Akame ga Kill

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Akame ga Kill

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:mert közismert, hogy Junchit a világból ki lehet kergetni azzal a franchise-al. XD Persze gondolom, hogy nyilván nyomósabb okai is vannak rá, hogy kevésbé bírja ezt a filmet. XD
Nem tagadom. Inkább a Pokémon eternal 10 éves Ash eternal filler kalandjait választom, a Team Rocket támogatásával, mint a Digit. A Pokémonból amúgy egészen tetemes mennyiséget letoltam anno, pölö a sima sorozatot végig és az Advancedből is elég sokat. A D&P már agyilag felcseszett, ahhoz már nem volt ingerenciám.

No, és akkor, ami az Akamét illeti, leírok róla mindent, amit tudni kell, úgyis mostanság nagyon képben vagyok vele, még talán jobban is, mint kellene. :D

Szóval jah, az AgK alapvetően egy olyan sorozat, amit, ha kedvelni is fog az ember, az nem a sztori vagy az újszerű ötletei miatt lesz. Alapvetően kvázi ugyanolyan shounen, mint mondjuk a holy shounen trinity, de mégsem. Az ember arcába itt is bele lesznek erőltetve a szokásos sáunen-klisék, viszont sokszor igyekeznek ezeket rendre megcsavarni, vagy nem pont úgy odahajítani a néző elő, ahogy arra asszociálna.

Kezdjük mindjárt a főszereplő bandával, akik bár egy korrupt, visszataszító, az erkölcsösség intézményén komoly csorbát ejtő birodalmat akarnak megbuktatni, mégsem úgy igyekeznek ezt megtenni, hogy "OMG, leütjük a főmuftit, a többieket meg finoman megkérjük, hogy legyenek szívesek nem beleavatkozni a dolgainkba". Itt sokkal inkább van szó arról, hogy aki az útjukba áll és a birodalmat szolgálja, azt ők egyszerűen leölik. Felnyársalják, kettévágják, agyonlövik, szétszabdalják és bármi egyéb. És ezt most direkt azért hoztam ilyen formában be, hogy azért az is egyértelmű legyen, hogy a gorefest kiemelt jelentőségű ebben a cuccban. Ez egyrészt negatívum, mert hát enélkül is lehet célt elérni, viszont lesz egy jótékony, pozitív oldala is, amire mindjárt vissza is térek.

Szóval a főhősbanda messze nem olyan fehér, mint azt shounenekben megszokhattuk. Jó, persze nem kell rögtön Edmond Dantes-ra, meg Emiya Kiritsugura gondolni, szal nem ilyen kaliberű antihősők, inkább csak olyanok, amik a zsáner halmazát egyértelműen definiálják. Maga a gárda amúgy a szokásos csapat, gyakorlatilag mindenféle otaku-fétist kielégítenek vele, kezdve a dojikko-meganevel, folytatva a sort a klisé tsunderével, a kitchen-waifu kuuderével, az oppai onee-sannal és a trollkodó bishoujóval. Újabb pont, hogy ha szeretni is fogjuk esetleg a főhősbandát (én amúgy annyira nem bírom őket, de ez mellékes), akkor az vagy azért lesz, mert megtaláltuk a magunk fétis-forrását vagy mert örömködünk benne, hogy végre egy olyan társaság, akik nem restek megölni azt, aki az ellenfelük. Én ennek spec kimondottan örültem és örülök a mai napig.

Aztán ott van az "érem" másik oldala, a gonosz-banda (legalábbis az első számú csapat, mert a mangában lesz majd még egy, de ők már egy fillért nem érnek, mert náluk valahogy el kellett sütnie az alkotónak a kötelező OMG, WE ARE EEEVIL puskát). Én speciel őket szeretem az egész cuccban a legjobban, mert tényleg az van, amit U-n is írtam, hogy eléggé unikális társaság. Összetartanak, törődnek egymással, ha elhullik egy társuk, azt meg akarják bosszulni és még slice-of-life részeket is kapunk tőlük, ahol azt látjuk, hogy ugyanolyan emberek, mint a főhősök. Persze a manga oldaláról nézve a "rossz" oldalon állnak, hiszen a korrupt birodalmat szolgálják, de inkább ilyen "hiszünk a saját igazságunkban" stílusban, semmint "höhö, mi is ugyanolyan mocskok vagyunk, mint a vezetőség". Ettől mondjuk még nem lesznek teljesen (anti-)fehérek, inkább sötétszürkék, szal a vezetőjük, Esdeath (a nazi icebitch xD) például egy szadista vadállat, aki kíméletlenül odébb pakolja az ellenlábasait, mégsem vált ki egyértelmű utálatot a nézőből, mert amúgy nagyon jó vezető, a beosztottjaival hímes tojásként bánik és van egy dere-dere oldala is (bár én ezt mondjuk rohadtul erőltetettnek tartom, de a fanok többsége kajálja, szal...). A másik, hogy az ő ligájukban játszik az a két karakter, akiknek a kapcsolata az egyik legtermészetesebb, amit shounenben valaha is láttam. Persze most írhattam volna "románcát" is, de nem tehetem, mert az author b*szik rá nagy ívben, hogy kánon-couple-re hozza végre ki őket, holott évek óta kapják a developmentet és még 4chan, meg pixiv is kábé egy emberként szurkol nekik... /angry fanboy moment

Ami az animét illeti: a 18. részig kimondottan jó munkát végzett White Fox az adaptálással, még ha sokszor nem is úgy vittek képernyőre dolgokat, ahogy kellett volna (értsd: ahogy akartam : P), viszont a legutóbbi epizóddal teljesen elkanyarodtak a mangától, úgyhogy én inkább utóbbit javasolnám bedarálásra, már csak azért is, mert bár az anime designja nem olyan rossz, de a mangáé így is ezerszer különb. A harcok is nagyon kellemesek, ahogy a karakterdesignok és a panelkezelés is.

A fanservice oldalához annyit, hogy bár van benne, de azért messze nem Rosario-színvonal, már csak azért sem, mert pont annyi szervíszüt vett csak át a mangából, amennyi egyébként is van benne. A hárem jelző pedig alapból sem állja meg a helyét, már csak azért sem, mert MC-nk - ennyi spoiler valsz belefér - a későbbiekben ténylegesen összejön az egyik csajjal. Persze lesz a többiek részéről is némi kacsintgatás az MC felé, de semmi messzire menő.

Még egy dologra visszatérve, aztán most mát lassan tényleg leállok, mert még a végén megdöntöm a "Titkosi rekordot", már ami a karakterszámot illeti. :3

Amit még nagyon szoktak karmolni emberek ezen a cuccon, azok a váratlan halálozások körülményei. Sokszor a Trónok Harcához mérik az AgK-ban lévő mészárszéket, mert tényleg arról van szó, hogy BÁRKI meghalhat benne (jó, kivéve talán a címszereplő Akamét). Ahogy R. R. Martin, úgy a mangát jegyző Takahiro is nyugodtan rákérdezhet: "Mond, ki a kedvenc karaktered? Hadd öljem meg őt legközelebb". A manga mostani fejezeteiben már az eredeti társaság (főhősbanda + Esdeath csapata) fele sincs meg. Ez egy roppant kellemes ízt ad ennek a cuccnak, szal legalább tényleg átérzi az ember, hogy itt vérre menő küzdelmek vannak, ahol nincs ilyen Blöccs-féle plot-shield-fest, csak azért, mert népszerű/jófiú/whatever vagy. Ha elnéz valamit benne valamelyik karakter, akkor a következő képkockán már azt látjuk, hogy kiskanállal kaparják össze a maradványait. A hasonlat maga pedig nem is akkora túlzás, lévén néha tényleg olyan brutálisan végeztet ki a mangaka bizonyos karaktereket, hogy már-már szinte sajnálom a fanjait. Ennek persze lesz egy kissé hatásvadász, cheap sokkolásra játszó oldala is, de na... valamit valamiért.

További kellemes adalék a női szereplők hasznossága, akik végre nem csak hílingre, meg damsel-in-distressre lesznek ott, hanem 1) komolyabb szerepük van, 2) táposak, mint állat, sokszor a férfikollégákat is rendre megszégyenítve.

Mindent összevetve én azt tudom mondani, a mangát mindenképp érdemes elkezdeni. Az elején még annyira nem lesz meg a bája, inkább majd csak attól a ponttól, mikor a Jägerek is felbukkantak, de onnantól egy eléggé addiktív olvasmánnyá válik, bár továbbra is hangsúlyozom, hibái annyi, mint a tenger. Nálam mindenesetre ez most a nr. 1 guilty pleasure, ami miatt fanartokat túrok, shippingelek és még azt is elérte, hogy évek után ismét felmerészkedjek fórcsánra.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Látom Junchi írt egy kisregényt az Akame ga Killről, ma vagy holnap nekiesek aztán megnézem mit tud. Kicsit nehezen kezdek hozzá mert láttam belőle képeket hogy elég erős benne a luficsöcsös fanszervíz, azt meg nagyon nem bírom.
Ja, az sajnos van benne, bár (szerencsére) tizedannyi sincs, mint mondjuk egy HotD-ben és inkább mindig csak akkor nyúlnak ehhez a kártyához, ha épp valami nagyon lájtos, slice-of-life-osabb esemény zajlik. (Btw ne ijesszen meg az első pár rész! A rendezés katasztrofálisan rossz lesz még ott.)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Na lenyomtam 11 részt az Akame ga Kill-ből... Jajjajajjajajajjjj. Kiborító. Felháborítóan szar. Nem tudom szebben mondani, tényleg gagyi és klisés, de olyan szinten hogy én sok mindenre fel voltam készülve, de hogy ennyire durván az legyen arra nem. Nem tudom nézi-akarje-e nézni innen valaki Junchin kívül, mert az ne olvasson tovább. Nem is tudom hol kezdjem.

Először is a megvalósítással: az animáció nem egy nagy szám, de ez még nem is lenne gond, de a színkezelés és főleg a karadesign hiteltelenné teszi az egész sztorit, főként annak a "komolyabb-gyilkolósabb" részeit. Olyan mintha a Sámánkirályt nézném extra paradicsomlével. Idétlen halálok, rengeteg ketchup - de egyszerűen ilyen környezetben és designnel nincs súlya a vérnek egyáltalán. Meg ezek a mályvaszínű, rózsaszín és világoszöld hajak... De ez lenne a legkevesebb.A rendezés is szörnyű, főleg a 6. részig, ha Junchi nem szól már a 2. résznél dobtam volna csak emiatt. Egyedüli pozitívum amit fel tudok hozni az az opening, én sok animénél át szoktam tekerni, de itt mindig meghallgattam.

A világ sem túl kidolgozott, mondhatnám hogy elég nevetségesen néz ki amikor az utcán középkori ruhákban-péncélokban mászkálnak a jóemberek, de a gazdag gonosztevők menchmenjei már öltönyben-nyakkendőben-makkos cipöben feszítenek. De persze a középkori szabóműhelyekben akkor is akadt seifuku-sablon, és hogy-hogy nem, Akamének, Kuromének és Chelsea-nek pont sikerült egy ilyet kifognia. Vagy a másik: általában a kard vagy más szúró-vágófegyver az általános fegyverzet, amikor már réges-régen ismerik a kézi lőfegyvereket. Most itt nem konkrétan a tsundere Sniper-jére gondolok, mert oké, arra rá lehet fogni hogy az egy ilyen teigu (egy íj vagy számszeríj jobban kivette volna magát, de ebbe nem kötök bele), hanem amikor elterjedten használnak kézi lőfegyvereket is, akkor hogyhogy mindenki kardokkal szaladgál? Ezt a teigu-dolgot se sikerült valami fantáziadúsan megvalósítani, pedig lehetőség bőven lenne benne. Az olyanokról már nem is beszélek, mint pl. a meganekko teiguja egy embernagyságú olló (igen, papírvágó olló, ezekkel rendkívül hatékonyan lehet harcolni, főleg 43 kilós kiscsajoknak ideális fegyver), aminek az összeillesztésénél a csavar feje EGY ARANYOS PANDAFEJET FORMÁZ. Ezt most miért? Minek...? Értitek, nemtom én hány páncélos őrt kettévág és lecsonkol, fröcsög a paradicsomlé ezerrel, de az aranyos pandafej az kellett rá, biztos a komolyanvehetőség érdekében -_- . De a legröhejesebb eddig Seryu teigu-ja volt, Goro... Erre nincsenek szavak, aki szeretne röhögni, sírni, vagy sírva röhögni annak szeretettel ajánlom a sorozat hatodik epizódjának megtekintését - de a többi se nagyon marad el tőle.

Aztán a karakterek. Ez talán még súlyosabb... Retardált, Nucuró-szintű főszereplő, aztán ahogy Junchi is írta, az összes létező csaj-animeklisét felvonultatja. Hatodik résznél megérkezik Esdeath (akinek a neve amúgy tetszik XD), mondom most HÁTHA elindul valami. Jól sejtettem, ha lehet még idétlenebb lett az egész. Spoiler: Kezdjük azon hogy a kvázi-főgonosz rendez egy viadalt, hogy ... MOST FIGYELJETEK! Onnan válassza ki élete szerelmét. Mivan?!?! És hát ki mást szemelne ki magának, mint a mi kvázi-Natúrónkat? És nem ám úgy hogy "ez a gyerek tetszik, megismerném szívesebben", hanem nyakörvet tesz rá és hazaviszi rögtön a hálószobájába. És nem, ez nem az "én ennyire domináns alfanőstény vagyok, hogy nekem azonnal, itt helyben kellesz, vetkőzz"-féle hozzáállás, hanem totál szerelmes lesz Narutó... izé Tatsumiba úgy, hogy fél napja még nem is ismerte. IGEN, EZT A SZERELMI SZÁLAT ÍGY, ILYEN IDIÓTÁN ELŐADVA IS KOMOLYAN GONDOLJÁK. Ugyanakkor őt akarják úgy eladni mint milliók gyilkosát, meg a leggonoszabb-legszadistább hadvezérét a birodalomnak... hát ROTFLOL. Én nem tudom látták-e ezek az Escát, de ha szadista idegbeteget akarnak hitelesen akkor először nézzék már meg Dilandau-t, valahol ott kezdődik az a karaktertípus, akinek Esdeath-nek lennie kellene, ha nem ő is egy sima otaku-fétis klisé lenne. Írhatnám hogy LOL, de inkább azt írom hogy "Na hagyjuk már.". A "főgonoszok" is egyszerűen siralmasak, Esdeath egyáltalán nem komolyanvehető, a miniszerelnök úr pedig szimplán nevetséges a császárral együtt. Na de kicsit vissza a többiekre: először megismerjük a Night Raid tagjait, és mivel ez egy gyilkolászós cucc, lássuk kiről lehet tudni hogy hamar elvérzik: a meganekko az fix, túl aranyos hogy sokáig húzza, aztán persze Bulat - őt bírtam is. A TTGL óta az ilyen Aniki-típusú karik a hasonló animékben szinte mindig ki lesznek írva már az elején - de legalább az ő halálának volt valami értelme (csodálkoztam is). Igen, már amikor a 2. részben bemutatták őket akkor tudtam hogy kb ebben a sorrendben fognak elhalálozni. Junchi, te ismered a mangót, és az animét is tovább láttad mint én, szal csak hogy mennyire helyesek a megérzéseim: a Night Raidből hamarosan ki lesz írva Chelsea ( genki kiscsaj, nem számítanak rá hogy megöljük, úgyhogy nyúvasszuk ki mer az fun), Lubbock és Susanoo, aztán a Jaeger-féle brigádból Bols, Run és Seryu (Stylish profra is gondoltam, és igen, meg is halt, pont a 11. részben), túl idétlenek hogy sokáig húzzák. Esküszöm hogy nem olvastam direkt semmit a sztoriról, de a nyakamat rá hogy így lesz.

Szal olyan ez az anime mintha az összes létező shounen-klisét összeszedték volna és kiírtak volna egy pályázatot arra, hogyan lehet ebből valamit minél gagyibban összepakolni. Nem is tudom nézzem-e tovább, lehet hogy nyomatom még egy kicsit, már csak a masszív röhögés és headdeskek miatt is, majd írok minden részről remek fikázásokat ide a fórumra... :D Minden egyes részről lehetne írni egy ehhez hasonló terjedelmű kisesszét, és akkor még nem is lennék nagyon szőrszálhasogató. Ilyen sablonos és nevetséges animét már nagyon régen nem láttam. Egyetlen dolog írható a javára: hogy nem veszi magát túl komolyan - csak akkor meg minek a véreső? Persze, fanservice, értem én. :D Aprócska adalék hogy jelenleg 8.4-en áll a MAL-on, szal ennyire kell komolyan venni az ottani értékeléseket is.

Bocs Junchi, én nem ismerem a mangáját, nem tudom ott hogy veszi ki magát ez az egész, de egyszerűen nem tudok erről másképpen nyilatkozni. A legjobb szó amit erre a cuccra találtam az a GAGYI. Nemtom milesz vele, talán lenyomom még 18-ig ha már eddig megnéztem, de... Eh. :?
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

>Surci

No, 11 rész zsinórban? Nájsz. :D

Mondtam, hogy eléggé hit-or-miss, igazából én is csak két karakter (Kurome, Wave) miatt olvasom/nézem; ha őket is bedobja végül a manga a levesbe, akkor minden további motivációm a nullára csökken le.

A spoileres részhez: LOL, telibe találtad az összes hullát. :3 Azért innen is látszik, hogy ez a cucc tényleg nem több, mint egy "baby's first grimdark", ergo kellő XP-vel az ember kívülről dalolja az egész sztorit. Bár én ettől függetlenül is szórakoztatónak tartom, bár mondom, ez leginkább annak köszönhető, hogy a mangaka legalább volt olyan talentum, hogy Kuromét és Wave-et papírra hozta, akik legalább hajlandóak két-dimenzióban mozogni, még ha az anime most végleg ki is herélte őket a filleres bullshitjükkel... >____> A manga egyébként annyiban jobb (már ami a látványt illeti), hogy ott legalább nincsenek ezek az irritáló színek, meg sokkal gar-abb az egész.

Btw én amondó vagyok, nézd meg a 19. részig és utána felejtsd el még a létezését is az animének. Én most már becsületből végignézem, de ilyen szintű, nagy ívű köpést a forrásra utoljára... nem is tudom, hol láttam. Talán a Pandora Heartsnél.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Leszenvedtem az Akame ga Kill!-t a 20. részig, egy fokkal már könnyebben ment mint az első tizes, de még így is fájdalmasan gagyi és klisés, csak most volt kivételesen két jó jelenet is. Az egyik amikor Mine hazavágta Seryu-t és Goro-t, egy kicsit a nevemben is törlesztett azért a bizonyos 6. epizódért. A másik pedig, amivel Kurome egyedüliként kihozta magát semlegesre az eddig maximálisan antipatikus TELJES szereplőgárdából: helyretette Chelsea fejét, pont oda, ahová való. ::^_^:: Persze itt se valami durván megkomponált fájtokra kell gondolni, azok megmaradtak gagyinak, csak a személyes ellenszenvemet kiélhettem végre pár, az átlagosnál is jobban utált szereplőn. :twisted: Sokan Minét és a debil Tatsumit tartják idegesítőnek, hát nekem a legellenszenvesebb felbukkanása óta a kis genki sejtelmeske volt. Mindegy, ennek ellenére sem ajánlom ezt az izét senkinek, max ha valaki nagyon akar röhögni az idétlen shounen kliséken. A második OP nem sikerült olyan jóra mint az első. Nem tudom a hét melyik napján jönnek ki az új részek, de ha eddig elkínlódtam vele lehet hogy most már végignézem... Ha csak addig el nem felejtem :P

Viszont: újrakezdtem a Ga-Rei: Zero-t, és jól emlékeztem, ez már anno is tetszett. Akkoriban kezdtem el, amikor kijött, valamikor 2008 vége felé és a 4. részig le is nyomtam, csak akkor valamiért nem folytattam, szerintem lassú volt így heti bontásban, aztán utána valahogy kiment a fejemből, de mindig úgy voltam hogy egyszer bepótolom. Úgy érzem ennek most jött el az ideje, az ilyen szutykok után mint a fenti AgK jó lesz valami normális cuccot is nézni, remélem nem szúrják el útközben mert ameddig láttam addig király volt.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

No, Surci, Akame ga Kill? :D

A 21-es epizódon valsz akkor is fogtam volna a fejem, ha nem olvasom a mangát. Szal oké, hogy a forrást kvázi kiherélték, de még a forgatókönyvet is bedrogozva írták, a rendező pedig visszaesett arra a szintre, amin az elején volt. MEH.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Akame ga Kill ep22

Az a legbosszantóbb az egészben, hogy ez az epizód simán lehetett volna is (már Akame ga Kill standardekkel mérve). Ugyan a lehető legklisésebb rivalizálós szövegeket adták Akaméék szájába, ami még önmagában nem kéne, hogy rossz legyen, de, hogy az a semmiből előkerülő izé mire kellett, azt nagyon nem értem. Megtörte az egész harc/konfliktus dinamikáját, ráadásul egy borzalmasan erőltetett plot-device volt, csak azért, hogy Akame és Kurome akciózhassanak együtt, mielőtt befutna a SOOOOOO OBVIOUS konklúzió. A tényleges harcra is nagyon kevés idő jutott és a végén az az Akame kifakadás valahogy nagyon... wtf-re sikeredett.

Mindezeket leszámítva még így is az értékelhetőbb epizódok táborát erősíti, különösen az előző mocskok fényében. Aztán lehet, hogy csak a Kurome fanboi beszél belőlem, dunno. Mindenesetre a következő rész előzetesén szanaszéjjel röhögtem magam, úgyhogy lesznek itt még zamatos dolgok, csak győzze az ember kapacitással.

(Remélem, a manga nem ezt a retardált vonalat fogja követni...)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Rui-chan írta:Elkezdtem Akame ga Kill-t nézni! :lol:
Jut is eszembe, a 23-as részt elfelejtettem kommentelni. Ja, nem, dehogyis, tl;dr-t szült volna a baromság-mennyiség. Oh well, már csak egy rész és vége.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Akame ga Kill

"Boldogok a tudatlanok" (értsd: az anime-only nézők), ahogy mondani szokták volt, leggyakrabban én is ebben a ligában játszom, lévén mangát csak nagyon keveset olvasok. Most azonban az a kényes helyzet állt elő, hogy egész véletlenül pont ismerem a mangát (még ha menet közben is csatlakoztam be), és bizony óhatatlanul neki fogok állni az adaptációt összehasonlítani a forrással - a mondandóm második felében, de előtte nézzük, mit is nyújt ez az anime, ha szűz kezekkel állunk neki széttapizni.

A sorozat borzalmasan indult, számomra legalábbis mindenképp, amit főleg a katasztrofális rendezésnek köszönhetett. Az első epizód létezését azóta is tagadom. Valahol a negyedik, ötödik rész környékén kezdett el átmászni "felháborítóan szarból" "egészen elfogadhatóba", majd egy idő után arra lettem figyelmes, hogy tetszik, amit a (nemlétező) pénzemért kapok. Persze csak úgy, mint mondjuk egy Mirai Nikki vagy egy HotD - bűnös élvezetként. Pusztán így kalkulálva azt mondanám, ez egy 5/10-es verdiktet bőven kitermel. Megvannak a szokásos shounenes baromságok, a középszerű kivitelezés, a felejthető karakterek és az alibi sztori, de valamiért mégis szórakoztató volt az egész. Talán azért, mert mindig történt valami, ami miatt képtelen lett volna az ember otthagyni ezt a cuccot. Ez pedig önmagában azért nagy érdem.

Ugyanakkor, mint a mangát kedvelő ember, óhatatlanul is befogom dobni a "manga vs anime" kártyát, amire sajnos nagy szükség van, lévén az adaptáció színvonala alsó hangon is gyötrelmes. A 19. epizódig semmi égbekiáltó dolgot nem tudnék ellene felhozni, mert bár számos esetben nem úgy adaptáltak dolgokat, ahogy szerettem volna, de a lényeg azért megmaradt, ritkán még hozzá is tett az anime a mangához (17-es rész). A 19. rész után viszont egyszerűen kirántották az anime alól a talajt. Szó se róla, a képregény alapból sem egy Kodansha Manga Díj-gyanús sorozat, de azért bőven van annyira korrekt, hogy legalább megfelelő bánásmódban részesüljön, és ne ott heréljék ki, ahol csak érik. Sokszor elegánsan fittyet hánytak a mangában lefektetett szabályokra, a saját, "egyedi" ötleteik végig a lame-o-meter tengelyén oszcilláltak, és az, hogy ilyen fullretard mód nekiállnak kiirtani majdnem a teljes gárdát, az még viccnek is rossz. Oké, a mangában is hullanak a karakterek tisztességesen, sokszor ott is csak, mint olcsó fansokkolás eszközeként, de még így is messze elfogadhatóbb, mint ez a húsdaráló-szindróma. Komolyan, a végére már az lett meglepő, hogy ki az, aki nem hal meg.
A másik, hogy az anime-original dolgok felbukkanásával egyenes arányban megszaporodtak a logikátlanságok és baromságok is. Takahiro, a forrás szerzője garantáltan nem lesz a manga, mint médium Tolkienje, de érdekes mód amíg az ő sztoriját követték, az arcpirító ostobaságok kvalitatíve és kvantitatíve is enyhébbek voltak. A zárás meg aztán nonszensz a köbön.

Szal jah, azt kell mondjam, az Akame ga Kill egy átlag alatti anime, White Fox talán leggyengébb animéje (bár annál a Maou izénél így is egy fokkal jobb). Kár érte, mert amúgy egy roppantmód szórakoztató, átlag feletti shounen is lehetett volna belőle, ha hűek maradtak volna a mangához vagy legalábbis nem ilyen debil irányba viszik el az egészet. Nem mondom, láttam már ennél rosszabb adaptációkat is (Chaos;Head, Tsukihime, etc.), de értitek... Mint mangaolvasó, 3/10, attól elvonatkoztatva 5/10, ezt a kettőt átlagolva pedig legyen egy baráti 4/10 a vége.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Hogy ez a cucc animében vérgagyi, azt már a harmadik-negyedik ember erősíti meg nekem, úgyhogy ugorjunk is rögtön a mangához: azzal mi a helyzet? Konkrétan az érdekelne, hogy be van-e már fejezve, vagy ha nincs is, legalább olyan Shingekisen "látni már a fényt az alagút végén", vagy pedig az meg ott tart, hogy megy még a rétesezés sokáig és csak a jó ég tudja, hogy mikor és milyen formában lesz vége? Csak azért, mert ha teszem azt, a manga hamarosan véget ér és mondjuk összesen van olyan 10-20 kötet, akkor lehet, hogy inkább annak esnék neki, ha viszont húzzák a végtelenségig és senki nem garantálja nekem, hogy nem fog ugyanúgy idővel vakvágányra futni, mint az anime, akkor lehet inkább mégis a vérgagyi animét kapom elő, hiszen ha mindkettő így is-úgy is gáz lesz egy idő után, akkor inkább választom az animált (és rövidebb) szenvedési módot. XD (Mivel az nem vitás, hogy ezzel a "lolfail" sorozattal egyszer még feltétlenül közelebbi kapcsolatba kell majd kerülnöm, épp csak nem most, hiszen még a szintén "lolfail" Cross Ange is "vár rám". XDDD)
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

^ A mangát ugyan nem ismerem, de szerintem ez a cucc önmagában is vérgagyi. :dirr: Most értem el a 14. részhez, amiben drága főhősünk egy lakatlan szigetre keveredik Eszüdeszüvel, aki olyan szinten dere-dere, amikor Tatsumi a közelében van, hogy már én érzem magam kicsit kényelmetlenül. Tényleg, egyébként nem Akame ga Kill lenne az anime címe? Ehhez képest Akame lehetne valami huszonötödik mellékszereplő, mert eddig a gyakáson és a cuki evésen kívül mást nem csinált, ami arra utalt volna, hogy ő valami főbb karakter lenne.
Továbbra is fennáll ez a kettősség, hogy egyik percben literszámra ömlik a vér és jön ez az "OMG gore!!!!", aztán mintha egy óvodás műsort lesnék éppen. De találtam ám benne valami "érdekeset", szóval Akame és Kurome... hm, tényleg olyan a szemszínük, whoa! A halálok továbbra sem tudnak meghatni, eddig egyetlen egy olyan karaktert nem találtam benne, aki egy hajszálnyival is túllépett volna a semleges zóna határán. Egyelőre még Wave esetében sem érzem azt, hogy olyan nagy szám lenne, talán majd később alakul vele kapcsolatban valami. Plusz Kurome is csak a 40 kilós zabagép, aki bármennyit ehet, mégsem hízik el, illetve nála is megfigyelhető ez a kattant állapot. Eszüdeszü meg tényleg kész volt ezzel a "szerelembe akarok esni" dumával. XD Megrendez egy viadalt, ahol hogyhogy nem pont Tatsumi nyer és rögtön bele is szeret, aztán ráaggat egy nyakörvet, mert az igaz szerelem már csak ilyen. Reménykedtem benne, hogy megerőszakolja a csávót a halószobában, akkor még valami érdekes is történt volna az animében. Vagy a szigeten is lehetett volna valami érdekesség kettejük között. :-P

Surci véleményét egyébként kifejezetten várom. ::^_^::
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Szal Akame ga Kill. Uh... Végre vége. Nincsenek szavak... Ja várjatok, vannak: gagyi, GAGYI, GAGYINGER. RETARDÁLT! Nagyon finoman fogalmaztam. Először az utolsó epizódról, ha már ide került ez a rendkívül hálás téma. Ugye végső fájt, az első 7-8 percben még korrekt is lenne, pörög az akció, Akame bedurvul, aztán... levágja Eszüdeszü karját, amit ő (most figyeljetek!!!) egy sima felröhögéssel vesz tudomásul, aztán ugyanúgy nyomja tovább mintha misem történt volna. Pfff... szinte észre se vette. Most akkor ennek megint mi értelme volt...? Aztán persze Akame elintézi, és Eszü elvonul meghalni, persze ebbe is bele kellett venni a vérgáz DEEP LOVE-vonalat Natúró... izé Tacumival. Aztán ahogy az elvileg a legnagyobb főellenségnek számító Minelnök urat elintézték, hát... Akkor azt mondtam hogy ez nem igaz, ilyen béna anime nincs. DEHÁT VAN!! ÉPP MOST NÉZEM!!!44ÖT!

Amúgy meg itt elég sok mindent leírtam ezzel a cuccal kapcsolatban. Már az elején feltűnt pl ez is:
Rui-chan írta:Továbbra is fennáll ez a kettősség, hogy egyik percben literszámra ömlik a vér és jön ez az "OMG gore!!!!", aztán mintha egy óvodás műsort lesnék éppen.
Naja, erre mondtam hogy Sámánkirály ketchuppal. A sok vér ellenére komolyanvehetetlen ezzel a designnal és színkezeléssel. Ezt az Esdeath-Tacumi-féle iszonyat debil szerelmi szálat is végig HALÁL KOMOLYAN gondolják. Még a Girls Bravoban vagy akármelyik random tizenkettő-egytucat béna háremanimében hitelesebben van előadva a szerelmi szál mint ebben az elvileg komolyabbnak szánt (??? ROTFLOL :dirr: ) sorozatban. Ha nem kocsonyásodik el az agyad az utolsó rész előtt, majd akkor is fogod kaparni az arczodat emiatt (is). Komolyan kár hogy nincs ilyen arcletépős szmájli, mert az utolsó két részt már nem lehet leírni pusztán a "headdesk"-kifejezéssel.

Esküszüm hogy én ennél gagyibb animét még életemben nem láttam. Még a Pokémon is "komolyanvehetőbb" a maga szintjén mint ez, mert azt legalább nem úgy adták elő, mint valami tényleg durvulósabb shounen-fightot. Fogalmam sincs miért néztem végig. Talán hogy fikázni tudjam vagy nemtom. Nem érdekelt, nem tetszett, a karakterek se érdekeltek, a sztori is sablon, a hangulata is debil. Talán azért hogy valahol lesznek majd rendes harczok benne, de azok se voltak. A végén már azért szurkoltam hogy minél többen haljanak meg, tökmindegy melyik oldalról, csak pusztuljanak minél gyorsabban :dirr: Valahol azt vártam hogyha a főszereplő idióták nem is, majd Esdeath valami eredetibb és kicsit elborultabb kari lesz, nem egy otaku-dominafétis sablonkarakter, esetleg amikor bejön Kurome, hátha kapok valami Kagura-Yomi-féle komolyabb "meg kell küzdenem az onee-chanommal"-vonalat (remélem megbocsátják az istenek, hogy a G-R:Z-t egy postban említem ezzel a szutyokkal...) Meg ez a szerelmi szál Eszünél, eh.... Namindegy. Ha legalább a poénok viccesek lettek volna vagy valami, de az se.

Junchi a mangó miatt felhúzta az értékelést, én viszont azt nem olvastam, így tőlem kap egy 2/10-et. 1 pont azért mert nem az Elfen Lied, mert az a legrosszabb, és +1-et mert végignéztem. :dirr:
Titkos írta:Mivel az nem vitás, hogy ezzel a "lolfail" sorozattal egyszer még feltétlenül közelebbi kapcsolatba kell majd kerülnöm, épp csak nem most, hiszen még a szintén "lolfail" Cross Ange is "vár rám". XDDD
Az Ange ehhez képest egy mestermű, pedig az sem az animék csimborasszója (és most visszafogtam magam). Ha a majd egyszer a 6. részig lenyomod, akkor mindent láttál.

Kár érte. Mert lehetett volna ez egy sokkal jobb anime is, pl. ha az első rész elején rögtön mindenki meghal :dirr:

EDIT: Érdeklődnék, hogy hová tűntek a Cross Ange-ről szóló postok, és főleg miért lettek eltávolítva. Gépeljem be őket még egyszer? -_- Ha ki van törölve az (szvsz igencsak megalapozott) véleményem, attól jobb lesz az az anime vagy mi?

A Cross Ange hozzászólásokat áthelyeztem egy külön topikba. Csak az offtopicot töröltem.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Nem érdekelt, nem tetszett, a karakterek se érdekeltek, a sztori is sablon, a hangulata is debil.
Megjegyzem, ha nálam is ennyire gyengén muzsikál majd minden kategóriában, nem valószínű, hogy akár a tizedik részig eljutok benne. Akármilyen "for the lulz", meg "most ez a sláger", ami ennyi sebből vérzik, azt még "jófejségből" sem szoktam végignézni, hanem pár rész után dobom, aztán ráhajítok MAL-on valami 3/10-et. :dirr: (Höhö, na pl. a Girls und Panzer járt pont így nálam. :dirr: )
Surci írta:Valahol azt vártam hogyha a főszereplő idióták nem is, majd Esdeath valami eredetibb és kicsit elborultabb kari lesz, nem egy otaku-dominafétis sablonkarakter...
Hehe, akkor már a képekről jól lőttem be a szerepét, úgy látom... XDDDD

Amúgy csak hogy még tovább szítsam a hangulatot (ha már úgyis mindenki épp ezen pörög XD): azt vágjátok, hogy amúgy ez most a szezon (vagy az elmúlt szezon XD) egyik "slágere"? XD Kis túlzással élve, ha nem lett volna SAO 2, akkor ez lenne az. XD Szóval még ha arról lenne szó, hogy Junchi az internet egyik eldugott bugyrában összefutott vele, megnézte poénból, Surci Junchi ajánlására belenézett, Rui meg ezen felbátorodva szintén, akkor érthetőbb lenne a dolog, de a helyzet az, hogy ez most sokaknál a "nagy kedvenc", meg a "szezon legjobbja" díj nyertese és ehhez képest is ennyire gáz. XD Ebben szerintem ez a "legszebb". XD
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:azt vágjátok, hogy amúgy ez most a szezon (vagy az elmúlt szezon XD) egyik "slágere"?
Hogyne, MAL-on valami 8.4-en állt 3 napja (legjobbak kapnak 9.2-3 körül). Arra mondjuk jó hogy rámutat, mennyire kell komolyan venni az ottani értékeléseket.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

*fetreng a röhögéstől Surci postja miatt* :lol: :lol:

AgK 15. rész, amikor már azt hittem, hogy nem lesz rosszabb, még a fürdőruhás beach epizódot is bele kellett tenniük. Oké, mentségükre legyen szólva, hogy kb. a rész egyharmadát vette el, szóval annyira nem gáz, de mégis. :dirr: Amúgy a résznek úgy lett vége, hogy Kurome sejtelmesen megkérdezte, vajon hányan fognak meghalni. Amióta követem, azóta a kifehérített részeket nem olvastam, vagyis nem igazán tudom, hogy mennyien fognak elhullani, de remélem minél többen.

Ange 11. része meg mintha már kezdene valami történetfélét és rejtélyt bemutatni, ami miatt talán érdekelhet is, mégis merre fogják tovább vinni az irányt. De kikérem magamnak, férfi és nő közötti ágyjelenet a leszbi animémben!? Oké, ott van a Kira Yamato-klón gyerek is, viszont róla tudjuk, hogy egy perverz hülye és ezért senki nem veszi komolyan. Mondjuk ezek után a herceget se kell nagyon. A csaj, akivel meg éppen, khm... közelebbről megismerkedett, sárkányszárnyakkal büszkélkedhet. Plusz most előkerült néhány mecha abból a másik dimenzióból, ahonnan eddig csak a dögök jöttek. Ange éneke pedig valami különleges erővel bír, mert a Villkiss szép aranyborítást kapott, amikor dalra fakadt. A következő részben viszont visszatér valami filler marhaság, mert arra mindig van idő.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Gyerekek, azért kell néznetek ezt az AgK-t, hogy mi, többiek ilyen jól szórakozhassunk. :LOL:
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Ezt az Esdeath-Tacumi-féle iszonyat debil szerelmi szálat is végig HALÁL KOMOLYAN gondolják.
Látom ez a fullretard Esderp × Tocumi szál téged is elég érzékenyen érintett. Hónapok óta keményen szurkolok, hogy a mangában őnazisága megdögöljön végre, csak az a baj, hogy a szerző nem fogja kinyírja a merchandise-át (mert hát "teljesen meglepő módon" Esdeath a legnépszerűbb karakter).

Amúgy dunno, én ennyire súlyosan azért nem látom a helyzetet, már ami a végső értékelést illeti. Az kétségtelen, hogy ez egy rossz anime, de csak ebből az évből jópár cím eszembe jut, amik még ennél is gyengébben muzsikáltak (Mekakucity Actors, Terra Formars, Akuma no Riddle, Aldnoah. Zero, Tokyo ESP, Pupa). Persze ez most nyilván szubjektív a köbön (kivéve a Pupa megemlítése, mert az objektíve a legvisszataszítóbb anime ever), de az Akamének legalább megvolt az a kényelmes előnye, hogy szórakoztatott (a negyediktől a tizenkilencedik részig).

Erről jut eszembe: lassan lehetne "Mik voltak számodra az év animéi?" topicot nyitni.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Junchi írta:Látom ez a fullretard Esderp × Tocumi szál téged is elég érzékenyen érintett
Szerintem ez volt az egyébként is iszonyú nyomi animében a legretardáltabb szál, egyszerűen ANNYIRA idétlen volt a többihez képest is hogy képtelen voltam hová tenni, pedig már a hatodik résznél feladtam hogy ebben a cuccban logikát keressek.
Junchi írta:Amúgy dunno, én ennyire súlyosan azért nem látom a helyzetet, már ami a végső értékelést illeti.
Nyilván szubjektív, hogy ki mit és mennyire tud elnézni egy animének. Neked legalább ott volt a mangó ami valamennyire teccik is, de rám csak úgy a derült égből leszakadt a full retardáltság valami olyan szinten gagyi megvalósítással, amire az Elfen Lied óta nem tudok példát mondani. Egyetlenegy dolog miatt nem húztam lejjebb, mégpedig hogy annyira nem veszi azért magát komolyan mint az EL, és ahogy elnézem a fanjai se.
Junchi írta:Az kétségtelen, hogy ez egy rossz anime, de csak ebből az évből jópár cím eszembe jut
Hát én ezekből az Aldnoah Zero-t láttam egyedül, azt is csak félig, mert tovább nem érdekelt, és ugyan arról is el lehet mondani minden rosszat (sablon karakterek, gáz CG mechák, stb...) de legalább nem volt ILYEN SZINTEN gagyinger mint ez az izé. Vagy ott van a mostanában sokszor emlegetett Cross Ange, hát abból se lesz az év animuja, de valahol azért szvsz minden hibája ellenére is szórakoztatóbb mint ez. Nem, a "poénok" továbbra sem viccesek, a túltolt yurifanservice továbbra is baromira zavaró, de a benne szereplő idétlen baromságokon legalább lehet nevetni. Az AkG!-nál nem lehetett, sőt, minden egyes alkalommal, amikor pl. megjelent Seryu&Goro, Chelsea, Bols, Susanoo, a fél robotkarú fővezércsaj (aki nem látta: nem, nem olyan automail-szerű robotkarra kell gondolni mint ami pl. Ednek van az FMA-ban, hanem mintha az Aliensből Ripley robotrakodójának karját heggesztették volna fel a csajra -_-""""""), aztán az Eszü&Tacu DEEPLOVE, az embernagyságú pandamacis papírvágó olló vagy PUMPKIN (ROTFLOL ÉRTITEK? TÖK!!! EZ EGY FEGYVER!!! ÁÁÁÁÁÁ) vagy csak simán a főszereplő szefós gyerek a képernyőn, úgy éreztem el kell pusztítanom valami szépet a világból, hogy ki tudjam fejezni azt a szintű RAGE-et ami bennem tombol. És az Ange-ban főszereplő is akármilyen klisés meg mittudomén, de legalább nem olyan idegesítően szellemi fogyatékos mint itt Natúr... Izé Tacumi. Rui nézi mind a kettőt, nem tudom mi a véleménye, de ha az Ange nem is egy nagy szám, legalább nem olyan szinten headdesk-kategóriás mint az AgK!

Juteszembe:
paTKany írta:A Cross Ange hozzászólásokat áthelyeztem egy külön topikba. Csak az offtopicot töröltem.
Köszi, most már látom. A topic alcímen nevettem :) Amúgy lehet hogy folytatom, heti egy rész azért elviselhető ebből, bármilyen idétlen is, legalább lehet írni vicceseket a topicjába :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta:
Surci írta:vagy csak simán a főszereplő szefós gyerek a képernyőn, úgy éreztem el kell pusztítanom valami szépet a világból, hogy ki tudjam fejezni azt a szintű RAGE-et ami bennem tombol
:lol: Neked is könyvet kéne írnod, mint ahogy Cruelnak javasoltuk. XD
Amúgy én is ezen a mondatán röhögtem a legjobban. XD Ahogy látom, Surcinál ez az Akame beütött, mint nálam anno a Naruto. :lol: Hiszen gagyi animékből van egy rakás, de hogy még effektíve fel is idegesítsék az embert részről-részre, arra azért már csak a "kiváltságos" cuccok képesek. XDDD
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

AgK, amit még mindig nem tudtam befejezni, de már csak két rész van hátra, szóval közel az alagút vége. XD Igazából úgy a 19. részig egész könnyen ment a nézése, 3-4 epizódot simán lenyomtam egy nap, persze mellé néztem mást is, nehogy bekattanjak a sok hülyeségtől. (Bezzeg Kiseijuu nem volt szerdán, hogy ellensúlyozza ezt!) Ez az utcsó pár rész viszont jól kifog rajtam, úgy érzem tűrőképességem határára értem, de most már végig nézem, ha eddig eljutottam. :dirr: Közben visszaolvastam Surci postjait, ha már ennyit kell szenvednem vele, legalább mellé röhögjek egy jót. Komolyan, rég olvastam olyan hozzászólást, amin ennyit röhögtem.
Nekem most a 22. részben random előhúzott pocky okozott némi agysejtelhalást. Bár gondolom úgy voltak vele, ha középkori környezetben lehet japán seifuku a csajokon, akkor ez a kis semmiség igazán belefér. De akkor is, pocky... ráadásul szép dobozba becsomagolva.
Viszont Wave abból a szempontból kezd szimpatikussá válni, hogy ő az egyetlen, akinél kicsit zavarna, ha meghalna. A többiek ellenben még mindig totál érdektelenek számomra. Eszüdeszü és Tacu "szerelme" (ezt lehet annak nevezni?) továbbra is elég súlyos dolog. A nazi iceb*tch jó ha 1 napot töltött el vele összesen, de meg akarta menteni és már érte gyilkolja az embereket. WTF? :weh:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Rui-chan írta:már csak két rész van hátra, szóval közel az alagút vége.
Mint tudjuk hajnalhasadás előtt a legmélyebb a sötétség, ennek megfelelően a 23. rész a LEGESLEGGAGYIBB az egész cuccban. A vége se kutya, de ez az utolsó előtti rész, ez valami egészen különlegesen retardált, csoda hogy a benne összehordott baromsághalmaztól össze nem omlott a téridő-kontinuum. Nem vicc.

Majd szólj ha végeztél vele, és sírunk együtt. :knife:

Mondom, az Ange ehhez képest durván minőségi anime, pedig azt se kell félteni, ha baromságokról van szó :dirr: Sőt, írtam is a topicjában, hogy mintha javulna is kicsit a cucc.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Surci írta:Megnéztem a Kiseijuu-t a 11. epizódig, és EZAZ!
Helyes, nézzed csak, legalább lesz kivel megdumálnom a részeket! :D Örülök, hogy bejön, de ahogy olvasgatom a betonfejű manga olvasókon kívül (értsd: nekik nem tetszenek a változtatások) nagyon sok embernek tetszik. Holnap jön a következő epizód, megvan a karácsonyi ajándékom. ^^

Apropó, befejeztem az Akame ga Kill-t, egy másik fórumra már írtam róla. Bemásolom, de nagyon nem fog különbözni Surci és Junchi véleményétől. A poén az, hogy én pont kettejük közé lőttem be a pontozást.

Megnéztem. Csak tudnám minek. :dirr: A mangából egy betűt nem olvastam, így összehasonlítani nem tudom, szóval kizárólag az animére fog vonatkozni a véleményem. Junchi leírásai alapján annyit azért tudok, hogy a 19. részig egészen pontosan követték a mangát, utána tértek csak el tőle.
Ahogy azt már korábban is említettem, hiába volt benne ez az "OMG, goreeee!!!", egyáltalán nem hatott meg. Egy idő után már azon kezdtem el szurkolni, hogy egyre többen hulljanak ki ebből a retardált szereplőgárdából. :twisted: Sokszor olvastam, hogy a GoT-hoz hasonlították - már, ami a karakterek halálát illeti -, de ott legalább sajnáltam pár embert, aki idő közben kihullott. Itt viszont tényleg semmi. Egyedül talán Wave ért el nálam olyan "szimpátiát", ami miatt kicsit zavart volna, ha ő meghal. A vége is szörnyű lett szerintem, mert nem semmisült meg az egész világ és halt meg mindenki.

Azért azt meg kell említenem, hogy valamihez mégis értett a cucc: felb*szni az agyam. Rég volt már olyan anime, amin ennyire ki tudtam akadni. Az a baj, hogy a vérengzéshez ilyen debil humort párosítottak, amin röhögni nem tudtam, viszont sokszor martam le az arcomat. Plusz, ha már középkori világ, akkor mit keres benne japán seifuku? Az arab világot még értem, mert sokszínű a nép és a kereskedők világa úgy lett másként bemutatva. A történet nem érdekelt, plusz egyetlen egy olyan epizódot sem tudok mondani, ami tetszett volna. Néhány azért elérte a semleges szintet. Jó példa erre, hogy fel se ismertem azt az "X-arcfestésű" fazont, aki tudott teleportálni, holott előtte 1 nappal néztem meg egy olyan részt, amiben már szerepelt.
A 6. és 23. részt külön kiemelném, már nem volt elég rá a facepalm, az arcom az asztalon koppant. :dirr:

Eszüdeszü és Cumi deep szerelmi száláról nem is szólva. Előadták, hogy a nazi coldb*tch őszintén beleszeretett (WTF?), holott azért választotta ki, mert megnyert egy viadalt és cuki volt a mosolya. Ezek után mit csinál vele, rárak egy nyakörvet!? Gondoltam, talán lesz valami alfanőstény momentuma, letépi a ruhát a gyerekről, aztán durr bele! X'D De nem, mivel annyira szereti, hogy majd az érzelmeivel győzi meg! Komolyan, a hárem cuccokban is ésszerűbb magyarázatok miatt függnek rá srácokra. Aztán egyedül maradtak azon a szigeten, reménykedtem, hogy most már lesz valami akció kettejük között, ám ismét csalódnom kellett.
Mellesleg Eszüdeszü deredere oldala nem tudom honnan jött, újabb dolog, ami rontott a már amúgy se jó összképen.

Egyedül a zenét tudnám jónak mondani, amiatt felhúzom 1 ponttal az értékelésemet. Iwasaki Taku (TTGL, Noragami) szerezte a zenéjét, benne ismét nem csalódtam. Egyébként direkt húzzák ezzel a cuccal még jobban az agyamat, februárban fog csak megjelenni az OST.

Lényeg a lényeg, jóindulattal 3/10, aztán sürgősen felejtsük el egymást. Bár úgy érzem, ez nem lesz nehéz. Komolyan, ennél még a Kill la Kill is ötször jobban volt "összedobálva", abban legalább voltak jó részek, pedig mindkettő egy halom klisére építkezett.
Kép
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Rui javaslatára úgy döntöttem hogy a második rész után ami nem változott az első 1 rész első 20 másodperce (Akame Ga Kill) után, írok egy hihetetlen tömör véleményt. (Jim style)

Üzenném a készítőknek szeretettel akik ezt az epikus remekművet össze rakták GO F....K Y........LF!!! (túl sok robot chicken néztem mostanság ::^_^:: )

Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Látom Jim, neked is bejött az AgK! LOL
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Akame ga Kill (12 rész alapján)

Már korábban is tisztában voltam azzal hogy ez a sorozat volt a tavalyi év egyik hype-osabb címe és többek között itt, az Aoin is olvastam róla a különféle élménybeszámolókat, és habár sokáig nem állt szándékomban belekezdeni, a sors (= "ha már így nyomom az ágyat, nézzünk már valami újat addig is") végül mégis úgy hozta hogy meggondoltam magam és mégiscsak nekiveselkedtem ennek a stuffnak, azt viszont nem mondhatom hogy előítéletek nélkül. Az animék kapcsán is előfordul hogy minden előzetes jóindulatom ellenére is néha inkább a rosszalló előítélet a fajsúlyosabb, az AgK esetében pedig pontosan erről volt szó, amikor egy olyan címet vízionáltam ami annyira lesz "shounen-edgy" hogy végül másvalamivel kell elütnöm a hirtelen jött szabadidőt. És most, 12 résszel később úgy érzem, hogy egyszerre trafáltam bele de közben mégsem annyira: az "edge" annyira vág hogy az elsősegélydobozt egy bizonyos fokú túlzással be kell készíteni a részek előtt, a "shounen" pedig annyira shounen hogy egyrészt a humor egyszerre túl shounen és még a DESPAIRGOREGUTS faktort is üti becsülettel, másrészt a szereplők közül körülbelül az összes pont olyan kategóriás aminél említésre méltó nehézséget okoz az hogy őszintén, vagy akár csak pozitívan nyilatkozzak róluk, révén annyira megfelelnek egy átlag shounen színvonalának hogy mindennemű komolyabb karakterizáció csődöt mondd, viszont a sorozat mégis megüt egy olyan pontot ahol furcsamód még így sem tud kellőképpen idegesíteni, vagy megakadályozni abban hogy négyes-ötösével nézzem a részeket. Hazudnék ha azt mondanám hogy ez színtisztán az anime erénye lenne mert annyi szerintem nem igazán van, inkább annak tudható be hogy a shounen-edgy kettős annyira erőltetett külön-külön hogy egyberakva a kettő egy olyan keveréket alkot amit jobban tolerálok mint azt vártam volna, és itt nem feltétlen arról van szó hogy olyan rossz hogy az már jó. Annyira azért nem rossz hogy le kelljen hordani a legsárgább földig, de közben van annyira középszerű és alkotóelemenként, külön-külön látványosan erőltetett, hogy az említett mix amolyan félúton helyezi el a "középszerűen tűrhető" és a "látványos katasztrófa között": a véresebb/komolyabb jelentekre rendszerint úgy reagálok mint az apuka aki a fiacskája nagyzoló történeteit hallgatja, míg a shounenesebb pillanatoknál azon szoktam szórakozni hogy a nagy "komolykodásokat" milyen szépen képes semlegesíteni olyasvalamivel amibe talán még az író sem gondolt bele úgy igazán, hacsak nem tényleg egy abszolút átlagos shounennek szánta az AgK-t amibe belenyomott egy pár extra adag DESPAIR-t hogy a célközönség tényleg vegye a lapot (félreértés ne essék, ezzel nem azokat ócsárolom akiknek egy kicsit is bejött a sorozat). A szereplőkről nem nyilatkoztam túlzottan pozitívan általánosságban, de ettől függetlenül tartom azt hogy akad azért pár olyan szereplő aki ebből a bizarr keverékből viszonylag pozitívan, ha nem is érdekesen de viszonylag kedvelhetően/szórakoztatóan kerül ki, bár az is igaz hogy ez a halmaz szinte csak az Esdeath brigád nagy részéből áll (amibe beletartozik Esdeath is, talán az ő szadista tábornok + szerelmet éppen felfedező menyecske keveréke áll a legközelebb ahhoz, hogy a bizarr-faktor pozitív legyen, bár Seryu eszelősebb pillanatokkor előjövő torzulásai is ellenjavallottá teszik a AgK közbeni ivást), a többiek viszont a "középszerű" és a "jesszus, te melyik shounen-ből másztál elő" között ingadoznak.

Azonban ha van egy olyan dolog amit mégiscsak, őszintén az AgK javára írhatok, az az, hogy a halál jelenségét legalább annyira képes komolyan venni (a sok edge közepette) hogy kifejezetten egyik szereplőt sem ábrázolja amolyan OP félistennek, egy bizonyos szempontból tényleg bármelyikük a fűbe haraphat előbb vagy utóbb. Személy szerint nem igazán vagyok rajongója a "guhuhu, vajon kit fogok legközelebb megölni kedves néző~?" jellegű sztoriknak és az AgK se néz ki úgy hogy úttörő lesz a szememben, de példának okáért az Attack on Titan-hez képest annyi lépéselőnyt élvez hogy itt nincs egy Levi vagy Misaka plusz egy maroknyi kompetensebb szereplő, a többiek pedig legfeljebb DESPAIR ágyútöltelékek. Azt véletlenül sem mondanám hogy az AgK abban is lépéselőnyt élvez hogy bármelyik szereplő halálát siratnám akár csak egy kicsit is, de a bekezdésben szereplő (számomra) jó pont már egy lépés a jó irányba, az már viszont más kérdés hogy az AgK-nak mintha esze ágában se lenne több lenni mint egy átlagnál "felnőttebb" shounen. Maga a keverék nem lenne alapjáraton gond, de sok minden múlik a megvalósításon is, ebben az esetben pedig a korábban is említett keverék az ami gyakorlatilag megmenti a szememben az AgK-t, mert máskülönben elég keményen lehordanám. Jó, persze, a maga módján talán "szórakoztató", de hazudnék ha azt mondanám hogy ne tudnám egy olyan gyorsételhez hasonlítani ami amúgy totál középszerű és feledhető, de valami isteni közbeavatkozásnak köszönhetően nem annyira veszett fejsze nyele.
Kép Kép
Válasz küldése