45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

2. nap - Kedvenc animéd

Nem tudom, kinek lesz ez a választás meglepetés, bár furának tűnhet. Különösen annak fényében, hogy mennyire animés pályafutásom elejéről származik a mű. Ez közel sem jelenti azt, hogy ne láttam volna azóta nagyszerű alkotásokat. Sőt, rengeteg mindennel találkoztam amit valószínűleg még jobbnak értékelnék a műalkotások rangsorolása elleni kemény averzióm ellenére. De a kérdés nem is erről szólt, hanem a személyes kedvencről. Ezért kellett azt választanom, ami némi magyarázatot igényelhet. Ez pedig a

[urlhttp://myanimelist.net/anime/427/Kaleido_Star]Kaleido Star[/url]

Kép

Miért is nem mondom a legnagyobb kedvenceim egyikét az elmúlt évek megszállott pályafutásából, amelyeket talán legalább ennyire szeretek, mint a Puella Magik, a Haibanék, vagy a Hyouka? Mindössze fél éve kezdtem animét nézni, mikor ez a sorozat megjelenet az A+on. Vicces módon éppen pont ez volt az új sorozatok közül a kifejezetten fiatal tinédzserlányokat célzó shoujo anime, de szerencsére már akkoriban sem érdekeltek legkevésbé sem az ehhez hasonló műfaji és céldemográfiai megkötések. Gondoltam, ha már behozták Magyarisztánba más új sorozatokkal együtt, egy próbát megér, hogy elnézegessem otthoni estéimen.

Már az első résszel teljesen váratlanul megragadott a nagyon aranyos partra vetett hal sztori remek humorával és szimpatikus karaktereivel. Igazából már Sora és Kalos nyitójelentével eladta magát nekem, és onnantól kezdve szinte minden percét élveztem. Nagyon kellemes meglepetés volt az is már az első fele alatt, hogy az alapjában könnyed és szórakoztató történetbe milyen jól vegyítették néha az igen fajsúlyos elemeket. Emlékszem mennyire meghatódtam mai napig egyik kedvenc részemen, mikor Anna találkozott rég nem látott apjával, aki kislányként őt és anyját otthagyta komikos karrierje miatt, amelyről mostanra láthattuk, hogy lényegében belebukott. Könnyeim potyogtak, mikor Anna pincérruhában felugrott a színpadra, hogy viccelődve konfrontálja a múlt miatt, amíg nála is el nem gurult a gyógyszer meg a könnycseppek. Innentől már világos volt számomra, milyen megindító is tud lenni a KS, mely aztán a félig tragikus félfináléban csúcsosodott ki. A sorozat második felére így Laylát részben elvesztettük, de mégis végig óriási súllyal nehezedett a Sorára és így az egész történetre. Ebben a szakaszban került Sora is mélypontjára, ahonnan az egyetlen Japánban játszódó részben fordult vissza otthoni barátai segítségével. Innentől még rögös útja vezetett addig a fináléig, amelynek azt hiszem elsősorban köszönhető, hogy most a Kaleido Starról írok.
Az utolsó előtti rész Layla-Sora párbaja olyan szintű csúcspontja volt addig a sorozatnak, amitől én teljesen kész lettem. Egy ekkora "megrázkódtatást" pedig aztán követtek az utolsó részben az Angyalok Táncával a sorozat lezárásaként. A hajnalban tetőző utolsó előadás hihetetlenül gyönyörű volt a felkelő nap előtt, és tökéletes jutalom az előző részbeli győzelemért, melyek kumulatív hatása után már nem voltam üzemkész állapotban. Őszintén szólva már nem ugrik be, hogy a két rész egymást követő napokon volt-e, és hogy az utolsó vagy utolsó előtti részt követő reggel volt-e az, de az tisztán él, hogy lementem a konyhába és leültem, míg mamám valamit ügyködött. Ott és akkor szó szerint nem tudtam megszólalni, és ha csak az előző estére gondolam, szinte beleremegtem, annyira a hatása alá kerültem. Mindez másnap reggel!

Azt kell mondjam, azelőtt soha és azóta sem volt rám műalkotás ehhez fogható hatással. Máig nehéz nekem is megérteni, mitől okozott ilyen szintű katarzist. Egyrészt szerepe lehetett benne annak, hogy egy viszonylag hosszabb sorozatról volt szó, melyet már azt hiszem vagy fél éve követtünk hétről hétre. Minél hosszabb ideig foglalkozik valaki valamivel, annál inkább része lesz az életének, beleivódik mindennapjaiba. A hihetetlenül hatásos finálé az egész élmény lezárását jelentette, ez mindenképpen hozzájárult erejéhez. Illetve egész egyszerűen egy remek befejezést kaptunk, amely egy nagyon szép és élvezetes utazás végpontját. Az egész sorozat alatt nagyszerűen épült fel a történet, hogy a fináléban kicsúcsosodjon. Ezzel együtt persze az összes megszeretett karaktertől is búcsút kellett venni, amely különösen egy ilyen hosszú sorozat esetén még erőteljesebb.
Ennyi év távlatából persze a nosztalgiafaktort sem hanyagolhatjuk el, de azt kell mondjam, itt többről van szó mint megszépülő emlékekről. Olyan sok minden annyira élénken él bennem most is, már közvetlenül a befejezés után éreztem, hogy ezt a katarzist nem fogják egyhamar überelni, talán soha sem.
Persze az első futást követő időszakban többször újranéztem a sorozatot, általában folyamatosan, hiszen állandóan ment. Ugyebár 2009 magasságában lehett, mikor elbúcsúzhattunk animecsatornánktól a tulajváltást követően, addig sokszor láthattam. Ez viszont azt is jelenti, hogy bizony én csak magyar szinkronnal néztem, ugyanis szégyen szemre azóta sem láttam TV-n kívül, tehát vagy 6-8 éve AZT A KURVA ISTENIT! Talán az új évben sort tudok keríteni erre. Azért is lenne talán új élmény, mert így először hallanám az eredeti seiyuu gárdát, márpedig Hirohashi Ryot nagyon megszerettem a Haibanéban, de a többi szereplő hangja is kábé a kedvenceim kedvencei régi motorosok.

Egy biztos, mától kezdve egyre nehezebb a halogatást igazolni!

Köszönet Sato Junichinek (és Yoshida Reikonak) ezért az élményért.

2. nap - Kedvenc mangád

Életem minimális mangafogyasztásával erre nem vagyok túl kvalifikált, ezért a kevésből csak kiemelném a végtelenül aranyos és egyik kedvenc animémet kiegészítő gyöngyszemet:

Read or Dream - Ezért köszönet Kurata Hideyuki zsenialitásáért.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.17. 20:02-kor.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

2. nap - Kedvenc animéd/mangád

I. Kedvenc anime
Ezen nem kell sokat agyalnom, mert a kedvenc animém annyira, de annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy az összes többi kedvenc animém még meg sem tudja közelíteni, mondjuk ha térhajtóműveket használnának kilences fokozatban huzamos ideig. Jó lehet, hogy nem ennyire veri őket az alkotás, de az én szememben minden képen. Egyben ezt a moviet nem csak a legjobb animének tartom, hanem a legjobb mozgókép alkotásnak is. Ja igen a film címe pedig: Ghost in the Shell. Természetesen az egész univerzum csodálatra méltó, de számomra az 1995-ös film az ami beragyogja a horizontot. Ebben az alkotásban minden perfektre sikeredett. A grafikai megoldások még így 20 év távlatából is lenyűgözőnek hatnak, a fekete háttér előtt futó zöld számok pedig azóta az egyetemes popkultúra része lett (jó lehet, hogy szerepet játszik egy Mátrix nevű film is, de azért én maradok ennél a variánsnál). A Kenji Kawai ebben a filmben felért az olyan film zeneszerzőkhöz mint Morricone vagy Williams, a nyitó jelenet alatt halható szám egyszerűen fenomenális és akkor a többiről nem is beszélünk pl: Floating Museum. A történet pedig végig feszes nincs benne semmi felesleges sallang vagy időhúzás egészen egyszerűen hihetetlenül jól tartja a tempóját. Ehhez az egészhez tartozik egy nagy fokú érzelmi kötödés is. Ugyanis a filmet még 2006 őszén a harmadik hazai mozielőadáson volt szerencsém látni, ott és akkor hihetetlenül nagy benyomást gyakorolt rám a film. Még annyit megjegyzek, hogy én a magam részéről 2006 szeptemberében lettem animés, ezt a filmet meg úgy néztem meg, hogy semmilyen infóval nem rendelkeztem az alkotásról, tehát olyan jó 15-20 animével a hátam mögött láttam eme zseniális filmet. Ja igen a 15-20 darab animében az olyanokat is bele számítók mint a Muumin család és társai. Ja igen nem írtam a karakterekről, most nem akarom túl feszíteni a kereteket (és hát különben is 2 nap múlva bőven írhatok egy karakterről), de úgy gondolom a GitS alap szereplői is mind nagyon eltalált fazonok, akik remekül illeszkednek bele ebbe a világba.

II. Kedvenc manga
Hát most elsüthetném azt a poént, hogy a GitS manga mennyire istenkirály, (ami igaz is), de nem teszem meg. Egyrészt azért mert bár Shriow mester hibátlan munkát végzett eme örökzöld alkotással, ez kevésbé tudott megfogni mint a film. Mivel a mangát és az animét óhatatlanul is, de mindig összevetem így a manga mindig vesztesként kerül ki a komparatív elemzéseimből. Ezért olyan mangát mondok ami önmagában is nagyon jól tudja hozni a színvonalát ez pedig az Árnybíró. A 17 kötetes mesterműben mindent megtaláltam amit kerestem egy történetben. A fantasy és a történelem jól keveredik, a cselekmény pont annyira deep amennyire kell, hogy az legyen, a karakterek jól szerepelnek és jól is fejlődnek. Mindent egybe vetve remek kis mangaról van szó, ha már az Usagi Yojimbot nem lehet jelölni mint legjobb manga. Aki esetleg jobban és mélyebben érdeklődik a shin Angyo Onshi iránti rajongásomat annak tudom ajánlani az AniMagazin 6. számát.
http://anipalace.hu/wp-content/uploads/ ... _03_26.pdf
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Kiemelten bírom az olyan szereplőket, akiknek bár szomorú múltjuk és hányattatott sorsuk volt/van, de ennek ellenére nem lesznek kiégett, megkeseredett fazonok, vagy pláne nem válnak vérszomjas mészárosokká (ugye: "ha nekem szar volt, legyen mindenki másnak is az!"...), hanem a fájdalmakon túllépve, hűek maradtak elveikhez és az adott helyzetből a lehető legtöbbet igyekeztek kihozni. Ezen karakterek egyik legékesebb férfi példája pedig Eszeveszett Vash a Trigunból. (Ez a név valahogy idővel még jobban be is jött, mint az eredeti "Vash the Stampede" :D) Mivel ez ment a magyaron is, ezért szerintem aki eddig nem nézte meg, az ezek után már nem is akarja, de emellett is elég ismert anime, így ebből a spoilereket sem raknám fehérbe, de ha mégis kéne, akkor szóljatok és utólag "kifehérítem" az ominózus mondatokat. Szóval a karakterre visszatérve: egy olyan "emberről" beszélünk, aki valójában nem is az, inkább egyfajta "alien" (azt már meg nem mondom, hogy őket "leigázták", vagy mesterségen "alkották meg"...), akiket eredetileg az emberiség kvázi "akkumulátorként" használ, óriási villanykörtékbe zárják őket, ahol addig "csapolják" az energiájukat, amíg el nem pusztulnak. Vash testvérével együtt csak egy véletlen balesetnek köszönheti, hogy emberként élhetett, de ebben sem volt sok köszönet, nevelőanyja, Rem kivételével a többi hajón lévő ember szörnyetegnek, de legalábbis "idegennek" tartja. Miután lekerül a bolygóra, kálváriája folytatódik, a folyamatosan őt csesztető emberek mellé még testvére szarkavarása is társul, aki miatt az ő fejére tűznek ki vérdíjat. Pluszba pedig ott van a "varázskarja", amiben kb. egy városokat elpusztító lézerfegyver ereje lakozik. Minden adott lenne tehát ahhoz, hogy főhősünk töke tele legyen ezzel az egésszel és Lucy-ra hajazó mészárlást rendezzen, miközben városról városra mindenkit kinyír. Testvére valóban ezt az utat választja, Vash azonban Rem tanításainak köszönhetően nem csak az emberi gyarlósággal, de szépséggel, a bennük rejlő jó tulajdonságokkal is találkozott, ezért ő inkább egy végtelenségig pacifista úton indul el, ahol leginkább megvédeni próbálja őket, valamint eleve a konfliktusokat még azelőtt igyekszik elsimítani, mielőtt azokból vérontás alakulna ki. (Apróság, de tetszett, hogy ez egyébként nem csak az emberekre terjed ki nála, hanem kb. minden élőlényre, pl. a huszonvalahanyadik részben még azt is megtiltja Wolfwoodnak, hogy az őket épp felzabálni készülő "homokférgeket" lelője. XDDD) Teszi mindezt önfeláldozó módon, hiszen annak ellenére igyekszik jót tenni, hogy az emberek nagy része körözött bűnözőként tekint rá. Ugyanakkor ez a nagy jóság azért némi "kritikát" is kap az animében, tehát nem egyfajta jézusi tökéletesség lengi körbe Vash-t, hanem azt is megtapasztaljuk, hogy ami neki tök jól működik, az a filozófia másnak akár az életébe is kerülhet, illetve hogy még ő sem kerülheti el, hogy minden balhéja emberáldozat nélkül záruljon. A sorozat alatt tehát ő is kemény leckéket kap, ugyanakkor a csalódások és a keserűségek ellenére is végig kitart elvei mellett és ezt a lezárásban is bizonyítja. :) Számomra mindezek miatt ő az animevilág egyik legnagyobb "hőse", aki sokunk számára példakép lehet. :D (Illetve az sem utolsó szempont, hogy ha az egész "filozófiai hátterét" félretesszük, akkor is egy szórakoztató, vicces, mégis cool karaktert kapunk. XD) Jaaa, várjatok már, ez még csak az animés kedvenc karakterem volt! XDDD

Na, akkor manga! XD Egy kutya által sem ismert doujin mangából (ami kár, mert amúgy nagyon epic :(), az Onani Master Kurosawából nevezném meg a főszereplőt, Kurosawa Kakerut. Bizonyos tekintetben az ő története is hasonló Vash-éhoz, csak amíg Vashnál annak lehettünk tanúi, milyen, ha egy ember nem hagyja, hogy a világ úgymond "beszennyezze", addig Kurosawa története arra példa, hogy akármilyen "mélyen" vagy, sosem késő feljönnöd. :) Kurosawa-kun a történet elején egy teljesen kiábrándult, apatikus, antiszociális illető. Gyakorlatilag Yagami Light a DN elején, de talán még nála is kedvetlenebb. Az embereket úgy összességében lenézi, társai barátkozási kísérleteit rendre visszautasítja és úgy egyáltalán semmi célja, ambíciója, vagy öröme nincs az életben, leszámítva egy elég beteg hobbit, amire a cím is utal. XD (Mármint maga a dolog nem lenne az, csak ahogyan ő "alkalmazza"... XD) Azonban egy másik, hasonlóan "különc" osztálytársa zsarolásának köszönhetően kénytelen belefolyni bizonyos szociális kapcsolatokba és innentől indul el az igazi sztori. Persze az egész cucc nem lenne nagy szám, ha csak a szokásos "antiszoc, magányos farkas rájön, hogy megéri emberi kapcsolatokat kialakítani" történet lenne, ezért rengeteg csavart és lélekpróbáló "feladatot" kap az olvasó és Kurosawa is, mire relatíve normális emberként végre valóban megtalálja a boldogságot. Spoilerezni nagyon nem akarok, de maradjunk annyiban, hogy a kezdetben sem rózsás alaphelyzethez képest még sokkal mélyebbre is fog jutni, megtapasztalja, hogy milyen az, amikor végre bízni kezd valamiben, aki jól pofára ejti (nem is gonoszságból, egyszerűen csak így jön ki), megtapasztalja, milyen az, amikor úgymond az egész társadalom előtt kell megalázkodnod, mert tudod, hogy csak aztán léphetsz tovább a "jó út" felé, stb-stb. A legjobb az egészben, hogy míg a legtöbb mangában azért még a leglúzerebb szereplőt is 4-5 barát próbálja a jó irányba taszigálni, addig Kurosawa esetében erről nem nagyon beszélhetünk. Az osztálytársak persze ott vannak, de mivel hősünk eléggé zárkózott, kb. a felét sem láttatja annak, ami az elméjében és lelkében lejátszódik, így a többiek még a legjobb szándék mellett sem tudnák megoldani a problémáit. Így igazi Münchausen bárói stílusban Kurosawa a "saját hajánál fogva" húzza ki magát a "mocsárból", vagyis egyedül a saját akaraterejét hívhatja segítségül, ha változtatni akar a dolgokon. Ebben a sztoriban nincsenek nagy mechák, vagy hatalomátvételi kísérletek egy egész ország fölött, de Kurosawa harcai a maga nemében felérnek egy galaxisdobálós fighttal, mivel az ő ellenfele saját maga, márpedig tudjuk, hogy annál keményebbet egész életünkben sem kapunk. :D (Nem mellesleg ezzel jó kis reklámot csináltam itt a mangának, ugyanis némileg talán túlzok, de a karakterek jó része legalább akkora jellemfejlődésen megy keresztül, mint főhősünk, meg úgy az egész sztori nagyon rendben van szvsz. Írja ezt egy olyan ember, aki kiütéseket kap a slice of life cuccok 90%-ától.)
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Nem tudok dönteni, épp ezért nem is fejtenék ki senkit mélyebben, mert akkor idegesítene, hogy a többi kedvencemről nem írok ugyanolyan hosszan, ha pedig mindenkiről írni akarnék, az már túl sok lenne. Szóval részben a bőség zavarától részben pedig lustaságból, nagyjából copyzom, amit AA-ra írtam:

Szinte mindet egyformán/mindet másért... blabla. A barátaim erre rávágnák, hogy kamuzom és, hogy nekem Vegeta (a DB számomra legérdekesebb karaktere) a kedvencem (mivel az utóbbi években őt hájpoltam a leginkább, így ha egyet kellene jelölnöm, lehet ő lenne az, pedig mint karaktertípus/személyiség nem nagy szám). De akkor mi a helyzet Okabe Rintarouval és Maximilian Jeniusszal? Előbbit jobb karakternek gondolom Veginél, de kevesebbet hájpolom, utóbbi egyszerűbb karakter, de előfordul, hogy jobban hájpolom. (Ilyen volt annak idején nekem Sesshoumaru is.)

Ha viszont levetkőzöm a hétkönapi fangirl-hiszti nézőpontomat, akkor egy másik hármas jut elsőre eszembe, akik bevezetik a többi ugyancsak imádnivaló kedvencemet:
- Yang Wenli (LoGH) - legjobban a személyisége, a viselkedése és a gondolkodásmódja miatt érzem a hozzám egyik legközelebb álló/számomra egyik legvonzóbb karakternek, utána jön minden egyéb hozzávalója.
- Suitengu Chouji (Speed Grapher) - egy antagonista, aki felejthetetlenül uralja a sorozatát, a stílusa, a múltja, a célja, a tettei és ami végül az egész balhéjából kerekedik, ahogy fordulatot vesznek a dolgok: zseniális.
- Keith Anyan (Terra e...) - egy mintakarakter, aki remek példája annak, hogy az őt ért hatások milyen változásokat indítanak meg az emberben és hogyan befolyásolják a gondolkodásmódját. Összetettsége abban is tettenérhető, hogy ahogy kívülről egyre erősebbé és karizmatikusabbá válik, belül úgy lesz egyre bizonytalanabb és sokszínűbb, amit aztán ezen a vonalon is egy erős álláspontra vezet.

Jajj Ozaki Toshio, Reinhard, Mu La Flaga, Onizuka, Faldio, Gamlin, Jomy... stb-stb. majd holnap a lányokkal együtt belinkelem a többieket is. XD

Jahh, és kedvenc manga pasi? Ha csak azt a kevéske mangát nézem, amikből nem láttam animét, akkor sem tudnék dönteni, mivel egy szinten mozognak nálam, azok a pasik: nem lett igazi kedvenc egyikből sem.

Pluszként OFF, ezúttal ide, mert csak annyit üzenek Titkosnak, hogy Vasht, mint választást elképesztően támogatom!!!! ::jcheers::
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Catrin 2016.01.10. 10:39-kor.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Egyszerű: The Magician, alias The Hero of El Facil, alias "a kávét sok brandyvel", alias Yang Wenli a LoGH-ból.

Minden szinten és dimenzióban az a karakter, aki ténylegesen a Nr.1, aminek számos oka van. Első, hogy egy igazi egyéniség. Nagyon emberi, félelmetesen "valós" karakter, hihető motivációkkal, kapcsolatokkal és ranglétramászással. Ezen felül elképesztően komplex figura - nem az a fazon, akit pusztán két mondattal össze lehet foglalni. Számos külső és belső hatás éri, megismeri a korrupt demokrácia gerinctelen politikusainak módszereit, sokszor kell olyan döntéseket meghoznia, amihez máshogy áll(na) hozzá, mint katona, mint vezető és mint ember. Ezeken felül rendkívül intelligens (és tényleg, szal nem az van, mint az esetek 90%-ában, hogy azért titulálnak okosnak egy karaktert, mert körülötte mindenki más segghülye), odaadó husbando és tényleg az a szereplő, akit egyszerűen nem lehet nem komálni, amiben további segítség a számos emlékezetes dialógus, ami közte és a Szövetség többi tagja közt zajlik, a rivalizálása Reinharddal és még a seiyuuja is zseniális. Ja, és neki is vannak azért hibái, például nem veti meg az alkoholt, a mindennapok teendőiben nagyon szétszórt és kicsit rasszista is, de nah... senki sem lehet tökéletes. :3
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

[troll válasz]
3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában
Saotome Ranma

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában
Saotome Ranma
[/troll válasz]

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Az előző kérdéshez hasonlatosan nehéz a döntés, mert jól átlátható sorrend nincs igazán. És igen sok szereplőt kedvelek ilyen olyan tulajdonságai mentén. Ryujit a Toradora!-ból, mert vicces a tisztaság mániája, Kira Yamatot a Gundam Seedből, mert über képességei vannak és "Great power/great responsibility" tengelyek mentén tudja magát mozgatni megfelelő karakter fejlődés és dráma után. Okabe a kőkapuból, mert egyszerre kompetens és kattant.

Mindezekután talán némileg random módon Kotomine Kire-re esett a választásom a Fate/Zeroból. Mivel egy előtörténetről van szó, ezért nem túl nagyon spoiler azt mondani, hogy az illető legalább a F/SN Fate útján egy egyértelműen gonosz, megalomán és szadista illető. Amitől igazából érdekes számomra, hogy Fate/Zero-t egy üres, önmagát már évek óta kereső szereplőként kezdi. Beállt papnak, egyházi kivégzőnek, házas volt, van talán valahol egy lánya (felesége ha emlékezetem nem csal meghalt), beállt varázslónak. És mindezt néhány év alatt csak. Bár talán az egyház szertartásos részével nem teljesen ért egyet, de magát hívőnek, de legalábbis egy jó embernek tartja. Nem követett el soha semmi különösebb bűnt, és úgy önmagában soha eszébe sem jutott, hogy erről az útról letérjen. Egyszerűen csak nem lelte semmiben sem igazán az örömét. Hobbiként borokat gyűjt, de nem a bor ízükért, hiszen különösebben egyik sem hatotta meg soha, hanem mert ez egy olyan hobbi, amit mint pap tulajdonképpen elfogadható.

Talán ebben a majdnem apatikus sztoikus magányában maradt volna élete végéig, ha a sors fintora nem hozta volna úgy, hogy a Szent Grál háborúba nem szólította volna 6 másik mágus mesterrel, és ahol nem találkozott volna egy nagyon nagyon nagyon régi legendás uralkodóval aki a világ összes gyönyörét kipróbálta, és ezáltal jó rálátása van arra, hogy Kotomine még egy valamit nem próbált az egzisztenciális kutakodása során ki. És mit tesz isten a dolog kipróbálása után még a bor is jobban ízlik.

BTW mindezek mellett pedig (kb. mint mindenk Fate/Zero-ban) egy badass. :v
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Na, most üt be, hogy relatíve kevés animét néztem , és még kevesebbre emlékszem élénken. Na ja, ha van egy-kettő, amit nagyon fanolok, nekem sok másra nem jut idő. Ráadásul ezek sokszor eleve "csajos" szereplőgárdával bírnak. Így azt hiszem, maradok Okabe Rintarónál. Úgy látszik, valamiért imponál nekem, ha valaki sokat szív, időhurokban vagy máshogy. Nem, az nem elég. Szenvedjen szépen, ne rinyáljon állandóan. Ha kiakad, estleg bekattan, annak komoly oka kell legyen. És tegye stílussal. Mert akkor már az is hatásos lesz.

Na de a lényeg: Becsülettel helytáll, ötletel, és közben hihetően kitart a hülyeségei mellett. Kedvelem, na.

Hm, ez a sorozat is elő fog még jönni a későbbiekben...

szerk. ÉÉéééééés, OMG! wwhite-nak igaza van. Ginko a Mushishiből mekkora jó arc már!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára alvaro 2016.01.10. 19:00-kor.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Anime: tegnapi kérdésre adott válaszaim után nem hiszem hogy különösebb meglepetést fog okozni a mai post, max annyiban, hogy újra osztott első helyezettet kell hirdetnem. Ők pedig( meglepő módon) Light/Kira a DN-ből és Lelouch vi Britannia a Code Geassból. Két igencsak hasonló karakterről van szó, akikben viszont megvannak azok az árnyalatnyi különbségek, melyek hasonló életút bejárása után végül eltérő végzethez vezetik őket. Mindketten éltanulók, legendás intelligenciával, kiváló kombinációs, logikai, valamint ebből erdően manipulációs készségekkel vannak megáldva - és mindketten önzőek, egoisták, arrogánsak, valamint a legfontosabb: hihetetlenül amíciózusak. Talán ez az utolsó tulajdonságuk az, amiért ANNYIRA bírom őket: szó szerint semmi nem drága nekik a cél elérése érdekében - ez a cél pedig nem kevesebb, mint a világuralom (Light/Kira esetében ez egy fokkal még tovább is megy, ő konkrétan ISTEN akar lenni). Újabb közös pont, hogy bár az elején mindketten találnak egy rajtuk kívül álló önigazolást, idővel ez a "maszk" lehullik, és tiszta valójában jelenik meg a valódi cél: az önző ambíció. Sokan hozzák fol az unalmat motivációként, ezzel viszont nagyon nem értek egyet: inkább arról van szó, hogy míg nem volt eszköz a kezükben, addig valóban közömbösen szemlélték "fentről" a világot, de amint ez megadatott nekik, rögtön mozgásba lendültek a fogaskerekek.

Vannak viszont különbségek is, az első és legfontosabb az, hogy Light pszichopata, és nem amolyan szlenges értelemben, hanem szó szerint - az emberi, még a családi kapcsolatai is felszínesek, lelkiismerete pedig konkrétan nulla. Ez pedig az intelligenciájával kombinálva hihetetlenül hatékonnyá teszi: nincs senki akit ne merne/tudna/akarna bedobni a darálóba, ha érdekei úgy kívánják. Nekem az ő "útja" tetszett a leginkább, mert rajta keresztül végig lehet nézni, hová is vezet, ha egy embernek kvázi isteni hatalom kerül a kezébe. Nem gondolom, hogy, ha ugyan pszichopata is, némi idealizmussal és igazságérzettel ne rendelkezett volna még az elején. Ami igazán fontos, hogy ezt milyen hamar sutba vágta, amikor arról volt szó, hogy bárki keresztbe mer tenni a tervének. Innentől pedig valójában már nem az "új világ" megteremtése volt a lényeg, hanem hogy ő legyen ennek a réginek az istene. Ahogyan Light régi, nem túl stabil, ám némi moralitást még így is tartalmazó énje összeomlik, és a helyébe felépül a teljesen immorális, pszichopata tömeggyilkos zsarnok Kira személyisége, mindez pedig olyan precizitással és hidegséggel kivitelezett cselekedeteken keresztül, ami már valóban nem is igazán emberi: ez fogott meg benne a leginkább. Sokan érzik emiatt idegennek a karakterét, de szerintem épp ezért valóságos: láttunk már ilyet a történelemben, egyesek akár személyes ismerősi körben is találkozhattak azzal, mennyire meg tudja változatni az embert a hatalom (és/vagy a pénz) - csak itt pont a főszereplő szemszögéből élhetjük át, hogy micsoda hihetetlen érzés is ez, és azt kell mondjam, teljes mértékben meg tudom érteni hogy Light ezt az utat választotta. Teszi mindezt olyan stílusosan és zseniális képmutatással, hogy senki, még L sem akarja elhinni róla, hogy minderre képes lehet (hiába "érzi" hogy Light az, akit keres). Továbbá az első animém volt ahol a főszereplő maga a "gonosz" vagy legalábbis nagyon-nagyon antihős, nem pedig egy szokott antagonista, akit le kell nyomnia a jófiúknak. És még egy nagyon fontos - amiért a mai napig többre becsülöm egy fokkal ilyen téren a DN-t, mint a Geass-t: a plot nem próbálja mentegetni Kirát. Nincsenek a szokott sablonok, "jajj valójában jót akart, csak hát becsúsztak hibák", meg "szomorú volt a gyerekkora és még a kutyáját is elütötte egy fagylaltoskocsi, ezért ilyen szemét", stb... Nem, Kira gonosz, úgy élt, úgy is halt meg. Oké, az animében megkapta a maga dísztemetését a magamfajta fanok kedvéért, de morálisan ott sincs feloldozás. A mangában pedig nagyon kegyetlen véget ért, szerintem méltatlant is, de hozzátartozik hogy ott, ha lehet még rohadékabb volt mint az animében - ezért is sajnálom hogy az anime 2. felét csak úgy összecsapták, a mangóban ott mutatta csak ki igazán a foga fehérét Kira, amikor már azt gondolta, nincs kitől tartania és teljesen elborította az agyát a megalománia és az istenkomplexus - spoilertag Rui kedvéért. Szal ilyen zseniális gonoszt még nem láttam.

Lulunál annyiban más a helyzet, hogy ő igazából nem "alakul át" az új hatalmától, hanem már eleve így van felvezetve a karaktere: végig Britannia elpusztítása volt a célja, amióta az eszét tudja, csak eddig nem voltak meg hozzá az eszközei. Amint kezébe kerül a hatalom, hezitálás nékül nekiáll a végrehajtásnak, nincs kegyelem, lehet családtag, barát, csapattag, akárki, megy mind a levesbe, valamint nem alakul át Zero-vá, pontosan tudja hogy az csak egy álca, végig önmaga marad, szemben Light "átlényegülésével". Annyiban emberibb karakter mint Kira, hogy néha van egy kis angst itt-ott, de a "cél szentesíti az eszközt" alapon bevállalja a veszteségeket akkor is, ha tudja hogy emberileg nagy bukó számára. És bár minden gátlástalansága ellenére egészen a végéig nem ért fel nálam Kirához, a Zero Requiem egy olyan szinten zseniális (és egyben emberileg annyira szemét) húzása, akármennyi is a társadalmi haszna, hogy ezzel egy szintre hozta magát vele. És ami a vicc, hogy most az egyszer visszaütött Sunrise-ékra a szokott "minden baromságot bedobálunk a plotba előzményektől függetlenül, mer az FUN&GAR"-hülyeségük: a Requiemet pont Lulu morális felmentésére írták meg úgy, ahogy - csak hát a nagy igyekezetben elfeledkeztek a Geass-vonal működési logikájárol :D :D XDDDDD Így az én, és még sokan mások értelmezésében nagyon nem az jött ki amit ők szerettek volna, hanem pont az ellenkezője (a hivatalos álláspont ezesetben baromira nem érdekel, majd legközelebb jobban meggondolják milyen fasságokat írkálnak a forgatókönyvbe). Amúgy a Geass-topicban múltkor pötyögtünk pár sort ezzel, meg a Lulu vs. Kira témával kapcsolatban, azért nem megyek bele bővebben.

Szal nem csalni akarok, hogy két No.1 karaktert is megnevezek, de ha régebben felmerült ez a kérdés, ki a TOP karakterem, rögtön rávágtam hogy Kira. Csak aztán minden egyes alkalommal, amikor újranéztem a Geass-t, az motoszkált bennem hogy ez a Lulu gyerek is van olyan zseni mint Fény. Aztán legutóbb már nagyon nem tudtam dönteni, így az animék karakerfejlődésemre való jótékony hatásának köszönhetően feloldottam az ellentmondást, és mindkettőt kineveztem TOP1-nek, egyensúlyt hozva az Erőbe (legalábbis a Sötét Oldalon).

Manga: itt könnyebb dolgom van, ugyanis a többi TOP mangókarimhoz lesz kérdés társítva a későbbiekben, így férfi főszereplőként egy hihetetlen nagy arcot tudok kiemelni, mégpedig Onizuka Eikichit a GTO mangából. Tegnap Dodgers említette az animét, aminek magam is híve vagyok, bár nem tegnap láttam már, viszont a manga még annál is ezerszer jobb. Az ugyanis sokkal inkább megenged magának olyan szituációkat, poénokat, ecchi helyzeteket, kissé durvább fájtokat meg hasonlókat, amik az animében (bár mindkettő shounen besorolás alá esik) nem, vagy nam úgy jelenítettek meg ahogy a forrás eredetileg teszi. Onizuka ugyanolyan laza, nemtörődöm, ám egyben megértő és jófej figura, aki inkább egyfajta "lelki vezetője" vagy senpai-a diákjainak, mint tanáruk. Nekem a dráma és a komoly pillanatok is sokkal jobban átjönnek mint az animében (hozzá kell tennem abban sem voltak rosszak), de poénok terén felülmúlhatatlan, főleg azok a pofák amiket Onizuka bevág, hát kész XDDDD Azt továbbra is fenntartom hogy tanárnak a valóságban nagyon nem lenne jó, de mennyivel könnyebb lenne sok középiskolás élete, ha amolyan iskolai pszichológusnak vagy tanácsadónak alkalmaznának egy ilyen figurát :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Valamiért nem túl könnyű kérdés ez nekem. Szimpatikus szereplők persze vannak, de férfi karaktert kedvencnek választani.. ahhoz azért mégis kellene valami plusz. Mivel shounen animéket szinte egyáltalán nem nézek, így igazán sztereotíp férfias férfi karakterekkel eleve nem találkozom túl gyakran. Na de akkor legyenek ők:

Takashi Natsume (Natsume Yuujinchou): szerintem egy normális, kedves karakter, semmi töketlenség nincs benne, van benne mélység, keresztül ment jópár szomorú dolgon, de mégis képes erős és pozitív lenni.
Matsuoka Rin (Free!): Kúl rosszfiú, aki mégiscsak jófiú valahol. És a kúlsága mindvégig megmarad, még a mélyponton is.
Haseo (.hack univerzum): Mondjuk őt inkább kedvenc manga férfikarakter helyett (mert az nincs) game karakternek említeném meg, mert anno a .hack//G.U. játékokra pörögtem rá nagyon.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Kicsit lecsúszva, de:

1. nap - Első anime, amit néztél (és tudtad róla hogy anime)/első manga amit olvastál
A kérdés első felére nem tudok biztosan válaszolni, de talán a Sailor Moon volt, amiről tudtam is, hogy anime (és szerintem azt is csak a Semic Interprint képregényeiből). De az is lehet, hogy a SAT1/PRO7/RTL2 hármason adott animék valamelyike időben előbb volt. Az első manga viszont biztosan az Ah! My Goddess!.

2. nap - Kedvenc animéd/mangád
Animéből sok kedvencem van, de komolyabb szerelmi viszonyba csak a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex-szel keveredtem. Mangákat ritkán olvasok sajna - az egyetlen, amit végigtoltam és -izgultam, az a Claymore volt (guilty pleasure abszolút, de nagyon bejött, hogy egyszerre 15+ nő grasszál mindenfelé, akik gyakorlatilag tök egyformák és szinte mindegyiküknek 'a' betűre végződik a neve). Emellett az Ah! My Goddess! nem csak az első mangám volt, de ide is megemlíteném, mert az atmoszférája egészen magával ragadó, és Fujishima artja is szépen kibontakozott az évek során.

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában
Okabe Rintarou (Steins;Gate) az egyik mindenképp, mert Miyano Mamoru zseniális. A karaktert meg nem kell nagyon bemutatni a maga teatralitásával és szerethetőségével. Ginko (Mushishi) szintén egy nagyon szimpatikus, emberi és megközelíthető karakter. Spike Spiegel meg Spike Spiegel (Cowboy Bebop).
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében

Ez az eddigi legnehezebb kérdés számomra, hogy a töménytelen mennyiség kedvenc karakteremből kiemeljek egyvalakit. Hozhatnám itt akát Vash, ahogy Titkos tette, vagy akár a jelenkort tekintve Koyomi Oni-chant, esetleg az imádott Hyouka Houtaroját, de végül a valaha volt egyik legjobb "sport"anime főszereplője lett számomra ellenállhatatlan.

Ő pedig nem más, mint a csodálatos Chihayafuru Mashima Taichija!

Kép

Az ő karakterútja az egész sorozat egyik fő erőssége volt. Annak ellenére, hogy a populáris pénzes bishounen archetípust képviselte, rögtön a sorozat legelején azt láttuk, hogy általános iskolásként aljas húzással próbálta megvédeni pozícióját és Chihaya iránti vonzalmát a betolakodó vidéki paraszt karutazseni ellen. Különösen érdekes volt nála az, ahogyan magához a játékhoz való hozzáállása alakult. Gyerekként játszotta, és jó is volt benne, de nem töltött be nála különleges szerepet. Mindez megváltozott, mikor az érkező Arata hatására fellobbant Chihayában az érdeklődés, sőt szenvedély a karuta iránt. Mivel ezt a romantikusan teljesen éretlen Chihaya részéről Arata iránti vonzalomként értelmezte, a fejében zajló rivalizálás a játékban csapódott le. Arata távozását és a középiskolai karutacsapatuk építését követően azonban a többiek hatására egyre jobban átjárta őt is a játék iránt nyers szenvedély, miközben persze az Arata iránti rivalizálás sem csillapodott. Ez abban teljesedett ki, hogy csapatuk sziklaszilárd alapköve lett, aki igyekezett minden társát mentálisan egyben tartani a versenyeken, miközben végig a saját démonaival is bajlódott. Ugyanis míg az eleinte kezdő csapattársaik is szépen feljődtek, és a nála szignifikánsan tehetségesebb Chihaya is egyre nagyobb magasságokba emelkedett Aratát üldözve, ő állandóan saját kisebbrendűségi komplexusába is ütközve jó darabig nem tudott egyénileg érdemben előrelépni. Végül a sorozat vége hozta meg számára is az áttörést, ahol az országos középiskolai döntőben a csapatát VERETLENÜL vezette bajnoki címre, majd a B osztály bajnoka is lett egyéniben!! Az arrogáns seggfej romantikus shoujo manga bishounen karakterek után felüdülés volt egy ilyen srác útját követni, mely a sorozat egyik motorját is jelentette. Mindezt tetézte még Miyano Mamoru pazar játéka, aki remekül érzékeltette Taichi minden félelmét, bizonytalanságát, örömét, szenvedélyét.

Már alig várom a folytatást, csak meg ne fosszanak bennünket tőle!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.17. 20:03-kor.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Ez se lesz olyan egyszerű, akárcsak a tegnapi, de megpróbálok összehozni valamit. Vannak jelöltjeim, kedvencet viszont elég nehéz választani. Folytatván a tradíciót, előveszem ismét a Steins;Gate-t és annak főszereplőjét, Okabe Rintarou-t. Azt tudni kell rólam, hogy szeretem a kattant karaktereket, de csak mértékkel legyenek azok és lehetőleg más személyiség jegyeiket ne nyomja el. Akkor rendszerint a hajamat tépem és vagy dobom az animét, vagy végigszenvedem ugyan, de pontot mindenképpen levonok miatta. Szerencsére Okabe pont olyan típus, aki a felszínen nyomatja ezt a "mad scientist" dumát, azonban a történet előrehaladtával megismerjük a másik oldalát. Előtűnt a nagyon is kedvelhető énje, akivel totálisan együtt tudtam érezni az egész sorozat alatt. A történet nem volt vele kegyes, de folyamatosan építette őt, amiért rettentő hálás voltam. Az időutazással kapcsolatban már kifejtettem a véleményemet tegnap és ő sajnos pont a legrosszabb oldalát ismerte meg. Azt mondják az egyik legjobb módja, hogy megismerj valakit, az ha figyeled hogyan viselkedik másokkal. Okabe esetében erre nagyon ügyeltek, mert láttuk ahogy Kurisuval veszekedtek, aztán később a kapcsolatuk alakulását, hogy mennyire vigyázott Mayurira, illetve Daru, Ruka, Feyris érzéseit is maximálisan a helyén kezelte. Az egyik legfontosabb, hogy mindent tudott Moekával kapcsolatban, mégis úgy reagálta le a dolgokat, ahogy. Ha ott megtette volna, amire számítottam, valószínű most nem az ő nevét írnám ide. A végére eléggé megváltozott, ám bizonyos személyiség jegyeket nem vetkőzött le, pl. az őrült tudós nevetését, aminek kifejezetten örültem. Azt is érdemes megemlíteni, hogy okos, de néhány személlyel ellentétben nem akarta leigázni a világot. Ezek után biztosan állíthatom, hogy megérdemli ezt az első helyezést tőlem.

Manga témában már sokkal egyszerűbben jutottam döntésre, hiszen nincs olyan sok cucc, amiből válogatnom kéne. Egyértelműen Izumi Shinichi lett a befutó a Kiseijuu-ból. Azért kicsit vicces, hogy a tegnap leírt két kedvenc animém/mangám férfi főszereplőjét választottam, ami elég nagy jelzés értékkel bír számomra. Ez a manga is részben attól lett kedvenc, mert a főszereplője szerethető, jól összerakott karakter, akit még jellemfejlődésen is sikerült keresztülrugdalnia a szerzőnek. Amúgy az anime dizájnja elsőre tök furcsa volt és bár hamar megszoktam, nekem mindig is a nyomtatott médium rajzolata fog közelebb állni a szívemhez. Mellesleg a mangában Shinichi sokkal inkább nevezhető férfinak, mintsem egy iskolás kölyöknek. Tisztában vagyok a valós életkorával, viszont Iwaaki Hitoshi stílusa alapból adott egy bizonyos badass faktort neki, még mielőtt átment azon a bizonyos változáson. Nem igazán szeretnék spoileresen írni, úgyhogy a részletes életútját kihagyom, annyit viszont elmondok, hogy fogalmam sincs milyen lehet ezeken a dolgokon keresztül menni, ám amennyit meg tudtam állapítani, elég hitelesen alkotta meg a mangaka Shinichit. Aztán a sztori első negyedében ugye történt az a bizonyos fordulat, ami miatt jelentősen megváltozott. Engem mégis akkor fogott meg, amikor visszatért, azon a ponton annyira átéreztem minden fájdalmát, amit eddig magában tartott. (Talán megemlítem majd később, amikor emlékezetes jelenetekről kell írni.)
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Az all-time-favorite férfi szereplőm Shima Tetsuo. Ő a legfőbb ok arra, hogy az Akira manga a kedvencem lett. Az animében ugyan leginkább csak egy idegesítő mitugrász túl sok hatalommal, a mangában olyan karakterfejlődésen megy át, hogy minden ujjamat megnyaltam utána.
Kezdetben csak egy frusztrált béta bandatag, megkapja az erejét, amitől egyre pökhendibb lesz (eddig vitte az anime...), később határozott vezetővé válik, közben egyre jobban szenved a drogfüggőségtől, megtanulja a kötődést illetve az alázatot, egyre inkább túlnövi magát, végül (ezt az animéből szintén ismerhetitek) az emberfeletti hatalom túlnő rajta és felemészti őt.
A legtöbb esetben nem értettem vele egyet, mégis, néha azon kaptam magam, hogy drukkolok neki. (Az egyik ilyen jelenet egy későbbi nap témája lesz :) )
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

3. nap
Totsuka Saika - "I want to protect that smile." Ha másért nem is, de azért mindenképpen szerencsésnek érezheti magát Hachiman, hogy olyan nagyszerű barátra lelt, mint Saika.
Kasugano Haruka - Azon kevés MC-k közé tartozik aki nem csak lelkileg teszi rendbe a vele kapcsolatba kerülő lányokat. Nem fél attól, hogy folyamatosan továbblépjen a következő bázisra és testileg is teljesen magáévá teszi őket.


Nakabayashi Yoshitaka - ő az akivel szivesen elmennék sörözni egy maid caféba, biztosan el tudnánk órákig beszélgetni a közös fétisünkről a szobalányruhás fiatal lányokról.
::jcheers::
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

I. Kedvenc férfi szereplőd animében
Nálam is mint sokaknál problémát okoz ez a kérdés, de fordított előtaggal. Bár több férfi fő karaktert is kedvelek kimondottan egyikért sem rajongok, nincs olyan szereplő aki nagyon kiemelkedni a néptömegből szemben a kedvenc női karakteremmel. De azért van pár olyan tag akiket jobban kedvelek mint másokat. Első sorban említeném Vash-t, de Titkos piszkosul összefoglalta a karaktert úgy gondolom csak sor kitöltés lenne, ha én is tovább fényezném a mesterlövészt.
A másik szereplő akit ki szeretnék emelni az a Gróf a Monte Cristoból. A személyisége, a modora, a céltudatossága, az akarata mind alkalmassá teszik arra, hogy figyelemre méltó legyen. Illetve nálam elég komoly érv, hogy végül is nem egy jó fiú, bár hatalma/vagyona meg lenne rá még sem akarja megváltoztatni a világot mindösszesen pár régi számlát akar kiegyenlíteni, az már más kérdés, hogy ebbe egy politikai rendszer inog meg. Szóval nem csak világ megváltó gondolatokkal lehet világot megváltani.
Narutot is kiemelem a sorból. Tudom elcsépelt figura nem túl eredeti karakter jegyekkel, sablonos élet úttal és telis-tele shonen klisékkel. És mert ez egy szubjektív lista ezért nálam itt a helye. Egész egyszerűen túlságosan is kedvelem ahhoz, hogy ne tegyem fel ide.
Végül az utolsó személy Kudo Shinichi a Detectiv Conanból. Bár még a felénél sem tartok a sorozatnak ettől függetlenül közzel 13x rész után úgy gondolom lehet róla véleményem. Egyrészt végtelenül okos és jó a logikai érzéke, de ezeket a tálentumokat másokért kamatoztatja. A sorozat elején inkább egy beképzelt kis pukkancs tini, fokozatosan elfogadja azt a tényt, hogy nem tudd mindig mindent egyedül megoldani. Bár játssza a jégcsap herceget azért gondolkodás nélkül cselekszik ha Ran vagy Ajumi bajba kerül. Míg régebben direkte kereste a nyilvánosságot, addigra most már simán a háttérbe tudd húzódni és akár Szonoko hangján is képes beszélni. Mindezek mellett hiper badass-ként tudd viselkedni amikor face to face kerül egy tettessel.

II. Kedvenc férfi szereplőd mangában
Teljesen meglepő módon ide Munszut jelölöm az Árnybíróból. Karakter fejlődése egyértelmű ívet mutat, a magányos farkas a történet végére egy hadsereg parancsnokaként tűnik fel akit körbe vesznek szeretet bajtársai. A szereplő természetesen antiszociális személy, aki a sorozat elején még a jót célt is rossz eszközökkel akarja megvalósítani addig a történet végére már egészen más képen áll a dolgokhoz. A történet során láthatjuk, hogy nem lineáris a jellemfejlődése van, hogy egészen mélyre zuhan vissza, hogy aztán szinte a halálból térjen vissza és hozza el a reményt a Birodalomba.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

Szövegeljek egy csomót vagy csak dobjak be egy nevet és kalap? Valahogy megpróbálom a kettőt kombinálni.

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában
Legyen mondjuk Kazuto Izuka a Narue no Sekai-ból.
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Ez meg legyen mondjuk Hina a Penguin Brothers-ből.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Anime fronton mily' meglepő, ismét egy önfeláldozó, a szörnyű helyzetben embernek maradni próbáló karakterrel fogok jönni, mégpedig a Mai HiME-s Tokiha Mai-al. Ő abból a szempontból is érdekes, hogy míg a férfiaknál felsorolt két karakternél így vagy úgy, de borítékolható volt, hogy ezzel az életformával előbb-utóbb konfliktusokba fognak kerülni, addig Mai életét inkább a szerencsétlen véletlenek, meg a szarkavaró antagonisták teszik egyre inkább pokollá. Úgyhogy nála azt figyelhetjük meg, hogy mi történik, ha valaki elképzel magának egy "papíron" közel tökéletes életét, amit aztán mások módszeresen tönkretesznek. SPOILER: Na persze ezúttal nem csak a főhősnő szív, lesz itt sírás a teljes "stáb" részéről, viszont fontos különbség, hogy míg a szereplők jó része elég hamar "enged a sötét oldal csábításának" (vagy csak szimplán kikészülnek idegileg...), addig Mai hősiesen kitart és próbálja mindig a lehető legnormálisabb döntést hozni az adott helyzetben. (Oké, néhányszor neki is elborul az agya, vagy épp totál összeroppan lelkileg, de ahhoz képest, ahogy a többiek nagy része végzi, még így is "hősnek" mondható. XD) Természetesen a "lecke" ezúttal sem maradhat el, neki azt kell megtanulnia, hogy tökéletes élet nem létezik és nem lehet mindig úgy kihozni egy adott helyzetből a legjobbat, hogy minden szerette 100%-osan jól járjon. Ennek ellenére szépen kijárja az "oktatóiskolát", hogy úgy mondjam. :D

Mangában: Na, ezen gondolkoznom kellett, mert akit írhattam volna, az vagy a "waifu" listára menne majd, vagy pedig animés főhősnő, akinek nincs mangás "counterpart"-ja, de végül beugrott, hogy ki lenne méltó ide: Rosette Christopher a Chrono Crusade-ból. (Igen, már "megint" egy önfeláldozó "hero", úgy tűnik, ezekre bukom, ráadásul ez a mostani még vallásos is... XDDD) Neki is megvan a maga keresztje (pun intended), ő egy démonnal kötött szerződés miatt a saját életét "csapolja" és az előző Mai-hoz hasonlóan nála is erősen belejátszik a dolgokba öccse iránti szeretete, csak éppen jóval másabb formában, mint azt az ember várná. Túl sokat nem mesélnék róla, mert nála aztán tényleg nehéz spoilerek nélkül bármiről is beszélni, legyen elég annyi, hogy önfeláldozásból ő szó szerint példát mutat, illetve reklám gyanánt még annyit hozzátennék, hogy nem túl meglepő módon a manga sztorijának a végét preferálom jobban az animével szemben, sokkal szebb és "teljesebb" az ő endingje is szerintem.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

4. nap - kedvenc nõi szereplõ

Gondolkodás után arra jutottam, hogy Beatrice az umineko franchiseból. Töprengtem, hogy tudnék-e esetleg valakit akit nem egy hímenmūvel való kapcsolata határoz meg, és így önállóan is megállja a helyét, de sajnos nem sikerült találnom olyan szereplõt akit kiemeltebben kedvelnék. (Talán Saber érdekes, de kizárólag Fate/zeroban.) Mindenki vonja le, h ez most milyen kombinációja az én sekélyességemenk és az anime ipar elõszeretett viselkedésének, hogy nõi karaktereket mindenképp potenciális romantic interestekkel tegyék körbe.

Szóval Beatot azért tartottam szórkoztatónak nézõként mert nehezen illeszthetō sémák közé. Lehetne tsundere, de úgy érzem, hogy a "megöltem a családodat és röhögök rajta, hogy nem érted miért és hogyan" az már erõsen a yandere irányba mutat. Ugyanakkor a kiüresedett tekintet, obzesszív szólongatása a love interestnek, ilyesmi hiányzik a yandere szabványból. Sokkal részletesebb elemzése erõsen spoileres lenne, arról nem beszélve, hogy a történet meta-mindfuck mivolta miatt vitatható, hogy meddig tart Beato és hol kezdõdik (ha külön kezelendõ) Yasu, Shanon, Kanon, meg amit akartok. Mindenesetre valahol tartozik hozzá a morbid vicces troll énje mellett egy önmágát különbözõ szerepeken keresztül keresõ, abuzív családban nevelkedõ karakter saját és mások sorsát rontó drámája is. Én meg amilyen szadista vagyok az ilyet szeretem. AHAHAHA~
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Iwakura Lain (Serial Experiments Lain)
Kanzaki Risa (Gokinjo Monogatari)
Hirasawa Yui (K-ON!)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

4. nap - kedvenc nõi szereplõ

Isayama Yomi (Ga-Rei: Zero). Évek óta stabilan nr.1 a csaj, gyakorlatilag 95%-ban neki köszönhető az, hogy ennyire komálom a Ga-Rei animét.

Az a fajta tragikus hősnő, akit hosszasan lehetne elemezni. Mentes mindenféle sablontól, sztereotípiától és gagyiságtól, és olyan karakterfejlődést és mélységet kap mindössze 12 epizód alatt, amire csak nagyon ritkán akad példa. Lehetne akár úgy is hivatkozni rá, mint egy női Griffith-re (sőt, én az egész GRZ animét egy kvázi-Berserknek láttam mindig is, szal egyszerűen annyi a hasonlóság, hogy azt győzze számolni az ember xD), akit folyamatosan érnek ilyen-olyan külső-belső hatások, több misét is megérne az utolsó pár részben látott cselekedet-folyama (mi saját döntés, mi ebből a gonosz kavics akarata), a kapcsolata Kagurával, stbstb. Emellett esztétikai látványosságnak sem utolsó, jól bánik a karddal, jól játssza a neki írt onee-san szerepet, szóval tényleg nagyon nehéz őt nem imádni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Junchi 2016.01.11. 12:01-kor.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Ismét, csak röviden:

Sok hölgyet kedvelek, így ismét nehéz választani. Talán Makise Kurisut emelem most ki a Steins;Gate-ből, egyrészt mert szeretem a tensai shoujókat és ő nagyon az, másrészt szeretem, ha jól ellensúlyozzák/időnként helyre rakják a mellettük álló hímet, ami neki egészen jól megy. És amellett, hogy kedvelem a személyiségét, a jellemét, a reakcióit, a jeleneteit és a kémiáját Okabéval, még szép is. Ugyanezért kedvelem Miliát (Macross/M7) és Bulmát (DB) is, de másféle lánykák/nőcik is bejönnek.

(Manga hősnőre most sem térnék ki, pedig kettőn még el is gondolkodtam, de nem nevezném őket kedvencnek.)

És akkor a további kedvenc karaktereim, nehogy lemaradjanak.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Nagyon sok szimpatikus és/vagy remekül megírt női karakter jutott eszembe, de igazából egyiknél sem jelentkezett az az érzelmi, szubjektív X-vegyszer, hogy kedvencnek nevezzem.

Igen, MAL-on be van jelölve Euphemia li Britannia, de minél több idő telik el a sorozat megnézése óta, annál inkább csak plotdevice-ként tudok rá gondolni. (Ő kellett hozzá, hogy Suzakunak legyen motivációja, illetve sok lelki sérülése, ő kellett hozzá, hogy kitörjön a felfordulás az első évad végén, ő volt a példakép végül, ami megalapozta Nunnally sikerét.) Bár valszeg arról van szó, hogy ideje lenne újranézni, hogy tudjam, mit is kedveltem benne annyira, azon kívül, hogy cuki, és progresszív felfogású, ami szimpi.

Illetve ha érne Visual Novelből is mondani, mondanám Ciel senpai-t, rögtön nyomában Arcueid-del, de se a mangát nem olvastam, se az animét nem látam. De itt is gyanakvó vagyok, hiszen egy VN az interakció érzete miatt sokkal erősebb érzelmi hatást is ki tud fejteni, mint ugyanaz epizódként elmesélve. Szerintem. Első és eleddig utolsó VN-m volt.

...

Most olyan, mintha magamnak mondanék ellent. :shock: Mintha annyira "félnék"(?) kedvencet választani, hogy még azt is letagadom, ami volt... What have I become!?
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Nehéz ügy, mert sokakat kedvelek, ezért csak azokat írom, akik valamiért komolyabban rezonálnak velem. Kusanagi Motoko (GitS:SAC) nagyon adja magát, mert az alapvetően magának való attitűdje ellenére is lehet azonosulni a problémáival, ráadásul egy nagyon férfidominálta világban próbálja megállni a helyét. A másik befutó - ahogy már mások is említették - nálam is Makise Kurisu (Steins;Gate).
(Zárójelben Miyazono Kaori [Your Lie in April] érdemel még említést, mert minden hibája ellenére simán el tudtam képzelni, hogy ebbe a lányba bizony nagyon bele lehet habarodni.)

És úgy alapvetően nagyon szeretem a határozott, talpraesett, tudom-mit-akarok női figurákat.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Anime: ismét két jelöltem van, egyikük már régóta a szívem csücske, a másikon pedig újabban kattog az agyam elég sokat, és érzem hogy ez nem afféle múló fellángolás, hanem még nagyon sokáig (ha nem örökre) előkelő helyet fog betölteni a Pantheonban: ők pedig C.C. a Code Geassból és Akemi Homura a Madokából.

Az aranyszemű boszorkányról már akkor tudtam, hogy itt nem valami tizenkettő-egytucat kuuderéről lesz szó, amikor másodjára bukkant fel a sorozatban, és rögtön leoltotta a magától és új erejétől elszállni készülő Lulut. Hosszú evilágbeli létezésének köszönhetően rendkívül sokoldalú skillekkel rendelkezik: tapasztalt pusztakezes harcos, tud bánni lőfegyverekkel, mechákkal, diplomáciai küldetéseken is kiválóan megállja a helyét, valamint Zero helyére is bármikor beugrik, ha a megalomán világhódítónak egyszerre két helyen kell csodát tennie. Lulu személyes tanácsadója, támasza és lelki társa, de nagyon sokáig nem akar tőle semmit - azt leszámítva persze hogy ne nyírassa ki magát, és ő az egyetlen, akit Lulu képtelen manipulálni vagy bármilyen módon befolyásolni, ami ebben az animében rendkívül fontos kitétel. Érett és felelősségteljes személyiség (főleg a Mao arc-ban jelenik meg ez szignifikánan), semmi hisztispicsás megnyilvánulása nincs, viszont néha szeret hercegnősen viselkedni, és kikövetelni a neki járó kényelmet :D A múltja nem annak tragikussága, hanem végtelensége és ebből fakadó magánya miatt érdekes: egyetlen "jótevőjén" kívül már szinte mindenkit elfelejtett, akihez kötődhetne vagy akivel bármilyen kapcsolata volt. Halhatatlan, titokzatos, tapasztalt és cinikus, és ő az egyetlen aki mindig Lulu mellett áll. Emellett van stílusa és tudja mikor mit kell mondani. Imádom a szarkazmusát, mert szereti a kétértelmű szövegeket, szereti zavarba hozni a beszélgetőpartnereit, amit láthatóan élvez is - és mindig megtalálja a megfelelő hangszínt a beszólásaihoz - Yukana zseniálisan jó munkát végzett mint seiyuu. Valamint sokféle ruhában jelenítették meg, szeretem a bő fehér egyrészesét, és a Kuro no Kishi-s egyenruháját, mert ezek nagyon elegánsak és nőiesek. Önálló és felnőtt személyiség, akit rendesen megtépett az élet, mégsem idegen tőle a humor (mégha "kissé" keserű is ez), és aki egyszerre tud kőkemény és sebezhető is lenni - csak ezt az oldalát nagyon-nagyon ritkán mutatja.

Míg C.C.-t a kezdetektől fogva nagyon kedveltem, Homurával messze nem indult ilyen szépen a kapcsolatunk. Az anime jó kétharmadában kifejezetten ellenszenves volt minden epic fighting skillje és eleganciája ellenére, sőt, Sayaka tragédiáját is legalább annyira írtam az ő számlájára mint Kyuubey-ére, mígnem elérkezett az a bizonyos 10. rész... Amiért annyian írták tegnap Okarint (akit magam is igen kedvelek), ugyanazért fogott meg engem Homu karaktere: sorsukban sok közös vonás található - viszont lényeges különbség, hogy míg Okarinnak van minimális esélye jól kijönni a dolgokból, és ezzel tisztában is van (divergométer), ezért képes tartani magát, addig Homu egyre inkább összeroppan a nyomás alatt, mert úgy látja, minden küszködése hiábavaló. Ennek ellenére nem adja fel, és ezt szeretem benne a leginkább: hiába reménytelen, esélytelen a harca, akkor is mindig újra és újra nekifut az egésznek, míg végül küszködéseit siker koronázza - csak nem úgy ahogy ő azt elképzelte. A lányok közül messze az ő képessége a legerősebb és leghatékonyabb, sokéves tapasztalata szinte legyőzehetetlen harci géppé teszi, és mindezt olyan eleganciával és fagyos Jégkirálynő-stílusban adja elő (Chiwa Saito munkájára nem találok megfelelő dícsérő jelzőt, pedig van elég a magyar nyelvben), hogy az ember valahol akkor is csodálja, ha nem ismeri azt a bizonyos pontot a lelkében, ami minden cselekedetének alfája és omegája. Persze nagyon is emberi ő, és, bár imádom a fighting scénáit, a legszebb jelenete akkor is a "vallomása" , ott lett teljes az egész karaktere. Persze a sok megpróbáltatás mély nyomot hagyott benne, és nála ez a fagyos, cinikus és önző és "dark" stílus nem csak póz vagy álca, hanem az évek alatt valóban ilyenné vált az egész személyisége, aminek később (movie) fontos szerepe lesz abban, hogy azzá lett végül, amivé. Nem is húzom tovább, mert nemtom látta-e mindenki + nagyonnagyon spoiler lenne és nem a Madoka-topicon belül vagyunk, de valahogy így képzelem el a tökéletes "fallen angel"-karaktert. Emellett a sorsa egyfajta intő tanulságként is felfogható, főként a mozi ismeretében, hogy "így ne"...

Manga: itt könnyű dolgom van, Alita a Battle Angel Alitából. Jól néz ki, már alapból übertáp (és folyamatosan fejlődik!), nagyon kakkoi, rengeteg iszonyat badass pillanatot tudhat magáénak, érdekes múltja van, folyamatosan küzd a saját démonaival, és ezekből mindig megerősödve kerül ki - ilyenkor rendszerint új, még DURVÁBB testet és képességeket is szerez. Sokat filózik a saját mibenlétén, és ennek bőven van is alapja, nem pszeudofilozófia, és amit szintén nagyra értékelek benne: amilyen rohadék lehetne az ellenségeivel, legtöbbször annyira nagyvonalú (erre néhányszor rá is farag). Az eredeti mangában nagyon szép lezárást kap, a Last Orderben pedig bár bőven fanszervizelik is, de sohasem olyan módon hogy a karaktert degradálják vagy bármi módon megalázó lenne, inkább csak cuki lesz tőle (a nekogirl-érája a kedvencem - Titkos, ezeket most csak neked :D)- de mondjuk úgy, hogy ekkor már megteheti. És még szexepilje is van: a kis csücsöri szája, ami ugyan nem fétisem vagy ilyesmi, de neki ANNYIRA jól áll, hogy nem lehet nem imádni. Hát nem egy angyal? :D

Kicsit OFF, de ahogy tegnap Catrin, ma én gratulálnék Titkosnak Mai-ért, és a tegnapiaknak Okarinért, nálam is mindketten TOP10-es karik.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Válasz küldése