45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

15. nap - Kedvenc kattant/pszicho szereplőd animében/mangában

Elég ritkán fordul elő, hogy kattant karaktert megkedveljek, mert rendszerint ők szokták kivágni nálam a biztosítékot és felhúzni az agyam. Nem biztos, hogy olyan szereplőt fogok mondani, akire teljesen ráillik a leírás. A jelöltem Hanji Zoe a Shingeki-ből, mert ugyan nála megfigyelhetők bizonyos őrült vonások, van bőven, ami ellensúlyozza ezeket. Igazából tényleg csak az épeszű emberek szemszögéből tűnik annak, mert amíg mindenki más menekül az óriások elől, a jobban esetleg irtják őket, de Hanji
SPOILER
egyenesen kettőt tartott "kis kedvencként". Elnevezte őket, és ordított miközben kísérletezett rajtuk, mondván a két titánnak fáj, csak nem tudják kifejezni magukat.
Aztán persze a hosszú éjszakai beszélgetés, amit Erennel közösen ejtettek meg, kiderült, hogy nem csak ez az őrült énje van. Ez már félig manga spoiler, szóval szintén elrejtem.
SPOILER
Rettentő nagy az igazságérzete, hiszen képes volt egy baromi befolyásos papot azzal fenyegetni, hogy ledobja a fal tetejéről. Mindezt azért, mert az emberiség elől fontos információkat tartott vissza.
Tehát ez a titán-mánia egy felszín, ennél sokkal több minden van benne és pont ezek miatt nem idegesítő.
A következő hölgyet nem mondanám kedvencnek, azonban koránt sem idegesített annyira, mint a többi ilyen típusú szereplő. Tehát akkor következzen Ophelia, a Claymore őrült harcosa. Igazából már a neve is elég árulkodó, gondoljunk csak Shakespeare Hamletjére, abban is van egy ilyen nevű szereplő, aki megőrül. Azért gondoltam megemlíteni,
SPOILER
mert kifejezetten sajnáltam, amikor meghalt, szerintem nem ezt érdemelte. Kapásból egy tucat másik karaktert tudnék említeni, akik totál hidegen hagytak volna, ha eltávoznak az élők sorából.

A Jormungand Kokoja nem hagyott bennem olyan mély nyomot, ám kifejezetten szimpatikus volt némely megmozdulása, úgyhogy ő is belefér a kosárba.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

15. nap - Kedvenc kattant/pszicho szereplőd animében/mangában
Mivel a Hellsing szereplők egy része már ellet lőve illetve úriember biztosra nem fogad így mondok új neveket.
Zaraki Kenpachi - Bleach: Ő mondjuk nem az a klasszikus pszicho karakter, de hogy erősen kattant a tag az biztos. Szóval aki saját maga szándékosan korlátozza erejét plusz a harcok kezdetén megengedi, hogy az ellenfele vágjon először nem hiszem, hogy épp elmével bír.
Claire "Vino, Felix Walken" Stanfield - Baccano!: Na ha valaki pszicho akkor ő az. A "Vino" becenevet onnan kapta, hogy a harcok után tetőtől talpig véresen néz ki, úgy mint akit leöntöttek volna egy(?) üveg vörösborral. Általában a sínek rémének is nevezik mivel azzal szokta magát szórakoztatni, hogy egy-egy vonatot kiírt vagy ha ez nem jön össze akkor legalább a rosszakat legyilkolja válogatott módszerekkel. (Egyik kedves módszere, hogy az áldozat kezét a száguldó vonatból kidugja és a talpfákhoz nyomja.) Egyébként békés jegyellenőrként tengeti a napjait, ha éppen nem a maffiának dolgozik.
Envy - FMA világ: Bár a művi emberek a sorozatban nem feltétlenül a legetikusabb karakterek közé tartozik, de szerintem ő még közülük is kiemelkedik. Nem emberként talán ő veti meg leginkább az embereket és végtelenül aljas is.
SPOILER
Az, hogy a listára felkerült leginkább azzal támasztom alá, hogy egyrészt ő ölte meg mindenki szeretet dandártábornokát illetve az Ishvali események kirobbantója is ő volt, de ahogyan vigyorogva szemtől szembe lelőtte azt a gyereket . . .


Külön-díj
Excalibur - Soul Eater: Egy szent erejű kard, aki viselőjét legyőzhetetlené teszi. Igen ám ennek ára. Nagyon komoly ára van. Elkel viselni a kard sok és nagyon furcsa nünükéjét. Ha valaki a sok szabály, napirendi pont közt vét annak jaj, mert akkor A, Excalibur elkezd valamilyen teljesen értelmetlen történetet mesélni B, Jön a klasszikus bolondok szó fordulata, amit olyan gyakran használ Bolondok!, hogy idő után Bolondok! fárasztó Bolondok!!!! hallgatni a beszédét Bolondok! Számomra talán ő a legjobban kattant karakter az animék közül.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Anime: Inu Yasha. És most ki lehetne persze akadni, hogy "Te hülye vagy? Egy neverending shounent szavazol be ide, amikor azok híresek a quality animációjukról?" Viszont pont ez az, hogy az IY inkább arról híres, hogy 100+ epizódos cuccot is lehet kategóriáján belül igényesen animálni, arról nem is beszélve, hogy az animáció egy dolog, de annyira "shiny" az egész, hogy arra szavak nincsenek. Mindegy, hogy napsütötte üde rétet, darkos, csontvázakkal borított csatamezőt, vagy sejtelmes, holdvilágos erdőt látunk, mindegyik gyönyörű, a színek élettel teliek, stb. Az OP/ED-ek terén meg aztán végképp kitettek magukért, szal ott van rögtön az első ending, aminek ugyan már az eleje sem kutya (a halotti füstölők effektje, Kikyou tükörképe a vízen, stb.), de amikor 1:00 körül megjelenik a hóeséssel kevert óriáskerekes "lézershow", ott tényleg a mentőt készültem hívni, hogy élesszenek majd újra, amikor először láttam, mert annyira magával ragadott. Ez az ending ráadásul már nem is "mai gyerek", szal ha a későbbi Kanketsuhenből linkelek egy példát, ott már aztán végképp nem lehet ok panaszra, szóval DAT HÓPEHELY 0:18-nál, DAT TOKYO TOWER 0:42-nél... *_________* Persze szóljatok, ha ezek a képsorok csak nekem okoznak vizuális orgazmust, de hogy engem már ezzel megvett kilóra a Sunrise, az tuti. (Emlékszem, évekig azon röhögtem, hogy a korábban készült IY első sorozatának OP/ED párosai szebben animáltak, mint az akkor még futó Naruto akármelyikje... XDDD)

Manga: Oh My Goddess. Az a vicc, hogy olyan sokat nem is olvastam belőle és meglehet, hogy simán vannak ennél részletesebben megrajzolt mangák is (pl. Miura "mesterműve", aminek kb. ma már ez az egyetlen pozitívuma XDDD), de Meglivorn mondta mindig (és teljesen igaza volt), hogy az egész OMG manga dizájnja egyszerűen a témához illően "mennyei", ha mutatnak egy angyalszárnyat, azon kis túlzással meg lehet számolni a tollakat és egyéb nyalánkságok... Persze az is igaz, hogy ez a manga sem kerülhette el azt, hogy folyamatosan változzon a rajzolási stílus és kb. az első fejezettől Peorth megjelenéséig ment felfelé, az említett résznél volt a legszebb, majd utána már ilyen-olyan változásokon esett át. Nem mondom, hogy "megcsúnyult", de mintha némileg "kommerszebbé" kezdett volna válni. (Persze ez ennél a mangakánál tényleg csak annyit jelent, hogy kissé kevésbé lesz kidolgozott és egyedi hatású a cucc, míg máshol már konkrétan az egész hátteret lusták lennének megrajzolni, meg ilyenek... XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Anime: Ha filmből kell a legjobbat megnevezni, akkor Memories - Magnetic Rose. Baromi nagy költségvetés, eszméletlen karakteranimáció és részletes környezetkidolgozás. Kimondottan kellemes élmény a szemnek, főleg, hogy egy 1995-ös animéről beszélünk.
Ha sorozat, akkor arra van Fate Zero, TTGL, Seirei no Moribito, ám Junchi mégis a Dennou Coilt mondja, azon "egyszerű" okból kifolyólag, hogy itt VÉGIG történtek olyan dolgok, amik komolyabb animációs munkálatokat igényeltek, ellentétben mondjuk a Moribitóval, ahol az autentikus lándzsafájtok nagyon ütősek voltak, csak kár, hogy ezt az előtte lévő epizódokból spórolták össze, mikor tényleg szinte csak a szájmozgásra kellett költeni. A DC viszont százon pörög, miközben végig nagyon minőségi az animésün. (Ha jól emlékszem, még a 100 legnagyobb költségvetéssel bíró listában is benne volt, egy elég előkelő helyen.)

Manga: Vagabond, simán. Olyannyira, hogy még a Berserknél is többre tartom Inoue artworkjét, szerintem nem kell nagyon részletezni, miért.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

+1 a Magnetic Rose-ra! Tényleg isteni!

Sorozatok terén főként az ufotable animációkat szeretem (pl. Fate/Zerónál, Kara no Kyoukainál - mondjuk utóbbi inkább film kategória), a Fafner Exodus is gyönyörűre sikerült a Xebec2-től, még a 3DCGI-je is tetszett. Továbbá a KyoAni is emlékezetes ilyen szempontból (pl. Hyoukáét én is imádtam). A többi stúdiónak is akadnak jobb pillanatai, de nem ilyen kiemelkedőek (vagy azok a filmjeiknél ütnek). Amúgy most mindenki hülyének fog nézni, de én a Nobunaga Concerto abszurd CG-jét is imádom, nyilván semmiképp sem tartozik a legjobbak közé, sőt sokan egyenesen borzasztónak gondolják, de szerintem olyan hangulatot adott a sorozatnak, amit elég nehéz überelni, és nem rossz, hiába szeretik annak elkönyvelni.
Ami mostanság még tetszett az a Subete ga F ni Naru opening animációja.

Filmek terén szeretem a Ghibli animációit, legutóbb a Kaguyahime nyűgözött le ilyen téren, de a többi is csodálatos. Hosodának és Shinkáinak is szép, látványos filmjei vannak, ahogy Satoshi Konnak is (Paprika látványra pl. mennyire jó lett, stb.).
Hogy a Ghiblin kívül mondjak még pár régebbi jó animációsat. Az ismert címek kapásból: Akira, GitS film, de a Macross Plus is.

Koreai kedvencem pedig a Madang-Eul Naon Amtalg filmé (igen, a tyúkos!!!, erre még valamelyik napon visszatérek), ami mesteri és elég sok animációs film látványvilágát alázza (pl. a hasonló amcsikkal ellentétben sehol egy műanyag hatás!!).

(Ha a karakterdizájn külön játszana, akkor főként én a LoGH és Monster féléket preferálom a legjobban, de Toriyama stílusa is az egyik kedvencem - ezért duplán fáj a DBS rajzolása -, ahogy Hirai Hisashi fura dizájnja is fav. > Fafner, Gundam Seed, stb.)

Mangáknál eddig a Basiliské és a Berserké tetszett talán legjobban, de a Shiki mangájáé is kedvenc (el se hiszem, hogy ő rajzolja most az új LoGH mangát is, ami tök érdekesXD, vajon az új TV is ezzel a dizájnnal lesz??). És itt is említsük meg az Árnybírót, ha már olyan szorgosan példálózunk vele a Mangafannak köszönhetően.XD
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Annyira nem hoz lázba ez a kérdés, mert általában nincs szemem az animációhoz, vagy inkább nem tartom annyira fontosnak. De ha válaszolni kell, akkor legyen:
Dezaki Osamu & Sugino Akio méltán híres rendező-karakterdizájner páros munkái általában megfognak a jellegzetes stílusuk miatt. Pl. Ace o Nerae!, Takarajima, Versailles no Bara, Onii-sama e...
Szoktam szeretni a Kyoto Animation sorozatok karakterdizájnját és animációját is: K-ON, Free, Tamako Market, Clannad
És ami számomra lenyűgöző és egyedi vizuális élmény volt, az az ef - a tale of memories. + ef - a tale of melodies.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Na szóval.

Filmek tekintetében egyértelműen Shinkai Makoto (Hoshi no koe, Kumou no mukou, yakusoku no basho és még nem láttam, de trailer alapján Byousoku 5 centimeter), mert a cuccai felérnek a visual porn kategóriával. EDIT: Meg amit Surci eggyel lejjebb hivatkozott. Dat rain indeed.

Sorozatok közül szintén visual porn kategória a Gankutsuou, ami a legkülönlegesebb és legeredetibb látványvilággal rendelkezik, amit animében valaha láttam, és talán nem is kell különösebben reklámozni.

A legszebb CGI kategóriában és népszerűsítés céljából is nevezném a Sentou yousei Yukikaze című OVA-t, ami mai szemmel már talán nem tűnik annyira kiemelkedőnek, de 2002-es (!) darabról van szó. Aki csodaszép és elképesztően részletgazdag dogfightokat akar nézni, itt az első számú jelölt.

Beletolt pénzt tekintve jelenleg talán a többek által már említett Fate/Zero és Fate/Stay Night UBW lenne a képzeletbeli toplista tetején. Illetve úgy tudom, hogy akkoriban a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex volt a legdrágább sorozat, és hát meg is látszik. <3333

Az attól nagyon szép, mert különleges és egyedi animék közül pedig a Kemonozumét (a Ping Pong tűnik még ilyennek, de azt még nem láttam) és a Noeint jelölném, mert mindkettőre öröm ránézni abból a szempontból, hogy végre két példa, ami nem a "10-ből 9 anime pont ilyen műanyag tömegcuccnak néz ki" esete.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wwhite 2016.01.23. 15:57-kor.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Anime: Kissé nehéz volt a rangsorolás, de az első helyre a Kotonoha no Niwa került. Legszebb animáció EVER, annyira gyönyörű hogy a Shinkai-féle csigatempó se tűnt mellette lassúnak, és DAT RAIN! De Shinkai cuccai vizuális megvalósítás területén mindent visznek.

Aztán a Fate/szériák Ufotable-féle verziói, filmes szintű animáció, olyan harcok hogy az ember ledobja az agyát, látványvilágban sorozatok terén verhetetlen. A Psycho-Pass sem marad le sokkal mögötte: a CG egyáltalán nem lóg ki belőle, hanem szerves része a világnak, ami egy ilyen technicizált jövőben játszódó cuccnál fontos szempont.

Régebbiek közül említeném a 2003-as Wolf's Rain-t, ami végig kézrajzzal készült, és Bones-ék egyik első munkája. Így 13 év után is azt kell mondanom, nemhogy a legtöbb mostani sorozatot, de sok mozifilmet is kenterbe ver ilyen téren. Valamint a 2007-es Dennou Coil, ahol a CG-t olyan pontossággal vitték bele a világba - és választották el tőle (virtuális világban játszódó részek vs. valóság), hogy még jobban kihangsúlyozza a virtuality vs. reality-témát, valamint amit Junchi is említett: animáció terén is nagyon komolyat sikerült nyújtani. A DC-t persze látni kell ahhoz hogy az ember el tudja képzelni, de látvány terén lassan 9 év után is benn van nálam sorozatok közül a top 10-ben (meg minden egyéb téren is).

"Futottak még" kategóriában jelölném a Kekkai Sensent az utóbbi időből, ami 11/10-es eyecandy, nagy kár hogy tartalmilag akkora nulla lett.

Mozik közül sokat lehetne jelölni, de ilyen téren a Ghibli-cuccok a csúcstartók, különösen az újabbak (Mononoke Hime-Chihiro-Howl) főleg hogy azok kézzel rajzoltak és semmi CG, "neverending" sorozatok terén pedig szintúgy az InuYashát tudnám mondani, de messze-messze kiemelkedően a többi közül.

Manga: egyértelműen a Tenjou Tenge. Már csak magáért a látványért megéri olvasni. Tele van badassabbnál badassabb pillanatokkal, epikus harcokkal, és még papíron keresztül is átadja az ERŐT. Persze nem elhanyagolható körülmény, hogy az alkotó Oh! Great (Ougure Ito) először H-mangakaként kezdte pályafutását, így a hölgyek domborulataira és sokszor hiányos öltözékére meglehetősen nagy hangsúlyt fektet (azok a lufimellek LOL), de ennek a cuccnak ez szerves része :D Ja és a legrészletesebben megrajzolt bugyik amiket eddig láttam XDDD Ahogy Titkos említette az OMG! esetében, és ahogy a tizenéven keresztül futó mangókra jellemző, úgy itt is változásokon ment át a rajzstílus, a 4-13. kötet között a legszebb, utána a vonalvezetés keményebbé válik és ezáltal kissé veszít a dolog a részletes esztétikájából, de persze nem lesz csúnya vagy bármi, csak észrevehető, főleg ha valaki egyben olvassa végig. Az illusztrációként linkelt képek teljesen random módon kiragadottak, szinte bármelyik oldalt linkelhettem volna a 22 kötetből. Továbbiakért klikk ide.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Anime terén kár lenne vitatkozni, egyértelműen Shinkai Makoto művei jutnak eszembe, ha top kategóriás animációról van szó. Persze a mozifilmek eleve más kategória, ott sokkal több idő van a rajzolásra, utómunkára. Főleg az eső szokott csodaszép lenni, fogalmam sincs milyen technikával készül, de biztos van valami trükk a tarsolyukban. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy sajnos néha az anime többi elemére közel sem figyelnek oda ennyire.
Még a modern technika mellett is bőven megállják a helyüket a Ghibli studió filmjei, pedig a 80-as évek óta rengeteget fejlődött a technológia. Látszik, hogy nem spóroltak sose az animációval és ezeket még kézzel rajzolták, semmi CGI, ami megkönnyíthette volna a munkát. Ráadásul azt külön bírom a Ghibli filmekben, hogy sose úgy néznek ki a családtagok, mintha klónozták volna őket, hasonlítanak, de nem teljesen.
A KyoAni sorozataival sose voltam jóban, de egyet talán mégis ki tudnék emelni, ez pedig nem más, mint a Kyoukai no Kanata. Ebben is voltak spórolósabb részek, viszont akció terén igazán odatették magukat.
Érdemes megemlíteni a Fate/Zero-t és a Fate/Stay Night: UBW-t is, mindkettőt az Ufotable vette pártfogásba, ami erősen meglátszott a látvány minőségén. A harcjelenetek alatt lestem rendesen, igazán minőségi lett az animáció.

Nem sok mangához volt szerencsém, úgyhogy azt hiszem itt a Berserk viszi a prímet. El kell ismernem, hogy Miura nagyon jól ért a rajzoláshoz és tudja is kamatoztatni. Az emberek arányosak, szépen kidolgozottak, a hátterekre se lehet panasz. Itt tényleg nem az van, hogy hátteret nem vagy csak alig rajzol a mangaka. A mozgás közben is jól néznek ki a rajzok, könnyen el tudom képzelni, milyen lenne animeként valamelyik jelenete. Persze azért Miután is látszik, hogy folyamatosan fejlődik, összevetve az első fejezetet és valamelyik újabbat, tényleg látszik a különbség. Az külön fontos megjegyezni, hogy Casca megrajzolásával alkotott egy női szemmel is csinos, nem túl fiatal és nem lufimellű hölgyeményt. Kár, hogy ebben ki is merül minden pozitívum, amit erről a mangáról el tudok mondani. ^^"
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

InuYashaval totálisan egyetértek.

Shinkai mester remekműveivel teljesen egyetértek, végtelenül pontos és hogyan is szokták ezt nevezni? Fotorealisztikus rajzolás? Minden esetre nagyon jó volt két filméjét is moziban látni így még jobban tudtak hatni a vizuális ingerek.
Magam részéről idecitálom a Red Line című mozit is, úgy gondolom elégé egyedi megoldásokat tartalmaz a film ami összességében jól áll neki. Másrészt ilyen megoldásokkal én más animében még nem találkoztam.
Szintén az egyedi stilusa miatt, de ide kívánkozik a Iblard Jikan is, bár nagyon lassú filmről van szó a már-már impresszionista festményekre hajazó képek számomra nagyon szépek és mindig is úgy gondolok arra az alkotásra mint ami egyedi és szép.
Mozik közül a Kagylóba zárt szellem ártatlanságánál használnám azt a szót, hogy vizuális orgia. Bár az eredeti film is bővelkedik szép megoldásokkal, de úgy gondolom ez a film ezen a téren veri az elődjét.

A sorozatok közül én is csatlakozok a GitS SAC támogatásához és a Monte Cristohoz, ugyan akkor behozok még egy címet még hozzá a Cowboy Bebopot. A sorozat eléggé régen készült, de technikai megoldásai nagyon bravúrosra sikeredtek. A bohócos része eleje valami egészen parádés.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

16. nap

Hyouka, Chuunibyou demo Koi ga Shitai!, Free!, Hibike! Euphonium vagy akár az éppen most futó Musaigen no Phantom World. Az animáció lényege, hogy rajzokat keltsen életre azzal, hogy mozgás illúzióját kelti. A KyoAninál pedig ezt alaposan megtanulták. A lehető legkomplexebb mozgásokat is képesek élethűen visszaadni. És még a hátterek is sokszor animálva vannak, mert ha a szereplők egy utcán beszélgetnek, akkor az él mögöttük (autók/járókelők mozognak, árusok tesznek-vesznek). Az Euphonium-ot külön is kiemelném abból a szempontból, hogy olyan elképesztő testbeszéde volt Reinának és Kumikonak, hogy nem véletlenül spriccelt 5 bar nyomással az orra vére minden yuri szemüveges nézőnek a sorozat láttán.

Mangák esetében nem nagyon tudok dönteni rengeteg illusztrátor van akiknek az artját szeretem. CuteG, Anmi, Naruko Hanaharu, Utsura Uraraka, Oyari Ashito, Koi, Aoki Ume, Kazuto Izumi, Yabuuchi Yuu, Kawashita Mizuki, ...
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal
Catrin írta:Satoshi Konnak is
Őt akartam én is írni.
Bár amúgymeg nem tudom. Sok szép van.
Mangából is.
De ha már itt vagyunk, továbbra is villogtatom az icuripicuri mangaismereteimet, szóval még mindig Akira... Ugyanis én sosem tudtam, mi a jó a posztapokaliptikus meg apokaliptikus cuccokban (magas épületek összedőlnek, oszt?) amíg az Akirát nem olvastam. Meg azanime...!
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

16. nap - Anime a legjobb animációval

Húú, most csak azért is azt kell mondanom, amit már az előttem szólók felhoztak. Ez pedig a Kyoto Animation fő mesterműve, amelyhez foghatót azóta sem alkottak:

Hyouka

Kép

Szóval maga a stúdió az alapos műgonddal kidolgozott, részletgazdag, folyékony animációráról híres. Viszont talán sosem járatták ezeket az erényeket csúcsra, mint ebben a sorozatban. A pazar tájképektől a zseniálisan megkomponált fény-árnyék játékon át a stílusos karakteranimációig legjobbukat nyújtják. De ami igazán kiemeli más művekből, az a hihetetlenül kreatív rendezés. Az egész sorozat televan olyan vizuális metaforákkal és kameraállásokkal, amelyek remekül színesítik ki és teszik igazán hatásossá az eredendően nem túldramatizált történeteket, illetve elevenítik meg a karakterek belső világát, fejezik ki kapcsolatukat. Szinte már mém gyárat csináltak a sorozatból az ilyen trükkök által. Még a három évvel későbbi újranézésen is belebotlottam olyan dologba, mint például a 7. rész első 3 MÁSODPERCE, amelynek ötletességét észre sem vettem korábban. Fel szokták róni a stúdiónal, nem teljesen jogtalanul, hogy szépsége ellenére dizájn tekintetében egysíkú. A Hyoukán ez sem érződött, a karakterrek mind igen egyediek voltak. Azóta sem éreztem, hogy a KyoAni ennyire odatette volna magát, mint itt. Sugárzik róla, hogy a rendezők, rajzolók, mindenki a maximálisat nyújtotta. Engem jobban lenyűgözött, mint más igen látványos, bombasztikus jelenetekkel tarkított művek, különös tekintettel arra, hogy a mozifilmekkel ellentétben a legendásan gyilkos TV-s menetrendben készült.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.27. 23:03-kor.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében/mangában

Ezzel a "mellékszereplő" titulussal én mindig kissé bajban vagyok, mert sosem tudom, hogy mennyi szerepléssel számít valaki annak? Ha csak elsétál a háttérben? Ha szerepel ugyan, de öt percnél nem többet? Ha egész epizódokat is kap, de azért még így sem teszi ki a szereplése a sorozat játékidejének 50%-át sem? Stb-stb. Mindegy, mert egy olyan páros egyik tagját fogom írni (ehhez, illetve a holnapihoz is... XD), aki pár epizódos szereplésével is elérte, hogy gyakorlatilag jobban szurkoljak érte, mint a főszereplőkért! Azt gondolom, ezzel már határozottan kiérdemelte a "kedvenc mellékszereplő" achievementet. :D Ő pedig nem más, mint Ikusaba Marco a Mirai Nikki-ből. Az elején, amikor szerelmével még "ál-naplókkal" és "ál-személyiségekkel" nyomulnak, kifejezetten idegesítettek, de onnantól, hogy felfedik valódi kilétüket, egy hihetetlenül awesome párost volt szerencsém megismerni. Nem is igazán lehet róluk külön-külön írni, mert olyan tökéletes pár, mintha egy személy lennének két külön testben és ezt mind taktikai harcuk során, mind az érzelmes jeleneteknél bizonyították. Az ő szerelmük sokkal inkább megfogott a történetben, mint ez a (valahol iszonyú beteg... ^^") Yukki-Yuno "love" és külön tetszett, ahogy Marco konkrétan feltörölte a padlót Yukkival, majd a képébe vágta, hogy azért tud ellene nyerni, mert amíg az ő szerelmük Ai-al őszinte és tiszta, addig Yukki egy beszari kis pöcs, aki Yuno "mögé bújik" és valójában nem szereti a lányt, csak kényszerből van vele, hogy kihasználhassa a csaj "Terminátor-skilljeit". Komolyan, a szavam elakadt, mintha egy percre maga Kamina nézett volna át a Gurren Lagannból, hogy helyrerakja a lúzert. XD (Mondom ezt úgy, hogy Yukkit nem is utáltam annyira, mint sokan mások, csak néhány komoly facepalm-jelenete volt szvsz, de azért Marco lecseszése teljesen jogos volt. XD)
SPOILER
És amit Marco a haláljelenetüknél is levág, amikor ha jól emlékszem, a ráomló betonból kiálló vas "merevítők" (vagy hogy hívják azokat... XD) szúrják át a testét, de még akkor is az utolsó pillanatig küzd...erre nincsenek szavak.
Komolyan, ha akkor és ott kinyírták volna a Yukki-Yuno párost és utána az ő főszereplésükkel folytatódott volna a "Napló Játék", egy árva szavam sem lett volna. :D (Vagyis de: csupa pozitív megjegyzés. XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében/mangában

Félek, én sem leszek valami változatos a válaszaimmal, de megint a LoGH-hoz kell nyúljak, szal nincs mese, Oskar von Reuenthalt jelölni kell ide. Azt tudni kell, hogy a LoGH-ban még a mellékszereplők is három-dimenziós, jól kidolgozott karakterek, de Reuenthal mind közül a kedvencem, olyannyira, hogy még MAL-on is be van jelölve. Reinhard és Yang után talán a legtehetségesebb stratéga, a barátsága Mittermeyerrel nagyon érdekes (persze a sok idétlen fujoshi máshogy gondolta érdekesnek... >___>), de ami igazán különlegessé teszi, hogy MINDEN eléje kerülő lehetőséget megragad, végig nagyban játszik, FÉRFIAS BÜSZKESÉGBEN és ambíciókban nem szenved hiányt, emiatt van egy kimondottan nyugtalanító, félelmetes oldala is.

Egyébiránt a női nemmel meglehetősen viharos a kapcsolata (ellentétben Mittermeyerrel, aki nagyon is tudja, hogyan kell őket levenni a lábukról xDDDD), csakis minőségi bort hajlandó inni és a seiyuuja nem más, mint Wakamoto Norio, akinek simán Oskar az egyik legjobb szerepe.

Runner-up: Wolfgang Grimmer (Monster).
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében/mangában

Kedvencet nem tudok mondani, de őt pl kedveltem:
Yamazaki Sousuke - Free! Eternal Summer
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében

1. Legyen az egyik mondjuk Xellos a Slayers NEXTből*. Nagyon laza, manipulatív sz@rkavaró, akinek a valódi céljait soha nem lehet igazán tudni. Külön élvezetet jelent neki, ha kellemetlen helyzetbe hozhatja Lináékat, csak a poén kedvéért is, illetve gyakran kihasználja őket a saját érdekében. Nagy erejű Mazoku, mégis képes együtt ökörködni a többi szereplővel, végülis a fentebb elmondottak ellenére nem egy negatív karakter. De mindig felpezsdíti az eseményeket a jelenlétével. :)

Kép

*Az elmondottak elsősorban a NEXT-re vonatkoznak, mivel a Try "nem canon" (illetve még újranézendő), az új sorozatokat meg még nem láttam (és azok még annyira sem canon) - illetve nagyon tervben van a regénysorozat, csak nincs hozzá elég önbizalmam.

2. De nem feledkezhetünk meg Jinnai-ról sem az El Hazardból, habár őt a MAL főszereplőként tartja számon, de mindegy. Beszéljen helyettem a dal!

Kedvenc férfi mellékszereplőd mangában

Mivel a Brotherhoodot nem láttam, mangához sorolom be Ling Yao-t, Barry-t a darabolót, illetve az összes többi FMA férfi mellékszereplőt, mert belegondolva túl nehéz valódi rangsort felállítani közöttük.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Némi késéssel, amelyet remélem megbocsájtotok:
16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal
Anime: mindenki által emlegetett ufotable type-moon adaptációk.
Néhány random érv:
https://49.media.tumblr.com/1fda03d6687 ... o1_500.gif
http://i.imgur.com/4irmoik.gif
https://vanishingtrooper.files.wordpres ... eisuke.gif
http://i.imgur.com/p8qO9fL.gif
http://i.imgur.com/oEZVuuA.gif
http://pa1.narvii.com/5969/e413c7309f3d ... 121_hq.gif
http://pa1.narvii.com/5969/32c55795cf5b ... b30_hq.gif
http://i.imgur.com/vByixnD.gif
http://i.imgur.com/yZGYO1C.gif
http://orig13.deviantart.net/c81f/f/201 ... 8y1gi4.gif

Manga: Mivel igen kevés mangát olvastam ezért nem biztos, hogy kompetens vagyok a kérdésben, de bedobnám ide, hogy senki nem írta Nihei meste Blame!-jét. Azok a hátterek a mélységükkel *-*
http://z.mfcdn.net/store/manga/304/03-0 ... 04_005.jpg
http://z.mfcdn.net/store/manga/304/04-0 ... 60_061.jpg
http://pics.shorty.org/files/1212/blame ... 531143.jpg
http://www.imgbase.info/images/safe-wal ... _blame.jpg
http://40.media.tumblr.com/e51b87f4f6d9 ... o1_500.png

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében
Nehéz kérdés... ugye Kireit ellőttem, mint kedvenc férfi szereplő. Megintcsak többek vannak, akiket kedvelek... hmm... rövidre zárva szerintem most változatosság kedvéért bedobom Armint, a népszerű titán támadós kínai meséből. Nem a főszereplő, de pont annyira tökéletes supportja a protagonistának stratégiában mint amennyire Mikasa az az írtásban. Legyen most épp ő.

Futottak még: Andrew Waltfeld (Gundam Seed), Fate/Zero supporting cast férfi tagjai, Attack on Titan supporting cast további férfi tagjai, FMA supporting cast férfi tagjai (Hughes T-T) stb. stb. stb.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében/mangában

Először Armin Arlert jutott eszembe a Shingekiből, de jobban belegondolva őt mindig is főszereplőként kezeltem Eren mellett. Nekem a Shinganshina Trio egy csapatként az igazi, kiegészítik egymást, szóval a kis szöszi a rendszerem szerint nem igazán illik ide. Helyette ugyan ebből az animéből/mangából jelölném Jean Kirschteint, aki kvázi ilyen Han Solo-ként funkcionál az egész történetben. Először nem is igazán kedveltem a buráját, mert adta ott a nagymenőt, meg okoskodott. Plusz csak azért küzdött, hogy bekerüljön a top 10 kadét közé, mert az irháját akarta menteni, csatlakozni a Katonai Rendőrséghez és biztonságban élni a belső kerületekben. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy őt valaha is szeretni fogom, aztán a történet előrehaladása erre szépen rácáfolt, mert a Trost arc alatt nagyot nőtt a szememben, elkezdett igazi vezetőként viselkedni, még ha kétségbe is vonta a képességeit. Vagyis a nemtörődöm srácból lett egy igazi hős, akire fel lehet nézni.
SPOILER
Ott esett le az állam, amikor simán bevállalta, hogy nekimegy a Női Titánnak, holott már tudták róla, hogy okosabb és nincs igazán esélyük ellene. Aztán, amikor Anniet leleplezték és látta a Katonai Rendőrség tehetetlenségét, még meg is jegyezte, hogy hozzájuk akart csatlakozni. Ez mondjuk anime only betoldás volt, de nekem kifejezetten tetszett, erősen hozzáadott Jean jelleméhez. Manga spoiler! Amikor kicsit hanyagolták az óriásokat és a politikai hatalom megdöntésén fáradoztak, akkor történt az, hogy emberek ellen kellett harcolniuk. Akkor mondta, neki nem az volt az elképzelése, hogy a saját bajtársaik ellen kelljen fegyvert fogniuk, hanem a közös ellenség, vagyis az óriások megsemmisítése lebegett a szeme előtt. Na meg ahhoz képest, hogy az elején mennyire rühellte Erent, most már bízik benne és képes lenne az életét adni érte. Ráadásul bármennyire gyűlöli Reineréket, nem felejtette el, hogy csapattársak voltak, megviselte az ellenük való harc.

Szerintem egyáltalán nincs ló feje, ahogy azzal sokan viccelődni szoktak.

Különdíjat kapnak a Fate/Zero férfi mellékszereplői, akikről akár külön-külön is megnéznék anime sorozatot.
Emellett úgy gondoltam megemlítem még a Kiseijuuból Kumamori Shirout, a detektívet, aki ebben az őrült helyzetben is végig megmaradt embernek. Ugyanebből a szériából bedobom Uda Mamorut, aki az esetlenségével és a segítőkészségével azonnal belopta magát a szívembe.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében

Nagy csalási hagyományomat folytatva kezdeném a sort az egyik legBRÓbb BRÓval, akivel animében szerencsém volt.

Robert E. O. Speedwagon (manga adaptáció)

Kép

Szóval az ürge pitiáner bűnöző volt, azonban drámai okokból egy pálfordulással elszegődik a gonosz ellen harcoló Joestarék mellé, úgy zanzásítva. Mindezt úgy, közben majd beszarik a meglátott lényektől és ellenségektől.
SPOILER
De nem csak hogy kisegíti JoJoékat, hihetetlenül hűséges követőjük is lesz egészen élete végéig, minden veszélyen át. Ugyanis saját útját is rendbetéve becsületes és sikeres üzletember lesz, aki által létrehozott alapítvány folyamatosan finanszírozza majd halála után is a különböző gonosz lények elleni kutatást és harcot. Joseph halála után
még Erina támogatója is lesz öregkorukig. És mindezt úgy teszi, hogy valami halálian jópofa és vicces alak, aki jelenlétével mindig feldobta a JoJo első két fejezetét.

Natsume Kyousuke (VN adaptáció)

Kép

Egy újabb kiemelkedő BRÓ alak (úgy látszik, ez a zsánerem :) ). Igazából az egész Little Busters cselekményének motorja, aki mindent megtesz Rin és Riki megmentéséért, hogy felkészítse őket a rájuk váró kegyetlen megpróbáltatásokra. A csapat legidősebb tagjaként végtelen törődéssel tartja össze baráti társaságukat. De persze ő is csak emberből van, ezért előbb utóbb a többieknek kell őt is helyrerázniuk, mikor már nem bírja tovább a rájuk rakódó terhet, sokadik próbálkozás után.

Fukube Satoshi (regény adaptáció)

Kép

A Hyouka imádnivaló adatbázisa. Amolyan igazi csapat bohóca figura, de a legjobbik fajtából. Ugyanis nem idióta, kifejezetten értelmes extrovertált srác, aki így tökéletes folt Houtaro zsákján, csak éppen végtelenül laza. A két régi barát remekül kiegészíti egymást, de ezzel egyidőben ott húzódik kapcsolatuk alatt Fuku-chan kisebbrendűségi komplexusa. Ugyanis
SPOILER
amennyire zseniális Houtaro rejtélyek megoldásában, önmagában nem kifejezetten érdeklődik feléjük. Így a detektíves szépirodalom is hidegen hagyja Sherlocktól Poirotig. Ezzel szemben Satoshi nagy rajongója ezeknek, viszont nincs meg benne az a dedukciós képesség, amivel belülről megélhetné rajongását.
Így végül be kell érnie azzal, hogy enciklopedikus tudásával kisegíti a többieket. A Hyouka sokszínű és mély karakterizációjának ékes példája.

Mizushima Seiji Kinoshita Seiichi (eredeti anime)

Kép

Olyan népszerű animék rendezője, mint Nektár és Lóhere, Fullbody Hypnotist. Sajnos első eredeti műve, a Jiggly Jiggly Heaven produkció nehézségek miatt csúnyán megbukott, ezért sokáig nem kapott komoly rendezői munkát. Végül sikerült megszerznie két új projektet, az eredeti Exodust, majd a Dai San Hikou Shoujo-tai mangaadaptációt. Kissé munkakerülő, figyelme könnyen elterelődik, így a határidőkkel hadilábon áll. Viszont műveihez nagyon erős érzelmi szálak kötik, határozott művészi elképzeléseit igyekszik olykor stábja kárára is keresztülvinni, még akár utolsó utáni pillanatbeli változtásként. Ehhez még
SPOILER
egy mangakiadó szerkesztőségébe is hajlandó betörni,
ahogy fent látható. Ezek akapján persze nem könnyű vele dolgozni, de tehetségét, és művészete iránti elkötelezettségét nem lehet kétségbe vonni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.01.25. 20:31-kor.
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

17. nap

A 3. napon megemlítettem két főszereplőt és egy mellékszereplőt. A mellékszereplő közülük Totsuka Saika (Yahari Ore...)
Az angyalok kórusát is lefényli az égről ez a mosoly:
Kép
Most őszintén, lehet-e bármilyen negatív érzelemmel viseltetni valaki iránt akinek ilyen őszinte és ártatlan mosolya van?
Még szép, hogy nem. Saika az egyetlen a történetben aki mindenkivel jóban van és akit mindenki egyformán szeret.
Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében

Akárhogy nézem a listámat, nem jut nagyon eszembe senki, úgyhogy legyen egy elég recent: Lin Yao (FMA: Brotherhood), mert Miyano Mamoru megint csak zseniális, és elég sokarcú karakterről van szó.
SPOILER
Greedként is jópofa, de a minden lében két kanál Lin mindent visz, főleg az elején.


A futottak még kategóriában pedig megint csak népszerűsítés céljából bedobom Arisugawa Soratát (X/1999), aki mindenképp mellékszereplő, ha azt nézzük, hogy az X alapvetően két karakterről szól és mindenki más csak körítés. Jó, azt meg kell hagyni, hogy Sorata csak Arashival együtt működik igazán: ahogy Sorata elfogadja a végzetét (sőt maga választja meg az alanyát), Arashi pedig a végsőkig küzd ellene, és még
SPOILER
defektál is azért, hogy valahogy megváltoztassa a dolgok folyását - sikertelenül (a mangában ez másként van, az animében önként áll át).
Nagyon tetszett, hogy az X egész apokaliptikus tematikája és az előre elrendeltség teljesen okés kibontakozást és mélységet ad a legtöbb karakternek, és hogy mindegyikük keze borzasztó mód meg van kötve, mert a sorsukat nem kerülhetik el - a végső háborúban a dolgok kimenetele szempontjából nem emberként esnek a latba, hanem instrumentalizálva vannak, amit ki-ki a maga módján dolgoz fel, de
SPOILER
előbb-utóbb mindegyiküknek meg kell halnia, hiszen csak az egyik Kamui maradhat életben.
És Sorata mindezek ellenére maga a megtestesült genki-kakkoi bishounen, aki ilyen kilátások mellett még egy olyan lady of war ice queen szívét is megolvasztja, mint Arashi (aki persze csak meg akarja menteni Soratát, ezért aloof). Sajnos a TV sorozat végét nagyon eltolták, a film kimenetele sokkal jobban tetszett, csak ott meg karakterfejlődésre nincs semmi idő, szóval a manga lenne a megoldás - de azt meg nem fejezték be. T______T De majd egyszer nekiülök a mangának is (és valahol nagyon nagyon haloványan remélem, hogy CLAMP-ék egyszer majd valamit még rittyentenek befejezésként).
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében

Mivel néhányat már korábban írtam a kedvenc pasinál, párnál, gonosznál, így olyan neveket írok most, akik még nem hangzottak el tőlem:

- Faldio (Senjou no Valkyria) - humoros, lökött, emellett felelősségteljes is, jól vezeti az egységét, a főhős Welkinnek igazi, támogató barátja, édes, ahogy szerelmes a hősnőbe Aliciába, ahogy flörtöl vele, nagyon menő és mindezt tetőzve olyannyira bishounen, hogy Sakurai Takahiro a hangja. Amit pedig a sorozat végén művelnek vele az kihagyhatatlan.
- Furukawa Akio (Clannad) - a depi franchise legemlékezetesebb és legjobb karaktere, annyira normális, flúgos, jópofa és imádnivaló, igazi apa karakter. Miatta megérte végigszenvedni azt a sok drámázást. És még apámra is hasonlít ebben-abban. XD

Sorolnék még párat, de most elég lesz ennyi.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

16. nap - Anime a legjobb animációval/manga a legszebb arttal

Ha van egy előnye a "lustább" válaszadásnak a kihívásban, az az, hogy mások válaszát olvasva olyan válaszok is eszembe jutnak egyik-másik kérdésre, amik amúgy lehet nem, vagy csak sok agyalás után jutnának eszembe. Ilyen szempontból közelítve a kérdést osztom Catrin felvetését Satoshi Kon-al kapcsolatban, akitől ugyan csak a Perfect Blue-t és a Patlabor 2-őt láttam eddig, de már ez a két movie is tanúbizonysága annak, hogy nem hiába van hiányolva a rajongói körében. De ugyancsak ebből a szempontból örülök, hogy iskariotes felhozta a Redline-t, hiszen nem véletlenül van benne 7 év kemény munkája, ami még most, 6 évvel később is lazán megállja a helyét, függetlenül attól, hogy ki mit gondol a movie "rajzfilmesebb" és "pózőrebb" mentalitásáról.

De hogy jöjjenek saját kútfőből származó válaszok is, a KyoAni munkásságát az esetek túlnyomó többségében ténylegesen lehet dícsérni (függetlenül attól, hogy a karakter dizájnjai már jobban ízlésfüggők), és habár abban egyetértek, hogy a Hibike! Euphonium talán az egyik (ha nem A) legigényesebben összerakott animéjük, én mégis inkább a Nichijou-t emelném ki. Legfőképpen azért, mert ez a sorozat egy nagyon jó példája annak, amikor a látszólag faék egyszerűségű vizuális stílus meghazudtolja azt az erőfeszítést, amit a sorozat animálásába feccölt a KyoAni, és tökéletesen simul össze a kettő úgy, ahogy azt az adott jelenet megkívánja. Erre példának tudom ajánlani ezt a jelenetet, ami hiába származik az utolsó részből, ha egyszer másfél percben képes demonstrálni azt a kettősséget, amiről beszéltem (eleve érdekes az, ahogy a szereplőknek téglalap lápaik vannak, közben a kezük feltűnően részletesen van megrajzolva szinte mindig). Azt a kettősséget, ami tudtommal nem is volt pénzügyileg kifizetődő a KyoAni-nak, még ha a sorozat még a CG terén is tudott brillírozni.

Egy kissé "noob és cinkes" válasz, de a mostanában készült animék terén a One Punch Man ugyancsak említésre méltó, hiszen szinte a sorozat egésze alatt ott volt az az érzés, hogy a Madhouse nem hiába lőtte be ezt az animét "csak" 12 részesre, hiszen szinte minden epizód tartalmazott legalább egy olyan jelenetet, ami kapcsán a sakuga fanok megnyalták mind a tíz ujjukat, ami már csak azért is ironikus, mert ugye egy OP szuperhéroszról szólna a sztori. Példaképpen belinkelhetném ezt a jelenetet, de valahol hiába való lenne, mert az OPM tipikusan az a fajta valami, amihez a "kisképernyős" YT videók nem elegek, hanem mindenképpen érdemes 1080p-ben, teljes képernyőn befogadni a láttotakat, a sorozatot övező vérpistikés rajongás ellenére is. De hogy más Madhouse cuccokkal hozzam összefüggésbe, nem hiába szépült meg egyre inkább a Hunter x Hunter az idő múlásával, és nem hiába mutatnak jól az újabb Hajime no Ippo animék harcai sem.

A régebbi címeket illetően kicsit hiányos az emlékezetem (pedig biztos vagyok benne, hogy később ilyen-olyan módon beugrana egy pár), de a kilencvenes évekből mindenképpen kiemelném a You're Under Arrest legelső, 1994-es anime adaptációját (ami egy OVA volt), ami inkább a részletességével tűnt ki semmint az animációjával (nem mintha csúnya lenne, épp ellenkezőleg), egy olyan korból amikor a Studio DEEN neve még nem volt óvatosságra intő. A pár évvel későbbi movie és TV special is korrekt munka volt, de már az OVA openingjén látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek a járművek minél jobb ábrázolására (még a tükröződések és a csillogások esetében is!), és ahhoz képest, hogy még 2007-ben is készült YUA anime, sajnos már a legelső 1996-os TV sorozat esetében is látványos volt a minőségbeli zuhanás ahhoz az OVA-hoz képest, ahol a franchise anime karrierje anno elkezdődött.

És hogy kivételesen a mangák szempontjából is megközelítsek egy kérdést: sokkalta inkább vagyok animés úgyhogy mangák terén közel sincs olyan rálátásom, de a Gon című mangát mindenképpen kiemelném. Az egész manga lényegében egy dinókölyök dialógusok nélkül elmesélt kalandjaiból szemezget, és ha lenne egy stúdió aki megpróbálná tisztességesen adaptálni animébe, annak nagyon fel kéne kötnie az alsóneműt hozzá, mert az valami fergeteges ahogy az állatok meg vannak rajzolva, legyen szó Gon-ról, vagy a többi állatról.

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében

Erre nagyon könnyű válaszolnom: Freddie a Cromartie High School-ból, akit még véletlenül sem *arról* a Freddie-ről mintáztak. :D Maga a figura egy mukkot se szólal a sorozat egésze alatt, de -a robottal és a gorillával együtt- a puszta jelenléte is kis túlzással egy testamentuma annak, hogy a Cromartie egy teljesen normális és átlagos középiskola.
Kép Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

17. nap - Kedvenc férfi mellékszereplőd animében

Komolyan mondom eddig ez a kérdés az ami leginkább megizzaszt. Részben azért amit Titkos írt, részben azért mert hirtelenjében 0 ilyen karakter ugrott be nekem. Szóval kedveljem is meg mellék karakter is legyen (ráadásul most még csak férfi kell-->ezek szerint kell majd egy nőit is megnevezni :shock: ). Na de azért masszív lista nézegetésekkel találtam párat.

Kaname Ougi - Code Geass: A tagot azért teszem ide fel, mert bár alig csinál valamit (jó harcol, de messze nem ő a legokosabb vagy a legerősebb), de képes volt képe a sorozat legjobb nőjét behúzni. Tisztelet érte.
Lloyd "Earl of Pudding" Asplund - Code Geass: Szemtelen és egyedi humora miatt végül is kedveltem a karaktert, szívesen megnéztem volna vele pár omake részt.
Hentes Barry - FMA és FMAB: Hihetetlen Hihetetlenkemény dumákat le tudott vágni és maga módján még segítette a jókat.
Nagyapa - Inuyasha: Azt hiszem mindenki kevesebb lenne pár életre szóló bölcsesség nélkül amiket az öregtől tudhattunk meg. Ráadásul egy shonen fight titokra is fény derült általa: történetesen a jók milyen indokokkal szoktak lógni a suliból amikkor éppen az ellent aprítják.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Válasz küldése