45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Nekem is egyre bővül a megnézendő listám, meg kb. egy tucat sorozatot ilyen-olyan okokból nem tudtam végignézni, és éppen ideje, hogy befejezzem őket, de most leginkább a Yojouhan shinwa takei/The Tatami Galaxy az, amire nagyon pályázom.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

6. nap - Egy anime amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

http://myanimelist.net/animelist/Nyul?status=6&

Egy manga amit még nem láttál, de szeretnél elolvasni

http://myanimelist.net/mangalist/Nyul?status=6&

Mindkét listán vannak régóta tervezgetett illetve hirtelen felindulásból felvett címek. Sőt, lehet olyan is van, amit ma már levennék, illetve ha valami nincs rajta, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem akarom megnézni.
Animék közé került "ez pont csak annyira érdekel, hogy raw-ban nézve ne fájjon, ha néhány fontos infó kimarad = nyelvgyakorlás!" is.
Még azt sem tudnám megsaccolni mit kezdek el legközelebb, mert az úgyis aktuális hangulattól fog függeni.

Bocsi, de esélytelen, hogy egy-egy címre redukáljam ezeket a listákat. :knife:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

6. nap - Egy anime/manga, amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Romeo no Aoi Sora, lehet hamarosan elkezdem. Vágyok valami 90-es évekbeli, tartalmasabb, nem is rövid, nem is hosszú, jó véleményekkel rendelkező, nem túl népszerű darabra, aminek ez teljesen megfelel.

Amúgy meg [függő]mindet[/függő] szeretném, amit még nem láttam.XD Nyilván ezt nem fogom tudni kivitelezni, plusz vannak a sokaság között, amik prioritást élveznek, de alapvetően ez szimplán azt szeretné jelenteni, hogy bármit könnyedén megnézek, ha úgy alakul. Szóval az a bizonyos ptw listám nem hiszem, hogy kifogyna. Így is mindig eltart pár érdekes percig mire megagyalom, hogy pl. az aktuálisan legjobban érdeklő 5-10 régebbi cím közül, melyik legyen az az 1-2, amit legközelebb elkezdek.

Manga tekintetében a 20th Century Boys. No, nem a közeli Monster élményem miatt, hanem mert régebben ajánlották nekem. Egyszer majd csak oda jutok, hogy elővegyem, mert kedvem bármikor lenne rá, de az időmet másképp alakítom. Remélhetőleg azért nem várok vele addig, amíg valami csoda folytán anime is lesz belőle (bár milyen jó lenne).XD 
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

6. nap - Egy anime/manga, amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Anime: nekem is megvan a magam listája, ami azért szépen kopik annak ellenére, hogy az elmúlt évben jópár új cím került fel rá. Van viszont egy cucc, amire már vagy tíz éve fenem a fogamat, ez pedig a Legend of Galactic Heroes. Űropera, nagy formátumú és ambícizus szereplők, mindez olyan terjedelemben, hogy nem kell attól félni, hogy esetlek összecsapják valamelyik szálat. Anno Mufurc kezdte promózni még itt a fórumon, és mivel vele (minden egyéb hülyesége ellenére) sokban egyezett az ízlésünk, nekiálltam feltúrni a LoGH-t is. Csakhogy akkoriban még nem volt netem, így nagynehezen tudtam csak beszerezni az első két részt - ám ezeken meg valami olyan gagyi angol felirat volt, hogy agyoncsapta az egész élményt, japánul meg nem tudtam annyira, hogy egy ilyen, mindenféle komplikált szöveggel teli cuccot megértsek. Úgyhogy vártam egy normálisabb subra/mire rendesen megtanulok japánul, de aztán jött a szünetem, így nem lett belőle semmi. Érdekes, hogy ez az anime még a szünetem alatt is folyamatosan piszkált, és már volt ugyan belőle korrekt verzió, a 110 részétől mindig visszariadtam. De majd az idén :D

Manga: ezt két részre bontanám - van olyan ami nagyon érdekel, mert annyi jót hallottam már róla hogy semmiképp nem akarom kihagyni, ez pedig az Oyasumi PunPun. Meg olyanok is amiket be szeretnék fejezni, mert amikor elhagytam őket még futottak és kb. a feléig értem csak el mindkettőnek, ezek pedig a Tsubasa Reservoir Chronicle és a Tenjou Tenge. Nyilván nagy meglepetés nem lesz egyik végén se, de ezeket imádtam régen is, és mindenképp meg akarom nézni, hogy jutnak el a szereplők az endinghez.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

6. nap - Egy anime/manga, amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Ha már annyit hallok róla pl. itt is: Kiseijuu...
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

6. nap

Anime: van pár dolog a nézésre váró listámon nekem is, némelyik közülük már lassan egy évtizede itt figyel letöltve, de valahogy mindig akadt fontosabb szezonos háremcucc náluk. :roll:
Versailles no Bara - klasszikus Dezaki+Ikeda kollaboráció ami releváns az érdeklődési köröm szempontjából, nem is tudom miért halogatom.
Kishin Taisen Gigantic Formula - Gotou Keiji életművének az a darabja ami még kimaradt.
Nobara no Julie - már nem emlékszem pontosan, de asszem azért töltöttem le mert a '70-es évekhez képest egész ℳℴℯ❤ a főszereplő.
Live On Cardliver Kakeru - ennek a kártyás animének még angol nyelvű wikipédia oldala sincs, annyira bukó volt. Viszont a női főszereplője a lábát is használja a kártyázáshoz, ezért tele van sorozat "véletlenszerű" lábfétis fanszervíz jelenetekkel.
Miyuki - a Miyuki-t mangában már kiolvastam, az animében is eljutottam már egyszer a 10. részig, szerintem hamarosan sort is kerítek majd rá, mert Adachi történetei jók annak ellenére, hogy előre kiszámíthatóak.
Ribbon no Kishi - ez az ami érdekel is Tezukától.
STOP!! Hibari kun! - nézése már folyamatban van.
Sister Princess - hiába a jó franchise, ha az anime belőle fájdalmas. De egyszer be fogom fejezni!

Manga: ez rosszabb abból a szempontból, hogy a mangát vásárolom és úgy kerül fel olvasatlanul a polcra...
Chichi ga Loli na Mono de - 2 kötet, 3 fejezetet olvastam el.
Dolly Canon - 8 kötet, félig olvastam el az első kötetet.
Minarai Megami Puru-purun Charm - 3 kötet, 1 fejezetet olvastam el.
Naisho no Tsubomi - 9 kötet, 4 kötetnyit olvastam el belőle.
Nochi Nochi no Citron - 2 kötet, másfél fejezetnél tartok.
Shikushiku Shikushi - 2 kötet, becsomagolva várja, hogy belekezdjek.
Shougakusei no Himitsu - 6 kötet, az elsőt belőle elolvastam.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Nincs mit szégyellni, sok van még a listámon, amit egyszer szeretnék megnézni. Ezek között vannak régebbiek, de elég újak is, csak valahogy szezonosan már nem fértek bele. (Vagy utólag jöttem rá, hogy hoppá, azért érdekelt volna!) Az egyik eléggé kiemelkedik, mivel már vagy 2 éve szóba került és Junchi párszor rágta a fülemet miatta, ez pedig a Legend of Galactic Heroes. Amúgy is közel áll a szívemhez a sci-fi, űropera műfaja és azok alapján, amiket olvastam róla, alig pár rész alatt belopná magát a szívembe. Feltehetjük a kérdést, hogy akkor ugyan miért nem kerítettem már rá sort? A válasz egyszerű és az epizódok számában rejlik - 110 részt nem olyan könnyű ledarálni, főleg munka mellett. Emellett néha eléggé el tudom lazsálni még a szabadidőmet is, pl. van hogy egy csomó időt tumblr-ön töltök, vagy régi fanfictiont újra előveszek, mert kedvem támadt ismét elolvasni. Szóval elég nehezen osztom be a szabadidőmet, ezért voltam többször is 4-5 hetes lemaradásban a szezonális animékkel. A LoGH már ott pihen a külső meghajtómon és kipróbáltam, lejátssza a formátumát a tv, tehát tök kényelmesen végig tudnám nézni az egészet. Mondják, hogy utólag okos az ember, nekem is addig kellett volna sort kerítenem rá, ameddig fősulira jártam és nyáron pár nap alatt lemaratonozni az egészet. Főleg, hogy már 2-2,5 éve tervezem megnézni. ^^" Egyébként, amikor fel-felbukkan bizonyos témákban az anime, mindig belelkesülök, szóval már közel a cél, előfordulhat, hogy a nyári szabadságom alatt ez lesz az egyik programom. Bár, ha nagyon csapkodom magam, lehet előbb nekikezdek.
A másik a Monster, aminek a címével már 2008-ban találkoztam, csak akkor még kezdőbb animésként úgy ítéltem meg, hogy talán korai. (Persze előtte már lenyomtam az Evát. XD) Mivel ez rövidebb, mint az előbb említett anime, talán előbb sorra fog kerülni. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő. A Terra e... és a Versailles no Bara is felkerült a radaromra, erre is jók ezek a listák.

Mangában végre a Tokyo Ghoulnak kéne nekiülnöm rendesen. Elolvastam ez első pár fejezetet, aztán az anime első évada utáni párat, de úgy nagyjából ennyi. Már így beleolvasás szintjén is jobban bejött, mint az anime, úgyhogy bizakodó vagyok. Talán pont tegnap botlottam bele facebookon az Oyasumi Punpun manga ajánlójába és roppant érdekesnek tűnik. Korábban már felkerült a radaromra, aztán szépen megfeledkeztem róla, de újfent felfedeztem magamnak. Ha belátható időn belül nem jön az Akatsuki no Yona anime folytatás, annak is neki fogok ülni.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Hú, végre nem kell miniesszét írnom! Vagyis nem fogok, még véletlenül sem (lásd tegnap).

Mint látható, nekem is van pár dolog az egyébként inkomplett MyAnimeListámon tervbevéve. Talán kicsit több is, mint másoknak. Mielőtt 2010-ben komolyan kezdtem animét nézni, értsd főleg futásidőben, a TV-ben vetítetteken kívül csak néhány olyan művet néztem meg letöltve, melyeknek éppen akkoriban némi buzza volt, főleg itt. Így kerületek sorra olyan, mint a Haibanék, Lain, NHK, Haruhi, Junchinak köszönhetően Ga-Rei és még pár darab. De váltásom után már nem maradt csak nagyon korlátozott időm régiebbi sorozatokat maratonozni, pláne két éve az új meló miatt. Ennek ellenére ha valami apropóján szükség volt rá, azért cleareltem pár klasszikust, például Utena, Evangelion, Wolf's Rain, Code Geass kerültek sorra többek közt. Másrészt azt játszottam, ha volt egy mű, amit már tervezgettem, de éppen jött is egy friss folytatása, akkor ledaráltam őket, hogy az új folytatásba már bekapcsolódhassak. Ezekre a közelmúltban a Fafner és DRRR voltak fő példák.
De még így is maradt bőven tartozásom (MALon 735), ezek közül ha ki kellene párat emelni, akkor a legégetőbbek, legszégyenteljesebbek, legrégebbiek talán a Ginga Eiyuu Densetsu, Escaflowne, Gurren Lagann lennének.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

I. Egy anime amit még nem láttál, de szeretnél megnézni
Egyrészt nagyon sok van, valahogy fél úton vagyok Nyul és Catrin között, de van egy cím ami egyértelműen kiemelkedik a tömegből ez pedig a: Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. Rengetegszer botlok bele, de pár éve láttam belőle egy AMV-t ami nagyon megfogott és az alaptörténetet is érdekesnek tartom.

II. Egy manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni (izé olvasnám inkább)
Adolf ni Tsugu egész egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy Tezuka miképp látta Európát akkor amikor az nem volt egy vidám hely.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Én is bővítem azok táborát, akiknek egyrészt van szép számmal mit bepótolniuk, másrészt bizony nem egy "alapvetést" is elbliccelt annak ellenére, hogy nem tegnap csöppent bele ebbe a hobbiba, és ha csak szigorúan az utóbbi szempontot venném figyelembe, akkor olyan idézőjeles, mások által ajánlott szégyenfoltjaim vannak, mint teszem azt a Legend of the Galagtic Heroes (nem egyszer botlottam bele olyan véleménybe ami szerint EZ az alfa és az omega ha animéről van szó, de annyira nem fogom "felspanolni" magam, hogy esetleg pont a túllőtt elvárások miatt ne jöjjön be), vagy a Revolutionary Girl Utena (tavaly ilyenkor azt hittem, hogy a Yuri Kuma Arashi jó lesz arra, hogy bevezessen Ikuhara munkásságába - és nem sokkal később jött az ó-te-kis-butus felismerés). Viszont ha olyan címekről van szó, amik felé a kíváncsisághoz nem vezetett részben vagy egészben ajánlás másoktól, akkor erre per pillanat lenne egy és fél válaszom, amiből az egyet, a teljes értékű választ az Oh! Edo Rocket című sorozat jelentené, míg a felet a Mushishi első évada.

Az előbbi kapcsán amúgy sincs semmi kifogásom az olyan sorozatok ellen, amik alapvetően humorosak lennének, de nem félnek néha komolyságot is belecsempészni a dolgokba, de olvasataim alapján beleesik annyira a "nem mindenkinek való" kategóriába hogy érdekeljen egy bepróbálkozás, és az csak extra ajánlólevél, hogy egy Madhouse jegyezte adaptációról van szó, akik még csak utóbbi pár évet tekintve is letettek nem egy jobb címet az asztalra.

Ami pedig a Mushishi-t illeti, az egy kicsit prózaibb ok - két éve pont kéznél volt a frissiben induló Zoku Shou, és mivel az alapszituáció ismerete nagyjából elégnek is látszott a "beleugrásba", gondoltam miért ne. Az epizódok milyensége egy külön téma (volt talán kettő-három, ami gyengébbre sikeredett a többihez képest), de ahhoz bejött annyira a sajátságos zen-faktora, hogy valamikor nekiessek majd a franchise többi részének, és... yep, voltam annyira lusta, hogy ebből azóta se lett semmi, de ami késik nem múlik.


7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Ha nem az óvódás-kisiskolás kori énemről van szó, akkor erre a kérdésre nem igazán tudok választ adni, hiszen még poénkodás szintjén sem olyasmi téma a waifu/hasubando-izmus ami felé lenne érdeklődésem, szóval ha még csak humorforrásról is van szó, nem ez az a "terep" amiben jeleskedni tudnék. Viszont hogy ne csak ebből álljon a válasz, ki is használom azt hogy a kérdés nem köti ki, hogy az adott rajzolt asszony/férjúr jelölt melyik korszakára korlátozódik az embernek, úgyhogy csalok-nem csalok, de így válaszolok: ha waifu-ról van szó, akkor általános első-második osztályából Mizuno Ami lenne az akkori válaszom (jóval inkább voltam Dragon Ball-os mint SM-es, de ettől függetlenül is nagyon aranyosnak találtam a karakterét, és a nemrégiben megnézett, vele kapcsolatos Special alapján továbbra is szimpatikus szereplő), míg hasubando terén ez a kapitalista állat varázsolt el három-négy évesként, és azóta is sok nosztalgikus emlék kötődik a "személyéhez".

Igen, tudom, a Kacsamesék nem anime, de mivel -ha jól olvastam utána- a sorozat első évadába besegített a japáni TMS Entertainment nevezetű stúdió, gondoltam adok egy félig-meddig poén választ egy olyan kérdésre, amit amúgy nem tudnék megválaszolni.
Kép Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d
Kyonko

Seitenkan témában ajánlott:
[Moe Syoujyo Ryouiki] The Advent of Haruhiko Suzumiya
[Circle Credit] Kyonko to Issho (NSFW!)
[Rokudenashi no Uta] Tea of Sagittarius sorozat
[Popcorn Lamp] Yare-Yare Kyonko 1-4
[Fumotono Mikoto] Kyonko no Honne
[Ke-hiro] Taida Life Spindle
Danbooru kollekció
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vree 2016.01.14. 19:45-kor.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Ide ugye megint tudna az ember jó pár nevet írni, de ha a No. #1-t kell, akkor Lum az Urusei Yatsurából. :D Tökéletes mix, pont annyira szexi, cuki, éles nyelvű, agresszív, vicces, könnyed, stb-stb. amennyire azt én szeretem. :D XD Az "akcentus" külön nagy ötlet volt Rumikótól ("Omatase! uchi Ramu datcha" :3...btw, Narutardoknak üzenem, hogy "she "Dattebayo"-d before it was cool!" :P XDDDDD) és persze az sem elhanyagolható, hogy maga a karakter kvázi "túlnőtt" a 2D-s világon és Japánban olyan rajzfilmes/képregényes popkult-ikon egészen a mai napig, mint az amcsiknál volt mondjuk Betty Boop, vagy ha élőszereplős sorozatot nézünk, akkor a briteknél a Doktor. Szal náluk még az is tudja, hogy kicsoda-micsoda az a Lum, akinek kis túlzással animéhez/mangához köze nincs. Egyébként slusszpoén, hogy a sorozat elején még jobbára egy idegesítő "clingy bitch", ugyanis Rumiko eredetileg pontosan ilyennek szánta és Shinobu lett volna Ataru barátnője. Azonban Lum már a debütáló fejezetben akkora hatást gyakorolt az olvasókra, hogy az eredeti "időnként vissza-visszatérő kavarógép" szerepet Rumikónak szerkesztői kérésre egyből kukáznia kellett és Lumot állandó karakterré "léptette elő". Emiatt viszont át is írta a jellemét némileg és észrevehető, ahogy fejezetről fejezetre "normálosodik", lesz egyre megértőbb és kedvesebb. Én is úgy az első pár kötet / első 15-30 epizód után kezdtem "beleszeretni", persze ma már az "eredeti formáján" is jót röhögök, sőt, így igaz, hogy nem tervezetten, de nem csak Ataru, hanem ő is kapott egy karakterfejlődést, ami aztán végképp ritka az ilyen shounen-hárem-magical girlfriend cuccokban. :D (És "off", de azért Rumiko sem dobta ki teljesen ezt a "szerepkört", csak Lum helyett végül Shampoonak "adta oda" a Ranmában, akinél már végig is vitte a dolgot és aki meg szintén pont így lett jó... XDDD)
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Anime: Kicsit gondolkodnom kellett, mert akárhogy is nézem, a kedvenc női szereplők-kérdésnél említett három hölgyre nem igazán tudok ilyen téren gondolni (najó, CC-t bevállalnám amolyan Femme Fatale-féle titkos szeretőnek :D de inkább partnerként, üzlet- és lelki társként tudom elképzelni), és arra jutottam, hogy ilyen téren leginkább Sawachika Eri felel meg az ízlésemnek. A School Rumble sorozat ojou-samája, egy igazi szőke hercegnő, kicsit kényes, közepesen tsundere és nagyon elegáns és kifinomult tud lenni ha úgy adja a helyzet (plusz a hangja Yui Horie, ez fontos, later...). Vele szívesen elcívódnék, mert nem annyira tsuntsun, tudja mikor kell leállni és amikor zavarba jön akkor annyira cuki :D Talán az összes karakter közül, akiket ilyen szerepben láttam, neki áll a legjobban ez a hime-dolog, mert nem húzza túl, nem lesz elviselhetetlen, elkényeztetett, folyton másokat cseszegető, idegesítő, erőszakos, pattogó picsa mint a legtöbb cuncire, hanem pont csak annyira, amennyire egy férfinak szüksége van ahhoz, hogy kihívásként tekinthessen egy ilyen csajra, amúgy meg teljesen rendben van agyilag is, ráadásul gyárilag szöszi, ezek valahogy mindig bejönnek :D Úgyhogy Eri-chan, gyere hozzám feleségül!

Nem lenne igazágos ha nem tenném, ezért meg kell említenem az első "crush"-omat: Asukát az Evangelionból, aki nagyon sokáig tartotta magát nemcsak ezen témában, de úgy az elsőszámú animecsaj szerepben is nálam, és mindenféle okokból máig nagyon szeretem, de waifunak már nem tudnám elképzelni, hozzá nem lenne türelmem, az első félórában kivágnám az ablakon (vagy ő engem). Valamint Narusegawa Narut a Love Hinából, ő már egy fokkal közelebb van Eri-chanhoz és a seiyuu-ja is Yui Horie, akinek ez volt az első szerepe amiben hallottam, és nagyon megtetszett, de már vele is úgy vagyok mint A-channal, rövid idő alatt az agyamra menne. Btw valahogy bejött ez a karaktertípus, voltak még páran, Krisztike a Kőkapuból (de ők túl jók Okarinnal), vagy pl. Rin is a most abszolvált Fate-szériából, de már valahogy úgy vagyok ezekkel a tsunderékkel az egy Eri-chant leszámítva, mint az állatkertben a zsiráffal: szép meg jó, de otthonra nem kéne :D

Mangában könnyebb dolgom van: Ceres az Ayashi no Ceresből. Ennek az animeverzióját is szeretem, de mangában ez is sokkal-sokkal jobb. Ceres egy tavi tündér és termékenységistennő, aki mindenféle okoknál fogva lenn ragadt ebben a világban. Felelősségteljes és komoly, nagy hatalommal rendelkezik, viszont gyermekeiért és családjáért mindent megtesz, később ez lett a tragédiája is. És amikor ideges, akkor ANNYIRA HOT! Ráadásul szinte sosem fanszervizelik, mégis gyönyörű és elegáns, talán ezért is ragadt meg ennyire, valamint nem lehet besorolni egy otakupan-karaktertípusba sem.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Dodgers kollégához hasonlóan ezt a waifus dolgot én is kicsit túlzásnak érzem, szal... nah. Úgyhogy gondolatban fogtam a kérdést és átneveztem "Kinek a designját tartod a legkellemesebbnek/szexibbnek/legnagyobb EYE-CANDYNEK EVAR!" (Kezd ez a caps lockozás nálam is gyakrabban megjelenni - Surci rossz hatással van rám. :3)

Erre már kényelmesebben mondom azt, hogy C.C. a Code Geassből (anime) és Nanjou Sachi a PunPunból (manga). Előbbi az aranyos mellméretével, a sokat mondó szemeivel,a vékony, mégis finom és nőies alakjával egyértelmű főnyeremény, ráadásul volt twin tailben is a haja, mutatták a szintén formás seggét nem is egyszer, ráadásul egy időre még fullmoe-be is átment (afranc, még a végén tényleg az eredeti waifus kérdésre fogok felelni).
Sachi pedig egy igazi nő, egy megane done right, ráadásul a PunPunban még neki van a legkevesebb lelki defektje, úgyhogy őt alkalomadtán boldognak is látjuk.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Hasubando-m márpedig Lelouch Lamperouge, mert nyilvánvalóan. Az ilyen crush-osdiban az a jó, hogy nem kell (nem is nagyon lehet) megmagyarázni, mert pont az benne a lényeg, hogy valaki vagy valami megtalált egy olyan kapcsolót, amiről lehet hogy azt sem tudtad, hogy ott van. De azért ha tippelnem kéne, Fukuyama Jun mélyen búgó hangjának biztos jelentős szerepe van a dologban.
Most nyugodtan rámutathatnátok, hogy gyakorlatilag nem is láttam más szerepben (olyanban tuti nem, amiben ezt a hangszínt használta), tehát akkor ennyi erővel a többi karakterébe is belezúghatnék, mert igazából a hang a nyitja. Részben igazat is adnék, de van itt még valami megfoghatatlan. *magyarázd csak, Nyul, úgysem jössz ki már ebből*.
Amúgy ha szó szerint venném a "husband" kifejezést, mint mások fentebb, akkor már azért más lenne a helyzet: megtartanám a hangot, az intelligenciát (majd elsakkoznánk :3 ) meg a külsőt (ilyenkor hozzá kell tennem, hogy való életre konvertálva? mindegy, egy úgyis csak játszási), viszont az ambícióit becserélném a boltban valami vállalhatóbbra, illetve az emberekkel szembeni elköteleződéseivel is volnának gondok. Még jó, hogy 2D, mert én így, 3D-ben, nyugodtan tehetek rá.

És igen, Ciel-senpait elfoganám waifunak. Elteázgatnánk, és én is imádom a curry-t.
Kép
(Ó, ha jól látom, van új verziója a játéknak, modernebb art-tal! *__* Nem mintha zavarna a régebbi. :) Viszont az első nekifutásból kimaradt Arcueid Good End-je, mert akkor még nem tudtam, hol szokott szétválni az egy karakterre eső több befejezés. Amúgyis lenne még pár VN, amit szívesen játszanék...)
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Jajj, mindet bevalljam? Na, nem kell tényleges belezúgást gondolni...

Elsőként kiemelem Okabe Rintarout, mint random választ a kérdésre, mert tetszik és cuki, jobban nem részletezném... :vigyor:

Másodszor itt egy majdnem teljes felsorolás, azokról a pasikról, akiktől az évek alatt atomul fangirlködtem = husbandooo list:
Első ovis (nagycsoportos voltam, bicsplíz) szerelmem Tuxedo Kamen (Sailor Moon) volt, akit álti elején Yamcha (Dragon Ball) követett (komolyan!XD, ők voltak az "egyetlen" pasiformák), aztán következett morci Kai (Beyblade), morci Kaiba (Yugioh), über morci Sesshoumaru (Inuyashából, uuhhh ő nagyon sokáig tartott - most sem nehéz felelevenítenem), fapofa Leon (Kaleido Star), édes Chiaki (Nodame), úgy emlékszem utána sokáig nem fogott meg ennyire senki, aztán következett lökött cuki Okabe Rintarou (Steins;Gate), majd übernormálisanzseni Max (Macross), aztán mikor két éve újra elővettem a DB-t, rájöttem, hogy megőrülök badassannyirarondahogymárüberszexi(szőkeis)herceg Vegitáért, jah közben jött egy kis zseniálisan szívet melengető Yang&Reinhard (LoGH) függésem, egy HUSBANDO1 Mu La Flagám (GundamS) és egy HUSBANDO2 Benedictem (Alison to Lilia) is.

És azokról a lányokról... = waifu (XD) list:
a csapatból a legszimpatikusabb Sailor Mars (SM), vicces Bulma (DB), szép Sango, komoly nőcís Kagura, (Inuyasha), lökött Nodame, felnőtt Meryl (Trigun), nyújtott (csecsű) testű hangulatos Yuuko (Holic), imádnivalóan tensai shoujo Kurisu (S;G), badass Milia (Macross7), teszemazagyam Hitagi (monogatarik), überszexikicsit nagy csöccsel Shishión függő Yumi (Kenshin), higgadt, kételkedő, értelmes és laza Saki (Genshiken), bögyös kedves kapitányos Ramius (Gundam), flúgos Bulma ismét és a legutóbbi: jól titkolja, hogy epic nőies Oscar (Versailles).

Remélem senki fontosat nem hagytam ki. Amúgy ha abból a szemszögből nézném, hogy kiket gondolok a legszexisebbeknek, akkor írnék még ide-oda pár kedvencet és kicsit másképp alakulna a lista (de semmi drasztikusXD, szóval maradjunk ennyiben).
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

na lemaradtam kicsit... szóval

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Van pár cím a listámon, de talán a legégetőbb a Madoka 3. movie (dejólennehalenneegybefüggő2óraszabadidőm), és a legújabb Ghibli, ami állítólag jó... hát remélem majd egyszer megnézem.

Manga... hát annyi időm végképp nincs, szal nem merek nagyot álmodni :)

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Háát, szerintem a legelső férfi anime kari aki bejött még ovis koromban az angol nyelvű sky channel(?) műholdas adón sugárzott Saber Rider-ből Fireball volt, most látom hogy egyébként a karakter neve Shinji Hikari. LOL. Aztán általános iskolás koromban a Kickers-ből nagyon kedveltem az ellenfél csapat kapitányát és kapusát, Victort, akinek a becsületes neve egyébként Hikaru Uesugi.
Aztán bejött még Hans az Emmából, csak sajnos Emmának rossz az ízlése így a végére szegény ember hoppon maradt :p.
Hajlott koromra való tekintettel (:P) az utóbbi időben legfeljebb szimpatikus karakterek vannak, ilyen pl. a 3. kérdésben a kedvenc férfikarakterek között felsorolt Matsuoka Rin a Free-ből.

Ha már mások is írtak mindkét nemből karaktereket, akkor legyenek női karakterek is:
Ha hímnemű lennék, nálam biztos befutó lenne Miyako (Hidamari Sketch), Hirasawa Yui (K-ON!), Ilse Burnley (Kaze no Shoujo Emily), Kanna Makino (Tamako Market), Yoshioka Futaba (Ao Haru Ride), Isurugi Noe (True Tears).

*edit*
Sorry, fiúk közül kimaradt még:
Abel (Lady Georgie) - én Georgie helyében nem vacakoltam volna annyit :p
Tsumugu Kihara (Nagi no Asukara) - nem crush, csak nagyon jó karakter, nem a szokásos töketlen fajta srác, kúl, határozott, intelligens, ugyanakkor türelmes és kedves .
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Hmmm... egy de több. Nem ugyanaz a karakter, de a típus valahogy üldöz. "Tall dark and bishoujo", mondja a mém, de szerintem marha pontatlan. Mert míg Reki az Old Home legmagasabb haibanéja (viszont senki meg se említi a külsejét, az elméletem, hogy ő a tökéletes "szomszéd lány", aki akkor szép, ha valakinek hozzá van szeme), Homura a második legkisebb az ötfős mahou shoujo brigádból (csak megtoldja egy kicsit a mágikus tűsarkával) - ellenben mikor utoljára először megjelent, mindenki a szépségén ámult. Érdekes, hogy ellenben mikor először először jelent meg, senkire nem tett semekkora benyomást, legfeljebb a szerencsétlenségével. Érdekes kombó, nagyon megnéznék egy realisztikus arcot, amin ennyit dob, ha kibontja a haját és leveszi a szemüvegét :idea: Nagyon fontos még, hogy komoly problémáik vannak. Élőben egyébként tapasztalataim szerint ritka nagy láma vagyon az ilyesmi kezelésében :( Ja és ha Jakker kollega itt lenne, alighanem már tudná, mi lesz a következő pontban, ahol nagyon nem sikerült egyetértenünk :D - jelesül hogy a kedvenceim fő jellemzője még, hogy elég jellemük van ahhoz, hogy ne a mellükkel akarják eladni őket :D Hangsúlyozottan nem loliságról van szó, nem tudom, hogy s mint, de így alakult :vigyor:

A dolgot még komplikálja, hogy Homurát ádázul shipelem Madokával, szóval ő Madokáé, én csak huzigálom alattuk a világot :thumb:

Real life még: 3D kedvesem teljesen Homura típusú hajjal bír, persze korlátozva a természet által. Valamivel világosabb meg rövidebb is, és nem is vágtuk meg sose frufrura (az enyém bezzeg volt valamikor Leeloo színre és fazonra egyaránt :LOL: ), de a vonalvezetése és a selymessége dettó ugyanaz.

(u.i. Említettem neki, hogy mit írtam róla ide, rámutatott, hogy nem is áll ketté, de fonjam csak be nyugodtan :vigyor: )
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Mint ahogy hasonló mód páran fentebb is írták, én nekem is a vájfuzás dolog az azért a túlzás kategória. Nálam nincsenek a falamon moe-moe lánykák, nincsenek bikinis szilikon mellű figurák a polcomon sem nem alszom élet nagyságú dakimakura párnával. Szóval nah, nekem nincs waifum. (*Cruel közben kikiabál a képből* Igen drágám, mindjárt jövök én is lefeküdni. Igen tudom, hogy épp az ijedten vágyakozó tekintetű kibontott szoknyás blúzos, underboob bikinis oldaladra vagy fordulva. Rögtön jövök, csak még megírom ezeknek a beavatatlan barmoknak, hogy mennyire imádlak. Chuu~) Nah... izé, hol tartottam? Jah igen... szóval ha azért mégis valami crush jellegűt kéne írni. (Btw mi a jó magyar szó a crush-ra?) Akkor talán itt emelném ki Lacus Clyne-t Gundam Seedből.

Miért? Azoknak, akik nem látták volna a sorozatot. Adott egy háborús sorozat, valahogy képbe kerül egy tipikus moe, ártatlan jótétlélek lány. Főhősékhez helyileg ott pottyan, hogy a történet kezdete előtt volt egy igen sok ember áldozatot követelő merénylet a "jók" oldaláról és hát kb. épp ezen űrkolónia romjai között van, mivel ő (mint politikai tisztségviselő lánya) a gyász szertartásokért felel. Vannak akik beszólogatnak neki (részben rasszista módon), de lepereg róla, emellett nagyon megértő a főhőssel szemben, és naiv életigazságokat mondogat neki. Oké, eddig kedves, de kb. érdektelen. Aztán egy-két résszel később a főszereplő úgy dönt, hogy átadja az "ellenség"-nek, mivel hát a lány az "ellenség" politikai vezetőjének lánya, és hát evidens módon nem igazán van biztonságban itt ahol épp van. Ezt a főhős önszántából, merő naivitásból teszi, ugyanakkor a lány ottaholvansága biztosította némileg, hogy ne legyenek megtámadva. (Az "ellenség" nem lő rájuk, mert kvázi túszuk van.) Szóval elviszi, átadja az ellennek. Ezen pillanatban evidens módon az ellen aktuális közelben lévő megfelelő tisztje kiadja a tűzparancsot. Mit csinál az eddig lány hangú, kedves ártatlan jótétlélek lány? Bekapcsolja a rádiót és váratlanul komoly, egy fokkal mélyebb, üzletibb hangon rákédez emelített magasrangú tisztnél, hogy ugyan már csak nem gondolja komolyan, hogy a Gyász bizottság tagja előtt, az ezrek halálát okozó katasztrófa romjainak közepén fog tüzet nyitni. Így főszereplőink egy mondatának hála megmenekülnek.

Ez volt az a pont, ahol felvontam a szemöldökömet. A következőkben azonban továbbra is csak ilyen naív, optimista tizenéves hime-samaként viselkedett, egészen úgy a sorozat kétharmadáig. Amikor is 1. lepasszol a két főszereplőnek két über mechát 2. ellop és parancsnokol egy hadihajót és 3. szövetséget szervez a két über hatalom ellen, hogy a háborúnak rövid, és minél kevesebb áldozattal járó vége legyen. Nem tudom, hogy ki hogy látja a dolgokat, de szerintem badass a kisasszony.

Rajta kívül még van futottak még kategória:
- Ayanami Rei (NGE): baby's first kudere
- Lain: mert a kíberpunk istenség azért mégis csak olyan valaki ami megdobogtatja egy hozzám hasonló infós szívét
- Arcueid Brunestud (Tsukihime franchise), mert ki nem szereti a bájos, kicsit partravetethal szereplőket, akik jókedvvel és elszántsággal kötnek veled egyezséget ::jeye:: (Meg mert megölted vazeg és ez a minimum amivel tartozol neki, külöben az életeddel fizetsz. link) ... meg melty bloodban szórakoztató volt vele meg, Warc-kal játszani XD
- Furukawa Nagisa (Clannad): Mert titokzatos és moe, meg mert szegény beteg és így bekapcsolja a "meg kell védeni" ösztönt
- Minorin (ToraDora!): Mert ő meg egy leállíthatatlan pattogó fun labda (tehát IRL a világból ki tudna kergetni.)
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

7. nap

A waifu-k négyen vannak.

Elizabeta (Fushigiboshi no Futagohime Gyu!)
Kép
Ő az avatarwaifum mostmár lassan 10 éve, és valószínűleg mostmár marad is az életem végéig annyira összenőttünk.

Macaron (Twinkle Crusaders GoGo!)
KépKépKép
Macaron a plüsswaifum aki mindig utazik velem, a legkedvesebb darabja a gyűjteményemnek.

Kon (Tokyo Ravens)
Kép
Kon szokott lenni az első számú válaszom a waifu kérdésre, mert ha egy kívánságom lehetne akkor pont egy ilyen ezüstróka loli familiárist kérnék én is aki 100%-ban lojális, a gazdáját fenyegető legkisebb veszélyre is azonnal ugrik és imádja a simogatást.

Hinamori Amu (Shugo Chara!)
Kép
Amu-chan pedig a racionális választás (esküvői kép mellékelve). Egyáltalán nem véletlen, hogy Amu pozíciója a "Joker" a Seiyo általános iskolában, tele van ambícióval és minden területen egyszerre akar sikeres lenni. Míg a többi guardian beéri/beérte 1-2 shugo charával (ami ugye az ambíciók kivetülése is egyben), Amunak van mindjárt négy (a sportos-genki, a kedves-házias, a művész-értelmiségi és az idol-modell) és még a többiek charáit is használja. Látható, hogy Amu tényleg egyszerre akar minden (a.k.a JOKER) lenni, ezért ideális feleségjelölt.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Az első animés crush-om mily' véletlen Bordü volt a Sailor Moon-ból. :D Direkt írtam így, mert akkoriban fogalmam sem volt, hogy igazából Mamoru a becses neve, szóval mindig úgy hivatkoztam rá. Érdekes, de a Dragon Ball hímnemű egyedei közül kinézetre egyikük sem fogott meg, már akkoriban is túlságosan kigyúrtnak tartottam őket. (Nincs bajom az egészségesen edzett testtel, de a már-már lufiszerű izmokkal kíméljenek.) Amúgy egyszer már IRL feljött ez a téma baráti társaságban és erősen vakartam a fejem, mert így jobban belegondolva sosem úgy ültem le egy sorozat elé, hogy OMG, akkor most cukimuki fiúkákat fogok bámulni! Bizony, még a Free! sem emiatt érdekelt. :-P Talán Okabe Rintarou jöhet ebbe a kategóriába is, valamint mostanság Yato felé kezdek kacsintgatni. Már csak azért is, mert végre egy srác, aki korban nem lógna ki mellőlem, hiszen több száz éves, úgyhogy probléma megoldva. XD Na jó, viccet félretéve, az anime második évada után jelentősen átértékelődött benne a karakter és szerencsére bőven pozitív irányba. Előtte is kedveltem, de ez adott egy újabb lökést. Meg aztán látszik, hogy akit úgy igazán kedvel, azért a szívét-lelkét kiteszi. Úgy érzem, hogy elég erősen egyedül vagyok ezzel, de még Simon rettentően bejön, mint "crush", főleg az időugrás után, persze az anime elején is cuki volt. Kamina nagyon menő és awesome, csakhogy ezen kívül semmit nem éreztem iránta, képletesen szólva. Natsume Takashi olyan kis csöndes, visszafogott, hasonlít rám, szóval szerintem tök jól ellennénk egymással, mert nem kéne beszélgetést erőltetni, vagy pletykálni az adott napról, stb.

Sokan írtak azonos nemből, úgyhogy én sem maradok ki. Szóval lányok közül Sailor Mercury-t emelném ki, ő is még gyerekkoromban fogott meg. Aztán ott van még Saber, Isayama Yomi, Tenjou Utena, Makise Kurisu, Tsunemori Akane, de rájuk most nem térnék ki külön, mindegyiküknek megvan a maga nagyszerű személyisége, ami miatt mindenképpen említést érdemeltek.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

Ha már meg kell nevezni valakit első, akkor legelső crushomat mondanám animés pályafutásom elejéről.

A Yu Yu Hakusho imádnivaló Kuramája Botanja.

Kép

Imádtam egzotikus kék haját :dirr:, mely azóta is zsánerem, tradicionális kimonóját, és főleg Vadász Bea hangját. Ő volt azt hiszem az első is akivel kemény shippelést folytattam. Továbbá ismételten elnézést a sok kiváló hölgytől, akik kárára őt választottam, dehát mindenkinek van egy elsője, aki különleges.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.17. 20:06-kor.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

7. nap - Animés "crush"-od/waifud/hasubando-d

I. Waifud
Olyan karakter nincs akit úgy egy az egybe eltudnék fogadni ezért inkább összeollóznék egyet. A teste leginkább Matsumoto Rangikué (Bleach) lenne, de ő túl buta ezért oda adnám neki Kuszanagi Motoko agyát, de hogy azért az egész kapcsolatban legyen némi érzelem vagyis akitől a legtöbb személyiség jegyet kölcsönözném az Kotoko lenne az Itazura no Kissből.

II. Hasubando
Valahogy itt sokkal könnyebb választanom, mint a hölgyek esetében, de mindig is úgy gondoltam, hogy Togusa jó férj lenne, legalábbis nekem ez jött le a GitS univerzumból.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

8. nap - Kedvenc animés/mangós párod

Erről egyszer már írtam a tematikus topicba, de mivel ez a mai kérdés, áthozom ide:

A legjobb páros amit eddig láttam az Lulu x C.C. Nem igazán romantikus vonalon, hanem inkább amiatt hogy a hatalom valahol mindig magányossá teszi az embert, éppen ezért nem is nagyon lehetne más méltó párja a világ urának mint egy kvázi mindenen kívülálló entitás, aki egyben valahol szövetséges is, de igazából nincsenek elvárásai (már azon túl hogy Lulu ne nyírassa ki magát). Érdekes hogy szerintem nem a romantikus vonalon illenek egymáshoz leginkább, hanem mint lelki társak. Egy teljesen egyenrangú partneri kapcsolat.

A másik Okarin x Kurisu, óriási a kémia közöttük, annyira Simlis és a Szende-feelingem van tőlük hogy nem tudok betelni vele :D Iszonyat jó ahogy folyamatosan húzzák egymás agyát (főleg Okabe, de Krisztikét se kell félteni, rendkívül alattomos szúrásokat tud bevinni ha akar XD), aztán a végén kiderül hogy nem is tudnának létezni egymás nélkül.

Van x Hitomi az Escából - Valahogy annyira kézenfekvő az egész, hogy egyszerűen Van nincs Hitomi nélkül, Hitomi meg Van nélkül akkor sem ha szerelem-dolgot kivesszük a kettőjük kapcsolatából.

Yomi x Kagura a GR:Z-ből, a legjobb yuri-páros akiket eddig láttam, még az Utenát is bőven übereli, pedig abban a sokkal hangsúlyosabb volt a yuri-vonal. Mondjuk nem is igazán mondanám yurinak, hanem inkább amolyan senpai-kouhai-akogare dolog ez, mégis jobban működik mint az összes direkt yuri cucc amit eddig láttam.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

8. nap - Kedvenc animés/mangós párod

Na, most némileg önismétlő lesz a listám, hiszen tegnap is UY volt a téma, de az igazságosság jegyében "sajnos" ismét az Urusei Yatsura főszereplő párosát, vagyis Moroboshi Atarut és Lumot kell elővennem. XD Két karakter, akik külön-külön is megérnének egy misét, de ha együtt vannak, akkor aztán végképp garantált a fun. XD Két elég makacs szereplőről van szó, akik emiatt elég sokat húzzák egymás agyát, ugyanakkor viszont ha valamelyikük bajban van, a másik egyből rohan megmenteni, illetve néha-néha azért olyan igazi "awwww..." pillanatoknak is tanúi lehetünk köztük. :) A cucc lezárása meg...na, arról aztán végképp semmi spoiler, de teljesen köréjük, illetve a kapcsolatuk köré épül fel és PERFEKT ending. I shed manly tears. T___T (Nem véletlen, hogy a kedvenc anime filmem...hoppá, ezzel megválaszoltam, egy későbbi kérdést, na mindegy. XD)
Kép
Válasz küldése