Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Ayla »

ejha, elszaladt veletek a ló... ahogy így olvasom a sok sok friss értékelést, feltűnt valami:

öregszik a nép itten.

Azaz: mi másért kezdenétek leértékelni az egyszerű, szimplán szórakoztatónak szánt, csöcsmentes nyugis, paródiás school life, slice of lifeokat? Mert nincs benne elég mondanivaló egy felnőtt ember számára.

Sajnálom, de az Ouran High School Host Club nincs túlértékelve és az én szememben sosem volt egyedülálló a műfajában, még ha gyakorlatilag kábé az is. A OHSHC egy gyönyörű iskolás anime és az egyik legszórakoztatóbb animés példa, pont mert kilsés karaktereken van, akik attól még nem agyatlanok és nem is bábuk és kiszámíthatóak mint a Free. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Szóval nagy általánosságban azért van lehúzva (aka túlértékelve csúnyán ebben a topikban) egy rakás anime, mert szimplán kinőttétek. :D Nem mondom, hogy én nem öregszem és nem változik az ízélesem és az elvárásaim amikor animét nézek, de valljuk be, hogy ha megvizsgálod ugyanazt az animét 10-15-25 éves fejjel majd 45 évesen más és más értékszintre kerül.

Ezt nem elfelejteni. Nem csak műfajnak gyártanak a stúdiók és rajzolnak a mangakák, hanem korosztálynak is. Álatlában pedig mindig az kapja a legnagyobb hypeot amit 14-18 évesek néznek így mi is azzal kezdjük a listát még most is amikor már nem vagyunk 15 évesek.

Legjobb példának a visszaértékelésre a NANA-t mondanám. Nem is tudom mikor láttam, szerintem 16 évesen, emlékszem megrázott és nem tetszett annyira mint egy Ouran. Tavaly volt szerencsém elolvasni a mangából elég sokat (ami amúgy sokkal több animés elemmel és erőltetett poénnal van teli), mégis teljesen másképp láttam az animét és a világot. Miért? Élettapasztalat.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

:goodpost: Teljesen igazad van, Ayla!
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Lehet hogy igen, lehet hogy nem. ::^_^:: Nekem már akkor sem számított kiemelkedő darabnak az Ouran, amikor sacc/kb. 19 évesen néztem. Akkor ugyan úgy jött a "fanok mit esznek ezen ennyire?" reakcióm, csak nem hoztam a világ tudomására, mert nem voltam nagy fórumozó. Azóta eltelt 4 év, de jó pár animével ellentétben nem húztam le még jobban, csak azért mert öregebb lettem. Az viszont tényleg igaz, hogy változik az ember ízlése az évek múltával. Egyébként az Elfen Lieddel is így voltam, még pályafutásom elején, 16 évesen néztem meg. Erre persze mindenki nekem támadott, hogy túl fiatal vagyok és nem értettem meg a mondanivalóját. 23 évesen sem gondolom, hogy az EL-nek bármiféle mély értelme lenne. :drop:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ez a "kinőttétek" szöveg nálam ott sántít, hogy a mai napig nézek azért elég sokféle animét (sőt, amcsi rajzfilmeket is), köztük nem egy olyat is, amit bizony bőven nem az én korosztályomnak szántak (most kapásból mondhatnám az MLP-t, de az animéknél maradva szerintem pl. a Shingekit sem épp 27 éveseknek írják elsősorban, mégis marhára élveztem, ott fanboykodtam végig az átváltozásokat, meg minden... XD). Az persze tény, hogy mondjuk 15 évesen máshogy csapódik le az emberen 1-1 sorozat, mint 25 évesen, de azért én jellemzően nem is azt várom el, hogy akárhány éves vagyok, mindig "nekem szóljon", az adott cucc, mindössze az lenne a lényege, hogy szórakoztasson, illetve ha arról híres, hogy ez valami "mérföldkő", akkor azért ez valamilyen formában látszódjon rajta. De egyébként ezt félretéve, én sosem mondtam az Ouranra, hogy szar lenne, azt mondtam, hogy túlértékelt. Ezt a jelzőt pedig pont azért érdemelte ki nálam, mert ha bárki is a szájára meri venni, akkor egyből kap egy olyan okfejtést, mint amilyet most te is lenyomtál itt róla, hogy a sorozat epic és biztos a nézőben van a hiba, amiért nem tudja annak nagyságát értékelni. ^^"
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Titkos írta:Ez a "kinőttétek" szöveg nálam ott sántít... Az persze tény, hogy mondjuk 15 évesen máshogy csapódik le az emberen 1-1 sorozat, mint 25 évesen, de azért én jellemzően nem is azt várom el, hogy akárhány éves vagyok, mindig "nekem szóljon", az adott cucc...
Más, persze hogy más lenne minden, ha mondjuk 10 évvel később néznéd végig. Annyi dolog történik az emberrel ennyi idő alatt, hogy ő maga is változik, új, más szemmel látja majd ugyanazt. És könnyen lehet, hogy az akkori énjének más történet fog "betalálni". Ha meg ennek az időtartamnak az eleje olyan, hogy az anime még újdonság neki, akkor főleg sok minden változik benne a (gyűjtő)műfajjal kapcsolatban. A felgyűlő tapasztalatok miatt mást vársz, még az is lehet, hogy cinikusabb leszel, vagy csak műértőbb, vagy csak mást élvezel. Egyáltalán nem is biztos, hogy ennek adott személy esetén bármi köze van a korhoz. Én se tiniként kezdtem animét nézni, mégis sokat változott, hogy mi csúszik le szódával vagy anélkül :lol:
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Péter »

Titkos írta:Ez a "kinőttétek" szöveg nálam ott sántít, hogy a mai napig nézek azért elég sokféle animét (sőt, amcsi rajzfilmeket is), köztük nem egy olyat is, amit bizony bőven nem az én korosztályomnak szántak...
Pontosan erről van szó. Hogy mást ne mondjak, ott van például a Hellsing, amit én már 16 évesen se találtam szórakoztatónak, pedig elviekben az ugye, pont nekem szólt volna. Ugyanez fordítva, mai 25 éves fejemmel, már nem kéne hogy érdekeljen, mondjuk egy Fruits Basket, mégis legalább bele szeretnék nézni. Ami nem mondható el, mondjuk az ilyen Vividred Operation szerűségekről, ami megint csak nekem kéne hogy szóljon. :mosoly:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Surci »

A leírtak nagy részével egyetértek, vannak sorozatok, amiknél tényleg nem értem, hogy mit esznek rajta annyian.

Overrated:

Natúró-Blícs ugye alap, borzalmas, főleg az előbbi. A Blícs meg tipikus példája annak hogy lehet egy alapból jól startoló sorozatot baromira elcseszni. A Soul Society + Bount Saga még teljesen jó, az Arrancarnál már szívtam a fogamat, ott kezdett el az egész natúrósodni. Aztán jöttek a fillerek, és itt fel is adtam, ahogy hallom nem vesztettem semmit, mert csak egyre rosszabb lett.

Elfen Lied: na erről már szerintem mindent leírtak az előttem szólók. A legeslegtúlhájpoltabb anime ever, véreszájú fanokkal, akiknek meggyőződésük, hogy a művészet és a lélekábrázolás alapja a VÉR. Ha kivesszük a vértengereket, a világon semmi, de semmi nem marad az egészből, szerintem még azon az őszön elfelejtette volna az a 10 otaku is, aki minden szemetet megnéz. Egyszerűen annyira SEMMI az a cucc a belek és a guro nélkül, hogy szerintem még ismertetője se lenne sehol.

Kenshin OVA: Ezt csak simán nem értem. Volt egy remek hangulatú sorozat, aminek volt mondanivalója, volt benne egy csomó poén, rendes történet meg minden, aztán kijön ez. Kb. semmi köze az eredetihez, és maga az előzménytörténet jó lenne, ha nem folyamatos angyseléssel telne az egész. Komolyan, ennyi angstet SOHA egy animuban se láttam még, pedig pár százon már túlvagyok. De a népnek valamiért ez kell, biztos azt hiszik hogy attól mélyértelmű egy anime, ha a karakterek folyamatosan magukat sajnálják.

Rozen Maiden: Önmagban nincs ezzel semmi gond, de annyira azért nem nagy szám hogy tizenX évvel a vetítése után is ekkora nagy hivatkozási alap legyen. Kicsit rendhagyóbb magical girl-misztikus cucc, de semmi extra. Néhány helyen meg seinen-nek van minősítve, hát ROTFLOL :D

Chrono Crusade: Ez sem rossz, de semmi extra, ennek ellenére máig stabil helye van a mindenféle toplistákon.

Kimi ga Nozomu Eien: Sokszor hallom hogy ha valódi romantikus animét akarok nézni, akkor ez a tuti. Aha, ha a romantika és az igaz szerelem a folyamatos angstelést és az állítólag szeretett másik fél/legjobb barát átverését jelenti akkor tényleg ez kell ide :dirr: Mitsukinál és Takayukinál gyengébb, sőt azt kell mondjam undorítóbb jellemű karaktert eddig nem sokat láttam.

Haruhi: A moe-időszámítást kb. innen datálhatjuk, de azon kívül hogy az otakuk baromira elfogultak ezzel az animével, semmi másról nem szól iskolai randomkodáson kívül. Nincs ezzel semmi gond különben, csak ezt a mai napig nem múló hájpot nem értem körülötte.

K-ON: Haruhi2, csak tizedannyi minden sem történik benne. Abban legalább volt 1-2 jó poén. Dehát a MOE a korszellem.

Mirai Nikki: Uh. Na ezzel azért vagyok gondban, mert értem én hogy ezt Yuno miatt kellene szeretni, és KIZÁRÓLAG miatta van ez a hihetetlen hype is körülötte, csak azt nem értem, hogy nem tűnik fel mennyire yandere-klisé ez a csaj? Ráadásul nem is a jobb fajtából. Autista életcsászár Yukiteru-kunról már nem is szólok, aztán a karakterek egy része ahogy kinéz, hát eleve komolyanvehetetlenné teszi. Én szeretem az ilyen Battle Royale-féle cuccokat, és még Yuno-t is elnéztem volna (pedig milyen jó yandere karaktert lehetett volna írni egy ilyen szerepre, istenem...), ha legalább valamivel komolyanvehetőbben adják elő az egészet, nincs lufifejű öregasszony, szoba közepén álló kutyaketrec (aha, abba volt bezárva Yuno, nem is elég ha rázárják kulccsal az ajtót...), szobalánynak öltözött terrorista Minene, meg hasonlók, de így...

Kill la Kill: én 8/10-et adtam rá, nagyon jól szórakoztam, de a TTGL2, "Trigger saves anime" meg hasonlók azért enyhén szólva túlzások. Meg a vége... Eh.

NGE: Na ez tipikus példája annak hogy mennyire más szemmel nézi az ember 10 évvel később ugyanazt az animét. Mondjuk ez tényleg animetörténeti mérföldkő volt anno, nem is igazán mondanám overratednek a mai napig sem pont emiatt, de amit a fanok műveltek vele, hát LOL, a 90-es évek Elfen Lied-je ebben a relációban. És most magamat is ideértve, nálam véresszájúbb NGE-fanboy nem is kellett :vigyor: Máig nagyon szeretem, Asuka máig az egyik top anime karakterem, de amikor olvasom a máig vérre menő vitákat a szimbolikáról meg egyebekről, hát hatalmasakat szoktam röhögni :D

Underrated

Haibane Renmei: Amilyen híres és (szvsz kicsit túl)hájpolt a Lain, annyira kevesen ismerik ezt a cuccot. Pedig tényleg megéri megnézni, a legvégén egy óriási csavar van a sztoriban, és az egész világa annyira hangulatos és egyedi, hogy engem, aki nem szereti a lassú tempójú cuccokat is simán le tudott kötni. A vége meg egyszerűen zseniális.

Hachikuro: Ez is ide tartozik, slice of life-ból végre egy olyan ami nem középiskolás hülyéskedés, hanem valamennyire életszerű is, és ahogy elő van adva, az szerintem utánozhatatlan. Mondjuk én elfogult vagyok ezzel az animével nagyon, elsőéves egyetemistaként néztem és totál a helyükbe tudtam képzeni magamat, így itt az objektivitásom kicsit csorbul, dehát ez van. :D

Dennou Coil: Nem értem ha a Lain ennyire ismert, akkor ez miért nem lett az? Ja persze, kevesebb benne az érthetetlen, misztikus elem, és kevesebb sötét tónust használtak a színezésnél. Pedig egy nagyon szép és ötletes anime, és a maga módján ugyanazokat a kérdéseket feszegeti mint a Lain, csak a körítés más (jóval emészthetőbb).

Jaigen, többször láttam itt a topicban a Dezsnyótot és a Code Geasst is emlegetni mint túlértékelt animét. Szerintem pont hogy a helyükön vannak kezelve, mert tényleg mindkettő színvonalas és jó cucc a maga nemében, itt érthető a rajongás is, ami a mai napig nem akar csillapodni. Persze, nem tökéletesek, és nem is kell mindenkinek szeretni, de azért messze az átlag felett vannak szerintem. Ezek már olyan alapművek mint a GITS, az NGE, az OMG, a Sailor Moon vagy a DBZ. És ezt mindenféle túlzás nélkül mondom, nem tudom mennyire nevezheti magát animésnek az aki ezekkel nem találkozott, függetlenül attól hogy tetszett-e neki vagy nem. És ezt tényleg objektíve írom, mert bár én mindkettőnek nagy fanja vagyok, az SM-et meg például nem bírom elviselni, attól sem tagadom el hogy alapmű volt.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Natúró-Blícs ugye alap, borzalmas, főleg az előbbi. A Blícs meg tipikus példája annak hogy lehet egy alapból jól startoló sorozatot baromira elcseszni. A Soul Society + Bount Saga még teljesen jó, az Arrancarnál már szívtam a fogamat, ott kezdett el az egész natúrósodni. Aztán jöttek a fillerek, és itt fel is adtam, ahogy hallom nem vesztettem semmit, mert csak egyre rosszabb lett.
Na igen. Az első "csak" vérgagyi (hála az égnek, lassan csak vége lesz, a mangában most megy a végső fight, remélhetőleg az anime sem húzza tovább ezután egy fél évnél), a második meg valóban úgy lett volna jó, ha mondjuk kb. 10-20 köteten belül befejeződik, mert már tényleg rossz nézni, hogy mivé lett az egész. Ahogy a Narutónál masszív ellenszenvem miatt, úgy a Bleach-nél szánalomból kérem, hogy legyen már vége. ^^"
Surci írta:Kenshin OVA: Ezt csak simán nem értem. Volt egy remek hangulatú sorozat, aminek volt mondanivalója, volt benne egy csomó poén, rendes történet meg minden, aztán kijön ez. Kb. semmi köze az eredetihez, és maga az előzménytörténet jó lenne, ha nem folyamatos angyseléssel telne az egész. Komolyan, ennyi angstet SOHA egy animuban se láttam még, pedig pár százon már túlvagyok. De a népnek valamiért ez kell, biztos azt hiszik hogy attól mélyértelmű egy anime, ha a karakterek folyamatosan magukat sajnálják.
A "legjobb" az egészben az volt, hogy (legalábbis nálunk, de ha jól láttam, valamilyen mértékben az angol oldalakon is) kialakult két "szekértábor" ezzel kapcsolatban, akik képesek voltak kb. évekig azon vitázni, hogy melyik az "igazi" Kenshin és általában attól függött, hogy melyik oldalhoz tartoztak, hogy a TV-t, vagy az OVA-t látták-e hamarabb. :dirr: (Pedig ha tudták volna, hogy az eredeti mangában az igazság és sem a szétfillerezett TV, sem a szétangstelt OVA nem adhatja vissza az igazi Kenshin feelinget...bocs, fanboy-reklám volt. :dirr: XD)
Surci írta:Rozen Maiden: Önmagban nincs ezzel semmi gond, de annyira azért nem nagy szám hogy tizenX évvel a vetítése után is ekkora nagy hivatkozási alap legyen. Kicsit rendhagyóbb magical girl-misztikus cucc, de semmi extra. Néhány helyen meg seinen-nek van minősítve, hát ROTFLOL :D
Én nem láttam ezt, csak szólok, hogy annyira népszerű, hogy vagy épp most, vagy 1-2 éve jött ki Japánban egy újabb szezonja. XD
Surci írta:Chrono Crusade: Ez sem rossz, de semmi extra, ennek ellenére máig stabil helye van a mindenféle toplistákon.
Azért ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy a főszereplő szerelmespár "double-kill" halála a végén elég szokatlan volt egy ilyen stílusú romantikus shounen cuccban és ez valszeg erősen hozzátett ahhoz, hogy "kult státuszt" érjen el. (Ahogy az is, hogy a főgenya túlélte a végén, ergo mondhatjuk, hogy majdnem a semmiért volt az egész áldozatuk.) Nem mondom, hogy példa nélküli, hogy kinyírják a főszereplőket a sztori végén, de így is kevés példát tudok rá hasonló jellegű sorozatokból. (Értsd: ami nem "vérdráma" már az elejétől kezdve, hanem aranyosan/viccesen kezdődik és úgy darkosodik be egyre inkább.) Oké, persze, már az elejétől kezdve mondogatták, hogy ez lesz a vége, de ott volt a nézőben a happy end iránti vágy, hogy "hátha valami közbejön, hátha megússzák, hátha ki lehet játszani azt a k*rva szerződést...", aztán BUMM, nem lehet! Picit beüt szerintem. XD Illetve tetszett az a ködös-sötét-démonos atmoszféra is, ami majdnem végig jelen volt a cuccban. (Mondom persze mindezt úgy, hogy a mangája még így is köröket ver az animére és inkább azt kéne a két verzió közül túlhypolnia a fanoknak, arról viszont lefogadom, hogy sokan nem is tudnak, vagy legalábbis igen kevesen olvasták végig. Esetleg talán csak azóta, hogy nálunk is kiadták.) Bár bevallom, én nem annyira úgy találtam, hogy túlhypolt lenne (régen mindenképpen, de ma?), inkább azt tapasztalom manapság, hogy ha mondjuk tíz emberből egy megemlíti, hogy neki bejött ez a sorozat, akkor a másik kilenc helyből lehurrogja, hogy "mi, az a gagyiság?" Meg találkoztam ennél is azzal (amivel pl. a Code Geass-el kapcsolatban is), hogy amíg futott a cucc, vagy úgymond "menő" volt, egy csomóan égre-földre dicsérték, de mihelyt alábbhagyott a láz és eltelt pár év, pont ezek a "nagy fanok" lettek a cucc legvérmesebb köpködői. Mintha szégyellnék, hogy egyszer ők is szerették, vagy nem tudom... XD
Surci írta:Kimi ga Nozomu Eien: Sokszor hallom hogy ha valódi romantikus animét akarok nézni, akkor ez a tuti. Aha, ha a romantika és az igaz szerelem a folyamatos angstelést és az állítólag szeretett másik fél/legjobb barát átverését jelenti akkor tényleg ez kell ide :dirr: Mitsukinál és Takayukinál gyengébb, sőt azt kell mondjam undorítóbb jellemű karaktert eddig nem sokat láttam.
Egyetértek, szenvedés volt ezt a cuccot végignézni, a szereplőgárda pedig hosszú időre bekerült nálam is a "legmegvetendőbb cast" klubba. (Csak aztán jött a School Days, egy olyan gárdával és "főhőssel", akik mellett Zombieyuki és Ms "Kúrógép" Önző Mitsuki még pajkos csínytevőknek tűnnek csupán. :dirr: Apropó, ezt a csodát nem akarod megnézni? XD Túl is van hypolva és szinte garantált az 1-3 pontos anime élmény! XDDDD)
Surci írta:Haruhi: A moe-időszámítást kb. innen datálhatjuk, de azon kívül hogy az otakuk baromira elfogultak ezzel az animével, semmi másról nem szól iskolai randomkodáson kívül. Nincs ezzel semmi gond különben, csak ezt a mai napig nem múló hájpot nem értem körülötte.

K-ON: Haruhi2, csak tizedannyi minden sem történik benne. Abban legalább volt 1-2 jó poén. Dehát a MOE a korszellem.
Az elsőt még nem láttam, de már pusztán a hype miatt is végig akarom majd nézni, bár bevallom, eléggé rossz érzésem van már így előre... XD A második még jobb is lett ahhoz képest, amire számítottam, de egyetértek, az, hogy ez is valami Narutóhoz hasonló "egy évtizedet meghatározó anime" lett (csak nem shounen, hanem slice of life fronton), finoman szólva is nevetséges.
Surci írta:Mirai Nikki: Uh. Na ezzel azért vagyok gondban, mert értem én hogy ezt Yuno miatt kellene szeretni, és KIZÁRÓLAG miatta van ez a hihetetlen hype is körülötte, csak azt nem értem, hogy nem tűnik fel mennyire yandere-klisé ez a csaj? Ráadásul nem is a jobb fajtából. Autista életcsászár Yukiteru-kunról már nem is szólok, aztán a karakterek egy része ahogy kinéz, hát eleve komolyanvehetetlenné teszi. Én szeretem az ilyen Battle Royale-féle cuccokat, és még Yuno-t is elnéztem volna (pedig milyen jó yandere karaktert lehetett volna írni egy ilyen szerepre, istenem...), ha legalább valamivel komolyanvehetőbben adják elő az egészet, nincs lufifejű öregasszony, szoba közepén álló kutyaketrec (aha, abba volt bezárva Yuno, nem is elég ha rázárják kulccsal az ajtót...), szobalánynak öltözött terrorista Minene, meg hasonlók, de így...
Túlzottan nem akarom védeni, meg tényleg volt benne sok gagyiság, de akár hiszed, akár nem, nem csak Yuno miatt lehet élvezni/szeretni/nézni. :vigyor: Én rühelltem őyandereségét (na jó, talán ez túlzás, de rohadtul nehezen tudtam vele azonosulni), Yukiteruval dettó ez volt a helyzet, ellenben a kevésbé fontos szereplők között sikerült nem egy kedvencet találnom és engem ez a "jövőbe látó mobillal öld meg az ellenfeledet" sztori is simán a képernyő elé szegezett. :) Persze ha belegondolsz, tényleg találni lyukakat a sztoriban majd minden részben, de azzal nem értek egyet, hogy csak a yandere-fanboyok tudnák élvezni a sorozatot.
Surci írta:Kill la Kill: én 8/10-et adtam rá, nagyon jól szórakoztam, de a TTGL2, "Trigger saves anime" meg hasonlók azért enyhén szólva túlzások. Meg a vége... Eh.
Na igen, ahogy shounen-fanboyként a Naruto iránti hype érintett különösen fájón, úgy TTGL-fanboyként meg a KlK körüli őrjöngés. Szal az egy dolog, ha az ex-Gainaxosok így akarják promózni az új animéjüket, legyen, de hogy a fanboyok egy része ezt kompletten be is nyalja és utána úgy hirdeti, mintha tényleg ez lenne a TTGL 2...az bizony vérgáz. Meg ha már mondtad, hogy az Elfen Lied-ből kiszedve a vért, kb. semmi nem marad (ami tök igaz és arra a részre csak azért nem reagáltam, mert nem volt mit hozzátennem XD), akkor azért a KlK fanoktól is megkérdezném, hogy ha a látványos akciót, meg fanservice-t kiszednénk ebből a sorozatból, akkor mégis mi olyan marad belőle, ami nem hogy TTGL 2 "díjra" lenne érdemes, de egyáltalán bármi maradandó "értéket" alkotna?
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Péter »

Surci írta:Natúró-Blícs
Ezekre inkább azok vannak ráizgulva nagyon, akik a anno ezekkel kezdték a pályafutásukat, még az Animaxon. A tőlük idősebbektől, inkább csak az oltást kapja mindkettő. Hozzáteszem, teljes joggal.
Surci írta:Elfen Lied:Ha kivesszük a vértengereket, a világon semmi, de semmi nem marad az egészből, szerintem még azon az őszön elfelejtette volna az a 10 otaku is, aki minden szemetet megnéz.
Kb. ugyanez elmondható a másik jómadárról, a School Days-ről, aminél ha nincs a Nice Boat, a kutya se emlékezne rá.
Surci írta:Rozen Maiden
Chrono Crusade
Ezek meg főleg azoknak a TOP listáin szoktak szerepelni, akik anno ezekkel kezdték, amúgy meg nem nagyon szokásuk 2000-nél régebbi animéket nézni.
Surci írta:Haruhi
K-ON
Na ezek viszont szimplán a moe éra számlájára írhatók. A Haruhi jobb esetben is egy középszerű animu volt, a Kejjonról viszont még ez se mondható el.
Surci írta:NGE:Máig nagyon szeretem, Asuka máig az egyik top anime karakterem, de amikor olvasom a máig vérre menő vitákat a szimbolikáról meg egyebekről, hát hatalmasakat szoktam röhögni :D
Dettó. Számomra is egy meghatározó élmény volt, és mai napig az egyik kedvenc animém, de hogy az elvetemült fanjai, sokszor az El táborral vetekednek mentalitás szintén, az is biztos.
Surci írta:Ezek már olyan alapművek mint a GITS, az NGE, az OMG, a Sailor Moon vagy a DBZ. És ezt mindenféle túlzás nélkül mondom, nem tudom mennyire nevezheti magát animésnek az aki ezekkel nem találkozott, függetlenül attól hogy tetszett-e neki vagy nem.
Jó most ilyet bárki mondhatna, hogy szerinte mi az, ami alapmű, és ha valaki nem találkozott még vele, az hogy nevezheti magát animésnek? Hát pont úgy. Spec ha nem lett volna ekkora hypeja mondjuk a DN-nek, és nem folyik éveken keresztül még a csapból is ez, tuti kihagytam volna.

A Geez-nél még azt mondom igen, érthető hogy miért cuppantak rá ennyire, megérdemli a hírnevét (az első évad). Viszont a DN számomra az a kategória, ami egy picivel komolyabb egy átlag nyomozós storynál, de annyival semmiképp sem, hogy ebből egy alapmű legyen. Akkor már inkább a Monster érdemelné azt meg, mint epic pszichothriller.
Titkos írta:
Surci írta:Kill la Kill: én 8/10-et adtam rá, nagyon jól szórakoztam, de a TTGL2, "Trigger saves anime" meg hasonlók azért enyhén szólva túlzások. Meg a vége... Eh.
Na igen, ahogy shounen-fanboyként a Naruto iránti hype érintett különösen fájón, úgy TTGL-fanboyként meg a KlK körüli őrjöngés. Szal az egy dolog, ha az ex-Gainaxosok így akarják promózni az új animéjüket, legyen, de hogy a fanboyok egy része ezt kompletten be is nyalja és utána úgy hirdeti, mintha tényleg ez lenne a TTGL 2...az bizony vérgáz. Meg ha már mondtad, hogy az Elfen Lied-ből kiszedve a vért, kb. semmi nem marad (ami tök igaz és arra a részre csak azért nem reagáltam, mert nem volt mit hozzátennem XD), akkor azért a KlK fanoktól is megkérdezném, hogy ha a látványos akciót, meg fanservice-t kiszednénk ebből a sorozatból, akkor mégis mi olyan marad belőle, ami nem hogy TTGL 2 "díjra" lenne érdemes, de egyáltalán bármi maradandó "értéket" alkotna?
Jó de most egyes fanok gyökérsége miatt az anime a hibás? Akit ez az anime meggyőzött arról, hogy ez valóban egy TTGL 2.0, az szvsz meg is érdemli, kiváló ágyútöltelék lett belőle. =D

Egyébként, szerintem most még korai ezt így kijelenteni, hogy a KLK túlértékelt lenne, pláne hogy én (ahogy írtam is) pont azt tapasztalom, hogy mióta véget ért az anime, mintha a fandom szépen lemorzsolódott volna, úgy minden téren. Már nem pezsegnek a topicok, nem szállingóznak a fanartok mindenfelé, nincs minden 3. felhasználónak KLK avatarja, és a többi. Magyarul, mint ahogy általában lenni szokott az ilyen éves hypeoknál, amíg tartott, addig az égbe emelték, aztán a torony leomlott, és megmaradt az alap, a kemény mag.
Kép
Avatar
Keelia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2014.09.23. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: leginkább a gép előtt

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Keelia »

Nekem a Chrno Crusade még mindig benne van a 10-es listámban, bár tény, nem láttam túl sok animét, max. 100 ha van a listámon xD Talán amint Titkos is mondta, a vége volt az, amiért anno nagyon tetszett, és még most is tetszik, mert ilyen stílusú animében, meg úgy általában animékben ritkán találkozom ilyen befejezéssel, és ez üdítő volt a maga nemében. Rozen Maiden is anno a TOP10-emben volt, de mai szemmel már látom, hogy elég kusza volt az anime, néhány szereplő meglehetősen idegesítő, de azért még egy decens kis anime lett. És megvallom, engem a babák dizájnja fogott meg, imádom a babákat és a viktoriánus ruhákat :vigyor: Haruhi és K-On-nal pedig egyetértek, ahogy ezekhez sorolnám még a Lucky Start is. Értelmetlen moe az összes, de hát ha ez kell a népnek...

Viszont az, hogy mi alapmű... számomra eleve bnem létezik, hiszen ami nem érdekel, vagy a rajzolása nem tetszik, azt nem fogom megnézni. Tudom, nem a grafika/rajzolás a lényeg, tudom, de ha fáj ránéznem, akkor képtelen vagyok rávenni magam :D Azt hiszem ez is az egyik oka, hogy én, és a régi animék nem igazán vagyunk barátok.
Ahogy filmekből, úgy animékből sem láttam az alapművek 90%-át, mert egyszerűen nincs olyan érzésem, hogy ezt most nekem feltétlen látnom kéne. Ugyanígy megy nálam a hype-al, max. belenézek 1-2 részbe, hogy mit esznek rajta az emberek, de a népszerűsége, és az "ez alapmű, ha nem láttad, nem is vagy ember" nem befolyásolhat :vigyor:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Péter írta:Kb. ugyanez elmondható a másik jómadárról, a School Days-ről, aminél ha nincs a Nice Boat, a kutya se emlékezne rá.
Ebben van valami, de én azért emlékszem, hogy még az ending előtt már kész lover/hater tábor szerveződött Makoto gyere köré. Akik utálták, azok ugyanezért, amiért te vagy én is utáljuk, akik meg szerették, azok komolyan úgy voltak vele, hogy "Makoto is DA MAN!", mert milyen "cool csávó" már, hogy nem csak 4-5 "csaja" volt, de ezekből többel már le is feküdt és közben tesz arra, hogy melyiket mennyire teszi tönkre. A gond csak az, hogy ez nem valami Kira-féle zsenialitás miatt jött neki össze (oké, akkor is rühellném valszeg, de legalább a képességeit elismerném XD), hanem mert a rendező úgy akarta, így nem igazán értettem soha, hogy lehet őt különösebben ajnározni.
Péter írta:A Geez-nél még azt mondom igen, érthető hogy miért cuppantak rá ennyire, megérdemli a hírnevét (az első évad). Viszont a DN számomra az a kategória, ami egy picivel komolyabb egy átlag nyomozós storynál, de annyival semmiképp sem, hogy ebből egy alapmű legyen. Akkor már inkább a Monster érdemelné azt meg, mint epic pszichothriller.
Engem amúgy a DN-ben is leginkább a "mágikus napló", meg a "lol, vicces halálisten" fogott meg, ugyanúgy, ahogy a "Geez"-ben (lol... XD) meg a "varázsszem". XD Szóval nem tartom kizártnak, hogy léteznek még hozzám hasonló "mesemániások", akiket az ilyen természetfeletti szálak vesznek rá, hogy nézzenek meg egy olyan sorozatot, amit amúgy lehet el se kezdenének. (Jelen esetben "nyomozós anime" illetve "mechás anime". XD) A Monsterrel amúgy pl. pont ez a helyzet, eddig csak jót hallottam róla és a pszichothriller műfajával sincs bajom, főleg, ha jól van összerakva, de azért még valami "tévén keresztül végzi el az élő gerincműtétet Tihanyi doktor!"-jellegű karakterrel feldobhatnák és akkor már holnap kezdeném. :lol:
Péter írta:Jó de most egyes fanok gyökérsége miatt az anime a hibás? Akit ez az anime meggyőzött arról, hogy ez valóban egy TTGL 2.0, az szvsz meg is érdemli, kiváló ágyútöltelék lett belőle. =D
Azért valóban nem az anime, de azért már igen, hogy szándékosan erre apellálva készítették el. "Lengessük be reklámnak a TTGL-t, aztán csináljuk a szokásos csöcsök + akció + látvány" hármast, meg nyomassuk az erőltetett, hőbörgő karakereket, a fanboyok már meg is fogják enni." Ahogy meg is ették.

Közben eszembe jutott még egy túlértékelt darab: a Crayon Shin-chan-t eddig szimplán csak minden idők legrosszabb animéjének tartottam, de a múltkor szembesültem vele MAL-on, hogy ez az izé '92 óta fut Japánban szünet nélkül! O_O Ez lesz a végén a Doraemon 2, vagy mi? Amúgy ilyen "japán Simpsons"-jellegű cucc akarna lenni, de ahogy én tapasztaltam, gyerekanimének túl erős helyenként (a főhős folyamatos seggriszálása, melles/jó nős poénok, stb.), felnőtt animének viszont túl infantilis. Mindezek mellett az animetörténelem egyik legidegesítőbb főszereplője/gyerekszereplője cím büszke birtokosa is, tipikusan az a vásott kölyök, akihez képest Regős Bendegúz földre szállt angyal és aki a magamfajta pacifista emberből is kihozza végül az "addig ütném, amíg mozog" hozzáállást. (Eleve a sorozatban a "poénok" jó része arra épül, hogy Shin hogyan égeti le és megy a környezete idegeire.)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:>Overrated
>Kenshin OVA
OMG OMG, csak nem? Csak nem van még valaki, aki szerint a Kenshin OVA úgy túlértékelt, ahogy van? Must be a miracle!

Szóval jah, ezt valamiért ki is hagytam az előző posztomból, pedig nagyon erősen overrated és pontosan ugyanazon okok miatt: fetrengeni az angstben nem kúl. Nagyon nem. Az meg pláne nem, hogy mindenki érzelemmentes arccal nyomja végig a teljes műsoridőt, néznek ki a hülye fejükből a cúnya Világba, miközben egymásba szeretnek, mert... miért is? Ja, biztos jobban szenvedett náluk a másik és ez imponált nekik ezerrel. Közben full seinennek akarják beadni az egészet, a seiyuuknak is megmondták, hogy "gyerekek, úgy beszéljetek, mint aki lelkileg roncs" és még a színeket is úgy választották meg, hogy sugározzon az egészből a masszív DEEPNESS. Milyen kár, hogy a manga egyébként 2000-szer jobb, sokkal emberibb, fogyaszthatóbb és tragikusabb, mint ez a szennykupac.

Ami a DN/CG duót illeti: Welp, a DN mangáját én pont bírom (az animét már kevésbé) és a CG első sorozatát kimondottan jónak tartom, viszont a másodikra nálam egyszerűen nincs bocsánat. Az imho egy rosszul megírt, inkonzisztens trainwreck.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:A "legjobb" az egészben az volt, hogy (legalábbis nálunk, de ha jól láttam, valamilyen mértékben az angol oldalakon is) kialakult két "szekértábor" ezzel kapcsolatban, akik képesek voltak kb. évekig azon vitázni, hogy melyik az "igazi" Kenshin és általában attól függött, hogy melyik oldalhoz tartoztak, hogy a TV-t, vagy az OVA-t látták-e hamarabb.
Junchi írta:
Surci írta:>Overrated
>Kenshin OVA
OMG OMG, csak nem? Csak nem van még valaki, aki szerint a Kenshin OVA úgy túlértékelt, ahogy van? Must be a miracle!
Ebben az az érdekes, hogy én az OVA-t láttam hamarabb. De valami 2-3 évvel korábban, és nem is egyszer, mert már akkor is ment a hájp körülötte ezerrel, hogy OMG DEEP meg EZ A VALÓDI KARAKTERÁBRÁZOLÁS, A SOK RINYÁLÁSTÓL ANIME AZ ANIME, nem holmi vicceskedős amcsi rajzfilm. Mondom biztos bennem van a hiba, lenyomtam még kétszer, hátha, de egyszerűen már túl sok volt az angst (pedig hardkór Evangélium-fanként én Ikari Shinjin edződtem vazze :D ) Aztán megnéztem a sorozatot, ezen az izén meg azóta is csak a fogamat szívom.

Rozen Maidennel kapcsolatban: általában az első évadra és a Traumend-re vonatkozik, de most látom hogy tényleg van valami 2013-as új sorozat, biztos ezért tűnt fel mostanság újra. Egyébként ennek tényleg masszív tábora van, főleg a gótlolisták környékén.

Ja, kimaradt tegnap, ide tartozik még az Angel Sanctuary, ennek főleg a mangója van/volt felhájpolva az égbe, tipikus Yuki Kaori féle cucc vámpírkislányoknak. Perze, nem én vagyok a célközönség, de ami ömlengés volt ekörül, hát szvsz nevetséges.
Titkos írta:School Days, egy olyan gárdával és "főhőssel", akik mellett Zombieyuki és Ms "Kúrógép" Önző Mitsuki még pajkos csínytevőknek tűnnek csupán. :dirr: Apropó, ezt a csodát nem akarod megnézni? XD Túl is van hypolva és szinte garantált az 1-3 pontos anime élmény!
Na erről is sokat hallottam már, és azt vettem észre hogy aki látott már jópár animét az szidja mint a bokrot, mások meg az egekbe magasztalják fel mint a "legjobb szerelmi drámát" (amikor ilyeneket olvasok előre félek... érdekes, azoknak akinek ez tetszik, a KGNE is ott van a toplistájukon. :tard: ). Lehet hogy lenyomom, 12 részt csak kibírok valahogy, az Elfen Liedet is túléltem, pedig annál rosszabb NINCS. Csak hát eleve úgy ülök le elé hogy ez szar lesz, és szerintem nem is fogok csalódni. :dirr: Nem baj, legalább majd megalapozottan tudom szidni. :D
Péter írta:Jó most ilyet bárki mondhatna, hogy szerinte mi az, ami alapmű, és ha valaki nem találkozott még vele, az hogy nevezheti magát animésnek? Hát pont úgy. Spec ha nem lett volna ekkora hypeja mondjuk a DN-nek, és nem folyik éveken keresztül még a csapból is ez, tuti kihagytam volna.
Hát nemtom, most függetlenül attól hogy nekem mennyire teccet vagy nemteccett, azért vannak olyan címek amik alapműnek tekinthetőek. Olyan ez mint a filmeknél a Terminátor 2, a Star Wars vagy a Mátrix. Animuk közül az utóbbi időben ilyen volt a TTGL, a Geass vagy a Dezsnyót is. Nyilván ez egy egyéni definíció, csak egyszerűen megkerülhetetlennek érzem ezeket a cuccokat, és nem feltétlenül a hype miatt. A Kéjon-Haruhi-Lucky Star is hájpolva volt, még sincsenek egy szinten a fentiekkel. Na mindegy.
Junchi írta:Ami a DN/CG duót illeti: Welp, a DN mangáját én pont bírom (az animét már kevésbé) és a CG első sorozatát kimondottan jónak tartom, viszont a másodikra nálam egyszerűen nincs bocsánat. Az imho egy rosszul megírt, inkonzisztens trainwreck.
Én ezzel a kettővel egyébként is elfogult vagyok, de azért a hibáit is látom. A CG 2. évadásról épp valamelyik nap írtam egy kisregényt, de szerintem az R2 vége azért megmenti az egyébként tényleg szar évadot (az első szezon úgy jó ahogy van). Dezsnyótból a mangót főleg az L halála utáni történések miatt szeretem, ezerszer jobban össze van rakva, és olyan fontos dolgok is ki vannak benne fejtve, hogy Light hol találja Mikamit, Near hogy jön rá erre, Mello szerepe is "kissé" más ott mint az animuban. Az anime végét persze sokkal jobban beveszi a gyomrom, mert ha már nem Kira nyert, de legalább egy szép "temetést" kapott, a mangóban meg a saját vérébe fullad bele. :mad:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi írta:
Surci írta:>Overrated
>Kenshin OVA
OMG OMG, csak nem? Csak nem van még valaki, aki szerint a Kenshin OVA úgy túlértékelt, ahogy van? Must be a miracle!
+1. Amúgy Kenshin OVA alatt most csak a 4 részes Tsuiokuhen borzalmat értitek (az a legmagasabb átlagú és egyben a legdepisebb/legrosszabb is) vagy a Seisou Hent és a Shin Kyoto Hent is? Igazából a kérdésem összvélemény szempontjából lényegtelen, mert szerintem utóbbi kettő is erősen túlértékelt vacak, de azokon néha jól szórakoztam.
Azon kívül, hogy teljesen felesleges volt mindegyik ovát elkövetni még túl is komolykodják és depizik az egészet.

A Shin Kyoto Hen a sorozat és a manga Shishiós részeinek fényében egy katasztrófa. Nem hogy közel sem olyan epic, mint az eredeti arc, hanem semennyire sem az. Elég naívan kezdtem el nézni ezt, mint legfrissebb Kenshin animét, hogy úhh ütős remake, ráadásul csak a Kyoto szálról, ami nálam kb. 10/10-es, erre kapom ezt a rémséget. Egy-két jelenet és a ShishioxYumi fanságom random gyarapodása értékelhető benne (bár azt is mondhatnánk, hogy szimplán valakikkel be kellett pakolni a Kenshin ovákra jellemző kötelező szexjelenetet XD), és kb. ennyi. Még a grafika is megőrizte ezt a borzalmas Tsuiokuhen style-t.

Na de a Seishou Hen az nagyon lol (most egy spirálisan tekergő paradoxon vélemény fog következniXD). Ezt ajánlom más elvetemülteknek, mert ez a legextrásabb, legjobb és legérdekesebb az ovák közül. :D Nekem tetszett (5 pontot adtam rá :D), mármint leszámítva, hogy folytatták a sötéten mélységes koporsó sztorit és, hogy a karakterek egytől egyig emóznak benne. Szóval a sztorija valami borzasztó, nem csak a Kenshin univerzumban, hanem úgy önmagában is. Most komolyan ki kíváncsi erre a kilátástalan életállapotra és magányra, amit ez a film üzen? És amiben a megoldás csak a halál? Oké, lehet ez ilyen öngyi mennyország, de engem hagyjanak vele. Ráadásul azért is fájdalmas blődség még ez az egész, mert Kenshin végnapjait sokkal cukibban (igen, erre most azért sem mondanék jobb szót) is el lehetett volna mesélni, főleg egy ilyen családi-baráti körben. Ki a fene érti így meg a magányának a motivációját és a halálos betegségét? Ráadásul ez a betegség egy ilyen légből kapott, megmagyarázatlan random magic cucc (ha megmagyaráznátok, se békülnék ki veleXD), amit még Kaoru is elkapott tőle.XD Jó igazából az egész itt szimbólum, az összetartozásuk és fájdalmuk szimbóluma. Kenshin harc nélküli, ellenfél nélküli céltalan életének és gyilkolás-bűntudatának halálos szimbóluma. Te jézus.
Szóval miért is szórakoztatott engem ez az ova, és miért is adtam rá 5-öt? Hát az úgy volt, hogy... őőőő... őőőő... Hehe, ja igen. Annak ellenére, hogy az egész egy Anti-Kenshin depifeszt elég kerek és a többi ovát ez remekül lezárja, megkoronázza, teszi a dolgát és vannak momentjei, amik más, nem ennyire mű köntösben tényleg éretten festenének. Valamilyen szinten annyira szar, hogy az már jó. Elvégre hiába lett mindenkiből benne kb. tökhülye (leszámítva Yahikót és Kenshin fiát, akik kb. nullák, de cukik) elég szórakoztató (=idegtépően kíváncsivá tevő, hogy mi a fene lesz még, és hová fokozzák = mazohisták előnyben). Tehát ja, nekem tetszett, hogy ilyen furcsa (megerőszakolt) perspektívából is láthattam ezt a gárdát, akiket egytől-egyig szeretek (belegondolba, ez tökbeteg :-P ). Így összességében eléggé örömködtem ezeken a fájdalmas (ágy) jeleneteken, a többieken, a Kenshin és Sannosuke ölelésen, ami te atyavilág, az egyik legjobb fanservice jelenet, amit valaha láttam (itt is minden depiködjét mellőzve, csodálatos), ja és még a végén is szurkoltam, hogy a retardálttataként bicegő Kaoru és Kenshin végül összeborulva együtt haljanak meg. :D
Szóval jah, lesz idő mikor lejjebb pontozom, de a'szem most ez az én egyik guilty pleasure-öm.XD
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Surci »

Catrin írta:
Junchi írta:
Surci írta:>Overrated
>Kenshin OVA
OMG OMG, csak nem? Csak nem van még valaki, aki szerint a Kenshin OVA úgy túlértékelt, ahogy van? Must be a miracle!
+1. Amúgy Kenshin OVA alatt most csak a 4 részes Tsuiokuhen borzalmat értitek (az a legmagasabb átlagú és egyben a legdepisebb/legrosszabb is) vagy a Seisou Hent és a Shin Kyoto Hent is?

Na de a Seishou Hen az nagyon lol (most egy spirálisan tekergő paradoxon vélemény fog következniXD).
Ne is mondd, de szerencsére a Seisouhen az nem túlértékelt, mert szerencsére a legtöbben nem is ismerik. Az csak simán rossz. Anno a rossz animék-topicban talán említettem is. Még a 4 részes "alap"-Kenshin OVA-nál is rosszabb. Amúgy általában a Tsuiokuhen-t emlegetik "Kenshin OVA"-ként a népek, a másik szerencsére tizedennyire sem ismert.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta:Ne is mondd, de szerencsére a Seisouhen az nem túlértékelt, mert szerencsére a legtöbben nem is ismerik. Az csak simán rossz.
Igen, de az egy dolog, hogy kevesen ismerik, mert az a kevés is szereti túlértékelni. Én csak abból indultam ki, hogy MAL-on ennek is 8 feletti az átlaga. A Kyotós az, aminek valamivel kevesebb.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Surci »

Majdnem elfelejtettem, hogy ide kívánkozik még két cím, amiket fentebb azért nem említettem, mert nem néztem végig, szóval szigorúan SZVSZ lesz a kritika, de:

Guilty Crown - Iszonyatos hype, Inori Yuzuriha micsoda karakter, a VOID hihetetlen egyediséget ad a sztorinak, stb... Szal nekiültem jó nagy elvárásokkal, aztán már az első részben éreztem hogy baj lesz mert megkapjuk a szokásos autista életcsászárt főszereplőnek, aki persze nyomja az angstet is ezerrel, meg mellé most a tsundere helyett bejön az Ayanami Rei-klón. 10.rész környékén dobtam az egészet, olyannyira semmilyen volt és a karakterek is olyannyira érdektelenek, hogy egyszerűen semmi nem maradt meg belőle azon kívül, hogy felesleges volt ilyen szép grafikát egy ilyen szétesett izére elpazarolni. Szerintem az írónak fogalma nem volt róla mit akar kezdeni ezzel az egésszel. A kilenc-tíz rész alatt végig a player csúszkáját figyelgettem, hogy mennyi van még hátra... De ha már sztori nincs is, legalább a karakterek lennének egyediek, vagy érdekesek, de nem. A legjobb szó amit erre a cuccra találtam az az ÉRDEKTELEN.

A másik a SAO. Ettől kicsit féltem, mert alapból nem nagyon izgatnak az RPG-animék, de a "2012-es év animéje", "legszebb love story", OMFG ASUNA 2012 LEGJOBB NŐI KARAKTERE hűha, lássuk hátha tud valamit ez. Hát nem tudom, én RPG-ben eddig játszottam a Dragon Age-el és a Mass Effecttel összesen, de még nekem is az jött le abból a 7 részből amit láttam hogy a készítők még ennyi RPG-vel sem játszottak életükben. Olyan logikátlanságok vannak benne amit egy RPG-ismerőnek simán vágnia kellene. De van helyette műdráma, aztán jó röhejes ellenfelek, akiknek láttán nem nagyon tudtam elhinni, hogy ez most komolyan vérre megy, meg Kirito folyamatos asspull szintugrásai (kb. WTF -kategória, az előző részben még 4. szinten hagytuk ott, most meg már 35. vagy hanyadik szintű?!). Aztán a 6-7. rész környékén esett le hogy én ezt már láttam 10 évvel ezelőtt, csak akkor .hack//Sign néven futott. Kiritón és Asunán kívül egy olyan karakter nem volt akire kicsit is jobban ráfókuszáltak volna 5 percnél tovább, így a halálukat nem éreztem veszteségnek, mert nem is ismertem meg őket, a főszereplő páros meg csak simán érdektelen volt. A grafika itt is szép, de ennél már azért kicsit több kell hogy meglepődjek, főleg az "ÉV ANIMÉJÉTŐL" azért sokkal többet vártam. Úgyhogy dropped, azt nem mondom hogy rossz, meg aki most lát ilyet először annak biztos érdekes is, de a hype körülötte az annyira eltúlzott hogy arra szavak nincsenek. Sőt több helyen seinen-nek láttam kirakva, biztos ettől sokkal MÉLYEBB... hát ROTFLOL.

És még egy, ezt végignéztem, az első animuk között volt, és szintén nem értem körülötte a mai napig tartó nagy felhajtást: FLCL. Sima Gainaxos randomkodás, akinek a stílusa az szereti, a többiek nem (én sem), csak ebbe is olyan dolgok vannak már belemagyarázva hogy már régen is a fejemet fogtam tőle. A felnőtté válásról szóló komoly dráma, a vicceskedés csak máz, csak azért van ilyen alterkodva előadva, mert így sokkal többet hozzátesz az anime művészi értékéhez, stb... Nem. Aki szereti ezt a fajta randomkodást és humort, az nagyon megtalálhatja benne a számítását, de amikor már ELFEN LIEDHEZ HASONLÓ HALÁLKOMOLY MÉLYFILOZÓFIAI ELEMZÉSEK születnek belőle, akkor azért kaparom az arczom rendesen.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Surci írta: Guilty Crown - Iszonyatos hype, Inori Yuzuriha micsoda karakter, a VOID hihetetlen egyediséget ad a sztorinak, stb... Szal nekiültem jó nagy elvárásokkal, aztán már az első részben éreztem hogy baj lesz mert megkapjuk a szokásos autista életcsászárt főszereplőnek, aki persze nyomja az angstet is ezerrel, meg mellé most a tsundere helyett bejön az Ayanami Rei-klón. (...) A legjobb szó amit erre a cuccra találtam az az ÉRDEKTELEN.

A másik a SAO. Ettől kicsit féltem, mert alapból nem nagyon izgatnak az RPG-animék, de a "2012-es év animéje", "legszebb love story", OMFG ASUNA 2012 LEGJOBB NŐI KARAKTERE hűha, lássuk hátha tud valamit ez.
(...) Sőt több helyen seinen-nek láttam kirakva, biztos ettől sokkal MÉLYEBB... hát ROTFLOL.

És még egy, ezt végignéztem, az első animuk között volt, és szintén nem értem körülötte a mai napig tartó nagy felhajtást: FLCL. (...) Nem. Aki szereti ezt a fajta randomkodást és humort, az nagyon megtalálhatja benne a számítását, de amikor már ELFEN LIEDHEZ HASONLÓ HALÁLKOMOLY MÉLYFILOZÓFIAI ELEMZÉSEK születnek belőle, akkor azért kaparom az arczom rendesen.
Visszafelé sorban reakciók:

FLCL... nem mondod... tényleg olyan filozófiai akármiket mesélnek bele? Sosem láttam annak. Nálam a FLCL nem overrated. Inkább egy pont jó random. Amúgy még mindig nem tudom feldolgozni a belemagyrázós részt és az ovverratedséget, van rá esély, hogy én a fandom leépülése után láttam, ezért nincs emlékem ilyesmiről. Elfen Lied-et viszont telibe kaptam, egyike volt az első horror animéknek amiket láttam, így viszonyítási alapom nem volt. Máig a legjobb dolog abban az animében az opening és az első rész nekem. A végén már akkor volt egy kényszerem, hogy valamit a képernyőbe vágjak, amikor a mellettem ülő elkezdett filozofálni. Filozófia nélkül egészen szépen véres : D

SAO, hálistennek nem csak én vagyok egyre jobban felháborodva. Én ugyan nem RPGztem annyit, szerintem is 2012 legjobb animéje (de már akkor is mondtuk: MERT ENNÉL JOBB NINCS, CSAK AZÉRT, PEDIG MEH) de amikor valaki azt mondja nekem, hogy Asuna mekkora karakter... na ne idegesíts. Igen, Kirito tápolt. Nagyon. Igen, tudom, hogy egy RPG nem így néz ki, de én nem RPGztem annyit így engem ez nincs hogy kikészítsen. VISZONT
Nagyon szeretem SAO-t úgy inkább egyben, mintsem részenként, mert úgy már nem olyan jó... szóval nálam ez az anime már cosplayelném kategória a fangirlködésem miatt amikor kinyílt a szemem, pár hónapja: lányt akarok cépézni SAO-ból. Lássuk melyik karaktert tudoma legjobban visszaadni, kire hasonlítok a leginkább, ja és élje túl a sorozatot. És ekkor, ahogy végigelemeztem őket mélységesen csalódtam. Asunából sem sült ki sok, azt hiszem mondhatjuk, hogy a gyermekségi megnyilvánulásokat leszámítva YUI a legnormálisabb nőnemű a sorozatból. A második sorozatját a SAOnak úgy vártam, úúúgy. És itt mit kapunk? Egy bábu Asunát, egy rakás hiányos karaktert és túlerőltetett fanszervízt. Az első sorozat nálam ott kezdett lecsúszni amikro bejöttek a csápok. MIÉRT?

Guilty Crown ... még mindig az első résznél vagyok... annyira nem akarom megnézni ezek után még kevésbé, de hát jaj XD

Följebbiekhez:
Naruto-Blícs: jah én is itt kezdtem a cosplayer pályafutásom. Mondogattam is egy időben addig nem halhatok meg míg nem olvasom el a Narutó végét. Hát már vagy 4 éve nem olvasom szerintem. De ha befejeződik, bedarálom, mert mégiscsak egy kezdet volt.
Blícs: egy az egyben fillerek nélkül néztem végig a sorozatot úgy még egészen jó volt. De egyetértek Titkossal, sokkal jobb lett volna az egész, ha vége van valahol számomra az utolsó Arrancaros fightnál, amikor Ichigo ,,végleg" elveszíti az erejét. Vagy nem is kellett volna vége legyen. Szimplán átírnám a sztorit, mert jó alapanyag elcseszett történettel és főszereplővel. Nehéz nekem így ezeket elítélni vagy megítélni mindezek fényében.

Rozen Maiden, Chrno Crusade, K-ON - ezek mikor lettek túlértékeltek?....

Haruhi
: igen. igen.

School Days hasonlítása Elfen Liedhez, KÖSZÖNÖM, Péter!

Miari Nikki: nem mondanám túlértékeltnek. Tény sok benne a lyuk, de attól még élvezhető, még ha idegesítő is elég sok szempontból. Én elkönyveltem magamnak azt, hogy ezt direkt ilyen idegesítőre készítették. ^^ (lásd legjobb elem erre a loliban ugráló terroristát)

Haibane Remneiiel az a baj, hogy ANNYIRA alulértékelt, hogy hiába mondod te az embereknek, hogy nézd már meg (részemről főleg SnKsoknak (bár gőzőm sincs az SnKról) egyszerűen nem. Pedig milyen jó. :)

KLK - egy rész után nem nyiltkozom, eddig én is ott tartok, hogy FLCL+TTGL ... =P
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Na erről is sokat hallottam már, és azt vettem észre hogy aki látott már jópár animét az szidja mint a bokrot, mások meg az egekbe magasztalják fel mint a "legjobb szerelmi drámát"
Ne is mondd, ennél az animénél már annak örülni kell, ha a fanjai "csak" azért szeretik, mert "Makoto a faszagyerek, én is így akarnék bánni a nőkkel!", mert ez még mindig a kisebbik rossz. A nagyobbik meg ez, amit írsz, hogy oldalakat meg tudnak tölteni azzal, hogy ez valójában egy előre eltervezett pszichológiai szerelmi dráma, sőt, egy hárem-anime dekonstrukció. Egyszer belefutottam egy random blogba, ahol négy oldalon keresztül elemezték a sorozat nemlétező pszichológiáját. Meg azt is bírom, amikor azzal jönnek, hogy Makoto igazából az átlagos kamaszsrácot testesíti meg, aki pedig utálja, biztos csak azért, mert irigyli, vagy elfelejtette már, hogy ő is ilyen volt. Hát nem tudom, nekem nem rémlik, hogy ha két napja jártam volna a barátnőmmel, a harmadik nap már azzal jöttem volna, hogy "unom ezt, inkább kikezdek a legjobb barátnőjével, mert az izgibb!". És akkor jönnek azzal, "oké, de vannak azért ilyen emberek a való életben!" Valóban vannak, őket is elítélem általában, ha ilyesmiket csinálnak. XD
Surci írta:Hát nemtom, most függetlenül attól hogy nekem mennyire teccet vagy nemteccett, azért vannak olyan címek amik alapműnek tekinthetőek. Olyan ez mint a filmeknél a Terminátor 2, a Star Wars vagy a Mátrix. Animuk közül az utóbbi időben ilyen volt a TTGL, a Geass vagy a Dezsnyót is. Nyilván ez egy egyéni definíció, csak egyszerűen megkerülhetetlennek érzem ezeket a cuccokat, és nem feltétlenül a hype miatt. A Kéjon-Haruhi-Lucky Star is hájpolva volt, még sincsenek egy szinten a fentiekkel. Na mindegy.
Én amúgy értem, hogy mit írsz, de tényleg az ezzel a gond, hogy akinek maga az adott sorozat nem jön be, az nem hiszem, hogy csak azért végig fogja ülni, mert alapmű, ahhoz már nagyon önkínzó állatnak kell lennie. XD Itt van pl. a saját példám: a Hokuto no Ken aztán tényleg alapmű, hatvan helyen parodizálták az elmúlt 20-30 évben, egészen a mai napig visszautalnak rá hol komolyan, hol poén szinten bizonyos animékben, shounen fight alapmű, ami még a Dragonball-t is megelőzte időben, sőt, még Rumiko is parodizálta az Urusei Yatsura mangában (pedig már az sem egy tegnapi cucc... XD) és amikor rákérdeztek nála, hogy direkt volt-e, mondta, hogy igen, mivel imádja a Hokutót. Ekkora hype és pozitív reklám sem tudta azonban nálam elérni, hogy végignézzem azt az animét és egyetlen rész után dobtam. Nem jött be a túljátszott macsóskodás (amit ebben rendeznek a szereplők szinte non-stop, ahhoz képest még Son Goku a legjobb pillanatában is csak szende iskoláslánynak tűnik, annyira megy az izmozás, meg az "omae!"...), a karakterek nem fogtak meg, mert mindegyik csak búsan, vagy dühösen néz a semmibe (és kb. mintha az összes beszélgetés csak időkitöltés lenne két véres harc között, annyira semmilyenek), a harci jelenetek öncélúak és sokszor annyira nevetségesek, hogy már szinte önmaguk paródiájába fordulnak át sokszor, a sztori pedig az egyik legegyszerűbb, amit valaha shounenben láttam: ""Griffith" ellopta a nőmet, szóval megyek és visszaszerzem és közben mindenkit leütök, aki szembejön!" Nem hogy a sorozatot (ami 101 vagy hány részes... XD), de még a zanzásítva ugyanezt előadó mozifilmet sem bírtam végignézni, annyira fail volt nekem ez a cucc minden téren.

Szóval erről beszélek, a klasszikusokkal meg alapművekkel kapcsolatban igazad van, mert ennél sem vonom kétségbe, hogy az lenne, csak éppen attól még magát az animét én személy szerint rossznak tekintem és nem fogom csak azért végignézni, mert "hogy mondhatja magát valaki animésnek, aki ezt nem látta". (Oké, hogy te a DN-re, meg a CG-re mondtad, de biztos van olyan, aki meg teszem azt ezzel van így. XD)
Surci írta:Az anime végét persze sokkal jobban beveszi a gyomrom, mert ha már nem Kira nyert, de legalább egy szép "temetést" kapott, a mangóban meg a saját vérébe fullad bele. :mad:
Én meg pont a vége miatt fújtam csak igazán az anime készítőire. (Jó, az is igaz, hogy a mangán még nem rágtam át magam úgy igazán, csak a végét pont meglestem. XD) A mangában nekem pont bejött, hogy visszaüt a nagy "istent játszok, mintha csak MMORPG-znék" "Kiraság" és csak halála pillanatában kapcsol a gyerek, hogy Ryuknak ő ugyanolyan "sakkbábu" volt végig, mint amilyennek ő az összes embert tekintette. Olyan szép lelki bitchslapet kapott a végén így, hogy öröm volt nézni. :D Jó, az is igaz, hogy rühelltem Lightot. Elismerem, hogy jól megírt karakter, de ilyen szívtelen rohadékot régen láttam. Luluban pont azt bírtam, hogy az összes megalomániája ellenére emberi maradt, lehetett zsarolni a húgával, illetve néha így vagy úgy, de sarokba szorult, mivel egyszerűen így van ez egy normális embernél, azért elég nagy rohadéknak kell lennie annak, akire senki nem tud hatni és szemrebbenés nélkül bárkit beáldozna a győzelem érdekében. De Kira nem szarozik, kinyírja az apját, kinyírná ő a húgát is, ha veszélyben lenne a kiléte (naplócserélős-rakétás rész Mellóval ugye...) és egy pillanatra nem láttam rajta olyan "megingást", vagy magába zuhanást, mint amikor Lulu Euphemia után értelemszerűen kikészült, vagy a Shirley-s esetet is mondhatnám, vagy amikor majdnem narkózni kezdett, mert annyira kész volt lelkileg. Na nem kell aggódni, Kiránál ilyesmi nincs, a lelki acélból, a szíve kőből van és csak megy tovább a sárga köves úton, ami már közben tocsog a vértől. Hányni tudnék tőle. :-P De a manga végére visszatérve: pedig ha belegondolsz, Light ott érte el igazán, amit akart: a tényleges istenné válást. Az animében meghal, még yaoizhat egyet L szellemével, de aztán Misa is kinyírja magát másnapra, amikor értesül halálhíréről és ennyi, a kör bezárul. Míg a mangában ott van az a plusz fejezet, ahol látjuk, hogy kvázi alakult egy "Kira-szekta", aminek mintha Misa lenne a vezetője (senki nem tudja, ki az a "főpapnő", akit mutatnak a végén, de valószínűsíthető, hogy talán ő az), ergo "istenként" létezik tovább, akiben hívei örökké hinni fognak. Örülhetnek a LIght-fanok, részben nyert. :D
Catrin írta:Ki a fene érti így meg a magányának a motivációját és a halálos betegségét? Ráadásul ez a betegség egy ilyen légből kapott, megmagyarázatlan random magic cucc (ha megmagyaráznátok, se békülnék ki veleXD), amit még Kaoru is elkapott tőle.XD Jó igazából az egész itt szimbólum, az összetartozásuk és fájdalmuk szimbóluma. Kenshin harc nélküli, ellenfél nélküli céltalan életének és gyilkolás-bűntudatának halálos szimbóluma. Te jézus.
Nem oszt, nem szoroz, de anno mufurc azt mondta erre, hogy szerinte szifilisz. XDDD Kérdezték tőle, hogy "oké, de ezt honnan veszed, elhangzik ez bárhol, vagy...?", mire ő: "Nem, de a tünetek alapján elég egyértelmű, bár nem szívesen gondolok erre, mert ez azt is jelenti, hogy Kenshin kurvázott egyet amíg bolyongott, aztán ezt később "hazavitte" Kaorunak is". XD Szerintem szimplán "túlgondolta" ezt is, mint sok más kedvenc animéjét, de ilyen "just for fun" fact gyanánt gondoltam elmesélem. XD (Hozzá kell tennem, a Kenshin OVA-t amúgy ő is rühellte, de fanként volt benne elég elszántság ahhoz, hogy mindent megnézzen, ami Kenshin néven kijön. Bennem nincs, elég nekem a manga, az legalább "normális". XD)
Surci írta:Guilty Crown
Nem láttam, de esküszöm egyszer megnézem már, egyszerűen azért, mert nekem így látványra, meg mindenre nem tűnik rossznak, viszont eddig kb. mindenkitől csak azt hallottam róla. XD (Nagyon erős pofáraesés lesz ebből a részemről, úgy érzem... XDDD)
Surci írta:A másik a SAO.
Ja, jó is, hogy mondod. Az első szezont alapból kihagytam, annyira nem fogott meg, de ha már "Sinon's nice ass", meg a tündérkés-aprajafalvás világot lecserélték egy fokkal komolyabb "Kommandós Univerzumra", meg halálfejes főgonoszra, akkor gondoltam, csak elkezdem már így S2-től. Hát... Tényleg azt mondanám, hogy még el lehet nézegetni, nem masszívan rossz, de hogy a hype-ját mi alapján kapta, ha lelőnek, sem jövök rá. A karakterek rém egyszerűek, a nők otaku-klisés, a férfiak meg lúzerek, mert mindenkit "le kell fokozni" ahhoz, hogy Kirito tündökölhessen, viszont ő meg egy arrogáns paraszt, aki minden nővel kikezd és minden férfival farok-összeméregetőset játszik. A sztori lassabb, mint a Shingekiben volt (érdekes, emiatt ennél mégsem köpködött senki...), csak ez mellé még kiszámítható is, annyira "otaku szabályokra" épül az egész, hogy gyakorlatilag ha "otaku fejjel" gondolkodsz, megtippelheted, hogy mikor mi fog történni. Pl. már most előre érzem, hogy a Shinon által friendzone-olt srác bizony meg fog murdelni, mert nehogy már legyen egy csaj, aki kivételesen nem épül be Kirito háremébe. A spoileres opening alapján pedig valszeg Death Gun öli majd meg. Pedig eskü helyből szerethetőbb ürge volt, mint Kirito nekifutásból, dehát ez nem ilyen "oldschool" "szimpátia-alapon mozgatjuk a karaktereket" sztori, hanem ilyen otakus "képzeld magad a Gary Stu male MC helyébe és élvezkedj a háremeden!" cucc. Szegény fejkötős ipsét meg végképp sajnálom, ő mondjuk valszeg nem fog már meghalni, ha eddig másfél szezont lehúzott Kirito mellett, de őt meg egyik haverom jellemezte jól: "Tudod, ő a tökkelütött balfasz haver, akire te bármikor számíthatsz a bajban, ő viszont soha nem számíthat rád." Sajnos igaz. ^^" XDDD Azt, hogy az RPG-szál mennyire működik benne jól (semennyire amúgy XD), én még ignorálni is tudnám, ha legalább a sztori, meg a szereplők kárpótolnának érte, de mivel a fenti helyzetről van szó, ezért nálam ilyen "nyögvenyelősen egyszer végignézhető darab" lett ez a sorozat.
Surci írta:FLCL.
Ennél már az is csoda, ha találsz valakit, aki nem magasztalja az egekig, de annak végképp örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szintén bullshitnek gondolta ezt a "mögöttes tartalmat", amit a fanok ráhúznak. Komolyan, inkább mondanák, hogy ezt is azért szeretik, mint mondjuk a Panty & Stokingot, de hihetetlen, hogy miket ki nem találnak róla, csak hogy komolyabbnak láttassák, "a felnőtté válás története", "igazi kamaszromantika", stb. Meg a kedvencem: "Ha végignézed, végül minden értelmet nyer!" Hát lehet, de sosem voltam annak a híve, hogy szenvedd végig a sorozat 90%-át, hogy aztán az utolsó 10%-ot élvezd. Tudok nézni helyette olyan animét, ahol az élvezeti érték közel 100% lesz az elejétől a végéig. :D XD
Ayla írta:FLCL... nem mondod... tényleg olyan filozófiai akármiket mesélnek bele?
Amúgy ha emlékeznék rá, hogy a Mondo hanyadik évfolyamának hanyadik számában volt róla cikk, azt simán tudnám ajánlani, amennyiben érdekel az FLCL "belemagyarázós oldala". XD És nem arról van szó, hogy "persze, mert az a Mondo", hanem hogy azt pont egy olyan elvakult fanboy írta, akinek sikerült az összes olyan belemagyarázást felhoznia a sorozattal kapcsolatban, amit a többi elvakult fanboya is hangoztat róla úton-útfélen. XD (Ami most rémlik, hogy kapásból valami "zseniális szerelmi történet" dumával indított már a cikk bevezetőjében is, majd a továbbiakban ezt tetézte. XD) Amúgy asszem már én is jóval a fandom "leépülése" után kezdtem nézni, az viszont feltűnt, hogy tökmindegy, hány év telik el a sugárzása óta, ha csak megemlíted valahol, hogy neked biza nem jött be, kapásból mindig a torkodnak ugrik 2-3 fanboy, hogy "OMG, az a zseniális anime? O_O Benned van a hiba!"
Ayla írta:A második sorozatját a SAOnak úgy vártam, úúúgy. És itt mit kapunk? Egy bábu Asunát, egy rakás hiányos karaktert és túlerőltetett fanszervízt.
Mondjuk azt még én is elismertem, hogy "Shinon is best girl" ebben a sorozatban, mert neki van a legjobb se... izé, személyisége (XD), de ezt is csak úgy kell érteni, hogy azért, mert a többi csaj még ennyire sincs kidolgozva. ^^" XD
Ayla írta:Naruto-Blícs: jah én is itt kezdtem a cosplayer pályafutásom. Mondogattam is egy időben addig nem halhatok meg míg nem olvasom el a Narutó végét. Hát már vagy 4 éve nem olvasom szerintem. De ha befejeződik, bedarálom, mert mégiscsak egy kezdet volt.
Kitartás, november 8 után véget ér ez a rémálom. XD (Már ami a Narutót illeti, be is akartam írni a manga topicjába, hogy ki mit szól hozzá, hogy hivatalosan is a végéhez közelít ez a "kultuszmanga", de szerintem most már megvárom a legvégét, mert Kishi hű maradt önmagához, olyan gagyi Natúró vs Sóska végső fightot rajzolt eddig, aminél kb. a part 1 végén lévő is hatvanszor jobb volt. XD Pedig most azt kéne felülmúlnia, szal értitek... XD)
Ayla írta:Blícs: egy az egyben fillerek nélkül néztem végig a sorozatot úgy még egészen jó volt. De egyetértek Titkossal, sokkal jobb lett volna az egész, ha vége van valahol számomra az utolsó Arrancaros fightnál, amikor Ichigo ,,végleg" elveszíti az erejét. Vagy nem is kellett volna vége legyen. Szimplán átírnám a sztorit, mert jó alapanyag elcseszett történettel és főszereplővel. Nehéz nekem így ezeket elítélni vagy megítélni mindezek fényében.
Ja, amúgy az a vicc, hogy valóban, ez a manga már minimum kétszer lazán véget érhetett volna, egyszer a Soul Society után (mondjuk annyi változtatással, hogy Aizen nem meglép, hanem sikerül már ott elkapni XD), máskor meg amit te is írsz: ahol Aizent végül tényleg legyőzik, cserébe Ichi erejének feláldozásával. (Egyébként az a vicc, hogy utóbbi tényleg azért ilyen "befejezés-szagú", mert tudomásom szerint akkoriban épp elég rosszul állt olvasottság tekintetében a Bleach szénája, így a szerkesztők arra kérték Kubót, hogy ha ne adj Isten az egész sorozatot cancelelni kell, akkor is valami olyan lezárást adjon az arcnak, ahonnan már pár fejezeten belül le tudja zárni az egész mangát. Pechünkre azonban még mindig olvassák elegen, így elindult ez a harmadik, nyögvenyelős "újrázás", ezúttal nácikkal, azaz quincykkel. XD)
Ayla írta:Rozen Maiden, Chrno Crusade, K-ON - ezek mikor lettek túlértékeltek?....
A legutóbbi kb. azóta, hogy létezik (simán durvább hypeolást kapott, mint pl. a Haruhi, talán a leghypoltabb KyoAni anime, amit valaha csináltak, ami már önmagában nagy szó XD), az első kettőnél viszont én sosem éreztem akkora hatalmas fandomot. Jó, a CC régen valóban egyike volt a "klasszikus animéknek", de már fentebb leírtam, hogy én valamilyen szinten megértem, hogy miért. XD
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Bár én nem vagyok SAO fújoló, számomra léteznek 500-szor rosszabb animék a világon (Gainax randomkodások pl.), az viszont szerintem túlzás, hogy 2012-ben annál jobb animét nem lehetett találni. Amúgy ja, túlértékelt, mint állat, de az aktuális hype cuccok nem azok? Dehogynem! :D
Hirtelen, ami eszembe jut 2012-ből, hogy tényleg tetszett (ergo szerintem jobb, mint a SAO): Psycho Pass S1, Jinrui wa Suitai Shimashita, Fate/Zero S2, Magi S1, Zetsuen no Tempest
Amúgy így visszanézve 2012-ben kevesebb animét néztem, mint tavaly és most, szóval nekem pont, hogy jobban bejön a mostani választék.

A Haruhiról eszembe jutott, hogy mesélte nekem egyszer Yakumo, amikor még rendesen boltként működött az AnimeLand valaki úgy reklámozta neki, mind az animét, mind a mangát, hogy "Ezt azért szeretjük, mert semmiről nem szól." :dirr:

A Rozen Maiden nekem olyan so-so, átlagos cucc volt, de azért azon pislogtam, hogy a babák ugyan úgy esznek és isznak benne, mint az emberek. Azt meg minek? A babák egyébként szépek, csakhogy a legtöbbjük személyiségétől a falnak ugrottam. Az új verzió meg egy vicc volt, ronda grafikával és teljesen lezáratlan történettel.

Titkos benyomott előttem egy wall of textet, oh well... XD De, ha már megelőzött, reagálok pár dologra.
Titkos írta:Én amúgy értem, hogy mit írsz, de tényleg az ezzel a gond, hogy akinek maga az adott sorozat nem jön be, az nem hiszem, hogy csak azért végig fogja ülni, mert alapmű, ahhoz már nagyon önkínzó állatnak kell lennie. XD Itt van pl. a saját példám: a Hokuto no Ken aztán tényleg alapmű, hatvan helyen parodizálták az elmúlt 20-30 évben, egészen a mai napig visszautalnak rá hol komolyan, hol poén szinten bizonyos animékben, shounen fight alapmű, ami még a Dragonball-t is megelőzte időben, sőt, még Rumiko is parodizálta az Urusei Yatsura mangában (pedig már az sem egy tegnapi cucc... XD) és amikor rákérdeztek nála, hogy direkt volt-e, mondta, hogy igen, mivel imádja a Hokutót. Ekkora hype és pozitív reklám sem tudta azonban nálam elérni, hogy végignézzem azt az animét és egyetlen rész után dobtam. Nem jött be a túljátszott macsóskodás (amit ebben rendeznek a szereplők szinte non-stop, ahhoz képest még Son Goku a legjobb pillanatában is csak szende iskoláslánynak tűnik, annyira megy az izmozás, meg az "omae!"...), a karakterek nem fogtak meg, mert mindegyik csak búsan, vagy dühösen néz a semmibe (és kb. mintha az összes beszélgetés csak időkitöltés lenne két véres harc között, annyira semmilyenek), a harci jelenetek öncélúak és sokszor annyira nevetségesek, hogy már szinte önmaguk paródiájába fordulnak át sokszor, a sztori pedig az egyik legegyszerűbb, amit valaha shounenben láttam: ""Griffith" ellopta a nőmet, szóval megyek és visszaszerzem és közben mindenkit leütök, aki szembejön!" Nem hogy a sorozatot (ami 101 vagy hány részes... XD), de még a zanzásítva ugyanezt előadó mozifilmet sem bírtam végignézni, annyira fail volt nekem ez a cucc minden téren.

Szóval erről beszélek, a klasszikusokkal meg alapművekkel kapcsolatban igazad van, mert ennél sem vonom kétségbe, hogy az lenne, csak éppen attól még magát az animét én személy szerint rossznak tekintem és nem fogom csak azért végignézni, mert "hogy mondhatja magát valaki animésnek, aki ezt nem látta". (Oké, hogy te a DN-re, meg a CG-re mondtad, de biztos van olyan, aki meg teszem azt ezzel van így. XD)
Mondjuk nekem sikerült végignéznem a HnK movie-t, de meg is van róla a véleményem. Na, meg legalább segített, hogy ne kínozzam magam tovább a sorozattal. Mondhatják, hogy klasszikus, meg jobb, mint a mai shounenek, nekem akkor se tetszik. Mellesleg nem mindegyik "fiatalabb" shounennél jobb szerintem, amelyiknél meg igen, az tényleg olyan is. Tehát az ilyenek nem igazán hatnak meg.

A "klasszikusok" közül nekem a Death Note ilyen. 3 részt láttam belőle, tovább nem bírtam. Ez mondjuk inkább mehetne az Ellenszenves animeszereplők topicba, mert a legnagyobb bajom Light-tal volt. Kevés karaktert utálok annyira, mint őt, egyszerűen lemartam az arcom minden cselekedetétől és megszólalásától. Nem érdekel, hogy milyen zseni, meg hogy milyen új világot akart teremteni, akkor is csak egy elborult tizenéves srác. Ugye, amikor Ryuk megkérdezte tőle, hogy miért írta tele a Halállistát ilyen rövid idő alatt, azt válaszolta, "Mert unatkoztam!". Vááá, ott lőttem volna fejbe azon nyomban!
Titkos írta:
Surci írta:Guilty Crown
Nem láttam, de esküszöm egyszer megnézem már, egyszerűen azért, mert nekem így látványra, meg mindenre nem tűnik rossznak, viszont eddig kb. mindenkitől csak azt hallottam róla. XD (Nagyon erős pofáraesés lesz ebből a részemről, úgy érzem... XDDD)
Mindenképpen nézz bele, már csak azért is, mert hallanod kell egyszer Kaji Yuukit nyafogni. XD A Shingekinél írtuk, hogy tök normális hangja van a fazonnak, amikor Erent megszólaltatja. Na, hát itt nem olyan hangja van!
Titkos írta:
Surci írta:FLCL.
Ennél már az is csoda, ha találsz valakit, aki nem magasztalja az egekig, de annak végképp örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szintén bullshitnek gondolta ezt a "mögöttes tartalmat", amit a fanok ráhúznak. Komolyan, inkább mondanák, hogy ezt is azért szeretik, mint mondjuk a Panty & Stokingot, de hihetetlen, hogy miket ki nem találnak róla, csak hogy komolyabbnak láttassák, "a felnőtté válás története", "igazi kamaszromantika", stb. Meg a kedvencem: "Ha végignézed, végül minden értelmet nyer!" Hát lehet, de sosem voltam annak a híve, hogy szenvedd végig a sorozat 90%-át, hogy aztán az utolsó 10%-ot élvezd. Tudok nézni helyette olyan animét, ahol az élvezeti érték közel 100% lesz az elejétől a végéig. :D XD
Találtatok még egy embert. XD Szóval az egy dolog, hogy tetszik valakinek ez a stílus, de ne te legyél már a "hülye", meg "ízlésficamos barom", vagy a "nem elég felkészült valamihez". Jó, mondjuk utóbbit Panty & Stockingnál olvastam, valami olyasmi volt, hogy "aki nem elég felkészült ehhez, az bizony el fog vérezni". Már elnézést... Az igaz, hogy a végére kicsit jobban összeáll a kép, ettől viszont nem lesz számomra mestermű.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rui-chan 2014.10.28. 16:04-kor.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta:A Haruhiról eszembe jutott, hogy mesélte nekem egyszer Yakumo, amikor még rendesen boltként működött az AnimeLand valaki úgy reklámozta neki, mind az animét, mind a mangát, hogy "Ezt azért szeretjük, mert semmiről nem szól." :dirr:
Ő legalább őszinte volt, az ilyen fanokat máris könnyebb tolerálni, mint az elvakultakat. :lol:
Rui-chan írta:Titkos benyomott előttem egy wall of textet, oh well... XD
És mire ezt megírtad, még egyet a Patemás topicba... :3 XD
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Titkos írta:
Rui-chan írta:A Haruhiról eszembe jutott, hogy mesélte nekem egyszer Yakumo, amikor még rendesen boltként működött az AnimeLand valaki úgy reklámozta neki, mind az animét, mind a mangát, hogy "Ezt azért szeretjük, mert semmiről nem szól." :dirr:
Ő legalább őszinte volt, az ilyen fanokat máris könnyebb tolerálni, mint az elvakultakat. :lol:

Ez az ajánlás hozzám is eljutott :D IRLben. Nahát, tök fura szembesülni egy ,,pletyka, mondás, szállóige" születési helyével. ^^

Offot félretéve:
elfelejtettem megjegyezni, hogy a Panty n Stockingnak szerintem nem baja a túlhypeolás, mert isteni, de nem filozofikusan. NEM.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta:Offot félretéve:
elfelejtettem megjegyezni, hogy a Panty n Stockingnak szerintem nem baja a túlhypeolás, mert isteni, de nem filozofikusan. NEM.
Azt most én sem azért hoztam fel, sőt, azt írtam, hogy bár az FLCL-t is csak olyan stílusban hypolnák túl a fanjai. :D (Szerencsére P&S témában még nem hallottam olyan fanolást, ami a mélyfilozófiát, a keresztény hit szatíráját, vagy az angyalok szüzességének mibenlétét boncolgatná. XD Ott simán be szokták vallani, hogy pont azért szeretik, mert a szokásos Gainaxos agymenés, keverve egy jó adag amcsi Cartoon Network feelinggel. XD)
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Ayla írta:...szerintem is 2012 legjobb animéje (de már akkor is mondtuk: MERT ENNÉL JOBB NINCS, CSAK AZÉRT, PEDIG MEH)
Most még egyszer? Szal 2012 legjobb animéje ez, nem azért mert annyira jó, hanem mert nem volt nála jobb az évben?
Ha igen, akkor csendben jegyezném meg, hogy ebben az évben futott a Fate/Zero második szezonja, a Chihayafuru (amit bár nem láttam, de csak jókat hallottam róla), vagy a a Psycho-Pass (szintén). és még nem dobtam be a Jormungandot, a Kokoro Connect-et, a The Unlimited - Hyoubu Kyousuke-t vagy az Uchuu Kyoudai-t.
Félre értés ne essék nem akarom ezeket hibátlan alkotásnak beállítani, csak az fájt, hogy a SAO-t mint "hát nem jó igazán, de hát jobb ebben az évben nem termett"-nek tetszett beállítani.

(Ha netán nem ez volnt a fent idézet szöveg értelme, akkor elnézést.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cruel Angel 2014.10.28. 16:48-kor.
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Alulértékelt / Túlértékelt Animek

Hozzászólás Szerző: Ayla »

sajnos egyiket sem láttam a másik háromból, így én nem tudok többet mondani, mint amennyi lejött másoktól ebből a szempontból.

Azt viszont tudom mondani, hogy elmúlt pár évben kevés zsírúj anime jött ki, aminek a nevét nem fogjuk elfelejteni.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Válasz küldése