45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében

Puella Magi Madoka Magica - 6. rész vége

Igen sokat ellőttetek már ebből, szerencsére a számomra egyik legemlékezetesebb jelenetet nem. Ez pedig az, amikor
SPOILER
Madoka eldobja Sayaka Soul Gemjét, és Kyuubey felfedi a lélekkövek titkát.
Az egész ott kezdődik, hogyKyouko megint összecsapna Sayakával a Homerun figyelmeztetése ellenére, aki viszont mégis nyer egy kis időt tőle. Sayaka viszont nem kér a rizsából, és ekkor Madoka közbelép, elveszi Sayaka kezéből a lélekkövét, és lehajítja a felüljáróról egy teherautó platójára. Homerun megdöbben, és instant eltűnik, nem tudjuk még miért. Sayaka ráförmed Madokára, majd PUFFF, összeesik karjaiba. És itt jön a legnagyobb szöveg, Kyuubey is beszól neki:
"Valami baj van veled, hogy így eldobod a barátodat?" :dirr:
Szóval kösz, még Kyouko sem tudja mi a franc van, csak azt látja, a test halott. Ekkor mondja el végre Kyuubey, hogy a Soul Gem nem csak egy nagyon kúlosan hangzó idegen kifejezés, hanem pontosan AZT jelenti.

Az egész megkoronázásaként pedig Kyuubey szinte még be is szól nekik, miért vagytok ilyen hülyék, hogy ilyeneken fennakadtok. A nézők közül páran sejtettek már valami ilyesmit róla, de ennyire sokkolóan kijátszva iszonyat nagyot ütött. Többek között az ilyen húzások miatt vált a sorozat sokunknál egy évtized animéjévé.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

25. nap - Legszomorúbb halál (az ilyeneket majd spoilerbe)

A tegnapi naphoz hasonlóan ezúttal is FMA-zunk,
SPOILER
Maes Hughes haláláról lesz szó. Arakawa mesteri módon szeretteti meg a nézővel/olvasóval ezt a karaktert, aki egy igazi comic relief fazon, feleségét és lányát rajongásig szerető ember, ugyanakkor viszont remek harcos és háborús veterán. (Asszem ő alkimista talán pont nem volt, de ez mindegy is, mert aki ilyen jól verekszik, használja a dobókéseket, stb., annak szinte szüksége sincs rá. XD) Ő gyakorlatilag elkezd "túl sokat tudni", hiszen az első olyan szereplők között van, akinek hamar leesik, hogy "valami bűzlik Amestrisben" és a nyomozás végül az életébe kerül. Miután Lust halálosan megsebzi, akkor is utolsó erejével még Royt hívná, akiről tudja, hogy megbízható emberként jó kezekben lesz nála az információ, de mire Roy a telefonhoz megy, addigra Hughes elvérzik. :( Majd a nézők még kapnak egy extra gyomorszájon rúgást, amikor Hughes temetésén a kislánya azért sír, mert "aput nem temethetik el, másnap is be kell mennie dolgozni!", miközben még a manliness-ség mintapéldánya, Armstrong is arcát eltakarva zokog. T___T Plusz ez sem sokkal a tegnap említett Tuckeres eset után következik, amikor a néző még mindig abban a hitben él, hogy "jó, oké, megnyomorították egy mellékszereplő kislányát, de egy főszereplő karaktert csak nem nyírhatnak ki, azokat shounenben védi a plot-armor!" Hát, itt nem...
Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

25. nap - Legszomorúbb halál

Biztos fogtok még írni jópárat, ami nekem nem jutott eszembe hirtelen, pedig amúgy számomra is emlékezetesek, szóval kíváncsian várom, miket hagytam ki (tényleg jó ez a 45 thread).

Madoka:
SPOILER
Sayaka. Szegény lányt minden ág húzta, feláldozta magát egy viszonzatlan szerelemért puszta naivitásból/tapasztalatlanságból (első szerelem, ugyebár), közben önmagát is sikerült meggyűlölnie (ez a jelenet ezzel a zenével mindent elmond), és a végén a kétségbeesés szemmel láthatólag legyűrte. T___T *szipp* Egyszerűen nem lehet nem együtt érezni ezzel a jószívű, a saját negatív, nem kívánt és ezáltal rémisztő érzéseivel is küzdő lánnyal, aki igazából tényleg jót akart, csak nem tudta, mit is vállal valójában - de ez az ő helyzetében/életkorában nem is elvárható.
(És habár nem lesz tőle jobb a helyzet, de legalább Oktavia von Seckendorff messze a legmenőbb boszorkány.)

Fushigi Yuugi: már egyszer előkerült, de ismét
SPOILER
Nuriko. Egy borzasztó szerethető és szimpatikus karakter, akitől nagyon szépen búcsúznak, miközben az ember kibőgi a szemét, mert annyira hihetetlen, hogy a "nagy család" egyik tagja már nem megy tovább. Gyakorlatilag az egész 33. rész az ő haláláról szól, benne a szokásos slo-mo hanyatt zuhanással és a halott testvér látásával/fénybe tekintéssel, plusz kap egy ilyen insert "mi lett volna, ha?"-jelenetet is (amitől persze még szomorúbb lesz az egész), a végén pedig a seiyuu, Sakamoto Chika énekel a háttérben. T___T *szipp*

RahXephon:
SPOILER
Asahina. Jaj. Szegény lány végül Vibrato irányítójaként végzi és ezzel szimbiózisba is kerülnek, így miközben Ayato gyakorlatilag péppé veri a Dolemet azért, hogy mindenáron megvédje a lányt, ezzel - mit sem sejtve - pont ő végez Asahinával, hiszen a Dolem és a lány összekapcsolódtak. Közben Asahina kétségbeesetten próbálja elmondani neki, hogy szerelmes belé, de Ayato már későn veszi észre a vallomást, a lány pedig elköszön tőle. T___T *szipp*
Külön plusz pont a fényreklámszerűen megjelenített üzenetekért, amik nagyon finom megoldásként hatottak.

Anohana: az egész anime egy bőgetőfeszt, de az utolsó részhez különösen elkél minden kéznél lévő zsebkendő.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

25. nap - Legszomorúbb halál

Nah ilyen is ritkán van nálam, hirtelen nem is vagyok benne biztos, hogy az alább felsorolt emlékezetes jeleneteknél mennyire voltam szomorú, egyáltalán valaminél úgy igazán meghatódtam-e? (Szerintem nem, sírni végképp nem, valahogy nem vagyok az a fajta.)

Legend of the Galactic Heroes
SPOILER
- szándékosan nem írom le kinek a halála volt innen a legszomorúbb, hogy a sztorit még nem ismerő spoiler nyitogatók előtt se lepleződjön le (lol, ennek semmi értelme az eddigi spoilereim fényében, de néha ilyet sem árt). XD A lényeg, hogy minden főbb halál emlékezetes a sorozatban, de az egyik különösen üt, az - párdon - EPICGECI ugyanakkor elképesztően zseniális és hatásos.


Versailles no Bara
SPOILER
- André, ahogy Oscar összeomlik és sír miatta az számomra szomorúbb volt, mint az ő halála, pedig az is nagyon emlékezetes.

FMA/FMA BH
SPOILER
- Hughes. Igazából meglep, ha valaki az ő halála iránt közömbös marad a sorozatokat nézve...


Senjou no Valkyria

SPOILER
- Isara - váratlan és kegyetlen halál, már-már igazi háborús sztorihoz méltó lenne, ha nem lenne benne a "már megint a legsebezhetőbb és legcukibb karakter drámájával akasztják ki a nézőt" esete. De jah, szomorú volt, működött az üzletpolitika.


Trigun
Itt magán a jeleneten csak kicsit szomorodtam el, de amikor utána bevágják, hogy
SPOILER
Milly az ágyon zokog, az ütött.


Amúgy tini fejjel az Airt is szerettem és az ottani fődrámát is szomorúnak tartottam, különösen a film változatban. Ez akkor hatással volt rám, utána viszont totál nem érdekelt még csak hasonló sem, később az Angel Beats semmilyen hatással nem volt rám, a Clannad drámáit pedig szívből utálom. XD Egyszer majd újranézem az Airt, hogy vajon most tetszene-e.XD

Az Anohana még egész jól működik ilyen téren, bár ez sem csalt ki belőlem könnyeket, azért a nafelkeltés "Mo ii kai?" " Mo ii yo!" minden előtte és utánalévő túlhúzása (-.-) ellenére belém égett és elég szomorú volt. De ennél az animénél ami jobban meghatott az az ending zene. Akárhányszor meghallottam bármelyik rész után elfogott ez az érzés (ugyanez igaz a Lain és a Haibane endingjeire is, de ezt már az OP/ED topicban egyszer írtam). Nézzétek a seiyuuktől ezt a live-ot! Awwhh

Ennyi jutott eszembe, de maradt hiányérzetem, mintha valaki(k)ről megfeledkeztem volna.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

25. nap - Legszomorúbb halál

Abszolút Catrinnal vagyok az FMA-s bejegyzését illetően. Ennél jobban ide illőt keresve se találok.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

25. nap - Legszomorúbb halál

Akage no Anne
SPOILER
Matthew. Just... fuck life. Tuti tönkrementem pár napra, pedig szinte tudtam, hogy ez elkerülhetetlen. Úgy még nagyobbat üt, ha az embert a nagyszülei nevelték fel, á la saját eset.


LoGH
SPOILER
Az a bizonyos karakter, igen. Hatalmas űrt hagyott maga után, ráadásul egy kis görcsöt kellett utána néznem az ő műsorideje helyén is. Fú, de rühellem Juliskát... >_____>


Monster
SPOILER
Grimmer. Ő amúgy is külön esettanulmány, hogy hogyan lehet még a főszereplőnél is komplexebb figurát alkotni, és ahogy kiteljesedik a halálakor a karaktere ("a Magnificent Steiner vége, hogy az ismét emberré válhatott"), az teszi ennek a szereplőnek az elvesztését igazán tragikussá és szomorúvá.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

25. nap - Legszomorúbb halál

Mahou Shoujo Madoka Magica -
SPOILER
Míg Mami halála sokkoló volt, addig Sayaka ebbe a kategóriába tartozik. Mivel ekkor már tudtam, hogy mit várhatok, ezért számítottam még valakinek a halálára. Sajnos ezt is tudták fokozni a készítők, mert ahelyett, hogy egy boszorka végzett volna Sayakával, ő maga vált azzá. Előtte az beszélgetése Kyoukoval nagyon erőteljesre sikerült, hiszen akkor tudatosult benne, mégis miként működik a mahou shoujo élet ebben a világban. Közben pedig ment alatta a Decretum, ami még jobban átadta a hangulatot. És a vége, amikor beismeri, hogy hülye volt, majd a könnye ráhullik a Soul Gemjére, na az totál betett!


Valkyria Chronicles -
SPOILER
Miért pont Isara halt meg!? Ezt akkora szemétségnek tartottam, főleg mert volt szerencsém a játékhoz és ott simán ki lehetett menteni az embereket küldetés közben. Ezért azt hittem, hogy az egy kaptafára készülő mellékszereplőkön kívül másnak nem igazán eshet baja a történetben. Na, jó nagyot tévedtem! Amúgy az animében szerintem szemetebb módon oldották meg, mert a rész végén nem mutatták, hogy mi történt, hanem csak a következőből derült ki. Még az elején reménykedtem is, hogy a virágot a kórházba viszik, nem pedig a temetésre. Aztán persze még jobban megforgatták a kést az ember szívében, amikor mutatták, hogy ki miként dolgozza fel Isara halálát. Amikor Brühl visszafoglalása után Welkinből előtörtek az érzelmek, az én szemem sem maradt szárazon. T__T Plusz Rosie búcsú dala a sírnál gyönyörű volt.


Tokyo Magnitude 8.0 -
SPOILER
Avagy a szellem elbúcsúzik témában az általam jobban kedvelt darab. Bár folyamatosan adagolták az információkat, valahogy mégsem akart leesni, hogy mi történt itt tulajdonképpen. Aztán persze csak el lett mesélve konkrétan, hogy mi történt ott a kórházban. Yuuki búcsúját Miraitól máig nagyon szomorú jelenetnek tartom, főleg mert két gyerekről volt szó.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

25. nap - Legszomorúbb halál

Hotarubi no Mori e
Ez egy ilyen rövid kis OVA filmecske, de számomra nagyon megható volt.
SPOILER
A történet gyakorlatilag abból áll, hogy egy kis lány megismerkedik vidéken egy taggal aki hát nem is szellem, de nem is ember, bár ember alakja van. A lényeg az, hogy ember nem érintheti Gint mert akkor meghal. Hotaru és Gin évek alatt nagyon jó barátok lesznek és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Már-már ilyen titkos szerelemé olvad a kapcsolatuk amikor egy nyári ünnepség során Gin véletlenül hozzá ér egy ember gyermekhez és így ezernyi kis fénylőponttá válik Hotaru karjaiban. Igazából nem számítottam erre a befejezésre.
Jó tudom nem vettem figyelembe a jeleket. Amúgy tessék itt egy AMV, benne az eseménnyel.

Re Boot
SPOILER
No ez meg egy Vocaloida anime. A történet szerint három kis barátnőről van szó, akik nagyon szeretik egymást. De egyik nap két tag összevész méghozzá annyira, hogy a kis ajándékba kapott csillagjuk lerepül a táskájukról és harmadik lány (aki ajándékba adta mindkettőnek a csillagot) pedig lelép az úttestre, hogy felszedje a csillagokat. De egy kamion elgázolja. Végül a két lány évek után kibékül egymással, szerencsére. Igazából csak azért citáltam ide, mert nem vártam volna egy Hatsune Mikus fajta animétől ilyen szintű drámaiságot.


Furiko (Pendulum) - mivel ez egy három perces kis szösszenet nem nagyon magyaráznám helyette tessék szépen megnézni.

Ja igen persze A halál a Trigunból is nagyon megérintett (én bevallom megkönnyeztem), az FMA-s halál, hát az se volt happy, bár az kevésbé viselt meg mint a Trigunos.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

25. nap - Legszomorúbb halál

Tegnap már említettem három animét, de azok inkább lesokkoltak, mint szomorúnak hatottak volna. Mondhatnék még Death Note-os példákat is, de azok inkább megleptek, mint elszomorítottak. Például
SPOILER
valamiért egészen a legeslegvégéig meggyőződésem volt, hogy Kira fog győzni, talán azért mert L-t is elintézte, mit neki ez a Near gyerek... Bár amikor ezt a fejet megláttam már sejtettem hogy baj van, de még az utolsó utáni pillanatban is reménykedtem hogy van valami mentőötlete, ahogy mindig, de most az egyszer nem jött be.


Code Geass:
SPOILER
írhatnám Lulut, de mivel ő az én értelmezésemben minden official kánon ellenére megúszta, így más jelöltem van, mégpedig Shirley. Eleve szerettem a csajt és a kis aranyos jeleneteit, úgyhogy nem volt nehéz a szívemre venni a halálát. És a végén, amikor elmondja Lulunak, hogy hiába a Geass által kitörölt emlékek és érzelmek, a sors keze hogy újra beleszeretett és hiába tudja, miket tett, hogy megölte az apját és egy csomó más embert, és hogy ki ő valójában, még így sem tudja gyűlölni, Lulu pedig ugyanazt a parancsot adja neki a Geass-al újra és újra és újra, de hiába...Ekkor utáltam meg végképp a kis féreg Rolot, csak azt sajnálom hogy Lulunak nem sikerült olyan módon elintéznie a szemetet hogy maga is érezhesse: ez bosszú Shirley-ért. Mondhatnám még Euphie-t is, de rá valahogy már az elejétől fogva számítottam, túl naiv és jó volt egy ilyen cuccba, inkább Suza szempntjából volt ott megrázó a dolog.


FullMetal Alchemist + Brotherhood
SPOILER
- Maes Hughes. Nem csoda hogy többen is említettétek, mindig a legjobbak mennek el először. Tipikusan egy olyan karakter akit nem lehet nem szeretni: jópofa, melegszívű, imádja a feleségét és a kislányát, és igazából csak a mindennapi életét szeretné élni anélkül, hogy bármiféle balhéba vagy veszélyes ügybe belekeveredne. Sokszor balhézik Roy-al is, hogy amikor a közelben van, próbálják már meg visszafogni magukat, mert semmi kedve veszélyes szituációkban menteni az életét. Viszont eléggé sokat látott veterán és kötelességtudó is ahhoz, hogy ha szemétséget szimatol, ne járjon utána és ez lesz a veszte is: amikor rájön hogy gondok vannak a Führer személye körül, Envy elhallgattatja (és még cinikusan vigyorog is hozzá a kis szemétláda). Halála viszont, bár megviseli hőseinket, katalizátora az eseményeknek, így nem volt hiábavaló.


Gankutsuou:
SPOILER
Franz D'epinay. Hogy kiállt a gróffal Albert helyett, egy olyan váratlan húzás volt amire senki nem számított, amíg ki nem nyitották a pilótafülke ajtaját. Franz csak a barátját akarta menteni, miután rájött hogy kicsoda a Gróf, de esélye nem volt. Az pedig nagyon durva amikor már vert helyzetben van, a Gróf sétál felé és hallani minden lélegzetvételén hogy mennyire fél, de elhatározza hogy mindenképp véghezviszi a tervét és szíven szúrja a Grófot - de a Grófnak akkor már nincs szíve... És ahogy még az utolsó erejével boldog születésnapot kíván Albert-nek, kvázi ajándékként adva annak további életét... Szóval minden addigi angstet és Gróffal szembeni ellenszenvét meg tudtam bocsátani.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

25. nap - Legszomorúbb halál

Puella Magi Madoka Magica - 9. rész (eredeti anime)

Érdekes, hogy wwhite és Rui is a 8. részt hozta fel és Sayaka halálát. Mivel azonban ekkor még nem tűnt el teljesen a történetből, az ütött nekem igazán nagyot amikor igen.
SPOILER
De már nem egyedül! Merthogy Kyoko shinjuuja mindkettejüket elvitte. Ami jelenet igazi szomorúságát adta, az Kyoko küzdelme volt valójában saját magával. Mivel Sayaka az ő múltját is jelképezte, úgy megmentéséért a saját egykori ideái mellett is újra ki kellett állnia, melyektől azóta igyekezett eltávolítani magát. Ez a belső konfliktusa, ahogy sem Madoka sem az ő könyörgése nem vezet eredményre, hozta elő belőle a leginkább saját maga iránti dühét. Az az arc, istenem! Elhatározása, hogy itt és most mindkettőjük harcának véget vet, volt a legfájdalmasabb döfés az én szívembe is.


Kamisama no Inai Nichiyoubi - 3. rész (regény adaptáció)

Eme kevéssé ismert gyöngyszem első könyvének vége az egész sorozat legsiratósabb jelenete volt. Itt derült ki a karakterek számára is az, amit mi már egy ideje sejthettünk, Hampnie Humbart valódi identitása.
SPOILER
Mind Ai, mind az ő számára sokk volt, hogy a szerelme, akit keres Ai anyja, azaz ők ketten... Ekkor ő elfogadja kívánságát beteljesedett, majd megélik a napot, amire mindketten vártak. Ai pedig könnyes búcsút vesz apjától a végre együtt töltött nap után, majd feladatát teljesítve eltemeti. Száraz szemmel nem lehetett megállni.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

26. nap - Legjobb harc

Na itt aztán... :D

Anime:

End of Evangelion: Asuka vs. 05-ös széria. A legepikusabb mecha-fight jelenet EVER, és nemcsak a mechák hatalmas mérete miatt, hanem mert imádom Asukát, és ilyen túlerő mellett is kihozta a rendelkezésére álló 5 percből, amit maximálisan ki lehetett, ráaásul olyan brutalitással és könyörtelenséggel, ami még az Evangelionban is páratlan. A legjobbak az arckifejezései voltak, ahogy teljesen átmegy pszicho berserkerbe. Aztán lejár az idő...

Death Note: Light vs. L. Nem kérdés hogy ki Kira igazi ellenfele.

DBZ: SSJ2 Goku vs. SSJ2 Vegeta. Azt hiszem ez nem igényel semmiféle magyarázatot.

Madoka Movie 3: Homura vs. Mami. Nem rakom spilerbe, mert nem az, csak 3 perc vegytiszta EPICNESS.

Rurouni Kenshin: Kenshin vs. Saito. Az egyetlen alkalom, amikor Kenshint bárki képes elvei feladására kényszeríteni és visszaváltoztatni Battousai-á. Az egész sorozat legpörgősebb párbaja (részlet). Es Kenshin nagyon badass aranyló szemmel & kiengedett hajjal.

Fate/Zero: Saber vs. Lancer. Nemcsak a gyönyörűen animált fight jött be nagyon, hanem hogy közben a két fél milyen normálisan és tisztelettel beszélt egymással - ellentétben a sorozat többi hasonló harcával, ahol vagy nem volt szükség szavakra, vagy Gil nagyképűsködését kellett hallgatni -_-"

Psycho-Pass: Makishima vs. Kougami a felhőkarcoló tetején
SPOILER
+ a végén Akane :)


Fullmetal Alchemist: Al vs. Greed.
Fullmetal Alchemist Brotherhood: Greed vs. akárki. Annyira bírtam amikor a főstrici a letörölhetetlen vigyorával nekimegy valakinek, hogy az összes jelenetét helyben újranéztem.

Get Backers: Midou Ban vs. Akabane Kurudo.
SPOILER
Dr. Jackal az egész sorozat legrettegettebb figurája, de amikor szembekerül Ban-channal, azonnal megmutatkoznak a valódi erőviszonyok.


One Punch Man: Saitama vs. Lord Boros. És sajnos kifelejtettem a kedvenc technikák közül, de a Saitama által bevetett ultimate technika neve: Egymást Követő Normál Ütések, majd a végső támadás: Komoly Ütés. Zseniális. :D

Shingeki:
SPOILER
Annie vs. Felderítők (az egész úgy ahogy van) és Annie vs. Rivaille & Mikasa.


Hellsing OVA: Seras vs. Zorin.
SPOILER
Seras iszik Bernadotte véréből és végre teljes értékű vámpírrá változik.


Summer Wars: Kazuma vs. AI, Natsuki & az egész világ vs. AI.

Inuyasha: Inuyasha vs Sesshomaru 1. fight, amikor Sesshomaru felveszi a démon formáját, Inu pedig először aktiválja a Tessaigát. Mondjuk innen lenne még több is, a Sichinintai-sagából egy csomó, vagy Inuyasha vs. Goshinki, Inuyasha vs. Ryukotsusei, Magatsuhi vs. Sesshomaru... Tele van jó kis harcokkal ez a cucc.

Lett volna még más is (GiTS, Kiseiyuu, Fate, Sidonia S2, NGE sorozat, Madoka sorozat stb... de teret szeretnék hagyni a többieknek is a kibontakozásra, és nem lőném el a kedvenceiket :D).

Manga:

Battla Angel Alita - Last Order: Alita vs. Toji 1. és 2. fight
Tsubasa Reservoir Chronicle: Syaoran vs. Seishirou
Tenjou Tenge: Shin vs. Mitsuomi a nagy flashbackben, Nagi Souichirou vs Jushi Mataza Tsumuji az F-sagában.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

26. nap - Legjobb harc

Megint csak a Tengen Toppa Gurren Lagannal kell jönnöm, mégpedig a
SPOILER
finálé-fighttal, amiben a teljes TTGL-csapat Tejút-méretű mechában ülve galaxisokat dobál egy hasonló méretű anti-spirál szörnyeteghez. Egyszerre awesome és "for the lulz", ahogy ott ugrálnak jobbra-balra, meg ütik egymást, miközben mondjuk felkapnak 1-1 galaxist, amit dobócsillagként vágnak oda az ellenfélhez, aki meg egy harmadik galaxist használ pajzsként/fedezékként. Ez a kocsmai verekedések univerzumi szintre emelt változata. XDD
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

26. nap - Legjobb harc

Kivételesen kommentárok nélkül (annyira talán nem is kellenek ide).

Sword of the Stranger - Az utolsó fájt.

Madoka movie 3 - Homerun vs Mummy

TTGL - Kamina vs Viral (semmi mecha, hanem az a kardos rövid, de velős összecsapásuk)

Fate/Zero - Saber vs Lancer

Hunter × Hunter (2011) - Netero vs Meruem

Manga~
Vagabond - Musashi vs 70 harcos
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

26. nap - Legjobb harc

Surci és Junchi már többet is leírt, amiket én is szándékoztam megemlíteni: Asuka vs EVA 05 csapat (NGE), Saber vs Lancer (Fate/Zero) és Mami vs Homura (Madoka, pedig a harmadik filmet még nem láttam).

Amik még nem kerültek elő:

Archer vs Lancer (mindkét kör), másikArcher vs Berserker, Saber vs Berserker (mindegyik Fate/Stay Night UBW). Ugyanez a minőség az Archer vs Berserker harc (mindkét kör, Fate/Zero).

Madokából még Mami vs Charlotte (a BFG lábbal felvevése és keresztbe lövés instant win volt számomra), illetve
SPOILER
Homura vs Walpurgisnacht (szimplán badass az egész).

Noir (és Kajiura Yuki elévülhetetlen érdemei): Mireille & Kirika vs rosszarcok az első részből és
SPOILER
Mireille vs Kirika.

A Noein és a GitS bármelyik harcát is öröm volt nézni.

Grove vs Barbaroi falu (Vampire Hunter D: Bloodlust).

Guilty pleasure univerzumból Mai & Natsuki & Mikoto vs Orphan (Mai HiME, 3. rész). Curbstomp kategóriából a Lena vs Una & Kyouko & Rei & Irma harc (Mai Otome S.ifr).

Manga: Claymore-ból
SPOILER
Priscilla vs Teresa/Clare végső harca és Cassandra vs Roxanne (a párbeszéd!)
[quote]C: And that's the limit of someone shitty like you.
R: Keep eating shit for the rest of your life. (C leharapja a fejét)
C: It tastes awful. Real shit.[/quote]
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

22. nap - Fegyver vagy valami

Terminus Est (Seirei Tsukai no Blade Dance)
Kép
Alaphelyzetben egy cute ezüsthajú zettai-ryouiki loli, de ha kell akkor meg egy túltápolt démonölő varázskard az MC kezében.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

26. nap - Legjobb harc

Végre egy kategória, ahol csak egy kedvencem van és nem érzek késztetést a többi kedvelt felsorolására.

DBZ - Vegeta vs. Goku - a Buu-ívről, amit Surci is írt.

Franc, bevillant még egy: Shishio elleni teljes vég-fight (Kenshin).

És akkor most nem gondolkodom tovább.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

26. nap - Legjobb harc

Azt hiszem ehhez nem fogok megjegyzést fűzni.

Mahou Shoujo Madoka Magica 3. movie - Homura vs Mami

Mahou Shoujo Madoka Magica - Mami vs Charlotte

Tengen Toppa Gurren Lagann - Kamina vs Viral

Fate/Zero - Archer vs Berserker vs Saber, Lancer, Rider

Shingeki no Kyojin - Armin, Jean, Reiner vs Női Titán

Manga
Alive: Saishuu Shinkateki Shounen - Taisuke vs Hirose
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Hogy klasszikusokat idézzek: *osztrák akcentussal* I'm back.
Viszont néhány lapot majd át kell még olvasnom, hogy ki mit írt.

22. nap - Kedvenc fegyvered, felszerelésed, páncélod... vagy valami ilyesmi
[quote=Surci]Itt lenne még egy, de nem akarom ellőni Cruel elől [/quote]Tekintve, hogy az elmúlt négy napban nem voltam aktív akár el is lőhetted volna. Mindenesetre, amúgy sem tudom, hogy konkrétan mire gondoltál. :dirr:

Anyways: Csak, hogy tartsam a Gundam Seed & Fate/Akármi rajongásomat, legyen egyrészről a ZGFM-X10A Freedom, illetve Ea, plusz Saber teljesen random mód magical armorral power uppolt motorbiciklije.
Az elsőt azért szeressem, mert megfelelően nagy tűzerővel bír, hogy a sorozat elején a főhős által használt Gundamnál szignfikánsan erősebb, látványosabb legyen, de még ne menjen el a röhejesen über táp Strike Freedom irányába, ami egyszerre kismillió helyről tudja küldeni az áldást. Második jelöltem ezzel szemben pont a brtuálisan túltáp okok miatt került el, mivel a ez egy kb. kard méretű valami, amit ha valaki teljes üzemben használ, akkor az egy világ pusztitó, teret törő, transzcendes igazságokat megmutató fegyver. ... és Gil elővette Shiro ellen néhány perc erejéig, csakhogy a főhős lássa, hogy is megy errefele a dörgés.
Végül de nem utolsó sorban a mocit pedig csak a random badasssége miatt írtam fel. Következő kérdés.

Futottak még: Hikari által említett motoros fűrész két kezes kardja Haseonak a .hack//GU érából. Megintcsak a "there's no kill like overkill" hozzáállás mentén.

23. nap - Kedvenc támadásod, akit valaki animében/mangában használt
Something something Fate/Zero, something something Type-Moon, something something Unlimited Blade Works, something something Data Drain a .hack univerzumból.

24. nap - A legsokkolóbb pillanatod animében
Nincs... nem tudom... kb. bármilyen olyan halál, amely amikor először láttam váratlanul ért (függetlenül attól, hogy mai szemmel mennyire érezném várhatónak), legyen mondjuk
SPOILER
Hughes (FMA) és Leomon (Digimon Tamers) és Hoshijiro (Sidonia no Kishi)
:dirr:

25. nap - Legszomorúbb halál
Bár még nem jutottam ide az olvasásban, de sejtéseim szerint pont azokat fogom írni, amiket ti is:
SPOILER
Hughes FMAból, Nagisa a Clannadból, Ushio a Clannadból, Lancer Fate/Zeroból, Shigatsu wa kimi no usóból a nagy halál, mondanám Nicol-t Gundam Seedből ha hetvenszer nem flashbekkelt volna rá vissza a az anime


26. nap - Legjobb harc
(Hogy milyen gyorsan telnek ezek a napok)
Fate/Zero: Részben artúri legendakörből származó sötét mágiával megszállt vadászrepülőgép vs. Misztikus ókori légijármű
Egyszerűen a dolog teljes abszurditása miatt
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

26. nap - Legjobb harc

FMAB:Führer kontra mindenki

GitS SAC 2GIG: Őrnagy vs. Saito

Kaleido Star: Angyaltánc : Angyaltánc

Tenpou Ibun Ayakashi Ayashi: A 12. részben látható párharc amiben Ogasawara-nak kell megvívnia egy volt barátja ellen, gyönyörű kék színbe úszik minden és csak a kardok villogása látszik. Szvsz szemkáprázatos (kerestem, de nem találtam sem képest, se gifet, se vidit :( )

Trigun: ikrek párviadala

Narutoból a 3 sanin összecsapásból főleg a magából.magából

Árnybiróból pedig a Dzsusin birodalom végső harca a démonokkal

Troll válasz:
A legnagyobb harc:reggeli ébredés Méz és Lóhere módra.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

26. nap - Legjobb harc

Sok mindent említhetnék, amiket már ti is írtatok, így Layla vs Sora, Vash vs Knives, Homerun vs Walpurgisnacht, de akár a tegnapi válaszomból Kyoko vs Oktavia jöhetne ide is. Általában számomra kevésbé maga a harc látványossága, mint a küzdelem érzelmi háttere adja az ilyen jelenetek borsát, ebben a fentiek mind nagyon erősek. Még rajtuk kívül egyet hoznék fel újdonságként:

Sayaka vs Elsa Maria

Megint csak amiatt, ami Sayakában ekkor lezajlott az elmúlt két rész történései hatására. Önmagában semmi tragikus nem történik benne, sőt, mégis az egyik legfájdalmasabb harcjelenet. Az egészet pedig ilyen árnyék játékként meganimálni egyenesen zseniális húzás volt, ezzel együtt elképesztően ütősre sikeredett.
Egyébként szerintem a TV verzió még hatásosabb is volt, ahogy szinte csak két színnel dolgozott még deperszonifikáltabb lett. A vér hozzáadása így pont a jelenet lényegét gyengítette a lemezen, még ha önmagában látványos is volt. Sajnos arról már nem találtam fenn videót.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

27. nap - Leg "badass"-ebb jelenet valamelyik szereplőtől

Anime:

DBZ: SSJ2 Gohan vs. Cell.

Slayers Next:
SPOILER
Lina a Rémálmok Urává lényegül át, és két apró kézmozdulattal kitörli a létezésből Phibrizzo Pokolmestert, a világ leghatalmasabb mazoku nagyurát (Megumi itt valami elképesztő...).


Madoka: Bármikor amikor Homura harcol.

Kenshin: A tegnap említett jelenet Saito ellen, amikor Kenshin visszaváltozik Battousai-á.

Durarara: Shizu-chan eldobál vagy netán odébbrúg dolgokat.

Ayashi no Ceres: Bármikor amikor Ceres ideges.

Code Geass S1: Lulu immár örök Geassal&pszicho nevetéssel előadott nagymonológja, miközben bedönti Tokyo-t.
Code Geass R2: Karen megérkezik a csatatérre a Guren végső verziójával.

TTGL: Kamina bármikor, Simon az Anti-spirálok ellen.

Hellsing OVA: Alucard és a Százados bármikor.

Manga:

Ayashi no Ceres: Bármikor amikor Ceres ideges, itt mégtöbb király jelenete van.
GUNNM: Minden alkalom, amikor Alita új testet kap.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2016.02.03. 00:35-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

27. nap - Leg "badass"-ebb jelenet valamelyik szereplőtől

Shingeki no Kyojin részemről eddig még úgy sem volt, szóval ebből mondanám
SPOILER
Eren első akcióját titánként. Kezdésnek a majdnem titáneledellé változó Mikasát menti meg, ezután akkora bemosást ad az ellenséges titánnak, hogy lerepülő fejének a templomtorony adja a másikat (höhö, churchslapped! :lol: ), majd még utána egy laza titán-mészárlást csap az utcán, a kisebbeket egyszerűen csak felrúgja, vagy egy mozdulattal szó szerint péppé üti, a nagyobbakat pedig leáll darabokra tépni, majd amikor csoportosan támadnak rá és már a karjait is letépik, akkor egyszerűen foggal harapja szét őket. Ahogy Mikasa is fogalmazott: "Mintha az emberiség dühe manifesztálódott volna egy titánban." Ja és persze Vogel Im Käfig.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

27. nap - Leg "badass"-ebb jelenet valamelyik szereplőtől
Ide most egy teljesen randomat fogok írni, még hozzá az amúgy általam annyira nem kedvelt Tenjou Tengéből. Azt hiszem Surci már felemlegette a jelenetet, de leírom némi körítéssel azoknak akiknek nem mond semmit ez a manga/anime. (Vagy legalábbis leírom, ahogy bennem megmaradt, mert kb. 5-6 éve láthattam, és egyszer.)

Szóval adott egy középiskola (miért, mit tetszett gondolni, hogy egy animében a helyszín nem egy középiskola?), ahol és aminek környékén rengeteg bunyó zajlik, több egymásnak feszülő társaság között. Az egyik ilyen néhány fős banda második embere és egyben a főnök legjobb barátja / tanácsadója, akit sosem hallgat meg igazán egy bizonyos Bunshichi nevű ürge. Ő az. Nem visel olyan frizurát, amit Goku is megirigyelhetne, nem hurcibál magával két méteres katanákat, csak úgy van és cigizik, és béna szövegekkel próbálkozik be lányoknál, és nyugis. Nyílván verekedős cuccot nézek, sejthető, hogy az illető sem teljesen béna, de mindenesetre az jön le az első jó pár részben (ha emlékezetem nem csal kb. a sorozat kétharmada le is megy), hogy ő prominensen az esze/jelleme miatt van a pozicióban ahol van.

SPOILER
Aztán eljött az a bizonyos pillanat. Mely pillanat előtt még arra hívnám fel a figyelmet, hogy ezen pillanatig valamiért számomra a TT az a fajta verekedős cucc volt, ahol bár egyértelműen a mi általunk ismert fizikát átszabó szabályokkal játszanak a szereplők, de azért valamilyen ésszerű keretek azért vannak. Oké, hogy van nekünk valakink aki a 200 kilós testének térfogatát barbi baba formába tudja gyűrni, és a gyűrődésekbe szúróvágó eszközket rejt. Oké, hogy van itt valaki aki tud belsőszerveket megmozgatni kívülről jövő energia támadással. Oké, hogy van nekünk itt egy elátkozott kardunk. De azért úgy gondoltam én naívan, hogy azért a konvencionális fegyverkezés azért még játszik, vagy legalábbis az ilyen mellékszereplőknél mint Bunshichi játszik. Hogy ha valakit elcsap egy autó, akkor az neki fáj, és nem kell fel azonnal. Pláne nem hajítja át azt az atót a kerítésen olyan erőkkel, hogy az instant akkorát robban, hogy Michael Baynek összefut a szájában a nyál.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

27. nap - Leg "badass"-ebb jelenet valamelyik szereplőtől


Dettózom dobálós Shizuót, SSJ2 Gohant és Alucard pillanatait, sőt hozzá csapom a Drrrr-ból Shizu vs. Voronát, továbbá a DBZ-ből Trunks felszeleteli Friezát momentet.


Amúgy meg:


DBZ - Vegeta
SPOILER
egy elég meglepő, de annál hatásosabb apuci momentet követően feláldozza magát, hogy megölje Buut. Még úgyis, hogy végül sikertelen lesz: ULTRABADASS!


Inuyasha - Sess
SPOILER
visszanöveszti a karját kezében a Bakusaigával.


Kino no Tabi - Kino
SPOILER
lelövi a banditákat.


LoGH - Reinhardnak ez a spoileres jelenete :3, igaz már ellőttem a kedvenceknél, de ezt innen vétek lenne kihagynom, annyira imádom!

Macross 7
- Basara
minden pillanata, amikor valakinek az arcába énekel XD, de az különösen, mikor
SPOILER
Gebelnitchhez belövi a hangágyút és ráüvölt a képernyőről..

- Gigil
SPOILER
énekli a Fire Bomber számokat vagy mikor öngyizésében elpusztít egy bolygót.

- Max
SPOILER
mindenkit előre küld csatázni, aztán berepül mindenkit leelőzve végre hajtani a küldetéstXD

- Gamlin
SPOILER
visszatér

- Milia
SPOILER
feszít a kaichou egyenruhában, mert átvette a tisztséget Maxtól.


GTO - Onizuka
SPOILER
szétlöveti magát, majd vérben úszva megírja a dolgozatot. XD


Basilisk - Tenzen összes jelenete, főként a
SPOILER
visszatéréssei, mondjuk a számomra egyik legemlékezetesebb jelenete az nem badass, hanem kegyetlen, mikor kínozza Kagerout és ahogy mondja neki, hogy hálna még vele és azt sem bánja, ha emiatt naponta kétszer is meghal. Igazi hülye. :D


Kaichou wa maid-sama - Usui
SPOILER
leugrik a tetőről. XD
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

27. nap - Leg "badass"-ebb jelenet valamelyik szereplőtől

Wave (AgK manga) - Minden alkalommal, amikor épp a
SPOILER
waifuját menti meg/húzza ki a csávából. Alapvetően nem valami tökös és határozott fickó, de mikor a nőjéről van szó, akkor epikus GAR-ba vedlik át. Meg is lett ennek az eredménye végül.


King Bradley-től gyak bármi, de szigorúan az FMA: BH-s változat és nem az a fegget a simából.

Schenkopp (LoGH)
SPOILER
utolsó nagy baltás csatája.


Luffy (One Piece) egy csapással szétroncsolja a talán legvisszataszítóbb karakter képét. El kell ismerni, ezt a jelenetet imádtam.

Az első(!) Giga Drill Breaker a Gurren Laganntól.
Válasz küldése