45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Animéből először is a Madokából
SPOILER
Homura időpajzsa, amiből az idő feletti hatalmát nyeri. Ez nem is igazi fegyver, hanem tulajdonképpen egy homokórába épített időmanipulátor-időgép, amiben egy hónap alatt pereg le a homok, és annak útját elzárva-megnyitva lehet megállítani-elindítani az időt. Ha a teljes mennyiség lepergett, az óra megfordtható, és tulajdonosa visszautazhat az időben egy hónapot. Emellett amolyan interdimanzionális raktárként is funkcionál, mert végtelen mennyiségű fegyvert lehet tárolni benne, ez a kettő együtt pedig igencsak ütőképes kombó.
Ha csak egy tárgyat lehetne választani biztos hogy ezt a kütyüt kérném,
SPOILER
a tér-idő feletti hatalom minden célkitűzés megvalósítását hihetetlen módon megkönnyítené.


A másik pedig a Psycho Pass-os Dominator, egyrészt mert rohadtul bejön a dizájnja, másrészt pedig mert többfunkciós fegyver, kábítástól kezdve ölésen át robbantásra való energialövedékekig mindenféle funkcióra alkalmas, és csak a tulajdonosa használhatja. Meg eléggé brutális is.

Ha mecha is számít, akkor valamelyik Evangelion, a wwhite által fentebb sorolt jóságok miatt, bár leginkább a 05-ös szériából az egyik darab, mert a fentiek mellett repülni is tudnak, kimeríthetetlen energiával rendelkeznek, és átalakítható fegyverük is van. De ugyanide tartozik a Code Geass-ból a Gawain, ami az első duplahadronágyú-hordozó a sorozatban, valamint a Guren legvégső verziója, a Guren S.E.I.T.E.N. Eight Elements, mert az összes CG-s mecha közül ez a legkirályabb az energiaszárnyaival, és az összes létező csúcsfegyverrel fel van szerelve, valamint megtartották az alapmodell legismertebb részét, a hadronvetős jobb karját is, természetesen rendesen felturbózva. Extraként adhatják vele a pilótáját is.

Mangából a csúcstartó a Tenjou Tenge szuperkardja, a Reiki. Egy átlag katanánál jóval hosszabb fegyver (nodachi), különleges ereje pedig abban rejlik hogy képes semlegesíteni az összes spirituális energiát. Alapállapotban egy sima kard, viszont ha a használójában megvan a képesség, a Reiki ereje rezonálni kezd vele, és elkezdi felhasználni az illető KI-jét. Viszont hatalmas mennyiségű energiát használ, és gyorsan lemeríti usere tartalékait.

Itt lenne még egy, de nem akarom ellőni Cruel elől :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Ha már fel lett hozva Guts pallosa a Berserk-ből, akkor én is felhozom válasznak, részben azért mert nagyon jól passzol mind Guts karakteréhez, mind az erejéhez a sorozaton belül: még a Berserk világában is egyedi az ahogy Guts kezelni tudja a böhöm nagy kardot, de ez mégsem jelenti azt, hogy *mindent* képes lenne legyűrni, ő is csak egy halandó a sok közül.

SPOILER
Jó példa erre a TV sorozat utolsó néhány része, ahol olyannyira elszabadul a pokol Griffith révén, hogy még a hatalmas kardot forgató, izomtömeg Guts is éppen hogy túléli az incidenst, de pont ez az apokalipszis az, ami NAGYON kiemeli azt a kettősséget, hogy hiába irrealisztikusan nagy a kard, ha egyszer Guts mégsem válik tőle legyőzhetetlenné.


Mechák tekintetében talán a Patlabor rendőrségi Laborjai azok, amik a leginkább kedvencnek számítanak nálam, pont azért, mert ezek a mechák nem lógnának ki egy "hagyományosabb" mercha környezetben sem, de abszolút illeszkednek a Patlabor franchise azon szándékához, hogy a mechák minél "reálisabbak" legyenek, vagyis hiába az impozáns külső ami egy rendfenntartó erőhöz kell, ha ezek a monstrumok így sem képesek teszem azt a repülésre, vagy az EVA-féle mozgékonyságra (függetlenül attól, hogy az EVA-k így is remek mechák), és a folyamatos karbantartást sem vetik meg. Az első movie-ban mutatkozott be egyébként az AV-X0, ami egyrészt egy új generációs Labor prototípus, másrészt a külső megtervezésénél direkt törekedtek egy félelmetesebb és futurisztikusabb kép megalkotására (annak érdekében ugye, hogy még inkább érvényesüljön a rendőrségi erők lelki hatása), és ilyen szempontból ez a dizájn is telitalálat szerintem, pláne a pajzssal a karján. Nem annyira "futurisztikus", hogy hirtelen elszakadjon a Patlabor realitiásától, de mégis megvan benne az a kiállás, ami egy új generációs robot frissességéhez illik.

(Ja igen, ha már mechák, akkor az FMP Fumoffuban Sousuke által használt "Bonta mechák" sem utolsók, hiszen ezek alapjában véve [ha jól emlékszem] a franchise világában használt Arbalest robotok kicsinyített változatai, amik olyan jól vannak álcázva, hogy a pilóta hangja a külvilág számára csak folyamatos "MOFFU!"-zásban merül ki, szóval a kabala szerep sem csorbul.)

Ha tankokról van szó, akkor a Dominion Tank Police Bonaparte névre hallgató tankja mindenképpen említést érdemel, hiszen ez a két személyes tank messze a legkisebb és -fürgébb a sorozat világában, annyira, hogy még a lánctalpa is "mozgékonyabb" mint bármelyik másik tanké. Aki egyébként játszott a Metal Slug sorozat bármelyik részével, annak ismerősként köszönhetnek vissza a címadó Slugok, hiszen a DTP Bonapartéja szolgált inspirációul hozzájuk.

És ha a jövőbeli "headsetek" számítanak ebben a kérdésben, akkor kiemelném a Rhea Gall Force főhöse (Sandy Newman) által használt darabot, ami egyébként az RGF előzményében feltűnt, Rabby által használt headset (középen) RGF-beli megfelelője. Már a Rabby által használt változat is tetszene (legfőképpen azért, mert tényleg úgy néz ki mint egy pár nyúlfül, és a szemvédő is ízlésesen "retro"), de Sandy-é annyiban jobb annál szerintem, hogy megtalálja a középpontot a karakter design érdekesebbé tétele és az OVA jövőképe között, plusz a lecsukott szemvédő is impozánsabb képet ad.
Kép Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Uhh sokat említettetek a kedveltjeim közül, szóval Gil fegyvereire, a Dominatorra (mert jól néznek ki^^), Homura felszerelésére (mert nagggyon hasznos és kreatív) és a Tessaigára (mert imádtam, hogy mindig fejleszti, és olyan emlékezetesek a képességei) lazán megy a +1. De az én igazi kedvenceim az alábbiak:

Kardok közül lássuk csak:
Sesshoumaru Tenseigája és Bakusaigája, Kenshin sakabatója. Mert annyira szééépek, ránézésre egyszerűek, de mégis egyediek.

Lőfegyverek közül Vash összes pisztolya és karja (különösen SPOILERKÉPEK: AZ übertápos, jöjjön egy kis manga változat is^^), továbbá Wolfwood keresztje!!!!

Mechák közül nekem a Macross átalakulós valkyrie-jeiből kéne egy, mondjuk Milia gépei (imádom, hogy vadászerepülő és robot formájuk is van, ahogy a rakétáikat is).
Plussz csatahajónak szintén innen a Batlle7-t (és annak ágyúja).

Egyéb felszerelésként pedig senzu és kapszulák a Dragon Ballból.^^
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Catrin 2016.01.29. 17:38-kor.
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Hikari »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Madoka íja (Mahou Shoujo Madoka Magica)
Chise (Saishuu Heiki Kanojo) :P
Haseo (.hack//G.U.) láncfűrész-kardja, meg úgy általában a felszerelése valamennyi formájában
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1646
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

A Fate szériából Saber Excaliburja és Gilgamesh fegyverarzenálja a két kedvencem. Előbbi nagyon látványos, főleg amikor Saber kihasználja a teljes támadó erejét. Talán a Zero-ban picit jobban bejött,
SPOILER
főleg a Caster elleni harcban, amikor üvöltötte a támadás nevét, abba beleborzongtam.
Egyébként ettől eltekintve is egy legendás fegyverről van szó, amit mindenki ismer, aki csak egy kicsit is megismerkedett az angolszász történetekkel. Gil fegyverei pedig látványosak és elég nehéz kitérni előlük, főleg amikor a szőkeség igazán belendül.

Aztán a Psycho-Pass anime fő fegyvere, a Dominator szintén bejön, nagyon jól néz ki és baromi hatásos. Már rögtön az első részben meggyőzött, amikor bemutatták, mire képes. Később persze még több funkcióját bemutatták, kábítás, energia, halálos lövés, tehát hasznos eszközről van szó. A legjobb, hogy csak a tulajdonosa használhatja, bár ezt is ki lehet játszani.

A Madoka Magica lányai közül használt fegyverek között több kedvencem is akad.
SPOILER
A legjobb egyértelműen Homura időutazós szerkezete, amivel ugyan csak egy adott időintervallumon belül utazhat, de még így is rengeteg felhasználási lehetősége van. Ráadásul még pluszban ki lett egészítve azzal, hogy korlátlan tárolási lehetősége van, tehát akármennyi fegyvert, vagy egyéb tárgyat el lehet raktározni benne. Homura ezt tökélyre fejlesztette, mindig csodálkoztam, amikor előhúzott egy újabb fegyvert, amire nem számítottam.
Aztán Mami szalagjai se kispályások, mármint képes volt megalkotni belőlük egy bazi nagy ágyút. :o


A Macross repülő és mecha között váltogatható harci járművei mindig bejöttek, mert éppen az adott harchoz tudják igazítani, hogy mivel támadnak. Hasznos kis cuccok ezek, főleg a háborúban.

Kedvencnek nem mondanám, de eléggé maradandó élményt okozott Yomi megszentelt, démonok ellen használható vasalója. :D Fogalmam sincs ezt hogy találták ki, de ütött rendesen.

Majdnem kihagytam, Yukine a Noragamiból. :D
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Már szinte összes jó cuccot felhoztátok, amit ide soroltam volna, mint a Tenseiga és Bakusaiga, amik szerintem százszor kúlosabbak voltak, mint a Tessaiga valaha is, vagy az Angel Arm és Cross Punisher, amikkel még a Dominator sem veszi fel a versenyt, vagy a kedvenc Puella Magink arzenálja, de kettő szerencsére kimaradt. :D Az első és abszolút kedvencem nemes egyszerűséggel

A PAPÍR.

Kép

Emlékszem, mikor először láttam a sorozatot animecsatornánkon. Úgy ültem le elé, hogy azt sem tudtam eszik vagy isszák, mire számítsak tőle. Aztán kaptam egy ilyen magánnyomozós, testőrözős történetet. Majd mikor előkerült a terrorista, és túszul ejtette Nenenét, valami szokatlan történt. Ahogy Anita kikukucskált a könyvrakás mögül, mintha az egész megdőlt volna és vissza. Először nem tudtam hova tenni, talán a kompozitorok basztak el pár képkockát, hogy bemozdult, mint a filmkorszakban. Aztán elszabadult a pokol, és megtörtént a fenti jelenet. Akkor és ott helyben köpni-nyelni nem tudtam, de azt igen, hogy a talán a legfaszább szupererőt láttam működni, amit ember kitalálhat, legyen szó Maggie gólemjeiről és egyéb készítményeiről, Michelle íjászatáról vagy Anita közelharcáról. Szóval nem csak a Papírnővérekbe, hanem a képességükbe is belezúgtam úgy egy rész alatt. Azóta sem nyűgözött le semmilyen képesség ennyire.

A másik kissésokkal földhözragadtabb, de annál romantikusabb.

Rózsaostor

Kép

Sokunk egyik első animés szerelménekkedvencének személyes fegyvere nagyban hasonlított Eclair rúzsostorához, mégis emlékezeteseb maradt, révén Kurama nem volt rest vele ellenfeleit kíméletlenül kivégezni. Ahogy a szerelem és szenvedély első számú jelképéből elegánsan kibontakozik ez a halálos fegyver, az azt hiszem a legmélyebb fanboyfangirl fantáziák tökéletes megtestesülése.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

(Mindenki olyan jókat ír! Nagyon megérte ez a kihívás Surci.^^)

23. nap - Kedvenc támadásod, amit valaki animében/mangában használt

- Kamehameha of course
- Sárkányiga^^
- Macross Canon hashan by Hayami ShoXD
- és az ÜBERELHETETLEN GOD FINGER SEKI-HA LOVE-LOVE TEN-KYO-KEN! by Seki Tomokazu & Amano Yuri X'D (videó minőségért sorry, de ez legalább japán, szebb verzsönben hirtelen csak eng dubbal találtam, ami felejtős-.-)


(Kövi fórum kérés amúgy egy "youtube beágyazós gomb" legyen!:P)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

23. nap - Kedvenc támadásod, amit valaki animében/mangában használt

Itt most sorolhatnám az epicebbnél epicebb támadásokat, de van egy, ami annyira a többé fölé tornyosul, hogy egyszerűen mindegyik kispályás ennek az egynek az elemi terrorjához képest. A Ranma 1/2 világában kell elmerülnünk, ahol szinte mindenből lehet harcművészeti ág. Láttunk harcművészeti korcsolyát, harcművészeti gimnasztikát, sőt, még az ilyen észjátékokból, mint a sógi vagy a póker is született Martial Arts verzió. Azonban még ezek is csak másodhegedűsök ahhoz képest, amikor az egyik részben egy Harcművészeti Ételkiszállító verseny közepébe csöppenünk. Tehát neked úgy kell megadott időre a célszemélyhez eljuttatnod az ételt, hogy közben a vetélytársaid igyekeznek azt kiverni a kezedből, esetleg téged likvidálni. Majdnem így végzi Tendo Akane is, akit a verseny eddig veretlen bajnoka kap el, konkrétan a ramentésztát hosszú Indiana Jones ostorként használva egyenesen a nyaka köré tekeri azt és azzal fojtogatja, mindezt méteres tésztaköteggel, amit távolról irányít sima evőpálcikákkal. Szerintem ennek a támadásnak nincs is konkrét neve, de ereje így is hatalmas, hiszen gondold el, milyen szinten pereg le előtted az életed, amikor épp az jut eszedbe, hogy "amikor anyám figyelmeztetett, hogy ne habzsoljam a sűrű tésztát, mert a végén még megfulladok tőle, szerintem nem így értette..." :lol: Nem is ragoznám tovább, aki harcművészmester, az bizony ilyen halálos technikák birtokában van és jobb, ha mindenki óvakodik tőle.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2526
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

23. nap - Kedvenc támadásod, amit valaki animében/mangában használt

Nem gondoltam volna, hogy valaha is előfogom szedni még a Bleach-cset, pláne nem, mint "pozitív" példát, de ide valahogy egyből az egyik legdebilebb karakter támadása ugrott be, amit vétek lenne nem jelölni. Charlotte Chuhlhourne-ról van szó és az ő Beautiful Charlotte Chuhlhourne's Perfect Stylish Dangerous Psychedelic Valuable Economical Continental Incredible Unbelievable Shining Attackjáról (a név és a támadás wikiről kopizva, ofc). Kubónak ilyen-olyan pillanataiban voltak egészen humoros megoldásai is, és bár ez a fickó overall rettenetesen idegesítő, de az idétlen harci stílusa azért emlékezetes maradt. xD
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

23. nap - Kedvenc támadásod, amit valaki animében/mangában használt

Ma legyen csak egy - ha már a tegnapi nagyon hosszúra nyúlt részemről, meg egy csomót tartogatok a badass jelenet/legjobb harc kérdésekre (ugye, Madoka crew?) -, és elöljáróban annyi, hogy nekem is pont ilyen problémám akadt:
Catrin írta:videó minőségért sorry, de ez legalább japán, szebb verzsönben hirtelen csak eng dubbal találtam
Szóval Urd az Ah! My Goddess! filmben használja a Destructive Thunder néven futó támadást, amiben kb. 8-10 méter átmérőjű villámok zuhatagát indítja el egy nagyon szép magic circle-ből. Angolul jobb minőségben (itt a szinkron szerintem teljesen okés), tré japán verzió. Támadások és offensive skillek terén mindig is Urd volt a legászabb a nővérek közül, de itt különösen kitett magáért.

Futottak még: April viharfelhője (Darker than Black), Kosagi "nektek kell íj? that's cute" támadása (Noein), World Shaking (Sailor Moon), Midori átalakuló és Spiral Dashelő mechája, Gakutenou (Mai Hime) + a Fate/mindenféle támadásai.

Napi trollkodás: Gay Bulge (Fate/abridged).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wwhite 2016.01.30. 16:45-kor.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1646
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

23. nap - Kedvenc támadásod, akit valaki animében/mangában használt

Tegnap kimaradt valami a fegyverek közül, ezért most a támadással együtt ide beteszem. A Valkyria Chronicles valkűr fegyverei és a sugárnyalábok, amiket ki tud lőni mindig lenyűgöztek. Talán azért is jobb, hogy most említem meg, mert a lándzsák és pajzsok igazán jól mutatnak, de valódi értelmük akkor van, ha egy valkűr forgatja őket, vagyis akinek a genetikai állománya ezt lehetővé teszi. Még egy seregnyi tankot is képes elpusztítani ez a sugár. :o Normál fegyvereknek vagy támadásoknak esélye sincs, robbanásokat is simán túl lehet élni a pajzs használatával.

Alapvetően amúgy főleg az elemi támadásokat bírom, azok közül is a víz- és jégmanipulációt. Sailor Mercury, vagy Sailor Neptune technikái már kiskoromban lenyűgöztek és ez azóta sem múlt el. Tudom, furcsa lesz, de a Narutot szintén beleveszem ebbe a kérdéskörbe, azért ott is tudtak jó kis technikákat felmutatni. Valamint a Rosario yuki onnája, Shirayuki Mizore sem maradhat ki, mert neki tényleg a lételeme a jég és hó, szóval elég sokféleképpen tudja irányítani.

Mami Tiro Finaleja is említést érdemel, tényleg remek felfejlesztése a muskétáknak.

Mangából majdnem az összes Alive karakter képességét, támadását fel tudnám sorolni, tényleg érdekesek lettek. :D Talán Hirose "void" támadása miatt esett le legjobban az állam,
SPOILER
az egyik fejezetben képes volt egy fél hegyet eltüntetni. :shock:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

23. nap - Kedvenc támadásod, akit valaki animében/mangában használt

Az a baj hogy a legtöbb ilyen "technikának" nincs neve, mivel leginkább képességek vagy jelenetek és nem konkrét támadások, mint pl. a scineram által tegnap emlitett ROD-os papírmanipuláció, a Nuczuróból (neröhögjetek! :D ) Gaara homokkal való bűvészkedése (utána dobtam is az egészet), vagy Suigintou fekete "ikersárkány"-szárnyai (Meimei) a Rozen Maidenből, úgyhogy majd a többit a fight-kérdéshez írom. Egyébként pedig:

Anime:

DBZ: Vegeta: Final Flash, főleg amikor először veti be Cell ellen
Dermesztő: Death Ball - annak is a Vegeta bolygó felrobbantásához használt verziója

Get Backers: Midou Ban - Jagan. Egy percig tartó illúzió, amit az opponens szemébe nézve lehet alkalmazni (mivel félig-meddig varázslat, így nemcsak egy emberre, hanem csoportra is alkalmazható). Tűzvész, földrengés, beomló mennyezet és hasonló "kellemes" élmények érik az embert a semmiből, de képes a legbelső félelmeket is felszínre hozni. Ezalatt bőven van idő a támadó padlóra küldésére - ha csak már maga a sokk nem üti ki annyira, hogy ezután Bannak semmi dolga nincs. És mikor az illúzió szertefoszlik, Ban-chan rendszerint megkérdezi: "Ugye csodálatos álmot láttál?" :D

Slayers: Giga Slave - A leghatalmasabb varázslat, ami a Rémálmok Urának erejét használja. Önerőből képtelenség megidézni, Lina is csak úgy képes rá hogy médiumként használja a Fénykardot vagy a négy Démonvér Talizmánt. Nagyon veszélyes, mert a legkisebb hiba esetén a semmibe ránthatja a világot (ami maga a Rémálmok Ura). Önmagában egy óriási fekete villámló plazmagömb, ami ugyanúgy használható mint bármelyik energiatámadás, az érdekes dolgok akkor kezdődnek amikor kicsúszik az irányítás alól... Ehhez képest a teljes vidékeket-városokat egy perc alatt elpusztító Dragon Slave olyasmi, mint gyertyaláng az erdőtűzben, vagy egy legókatona valamelyik Evangelion mellett.

Laguna Blade: Szintén a Rémálmok Urának erejéből merít, és csak a fenti médiumokon keresztül idézhető meg. Egy fekete, villámló árnyékpenge (miért nem találok ezekből jobb felbontású képeket?), ami a világon BÁRMIT képes átvágni, dimenziókat is. Óriási mennyiségű varázserőt igényel, úgyhogy még a médiumok segítségével is csak nagyon rövid ideig lehet fenntartani.

De bejött még a Blőcsből Urahara Kisuke zanpakutója, a Benihime (és annak összes támadása), a Yu Yu Hakusho-ból Hiei Kokuryuuha-ja és a Kenshinből Shishio Tsui no Hiken Kaguzuchi-ja és Kenshin ultimate technikája, az Amakakeru Ryuu no Hirameki is (ezeket mind fejből írtam LOL).

Manga: a GUNNM-ból Alita összes támadása a Panzer Kunst-al, ami az alaptechnikája, és főleg amihez a damaszkuszi pengének köze van. Itt tényleg nem tudok egyet kiemelni, mindegyik annyira epic, hogy sértő lenne a többire nézve.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

23. nap - Kedvenc támadásod, akit valaki animében/mangában használt

Nem egyszer hoztam fel már a Gunbuster-t válaszként (és még ki tudja hányszor kerülhet elő...), de az ötödik részben kivitelezett SUPER INAZUMA KICK mégis az, ami erre a kérdésre beugrik mint rögtön adható válasz. Az egy dolog, hogy egy böhöm nagy, szögecses talpokkal ellátott mecha vitelez ki egy rúgást az űrben egy hatalmas földönkívülin keresztül, de a két kivitelező szereplő üvöltései, plusz az ikonikus "Gainax-póz" azok, amik nálam *nagyon* eladják az egészet. Lehet, hogy nem a leglátványosabb technika animében, de már ez az egy támadás is jó leképződése annak, hogy a Gunbuster félúton tanyázik a shoujo és a "kiüvöltöm a tegnapi reggelit is" temperamentumú mecha sztorik között. És igen, nem véletlenül maradt nyomva a Caps-Lock a támadás nevének beírásánál.

A másik válasz abból a szempontból kacifántos, hogy a sorozat amiből származik bizonyos szinten mélyrepülést hajtott végre a második felében, és az azt kivetelező szereplő is gyengébbre sikeredett annál mint amilyennek szerettem volna (= Gunbuster-es Noriko és TTGL-es Simon gyereke), de mégis talán az OVA-ból származó Ultimate Graduation Ceremony a KLK leglátványosabbja, ami nem csak, hogy jobb színben tünteti fel Ryukot mint a sorozat második fele tette, de a franchise vizuális vonásait is az átlagosnál aktívabban vonja be, gondolok itt például a feliratozás használatára, vagy a szokásos "speedline"-ok szokásosabbnál is durvább megrajzolására. És habár nem feltétlen tenném 100%-ig egy kategóriába a Gunbuster duójával ha a GAR faktorról van szó, azért Koshimizu Ami is ki tudja üvölteni a lelkét, ha arra van szükség.

(maga a támadás gyakorlatilag a videó egésze alatt megy végbe, de direkt onnantól linkeltem be ahol érdemileg elkezdődik, és ez szerencsére pont a spoiler-esebb rész után történik meg)
Kép Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi

Fegyver: Gondolkodtam, hogy akármelyik Soul Eater fegyvert idesorolhatnám (Spirit különösen esélyes volt), de végül a Thompson tesók mellett döntöttem, mert lököttek is, jó párost (illetve Kid-del jó triót) alkotnak, és milyen menő, hogy egymást is képesek használni. :D

Kép

Felszerelés: Most nagyon elgondolkodtam, de szerintem maradok Doraemonnál. :D Cicc!

Páncél: Ez csak és kizárólag Alphonse Elric lehet. Bocs, Al!
Kép

23. nap - Kedvenc támadásod, amit valaki animében/mangában használt
Általában nem tartom ezeket számon, de most nézem a Blood Lad-et, és Hydra Bell képességét nagyon szívesen elfogadnám magamnak. *___* Ő aztán portálokban gondolkodik! :D Sajna csak egy poéngyilkos gifet találtam, ami használatban mutatja a varázslatát, itt lehet megnézni. :LOL:
De egyetértek, a papírmágia is nagyon király! *___*
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

18. nap - Kedvenc női mellékszereplőd animében/mangában
Rem Saverem: Nagyon keveset szerepel, de amiket tett vagy inkább, amiket mondott Knivesnak és Vashnak az az egész életüket és valamennyire az egész emberiségsorsát is befolyásolta, szóval itt a helye. A daláról nem is beszélve.
Nagyi a Summer Warsból. Asszem sokunk el tudna fogadni egy ilyen időskorában is aktív mindig tettre kész nagyit, akire minden helyzetben lehet számítani.
Olivier Mira Armstrong (FMAB): Erős, független, okos és szexi. Itt a helye arról nem is beszélve, hogy még Alxeot is képes volt lenyomni szóval nem kis pályás a hölgy.
Pinako Rockbell (FMA/B): Gyakorlatilag ő a testvérek nagyszülője és ő testesíti meg az otthon fogalmát a fiúknak. Bár kicsi, rengeteg erő szorult belé.Másrészt ő egy heroina

18,5 - Kedvenc szereplőd, akinek nincs neme
Az első kettő szereplőt azért írom le, mert bár van nemük, de mind kettőjük esetében kettéválik a nemi és a társadalmi gender az esetükben. Ezért teszem őket inkább ide, semmint a kedvenc férfi/női karaktered közé. Bár lehet, hogy ez csupán a részemről valami túlzó politikai korrekt hozzáállás vagy csak simán másképpen látom a dolgot.
Ruka Urushibara: Jó persze fiú, de azért volt lány is, így én őt unisex kategóriába sorolom, meg hát egyébként is kevés nála nőiesebb karakter van nála. Szerény véleményem szerint az egész Kőkapuban ő a legnőiesebb karakter (mármint viselkedésileg).
Genbatsu Edo (Tenpou Ibun: Ayakashi Ayashi): Jó oké férfi, de mint Ruka esetében nála is csak a természet játszik közben, mert egyébként egy igen kifinomult hölgyről van szó.
Mivel nem tudom, hogy mi a neme így ide teszem Boota-t a TTGL-ből. Ha ő nincs és az ízletes húsos kis farpofája, akkor a fiúk tuti nem jutottak volna semeddig sem.

19. nap - Leg "epic"-ebb jelenet
Millenium Actress: Igazából az egész film briliáns, de számomra ez a jelenet (és hát OMG a zene).
Egy másik Satosho Kon filmből a Paprika nyitó jelenete nagyon jól el van találva főleg, ahogy Paprika átváltozik (és hát OMG a zene).

20. nap - Egy szereplő, aki idegesít/unszimpatikus
Krilin (Dragon Ball): Ő a világ legerősebb embere és mindig-mindig csak és kizárolgosan nyervog mindenen. A küzdelmek esetében a legtöbbször odáig szokott eljutni, hogy „Áhh ez túl erős ellenfél adjuk fel a harcot és meneküljünk.” De még ezt is elnézném neki, ha lenne jellem fejlődése, de olyan nincsen neki (sőt bele gondolva csak Piccolo és Vegita voltak képesek ilyesmire ebben az univerzumban). Eltelik jó ég (meg talán Catrin) tudja hány esztendő a sorozatok alatt és semmit nem változik a tag, maximum táposabb lett, de szerintem az se látszik nagyon rajta. De ami leginkább kiakaszt vele kapcsolatban az az, hogy mindig ő fél a haláltól legjobban miközben tudja nagyon jól, hogy őt valahogyan mindig visszahozzák. Komolyan mindenki jobban járt volna egy hősi halál, de nem neki folyvást folyvást vissza kell térnie.
Genta Kojima (Detective Conan): Eleinte az egész ifi nyomozó csoportot rühelltem, de idővel sikerült kibékülni velük, de EZ a tag a mai napig a bögyömbe van. Hozzá képest még Krilin is egy hasznos tag. Genta azon kívül, hogy folyamatosan zabál (igen ő zabál) illetve a legelképesztőbb baromságokat hordja össze, semmit sem csinál. Vagyis inkább csinál, de bár ne tenné. Soha, de soha nem volt egy jó ötlete, a nyomozásokat kimondottan hátráltatja mindenkire féltékeny, aki 50 km-es körzetbe merészkedik Ayumihoz. De ami végletesen zavar az a folyamatos pofátlansága. Valahogy úgy gondolja, hogy neki mindenhez köze van, mindenhova bemehet, mindent csinálhat és mindent megzabálhat. Ja, igen és teszi ezt konstans üvöltözés mellett, a szótárából hiányzik a diszkrét halk beszéd. Így jobban bele gondolva nem is értem, hogy Conan miért nem lövi le a kis altatólövedékkel Gentat, komolyan mindenki csak profitálna belőle.
Életem során eddig egyszer fordult elő velem, hogy egy animét dobjak ez pedig a Kiddy Girl And volt. Egyszer már panaszkodtam róla, most nem teszem meg újból, de maradjunk annyiba, hogy ö… hogy ö… hamarabb fogom azt leírni, hogy szeretem Lightot semmint ezt újra nézném.

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd
Kazuma Kuwabara (YYH): Eleinte nagyon nem bírtam, de idővel jól hozta a szerepét és sajnáltam, hogy az utolsó sagara már nem maradt a csapattal, mert így jó pár poéntól lett megfosztva a néző.
Mori Kogoro (Detective Conan): Elég sokat bénázik, és amikor bénázik, azok poénosok, de számomra, amiért leginkább kiérdemelte, hogy itt legyen az a folyamatos csajozos bénázásai. Reménytelenül próbálkozik és a legtöbbször saját maga vett gátat a randiknak köszönhetően, hogy a sörikét jobban kedveli, mint az aktuális partnerét.
A komplett Nerima Daikon Brothers szereplő gárdának egy nagy köszönet jár. Mai napig ezt tartom a legpoénosabb sorozatnak.

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi
Bár a Trinity Bloodot nem szeretem, de Abel atya, amikor átváltozik, akkor egészen látványos fegyverzete van, ami szerintem követeli a helyét ezen a listán
A focilabda amivel Tsubasaék játszanak.
Varázsfelhő amivel Goku utazik (btw ez a későbbiekben miért tűnik el?)
A Kőkapu időgépe, szóval egy harminc éves számítógép és egy mikro :D kombojából a világ első időgépe. Nagyon komoly.
Bár nem vagyok egy Final Fantasy szakértő, de Cloud motorja szerintem igen csak ott van a szeren.

23. nap - Kedvenc támadásod, akit valaki animében/mangában használt
Mün tiara eksün
Byakuya: Bankaija: mert szép
Valamint ide kívánkozik Munszu hármas mahai pecsétje is és kisebb kompániája kompániája aki ilyenkor megjelenik.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára iskariotes 2019.04.27. 19:20-kor.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

23. nap - Kedvenc támadásod, amit valaki animében/mangában használt

Nos, kihasználva, hogy a shounenfag nem kötötte ki, hogy a támadás harc közbeni legyen, az első számú kedvencem! :dirr:

Mokkan fordulása (regény adaptáció)

Kép

Egyszerűen nem tudtam megunni, akárhányszor lőtte el a kiscsaj (inkább most írom őt, mint a 7. napon). Legyen az ellenfél fiú vagy lány, nem nagyon volt olyan kortársa, akit ne tudott volna vele beszivatni. Sajnos nem sok mozgókép elérhető meccseikről, de talán a lehető legjobbat sikerült megtalálnom. Egy napon még úgyis visszatérnek. :wink:

No Guard Attack (eredeti anime)

Kép

Tökéletesen illusztrálta az Aquarion Evol elborultságát és túlfűtöttségét a fenti kő-papír-ollóban kiteljesedő technika. Úgy tudom, hogy ez a támadás Evol eredeti volt, de mivel a Souseit a mai napig nem láttam, nem mondom biztosra. De az biztos, hogy elsőre letaglózott, igazi WTF did I just watch pillanat volt.
Szóval ott kezdődött, hogy Jin lövéseit el kellett kerülniük, ehhez viszont akkori állapotukban nem volt elég a mecha manőverezhetősége. Erre találta ki Zessica, hogy a ruhájuk letépésével közvetlen kapcsolatba kerülnek a környezettel, ami megnövelné az érzékenységüket, és így jobban mozoghatnának. Ha már előállt ezzel az őrültséggel, nyilván Zessica kezdte a sort, őt Amata is hamar követte, végül a reluktáns Mikono is csatlakozott hozzájuk az addig szexuálisan legtúlfűtötebb GATTAIban. Hevességük még társaikra is kisugárzódott, vagy éppen zavarba ejtette őket. Egyesülésük aztán meghozta végképp agyeldobós gyümölcsét.

Kurama vs Roto (manga adaptáció)

Korábban már írtam idősebb Toguro leszámolásáról, de korábban volt Kuramának egy hasonlóan epikus pillanata, mikor a Dark Tournamenten egyik ellenfele túszulejtette anyját. Így gyakorlatilag védtelenül kell tűrnie a pofonokat, miközben ő csak egy kavicsot pöckölt Roto felé. Csakhogy ezzel a figyelemeltereléssel észrevétlenül bejuttatta Roto szervezetébe kedvenc virágait, amelyek testében szétterjedve megdermesztették azt, így nem tudta a távirányítót kezelni. Ezek már csak egyféleképpen érhetett a harc véget, a csaló egy gyönyörő virágcsokorba borulva távozott az élők sorából.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Anime

Berserk
SPOILER
- Eclipse. OMFG. Az az pillanat úgy konkrétan háromnegyed óra, máig az egyik legmeghatározóbb animés élményem, akkora trauma volt hogy azóta se tudta überelni semmi, filmben, könyvben sem, pedig túlvagyok már néhány Stephen Kingen és Lem-en is (filmben talán a Hetedik vége ütött hasonlót, de az nem tartott ennyi ideig). A Berserk az első animéim között volt, azt hiszem 17 évesen láttam először és hát... aztakurva. Persze, mivel az utolsó utáni epizóddal kezdődik az egész, sejtettem hogy valami történni fog, és hogy Griff lesz a hunyó, de hogy EZ lesz, arra álmomban nem mertem még gondolni se. Ahogy az egész sztori folyamán építik fel a karaktereket, megkedveltetve a nézővel őket, főleg Gatts-ot és Caskát (akinek még a seiyuu-ja is Miyamura Yuko akárcsak Asukának, nehogy egy kicsivel is könnyebb legyen...), de azért én Judeau-t, Rickertet és Pippint is bírtam, sőt még Gorkus is poén volt a maga zsörtőlődős módján... hogy aztán a végén Griff mindenkit odadobjon a démonoknak, ráadásul mindezt azért mert Ő elcseszte az egész tervet a hülyeségével. Oké, így visszagondolva voltak előjelei a dolognak, pl. Zodd jóslata, a Behelit, vagy a monológok a hatalmas álomról, amiért semmi nem drága, de hogy így legyen vége... Eleve a másik dimenzió meg az egész környezet, a GodHand manifesztációja, ahogy Griff rábólint az áldozatra, ahogy Isten Keze markába zárja és kezdetét veszi az átalakulás, miközben Gatts egy késsel próbálja kiszedni onnan, közben meg a GodHand-tagok szórakoznak rajta, ahogy mindenkit élve felfalnak a démonok, amikor Judeau hiába mentené Caskát, nem lehet kijutni ebből az elátkozott dimenzóból, és ahogy még az utolsó késével is Caskát védi, de hiába... Gatts gigászi egyszemélyes küzdelme a démoni hordák ellen, és végül a születés... Ahogy egyszer csak minden szörny megdermed, Isten Keze kinyílik, Femto pedig mint démondenevér felemelkedik, majd leszáll Gatts elé, kinyújtja kezét szolgái felé, azok pedig átadják neki Caskát. És ahogy Gattsnak végül leesik hogy mi ez az egész, hogy ez Griff választása és ahogy Caska "megerőszakolása" közben végig őt nézi azzal a rezzenéstelen, fagyott kék szemével, hogy tudatosítsa benne: ez neki szól, és nem Caskának, aki továbbra sem érdekli egy kicsit sem, Gatts meg közben a saját karját vágja le hogy elérhesse őket, de hiába. És miközben megy ez a teljesen szürreális gyilokfeszt, a lehető legütősebb zenével a háttérben, Void és Slan a barátságról, az áldozat szépségéről és a születés csodájáról elmélkednek, de mindezt olyan vérfagyasztóan cinikus módon hogy az embernek teljesen megáll az esze... És vége. És ez a vége... DE ÍGY NEM LEHET VÉGE BASSZAMEG! De mégis ez a vége, nincs több rész, és ami utána jön azt már láttam az elején...

Gyerekek, most őszinte leszek: teljesen kikészültem tőle, napokig csak kóboroltam összevissza mint valami holt lélek, és azon kattogtam hogy ilyen van, ilyen szemétség létezik és hogy ennek miért ez a vége... Rendesen meglátszott hogy kivagyok, nem volt étvágyam, harapófogóval lehetett két szót kihúzni belőlem. Anyámék, tesóm meg a barátaim és az osztálytársaim is észrevették, kérdezték is hogy mi bajom van, nem szoktam ilyen lenni. Dehát elmagyarázni ezt nem lehet, mégis mit mondtam volna? Hogy néztem egy rajzfilmet aminek a végén meghaltak a szereplők? Úgyhogy elütöttem annyival, hogy "olyasmit láttam amit nem kellett volna" aztán gondoljanak amit akarnak. És akkoriban nem volt otthon internet, meg "óó hát a manga pont ott folytatódik, majd mingyá leszedem aztán lássuk ki élte túl és hogy áll bosszút Gatts a rohadékon", nem volt még meg az Usteam ftp manga-szekciója sem. Úgyhogy ez volt a vége. Talán ezért is gondolom hogy ez az anime így teljes, így kerek egész, mangától és egyebektől függetlenül. De a mai napig, ha újranézem ezt az egyébként zseniális cuccot, ugyanúgy keserű szájízt hagy, még ha messze nem visel meg annyira mint elsőre.

Aki látta ezt a cuccot, kit hogyan érintett a dolog? Hogy én reagáltam-e túl még anno, vagy másokat is kiütött, esetleg csak felhúzták a szemöldöküket rajta, vagy még annyi se, megvonták a vállukat és kész? Ha nem is ide, a topicjába írjatok nyugodtan pár sort. Tényleg érdekelne.


End of Evangeion
SPOILER
- Asuka halála. Na ez meg a másik, az egész Evangéliumból a legkedveltebb szereplőm, első waifum, akit a majd' egy éves folyamatos NGE-zés közben (2-3 hetente 2 epizód, minimum 2naponta újranézve, elemezve, stb...) finoman szólva is nagyon megszerettem, és aki képes volt egymaga majdnem elintézni a teljes 05-ös szériát, hogy így érjen véget... Ugye az EVA-pilóták idegrendszere össze van kapcsolva a mechával, magyarul érzik azt amit az EVA sérülésként elszenved. Na ezek után a 05-ös széria szó szerint élve felfalja és kizsigereli a magatehetetlen EVA-02-t, amit Asuka a pilótafülkében végig érez. De még utána sem elég, a magasba emelkedő Evák után nyúl utolsó erejével és dühével, aztán jön az első lándzsa... utána meg a többi. És a végén még odaszúrnak egyet hogy a néző teljesen biztos lehessen a dologban. Szal ez is egy olyan pillanat volt amikor azon agyaltam hogy érdemes-e még néznem ezt tovább, mert ha már Asuka is így végezte, akkor ebből már semmi jó nem fog kijönni. Azért a legvégén Anno visszaadta őt, kérdés hogy mennyire járt jól ezzel (+ az extraként kapott Shinjivel)... De ekkor még nem vesztettem el a hitem az emberiségben, mert a Berserk csak egy hónap múlva következett.


Noir:
SPOILER
A két lövés a végén. Sokáig nem hagyott nyugodni, de sajna nem jutottam más következtetésre Noir-fan haverommal a tizedik belemagyarázós átbeszélés után sem, mint hogy azok bizony azt jelentik amit. Bad end.


Haibane Renmei:
SPOILER
Rakka ellöki Rekit a vonat elől. Ez is egy olyan pillanat, amire szerintem örökké emlékezni fogok, de a jó értelemben. Egyébként a Haibane utolsó epizódja nagyon be tudja trollolni az embert, mert azt hisszük, hogy 12 ep. vége, Rakkával minden oké, lesz valami limonádé ending a hátralévő egy részben aztán hurrá, láttunk egy kerek, szép kis animét. Erre az alatt az egy rész alatt úgy elborul hogy komolyan azt gondoltam valami szörnyű endet fogunk kapni, főleg hogy Reki szárnyai egy pillanat alatt elfeketedtek, aztán az a szöveg amit levágott Rakkának és kizavarta a szobából... Nem sejtettem hogy ilyen gyorsan döntésre fog jutni Rakka és visszamegy érte, ő meg az utolsó utáni pillanatban fog rájönni, hogy segítségre van szüksége... Huh. Épp hogy csak megúszták/megúsztam, nem sokon múlott, viszont annál nagyobb volt a katarzis. De komolyan nagyon paráztam, nehogy a megint beszedjek valami olyan endinget amitől kibuknék, mert akkoriban még azért máshogy reagáltam le az ilyesmit, főleg hogy a fentiekkel együtt ez is az első 20 animémben szerepelt.


Fene tudja, talán azért szeretem ha az anime azért néha serious business, mert az első élményeim közül ezek vésődtek be a legjobban, ilyesmikért kezdtem animézni, és nem mondjuk a Ranmás hülyéskedésekért (cím hasraütésszerűen jött, senki fan ne sértődjön be).

Manga: mert ilyen is van ám! Szerintem röhögni fogtok, de I"s:
SPOILER
ch50 vége, amikor Ichitaka nagy nehezen és komoly előzmények után rájön, hogy mégis Itsukit szereti, és be is vallja neki, de Itsuki meg ekkor közli hogy komoly felkérés kapott Amerikában egy filmes díszlettervezői munkára, és elvállalta, ezért visszautazik. Ráadásul ő azt az Itchitakát szereti, aki mindig Ioriba szerelmes, így ha járnának, az már nem lenne ugyanaz... És elmegy, otthagyja a nagy nehezen a vallomását megszülő Ichitakát és ennyi. Ezen is sikerült rendesen kiakadnom, persze a sokadik love-shounen után tudja az ember hogy ez egy szokott plot device, de az I"s nekem az első volt, ráadásul korban is olyasmi voltam mint a főszereplők, szal nem volt nehéz beleképzelni magam a helyükbe. Ráadásul ez is egy szép éjjeli maraton végén ért, mikor vége lett a fejezetnek, pont akkor kelt fel a nap (nyár volt, 6 óra körül lehetett), én meg írtam egy papírt anyáméknak "hogy elmegyek, majd jövök valamikor", aztán kimentem a szobából, ki a házból, ki az utcából is, elmentem sétálni, körbejártam az egész külvárost, körülötte lévő földutastól-mindenestül, aztán leültem a patak partjára, elszívtam egy cigit és olyan szomorú hangulat tört rám hogy elment a kedvem mindentől. Valamikor délután keveredtem haza, amire kicsit kitisztult a fejem, tisztára mintha velem szakított volna valami gyerekkori szerelmem.


Most így visszagondolva már vicces, hogy ilyen reakciókat tudtak az ilyen izék kiváltani a hülyegyerek fejemből, de ha ezek nincsenek, akkor nincs meg a feeling ami berántson az animangók világába, szal azért örülök hogy sikerült megragadniuk, bármilyen szar érzés is volt akkoriban.

Uh, megint jó bő lére eresztettem a sok hülyeséget, de itt úgy érzem, nem lett volna teljes ha nem írom le így az egészet, mert ezek a legmeghatározóbb pillanatai animés pályafutásomnak. Már ezért megérte ez a challenge, van egy jó kis terápiás topic, ahol kiírhatom a baromságaimat, lehet utálni akit rühellek és fankodni azokra akiket szeretek anélkül hogy OFFtopic lenne. :D Ha vége, majd visszavedlek KOMOLY, MEGFONTOLT, FELNŐTT elemzővé, addig meg ezvan :P
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Na jó, egy rövide, nincs időm rá de azért...

21. nap - Kedvenc bolondos, viccesen béna, fura (goofy) szereplőd

Mankanshoku Mako a KlK-ből. Furcsa, hogy nem is a hülyesége számomra a legfontosabb pontja. Viszont amikor megjelent a nagy pozőr névjegy-felirattal, hogy "proud underachiever", akkor kezdtem felnézni rá. Igen, ez a csaj valahol én vagyok, vagy szeretnék lenni, nekem is ezzel a határozottsággal kell viselnem, hogy mennyire sz@r vagyok abban az ezoterikus izében, amitől a 21. századi kapitalista társadalomban valaki sikeres lesz. Magam vagyok a megtestesült antikarrierizmus. Sokkal hasznosabb vagyok a világnak (vagy legalább károsabb, egyre megy), ha nem a létfenntartásomra pazarolom a kétes képességeim. És ő mindezt már a maga zsenge korában tökélyre fejlesztette. Szóval Mankanshoku Mako for president.

19. nap, Epic jelenet (bocs, nincs a clipboardon)

Hát persze hogy Madoka Magica.

SPOILER
Homura vs. Walpurgis. Mert rohadt epic, I mean hatalmas erőfeszítés, óriási arzenál, Homura mindent megtesz, ami telik tőle, és hogy! Aztán annyit ér el vele, hogy újra agyonverik egy épülettel. Még azon a gondolatsoron is elindított, hogy szerencsétlennek mennyire sok ez egyedül, igenis segítségre van szüksége, Reki effektus. Ja nem, ez legalább egy résszel korábban volt. Nem baj, tökéletesen ide illik.


Komoly arculcsapás az a jelenet, és a zenei aláfestés még jobban aláemel.

18.5. nap, Nemtelen kedvenc

Hát, a Stein's gate-es Ruka-kunt lelőtték. Ő az igazi gender fluid karakter, aki szó szerint is váltja a nemét. A bemutatkozó jelenete pedig, ahogy Okarin bekonferálja, ma is a fülemben cseng. Daga otoko da! :lol:

Viszont ha szó szerint akarom nézni a dolgot, Migi a Kiseijuuból jött, látott, győzött. Kedves alien, a puszta véletlennek köszönhetően viselkedik barátságosabban, mint mondjuk Kyubey. De ne lőjetek le semmit, még csak a közepén tartok!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6177
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

A Fullmetal Alchemistben (mindegy melyik verzió, a simában és a Brotherhoodban is egyaránt benne van) Shou Tucker "magánakciója", amikor
SPOILER
alkímia segítségével a saját lányát, Ninát és a család aranyos bernáthegyijét, Alexandert "összeolvasztja" egy mutáns kimérává, mindezt azért, hogy továbbra se vonja meg tőle az állam a kutatási pénzt. (Fun fact: pár évvel korábban is eleve csak azért került a rivaldafénybe, mert a feleségével csinálta meg ugyanazt....) A jelenet önmagában véve is sokkoló, ahogy a kiméra beszélni kezd Edwardhoz és abból esik le úgy a karakternek, mind a nézőnek is, hogy mit csinált ez az állat, viszont amitől még durvább lesz az egész, hogy semmilyen előjele nincs a dolognak. Tucker teljesen normálisnak tűnik, aki szereti a lányát és törődik vele, semmiféle gyanús jel nincs arra nézve, hogy itt valami nagy szemétség készül, illetve ez a fordulat még az FMA-nak abban a korai szakaszában következik be, amikor az ember egy tök átlag shounennek gondolja, amiben jellemzően eleve senki nem hal meg, de legalábbis nem ilyen brutális, értelmetlen, kegyetlen módon. Aztán jön az "ütés"...
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2526
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Gantz anime, 21. rész: Szóval igen, sok minden rosszat el lehet mondani erről a cuccról is (a mangájáról meg aztán oldalakat lehetne írni), de nekem ez volt az egyik első feliratos, letöltött animém, az utolsó 4 részt leszámítva a mai napig szeretem. Ennek legfőbb oka a harmadik alien hunt, mikor a hús-vér Buddha-szobrokat kell legyilkolniuk.
SPOILER
Mikor már azt hitték, nagy nehezen lenyomták a zöldet, meg a pirosat, jönnek a kisebbek, aztán az óriási, végül a százkarú dög, aki savat löttyint, időt forgat vissza és egy lézerrel vagdalja ketté a delikvenseket, akiket még a supersuit sem véd meg ettől. Eszméletlenül unfair és kilátástalan az egész vadászat, aminek meg is lesz az eredménye: sorra elhullik AZ MC-n kívül minden fontosabb karakter, ráadásul nem is lassan vagy fájdalommentesen. A legdurvább talán Katou halála, aki nagy nehezen legyőzi a fődögöt, de az az utolsó erejével még pont szíven tudja szúrni. Kurono az egyetlen, aki végül megmarad, ráadásul a Gantz még jobban kiszúr vele, mikor a pontozásnál kerek 8 ponttal jutalmazza, holott a legbrutálabb ellenfeleket terítette le. Mindenesetre ez a "kaland" nagyon megmaradt nekem, amihez sokat hozzátett a kiváló OST.
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Az Asuka vs új EVA-széria harcot már említettem, de ide is muszáj bedobnom, mert sokkolónak nagyon is az volt, bele is égett a retinámba/emlékezetembe. EDIT: most látom, hogy Surci is írta már fentebb, csak nem vettem észre, de az ott leírtakhoz csak csatlakozni tudok.
SPOILER
Egyrészt nyilván borzasztó naturális, ahogy Asuka - látszólag - széttépi az EVA-kat, de aztán amit meg vele csinálnak... o_____o Plusz érzelmileg is nagyon durva, mert Asuka minden magával cipelt lelki cucca előtör és teljesen loses it.

Madoka:
SPOILER
Mami vs Charlotte. Oké, azt tudtam előre, hogy vmi dekonstruált magical girl lesz ez, de na, van egy diadalittas és genki harc, megy a Credens Justitiam, az übercute Mami curbstompolja Charlotte-ot... aztán BANG. Rögtön a harmadik részben. Ráadásul ahogy Charlotte rázza Mami élettelen testét... o_____o

Steins;Gate:
SPOILER
Mayuri első halála a 12. részben. Az egész jelenet, hogy Moeka lövi le, Okabe rimánkodása, a tekintetek... gyomros. o_____o

Fushigi Yuugi:
SPOILER
Megint van egy genki genki rész (talán valami fesztiválon nyomatják a főszereplők a fillert), az eddigiek sem jeleznek semmi ilyen durvulást, aztán Tamahome nevetve hazaér... a családja meg vérbe fagyva, köztük mind a négy kistesója, akik közül a legidősebb sem lehet több 8 évesnél. o_____o

SPOILER
És még ennél is sokkal jobban: Nuriko halála. Megint az, hogy az ember nem számít rá, mert egészen addig egy sztenderd shoujo fantasy romance a történet dramaturgiája, amiben azért a szerelem erejével mindig megoldódnak a dolgok, a főszereplők úgysem halhatnak meg, a status quót nem írjuk felül, de aztán... Pedig az utolsó pillanatig reménykedik az ember és nem akarja elhinni, hogy ez a vég Nuriko számára. Ez az első komolyabb emlékeztető, hogy itt bizony háború van Konan és Kutou közt, és a háborúban áldozatok is vannak, ami alól a seishik sem kivételek. És még ha szépen el is búcsúztatják Nurikót, de nagyon fájdalmas a halála, avagy Ashitare több ponton átszúrja a tüdejét. o_____o

X/1999:
SPOILER
Nem találtam meg a konkrét jelenetet, de amikor először kiderül, hogy az ártatlan és az Égsárkányok legnagyobb támogatójaként bemutatott Hinotónak van egy gonosz személyisége, aki titokban azon mesterkedik, hogy a "jófiúk" elbukjanak. Amolyan igazi mole, és teljesen váratlan. The reveal! Valami olyasmi rémlik, hogy "Kérlek, Kamui, siess. Nagyon siess. [evil grin]", de már ezer éve volt, hogy láttam, szóval lehet, hogy rosszul emlékszem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára wwhite 2016.01.31. 20:51-kor.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1646
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Mahou Shoujo Madoka Magica 3. rész vége -
SPOILER
Én ebbe az animébe ajánlás miatt vágtam bele, mindenki oda volt tőle és mivel gyerekkoromban hatalmas Sailor Moon rajongó voltam, gondoltam kapok megint egy tipikus magical girl animét. Ezt persze nem bántam volna, sőt az opening olyan kis vidámra sikerült, hogy azt hittem semmi félnivalóm nincs. Persze számíthattam volna rá, hiszen már az elején is kicsit sötétebb tónust ütött meg a sorozat. Aztán bumm, jött a 3. rész vége, amikor elkezdtem gondolkodni, hogy talán a végére nem marad szereplő. Nálam azért ütött ekkorát, mert a részben végig ment az epic harc, Mami brillírozott, a zene még jobban kihozta, hogy mennyire ügyesen harcol, tehát egyáltalán nem erre számítottam. Utána jött a fordulat, Mami fejét pedig Charlotte kezdte el csócsálni. Brrr! :o


Steins;Gate -
SPOILER
Tudom, már előttem korábban egy másik válasznál, de Mayuri halála teljesen lesokkolt. Itt se számítottam rá, hogy ennyire sötét fordulatot fog venni a sztori, mert előtte csak Kurisu haláláról tudtunk, viszont arról se sokat és aztán azt szépen el is törölték az új idővonal létrejöttével. Mellesleg Kurisunak "csak" a holttestét mutatták, míg Mayuri esetében láttuk, ahogy Moeka fejbe lövi. Aztán amikor Okabe próbálkozik helyre hozni, de az idő regenerálja magát és soha nem engedi, hogy megmenthesse Mayurit, szóval újra, meg újra át kell élnie a halálát. Csodálkozom, hogy Okabe nem omlott össze előbb.


Tengen Toppa Gurren Lagann 8. rész -
SPOILER
Olyan szerencsés vagyok, hogy ezt se spoilerezte le nekem senki, vagyis első kézből tapasztalhattam meg a hatását. Azért nem a szomorú halálokhoz írom, mert bár tényleg megrendített, álmomban sem gondoltam rá, hogy Kamina meg fog halni. Értem én, kellett egy nagy löket Simon karakterfejlődésének, de azért na. Mondjuk azt el kell ismerni, hogy Kamina még meghalni is epicen tudott.


Berserk -
SPOILER
Nekem nem azért feküdte meg a gyomromat, mert démonok jöttek elő a végén, hanem a karakterek halála miatt. Huszonrész alatt nagyjából sikerült a kis csapatot megkedvelnem, végre láttam tök jó csapatmunkát a harcok alatt. Erre majdnem az egész gárdát hazavágták, ráadásul Griffith árulása miatt, akit ezért annyira jó gyűlölni. Arra számítottam, hogy ő esetleg ellenségként végzi, csak ez így ez kicsit sok(k) volt.


Valkyria Chronicles -
SPOILER
Selvaria megmutatja, hogy mire képes a valkűrök ereje, de Faldio csapatát inkább ki kellett volna hagyni ebből. Tudom, nem sok szerepet kaptak az animében, viszont engem baromira sokkolt az emberek halála. Azzal még rátettek egy lapáttal, hogy mutatták Ramalt mosolyogni, amikor belelökte Faldiot az árokba, megmentve őt a sugártól. Majd a rész végén Faldio előmászott, végignézett a csatatéren, ahol szó szerint csak a kopár föld maradt. Nem tudta felfogni elsőre, hogy mi történt. Bevallom, én sem.


Mangában is voltak sokkoló pillanatok, bár abból az olvasott mennyiség miatt jóval kevesebbet tudok felhozni.
Kiseijuu -
SPOILER
Mert ezt a cuccot nem lehet elégszer felemlegetni, de hát na, ami tud, az tud. Ez egy folyamat volt tulajdonképpen, ami több jelenetből állt. Az első, amikor a balesetet szenvedett parazita levágta Shinichi anyjának a fejét és bele költözött. Oké, már akkor kezdtem sejteni, hogy itt könnyedén eldurvulhatnak a dolgok. Aztán persze erre rátettek még egy lapáttal, amikor konkrétan a parazita elment Shinichiék lakásába, ahol szembe találkozott a fiúval. Migi persze próbálta figyelmeztetni, hogy aki Shinichi előtt áll, már nem az édesanyja, de az érzelmei miatt nem figyelt rá. És akkor megtörtént a szíven szúrás, ami még fájdalmasabb volt a körülmények miatt.
Persze azt hittem az animében már közel sem fog ennyire megérinteni, mert fel voltam rá készülve, de jó nagyot tévedtem. Másodjára is ütött rendesen, de nem pozitív értelemben.


Shingeki no Kyojin -
SPOILER
Eren Armin után ugrik az óriás szájába, kihúzza a barátját, majd amikor megpróbálna kijönni, a dög leharapja a kezét és lenyeli. Még felocsúdni sem volt időm, annyira gyorsan történt. Persze, lehet rá mondani, hogy hatásvadász, meg igazából nem lett komolyabb következménye és csak egy shounen, viszont pont a műfaja miatt nem vártam volna ilyet ettől a cucctól. Emlékszem, pont éjjel olvastam ezt a fejezetet és még ráhúztam egy jó fél órát, hogy kiderítsem mi lett ennek a vége. Őszintén, eszembe jutott az is, hogy Eren tényleg meghalt, mert akkor még utalás szintjén sem emlegették fel a shifter képességet. Ugye eleve az ő visszaváltozása indította be az agyalást, miszerint vannak olyan emberek, akik titánná tudnak változni.
Az animében erre még rá is tettek egy lapáttal a zenével, meg Armin ordításával, nagyon jól csinálta a seiyuuja.
Aztán a legutóbbi fejezetben kiderültek Marco halálának körülményei, na ott is eléggé lesokkolódtam.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Jajj, ez a sokkoló szó nem igazán jellemző rám, de nézzünk pár talán annak mondható példát:

Rui említett Valkyrie jelenete kissé nálam is ilyen, de azt már ellőttem a kedvenc jeleneteknél, inkább szimplán oda passzolt.

Fafner: Ezen akadtam ki a legjobban, mert vártam valamit, hogy bekövetkezzen, mert annyira egyértelmű volt és jön a pillanat, és tudtam, hogy bekövetkezik, erre mégis bejátszanak egy meglepetés kártyát, ami hat keményen egy pillanatig, aztán ezt a kártyát olyan erővel zúzzák porrá, hogy az embernek a pofája leszakad, még úgyis, hogy ugye tudta és várta, hogy ez lesz. Szóval anyátokat Xebec! Csak sikerült valami egészen rövid, de annál szemetebb jelenettel engem is kizökkenteni. XD Konkrétan a jelenet:
SPOILER
Michio halála. Várom, hogy most beteljesül a deathflag, itt az idő, szoros és kilátástalan a küzdelem, mindjárt robban, gondol a nőjére és a születendő gyermekére, remek búcsú pillanat, még be is nyögi, hogy ő nem veszít és túléli, erre katapultál. Basszus. Tényleg. Még tud katapultálni. Mi ez már, hogy nem itt hal meg? OMG, miért nem? Úgy kéne, hogy meghaljon! De nem fog, ez annyira tök jó, lehet még a végén túléli a sorozatot is... Nos, aha, mindez lejátszódik az ember fejében fél másodperc alatt (nem hazudok, ennyi), majd leesik a tantusz, hogy hiába katapultált, mert az ellen mecha, akibe már pont beoltotta a megsemmisítő támadást az elkapta. És nem ereszti. És együtt válnak semmivé. Hát igen, mindez lezajlott maximum 2-3 sec. alatt. Miért is gondoltam egy ezred pillanatra is, hogy túlélheti? Pedig ez van: sikerült ennek a jelenetnek ilyen hirtelen érzéseket hoznia. Suck.


Steins;Gate:
SPOILER
Yup, Mayuri első halála nálam is ütött.


Fighter G Gundam legvége XD
SPOILER
különösen az általam előzőnap említett támadás, mint tetőpont.
Egyszerűen annyira hülyét kaptam a résztől, el sem akartam hinni, hogy mekkora finish zajlik, ráadásul ennyire betegen!XD Zseniális! (Pedig olyan unalmas és vacak az a sorozat.)


Macross legemlékezetesebb része, ami epicsége mellett viszonylag sokkolt is engem. XD
SPOILER
- Max&Milia hirtelen esküvője, főleg ahogy vonulnak a mechák között...

Kész voltam tőle totálisan.

Surci írta a Noir végét, ami engem nem sokkolt le, de máig az egyik kedvenc jelenetem, írtam is ott. Viszont egy nagyon hasonlót mondanék. Szóval, ami nála a Noir az nálam a Flag. Igazából el sem akartam hinni, vissza kellett néznem a dolgokat, hogy biztosra vegyem. Nagyon váratlanul ért, és nagyon nem tudtam eldönteni, hogy ez most így nagyon erőltetett és mű hatásvadászat vagy találó zárás. De minden unalmas dolga ellenére annyira jól tálalták ezt az animét, a végét pedig különösen jól, hogy végül nem tudtam haragudni rá és még adtam is rá egy plusz pontot. XD
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Catrin 2016.01.31. 20:14-kor.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Az End of Evangelion kapcsán Surci és wwhite ugyanazt a jelenetet hozta fel válaszként, akikhez csatlakozok is mint harmadik illető,

SPOILER
mert hát igen, az egész franchise-ból talán Asuka járt a legrosszabbul mindenki közül, pedig az EVA-nak valahol az lenne a lényege, hogy csupa szanaszét tört figurából áll a szereplőgárda. Ilyen szempontból pedi kvázi atomjaira zúzás az, ahogy egyrészt Asuka az EVA-t ért ÖSSZES sérülést érzi a saját bőrén, másrészt pszichésen is totálisan kikészült addigra, szóval őt tényleg "változatos" módon törték meg.


A Full Metal Alchemistet illetően Titkos *azt* a bizonyos jelenetet hozta fel, ami kapcsán ezúton képviselem a +1 statisztikát, és egyben hozzádobnék egy másik jelenetet az első FMA-ból:

SPOILER
Arra nem emlékszem, hogy abban a sorozat huszonhányadik rész volt az amire gondolok, de Tucker patkánysága mellé odatenném Hughes halálát is, mint FMA-val kapcsolatos sokkoló jelenetet, na meg azt, ahogy a temetésén a lánya a síró anyától kérdezi hogy "miért dobnak földet apura". Nem csak azért, mert az alkimisták között ő volt a frissgyerekes apukával keresztezett jófej "udvari bolond", de Hawkeye-on kívül ő volt Mustang legfőbb bizalmasa, és a jól rémlik az egyetlen igazi barátja is, szóval ilyen szempontból is jelentős pillanat volt sírni látni a karakterét az addig keltett benyomáshoz viszonyítva.


A Berserk utolsó pár része ugyancsak népszerű válasznak tűnik ebben a kérdésben, és nem is hiába,

SPOILER
hiszen szó szerint a pokol szabadul el azokban az epizódokban, ami nem csak hogy egy NAGYON hatásos példája annak, hogy miként lehet eliminálni egy csapatnyi olyan szereplőt, akit a néző addigra megismert a maguk módján, de abból a szempontból sem utolsó jelenet, hogy Guts rátermettségéről is hatalmas tanúbizonyságot tesz az, hogy állta a leginkább a sarat a társai közül, mégha a végén így is majdnem meghal. Ja, és ugyebár Griffith is ekkorra érte el azt a pontot, amikor a fandom nagy része echte a pokolba kívánta, megjegyzem megérdemelten.


De hogy végre (és zárásként) ne csak másokhoz csapódjak, nem először hoztam már fel ezt a jelenetet a Trigunból, de erre a kérdésre nálam abszolút helytálló válasz:

SPOILER
Az, ahogy Legato kikényszeríti Vash-ból azt, hogy menjen szembe azzal a hitvallással ami az egész addigi életét meghatározta és érzelmi támaszt is nyújtott a számára, vagyis azt hogy lője le Legatót annak érdekében, hogy a barátai megmeneküljenek. Eleve Legato holt nyugodt, győzelmet elkönyvelő mosolya olyasmi, ami simán a jelenet egyik legmeghatározóbb pillanata, de mégis az teszi fel a koronát szerintem, ahogy a "kép" Vash arcára fókuszál, ahogy a ravasz meghúzásával a könnyei is megindulnak.
Kép Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében
Mivel volt már egy olyan nap, hogy: Kedvenc jeleneted animéban/mangában, Leg "epic"-ebb jelenet és lesznek még olyan napok amik olyan címmel futnak, hogy: Legszomorúbb halál, Legjobb harc, Leg "badass"-ebb jelenet valamelyik szereplőtől. Így bekel vallanom a lehetőségeim erősen korlátozottak. Így inkább magamban ezt a kérdést úgy fordítottam le, hogy melyik volt a legjobb svédcsavar egy animében. Tudom ez egy kicsit kreatív értelmezés, de így legalább tudok értelmes válaszokat adni.

Trigun: Vash múltja. Az a rész szerintem elégé sok "aha" pillantót tartogat az ember számára. Kiderül, hogy miért is vagyunk azon a bolygón amin vagyunk. Megtudjuk, hogy Vash mi is valójában, illetve világosan kiderül, hogy ki is az a Knives. Valamint Rem szerepe is tisztázódik (mondjuk én addig anya/szeretőre gyanítottam). Szóval az a rész után már teljesen másképpen néztem a sorozatra.

Read or Die TV:
SPOILER
Leginkább az a rész érintett érzékenyen amikor a nővérek tisztázzák, hogy ők gyakorlatilag nem is testvérek sőt csak egy genetikai kísérlet eredményei.
De ennek ellenére elhatározzák, hogy továbbra is egy családként szeretik egymást és segítik egymást amiben csak tudják. Aranyos és megható rész volt.

TTGL:
SPOILER
Amikor legyőzik Lordgenome-t akkor erősen kukucskáltam ki a fejemből, hogy akkor most hogyan is tovább.


TaoTao:
SPOILER
No ennek a filmnek a befejezése ténylegesen sokkolt. Kell róla tudni, hogy a történet szerint valahol Kínában születik egy kis panda bocs, boldogan él anyukájával amikor vadászok jönnek és elrabolják a kicsit az anyjától (az is lehet, hogy megölik a mamát nem tudom régen láttam). Így Taotao egy amerikai állatkertbe kerül, ahol elégé keserves körülményeket kell kibekkelnie, plusz ugye mínusz mama. Egy idő után kerül mellé egy kedves gondozó is aki valamelyest enyhít a Taotao magányán, de a szabadságát ő sem tudja vissza adni. Végül a panda egyszer megszökik New York utcáin próbál megoldást találnia a haza vezető úthoz eredménytelenül. Végül újra befogják és már soha többé nem tudd onnan megszökni. Bár a grafikája meg az ajánló szerint is gyerekeknek van készítve, amikor hárman végig néztük egyikünk sem úgy ált fel az asztaltól, hogy jeee tök happy vagyok. Ez egy szomorú és szívfacsaró történet ami leginkább azért sokkolt mert a reményt ölte meg, pedig az állítólag soha nem hal meg.


Troll válasz:
Hát amikor kiderült, hogy Kurama (YYH) nem lány hanem fiú számomra eléggé sokkolóan hatott.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Válasz küldése