45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Szvsz simán ez az egész játék legnehezebb kérdése, tekintve, hogy az animék 90%-a eleve valamilyen manga, játék, vagy LN adaptáció, a maradék 10% original cucc pedig vagy úgy van lezárva, hogy semmi szükség folytatni, vagy készült ugyan hozzá folytatás, de azt kívánod, bár ne készült volna el. Úgyhogy itt már én is erős MAL-áttúrásra kényszerültem, hogy találjak egyetlen címet is, ami megfelel a kritériumoknak. Végül a Tenchi Muyo OVA mellett döntöttem. Ugyan van egy rakat Tenchi-sorozat, manga, sőt, ha jól tudom, 1-2 regény is, de ezek szinte mind kivétel nélkül spin-offok, side story-k, prequelek, vagy alternate retelling-ek. A legelső, kvázi eredeti Tenchi az OVA volt, ami ugyan három külön sorozatként jelent meg, de mivel ezek mind egymás folytatásai voltak, így én ezt a három OVA-t kb. egyetlen, 21 vagy hány részes sorozatként kezelem. Ugyan a harmadik OVA már érezhetően gyengébb lett elődeinél (mondjuk szerintem már a második is az elsőnél, csak az még nem annyival... XD), én azért simán el bírnék még viselni egy negyediket is, csak Kajishimának kéne megerőltetnie magát történetírás terén. (Vagy ha az ürge végképp kiégett, adják oda másnak a jogokat, pl. a mangát jegyző Okuda Hitoshi elég jól bemutatta, hogy mit lehet még kihozni ebből az univerzumból, olyan epic fightokat is láthattunk, amilyen szintre az OVA ritkán merészkedett és közben mégis megtartotta az eredeti sorozat báját és érzelmi töltetét.)

Illetve azért annyit még hozzátennék ehhez az egészhez, hogy ha a zárójeles kikötést kivennénk a képből, akkor csont nélkül a Kämpfer-t mondanám. A cucc eredetije egy light novel, amit elsőre feldolgoztak kb. a feléig (mivel egy szezonba annyi fért bele a könyvekből), utána viszont sajnos nem kapott második sorozatot, csak egy nyúlfarknyi, kétrészes OVA-t, ami fanservice-nek ugyan határozottan kellemes darab volt, de a sztorit semmiben nem vitte előrébb. Azért is különösen szomorú a helyzet, mivel az első sorozat már eljutott kb. a light novel feléig, így egy esetleges 12 részes második szezonnal talán már sikerülne is végigvinniük a cuccot a canon lezárásig. (További "nyalánkság", hogy az LN angol fanfordítása is évek óta "megdöglött", hivatalos pedig "természetesen" nem is létezik belőle... -___-) Na persze nem valami "világ legjobb animéje!" cuccról van szó, illetve ha valaki megkérdezné tőlem, hogy "Titkos, Shingeki second season legyen, vagy Kämpfer, mert csak az egyikre van pénzünk?", akkor sem gondolkodnék túl sokat, hogy melyiket válasszam, viszont azért egy picit elkeserítő, hogy a rengeteg, egy szezonban kijövő tizenkettő-egy-tucat fanservice cucc közül pont az én ecchi-yuri-genderbend-fighting-hárem fétiskielégítésemre pikkelnek mind a stúdiók, mind pedig a fordítók. XD
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Nem egyszerű kérdés, mert olyat nem igazán tudok, ami nincs lezárva, de deklaráltan nem terveznek hozzá semmiféle folytatást. Mondjuk úgy, hogy reményeim szerint csupán MÉG nincsenek bejelentve :D.

Első ilyen a Psycho-Pass, ami original anime, és bár két folytatást is kapott a 2nd season és a movie képében, se lezárva nincs, se a világában jelentkező Sibyl-problematika nincs feloldva, sőt, még el sem igazán indultak ezen az úton (bár kérdés hogy mennyire szándéka ez a készítőknek egyáltalán?). Mivel a második évadban Urobuchi nem volt jelen, így érezhetően sokkal-sokkal gyengébb lett mint az eredeti sorozat, viszont a moziban már újra közreműködött, a scriptet ő jegyzi, és ez meg is látszik rajta szerencsére. Úgyhogy remélhetőleg a jövőben elkészülő folytatásokból sem fog kiugrani.

A másik a Madoka. Ezzel gondban vagyok, mert bár tetszett a mozi, teljesen feleslegesnek tartottam az anime vége után a folytatást, olyan rendesen le volt zárva az egész. De ha már megszületett ez a movie, és ennyire nyitva hagyták a sztorit, akkor... Igazából nem tudom, mivel a kulcs itt is Urobutcher, viszont ami információ elért hozzám, abból úgy értesültem, hogy ő deklaráltan kilép már a Madoka franchise-ból. Nélküle viszont... Nem szeretném ha a PP 2 sorsára jutna egy esetleges folytatás ebből.

Zárójel nélkül már egyszerű lenne a dolgom: először is Chihayafuru, amiből már most másfél sorozatnyi anyag áll rendelkezésre mangóformában (18. kötetig viszi a két sorozat, 30-on áll most a manga). Aztán a Kuragehime, mert abból csak az első pár kötet van feldolgozva, és megjelent belőle azóta még 10. Nagyon ide kívánkozik a GetBackers is, ahol az animu kb. feléig viszi a sztorit, és eléggé lezáratlan maradt, mivel akkor még futott a manga, úgyhogy bőven lenne még tér kifejteni a Mugenjou Babylon City-részében történő eseményeket, ahogy a forrásban is teszik (és lenne egy csomó király harcz is :cool: ). Silver Spoon-ból is jöhetne még, de ott kb. 2 éve beérték a mangát, szerintem csak forrásra várnak. Végül a Battle Angel Alitát mondanám még, amiből ugyan készült 2 részes OVA még a '90-es évek elején, és nem is lettek rosszak, de azóta mintha elfelejtették volna ezt a cuccot a stúdiók, pedig már nemcsak az eredeti mangának, de a folytatásként készült Last Ordernek is vége van, úgyhogy nem bánnám, ha újra felfedeznék maguknak, mint tették ezt nagyon eredményesen a Kiseijuu-val.

Végezetül pedig így lassan 15 év után befejezhetnék már az X mangát Clamp-ék, de erre nemigen fog sor kerülni, mert pont az utolsó pár fejezetnél kellett összeveszniük a kiadóval, úgyhogy a jogok maradtak a Kadokawánál, a fanok meg hoppon, szal ez csak amolyan wishful thinking, szerintem sose lesz lezárva hivatalosan. Amúgy elég poén hogy MAL-on, Wikin és mindenütt ongoingnak van feltüntetve... :D :?
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Picit késésben, de majd holnap behozom az akkori kérdéssel együtt.

39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

Azért nehéz ez, mert 1. ha valakit egyöntetűen utálnak, akkor általában én is így érzek 2. kevés olyan karakterről tudok, akit tényleg a fandom nagy része utál - mindent összevetve így csak nagyon kevés jelölt lehet, de ezek közül is csak egy ugrik most be. Ő viszont nagyon poén. :D

Roxanne (Claymore manga) az ultimate psycho lesbian alpha bitch, egy igazi gerinctelen, számító, kegyetlen, opportunista, amorális, leereszkedő, a fandom által egyöntetűen rühellt, evil for the lulz szereplő, és sokáig nem értettem, engem mi szórakoztat benne ennyire, mert ált. hidegrázást kapok az ilyen beteg karakterektől, de aztán leesett a tantusz: végre valaki, aki nem 'a' legerősebb, ezt tudja is magáról, és mégse fél senkitől; a halál torkában is tud szarkasztikus és badass lenni
SPOILER
(szó szerint :D avagy nem válik piti gyáva gonosszá, amikor Cassandra két óriásfeje épp leharapni készül az ő fejét, ehelyett be is szól egyet még egyszer utoljára amolyan elitista sznob módon),
az őrült vihogása teljesen cinikus, amúgy meg Cassandrával a legjobb fightot tolják le az egész mangában, mivel mindketten a legerősebbek közt vannak
SPOILER
(jó, a Teresa vs. Priscilla végkifejlet is eléggé adja).
És a felébredt alakja is nagyon badass. Btw mondtam már, hogy badass? :D
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Fafner. Még nincs bejelentve a folytatás, de számítok rá. Legalábbis nagyon jöhetne még hozzá valami, mert a mostani végével nem tudok kibékülni.

Más címet most nem is mondanék, pedig a listámat végignézve elkapott pár "ebből még simán néznék" érzés, de nem feltétlen lenne előnyös azok folytatása...

A zárójel nélkül egyértelműen a Nobunaga Concerto folytatására, pontosabban lezárására vagyok leginkább kiéhezve. De ennél sajnos nem várható anime. :( Kuragehime engem is érdekel, de ezeken kívül is elkapott pár reményt keltő cím (pl. Glass no Kamen, Nozaki-kun stb-stb.).
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

39-nél gondolkoztam, hogy mégis ki illene ide igazán, de senkit nem találtam, aki olyan utált lenne, miközben én komálom. Vagy mégis? Caster a Fate Zeróból valami ilyesmi. Talán.

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Ennél a kérdésnél meg egyszerűen szerencsém van, szal szinte az összes kedvencem teljesen befejezett, lezárt, a forrást végig feldolgozó cucc (vagy egyszerűen NEM kell belőle folytatás, azaz Baccano, Kaiji). Persze azért így is akad egy-két jelölt, mindjárt a Juuni Kokuki, aminek viszont nagyon trágya és nyitott befejezése lett, úgyhogy remélem, egyszer majd készül hozzá valami sequel, főleg, hogy ahogy hallottam, az írónő ismét érez kellő motivációt arra, hogy folytassa az LN-t.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Erre a kérdésre nagyon könnyű lenne ellőni az olyan válaszokat, mint Kirito (SAO)/Eren (AoT)/Makoto (School Days), és valószínű maradtam is volna valamelyiküknél ha nem jutott volna eszembe egy olyan karakter, akire szinte reflexszerűen asszociálok ha ilyesféle kérdés merül fel, ez pedig Robert E.O. Speedwagon lenne a Jojo's Bizzare Adventure-ből, aki különösen a Part 1-ben prezentálta azt nagyon jól, hogy mit tartok a franchise egyik legrosszabb pontjának, ha a korai kivetülésekről van szó. Ez valamelyest a második Partra is igaz, de az első kimondottan szenved attól, hogy a drámaiságot úgy képzeli el, hogy a szereplők szinte mindent úgy "írnak" le mintha egy vak embernek kéne tolmácsolni az eseményeket, és ilyen szempontból Speedwagon a legrosszabb eset, hiszen ő az idézőjelesen kinevezett karakter arra, hogy mindenen meglepődjön és mindent a lehető legnagyobb vehemenciával kommentáljon, anélkül hogy a karakter maga bármi is lenne ezen kívül (függetlenül attól, hogy a későbbi történéseket ilyen-olyan támogatja). Nem véletlenül létezik az "even [ide jön a karakter neve] is afraid!" mém, hiszen pontosan ettől a karaktertől származik, és ahhoz képest, hogy a Jojo rajongók túlnyomó többsége imádja a figurát, számomra inkább egy két lábon járó leképződése annak, hogy mi volt részben a bajom az első, és valamelyest a második Jojo arc-al.

(A fanok túlnyomó többsége imádja a figurát témához kapcsolódóan látom Catrin és Rui felhozták a Shinobu/Senjougahara párost, és akármennyire érzem erős túlzásnak az "ő a nagybetűs Istennő a sorozatban, a többi karakter felejtős papírmasé hozzá képest" rajongói mentalitást mindkettejük esetében, én mégis inkább az előbbi nevét húznám alá ebben a kérdésben: eleve nem tartom semmi különösnek azt a fajta "lolinak nézek ki, de közben x évvel vagyok idősebb és közben az egóm is magas" karaktertípust amit képvisel [a chuuni-kategóriás teljes névvel megfejelve], de az ő karakter arc-ja szvsz az egyik legsemmitmondóbb a franchise-ban, és az se segít, hogy az SS nem egy szereplő esetében jelentett nagyon fontos lépcsőfokot, míg nála inkább merültek ki a dolgok a "lol, elvesztettem a Hárem Royale-t" témakörben. Annyira mondjuk nem utálom a karakterét mint Speedwagon-ét, de még így is azok közé tartozik, akik nálam megfelelnek válasznak a nap kérdésére.)


39. nap - Nem kedvelt karakter, akit szeretsz

Junchihoz hasonlóan nálam is egy olyan kérdésről van szó amire nem igazán tudok választ adni, legfeljebb csak olyan értelemben, hogy az Evangelion Shinji Ikari-ját valamivel jobban tolerálom mint ahogy a többség tenni látszik. Azt nem mondanám rá száz százalékban hogy szeretném, és abszolút megértem miért annyira unszimpatikus a figura sokaknak, de ha figyelembe veszem a körülményeit és azt a sok mindent amin a NERV keresztül viszi (és amennyire szerető apuka Gendo ugyebár), akkor nem mondhatni hogy egyetértek azoknak a véleményével, akik főként csak azért nem kedvelik a figurát mert nem egy Kamina-szintű, 24/7-ben üvöltöző Super Robot figuráról van szó, aki ráadásul a nőkkel is tud bánni. De odáig se megyek el hogy elővegyem a "csak azért nem kedveled, mert MAGADAT látod benne" kártyát, mert ez a Kaminás érvelés párja a spektrum másik végén, és körülbelül ugyanakkora érvénye is van szerintem.

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Ezen a kérdésen órákig ülhetnék mint a buddha-szobor a MAL-os listámat böngészve a lehetséges válaszokat illetően (pláne úgy, hogy elég keményen anime-only vagyok), ezért inkább maradok az Azumanga Daioh-nál, ami tudtommal a manga egészét feldolgozta, de ez természetesen nem akadályozza meg azt, hogy egy folytatást ne vessek meg a legkevésbé sem.
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

A zárójellel együtt lett igazán nehéz ez a kérdés, mert egyébként lazán fel tudnék sorolni egy csomó mindent. Így főként olyanok jutottak eszembe, amik csak animeként léteznek, nem pedig manga/LN/VN adaptáció.
A Psycho-Pass és a Fafner mindenképpen említést érdemelnek. Bár az utóbbival elég erősen le vagyok maradva, az újonnan kijött sorozatait még nem néztem meg, de a világban ott lapul egy csomó potenciál, amit ki lehet használni. Ez igaz a Psycho-Pass-ra is, a film kapcsán végre elhagytuk Japán határait, hogy kicsit tovább nézelődjünk a világban. Szerintem ebbe az irányba szintén érdemes lenne elindulni, mert kizárt dolognak tartom, hogy csak a szigetországban hozták létre ezt a rendszer. És, ha már Sibyl, a saját házuk táján se ártana körülnézni, vagyis ezt a szálat jó lenne kifejteni.
Ami még eszembe jutott, a Karigurashi no Arietty, mint az egyetlen olyan Ghibli film, aminek sajnálom, hogy nincs folytatása. Tudom, az alap regény is csak ennyiről, viszont tökre örülnék, ha lenne második része, ami arról szólna, hogy 5-10 év múlva újra összefutnak a szereplők. Szerencsére a fanfiction írókat megihlette, de inkább egy canon történetet szeretnék látni.

Ha a zárójelet nem vesszük figyelembe, akkor ezekből szeretnék folytatást: Akatsuki no Yona, Kuragehime, No.6, Maoyuu Maou Yuusha.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Valóban nehéz kérdés, mivel az anime originál kedvenceimnek általában olyan befejezése van, hogy további folytatást már nem kívánnék, a különféle regény, játék vagy manga adaptációk esetén viszont a gond legtöbbször a nem végig animált történet. Ami meg végigment, azt megint csak nem akarom, hogy nyújtsák, szeretem a kerek, lezárt dolgokat (zárójel már inkább bele gondolok a lehetőségekbe).
Volt viszont egy nagy kedvencem, amelyben a LN végig fel lett dolgozva, mégis úgy éreztem, bőven elnézegettem volna még kalandjaikat. A Ro-Kyu-Bu SS iszonyatosan megható és keserédes fináléja után komolyan meglepődtem, hogy ezzel a teljes regénysorozatot feldolgozták. Tetszett egyébként történetileg, hogy a befejezés a Suzuridani elleni újabb csalódással ért véget, mert amit a pályán elvesztettek, az semmi ahhoz képest, amit az egész út alatt nyertek.
Ennek ellenére hiányérzet is volt bennem, hogy szívesen elnézegettem volna még őket akár együtt, akár egymással versengve is chuugakko alatt, és még tovább. A fejemben pörgő fanficekben amolyan kurokós Csodák Generációjaként éltek tovább, aztán ha ott kiversengét magukat, újra összeállhattak volna koukou alatt egy jó kis visszavágásra akár? És persze mindeközben az ősforrásból induló shippelést is folytathattam volna ezerrel (főleg hogy a fix különbség az évek alatt szépen olvad jelentéktelenné :thumb: ).
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

38. nap - Egy népszerű karakter, akit utálsz

Ha jól értem itt valami népszerű/ismert cucc vezéregyéniségét kellene szapulni. Hát ott lenne Ichigo a Bleachből, de ő számomra csak szimplán érdektelen. Mondhatnám Light-ot is, igaz nem szeretem, de ott magával a sorozattal van bajom főleg, nem kimondottan vele és hát különben is nem látom értelmét, hogy megint szapuljam. A FSN-ből ismerem Emiyat, de mivel nem láttam a többi sorozatot így nem akarok róla ítélkezni, de eddig csak annyi jött le, hogy béna a tag. És még rajtuk kívül van még pár arc akivel így vagyok (pl.: Okabe a SteinsGateből). De az utálat szintet nem éri el senki vagy már panaszkodtam róla (igen főleg a Genta&Krilin duóra gondolok). Szóval most csak ennyi.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

Ismét egy Kuribayashi Minami dalt mondanék, egészen pontosan a Mai HiME "Chiisa na Hoshi ga Oriru Toki" című számát, ami a sorozatban aláfestő zeneként hangzik el kb. a "félidő" tájékán, amikor
SPOILER
a HiME-k harcba indulnak az aktuális gonosz szervezet ellen.
Önmagában egy kellemes, hallgatható darab, viszont amiért még pluszba szeretem, az az, hogy a sorozatban kvázi "harci indulóként" használják és úgy is tökéletesen működik. :)
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

Egy jó ideje vaciláltam azon, hogy ebből az animéből melyik számot linkeljem, de végül maradtam egy olyan válasznál, ami lehet hogy "atipikus" marad abból a szempontból, hogy nem kötődik kimondottan egy monumentálisabb kontextushoz sem, és az animében is elszórtan használják: ez a szám pedig a Disc Rotor lenne a You're Under Arrest első TV sorozatából. Maga a YuA egy olyan jelenség, amire (legalábbis a 2000 előtti inkarnációira, és nem csak az évszám miatt) jó értelemben illik a "tiszta '90-es évek" jelző, és habár az OST egésze ezt jól reflektálja, ez a szám mégis kiugrik abból a szempontból, hogy ez a fajta "szinti-disco" zene egyenesen üvölti azt a korszakot. Az egyik YT-s kommentelő felhozta a Gran Turismo-t mint hasonlóságot, és habár egyetértek vele, de tényleg bármelyik jobb, CD-alapú játék OST-n is megállná a helyét abból a korból.
Kép Kép
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: wwhite »

40. nap - Anime, ami megérdemelné a folytatást (de nincs folytatása mangában, LN-ben és original tervben sem)

Nem tudom, ez kicsit olyan kérdés, mint a "mi ne érjen véget", de akkor legyen most picit trollkodva a Darker than Black (van benne potenciál, jó a világa, avagy X-MEN in anime setting) és a Mai Otome OVA-k valamilyen újabb előzménye/utózmánya (Hisayuki Hirokazu és az animátor csapat zsebe kitömve napfelkelte pénzzel? hell yes). Ha nem trollkodom, de csalok, akkor Vampire Hunter D: Bloodlust, mert annyira kevés volt a film abból a világból, hogy muszáj még többet kapni belőle - manga és LN is van, azok viszont nem olyan jók, mint a film volt. Most lesz elvileg full CGI sorozat Resurrection néven, amitől azért baromira tartok.

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

All time fav abszolút, ezért nem is nehéz megválaszolni, ez pedig a tré Innocence baromira nem tré OST-jéről és Kawaii Kenji jóvoltából a The Ballade of Puppets - In a New World, Gods Will Descend (mivel mindenhol le van tiltva YouTube-on a hangsáv, itt a jelenet, ami alatt a filmben fut). A szám maga egyébként az eredeti GitS OST egyik számának, a Making of a Cyborgnak a feldolgozása, és Ballade of Puppets cím alatt van még két verziója azt Innocence OST-n: a Flowers Grieve and Fall és a The Ghost Awaits in the World Beyond. Libabőr mindegyik.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

Ennél először be akartam tartani azt a csak "egy"-et, és ide posztoltam volna a Turn A Gundam zseniális endingjét, ami a végén BGM-ként az igazi.
-
Sz'al:
Tsuki no Mayu (Kanno Yoko jóvoltából)
-
De mivel a wwhite által linkelt GitS számmal annyira egyetértek, hogy az rögtön felelevenített egy másikat bennem, így gondoltam linkelem, mert nehogy má' még ide is "csak egy endinget" írjak. XD
Tehát erről a Kawaii Kenjis dallamról nekem rögtön Kanno Yoko egy másik száma szokott beugrani: Macross Plus - A Sai en. Több embert beszívattam már azzal, hogy ez GitS nóta. XD

Aztán elkezdtem összevissza Terra e..., Gundam Seed, Macross 7 és Fafner OST-ket hallgatni, hogy mit linkeljek még, de annyira besokalltam, hogy jobbnak láttam a fórumon nyugton maradni. És most megyek és hallgatok a többi kedvencből is...
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

Csak egy? Kapásból fel tudnék vagy 20-at sorolni, amit tényleg mindenkivel megosztanék, még a nem animés ismerőseimmel is. Kicsit nagyon csalni fogok, de így legalább nem kell törnöm a fejem, hogy mi legyen az az egy. :) Szóval, a Sawano Hiroyuki által komponált számokat írom válasznak. Kiemelném, hogy nem csak a zenéje jön be, hanem a dalszövegek is. Tudnak rendesen a szövegírók, akikkel együtt dolgozik, mert mindig az adott animéhez igazítják, hogy miről szóljon a dal.
Néhány példa azért álljon itt: Light your heart up, Reluctant Heroes, Breathless, Because we are tiny in this world, Real, Perfect time
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel
Rui-chan írta:Csak egy? Kapásból fel tudnék vagy 20-at sorolni, amit tényleg mindenkivel megosztanék, még a nem animés ismerőseimmel is.
Dettó, de azért most megpróbálom visszafogni magam. Direkt BGM-eket választottam, mert kedvenc openingek-endingek-dalok már voltak.

Először is a Madokából (Kajiura) a Sis Puella Magica, ami a sorozat hivatalos száma is lehetne, valamint az epikus Homerun vs. Mami fight alatt hallható Absolute Configuration. Ezeket promózom ezerrel minden létező ismerősömnek, és elég szép sikerrel, volt akit így rántottam be a Madokába :D

Aztán a kedvenc grandiózus háttérzeném a Code Geass-ból: Avalon. Amikor ez megszólal, várható, hogy néhány pillanaton belül igencsak nagy volumenű dolgok fognak történni.

Kill la Kill: Blumenkranz (Ragyo theme) és Kiryuu ga KILL (Satsuki theme).

Végül ha már Catrin nem tette meg, én csakazértis linkelni fogok Terra e...-t, mert ezek annyira királyak, hogy nem maradhatnak ki a kihívásból. Kicsit lassabban töltenek be, de megéri kivárni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

Legyen inkább kettő. :drop: Bár ide is ömleszthetném a kedvenceimet, de hogy ne csaljak nagyon, olyan betétdalokat kerestem, amik önmagukban is nagyon helytállóak, az animétől elvonatkoztatva.

Az egyik természetesen a zseniális Iwasaki Taku legendás Jormungand betétdala, a Time to Attack, ami legtöbbet talán az előzetesek alatt ment. Nagyon régóta szerettem már karaokézni is, de nem volt még a választhatók dalok között. Egyszerűen zseniális rappet nyomnak le, ami tökéletesen passzol zeneileg is az animéhez, az ahhoz írt teljesen elborult dalszövege meg egyenesen frenetikus. Mégis szerintem önmagában is remekül megálló dal, pedig egyáltalán nem vagyok rap kedvelő, de ez hihetetlenül el lett találva. Mindezt egyetlen milligramm engrish nélkül! Bárcsak a sorozat is hozta volna az ehhez méltó színvonalat. :dirr: (Bigott testvéreink kedvéért pedig tiszteletére még egy másik művére is rámutatnék, ez pedig a Noragami hangulatos Push Buttonja. :twisted: )

A másik gyönyörűség pedig a csodálatos The Secret of My Life, mely legelőször a Kyousougiga webes rövidsorozatában is csendült fel minden nézőt rabulejtve. Ezek után már tűkön ülve vártuk a TV sorozat alatt, mikor fog végre elhangzani. Aimee Blackschleger gyönyörű előadásában remekül eltalálta a sorozat hangulatát. A dalszöveg is tökéletesen tükrözi a Kyousougiga lényegét, és érdekes módon itt sem mérgezte fülünket egy fikarcnyi engrish sem, úgyhogy minden elismerés az énekesnőnek.

Látjátok, tudnak rendes angol nyelvű dalokat is keríteni, ha nagyon akarnak! :lol:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

42. nap - Kedvenc anime arc-od/íved/saga-d... értitek.

Nem tudom, írtam-e már (ha nem, akkor most leírom XD), hogy alapból nem igazán szoktam kedvelni, amikor egy shounen úgy épül fel, hogy érezhetően "arcokra" oszlik, aztán kb. arról szól a történet, hogy "hőseink elmennek A-ból B-ve, ahol érdekes módon pont annyi gonosz van, hogy mindegyiknek jut 1-1, akit elverhetnek, majd ha a főbosst is lenyomta a főjófiú, akkor mennek B-ből C-be, ahol ez az egész újrakezdődik és ez megy a végtelenségig". Jobban kedvelem, amikor kevésbé kiszámítható a történet, valamint a harcok a sztori folyásának vannak alárendelve. Ugyanakkor a D.Gray-man-ből most mégis egy ilyesmit, mégpedig a Noé Bárkája arc-ot mondanám (ami angolul még viccesebb: "Noah's Ark arc" XDDD), egyszerűen azért, mert a többi kommersz shounentől eltérően ebben a sorozatban ritkaság ez a "mind összegyűlünk és betámadjuk a rosszfiúk bázisát!" történetvezetés, igazából a teljes manga futása során nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna akár ezelőtt, akár ezután ilyen "össznépi" fightolás. Emiatt erőltetettnek sem éreztem és a helye is megvolt a történetben. Kb. mindenki megkapja a maga harcát, ahol brillírozhat és ahol normálisabb shounenhez méltóan nem csak egymás fejét verik bucira, de közben saját lelkük démonjaival is meg kell küzdeniük. Az egész arc lezárása pedig fantasztikus, illetve nekem a helyszín is nagyon tetszett, képzeljetek el egy interdimenzionális hajót, ami egy egész várost magába foglal, abban különböző szobákat, sivatagos teremtől könyvtáron át ebédlőig és itt mennek a csaták. XD (Kb. mintha a TARDIS-ban verekednének... XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Oops, megint lemaradtam egy nappal. *silly me*

41. nap - Egy szám egy anime OST-ből, amit szívesen megosztanál mindenkivel

Berserk - Forces. Hirasawa Susumu alapból GOD-tier (*cough*Satoshi Kon cuccok*cough*), de a legjobban a Berserk muzsikáit szeretem tőle, megkülönböztetett jelleggel ezt az Áájí já Borszesz című darabot.

42. nap - Kedvenc anime arc-od/íved/saga-d... értitek.

Obvious shounen question is obvious, de legyen a Yorkshin city arc a Hunter × Hunterből (szigorúan az 1999-esből és még csak véletlenül sem a 2011-esből).
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

42. nap - Kedvenc anime arc-od/íved/saga-d... értitek.

Szerintem ezt a kérdést nyugodtan kihúzhattuk volna, de ha már így alakult, akkor nem hagyom ki. Shounen kérdésre shounen kategóriájú cucc a válaszom. A Shingeki no Kyojin manga shifter titkokat feltáró arcja jelenleg a kedvencem. Hivatalos neve úgy tudom nincs, ezért csak kitaláltam valamit rá, ami a legjobban összefoglalja a történteket. Tényleg sok minden kiderült a képességgel kapcsolatban, pluszban bizonyos szereplők múltjába is betekintést nyerhettünk. Ennél többet nem árulok el, mert durva spoilerek lennének.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

42. nap - Kedvenc anime arc-od/íved/saga-d... értitek.

Mondtam már, hogy nagy szerelmem a Buu arc? (Yep, ez jobb mintha csak azt mondanám, hogy szerintem a Buu saga, jobb a Cellesnél. :hammer: )

Hosszú ez a nap nah, nem is fejteném ki jobban. XD
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: paTKany »

36. nap

Legjobb feldolgozások: Chihayafuru, Hidamari Sketch, K-ON!, Saki



Legrosszabb feldolgozások: Birdy the Mighty Decode, Kakyuusei 2, Tytania
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: scineram »

42. nap - Kedvenc anime arc-od/íved/saga-d... értitek.

Mivel nem néztem még túl sok olyan igazán hosszú animét, amiket ilyen módon rendesen fel lehetne osztani, így kevés választásom lehet. Amit legjobbnak tartok, az alighanem a Yu Yu Hakusho második nagy sztorija a négyből, a Dark Tournament. Ezt részben már a 10. napon is ajnároztam, így nem csépelnék most rá több szót.
Némileg frissebb cuccokból ami nagyon tetszett még, az a World Trigger nagy inváziós arcja, amely viszonylag a sorozat elején igencsak fellendítette az addig többnyire békésen csordogáló animét. Leginkább azért, mert a YYH ellentétben nagyon jól kidolgozott stratégiájú volt a háború, amely így némileg kárpótolt a kevésbé bombasztikus és látványos harcokért (bár nekem speciel nincs különösebb gondom az animációjával, sokakkal ellentétben).
Hogy ne csak sónen fight legyen a listámon, megemlékeznék még a Meitantei Conanből :dirr: kedvenc ügyemről: Összecsapás a Fekete Szervezettel, a Teliholdas Éj Két Rejtélye. Normál esetben ez kábé 6-8 részes sztori lett volna, de a Conan ekkoriban járhatott népszerűsége csúcsán, így még komoly TV speciálokat toltak néha. Melyekből ez volt a legepikusabb, az egyetlen, a 345. rész. A maga 150 percével. :lol: Volt itt az összes kedvenc finomságom, meglepetés Reiji, badass Haibara, és legfőkébben az utánozhatatlan Kogoro-Sonoko páros. ::daisuki::
És hogy mostmár tényleg elevezzek a sónen vizekről, ne feledkezzünk meg a Chihayafull második országos iskolai bajnokságáról, ahol bizony DOLGOK TÖRTÉNTEK! :lol: Hogy pontosan mik, azt mindenki fedezze fel maga. :vigyor:

JA és persze: ENDLESS EIGHT! :thumb:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

42. nap - Kedvenc anime arc-od/íved/saga-d... értitek.

Nem nagyon nézek olyan hoszzúságú (neverending) cuccokat, amiket kifejezettem sagákra lehetne osztani, de azért régebbről ide is tudok jelölni kettőt:

DBZ: Namek saga. Mert itt némi sztori is volt, meg utazgatások a fightok között, nemcsak tournament-szerűen ment az eksön mint a későbbiekben. Ráadásul tetszett ahogy hőseink lenyomják Dermesztő embereit hierarchia szerint, valamint Vegita szerepe, aki ekkor még kőkeményen ellenség, és összevissza szívatják egymást Gohanékkal, de amikor kell, össze tudnak fogni.

Kenshin: Kyoto arc. Klasszikus shounen-recept, bár kissé átvariálva: Kenshinék ellen nemcsak Shishio és emberei szállnak be a kavarásba, de Aoshi és Saito is, akikkel ekkor messze nem felhőtlen a kapcsolat. De maguk az 1/1-es harczok is bejöttek, főleg a Kenshin vs. Aoshi és Kenshin vs. Soujirou Seta (szvsz messze a legjobb harc és ellenfél az animuban), valamint Sano vs. Anji.

Magában is van két említésre méltó kedvenc arc-om, és mindkettő flashback. A Tenjou Tengéből a 4-8. kötetben található nagy visszatekintés, ami bemutatja a cucc első felében szembenálló frakciók kialakulását és motivációit (és szerintem itt a legszebb az art is). Valamint a Battle Angel Alita - Last Orderből Caerula szintén többkötetes nagy flashbackje, ami a posztapokaliptikus világ eredettörténetét teszi helyre.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos »

43. nap - Egy-két-három nap alatt végigmaratonozott anime

Ilyet magamtól sosem tennék, azt vallom, hogy még a legjobb animénél is maximum úgy 4-5 epizód után szünetet kell tartani, hogy ülepedjenek az addig látottak, illetve mindig úgy éreztem, hogy ha ennél több epizódot nézek egy nap bármiből, elkezd a cucctól "csömöröm" lenni. Persze értem a kérdést, arra kíváncsi a kérdező, hogy melyik sorozat jött be annyira, hogy az ember falta az epizódjait és szinte nem bírt leállni vele. Szerintem ez nekem az Inu Yasha volt, nem csak azért, mert első letöltött animeként először kóstoltam bele abba, hogy milyen érzés az, amikor nem a tévécsatorna kénye-kedve szerint nézel animét, hanem addig, amíg van mit tölteni belőle (XD), hanem azért is mert tényleg annyira megfogott az egész sztori, setting, stb., hogy úgy emlékszem, az akkor FTP-n fenn lévő 60-80 epizódot kb. 1-2 hét alatt kivégeztem. (Persze lehetne mondani, hogy "hol van ez a kérdésben lévő három naphoz képest?", de mondom, az én animés tempómmal mérve már egyrészt ez is csúcssebességnek számított, másrészt meg pont akkor voltam középiskolás, ami az én időmet jobban lekötötte, mint a fősuli vagy az egyetem, pedig azokat is kijártam, így meg pláne bravúr volt, hogy levegővétel mellett még napi 4-5 epizódnyi animét is bele tudtam préselni a napjaimba. XD Ja és akkor még a net is olyan volt, hogy egy rész úgy fél óra - egy óra közötti időtartamban töltődött le. :dirr:) Aztán emlékszem, milyen szenvedés volt azzal szembesülni, hogy ez a kb. 80 rész még nem a teljes sorozat, hanem jelenleg itt tart Japánban is, majd hetente várni a részeket (illetve nem is hetente, hanem amikor a "kegyes Us-istenek" méltóztattak feltölteni az újabbakat, mert dehogy tudtam én még akkor torrentet, vagy bármi hasonlót használni... XD) és végül azt is megélni, hogy még így is befejezetlen a cucc. :dirr: Szóval ha nem is volt annyira kalandos ez a sztori, mint Surci EVA-beszerző akciója, azért rám anno hasonló hatást gyakorolt. XD
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

43. nap - Egy-két-három nap alatt végigmaratonozott anime

Jajj, ha használnám (lusta) a MAL-on azt a fránya mikor kezdtem, mikor fejeztem be funkciót, akkor könnyű dolgom lenne (lusta), de így már alig emlékszem (lusta). Pedig volt pár ilyen, főként 12 részes sorozat, amit egy, max. 2 nap alatt toltam le. De rémlik huszon részes is, csak ez már naaaaagyon régen volt (vagy csak pár éve? Madoka?).

Amire tisztán emlékszem, hogy a rövidrészesek ilyen egynaposak voltak: pl. Chi sorozatok, Hetalia sorozatok.

De azok a maratonok, amik a fejembe égtek, csak "részleges" maratonok a hosszabb sorozatokból:
pl. mikor egyik szombaton (vagy nem csak egy szombaton?) délelőttől estig LoGH-t néztünk :hammer: , vagy mikor éjjeli Macross 7 maraton volt vagy, amikor a DBZ Buu részeit egy hét alatt néztem végig. Hm, most ugrik be, hogy az egyik Steins revaccsom egy maraton volt öcsivel. Etc. Régi szép emlékek. :dirr:
Válasz küldése