45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Késői gyerekként én is beugrom a tandem buliba.

1. nap

Bár a rtl matinés Sailor Moon & Dragon Ball sorozatokat én is néztem anno de lövésem se volt roluk hogy azok tényleg más kategoriához tartoznak.
Érdekes hogy elég erősen kezdtem Cowboy Bebop kamionos részét láttam láttam legelöször úgy 14-15 évesen valamelyik tévé adón utána jártam jobban utána hogy mi is ez majd néztem végig az összest. Utána majdnem vala egyidőben kezdtem el a Claymore-t is aminek a mangáját is sikerült végig nyomon követnem ami nálam elképesztő teljesítménynek számít.

2. nap

Megmondom öszintén fogalmam sincs mindig más tetszik és minden évben mást tartok a legjobbnak. Így nem is igazán tudnék kiemelni a közül a 10-20 sorozat közül ami nagyon tetszett kategóriába soroltam. Vagy felkéne sorolnom mindet amihez lusta vagyok. (valamikor megcsapolom Titkos energiáit és azzal majd bizton sikerül)
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

32. nap - Best mascot

1.
Kép
Onsokomaru és Kyuubey legrosszabb tulajdonságainak keresztezéséből jött létre Miton (Mahou Shoujo Nante Mouiidesukara). Perverz, opportunista, két pofára zabálja a legdrágább kaját a hűtőből, de a legjobb akkor amikor cinikus és/vagy szexista megjegyzéseket tesz.

2.
Kép
Da BOSS, Etopen (Saki). Az a pingvin aki megszerezte a legjobb ülőhelyet ahonnan a játszmát követni lehet.

3.
Kép
GARgoyle (Yoshinaga-san'chi no Gargoyle) Wakamoto, mint mascot karakter is zseniális.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

37. nap - Egy anime, amiről azt hitted nem fog tetszeni, aztán mégis

Megint két animét fogok írni, mert tulajdonképpen ugyan abba a kategóriába esnek. Gondolom már elégszer írtam, hogy a slice of life cuccokkal igencsak hadilábon állok, köszönhetően annak, hogy eléggé értelmetlennek tartom kvázi a saját életemet viszontlátni. (Mondjuk én tized annyi drámával megúsztam, mint amit ezek a sorozatok közvetítenek a nézők felé. XD) Fogalmam sincs milyen indíttatásból mégis belevágtam ebbe a kettőbe és egyáltalán nem bántam meg.
Az egyik az Usagi Drop, ami úgy cuki, ahogy van. A gyereknevelés problémáiról szól, mindezt remek köntösbe bújtatva. Rin annyira édes, viszont a koravénsége miatt a gyerekekre jellemző idegesítő jellem nincs meg benne. A többi karaktert is hamar megkedveltem, bár tényleg Rin vitte a pálmát. Ami mégis legjobban tetszett, hogy nem volt felesleges műdráma benne, pedig hajlamosak túljátszani ezt a részét. Unalmasnak sem mondanám, mert mindegyik részben történt valami, ami miatt végig fent tudta tartani az érdeklődésemet. Őszintén, sosem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen műfajú animének adom meg majdnem a legnagyobb pontszámot. De megtörtént, és utána még sokáig nem felejtettem el az élményt. Utána elolvastam a mangát és azért imádkozom, hogy soha ne folytassák az animét. Ez így volt tökéletes, egy szezonnal, tehát még pont a normális részét sikerült feldolgozniuk.
A másik a Kuragehime, ami szintén a SoL műfaját erősíti. Amikor először belefutottam az ismertetőbe, egy szájhúzással elintéztem az egészet, mondván ezt nem nekem találták ki. Aztán 2014-ben mégis tettem egy próbát és most már örülök, hogy nem hagytam ki. Minden részre jutott valami jelenet vagy szöveg, amitől majdnem az asztal alá dőltem a röhögéstől. Annyira bírtam azt a lökött fujoshi bandát, főleg amilyen szinten féltek a férfiaktól, meg a menő emberektől úgy általában. :D Tsukimi egyébként még egészen normálisnak hatott a sok fura fizimiskájú csaj között. A legjobban mégis Kuranosukét kedveltem meg az egész animében. Teljesen megértettem, hogy miért lázad ennyire a családja ellen. Azzal sem volt semmi bajom, hogy nőnek öltözött. Tulajdonképpen itt sem történtek úgy különösebb dolgok, de mégis gyorsan befejeztem, mert rá tudtam hangolódni. Szeretném, ha lenne belőle folytatás, mert manga alapanyag még van bőven.
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

37. nap - Egy anime, amiről azt hitted nem fog tetszeni, aztán mégis

Tudom, hogy a kérdés *egy* animére lenne kíváncsi, én mégis inkább neveznék meg egy párat legfőképpen azért, mert olyan eset nem rémlik, amiről látatlanban azt gondoltam volna hogy pocsék lesz, de a végén az örökös kedvenceim között kötött ki. Na meg azért is maradok a több válasznál, mert nem minden esetben maga az anime tehet arról, hogy nem teljesen pozitív/semleges hozzáállással vágtam neki.


Amagi Brilliant Park

Ha van egy olyan anime stúdió, amelyikkel általánosságban hadilábon állok, az mindenképpen a KyoAni lenne: azt mindig is elismertem, hogy audiovizuális szempontból az egyik legjobb névről van szó a szakmában, ám az általuk készített animék túlnyomó többsége olyan volt, ami egyáltalán nem nyerte el a tetszésem, gyakran még annyira sem, hogy a kérdéses címet egyáltalán végignézzem. Az olyan sorozatok, mint az FMP Fumoffu-TSR, vagy a Nichijou mondjuk azon kivételek közé tartoznak, amiket nem csak hogy végignéztem de ténylegesen kedveltem is, de ezzel egy jó ideig ki is fújt a lista, hiszen például a két Clannadon és a Suzumiya Haruhi első évadán hiába rágtam át magam ha egyszer célt tévesztettek, és hiába próbálkoztam a többi sorozatukkal maximum három-négy rész erejéig, egyszerűen egyik se volt olyan, amelyikre azt mondtam volna, hogy igen, ezt szívesen végignézném. A "szokásnak" megfelelően így az Amagi-ból sem néztem ki semmi különöset annak ellenére, hogy az alapjául szolgáló LN-t az FMP-t is jegyző Shoji Gatoh követte el, ám az első pár rész után leesett a tantusz azzal kapcsolatban, hogy alábecsültem Gatoh jelentőségét a sorozatot illetően, ugyanis az Amagi amolyan pillanatnyi visszatérés ahhoz a KyoAni-hoz, aminek a stílusát sokkalta jobban veszi be a gyomrom, és ez lényegében annak köszönhető, hogy ez talán a "legFumoffubb" sorozatuk a Fumoffu óta.

Az való igaz, hogy a Fumoffu-hoz képest több konkrét sztorival rendelkezik, de annyira semmitérőre sikerült a megvalósítása, hogy jóformán csak egy kifogás arra, hogy a sorozat szereplői válogatott poénos és összetartásra szólító szituációkban vegyenek részt, és ez az a pont, ahol az anime kimutatja a foga fehérjét: ennek a stílusa ugyanis eléggé emlékeztet a Fummofu-ra ahhoz, hogy hellyel-közzel ugyanazt az alapvető hangulatot és megközelítést hozza, ami nem mellőzi a mostani KyoAni-hoz képest durvább szituációkat is (mint például amikor az egyik részben poénforrás az, hogy mit is jelenthet az AV). Ez persze inkább azoknak pozitívum akiknek a Fumoffu stílusa eleve bejövős, de mivel én pont ilyen vagyok, így az Amagi is egy határozottan pozitív meglepetésként jött le, és hiába lett volna jó, ha a konkrét sztori fel tudott volna nőni a sorozat többi részéhez, ha egyszer a poénok/szituációk túlnyomó része olyasmi volt, ami miatt jó volt nézni a sorozatot, ez pedig hatalmas dolog ha azt nézem, hogy előtte (jó három évvel azelőttről) a Nichijou volt az egyetlen KyoAni cucc amit tényleg élveztem, mégha ahhoz a sorozathoz kellett is egy újrázás.



Jojo's Bizarre Adventure

Az Amagihoz hasonlóan itt is inkább a körülmények voltak a ludasok a negatívabb megközelítés miatt, bár ebben az esetben inkább egy másik franchise-al való látszólagos hasonlósága, és mindkét animét övező rajongás jellege az, ami miatt negatívabban álltam hozzá ehhez a franchise-hoz. A Hokuto no Ken/Fist of the North Star kapcsán tisztában vagyok azzal, hogy a maga nemében jelentősége volt annak idején és ma is egy viszonylag kedvelt címnek számít, de a sorozat movie-ja, illetve az egyik előzmény mozi alapján pontosan olyan fajta stuffnak jön le, ami úgy van használva mint az anti-moe "kampány" mintaképe, hogy közben szerintem csak leheletnyivel jobb mint bármelyik zs kategóriás OVA a nyolcvanas-kilencvenes évekből (függetlenül attól, hogy a franchise jelentőségét még így sem kérdőjelezem meg). A Jojo pedig látszatra pontosan ilyesminek tűnt azzal a külömbséggel, hogy még ma is kimondottan nagy népszerűséggel bír, és ha csak az első arc-ot nézném (vagy ahogy a franchise nevezi: Part 1), akkor nettó ugyanabba a kategóriába tartozna mint a HnK, annyi eltéréssel, hogy sokkal, sokkal több hangsúly volt a drámaiságon (értsd: nagyon erős túlreagálások, és még úgy is kezelik a nézőt mintha vakon akarna fight-sztorit nézni), arról nem is szólva, hogy hiába lenne valamivel stílusosabb a HnK-nál, ha egyszer az arc egésze lehúzza ezt a jó pontot is.

Innentől kezdve azonban felfelé kezdtek ívelni a dolgok, hiszen a Part 2-3 a maga nemében hatalmas javulásokat hozott, azt is lehetne mondani, hogy a franchise ebben a két arc-ban talált igazán önmagára: ekkortól lett igazán bizarr, szórakoztató, és jó értelemben pózőr amellett, hogy a bugyuta humort, és a valamelyest kikupált drámaiságot se vetette meg (mégha a Part 2 még így is vérzett egy kissé ebből a szempontból). Arról nem is szólva, hogy a Part 1-el ellentétben a másik kettő *sokkal* jobban állja az idő vasfogát még annak ellenére is, hogy bizonyos pontokon azért még így is érezhető, hogy nem ebben az évtizedben indult útnak a franchise (gondolok itt pölö a végső harcra, ami egy az egyben Namek szindrómás, és még egy kis Deus Ex Machina is van benne). Azt mondjuk hozzáteszem, hogy szvsz még így is cinkes az, hogy a franchise-t körülveszi egy tipikus "addig nem vagy kúl gyerek, amíg nem szereted ezt a sorozatot" légkör az anime rajongók egy részét illetően, de mondom, ahhoz képest hogy egy HnK 2.0-át vártam tőle, ahhoz képest egy jóval pozitívabb jelenséggé nőtte ki magát a szememben.



The iDOLM@STER

Lényegében ez az egyetlen olyan cím, amihez a külső hatásoknak kvázi semmi köze nem volt ahhoz, hogy egy kevésbé jobb stuffot nézzek ki ebből az animéből. Az idol kultúra amúgy is hidegen (vagy inkább semlegesen) hagyna, és az Idolmaster-re is amolyan ecc-pecc-kimehetsz szintű mélyenszántó mérlegelés során esett a választás, mivel egy pár hónapja elfogott a kedv ahhoz, hogy ha már mostanság kis túlzással az idolok korszakát éljük, akkor legalább az egyik nagyágyú (Idolmaster vs. Love Live) kapcsán legyek okosabb valamivel. A karadesignok alapján rögtön lejött az, hogy ebből a sorozatból valószínű egy verihepi, nagyonoptimista, talán nagyoncukros cím lesz majd, és ha csak egyik oldaláról nézném a kérdést, akkor igen, az Idolmaster lefedte mindezt: az egy dolog, hogy az egész idolbizniszt sokkal idealizáltabb formában mutatja be mint amilyen a valóságban lenne, az egy másik dolog, hogy a komoly, mélyenszántó karakterdrámát keresőknek ez valószínű túl gyerekes és kínos (főleg úgy, hogy az ellenlábasok tipikus übergonoszok), az pedig megint egy másik dolog, hogy szerintem mégis olyan módon áll össze, ami pont beleesik az angélusosan szólva feel-good kategóriába. Igen, idealizált a sorozat, igen, verihepi, és igen, még véletlenül sem mélyenszántó valamiről van szó (az időnkénti drámázás ellenére is), de mégis megvan a stuffban az a spiritusz, ami ahhoz kell, hogy ne dőljön önmagába az egész, hanem a maga bugyutácska, idealizált módján kikapcsoló legyen, ami egyébként a másik, mostani animés inkarnációról nem mondható el. A Cinderella Girls is Idolmaster, de látványosan mellőzi mindazt, ami a másik sorozatot életképessé tudta tenni, arról nem is szólva, hogy egyrészt a szereplőgárda hiába lenne nagyobb itt, ha egyszer körülbelül harmadannyira sem jellegzetes, másrészt az előd grafikai nívóját sem örökli kifejezetten. Ami egyébként hiába lenne szintúgy A-1 produkció, azon a sorozaton KyoAni és Gainax kezek is dolgoztak, és meg is látszik a külömbség nem egyszer.



Mahouka Koukou no Rettousei

Ez az első alkalom hogy a kihívásra egy troll választ adok, mert ha csak önmagában nézném a stuffot, akkor a Mahuoka abszolút megfelelne annak a hírhedtségnek ami körülveszi a sorozatot, hiszen akár az LN-kből készült animék negatív értelemben vett díszpintye is lehetne: a főszereplő srác akkora Gary Stu hogy Jézus hozzá képest vizet sem tud felforralni rendesen, a többi szereplő kvázi csak azért létezik hogy őt éltesse, a hugicája kvázi olyan szinten van belezúgva hogy nagyon erősen közelít az incest fétis kipipálása felé, és a plotnak sincs igazán se füle-se farka, amellett hogy még egy "aranyos" hazafias töltete is van valamilyen szinten. És ami a legjobb, hogy az Idolmaster-hez hasonlóan itt is egy olyan egésszé áll össze a sorozat, ami a körülményeihez képest érdemileg jobbá teszi, mégha itt egy másik értelemben ütközik is ki a dolog. Mégpedig azért, mert szerintem ez határozottan említésre méltó címmé teszi ha olyan-rossz-hogy-az-már-jó sztorikról van szó, ráadásul a főszereplő Tatsuya, bocsánat, Onii-sama simán prémium kategóriás husbando, akiért bármelyik nyüzüge anime libát Hofi Géza stílusú "rádőlök-meghal" harcművészettel iktatnék ki.
Kép Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

36. legjobb anime adaptáció
megfordítanám a kérdést:
legjobb animéből adaptált manga

Az El-Hazard manga nekem sokkal jobban tetszett, bár nem volt hosszú életű.

Illetve ha a Hana to Alice iskolai dráma film adaptálását Dowman Sayman-senseire bízzák, akkor elég nyilvánvaló, hogy mi lesz az eredmény: az eredetivel közös pontot alig tartalmazó, de absztrakt elemekkel, utalásokkal és kikacsintó gegekkel dolgozó alkotás, mint az történt a Hana to Alice: Satsujin Jiken esetében. Nem hiszem, hogy a dráma kedvelői közül bárkinek is tetszett volna ez a feldolgozás, de nekem, akit inkább a mangaka érdekelt, sokkal inkább megfelelt. :p
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

37. nap - Egy anime, amiről azt hitted nem fog tetszeni, aztán mégis

Ebben a kérdésben az a nehézség számomra, hogy mindig is igyekeztem a lehető legnyitottabban belekezdeni egy új műbe. Semmiképpen nem akarok olyan hibákat elkövetni, mint sok bigott, előítéletes animefan, és kimaradjak valami jóból. Még a csúcs lányos Kaleido Starhoz is úgy álltam hozzá, hogy hát majd meglátjuk. Meg is láttátok már, mi lett belőle. :) A másik dolog az, hogy amióta 2010 végén elkezdtem az újonnan kijövő cuccokat követni, többségüket láttam, és csak azokba nem kezdtem beel, amik nagyon nem keltették fel az érdeklődésemet. Ennek az is lett az eredménye, hogy az ez idő alatt kihagyott műveket már később sem volt szükséges pótolnom. Egyszerűen futása alatt nem vettem föl, az úgy is maradt. Ha nem frissen megjelenő animét néztem, azok régebbiek voltak, mint Utena vagy Toradora.

EGY KIVÉTELLEL.

Történt ugyanis ugyanis, hogy 2012 tavaszán egy szokatlanul erős szezon kezdődött, én meg rengeteg mindent el is kezdtem ennek megfelelően. A kivágott címek egyike volt bizonyos Sengoku Collection. Már 2011-ben is volt egy Sengoku Otome sorozat, aminek premisszája már akkor is iszonyat taszított látatlanban. Párhuzamos világ éppen a sengoku érában, csak véletlenül a legendás történelmi hadurak itten szexi leányzók. Na menjetek ám a picsába! :lol: Szóval 2012-ben ismét hasonlóan reagáltam egy ugyanilyen szinopszisra sokan másokkal egyetemben, és ignoráltam a fenébe. De aztán ahogy teltek a hetek, pár általam online követett emberkétől igen komoly visszajelzések érkeztek a sorozattal kapcsolatban, és hogy hát ezt kicsit félrediagnosztizálta a világ, és ez elég volt ahhoz, hogy 2013 elején pótlólag megtekintsem.
Igaz, hogy mindig is törekedtem arra, hogy elfogulatlanul álljak hozzá az újdonságokhoz, de talán mondhatjuk azt, hogy ő volt az, aki ezt végképp tudatosította bennem, égette belém. A legkevésébé sem vártam azt, hogy gyakorlatilag egy proto-Space Dandy lesz egy ilyen lányos sengoku baromságból. Ahogy az első részben elültették a sorozaton átívelő fő cselekmény, úgy ignorálták is azt tetszét szerint, és csináltak azt az epizódikus sztorikkal, amit csak akartak. Utólag főleg lenyűgözött, ahogy Japánban ilyen semmitmondó kártyajátékokból berendelnek animeadaptációkat, de persze semmi történet nincs hozzájuk, csak némi karakterleírás a kártyákon, így az írók szabad kezet kapnak, hogy kedvük szerint használják őket. A végeredmény pedig lenyűgöző lett.
Kaptunk itt Bowling for Columbine paródiát természetesen katanákkal, igazi rizs fűtötte acid tripet, idol rivalizálást, yakuzás filmnoirt, egyszerre vicces és megható mesét egy lepusztult tengerparti csehóról és vendégeiről, homokozós történelemleckét óvodások által, szívszorító drámát a magányról, hogy csak néhányat említsek. A végére maradt pedig az egyik legzseniálisabb epizód, egy sherlocki murder mystery, mint a legendás történelmi árulás allegóriája. Ez utóbbi duplarész különösen nagyot ütött, ahogy az első rész utáni WTF élményre jött a második epizód visszatekintése egyfajta magyarázatként, és összeálltak a dolgok, hogy most mit is láttunk valójában.
Ekkor néztem le leírása alapján egy animét utoljára, remélem. :drop:

PS: közben kutakodtam még, és holtáig tanul az ember. Például azt, hogy filmművészetből bukdácsoltam. :lol:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2016.02.14. 01:45-kor.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Bár itt erős a verseny, hiszen mind a To Love Ru-s Momo Devillyuk Deviluke, mind a Naruto címszereplő "kukása" (jó, igazából ott szinte a teljes "stáb"... XD), mind pedig a Death Note pszichopata Kirája (lol "királya"... XD) komoly esélyes lehetne, azonban úgy döntöttem, hogy valami igazán tenyérbemászó "nagy halat" választok ehhez a "címhez", szóval: "Kirito-samaaa!" :P Az az Kirigaya Kazuto, alias Kirito a Sword Art Online-ból. Egy egoista, nagyzoló, az azonos nemű szereplőkkel folyamatosan péniszméregetést játszó, az ellentétes neműeket pedig merő szórakozásból folyamatosan szívató, MMO-függő gyökér. "Hőstetteinek" nagy része teljesen deus ex machina, vagy "mert az író így akarta" módon következik be, nyoma sincs annak, hogy ő kemény edzéssel, vagy tudatos felkészüléssel nyerne meg bármit is. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy egy olyan School Days-es Makoto, aki kivételesen csinál is valamit, illetve vannak cool (pontosabban "coolnak szánt") pillanatai, de mivel ezek is teljesen Gary Stu módon lettek beleírva a karakterébe, inkább jönnek le hiteltelen és "na jó, haggyá' má'!" módon, mint epic szájtátást generálva. Baromira érződik, hogy az író vagy saját magát, vagy a célközönséget szánta "tölteléknek" ezen karakter bőré alá, mivel úgy önmagában nem sokat ér, gyakorlatilag tényleg arra jó, hogy akik egyszerre kocka gamerek és szenvednek nőhiányban, azoknak mindkét fantáziáját valóra váltja. Mondjuk gyakorlott MMO-sként nekem az is furcsa volt mindig, hogy ha már egy ilyen arcozó szereplőről beszélünk, miért nem mászkál valami "full epic" gearben, miért nincs olyan mountja, hogy mindenki utánafordul a virtuális utcán, stb-stb. (Jó, tudom: azért, mert az író a történet MMO részét is olyan silányul dolgozta ki, mint úgy kb. minden egyebet... XD) Emiatt teljesen ilyen "játszol-játszol, de minek?" érzésem van a karakterétől. XD Ja, a történet elején ez az "én magányos farkas vagyok", meg "talpig feketében járok, még a guild fehér "céhruháját" sem vagyok hajlandó magamra ölteni, mert én annál edgybb vagyok!" baromkodás meg szintén közröhej. (Bár szvsz abban igaza volt, hogy mindenkinek az a legjobb, ha senkivel nem társul, hiszen ahogy postom elején írtam, ő másokkal nagyrészt csak szívózni szokott.) Ha valakit ennél is bővebben érdekel a karakter jelleme, annak tudom ajánlani ezt az angol nyelvű, beszédes "Kirito egy seggfej" címmel ellátott blogbejegyzést. XD

Mindezek ellenére a fazon valami hihetetlen fanboy-bázissal rendelkezik, akiknek egy része pontosan a fentebb említett self-insert emberkékből áll (akik a helyébe képzelik magukat), egy másik részük szimplán a hype vonatra ugrott fel (ugye a Shingeki előtt kb. a SAO volt a "nagy hype király" animés fronton 1-2 évig), megint mások pedig a "manliness élő megtestesüléseként" tekintenek rá. (Utóbbin azért nem tudok nem röhögni. XD) Hallottam már mindenféle mesét arról, hogy "micsoda tökös főhős", egészen odáig, hogy "ez az egész sztori olyan komoly Kiritóval az élén, hogy ez már minimum seinen", illetve a kettő közötti átmeneti szférában is elég sok egyéb dologgal találkoztam. Aztán ha megemlíted nekik, hogy imádott hősük igazából a fasorban sincs, akkor persze dúlnak-fúlnak, esetleg előveszik, hogy "igazából csak féltékeny vagy rá, mert sosem leszel annyira menő, mint Kirito-sama!" (Igen, valószínűleg ezért vannak olyan animés példaképeim, mint Kenshin, Vash, vagy Simon, mert "féltékeny vagyok" a menő karakterekre... :D Vagy csak nem bírom, amikor az író mindent a szereplő segge alá tol már alapból, pick your choice! XD) Mondjuk most azon röhögök magamban, hogy eszembe jutott, hogy most már azért szerencsére kijött 1-2 tényleg jó hype-cím, úgyhogy az ilyen Kirito-mániásoknak esetleg olyasmiket is be lehet írni, ha nagyon nem férnek a bőrükbe, hogy "Eren Jäger megenné a kis Kiritótókat reggelire, miután titánná változott!", vagy: "Saitamától elég Egy Ütés és minden megváltozik..." XDDDD (Istenem, most látni akarok egy Kirito "vs" Saitama fightot, Saitama "beszívott feje", majd Kirito reakciója, amikor felfogja, hogy a kopasz, lúzernek kinéző csávó vele ellentétben tényleg tud... XDDDD) Bocs, egy kissé elkalandoztam. XD Ja igen, meg kell említenem még a Kirito-fanok egy roppant öhm...speciális rétegét, akik amellett, hogy bírják a karaktert, waifujuknak tekintik a Gun Gale Online-ban látható avatárját, akit még külön névvel ("Kiriko") is elláttak és szinte már önálló karakterként kezelik, egyfajta genderbend Kiritóként, amivel "csupán" annyi a bökkenő, hogy "Kiriko" nem genderbend kari, hanem egy trap! XDDD Ezt mondják is, hogy nem nemet cserél a Gun Gale-ben, hanem csak az avatarja lesz rohadtul feminin, de attól még továbbra is tökei vannak. XD (Na ja, hogy is nézne ki, ha azokat "leadná", végülis az egyetlen dolog, amire büszke... :P XD) Ez azonban a fandomot nem zavarja, sokan gyakorlatilag SAO-s "kedvenc női karid?" szavazásokon is "best girl"-ként hivatkoznak rá. :dirr: (Érdekes amúgy, hogy jórészt csak Kirito fanboyokkal találkoztam eddig, szóval úgy néz ki, pár tizenéves fruska kivételével a női nézők sem díjazzák túlzottan ezt a Gary Stu-s "műmacsó" viselkedést.)
Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Vree »

32. nap - Kedvenc kisállat, kabala, familiáris

(Először nem tudtam mit írni - a legtöbb ilyen anime figurát szégyellném dícsérni. pl. még a patkany által választottakat is rosszabbnak tartom a leggyengébbnél, amiket akár én tudnék írni...)

De aztán beugrott, hogy a Lény Lovagok a Hoshi no Samidare-ből tökéletesen megfelelnek a követelményeknek.

Már a neveik is kitűnőek:
Spoilerezés helyett egyszerűen nem írom le, hogy milyen szereplőről van szó. Tessék, sorozatot nem ismerők, lehet találgatni, hogy
melyik név milyen állatot takarhat: :)

Coo Ritter
Dance Dark
Kil Zonne
Lance Lumiere
Lee Soleil
Loki Helios
Ludo Shubarie
Mu
Noi Crezant
Ron Yue
Shea Moon
Zan Amaru

Mindegyiküknek eltérő személyisége van: van, aki lusta és nyugodt, egy másik ravasz és még a saját gazdája sorsa se érdekli; stb.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

35. nap - Egy anime, ami csalódást okozott

νέον בראשית/Γένεσις Ευαγγελιον Új Kezdet Örömhíre: Amikor animés lettem hamar megtaláltam magamnak az egyigazörök szerelmemet a Ghost in the Shell-t és hát utána sokan megtaláltak, hogy: "Figyu Isk, ha szereted a GitS-et akkor biztosan ezt imádni fogod!" És hát én ilyen igen nagy kedvvel ültem le a dvd lejátszó és a tévé elé, hogy na most biztosan tetszeni fog az amit látni fogok. Jelzem nem olvastam utána mi is ez és a többi emberke körülettem sem adtak valami használható információt a sorozatról. A legtöbben csak odáig jutottak, hogy ez egy DEEEEEEEEEEEEEEP - MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLY sorozat és hát nagyon kell figyelni mindenre és minden egyes kis mondatra és ez nagyon komoly és hát na ez nagyon komoly anime (mondtam már, hogy ez egy komoly sorozat?). Visszatérve a sorozatnézéshez elkezdtem és el is jutottam kemény három részig amikor azt mondtam, jó oké ez így már elég is volt, majd folytatom. Majd másfél évvel később dettó ugyan ez játszódott le, majd fél év múlva ismét végül negyedjére csak sikerült végig néznem ezt szériát. De miért is okozott csalódást számomra?
Mindig amikor elkezdtem nézni előtte nagyon felpiszkálták az érdeklődésemet/kíváncsiságomat iránta. Mindig a legjobb harcokat elevenítették fel lelki szemeim előtt, plusz majd mindenki jött, hogy itt minimum annyi filó van mint a páncélos szellemben. Arról nem is beszélve, hogy az évek alatt meglepően sok háttérképem volt a sorozatból (mármint ilyen fan alkotások, de nagyon tetszettek). Szóval eléggé magas elvárásokkal ültem le nézni és hát már az első részek bizonyították számomra, hogy ez nem az a színt amit én elvárok egy ilyen sorozattól. Egyrészt maga a fő karaktert Shinjit sehogyan sem bírtam megkedvelni. Kimondottan egy női Saya (Vér+). Soha nem tudott igazán felpörögni leginkább csak angstelt mindenen és mindenkin. Számomra ez nem menő húzás. Jó lehet azt mondani, hogy hát nem is a menőzés itt a lényeg, de valahogy akkor sem jött át maga a karakter. Értem én, hogy rossz gyerekkora volt, de hát bakker az anime karaktereknek minimum 90%-nak rossz gyerek kora volt vagy csonka családban nőtt fel és mégsem így viselkedik. Jó tudom azok nem hitelesen ábrázolják az emberi lelket, bezzeg Shinjinél igen. Nem akarom azt mondani, hogy tudom, hogy milyen elveszteni egy szülőt plusz a másik erősen elhanyagol engemet. De egy ilyen környezetben, mint amibe kerül a hösünk, hogy nem veszi észre, hogy jó helyen van? Már mint egy háborús zóna sehogy sem jó hely, de vannak akik szeretik/bíznak benne, támogatják stb. de ő mindenre csak unottan tudd reagálni.
SPOILER
Véglegesen akkor vágta el magát nálam ez a gyerek amikor Asuka kórházi ágyánál volt és hát könnyített magán. Számomra ez annyira védhetetlen magatartás mint egy Kamehameha-Bankaios-Razengános támadás kombó Luffytól. Nem érdekel, hogy milyen múltja van a tagnak, vagy hogy így mutatják be a kamaszkori/serdülő ifjúi belső szexuális problémákat, mert ez nem megoldás. Magam részéről ezt úgy fordítottam be, hogy egy magatehetetlen embert kvázi megbecstelenített.

Továbbá a két csaj, számomra teljesen érdektelenek, komolyan mondom, amíg meg nem tudtam Rei titkát addig egyik iránt sem éreztem semmit. Rei iránt is csak valami szánalmat éreztem semmi többet.
SPOILER
Asuka halála meg egyszerűen nem érintett meg. Gondolom azért mert nem tudtam vele semmilyen szinten azonosulni.
Igazából szeretnék még valamit ide hozni, hogy ne csak ennyi legyen, de egész egyszerűen nem megy. Nem tudok semmi mást felidézni a duótól ami szerintem jól példázza, hogy mennyire érintett meg a dolog.
Ja igen akitől falat tudtam még kaparni az Gendo volt. Eleinte gondoltam, oké ez ilyen magának való tag, aki biztos valami nagy titok tudója és hát morci meg minden, de biztos ki fog derülni róla ez meg az és kiderül, hogy mekkora arc is valójában. Kiderült. De nem lett nagy arc, sőt a tag vérgáz lett. Szóval az emberiség a túlélésért küzd, de neki csak az számít, hogy a feleségét újra alkossa? Szóval jó persze az igazán tökös genyák az animékben ilyenek (mármint meghalt a kedvesem ezért pusztulnia kell az ismert galaxisoknak minimum). De ami igazán zavart, hogy SENKI DE SENKI nem mondta neki, hogy: "Álljál már le haver! Van most fontosabb dolgunk is mint a te bajod." De nem senki nem tette ezt, sőt egyesek még szerelmesek is voltak bele. (omájgád milyen ember az aki képes szeretni ezt a fajta Gendot?) Ami végképp kiborított a bilit nálam az az, hogy még Gendo csapata érezte magát sértve, hogy a világkormány nem hagyta tovább Gendo fél örült magán projectjét futni.
Még annyit, hogy a történet nem vezet sehova. A karakterek egy része meghal a másik része feltehetőleg meghal és a megoldáshoz nem jutottunk közelebb. Helyette egy tini fejében barangolhattunk, hát köszönőm szépen ebből nem kérek. Különben is ha már tini fejben kell nézni akkor ide nézek bele.

Az op jó egyébként.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Végre elérkezett ez a nap is :twisted: Rendesen számoltam vissza a kérdéseket, mikor kerül sor rá, és mikor boríthatom mélységes ellenszenvem kelyhének keserű tartalmát ennek a gyökérnek a fejére, aki nem más, mint Gasai Yuno, a Mirai Nikki "pszichopatája". Gyerekek, hogy én mennyire rühellem ezt a picsát, azt szerintem csak egy költő lenne képes megfelelően szavakba önteni. Direkt nem említettem az unszimpatikus figuráknál, mert az Griffnek volt fenntartva, és ő minden szemétsége ellenére mégis egy nagyformátumú rohadék, ez meg csak egy szerencsétlen hülye, se magát az animét az idegesítő vagy csalódást okozó címek között, mert ez az a kategória, ahol önmagában az anime ugyan tele van mindenféle idétlenséggel, viszont a cucc 80%-a Yunóra épít, és ha bejön a karaktere akkor minden más ellenére elviszi a show-t, viszont ha valamiért az ember nem tudja elviselni, akkor kínlódhat az egész cuccal végig, olyannyira dominálja a drága hölgyemény. Na de kezdem az elején.

Eme (egyébként kiváló) AMV-n keresztül indult kapcsolatunk, itt még bejövős volt, mivel szeretem a mindenféle pszicho szereplőket, bár ez a rózsaszín haj elég WTF , de betudtam annak hogy oké, kell a moefaktor miatt, úgy majd többen fanolják (pl az általam igencsak kedvelt Harime Nui se egy Leatherface külsőre, mégis bejött, mert ahogy előadja magát, az WIN :D ), viszont ha egy jól megírt, szórakoztató, kellően kattant csajszi lesz, akkor ez még bőven belefér. Az első csalódás már az 1. epizódban érkezett, amikor a liftben lesmárolja Yukit, aztán rákezdi azon az idegesítő moemoe hangján... Itt még nem sejtettem mit kell majd kiállnom... Na oké, ez is ilyen Higurashi-ból szalajtott 43 kilós, tizenhat éves pszichopata yandere gyilkológép lesz. De még előadhatja magát érdekesen, nézzük tovább, hátha... Hát nem. Minden yandere közül, akikkel eddig találkoztam, ő a legklisésebb, mivel az ÖSSZES sablontulajdonságot belepakolták ami ezt a típust jellemzi, csak még százszorosára is nagyították, úgyhogy minden, ami irritál ezekben az idiótákban, 100X akkora hatásfokkal jelentkezett itt. Kezdjük az indítékkal: HALÁLOSAN szerelmes Yukiteruba, mert... Miért is? Na ezaz. Mivel a gyerek egy kissé autista Ikari Shinji-klón, aki kb. senkihez egy szót nem szól egész nap, evidens, hogy az osztály legjobb csaja csak úgy beleszeret. Aztán a deredere oldala valami olyan szinten debil fogyaték, hogy arra szavak nincsenek, pl. a randinapos résznél attól az esküvői ruhás jelenettől már a plafonon voltam, ahogy a folyamatos Yuki-yukizástól is, és mennyit kellett még elszenvedni belőle az anime végéig... Ráadásul a rózsaszín, IDÉTLEN 4 COPFBA FOGOTT HAJA már az elejétől ingerelt, annyira nyilvánvalóan ki kellett moésíteni, hogy bármi történt, nem bomlott ki a szalag soha, és semmilyen más alakba nem volt képes összefogni - igen, tudom hogy ez már szándékos kötekedés, de vele kapcsolatban ez lesz :evil: Haladjunk: mitől ilyen kattant? Mert az elvárásmániás nevelőszülei nem szerették, és ha nem úgy teljesített ahogy nekik tetszett, akkor jött a bünti: egy KUTYAKETRECBE zárták, ami mértani pontossággal a szobája közepén állt :knife: Ez nem tudom honnan jött a kedves írónak, nyilván nem lett volna elég lepofozni, vagy csak simán büntiből rázárni az ajtót, hanem ez kellett, mert ez "brutálisabb"... akarom mondani nevetségesebb. Tehát szegény Yunót senki se szerette, és ketreczekbe zárták, ettől esett bele egy random autistába az osztályból, és vált egy pszichopata terminátorrá. Na itt megint álljunk meg egy szóra: honnan a bánatból ért mindenféle fegyverhez, csapdákhoz és egyebekhez, ráadásul honnan a francból olyan erős hogy egyszerre 2-3 embert is elintéz puszta kézzel akár? Oké, mondjuk hogy intelligens. De többéves gyakorlat nélkül akkor se menne az ilyesmi, legalábbis nem olyan precíz, hidegvérű módon ahogy ő ezt végig nyomja.
SPOILER
És lehet hogy megnyerte az előző kört, de az se tartott évekig, pedig már ott is ilyen Rambo-sztájlban tolta.
Újabb plot device, újabb baromság, már fel se kéne akadnom rajta. De az ilyen húzások, mint a melltartóra-kisbugyira vetkőzve előadott fasság a "koponyák termében" (akkor már lehetett volna seggpucér is, ha tényleg olyan hűdekettyós, mit neki az a pár alsónemű? Majd olyan kameraállásból mutatják, hogy a kényes részek takarásban vannak, de ezt már nem merték meglépni), vagy a Yukihoz való beköltözés is csak az agyamat rohasztotta le, és képtelen voltam felfogni hogy 1. Yuki miért nem hagyja már hogy végre valaki hazavágja ezt a nyomorultat - igen, tudom hogy kvázi testőrként tartja, de akkoris, 2. még bele is szeret WTF?!?!?! Mert ez nem egy kemény csaj, aki tudomásul véve a helyzetet a sarkára áll, és szembeszáll a rátörő végzettel, többször megmentve az amúgy gyenge male MC-t, hanem egy elmebeteg állat, akinek a húzásai ugyanakkora, ha nem nagyobb veszélyt jelentenek rá, mint az ellenfeleikre. És még ha stílusosan csinálná, azt mondanám, oké, de semmi másból nem áll a pszicho oldala, mint a Yukiyuki utáni visítozásból és idegbeteg, sokszor ösztönből történő kaszabolásból-lövöldözésből, a deredere-részét pedig már említettem fenn. Azért sokáig élt bennem a remény,
SPOILER
hogy meglépik azt, ami az ilyen hentelős cumóknál újabban divat: a legváratlanabb pillanantban kinyúvasztják, mert sokan szeretik és főszereplő és haddlássa mindenki, hogy ez egy KOMOLY sorozat, ahol senkit nem véd a plot armor, de sajna ebből se lett semmi. -_-


És ami a legdurvább, úgy van felhájpolva, hogy MISS YANDERE QUEEN, a legjobb pszicho csaj animében EVÖR. Yah, aki tizenéves és 5 animét látott életében annak biztos egyedi és érdekes, de egyszerűen nem hiszem el hogy ennyire nem látnak át ezen a totál gáz módon előadott klisétengeren, ami ezt a karaktert jellemzi - nem az itteni kedvelőire gondolok, mert írtátok is hogy ennek ellenére bejövős a kari "just for fun" alapon, hanem az animés fandomra úgy overall. Szal drága Yuno rendesen el is kaszálta a teljes szériát nálam, és az maradék 20%-ot kitevő egyéb fasságok, mint a gaz kipás polgármester (John Bacchus LOL), lufifejű öregasszony, rajzosnaplós picopata nyócéves, maidofukus terrorista Minene, God-mode loli, stb... sem épp azok az elemek amik miatt élvezni tudok egy animét, úgyhogy kellemes 3/10-es élményt mondhatok magaménak, javarészt a pink fogyatékosnak hála. Ha szezonosként néztem volna, és már újra postolok ide a fórumra, részenként érkeztek volna a fikázások elemzések, úgy felhúzott. Persze az én hibám, eleve minek nézek én olyan animét, amiben MuruMuru nevű loli karakter szerepel? :knife: Szal Yuno összesen egyszer nézett ki vállalhatóan a 26*20 perc alatt, és a fenti AMV az egyetlen amit a javára tudok írni, az összes többi viszont az egekbe nyomta a vérnyomásomat, úgyhogy kedves PSYCHO BITCH QUEEN és kedves Jövőnapló: ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Említeném még az FLCL-es Haruhara Haruko-t, aki Yuno előtt volt ezen kategória koronázatlan királynője. Túl sok szót nem vesztegetnék rá, mert a napokban írtam róla az animeajánlós topicban, de egyszerűen nem értem mit esznek rajta annyian: tapló paraszt, számító, kihasznál mindenkit, le is szar mindenkit, ráadásul még csak jól sem néz ki.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz
Én azt fogom válaszolni, hogy nincs ilyen. Mármint nem akarom pl. Kiritot választani, csak azért mert úgy általában minden pontján ellenszenves nekem a SAO franchise. Ilyen alapon kb. azzal az algoritmussal lehetne egy rakás szereplőt találni, hogy mi az a sorozat, amit én 5 vagy az alá pontoztam és az átlagja 7 felett van MALon.

Egyéb esetben, ha a sorozat tetszett, akkor hirtelen nem rémlik, hogy lett volna szereplő akiről tudom, hogy valamiért népszerű, de én nem kedveltem volna. Bedobhatnám Komatsu Nanát esetleg, de mivel őt már kifejtettem a karakter aki idegesített feladatban azért nem akarom megint őt elővenni.

Szóval passzolom a kérdést egyelőre, majd ha lesz valami jó válaszom, akkor jelentkezem.
Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Végignézve a listámat sem nagyon jut eszembe ilyen - vagyis inkább csak azokból az animékből, amiket egyébként is gyengének tartok. Legyen ma akkor egy beteg páros, méghozzá Isaak Fernand von Kämpfer (...) és Dietrich Lohengrin (...) a Trinity Bloodból: nem, BAROMIRA NEM kúl SS-egyenruhában grasszálni még egy vámpíros animében sem (ezért nem nézek pl. Hellsing OVA-t), főleg ha emellett nincs igazi jellemed és inkább csak bekajálandó fanservice biodíszlet vagy. Említést érdemel még Ion Fortuna, akinek a homlokára a "fangirlcsali uke vagyok" bélyeget sütötték.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Nem utálok én senkit, esetleg nem kedvelek, de szerintem a közöny a népszerűség igazi ellentéte (ebből pedig túl sok van, felesleges lenne sorolni). Mindegy, nem tetszik ez a kérdés, a holnapi pedig még inkább nem. XD

De azért álljon itt is az általam már korábban említett Sheryl (MF) és Shinobu (Mono), akik az agyonhájpoltak közül számomra emlékezetesen nem szimpatikusak (persze bennük is látok erényeket). Elmondható hasonló az NGE szinte teljes bandájáról, de velük egészen elnéző voltam.

Nem is agyalnék ezen többet.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Senjougahara Hitagi a Monogatari franchise-ból. Kezdjük azzal, hogy tsundere és baromi idegesítő tud lenni számomra. Plusz már az elején úgy indul a dolog, hogy Araragit, aki semmi rosszat nem tett vele, rögtön letámadja, de nem szexuális értelemben, hanem tényleg egy tűzőgépet nyom a szájába. He? o.O Aztán tovább fokozza a újabb sorozatok alkalmával a különböző szadista módszereit, amivel állítólag meg akarja védeni a srácot, de nekem ez baromira nem jött le. Részletekbe nem bocsátkozok, mert az spoiler lenne és szeretnék ilyen általános leírásnál maradni. Aki látta a Nisemonogatari elejét, nem kell bemutatni a hölgyemény ténykedését.
Ha férfi lennék, még kinézetre se jönne be, szerintem vannak a sorozatban sokkal csinosabb karakterek, tehát a nyáladzást sem tudom megérteni. Egyébként én tuti elhajtanám, hogy helyette Hanekawa legyen a befutó. Araragi egy perverz és Hitagi szereti szadizni ezért, úgyhogy lényegében összepasszolnak, bár még mindig rejtély számomra, miért marad vele a srác.
Amiért mégis ki tudok akadni, az a fanok reakciója, persze tisztelet a kivételnek. Amikor olyanokat látok, hogy "ő az egyetlen (WTF) jó nő ebben az egészben", meg "csak miatta éri meg nézni az egész animét", akkor felszalad a szemöldököm. Tisztában vagyok vele, hogy a tsundere nagyon menő otaku sztereotípia, viszont mintha Hitaginál megtöbbszöröződött volna ez a rajongás. Pedig tényleg nem tud többet, maximum annyit, hogy a szoknyája alól irodai eszközöket potyogtat. ^^"
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

33. nap - Anime ami felidegesített

Canvas 2 ~Nijiiro no Sketch~ - felépül szépen 20 rész alatt egy romantikus történet, aztán kb. két résszel a vége előtt az MC úgy dönt, hogy francba az egésszel. Az utca közepén hagyja faképnél és dobja a bestgirlt, mert valahogy mégis inkább az unokatestvérét szeretné dugni. Nagyon felhúzott anno ez a pocsék dramaturgia. Azon esetek egyike amikor az incest az kifejezetten losecest mindenféle win nélkül.

Okusama wa Joshikousei - öreg vagyok, sok mindent láttam már, nem szokott zavarni ha egy animében a tanár a diákjával kerül intim kapcsolatba. Történt ilyen olyan népszerű sorozatokban is, mint az Onegai Teacher vagy a Marmalade Boy. Viszont az már idegesítő tud lenni, hogy a tanár elveszi feleségül a diákját, tüzelnek mind a ketten, mint a szarvasok bőgéskor, de a hálószobáig már nem tudnak eljutni, mert mindig megakadályozza valami vagy valaki az eksönt. Egy idő után már nagyon rossz volt nézni ezt a bénázást. Ráadásként ez volt Kawasumi Ayako legrosszabb alakítása. Nagyon szeretem, mert mindent és az ellenkezőjét is el tudja játszani, de ezt a szerepét túltolta. Még hónapokkal később is felállt a hátamon a szőr amikor meghallottam azt a szót, hogy "danna-sama".
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Welp, eszembe jutottak ide olyanok, mint különféle sáunen-fight MC-k, anyaszomorító Gary Stu-k (a már említett Kirito, Sebastian vagy az a valami a Kaichou wa Maid-samából) és "badass" 12 éveseket nedvesítők (Dante, Alucard), de legyen Rivaille (Levi vagy hogy a rákban van...) az SnK-ból.

Noss, alighanem a legirritálóbb, legüresebb két lábon járó fujoshi-pandering, akit valaha is láttam animékben. Persze az önjelölt fangirljei mindig látványosan próbálnak belemagyarázni mindenféle képtelenségeket a nulla-dimenziós karakterébe, amiken én rendszerint csak nevetni tudok. Nem, nem egy jó vezető, nem is megbízható, emberileg nulla és még unalmas is. Pusztán egyetlen célt szolgál, hogy megvezesse a sok kis tizenéves fangrillt, akik majd shippelhetik össze-vissza Irwinnel, meg még nem tudom kivel, a karakterdesignja übergáz (a Steven Seagal manlet bishi, ISTENKÉM, kacagok százzal xDDD), Kamiya Hiroshi látványosan nem tud mit kezdeni vele és annyira kínosan próbálják kúlnak meg ószomnak beállítani, hogy közben olyat is megcsinálhat, hogy a fizika összes törvényét meghazudtolva, Sonic-mód pörögve vágja le az egyik óriást. Úgyhogy jah, kedves Rivaille, fuck you. Kirito után a legtúlértékeltebb karakter a '10-es évek anime-terméséből.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

36. nap - Melyik anime lett szerinted az eredeti műhöz képest a legjobb, illetve a legrosszabb adaptáció?

Szerintem erre a kérdésre több jó válasz is lehetséges. Egyrészt kiindulhatunk abból a szempontból, hogy melyik alapanyagot tudták a legpontosabban adaptálni. Ilyen alapon azt kell mondanom, hogy számomra a Nana vezet, hiszen gyakorlatilag a mangat másolták a készítők kockáról kockára és gyakorlatilag semmi pluszt nem tettek hozzá. De mint mondtam nagyon pontosan dolgoztak rajta.
Közelíthetem meg onnan is a kérdést, hogy melyik művet tudták a legjobban szabadon felhasználni. Ekkor természetesen a Monte Cristo-t kell megemlítenem. Egy viszonylag jó irodalmi alapanyagból, pont azt emelték át a készítők amit kellett és azt hagyták el ami felesleges volt. Az meg már csak bónusz, hogy az egészet olyan környezetbe tették ahol az egész pazarul tudott működni.
Végül pedig eszembe jutott még egy szempont, még pedig az, hogy az adott adoptált anyag tudna-e más formában is megjelenni? Szóval vannak olyan történetek amik hitelesebben tudnak talán működni élőszereplős változatban mint animálva. Példaként említve a Drótot vagy House of Cards-t nagyon nem bírnám elképzelni animációként (esetleg egy ilyen Renaissance minőségben). Aztán léteznek olyan anyagok amelyeket így is és úgyis fellehet használni. Példaként lehet említeni a Nodamet vagy Nana-t. Végül létezik egy szegmens ami amit csak animálva lehet a legjobban feldolgozni más képen nem hiteles mondhatni gagyi sül ki belőle. Ebből a szegmensből és úgy ánblock az abszolút győztes a Nils Holgersson, amiből bár készült live actionaz meg se tudta közelíteni azt a színtett mint amit az anime elért. Nobel-díjas alapanyag, kornak megfelelő grafika, kellemes zene és remekül használták fel mindent a készítők szóval ide jár a 10 pont.

Ami pedig csalódást okozott? Hát egyrészt az Arc a kölyök nevű förmedvény. Ez alapból egy játék adaptáció lett volna, aminek a főszereplője Arc és kis kompániája. Az anime feldolgozás így teljesen logikusan vette fel azt a címet, hogy Arc a kölyök és tette a főszerepbe Elket. Szóval igen a cucc végig Elken lovagol és Arc csak valamikor a történet közepe táján csatlakozik hozzá és utána sem lesz annyira domináns mint ahogyan azt várni lehetett volna.
A másik ilyen problematikus sorozat a Trinity Blood. Igazából annyira nem rossz a dolog, de mivel több kötetet gyúrtak össze egy animébe ráadásul annyi összekötés sem volt két anime egység között mint egy jó Monty Pyton poén között ezért egy idő után nehezen lehetett követni ki kivel van miért is van vele és vajh hova tűnt az előbbi figura? Szóval nagyon nem jött be a dolog :(

Egyébként ami az InuYashat illeti abban osztom Titkos és Catrin véleményét, ahogyan Catrin azon nézetét is, hogy az Árnybíró adaptáció egy kuka.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Nem érdekel, ha fanjai megköveznek érte, de a sorozat előrehaladtával egyre jobban irritált Maruo Eiichiro. Idővel nagyon idegesített ez a kamu átlagos magolós srác óriási játékos lesz hazugság. Persze majd 1-2 év alatt arra a szintre jut el, ahol az ipart már már 10 éve nyomók vannak. A sorozat ilyen Kurokohoz hasonló nonszenszek ellen van definiálva, ezért nem bírtam elviselni az ilyen álságos dolgokat. Emellett iszonyat unalmasnak találtam a srácot, és végtelenül ellenszenves volt a játékstílusa is. A második sorozat alatt már végig ellene szurkoltam minden meccsen.
Amúgy párja is eszembe jutott válaszként, de tudom, hogy mint igazi Manic Pixie Dream Girl ő azért megosztja a sorozat kedvelőit, így népszerűnek nem annyira mondanám. Olyan nézője viszont nagyon kevésen van a cuccnak, aki Eit nem bírja.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

Ezen némileg gondolkodnom kellett, mert ugyan tudtam volna 1-2 szereplőt írni kapásból (To Love Ru-ból a male MC-t, vagy ugyaninnen a "szomszéd lányt"), de ezeket olyan triviálisan fanboyos/otakus szemszögű vádakkal szokták cseszegetni (példa: "milyen töketlen ez a Rito, én már az összes csajt rég meghúztam volna a helyében!", aha, persze fiam, hogyne... XD), hogy nem szeretnék ilyen hülyeségekre "elpazarolni" egy kérdést a játékból. Így hát picit komolyabb vizekre eveztem és be is ugrott, hogy kit akartak még sokan halva látni, lehetőleg minél véresebb és kegyetlenebb módon: Kururugi Suzakut a Code Geass-ből. XD Azért is ideális alany ő ezen kérdés megválaszolására, mert míg az előző kariknál ha triviális szemétkedés is volt a hozzáállás a fanboyok részéről, de legalább értettem, hogy mi a gondjuk, addig Suzakunál mintha bőven túlpörgött volna sokakban a rage-o-meter. Nem mondom, volt a srácnak 1-2 olyan húzása, aminél azért én is úgy éreztem, hogy itt már az úgymond "politikai idealizmus" bizony beárnyékolta nála a józan észt, de egyrészt olyan igazán szemét, utálnivaló húzásra nem nagyon emlékszem tőle (oké, lehet, hogy csak régen láttam a sorozatot... XD), másrészt meg azért ne felejtsük már el, hogy a vele szemben álló Lulu sem volt épp mindig egy ártatlan bárányka (sőt...), csak hát ő ugye a "coolos forradalmár", míg Suzaku az "áruló kutya". Vagy valami ilyesmi, mert a magam részéről én úgy láttam, hogy két szándékosan eltúlzott, szélsőséges jellemet állítottak szembe egymással és pont ettől volt jó és működőképes a dolog. Amíg Lulu/Zero a lázadást, a hatalomátvételt, illetve a Birodalom leverését forszírozta és ebben látta az egyedüli utat, addig Suzaku a fennálló politikai rendnek volt a "nagy fanja", vakon hitt abban, hogy előbb-utóbb, de a britek majd elhozzák nekik is a jó életet, ha ők sem lesznek "csúnya japók", akik folyton lázadoznak. :dirr: Ez persze valahol lol, meg WTF, de ahogy írtam, pont ez a lényeg, hogy a forradalommániás harcost kívánták a "liberális idealistával" szembeállítani. XD Ha Suzaku radikálisabb lett volna, akkor már nem igazán működött volna ez az egész ennyire jól. (Meg persze így is "radikalizálódott" ő, csak a "saját térfelén"... XD) Mert lehet őt csesztetni amiatt, hogy
SPOILER
kezdésnek megölte a saját apját, ezzel megroppantva a japán ellenállás gerincét, majd utána kvázi az őket leigázó ország katonája lett, aki a saját népét lődözgette mechában ülve, mert szerinte "ez volt a helyes", viszont ha az ő bűneit felsoroljuk, akkor elő kell vennünk Lulut is, aki meg szintén a saját nemzete ellen fordult, ráadásul azok közül is nem egy közelebbi-távolabbi családtagját nyírta ki, mert ő meg ebben hitt. :dirr:
Tehát ha nem is tartom magam megveszekedett Suzaku fanboynak (illetve ha a kettő közül kellene választanom, én is Lulura voksolnék XD), nekem tökéletesen átjött ez az "az érme két oldala" dolog, amit véleményem szerint Sunrise-ék ezzel a két karakterrel be kívántak mutatni.
SPOILER
Meg azért azt se felejtsük el, hogy végülis a legvégén a Zero's Requiem-ben már egy oldalon álltak, mondhatjuk, hogy végül sikerült közös nevezőre jutniuk... XDDDD
Mindezek ellenére a srácot valami hihetetlen gyűlölethullám övezi a CG-fanok részéről, a fangirlök talán még enyhébbek egy fokkal (még akkor is, ha amúgy Lulusok, mert attól még shipelik Suzával, így utóbbit sem tudják teljes szívükből gyűlölni... XDDDD), de a fanboyok aztán mindent próbálnak "bevetni ellene", hogy "diszkreditálják". XD A "rohadt áruló", még csak a kezdő érv (btw, emlékszem, egyszer Junchi is "Suzakutyának" nevezte... XDDD), de aztán kínjukban képesek mindenféle egyéb dolgot is kitalálni róla, vagy éppen "belekölteni" a karakterébe, ha attól gázabbnak érződik. Ebből az egyik csúcs az volt, amikor S1 vége felé a lakatlan szigetre vetődve Suza pont a meztelenül fürdő Karennel találja magát szembe és a lány persze egyből késsel ront neki, de ő lefegyverzi. Erre Usteam fórumon (bocs, de "imádom" ezt a bandát, mindig velük példálózom, olyanok nekem, mint Surcinak az Addictsos Arcok XD) valaki kitalálta, hogy "micsoda buzi ez a Suzaku, egy igazi férfi ott helyben megrapelte volna a csajt!" :dirr: Világos, ráadásul teljesen "in character" is lenne tőle, hiszen nem csak kötelességtudó katona és a lehetőségekhez képest próbál mindig "jófiú" lenni, de a sztori ezen pontján már szerelmes is Euphie-ba, dehát egyértelmű, hogy ezt kellett volna tennie... *sarcasm* (Bezzeg ha valamilyen elcseszett okból kifolyólag megtette volna, mibe, hogy utána meg a "rohadt rapist" negatívumot is felírták volna a fanboyok a Suza-listájukra? XD) Kb. az egyetlen relatíve értelmes érv az volt az irányába, hogy sokak szerint "kétszínű", mert úgy akarja előadni, hogy ő jófej és egyáltalán nem olyan, mint Zero, hogy közben simán csinál egy csomó, "Zeróhoz méltó" szemétséget saját maga is. Nos, ebben talán van valami, de egyrészt, ha az illető elhiszi magáról, hogy tényleg a "jó ügy" érdekében cselekszik, akkor az onnantól nem képmutatás, legalábbis a karakter szemszögéből semmiképp. Másrészt meg hány hasonló ember van a való életben is, szal nem értem, most az a gond, hogy a karakter hihető és reális? XD (Bezzeg azt a vigyori Ginót, vagy nyomorék Rolót talán fele ennyien sem fikázták, pedig náluk már mindjárt indokoltabbnak érezném a dolgot... :dirr: Ja és ha már fangirlök és a shipjeik: ez most egy heteroszexuális férfitól jön, de inkább Lulu x Suza tízszer, mint Lulu x Rolo egyszer is, blöe... XD Zero-samához senki más nem méltó, csak a "White Knight"! XDDDD)

Illetve van itt egy érdekes blogbejegyzés, ahol kapásból azt állítja a fazon, hogy Suzaku talán még Lulunál is érdekesebb karakter. (Ami mondjuk szerintem már túlzás, de akit esetleg a fenti eszmefuttatásomon túl is érdekel még Suzaku lelkivilága, annak megér a cucc egy elolvasást. XD)
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

Dunnoooo, semmi kirívó. Hm, Nekki Basarát még a macrossosok között sem kedvelhetik sokan, én is hülyét kapok tőle, de annyira LOL a srác, hogy kedvelem. Aztán ott van még Mr. Satan, akiről szintén azt hittem, hogy engem is kiidegel majd, de ahogy a többi DB karit, úgy őt is megszerettem. Legutóbb a Monsterrel is így jártam, mármint, hogy mindenkit kedvelek benne, így pl. Eva Heinemannt is, akármekkora picsa, mindig bírtam a jeleneteit (de Lunge marad a szívem csücskeXD). Szerintem akad még pár nem népszerű hozzájuk hasonló figura, akiket kedvelek, de most passzolom kik (bizonyára szintén az ilyen "teljes gárda a helyén van" művekből).
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

34. nap - Kedvenc mozid

Nagy a hájp a Kokosake mögött, de előre nem akarok inni a medve bőrére, úgyhogy addig erre a napra is a Choujikuu Yousai Macross Ai Oboeteimasuka-t választom. A Macross movieval úgyse lehet mellélőni.
Aztán ha majd lesz torrent a Kokosakéből meglátjuk, hogy át kell-e szerkeszteni ezt a választ...




35. nap - Egy anime, ami csalódást okozott

Noir - egy borzasztó unszimpatikus szőke r****c és egy még nála is unszimpatikusabb mukuchi kuudere kinyír egy csomó béna öltönyös fazont akiknek kár volt fegyvert a kezébe adni, mert point blank távolságból se találnák el a céltáblát. Ugyan később feltűnik egy lilahajú elmebeteg aki nem annyira béna, mint a cannon fodder öltönyösök és nem annyira unszimpatikus, mint a két főszereplő, de ő se tudja annyira megkeverni a szart, hogy megmentse ezt a silány női rambo koppintást.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

37. nap - Egy anime, amiről azt hitted nem fog tetszeni, aztán mégis

Trigun. Igazából így meg is válaszoltam a kérdést, de azért kicsit bővebben kifejtem, hogy miért éreztem azt, hogy ez nem fog tetszeni. Leginkább a promója az ami nem győzött meg arról, hogy ez egy jó anime lesz. És hát a sorozat első részei azt is bizonyították, hogy ez egy debil hülyeség ahol Vash néha komolykodik kábé semmi céllal. De szerencsére a sorozat végül más irányt vett és így az egyik legjobb anime lett amit valaha láttam.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

Lehet, hogy nem annyira utált karakter, de mondjuk úgy, a Madokából nem ő az első,a kit megemlítenek, ha kedvencről érdeklődök. Talán ebből már ki is lehetett találni kiről lesz szó, de ha még így sem világos, akkor elmondom, Miki Sayaka az adott szereplő. Szerintem sokkal több beszólást kap, mint megérdemelné.
Az fő indok, amit fel szoktak hozni ellene, ahogy a szerelmével viselkedett és ahogy lereagálta az egész magical girl témát. Nos, nekem az a véleményem, hogy Sayaka viselkedett a legemberibb módon az öt lány közül, szóval valószínű ezért nem lett népszerű. Az animékben általában a majdnem tökéletes karaktereket keresik, akik menők és azért valljuk be, a szóban forgó hölgyemény nem felel meg ennek a kritériumnak. (Szerencsére akadnak kivételek, akiknek inkább a jól összerakott jellem számít, nem a coolság.) Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy 14 éves lánynak megfelelően viselkedett az adott helyzetekben. Szerintem teljesen érthető, miért akadt ki, amikor kiderült a mahou shoujo titok. Ezt nem lehet olyan egyszerű feldolgozni, főleg az adott életkorban. Amúgy is megvoltak az álmai, a tervei és szerette a srácot, csak megijedt. Újfent egy teljesen normális emberi reakció.
Szóval, én úgy vagyok vele, hogy tényleg tök jó a többi szereplő is, csak mindegyiknek megvan a maga kis "ütőkártyája", ami miatt népszerűbbek lehettek. Madoka a mindenkin segíteni akaró, cuki kislány, Homura a hidegvérű profi, Mami a tipikus senpai, akire fel lehet nézni, Kyouko pedig állandóan ehet mégse hízik egy dekát se, ami jó pont szokott lenni. Ehhez képest Sayaka hibázik, letér a helyes útról (lásd vonat jelenet) és ezek mind esendő jellemre utalnak, csakhogy senki sem tökéletes.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

Anime: itt most talán először a kihívás történetében félig-meddig kitérő választ adok, mert akik eszembe jutnak, azokat már említettem máshol, pl. Shirley-t a Code Geassból a kedvenc női mellékszerelpők között, mint Lulu waifu-jelöltjei közül a fandom által legkevésbé kedvelt "szomszéd lányt" akiért én oda-vissza vagyok (a másik kettővel együtt :D), vagy a Catrin által citált Eva-t a Monsterből, akit nagyon tudnak utálni, ellenben én alig vártam a jeleneteit, talán a kedvencem is ebből az animéből.

Edit: De mégis eszembe jutott valaki, akit még nem írtam: Yuuki Nao, a Mai-Hime pszicho csaja. Emlékszem mennyire rühellte mindenki amikor futott a sorozat, de én valamiért vonzódom az ilyen idegbetegekhez :D Persze nála is meg van magyarázva a dolog a szomi múlttal jó Sunrise-szokás szerint, de attól még elég viccesen elő tudta adni magát, ráadásul Mikoto-t is majdnem sikerült belevinnie a rosszba. Külön tetszett a fegyvere, amik ribi személyiségéhez illően hosszú, tűhegyes vaskarmok. Érdekes, őt még az Otomében is bírtam, talán egyedüliként a teljes szereplőgárdából, mert bár ott finomítottak a jellemén, ez a léha és kavarós alapbeállítottsága szerencsére nem tűnt el.

Manga: Near a Death Note mangából. Az animében egy autista L-klón, aki a seggéből rántja elő a megoldásokat, és így feleannyira sem értelmesek a cselekedetei mint a forrásban, ahol sokkal értelmesebben ki van fejtve a szerepe.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

A leányzók közül azt hiszem a legjobb választás Suzumiya Haruhi. Sokan utálják, az agresszív, makacs, akaratos jellemét, engem viszont mint karakter remekül elszórakoztatott. Különösen azt bírtam, hogy a legrosszabb abuzáló családapákhoz méltóan iszonyat posszesszív volt, akinek mindig maga felé hajlott a keze. Így egyrészt hatalmas BRO tudott lenni időnként a csapatának, aki ha kell, bármivel, bárkivel szemben kiáll mellettük. Másrészt a szart is ki tudta préselni belőlük, ha arról volt szó hogy a saját érdekeiért, céljaira használja őket. Ezt az irány már néha túlzásba is vitte, mikoris ugyebár Kyonnak kellett majdnem felpofoznia. Ez viszont a másik oldalát is jelentette, az ominózus veszekedés után ugyanis mintha kicsit észrevette volna magát, és elkezdte csatlósait emberszámba venni, valódi fejlődésről téve tanúbizonyságot. Mindezt úgy, hogy ellenállhatatlanságán nem sok csorba esett.

Az urak közül pedig legyen Araragi Koyomi. Oni-chanban szinte minden megvan, ami a tömegeknél kiveri a biztosítékot. Egyrészt ott van már-már patológikus hőskomplexusa. Képtelen megállni, hogy ne másszon bele minden konfliktusba, és próbáljon az éppen aktuális szexi leányzón segíteni. Az sorozat nagy része szól arról, hogy ezzel az impulzussal megküzdjön, még olyan esetekben is, mikor kifejezetten felhívják figyelmét ténykedése hosszútávú negatív következményeire. Pontosan ezen nehézségek miatt lesz viszont számomra inkább megérthető, mint ellenszenves. Valaki, akivel valamennyire azonosulni lehet.
Másrészt megvannak a tömegek által kifejezetten megvetett gyengeségei. Így kissé, nagyon perverz. Kissé, nagyon lolikon. Kissé, nagyon beképzelt. Dehát melyikünk az valamilyen szinten? Ezek is még emberibbé tették, és újabb támpontokat adtak a vele való szimpatizáláshoz. Kiss-hottal való romantikus, nem romantikus, alárendelt, fölérendelt, de a legkevésbé sem hétköznapi viszonya pedig még érdekesebbé tette.
Kép
Válasz küldése