45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Na igen, a kérdés, amire úgyis tudjátok a válaszomat, akár ne is írjam :D

2011-et írunk, nem sokkal a hírhedt földrengés és szökőár előtt, ami mindenkivel megismertette Fukusima nevét. Akemi Homura, alig telt el pár rész a Madoka Magica sorozatból, bejelentette igényét erre a címre, és a 9. rész végétől aztán mindent meg is tett, hogy megalapozottan kiérdemelje. Kitaposott ösvényen haladt, az elődje (Reki a Haibane Renmeiből) külsőleg és belsőleg erősen hasonlít hozzá, de Homura igazán mindent megtett, hogy idővel ledolgozzon a különbségből, még szárnyakat is növesztett a sorozat végére :D Plusz pont, hogy nem dohányzik. A Rebellion előtt aligha ért rá az önpusztításra ::hehe::

Hogy kicsoda ő? Eleinte titokzatos transfer student - ez megy is mindjárt a fordítás topikba, hogy mondják ezt szépen magyarul...? Ami akkora klisé, mint ide Nagykáta, de a történet szerencsére nem a lányok iskolai életéről szól. Tehát mágikus lány, akiről még a saját munkaadó kabalaállata se tudja, mi a fene igazából. Ő a titokzatos sötét alak, akiről többnyire rosszat gondolnak Részben a saját hibájából, de meg lehet érteni, próbálta ő már elégszer elmagyarázni a dolgokat, nagyon kevés sikerrel... Ő a bámulatra méltó Jelenség is, az osztálynak és főleg Madokának, aki valami világszivárgás miatt előbb látta álmában, mint élőben. Mágikus lányként nagyon penge, igazi veterán, aki nem veszti el a fejét :D

De viccen kívül, ő viszont az a szereplő, akit a kapcsolata határoz meg - nem egy hímneművel, hanem egy másik lánnyal, aki épp most lett az osztálytársa, nagyon, nagyon régen. Madoka nélkül nincs Homura. Totálisan függ tőle, egyáltalán nem egy egészséges karakter, de azt nem lehet tőle elvenni, hogy elképesztő erőfeszítéseket bír tenni és iszonyú pofonokat képes kiállni érte. Megpróbáltatásai alatt kialakított egy hűvös, távolságtartó álarcot, ami többé-kevésbé jól működik, és amikor összetörik, az nagyon betalál.

Hibái, azok vannak. Éppen azoktól érdekes karakter. Egyeseknél, tudom, kiverték a biztosítékot, főleg a rebellionos szereplése kapcsán. Azt nekem is időbe telt megemészteni, de csak beleillett a karakterébe. Nagyon vegyes, kettős karakter, egyszerre erős és esendő, végtelenül önálló és szánalmasan függő, hűvös távolságtartó és a végsőkig ragaszkodó. És mindennek alapja van, az ember tényleg várja, hogy most akkor legyen már vége ennek az egész őrületnek hogy leplezetlenül önmaga lehessen Madoka előtt...

Na, most még ehhez sincs ihletem, pedig szépen szerkesztett wall of texteket lehetne róla összehozni, hogyan írok akkor rendesen?

szerk. Imádom, ahogy Surcival egész máshogy értelmezzük ugyanazt a karaktert :D Az én Homurám meg van győződve róla, hogy valóban olyan "gonosz", mint Surcié, játssza azokat az idétlen ördög-allűröket, és közben szarul érzi magát. Kifejezetten hasonlít az "elődjére", Rekire, akinek szintén irreálisan rossz véleménye van magáról (csak ő még csavar ezen egyet, mert ő aztán megjátssza, hogy nem is olyan rossz, mint amilyen tényleg nem :D)
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

A második napos, kedvenc animés/mangás kérdésre adott válaszban gyakorlatilag ellőttem a választ erre a kérdésre, de ettől függetlenül is maradok Onizuka Eikichi mellett, legfőképpen azért, mert az ő karaktere írja körbe talán a legjobban azt, hogy voltaképpen micsoda is a GTO, és mit akarna elérni ahogy. Aki látta a sorozatot annak gondolom nem nagy meglepetés ha azt mondom, hogy a sorozatnak eléggé megvan a maga sajátos ötlete arról, hogy miként lehet kezelni a komolyság és a komolytalanság kettősét olyan módon, amihez egy kissé el kell vonatkoztatni a "valósághűség" kőbe vésetten szó szerint vett értelmétől amolyan cél szentesíti az eszközt módon, és pont ez az, ami Onizuka karakterét *nagyon* működésre tudja bírni. Maga a fickó hiába lenne egy problémás, bajkeverő múlttal megvert, a saját 14-15 éves diákjaitól nem sokkal modorosabb, pimaszul fiatal (22) figura, de mégis megvan benne az a fajta profán közvetlenség és "egyszerűség" párosával keresztezett jóindulatúság, ami alkalmassá teszi őt arra, hogy ne csak mint "leckeátadó", de ismerőse, barátja is legyen a diákjainak, részben pont azért, mert javarészt ő sem sokkal több náluk (függetlenül attól, hogy a bajkeverő múltja sok mindenre tanította az életről).

Persze az is igaz, hogy a valóságban egy Onizukához hasonló figurát úgy penderítenének ki bármelyik iskolából hogy a helye is füstöl, de ezért is írtam azt, hogy ő írja talán a leginkább körbe azt, amiről a GTO szólni szeretne: a tanárok nem csak azért vannak, hogy bemagoltassák a srácokkal az éppen aktualis matek- vagy történelemleckét, hanem azért is, hogy a szülőktől eltérő, de mégis meghatározó, példaértékű figurái legyenek a diákok fejlődésében, és egy jó, bizalmas tanár-diák kapcsolat kis túlzással többet ér, mint bármelyik tananyag. Onizuka ilyen szempontból pedig szerintem kimondottan jó inspiráló figura tud lenni, mégha kívülállói szempontból sokszor inkább látszik évismétlő diáknak, semmint kiköpött tanárfigurának.

(ja, és az apró bónusz, hogy a fickó az animék történelmének talán egyik legnagyobb aranybányája, ha linkelésre méltó pofavágásokról van szó)

(Ja, és a Trigun-os Vash-t ha nem is "egyenlő első helyezettnek", de amolyan sutyiban megnevezett szereplőként simán felhozhattam volna őt, de Titkos nagyon jól leírt gyakorlatilag mindent, amit én írhattam volna róla, úgyhogy nem is szaporítom a megérdemelt szavakat)

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

A 2. napos kérdésben már pecegettem azt, hogy lesz egy-pár kérdés aminek kapcsán meg leszek szorulva ha csak egyetlen választ kellene adnom rá, és ez most is fenáll, úgyhogy most is maradok a "kettős" válasznál, ami jelen esetben Hanekawa Tsubasa (Monogatari) és Takaya Noriko (Gunbuster) lennének. Mindkettőre jellemző az, hogy nem csak piszkosul irigylésre méltó módon tudtak ott és akkor változtatni az addigi életükön és kerekedtek felül saját magukon (és mentettek meg emberéleteket "mellekésen), amikor mások gond nélkül úgymond behódoltak volna a saját, évek óta meglévő gyengeségeiknek, de az addigi, "problémás" személyiségükkel is többre vitték emberileg ilyen vagy olyan szempontból. Ez különösen Hanekawára jellemző, hiszen hiába van (vagy most már volt) szó olyasvalakiről, akit a maga módján kegyetlenül magára hagyott és megtört az élet, de mégis korát (és a saját szituációját) meghazudtoló módon tudott talpraesett, jó szándékú és segítőkész maradni, még akkor is amikor ilyen vagy olyan értelemben (aminek az egyes arcokban való megjelenését taglalni már erős spoiler kategória lenne, úgyhogy nem is megyek bele), de a legsötétebb óráit élte meg, és "békeidőben" is gyakorlatilag egyik napról a másikra, másoktól úgymond távol élt. Sosem gondolkoztam el azon, hogy melyik női anime/manga szereplő lenne alkalmas a "alapvetően kimondottan hasonlít Vashra a Trigun-ból, csak a zálien eredetet + bohóckodást leszámítva" körbeírásra, de Hanekawa speciel az a karakter, akire reflexből rámondám hogy "ja, ez a karakter tényleg Vash elveszett rokona lehetne". Bónusz, hogy a karakter maga nagyon jó példája annak, hogy a tökéletes waifu + osztályelnök (+catgirl) karaktertípust úgy is lehet ízeire szedni, hogy közben nincs olyan radikális irányba tolva a dolog, hogy az már átcsap az úgymond egyszerűbb "fogjunk egy karaktertípust és szimplán legyen valójában az abszolút nagyongonoszésszemétesetlegmégyandereis ellentétje annak" irányba, csak hogy meglegyen a sokk faktor és a "látjátok fiúk-lányok mennyire ügyes voltam hogy ki tudtam fordítani egy karaktertípust" arcoskodás az író részéről.

Noriko nem ennyire "radikális" eset, de mivel a Gunbuster alapvetően egy Super Robot sztori összeháziasítása egy régi vágásúbb női sport sorozattal (annyira, hogy a Gunbuster teljes japáni címe "Top wo Nerae! Gunbuster", ami egy NAGYON régi sportsorozatra, az Ace wo Nerae-re utalna), ezért az ő esete inkább hajaz a sport sorozatokra jellemző vonásokra, hiszen a sztori elején Noriko még egy kissé félénk és ügyetlenke, egy "onee-samát" a példaképeként tartó, az apját bizonyos, történetbeli okokból hiányoló lány, akiben az időközbeni kisebb-nagyobb buktatók se tudják teljesen letörni azt a fajta eltökéltséget és kitartást ami aztán oda juttatja ahova. A dolgon viszont csavar nem kicsit, hogy az OVA hangulati megközelítése javarészt hajaz arra a stílusra, ami a régi vágásúbb sportosorozaokra volt jellemző (ami nem meglepő, hiszen maga a cím is egy erős utalás), de a Super Robot cuccokra nem ritkán jellemző "forróvérűség" ugyancsak be van dobva a jelképes közösbe, aminek eredményeként Noriko fejlődése lényegében a lenyomata ennek a kettősségnek: főleg a későbbiek jóval aktívabb, akár "hypeosabb" mint azt az alapvetően lány-dominálta szereplőgárda sugallná, de közben mégsem megy át egy ordibálás/pózolás-fesztbe az egész (függetlenül attól, hogy ha Noriko üvölt, akkor *üvölt*), szóval az ő fejlődése jó alternatíva olyanoknak, akiket esetleg érdekelnek a műfaji keresztezésekből származó eredmények. Bizonyos szempontból azt is lehetne mondani, hogy Noriko az NGE-s Shinji és a TTGL-es Simon félúton történő találkozása (ahogy a Gunbuster érzelmesebb szerintem mint a TTGL, de nem is olyan lélekkurkász mint az NGE) ha már Gainax-os animékről van szó, de speciel az ő "sikertörténetét" többre tartom mint a srácokét, bár van egy érzésem hogy ezzel még netszerte is kissebbségben vagyok.

Azt egyébként mindkét szereplőre ráaggatnám, hogy hiába van/volt szó személyes gyengeségekkel küszködő, de alapvetően rátermett és nagyon jóindulatú szereplőkről, a "megjavulásuk" után se válnak letépematöködésmégleishordalakegykicsit acélmagnóliákká, szóval még csak nincs is arról szó, hogy az írók az erős női szereplőket csak sztereotíp "kúl" amazonként képzelnék el, akiket úgy kell kioperálni magukból hogy valami tapintatosság legyen bennük.
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Bizonyos szempontból egyszerűbb dolgom van, mint az előző két kérdés esetében, a nehézség abból adódott, hogy több női karaktert kedveltem meg az éves során, mint férfit. A kedvenceim is gyakran változnak, ám jelenleg, akit mindenképpen kiemelnék, Erin a Kemono no Souja Erin című animéből. Az ő életét és fejlődését kísérhetjük végig a sorozat alatt és már egészen gyerekkorától fogva bemutatják az életét. A legnagyobb meglepetés mégis az anime második nagyobb időugrása után ért, amikor Erin már elérte a fiatal felnőtt kort. Azt hittem, végig meg fogja őrizni a gyermeki naivságát, de szerencsére nem így történt. Amikor rájött, hogy nem tarthatja fent tovább azt az állapotot és meg kell szegnie az ígéretét, akkor teljesen felnőtt. Az is pozitívum, hogy kimondott szerelmi kapcsolata csak a sorozat végére lett és azt is szépen lezárják. Ehelyett egy sokkal érdekesebb kapcsolatot láthatunk, közte és Lilan között, aki egy oujuu. Azt megjegyezném, hogy ember és állat között szerintem ez az egyik legszebb, legjobban kidolgozott, legtermészetesebb kapcsolat, amit animében valaha láttam. A sorozat több, mint 50 részes és ez alatt Erinnek bőven van ideje egy nagyon szép karakterfejlődési utat végigjárnia. Nem túl gyakran találkozom ilyennel az animékben, mert rendszerint nincs idő kifejteni, vagy a készítők magasról tesznek rá. Talán 1-2 kivételtől eltekintve végig a korának megfelelően viselkedett és a tragédiák ellenére is vidám tudott maradni, a folyamatos érdeklődését sem hagyta maga mögött. Szerintem azért is tudtam vele annyira azonosulni, mert sokáig nem tartozott nagyobb közösséghez és nehezen illeszkedett be. Főleg, hogy a zöld haja és szeme miatt először furán néztek rá, mert egy olyan klán tagja, ami nem túl népszerű az emberek között. Persze az élet őt sem kíméli, ki van téve rendesen a megpróbáltatásoknak és akadályoknak, amiket elég jól vesz.
Persze lett volna még sok más jelölt, úgy mint Utena, Yomi, Saber, Homura, Kusanagi őrnagy.

A manga kategóriában kicsit csalok, mert egy olyan sorozatot fogok megemlíteni, amit még nem olvastam el, viszont elég sokat haladtam vele ahhoz, hogy tudjam, nem csak 2-3 fejezet alapján ítélem meg a főszereplőt. Ő pedig nem más, mint Clare a Claymore-ból. Ez is egy olyan cucc, aminek az anime változatát előbb láttam - és már ott is elég nagy hatást gyakorolt rám -, majd utána vetettem bele magam a nyomtatott verziójába. Már egy ideje befejeződött a manga, szóval lassan illene lenne befejeznem, azonban fogalmam sincs erre mikor fog ténylegesen sor kerülni. A legtöbb shounen manga (hatalmas tisztelet a kivételnek) ott vérzik el, hogy a főszereplő egy pattogó idióta, aki ha képes is fejlődni, rendszerint valamilyen módon ezt később egy hülye indokkal kihúzzák és kezdődik minden előröl. Szerencsére a Claymore esetében nem ez a helyzet, Clare már alapból egy szerethető karakter és nem tökéletes, ám pont emiatt lehet vele együtt érezni. Aki ismeri a történetet, tudja hogy megvan a tragikus múltja és a nem túl vidám jelene. Viszont ameddig eljutottam a mangában, nem találkoztam az arcomba ömlő angst áradattal, pedig itt még érthető lett volna. (Persze előfordulhat, hogy később változik a helyzet.) Emellett megvan megvan benne egyfajta kettősség, nem számít erősnek a claymore-ok között, mégis a technikáival képes legyőzni olyan ellenfeleket, akik nála jobbakat megizzasztottak. Ahogy az általában lenni szokott, az anime original befejezés miatt kicsit visszaesést éreztem a jellemében, viszont a mangában szépen helyt állt. Azon mondjuk mindig kiakadok, amikor kuuderének titulálják, holott nem táplál szerelmet férfi szereplő iránt. Ja, és végre egy nő, aki nem loli, vagy dinnyemellű. XD Tudom, ez huszadrangú, de azok az ezüst szemek annyira szépek.
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

4. nap

Ablïarsec néïc Dubreuscr Bœrh Parhynr Lamhirh, Adelicia Lenn Mathers, Aerith Gainsborough, Aiba Asagi, Ai Hoshimiya, Aioi Yuuko, Airi (Queen's Blade), Akagi Miria, Akemi Homura, Akiyama Mio, Akiyama Yukari, Alisa Bannings, Amaha Miu, Amano Mishio, Ana Coppola, Android #18, Anetai Toyone, Aoyama Blue Mountain, Aoyama Motoko, Aragaki Ayase, Arizuki Shiina, Ayase Yue, Ayukawa Madoka, Ayukawa Tenri, Azuki Azusa, Bell Zephyr, Black Lady, Cecilia Alcott, Chaika Bogdan (a vörös színű), Chiba Kirino, Chika (Hidamari Sketch), Chloe Lemaire, Creamy Mami, Cure Dream, Cure Muse, Dark Dream (Yes! Precure 5 Movie), Dead Master, Dekomori Sanae, Dolosera Crea, Einhart Stratos, Enomoto Kei, Entoma Vasilissa Zeta, Eríka Drakul Draupnils, Erstin Ho, Evangeline A.K. Mc Dowell, Flower Girl, Fujishiro Otone, Fujiwara Zakuro, Greta (Little Snow Fairy Sugar), Gruier Serenity, Grunhilde Serenity, Hagiwara Yukiho, Hakamada Hinata, Hanada Kirame すばら〜, Hanaki Yuka, Haneoka Meimi, Haruka Armitage, Hasebe Aya, Hasegawa Kobato, Hayasaka Akira, Henrietta de Tristain, Hibino Hikaru, Higashihongan Sanae, Hiiragi (Hanamaru Youchien), Hiiragi Tsukasa, Hikaru (Houkago no Pleiades), Himegami Aisa, Himeka (mind a kettő a Kamichama Karin-ból), Hio-tan, Hirasawa Yui, Hisami Nanami, HMX-12 Multi, Hoshihana Kyouko, Hoshina Utau, Hoshino Ruri, Hoshizora Rin, Ichinomiya Eruna, Ingrid Sorveig Sorgríms, Inubouzaki Itsuki, Iona (Wixoss), Iris Freyja, Isokawa Niina, Isshiki Iroha, Itsukushima Takako, Itsuwa (To Aru...), Jeanne Fránçaix, Jougasaki Rika, Kageyama Torako, Kaname Madoka, Kanzaki Sumire, Kashiwazaki "Niku" Sena, Kasugano Urara (mind a kettő, Sabagebu! ill. Yes! Precure 5), Katou Megumi, Kawashima Sapphire, Kayama Licca, Kinomoto Sakura, Kirakishou, Kirima Syaro, Kizna Towryk, Komaki Ikuno, Konoe Konoka, Koshigaya Komari, Koshiki Yukari, Kotobuki Tsumugi, Kouyama Mitsuki, Kudanshita Kusshi-senpai (Annyira, de annyira kár, hogy csak egy pármásodperces cameo jutott neki a D-Frag animében. Nincs még egy hozzá fogható különleges karakter.), Kujou Karen, Kurahashi Riko, Kuroki Manatsu, Kuroki Rei, Kurumi Nui, Kurusugawa Serika, Kusakabe Yuuki, Kusuha Mizuha, Kuzuha Fuuko, Kyon no Imouto, Last Order, Lieselotte Sherlock, Lutecia Alpine, Lynette Bishop, Lynn Minmay, Maehara Shinobu, Makishima Saori, Matsudaira Touko, Matsumae Ohana, Matsuoka Miu, Mayumi Thyme, Migiwa Kazuha, Mikage Subaru, Milinda Brantini, Mimura Kanako, Minagawa Nana, Minamizato Ai, Minamoto Shizuka, Minazuki Chika, Minette, Mirakurun, Miria Marigold Mackenzie, Misono Misono, Misono Senri, Mito Mashiro, Miyauchi Lemmy, Miyazaki Nodoka, Miyuki Mayu, Mizukoshi Saki, Momo Belia Deviluke (igen szerintem is Momo>Nana>Lala :P), Morino Ichigo, Nagaoka Shiho, Nagatsuki Sanae, Nakano Azusa, Nanako (To Heart 2), Nanoca Flanka, Narusawa Yui, Natsukawa Masuzu, Natsu Megumi, Natsume (Hidamari Sketch), Neptune (Choujigen Game...), Nerine (Shuffle!), Nijino Saki, Nijino Yurika, Nishino Tsukasa, No.09 Tsukiumi, Noda Miki ノダちゃんパワー, Noel (Sora no Method), Nohotoke Honne, Nonohara Himeko, Nonohara Yui, Noumi Kudryavka, Nymph (Sora no Otoshimono), Ogata Rina, Oomuro Sakurako, Oribe Aoi (az a hang...), Peorth, Primula (Shuffle!), Pururut, Reinforce II, Ritos Tortilla, Rororina Fryxell, Rue/Kraehe (Princess Tutu), Run (A-Channel), Ryuubi Gentoku (Koihime Musou), Sachi (SAO) ;_;, Sakura Akari, Sakurada Hikari, Sakurai Asahi, Sannomiya Shiho, Sara Gallagher, Sasaki Makie, Sasami Kawai/Pretty Sammy, Sawatari Ginbei Haruomi, Segawa Onpu, Shalltear Bloodfallen, Shalon, Shiho Huit (makimakimakimakimakimakimaki...), Shijou Takane, Shimura Mami, Shinomiya Kasumi, Shokatsuryou Koumei (Koihime Musou), Sonokoe Utae, Suiseiseki, Suzuki Jun, Suzushiro Haruka, Suzushiro Mikono, Suzutsuki Kanade, Tachibana "Nii-nii imouto" Miya, Tail Red, Tainaka Ritsu, Takamachi Vivio, Takanashi Miu, Takanomiya Arisa, Takao (kettő is ezzel a névvel, Aoki Hagane... és D-Frag), Takatoo Nanase, Takino Tomo, Tamura Eriko, Tanaka Youko, Tatebayashi Miharu, Tendou Mana, Tesse Lombrozo, Theiamillis Gre Fortorthe, Tiffania Westwood, Tokisaki Kurumi, Tomoe Mami, Tougi Shiro, Tsukuyomi Komoe, Tsunami (Tenchi universe), Uematsu Koboshi, Uomi/Womi (Seitokai Yakuindomo), Urashima Kanako, Uryuu Sakuno, Yasaka Himi, Yukikaze Panettone, Yukine Chris, Yukine Mare, Yumehara Nozomi, Yuuki Kanade, Zange-chan.

A lista nem teljes, egyrészt direkt hiányoznak róla a waifu-k akik majd részletesen ki lesznek fejtve az adott napon, másrészt biztos kihagytam még legalább 100 nevet. (Se anidb-n, se MAL-on nem vagyok fennt, és egyéb módon sem vezetek listákat arról, hogy mit láttam, ezt a kétszázvalahány nevet úgy szedtem össze, hogy körbejártam a három szobát elfoglaló gyűjteményt.)

Btw, ezt a felsorolást tényleg nem muszáj senkinek se végigolvasni, de aki képes és megteszi játszhat olyat közben, hogy számolja azt akit ismer közülük.
(50-60 feletti eredmény már anime expert level. :twisted: )
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

I. Kedvenc női szereplőd animében
Kuszanagi Motoko. Na de akkor lássuk kicsit bővebben is a hölgyet. Szívesen írnék a filmbeli karakterről (mert azt is nagyon kedvelem), de ott Motoko szerepét nagyon megvágták. Pontosabban minden olyan elemet eltávolítottak a karakteréből ami nem illet bele a moziban, így nem volt se vicces se szerelmes sem, na de ezt a mangas résznél jobban kifejtem. Ezzel szemben a SAC-ban, SAC 2GIG-ben és valamelyest az Arise-ban egy komplexebb karaktert láthatunk. Bár hihetetlenül független és erősnek mutatja magát és a környezete is ezt tartja róla illetve várja el tőle, ez nem 100%-san fedi a valóságot. Gyakorlatilag kis korától kezdve az állam neveli fel illetve operálja át olyanná mint ami később lesz. Ehhez társul egy pár nem csere is, szóval lehet gondolkodni azon is, hogy egy ilyen embernek milyen én kép definícióval kell megküzdenie. Ezek ellenére képes kialakítani magáról egy egységes képet és olyan erős személyiségre szert tenni, hogy nagyon erős individuumokból egy egységes kollektívát tudjon összehozni. Ehhez az egészhez meg hozzá járul lebilincselő intellektusa és intelligenciája.
Másik animés hölgyem akit megemlítek az Sora Naegino. Vele kábé úgy vagyok mint Narutoval. Semmi olyat nem mutat amit más karaktertől ne lehetne megkapni, de nála valahogy minden jobban tevődik össze. Sora nálam nem a történet első felében lopja bele magát szívembe, mert ilyen történettel és karakter fejlődéssel sok helyen lehet találkozni. Ahol igazán nagyot tudd dobbantani az a Layla utáni korszak. Mert bár egyszer vissza is vonul, de gyakorlatilag újra felépíti magát és még olyanra is hajlandó, hogy egy gyözelmet is vissza utasítson csak azért, hogy ne térjen le a saját ösvényéről. Talán innen lehet felismerni a kitartó embereket.

II. Kedvenc női szereplőd mangában
Kuszanagi Motoko. Félre értés ne essék, még mindig a GitS-es nöről van szó, de úgy gondolom, hogy a mangában megismert karakter teljesen más milyen mint amilyet a filmben vagy a sorozatokban lehet látni. Csak, egy apró kis mozzanat ami jól mutatja, hogy mi is a difi: az első mondata a mangaban így hangzik (miközben egy szakés poharat tart a kezében): "Work?! What's that?" - szóval itt nem egy munka alkoholista őrnaggyal van dolgunk mint amit láthatunk a SAC-ban. De az akciókban is teljesen másképpen viselkedik. Bár itt is számtalanszor villogtatja oroszlán körmeit azért bőven jut ideje viccesen beszólni mindenkinek (különösen, ha Tougusattól kell bocsánatot kérnie - igen Motoko kér bocsánatot és igen Tougusától). De jut ideje több szerelmi szálat is mozgatnia, de kislányosan kuncog ha meztelen kiborg testeket lát. Számomra ez a Motoko az aki leginkább bejön. Aki kicsit cserfes, kicsit poénkodos, de amikor tettek mezejére kell lépni nem habozik, ezt szeretem benne.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében

Ez volt eddig a legeldönthetetlenebb kérdés számomra, úgyhogy akár kockadobás is következhetne. Másrészt semmiképpen nem akartam a paTKany által kijelölt kibúvót megjárni, ezért inkább nagyon keményen elgondolkoztam. Vajon melyik lehet az a karakter, akit legszívesebben viszontlátnék akár visszanézésnél, akár egy folytatás megtekintése során? Az a leányzó, akinek esetleges felbukkanása talán picit a többieknél is jobban lázba hoz. Így hoztam a következő döntést szívfájdalmamra rengeteg nagyszerű hölgyemény kárára:

Senjougahara Hitagi, a Monogatari sorozat "szeretője".

Kép

Az egész franchise mostmár több, mint 70 része (te jó ég!) alatt úgy volt a sorozat üde színfoltja, hogy közben maga is komoly fejlődésen ment át. Kezdve azzal, hogy magát a sorozatot indította útjára személyes küzdelme saját tragikus múltjával és saját démonaival, Koyomi és Meme kis segítségével. Ezzel már a kezdetek kezdetén megmutatta erős jellemét, mely egyszerre gyengéd is volt, és hideg és kemény, és meleg és romantikus, TSUN ÉS DERE, ahogy azt ő maga is kifejtette. Mai napig az egyik legszebb romantikus rész volt animében a 12. Bakemonogatari epizód, mikor faterja kifurikázta őket erdei randijukra a csillagok alatt. Ugyanakkor Koyomi Oni-channal való szerelmük mellett barátja és támasza lett egyrészt legnagyobb romantikus riválisának, másrészt a beleszerető, Araragira féltékeny kouhaiának. Örvendetes módon forróvérű szenvedélyességét mindvégig megőrizte, öröm volt látni, ahogy a Koyomit fenyegető Oikura Sodachit padlóra küldte az Owarimonogatari első felében, majd a végén közölte Koyomival, hogy bizony simán dobná egy jobb srácért. De legelismerésre méltóbb az volt, ahogy fiatalkori traumáját megint felidézve is felkereste első szerelmét, hogy az iránta érzett mély ellenszenv ellenére segítségét kérje Araragiért. Melynek jutalmaként az ismételt együttműködésnek hála csak sikerült némileg megbékülnie Kaiki Deishuval is, minket pedig megajándákoztak az animetörténelem egyik legfergetesebb opening duettjével! (Saito Chiwa és Miki Shinichiro zseniális alakításában) HEAD TILT!

Kép
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.17. 20:04-kor.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Ilyenem nem nagyon van, általában ha valami tetszik, azt vagy büszkén vállalom, vagy még ha tudom is róla, hogy guilty pleasure, akkor sem szégyellem. :D De szerintem a kérdező sem pontosan erre kíváncsi, én ezt úgy értelmezem inkább, hogy "Melyik az az anime/manga, amiről bár tudod, hogy a fandom 90%-a helyből kiröhögi, neked mégis bejött?" Ilyenekből pedig már tudok címet mondani, kezdjük is az animével, ami nem más mint az Umineko no naku koro ni. Kezdődik a dolog ott, hogy "Deen", ami sokaknál már szinonima a rossz animére, folytatódik a dolog azzal, hogy bizony be is figyel néha a quality animation és/vagy fejek (haveromat idézve: "Bizony, a Golden Land legendáját tényleg csak úgy lehet végigmondani, ha közben folyamatosan derp fejet vágsz..." XDDD), majd végül tetőzik az egész azzal, hogy az eredeti játék sztoriját eléggé "sovány" formában sikerült az animének adaptálnia, ami ráadásul "fejezetenként" egyre csak durvul. (Szal amíg az első fejezetnek legalább úgy a 90%-a benne volt az animében is, addig a vége felé, amikor már a negyediknél járunk, jó, ha az 50%-ot eléri ugyanez az arány, bár erről Cruel mesélhetne a leginkább, lévén, ő még játszott is vele, nem csak ismerőstől hallotta, mint én. :dirr:) A cucc azonban nálam mégis működött, bejött a hangulata, bejött a setting, a karakterek többsége is rendben volt, az meg animék között végképp ritkaság, hogy "Burzsujföldén" játszódjon a sztori, így én a súlyos, vagy kevésbé súlyos hibáit el tudtam nézni neki, mivel szinte végig szórakoztatott. :D

Manga szempontból már fogósabb a kérdés, mivel míg egy anime rendszerint "lefut" 12-26 rész alatt (tehát ezekből jóval többet végignéz az ember, még akkor is, ha már csak "for the lulz" alapon folytatja, mert mondjuk három epizód után látszik, hogy ez bizony egy ritka gány darab lesz), addig a mangák jellemzően baromi hosszúak és az ember pár kötet után általában dobja őket a francba, ha látja, hogy végig szánalmas formát hoznak. Így nem is nagyon emlékszem olyanra, amit végigolvastam volna és közben bénának találnám. Ellenben olyanból már van 1-2, amik így pár fejezetig/kötetig le tudtak kötni, pedig amúgy tudtam, hogy objektíven két fillért nem érnek. Legutóbb talán a Fairy Tail volt ilyen, amiről tudom, hogy totálisan generic shounen (kb. egy mentsége van, hogy "jobb, mint a Naruto", de tudjuk, hogy ez kb. annyit ér, mint filmeknél a "jobb, mint a Twilight" :dirr:), totálisan generic poénokkal, fanservice-el és fightokkal (na jó, a fanservice része nem igaz, mármint generic shounen fanservice szempontból azért szvsz veri az ilyeneket, mint Naruto-Bleach-One Piece, kezdve onnan, hogy ez a fazon legalább egész jól tud nőket rajzolni, ami ebben a mezőnyben máris komoly achievement... XDD), de valahogy mégis akárhol belelapoztam eddig, vagy legalább röhögtem egy jót valamelyik generic poénon, vagy úgy reagáltam 1-1 generic fanservice-re, hogy "nem is rossz :D", sőt, még a generic karik közül is volt 1-2 szimpatikusabb. :D (LOL, még a végén elkezdem olvasni... XDDD)
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

...és most jött el az a pont, amikor egy kérdés nem azért szorított meg mert nem tudnék egyetlen választ adni rá, hanem azért, mert nem is igazán tudnék mit válaszolni, hiszen per pillanat nem ugrik egy olyan anime sem, amiről az ugrana be hogy "szégyellném" annak kedvelését. Így teszem azt a Monster Musume 8/10-esét a mai napig nem vontam vissza, és még most is rémlik, hogy az első Dokuro-chan inkarnációt sokkalta jobban kedveltem mint a másodikat.
Kép Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Gondolom, a kérdés nem a Digimon, Pokémon & co. tengelyre kíváncsi, hanem kicsit másra, ami viszont nem is igazán guilty pleasure. Szégyellni nem nagyon szégyellek animét, de hogy erre is írjak valamit:

Trinity Blood: vámpírok és egyház a pózolós és hatásvadász fajtából - anno nagyon szerettem, de mai szemmel elég szürkécske és unalmas cucc és a CGI is nagyon béna. (+ ami érdekesebb lehetett volna benne, azt a Vampire Hunter D: Bloodlust ezerszer jobban tudja)

Mai Otome Zwei és Sifr: az alapsorozat nagyon gáz, de a két OVA-ra rájöttek a készítők, hogy felesleges erőlködni az egyébként teljesen komolyanvehetetlen politikai játszmákkal meg emberi műdrámákkal, és nem kell ide más, csak vmi mondvacsinált indok, hogy egymásnak eresszenek a szivárvány minden színébe öltözött páncélos lánykákat [shallow me1] - innentől kezdve pedig egy valamennyire dekonstruált jobb magical girlről van szó, kreatív páncél- és fegyverdizájnokkal, idegesítő fanservice ide vagy oda.

Witchblade: senki ne nézze meg, mert amellett, hogy fájdalmasan gyenge (néhány részt ásítás közben én is áttekertem), még überszexista is a cucc (a vérlázítóan otromba fanservice-ről a disturbing jelző jut hirtelen eszembe), de ahogy a Mai Otome esetében (sőt, ha lehet még jobban), itt is nagyon tetszettek a harci páncélok dizájnjai, és persze ebben is egymást kaszabolják a nénik [shallow me2]. Azért az anyai szál meglepően elfogadható lett benne.

(Egyébként vicces, hogy a Claymore mangát is hasonló okok miatt szeretem, mint a fentiek közül kettőt [shallow me3], de azért ennél a kérdésnél semmi esetre sem dobnám be.)
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Olyan anime/manga nincs, amit kifejezetten szégyellnék. (Pláne itt egy animés fórumon és nem közvetlenüla valódi nevemmel. :dirr:) Ugyanakkor van egy igen-igen kedvelt animém, amelyről megtudom érteni, ha valaki szívből gyűlöli objektív baromságai miatt, de én most már évek óta minden karácsonykor újra tudom nézni a végét. Ez pedig nem más mint a Toradora!.

Itten már többször kifejtettem, hogy mi a gáz az említett műben, de röviden, aki vagy nem olvasta ezen posztjaimat és/vagy nem látta a sorozatot/nem olvasta a light novelt:
1. A történet azt a klisét használja, hogy van két fő, aki a másik legjobb barátjába van beleesve, ezért összefognak, hogy segítsenek a másiknak összejönni a haverral, de aztán a végén egymásba szeretnek. Az ilyesmi a hollywoody romantikus limonádékban lezajlik in universe kb. 1 hónap alatt. Hihető, összefutsz valakivel négy-öt alkalommal tervezgetni a "cseleket", ez alatt megismered, van némi szabad időd átgondolni az érzelmeid, katarzis. Ehhez képest a sorozat két címszereplője effektíve kilenc hónapon keresztül egymás szájában él míg rá nem döbben valamelyikük, hogy jé nekem érzelmeim vannak a másik iránt. Kilenc hónapon keresztül vacsoráznak kb. mindennap együtt, járnak egy osztályba, az iskolába menet egymástársoságában, közben megtesznek egymásért mindent (élet mentés medencében, felvidítási kísérlet az iskolai fesztivál alatt) stb. És kb. soha, egyikük sem veszi észre a másikat.
2. Miután rájönnek 11 hónap után, hogy bizony igen egymásra vannak hangolódva az első érett gondolatuk kapcsolatukkal kapcsolatban, így kb. 17 évesen, hogy "Szökjünk meg és házasodjunk össze." WTF?! Szerencsére még időben rájönnek a dolog miért is baromság, de hogy komolyan elgondolkoznak az ötleten és a haveri kör még segít is az előkészületeket. OMG.
3. (ez már szubjektív) Kb. a harmadik résztől a kilencedikig (vagy mikor kezdődik az iskolai feszt) újranézhetetlenül gáz és repetatív úgy általában a sorozat.
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Hát akárhogy nézem a listáimat, nem találok olyan címet ami ide illene. Lehet azért mert van olyan anime, ami annyira ciki, hogy a listámon sincs rajta és ismertetőt se írtam róla? :oops: Sőt, ki is törlődött az agyamból? :conspiracy keanu face:
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Részemről a Highschool of the Dead, ez nem is kérdés. :D Jó, talán az, hogy tetszett, az kicsit túlzás, de merem állítani, 2-3 egész ponttal többet adtam rá MAL-on, mint amennyit alapból érdemelne. Mikor épp nem a ZS-kat fanservicefest ment, tudott egész szórakoztató is lenni (néha pont azzal, hogy épp lejáratta magát valami rettentő kínos dologgal) és mondhat bárki bármit, a zavargásos, apokaliptikus környezet/események egyáltalán nem voltak olyan rosszul kezelve.

Ami a kérdés mangákra vonatkozó részét illeti: Highschool of the Dead, ez nem is kérdés. :D Jó, talán az, hogy tetszett, az kicsit...
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

5. nap Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Ilyen, emlékeim szerint, nincs. Az egy dolog, hogy a kedvenceimen vacakolok, vagy hogy visszagondolva, több sztorival a hátam mögött már kevésbé tetszik valami, de hogy szégyelljem, hogy valaha tetszett, az butaság. Elvégre ez csak anime/manga! Én még azt is bevállalom, hogy kislány koromban rajongtam Britney Spears-ért. Igaz, hogy mást nem is nagyon ismertem, de tök logikus, hogy ma már más izlésem van, mint akkoriban.

Ha viszont más oldalról közelíteném meg a kérdést:
Ha egy nem túl közeli, animék/mangák iránt frissiben érdeklődést mutató ismerősöm kérdezne rá azokra a mangákra, amik nagyon bejöttek, akkor azért kihagynám a listából a My Balls-t, mert hát no. De haverok között más, ott reklámoztam már, sikerrel. :)

Ha valaki esetleg nem ismeri:
Tévedésből egy kissé lúzer gyerek heréibe lesz bezárva a Terror Úrnője, és nem élvezhet el egy teljes hónapig, különben az emberiségnek vége. A csinosabbnál-fantáziadúsabb ördöglányok persze mindent megtesznek az ügy érdekében. Szép rajzolás, beteg humor, én remekül szórakoztam rajta!
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Anime: ez elég egyszerű, Hellsing TV. Nemcsak a mangához és az OVA-hoz képest gáz, hanem hogy anno mennyire be tudott etetni (nemcsak engem, hanem a teljes fandomot is) a darkos hatásvadász hülyeségeivel. OMFG ALUCARD, OMFG INTEGRA, OMFG ANDERSON IZ DA MOST KAKKOIIIIII CHARAS EVER!!!44 ROTFLOL. Ráadásul halál komolyan veszi magát, ami nemcsak a forrás ismeretében nevetséges, hanem ha az ember kicsit jobban megnézi, ez sztori csak olyan túlhúzott módon működőképes, ahogy azt a mangó&OVA előadja, máshogy egyszerűen komolyanvehetetlen. Mindehhez még hozzájön az animetörténelem egyik leggázabb főellensége a végén, amire persze mindenféle önigazoló hülyeséget kezdtek gyártani a fanok: INCOGNITO ANNYIRA ERŐS HOGY MAJDNEM KINYÍRJA MAGÁT ALUCARDOT IS EZÉ KIRÁLY, DE ALUCARD MÉGERŐSEBB EZÉ Ő A LEGKIRÁLYABB LOLOLOL. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik első animéink között volt, tizenéves fejjel néztük (nem véletlenül beszélek többesben, mindjárt ki is fejtem), úgyhogy nem volt nehéz beugrasztani az ilyesmire amúgy is vevő korban lévő hülyegyerekeket - viszont amiért máig haragszom erre a cuccra, hogy ad.1. majdnem kihagytam miatta az OVÁ-t, mondván "miez a wytzeskedés, há' a Hellsing az kéremszépen SERIOUS BUSINESS, erre ilyen SD fejek meg művér meg poénkodás, agyonüti a nagybetűs DARKNESS-t!", ad.2. kedves animés barátaim-ismerőseim máig ennek a bűvkörében élnek, és ugyanezen indokok miatt hiába promózom, nem hajlandóak se a mangát elolvasni, se az OVÁ-t megnézni, mondván hogy agyonüti a "Hellsinges hangulatot", merthogy "abból a TV volt a király". Pedig ha tudnák... :D

Írhattam volna még Junchi jelöltjét, a Highschool of the Boobs-ot is, viszont annak az eleje a csöcsfest ellenére is bejött, tényleg jól adta a zombifilmes hangulatot, csak a végére a plot teljesen szétesett, és ennek arányában nőtt a tehénfanszőrvíz aránya is, ami aztán agyonütötte az egészet. De ez azért már messze nem tudott úgy betrollolni mint a fenti cím.

Manga: igazából szégyenleni nem szégyenlem, csak nem értem hogy történhetett meg, hogy az I"s és sok más hasonló love-shounen után úgy ráizguljak az Ichigo 100%-ra hogy még fordítani is elkezdjem :D Nincs vele semmi gond, egy sima love-hárem cucc, sok romantika, szép csajok (Satsuki jött be a legjobban) ecchi poénok, dönteni nem tudó főhős, szerelmi sokszög, limonádé hangulat... Szal egy korrekt, de igazi tizenkettő-egytucat romantikku mangó, viszont így belegondolva az akkor már több mint fél évtizedes animangós pályafutásom után elég vicces volt ez a szintű nekibuzdulás egy ilyen izének :D Oké, az I"s se egy nagy szám, de első mangaként, ráadásul tizenéves fejjel azért az még érthető, máig nosztalgikusan gondolok vissza rá...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Na, itt jön elő megint a kezdet :D A Bleach nálam nagyjából ez a kategória. Lövésem nem volt kábé semmiről, minden vicc új volt, és ebben volt elég aaszamnak ható töltelék. Újabb és újabb szereplők, mind újabb designnal, akkor fantáziadúsnak ható képességekkel, a halál utáni lét számomra teljesen újfajta megjelenítése, kialakulni látszott egy egész komplett világ. Komolyan! Aztán hogy mi lett belőle, azt nem is tudom, mert nagyon heti ellenfél és rétestészta-fesztbe ment át az egész. Van egy ellenség, aki mögött áll egy erősebb ellenség, és hű de sok lépcsőfok a főgonoszig. Szerintem ismerős a dolog... Örülök, hogy nem írtam hozzá akkora lélegzetű dolgot, mint a MGC/GOSE(/TRAOD) a Madokához, bár lehet azzal is fejlődtem volna, szóval ki tudja. Közben tapasztaltam, komolyodtam (gondolom segített, hogy már nem voltam tini), ekkor kezdődött a Haibane korszakom, bele is szőttem egyes elemeit pl. a falon túli világba :drop:

Ja, és én is elkezdtem fordítani. A fehérítőt. Sok évvel kevesebb tapasztalattal jó lassan ment a dolog. Ha belegondolok, hogy a MGC angolítása során is volt másfél napos mondatom (és nem kizárt, hogy állítok még hasonló csapdát magamnak a jövőben), nem is lehetett másképp :hammer:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

5. nap - Egy anime, amit szégyellsz, hogy tetszett

Nincs ilyen (vagy nem ugrik be). Olyan van pár, amit régen szerettem, mostanra viszont már nem vagy nem annyira. De nem szégyellem, hogy tetszettek, azok akkor jók voltak és kellettek. ::^_^:: (Pár példa rá: Jigoku Shoujo, Sailor Moon, Crono Crusade, Kuroshitsuji, Hellsing, Chaos;Head, Honoo no Mirage, Pokemon stb.) Hm... még drasztikusabb példa sem jut eszembe (mármint olyan, amit nagyon fanoltam, most pedig fullszarnak gondolnék, a DBS itt nem számít :vigyor: ). A számomra tetszetősebb hentaiokon sincs mit szégyellnem, bár az nyilvánvaló, hogy nem tudom úgy, ugyanazzal az aránnyal pontozni típusán belül sem ezeket, sem az apró vackokat, mint mondjuk egy tv-sorozatot vagy egy moviet. De nem azért mert szégyellnék rájuk magas pontszámot adni, hanem mert a többihez viszonyítva (ettől a viszonyítós logikámtól nem tudok elszakadni) egyszerűen kész csoda kellene hozzá, hogy 6-nál többet érdemeljenek a szememben. Persze a többség annyira gagyi, hogy az is meglepő, ha sikerül rájuk 6-ot adnom. (De előferdült, hehe.)
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

5. nap

Pihenőnap. Az 5. napi kérdésnek valamilyen "peer pressure" környezetben van értelme, máshol kevéssé. Merthát mér' kéne szégyellenem, hogy bírtam Jar Jar Binkset, max hardcore Star Wars fanok között nem hozakodok elő vele, de még akkor sem szégyellőség hanem puszta életösztön. :hammer:
Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett
Passzolom, ezzel is spórolom Nyuszi idejét :D

Amúgy nekem az animenézés úgy általában is szégyellhető, nem azért mert rajzfilm (ami az előítéletekkel ellentétben teljesen legitim művészeti forma), hanem mert a 99%a übergagyi. :D
Úgy nlha megkérdezném, hogy tulajdonképpen a rajongótábort mi tartja fenn: a bőség zavara (nálam a hozzáférhetőség/mennyiség pölö faktor), a kritikusi szellem (ugye lehet egy műfajt tisztelni és az amatőr próbálkozásokat is a hibák teljes tudata mellett élvezni), vagy a jó ízlés hiánya, ami fiataloknál MÉG nincs meg, idősebbnél meg nagymértékű bóvlifogyasztással semlegesíthető. ^^;

Na jó, hogy mondjak valamit: Brigadoon mert gyerekes és NSFW elemek vannak benne, Toradora mert a remek szereplőgárda ellenére igazából nem bírja ezt realizálni nagyon a valódi animében, eznekem olyan alkotás, ahol hogy én mit képzelek bele, túl nagy arányban segít az élvezhetőségbe.

Viszont mindennek tetejébe mégpofátlan is vagyok, szal baromira nem szégyellem igazándiból, ha bármelyikről megvan a véleményem. :p
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Van pár olyan anime, amit a nagy többség rossznak tart, nekem viszont többé-kevésbé bejött. Ilyesmivel nem szoktam foglalkozni, mivel igyekszem kedvtől-időtől-cucctól függően elég hosszan megindokolni, miért is jött be az adott sorozat. Onnantól kezdve megfontolom az ész érveket, a fikázásokat pedig figyelmen kívül hagyom.
Talán mégis ki tudnék bogarászni egy címet, ami beleillik ebbe a kategóriába, méghozzá a Senki Zesshou Symphogear. Voltam olyan lelkes, hogy a második évadát is magam alá gyűrjem, a harmadikkal viszont már nem próbálkoztam. Na, szóval van benne fanszervice, literszámra ömlő paradicsomlé és a barátság ereje, ami az ellenségeket átállítja a jófiúk (ez esetben lányok) mellé. Amolyan mecha és magical girl keverékének mondanám, anno azt hiszem az "agresszív Macross Frontier" jelzőt használtam rá. :D Az lényeg, hogy az egyik főszereplő énekes, emellett persze harcol a csúnya alienek ellen, akik az emberiség elpusztítására törtek. Főleg a dalok miatt kezdtem el nézni, mert valahol belefutottam a legelső rész koncert jelenetébe és baromira bejött. Persze csak később esett le, hogy ez nem valami idol anime lesz, hanem monszta gyakós cucc. Hibiki első átváltozása megvett kilóra, habár tisztában voltam vele, hogy ez is csak a hatásvadászat kedvéért került bele. A cselekmény kiszámítható, a főgonosz se túl eredeti, de többször elgondolkoztam rajta, hogy valamikor újra kéne néznem. (Szigorúan csak az első sorozatot, a második grafikailag jobb lett, de az új karakterek idegesítettek.) Szerintem olyan 1-2 ponttal többet adományoztam rá, mint az ilyen típusú animékre szoktam, de ez van. ::jumph::

Manga kategóriában ezúttal nem jelölök semmit, mert ennek a kritériumnak egyik általam olvasott cucc sem felel meg.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

5. nap - Egy anime amit szégyellsz, hogy tetszett

Szóval ez lenne az a kérdés amire jöhetnének a Ro-Kyu-Buk, Valvravek, Nisemonogatarik. DE!

Másokhoz hasonlóan és szintén nem szégyellek semmit!. Kedvenceimet felvállalom, megfelelő környezetben persze. Dehát nem ellentmondás ez, hogy máshol meg titkolná őket az ember? Ezzel viszont az a baj, hogy ennyi erővel az animét, mint olyat is mondhatnánk akár. Biztosan mindenki volt olyan helyzetben, társaságban, hogy anime rajongásáról inkább bölcsen hallgatott. Tudjuk, milyen előítéletek övezik az animét szinte mindenütt. Az csak erőszak és perverzió, ahogy oly sok kedvencünk is bizonyítja azt! :dirr: Lényeg a lényeg: hogy ki mit vállal fel rajongásából és milyen körökben, az teljes mértékben egyén és szituáció függő. Merthogy én bizony egyik kedvencemről se gondolom minden hibájával egyetemben, hogy nekem ne kellene szeretnem, ezt senki más nem mondhatja meg, bár befolyásolhatja beszélgetések, viták és érvek hatására. Mint oly sok minden egy társadalomban, ennek felvállalása is beilleszkedés, alkalmazkodás, konfliktuskerülés kérdése, ahogy paTKany is utalt rá.
Azt akarom ezzel mondani, kérdezhetnék, hogy valaki úgy lehet büszke valamire, hogy akár aktívan titkolja? Nem feltétlenül, a büszkeség az már egy más szint szerintem, mint a nem szégyenlés. Titoktartásom ugyanis csak addig terjed, hogy esetleg nem fedem fel magamtól. De egy biztos: megtagadni soha nem fogom, ha kérdeznek, a kérdésig meg jussanak el, ahogy akarnak! :dirr:

Ezzel együtt azt is mondom, ha van remény a közös pont megtalálására, akkor viszont érdemes megpróbálkozni. 2014 őszén magánszférámat elpusztítva beültettek az irodámba egy teljsen új kollégát, akinek nekem kellett főként segítenem. A laza, igen fiatal sráccal jól kijöttünk, és említette, hogy bírja a Marvel, meg az egyéb ilyen képregény cuccok filmes és sorozat adaptációit. Én elejtettem, hogy mangákat szoktam inkább szeretni, ismeri-e őket? Kiderült, igen nagy, bár kezdő Detektív Conan rajongó, ahogy felfedezte magának az Animaxen! Na, itt meg volt beszélve a randi. Továbbmenve még sokkal nagyobb Dragon Ball fan volt, mihez bár nekem nem sok közöm van, de megpróbáltam figyelmét egyéb finomságok felé terelni, mint az éppen futó Tokyo Ghoul, a Jojo, vagy a Perfect Blue!. A Ghoul és Kon igen be is találtak, és ezután mindjárt más lett viszonyunk. Azóta sajnos elment a cégtől, de néha beszélünk online, és láttam aztán, hogy One Punch Man is beütött már saját magától.

Ejj, megint túllőttem. Csak annyit terveztem erről írni napok óta, hogy nem szégyenlek semmit, BEKAPHATJÁTOK! :dirr: Úgyhogy legyen ez a kivonat.

Csak óvatosan, de előre!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.13. 22:36-kor.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

I. Egy anime amit szégyellsz, hogy tetszett
A sorozat címe pedig: Parappa the Rapper. A sorozatot feliratos adta az Animax talán onnan lehet ismerős. Szóval a cuccban ilyen állatszereplők vannak(de ott van Sunny is aki egy virág) akik zömmel egy suliba járnak és nagyon súlyos problémákkal kell szembe nézniük példú, hogy PJ állandóan alszik. A cuccot akkor nagyon felpontoztam és túl értékeltem, ami leginkább annak tudható be, hogy még nem ismertem korunk nagy filozófusát Homer Jay Simpson-t és további tanítványait (Futurama, Family Guy etc.). Tehát a cuccot lehet nézni maximum 10 éves korig utána meg nem józan állapotban (de akkor nagyot tudd ütni).

II. Egy manga amit szégyellsz, hogy tetszett
Igazából a következő cím kicsit furcsa lesz, mert bár maga az alap story nagyon jó volt és nagyon sokáig szerintem zseniálisan tartotta magát, de egy idő után számomra egyre több wtf élménnyel párosult, meg rengetegszer éreztem azt, hogy "ez már nem reális". Ez pedig a Nana. A mangát most is olvasom olyan Hangyafan tempóba és régen nagyon büszke voltam rá, hogy nekem mennyire tetszik ez a cucc. De sajnos mostanra elért oda a cucc, hogy nem szégyellem. Félre értés ne essék, maga a történet a rajzolás meg a körítés, tényleg tipp-topp, de az a színt ahonnan elindult és ahol jelenleg tart. . . hát. . . Szóval inkább azt mondom, hogy önön saját magához képest teljesít rosszul a képregény és hát ez miatt félve nézek a könyvespolcomra.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni
Talán belenézek a Mirai Nikki animeváltozatába.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Van egy pár ilyen, de mivel nem kívánom Surci és Junchi animeprofok listáját gyarapítani (mert ha beírok 1-1 új címet, a végén még azokból is "vizsgáznom" kell majd náluk :lol: ), ezért animékből most az egyik "legégetőbb" példát, a Mahou Shoujo Madoka Magicát mondanám. Mondjuk sanszos, hogy a One Punch Man-hez (lol, emlegetett szamár... XD) hasonlóan nálam ez is ilyen "jó-jó, de azért a körülötte lévő hype-ot messze nem érdemli meg" darab lesz, minekutána az összes 10/10-es fanja helyből rám támad majd, de hát ez még a jövő zenéje. :D XD

Mangából talán a Joshikousei/High School Girls-t illene már végigolvasnom, ha már egyszer eredetiben is itt figyel a polcon egy ideje. ^^" Anno, amikor közvetlenül az anime után lestem bele, valahogy jóval gyengébbnek tűnt annál, de miután X ideig "pihentettem" a cuccot, újra belenézve rájöttem, hogy némileg más ugyan, de a maga módján legalább annyira epic, mint a TV-s változat. :D (Promószöveg: egyébként mindenkinek ajánlom a cuccot, aki a szokásos "cuki középiskolás lányok rózsaszín világa" műfaj kifordítására/dekonstrukciójára vágyik. :3 XD)
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Nagyon, nagyon, nagyon sok minden. Ettől függetlenül legy mondjuk animének a Log Horizon 2. szezon, amit ugyan elkezdtem nézni, de elegem lett belőle, de volt ismerősöm aki látta a végét és az volt a benyomása, hogy rendben volt. (Én még mindig kicsit félek... inkább az LNt olvasnám végig, ha nem licenszelték volna :v) Szóval ezt csak "néztem" eddig, de nem "megnéztem".

Manga: a Kedvenc anime/manga kérdésemből adódó válasz alapján: Umineko no naku koro ni manga, mind az 53 (!) kötet. Also most már ideje lenne folytatnom a Tsukihime-t, meg a Shingekit is.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Egyrészt az Ashita no Joe, mert hát legendás, meg Dezaki Osamu, meg tudom, hogy mi a legvége, mert már minden állat elspoilerezte vagy ötszázszor, de nem gond. Másik a Terra e..., amiben látok azért ilyen-olyan lehetőségeket.

Ami a mangákat illeti: Vinland Saga. Egy, mert már ránézésre is egy "Berserk done right", kettő, hogy az artwork eléggé Vagabondos, ami plusz, három, hogy srsbsns vikingcucc, szal olyan rossz biztos nem lehet. (Kár, hogy mangákat gép előtt továbbra sem szeretek olvasni, ennek a hivatalos angol kiadását meg aranyban mérik. Na maj' eccer...)
Válasz küldése