45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

32. nap - Kedvenc kisállat, kísérő, megidézett szellem stb.

Az imádnivaló Tama és Binbougami páros, ahogy az istenség az őrületbe kergette Shoukichit agilitásával. Ha kellett, együtt még a macskák királyságáért is megküzdöttek. Saito Chiwa remekül alakította mindkét szerepét.
Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Amikor először megláttam a kérdést, akkor sok anime beugrott, amiken felhúztam magam, de azokat egy ideje már elég hamar dropolom. Így maradt egy, amit anno még rutintalanabb animésként végig is szenvedtem (pedig nem kellett volna), ennek eredményeként egy óriási kettessel jutalmaztam. Ez az anime pedig nem más, mint a Madlax.

Adott az alapfelállás, Bee-Trainék befizettek egy Noir2-re, szőke érett bijin (a címbeli Mireille expy Madlax) katonai szerkóban és bőrkesztyűben szorongatja a BFG-ját, meg van egy kislányosabb, sötét hajú másik karakter (a Kirika expy Margaret), adott egy vietnámi háborúhoz hasonlító közeg (a hablatyország ezúttal Gazth-Sonika), Kajiura Yuki maradt csinálni a zenéjét ennek is, ezért joggal kérdezhettem magamtól: mit lehet ezen elrontani?

Jelentem, mindent. Tré az animáció (az utolsó 3-4 rész a csúcs, a nagytotálokban tésztabábuk grasszálnak a harcmezőn); nincs történet, de vannak quality karakterek (a maid ruhában a tűzvonalban felbukkanó dadus a kedvencem, de Friday Monday neve is elég árulkodó vagy épp Limelda Jorg haja, ami úgy néz ki mozgás közben, mintha egyetlen darabból álló gumilap lenne); itt is van kötelező bűnszervezet, az infantilis elefánt gyermek Enfant; és az egész animét azért nézheti végig az ember, hogy rájöjjön a nagy mystery-re, ami az egyik legnagyobb WTF?, amit láttam.
SPOILER
Valami olyasmi, hogy a két főszereplő lány valójában egy személy, csak amikor Margaretet megpróbálta megölni az apja, Margaret még önvédelemből sem tudta lelőni, ezért létrejött két alternatív személyisége: 1. Madlax, aki viszont meghúzta helyette a ravaszt 2. a szellemloli Laetitia, aki őrzi az egyébként traumatikus élmény emlékét, merthogy Margaret amolyan plot device módra convenient amnéziában szenved. Mindez azért lehetséges, mert Margaret a vmilyen könyvhöz kötődő gift birtokosa és …valóságmanipuláló.
Najóvanmá’.

Két dolog van, ami értékelhető az animében: 1. érdekes lehetett volna ez a kvázi-vietnámi setting 2. a zene, ami persze bitangjó. Erre kapott két pontot MAL-on. (És nyilván mai szemmel már a karakterdizájnból vagy legkésőbb az első részt elnézve meg lehetett volna állapítani, hogy ez bizony nem lesz Noir2.)

Ezen kívül még egy anime volt, amit nagyon vártam, nagyon akartam szeretni, nagyon bejött a karakterdizájn (már előtte rápörögtem kb. 5 karakterre csak külső alapján), de annyira felhúzott, hogy egy rész után töröltem az egész évadot. Biztos csak öreg vagyok hozzá vagy nem tudom, mert sokan szereti(te)k és a legtöbb listán elöl áll. Ez pedig bizony a Code Geass.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Erre a legalkalmasabb jelölt bizony a Naruto, ugyanis a teljes sorozat összes negatívuma közül az a legszomorúbb, hogy ugyanez a koncepció egy profibb mangaka kezei között simán lehetett volna egy olyan minőségi cucc, ami megérdemelné azt a hype-ot, amit így csak a fanboyaitól kap meg. :dirr: Szóval ez a ninja-fighting dolog alaptémának nem rossz, ha nem is mondom, hogy FMA 2 lehetett volna belőle, de legalább a One Piece szintjét elérhette volna. (Amiről szintén nem mondanám, hogy a világ legjobb shounenje, de annál legalább megértem a hype-ot, meg azt eleve Oda is 90%-ban poénra veszi, elég csak ránézni a legtöbb szereplő dizájnjára... XD) Erre Kishimoto nekiugrott ennek az egésznek és csinált belőle egy emós, magát deepnek és komolynak láttatni akaró izét, gagyi/idegesítő karakterekkel és Hollywoodtól rendszeresen copy + paste-elt plot elemekkel, illetve technikákkal/megoldásokkal. (Majd egy interjúban meg is említette, hogy szerinte ez még achievement is, mármint, hogy ő így lop a legkommerszebb filmek ötleteiből...hát bazeg...) Aztán erre az egészre még pluszba rátette a mancsát a Studio Pierrot és animált hozzá az ő szokásos quality minőségében egy animét is, szóval ez már ilyen "színvonalesés a köbön". :dirr: Még Kubo Fehérítőjét is többre tartom (az összes inkonzisztens hülyeségével együtt), mert ő legalább elmondhatja magáról, hogy ahogy alvaro is írta, felépített egy relatíve érdekes, újszerű világot és karaktereket, csak aztán úgy a harmadik-negyedik arc környékén már képtelen volt az egészet kézben tartani és minden félrecsúszott. Na de Kishinél még ez sem volt meg, kis túlzással a sztori kezdődik 0-nál, aztán folyamatosan megy lefelé a mínuszokba, míg végül valahol a Mariana-árok mélyén állapodik meg. XDDD Emlékszem, eleve ott néztem az első 20 vagy hány epizódnál, hogy ez lenne a nagy Naruto?
SPOILER
El akartam aludni az unalomtól, ahogyan egy Gatts-koppintás, sajtreszelő-kardos ürge, meg egy androgün transzvesztita párosa feltörli a padlót "hőseinkkel". Mellé pedig kaptam valami csöpögős hülye sztorit, hídépítésről, keresztre feszített apáról (WHAT???), meg valami oligarcha maffiózó-vállalkozóról. :D És ez volt az első arc... XDDDD Utána a Chuunin vizsga idejére némileg javul a helyzet, ott már ilyen csodák is előfordulnak, mint az egyszerre 2-3 szálon futó cselekmény (ami Kishinél már forradalmi újításnak számít), de ő is rájöhetett, hogy nem megy ez neki, mert utána jöttek megint ilyen dögunalmas arcok, mint a "keressünk meg egy iszákos vénlányt, mert ő lesz a Hokage, miközben Voldemort vadászik ránk", majd jött az "Emóboy bedurcizik" szál, amit a mai napig nem értek, mert lehet, hogy én vagyok túl optimista, de ha a történet szerint Konohában egy olyan lúzer kukásból is, mint Naruto, ninját tudtak faragni, akkor nem értem, hogy Sóska miért érezte úgy, hogy őt ott "mellőzik" és ment el Voldemort és Piton szerelemgyerekéhez jutsukat tanulni. (Pláne úgy, hogy a fazon alig burkoltan pedofil, szal mi ez az örökös "Sasuke-kun, akarom a tested!" duma? XDDDD) Ezután meg ugye már Time Jump és következik a SHIT-POO-THEN, ahol folytatódik ez az egész, csak immár over 9000 stílusban, feltámad az egész város, zombiháború, Holdra kivetített jutsu, amivel az egész világot egyszerre lehet "meg-genjutsuzni" stb-stb. A végére meg az a nyálas "mindenki összejön mindenkivel" megoldás, amiről ordított, hogy Kishi teljesen be volt parázva a fanjaitól, hogy mit fog ő majd kapni tőlük, ha nem tesz totálisan a kedvükre. (Más kérdés, hogy mivel az egész mangát az eleje óta így írta, ez már sejthető volt.) Az anime dettó ugyanez, csak ott még fillerekkel is meg van pakolva az egész, amik legtöbbször olyan kritikán aluliak, hogy még a véresszájú Naruto-fanboyok is kimenekülnek tőlük a világból. (Az én "kedvenc" fillerem a 192. epizód még a sima Naruto sorozatból, amiben egy Elvis-imitátor fazonhoz hozzá kell adniuk egy elhízott hercegnőt, majd később "hilarity ensues", amikor Naruto felveszi a csaj alakját, de pisálnia kell és a tetőn végigfutva hugyozik lefelé, miközben odalenn "Elvis" és Ino azt nézik, hogy "Awww, milyen szép szivárvány!" :dirr: De "nem rossz" a Konoha Sport Festival OVA sem, ahol az a visszatérő poén, hogy Narutónak megy a hasa, de nem hagyhatja ott a versenyt, plusz futás közben a stafétabotot feldugják neki análisan... Csupa finomság ez a sorozat, nem igaz, srácok? :3 Bár a fillerekről visszaevezve a canon vizekre, Kishinek is lehet valami pee and scat fétise, mert már a Naruto "proto-fejezete" is kapásból azzal nyitott, hogy X szereplő beleesik egy veremcsapdába, mire Naruto kéjesen vigyorogva kezdi el kigombolni sliccét és közli vele, hogy amit ő "megjelöl", azon tíz napig rajta marad a szaga... okééé Kishi....*lassan kihátrál a szobából*)
Szóval ezt úgy nem ajánlom senkinek... XD
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Csak egy? :D De jó, legyen, ha már ez a kérdés ilyen igényes kvantitásilag...

Próbálkoztam most a non-dropped, alias végigszenvedett cuccok között mazsolázni és elsőre objektív kedvencünk (read: School Days) jutott eszembe, de aztán beugrott, hogy a Guilty Crown nevű förmedvény még ennél is jobban felhúzott.

Sz'al... Miért is olyan rossz a GC? A legrövidebb válaszom is alighanem tl;dr lenne, de legyen csak a leglegleglényegesebb kiragadva, a kvintesszencia a kvintesszenciában: Azért, mert ez a sorozat segghülye, de ennél is nagyobb bűn, hogy a mélyen tisztelt publikumot is annak nézte. Akiknek ez a Naruto és SAO mellett a harmadik animéjük, azok biztos nagyon jól fognak rajta szórakozni (bár megkockáztatom, talán még ők sem), de akik túl vannak már legalább húsz kínai rajzosfilmen, azok szerintem inkább kaparni fogják az arcukat/falat/az előre odahelyezett krétás táblát, a hozzánk hasonló veteránok meg egyenesen izomból fogják fölmutatni középső ujjukat a cuccnak, miközben ezt a mozdulatot egy látványos hangrobbanás kíséri.

A GC reprezentálja az ÖSSZES olyan dolgot, amiért fújunk a kurrens anime-ipar helyzetére. Tömve van fáradt klisékkel, a szereplők nem csak, hogy üresek, buták és unalmasak, de sokszor még irritálóak is, a sztorinak úgy sincs semmi értelme, ha nem próbál mögé látni az ember, hát még, ha megteszi, a grafika retinapusztítóan fos (csak nézzétek meg azokat a hajakat vagy az idétlen effekteket), lop az NGE-ből, Geassből, satöbbiből, tele az egész plot hole-lal, a bárgyú háremjelleg itt sem maradhat el és nekem még a zenék sem jöttek túlzottan be. Külön idegesítő, hogy valahol a közepe tájékán volt két egészen vállalható epizódja, meg is lepődtem, hogy még a végén összekapja magát és egy MEHH sorozat lehet még belőle, de aztán utána megint útnak indították a debil-expresszt és onnan már nem is volt megállás.

Igazából csakis azért nem 1/10 MALomon, mert annyi azért épp volt benne, hogy ezt megússza.
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

összevissza, elmulasztottakra

29. nap - Egy anime, amit szeretnél, hogy létezne/valóságban is megtörténne/megtörtént volna
Nyilván bármelyik sónen vagy hárem manga, ahol a főszereplőnek mindenhol életre szóló barátok ugranak a nyakába, anélkül, hogy a kisujját mozdítania kéne.
(amúgy pont emiatt nagyon veszélyesek is ezek a sorozatok :p)

Kedvenc OP/ED
Mami Kawada - See Visions
Elég sok van, de talán ezt hallgattam a legtöbbet.

más ami beugrik:
Egoist - Theme of Deus (Mirai Nikki)
Wheel of Fortune (Higurashi Movie)
Mami Kadawa - PSI-Missing (Index)
L's Theme (Death Note)
Jig the Upper (PPGZ)
Rewrite - Asian Kung-Fu Generation (FMA 1)
Over to the Future (Zettai Karen Children)
Tales of... openingekből majdnem bármelyik (Symphonia, stb.)
Over the Clouds (God Eater)
Mr. Big - Shine (Hellsing 1)
The Meaning of Truth (F-Zero GP Lege...ja nem, hanem Falcon Puuunch: The Anime)
Sur tes pas - Wakfu

30. nap - Egy anime, amit szeretnél, hogy sose érjen/ért volna véget
Ezt átértelmezem arra, hogy "túl hamar axe-olt mangák", amiből persze van egy csomó. pl. Double Arts, vagy az a hogyishívják a robot-familiárisokkal, ahol a srác partnere az óriás robot-ujj, amihez keresi a "hozzá való" nagy mechát, és az összes gonoszt péknek vagy minek hívják :p
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Ez nagyon ritkán fordul elő. Nem is tudom, talán a Clannad, nem szeretem a szándékosan túlfokozott drámát és drámázó karaktereket. Főként az AS bosszantott, mikor Tomoya tobzódik a depiben, az életfájdalomban és az idegesítő szemléletében.

Vagy mondjuk a Dragon Ball Super movie-kat szarul visszaflashbackelős, túlnyújtottan unalmas és RONDA részei is nem egyszer felcseszték az agyam.

Hm, a Fafner Ex. utolsó része is bekaphatja egyik kedvenc legényem idióta helyzete miatt.

Engem a veszélyesen rossz/gagyi/gyökér animék nem igazán idegesítenek. Inkább fárasztanak és untatnak vagy ha nagyon ügyesek akkor agyfaszt és hülyét kapok tőlük. Szóval megállapítható, hogy inkább az idegesít, ha egy kedvelt cuccban valamit iszonyatosan hazavágnak és elb*sznak. Az említetteken kívül biztos akad még ilyen, de most nem villant be.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített
Catrin írta:Szóval megállapítható, hogy inkább az idegesít, ha egy kedvelt cuccban valamit iszonyatosan hazavágnak és elb*sznak.
Dettó. Itt megemlíteném a Claymore és Blood+ sorozatokat, ahol

SPOILER
a legeslegvégén asspull szembemennek mindennel, amiről addig az egész sorozat szólt. Most komolyan, lehet olyat, hogy komolyan halálos ellenségek minden előzmény nélkül "jó, akkor legyünk jóban mind", vagy hogy az emberiség jövőjét veszélyeztető fajtánk ellen az utolsó vérünkig harcolva az egész világra potenciálisan végzetes túlélőket látva ellágyulunk, hogy de aranyos kisbabák, és élni hagyjuk őket???


Claymore esetében szerencsére a manga folytatódott, és van is értelme a folytatásnak, csak az anime kapott egy elképesztően idióta lezárást.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

32. nap - Kedvenc kisállat, kísérő, megidézett szellem stb.

Per pillanat erre nagyon könnyű lesz a válasz, ami pedig Aria franchise (és gondolás társaság) mondhatni kabalája, a címadó Aria lenne, aki a kinézete ellenére egy macska lenne, és a kabala szó jelentéséhez méltóan nem is rendelkezik semmi extra szereppel azon kívül, hogy a főszereplő Akarit szinte mindenhová kövesse és tegye azt, amit tenni szeretne. Ez pedig annyit jelöl, hogy egy kimondottan jópofa, de nem bele-a-képedbe "cukor" állatkáról van szó, hiszen egy kicsit sem lóg ki a sorozat stílusából és hangulatából annak ellenére, hogy a maga módján szereti produkálni magát (beleértve egy másik gondolás csapat kabalájának való folyamatos udvarlást), vagy hogy első látszara inkább tűnik valami bekategorizálhatatlan fajú kövérke lénynek, főleg azokkal a szemekkel.

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Mivel a kérdésben nem volt kikötve az hogy csak végignézett animéket lehet megnevezni, septében kihasználom ezt a kiskaput, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy viszonylag ritka az olyan anime ami "izomból", engesztelés nélkül (= még minimális szintű "olyan rossz hogy az már jó" faktor sincs benne) fel tudna idegesíteni, és per pillanat nem is rémlik olyan végignézett anime, amire ez a jelző ráhúzható. Nem azt mondom természetesen, hogy ne lett volna olyan cím, ami nem idegesített volna legalább egy kicsit (például a Guilty Crown, vagy a Suzumiya Haruhi/Clannad első évadai megütik a skálát a maguk változó szintjén), de olyan, hogy aktívan feldobja a vérnyomásom, az viszonylag ritkán van, mégha például a Saenai Heroine no Sodatekata című sorozatnak ez sikerült is. Ami azért sem kutyafüle dolog, mert ebből a sorozatból csak a nulladik részt, illetve az "igazi" első-második részt láttam, és mégis ez a három rész elég volt arra, hogy a sorozat további részének nézését egy jól meghatározott intervallumra (értsd: soha) felfüggesszem, mégha időnként elfog annyira az önsanyargatás, hogy egy újrázást legalább megpróbáljak.

Aminek úgy 99,5%-os arányban tudom hogy mi lenne a vége, mert a sorozat jellege amúgy sem változna: alapjában véve egy eroge készítése köré épülő háremről lenne szó, annyi "külömbséggel", hogy ez azon sztorik közé tartozik, amiknek célja hogy kipécézzenek maguknak egy adott dolgot (jelen esetben háremeket) és azokat figurázzák ki ilyen-olyan módon, a Saekano (ha már van hivatalos rövidítése) pedig ráadásul ennek az olyan vállfaját képviseli, aminek a mentalitását egy "LÁTOD EZ MILYEN SZAR? UGYE MILYEN SZAR? MILYEN LENNE, HA DIREKT ÉS OKOSAN A KÉPEDBE TOLNÁNK HOGY MILYEN SZAR? UGYE MILYEN SZAR?" körbeírással tökéletesen le lehetne fedni. Ezzel nem is lenne gond amíg jól van előadva, a gond viszont ott következik, hogy a sorozat az előbbi csupa nagy betűs idézetet rossz értelemben veszi komolyan, vagyis az egész előadásmódon eluralkodik egy sajátosan seggdugasz mentalitás, ami az egyébként is pocsék és "beleaképedbe" humort és kifigurázásokat egy egyedien idegesítő és magát okosnak gondoló csomagolásban tálalja, amit csak tetéz az, hogy ez a szereplőkre is kiterjed. Az még nem lenne feltétlen gond, hogy "jó háremhez" méltóan vannak itt tipikusabb díszpintyek (szőke duplacopfos külföldi tsundere, eszét játszó kuudere, sportos csaj, vagy éppen übertapló hímnemű MC), az már inkább igen, hogy a sorozat annyira komolyan gondolja a dolog kifigurázós oldalát, hogy direkt rágyúr arra, hogy ezek a figurák fa testápolós kezelésre beutalva legyenek érdemesek (amellett, hogy nem-leleményes módon törjék a negyedik falat vagy mutassanak rá egyik-másik klisére), és hiába lenne *egy* normális, kedvelhető szereplő (a címszereplő "unalmas csaj" Katou) a bolhacirkuszban, ha egyszer a sorozat vele is kicseszik. Ez leginkább ott érhető tetten, hogy a sorozat az általam látott részek alatt minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy "unalmasnak" legyen feltüntetve: gondolok itt például arra, hogy néha direkt más "érdekesebb" dologra, például egy direkt eltúlzott módon bénázó pincérnőre fókuszál a kamera amikor ő beszél (de a promóciós art-okon is rendszerint hátrább van téve, mer' hát ő unalmas és nem főszereplő), vagy hogy a többi szereplő, de leginkább a főszereplő srác mennyire rá van fixálva arra, hogy mennyire nem tűnik ki semmiben sem, pláne ahhoz a főhősnő-ideálhoz képest amit a srác elképzelt magának. Pedig csak annyi lenne a csaj bűne, hogy a többi szereplőhöz képest nem pörög állandóan, és nem is van turbó fokozatra kapcsolva a trope-o-meter, szóval egy "kissé" még igazságtalannak is érződik a dolog, de patkány módinak is nevezhetném, mert az is jól körbeírja azt, ahogy a sorozat előadja magát általánossában (nem mintha Katou hagyta volna magát a maga módján, de így is egymaga van mondhatni, mert kvázi olyan az egész mintha egy másik világba csöppent volna).

De rövidebbre fogva mondhatnám azt is, hogy a Saekano szépen beleesik abba a típushiába, hogy valamiről szeretné elhitetni az emberrel hogy rossz, csak közben elfeledkezik annál a bizonyos rossznál jobb is lenni, szóval akaratlanul is visszanyal a fagyi a nap végén, és őszintén szólva a legkevésbé se hiszem, hogy később javulás lenne, függetlenül attól, hogy Katou úgy állta a sarat azokban a részekben, hogy közben ő nem esett bele a trope túlpörgés csapdájába.

(Tudom, mindezt kvázi három rész alapján írtam, de ha valami, akkor ez a sorozat izomból fel tudott idegesíteni, úgyhogy így csókolt homlokon a múzsa. Úgy meg aztán pláne, hogy szerintem a sorozat végignézése után mindezt gond nélkül control-c -> control-v kezelés alá vehetném.)
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Kár, hogy itt korlátozva van a válaszok száma, jobb lett volna valami általánosabb kérdésfeltétel, mondjuk "animék, amik idegesítettek". Van pár sorozat, ami beleesik ebbe a kategóriába, így hasraütés-szerűen választottam ki egyet a kalapból. Arra azért ügyeltem, hogy teljesen befejezett legyen, ne pedig félbehagyott, vagy dobott. Ez pedig nem más, mint a Coppelion.
Igazából már az első részben gyanús volt nekem, csak sajnos nem hallgattam arra a belső hangra, ami azt súgta, hagyjam ott az egészet az elején. De nem, nekem kvázi meg kellett bocsátanom a cuccnak azt, hogy profin kiképzett szakemberek helyett iskolai egyenruhás lányok mászkáljanak a sugárfertőzött területen! Oké persze, majdnem kivillanó bugyira többen ráizgulnak, mint a sugárvédő öltözetre, csakhogy ez így erősen vicc kategória volt számomra. Magyaráztak valamit, hogy genetikailag módosított emberek, akik sokkal ellenállóbak. Jó, elhisszük! Úgy voltam vele, hogy talán még valami jót is kihozhatnak belőle, mert 1-2 jelenetet tényleg normálisan hoztak össze az első harmadában.

Egyébként a főszereplő hármas olyan semmilyen volt, a nevükre már nem is emlékszem. Annyit azért még tudok, hogy a legfőbb szereplő az a tipikus idealista, aki mindenkit meg akar menteni és persze mindig ment a depi, ha ez nem sikerült. Aztán sajnos az idegesítően nyavalygó kategóriába is találtak egy alanyt. A hármas utolsó tagjának pedig már akkor sem tudtam megjegyezni a nevét, amikor futott az anime, ami azért jelent valamit. Persze ezt még tetézni kellett a két kattant nőszeméllyel, akik ilyen mondvacsinált ellenségként lettek bedobva, mert kellett valami izgalom. Arról nem beszélve, hogy az egyikük tiszta copypaste Misaka Mikoto volt, ugyan olyan elektromos képességgel. Talán a srácot még valamennyire lehetett bírni, de ő is csak azért emelkedett ki a többiek közül, mert rajta kívül mindenki totál idegesített, vagy totál semleges volt.
Egyébként maga a világ baromi érdekes lehetett volna, meg amúgy is a poszt-apokaliptikus történetek a gyengéim, ezért kezdtem bele. Sajnos szinte semmit nem tudtak kezdeni az alap felállással, szóval nálam csúnyán megbukott az egész. Ja, és tudjátok mi a legjobb, elvileg ez egy seinen cucc!

Az a baj, hogy még a képi és zenei világ se tudott semmi értékelhetőt felmutatni. Alapból nagyon szeretem Angela számait, viszont itt kb. a sorozat felénél jöttem rá, hogy az openinget és az endinget is neki köszönhetjük. Valamennyire ismerős volt, csak a szokásos erős számok helyett olyan semmilyenek lettek.
A grafika szintén megér egy külön történetet. A karakterek tényleg a háttér elé lettek odatéve, teljesen elütöttek a környezettől. Erre még rá is erősítettek, mert nagyon erős, fekete kontúr vonalat rajzoltak a szereplők köré és nagyon ki lettek fakítva. Az jutott mindig eszembe, amikor néztem, hogy kivagdosták őket a manga lapjairól.

Azért csak megtaláltam a kiskaput, következzék a felsorolás: Elfen Lied, Hametsu no Mars, Akame ga Kill, Cross Ange, Another, Amnesia. Biztos van még, de elég lesz ennyi.
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

26. nap - Fight
- KAZUUUUUMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
- RYUUUUUUHOOOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

A s-CRY-ed két antihős főszereplőjének a végtelen rivalizálása az egyik legjobb ilyen az animetörténelemben. Ennek a két megyekfejjelelőremerthüjekosvagyok idiótának túl sokat nem számított, hogy gyakorlatilag kihaltak mellőlük a szövetségeseik, hogy posztapokaliptikus wastelandot csináltak a fél szigetből ahol élnek (plusz ha esetleg valaki harmadik fél akart beleugatni a vitájukba azt együttes erővel nyírták ki) mert még a sorozat végén is a másik nevét hörögve estek egymásnak. Nem is mert dönteni közöttük a script, még most 1X évvel később is biztos egymást püfölik offscreen.

27. nap - Badass
Mahou Shoujo Lyrical Nanoha A's
Nanoha alapban is egy badass karakter, de az A's 9. része közepe miatt kapta a White Devil becenevet:
Kép
Nanoha kijön a tűzből, amiért Vita "leakumázza". Erre Nanoha csak annyit válaszol, hogy akkor ördögként majd felhasználja a pokoli eszközeit Vita "se***nek szétrúgására" ha máshogy nem lehet rávenni a párbeszédre.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Kicsit csalok, mert tulajdonképp a holnaputáni kérdésre (anime, amiben csalódtál) fogok duplázni ezzel most. Mindazonáltal ez a mai választás kétségtelenül jobban idegelt fel. Olyannyira felidegelt, hogy azóta sem néztem újra, hogy 2006-ban lefutott és mind a mai napig az az érzés él bennem, hogy ez engem felidegesített, pedig hát valljuk be őszintén majd 10 év telt el az utolsó epizódja óta.

Nos tehát lerántom a leplet az animéről: .hack//Roots. A dolog idegesítő voltja tulajdonképpen teljesen szubjektív, személyes ügy. Én igen igen nagy .hack fanboy vagyok/voltam. Pont jókor ért engem a franchise .hack//SIGN-nal annak idején. Épp a depresszívebb tinédzser időszakomat éltem, plusz épp csengett le a Digimon fanboyságom, de valami tematikusan hasonlóra vágytam, csak legyen "dípebb". :v Emellett ugye a témáját tekintve (informatika, hekkelés) ugye nálam amúgy is célba talált a dolog, tekintve, hogy kiskorom óta programozgatok, szóval hekkeres anime ugye már csak tetszhet nekem. (Kivéve ha az a címe hogy Sword Art Online :v)

.hack//SIGN vitathatatlanul egy lassabb sorozat és animáció szintjén sem valami eget rengető, de karakterközpontú, és a misztöri is egész érdekes.

Tehát habzó szájú .hack fanboyként meghallottam a hírt, hogy új játék és köré épülő média franchise van kijövőben. Na hurrá, akkor essünk neki hétről hétre az új játékok előtörténet anime sorozatának. Kicsit ugyan vakartam a fejem, hogy hogyan is fog ez a sorozat működni, hogy a főszereplő az a GU játékok főszereplője is. Mitől lesz ez önmagában hasonlóan kerek egész, mint ahogy a .hack//SIGN is tulajdonképp az volt, de hamar elhesegettem ezeket a gondolatokat, ugyanis a sorozat jól indított. Nem mondom, hogy tökéletesen, de jól. Miért működött? Kb. pont azért ami miatt a fentebb írtam, hogy a SIGN miért tetszett. Egyrészről főszereplő trió karakterdinamikája jó volt. Bután összefoglalva tulajdonképpen egy szerelmi háromszögről van szó, ahol a főszereplőnek bejön egy Guild ranglétráján második pozícióban szereplő egyén, aki viszont sanszosan az első pozícióban lévőért rajong. Viszont az első pozícióban lévő illető egy nagyon karizmatikus, de titokzatos illető, ami miatt a főszereplő is felnéz rá, mentorának tekinti. Ugyanakkor titokzatos karizmatikus mentorunk pedig valami nagyon akart a főszereplőtől, de hogy mit, azt titokzatos karizmájának ködfátlya rejti. Mindez az összjáték meg van fejelve a brigád fun céljával, ők glitcheket (illetve tulajdonképpen A Glitchet) keresik a játékban, ezzel viszont egy náluk jóval nagyobb guild ellenszenvét váltják ki. Így rivalizációk, intrika, árulás, csalódottság mentén zajlik az első kb. 12 rész. Mindemellett néha sejtetgetve, hogy valami nagyon nagyon csúnya dolog fog majd történni. (BTW szándékoltan átb@szva a közönséget, de ez már játék spoiler.)

Hogy mi ez a csúnya dolog az viszont viccesen nem titok, hiszen a játékok ezzel indítanak, az összes trailer ezzel promózta a játékokat. Épp ezért nem fogom spoiler tagbe sem tenni, aki valamiért mégis mentve akar maradni most ugorjon a következő hozzászólásra.
Szóval a csúnya csúnya dolog, hogy főhősünk szíve csücske kómába esik a játékban és a karizmatikus vezető pedig eltűnik, brigád széthullott. Ez egy igen erős kezdése amúgy a játékoknak, a főszereplő instant motiválva van és egy rakás kérdés vár megválaszolásra. Tehát tök rendben is lett volna, ha ezzel fejeződött volna be az anime. Kétségtelen így abszolút befejezetlen maradna a történet, de a játék mellé adaléknak, hogy hogyan is zajlott az élet a brigádban minden előtt, akár oké is lehetett volna.

A baj az, hogy a stúdió mint ahogy a SIGNnál is egy kb. 25 részes TV sorozatot rendelt be, ami ráadásul addig futott, ami alatt a 3 játékból kettő meg is jelent. Ihlet viszont vagy megcsappant menetközben, vagy egyszerűen úgy gondolták, hogy gáz húzni a halál esetet, ha úgy is azzal kezdődik a játék így a sorozat második fele az már ezután, de a játék kezdete előtt játszódik.

Kétségtelen a csúnya eset és a játék konkrét kezdete között kb. fél év marad ki. Viszont ez a félév szándékoltan egy érdektelen félév, az tűnik a dramaturgiai céljának, hogy főhős ezen idő alatt húzta fel magát max levelre, és kezdett el PK-kra vadászni kérdéseire sikertelenül választ keresni. A játék úgy indít némi prológus után, hogy karizmatikus vezetőnk visszatér, majd hogy hogy nem főhősünk ismét lvl 1 lesz.

Erről a félévről tehát 12 résznyi animét csinálni teljesen felesleges, a dráma már lezajlott, 12 résznyi emózás meg érdektelen. De hát h mégis történjen valami néhány részben lezavarják, hogy a főszereplő titokzatos módon instant max lvl lett. (Egyedül, low levelként végig tolt egy 100 szintes event dungeont és ott titokzatos fekete takonytól ezt kapta ajándékba.) Ez a pár rész még haloványan érdekes is, a maga asspullságával együtt is. De utána... utána 6-7 részen keresztül filler van. Mellékszereplővel foglalkozunk, akiről tudjuk, hogy semmi hatása nem volt a szereplőre, hiszen említés szintjén sincs a játékok elején. Behozták hát a játékok mellékszereplőit, hogy azok a főszereplővel kb. sosem közvetlenül konfrontálódva fillerkedjenek. (Hiszen ha konfrontálódnának, akkor a játékbeli első találkozás nem lenne első találkozás.) Így viszont óhatatlanul érdektelenek jobb esettben, rosszabb esetben plotholeosak és visszamenőleg rontanak el a sorozat elején történt másik guildes szálból szereplőket.

Végül pedig, hogy mégis legyen valami kereknek ható lezárás az utolsó egy rész feldolgozza kb. ugyanazt, amit a játék első 30 percében letol a játékos, azzal a különbséggel, hogy itt-ott szembe megy vele. (Játékban éjszaka míg animében nappal, játékban A esemény után B esemény közvetlenül, animében köztük még interakció C anime only karakterrel.) Ami így azért vicces, mert elvileg mind a játék mind a .hack//Roots kanonikus része a franchisenak.

Szóval engem ez húzott fel 10 évvel ezelőtt.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Meglehetősen nehéz ez a kérdés is :D Van egy csomó borzalom, amikről többoldalas jól megérdemelt tömény fikázást negatív előjelű objektív véleményt tudnék írni, és jópár, ami rendesen fel is idegesített, de a csúcstartó ezen a téren magasan a Dragon Ball Super nevezetű rettenet. Mert bár vannak animék, amik olyan szarok, hogy már viccesek, és vannak olyanok, amik olyan szinten felhúzzák az embert hogy annak örülne a legjobban ha már az első rész legelején, még az opening előtt a teljes szereplőgárda kinyúvadt volna, a világukat pedig az első fél percben elsöpörné valami hatalmas apokalipszis, de ez... Nem egyszerűen rettenetes, a legqualitibb QUALITY amit eddig láttam, nemcsak karakter-és hangulatgyilkos szánalom, de a gyerekkorom és az előzménysorozat meggyalázása, a totális hazavágása mindennek, amiért anno óriási DBZ-fan voltam (és még Hironobu Kageyamát se tudták megszerezni hozzá, hogyha mással nem, de legalább egy ütős OP-END párossal megpróbálja menteni a menthetetlent). Mivel a múltkor már írtam róla egy kisebb eszmefuttatást, magamat pedig nem akarom ismételni, így linkelem azt a kommentet. Soha nem volt még olyan, hogy 0/10-et adjak valamire (kár hogy MAL-on nem tudom lejjebb húzni -_-), még a retek Elfen Lied is 1/10, mert ott legalább a fanjaival lehett kicsit trollkodni, de a DBShit egyszerűen értékelhetetlen.


Mondjuk ebben nálam külön kategóriák vannak, mert az itt említendő címek nemcsak egy sima vacak anime szintjén állnak, amiket egy kézlegyintéssel elintéz az ember, és igyekszik elfelejteni, hanem jó mély benyomást is tettek valamilyen módon :D "Felnyomta az agyamat"-szekcióba így hirtelen jöhetne az AgK!, a KGNE, a Kenshin Seishouhen OVA, a fentebb említett Bűnrossz Korona, az Ergo Proxy, a School Rumble Sangakki OVA, az Esca Movie és a Chaos;Head. Az "annyira szar hogy már röhejes"-részlegbe így kapásból jelölném a Cross Ange-t, a Nuruczót, a Saiyukit, a SAO-t, a Mai-Otomét, az Anothert, a Higurashit és az Elfen Liedet. És egy harmadik csoport is van, ahol magától az animétől függetlenül tudtak felnyomni bizonyos vérfanreakciók: NGE (miután kinő az ember a fanboí-korszakából, meglehetősen idegesítőek tudnak lenni), EL, Nuruczó ismét, FLCL, Kenshin OVA, és újabban az OPM.

Mangából pedig a mostanában tárgyalt Berserket említeném, erről is írtam a múltkor már (komment utolsó bekezdése), és most már tényleg leszállok róla, de ennél a kérdésnél még ontopic.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

33. nap - Egy anime, ami felidegesített

Zankyou no Terror

Főleg azért, ahogy az igéretes kezdés után szinte minden értékelhetőt kidobott az ablakon (milyen érdekes egy visszatérő elem ez a válaszokban). Szóval én sem rajongok az USA kormányért, de valahogy Watanabétól kicsit kifinomultabb kezelését vártam a nemzetközi kapcsolatoknak. Például nem igazán vette be a gyomrom, hogy
SPOILER
gyakorlatilag az egész Narita(?) repülőteret felrobbantanák egyfajta terrorakció során. Azért mégis csak egy fél évszázados szövetségesről van szó, erre több ezer civilt annihilálnának? Aztán ott van a terrorista fiaink helyzete a terrorizmussal. Hogy majd ők itten felrobbantgatnak dolgokat, de óvatosan, hogy senki ne halljon meg! ATOMOT is ideértve. LOL Itt már aztán minden hitelét elvesztette. Ehhez jött még a fiúk régi társa, aki nyilvánvaló elborultságában dirigál az amcsi titkosszolgálatnak a saját önkényének megfelelőlen.

Ez már D kategóriás politikai thriller szint.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

34. nap - Kedvenc mozid

Urusei Yatsura Movie 5: The Final Chapter Az Urusei Yatsura TV sorozat (meg OVA, meg úgy minden, ami animált UY cucc, kivéve a Movie 6-ot) lezárása, amely a manga utolsó (és leghosszabb) sztoriját dolgozza fel. Egyrészt nagyon jó adaptáció, tipikus példája annak, hogy "fogjuk az amúgy is jó képregényt és még hozzátesszük azt, amit animében lehet, zene, hangok, animáció, stb., ám mindezt anélkül, hogy túlzottan ráerőszakolnánk saját elképzeléseinket". Másrészt önmagában véve is egy csodálatos film, bár persze értékelni csak akkor tudod, ha végignézted a sorozatot, vagy legalábbis az elejét és nagyjából ismered a szereplőket is. (Ugyanis eme végső arc plotja nagy mértékben reflektál a sorozat első részének sztorijára, ami szvsz zseniális húzás volt Rumikótól.) Külön tetszett, hogy a filmben már-már felnőtt karakterdizájnt kaptak a szereplők, ami nem hülyeség, mivel egyrészt a sorozat alatt is változott némileg a dizájnjuk (a mangában nemkülönben, bár ott lightosabb az "átmenet"), másrészt meg bár Rumiko szereti a "kortalan" karikat (vagyis hogy megy-megy-megy a sztori, de hiába telnek el évek, "mindenki 15 éves marad" XD), azért az UY-ben pusztán a szülinapokból annyit ki lehetett számolni, hogy a sorozat eleje körül vannak 15 éves szereplők, akik a film idején már legalább 17 évesek, tehát már "majdnem felnőttek". (Nem mellesleg UY Movie 5 design Lum is best Lum! *____*) Maga a sztori pedig teljesen rendben van, úgy lett kvázi "lezárva" ez az egész, hogy közben nem változott semmi (csak aminek kellett... XD), a karakterek önmaguk is maradtak, meg nem is, stb-stb. Többet nem nagyon érné meg írni a filmről, egyrészt nem akarok spoilerezni (sosem adom fel a reményt, hogy lesz itt valamikor egy ember, aki hozzám hasonlóan bevállalja az elejétől kezdve ezt a "sagát" és végigmegy sorozaton, OVA-n, mozikon...XD), másrészt ezt tényleg látni kell.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

30. nap - Egy anime, amit szeretnél, hogy sose érjen/ért volna véget
Magam részéről is csatlakozok, azokhoz a táborához akik azt mondják kell az ütős befejezés. De azért van két címem amit ide vetnék egyrészt a Detective Conan ami ugye még most is fut. A másik pedig a Honey and Clover, de ebben az esetben nem egy egész évben futó sorozatra gondolok, sokkal inkább egy-egy rövidebb (12-25) szériákra amik szépen feldolgozza, hogy a kedvenceinkkel mi is történt az elmúlt esztendőben kiemelve a fontosabb eseményeket. Szerintem így még jó is lehetne.

31. nap - Kedvenc OP/ED
Élve Catrin türkjével:
Openingek
SPOILER
Black Jack Young: Az openingnek tetszik a képi világa
D.N. Angel: kellemes kis szám
Detective Conan: a harmadik op a Nazo valamint az ötödik opening a TRUTH ~A Great Detective of Love~ a menők de nagyon
Elfen Lied: Klimt képek, latin szöveg, hangsávja miatt könnyen tudom énekelni
Ergo Proxy: Már hamarább hallottam mint ahogyan láttam volna a sorozatot és így is megtetszett :)
Fate Stay Night: Anata ga ita Mori
NGE: Az örök klasszikus
SteinsGate: Jól illik a sorozathoz.
Titánok: 1 op. bár még nem láttam a cuccot, de ez még hozzám is eljutott és tetszik nagyon
Texhnolyze: Nagyon random
Trinity Blood: Kész Atsushi Sakurai hangjával nem bírok betelni.
Wild Arms: A nyitó zene szerintem kellemesen hozza a vadnyugati feelinget.


OP&ED ahol mind két dolgot szeretem:
SPOILER
Baccano: Az openingnek nagyon is jó a képi világa mind a záró szám egyszerűen csodálatos
Bleach: Az első Op&Ed párost szeretem leginkább
Dragon Ball: Az első op&ed páros
FMA: Az első op-ed páros a kedvencem
Gallery Fake: 1 opeing kellemes kis muzsika, a második op is jó, a harmadik ending pedig személyes kedvecem
GitS SAC: Mind kettőt jónak találom, de a 2nd GIG-ből csak az opot nevezem ide.
InuYasha:
2. Opening - I'am
3 Opening - Owarinai Yum
1. Enindg - My Will
3. Ending - Dearest (magasan ezt tudom a legjobban énekelni az Ultra Starban)
4. Ending- Every Heart
Kaleido Star: Most, hogy végig hallgattam őket döbbentve kellett rájönnöm, hogy mindegyiket szeretem :D
Lupin 2015: Az olasz op nagyon jó ahogyan az ending is jól áll Itáliához
Naruto:
1. Opening - R★O★C★K★S
4. Opening: Go!
9. Opening: Yura-Yura (Best of ebben a kategóriában)
3. Ending: "Viva Rock ~Japanese Side~" by Orange Range olyan kis chibis
12. Ending: "Parade" by CHABA tetszik a hangszerelése
Naruto Shippuden
1. Opening: Hero come back (az egyik legjobb opening)
5. Opening: "Hotaru no Hikari"
1. Ending: Shoting Star
4. Ending: Mezamero! Yasei
8. Ending: Bacchikoi!!! - ez már annyira hülyeség hogy jó
10. Ening: My Answer - a dalszöveget nagyon szeretem
Nils Holgersson: Karel Svododa perfekt munkát végzett
Paradise Kiss: Mind a nyító mind pedig a záró szám jól illik a sorozathoz.
Soul Eater: Az első opeining és az harmadik ending az ami nálam nagyot ütőt.
Wolf's Rain: A Stray mint op nagyon jól van találva, de csak a tévé verzió a hosszú nekem nem tetszik, az ending meg nagyon szép és lágy.


Endingek
SPOILER
Code Geass Hangyou no Lelouche: első ending
Death Note: első ending mert ami jó az jó
Gankutsuo: Jó kis ütös szám
Hellsing OVA: 4- mert vicces, 6- a szám maga tetszik, 7- az ismert események miatt
Humanoid Kikaider: Magányos gitár szól
Itazura no Kiss: első szám
Nana 2. ending: Starless Night
Nodame Cantabile: A Tokyo et Paris kellemesen adja vissza a párizsi hangulatot.
Read or Die: Első ending kellemes kis nyári lazulós zene.
Vampire Knight Gulity: Nekem tetszik és jól is van összerakva.
YYH: 3 és 4 endingek. A harmadik szerintem simán epicül van animálva míg a negyedik endinget még akkor láttam amikor még nem is voltam animés így arra gondoltam, hogy ez egy romantikus anime.



32. nap - Kedvenc kisállat, kísérő, megidézett szellem, stb... éritiek.
A bölcsességek nagy részét már leírtátok előttem, magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy a kis állatok honnan a fenéből képesek megérteni a gazdájukat? Leginkább az olyan esetekre gondolok amikor még valamilyen lelki segélyt is akarnak addni a gazdijuknak, vag ycsak simán képzetebbek mint, ha Rex-nek és RinTinTinek közös kölykük lenne. De azért a lista (mondjuk ki hagytam az olyan animéket ahol maguk az állatok a főszereplők mint pl: Alfréd a kacsa vagy Nils Holgresson.
[ur=lhttp://fma.wikia.com/wiki/Xiao-Mei]Xiao-Mei[/url]az FMAB-ből. Cuki.
Kedvelem a békákat is Narutoból. Nem emelnék ki egyet sem aki nagyobb szerepet kapott tehát meglehetett őket ismerni azokat kedvelem is.
Ein a Cowboy Bebopból. Kicsi és cukin is tudd ugatni.
Természetesen nem felejtkezek el Totororól sem.

33. nap - Egy anime, ami felidegesített
Hát ugye említhetném a DN-t, de az nem idegesített csak szimplán nem tetszett, írhatnám a Kiddy Girl And-et is, de az szimplán dobnom kellett volna. De van egy anime ami ténylegesen idegesít no az a Rómeó szorozva Júliával. Könyörgöm mi akart ez lenni? Mi? Szóval ugye egy Gonzos alkotásról beszélünk, ők adaptálták a Monte Cristot amit mindenki standing ovation-nel fogad és mindenki oda és vissza van érte. De ez? EZ!? Ez a borzadály valami új dimenziót hozott létre. Kezdjük ott, hogy az egész világot áttették egy fantasy világban, de oks ez még belefér. De hogy az egész alapszitut jelentősen átformálták az már nem nyerő.
SPOILER
A lényeg az, hogy a Capulet család-ot gyakorlatilag már kiirtotta a Montague család. A Capulet házból mindösszesen Júlia meg még pár alak élte túl a vérengzést. Júlia 14 éves korára a városban ilyen vörös köpenyeges igazságosztóként jelenik meg.http://vignette2.wikia.nocookie.net/rom ... 0518211537 Persze Rómeó bele szeret, de a lényeg nem is itt van. Az egész sorozatban tűnek fel különböző Shakespeare-i karakterek (pl: Ophelia) különösebb ok nélkül. De ami igazán itt van ez a történet az a vége. Amikor kiderül, hogy az egész cselekmény egy szigeten játszódik és ezt maguk a szereplők sem tudják. Nem egy hatalmas kontinensnyi szigetre kell gondolni hanem egy picire De ezt ők nem tudták. Nem tudták! Pedig még repülő lóvaik is vannak. Nem ez így már magas. Szóval, hogy a fenében nem tudták, hogy hol élnek? Hogy?! Na jó abba hagyom mert nagyon morcis leszek.
.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

34. nap - Kedvenc mozid
Uhh, itt kb. a futottak még kategória van csak nálam:

Kara no Kyokai - Garden of Sinners
A mozi sorozat feldolgozása az azonos című Type-Moon fénynovellának. Jó world building, jó fordulatok, ufotable szóval über látvány. Viszont nem láttam már öt-hat éve, szóval ha még nem kívánt nálam újranézést akkor annyira jó nem lehetett.

.hack//GU Trilogy
Egyik kedvenc .hack darabom volt egészen addig ameddig 3 éve újra nem néztem 4-5 év után és rá nem jöttem, hogy a játék ismerete nélkül kb. tökre nem állja meg a helyét, csak látványos jelent látványos jelenet után.

FF7 Advent Children
Kb. mint az előző, über látványos eksön, minimál történet, nulla karakter fejlődés, fanszervíz viszi el a hátán.

Initial D third stage
Ez meg kb. olyan mintha 3-4 20 perces anime epizódot gyúrtak volna egybe

Initial D Legend 1-2
Ezeket nézze meg valaki a kedvemért aki nem ismeri a franchiset és mondjon róluk laikus szemmel véleményt. Hiányzik-e belőlük valami, vagy rendben vannak-e? Nekem tetszettek, de én egy teljes initial D franchise újranézés után fogyasztottam őket, szóval lehet, hogy kitöltötte a hiányokat a friss karakter, történet stb. ismeret.

ui a tegnapi poszthoz: Elfelejtettem, a hülye magyarra fordított név gyártás poént betenni: .hekk//Gyökerek.
Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

34. nap - Kedvenc mozid

Igazából itt hárman jönnek szóba, akiktől még sokat nem láttam, de amiket igen, azokat nagyon szeretem: Miyazaki (Mononoke Hime, Sen to Chihiro no kamikakushi), Shinkai (Byousoku 5 centimeter a következő a listán) és Hosoda (Toki wo kakeru shoujo) - utóbbit azért emelném ki, mert szerintem történetileg és látványvilág szempontjából is borzasztó jól sikerült, szóval legyen ez az egyik kedvenc.

A másik jelölt meg inkább a reklám helye (bár biztos mindenki látta már), mert egy nem kifejezetten kiemelkedő film, már ami a történetet vagy a karaktereket illeti, de engem teljesen magába szippantott a világa, és az artwork egyszerűen lenyűgöző annak ellenére, hogy idestova 15-16 éve készült. Avagy ha az értelmes, elegáns és kifinomult vámpírcuccokra gondolok, első reklámozandó filmként a Vampire Hunter D: Bloodlust ugrik be. Fordulatos, vannak benne meglepetések és kúl képességek, D egy karizmatikus főszereplő; defrosting GI Jane Leila elég nagy klisé, de második főszereplőként jó a dinamikája D-vel, meg a járgánya/stukkere is instant win; és hát tényleg nagyon szépen animált; a karakterdizájn máig az egyik kedvencem.

EDIT: És persze jól kihagytam a harmadik kedvencemet, a Ghost in the Shellt. -_____- Egészen szenzációs, animetörténetileg is mérdföldkő, és különösebben méltatni sem kell.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára wwhite 2016.02.10. 17:54-kor.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

34. nap - Kedvenc mozid

Na, ennél a kérdésnél szerénységes személyem szokott olyat csinálni, hogy Mózest megszégyenítő módon válassza ketté az "original" múvikat a "van/volt sorozata korábban" jellegűektől, aminek stratégiailag számos oka van, de a legfőbb, hogy legalább többet tudok ide jelölni. :D

Szal legyen egyszer egy TokiKake, mint önálló film, és egy NGE: EoE, mint a kategória másik jelöltje. Igazából szerintem mindkettőt fanoltam már eleget, úgyhogy Hosoda mesterművéhez csak annyit, hogy valahogy így kell korrekt sztorit és non-szirup/non-túlmisztifikált szerelmi szálat írni egy filmhez (jah, Shinkai, tanulhatnál tőle bizonyos fogásokat), ahol bár a vége nem igazán volt a szívem csücske, de ezt leszámítva minden komponensét illetően top-tier.
Az EoE meg... egyszerűen... frenetikus. Ipari mennyiségű ömlengést is nyugodtan idevethetnék, de ami számomra A legjobban tetszett ebben a filmben, mikor felcsendül a Komm Susser Tod és szépen-lassan leesik az embernek, hogy
SPOILER
a sorozat utolsó két részét voltaképp IDE lehetne beilleszteni, mikor is lejátszódik Shinji fejében az egész lélektani trip, majd gerincet növeszt és akcióba lép.


Honorable mentions: Perfect Blue, Mimi wo Sumaseba, Kaguya-hime no Monogatari.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: alvaro »

34. nap - Kedvenc mozid

Hehe. Épp most sikerült betalálnom egy igazi hatert a témában, de egyelőre nem sikerült felborítania a nyugalmamat :D Tehát ország-világ előtt kinyilvánítom, hogy nekem igenis roppantul tetszett a Rebellion, a Madoka Magica sokat átkozott folytatás-filmje. Minden hibájával együtt, mert elvakult hívő azért nem vagyok. Viszont nekem személyesen nagyon betalált, és ebből a szempontból a sorozat méltó folytatása. Arra is jó volt (mit arra is, ez a fő erénye a szememben!), hogy kihúzzon egy alkotás nélküli gödörből. Nagyon megihletett, azzal együtt, hogy zseniálisan elbeszél a sorozat végén megteremtett új világ mellett. Úgy mutat rá benne keletkezett hibákra, hogy közben egy kanyit se látunk magából a világból. Ez a megoldás perverz mivoltában nagyon imponál nekem. Ráadásul megtörte azt a logikai és dramaturgiai alapvetést, hogy

SPOILER
Homurából nem lehet boszorkány. (Miközben ő a szemem almája (ez de lolul hangzik magyarul :D), szóval persze hogy nem!)


De még mennyire hogy lehet! És ahogy bemutatja ennek folyamatát, attól komolyan a hideg is kiráz. Szóval hatott rám, ihletett, és ennél többet szerintem egyetlen más movie sem mondhat el, büszkélkedjen bármilyen tökéletes rendezéssel, karakterdesignnal vagy animációval.
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

28. nap - Idézet

Nos itt van ez a tökéletes Oxford angolsággal megírt szöveg, ami abszolút mértékben átadja a karakter jellemét, nemesi neveltetését és arroganciáját:

Kód: Egész kijelölése

 I, Angelise Ikaruga Mitsurugi, wish to here provide an explanation regarding the altercation which occurred at the bathhouse between myself and Squadron Number One Captain Thalia.

On the occasion of my daily sorties, my performance has been spectacular, and thinking about it now this was more than enough to make Captain Thalia jealous. However, for my part, I knew nothing of the captain's envy and unfounded slandering of me, and I had no idea whatsoever about the captain's mounting day-to-day stress.

Even when the captain came to me at the bathhouse my only thought was that she had come to praise my usual work. Further, even when Captain Thalia came at me with a knife, I though that this was a unique manifestation of the captain's affection and I accepted the challenge without a thought.

I knocked away the captain's knife, and after some bare-handed fighting, we entered into a battle with scrubbing brushes, and I felt that it was actually beating her that would meet her expectations, and so before I knew it, I had won a total victory. As far as this goes, I believe my behavior is as it normally is in my day-to-day life, but I have come to learn through this incident that my being elegant and luxurious causes some people to feel envy.

I am guilty of no wrongdoing or misconduct in this incident, and I myself am not to blame in the slightest, so I can improve nothing, but if it may be said that the mere perfection of my existence begat it, then I do offer some apology. 
Bárki is írta, megérdemli a bölcsész diplomáját. A 'begat' szó használata különösen zseniális. Btw. mivel angolul gépelek többet a böngészőbe, ezért angolra van állítva nálam a helyesírás ellenőrzés. Na az pont a begat-ot húzza alá egyedül az egész szövegben, de nem is lehet többet várni egy plebsnek készült helyesírásellenőrzőtől.

Ha valakinek a szövegkörnyezetből nem derülne ki, a fennti idézet a Cross Angéből származik, a 7. rész végén volt látható pár pillanatra:
Kép
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

34. nap - Kedvenc mozid
Junchi írta:Honorable mentions: Perfect Blue, Mimi wo Sumaseba, Kaguya-hime no Monogatari.
Nah ezeket totálisan dettózom. *a kiemelt kettőre pedig vállat rándít*

Kon Satoshitól a Perfect Blue fogott meg leginkább, ahogy Ghibliéktől is ez a fenti kettő az IGAZI, plusz hozzájuk csapom a Totorót. Hosodától nálam a Farkas kölykök lett best.
Sorozathoz tartozó filmként pedig talán a Fafnert vagy a DB 14.-et vagy az Inuyasha apucisat mondanám fangirlös rányáladzósnak, bár összességében semmitől sem ájultam el kellően ebből a kategóriából (nyáladzósan futottak még S;G, Air és Haruhi film).

De van egy animációs movie, ami pár hónapja - mostmár talán mondhatom, hogy - maradandóan legyűrte ezeket a japán szépségeket. Ez pedig a koreai TYÚKOS FILM (Madang-Eul Naon Amtalg), amiről már írtam korábban. Ide linkelném azt a hsz-t, mivel azóta is nagyon fontos instrukciókat tartalmaz (azóta sem sikerült a linkeltnél szebb minőségben, vágatlanul és koreai hanggal letorrenteznem, de ami késik...).XD
Szóval ez a film valami fenomenális, igazi koreai: érzelmeidbe és gondolataidba vágós, ütős, hatásos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Igazából akartam írni a kedvenc, az epic és a badass szereplő jeleneteknél is ezt a címet, de még mindig nem állok készen a spoilerezésére. Bár nem lepne meg, ha máskor még kibukna belőlem a fórumon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Catrin 2016.02.10. 20:41-kor.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

34. nap - Kedvenc mozid

És jelenleg a csúcstartó a legtöbbször megnézett animéim között, a Toki wo Kakeru Shoujo. Emlékszem még egy MAT-os Conon vetített AMV vett rá arra, hogy utána járjak és nem bántam meg. Már abból a pár perces bemutatóból lejött, hogy időutazós cucc lesz, szóval még jobban látni akartam. Azt nem tudom, pontosan mikor sikerült megnéznem, de már elsőre rendkívüli módon megtetszett és a képzeletbeli trónról azóta sem sikerült letaszítani. A fő témája mellett talán az jött be legjobban, hogy a szerelmi szálat nagyon szépen bemutatták. Se erőltetettnek, se nyálasnak nem éreztem, pedig akkor már elég sok animén túl voltam. Többekkel ellentétben nekem a végével sem volt bajom, valószínű akkor jobban húztam volna a számat, ha a másik lehetőséget választják. Grafikailag, zeneileg sincs kivetni valóm a filmben, különösen az időugrások megörökítése tetszett, Makoto igazán kreatív tudott lenni, amikor a képességét kamatoztatta. :D A szereplők közül szerintem mindenkit meg lehetett kedvelni, többé-kevésbé, ami ritkaságszámba megy. Általában találok egy olyan embert, akit szívesen kihagytam volna az adott animéből.

~Time waits for no one.~

Ma nem lesz kiegészítés, ezúttal szabályosan játszom. :)
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

34. nap - Kedvenc mozid
GitS mozit már ellőttem, de azért még bőven akad hal a hálómban.
Disznók Királya (Dwaejiui Wang):Ez egy koreai cucc és hát ez seinen. Félre értés ne essen ez nem azért seinen mert olyan sok vér folyna benne vagy olyan sok sex lenne benne. Egész egyszerűen a története miatt. A lényeg az, hogy két középiskolás volt osztálytárs a 30-as éveik végén újra találkoznak és miközben isznak a gimiről nosztalgiáznak ami számukra nagyon brutális volt. Miután kijöttem a moziból még a vattacukrot is feketének láttam, annyira nem vicces ez a film.
Elő Örs (First Squad): Történelmi ihletésű film a II. VH idején Szovjetunióból. Nácik, szőke ikrek, katana stb. minden egybe van egy jó kis filmhez.
Szél támad (Kaze tachinu): Sokakkal ellentétben én ezt tartom minden idők egyik legjobb Ghibli filmjének.
Porco Rosso: A második legjobb Miyazaki film.
Kotonoha no Niwa Shinkai Makoto egyik legoptimistább filmje. Ha esetében lehet ilyet mondani.
Erdő Zongorája (Piano no mori):A film alapvetően olyan kérdésekre keres választ mint, hogy hogyan is kell kifejezni magunkat a művészetben?
Millenium Actress: Szerintem a legjobb Satoshi Kon film.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

34. nap - Kedvenc mozid

Nekem is nagy kedvencem a Perfect Blue, de az elsőszámú Kon Satoshi alkotásom és szerintem legjobb filmje mégis a Sennen Joyuu. Az ő jól ismert rendezői technikái is ebben voltak a legjobban megvalósítva, köszönhetően az iszonyatosan meta filmes történetnek. Így nem csak hogy a szokásos álmok és képzelgések keveredtek a valósággal, hanem a kifejezetten elképzelt világok megvalósítására létező filmművészettel is végülis eggyévált Chiyoko egész élettörténete. Azért tartom viszont kifejezetten kiemelkedőnek, mert a zseniális filmes, rendezői megvalósítás mellett az egyik legmeghatóbb, legszemélyesebb történet is. Többedszerre nézve is szem nem maradt szárazon a végére.

Másik, viszonylag újabb óriási favoritom pedig a rövidfilm sorozatként indult Eve no Jikan. Szerencsére egy nagyon sikeres Kickstarter projektnek is hála sikerült az eredetit kibővíteni egy csodálatos mozifilmé. A mesterséges intelligencia, bár én nem nagyon hiszek benne, mostanában elég forró téma filmes körökben is, különösen Spielberg AIja óta. Leginkább azért szerettem bele azonnal, mert annyira tökéletesen japán módon mutatta be ezt témát. Szóval a technikai fejlődésnek hála potenciálisan egy ilyen világforradalom köszöbén állunk. Mégis mihez kezdjünk ezzel a gigantikus problémával? ÜLJÜNK BE EGY KÁVÉRA, ÉS BESZÉLJÜK MEG! :D Köszönhetően ennek a totálisan anti-hollywoodi hozzáállásnak a történetmeséléshez, a remek és kifejező animációnak, valamint a csodásan felépített karaktereknek iszonyat magával ragadott. Néhány ütős pillanat is nagyon erősen megmaradt bennem, különösen a tudjátok kik találkozása. Mindenkinek nagyon ajánlott, akit kicsit is érdekel a téma, de nem vágyik a szokásos bombasztikus kezelésére.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

34. nap - Kedvenc mozid

Én ezalatt az original mozikat értem, és bár sok kedvencem van, a csúcstartó egyértelműen a Mononoke Hime. Fogalmam nincs hányszor láttam már, tévében, kivetítőn, monitoron, angolul, németül, magyarul, japánul (persze így a legjobb), de minden alkalommal odaszögez a képernyő elé, hiába tudom percre pontosan az összes jelenetet és fejből az egész szövegkönyvet. Gyönyörű látványvilág, 11/10-es animáció, szimpatikus főszereplők, végre nem egy védtelen kislány a női főhős, hanem már alapból egy erős jellem, fordulatos sztori, látványos harcok és végül az egyik legkatartikusabb végkifejlet amit animében láttam. És Miyazaki első olyan mozija, ami nem kifejezetten gyerekeknek készült, a cselekmény végig pörög, nincs elkalandozás a fő vonaltól amik egyébként jellemzőek a korábbi filmjeire, sem túlmisztifikált háttérszálak és pszeudo-szimbolizmus, amik a későbbiekben jelennek meg. Egyszerűen mestermű, Miya legjobb filmje, simán járt volna érte az Oscar.

De említenem kell még a Mimi wo Sumasebát, Totoro-t és Hosoda Mamoru három moziját (TokiKake, SW, Ame&Yuki), ez utóbbiak frissebb élmények, és még nem újráztam őket, de az 9-10-es pontszámmal szerepelnek a listámon.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Válasz küldése