Milyen mangát olvasol mostanában?

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Kdanni írta:Szóval nem akarok én senkit ráerőszakolni 80 sorozat egyidejű követésére, csak azt próbálom megvilágítani, hogy hogyan élvezheti ezt valaki. Mert úgy néz ki, hogy tőled a lehető legtávolabb áll ez a felfogás. :wink:
Igaz, de így már azért kb. értem, köszönöm. :) Mondjuk lehet az én kirohanásomban is benne volt az, hogy Uson ugyanez ment, de ott még csak meg sem tudták indokolni, hogy miért. Kb. azért olvasták hétre-hétre ezt vagy azt a mangát, hogy lefikázhassák, de még csak nem is úgy, mint mondjuk én a Narutót (hogy azért látszik rajtam, hogy élvezem csinálni XD), hanem kb. mint egy munkában megfáradt ember, aki csak azért nem száll ki, mert nem teheti. XD Amikor megkérdeztem tőlük, hogy mégis miért csinálják ezt hétről-hétre, akkor a legértelmesebb válaszuk talán az volt, hogy "végülis annyira még nem gáz, hogy azt a heti 2-3 percet ne szánjam rá, amíg végigfutok a fejezeten", de amilyen nagy "sirámokat" rendeztek 1-1 fejezet után, engem erről nem nagyon tudtak meggyőzni. XD
Kdanni írta:p.s. Én előbb dobtam a To Love-ru Darkness-t
Jogos. XD Sajnos szerintem pont a bennem élő "ex-fanboy" nem engedte, hogy hamarabb lerakjam én is. Bíztam benne, hogy ez a kezdés csak valami trükközés, vissza kell szerezni a két manga közti szünetben elveszett olvasótábort, meg ilyesmi, de sajnos tévedtem és utána csak egyre mélyebbre süllyedt az egész, még több csöcs, még több "pornó" stb. Nagyon kár érte. :( (De komolyan, épp pár hete tartottunk ott, hogy behozta Lala anyját a sztoriba és egyáltalán nem érdekelt már. Ez a régi mangában elő nem fordulhatott volna, mert ott még érdekeltek a karakterek, meg minden, de a Darkness annyira elcseszett mindent, hogy most már a régi karikról kiderülő új infók sem mozdítanak meg bennem semmit érzelmileg. :/)
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Titkos írta:Pl. most én is belenéztem ebbe a Boku no Hero Academia-ba (főleg úgy, hogy sokan a Naruto utódjaként reklámozták, mármint abban az értelemben, hogy ez fogja a Jump-ban betölteni az utána keletkezett űrt) és bár egyelőre teljesen pozitív az élmény (mondhatom, hogy már helyből jobb, mint a Naruto volt nekifutásból... XD)
Oh, pedig annyira élveztem azt a kreativitási-hullámot, amit attól a kemény 3 (utolsó) fejezettől kaptam a Narutóban, hogy már azon gondolkodtam, hogy a legközelebbi negatív üdvöskét már csak ezért megérné követni, mert marha jól szórakoztam, a ti kommentjeiteken is. :D (Csak mondjuk ez a három fejezet épp elég volt arra, hogy megállapítsam, hogy hosszútávon kiakasztott volna ez a minőség...)
Titkos írta:ugyanazt a hatvanszor használt klisét lövi el, hogy a lúzer srác lesz a világ legnagyobb hőse
Az csak nekünk, öreggyerekeknek fáj, de mivel ott elsősorban a mindenkori juniorközép/középiskolás réteget kell kiszolgálni, azok meg 6 évente teljesen lecserélődnek, gyakorlatilag 6 évente el lehet sütni ugyanazt a poént, mert az aktuális olvasóréteg számára teljesen új lesz. (Oké, a Jumpot felnőttek is veszik, de lehet csak újra akarják élni a gondtalan gyermekkori feelingjüket, hogy akár még a világot is megmenthették volna, ahelyett, hogy túlórában tologatnák a papírt valami biztosítócégnél.)
Kdanni írta: (Van manga reader böngésző bővítményem, ami átalakítja az on-line redereket, és előre betölti a oldalakat, így tényleg nem tart semeddig végig lapoznom egy fejezet, és megítélni megéri a nagyobb energia ráforgatást. Csak, hogy megint utaljak egy másik topicra.)
Figyelek ám. :D Ez az egyik saját kreálmányod?

On: Legutóbb újraolvastam az Epotoransu Mai-t (egy kicsi Watase Yuu mangácska), és bőgtem a végén. O_O Túlérzékeny lettem mostanság. Meg végre kiolvastam a Let's Bible-t, amit az Árnybíróra való tekintettel kezdtem el, de rossz ötlet volt, mert gyengécske lett szegény. Most az a terv, hogy pár folyamatban lévő sorozatot letudok (YGO, Furuba, Rosario), aztán nekiállok végre azoknak, amiket tervezek már egy ideje. Csak sajnos jelenleg a mangaolvasás épp leghátul van a prioritási listán, pedig optimális pihenés lenne, ha rendesen beiktatnám. (Mert azt már én is látom, hogy ne tudok úgy maxon pörögni, ahogy szeretnék, viszont ha nem tervezem meg a lazítást, akkor haszontalanságokká folyik szét.)
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

A mordályos nyul írta:a legközelebbi negatív üdvöskét már csak ezért megérné követni
Ezt most már tényleg személyes sértésnek veszem. :vigyor:
Most, hogy kijött pár újabb fejezet megtudom állapítani, hogy nem csak ígéretes, de nekem nagyon is bejön.
Ennek ellenére nem fogok viaskodni, hogy ez nem Naruto 2.0 build WSJ201432, mert az, ugyan azokkal a típuskarakterekkel, fordulatokkal, klisékkel, és ami kell. De ez azoknak készült, akik először vagy még csak annyiadszor látják, hogy még nem unják azt. Vagy olyanoknak mint én akik szeretik ezeket a kliséket.

De pl. Naruto 2.0 és Sasuke 2.0 edgy edition a 10 fejezetben jutottak el oda, ahol a eredeti verzók a 700. körül. :D
Naruto 2.0-t a kezdettől tisztelik. A Sasuke 2.0-t meg a géniuszsága ellenére is helyén kezelik a társak, sőt vannak nála nagyobb májerek is.

BTW. Mivel Naruto 2.0-t jelenleg teljesen szétzúzná az impact, ha használná a superman-i erejét, ezért inkább batman-i tervezéssel, és ügyeskedéssel harcol. >Fu** even more OP! Dropped.

És a legujabb RAW alapján ez a tanerő a hős akadémián: https://kdanni.files.wordpress.com/2014 ... 140080.jpg XD

Van rengeteg running-gag és egyéb színesítő elem, ami mind azt sugallja, hogy sose fogja magát annyira komolyan venni mint a Naruto.
A legmenőbb alak a comic relief: https://kdanni.files.wordpress.com/2014 ... 867532.jpg
https://kdanni.files.wordpress.com/2014 ... 208989.png
https://kdanni.files.wordpress.com/2014 ... 551550.jpg

Szerintem nem fog minden idegesítő Naruto fan idemenekülni, mert olvastam olyat, hogy valaki ettől fél. Ki fog nevelni egy saját idegesítő rajongói tábort. Megnyugodhattok. :)
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Kdanni írta:
A mordályos nyul írta:a legközelebbi negatív üdvöskét már csak ezért megérné követni
Ezt most már tényleg személyes sértésnek veszem. :vigyor:
Most, hogy kijött pár újabb fejezet megtudom állapítani, hogy nem csak ígéretes, de nekem nagyon is bejön.
Ó, nem úgy értettem, hogy ez negatív üdvöske lenne, de majd figyelni fogom, hogy lesz-e olyasmi. :) Csak arra kaptam fel a fejemet, hogy egyesek szerint ez lesz az új Narutó, de azt már ebből a pár kommentből leszűrtem, hogy nem minden szempontból, szóval nem az, amire vártam. (Persze nem vagyok benne biztos, hogy tényleg akarom ezt, csak most még poén eljátszani a gondolattal.)
De ha már itt tartunk, elkezdem én is ezt a Hősképzősdit, főleg, hogy még időben is vagyok, nem úgy, mint "minden mással", hogy több tízkötetes lemaradásokat kellene behoznom.
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

A Toriko szerintem válthatna ki olyan vicces reakciókat, amin lehet röhögni.

Legutóbbi fejlemények:
Hőseink megérkeztek a 100G hegyre, ahol 100-szoros a gravitáció, hogy megszerezzék a legendás majom király tökeit, hogy azzal pótolják valahogyan a bajtársuk szívét, amit egy edge lord agymosott áruló a saját kezével tépett ki. -spoiler-


És ami a legjobban kiakaszt az egészben, hogy a majom királynak, akinek a tökeit akarják Bambina a neve. :rage:
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree »

A "Boku no Hero Academia"-val nincs semmi baj. Most valamiért az összes Narutót hiányoló kölök rááramlott, de ebből soha nem lesz egy új One Piece/Naruto/Bleach "klasszikus", mert annyira nem agyatlan.

Amúgy érdekes, hogy -sajna- pont azok a részek "minősítik" feljebb a "sikongató Naruto rajongó kölykök" listán, amik miatt én kivagyok: hülye fizikai tréning montázs, badass tűzjégkölök félkézzel hazavág féltucat felnőtt gonoszt (juj), illetve mindenki tapsolt az előző fejezetben hogy na végre, jön a FIGHT ( :wwall: ).
DE:
ez a manga alapvetően azért nem bugyuta (és emiatt kevésbé is alkalmas nagy kedvencnek :p)
Jó, a tűzjégfiú meg a robbanófiú gondolom tovább fognak futni, és ők lesznek a kúlságról kezdetleges fogalommal bíró kölykök kedvencei.
viszont:

A főszereplő elfogadható, és amíg a szuperereje nem állandósul (sajna erre jó esély látszik), addig érdekes és eredeti is.
All Might sem a szokásos mentor, és ténylegesen érdekes/klassz.
Az első (vizes) harc tök érdekes volt, és hihető. (nem a "nyomok egy super sayan jutszu technikát" fajta)
És külön jó, hogy nem a Harry Potteres "menjünk, csatlakozzunk a többiekhez" értékelés a vége, hanem a "jó, most mázlink volt, de" a reakciójuk...király.

Ja és a békacsaj klassz volt. :D Érdekes, hogy mennyien elkezdtek drukkolni neki. :)
(többnyire a szupererő típusa kapásból eldönti, hogy csak másodszereplő lehet-e valaki, érdekes lenne, ha a női főszereplő ő maradna :I )

Jól van megírva, na. És bár könnyen el tudom képzelni, hogy - a nagyobb olvasottság reményében - le fog butulni és jönnek a többfejezetes többtechnikás párharcok majd, most még érdekes.
Egy Hunter x Hunter-t is kapásból ver (abban is már az elején jöttek a bugyuta "harci erők/technikák").

Inkább ott lesz a veszély, hogy nem lehet folyton ugyanazokat a szupererőket ismételni, szal muszáj lesz variálni a dolgot...
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree »

Amit most olvasok (rpóbálok olyat írni, ami még nem volt):

Tsuyokute New Saga:
New Game+ a gyakorlatban.
Fantasy hős lenyomja a főgonoszt, majd a sebeitől ő maga is meghal...na, ha a boss kincse ne küldené véletlenül vissza az időben.
Így most nekiláthat, hogy megpróbálja 100%-osra teljesíteni a küldetést - megóvni, akik előző alkalommal meghaltak, stb.

Értékelés: 4.9/5

Zai x 10
Gegmanga. Nem igazán lehet elmagyarázni, hogy miről szól, mert konkrétan semmiről.
Általában egy csaj szereplő (mindig más) trollkodik valakivel.

Értékelés: 4.5/5

D-Frag
No comment, az animébe gondolom mindenki belenézett. A manga sztem sokkal jobb, én imádom. :)
4/5, de nekem 5ös :D

Maoyuu Maou Yuusha - Kono Watashi no Mono Tonare, Yuusha yo

Régebb óta futó sorozat, de olvasom.
Amikor a fantasy Hős találkozik a (vele egykorú csaj) Fődémonnal, az felajánlja neki, hogy ahelyett, hogy megölnék egymást, próbálják meg összebékíteni a népeiket. Hogyan? Politikai és közgazdasági reformmal.
A manga kb egyenlő arányban tartalmaz sztorit, romantikus (enyhe) fanservice-t, és kb. óvodás szintű közgazdaságtant.

4.1/5

Ore ga Heroine o Tasukesugite Sekai ga Little Mokushiroku!?
A srácnak az a szuperereje, hogy minden történetben ő a hős. Ezért különféle műfajú sztorik (sci-fi, fantasy, stb.) között ugrál, és mindegyikben más hősnőt kell megmentenie. Szóval lényegében ez a srác mindig új probléma közepébe pottyan, amit neki kell megoldania, és követi őt a különféle más sztorikból jött háreme.
Hülyeség, ls nem is eredeti, de van benne élvezet. :p

3.5/5

Bonnouji
(befejeződött manga)
Felnőtt kocka románc. picit fake de cuki sztori, ha idősebb vagy, külön értékelni fogod, hogy nem tinik vannak benne (bár a főszereplők elég gyerekesek, annak ellenére hogy felnőtt problémáik vannak.)
Csaj akivel szakított az exe betéved a szomszédjához, aki egy szemüveges srác, akinek a világutazó bátyja folyton cuccokat küldözget, ezért olyan a lakása, mint egy kiállítóterem fura kacatoknak.
A csaj elkezd hozzá járni kikapcsolódni, és közösen élvezni az érdekes ritkaságokat.
Közben mindketten szenvednek a munkájuktól
kb. ennyi :p

3.9/5

Discommunication: Seireihen / Yume Tsukai
(befejeződött manga)

Aki írta, az egyhén pedofil lehet (nem mintha japán mangakáknál ritka lenne...), ettől most tekintsünk el.

A Yume Tsukai lényegében ilyen álomvadász kölykökről szól, és a klasszikus felállás, hogy:
az embereknek kimondatlan sötét titkaik vannak, ezek egy idő után mindenféle sötét szellemeketvonzanak, ha felfedetlenek maradnak, tehát szellemvadász hősünknek kell elűzni a szellemeket és felfedni az igazságot.
(Gondolom nem ismeretlen a sztori.)
De nagyon tetszik a megvalósítás, ahogy ezt a világot felépíti a mangaka.

A D: Seiheren lényegében crossover a fazon másik mangájával (Discommunication), de mivel ebben tűnnek fel először a Yume Tsukai hősök, kronológiailag előb következik.

4.7/5

----
Mára mondjuk ennyi... :)

Amiben csalódtam:
Feng Shen Ji
(mahnwa)
Egész jól indul. A császár szembeszegül az istenekkel, kis híján legyőzi őket, de veszít, így kezdetben s@ggfej fiának kell majd legyőzni az isteneket helyette.
Úgy indul, mintha mitológiát olvasnál. Emiatt még a shonen hülyeségeket is elnézed neki.

Sajna amikor sor kerül a végső összecsapásra, ahelyett hogy lezárná a sztorit, folytatja. A főisten megöngyolkolja magát, előkerül hirtelen egy új főisten, aki kb. azt mondja hősünknek, hogy "engem már nem tudnál legyőzni szintén pluszban, szóval béküljünk ki (és majd titokban kinyírlak 4-5 év múlva)".
Le kellett volna zárni itt a sztorit, ehelyett nyúlik mint a tészta.
Már csak azért is, mert:
- eddigre minden karakter, aki kicsit is érdekes volt, halott.
- a főhőst egy bunkó szemétláda. (A sztori úgy indul, hogy ő egy eléknyeztetett hercegfi, akit eladnak rabszolgának. Azt várnád, hogy szokás szerint ettől észhez tér egy kicsit, de nem: marad ugyanaz a zsarnok rohadék, aki korábban.
- az író egy soviniszta
Legalábbis nem tudom máshogy értékelni, hogy hősünk menyasszonya, aki kb. 10x menőbb főhős lehetne, teljesen a háttérbe van nyomva és mindig engedelmeskedik a nyomi hősnek.
- az író nem tud logikusan/érdekesen történetet szőni egy idő után
Nem fárasztanálak vele, hogy hol van most a sztori, de logika az nincs benne.
- túl sok fight!/shonen
Az elején izgalmas, mert elvileg hőseink a túlélésért küzdenek, miközben az istenek próbálják levadászni őket. Most már azt se tudom, melyik ellenfél honnan és miért kerül elő.
És minden fejezet újabb SPECIÁLIS TECHNIKÁÁÁval ér véget...gagyi. -_-

Értékelés: 3.3/5
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree »

Tonari no Seki-kun:
Gondolom az anime miatt mindenki tudja mi ez.
Lány sose tud figyelni az őrán, mert unatkozó zseni padtárc srác mindig csinál valamit a pad alatt, amivel elvonja a filyelmét.
Cuki.
5/5, mínusz az unalom egy kicsit

Keyman: The Hand Of Judgement
Nyugati képregényekre hajazó, anthro/furry, loli, noir deketíves szuperhős természetfeletii, de aránylag jó/tűrhető sztori...
Kulcsembert, a szuperhőst meggyolkolják. Csak a tirannoszauruszfejű felügyelő oldhatja meg ezt az esetet!
Ebben a100+ éves loli boszorkány is segít neki!
4.2/5
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Hero Academia
Vree írta: Jól van megírva, na. És bár könnyen el tudom képzelni, hogy - a nagyobb olvasottság reményében - le fog butulni és jönnek a többfejezetes többtechnikás párharcok majd, most még érdekes.
Nekem már túl okosnak, és figyelmesnek is tűnnek a diákok. Vagy ez csak az ártalma a többi nem túl intellektuel sorozatnak. :)
Reménykedem, hogy a team fight-ok fogják színesíteni a dolgot, már most is voltak érdekes szinergiák az egyes képességek között.

Tonari no Seki-kun, D-Frag, Zai×10

Ezekhez azért kell egy bizonyos tolerancia a japán humor irányában. :D De én is szeretem mindet.

Keyman
Erről sokat hallottam félfüllel, de nem akartam jobban oda figyelni a spoilerekre ügyelvén, de gondolkodtat a dolog. Azt mondod inkább krimi, na így lehet előrébb kerül a prioritási listámon, nem mintha adnék bármi jelentőséget ennek a listán teljesen impulzív mibe is kezdek bele.

És a hétvégén megint sikerült belekezdenem valamibe, amivel szemeztem egy ideje, csak úgy bármi komolyabb hatás nélkül.
Katsute Kami Datta Kemonotachi e
Gőzkorszakhoz hasonló fejlettségű világban játszódó fantazy. És hogyhogy, hogyhogy nem óriási az embereket terrorizáló lényeket gyilkolnak főhőseink, akik valamikor emberek voltak...
De kit érdekel az alap történet, ki kezdett már valamibe bele csak amiatt, én még nem. :)
Olyan hangulata van a világnak, és a rajzolásnak.
Dat főhősnő, a hosszú puskájával! DAT gőzmozdony!
És DAT rosszfiú, a saját gótlolijával.
Nem érdekel mi lesz a sztorival, ez annyira classy. :P
A főhős kicsit szürke :), Munsu jutott róla az eszembe az Árnybíróból, de ő túl magasra rakta a mércét.
Klisésen indul, még klisésebbnek ígérkezik a folytatás, de hangulata jó.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Kdanni írta:DAT rosszfiú
DAT bizony! Kép Listára. :D Na azért a többi ajánlót is elolvastam, de arra így ismeretlenül nincs még mit reagálni. :D
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Nem is kellett olyan sokat várni, belekezdtem normálisan a Tokyo Ghoul mangába és már az első kötetet elolvastam, szépen fejezetről-fejezetre, nem csak úgy kapkodva. Az anime minden részletére nem emlékszem, mégis csak szezonosként néztem, szóval most nem ugrik be, hogy említették-e ott, amit a mangában. Cruel azt nem értette, hogyan tudnak ennyire észrevétlenek maradni a ghoulok, amikor ennyien vannak. Amikor Kaneki már átesik a transzplantáción és kezd rájönni, hogy mi történik vele, akkor néz a tv-ben egy műsort. Ott egy szakértő magyaráz, tehát az emberek tisztában vannak a ghoulok létezésével, ergo nem titokban élnek és a színfalak mögött húzódnak meg. Na, ez a tudós vagy ki mondja, hogy a ghoulok átlagosan akár 2 hónapig is kibírják egyetlen emberből táplálkozva, vagyis nem kell minden nap enniük, úgy mint az embereknek. Rize egy igen erős kivétel volt, őt "binge eaternek" hívták, mert nem tudta annyira kontrollálni magát és élvezetből evett, nem érdekelte, hogy egy csomó holttestet hagy maga után. Nem mondom, hogy ez teljesen megmagyarázza a dolgokat, de úgy érzem kezdetnek jó lesz. Aztán remélem később még több minden kiderül, ahogy halad előre a történet.
Egyébként így már tényleg látom, hogy elég erős a kontraszt az anime és a manga között, pár dolgot kihagytak vagy megváltoztattak benne. Ami nagyon tetszik, az Kaneki és Hide bromance kapcsolata, itt még jobban érződik, és tök cukik együtt. ^^ A rajzolás nem kiemelkedő, nekem mondjuk bejön és a későbbi fejezetek alapján azt kell mondjam, hogy fog még fejlődni a mangaka.

Fú, a másik pedig főleg Titkosnak lehet érdekes, mert róla tudom, hogy nagyon szereti a mangát. Ez pedig nem más, mint a D.Gray-Man. Bevallom, először eléggé féltem beleolvasni, mert nem sok jót hallottam róla, bár ez főleg az animére volt jellemző. Ma voltam bent AL átvevőhelyén egy kicsit dumálni, de pont most jöttek egy csomóan cuccot átvenni, szóval Yaten elég elfoglalt volt. Ilyenkor szokott az következni, hogy beleolvasok valamelyik mangába. Mivel a D.Gray-Manből elég sok kötet volt raktáron, azt emeltem le a polcról. Amíg bent voltam, sikerült az első két kötetet elolvasnom. Meglepődve láttam, hogy mangaka hölgyemény tollából származik a történet, de ez szerencsére nem von le nálam semmit az értékéből. A rajzolás nekem tetszik, mert tudja kombinálni a badass jeleneteket és az aranyos chibi fejeket. Egyelőre a karakterekről túl sok mindent nem tudok mondani, Allen szimpatikus főszereplő és külön tetszik, hogy nem a szokásos forrófejű shounen hős, hanem higgadt karakter. Emellett erős az igazságérzete és az külön tetszik, hogy nem teljesen a fehér oldalt képviseli. Ez az átok elég érdekes rajta, ha már ilyen jó és rossz között egyensúlyozó szereplő, akkor nekem ő jobban bejön így két kötet alapján, mint Rin az Ao no Exorcistból. Vannak még érdekes fazonok, különösen a főnököt bírom, aki mindig bealszik és nem tud rendet tartani az íróasztalán. :D
A történet sem körvonalazódott még eléggé, bár annyit már tudok, hogy démonok ellen fognak küzdeni. Kíváncsi vagyok, vajon merre viszik tovább, mert van egy olyan érzésem, hogy ez nem csak "akuma of the week" stílusú manga lesz.
Tényleg, az animét érdemes azért megnézni, vagy inkább hagyjam, ha már belevetettem magam a mangába?
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

(Nyul beelőz) Én elkezdtem a D.Gray animét annak idején, de igen hamar elhalt a lelkesedésem. Valahogy nem jött be. Egyrészt igen hamar elkezdtek fillerezni, másrészt nem is tudom... valahogy az volt az érzésem, hogy nem passzolnak a szereplők a háttérbe. Vizuálisan elütött, furcsa volt, olyan "olcsó munka". Ugyanez mozgásban is megvolt, hiányzott belőle valamiféle dinamika. Persze a fontosabb, harci illetve erősen gag jeleneteknél ez azért nem érződött, de az átvezetőknél (amikből több van azért, mint epic csúcspont/epizód) kifejezetten. Kellemetlen, amikor az ember nem tudja igazán megfogalmazni, hogy mi is pontosan a problémája...

Ehhez képest a mangával meglehetősen gyorsan haladtam*, és imádtam, bár még kissé le vagyok maradva az aktuális "végétől". Szóval... manga után/helyett én nem ajánlom az animét. :wink: Persze ha valaki azzal kezdi, és bejön neki, akkor nem beszélem le róla.

*ha azt vesszük, milyen sebességgel mangázok általában, ez egy igen erős mutatója a tetszésnek!
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Nekem 7-9. fejezetek vannak meg, plusz az 5. amit fél áron szereztem meg. Szerintem a itt a legjobb a rajzolás, mert ugye Hoshino úgy változtatja a rajzstílusát mint más a .... :)
Rui-chan írta: mert van egy olyan érzésem, hogy ez nem csak "akuma of the week" stílusú manga lesz.
Ha meg kéne fogalmaznom, hogy mi tetszik a legjobban a D.Gray-manban, akkor az az lenne, hogy nincs status quo, tényleg történek az események, és izgulnod kell a főhős élete miatt is.
Az más kérdés, hogy vannak ennek negatívumai is pl. a főhős gárda nem fog állandóan együtt parádézni, így valaki lehet hiányozni fog. De szerintem több a pozitívuma dolognak mint a negatívuma, és az is hozzáad a negatív érzéshez, hogy évek óta nem jött ki új fejezet. De Nyan Koi mangakája is "feltámadt" valahogyan, csak Hoshino is visszatér valamikor.

Én alapvetően semmilyen shounen fightnak nem ajánlom az anime verzíóját. De ha az embernek megjön a kedve hozzá, akkor legyen. :D Én csak az 50. rész felettieket láttam, azok nem voltak rosszak.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Kdanni írta:Ha meg kéne fogalmaznom, hogy mi tetszik a legjobban a D.Gray-manban, akkor az az lenne, hogy nincs status quo, tényleg történek az események, és izgulnod kell a főhős élete miatt is.
Az más kérdés, hogy vannak ennek negatívumai is pl. a főhős gárda nem fog állandóan együtt parádézni, így valaki lehet hiányozni fog. De szerintem több a pozitívuma dolognak mint a negatívuma, és az is hozzáad a negatív érzéshez, hogy évek óta nem jött ki új fejezet. De Nyan Koi mangakája is "feltámadt" valahogyan, csak Hoshino is visszatér valamikor.
Az nem zavar, ha nincs együtt a csapat, a Shingekiben is hanyagolják a shifter teamet egy ideje, ez mégse von le nálam a manga értékéből. Már ebben a két kötetben is elég sok minden történt és Allen többször került szorult helyzetbe.
Azt lehet tudni, hogy a mangaka miért tűnt el? Mert, ha valami betegsége van, vagy esetleg a keze sérült, akkor azt megértem. De, ha csak direkt akarja húzni a rajongók agyát, azt már nem szeretem.

Nem igazán hoztátok meg a kedvem az animéhez, de később lehet meggondolom magam. :)
Kép
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Rui-chan írta:De, ha csak direkt akarja húzni a rajongók agyát, azt már nem szeretem.
Ezt szerintem senki nem csinálja. Még akkor sem ha az olvasók szemében piti dolognak tűnő indokkal szünetelnek. Én simán megértenék olyan indokot is, hogy valakinek nincs kedve folytani valamit, vagy a mangáira vonatkozó jogairól folytatott csatározás fajul el odáig, hogy lezárja a mangát. Nem tetszik nekem se, de az olvasók megnyilvánulása még így is sokkal önzőbbnek tűnnek a mangakák "lustaságánál", vagy egyéb szívfájdalmainál.

De a lényeg Hoshinonak több baja is volt már. A Jump-os korszaka alatt is voltak kissebb nagyobb szünetei, és azért ott valami komolyabb indok, (és a manga által szállított profit) nélkül biztos nem folytatták volna a D.Gray-mant.

Apropó, ha mát szóba került Akamatsu. (Aki a Negima alatt havonta egy hetet simán kutatással/az asszonnyal töltött, ami szerintem jó tett a mangának.) UQ holder: Az editorok istenek voltak, akik a Negima indulásánal a shonen fight helyett ráerőltették a hárem témát Akamatsura. ;_;7
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta:Fú, a másik pedig főleg Titkosnak lehet érdekes, mert róla tudom, hogy nagyon szereti a mangát. Ez pedig nem más, mint a D.Gray-Man.
Yay! XD Nem emlékszem már, hogy konkrétan is ajánlottam-e, vagy csak elég erős utalásokat tettem rá, hogy szerintem shounen kategórián belül ez egy tök jó cucc, de akárhogy is volt, örülök, hogy elkezdted. XD
Rui-chan írta:Meglepődve láttam, hogy mangaka hölgyemény tollából származik a történet, de ez szerencsére nem von le nálam semmit az értékéből.
Ó, nagyon jó kis shouneneket tudnak írni/rajzolni a női mangakák, sőt, igazából szerintem több kedvenc shounen mangám van nőtől, mint ahány férfitól, vagy legalábbis a legnagyobb kedvenceim szinte mind ebből a körből kerülnek ki. XD (A D.Gray-man mellett ugyanis ebben a kategóriában játszik az FMA és az Urusei Yatsura - Ranma - Inu Yasha "szentháromság" is. XD) Igazából még előnyei is vannak ennek, lehet csak én vagyok így vele, de női mangakáknál mintha több érzelem lenne az egész sztoriban/karakterekben, míg ha férfi rajzolja, sokszor inkább érzem azt, hogy "oké, csak pakoljuk bele a szokásos kliséket, úgy mind neverending fightok, lúzer gyerek vs rivális zseni, stb., aztán a többi majd megy magától", szóval jóval többször van ilyen "iparosmunka" íze az egésznek. (Tisztelet persze a kivételnek.)
Rui-chan írta:Egyelőre a karakterekről túl sok mindent nem tudok mondani, Allen szimpatikus főszereplő és külön tetszik, hogy nem a szokásos forrófejű shounen hős, hanem higgadt karakter. Emellett erős az igazságérzete és az külön tetszik, hogy nem teljesen a fehér oldalt képviseli. Ez az átok elég érdekes rajta, ha már ilyen jó és rossz között egyensúlyozó szereplő, akkor nekem ő jobban bejön így két kötet alapján, mint Rin az Ao no Exorcistból.
Ja, Allen igazából a kedvenc "frontemberem" a shounen sorozatokból, pont ezért, mert végre nem egy hiperaktív, agresszív, ugráló hülyegyerek. (Mondjuk van egy kis csavar a dologban, de majd úgyis benne lesz ez is a mangában... XD) Persze egyesek mondták, hogy talán ő meg már kissé a ló másik oldala is és ilyen "Jesus incarnate" karakter, de én még így is bírom, pont azért, mert shounenben, pláne főfőfőszereplőnek ritka madár az ilyen. XD Persze ahogy mondod, neki is van egy "sötét oldala", de egyelőre az ellen is derekasan küzd, vagy éppen ügyesen használja fel a jó cél érdekében. :) Aoi no Exorcisthoz amúgy annyit, hogy csak azért nem hangoztattam túlzottan már akkor, mikor megjelent, mert nem láttam belőle túl sokat, de amúgy sok szempontból nekem egy erős D.Gray-koppintásnak tűnt a cucc, kezdve ettől az ördögűző-témától a "démonkölykön" át egészen a cilinderes fószerig, aki dizájnra eléggé ilyen Millenium Earl-copy. :dirr: (Persze nem csak innen nyúlt az a mangaka, belerakta az "Elric tesókat" is, meg Yokót a TTGL-ből, stb-stb. XDDDD Jó, abbahagyom, mert amúgy nem utálom, meg mondom, túlzottan nem is ismerem, de kevés ilyen cuccot láttam eddig, ahol szinte minden karakterről reflexből egy másik jut az eszembe. XD)
Rui-chan írta:Vannak még érdekes fazonok, különösen a főnököt bírom, aki mindig bealszik és nem tud rendet tartani az íróasztalán.
Én a gonoszok "főnökét", a MIllenium Earl-t bírom nagyon, ahogy Allen "jó főhősnek" rendhagyó, ő meg "főgonosznak" az. XD Tök jól kiegészítik egymást. XD
Rui-chan írta:A történet sem körvonalazódott még eléggé, bár annyit már tudok, hogy démonok ellen fognak küzdeni. Kíváncsi vagyok, vajon merre viszik tovább, mert van egy olyan érzésem, hogy ez nem csak "akuma of the week" stílusú manga lesz.
Ó, nagyon nem (szerencsére), de igyekszem nem túlzottan spoilerkedni, ha rákapsz, szerintem úgyis marha gyorsan darálod majd a fejezeteket. XD
Rui-chan írta:Tényleg, az animét érdemes azért megnézni, vagy inkább hagyjam, ha már belevetettem magam a mangába?
Most már, hogy a mangával kezdtél, szerintem tényleg jobb, ha előbb azt fejezed be, viszont a többiekkel ellentétben én az animét is merem ajánlani, több szempontból is:

-Igazából úgy 10-15 epizódnyi fillert leszámítva nekem tökre bejött. XD (Oké, mondjuk én direkt néztem végig előbb animében és aztán kezdtem csak el a mangát.)

-A seiyuuk/zene/látványvilág szerintem nagyon megdobta az egészet, vagy legalábbis abszolút visszaadta a mangát. (Mondanám, hogy a sztori is, de ez sajnos a fillerek miatt nem igaz, de ezekre mindjárt kitérek.)

-OP/ED-ek szintén nagyon jók. (Jó, ezeket mondjuk YouTube-on is lenyomhatod és meg sem kell nézned a sorozatot hozzá, de azért úgy mégis másabb... XD)

-Nem mondom, hogy Ufotable-minőségű az animáció/rajzolás, de nekem egész okés volt, legalábbis a Pierrot cuccokra jellemző "quality"-t nem nagyon láttam benne.

Igazából szerintem egy nagy hibája van, ezek pedig a fillerek. Míg más animékben általában a sorozat második felében, vagy legvégén jönnek a filler részek, itt már a tizenvalahanyadik körül befigyel pár, később pedig jön valami 20-25 résznyi filler egymás után. ^^" Mondjuk 1-2 idióta részt leszámítva még úgy a 40. részig nem is súlyos a helyzet (sőt, nem egy sztorit a mangából emeltek át, épp csak kiegészítették őket), viszont a 40-52 közti részek valami iszonyú gázok, "előrehoztak" a történetben egy olyan karaktert, aki a mangában csak később kap nagy szerepet és pont emiatt nem is nagyon mertek vele túlzottan bármit csinálni, úgyhogy ezt a "problémát" úgy oldották meg, hogy adtak neki sidekicknek egy loli akuma maidet (igen, ez nézés közben is pont annyira gáz, mint most leírva...) és az szívatja Allenéket ilyen-olyan dolgokkal epizodikus jelleggel, de már a stílusából el lehet képzelni, hogy mennyire "komoly" ellenfél ő. ^^" Ugyanakkor viszont 52-től kezdve egészen a végéig szinte pontról-pontra követik a mangát, időhúzás sem nagyon van benne, szóval ezt a részét igazából kár lenne bárkinek kihagyni szerintem. (Már csak azért is, mert itt van pár ilyen jó jelenet, amiknél a hang/zene sokat segít a mangához képest, pl. a zongorajáték, vagy egy bizonyos akuma hangja, akinek ugyan már a dizájnja sem volt semmi, de a hangjától még pluszba feláll a szőr az ember hátán.)

Szóval igazából ha letudtad a manga eddigi fejezeteit, szerintem az animét is megéri lenyomni, max a fillereket majd kihagyod, vagy végigszenveded. XD
A mordályos nyul írta:(Nyul beelőz) Én elkezdtem a D.Gray animét annak idején, de igen hamar elhalt a lelkesedésem. Valahogy nem jött be. Egyrészt igen hamar elkezdtek fillerezni, másrészt nem is tudom... valahogy az volt az érzésem, hogy nem passzolnak a szereplők a háttérbe. Vizuálisan elütött, furcsa volt, olyan "olcsó munka". Ugyanez mozgásban is megvolt, hiányzott belőle valamiféle dinamika. Persze a fontosabb, harci illetve erősen gag jeleneteknél ez azért nem érződött, de az átvezetőknél (amikből több van azért, mint epic csúcspont/epizód) kifejezetten. Kellemetlen, amikor az ember nem tudja igazán megfogalmazni, hogy mi is pontosan a problémája...
D.Gray-nél nekem soha nem volt ilyen érzésem, de valamennyire képzelem, hogy milyen lehetett, mert én meg az FMA Brotherhoodnál voltam így. (Mondjuk ott nagyon rá is játszottak, "zsírkrétával rajzolt" oszlopok a háttérben, meg ilyesmi, néha már olyan érzésem volt, hogy valami Shaft-os ürge "dolgozott be" nekik... ^^" XD)
Kdanni írta:Nekem 7-9. fejezetek vannak meg, plusz az 5. amit fél áron szereztem meg. Szerintem a itt a legjobb a rajzolás, mert ugye Hoshino úgy változtatja a rajzstílusát mint más a ....
Ezt már sokaktól hallottam, de én sosem éreztem annyival durvábbnak, mint akármelyik más mangaka rajzstílusát, ahogy alakult rajzolás közben. Igazán feltűnő talán pont onnantól lesz, ahol az anime abbamaradt és elindul a "Second Exorcists" arc, de ha jól rémlik, pont ekkor kezdődtek a mangában az igazán hosszú szünetek 1-1 fejezet között, szóval simán beleillik a képbe, hogy ha épp kézproblémái voltak, akkor amiatt változott meg a rajzolási stílus. De amúgy ja, nekem is a 7-9. kötetek (fejezetnek azért kemény lenne... XD) rajzolása tetszik a leginkább, ha jól emlékszem, az történetileg is a kedvenc arcom, a Bárkás arc.
Kdanni írta:Ha meg kéne fogalmaznom, hogy mi tetszik a legjobban a D.Gray-manban, akkor az az lenne, hogy nincs status quo, tényleg történek az események, és izgulnod kell a főhős élete miatt is.
Nekem leginkább az tetszett amúgy benne, hogy ahogy a cím, úgy a szereplők is "szürkék". Persze ez valamilyen szinten a jobb cuccokban mind megjelenik, szal a Shingekiben is inkább árnyalt karakterek vannak, nem csak gonosz óriások és hős "lovagok", vagy ott volt az FMA, ahol ugye kiderültek a hadsereg piszkos kis titkai, stb., viszont a D.Gray-man-ben éreztem talán a leginkább azt, hogy előkapta elsőre a mangaka a látszólag klisés "szent egyházi emberek a gonosz démonok ellen" sztorit, aztán ahogy haladt előre a történet, egyre kevésbé voltam benne biztos, hogy nem inkább fordítva van-e a jófiú-rosszfiú felállás, mint ahogy "lennie kellene". (Sőt, még azon sem lepődnék meg a jelenlegi állás alapján, ha kiderülne, hogy mindkét banda valójában "egy tőről fakad", szal mintha a "Mana - Nea - Earl" testvérhármas lennének az "alapító" az Akumáknak, meg a Fekete Rendnek is.) Asszem Mordályos mondta, hogy milyen poén a Death Note-ban, hogy kvázi a negatív karakter kapta a főszerepet és ez igaz is, de gondoljatok bele, az mennyire poén lenne, ha kiderülne, hogy ugyanezt eljátszotta Hoshino egy teljes negatív szervezettel, akik ráadásul sokáig jófiúknak voltak beállítva, miközben lehet, hogy ők a fő kavarógépek, vagy legalábbis semmivel sem jobbak a módszereik a "gonosz bandáénál". XD Persze azért ennyire konkrétan nem hiszem, hogy ezt meg merné lépni, de legalább utalások szintjén mintha errefelé haladna a sztori. XD
Rui-chan írta:Azt lehet tudni, hogy a mangaka miért tűnt el? Mert, ha valami betegsége van, vagy esetleg a keze sérült, akkor azt megértem. De, ha csak direkt akarja húzni a rajongók agyát, azt már nem szeretem.
Betegségre hivatkoznak, ami kamu is lehetne (kb. minden mangakánál ezt lövik el, amelyik van annyira rendes, hogy nem szeretné megbántani a rajongóit, ha az igazi indok esetleg fájó, vagy botrányos lenne XD), de nála még el is hiszem, mert ahogy írtam, kézproblémákra hivatkozott és tényleg akkoriban változott meg a rajzolási stílus is, illetve kezdtek nagyon hosszú szünetek lenni a sorozatban. Hallottam valami olyasmit, hogy durva ízületi gyulladás, ami miatt kb. pár oldalnál többet nem tud rajzolni, mert nagyon fáj tőle a keze, de nem tudom, hogy ez meg lett erősítve. Illetve amit Kdanni írt nem olyan régen, az is ezt támasztja alá, hogy pont nem olyan régen kihozott pár új artot és azok már tablettel volna rajzolva. (És emiatt reménykedünk is, hogy hátha ezek már a visszatérés jelei.) Ja, mondjuk még az is ott van, hogy a Jump időközben szerződést bontott vele, szóval most vagy újra meg kell őket kérnie, hogy hadd rajzoljon megint nekik, vagy egy másik kiadót keresnie. Ez sem példa nélküli, csak ugye szintén plusz idő.
Kdanni írta:
Rui-chan írta:De, ha csak direkt akarja húzni a rajongók agyát, azt már nem szeretem.
Ezt szerintem senki nem csinálja. Még akkor sem ha az olvasók szemében piti dolognak tűnő indokkal szünetelnek. Én simán megértenék olyan indokot is, hogy valakinek nincs kedve folytani valamit, vagy a mangáira vonatkozó jogairól folytatott csatározás fajul el odáig, hogy lezárja a mangát. Nem tetszik nekem se, de az olvasók megnyilvánulása még így is sokkal önzőbbnek tűnnek a mangakák "lustaságánál", vagy egyéb szívfájdalmainál.
Azért pár pofátlant már láttam. XD Pl. amit Miura művel a Berserkkel, az nálam már simán benne van "a népszerűség és a rajongók szeretetével való visszaélés" kategóriában. (Gondolok itt az olyan indokaira, amikor nyíltan ki is mondta, hogy "bocs, most ráfüggtem az Idolmaster játékra, majd rajzolok, ha meguntam"...lol?) Vagy pl. arról jött valaha bármilyen értékelhető infó, hogy a Highschool of the Dead író-rajzoló párosa miért dobta félre azt a cuccot, hogy helyette valami gagyi shounen fighton dolgozzanak? Gyakorlatilag látszik, hogy idejük és energiájuk lenne mangázni, épp csak úgy döntöttek, hogy egy jóval sikeresebb sorozatot már évek óta "pihentetnek", cserébe ezért a noname izéért. (Még az a mázli, hogy amúgy sem Berserk-, sem HOTD-fan nem vagyok, így engem igazából személyesen nem érintenek ezek a dolgok, de azért a rajongók helyébe képzelve magamat csöppet ideges lennék...) Az persze más kérdés, hogy sok fan valóban rohadt önző tud lenni és kapásból azt várják, hogy a mangaka még a magánéletét is áldozza fel a kedvenc képregényükért, de azért 1-2 ilyen "szemét" is akad, aki már tényleg elfelejti, hogy milyen volt, amikor még az első pár fejezetnél rament zabált valami albérletben és azon szurkolt, hogy legalább a számláit ki tudja fizetni a képregénye árából. XD
Kdanni írta:Apropó, ha mát szóba került Akamatsu. (Aki a Negima alatt havonta egy hetet simán kutatással/az asszonnyal töltött, ami szerintem jó tett a mangának.) UQ holder: Az editorok istenek voltak, akik a Negima indulásánal a shonen fight helyett ráerőltették a hárem témát Akamatsura. ;_;7
Na igen, ez meg a szerkesztői szemétkedés jó példája, sajnos ilyenből is nem egy van. És rosszul is sült el, mivel Akamatsu kb. így is shounen fight irányba vitte el a sztorit a későbbiekben, viszont mennyivel jobb lett volna, ha már rögtön ezzel a settinggel indul és nem kell ilyen hülye "műfajváltást" eszközölnie félúton. (Mondjuk arra lennék kíváncsi, hogy ha a főnöke eleinte nem engedte meg, később miért ment bele? Már volt egy elég stabil rajongóbázis és nem féltek a profitvesztéstől? Vagy Akamatsunak sikerült mindig elhitetnie vele, hogy "nyugi, ez még mindig hárem, nézd, a mostani fejezetben is épp zaklatja az egyik csaj a srácot!"? XDDD) Amúgy mintha hasonló történt volna pl. a Medaka Box-al is, csak annál meg fordítva: kezdetben ilyen sima school life cucc volt, de szerkesztői nyomásra el kellett vinnie a mangakának az egészet shounen fight irányba és ott is elég WTF-en jött le a váltás. (Bár erről Péter tudna többet mesélni, ha esetleg erre jár és ezt látja, ő ásta bele magát jobban a cucc háttértörténetébe. XD)
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Titkos írta: -Igazából úgy 10-15 epizódnyi fillert leszámítva nekem tökre bejött. XD (Oké, mondjuk én direkt néztem végig előbb animében és aztán kezdtem csak el a mangát.)
Na hát ez a fura, hogy én is az animével kezdtem, plusz én aztán tényleg nem vagyok válogatós. (szerintem) :shock: Persze lehet az volt a gond, hogy nem indult tiszta lappal a cucc.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Jó hír a Bleach manga olvasóinak, most már tényleg úgy néz ki, hogy befejeződik a manga 2015-ben. Pedig azt hittem, hogy a Naruto fogja tovább húzni, de tévedni emberi dolog.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Végre sikerült befejeznem a YuGiOh-t! ::hehe::
Igencsak megszerettem, már rég megadtam neki a 9 pontot (de csak azért, mert a 10-et különleges esetekre tartogatom. Persze még lehet felülbírálom a dolgot. :) )
Az utolsó pár kötetet olvastam csak online, ami bizonyos szempontból jó volt, másból meg nem annyira. Pl: Az online verzióból pár fejezetet megspóroltak konkrétan Mahado önfeláldozását, szóval amikor visszakeresgéltem, hogy mi hogy is volt, akkor az egyik fejezetben még életben volt, aztán legközelebb már csak a szelleme villant fel, még jó, hogy azt még kötetesen olvastam. Viszont legalább az angol kiadásból szkennelt online verzióban mindenhol visszajavították az istenkártya nevét Oziriszre. Az angol nevétől rosszul voltam.

Amiket sajnáltam:
-Marik történetének lezárása normális magyarázat nélkül.
-Nekem Seth története kicsit összecsapottnak tűnt, még egy fejezetnyi mélyítés a Kisarával való kapcsolatán jól esett volna, így kicsit hihetetlen volt, hogy ilyen gyorsan ennyire erős kötelék alakult ki közöttük, bár maga a sztorivonal nagyon tetszett. Persze nem kizárt, hogy ez is benne volt, csak "nem sikerült" beszkennelniük. :(
-Az utolsó csatával is volt pár kisebb problémám, amellett, hogy persze epic volt:
1. Nekem túlságosan Death Note-os volt, ez a "Tudtam, hogy tudtad, hogy tudtam, hogy tudtad, hogy mit fogok csinálni."
2. Yugi szuperkombója a Turn Jump+Silent Warrior+Crumbling axe kombinálásával nekem sántított, ugyanis szerintem a Turn Jump arra is vonatkozott volna, hogy hány körig van lefordítva a Crumbling Axe, tehát Obelisk-nek még jobban le kellett volna vennie a támadópontjaiból. Nem?
3. Nem értettem, hogy a Dark Magician miért durvább, mint egy istenkártya, de ez lehet az én bajom.
4. Nekem hihetetlennek tűnt, hogy úgy rakták össze a paklijaikat, hogy a másik tényleg nem tudta, hogy mi van náluk. Mert az oké, hogy mondjuk "nem néztek oda" az összeállításnál, de nem volt végtelen számú lehetőségük a válogatásnál, tehát ki lehetett logikázni, hogy "ha ez nem nálam van, akkor valószínáleg nála lehet", leginkább a Dark Magician esetében. De még ha fel is bontottak előre X számú csomagot, hogy nagyobb halmazból tudjanak válogatni, az akkor is véges szám, és nagy játékosoknak, akiknek erre van ráállva az agya, simán megjegyzi, hogy mi is volt még ott, amit ő nem választott ki.

De igazából ezek mind olyan apróságok, amik nem vonnak le jelentősen a manga értékéből, és nagyon örülök, hogy levetkőztem a merchandize-anime által okozott előítéleteket, és elolvastam, mert nagyonis megérte! Bárkinek szívesen ajánlom, érdemes a kártyák mögé nézni, mert tényleg nem annyiból áll, hogy "Nálad van a Kékszemű hósárkány, de kemény vagy!" :-P

9/10
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A mordályos nyul írta:Végre sikerült befejeznem a YuGiOh-t! ::hehe::
Igencsak megszerettem, már rég megadtam neki a 9 pontot (de csak azért, mert a 10-et különleges esetekre tartogatom. Persze még lehet felülbírálom a dolgot. :) )
Yay, akkor legalább megérte ajánlgatnom. XD Veled, Junchival, meg Raisuval együtt máris van kemény négy ember az országban, aki legalábbis kedveli a YGO-t és esetleg még azzal is tisztában van, hogy az eredeti manga többről szól, mint az említett "Nálad van a Kékszemű Hósárkány, fú, de kemény vagy!" jelenet. XD
A mordályos nyul írta:Az utolsó pár kötetet olvastam csak online, ami bizonyos szempontból jó volt, másból meg nem annyira. Pl: Az online verzióból pár fejezetet megspóroltak konkrétan Mahado önfeláldozását, szóval amikor visszakeresgéltem, hogy mi hogy is volt, akkor az egyik fejezetben még életben volt, aztán legközelebb már csak a szelleme villant fel, még jó, hogy azt még kötetesen olvastam. Viszont legalább az angol kiadásból szkennelt online verzióban mindenhol visszajavították az istenkártya nevét Oziriszre. Az angol nevétől rosszul voltam.
Amúgy ja, nem véletlenül kezdődött az egész "eredeti mangáim vannak" gyűjtésem anno a YGO-val. "Pechemre" egy olyan sorozatot kedveltem meg, amiből a mai napig nem létezik normális, netes angol szken, ami furcsa, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem egy noname cucc. Mondjuk én ezt is a "merchandiseundor" számlájára írom, amire az anime adaptáció sajnos keményen rásegített és segít is a mai napig. (Állítom, kevés sorozatról húztak le annyi bőrt, mint szegény Yugiékról.) Azt meg a mai napig nem értem én sem, hogy a mangában miért a 4Kids által használt nevet vitték tovább, bár ahogy észrevettem, azért, mert amelyik lap már megjelent angolul a manga kiadásának pillanatában, ott mintha kötelezve lettek volna rá, hogy azt a nevet használják. Gondolom ez is a merchandiseról szólt, ugye átlag amcsi gyerek először a 4Kids változatú YGO-val találkozik, abban Slifer a sárkány és akkor már legyen a kártyajátékban, meg a mangában is ez a név, nehogy még szegény vásárló megzavarodjon és esetleg azért ne vegye meg az adott cuccot. Amúgy a névnél magánál csak eredete nagyobb hülyeség:
The English name of this card was named after 'Roger Slifer', an employee of 4 Kids.
I mean seriously...?
A mordályos nyul írta:Amiket sajnáltam:
-Marik történetének lezárása normális magyarázat nélkül.
Mármint a Battle City végére gondolsz, vagy még az egész manga végére vártál valamit ezzel kapcsolatban? Én amúgy az övét nem lezáratlannak éreztem, inkább hülyén felépítettnek. XD A háttérsztorija rendben volt, a motivációja is, viszont ezt az egész "másik ént" Yugival és Bakurával ellentétben nála nagyon hülyén hozták elő, ugye míg a másik kettőnél meg volt magyarázva, hogy ezek egykor élt lelkek, amik "megszállják" a jelenlegi gazdatestüket, addig Mariknál nem is igazán értettem, hogy kicsoda/micsoda lenne az ő "sötét énje", tisztára olyan volt, mintha orvosilag lenne tudathasadásos, skizó, vagy ilyesmi. XD (De közben mégsem, hiszen az egy létező másik "személy" volt, azért is tudták a Battle City utolsó párbajában "feláldozni" az igazi Marik helyett.) Illetve az is érdekes volt, hogy míg az elején Marik "normál énje" is ugyanolyan bosszúszomjas főgonosz, addig úgy a Battle City közepétől kezdve valamiért egyre inkább normálosodni kezd, míg a végén már ő is csak áldozata a "sötét énnek", viszont az a vicc, hogy nem igazán emlékszem, hogy mi oka lett volna, hogy időközben enyhüljön a haragja a fáraó iránt, vagy hogy ellenszenvessé váljon neki a "sötét énje". (Jó, utóbbira jó indok, hogy ha jól emlékszem, Rishidet és Ishizut is majdnem kinyírta és a családtagjaira azért allergiás volt Marik, de igazából már arra sem emlékszem, hogy ezt az "igazi" vagy a "Sötét Marik" követte-e el.) Szóval az egész olyan volt nekem, mintha "forgatókönyv szerint" lett volna egy sötét énje, mert "minden királyabb szereplőnek van a sorozatban egy sötét énje", majd a végén szintén "forgatókönyv szerint"' megjavult volna. XD Úgyhogy nekem a lezárás rendben volt, az odáig vezető út felépítése volt inkább "érdekes" helyenként. XD
A mordályos nyul írta:-Nekem Seth története kicsit összecsapottnak tűnt, még egy fejezetnyi mélyítés a Kisarával való kapcsolatán jól esett volna, így kicsit hihetetlen volt, hogy ilyen gyorsan ennyire erős kötelék alakult ki közöttük, bár maga a sztorivonal nagyon tetszett. Persze nem kizárt, hogy ez is benne volt, csak "nem sikerült" beszkennelniük. :(
Ha ez segít, az "én verziómban" is kb. összefoglalva annyi kontaktusuk volt, hogy megmenti az utcán a megkövezéstől, később a szörnyes cellában ki akarják vonni belőle a sárkány erejét, de ezt Seth/Seto nem engedi, de végül mégis meghal (már arra sem emlékszem, hogy hogyan ^^""""), majd amikor végül Atem ellen játszik Seth, úgymond Kisara lelke "menti meg" és "tisztítja ki a fejét", mert ugye Sethet az apja irányítja. Vagy valami hasonló, túl rég olvastam már a mangát. ^^" XD Amúgy az anime próbálta mélyíteni a kapcsolatukat, de egyrészt ilyen betoldott filler baromságokkal, mint hogy anno Kisara fogoly volt és a tizenvalahány éves Seth mentette meg, ergo behozták ezt az elcsépelt japán "gyerekkorunkban már találkozunk" sémát, illetve az a gond, hogy hiába próbáltak ilyenekkel segíteni, ha közben ugyanannyit rontottak is az egészen. Pl. valamiért az animében Seth tökéletesen lesz*rja, hogy a csajt halálra akarják kövezni a nyílt utcán, egészen addig, amíg meg nem érzi benne a hatalmas sárkány erejét és csak azután rohan megmenteni. Szerintem jóval szebb a manga verzió, ahol megsajnálja és amikor közel megy hozzá, akkor érzi meg a sárkány erejét. Így ott nem tűnik úgy, hogy hatalomvágyból segített rajta.
A mordályos nyul írta:-Az utolsó csatával is volt pár kisebb problémám, amellett, hogy persze epic volt:
1. Nekem túlságosan Death Note-os volt, ez a "Tudtam, hogy tudtad, hogy tudtam, hogy tudtad, hogy mit fogok csinálni."
2. Yugi szuperkombója a Turn Jump+Silent Warrior+Crumbling axe kombinálásával nekem sántított, ugyanis szerintem a Turn Jump arra is vonatkozott volna, hogy hány körig van lefordítva a Crumbling Axe, tehát Obelisk-nek még jobban le kellett volna vennie a támadópontjaiból. Nem?
3. Nem értettem, hogy a Dark Magician miért durvább, mint egy istenkártya, de ez lehet az én bajom.
4. Nekem hihetetlennek tűnt, hogy úgy rakták össze a paklijaikat, hogy a másik tényleg nem tudta, hogy mi van náluk. Mert az oké, hogy mondjuk "nem néztek oda" az összeállításnál, de nem volt végtelen számú lehetőségük a válogatásnál, tehát ki lehetett logikázni, hogy "ha ez nem nálam van, akkor valószínáleg nála lehet", leginkább a Dark Magician esetében. De még ha fel is bontottak előre X számú csomagot, hogy nagyobb halmazból tudjanak válogatni, az akkor is véges szám, és nagy játékosoknak, akiknek erre van ráállva az agya, simán megjegyzi, hogy mi is volt még ott, amit ő nem választott ki.
1 és 4: Szerintem a négyesből következik az egyes. XD Vagyis pont azért tudtak így "Death Note-ozni" egymással, mivel kb. tudták, hogy melyiküknél milyen lapok vannak, plusz ismerték a másik játékstílusát is. XD Nekem inkább ez a "paklifelezés" volt fura. Ugye ha jól emlékszem, azt mondták, hogy az Atem által egész végig használt és folyamatosan tökéletesített paklit felezték meg, egyik fele került Yugihoz, másik Atemhez és így álltak ki egymás ellen. Ebben csak az a lol, hogy közben végig ilyen szlogeneket mondogattak a manga során, hogy a "pakli a játékos lelke", meg hogy "személyesen állítottam össze az egész paklimat és egyetlen olyan lap sincs benne, ami ne lenne kulcsfontosságú" stb-stb. XD Ez alapján mindkettőjüknek vesztenie kellett volna, vagy pedig az egyiküknek szerencsés véletlen során nyerni, hiszen két teljesen "unbalanced" paklival játszottak. XD

3. Az tényleg fura volt, de ott szerintem a "lelki oldalt" akarták erősíteni, ugye a Dark Magician "egyenlő" Mahadóval, aki meg olyasmit mondott mindig, hogy "a fáraó leghűségesebb szolgája vagyok", meg "halálomig és még azon is túl szolgálom a fáraót", stb. Ergo logikailag nem kellett volna, hogy jobb legyen az isteneknél, de ugye egész végig Yugi/Atem egyik jelentős és kedvenc szörnye volt és miután megkaptuk hozzá a Memory World-ös háttérsztorit, szerintem a mangakának sem volt szíve kihagyni a végső csatából. XD Aztán gondolom ha már beleírta, valami igazán badass "utolsó húzás" jelenetet akart neki adni, még akkor is, ha ez logikátlan valamennyire. XD Szal ez olyasmi volt, mint más shounenekben "a barátság ereje mindent felülír" dolog. XD

2. Ehhez nem tudok hozzászólni, lévén ilyenekre már abszolút nem emlékszem a mangából, de annyi rémlik, hogy a teljes sztori alatt mintha én is kiszúrtam volna legalább 2-3 szabálybeli hibát és ezt nem csak úgy értem, hogy "nem stimmel a mi világunk kártyajátékának szabályai szerint", hanem annak is ellentmondott, ahogy a mangaka elmagyarázta a mangán belül. Bár ezekkel meg én is úgy voltam, hogy ennyi végigjátszott párbaj mellett belefér az a 2-3 hiba/benézés.
A mordályos nyul írta:De igazából ezek mind olyan apróságok, amik nem vonnak le jelentősen a manga értékéből, és nagyon örülök, hogy levetkőztem a merchandize-anime által okozott előítéleteket, és elolvastam, mert nagyonis megérte! Bárkinek szívesen ajánlom, érdemes a kártyák mögé nézni, mert tényleg nem annyiból áll, hogy "Nálad van a Kékszemű hósárkány, de kemény vagy!" :-P

9/10
Yay! ^___^ XD
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Titkos írta: Amúgy ja, nem véletlenül kezdődött az egész "eredeti mangáim vannak" gyűjtésem anno a YGO-val. "Pechemre" egy olyan sorozatot kedveltem meg, amiből a mai napig nem létezik normális, netes angol szken, ami furcsa, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem egy noname cucc.
Nekem meg ez volt a fura, hogy most már egész normális szken van fenn, leszámítva, hogy "hoppá, pár fejezet kimaradt". (Persze honnan lehetünk benne biztosak, hogy más mangánál nem történik ilyen? Itt is pont úgy jött ki a lépés, hogy majdnem minden klappolt, csak egy szereplő volt hirtelen halott, amit az átlagolvasó csak plothole-nak vett volna.)
Titkos írta:Mondjuk én ezt is a "merchandiseundor" számlájára írom, amire az anime adaptáció sajnos keményen rásegített és segít is a mai napig. (Állítom, kevés sorozatról húztak le annyi bőrt, mint szegény Yugiékról.)
1. Merchandise-undor.
2. Akik meg az animét imádják, azok meg megrémülnek az első kötetek grafikájától, és azért nem kezdik el. Egyik meetes csajjal állapodtunk meg, hogy én elkezdem a Neuro mangát, ha ő ad még egy esélyt a YGO mangaverziónak, mert az animét imádja. :D (Nem, még nem kezdtem el a Neuro-t, mert egy rémes időbeosztással rendelkező lustadög vagyok... )
Titkos írta:Azt meg a mai napig nem értem én sem, hogy a mangában miért a 4Kids által használt nevet vitték tovább, bár ahogy észrevettem, azért, mert amelyik lap már megjelent angolul a manga kiadásának pillanatában, ott mintha kötelezve lettek volna rá, hogy azt a nevet használják. Gondolom ez is a merchandiseról szólt, ugye átlag amcsi gyerek először a 4Kids változatú YGO-val találkozik, abban Slifer a sárkány és akkor már legyen a kártyajátékban, meg a mangában is ez a név, nehogy még szegény vásárló megzavarodjon és esetleg azért ne vegye meg az adott cuccot.
Tuti hogy a merchandise-ról szólt, mert egyébként a szereplők nevei az eredeti japán verzióban maradtak.
Titkos írta:
A mordályos nyul írta:Amiket sajnáltam:
-Marik történetének lezárása normális magyarázat nélkül.
Én amúgy az övét nem lezáratlannak éreztem, inkább hülyén felépítettnek. XD
Ezt mondom. Le volt zárva - normális magyarázat nélkül. Hogy mi a pék volt ez a sötét én, honnan jött és hová ment meg ilyenek. Tudod, csak a lényeg... Lehetett volna valami utalás arra például, hogy ő is Zorc valami kósza lélekdarabkája volt, és akkor máris nem lóg a levegőben az egész. Mert olyan torzulásokat vágott le, ami, mondhatni, nem normális, és ahhoz képest nem tudtunk meg róla semmit. Egyébként persze, a többi része jó volt.
Titkos írta:Ha ez segít, az "én verziómban" is kb. összefoglalva annyi kontaktusuk volt, hogy megmenti az utcán a megkövezéstől, később a szörnyes cellában ki akarják vonni belőle a sárkány erejét, de ezt Seth/Seto nem engedi, de végül mégis meghal (már arra sem emlékszem, hogy hogyan ^^""""), majd amikor végül Atem ellen játszik Seth, úgymond Kisara lelke "menti meg" és "tisztítja ki a fejét", mert ugye Sethet az apja irányítja. Vagy valami hasonló, túl rég olvastam már a mangát. ^^" XD
Itt is ennyi volt. Nem volt rossz, de egy-két fejezetet még elbírt volna szerintem ez a történetszál. :)
Titkos írta:Amúgy az anime próbálta mélyíteni a kapcsolatukat, de egyrészt ilyen betoldott filler baromságokkal (...) illetve az a gond, hogy hiába próbáltak ilyenekkel segíteni, ha közben ugyanannyit rontottak is az egészen.
Ehh... :?
Titkos írta:1 és 4: Szerintem a négyesből következik az egyes. XD Vagyis pont azért tudtak így "Death Note-ozni" egymással, mivel kb. tudták, hogy melyiküknél milyen lapok vannak, plusz ismerték a másik játékstílusát is. XD Nekem inkább ez a "paklifelezés" volt fura. Ugye ha jól emlékszem, azt mondták, hogy az Atem által egész végig használt és folyamatosan tökéletesített paklit felezték meg, egyik fele került Yugihoz, másik Atemhez és így álltak ki egymás ellen. Ebben csak az a lol, hogy közben végig ilyen szlogeneket mondogattak a manga során, hogy a "pakli a játékos lelke", meg hogy "személyesen állítottam össze az egész paklimat és egyetlen olyan lap sincs benne, ami ne lenne kulcsfontosságú" stb-stb. XD Ez alapján mindkettőjüknek vesztenie kellett volna, vagy pedig az egyiküknek szerencsés véletlen során nyerni, hiszen két teljesen "unbalanced" paklival játszottak. XD
Nekem úgy tűnt, hogy vagy egy nagy kupac kártyájuk, és mindig a meccsek előtt rakják össze a paklit, amit végülis felhasználnak majd. Részben ezért is volt annyi változás idővel a paklikban (ami nekem nagyon tetszett). Tehát biztos nem két félpaklival tolták, hanem van mondjuk 200+ kártyájuk, és abból válogatják össze az előre kigondolt stratégia alapján a felhasználandó 40-et. Az ugyanis egyértelmű, hogy túl sokszor nem érdemes ugyanazt a stratégiát ellőni, még ismeretlen játékosok ellen sem.
Titkos írta:3. Az tényleg fura volt, de ott szerintem a "lelki oldalt" akarták erősíteni
Ahá! Gondoltam, hogy ilyesmi, de nekem akkor is fura volt. :D
Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Narumi »

Jaj de rég jártam erre... :D

Jelenleg három mangát követek figyelemmel.

Bleach
Amolyan kikapcsolódásként. Szigorúan csak az Arrancar-saga végéig vagyok hajlandó elolvasni, utána nem érdekel. :P

Ao Haru Ride
Először az animét kezdtem el nézni, aztán megfogott a stílusa és rákattantam a mangára. Aranyos, igazi felüdülés volt olvasni. Viszont hamarosan itt a vége, már csak két fejezet van hátra. Bár úgy érzem, sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle, nem bánom, hogy lezárul, felesleges lenne tovább nyújtani a drámát, így legalább nem esik át a ló túlsó oldalára.

Akatsuki no Yona
Szintén az anime hatására kezdtem el olvasni, mert nem győzöm kivárni az egy heteket a következő részig. :D (Jelenleg is fut, a sorozat is és a manga is.) Nálam abszolút telitalálat, imádom a sztorit, a karaktereket, meg egyszerűen az egész mű hangulatát. Nagy reményeket fűzök hozzá, remélem nem fogok benne csalódni. ::jsmile::
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Vree »

Yuusha Gojo Kumiai Kouryuugata Keijiban:

Fórum, ahol különböző hősök lógnak és a veteránok (akik már teljesítették a maguk küldetését) adnak tippeket a kezdőknek ("megidéztek és azt mondták, hogy én vagyok a kiválasztott, aki megöli a főgonoszt, mit csináljak?" típusú topikokban).

Bírom. :)
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Vree írta:"megidéztek és azt mondták, hogy én vagyok a kiválasztott, aki megöli a főgonoszt, mit csináljak?"
Ez oltári! :LOL:
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen mangát olvasol mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Yokohama Kaidashi Kikou

No, hát úgy esett, hogy a végére értem és most mondanám, hogy követelek még ugyanennyit ebből, de asszem, kénytelen vagyok ennyivel beérni (illetőleg a gondolattal, hogy épkézláb anime-adaptáció valsz sosem készül belőle).

Végig egy nagyon egyedi, érdekes és kikapcsoló manga, szerethető karakterekkel, az olvasót erősen beszippantó világgal és az általa közvetített üzenetek is nagyon megállják a helyüket. Itt van is egy lényeges pont, amiben IMHO különbözik azért kicsit az Ariától: bár nagyjából végig pozitív kisugárzású, mégis volt egy enyhe, ám jelentős pesszimista vonala, amit persze azért igyekeztek nem depresszív módon előadni. Igen, az idő múlására gondolok. Ahogy Alpha és Kokone állandó marad, ám körülöttük az emberek, a környezet, a világ folyamatos változásban van, az idő könyörtelenül múlik, a kezdetben gyerkőc karakterek felnőnek, a Földet is lassan elönti teljesen a víz, miközben az emberiség az utolsókat rúgja. Ez a vonala kimondottan tetszett; adott az alapból iyashikei-vonalnak egy kellemes toldalékot.

Magáról a Világról szintén csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Külön tetszett, hogy szinte semmit nem magyaráztak meg külön, rengeteg mindent a néző fantáziájára bíztak, ami sokat hozzátett a felfedezés öröméhez (maguk a robotok, a víz terjeszkedése, az emberalakú gombák, a rejtélyes kőkockák a dombtetőn, a Misago és még lehetne hosszasan folytatni). Alphához hasonlóan mi is lassan ismertük meg a vízzel borított, emberek által már alig lakott Földet, de annak szigorúan csak morzsáit, éppen annyit, amennyi egy emberöltőbe még belefér.

A karakterek közül természetesen Alpha vitte a hátán az egész mangát, akit egyszerűen képtelenség nem imádni. A belőle áradó életkedv, kíváncsiság és "sztoikusság" felejthetetlen szereplővé emelik, ahogy az interakciói a többi karakterrel, a határtalan szabadsága és optimizmusa sem elhanyagolhatók. Valamilyen szinten kedvelhetőbb is, mint az Aria Akarija; mindezt mondom úgy, hogy egyébként érte is oda, meg vissza vagyok. A többiek jelenléte is okozott nem is egy kellemes meglepetést - fölösleges karakterrel nem sűrűn fogunk találkozni, néha pedig azt fogjuk kívánni, bárcsak többet is megtudnánk erről, meg arról a szereplőről (gondolok itt elsősorban a levegőben röpködő bandára).

Nem esett még szó az artworkről, ami az eltelt évek során komoly változásokon ment át. Az elején több részlettel, viszont csúnyácska karakterdesignnal operált, ami a közepére-végére már megcserélődött. Különösebben lehengerlő képekkel nem sűrűn találkozunk, de ennek a mangának pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

Long story short, a YKK-nak egyértelműen helye van a kedvenc mangás listámon, még úgy is, hogy az utolsó 3-4 kötetben azért sokszor előkerültek korábban már látott szituációk, gondolatok és üzenetek, amikben egy kicsit az alkotó ötleteinek apadását véltem felfedezni, emiatt -1 pont a verdiktből.

9/10
Válasz küldése