Naruto

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6028
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.08. 22:05

iskariotes írta:Úgy gondolom, hogy egy ilyen hosszú történetet lehetetlenség úgy lezárni, hogy az mindenkinek megfeleljen. InuYasha is szirupos végét kapott, Naruto is azt kapott. Gondolom sem a Bleach, sem a One Piece és sem a Detektív Conan sem fog valami komoly-meglepő drámai befejezést kapni.
Azért az IY-t, meg a DC-t ezekkel egy lapon emlegetni... XD Jó, hogy már az FMA-t nem keverjük ide, hiszen annak is relatíve happy end lett a vége. XD Szerintem nem feltétlenül az volt a gondja az embereknek a befejezéssel, hogy nem lett valami drámai, fél falut kiirtó ending. Hanem az, hogy ez még a happy end kategórián belül is iszonyú gáz, az a tipikus, szirupos amcsi lezárás, ahol tényleg az "utolsó paraszt" is boldog véget kap és ahogy Mordályos is írta, csak az volt a csoda, hogy a korábban meghalt szereplők nem másztak ki a sírjukból, hogy nekik is jó legyen. (Főleg, hogy Kishi nem egyszer eljátszotta ezt a "feltámasztom XY-t" módit, csak hogy a fanoknak kedvezzen...) Írod, hogy az IY vége is szirupos lett, van benne valami, de ott azért már az elejétől kezdve "le voltak osztva a szerepek", lehetett tudni, hogy ki kivel fog összejönni, folyamatosan téma is volt a dolog a manga során. Kishi ellenben itt a legtöbb pairingre még csak nem is utalt, csak úgy bumm, összehozta őket. Meg felőlem oké, legyen NaruHina, meg SakuSasu, eleve nem érdekel, hogy mik lesznek a canon pairingek, de ez a "mindenki összejön mindenkivel, meg szülnek páronként 2-3 gyereket", hát öhm... Meg érződik, hogy nagyon a fanok kedvére akart tenni, ennek az Inu Yashás verziója kb. az lett volna, ha Kagome összejön Sesshoumaruval, csak mert a fangirlök őt jobban csípik. XD (Kikyou meg feltámad, ezúttal emberként, mert miért ne, happy happy joy joy. :dirr:)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2014.12.08. 22:11

Nem, ha Rumiko tényleg a fanoknak akart volna kedvezni, lett volna egy ki*... csók.
Ellenben itt mindenki szuperboldog, ahogy Titkos is írja, és már az sem érdekel senkit, hogy ki hogy tért meg varázslatos módon egy fejezet alatt. (Vagy mégse, és tényleg a gyerekét tréningeli arra, amit ő nem tudott véghezvinni.)

Mondjuk, Titkos, szerintem végülis hű maradt kishi a manga eddigi szellemiségéhez, nem gondolod? Miért pont a vége lenne értelmes?
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6028
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.08. 22:17

A mordályos nyul írta:Nem, ha Rumiko tényleg a fanoknak akart volna kedvezni, lett volna egy ki*... csók.
Na igen, az meg a másik... XDDDD
A mordályos nyul írta:Mondjuk, Titkos, szerintem végülis hű maradt kishi a manga eddigi szellemiségéhez, nem gondolod? Miért pont a vége lenne értelmes?
Végülis igen. XD Erre azt akartam írni, hogy "csak kár, hogy ez a fazon még így is fejezetről-fejezetre alulmúlja magát", de végülis ez is megy már egy ideje, szóval ez sem volt újdonság, a végére még gyorsan kihozott egy megafail-t. :lol:
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1103
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2014.12.09. 21:30

Ez, hogy ki mennyire és hogyan múlja felül magát, hát nem tudom. . . Jay Leno mondta azt, hogy 20 éven át senki sem lehet vicces a hét minden egye napján. 15 évig írni egy történetet és végig top formát hozni szerintem nagyon nehéz. Az hogy ide jutott a mangaka nem csak a saját elhatározása volt, hanem a szerkesztőjéé is, tehát nem egyes egyedül az ő sara az egész.

A "boldog befejezés plusz a mindenkire találjon rá a szerelem" aránylag jó döntés volt. Mondhatta volna azt is Kismoto, hogy csak A és B szereplő kap társat, de akkor rögtön jött volna a felvetés, hogy akkor C és D miért nem kap szerelmet? Ráadásul az egész sorozatban az volt nyomatva, hogy a közösség és a család mennyire, de mennyire fontos és végén pont ezt ne üzente volna az alkotó? Ha mondjuk Guy jött volna valakivel össze, na az mondjuk már tényleg sokkkkk lett volna.

Az Inus dologhoz meg annyit, hogy ha Kohaku meghalt volna úgy véglegesen plusz a kút is beomlik úgy hogy a szerelmesek örökre elzárták volna egymástól na az realisztikusabb lett volna.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6028
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2014.12.09. 22:34

iskariotes írta:Ez, hogy ki mennyire és hogyan múlja felül magát, hát nem tudom. . . Jay Leno mondta azt, hogy 20 éven át senki sem lehet vicces a hét minden egye napján. 15 évig írni egy történetet és végig top formát hozni szerintem nagyon nehéz. Az hogy ide jutott a mangaka nem csak a saját elhatározása volt, hanem a szerkesztőjéé is, tehát nem egyes egyedül az ő sara az egész.
Tény, viszont ez ugyanúgy igaz kb. a legtöbb mangakára. Nekik is van szerkesztőjük, nekik is nem ritkán 1-2 évtizedig kell vinniük a sorozatukat, mégsem nyomatják ennyire ezt a Hollywood-szálat, ami Kishinél végig megfigyelhető volt és a végére csúcsosodott ki. Sőt, a legtöbb pont próbál valami saját ötletet, némileg egyedi settinget kitalálni, míg Kishinél azt éreztem, hogy tényleg ilyen "belepakolok mindent, ami manapság népszerű és attól majd jó lesz!" stílusban írja a mangát. Hát nem lett jó.
iskariotes írta:A "boldog befejezés plusz a mindenkire találjon rá a szerelem" aránylag jó döntés volt. Mondhatta volna azt is Kismoto, hogy csak A és B szereplő kap társat, de akkor rögtön jött volna a felvetés, hogy akkor C és D miért nem kap szerelmet?
Mert nem feltétlenül lehet mindenkinek happy endje, még egy fiktív történetben sem. Legutóbb ez még nem egy Disney film volt, szóval nem értem, miért lenne ez a Narutóban valamilyen "aranyszabály".
iskariotes írta:Ráadásul az egész sorozatban az volt nyomatva, hogy a közösség és a család mennyire, de mennyire fontos és végén pont ezt ne üzente volna az alkotó? Ha mondjuk Guy jött volna valakivel össze, na az mondjuk már tényleg sokkkkk lett volna.
Ez csak egyike volt a számos lenyúlt (és hatvanszor felhasznált) sablonnak, amit alkalmazott a mangája során. Ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy hányszor bemutatta a háború borzalmait, meg hogy hány ember meghalt a múltban, stb., meg hogy a ninják világa kemény és könyörtelen (legalábbis nagyon erre játszott, ha komolykodni akart) és akkor erre fel kihoz egy ilyen Disney endinget? Amúgy ja, ennyi erővel még Guynak is lehetett volna egy csaja a végére, főleg, ha azon megyünk végig, hogy "ha A és B összejön, akkor C és D miért nem?" Ennyi erővel addig mehetnénk, amíg Akamarunak sem lesz egy szukája, meg ilyesmi, szóval ezért is mondom, hogy hülyeség ez a "kapjon mindenki happy endet!" felfogás, mert egy ponton túl már nevetséges, amikor az alkotó is ezen görcsöl, hogy így vagy úgy, de mindenkit hozzon össze valaki mással. XD
iskariotes írta:Az Inus dologhoz meg annyit, hogy ha Kohaku meghalt volna úgy véglegesen plusz a kút is beomlik úgy hogy a szerelmesek örökre elzárták volna egymástól na az realisztikusabb lett volna.
Mondjuk ja, Kohakut éppen beáldozhatták volna. A kutat viszont nem értem, miért kéne beomlasztani, ez már nagyon ilyen "csesszünk ki a fanokkal!" húzás lenne. XD A kedvükre sem kell tenni túlzottan, de ez meg már a másik véglet. XD Plusz mivel Kikyout ugye ki merte nyírni Rumiko, ezért IY totál beemózna, ha a másik barátnőjét is elveszítené.
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1103
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2014.12.10. 23:07

Én elég erdetinek találtam a sorozatot bár tény közel sem olyan friss mint amilyen az FMA volt, de neki nem is ez volt a célja. Sokkal inkább a többi neverendinggel kellett versenyeznie amit szerintem jól hozott.

Boldogság faktor: oké lehetséges, hogy ez a happy-ség már sok volt, ahogyan kiveszem nagyon sok rajongónak sem tetszett, amit el is fogadok, talán a mangaka túl ment egy bizonyos határon. Bár nekem így is tetszik.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Naruto

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2015.04.23. 16:22

Titkos írta:
Kdanni írta:Az egyetlen érdekes dolog az lenne, ha Sakura tényleg Sasuke és Karin zabigyerekét nevelné.
A spoileren hatalmasat röhögnék, de sajnos kicsi az esélye, a gyerek lenyomott a végén egy "SHANNAROO!"-t, ami ugye Sakura "védjegye". (Persze még megeshet, hogy nem genetikailag öröklődött tovább, csak eltanulta tőle és akkor működik az elméleted. XDDDD)
Mikor aktuális volt nem akartam szívózni ezen, de már akkor is akartam írni, hogy ez teljesen biztosan a tanulandó védjegyek között van.

De most ki jött a 700 + 1. fejezet:
spoiler
lol
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Válasz küldése