emberi tulajdonságai ugye... "
Surci írta:Hát attól hogy volt az egész sorozat folyamán vagy 6-8 ember akiket nem tudott volna hidegvérrel kinyírni ha arra kerül a sor (Euphie-nál így is megtette), az nem emeli ilyen szempontból sokkal Kira fölé, mert ott volt kitudja mennyi, akiket meg szemrebbenés nélkül elintézett - és itt még csak nem is feltétlenül a katonákra vagy véletlenül a harcokba keveredett civilekre utalok, hanem pl. begeasselt hivatalnokokra, tisztségviselőkre, stb... akiket bábként mozgatott az olyan terveinél, mint pl. a Tokyo erőd bedöntése, vagy a Fuji felrobbantása. Ők ugyanolyan emberek voltak, családdal, barátokkal, mint ahogy CC ezt el is mondja neki amikor Shirley apjának halálán angstel. De pl. a végső Suza vs. Karen-fight is eléggé kétesélyes volt, szal ha ott végül Suza vágja haza Karent, abba nem sok beleszólása lett volna, max egy kis angst, aztán le lehet írni őt is mint járulékos veszteséget. Pedig hozzá azért eléggé kötődött.
Na igen, ebben amúgy van valami, de ha meg minden egyes manipulált/megölt embert megsiratott volna, akkor eleve ne kezdjen "diktátorkodni", mert nem az ő műfaja. XD Nyilván a többiek sem érdemelték meg a begeasselést, de az valahol nálam megint csak reálisabb volt, hogy Lulut nyilván azoknak a halála borítja ki jobban, akik közel álltak hozzá, nem pedig valami random hivatalnok, akit lehet, hogy összesen pont annyi időre látott, amennyire begeasselte. XD Kiránál ellentétben azt láttam, hogy a saját családtagjaihoz semmivel sem kötődik szorosabban, mint mondjuk egy útszéli csöveshez és valahogy ettől lett számomra igazán undorító/ijesztő a karaktere.
Surci írta:Érdekes, nekem jó az otaku-pandúr-detektorom, de róluk hármukról marhára nem mondanám azt hogy bele lehet szuszakolni őket az idióta anyimus sablonokba. CC-t főleg nem, róla valamiért sosem az ugrott be hogy kuudere lenne, ahogy Karenről sem a tsundereség jutott eszembe. Nála még a Kőkapus Kurisu-n is jobban éreztem a tsunderizmust, pedig ő aztán egy baromira jól megírt karakter (lehet hogy ott az alapból meglévő hárem-feeling miatt jobban tudtam kategorizálni). Úgyhogy ha valóban ezek a szempontok vezették is az írókat valamennyire, remekül oldották meg hogy érezhetően ne legyenek klisések.
Igen, ez részemről is inkább ilyen "azért ha akarjuk, bele tudjuk őket szuszakolni többé-kevésbé ebbe vagy abba a karaktersablonba" duma volt, de nem mondom, hogy teljesen olyanok lennének. :)
Surci írta:Hát Ougi és Viletta esküvői fotóján elvileg már párként szerepelnek, de ott úgy van jelen kb. mindenki akiről a sorozat alatt tudni lehetett hogy össze kéne jönniük (kivéve szegény Rival-t, neki azért megkegyelmezhettek volna a végén, hogy összerajzolják az elnökasszonnyal).
1. Szerintem ide valami másik képet akartál linkelni, mert ez is az a világtérkép, ami majd csak később kerül elő a postodban. XD

2. Hát akkor a Sunrise anyját... :dirr: Egyrészt a minimális "incselkedésen" kívül én semmit nem láttam köztük (és az is kb. egyoldalú volt, Ginótól Karen felé), szal még majdnem a Suzaku x Karen pairingnek is több értelme/létjogosultsága van ennyi erővel. :dirr: Másrészt meg fáj a fanboy-szívemnek... XD Megjegyzem, Rivalt meg PONT össze kellett volna hozni Millie-vel, aranyosak is lettek volna, meg komolyan már nekem fájt, hogy szerencsétlen srác ott pedálozik érte két szezonon keresztül, a csaj meg kb. mindenkivel flörtöl nemre való tekintet nélkül, épp csak őt nem nézi semmibe. ^^" (Amúgy csak én hittem azt ilyen névvel, mint "Rival", hogy a srácnak valami rivális szerepköre lesz a Zero elleni harcban? XD Oké, nyilván nem ilyen Suzaku-szintre gondolok, de valami képességben és észben megfelelő szerepet azért adhattak volna neki, pl. mivel úgyis egy brit suliban voltak, ő lehetett volna a "KISZ-es gyerek", aki politikai propagandával próbálja a tanulókat Zero ellen hangolni, ami Lulunak értelemszerűen nem tetszik, ezért próbálja leállítani, de úgy, hogy közben le ne bukjon. XD Picit hülyén hangzik, de ha már a "mecha sütötte óriáspizza", "paradicsomlében fürdő CC", "elvitte a cica a Zero-maszkot" és hasonlók belefértek 1-1 epizódba, simán lehetett volna ez is valami mellékszál és legalább a fanyalgók is kevésbé mondhatták volna, hogy a sulis jelenetek mind csak "fillerek". XD) Amúgy meg ha már pairingek: Narancs járt ott is a legjobban, mert Orange-kun x narancsliget = OTP. XDDDD Az a fazon aztán teljesen elfogadta a végzetét és egy gúnynévnek induló nicknév köré igazi image-et épített ki magának. XDDDD (Hogy is mondta? XD "Orange is the name of my loyalty", vagy hogy? XDDDDD) Lehet írtam már, de talán ő az egyetlen olyan kari, aki miatt aggódnék, hogy milyen sorsot szánnának neki, ha megcsinálnák az "original" R2-t az eredeti tervek alapján, mert egyszerűen neki a sztorija sokkal jobban bejött az R2-ben. XD (Persze WTF volt, dehát ő már az első szériában is erről volt híres, ahogy te is írtad, kapásból "kétszer támadt fel", vagy hányszor, meg ilyenek... XD)
Surci írta:LOL erre az olvasatra nem is gondoltam, márpedig ha a végén Lulu megúszta, akkor ez tényleg így van és akkor tényleg iszonyatosan és baromira cinikus módon baszott ki még egyszer utoljára Suzával Amúgy ez tényleg olyan igazi Lulus megoldás XD De ha így is van, Suza úgyis szeret mártírkodni, ettől érzi jól magát (ahogy egyszer Anya elég találóan megjegyezte neki: "Suzaku, te valami mazochista vagy?"), hát most nyomathatja élete végéig - de ha megtudná hogy Lulu átverte szerintem se állna meg addig amíg el nem intézi, mert ez már olyan szintű szemétség amit érthetően nem hagyna annyiban senki. Még jó hogy Lulu amúgy "jobb" ember mint Kira R.
Na látod, te még hiányoltad, hogy miért nem törli a képébe a sok morál baromságát, majd utána miért nem nyírja ki, pedig szvsz, ez simán szemetebb húzás volt tőle, mintha "csak" megalázza, majd rögtön utána szét is lövi. :dirr: És ja, Lulu jobb ember, mivel neki legalább volt egy "barátja" (na jó, akkorra már "frenemy" XD), akit rá tudott venni, hogy egyáltalán részt vegyen ebben a hülyeségben. XD Kirának kb. csak fanatikus hívei voltak, viszont pont ezért a legtöbbjük vagy hülye (Misa), vagy tisztára labilis idegrendszerű (Mikami) volt. (Ugye a legvégén annak is "köszönhette" a vesztét, hogy a nagy híve bepánikolt és visszament a noteszért. Vagy valami ilyesmi, azért már nem tegnap láttam. XD)
Surci írta:Nekem ugyanez ugrott be Murano-ról a Kiseiyuu-ban. Őt is azért utálja mindenki, mert úgymond "elveszi a screentime-ot", meg "nincs szerepe azon kívül hogy Shinichi miatt aggódik folyamatosan". Ja, csak kb Shinichinek ő az egyetlen érzelmi támasza a világban (aki ismeri Migit, az tudja miről beszélek XD) - éppen ezért nem akarja elmondani neki hogy miféle szörnyetegekkel kell megküzdenie minden nap, főleg hogy pár már embert elvesztett amiatt, hogy belekeveredtek ebbe a dologba (nem spoilerezek, nézd meg mert egy baromijó cucc az is).
Tervben van. :D
Surci írta:Vagy Winry-ről, aki "minek van ott, amikor semmit nem csinál, max veszélybe sodorja magát, és ezzel csak gondot okoz Edéknek". Ja, hogy ezen kívül kb. ő a fiúk "családja", na ez már nem esik le a sok haternek... Tény és való, vannak valóban haszontalan és felesleges karakterek, de Shirley, Winry vagy Murano szvsz nagyon nem azok, végig hatással vannak a főhősök jellemfejlődésére, cselekedeteire, világfelfogására kisebb-nagyobb mértékben. Meg valahol valóságosabbak is mint a tsudere-kuudere-yandere-ilyen-olyan dere otakupan-csajtípusok (persze ha jól meg vannak írva, mert a túl naív vagy túl aranyszívű karikat ebben a kategóriában sem igazán csípem).
Na ja, plusz Winryhez még annyit, hogy most ha az egész "érzelmi támaszuk" dolgot ki is vennénk a képből, még mindig ott van az a tény, hogy ki is csinálta Ednek (és tartja azóta is folyamatosan karban) az automailt? Ja, hogy pont ő? XD
Surci írta:Aggreed. Különben a lenti linkeken olvastam egy olyat, hogy az eredeti elképzelés szerint az R2-ben Cecile összemelegedett volna Suzakuval. Na ezt nem, nagyon jó helyen van ő Lloyd mellet, nem bántam volna ha a végén utalás szinten is, de jelzik a készítők hogy talán lehet köztük valami - jó, persze Lloyd tipikusan az a bogaras-őrült-szórakozott tudós, akit nem igazán izgatnak a nők, de olyan jópofán adja elő, hogy nem lehet nemszeretni, Ceclie nélkül meg a való életben szerintem életképtelen lenne Suzának meg maradjon csak Euphie, vele összeillettek, egy SuzaXCecile-t nagyon nem venne be a gyomrom -_-
Igazából nekem még a Suzaku x Cecile is jöhetett volna, csak akkor nem így kellett volna megírni a sztorit... XD Szal eleve Suzának Euphie halála után én már semmilyen nőt nem tudok elképzelni, aki pótolhatja, Cecile és Lloyd között pedig jóval inkább működött a kémia, mint Cecile és Suzaku között.
Surci írta:Hát nem, mert Lulu már CC-é volt az örökkévalóságig Az a gond, hogy Karennek meg nem tudok más partnert elképzelni, mint Lulut (és Shirley-nek se )...
Természetesen, de ezt úgy értettem, ahogy te is érted a második mondatban. XD
Surci írta:Ginora visszatérve, nekem semleges karakter volt, bár tény hogy voltak idegesítő hülyeségei, és hogy nem igazán vette komolyan ezt az egész szituációt. Azért érezni lehetett hogy nemrég csöppent bele a dologba és még nem vesztett semmit.
Lehet egyébként, hogy rátapintottál a lényegre és pont ezért irritált, mert egy ilyen sorozatban viselkedett így. Szal alapból nem szoktam én utálni az ilyen "genki karikat", de elég "durva" volt, hogy amikor már a fél "stáb" elvesztett több embert, ki a családtagját, ki a szerelmét, ki a barátját és akik meg nem, azok is minimum hordoznak 1-2 mély lelki sebet, akkor behozzák ezt az ürgét, aki úgy viselkedik, mint valami kiscserkész az első táborozáskor, de legalábbis, mint aki totál nem tudja, hogy hol van és mi a szerepe ebben a háborúban. Mondjuk a Rounds nagy részére igaz volt, hogy szerintem több karit jóval inkább eltúloztak jellemvonások terén, mint amennyire ez jól állt volna nekik (aki még Ginón kívül most beugrik, az a silent loli Anya, illetve az a fazon, akit csak "Britannia Vámpírjaként" aposztrofáltak), de Gino irritál közülük is a leginkább.
Surci írta:Akik még kimaradtak, pedig szintén megérdemelnek egy bekezdést, az Cornelia & Guilford. Egyrészt mert Cornelia volt az egyik legerősebb harcos a britek oldalán, aki először rendesen meg tudta szorongatni Lulut, emellett maximálisan kötelességtudó és korrekt az embereivel is, viszont azért van szíve is, pl. Euphie-t mindennél jobban szereti és óvja, a testvéreit, főleg Schneizelt tiszteli. Még Lulu indítékát is megérti valahol, amikor a legyőzése után beszélgetnek. Guilford meg ugyanaz Corneliának, mint Orange Lulunak, csak az utóbbi hülyeségei nélkül: maximálisan hűséges, kötelességtudó, és az R2 elején, amikor Lulu ismét kiiktatja az akkori főkormányzót, még az is kiderül, hogy jó vezető, emellett remek harcos is. Azt kell mondjam üde színfoltok voltak ők ketten + Lloyd & Cecile a briteknél, mert azon az oldalon hemzsegnek az irritáló és unszimpatikus gyökerek, kezdve Suzakuval, aztán Nina, Schneizel & Canon, Charles, a full Rounds (kivéve Anyát és a nálam semleges Gino-t), VV, Carales főkormányzó.
Igen, velük én is így voltam, hogy "jé, van pár brit ebben a sorozatban, aki még szerethető is?" XD
Surci írta:Aztán ott van Orange, akinek szintén csak addig nagy a szája amíg fegyvertelen japánokra kell lövöldözni, esetleg egy-két képzetlen géppisztolyos ellenállót lenyomni túlerőben, de amikor egy szervezettebb ellenállással kerül szembe, akkor ott már megáll a tudomány. Az külön idegesített hogy az istennek nem akart megdögleni, a sokadik alkalom után mondom nem igaz már hogy ezt is túlélte...
Ebben van valami, de én pont azért imádtam, mert egy alapvetően lúzer kis "random parancsnokból" (vagy lehet még az sem volt talán az elején...) lett egy Vasember. XDDDD Ő már akkor tudta, mi az a TTGL, amikor még meg sem jelent. XDDDDD (A kis hipszter... XDDD)
Surci írta:Akiből egy jó kari lehetett volna még, az Viletta, belőle jó kis szadista törtető csajszit lehetett volna csinálni, az eredeti karkatere az is volt, kár érte, bár nálam így is semleges lett.
Az elején még azt hittem, hogy ha itt úgyis majdnem mindenkinek kerítenek egy párt, akkor ő meg Orange-al fog összejönni, persze kiderült, hogy nagyot tévedtem. XDDD
Surci írta:Az utóbbi. Ugyanis a Sakuradite volt szükséges az olyan kvázi "mini-atomreaktorok" gyártásához, ami pl. a Lancelotba is beépítésre került, vagy amit a FREYA gyártásánál is alkalmaztak. Szal a sakuradite a Code Geass világának uránérce XD. Egyébként úgy vették be Japánt, hogy ők voltak az elsők akik mechákat (Knightmare Frame) fejlesztettek és állítottak tömegesen hadrendbe a hagyományos haderők ellen, és ezzel lépéselőnybe kerültek.
Köszi, ez már nagyon kiesett ennyi év után, úgy látom. ^^"
Surci írta:
Titkos írta:mi ez a termékelhelyezés a sok Pizza Hut-al?"
Most komolyan, van akit ez zavar? Szvsz még az életszerűséget is erősítette hogy egy létező márkát használtak fel benne (Japánban a Pizza Hut volt az anime egyik szponzora). Ez olyan, mintha valaki azon sírna, hogy pl. élőszereplős filmekben miért nem fantázianéven futó autómárkákat használnak, vagy az Audik elején a 4 karikát miért nem cserélik át 5-re...
Ja, zavarta őket, csak mivel közben közben "elutaztam" a topic elejére, én is most vettem észre, hogy egy csomó postot anno töröltek, pl. van rá utalás, hogy Rage is nyomott egy rage-et (bocs XD), de tekintettel a fanokra, inkább visszavonta azt, mielőtt flamewar alakult volna ki már a topic első oldalán. XD Szal ezek a postok vagy törölve lettek, vagy a "Milyen animét nézel mostanság" témába íródtak. (Amire meg pár éve rá lett nyomvsa egy "reset", így ezeket a postokat meg azért nem fogod már megtalálni. ^^") Na, a lényeg, hogy ja, voltak, akik az egész alapkoncepciót nevetségesnek találták, hódító Brit Birodalomtól kezdve Pizza Huton át mindennel. ^^" (Igazából amikor még az első szezon kezdődött, majdnem annyira megosztó sorozat volt ez is, mint teszem, azt az Elfen Lied. XD Aztán volt, aki a végére érve is ugyanúgy utálta, mint az elején, de azért az emberek nagy részét sikerült a végére "maga mellé állítania". Én hülye, valami hasonlót vártam amúgy a Cross Angétől is, hogy "á, ez is biztos csak az elején ilyen WTF", de ezt szinte már utólag letagadom, akkora fail lett. ^^" XD)

Na, de a Pizza Hutra visszatérve: akiket ugye pont az zavart, hogy szerintük eleve az is röhejes, hogy "az adott politikai viszonyok mellett" az angolok legyőzik a japánokat, azoknak nyilván pont nem lenne vigasz, hogy a Pizza Hut csak még jobban erősíti, hogy ez a cucc a valóságban játszódik. XD A másik meg az, hogy pont ez volt a gond, hogy nagyon látszott, hogy a Pizza Hut az egyik szponzor, mert ha annyi lett volna, hogy csak CC kap be 1-1 háromszöget úgy 10 epizódonként, vagy sétálnak az utcán és ott a háttérben a logó, az oké, de itt frankón olyan érzésem lett nekem is, mint mondjuk A Pusztító című Stallone filmben, ahol nem is volt más étterem a világon, (vagy legalábbis Amerikában XD) csak Pizza Hut. XDDD Szal itt is kb. mindenki ha evett, vagy rendelt, az tuti a Pizza Huttól jött, halomban álltak a dobozok a logóval rajta, stb... XDDDDD Már vártam, hogy mikor jönnek be vendégszerepelni a Tini Nindzsák, vagy esetleg mikor kezdődik valami étteremharc és tűnik fel hirtelen Ronald a sült krumplijaival... XDDDD (McGeass - Ronald of the Rivalization! :dirr:) És ezeket még mind úgy írom, hogy engem nem is zavart a dolog, igazából jót mosolyogtam rajta, de ennyi, viszont képzeld el azt, akinek alapból b*szta a csőrét és nem tudta ezt a dolgot poénra venni... XDDD

Ugyanakkor az is igaz, amit ha jól emlékszem, még Mordályos mondott egyszer, hogy igazából elég sok anime tele van japán termékelhelyezésekkel, csak ezeket az átlag néző vagy eleve nem tudja elolvasni, mert japán jelekkel vannak ott mondjuk az épületek oldalán, vagy ha latin betűs is az adott cég/termék neve, sok európai/amcsi nézőnek maga a név sem mond semmit, mert esetleg Japánon kívül nem is létezik az a láncolat. (Pl. megint a Pusztítóra visszautalva: ott az eredeti amcsi változatban White Castle az étterem, de mivel az a vízen túl nem terjeszkedett, ezért az európai változatban átszinkronizálták azt a pár mondatot, illetve kicserélték a logókat is, mivel így nekünk a poén nem jött volna át. XD) Szal valszeg ebből a Code Geass - Pizza Hut párosból is azért lett ekkora "balhé" anno, mert ismert márka és elég sokat nyomatták a sorozatban. XD
Surci írta:Utalások voltak erre, pl. amikor valamelyik első részben benn a suliban pont történelemóra van, akkor elhangzik olyasmi hogy I. Erzsébet uralkodása utáni viszályokban a brit uralkodóháznak menekülnie kellett Angliából (ez az angol polgári forradalom a valóságban), és az amerikai gyarmatokon rendezkedtek be - így történt az, hogy a sorozatban Britannia még mindig abszolút, és nem alkotmányos monarchia, ill. hogy a teljes amerikai kontinens alkotja a birodalmi anyaországot, míg Anglia már az EU része. Itt mellékelek egy térképet, a másik két nagyhatalom az EU, ugye az a jelenlegi Európa + Oroszország + az európai országok afrikai gyarmatai, a mai libdem berendezkedéssel, valamint a Kínai Szövetség (ahol az angol gyarmatosítás elmaradása miatt - ők Amerikában terjeszekedtek a Távol-Kelet helyett, ezért nem tartozik a koronagyarmatokhoz pl. India sem - elmaradt a félgyarmati státusz és a kommunizmust is megúszták, így megmaradt a császári-mandarin hivatalnoki rendszer), ami a kínai magterületeken kívül Indiát és Indokínát is vazallusként magába foglalja. Ezen kívül még Perzsia+arábia és Ausztrália függetlenek tőlük. Az invázió előtt ilyen "kis" független ország volt Japán is. Vagyis ez a világrend kb 3-400 éves alternatív fejlődés eredménye.
Köszi, ez nekem is kimaradt, plusz akkor azt az "utóbbi pár évtized alakult csak másként" dolgot is benéztem. XD Emlékszem, az R2 környékén kezdett összeállni nekem ez a CG-s világtérkép, amikor már bejöttek a kínaiak, meg mutatták, hogy Nina hová került és kiderült, hogy a britek fő kutatólaborja, illetve területei a mostani Amerika helyén vannak. XD
Surci írta:Az a jó abban a cuccban, hogy Lightot tényleg úgy ábrázolják, mint egy valódi megalomániás pszichopatát. Azoknak tényleg nincsenek érzelmeik (a fenti az egyik kedvenc jelenetem amúgy).Szvsz ha jobban megnézzük, akkor Lightnak a hatalom torzította el a személyiségét végletesen, míg Lulu már az első perctől eleve úgy indult neki az egész dolognak, hogy "nemérdekel mi lesz az ára, akkor is elpusztítom Britanniát". Valahol ez alapvető különbség a két karakter között.
Mert az egyiknek volt egy világos és megragadható célja, a másik pedig csak unatkozott és WoW előfizetés helyett Death Note-ozni kezdett, ami látjuk, hová vezetett nála végül... XDDDD (Ja, nekem meg a Blizzard a szponzorom... XDDDD) Egyébként viccen kívül: az egy dolog, hogy Lulu sokszor valóban e mögé a terv mögé bújt és "a cél szentesíti az eszközt" alapon ő sem riadt vissza a legtöbb dologtól, csak hogy a célját elérje, viszont nála épp ezért valahogy jobban meg tudtam érteni, hogy miért ilyen elszánt. Mert van egy terv, amiből nem enged, viszont ha ezt eléri, valószínűleg leáll. (Jó, mondjuk erről lehetne vitázni, hogy ha ő lesz a Brit Birodalom vezére, vajon a többi országot pl. békén hagyja-e és beéri-e ennyivel, vagy nekiáll utána azokkal is háborúzni, de ha úgy vesszük, végül ő már erről az egészről továbblépett, hiszen amikor bejött a képbe a halhatatlanság lehetősége, hirtelen már nem izgatták ilyesmik, mint "én lehetnék egy birodalom vezére". XDDD Mondhatnám úgy is, hogy bár ő nem akart az "új világ istene" lenne, legalábbis sosem mondta így ki, de végül ő inkább az lett, mint Kira... XDDD Viszont volt benne annyi "jófejség", hogy ennyi szemétség után ezt az "új világot" már békén hagyja a hatalmi törekvéseivel és a Zero-szerepet is másnak adta át. Kiráról ezt nem tudnám elképzelni, annyira énközpontú volt az egész rendszere, hogy ha történetesen lett volna valami Suzaku-szerű haverja, szerintem hamarabb vállalta volna be azt, hogy mondjuk megöli mindkettőjüket, mint hogy másnak adja át a teljes hatalmat, még akkor is, ha kiderült volna, hogy esetleg az a haver igazságosabb/jobb "isten", mint ő.) A tervükre visszatérve: ez az "én leszek az új világ istene" dolog egy jóval inkább megfoghatatlan katyvasz, ami mögé még könnyebb elbújni és ahogy te is írod, folyamatosan torzult el egyre inkább a jelleme. Lehet írtam már, de az elején még minimálisan tudtam neki szurkolni, viszont onnantól, hogy rendőrt ölt, nálam átment negatívba, hiszen nem mondjuk egy hatalmával visszaélő zsarut tett el láb alól, hanem a pali "mindössze" rá volt állítva a Kira-ügyre, ő meg becsinált egyből és egyszerűbb volt rögtön megölnie, mint kijátszania, vagy ilyesmi. Ezek után pedig egyre inkább eldurvult. Nála nem is igazán látszott, hogy hol a terv vége, mi lenne az a hatalom, aminél már azt mondja, hogy "jó, ennyi elég lesz, elégedett vagyok". Vagy én legalábbis nem tudtam volna kinézni belőle, hogy valaha is eléri ezt a szintet.
Surci írta:De jól megfogalmaztad! Igen, Azért is "emberközelibb" Lulu, mert a néző a reakciói miatt maga is jobban bele tudja élni magát a helyzetébe, míg Kiránál ez a teljesen érzelemmentes, számító hidegség idegen a legtöbb ember tapasztalataitól, hacsak a néző nem maga is egy hasonló pszichopata XD. Viszont én azért is bírom ennyire Kirát, mert ő olyan ember akit nem gátolnak az érzelmei, lévén nincsenek neki (ilyenekről hogy pl. morál, nem is beszélek, az Lulunak sincs) . Szal igen, emberibbenk emberibb, de jobbnak nem jobb szvsz.
Akkor kb. egyetértünk. XD Én is azért írtam, hogy "relatíve jobb", mert ugye mihez képest... XD Meg lehet tényleg az azonosulás miatt szimpatizálok jobban Luluval.
Surci írta:Sokszor előkerül ez az érv Lulu "jófejségét" bizonyítandó, hogy na igen, azért megváltoztatta a fennálló világrendet, és persze végső soron felszabadította Japánt, de ebből a szempontból Kira is egy pozitív szereplő, hiszen végül is megszüntette a háborúkat, kiiktatta a diktátorokat és terroristákat, szinte felszámolta a bűnözést az egész világon, ami ugyebár végeredményben nagyon is pozitív dolog, nem véletlen hogy a sorozatban rengetegen Istenként tisztelték. Mondjuk Griffről még ezt se lehet elmondani -_-
Ebben is van valami, de azért Kira "világa" kvázi egy félelmen alapuló terrorállam volt. Nagyon megmaradt bennem pl. az a jelenet, amikor Mattet elkapják és ott röhög, hogy "Na és most mi lesz? Csak nem fogtok egy embert szitává lőni a nyílt utcán... :D", vagy valami ilyesmi, aztán dehogynem... Szóval azért Lulu ennél békésebb, pozitívabb világot hagyott hátra (plusz a lehetőséget, hogy úgy alakítsák maguknak, ahogy akarják, ő részéről kiszáll ebből), nem valami középkornál is brutálabb vallási fanatikus államot, ahol ha szó szerint nem féled az "Istent", azonnal meghalsz. :dirr: Griff meg valóban nem tervezett semmi ilyesmit, de azért nála meg ott voltak a jelek, csak Guttsék sem merték maguknak beismerni, hogy a csóka nem százas, meg úgy voltak vele, hogy "jó, persze, mond ezt meg azt, de csak nem gondolja ő sem ennyire komolyan, biztos szeret minket, mégis csak a barátai vagyunk, velünk nem tenne semmit rosszat" stb-stb., aztán kiderült, hogy de, végig teljesen komolyan beszélt, de ez a nézőnek is csak a végén esik le. ^^" Más kérdés, hogy ő soha nem is ígért semmilyen "jobb világot" senkinek. XD Annyit mondott, hogy király akar lenni, saját birodalommal, de semmi többet. XD Persze a Band of the Hawk nagy része ugyanúgy a felszabadítót látta benne, mint ahogy a Black Knights Zeróban és ezért követték, miközben remélték, hogy ha már az ő vezetőjük, az csak jó lesz nekik is, ha hatalomra jut, de ezt Griff így szó szerint soha nem mondta, vagy ígérte senkinek. XD Bár egyébként nem kalkuláltak hülyén a fiúk, ha Gutts nem lép le a sorozat vége előtt nem sokkal, Griffith sem barmolja el a dolgokat és akkor lehet, hogy valami happy end-szerűség is lehetett volna ebből. (Persze Griff veszélyes jelleme, mint ketyegő bomba, örökké ott lett volna, de talán csak később tört volna ennyire felszínre, vagy nem ilyen durván és nem lesz a dologból egy komplett mészárszék, stb...)
Surci írta:ROFL Ryuk mint Light lelki társa? XDD Eléggé be lehett tépve aki ezt kitalálta. Olyan jó lelki társa hogy a végén megöli, ráadásul egyetlen alkalommal nem hajlandó segíteni neki. De Kirát se kell félteni, főleg hogy igen, rá is kérdezett hogy tudna megölni egy shinigamit, sőt Rem-et el is intézte.
Szerintem amúgy aki ezzel jött, az is félig poénból mondta, de ja... XDDDD
Surci írta:Igen, erről már beszéltünk egyszer, hogy nekem a végén azért tetszett Kira dísztemetése, ha már a világuralom nem lett az övé, ellenben a mangában nagyon durván végezte, abban semmi miéltóság nem volt.
Igazából itt jött elő az én gonoszságom, azon élvezkedtem, hogy "hát igen, ugyanolyan mocskos, undorító módon halsz meg, amilyen életet éltél". :twisted:
Surci írta:Mert az új világ Istene volt, aki sok gonosztól megszabadította a világot, egyetlen lépésre volt a világuralomtól, meg amúgy is egy zseniális karakter. Csinálja utána bárki, ha tudja XD Kira-fan is Kira-fan
Griff: Az univerzumomban élő öt démonúr egyike lettem, fölöttünk talán már csak valami valószínűsíthető teremtő erő áll, de azt még Miura sem magyarázta el pontosan. Nem kizárt, hogy halhatatlan vagyok, továbbá át tudok járni a valóság és a "démonvilág" között. Plusz csak úgy heccből később vissza is szereztem a bishounen formámat, mert bár jól néz ki a Batman-jelmez, de egy vezető adjon is magára! Jelenleg már komplett démonkirályságom van a földi síkon is, mert mondtam: "király leszek, saját birodalommal!" So I did!

Lulu: Halhatatlan "boszorkánymester" lettem, egy olyan csajjal az oldalamon, amilyen valószínűleg senki másnak soha nem lesz (említettem már, hogy ő is "halhatatlan boszorkány"?), eljátszottam a saját halálomat, csak hogy mindenki leszálljon rólam, a mártírkodó haveromra rákényszerítettem az én korábbi szuperhős-szerepemet (csak hogy neki se legyen túl sok ideje utánam szaglászni), mellékesen pedig Japánt is "felszabadítottam" és összejött a beígért "Nunnally no tame nii"!

Kira: Én akartam lenni az új világ istene, ez végül pár évig relatíve működött is, de aztán egy autista albínó és a csokoládéfüggő transzvesztita haverja ketten térdre kényszerítettek. Én sem tudom, mi ütött belém, bár ha tippelnem kéne, ott rontottam el, hogy egy labilis idegrendszerű fazont bíztam meg, hogy legyen a "dublőröm", akinek az új világ iránti igénye egyedül abból táplálkozott, hogy anno naponta WC csészébe nyomták a fejét az osztálytársai és ezért "bosszút akar". Egy mocskos gyártelepen fúltam bele a saját vérembe, előtte az a lúzer rendőr, aki az egész sorozat alatt comic relief volt, három golyót belém eresztett, majd kishíján főbe lőtt (a kollégái szedték le rólam), végül pedig az a Shinigami nyírt ki, akitől eleve a "hatalmamat" kaptam. (Ha ezt előre tudom, beruházok azokra a Shinigami-szemekre, de már mindegy...)

Ah, ez jólesett. XD Szal nem azért, de nekem Light így "sikertörténeti" szempontból max csak bronzérmes lehet hármuk közül. XD
Surci írta:Több tiszteletet az Új Világ Istenének!
Lásd az előző részt... XD Amúgy nekem nem tud ártani, titkos a nevem. XDDD
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Code Geass

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Titkos írta:Most komolyan, ha ez a gyerek ekkora zseni, miért elégedett meg a színötös érdemjegyeivel? Minimum valami tizen-huszonéves Tony Starknak kellett volna lennie ennyi ésszel, aki fúziós reaktort építget a szobájában, meg ilyenek. XD Ha már zseni vagy, csináld nagyban! XD
Nem tudom, miért olyan nehéz elképzelni, hogy egy tinédzsert nem motiválja semmi.
Titkos írta:Ha nem jön Ryuk, egész életében salarymanként tengette volna életét, mert "jajj, hát nekem úgy sem felel meg már semmilyen földi kihívás, hisz annyira okos vagyok!", vagy mi? XD
Lehet. Talán talált volna valami olyan elfoglaltságot, ami nem untatta volna halálra, de olyat valószínűleg nem, amiben ki tud teljesedni. Ó, nem, nem hiszem hogy a WoW olyan elfoglaltság lenne, ami "lemozgatta volna" az agysejtjeit.
Titkos írta:Ne várja, hogy majd halálistenek, meg noteszek hulljanak az égből, amik csak azért jönnek, hogy őt külön szórakoztassák. XD
Nem várta.

Bocsi az offért.
Válasz küldése