Általános anime társalgó

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

Sajnos azt én is tapasztaltam már, mint blogger, hogy ha kiraktam egy cikket, valami fergetegesen nagy idiótáról, arra jött mondjuk 90 komment, 2 hét alatt, egy értelmes kritikára meg mindössze 9, de hát ez van, így működik az internet. Vagy azt adod a népnek, amire szüksége van, és akkor jönnek a kommentek, vagy nem, de akkor viseld annak a következményét, hogy nem sok reakciót fogsz kapni. :mosoly:

Számomra egyébként maguk azok a reakciók, amiket Surci kapott, volt a legkevésbé érdekes az egészben. Lévén én ilyenekből már annyit láttam, és kaptam én magam is, hogy engem ezek, már abszolút nem tudtak meglepni. Ha weeaboo hülyeségekről van szó, akkor ez igazából annyira az alap szint, hogy ettől már csak felfelé van (vagy épp lefelé, ha úgy nézzük). Szóval miután olyanokat látott itt az ember, az elmúlt évek során, mint hogy valaki arról töltött fel fotókkal illusztrált bemutatót, hogyan él a párna barátnőivel nemi életet (és nem japán volt, és még komolyan is gondolta). Akkor azért fogalmazhatunk úgy, hogy átértékelődnek az emberben, a szélsőséges fanokról alkotott képek, és már nem tűnnek a szemében akkora problémának, a véresszájú hülye gyerekek, akik annyit tudnak, hogy elküldenek a fenébe, ha szerinted nem a Naruto, a világ legjobb animéje. :mosoly:
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Szerintem az (is) gond, hogy a mai tizenévesek (atyaég, eljött az az idő, hogy én használom ezt a szófordulatot. Bocs, kicsi hatásszünet, amíg előkeresem a járókeretet.) egyszerűen nem tudnak véleményt formálni. Fact. Tisztelet nyilván a kevés kivételnek, de azt vettem észre, hogy nem csak az animefanoknál van ez így, hanem úgy általában véve is igaz (pölö a filmes fronton is látni segghülyéket rendesen), de maradjunk most csak náluk. AA-val újfent lehet pedálozni, hisz az odajárók kb. 80-85%-a 18 év alatti, a nagy véleményezésük egy-egy animéről általában annyi szokott lenni, hogy "jó volt, nekem tetszett, 10/10". Néha kicsit megerőltetik magukat, és képesek akár három(!) sort is kierőszakolni magukból (persze minden harmadik helyen durva helyesírási hibával), de ennyi, szal én nem csodálkozok azon, hogy általában képtelenek érvelni/ellenérvelni, és, ha bemerészelsz "szólni" a kedvenc meséjüknek, akkor egyből úgy érzik, a saját személyük lett betámadva. Ugye egyszerűbb a dolgot a kötelezően bedobott szövegekkel/személyeskedéssel elintézni.

A probléma persze ott súlyosbodik igazán, mikor húszas, harmincas emberektől is hasonló színvonalat kapsz, de ez már egy másik sztori.
Catrin írta:De valahol azért szomorú, hogy ennyire nem néztek és vagy nem szerettek ázsiai filmeket
Hát, én a magam részéről nem igazán vagyok oda a japán (meg az ázsiai úgy általában) filmekért, függetlenül attól, hogy van azért nem is egy, amit nagyon jónak tartok. Szóval ezt passzolom, a doramákat meg aztán pláne. ^^""
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

Jó mondjuk ilyenkor gondolj bele abba, hogy mikor te voltál ennyi idős, sanszosan még neted se volt, úgy hogy maximum, egy jegyzettömb fájlba írogathattad a gondolataidat, vagy ha nem volt otthon PC-d, akkor még abba se, és maradt a hagyományos füzet. Azt meg rajtad kívül, nem nagyon látta, olvasta más, mint te, vagy a veled egykorú barátaid.

Én 16 éves voltam, mikor elkezdtem netezni, és mikor évekkel később, visszaolvastam, az akkor írt ismertetőimet, hát finoman szólva is a hajam égnek állt, az egyes megfogalmazásaimon, és valszeg, nem csak én vagyok ezzel így. :mosoly:

A helyesírás bajnokokról, két soros véleményekről, önálló gondolatok hiányáról meg nekem kapásból a g-portál éra ugrik be, mert hogy anno, ugyanaz ment ott is. Már 16 évesen is értetlenül álltam az előtt, hogy a velem egykorú, vagy pár évvel fiatalabb, esetleg épp idősebb emberek, mennyire képesek voltak cseszni arra, milyen semmitmondó, hányavetin megírt, még bemutatónak is gyenge írásokat voltak képesek publikálni, a kedvenc animéikről. Aztán persze rájöttem, hogy ennek oka, nem feltétlenül az volt (legalábbis, többségében nem) hogy amúgy ennyire sügérek lettek volna, hanem az, hogy pl. velem ellentétben, nem voltak motiváltak. Egyszerűen nem érdekelte őket ez annyira, hogy valódi időt és energiát feccöljenek bele. Mert még engem motivált az, hogy egy tartalmas fanoldalt készítsek, addig őket nem. Így még én nem sajnáltam rá az időt, és élveztem azt, hogy folyamatosan épül, szépül, gyarapszik az oldalam, addig ők unták, és minél gyorsabban túl akartak rajta esni.

Tehát azt akartam ebből az egészből kihozni, hogy a mostani generáció sem jobb avagy rosszabb ilyen téren, mint mondjuk a miénk volt anno. Max azért tűnhetnek annak, mert náluk még kevesebb a kellően motivált ember, mint ahány nálunk volt.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Péter írta:Tehát azt akartam ebből az egészből kihozni, hogy a mostani generáció sem jobb avagy rosszabb ilyen téren
Na, mondjuk ezzel (már, hogy ne lennének rosszabbak) azért tudnék vitatkozni, főleg úgy, hogy majd 250 középiskolást tanítottam fél évig (szal azért láttam/tapasztaltam ezt-azt), de abszolút objektíven ezt a kérdéskört imo úgy sem lehet kezelni, szal itt is vannak azért mindenféle preferenciák és egyebek.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

Na, mondjuk ezzel (már, hogy ne lennének rosszabbak) azért tudnék vitatkozni, főleg úgy, hogy majd 250 középiskolást tanítottam fél évig (szal azért láttam/tapasztaltam ezt-azt)
Azt nem vonom kétségbe, sőt én se tagadom, hogy vannak gondok a mai generációval (ahogy a miénkkel is voltak). Pl. azt én se tartom jó ötletnek, hogy a 8-10 éves gyerekek kezébe, okos telefont nyomjunk, nem is beszélve ugye a facebookról, vagy a youtuberól. Viszont abban szerintem, nincs köztünk vita, hogy a motiváció, az bizony egy nagyon fontos kulcsszó. :mosoly: Ha valaki meg akar tanulni valamit, meg akar érteni valamit, jól akár csinálni valamit, az teljesen máshogy fog hozzáállni, mint aki pont leszarja.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Eddig nagyon nem szóltam bele ebbe, mert szvsz így is bőven túltoltunk mindkét oldalon (tehát a Surci "ellen", illetve "mellette" állók is) egy olyan témát, ami kb. annyiról szólt, hogy "Surci felment egy random fórumra, felcseszték az agyát az FLCL csőlátású fanboyai, aztán úgy döntött, itt kiírja magából a dolgot, mielőtt szétveti az ideg." XD Ebből lett egy mindenféle pszichológiai, filozófiai, értelmezési és hasonló dolgokat felvonultató vita. XD Nem mintha nem lett volna érdekes, csak szerintem eleve nem ér meg ennyit az egész, max még Surcitól várnék valami válaszreakciót erre az egy oldalnyi rengeteg postra, de lehet már ő is úgy van vele, hogy "túlnőtt rajta a téma". XD Viszont ha már közben felmerültek egyéb témák, azokra csak reagálnék. :)

1. Vree töke tele van már az ilyenfajta "circlejerkkel", amikor valaki beír valamit, a többiek meg "asszisztálnak" hozzá. XD Ezt amúgy megértem, hosszútávon valóban idegesítő tud lenni (lásd Us fórum, ahol kvázi majdnem NONSTOP ez megy... XD), viszont ugyanakkor mégis meg tudtam érteni Surci problémáját, mert én pl. anno a Narutóval voltam így, baromi idegesítő volt, hogy 5-10 éve mindenkinél ez volt az isten, ha pedig "beszóltál rá", még jól rád is mentek mind. Másrészt meg nem csak a pozitív, de a negatív élményeket is ki kell valahol adnia az embernek magából, ész nélküli anime-fanolásra van hatszáz Facebook csoport, ellenben arra már jóval kevesebb, ha valami felcsesz és arról szeretnél írni, mert "az rossz", meg "bomlasztó", meg mittudoménmi... Pedig a francokat, 1-1 sorozat vagy film fikázása majdnem olyan jól össze tudja hozni az embereket, mint az ajnározás. XDDD Ugyanakkor az is igaz, hogy ha Surci (vagy bárki más) mondjuk heti rendszerességgel írogatna hasonló kiborulásokat, lehet én is úgy lennék vele, hogy az lenne a legjobb, ha inkább nem járna ilyen fórumokra, ahol rendszeresen felcseszik az agyát, mert láthatóan nehezen viseli. XD

2. "Mindenki máshogy értelmezi ezt vagy azt", "ami neked alap, az lehet, hogy másnak elérhetetlen magasság", stb. Itt sajnos Péterrel kell egyetértenem: ezt pont leszarom. :) Ha valaki arra sem képes, hogy saját véleményt alkosson valamiről és azt mások számára is érthető formában leírja, akkor az ne menjen internetre más emberekkel vitázni, vagy fejlessze magát. Ha egyik sem jön össze neki, akkor pedig szokjon hozzá, hogy ő lesz a "Fight Club leggyengébb embere", akit minden második "mezei átlaguser" is leérvel. XD Ez lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de lássuk be: ha valaki pl. arra sem veszi a fáradtságot, hogy megtanuljon helyesen írni (sőt, lenyelvtannácizza azt, aki erre akár csak finoman utal is), annak messze nem csak egy netes animés vita keretein belül fog ez hátrányt okozni, hanem annál sokkal komolyabb élethelyzetekben is, szóval a saját érdeke lenne, hogy valahogy kikecmeregjen ebből, ha pedig ehhez ilyen "virtuális pofonok" kellenek, hát legyen.

3. Az "ezek a mai fiatalok" témához: Én is jóval hülyébbnek látom őket sajnos (már elnézést...), de persze kérdés, hogy ez valóban így van-e, vagy csak már az én szememen is ott van valamilyen szinten a "vénfasz-szemcsi" (így a harminchoz közel... XD) és az is belejátszik a dologba. Mondjuk Péter "nézzétek meg, hogy ilyen idősen ti miket és hogyan írtatok" felhívására azért én annyit hozzátennék, hogy pl. helyesen írni azért már akkor is tudtam, ma meg sok 20-hoz közeli erre képtelen. :D (Jó, tudom, már másodjára jövök a helyesírással, de ez nálam azért alap, mert az egyik legelső "jel" arra nézve, hogy magadat hogyan reprezentálod valahol. Ha annyira nem törődsz ezzel, hogy az sem érdekel, ha valami félművelt, félanalfabéta parasztként jössz le másoknak, akkor nyilván számos egyéb dologban sem leszel valami motivált.)

4. Catrin írta, hogy miért nem nézünk ázsiai filmeket. Öhm...én igazából az eléggé "mainstream" filmeken kívül nem nagyon szoktam egyebeket nézni, azok meg ugye nagyrészt amerikaiak. ^^" Szóval nem hogy ázsiait, de dánt, vagy spanyolt sem szoktam sorozatban nézni, ez nyugodtan az én "igénytelenségemnek" a számlájára írható, mert erre nincs egyéb mentségem. XD (Kivételt talán csak a természetfilmek képeznek, azok közül már nem egy ilyen "egyszer ment le a TV-ben és az akkor felvett verziót torrenteztem le", meg "csak a film rendezőjétől rendelhető DVD-n külön banki átutalással" cuccot szereztem már meg, de ott ugye az is belejátszik a dologba, hogy két hobbi találkozik bennük, így ott motiváltabb vagyok. XD) Persze értem, az ázsiai filmeket azért kérdezte konkrétan Catrin, mert valamennyire az animékkel "rokonok", csak itt jön be az nálam, hogy azért attól még bőven más egy japán előszereplős film hangulata, mint egy rajzfilmé. ^^"

5. Szintén Catrin mondta, hogy azért az elég gáz, hogy egy ilyen "bulvártémára" egyből ugrik mindenki, míg mondjuk arra már lusták, hogy esetleg az épp legutoljára végignézett animéjükről értekezzenek hasonló terjedelemben. Ezzel sajnos egyet kell értenem, ebben a "rossz szokásban" én is élen járok sajnos, de meg tudom magyarázni (XD): egy bulvárhír kommentálásához jóval kevesebb energia kell. XDDD Ezt a mostani wall of textet is csak úgy "összedobom", mert szinte maguktól jönnek a szavak, míg pl. egy anime véleményezésnél azért kicsivel több időt vesz igénybe a dolog, mert az embernek nem egyszer vissza kell gondolnia arra, hogy "fú, hogy is volt ez vagy az a jelenet, hogyan is hívták XY-t?" stb., sőt, néha a MAL-ra is felmegyek, hogy csekkoljam ezt vagy azt. Így az egész jóval több időt és energiát vesz igénybe, mint valami random reakció, viszont úgy vagyok vele, hogy ennyivel "meg kell tisztelnem" a sorozatot. (Mostani saját példa: a haverokkal Szilveszterkor végignéztük a One Punch Man-t, de nem véletlen, hogy még mindig nem írtam róla a megfelelő topicba, ugyanis az utolsó 1-2 részt én már félig átaludtam. XD Persze megtehetném, hogy valami összecsapott izét írok róla, meg "úgy emlékszem, hogy ez vagy az volt a vége", de ez így szvsz elég gáz lenne. Úgyhogy leszedtem újra az utolsó két részt, már csak a megnézésükre kell rávennem magam és utána majd lesz OPM véleményezés minimum "középhosszan". XD)

Oké, azt hiszem, másra most nem akartam reagálni. XD Ja de! Hogy ne legyek off, ezt áthozom a "Milyen animét néztél?" topicból:
Junchi írta:Tudjátok viszont, hogy mi a LEGESLEGLEGLEGBOSSZANTÓBB az egészben? Az, hogy ez az anime tényleg éretten kezelte az incest témát az elején és közepén. Ott még valahogy azon ment a dilemma, hogy igen, ez egy tabu dolog, amivel vigyázni kell, következménye lesz a dolognak és el kell ezeket az érzéseket engedni. Elégedett is voltam, hogy "hmm, ez igen", de aztán valamiért csak nem bírt magával az anime, a végére totálisan lerombolt/hajított ki az ablakon szinte mindent, effektíve beáldozta magát a fanservice oltárán.
Nem megbántani akarom az incest műfaj rajongóit, de egyébként erről az jutott eszembe, hogy létezik egyáltalán olyan darab ezek közül, ami tényleg az elejétől a végéig éretten és komolyan kezeli ezt a kérdést? Mert én (bár igaz, hogy nem túl sokat láttam/ismerek) jellemzően kétfélét szoktam látni ezekből:

1. Magát deepnek láttatni próbáló darab, ahol talán még bele is mennek a szereplők lelki vívódásaiba, a társadalommal való kapcsolatukba, stb-stb., de a végén úgyis arra fut ki a cucc, hogy: "A világ gonosz, úgy sem fog minket soha megérteni, de mi is hülyék voltunk, hogy egészen a sorozat végéig halogattuk az összejövést, mert ami köztünk van, az TRUE LOVE!" (Amúgy amennyire Junchi postjából látatlanul lejött, ez a Koi Kaze is ebben a kategóriában játszik. XD)

2. Az "olcsóbb megoldás", ahol eleve nem is próbálják a témát a súlyához mérten kezelni, hanem már EP 1-től kezdve "onii-chanozva" fanservice-kedik végig mind a 12-26 részt, de persze a végén itt is összejönnek, mert amelyik otaku ilyet néz, az nagy valószínűséggel úgyis ettől az endingtől lesz elégedett. XD

Szóval tök komolyan kérdezem, hogy van-e olyan anime, amiben hasonló a felütés, de végül elnyomják magukban az érzést, vagy ha nem tudják, akkor valami "kompromisszumos megoldást" keresnek, stb-stb.? Komolyan érdekel, mert szerintem az ilyen hasonlóan fehér holló lehet, mint az olyan háremanimék, amikben a főhős normális, vagy amiknek a végén egyértelműsítik, hogy melyik lányt választja, nem pedig marad a nyitott, sehová sem menő vég, vagy a szándékosan "Hárem End" (mert mostanában már az utóbbi is eléggé divatos lett).
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:Surcitól várnék valami válaszreakciót erre az egy oldalnyi rengeteg postra, de lehet már ő is úgy van vele, hogy "túlnőtt rajta a téma".
Surci szabadságon volt az elmúlt 10 napban, és bár read-only módban természetesen követtem a fórumot, mire odáig jutottam már postolni nem maradt energiám, vagy egyéb okokból (nagy mennyiségű jövedéki termék fogyasztása) inkább másnapra - mindig az éppen következő másnapra :D - halasztottam. De mostmár vagyok megint, és mivel felgyűlt itt pár dolog, néhányra válaszolnék:

Úgy látom elég sokan félreértették ezt a bizonyos FLCL-es postomat, ugyanis: engem nem az lepett meg hogy vannak vérfangörcsök, akikből ilyen reakciókat tud kiváltani ha nem kizárólag pozitív jelzőkkel illetik a kedvenc kínaimeséjüket, elvégre a fandomban eltöltött tizenplusz év után túl nagy meglepetés ezen a téren nem tud már érni. Ellenben elég jókat röhögök rajtuk a mai napig, nem véletlen hogy megvannak a kedvenc oldalaim, amiket direkt a napi LULZért követek. Hanem az, hogy van egy 6részes OVA, ami semmi hihetetlenül kiemelkedő dolgot nem tudott nyújtani, nem animetörténeti mérföldkő, tartalmilag sem egy hűdenagyszám, randomhumor terén is láttunk már egymillió hasonlót, szóval objektívan tekintve semmi kiemelkedő nincs benne, függetlenül attól hogy a stílusa bejön-e valakinek, idegesíti, vagy netán úgy en bloc hidegen hagyja. Ráadásul 16 év telt el azóta, hogy Gainaxék egy drogosabb pillanatukban összepakolták ezt az izét, ennek ellenére ennyi év után is ilyen szinten meghatározó tud lenni ez a középszerűnél kicsivel csak akkor jobbnak titulálható kis semmi bigyó, ha épp a humorára-stílusára fogékony valaki. Nem véletlenül hoztam példának az Evangéliumot, vagy például a Dezsnyótot, hiszen a nagy hájp lecsengése után azért úgy-ahogy a helyükre kerültek ezek a cuccok is, minden pozitívumukkal és hiányosságukkal egyetemben, de lehetne folytatni a sort tetszőleges 15-10-5 évvel ezelőtti hájpcímekkel is. Persze, ha mondjuk most szólna be valaki a SAO-ra vagy az OPM-re, és meglepődne hogy megkapja a magáét a tizen-korahuszonéves fanoktól, arra én is azt mondanám, hogy aki rázza a pofonfát az ne lepődjön meg ha leesik róla neki egy nyakleves. Na de 5 év múlva a SAO és a többi, jelenleg túlhájpolt vacak is a helyére fog kerülni, már ha egyáltalán még emlékezni fog rájuk valaki, ahogy hanyatlik már szépen a Nurutu meg a többi hasonló is. De a FüliKüli az nem, arról csak jót vagy semmit, mert különben nemérted -_- Szal nem úgy általánosságban beszéltem, hanem KONKRÉTAN erről a címről - ráadásul ez lehet hogy csak nekem volt ekkora surprise, mert mint említettem, 14 éve pont ezeket a köröket futottam az Animevilágon, csak akkor ez még hájpcím volt, most meg már nagyonnem, erre a reakciók ugyanazok - és nem kiöregedett oldfagektől, akik ezen nőttek fel, hanem olyan huszonévesektől, akik már a kettővel ezen nagy öregek után jövő animugeneráció tagjai... Úgy látszik tényleg bennem van a hiba, és ez az izé valami generációkon átívelő örök üzenetet közvetít, csak túl elmaradott vagyok hogy dekódolni tudjam. Ez ilyen örök darab lesz már, mint az SW eredeti trilógia, arról is csak pozitívan lehet nyilatkozni 30 évvel később is... namindegy.

Szal nem a circle-jerking hiányzott, hogy "nekem most beszóltak, jövök a törzshelyemre, ahol a hasonlóan kifinomult öregbuzi fórumozótársaim majd jól bevédenek családi körben és lehet hülyézni a sok kis n00bot mer mi jobbantudjuk", mert bármilyen más anime esetében észre se vettem volna ezeket az ezerszer elkoptatott "érveket", nemhogy idekopizzam, és az empátiatréning sem hiányzik, nagyfiú vagyok már, nem sírom el magam attól ha valaki nem ért velem egyet. A másik, hogy direkt nem fikáztam a cuccot, sőt a szokottnál messze jobban visszafogtam magam, teljesen tárgyilagos hangnemben kifejtve, hogy vannak erényei, és magam sem tartom egy szar animének (max idegesítőnek és nekem nem volt vicces), de tartalmilag nem egy nagy szám, a stílusa meg ízlésfüggő, szal megértem hogy bejön ezek miatt valakinek, de semmi olyasmit nem adott, amit ne csináltak volna már meg sokkal jobban, akár maga a Gainax is. Erre jött, hogy csak annak nem tetszik, aki nem érti... Oké. Direkt nem a savazós stílusomat szedtem elő, és nem a közeg miatt, hanem mert éreztem hogy ez még mindig necces téma lesz, de hogy még mindig ennyire benne legyen a fősodorban, azt nem gondoltam volna. Egy Nurucót, EL-t, DBS-t, SAO-t vagy bármilyen szutyok hájpcímet bármikor leoltok és nem tudnak meghatni a vérfanjai, mert tartalmilag nem fognak tudni belekötni, viszont hogy egy visszafogott FLCL kritikára még mindig így ugorjanak, az azért durva volt.

Nah részemről befejeztem ezt az Füliküli-témát, csak... hát igen, ezért utáltam ezt az animét régen is. Pont ezek miatt a körök miatt, a "nemérted" miatt (de ÉRTEM vazze, pont azért mondom rá hogy nem egy olyan nagy szám amitől hanyatt kéne vágnom magamat), az okoskodó és levakarhatatlan fanjai miatt, és hogy a meg nem érdemelt hájpja évtizedek alatt is képtelen végre lecsengeni. Egyeseknek talán úgy tűnhetett, hogy egy random ürügyet kerestve provokáltam a fandomot, hogy aztán jöhessek ide sírni, viszont erről szó sincs: csakis arról van szó, hogy az FLCL a mai napig milyen brutálisan túlértékelt. A stíluson már az EL topic óta nem húzom fel magam, az pedig már kb. 10 éve volt, plusz veterán 4kislány-tard is vagyok, szal nem sok olyasmi van amit nem láttam eddig. :D

Catrin írta:valahol kár, hogy az ilyen bulvár szarra egyből mind ugrunk, míg mondjuk a random animés véleményekhez/élményekhez már jóval kevesebben nyögünk be valamit (vagy épp semmit, mert minek is ragozzuk - ?? -).
Egyrészt azért ha van egy szezonos valami, amit többen követünk, és és még külön topicot is megéri nyitni neki, mert olyan jó(l indul), lásd a mostani Boku Dake-topic, vagy olyan szar hogy már röhejes, lásd Cross Ange, ott azért szoktak postok születni, hiszen kurrens cuccról van szó. Vagyunk itt páran akik a legtöbb non-season animuélményeikről is irnak az ajánlós topicba, a többiek meg... vagy ellustizzák a dolgot, vagy nem néznek animét :D Csak hát ekkora dömping mellett mindenki mást-mást néz, vagy más az érdeklődési köre, ráadásul kevesen is vagyunk itt ahhoz hogy egy adott animét úgy időben közel is 2-3 ember ugyanakkor nézzen és véleményezzen friss élményként, hacsak nem szezonos, mert akkor akár össze is tudunk gyűlni ennyien a topicjában :D De javaslom mindenkinek, hogy bátran postoljon és ne lustálkodjon (köztük a kedves kartácsnőnek is), mert én azért heti 1X rá szoktam nézni a té kékkínaimese-fórumerek MAL-jára, és sokszor látom, hogy ez is completed, meg az is completed lett a legutóbbi alkalom óta, post róla a fórumon meg sehol :P Én amiatt is örülnék neki, hogy volt egy csomó olyan anime, amit az ajánlós topic alapján néztem meg, legutóbb a Barakamon, vagy a Ben-To, a NouCome és a Rokka csak az elmúlt pár hónapból. Bár ahhoz képest hogy milyen kevesen vagyunk, ha a legtöbbünk által ismert címről van szó, akkor azért megy a postolás a tematikus topicokba is, lásd a Madoka azért "hozzánk képest" eléggé pörög, vagy a Monogatari thread is beindult a múltkor, amikor Cruel ajánlót kért. Azt is látom hogy jelenleg többen is nézitek az ilyen-olyan Monogatarikat, és én csak nagyon felszínesen szoktam ránézni arra a topicra hogy ne fussak nagy spílerbe (planneden van egyenlőre, de amilyen "meggyőző" ajánlókat kapott Cruel, hát... nem érzem úgy hogy nagyon sietnem kéne vele...), de oda is bőven lehetne postolni.

Koreai-kínai-japán filmek-téma: nem vagyok nagy ázsiafilm-fogyasztó, bár régen jópár live actiont lenyomtam, azok inkább poénok voltak (Nobuta, Gokusen, stb...), mert amit komolyra akarnak venni, azt MINDIG túljátsszák, és ettől inkább röhejes nekem, mint drámai. Van egypár azért, amit kedvelek, pl. a Saolin Soccer simán a kedvenc kínai vígjátékom, vagy a Vörös Szikla, ami minden gagyi trükkje és idétlen szupermen-szindrómája ellenére kellően látványos volt hogy elszórakoztasson. Talán pótolnom kellene a nagy klasszikusokat Kurosawától kezdve Gi-dukon át ji-mou-ig, hátha tudnak rám hatni és közelebb hozni a drámai részét ennek az egésznek... Majd eccer. Most még épp elég jól elvagyok az animékkel. Viszont jó is hogy felhoztad a témát, mert van egy film amit már régesrég meg akarok nézni, mégpedig a "The President's Last Bang" (második bekezdés SPOILER!). Egyik kedvenc történelmi személyiségem utolsó napjaiba enged bepillantást ez a szatíra, ráadásul majdnem be is tiltották, úgyhogy annyira rossz már nem lehet :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

OFF
Titikos írta:Én még olvasnám is, hátha abból végre sikerülne megértenem, mit eszel rajta, vagy hogy milyen hozzáállással/szemléletmóddal kell ezt nézni, hogy az ember szórakoztatónak találja.
Önmagában egy pure-ecchifanservice lolifest, és önálló animeként biztos hogy nem nézném, sőt, kerülném mint a pestist, DE:

1. alapvetően közel állnak hozzám a mindenféle spin-offok, lásd Shingeki Chuugakkou, Adventures of the mini-Goddesses, NGE sulis mangák-Grillfriend of Steel, Komugi-chan (ez még jó összehasonlítási alap is, mert az OMGSODEEP SoulTaker karaktereivel csináltak egy magical girl-idol-comedyt), vagy például az általam nagyonnemkedvelt KGNE-ből készült AyuMayu Gekijouban, stb.... Vagy akár a TRC-t is vehetjük ide, ami igazából egy óriási CLAMP-spin-off.

2. sokszor elmondtam már, mi a véleményem a Fate/Univerzumról, amit egyébként nem tartok rossznak, csak úgy vagyok vele mint te a Momogatarikkal: némiképp csalódást okozott, és nem értem azt a nyálverést, ami lassan 10 éve megy körülötte (persze én csak animu-only módban nyomom, a VN-ek kimaradtak, de elvileg ezek hű adaptációk), úgyhogy bántani nem akarom, de azért jó néha egy kicsit megpöckölni, ez meg pont megfelelő ilyen célra.

3. bármily hihetetlen, de jól leszórakoztam rajta, jobban mint a Night/UBW-n: jó hangulat (olyan, ami egy ilyen animébe kell), már ismert karakterek kerülnek mindenféle hülye helyzetekbe, animés humor de az az annyira túltolt hülyeség hogy mér nevetni is lehet rajta, a karadizájnok is teccettek, és egész látványos harcok vannak benne - igen, sokszor jobbak mint a magukra shounen-fightként hivatkozó tucatvackokban. Ezt a Saber vs. Illyát már linkeltem, de van még Bazette vs. Kuro, Berserker vs Miyu, mindenki vs. Gil, csak most vonaton vagyok és lassan tölt a YT és nem fogom keresgélni. Az hogy te egyáltalán nem tudod elviselni a lolikat, ízlés dolga, én se vagyok oda értük, de itt kivételesen nem zavartak, meg a hülye fanszervíz se. Guilty pleasure - most mondjam azt hogy én meg at nem értem, hogy lehet szörnylányháremanimét nézni? :P :dirr:

Nem tudom így átjön-e, nyilván megérteni nem fogod, de tegyük fel hogy készül egy Monogatari-spinoff mondjuk Oppaimonogatari címmel. Mivel egy nagy hülyeség, így spílerbe teszem hogy ne csessze szét a topicot:
SPOILER
A sztori a képzeletbeli Senjoubajdzsán országában játszódik. Hősünk Arararararagi-kun balfácán középiskolás diák, akin átnéznek a nők, és ha ez nem lenne elég, még loliallergiája is van a szerencsétlennek, így húgait se tudja kukkolni, és emiatt azok folyton csesztetik és semmibe nézik, de nem tud nekik visszavágni. Az ország vezetője, egyben a diáktanács elnöke a nagyképű és fennhéjázó Hitagi hercegnő (amolyan Kiryuuin Satsuki-módra), aki után MC-nk titkon vágyakozik. Hitagi-hime nagy riválisa a pajkos nekolány osztálytitkár, White Hanekawa, aki sokszor húzza Ara-kun agyát ecchi poénokkal, hogy aztán pofára ejthesse, mert tudja hogy egy nyominger, hiába kérte a dögös osztályfőnök Hachikuji Indiana-Lara Mayoi, hogy ezzel álljon le, mivel sokat árthat a tizenéves fiúk szűzi tisztaságú (LEL)kének. Egy nap egy félreértés miatt Hitagi-hime nagyon durván lealázza főhősünket az egész iskola előtt, az esélyt is elvéve tőle, hogy boldog középiskolás éveket tölthessen el ott. Ararararagi bánatosan baktat hazafelé, amikor egy csuklyás, gyanús alak kerül az útjába, aki Oshino Mémként mutatkozik be. Állítása szerint sötét varázsló, aki az ember egy csepp véréért cserébe teljesíti annak leghőbb kívánságát. Ara bosszút esküszik, és belemegy az alkuba: vérmágiával életre kelti a legendás vámpíristennőt, Kiss-Shot Acelora-Orion Heart-under-Boobs-ot, aki fel is ajánlja szolgálatait életéért cserébe, Ara az ő természetfeletti ereje segítségével átveszi a hatalmat: istencsászárnak deklarálja magát I. Koyogard Tannenberg von Arara-sama néven, az országot Koyomisztánná kereszteli át, és kihirdeti az új állami ideológiát: meg fogja szerezni az összes jó nőt, a lolikat pedig munkatáborokba deportálja, ahol kényszermunkát kell végezniük: D-cup melltartókat gyártanak, valamint melltömést kell viselniük, hogyha őfelsége meglátogatja az üzemet, nehogy rosszul legyen a loliallergia miatt. Főhadiszállását természetesen a palota-akadémián rendezi be, Hitagi-himét pedig aranybikiniben tartja fogva a pincében leláncolva, bár néha a saját szórakoztatására és bosszúból felhozatja onnan, ilyenkor meglehetősen hiányos maido-szerkóban kell teát felszolgálnia, padlót mosnia és hasonlók. A hercegnő szerencséje, hogy elsőszámú fanja és udvarhölgye, Suruga grófnő kellően felkeltette az istencsászár figyelmét, így az akadémia-kastélyban maradhatott, és ha kellően kacér pillantásokal és érintésekkel le tudja nyűgözni őfelségét, engedélyt kap Hitagi meglátogatására, akinek továbbra is testi-lelki barátnője és vigasztalója maradhat :D

Csak a la Resistance törheti meg a Gonosz uralmát, ami az utolsó pillanatban elmenekült Hanekawa osztályelnök és Lara-Mayoi ofő vezetése alatt szerveződik, akiről kiderül, hogy másodállásban profi régész és sírrabló meg háborús veterán is. Ám valahogy semlegesíteni kell under-Boobs mágiáját, anélkül nem fog menni a dolog. Egy titokzatos vándor pont jókor siet az ellenálók segítségére: az első pillantásra ellenszenves fickó Kaiki Denshuu-nek nevezi magát, és az uralkodócsalád régi ismerőseként mutatkozik be, majd felfedi a titkot: a vámpíristennő és az istencsászár eljövetele meg volt jövendölve a szent Kígyó-szentély ősi tekercseiben, de az uralkodócsalád legfiatalabb női tagja a kulcs a mágia hatástalanításához - ehhez azonban szűznek kell lennie! Ki kell szabadítani Hitagi hercegnőt, mielőtt még folt esne a becsületén! Kellően látványos harcjelenetekkel tarkított mentőakció következik (Mayoi vs. Kiss-Shot, Kaiki vs. Ara), míg White Hanekawa kiszabadítja Hitagit, aki duzzog hogy milyen már hogy a nagy riválisa mentette meg, erre megkapja hogy ha nem tetszik maradhat bikiniben takarítani. Mindenki megúszta, siker a köbön, Kanbaru is velük tart, Koyomisztán vesztésre áll! De csupán látszólag, ugyanis váratlan fordulat következik: a majomlány valóban beleszeretett Arararararagiba, és csak azért ment velük, hogy ha már nem tudta megállítani a tervet, egyfajta Sarutobi Sasugaként kikémlelhesse a búvóhelyüket. Azonban majdnem lebukik, mert a főhadiszálláson kiderül, hogy Hanekawának egy másik énje is van, aki akkor kel életre, amikor a neko alszik: Megane Hanekawa látszólag csendes, visszahúzódó lány, aki az osztályelnök intelligenciájáért felel, ezért tudja nemtörődöm természete ellenére is ellátni feladatait és első az országos teszteken is, és amint meglátja Surugát az éjszaka közepén a kijárat körül ólálkodni, egyből levágja mi a helyzet. Szerencséjére azonban Megane nemcsak intelligens, de ordasnagy perverz és yuri fangirl is. Mivel az ilyesmi Kanbarutól sem áll távol, sikeresen alakítja úgy a heyzetet, hogy egy kellemes együtt töltött fanszervizes éjszaka után, míg az osztályelnök a gyönyörök álmát alussza és vált vissza neko-énjébe, szépen lelécelhessen, vissza a palotába. Ajjaj, Hanekawa elszúrta, menekülni kell, road-movie-ba váltunk, mert el kell jutni a déli szigeteken fekvő Tisztaság Templomába, ahol fel lehet szabadítani Hitagi erejét egy ősi rituáléval, lesz tengerpartos epizód dinnyével, lecsúszó bikinifelsős fanszervízzel, meg yukatás fesztivál is egy ismeretlen faluban ahol épp átutaznak, hülye poénokkal, főleg a nagyképű, de most már egyre inkább előnyére változó Hitagi kárára + romantikus pillanatok a menő osztályfőnök Lara-Mayoi és a titokzatos Kaiki között, aki ugyan nem túl kedves, de cool és férfias, emiatt Hitagi-hime is felfigyel rá, hűűűha szerelmi háromszög?

Kanbaru hazaér a palotába, leadja a drótot, úgyhogy a gonosz triumvirátus üldözőbe is veszi őket, de azért annyira nem sietnek, mert pl. pont megállnak majd abban a faluban ők is pihenni ahol épp hőseink fesztiváloznak, majdnem le is buknak egymás előtt mondjuk a kísértetházban, csak a szokott animés véletlenek mentik meg a helyzetet. Vajon sikerül megszabadulni a gonosz istencsászártól és a vámpíristennőtől, vagy hőseinknek örökké bújkálniuk kell, ha nem akarnak háremtaggá válni? Ezt már sosem tudjuk meg, mert lassan le kell szállnom a vonatról, így is elég baromságot írtam össze - de poén lenne ha a templomban a szent rituálé közben kiderülne hogy Hitagi imár nem szűz :D


Kérdésem: néznéd? Na nekem kb. ez a Fate/Illya, remélem tudtam segíteni. Ilyen idióta anime van szezononként vagy tíz, ami baromira nem érdekel, de a már ismert frencsájz figuráival simán elnézem lolik ide vagy oda.

/OFF

Hogy ON is legyek: Ez a Handa-kun talán még érdekel, mert a Barakamon tetszett.

Rui, várom az első pár részes összefoglalódat a Time Travel Shoujo-ról, hogy mennyire time travel, és mennyire melodráma shoujo :D Ha az előbbi dominál, akkor erre is ránézek.

Jó hogy az itteni referenciákra lehet hagyatkozni :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Már akkor rendesen fogtam a fejemet, amikor még a charton olvastam, hogy miről is fog ez szólni. :dirr: Kíváncsiságból lehet, hogy még meg is nézem az első részét, mert konkrétan fingom sincs, hogy lehet ebből bármi értelmeset kihozni. XD
Surci írta:most mondjam azt hogy én meg at nem értem, hogy lehet szörnylányháremanimét nézni?
Na jó, de nem is írom ki a legkülönfélébb topicokba kb. hatodjára, hogy "BEST!!!444" és ez akkora királyság, hogy nézze mindenki. :D (Most függetlenül attól, hogy az Illyát te is félig viccből promózod. XD) Amúgy nem valami basztatásnak szántam ezt, csak ha már ennyiszer leírtad korábban, hogy szerinted mekkora királyság, plusz most még önként fel is ajánlottad, hogy lehet majd részről-részre postolsz róla, gondoltam itt a remek alkalom, hogy kielemezhesd, hogy szerinted melyik jelenete mitől olyan epic, hátha közben még én is megértem. XD (Igazából nem is kellene végigelemezned a teljes sorozatot, úgy 2-3 rész után már valszeg érteném. XD) Persze lehet, hogy félig ez az ajánlat is vicc volt, de ezért kell az ilyen "ígéretekkel" vigyázni, a szaván foghatják velük az embert. XD Érted, Mayoigánál is le lehet írni, hogy "ez valami szatíra, rulez!", de ez önmagában még nem nagyon csigáz fel, ellenben miután elmondtad, hogy "a pingvinszörny támadja a buszt, miközben élőhalott nagymamák másznak fel az oldalára", egyből eldöntöttem, hogy most már elkerülhetetlenül közelebbi kapcsolatba kell majd kerülnöm ezzel az animével. :lol: Oké, az Illyánál nyilván ez nem fog bekövetkezni, csak jelzem, hogy ennyit számít, ha valaki kissé jobban belemegy akármelyik anime elemzésébe azon túl, hogy "jó/rossz cucc". XD

Btw, még a szörnylányokhoz: sajnálom is, hogy csak hatost tudtam végül adni rá, mert ebben a koncepcióban több is lett volna, de sajnos az első rész "belengetett rasszizmusa", meg a "milyen megpróbáltatásokat kell kiállnod a mindennapokban, ha egy szörny a barátnőd" és hasonló témák után a továbbiakban úgy elment a cucc a 12-egy-tucat háremek mindennapi plotja felé, hogy ha a csajok félig nem szörnyből lettek volna, lehet dobom a felénél, mert akkor kb. semmiben sem különbözne bármi mástól. :( (Max talán a hárem-átlaghoz képest jobb poénjaiban, de ott is a poénok egy jelentős része a szörny mivoltukból eredt, szal érted...) Az más kérdés, hogy ettől még valóban kihoztam tavaly az év animéjének, de hát az egy ilyen év volt, szerencsére idén Allen Walker már látatlanban elfoglalta az "év animéje" trónt. :D (Hacsak kapitálisan el nem fogják szúrni, de mivel ugyanaz a stúdió csinálja majd, mint akik az előző, meglehetősen jó adaptációt, ezért én nem félek. :))
Surci írta:Nem tudom így átjön-e, nyilván megérteni nem fogod, de tegyük fel hogy készül egy Monogatari-spinoff mondjuk Oppaimonogatari címmel. Mivel egy nagy hülyeség, így spílerbe teszem hogy ne csessze szét a topicot[...]Kérdésem: néznéd? Na nekem kb. ez a Fate/Illya, remélem tudtam segíteni. Ilyen idióta anime van szezononként vagy tíz, ami baromira nem érdekel, de a már ismert frencsájz figuráival simán elnézem lolik ide vagy oda.
Látod, ezzel a "szemléltetőábrával", illetve a kettes ponttal (hogy csalódtál a Fate szériák "komoly" darabjaiban) együtt már mindjárt világosabb a dolog. XD Az Illya kb. helyetted "teljesítette be a bosszút", amit csalódottságodban a Fate univerzumra mértél volna. XD (Btw, ez egyébként azt is megmagyarázza, hogy a "komoly" szériák fanjait meg miért húzza fel: ugyanezért. XD Nekik gondolom bejött az eredeti koncepció, aztán fáj nekik, hogy így "szétbaromkodták" a jól ismert karikat, ahogy pl. valszeg egy hardcore Monogatari-fan is a fejét fogná, ha elolvasná a te "kis" szösszenetedet. XDDD) Mondjuk furcsállom, hogy ha direkt ilyen paródia, az eredeti cucc "komoly" oldalát szándékosan elhumorizáló Fate sorozatot akartál, akkor miért nem a Carnival Phantasmot promózod szénné, de ez már legyen az én bajom. XD (Annyi rémlik, hogy láttad és ha jól emlékszem, az is bejött neked, de mégsem látom, hogy arra dobálnád random időközönként a "BEST, NÉZZÉTEK MINDANNYIAN!!!44" szövegeket. XD Nekem mindegy, csak főleg ennek fényében fura, szal azért van itt alternatíva, nem csak a vérkomoly Grálháború, meg a fulllulz lolishow között lehet választani. XD)

Na és a válaszom a kérdésedre, hogy nézném-e az Oppaimonogatarit: hát hogy a fenébe ne! XDDDD Konkrétan csak arról egy reakció-videót kellett volna csinálnom, hogy a "forgatókönyved" olvasása közben hogyan röhögök és milyen WTF-fejeket vágok. :lol: Sajnos a Shaft nem hiszem, hogy bevállalná, de te még LN formában megírhatod a teljes történetet. XD Majd úgy intézzük, hogy sokat kelljen a jövőben vonaton utaznod és közben nagyon unatkozz, ha az ilyesmiket vált ki belőled... XDDDDD Mindenesetre rögtön mentettem a teljes szöveget "Oppaimonogatari script" néven a gépre txt-be, mert 1% esély azért van rá, hogy ez csak az útközben elfogyasztott sörök mellékhatása volt nálad, aztán hazaérve azonnal törlöd a spoileres részt, mondván, hogy "jézusom, mi a fenét írtam én itt össze???", úgyhogy jobbnak láttam gyorsan archiválni. XDDDDDD (A többieknek pedig ajánlom, hogy ők is olvassák végig, pláne, ha ismerik a Monogatari franchise-t. XDDD) Akárhogy is, köszönöm az élményt. XDDD
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Tudja valaki, hogy ez melyik animéből van? Nem éppen egy mai darab lehet, mert emlékszem, valamelyik Mangazinos vagy Aois felhasználónak már kb. 10 éve is ez a jelenet volt az avatarja, de azóta sem futottam össze a sorozattal és most már nagyon fúrja az oldalamat. XD
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Titkos írta:Tudja valaki, hogy ez melyik animéből van? Nem éppen egy mai darab lehet, mert emlékszem, valamelyik Mangazinos vagy Aois felhasználónak már kb. 10 éve is ez a jelenet volt az avatarja, de azóta sem futottam össze a sorozattal és most már nagyon fúrja az oldalamat. XD
Nem is volt nehéz megtaláni :D Doki Doki School Hours
https://www.youtube.com/watch?v=d9eGLxO8u64
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Itt esetleg elfér.

Pár hete merült fel bennem és egyik haverban a gondolat, hogy készíteni kéne egy anime-ajánlós chartot a hazai nézőközönség számára, amolyan többfunkciós célt szolgálva az esetleges végeredménnyel. Egyrészt összegyűjteni egy kalapba a tényleges minőséget képviselő cuccok egy részét (nyilván hatalmas pofa lenne azt állítani, hogy univerzálisan mindet), másrészt, hogy a médiummal újonnan ismerkedőknek is legyen egyfajta támpontja.

A "nagy" mű ma végül el is készült (igen, nagyon ráértem ezen a héten : P), ami végül egyszemélyes munka lett, lévén haverral nagyon nem sikerült megfelelő konszenzusra jutni azzal kapcsolatban, hogy akkor mi is "mehet" rá és mi nem.

https://junchidono.files.wordpress.com/ ... /chart.png (Linket adok, túl böszme a kép mérete.)

Törekedtem arra, hogy a retrótól a modernig (a készítési időpontokat külön fel is tüntettem mindenhol), a mechától a slice of life-ig minden legyen rajta, ugyanakkor végig szem előtt tartottam, hogy ténylegesen csak minőségi és elismert(ebb) sorozatok/OVA-k legyenek rajta, illetve, hogy a nagyon japános/animés sajátosságokkal bíró darabok semmiképp ne kerüljenek fel rá (emiatt még néhány kedvencemről is hajlandó voltam lemondani, például a Bakemonogatariról vagy a Ga-Rei: Zeróról, de azért így is maradt egy-két fél-kakukktojás).

A lista összeeszkábálásánál fontosnak véltem, hogy magyar nyelvű legyen az egész (angolból van amúgy is egy valag ilyen), illetve egy-két figyelemfelkeltő tag-gel is megdobtam minden címet, hátha valaki egy kulcsszó miatt kap rá valamelyik darabra. Slusszpoén, hogy azért minden címet én sem csipázok róla (GitS: SAC vagy Shinsekai Yori), ugyanakkor elismerem, hogy az az érték, amit a médiumon belül képviselnek, az nagyon is valós. (Illetve van két kakukktojásféle, amiket még én magam sem láttam, de vagyok annyira optimista, hogy tudjam, egy ilyen ajánlós listába gond nélkül beférnének.)

AA-ra egyébként biztos nem linkelem - ott egyből a Fairy Tailért, meg a Tokyo Ghoulért menne a cirkusz, hogy azokat milyen jogon mertem lehagyni róla, az itteni kulturált fórumozóközösséggel viszont szívesen osztom meg.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Catrin »

De ráér valaki... *irigy*

Amúgy pont az addictosoknál nem ártana "téríteni", megint más kérdés, hogy veszett ügy (tisztelet a kevés kivételnek).

A választottakhoz különösebben nincs hozzáfűzni valóm. Mondjuk annyira nem is nekem lényeges a lista, mivel a felét tuti láttam, a másik felébe meg már annyiszor futottam, akár eddigi promózásaid, akár saját függések során, hogy látatlanba is soroltam volna, hogy ezeket írod. XD Plusz én amúgy is a MINDENRE vevő/hülyén időt beosztó, ebből kifolyólag spájzoló típus vagyok.
Inkább arra lennék kíváncsi mekkora a te "azt hittem, hogy mindent láttam" ELLENI személyes listád, mert látványosan "elkedvetlenedtél" egy ideje (bár mintha javulna a dolog).XD

Csak piszkállak. Amúgy szépséges, különösen a tageket tartom nagyon jó ötletnek. :kaminaglasses:
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Teljesen korrekt a fenti lista, persze nyilván nem lehet elvonatkoztatni az egyéni preferenciáidtól. Talán a Yojouhan-ra és Ikuhara cuccaira mondanám, hogy azokat inkább gyakorlottabb animusoknak ajánlanám, mert kezdésnek túl WTF lehet, valamint van egy-két pszichológiai mindfuck, ami szvsz elég ízlésfüggő. Katanagatariért, de főleg a Dennou-ért (AA-list szerint ~350-en látták) és Yuuni Kokkiért (AA-list szerint 450 fő, ezt még kevésbé értem, nem sok jobb, szebben elkészített és összetettebb világú high fantasy anime létezik...) megy a +1, megérdemlik a promót, akárcsak a BeruBara. Mondjuk az sem mindegy, hány éves az illető, a 18+os korosztályhoz viszont nagyon jó ugródeszka. Egyébként meg yah, pont az AA-s bagázsra férne rá, hogy a sok vacak helyett/mellett nézzenek valami értelmeset is.

Amúgy amiket nem láttam a fentiekből, annak 90%-a planneden van jelenleg, a maradékot mindjárt fel is veszem. Btw az itteni brigádtól szívesen fogadok ilyen "animék, amiket mindenkinek látni kell"-listákat, ezért nem is bánom ezt a mostani kihívást sem.

A magam részéről, ha készítenék hasonló listát, sok darab szintén szerepelne rajta, bár lennének változtatások is, pl. a Bökkenő helyett a Durarararararara!444 -et tenném fel, valamint lenne Shingeki (igen, tudom hogy nálad miért nem szerepel), akárcsak a Psycho-Pass, ami a Sors/0 mellett nagyon is jól elférne mint darkosedgy hatásvadász "felnőtteknekvaló" show + talán a Kenshin és az Inuyasha, ha fiatalabbaknak szóló ajánlóról van szó. GitS-SAC dettó szerepelne, pedig hasonlóan érzek iránta mint te. Comedy-k közül a School Rumble-t nem hagynám le, valamint részemről a Nodame helyett a HachiKuro menne az egyetemista SOL-románc zsánerbe, persze ez megint csak az egyéni preferenciáim miatt. De jó is hogy összeszedted, ha ismerőseim kérnek ajánlót, de nem tudnak pontosítani, hogy mihez lenne kedvük, ezt simán át tudom dobni nekik, nem nagyon van benne olyan amire azt mondom hogy odanemillő lenne.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Köszi a visszajelzéseket.

AA-ra továbbra sem szándékozom linkelni, mert mondom, ismerem az ottani bandát éppen eléggé ahhoz, hogy tudjam, nem azt néznék, hogy mi van rajta, hanem, hogy mi nincs. Legalábbis nem sok ingerenciám van most a "Hol van róla az Elfen Lied?" jellegű kirohanásokhoz.
Catrin írta:mert látványosan "elkedvetlenedtél" egy ideje (bár mintha javulna a dolog).XD
Mert nem akadt fent semmi igazán emlékezetes mostanság a hálómon, még régebbről sem. (Kivéve a Kyousougiga, meg most a Chihaya, bár erről majd csak akkor nyilatkozok, ha lenyomtam a második évadot is.) Van még egy-két ilyen tartalékféle (= van esély rá, hogy nézni fogom, de nem sok) a képzeletbeli PtW-listámon (Ashita no Joe, Votoms), de egyébként a külön Excelben vezetett tervlistám tényleg szinte kiürült. Ami maradt (Shouwa, Princess Sara, Giant Robo), azokat szeretném még ebben az évben letolni, illetve még hozzácsapni a Trigunt, mert a kihívásunkat azért nem felejtettem ám el, illetve az Urusei Yatsurának is adok még azért egy utolsó esélyt.

(Amúgy vissza foglak ám még piszkálni. :D)

>Surci

A PP megfordult a fejemben, mert bár nekem nagyon nem jött be, de mintha a mai napig beszédtéma lenne, értelmesebb helyeken hivatkoznak rá úgy is, mint a GitS csökkentett üzemmódos riválisára, de aztán úgy voltam vele, hogy áh, van így is elég cyberpunk már a listán (Lain, Dennou, Kaiba, GitS: SAC).

A School Rumble-lel kicsit úgy voltam, hogy abban a tipikus animés comedy jegyek azok, amik inkább dominálnak, ami viszont szembe ment volna az eredeti elképzelésekkel, ezért inkább elvetettem. A Gintamát is hasonló okok miatt zártam ki, csak ott még az is közrejátszott, hogy még inkább "japános" az egész.

A Hachikuro meg megint az, mint a PP: így is elég sok josei-t raktam rá, kicsit már overload lett volna, ha ezt is bevonom a játékba, aztán itt lépett közbe az, ami nyilván megkerülhetetlen az ilyen esetben: az egyéni preferenciák, ahogy te is írod volt. Próbáltam első ízben a saját szájízemhez közelebb álló darabokból szelektálni, a Nodamét és a Nanát pedig sokkal közelebb érzem magamhoz, mint a Hachikurót, a Shouwa Genroku felállása és az erős seiyuu-játék (amit láttam belőle) pedig meglehetősen unikálisnak hangzanak ahhoz, hogy ez a cím csak úgy kimaradjon.

A Shingekin viszont gondolkozni sem gondolkoztam, hogy felvigyem e ide vagy sem.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:https://junchidono.files.wordpress.com/ ... /chart.png (Linket adok, túl böszme a kép mérete.)
Teljesen jó, mondjuk a 90-es évekből én 1-2 (számomra) "kult" címet azért hiányoltam (példának okáért: sehol egy Slayers? XD enyje! XD), de szerintem is elég jó ajánlólista lett. Az FMA Brotherhood is rajta van, valamint még Rumiko is képviselteti magát (igaz, nem azzal, amit én raknék tőle ide, de ezt valahogy sejtettem... XDDD), szóval nekem egy szavam nem lehet. :D (Ja és persze a TTGL! Bár ott azon lepődtem volna meg, ha nincs rajta a listán. XD) Ja, amúgy látom, hogy Surci hiányolta a Shingekit. Én legalább annyira bírom azt a sorozatot, mint ő és azt is tudom, hogy Junchi meg pont azért nem rakta rá, mert számára inkább SHITgeki volt, de igazából így fanként belegondolva sem ajánlanám mindenkinek. 90% az esélye ugyanis, hogy nem a fordulatos sztori, vagy a normálisan felépített világ (és egyéb hasonló "apróságok") fognák meg benne az egyszeri fant, hanem inkább az, hogy "OMG, MENNYIRE DÚÚÚÚÚRVAAA!", vagy: "Mikasa/Levi is mai waifu/hasubando!" stb-stb. Most ki lehet röhögni, de úgy vagyok, hogy ehhez a cucchoz kell egy bizonyos szintű érettség, mert bár mondhatjuk, hogy arra is ideális, hogy a kezdő tizenéves fanokat bevonzza vele az animevilágba, de ugyanerre egy Natúró, Angyalfarok, Fehérítő, stb. is ideális, az AoT-t meg azért ennél többre tartom. A szintén Surcitól jövő IY viszont nem rossz ötlet, de azzal meg úgy voltam, hogy így is csodáltam, hogy egyáltalán bármilyen Rumiko cuccot tart annyira nagyra Junchi, hogy rárakja egy ilyen listára, szóval úgy voltam vele, hogy ne kísértsük a sorsot... XDDDD Ja, viszont ami feltűnt: filmek direkt nincsenek rajta? Na nem mintha annyira hiányoltam volna őket (mert akkor kapásból kétszer ilyen hosszú lehetne a lista XD), de pl. ha GITS, akkor hamarabb ajánlanám a '95-ös filmet, mint akármelyik későbbi inkarnációját, vagy ugye ott van az Akira, ami ilyen "Evangelion az anime filmek között" stb-stb. Persze ha írtad valahol, hogy ez most direkt a TV/OVA sorozatokra megy rá, akkor elnézést. (Ez a meleg meghülyít, tegnap is olyan hibákat vétettem, hogy csak lestem magamon utólag.)
Junchi írta:Mi a büdös fos ez?

Egyszerűen... nem fogom föl.
Azt nem tudom, mi ez, de most ha megbocsátotok, halaszthatatlan telefont kell intéznem Kínába... ( :lol: )
Catrin írta:XD Na fiúk, egy kis kínai rendel?

Amióta anno én is megkaptam a Dögölj meg! tárgyú népszerű spamet, melynek tartalma:
Dögölj meg! – ennyit ordított a pofámba a
belvárosban a buzi audis, mert szerinte neki
volt elsőbbsége. Persze az én autóm eleje
romhalmaz, az övén meg 2 karcolás, és
hogyan bizonyítsam be, hogy nekem van igazam?
Leordított és otthagyott, így megy ez manapság.
blabla


azóta egyiken sem lepődöm meg, de figyelgetem, hátha akad még hasonlóan agyfasz.
Franc, Catrin két órával megelőzött a poénnal.. XDDDDD Amúgy de jó nektek! Én csupa unalmas spamet szoktam kapni, ilyen "rendelj tőlünk Viagrát még ma!" (sőt, újabban már ilyet sem, csak valami "Tuti technika, X centivel fog nőni a péniszed!"), illetve ilyen TV Shop-szintű szarságokat, de valahogy abban is olyat, ami vagy nem eléggé fantáziadús ("egész lakást lehűtő" ablakventillátor, vagy mi az isten, még annyira sem volt jól megírva, hogy legalább a tökhülyék beszopják...), vagy olyan, ami akkor sem kellene, ha ingyen adnák ("ultrahangos vakondriasztó", ami "mindent megöl a kertben", aha, valószínű, hogy pont ilyet fogok venni, amikor én pont hogy csalogatnám inkább az állatokat... XD). Mondjuk ez olyan lehet, mint az allergiás "vicc", tudjátok, hogy a kutya/macska pont ahhoz fog mindig odabújni, aki tüsszög tőlük, míg aki szinte "kergeti" őket a szeretetével, attól pont, hogy menekülnek. XD Ez is valami ilyesmi lehet, én ugyanis ezeken még jót is röhögnék, de nem, én kapom az unalmas, sokszor ilyen Google translate-szintű magyarsággal megírt spameket, míg Junchi folyton belefut ilyen "csodákba", legyen szó most a kínai "stricikről", vagy múltkor YouTube-on Filmkiller Zoli csodálatos munkásságáról. XDDD (Jó, utóbbi nem spam, de értitek... XDDDD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:A szintén Surcitól jövő IY viszont nem rossz ötlet, de azzal meg úgy voltam, hogy így is csodáltam, hogy egyáltalán bármilyen Rumiko cuccot tart annyira nagyra Junchi, hogy rárakja egy ilyen listára, szóval úgy voltam vele, hogy ne kísértsük a sorsot... XDDDD
A Maisont egyszerűen nem lett volna szívem lehagyni, mert nem csak egy nagyon jó SoL a 80-as évekből, hanem voltak kimondottan életszerű megnyilvánulásai is, ráadásul az egészet sikerült olyan mesterien összehozni, hogy még 96 rész alatt sem fulladt ki a dolog (na jó, a végén a szerelmi szarakodást leszámítva). Ha már Rumiko cucc (és egyet tőle akartam mindenképp tenni erre a chartra), akkor nálam ez a nyerő.

Az IY-vel egyébként úgy voltam, mint a shounen cuccokkal úgy általában: kéne rá mégis valami, de nagyon minimális mennyiségben és akkor már a jobbakból szemezgetve. Így lett végül az FMA: BH és a Hunter × Hunter. Szal az IY-t attól függetlenül, hogy messze többre tartom az ilyen Naruto/Bleach/FT/OP/DBZ féléknél, nem éreztem azt, hogy feltétlenül ezt kéne választanom shounen-reklámozás gyanánt. Az FMA: BH melletti érvtengert szerintem nem kell nagyon ecsetelni - joggal az egyik legjobbra értékelt anime, a H×H (szigorúan a '99-es és véletlenül sem a '11-es) meg egyszerűen egy olyan shounen, aminek piszok jól áll, ahogy feszegeti a határokat a seinen irányába, arról már nem is beszélve, hogy az a cinematográfia, amivel ez a cucc operál, az nem csak shounen-mércével példaértékű.
Titkos írta:Ja, viszont ami feltűnt: filmek direkt nincsenek rajta?
Yepp, ez most direkt csak a sorozatokra/OVAkra ment rá, ahogy ott a fejlécben is írom nagy sárga betűkkel. :D
Titkos írta:vagy múltkor YouTube-on Filmkiller Zoli csodálatos munkásságáról.
Uff, ne is mond. Az a csávó duplán is felhúzott: egy, hogy retard és visszataszító (önkritika nuku), kettő, hogy pont abba a videójába futottam bele, amelyikben Bud Spencer halálával gúnyolódik. Hát fakk.
Balus írta:Kérdés: esetleg nem tervezel egy hasonló listát a movie-kból is?
Gondoltam rá, de aztán inkább letettem róla. Nem is az a probléma, hogy olyan nagy munka lett volna az előzőt is elkészíteni (igazából két-három nap alatt összehoztam, 90%-ban Paintben ráadásul, a visszamaradt 10 volt az, ami lényegében PS :3), hanem a filmeknél azért megvannak a "bejáratott" rendezők (Miyazaki, Takahata, Satoshi, Oshii, Outomo, Hosoda, stb.) és mindegyik teljes filmográfiáját ugye nem lenne szerencsés rátenni (amúgy is van MINDEGYIKNÉL gyengébben sikerült darab), úgyhogy erősen szelektálni kéne. Ami külön érdekes, hogy nálam pont azok a cuccok muzsikáltak általában gyengébben, amik inkább a nagyobb praise-e kapták. Például szerintem Takahatának bőven nem a Grave a magnum opusa, hanem a Kaguya-hime, Miyazaki agyondicsért Nausicaäját én spec nagyon nem bírom, ahogy pölö az Akiránál kétszázszor jobb a Memories, a Millennium Actress pedig nyomába sem ér a Perfect Blue-nak. Szal kicsit fanyalgó szájízzel csinálnám ezt meg, mert tudom, hogy nem lennék valami népszerű, ha mondjuk a Memories-t raknám rá az Akira helyett. Mindent (vagy szinte mindent) rárakni az elismertebb rendezők munkásságából meg mondom, nem szeretném bejátszani, mert imho egyikük sem makulátlan, hiába próbálja néha a külföldi média Miyazaki összes cuccát egyformán jónak beállítani. (Legalábbis elég nagy pofa kell ahhoz, hogy az ilyen Ponyókat, meg Kaze Tachinukat egy lapon emlegessük a Mononoke Himével vagy a japánok ultimét kedvencével, a Totoróval.)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Na látszik hogy olyan írta a listát akinek nincsen izlése
SPOILER
, hiányzik róla egy csomó kiráj amine. mert az egy dolog hogy a Tokió Góul lemaradt, hát nem mindenki bírja a komoly véres animéket, de hogy a Narutó nem szerepel azt nem tudom mire vélni. A shóunenek atyja, előtte nem is volt rendesen ez a műfaj, én is ezzel kezdtem az anime ralyongást, máig az egyik kedvencem. Na jó volt a Dragon ballZ, de abban csak harcok mentek és nem volt kidolgozva a történet és a karakter dráma. Ebből látszik hogy az összes többi sonen ezt majmolja pl. a Singeki is, Eren tiszta olyan mint Naturó és Levi meg mint Szasuke, csak ebben nincsenek annyira kidolgozva mint az eredetiben. Nincs rajta a Szuzumiya haruhi se pedig az is alapmű és moe is és az egyik leg viccesebb. Az Oreimó sincs, pedig nagyon jó gamer paródia.

Ami meg rajta van hát egy csomó minden egyátalán nem jó. Ott van az Utena is, azt mondták jó mert lezbik is vannak benne hát néztem belőle pár részt lassú és nem volt semmi csaj kiszu és hasonló se, csak az hogy a szépfiú gyerek már az elején lekever egy pofont annak a szemüveges félcigány csajnak és ezen megy a balhé, mi ez Mónikasó? xddd Akkor inkább nézem a fate Illját ami most megy, az egy jó juri anime. A Madoka Magika is nemtom mit keres rajta, 2 részt láttam és kuka. Pedig azt hallottam dráma ilyen aranyos lányokkal hát engem csak untatott vannak ebből a műfalyból ojanok amik már az elején megfogják az enbert pl. az Elfen Lied, ami szintén nem szerepel, ennyire lehet az egészet komojan venni. a Berzerk mondjuk jó, de annak nincs meg a vége, a manga sokkal jobb emiatt. Még jó hogy csinálják hozzá ezt az új animét a garfika még nem az igazi de a sztori már most sokal jobban tetszik mint a másikban mert a mangán alapúl, ha feltenném ilyen listára akkor a mozifilmes verziók lennének mert az is magnás. A többit nem nagyon láttam de rá nézésre nem tetszik a dizájnja se soknak, kivéve a Fate/zérót az király,mer faszák a harcok. Meg mi ez a sok régi izé, 70-80as évek, minek néznék olyanokat amiket akkor csináltak amikor még a főldön se voltam. ezek a régiek csak mesék, nincs benne komolyan vehető tartalom a legtöbben és a grafikája is retro, ez nem jön be. Ezért kellenének helyettük olyanok amik jók és komolyak pl. No Game No Life, Highskool of the dead vagy a One Punch Men. Átküldtem a listát most haveromnak, fórumon Kirito99 néven van és ugyan ezt mondta, és hogy nincs rajta a SAO pedig az volt az elmúlt évek legjobb animéje. ilyen alap dolgokkal nem vagy tisztában Junichi meg a fentiek se akik itt ennek alistának tapsol a sok kultúr sznob. Ennyire vagytok komojan vehetőek, de jókat nem teszitek fel, és le beszélnétek róluk az embereket.

Junchi írta:Mi a büdös fos ez? Egyszerűen... nem fogom föl.
Pedig oda van írva, BESTGRILL rendelhető. Simán kipostázzák, csak az Alibabán keresztül nyomni kell egy kis előleget. Régen mi is akartunk csinálni haverommal egy ilyen szolgáltatást, csak thai csajokkal: 3 az egyben csomag lett volna, egy mosogatásra, egy mókára, egy pedig megenni. ThaiFun néven futott volna, csak nem volt meg a kezdőtőke.
Balus írta:Néha igazi gyöngyszemekre lehet bukkanni az ilyen spamek között. A kedvencem eddig az volt, amikor pár hónappal ezelőtt egy állítólagos plasztikai sebésztől kaptam két levelet, az egyikben pénisznövelést, a másikban mellnagyobbítást ajánlott nekem.
Ilyet én is kaptam, sőt, amilyen figyelmes volt, kispénzű ügyfelek számára hitelből is elérhető volt a dolog, sőt, teljeskörű hitelügyintézést is vállalt a szolgáltatás részeként.
Junchi írta:A PP megfordult a fejemben, mert bár nekem nagyon nem jött be, de mintha a mai napig beszédtéma lenne, értelmesebb helyeken hivatkoznak rá úgy is, mint a GitS csökkentett üzemmódos riválisára
Világos, és bár ebben sosem fogunk egyetérteni, de a PP sztem jobban is szerepel mint a SaC, mert végig jelen van benne az a morális problémakör, amit Urobuchi remekül el tud kapni a jobb pillanataiban és ez a GitS-sorozatokban sajnos nem jött át annyira. Az már szubjektív, hogy nekem a karakterei is sokkal jobban bejöttek. Mozi témában pedig a Miyazakis részt dettózni tudom, Kon-t még pótolnom kell, Hosoda nagy hármasa azonban csont nélkül mehet rá. Shinkai-t viszont kihagynám, vagy ha már valami kell tőle, akkor csakis a Kotonoha.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Pedig lehet úgy megcímezni a listát, hogy jelezzük, hogy direkt hiányoznak róla olyan elemek, amik túlságosan eltolnák az arányokat, megölve ezzel a lista lényegét. Mert minek írna az ember listát, ha 10 átlag animenézőből 8 zsigerből sorolja amúgyis a must-have elemeket? Akkor a listádnak ~0 lenne az információtartalma.
Lehet pl. "Ajánlott anime filmek, amik nem Ghibli-től vannak"
Vagy "Olyan megtekintésre ajánlott anime filmek, amik más listáról le szoktak maradni."
Vagy "Ritkábban ajánlott, de legalább olyan értékes mozifilmek."
stb.
Surci írta:Na látszik hogy olyan írta a listát akinek nincsen izlése
SPOILER
, hiányzik róla egy csomó kiráj amine. mert az egy dolog hogy a Tokió Góul lemaradt, hát nem mindenki bírja a komoly véres animéket, de hogy a Narutó nem szerepel azt nem tudom mire vélni. A shóunenek atyja, előtte nem is volt rendesen ez a műfaj, én is ezzel kezdtem az anime ralyongást, máig az egyik kedvencem. Na jó volt a Dragon ballZ, de abban csak harcok mentek és nem volt kidolgozva a történet és a karakter dráma. Ebből látszik hogy az összes többi sonen ezt majmolja pl. a Singeki is, Eren tiszta olyan mint Naturó és Levi meg mint Szasuke, csak ebben nincsenek annyira kidolgozva mint az eredetiben. Nincs rajta a Szuzumiya haruhi se pedig az is alapmű és moe is és az egyik leg viccesebb. Az Oreimó sincs, pedig nagyon jó gamer paródia.

Ami meg rajta van hát egy csomó minden egyátalán nem jó. Ott van az Utena is, azt mondták jó mert lezbik is vannak benne hát néztem belőle pár részt lassú és nem volt semmi csaj kiszu és hasonló se, csak az hogy a szépfiú gyerek már az elején lekever egy pofont annak a szemüveges félcigány csajnak és ezen megy a balhé, mi ez Mónikasó? xddd Akkor inkább nézem a fate Illját ami most megy, az egy jó juri anime. A Madoka Magika is nemtom mit keres rajta, 2 részt láttam és kuka. Pedig azt hallottam dráma ilyen aranyos lányokkal hát engem csak untatott vannak ebből a műfalyból ojanok amik már az elején megfogják az enbert pl. az Elfen Lied, ami szintén nem szerepel, ennyire lehet az egészet komojan venni. a Berzerk mondjuk jó, de annak nincs meg a vége, a manga sokkal jobb emiatt. Még jó hogy csinálják hozzá ezt az új animét a garfika még nem az igazi de a sztori már most sokal jobban tetszik mint a másikban mert a mangán alapúl, ha feltenném ilyen listára akkor a mozifilmes verziók lennének mert az is magnás. A többit nem nagyon láttam de rá nézésre nem tetszik a dizájnja se soknak, kivéve a Fate/zérót az király,mer faszák a harcok. Meg mi ez a sok régi izé, 70-80as évek, minek néznék olyanokat amiket akkor csináltak amikor még a főldön se voltam. ezek a régiek csak mesék, nincs benne komolyan vehető tartalom a legtöbben és a grafikája is retro, ez nem jön be. Ezért kellenének helyettük olyanok amik jók és komolyak pl. No Game No Life, Highskool of the dead vagy a One Punch Men. Átküldtem a listát most haveromnak, fórumon Kirito99 néven van és ugyan ezt mondta, és hogy nincs rajta a SAO pedig az volt az elmúlt évek legjobb animéje. ilyen alap dolgokkal nem vagy tisztában Junichi meg a fentiek se akik itt ennek alistának tapsol a sok kultúr sznob. Ennyire vagytok komojan vehetőek, de jókat nem teszitek fel, és le beszélnétek róluk az embereket.
:goodpost: :gurul:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Oké Surci, ha akarnánk, se tudnánk elfelejteni, hogy hülyére dolgozunod magad. :LOL:

Nyul movie ajánlós ötletére +1.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Na látszik hogy olyan írta a listát akinek nincsen izlése
(...)
Kek'd. xD
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Ha már pár napja az Esca kapcsán szóba került a kihívás, akkor jelzem hogy a magam részéről a júliusi adagot: a Tenchi-t teljesítettem, de kissé hosszúra nyúlt a dolog, úgyhogy egyrészt majd írok róla a topicjában, másrészt egyes elemeiről pötyögtem az annak megfelelő fonálban. A jövő héten jöhet az Erin és a Yamato, mivel látom hogy Junchi és Rui is szorgalmasan nézegetik a maguk részét.
Akkor viszont nekem "fekete bárányként" sajnos be kell jelentenem, hogy az EVA csúszni fog (köntörfalazós válasz: van még azért pár rész hátra a végéig..., őszinte válasz: még el sem kezdtem :dirr:), viszont hogy ne érje szó a ház elejét, "cserébe" azt javaslom, hogy ne írjunk ki új határidőt, hanem legyen az, hogy augusztus végére kell letudnom az angsty robotpilóták és Kriszti dilis baráti körének kalandjait is. Ez így elég "vezeklés"? :D
Surci írta:Btw azon vettem észre magam, hogy miközben ugyan a képernyőn valami randomhárem-fárasztás zajlik, folyamatosan a pár napja az AMV-topicba linkelt videón és a Madokán jár az eszem, hogy az a videó és az a szám pörög a fejemben egész nap, és azon agyalok, hogy az a kívánság volt-e az egyetlen helyes döntés, hogy Homu hogy lehet ennyire epikusan ószom, hogy miért olyan zseniális az a cucc és hogy mi a francért szenvedek én ezekkel a retkekkel, amikor a Madokát is nézhetném?
Te forszíroztad a leginkább ezt a játékot, én mondtam, hogy szívás lesz, pont azért, mert az ilyesmit nem lehet erőltetni... :lol: (Jó-jó, megyek vissza EVA-t nézni... XD)
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:Te forszíroztad a leginkább ezt a játékot, én mondtam, hogy szívás lesz, pont azért, mert az ilyesmit nem lehet erőltetni... :lol:
Te itt valamit benéztél, vagy félreértettél, ugyanis egyáltalán nem bánom ezt a kihívást, sőt! Másrészről pedig a fenti megjegyzésem azokra a szarokra vonatkozott, amikről tegnap írtam, és nem az alap Tenchi OVA-kra, amik a játék részei voltak, és nem is az azokat követő 2 sorozatra (Universe, Tokyo) és a mozikra sem - írni fogok róluk, csak tegnap este nem volt már agyam. Azokról ugyanis más véleményen vagyok, és köszönöm is az ajánlót. Arról pedig nem te tehetsz, hogy egy adott frencsájznak nem minden eleme ugyanolyan minőségű, mint ahogyan arról sem, hogy én olyan vagyok, hogy ha tetszik egy nagyobb univerzum, akkor képes vagyok jobban is belemászni, és összeszedni az összes darabját, amik aztán vagy tudják hozni az alap cucc szintjét, vagy nem. Az pedig végképp nem a kihívás hibája, hogy pont most futottam bele abba az AMV-be. Nézhettem volna a világ legjobb animéjét is, utána mindenképpen Madokáztam volna, egyszerűen annyira átdobta rá az agyamat hogy nem tudtam másra koncentrálni. Nálam nem ismeretlen az ilyesmi - csak épp SEINA-SAMAAA~(blöeh) "kalandjai" meg a robotos debilhárem után (ami azért csalódás mert tényleg lehetett volna jópofa, vagy legalábbis korrekt sorozat) sokkal nagyobb volt a kontraszt - ráadásul ezeket senki nem is ajánlotta, erőltetni meg aztán végképp nem erőltette, szal...

Btw részemről majd jöhet a kövi kör is ebben a kihívásosdiban, de majd csak ősszel, a mostani adagok után lesz pár személyes elintéznivalóm. De amúgy továbbra is nyitott vagyok, és eddig tetszik ^^
Titkos írta:legyen az, hogy augusztus végére kell letudnom az angsty robotpilóták és Kriszti dilis baráti körének kalandjait is. Ez így elég "vezeklés"?
Részemről teljesen oké. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:viszont hogy ne érje szó a ház elejét, "cserébe" azt javaslom, hogy ne írjunk ki új határidőt, hanem legyen az, hogy augusztus végére kell letudnom az angsty robotpilóták és Kriszti dilis baráti körének kalandjait is. Ez így elég "vezeklés"? :D
Nekem szintúgy és ha ez kellően motiváló, hamarosan én is előveszem újra az UY-t. :3 (Előbb letolom még azt, ami visszamaradt a Game of Thrones S6-ból, illetve van még egy-két film, amiket már régóta tologatok.)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Te itt valamit benéztél, vagy félreértettél, ugyanis egyáltalán nem bánom ezt a kihívást, sőt![...]
Gondoltam amúgy, leginkább csak poén akart lenni részemről az a mondat, azért is volt mögötte a nagy "lol" emotikon. :)
Surci írta:Részemről teljesen oké. :D
Köszi! :)
Junchi írta:Nekem szintúgy és ha ez kellően motiváló, hamarosan én is előveszem újra az UY-t. :3
Yay. :D Múltkor pont néztem MAL-odon, hogy 25-nél jársz, szerintem még adj neki úgy max 10-15 részt, aztán ha továbbra is annyira szenvedős, mint az eddigi epizódok, akkor nyugodtan dobhatod, mert szignifikáns történeti, vagy stílusbeli váltás ezután már nem nagyon lesz a cuccban.
Kép
Válasz küldése