45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/nem szimpatikus

Biztos sok karakter volt, aki az évek során idegesített vagy ki nem állhattam, és a lehető legkevesebb ideig szerettem volna őket a képernyőmön látni (=nem tartottam őket érdekesnek ahhoz, hogy velük menjen el az idő), de őket viszonylag gyorsan el is felejtem, és a listámat végignézve is csak néhány ilyen szereplő ugrik be, akik viszont három körülhatárolhatóbb, számomra nagyon visszatetsző tulajdonsággal bírnak.

Az egyik Jean Croce (Gunslinger Girl), mert nem bírom elviselni az olyan alakokat, akik képtelenek másokat emberszámba venni, mindenkit csak eszközalapú hasznuk szerint kezelnek, és lehetőség szerint még oda is szúrnak valakinek pusztán azért, mert megtehetik. Rico egy nagyon szerethető lány a sorozatban (a moemoe~ Il Teatrino meg sem történt), ehhez képest Jean úgy bánik vele, mint egy darab ronggyal és hírből sem ismeri az empátiát úgy általában, mert ő maga kb. annyi érzelmet tud felmutatni, mint egy fa hintaló.

Másodikként Uryuu Ryuunosuke és Caster (Fate/Zero) beteg párosát mondanám, mert egyszerűen nem racionálisak abban az értelemben, hogy nem lehet velük érvek mentén kommunikálni, ehelyett teljesen elmerülnek a maguk beteg kis világában és semmi érdemi kapcsolódásuk nincs a külvilággal. Mindamellett, hogy gyerekeket ölnek élvezettel, fájdalmasan középszerűek mind a ketten, avagy én teljesen megértettem Gilgamesht, hogy még azt is sajnálja tőlük, hogy vmelyik random kardjával legyakja őket.

Harmadik brancsnak pedig legyen mondjuk Tomo és Miboshi (Fushigi Yuugi), mert mindketten stílustalan és nagyon piti kis rosszarcok, éppen ezért teljesen felejthetőek (+Tomo még depraved is), viszont túl sok s*art kavarnak. Miboshit most épp megpróbálja rebootolni a mangaka (=ad neki egy bishounen külsőt), de na, nem nagyon kéne erőltetni őket.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/nem szimpatikus

Ritkán szoktak igazán idegesíteni a karakterek, inkább fárasztanak vagy untatnak. Persze unszimpatikus arcok bőven akadnak az animékben (lásd töketlenek, hisztisek, túlcukik, túlbuták, túldepik, túlságosan sok ilyen karakter van) nézzünk pár számomra kiemelkedőt:

- Black Rock Shooter menstruáló lányai, különösen a sorozat verzió alatt, elképesztően fárasztottak

- Clannados banda is nem egyszer bosszantott (Fuukót pl. sokakkal ellentétben én kifejezetten nem kedvelem), de főleg az AS-ben Tomoya idegesített a "megvilágosodás" előtti szakaszról

- Sheryl Nome (MacrossF) veszélyesen beképzelt picsa stílusától a falat kaparom (de a dizájnja és a zenéje bejön, May'n!!:3)

- Soul Eater Excalibur jelenetek -.-

- School Days bagázs nálam is epicfail

- Shinobu (Monogatarik), ennek nincs különösebb oka, egyszerűen meglátom és már végem, na jó az esetek többségében tolerálom, de összességében irritál a kinézete, a hozzá társuló hang (nem a seiyuuval van bajom, csak erősíti bennem a negatív összképet), a mondókája, a sorozatban elfoglalt szerepe. Utóbbival nem lenne bajom, ha megmaradt volna a Bakéban látott csöndes kis figurának, aki esetleg néha jampizik majd egyet, de mivel nem meglepően ő lett az egyik főháremmember, így nálam egyenesen a mélybe zuhant.
- Ugyaninnen Nadeko, sőt sokszor Araragi is kifejezetten headshot, de őket nem bánom, őket szeretem utálni, az a jó, hogy ilyenek^^

- Shikiből csitri-Megumi és retard-Masao, de ők is kellettekXD

Hirtelen ennyi ugrott be kirívóbb esetként, de tuti megint megfeledkeztem pár relevánsról.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2526
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/nem szimpatikus

Csak egy? Na jó, legyen, de akkor egy férfi és egy nő, hogy megmaradjon a nemek aránya is.

Nő: Madam DuBarry (Versailles no Bara) - Az alávaló, aljas lelkű, képmutató, hedonista r*banc egy különösen irritáló archetípusa ez a karakter. Az, aki
SPOILER
csak azért árulta a testét, hogy vele feljebb kerülhessen a ranglétrán, státuszt és vagyont szerezve vele. Az, aki a király ágyasaként csak azzal volt elfoglalva, az azért ne haljon meg, hogy az ő státusza és jóléte megmaradjon. Senkit nem tisztel, Oscart és az anyját is megpróbálta eltenni láb alól és mikor elkezd nevetni, kedvem lenne egy baltát a monitorba hajítani. A BeruBara amúgy is rendelkezik jónéhány irritáló nősténnyel (Antionette, Polignac, Jeanne), de DuBarry messze a rock bottom.


Férfi: Kida Masaomi (Durarara) - Angst reggel, angst délben, angst este. Angst a "barátai" rovására. Angst akkor is, mikor a sztori már a fináléban jár, és ha ez még mindig nem lenne elég,
SPOILER
rendeljük alá az egész klimaxot ennek a görénynek az angstparádéjára (ráadásul még az is kiderül, mekkora seggarc volt). Nem baj, hogy közben minden és mindenki más a piros lámpánál várakozik, hisz Kida mindennél lényegesebb. Izayát is utáltam, de valahogy nem bántam volna, ha a DRRR végén Kida-kün is bekapott volna egy izomból tolt Falcon Punch-ot Simontól. Örültem volna.
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/nem szimpatikus

Mr. Satan a Dragon Ball Z-ből.

Természetesen az Elfen Lied, School Days és egyéb hulladékok teljes szereplőgárdája is idegesít, de ezeknél inkább az egész animét f*snak találom úgy ahogy van. Az már nálam egy külön kategória.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Szerintem én magamnak nehezítem meg a dolgokat azzal, hogy mindig csak az adott nap kérdésén kezdek el gondolkodni. Így sokszor ellövök olyan dolgokat, amik későbbi kérdésre passzolnának inkább...

19. nap - Leg "epic"-ebb jelenet

Slayers NEXT: Lina leidézi a Rémálmok Hercegét.
ha már választani kell ::jumph::

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/unszimpatikus

Alig jut eszembe valaki. Voltak nem szimpatikus figurák, akik nem zavartak, mert a szerepüket nagyon jól ellátták, és végülis ez a lényeg. A másik kategória meg az, amit Hikari is írt: az egész cucc rémesen van összerakva, úgyhogy szinte felesleges is a szereplőkön elszörnyűlködni. A maradékból meg jelenleg sehogy nem jut egyéb eszembe, csak James Fenimore Cooper visszatérő főhőse, de az sajnos offtopic, mert nem animéből/mangából van. Úgyis egy hét múlva fog eszembejutni valami igazán jó példa. ::jumph::

De ha ki akarnék préselni valamit, akkor a következő szereplőkkel nem szívesen néznék meg még egy epizódot:
Masaki Kenshi. (Isekai no Seikishi Monogatari) Nem is tudnám megközelíteni Titkos alázását, de ha valaki arról lemaradt, akkor egy dióhéjas összefoglaló: Gary Stu. Nulla személyiség, minden más szempontból pedig maximális tökéletesség, és az anime ezt a legnagyobb természetességnek próbálta beállítani. Épp csak, hogy nem csillog.

Otonashi Saya (Blood+) Nem azzal van a bajom, hogy honnan indult. Viszont olyan szintű lehetetlen vergődést vágott le a sorozat alatt, amitől a falat kapartam. Valami fejlődésre nagy nehezen eljutott, a timejump után viszont kábé ugyanoda esett vissza, csak a másik oldalról. És nekiállt ugyanazt a tanulságot megtanulni jó sok huzavona árán. Én is szoktam vergődni hülyeségeken, de... pls. :o_O:

És egy fél nevező Chidori Kaname a Full Metal Panic-ból. Azért csak fél, mert nem láttam túl sokat a sorozat(ok)ból, de az alapján ellenszenves volt, de ez ugye lehet félrevezető. Másrészt meg a Fumoffu-t még tervezem, hogy befejezem.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

18. nap - Kedvenc női mellékszereplőd animében/mangában

Másokhoz hasonlóan nálam is beütött egy kicsit a krach abból a szempontból, hogy nem egy esetben lagymatag a főszereplő és mellékszereplő közti határ, pedig gondolkodás nélkül felhoztam volna olyan szereplőket, mint például Nyamo és Yukari az Azumanga Daioh-ból, vagy Fuyutsuki Azusa-t a GTO-ból, ha a MAL szerint nem számítanának főszereplőkként. Úgyhogy inkább maradok egy "newbie", de legalább 100%-ig érvényes válasznál:

Natsuki Nakagawa (Hibike! Euphonium) - Nem egy harmadéves szereplő van a sorozatban, de a főszereplő Kumiko számára mégiscsak ő érződött igazán "senpai" figurának, aki hiába lenne csak másodéves, ha Natsuki pont az a fajta karakter, aki úgy tölti be ezt a szerepet, hogy közben egy kissé távolságtartó, de a barátival mégis barátságos és megértő figura tud lenni, és közben megvan neki a saját külön bejáratú elsőévese akit "csesztethet" (aki nem Kumiko). Valamilyen szinten mondjuk plusz pont, hogy a Bazi Nagy Yuri Shipping révén (is) nagyobb figyelmet élvező Reinával ellentétben Natsuki karaktere jó pár kategóriával volt szimpatikusabb, és a másokkal való kapcsolata is mellőzte mindazt a "magasztos" sallangot, ami a például a Kumiko-Reina shippinget javarészt érdektelenné tette a számomra, de a lényeg az, hogy Natsuki a sorozat egyik olyan szereplője, akivel kapcsolatban egy kicsit sajnálom, hogy nem kapott több figyelmet.

18,5. nap - Kedvenc szereplőd, akinek nincsen neme

Ez a kérdés finoman szólva enyhén leejtette a tantuszt nálam azzal kapcsolatban, hogy elég ritkán bukkanok nemtelen szereplőkbe, úgyhogy erre a kérdésre pofonegyszerű lesz a válasz: Mechazawa a Cromartie High School-ból. A legutóbbi válaszos kommentemben ugyanebből az animéből Freddie volt a válaszom, és ahogy már abban a válaszban is írtam, a gorillával együtt ők hárman alkotják mondhatni a sorozat "kabala-trióját", ami nem meglepő, hiszen Mechazawa a legveszedelmesebb bajkeverő az egész iskolában, akire mérhetetlenül felnéznek osztálytársai még akkor is, ha elektronikus dolgokhoz abszolút nincs tehetsége. Van két díszpinty (a főszereplő Kamiyama és társa, Hayashida), aki szerint nem stimmel valami a sráccal, és nem győznek csodálkozni azon hogy ez másnak nem tűnik fel, de hát Mechazawa egy teljesen átlagos kinézetű srác, még akkor is, ha a két említett fickó szerint a locsolócső karok, vagy egy két lábon járó kukára hajazó külseje minden csak nem normális, de hát ők vannak kevesebben.

19. nap - Leg "epic"-ebb jelenet

Gunbuster - Negyedik rész, amikor
SPOILER
annyira reménytelenné válik a földönkívüliek elleni harc, hogy a viszontagságoktól és bukásoktól addigra "elfáradt" Noriko inkább megpróbálja
saját maga visszaverni az idegenek támadását a Gunbuster mechával, minthogy búslakodva nézze végig ahogy a földi erők alulmaradnak. És ugyan az ötödik részben a Kazumi-val való együttműködése is remek pillanat, de ez az öngyilkossággal felérő akció az, ami nem csak hogy epic, de egyben a számára is bebizonyítja, hogy mégis képes valamire


Great Teacher Onizuka - első rész vége fele, mikor

SPOILER
Onizuka úgy oldja meg az egymástól egy fedél alatt, de külön szobában külön életet élő elhidegült szülők közti viszony visszaállítását, hogy egy faltörő kalapáccsal szó szerint leveri azt a falat, ami kettejük között húzodott, miközben ez a zene először csendül fel.


End of Evangelion - Ilyen szempontból szinte az egész movie egy nagy epic jelenet, de Shinji "megemberesedése", és a világ sorsát meghatázoró döntése talán az éllovas ebben a kérdésben, mégha
SPOILER
Asuka egyszemélyes harca az Angyalokkal
, vagy a
SPOILER
kvázi teljes emberiség LCL folyadékká alakítása "Rei" által
is olyan jelenetek, amik megérdemlik hogy említés essen róluk.


Nekomonogatari Shiro - ötödik rész, ami

SPOILER
büszke birtokosa egy olyan szerelmi vallomásnak és elutasításnak (és "gőzkieresztésnek"), ami nem csak, hogy az egyébként shippingel nagyon ritkán foglalkozó személyemnek betalált, de egyben egy hatalmas testamentuma is annak, hogy nem csak Hanekawa kerekedett felül önmagán és tanult meg nagyon sok mindent, de egyben a franchise sem szégyellte elkezdeni szétkapni azt a hellyel-közzeli háremet, ami az azt megelőző harmincvalahány rész alatt felépült. És van egy olyan érzésem hogy kisebbségben vagyok azzal, ha azt mondom hogy a Bake 12. része mindehhez képest nem annyira említésre méltó.


Mobile Police Patlabor 2 - The Movie

SPOILER
Amikor a movie eleje környékén megindul a "hamis" légitámadás, miközben ez a zene szól. Lehet, hogy a movie általánosságban véve úgy Gits-féle Oshii hogy az csak csörren (kinek milyen értelemben), de ez a jelenet nagyon jól ragadja meg azt a fejetlenséget és zűrzavart, amikor egy olyan támadásról van szó, amivel nem hogy nincs tisztában senki a valóságtartalmával, de még ellentámadást indítani is kész diplomáciai rémálom lenne.


Trigun - tizenkettedik rész,

SPOILER
mikor Vash *ennyire* van attól, hogy dühében megölje azt, aki ártatlanokat semmibe véve törekedett a legyőzésére, de Rem "tanítása" eszébe jut annyira, hogy ehelyett csak elsírja magát. Legato "leckéje" sem utolsó ilyen szempontból, de ha a tizenkettedik rész jelzi azt, hogy a sorozat stílusában más szelek kezdenek fújni, akkor ez a jelenet az, ami felteszi a koronát az egészre szerintem.


20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/nem szimpatikus

Első körben játszi könnyedséggel hoztam volna fel a Makoto Itou/Saionji Sekai kettőst a School Days-ből, mint hátba-, és 18+ értelemben megszúrásban jeleskedő duót (Makoto ugyebár feketöves mester abból a szempontból, hogy a megszúrója teljesítménye egyenesen arányos azzal a népművészeti agyagedény-faktorával ami saját magának se esik le, míg Sekai "csak" szépen demonstrálja azt, hogy a láv van annyira szent, hogy keresztülgázolj azon akin segíteni szerettél volna), de az eddigi válaszokat látva egyre inkább érzem azt, hogy az SD ebben a kérdésben amolyan joker válasz lesz majd, úgyhogy hozzácsapok egy másik fiú/lány duót is, mégpedig a Shingeki no Kyojin Eren Yeager/Mikasa Ackerman duóját. Előbbi azért, mert túlzottan "jól" hozza a shounenekhez amolyan alapfelszerelésként tartozó üvöltöző és heves vérmérsékletű, ellenben szimpatikusságban vagy érdekességben erősen hiányt szenvedő főszereplőt (annyira, hogy Armin és Jean nevetve alázzák a porba), míg az utóbbi egy érdekes esete annak, amikor az "erős nő" figuráját úgy tálalja egy sztori, hogy az adott szereplő egyszerre lenne a saját seregének egyik legütőképesebb tagja (annyira, hogy Levi-vel együtt ők ketten az Anti-Titán Übermensch gyakorlatilag), viszont közben annyira kevés érdemi és körültekintő figyelem éri sztoriírás szempontjából, hogy az említett Anti-Titán státuszon felül az ERENERENERENEREN szvsz túl jól írja körbe azt, ahogy viselkedik, függetlenül a kettejük közti viszonytól.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Dodgers 2016.01.27. 21:25-kor.
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1646
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/unszimpatikus

Férfiak közül Yagami Light. Olyannyira képes volt felhúzni, hogy 3 rész után dobtam az animét és soha nem éreztem késztetést rá, hogy megint megpróbáljam. Egyébként az unszimpatikus fogalmát is kimeríti, de még mielőtt mindenki nekem esne kaszával, azt el kell ismernem, hogy mint karakter elég jól összerakott. Ezt mondjuk csak a leírások alapján alkottam meg magamban. Elég sok spoilert olvastam már, szóval ismerem a történet végét.
SPOILER
Hurrá, meghalt! :twisted:

Kida Masaomi szintén elérte, hogy a falat kaparjam, szerintem ennyit még Shinji sem angstelt az Evangelionban. És neki legalább volt oka, nem úgy mint a Drrr főhősének. Komolyan, nem értem miért pont ő lett ennyire a középpontba állítva, amikor rajta kívül kb. mindenki értelmesebb.
Amúgy a shounen- és háremhősök nagy része szintén ki tud idegelni, tisztelet persze a kivételnek.

Höh, Gasai Yuno ez nem is kérdés. Sosem értettem miért vannak oda érte annyira az emberek, én már az első percben fejbe lőttem volna. Szerintem baromi túljátszott volt ez a kattant yandere énje, egy idő után teljesen komolytalanná vált. Ráadásul Yukiteru még evett is rajta valamit,
SPOILER
mert ahhoz képest, hogy a csaj állandóan fenyegette, mégis kitartott mellette.

Aztán még Hachikuji Mayoit említeném meg, karöltve Senjougahara Hitagival. Míg előbbi a tipikus loli görcs, aki minden cselekedetével halálra idegesített, utóbbi vérbeli tsundere és ezt a kategóriát sem bírom.
A Psyco Pass második évadába behozták Shimotsuki Mikat, akinek próbáltam esélyt adni még az elején, azonban be kellett látnom, hogy jobb már nem lesz, helyette lett sokkal rosszabb.

Ez nem éppen konkrét karakter, de az Akame ga Kill, a Cross Ange, az Elfen Lied, meg még pár anime majdnem teljes szereplőgárdája az őrületbe tudott kergetni.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít
Két dolog miatt nem írom róla, hogy unszimpatikus. Egyrészt mert sznob vagyok és az antipatikust használnám :dirr:, másrészt mert valójában vannak olyan vonásai ami miatt random haver/ismerős szintjén még akár szimpatikus is lehetne IRL az illető. ... de mint anime szereplő, sőt mi több anime protagonista a falat tudtam kaparni tőle. Lássuk kiről is van szó: Komatsu Nana a Nanából. Drágalátos Hachikónk az önsorsrontás minta példája. Bármikor amikor egy halovány, óvatos lépést tett volna a karakterfejlődés csigalépcsőjén, azonnal három másikat lépett vissza. Ahogy nyáron fogalmaztam az anime átvészelése után "kb. minden egyes plot fontos döntése hót ellentétes volt mindazzal, amit én logikus és lelki szempontból is hosszútávon legkifizetődőbbnek látok." Emellett még az is marha idegesítő, hogy a történet befejezetlen így azt sem lehet igazán tudni, hogy mi volt az írói szándék? Hogy tartott-e valahova a személyiségének fejlődése, vagy ilyen az élet felkiáltással egyszerrecsak lecsatlakoznánk az ő szappanopera életéről?

Nem is akarok róla beszélni többet, mert csak felhúzom magam.
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

20. nap

A sivító disznó MC az Accel Worldből. Annyira nem bírtam egy idő után az állandó vinnyogását, hogy dobtam+töröltem az animét a közepén a sorozatnak.

Dilandau - az ilyen piromániás pszihopata tömeggyilkos szennyet más rendes mecha animékben idejekorán kinyírják, hogy a protagonist valami hozzá méltó rivális bossal rendezze le a végén a játszmát. Ehhez képest az Escaflowneban két protagonist áll le verekedni a végén emiatt az elmeroggyant miatt. Rontott vagy 3 pontot az egész sorozat összértékén.

Saotome Genma - (2nd) worst dad/worst panda az animetörténelemben.

Gauron - "Kashim, kashim..." egy idő után kifejezetten antiklimatikus, ha az antagonista valahogy mindig túléli a sokadik végső leszámolást is.

Plusz idekívánkozna még Anthony a Candy Candy-ből (ha esetleg valaki nekiállna előtúrni valamelyik ősrégi fórumbejegyzésemet), de sok év eltelt már azóta, hogy a Candy Candy lefutott a TV-ben, és mai fejjel már nem irritálnak a tökéletesre faragott szőke hercegek.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/unszimptikus

Sok jó jelöltet felhoztatok, és sok érthetetlent is, de különösen ehhez csatlakoznék.
Surci írta:Idegesítő kategóriában jelölöm az összes állatkaraktert, akinek seiyuu adja a hangját (ugatás, nyávogás, stb...), különös tekintettel a zsebpiszok méretű kutyákra.
::beer:: ::jcheers::

Ami pedig az én karakteremet illeti, olyan legyen, ki még nem volt, így fohászkodjuk Onii-samához!

Shiba Tatsuya

Kép

Szóval nem ok nélkül született belőle mémgyár. Az owerpowered főszereplő legtúljátszottabb megvalósítása, akivel találkoztam. Gyakorlatilag bármilyen ellenfelet is dobott elé a sorozat, ő olyan erőkülönbséget demonstrált, ami minden akciójelenetből kiölte az összes izgalmat és feszültséget. Egyszerűen semmi nem történhetett ellenére, még a globális szuperhatalmak is mint valami Halálcsillag szintű superfegyvert tartják számon, leszámítva, hogy a pajzsgenerátor is a pajzs mögött van. Tetézte mindezt az a BS, amit a sorozat próbált vele is eljátszani, hogy ő valójában nem mindenben a legtehetségesebb (persze ezek a harcban leglényegtelenebb, legtriviálisabb mágikus képességek), és ezért az elitek lekezelik és csúnyán bánnak vele. De a legtaszítóbb az a hihetetlen mennyiségű faszszopás volt, amit szinte az összes karaktertől kapott. Egyszerűen nem nagyon volt olyan szereplő, aki önmagában valami igazán kiemelkedőt mutathatott volna mágiában anélkül, hogy ne Tatsuya tehetségének fényezésére futott volna ki. Bármilyen győzelem, elért elért siker az ő segítségének köszönhető, ami nélkül nem nyerhette volna. Ennek megfelelően az összes pozitív szereplő előbb utóbb élteti, ajnározza, a seggét nyalja a sorozat végéig. Nem igazán értem azokat, akiknek ez a fajta karakterizáció bejön. Mindent és mindenkit beszippant, az egész cselekményt lenyeli, mint valami fekete lyuk. Hogy lenne ebből élvezhető valami, azt nem tudom.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Jinnai Katsuhiko, a Bugrom Birodalom híres hadvezére, az El Hazard: The Magnificent World OVA-ból. :D Persze most lehetne mondani, hogy "dehát ő inkább volt antagonista, mint comic relief!", de nem, mert ő antagonista comic relief volt! :vigyor: Viccen kívül: ugyan a sorozat 90%-ban protagonistáink ellen dolgozik és lesz is pár meglehetően "durva" húzása (már a sorozat általános komolysági-faktorához képest), de ezzel együtt is kb. a karakter összes jelenete körülbelül annyira komolyan vehető, mint a Pokémonban a Rakéta Csapat. XD Mind a sorozat, mind a benne lévő szereplők inkább csak lefárasztónak tartják, mintsem komoly veszélyforrásnak és az sem meglepő, hogy
SPOILER
a sorozat vége felé természetesen előkerül az igazi főgonosz, aki ellen már összekovácsolódik a protagonistáink által vezetett "Alliance" és a Jinnai által képviselt "Horde" hogy együtt nyomják le őt. Jinnai persze ezt is megmagyarázza a maga módján, valahogy úgy, hogy "egy igazi hadvezér nem akarná elpusztítani azt a világot, ami fölött uralkodni akar", ami egyébként ha belegondolunk, teljesen logikus érvelés, nem is értem, hogy az a sok főgonosz miért akarja mindig teljesen megsemmisíteni a jófiúk világát. Utána mihez kezdenének? XDDD
A kari poén-faktorát tovább emeli, hogy gyakorlatilag a jó öreg shounenes szabályok szerint motivációinak fő mozgatórugója az, hogy legyőzze a protagonistát, akire "örök riválisként" tekint, csak éppen nála ez nem áll meg ott, hogy meg akarná verni, vagy sokszor ordibálja a nevét, hanem képes akár komplett háborút is indítani egy fantasy világban, csak azért, mert megtudja, hogy az ellenséges sereg élén az ő "eternal rival"-ja áll. XD Egyébként így belegondolva Jinnai kiköpött MCU-s Loki: meg van róla győződve, hogy őt illeti a trón (legyen az a "trón" csupán egy Diáktanács Elnökségi poszt, vagy éppen egész seregek hadvezéri széke), ahogy arról is, hogy csakis az ő "Thorja" a hibás amiatt, hogy minden rivaldafény "elirányul" tőle rá. XD Rendszeresen elverik a seggét, mégsem adja fel soha, mondván, hogy "legközelebb majd biztos sikerül". XD Így belegondolva némileg olyan is, mint valami elcseszett Zero/Lulu karikatúra/paródia, teátrális mozdulatok, legendásan hülye röhögés jellemzik és persze a maga "szegényesebb" módján, de azért ambícióknak sincs híján. XD Emellett hülye fejeket vág, de persze azért a fésűjét mindenhová magával viszi, hogy dús és csillogó haja mindig megfelelően legyen beállítva, mert ugye egy igazi "uralkodó" első ismérve a hercegi külső. XDDD Ebben az AMV-ben kb. gyönyörűen summázzák is róla a lényeget. (Igen, tudom, hogy Mordályos már linkelte ezt a múltkor, de nem lehet elégszer... XD) Ugyanakkor azért annyit mindenképpen a javára kell írnunk, hogy valamit tényleg tudhat a pali, mivel egyrészt a korábban csak ilyen rajtaütős rablóhadjáratokra képes Bugromokból egy ütőképes sereget kovácsolt, másrészt mintha még a Bugrom Királynő is elkezdett volna beleszeretni. XD (Aki egyébként teljesen illogikus módon "természetesen" egy bishoujo, noha országának összes többi lakója egy nagyra nőtt bogár. XD) Bár nem anime, de ha már elkezdtünk itt múltkor Dagobert bácsizni: aki nézte anno a Balu Kapitány kalandjait, az egyfajta Don Kartácsi vonásokat és stílust is felfedezhet Jinnaiban. XD (Abban a sorozatban is az az ürge volt messze a legjobb karakter... XDDDD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2526
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Katsura Kotarou (Gintama). Persze most mondhattam volna akár a teljes karaktergárdát a Gintamából, de ha ki kell ténylegesen emelni a legkreténebbet közülük, akkor az Katsura lenne. A non-vígjáték cuccokban amúgy nagyon nem szoktam szeretni a comic relief karaktereket, úgyhogy ezért is esett a választásom a Gintamára, azon belül is erre a fazonra.

Ami igazán különlegessé teszi Katsurát, az az, hogy a sorozat elején még közel sem volt ilyen súlyosan dork. xD Persze ott is csinált... dolgokat, de csak később kezdte el úgy igazán bontogatni a szárnyait. Szerencsétlen nagyon nehezen viseli, ha Zurának szólítják, ennek ellenére beépülésnél az összes általa választott álnévben valahogy előkerül ez a nick. Igen, beépülés, merthogy emberünk elhivatott Joui hazafi, legnagyobb ellensége a bakufu és a shinsengumi (tudjátok, A XIX. századi Japán és dolgai, csak persze "enyhén" Gintamásan). Hű társa Elizabeth, egy bekategorizálhatatlan, táblákkal kommunikáló valami, együtt bármilyen helyzethez képesek alkalmazkodni, ha kell, büszkeségüket is a szőnyeg alá söprik, mert az éppen aktuális küldetés ezt így kívánja.

Aztán lehetne még egy tucat emlékezetes momentumot hozni tőle, de inkább beszéljen helyettem az a pár kép, amik szerintem kiválóan visszaszolgáltatják Katsura karakterét.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Anime: Itt egyszerű dolgom van, ugyanis 1. a legtöbbször csak idegesíteni szoktak az ilyen figurák mert hangulatrombolóak, 2. ha épp valami comedy van soron, akkor meg az egész szereplőgárda kellően idióta ahhoz, hogy ne lehessen kiragadni belőlük egy konkrét karaktert. Egy kivétel mégis van, ő pedig Mankanshoku Mako a Kill la Kill-ből, direkt nem említettem a kedvenc mellékszereplők között mert erre a kérdésre tartogattam :D Ahogy az összes többi szereplő ebben a cuccban, az ő jelleme is túljátszott klisékből építkezik: ugye van az a lány az osztályból, aki kellően genki, energikus, és mivel a szünetekben-iskolán kívüli állandó pörgés minden energiáját felemészti, ezért rendszeresen bealszik az órákon, mindig elkésik, rengeteget zabál, a mellbősége meghaladja a főszereplő lányét, van egy rosszcsont testvére, nem túl okos, nem túl ügyes, és úgy igazából semmiben sem kiemelkedő, de hatalmas szíve van és az MC mindig számíthat rá nehéz pillanataiban. Szóval egy kis hülye comic relief supportig karakter, de az egy Harime Nui-t leszámítva jobban bírtam mint bárkit a sorozatból, ide értve a főszereplőket is. Persze már az elején lehetett tudni hogy végig fog menni az összes "legjobb barát" jeleneten, pl. elrabolják hogy a főhőst vele zsarolják, vagy befogadja a főszereplőt amikor annak nincs hová hazamennie, később megpróbálják egymás ellen fordítani őket, így téve próbára a barátságukat (ez az epizód szvsz az egyik legjobb a sorozatból), átmenetileg viseli a főhős erejét biztosító ruhát, vagy amikor az MC elveszti a fejét a benne tomboló gyűlölettől és "szörnyeteggé változik", ő az aki visszarángatja a valóságba. Ha véletlenül rosszat cselekszik, az is azért van mert segíteni szeretne,
SPOILER
pl. a fent említett egymás ellen fordulós epizód is csak arra megy ki, hogy. ti. az egész családja csóró, egy sikátorban laknak mindenféle vackokból eszkábált házban és Satsuki felajánlja neki, hogy ha legyőzi Ryuuko-t, akkor megtarthatják az epizódban mindenféle harcok által megszerzett új, gazdag életstílusukat. Persze a végén kiderül hogy úgyis képtelen lenne komolyan ártani Ryuuko-nak, jön a nagy összeborulás ahogy azt kell, és mit számít hogy mehetnek vissza a nyomornegyedbe, mert a szeretet és a barátság ezerszer fontosabb, és még a gyanús összetevőkből készült krokett is jobban ízlik ilyenkor, mint a kaviár és a narancsos kacsa.
Sőt a végén szokás szerint még egy love-szálat is kap. Úgyhogy Mako jött látott és győzött nálam, először azt hittem hogy ő is ingerelni fog, de őt egyszerűen képtelen vagyok nemszeretni. A Goku-egyenruhájában kifejezetten kakkoi, és szerintem az üzletasszony-szerelés is jól áll neki.

Uh, így hirtelen eszembe jutott még néhány hasonló kari akiket azért még bírtam, mint pl. Osaka az Azumangából, vagy a tegnap Mordályos által említett Martina a Slayersből, de Mako-t egyik sem übereli.

Mangában is van egy jelöltem, bár ő inkább protagonista, de akkor se akarom kihagyni. Oe Kintarou-ról van szó a Golden Boy c. cuccból (akár az animeverzót is ide vehetjük, de abból sajnos csak 6 rész készült, mangában ez sokkal hosszabb). Kintarou-nk kibukott a Toudai jogi karáról, de ez nem akadályozza életcéljában, mégpedig hogy minél több dolgot megtanuljon az életről. Biciklivel járja Japánt keresztül-kasul, és minden lehetséges rész-vagy teljes munkaidős állást elválal, ha úgy gondolja, azokon keresztül új ismeretekre tehet szert - bármilyen témában. A gyakorlati tudásnál csak a női nemnek nagyobb rajongója, de valójában amolyan aranyszívű "perverz" ő, aki sokszor keveredik önhibáján kívül ecchi helyzetekbe, ám ezekkel sosem él vissza, ellenben ha az adott hölgy bármilyen bajba keveredik, azonnal a segítségére siet, és sokoldalú ismereteinek hála, el is hárítja a vészhelyzeteket. Nem csoda, hogy a nők, akik először egy szánalmas idiótát láttak benne, szinte kivétel nélkül beleszeretnek, de Kintarou-nak nincs ideje egyetlen hölgy mellett lehorgonyozni, ugyanis a világ hatalmas, tele megismerendő tudásanyaggal, így hősünk a hölgyek megsegítése után összekapja cókmókját és (sokszor szó nélkül, köszönetet nem várva) továbbáll az új ismeretek megszerzésének irányába. Ja és a legjobb fejeket tudja vágni Onizuka után :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2016.01.29. 16:33-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Itt egyértelműen és toronymagasan Okabe Rintarou lenne a válasz, de ő is már annyiszor szerepelt ilyen-olyan kérdéseknél, hogy legyenek mások is - ezzel a lendülettel pedig a kérdést ketté is bontanám.

A viccesen béna/goofy szereplők közül a Surci és Nyúl által már említett Martina Xoana Mel Navratilova (Slayers Next) mellett tenném le a voksom: állandó jelleggel megszívja a mindenféle, amúgy ártalmatlan ármánykodási kísérletét, kitalált magának egy képzeletbeli istent (akit szintén ő maga alakít, amikor Zoamelgustarral diskurál), az egydimenziós, muhaházó gonosz karakterek vicces paródiáját adja és minden pofára esése ellenére elnyűhetetlenül próbálkozik tovább. Amúgy meg végtelenül naiv, kb. a légynek sem tudna igazán ártani és nagyon szerethető karakter (ezt a szerethetőt kezdem úgy használni, mint egy kiégett nagypapa...). Meg persze az is elég badass, hogy végül használni tudja a fiktív istene erejét out of sheer will. (És nekem csak most esik le, hogy Martina Navratilováról lett elnevezve. :D)

Ha pedig a kérdés másik felét nézzük, akkor bár nem igazán goofyk, de abszolút nem százas az Ouran High School Host Club egész stábja, élükön Tamakival (az ugye nem véletlen, hogy a legkirályabb karaktereket mindig Miyano Mamoru alakítja?), mert együtt az összes shoujo klisét kifigurázzák, teljesen elszállt minden ötletük és a percről percre megtervezett teatralitásukra végig reflektálnak, avagy veszélyesen genre savvy az egész bagázs (jó, Tamaki azért elég naiv XD). Úristen és majdnem kimaradt a legeslegjobb mind közül, Renge. o____o Mármint amikor kitalálja, hogy márpedig neki Kyouya kell férjnek és szó szerint öt másodpercen belül már a magánrepülégépén süvít hozzá... na, az eléggé üt. XD Meg minden más jelenete is. Meg az anime mind a 26 része sírva röhögős. :D
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Igano Kagemaru, becenevén Kabamaru a válaszottam az Igano Kabamaru című 80-as évek elején keletkezett csodából. Egy remek paródia vígjáték még remekebb főhőse, kinek szülőanyja egy shoujo mangaka, név szerint Azuki Yuu. A hölgy fergetegesen ötvözi a shoujo és shounen vonalakat ebben a romantikus ninja paródiában. Szóval Kabamaru annyira ennivalóan retard és flúgos!!! (Zabálásban kvázi lekörözi a későbbi shounen főhősöket.X'D) És OMG, Nakao "Frieza" Ryuusei a hangja, nem beszélve a sorozat többi nagy öreg seiyuujéről (annyira lol, hogy mindenki minden részben képes őrült öreg-asszony hangon hisztizni). És és és igazából az egész szereplőgárda (&story) is totál diló, de Kabamaru még köztük is a leggyökerebb.
Szóval mindenkinek szeretettel ajánlom! Amúgy látta már innen valaki? A MAL listáitokon mondjuk nem láttam. Mert veszélyesen elhanyagolt cucc, MAL-on pl. jó ha 3000-n látták, AA-n pedig még mindig csak én jelöltem be, plusz végre egy vaccsoló. xd

További kedvencek a már említett Oe Kintarou, Onizuka vagy Okabe is mikor olyanja van.^^
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

21. nap - All hail to Noda-chan!
Kép
Ha jól van eltalálva az író által akkor a hiperaktív moodmaker karakterek kifejezetten a kedvenceim közé tartoznak.
A képen látható Noda Miki (GA) mellett, a következő szereplők emelkednek ki még ebből a mezőnyből:
Aioi Yuuko (Nichijou)
Miyako (Hidamari Sketch)
Matsuoka Miu (Ichigo Mashimaro)
Takino Tomo (Azumanga Daioh)
Kageyama Torako (Hyakko)
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Nyanko-sensei (Natsume Yuujinchou).
Meg is vásároltam őt ilyen szép nagyban. A kisfiam is imádja :D

Még esetleg ide sorolható Osaka (Azumanga Daioh) is.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd
Toradora! supporting castból a Yuri-chan-sensei, Haruta és végül de nem utolsó sorban Iiiii~... ii... iii~.. ~inko-chan
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1646
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Aki először eszembe jut, az Sasha Braus, vagyis Potato Girl. :D Ő az a tipikus dork, akit inkább a vicces jeleneteiről jegyzünk meg és remekül tudja oldani a feszült hangulatot. Nekem kifejezetten bejött, főleg az első bemutatkozása, amikor főtt krumplit evett az eligazítás kellős közepén.
SPOILER
Azon behaltam, hogy a parancsnoknak felajánlotta a krumpli felét, de igazából kisebb darabot tört le és azt nyújtotta oda. A reakcióján szintén jókat vigyorogtam, mert azon kevésbé akadt ki, hogy egész nap futnia kell, mint azon, hogy nem kap vacsorát. XD Aztán tudta fokozni a kaja iránti vágyait, húst lopott, pedig az súlyos bűntettnek számít. A társai alaposan megjegyezték a krumplis sztorit, mert a mangában vagy 30-40 fejezettel később is felemlegetik. "Ebben burgonya van, a legjobb barátod." :lol: Manga spoiler! Szerencsére ki tudott jönni ebből a kizárólagos comic relief jellegből. Mondjuk már ott érződött, amikor a Kolosszális Titán újra támadt és Sasha volt az első, aki az eszméletlen Samuel után vetette magát és sikerül megmentenie. Aztán később puszta kézzel és néhány nyílvessző segítségével megölt egy 3 méteres óriás, miközben megvédett egy gyereket. Szóval tud badass is lenni.

Mankanshoku Mako az egész KLK legjobb karaktere volt, szinte csak miatta néztem végig az animét. A vicces az, hogy az elején még azért szurkoltam, hogy süssék meg az olajban és viszonylag korán érjen véget. Aztán ahogy haladt előre a történet, rájöttem, hogy ő csak alkalmazkodott a többi hülyéhez, akik körülvették. Azért párszor kiderült, hogy van némi sütivalója,
SPOILER
na meg kvázi halhatatlan. Komolyan, egy normál ember nem élte volna túl azokat a sérüléseket, amiket ő kapott. XD


Mangából Nyanko-senseit említeném, de csak mert azzal előrébb járok, mint az anime változattal. Voltak olyan jelentei, amin konkrétan sírtam a röhögéstől. És nem egy ilyen volt.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

A nemjóját, már elpazaroltam Martinát. :neutral: Most mi legyen? Olyan nehéz választani! :( Legyen Edward? Vagy esetleg Nodame? Áh, túl sok a jó kari. :( Passzolok.
Amúgy én hivatalosan már napokkal ezelőtt elbuktam a challenge-et...
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Erre mondhatnám akár a Mitsudomoéból MINDENKIT, vagy a Yondemasuyo, Azazel-sanból MINDENKIT, de legyen helyettük egy kissé már elfelejtett gyönyörű Shaft komédia protagonistája.

Arashiyama Hotori

Kép

Nem igazán zavartatja magát azzal, mekkora gondot okozott másoknak, csak kényszerből ha már megtörtént a baj. Persze nem szándékosan okoz galibát, inkább másodperceknél tovább előre nem képes felmérni tettei követekzményeit. Nyilván szerelemben is teljesen vak, észrevétlenül része egy szerelmi háromszögnek éppen barátnőjével. Ugyanakkor idiótaságát is időnként sikerrel megkérdőjelezte. Óriási rajongója a rejtélyes detektív műveknek, amelyek felgöngyölítéséhez meglepő érzéke van. Ezt egyszer szerencséjére tanára, kinek egyébként ezen kettős természete miatt idegeire megy, ki is tudja használni, hogy matekvizsgán átpaszírozza. Testvérével való szokásos adok-kapok viszonyában pedig néha megmutatkozik mennyire melegszívű is valójában. Nehezen viselhető természetét Omigawa Chiaki zseniális játéka is fokozza. Az a fajta karakter, akit való életben halálra idegesítene, képernyőn keresztül viszont iszonyat szórakoztató.
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Nem először látszik szerepelni a Golden Boy Oe Kintaro-ja a mostani kihívásban, és ha hozzácsapom mellé a GTO Onizuka Eikichi-jét, akkor ezt a kérdést illetően kvázi ők lennének azok a testvérek, akiket annak idején ilyen-olyan okból elkevertek és külön-külön franchise-okba helyeztek, mert kimondottan hasonlítanak egymásra - az egy dolog, hogy a maguk furcsa, de őszinte módján segítenek másokon és megvan a maguk tapasztalata az életről, ha egyszer mind a kettőre igaz hogy emeletes dinka marharépák (főleg a kívülállók szemében), akik évről-évre dobogósok lehetnének egy "pofavágási" versenyen immár két évtizede.

Aioi Yuuko (Nichijou) - A Nichijou amúgy is flúgos világában mondhatni ő a "nép gyermeke" karakter, akivel a leghétköznapibb, de még így is "bombasztikusan eltúlzott" módon előadott problémákkal küszködik rendszeresen, mint például a fantázianévvel megvert kávéfélék nem ismerete a kávézóban, vagy elfelejteni készülni egy témazáróra.

Jean-Pierre Polnareff (Jojo's Bizarre Adventure - Stardust Crusaders) - A kis (egyenként kétajtós ruhásszekrény méretű) csipet-csapat bohóca és egyben legérzelmesebb tagja, akinek a WC-vel kapcsolatos problémák elkerülése éppen annyira nehéz dolog, mint a könnyei visszatartása, és emellett még úriemberként sem utolsó.

Sagara Sousuke (Full Metal Panic!) - Egy kicsit kilóg a sorból annak köszönhetően, hogy az amúgy is komoly és kötelességtudó természetére rátesz egy lapáttal a "neveltetéséből" következő kvázi képtelenség arra, hogy teljes mértékben be tudjon illeszkedni a civil életbe, de pont ez az, ami viccessé teszi a figurát, hiszen halálosan komolyan gondolja például azt, hogy egy iskolai szekrényben levélbomba lehet, amit egy *még* nagyobb bombával érdemes semlegesíteni.

Tanizaki Yukari (Azumanga Daioh) - Ha Onizuka a dilettáns, a diákjaitól látszatra semmiben sem eltérő viselkedése ellenére is képes nagyon jó tanító és ember lenni, akkor Yukari kis túlzással az antitézise a srácnak - tanár létére hellyel-közzel pont akkora léha, "győzelemre törekvő" csitri mint bármelyik problémás középiskolás, a vezetési tudásáról pedig azóta is legendák keringenek.
Kép Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Maradnék egy régi nagy kedvencnél, az Inu Yashás Tessaigánál. (Nem, nem "Tetsusaiga", az egy fordítási hiba volt!) Ez ugye nem más, mint Inu Yasha kardja, aminek nem csupán az az érdekessége, hogy egyfajta "limiterként" a benne lévő démoni vért tartja kordában, hanem hogy upgradelhető is. :D Mivel a legtöbb shounen sztoriban a fejlődés mindig úgy mutatkozik meg, hogy a főhős vagy az izmait, vagy a technikáit edzi és viszi őket egyre magasabb fokra, ezért üdítő változatosság volt, hogy a kard nélkül IY gyakorlatilag a Sankon Tessou-s "macskakarmoláson" kívül egyebet nem tud, viszont a kard segítségével már a manga vége felé 5-6 különböző "technika" közül válogathat. XD Szal a teljesség igénye nélkül volt itt Vörös Tessaiga, ami a gonoszok védőpajzsának átvágására született, aztán Gyémántpengéjű Tessaiga, aminek talán a pontos neve sem ez volt, de tökmindegy, mert ahogy már írtam korábban, gyémántszilánkokat lő ki, ami shiny, aztán Sárkánypikkelyes Tessaiga, ami ha jól emlékszem, az ellenfél démoni erejét "lopja el", vagy valami ilyesmi. XD Ráadásul igazi felhasználóbarát kardról beszélünk, ami csinos kompakt formában pihen a hüvelyében, amíg elő nem kell rántani, akkor viszont mérete kb. a triplájára nő. Mivel tudjuk, hogy az animékben a szereplő fegyvere egyben a péniszére is utal, mindenkinek meghagyom az esélyt, hogy maga vonja le ennél a fentinél a végkövetkeztetést. :lol:
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2526
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Eleinte csak a hülye shounen cuccokban gondolkoztam, aztán szépen beugrottak olyanok is, hogy Gutts óriáspallosa, Homura teljes arzenálja vagy a legnagyobb troll kardhüvely ever, á la Juuni Kokuki, de legyen Gilgamesh teljes fegyverarzenálja a megfelelő Fate cuccokból. Szimplán, mert jól néz ki egy helyen ez a sok szúró-vágó-bökő stuff és megfelelően badass módon használja őket, szal...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Junchi 2016.01.29. 14:45-kor.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Ennél a kérdésnél kénytelen vagyok elég sok példát behozni, mert mindegyiket nagyon szeretem valamiért (+ néhányról találtam a gépemen compilation artworköt is, szóval +1 ok). Sorrend teljesen random és mindegyik mellé érvényes a #shallowme hashtag.

Egyáltalán nem vagyok egy nagy fegyverfreak, de Henrietta Fabrique Nationale P90 PDW-jától (Gunslinger Girl) teljesen el voltam ájulva, leginkább emiatt a jelenet miatt. Plusz egy Amati hedegűtokban hurcolja magával. Bad. Ass.

Aztán félúton járok épp a Psycho-Pass nézésében, de egy olyan menő külsejű fegyverrel én is szívesen lennék nyomozó, mint a Dominator. Használni persze nem használnám, pedig nagyon kúl módon nyílik szét, amikor a kivégző mód aktiválódik.

A (látszólagos) mechák közül az EVA Unit 02 mindig is baromira tetszett, és a mai napig az általam ismert/látott mecha-dizájnok közül ezt tartom az egyik legmegnyerőbbnek + a rengeteg hátulütő mellett annyi király dolog van benne (AT mező, köldökkábel, gigászi fegyverek, egy csomó villogó kijelző, jár hozzá színes pilot suit stb.). Az epic jeleneteknél elfelejtettem megemlíteni, de Asuka harca az új generációs EVA-szériával is nagyon ott van - nemcsak az extrém durvulás, hanem sokkal inkább a jelenet érzelmi töltete miatt.

Ott van még az Excalibur és az Ea (Fate/cuccok), mert everything is better with beam wave swords. Az ufotable-féle adaptációkban kifejezetten tetszett, hogy az Excalibur tényleg hullámszerű energianyalábot lövell és nem ilyen generic egyenes fénysugarat, még ha dizájn szempontjából a kard Prototype-beli verziója vagy a másik rokon Caliburn sokkal jobban tetszik is.

A GitS-univerzum Logi-, Tachi- és Uchikomáit már egyszer méltattam korábban, de muszáj őket itt is megemlítenem, mert egyáltalán nem haragszom meg, ha valaki hozzám vágja őket. A frissebb élmények közül pedig Motoko nagyon részletgazdag mocija az, amire kér(d)és nélkül felpattannék (a csúcs pedig az lenne, ha amolyan Akira-féle hosszú és irányváltoztatást követő fénycsíkokat is húzna maga után).

Páncélzatok közül a Witchblade és a Cloneblade néven futó 6 másolata a nyerő nálam, amik annyira tetszenek, hogy csak ezek miatt még egy olyan óriási hulladékot is képes voltam végignézni, mint a Witchblade. A cenzúrázott TV-verzióban úgy tűnt, hogy ezek valójában majdnem egész testet fedő páncélok (=praktikusabbak), és jobban is tetszettek így, mint a DVD-kiadás alibi fémtangái. Habár nagyon értékeltem volna, ha az anime nem a rosszabbnál rosszabb fanservice-jelenetekről szólna (látatlanban is biztos vagyok benne, hogy tökéletes alapanyagot szolgáltattak a különböző image boardok hentai és fétis fanartjaihoz), de még így is igaz, hogy imo ezek a démoni külsejű tömegpusztító fegyverek megjelenés szempontjából nagyon kreatív módon lettek adaptálva a forrásképregényből. Kár, hogy kb. ebben (meg még egy meglepően korrektül prezentált érzelmi szálban) ki is merül a sorozat minden érdeme.
(Játék vállalkozó kedvűeknek: aki kitalálja a kép alapján, melyikük a legnagyobb pszicho a sorozatban és milyen feature alapján lehet erre rájönni, az kap egy virtuális pacsit. :D Hint: a DVD-verzióban lesz a válasz.)

Egy másik nagy favoritcsomag a Mai Otome Robe-jai, mert kialakítottak egy magical girlbe oltott érdekesebb páncélrendszert, amiből aztán vmi 40+ variációt tudtak összedobni azonos elemekből, és ezek az ugyanarra a logikára épülő dizájn-permutációk és a sentai legkülönbözőbb formái mindig is a gyengéim voltak (ld. Witchblade, EVA-modellek, Rean eggyel lejjebb stb. stb.). Talán Una Shamrocké a kedvencem, de tényleg van vagy egy tucat, amit még fel tudnék sorolni.

EDIT: Nagyon kimaradt, de a Mai Hime Childjai is abszolút ide tartoznak, különösen Hari, Gakutenou, Julia és persze Kagutsuchi. Állatos mechák ftw!

És akkor utolsónak egy jövőbeni terv: a Wings of Rean különösebben nem érdekel, de rovaralapú mechák katanákkal? Hell yes. És a hadihajók is nagyon elegánsak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wwhite 2016.01.30. 10:48-kor.
Válasz küldése