Berserk 2016

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Berszark

Mást nem kell mondjak.
Avatar
Balus
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2016.03.15. 19:23
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ankh-Morpork
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Balus »

Junchi írta:Berszark

Mást nem kell mondjak.
A preview-k alapján fel voltam készülve a legrosszabbra, de ez... Most komolyan, mi ez a PS2-korszakot idéző grafika?

Utánanéztem egy picit a stúdiónak, akik ezt a valamit elkövették, és ezt találtam:
Kép

Ez azért megmagyaráz egyet s mást.

Áh, hagyjuk is, inkább újranézem az eredeti sorozatot, úgyis cirka 6 éve láttam már.
"Soha ne feledd, ki vagy. Mert a világ nem fogja. Viseld páncélként, akkor nem árthatnak vele." (Tyrion Lannister)
~
Kritizátor/Twitter/MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Berszark

Mást nem kell mondjak.
Ó, jó lesz ez, látom masszívan a hozzám hasonló nézőkre gyúrtak a tisztelt készítők. XD (Értsd: akik direkt a "for the lulz" faktor miatt kívánják nézni az új Berserk animét. XDDD) Majd a rész megnézése után írok valami bővebb véleményezést (na ne a szokásos wall of text-emre számítsatok, úgy értettem, hogy Junchi és Rui véleményénél azért valamivel bővebbet XD), csak pillanatnyilag még nem tudok torrentezni, mert egy 50 gigás Steam letöltés pont eléggé leköti az én gyengus gépemet. XD

Edit: Na, kivételesen könnyebben és gyorsabban ment minden, mint ahogy terveztem (ez nálam általában ritka XD), ezért mostanra nem csak letöltenem, hanem megnéznem is sikerült a részt, szóval:

Belszerv (2016) EP 1

Most ugye mindenki azt várná, hogy jól lehúzzam a cuccot, de az a nagy helyzet, hogy igazából nem kellett volna sok ahhoz, hogy legalább a manga színvonalát hozza (ami mondjuk megint nem egy nagy szám az Eclipse után, de ez már egy másik történet... XD), mert pl. hangulatra közel 10/10 volt. Mielőtt belekezdenénk, előrebocsátom, hogy a három filmből egyet sem láttam, mivel ezek a recap movie-k animék esetében 90%-ban csak rókabőrök és ahogy hallottam, nem volt ez másképp a Berserknél sem, gyakorlatilag a régi TV sorozat plotját barmolták szét benne gagyibb látványvilággal és gázabb rendezéssel. XD Másrészt én eleve úgy voltam a régi TV-vel is, hogy ez közel perfekt, az utolsó rész pénzhiányos fiaskójáért persze kár, de azzal már nem lehet így utólag mit csinálni. Lényeg a lényeg: azt mondtam, hogy ha valaha is csinálnak még Berserk animét, akkor az már az Eclipse utáni sztori legyen, semmi kedvem 2-3 alkalommal ugyanazt végignézni. Ezt most végre meg is kaptam, de nézzük, hogy mennyire sült el jól/rosszul a dolog:

-Kezdjünk a már említett hangulattal, ami teljesen rendben van, én valami ilyesmit vártam. Darkos, misztikus, a vérrel sem spóroltak, stb-stb. Ha ezt tartani tudják, legalább ez a része rendben lesz a sorozatnak.

-A zenék szintén egész jók. Oké, értelemszerűen nem annyira, mint a régi sorozat aláfestői, de ez szinte várható is volt. XD Viszont mivel a mangában is volt egy elég durva kontraszt hangulatilag/történetileg a Golden Age és az After the Eclipse arcok között, ezért szerintem ezzel nincs akkora gond, lévén a jelenlegi zenék ezt a darkos/horrorisztikus/démonos miliőt teljesen jól kiszolgálják. (Amikor pl. a kiscsaj immár megszállva kijön a szekérből és Gatts felé baktat + hozzá az a zene, nos, az kifejezetten hatásos volt és szerencsére nem egy ilyet sikerült összehozniuk a rész során a készítőknek. Ja, senki ne izéljen, hogy "spoiler", totál huszadrangú mellékkari volt és egyébként is, ennek a cuccnak ezen a ponton már története sincs, akkor hogy lehetne belőle spoilerkedni? XD) Szóval a háttérzenék okésak, de beszélnünk kell még az OP/ED párosról. Az OP igazából semmi extra, de jó, megfelelő, megkockáztatom, hogy klipre, illetve zenére jobb, mint a régi sorozaté volt. Tudom, hogy ezen a ponton megyek a máglyára, de be kell vallanom, hogy én a Tell Me Why sikerét sosem értettem a fandom körében. Egy kappanhangú fazon nyekereg, amit elhangolt gitárszóló kísér, miközben Gutts áll a hegyen, meg WTF képbevágásokat kapunk és...kb. ennyi. XD Akkor már inkább a mostani, még akkor is, ha még az opening-animáción is látszik a spórolás, mert hangulatra még így is közelebb áll a Berserkhez. XD Na, de semmi gond, mert amit nyerünk az openingen, azt elveszítjük az ending során. :D Szal az egy dolog, hogy ez bizony meg sem közelíti a Waiting So Long-ot, de könyörgöm, megnézték ezek, hogy úgy egyébként melyik animéhez fogják ezt az endinget felhasználni? XD Önmagában semmi gond nem lenne vele, de egy Berserk animéhez ilyen endinget... XD A zene is kapásból inkább passzolna valami Inu Yasha endinghez (csak viccelek, az IY-nek ennél sokkal jobb endingjei voltak XDDD), de még megtámogatva ezzel a "csillagokból rajzolódnak ki egykori és jelenlegi barátaim a nyári égbolton", hát rotflol... XDDD És a végén kaptuk a legnagyobb oltást: képesek voltak magasan a legjobb számot berakni preview musicnak a rész végére... Basszus, nem lehetett volna mondjuk ebből endinget csinálni, vagy valami? (Bár ha már itt tartunk, azt is kérdezhetném, hogy nem lehetett volna hasonló stílusú számokból csinálni az aláfestő zenéket? Oké, a jelenlegiek sem rosszak, de azért a metálgitár helyett egy fantasy-ba jobban illene az ilyen jellegű muzsika... Na mindegy, hátha lesz még ilyen később.)

-Történet: Mivel ahogy már írtam, innentől kezdve sztori kb. a mangában sincs (na jó, van, de csigalassan halad és pár "kritikus pontot" leszámítva az események szinte szabadon felcserélhetők egymással, mint egy Dirty Pair, vagy Ranma/UY esetében XD), ezért igazából itt bőven lehet "takarítani", van nem egy teljesen felesleges, vagy a fő plot szempontjából sehová sem tartó mellékszál. Ennek ellenére én úgy voltam vele, hogy "á, biztos tesznek majd erre a készítők és copy + paste stílusban adaptálják a mangát", úgyhogy én lepődtem meg a leginkább, hogy nem ez történt! O_O Az Eclipse után kezdünk, idáig tiszta a dolog, de ezek lazán levágták a manga első pár kötetét (na jó, a meztelencsiga-grófot azért sajnálom, de kb. én is csak ennyi "fontos" dolgot tudok felidézni ezen időszakból XDDD), sőt, még utána is megnyesték egy kicsit az eseményeket, hiszen a teljes Lost Child arcot (vagy mi annak a neve, tudjátok, szükségtelen és dögunalmas molyember az erdőben, aki gyerekeket gyűjt because...reasons XD) kivágták. Gyakorlatilag volt ez a szekeres-csontis felvezetés (ami talán valóban a manga legeleje, ennyire nem emlékszem már, én sem tegnap olvastam ^^"), viszont a previewból kiderült, hogy ezután ugrunk egy jó nagyot és máris jön a Farnese - Serpico duó a szektás lovagokkal a következő részben. :D Ez tök jó, hiszen így hamarabb kapjuk majd a debilebbnél debilebb szörnyeket, pl. kockafejű pap, LOOK AT MY HORSE, kígyópéniszű kecskedémon, mutáns patkány-trollok, mézeskalácsemberek, stb-stb. XDDDD (Azért remélem, hogy ezeket nem fogják kivágni, nehogy már kitalálják, hogy hirtelen full komolyra akarják venni a figurát és minden for the lulz faktort kiszednek a cuccból, ezt a fanok sem akarhatják! XDDD) Ja, illetve mutogatták a majd később becsatlakozó karaktereket is, gondolom, hogy ne teljesen ilyen out of the blue stílusban jelenjenek meg, mint a mangában tették. Szóval volt már Ishidoro, meg loliboszi is, igaz, még csak minimális screentime-al.

-Szinkronhangok: Gutts hangja nem tudom, hogy ugyanaz-e, ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy nem, de megnézni lusta voltam. XD Viszont az újakról: ez azért eléggé vegyes élmény volt: Ishidoro tök jó, meg nyilván a "normál ember" karakterekkel nem lesz gond (tekintve, hogy őket nagyon elcseszni sem lehet, pont azért, mert "normál ember" hangot kell kapniuk, oszt jó' van... XD), de azért Puck meg a loliboszi érdekesek voltak. Az előbbivel annyi a gond, hogy rohadtul érződik rajta, hogy nő szinkronizálja, valami Ishida Akira-hangú fazon nem lett volna kéznél, aki mondjuk vinnyogósabb/magasabb hangon beszél? Eleve Japánban miért kell minden kisfiút, vagy kisfiú-szerű kicsi lényt nőkkel szinkronizáltatni, nincs arrafelé egy vékony hangon szinkronizálni képes férfi? XD Amúgy megszokható, csak na... Viszont a loliboszi aztán végképp lol volt, mert nála meg pont a fordítottját hozták össze: egy 20-as, 30-as éveiben járó nő hangján beszél, aki ráadásul meg sem próbál vékonyítani a hangján. Oké, nem mondom azt, hogy hívták volna be Kugimiya Riét, mert ő meg már a másik véglet, meg lehet, hogy ezzel akarnak arra utalni, hogy ő valami mágikus lény és lehet, hogy idősebb, mint amilyennek kinéz, de csodálom, hogy pont abban nyúltak mellé, amikből általában Dunát lehet rekeszteni náluk (vagyis lolihangú színészekből XD). Na mindegy, csak azok után, hogy Miura ilyen hivatalos képeket rajzolt róla, én nem gondolkoznék sokat azon, hogy milyen hang kell neki és mégis melyik közönségréteget hivatott a karakter kiszolgálni... :-P Ha már úgyis egy fanservice-fesztivál innentől az egész cucc, legalább azt csinálják rendesen. XD

Na, de eddig még ugye olyan nagy baj nincs, mondhatnátok, hiszen többségében csupa pozitív dolgot írtam a sorozatról. Nem kell azonban félni, jön az a pont, ami bizony szinte minden korábbi pozitívumot tönkrevág:

-Látványvilág: Jézus isten, mi volt itt... Megnéztem ugyan a Junchi által belinkelt videót, de még élt bennem egy halvány remény arra vonatkozóan, hogy ez hátha csak valami "extra látványvilág", amit mondjuk csak az akciójeleneteknél vesznek elő és talán azoknál sem mindig, vagy ilyesmi... De nem, ez a "Playstation látványvilág" sajnos folyamatos, így van az egész meganimálva! :dirr: Ezzel pedig több gond is van. Először is röhejes a karakterek mozgása és feje. Mindenki úgy mozog, mintha egy játék átvezető animációját vagy cinematicját néznénk, de itt ne valami Blizzard cuccra gondoljatok, hanem tényleg olyan PS 2-es korszakra, bár lehet, még az is szebb volt ennél, ha mondjuk egy akkori Final Fantasy klipre gondolok. Szal maradjunk annyiban, hogy nem is PS 2-es cinematic, hanem PS 2-es gameplay és akkor kb. helyben vagyunk. XD Úgyhogy egyfelől ahogy már írtam, mindennemű mozgás vigyorgásra készteti az embert, mivel körülbelül úgy mozognak, mint valami berozsdált terminátor, ami még Guttsnak sem áll jól, hiába passzolna az image-éhez, a random kocsisnál, meg kocsmai legényeknél viszont már végképp vicces lesz a végeredmény. A másik probléma, hogy ez az arcukra is kihat. Ott volt pl. az amúgy teljesen jó és atmoszférikus jelenet, amikor a figurát faragó fazon (fff XDDD) meséli a társainak, hogy ez az erdő elátkozott, itt szektások embereket öltek, stb-stb. és teljesen átjárja azt embert a feeling, de aztán a kamera a fazon arcára vált és konkrétan ott van elcseszve az eddig jól felépített hangulat, mert rögtön elkezdesz röhögéssel küszködni. XD Még ide tartozik az árnyékolás technikája is: úgy képzeljétek el, hogy ezek teljesen át akarták venni ezt a "feature"-t a mangából, ami működött is nekik, csak éppen ami sokszor papíron jól mutat, az animálva, mozgás közben már kevésbé. Úgy képzeljétek el az árnyékokat ebben a cuccban, hogy grafitceruzával húzott vonalak egymás mellett, ráadásul ahogy észleltem, nem csak árnyékoknál lövik ezt el, hanem sokszor akkor is, ha valami "textúrát" kívánnak adni az adott szereplőnek. Pl. Puckot, ha jól figyeltem meg, egyszer pont szemből érte a gyertyafény, mégis olyan szép "terhességi csíkok" voltak a hasán, hogy uhh... XDDD Emiatt még csak azt sem lehet mondani, hogy "legalább addig jól néznek ki a szereplők, amíg nem kezdenek el mozogni", mert ez a hülye látványvilág még az állóképeken is átüt. Én nem tudom, hogy ez rotoszkóp-e, mint amilyen a hasonlóan "csodás" Aku no Hana anime volt (jó, itt megint túlzok picit, azért az AnH még erre is köröket vert, az ebből a szempontból negatív csúcs... XD), vagy szimplán ennyire szarul animálnak a tisztelt készítők 3D-ben, de tényleg majdhogynem szenvedés nézni ezt a...végeredményt. Sajnos ez a "sajátos látványvilág" sokszor még a karaktereken túl is érvényesül, pl. az egész fenyőerdőre igaz volt, hogy egyszerre darkos, hangulatos és olyan, amilyennek lennie kell, de közben meg belerondít az összképbe, hogy kis túlzással ki tudod szúrni, hogy pixelesek a bokrok. ^^"""" Azért is fáj ez a része annyira, mert nem csak a hangulatot tudja tönkretenni, de egyrészt ront az élvezhetőségen is, másrészt meg pont azt sikerült elbarmolniuk, ami a manga kb. egyetlen pozitívuma a történet ezen pontján: hogy gyönyörű a rajzolása. Igazából van is egy olyan sejtésem, hogy ezzel a megoldással valami hasonlót akartak elérni, mint Miura, vagyis, hogy egy olyan sajátos és a mangák jó részétől elütő látványvilágot hozzanak létre, aminek segítségével egyetlen képkocka alapján ráismer a nagyon hülye animés is, hogy "igen, ez bizony a Berserk!", viszont akkor ezt újra kellett volna gondolniuk, mert ez így baromi gáz. (Ja, amennyit láttam így klipekben a mozikból, azokban is volt hasonló jelenet, de mintha legalább nem végig így lettek volna megrajzolva a karik. Meg úgy voltam vele, hogy ez ilyen "mozifilmes arcoskodás", mondván, hogy "kapjatok valami extrát a pénzetekért, nesztek, CGI!!!", de hogy egy teljes TV sorozatot így akarjanak végigvinni...)

Úgyhogy na, ha ez a hülyeség nem lett volna, legalább azt elmondhatnánk, hogy a mangát elég jól visszaadó animét kaptunk, de ezt így végképp csak azoknak tudom ajánlani, akik hozzám hasonlóan a for the lulz miatt nézik, mert egy hardcore Berserk manga fannak bizony komoly csalódást is okozhat. (Btw, MAL-on már most 6.4 vagy mennyi a pontozása, ami nem semmi, tekintve, hogy minden kultuszcucc 8 körül kezd és 7-től lefelé már csak igazán gagyi darabok szoktak lenni. Szóval na, sikerült felhergelniük a sok Berserk fanboyt, akik a mangát ugyanezen honlapon jól felszavazták a No. #1 helyre, ha még emlékeztek Surci kiakadására ezen... XDDD) Én természetesen egyenlőre követni fogom, de ha a fentebb említett "fantáziadús" szörnyeket is elkezdik majd kivagdosni, mondván, hogy ők itt nagyon serious business animét akarnak csinálni, akkor én is dühös leszek! XDDD

Coming soon: a hét közepe körül debütáló D.Gray-man Hallow, azért remélem, ők nem készülnek valami hasonló "kedves meglepetéssel", mert a Berserkkel ellentétben annak nem kicsit vagyok a fanja.
Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Vree »

Titkos írta:Belszerv (2016) EP 1
10 éve még bennem is a játékkonzol-érzés jött volna (emlékeztek, mekkora szám volt, amikor először full 3D mozi: a Toy Story 1 megjelent, ami NEM nézett ki szxrul? Jó-jó, tudtuk, hogy ez csak a "játékbaba" karakterek miatt van így, és az ember szereplők még mindig tragikusan néztek ki; de első lövés volt abban a csatában, ami oda vezetett, hogy a Zootópiában már az állat szereplőkön többmillió külön animált hajszál rebeg.)

2016-ban ellenben már az villan be, hogy ilyet ma már minden kölyök tud 3D programmal csinálni, és naponta látom a Deviant-on. És most nem a digitális művészek modelljeire gondolok, hanem hogy ma olyan bármely kölyök által elérhető ingyenprogramok vannak előre legyártott modellekkel, amik pontosan így néznek ki. Egy stúdió nem bírt volna találni valami igényesebbet?...

Vagy csak a RWBY sikerét irigyelték meg?... :P (előbbi csúcs égő minimál-erőfeszítésű animáció sikerét szintén nem teljesen értem.)
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Látom nem csak nekem szúrt szemet az új Berserk enyhén szólva minőségi CG-je, amire személy szerint még a PS2 jelzőt is óvatosan dobnám rá, mert még az akkori színvonalhoz mérten is egy körülbelül alsó-alsóközép költségvetéssel bíró játék színvonalát éri el, és mit ad isten még a PS2-es játék is mutatósabb nála egy kicsivel, pedig az sem volt egy AAA kategóriás valami. Mondjuk ez a HD-be húzott cel-shaded grafika ha lehet még jobban kiugrasztja a CG sutaságát, hiszen bő 14 évvel ezelőtt az Xbox-os Jet Set Radio Future is jobban/stílusosabban csinálta, és a "grafitos árnyék" stílust is jobban vitelezte ki a Valkyria Chronicles, és hogy még tovább bővítsem a YT linkek tárházát, az "egyszerűbb" grafikai stílus ellenére az olyan cuccok, mint az Etotama, vagy a(z egyébként bűnrossz reboot) Nurse Witch Komugi-chan R is jobb CG-vel bírnak, szóval kimondottan érdekes húzás volt az új Berserket egy olyan stúdiónak/rendezőnek elvállalnia, akik ebből csináltak bő 60-70x2 perces agymenéseket.

Annyit a sorozat számlájára írok jó értelemben, hogy vannak azért a CG-nek decensebben sikerült pillanatai (és nem csak az olyan esetekre gondolok, mint amikor a modellekre 2D-s arcokat rajzolnak némelyik arcra fókuszáló jelenetnél), de ez így, ebben a formában közel sem elég ahhoz hogy egyszerűen ne legyen zavaróan olcsó és béna némelyik jelenet (pölö mikor a pap és a lánya felveszik Guts-ot), bár talán *annyira* nem tartom még veszett fejsze nyelének, mint teszem azt az Aku no Hana-t, ami három évvel ezelőtt okozott hasonló kaliberű össznépi zsörtölődést. Ott mondjuk állítólag a tartalom képes volt szinte teljesen kárpótolni a "kissé" furcsa rotoszkópos grafikát, míg az új Berserk esetében nem vagyok még biztos benne. Eleve Puck megléte egy akkora hangulatbeli furcsaság a régi TV sorozathoz képest amit még most se tudtam megemészteni, és hiába nem volt különösebb gondom az első sorozathoz hasonló in medias res-es kezdéssel (a kicsit furcsa tempó ellenére is), a folytatásnak bizony nem ártana elérnie legalább az első sorozat színvonalát, amivel kapcsolatban meg hallottam annyi félét az évek során, hogy nem is bocsátkozok találgatásokba. Van aki azt mondja, hogy a Golden Age után súlyosan leépül a sztori, míg más szerint pont utána indul be igazán, szóval egyelőre inkább hallgatok és várom a végeredményt, mégha Puck comic relief-je körülbelül annyira hiányzik szerintem ebben a sztoriban, mint egy foghúzás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dodgers 2016.07.10. 12:36-kor.
Kép Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Vree »

Azt sajnálom, hogy az openingből (meg itt-ott részekből) világos, hogy rohadt jó animációt is bírnának csinálni, szóval nem tom miért húzták akkor rá ezeket a robotmozgó babákat...Spórolás, felteszem.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Na ha mindenki, már akkor már én is megnéztem a Berszark első epizódját. Hát XDDDDDDDDDDD Látom szétszedtétek már itt páran, úgyhogy csak pár gondolat:
Titkos írta:Kezdjünk a már említett hangulattal, ami teljesen rendben van, én valami ilyesmit vártam. Darkos, misztikus, a vérrel sem spóroltak, stb-stb. Ha ezt tartani tudják, legalább ez a része rendben lesz a sorozatnak.
Bezony, remélem is hogy ezen a téren nem lesz változás, mert rég röhögtem már ekkorákat egy magát dark-horrornak eladni próbáló valamin. És szvsz képtelenség elvonatkoztatni a látványtól, mert a műanyag CG-vacak már alapból hazavágja az egészet, ezt már a mozifilmeknél is tapasztaltam. De ezen kívül is érezhető, hogy se ott, sem ennél a sorozatnál fogalmuk nincs a készítőknek, hogy mi adta meg a régi Berserk működőképességét. Mert ott volt 3 karakter, akik elvitték a sztorit, meg egy relatíve oldschool, de kellően hangulatos látványvilág, amibe ezek a a figurák nagyon is jól belepasszoltak. Itt meg egyértelműen a vérbentocsogásra és az OMG nézősokkolásra hegyezi ki az egészet (akárcsak a forrásban) - ami az old series esetén csak eszköz, vagy csomagolás volt, itt láthatóan már a lényeg.

Pöcök: nagyon király hogy végre megjelent, kőkeményen adja az IGAZI Berserk feelinget. KEK. Volt a LOLiboszi is zöld hajjal + komoly hang. Ha nem ismerném a mangát akkor most feljajdulnék, de így csak simán ikszdé.

Zenék: Hát az első sorozat openingjénél tényleg nem volt nehéz jobbat összehozni, a Tell me why-t én minden alkalommal áttekertem annyira ingerelt. De egyébként itt sincs semmi extra szvsz, az OP sima shounenbetét-nejlonmetál, viszont a BGM-ek között volt pár hangulatos- de sajna semmit nem ér, ha a látványba meg egyszerűen belerohad a szemem. Bár ezen a téren még lehet benne potenciál, lévén ugyanaz a Hirasawa Susumu jegyzi, aki az első sorozat OST-ért is felelt.

Tudom hogy szemétség, de őszinte leszek: a mangával való kapcsolatom miatt masszív kárörömöt érzek jelenleg... Viszont ez a szint már annyira a béka segge alatt van, hogy némi szánalom is keveredik közé, mert ha mást nem, azt azért el kell ismerni, hogy hangulatilag a manga egész sokáig rendben volt minden Miura-féle hülyeség ellenére, valamint látványra nagyon is jó, ez meg egyszerűen röhej a köbön. Dehát egyszer úgyis minden a helyére kerül :D
Vree írta:Azt sajnálom, hogy az openingből (meg itt-ott részekből) világos, hogy rohadt jó animációt is bírnának csinálni, szóval nem tom miért húzták akkor rá ezeket a robotmozgó babákat...Spórolás, felteszem.
Hát nemtom, mert csak a MAL-oldalán 9 producert számoltam össze, és a legtöbbjük nem valami kis csücsökmiska, viszont a két készítő stúdió totálisan noname, valahol itt lesz a gond szerintem. Azt sem értem, hogy miért ragaszkodtak ennyire a CG-hez, főleg egy ilyen hájpcím esetében... Most manga ide vagy oda, azért egy Bones vagy egy I.G tudott volna ezzel mit kezdeni.

Kéne ennek külön téma, Berserk CG vagy Berserk 2016 néven, főleg ha már ilyen sokan nézik, úgyis szinte mindent ebbe meg az animuajánlós topicba írunk. A Narancsot is követik innen páran ahogy a listákat elnézem, lehet annak se ártana egy saját thread.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Berserk

Na, így a második rész már tényleg jobb volt, szóval abban egyetértek Dodgers-szel, hogy mintha emészthetőbb lett volna a látvány az első részhez képest, viszont őszintén szólva fogalmam sincs, hogy ez azért van, mert kicsit már jobban volt animálva/megvalósítva, mint a múlt heti rész, vagy pedig szimplán csak kezdjük megszokni ezt a "sajátos látványvilágot"? XD Akárhogy is, ezúttal legalább a tartalommal nem volt gond, pörög a "sztori" rendesen. XD Találkoztunk a vallási fanatikus lovagrenddel, élén a szadista-mazoichsta Farnese-el és a Xellos-fejű Serpicoval. XD (Mindkettőjük hangja perfekt, btw, a manga alapján valami ilyesmit képzeltem nekik. :)) Elsőre kapunk egy fél epizódot kitevő fight scene-t, ahol Guts szokás szerint mindenkit ledarál, de még épp időben lekapcsolják, mielőtt Farnese-t próbálná megölni/túszul ejteni. Ezután következik egy reverse S&M jelenet, ahol a Berserktől szokatlan módon kivételesen nem egy nő az áldozat, hanem hősünkre raknak nyaktilót. Ezután Farnese megparancsolja a katonáknak, hogy mindenki hagyja el a sátrat (úgy mégis csak meghittebb a játék... XDDDD), majd eleinte csak szóval, illetve egy feltűnően dildó alakú korbács nyelével piszkálja Gutsot, azonban amikor ő sokadjára is a képébe röhög és mellé még elkezdi Istent gyalázni, a csaj agya elborul és véresre korbácsolja Gutsot. Na ez egy ritka epic rész, mivel a néző halálra röhögi magát, de közben valami horrorfilmes, nyomasztó zenét kapunk, Puck is elborzadva nézi a jelenetet, Farnese pedig úgy liheg, mint aki élvezi (naná...XD), miközben kivételesen az animátorok is odateszik magukat és ilyen bravúros fogásokat mutatnak nekünk, mint hogy Farnese szemében Guts véresre korbácsolt kockahasa tükröződik. SUCH QUALITY!!!! Mivel a vallatás eredménytelen volt, Guts megy vissza a személyre szabott ketrecébe és viszonylag nyugodtan veszi tudomásul, hogy mindjárt megdöglik, mert jön az este és máris alaktalan démonpofák kezdenek előszivárogni a puszta földből, ő meg ott ül, fél kézzel, fegyvertelenül és félmeztelenül, nyaktilóban, de mielőtt nagyon elmerenghetne sorsa fölött, a plot device/comic relief Puck megmenti (bizony, elértük azt a pontot, ahol a nagy "Fekete Kardforgatót" egy kvázi "Jar Jar Binks" menti meg... XDDD), olyan szép égből való SD-forma leugrást produkálva, ami aztán végképp felteszi az i-re a pontot ebben a darkos és mély történetben. XD Guts tehát újra szabad, rögtön megy is vissza a sátorba, hogy felvértezze magát. Farnese épp egyik kedves esti elfoglaltságának él: félmeztelenül korbácsolja magát, gondolom úgy volt vele, hogy ne csak Gutsnak jusson a jóból. :D Puck ezen ismét megdöbben, hiába, kétepizódos kariként még sokat kell tanulnia a Berserk világából. XD Guts ellenben nem jön zavarba, kiüti a félmeztelen nőt, felgyújtja a sátrakat (meg pár lovat :dirr:), majd egy elkötött lóval elvágtat az éjszakába. Közben Farnese felébred, megint hisztizik (mint eddig kb. az összes jelenetben, amiben szerepelt XD), hogy inkább dobja le Guts a lóról, de ő már nem bírja ezt a szégyent, hogy félmeztelenül túszul ejtették, de persze amikor "poénból" Guts kissé lejjebb engedi, hogy az arca két centire legyen a talajtól, akkor azért meggondolja magát. XD (Ja igen, annyi bónuszt írjunk a készítők javára, hogy tökösen nem kezdtek itt fényeffektet, meg sötét ködöt varázsolni cenzúra gyanánt, szóval ezúttal nem kell a BD változatig várnunk a mellekre, az más kérdés, hogy ebben a ronda CG-s ábrázolásmódban ezt is inkább siralmas látni, mint öröm. :() Puck közben úgy próbálja felvidítani a csajt, hogy az arcát csipkedi, meg debil SD módba vált megint és a szemei előtt repked, de szomorúan konstatálja, hogy Farnese valamiért nem látja az elfeket. Közben persze a plot is halad, pechükre Serpi-Xellos, aki Farnese fanboya és egyben személyi testőre, követi őket (érdekes egy fazon, állítólag nem bírja a vért, de profibb katona, mint bárki az osztagban... XD), viszont ő sem örülhet sokáig, mert Guts démonferomonnal átitatott billogja megint "begyullad" és ismét dögök kezdenek szivárogni a talajból. :D

Szóval ez már egy sokkal jobb rész volt, mint az előző, igazából a még mindig baromi ronda ábrázolásmódon kívül különösebb bajom nem is nagyon lenne ezzel a cuccal, tökéletesen hozza az Eclipse utáni "Berserk feelinget". XD Egy pro-t és kontrát azért mondanék még a mostani epizódra:

Pro: EZ AZ, VÉGRE FELHASZNÁLTÁK A PREVIEW ZENÉT AZ EPIZÓDON BELÜL IS!!!444 Képzeljetek el egy közel hasonló zenét ahhoz, ami a Dodgers által belinkelt PS 2-es játék trailere alatt szólt és ez ment kb. Guts kiszabadulásától kezdve egészen az endingig. *___*

Kontra: LOL, Cascát "whitewasholták"! XDDD Az első részben is gyanús volt már, viszont mivel ott csak az OP-ban, meg mindenféle furcsa világítással megáldott jelenetben mutatták, úgy voltam vele, hogy oké, biztos "művészkednek" a tisztelt készítők, viszont most egy teljesen "normális" flashback jelenetet kaptunk még az első sorozat idejéből és Casca bizony fehér volt, mint a hó. :dirr: Nem tudom, ez minek kellett, tekintve, hogy a mangában, illetve az eddigi összes animés inkarnációban is egyaránt fekete volt (vagy legalábbis ilyen "közel-keleti" XD), na mindegy.
paTKany írta:
Balus írta:Ez azért megmagyaráz egyet s mást.
Ez max. annyit magyarázna meg, hogy a Berserk szar alapanyag, mert a Teekyuu és spinoffjainak minden egyes másodperce arany.
A Berserk manga valóban elég szar alapanyag (mármint a történet + karik konkrétan mennek a levesbe... XD), viszont amiben a mangák 90%-ára a mai napig köröket ver, az a részletes ábrázolásmód, amit még azok is el szoktak ismerni, akik amúgy szívből rühellik ezt a franchise-t. Na most az egy dolog, hogy jellemzően ha egy mangából anime készül, az általában valamennyire "le lesz butítva", mert igen ritkán lehet valamit olyan szépen mozgásban is ábrázolni, mint amennyire állóképeken egy képregény lapjain (bár ez sem példa nélküli, lásd Inu Yasha :3), de azért ha már egy ennyire a vizualitásra rámenő mangáról van szó, ennél a CG köpedelemnél azért többet várt volna minden néző, mert most tényleg ott tartunk, amit Dodgers írt, hogy ennél nagyobb látványvilági fiaskót talán csak az Aku no Hana tudott elkövetni. Igazából én a régi Berserk sorozat és a nem olyan régi mozifilm trilógia között "félútra" lőttem volna be a látványt: a mozifilmekhez nyilván nem érhetne fel, mert TV sorozatoknak eleve nem szokott lenni akkora költségvetése, a régi sorozatot viszont simán verhetné, pláne, hogy valóban az sem volt egy minőségfesztivál már a maga idejében sem. Ehhez képest ott tartunk, hogy ha a régi cucc grafikai megvalósítását, látványvilágát, animációját egy az egyben lemásolták volna, még azzal is előrébb lennénk, mint amit így kaptunk. :dirr: Igazából ennek az egész cuccnak valami olyasféle látványvilág dukálna, mint amilyet mondjuk a One Punch Man anime kapott tavaly és nem azért, mert "OMG, a Berserk a világ legjobb mangája!" (közel sem...), hanem mert egy alapvetően látványvilág miatt követett sorozatnál nyilván normális készítő nem lesz olyan hülye, hogy pont ettől az egyetlen értékelhető vonásától fossza meg. Az Avatar is pont azért nézett ki úgy, ahogy, hogy a látvány ellensúlyozza a történetileg "újraforgatott" Farkasokkal táncolót/Pocahontast. XD Itt meg a plot és a szereplők semmilyenségét és unalmasságát váltotta volna fel a szemkápráztató látvány, de ezt fújhatjuk, most már csak a röhögés maradt azoknak, akik képesek ezt úgy nézni, mint ahogy én "blogoltam" itt fentebb, akik viszont nem (hovatovább, esetleg komoly fanjai is a mangának), azok tök jogosan anyáznak. XD

Ami ezt a fenti diskurzust illeti, hogy vajon számít-e az, hogy egy olyan stúdió kapta meg a Berserk jogait, akik eddig csupa moecuccot nyomtak ki magukból: alapból én is azt mondanám, hogy nem, hiszen ki tudja, lehet, hogy ezúttal valami merőben mással szeretnének próbálkozni, meg azért vannak olyan moe cuccokról elhíresült stúdiók (lásd KyoAni), akiknek a szokásos látványvilágával/animációjával simán el tudnék nézegetni egy Berserket. (Én mondjuk egy Madhouse-nak, vagy Production I.G-nek adtam volna oda a jogokat, de ez csak én vagyok...) A probléma inkább az, hogy amíg csak moéban utaztak, az sem volt ám valami húhahúha... Szóval megnéztem itt a Dodgers által fentebb linkelt epizódot a Teekyuu-ból és az legyen az egyéni szoc problémám, hogy ami "arany", az nálam nem éppen itt kezdődik, de sajnos objektíven nézve is eléggé látszik, hogy nem a Berserknél kezdte a stúdió ezt a "spóroljunk az animációval" megoldást. Gyakorlatilag mozgás, mint olyan, nincs az epizódban, az egyetlen, ami úgy ahogy mozog, az talán a labda, de egyébként gyors vágásokkal, ide-oda "tologatott" végtagokkal és hasonlókkal próbálnak mozgást "szimulálni". (Egyik jelenetben, amikor X karinak Y felé kéne fordulnia, nem odafordul, hanem kvázi két fázisban "változik".) A szereplők kvázi nem is mozognak, hanem mintha teleportálnának, hirtelen csak itt-ott teremnek a képernyőn. (Csajszi egyik pillanatban még a teniszhálónál kapkod levegő után, a másikban már hátulról kapja el a barátnőjét és a két jelenet között kb. nincs átmenet... XD) A szájmozgásnál meg szintén nem akartak sokat szenvedni ilyen "apróságokkal", mint a lip sync, ezért az összes csaj kapott ilyen "egyen hiperaktív" tátogó száj effektet, majd ráparancsoltak a seiyuukra, hogy "hadarjatok mint az állat, jó lesz ez így!", de az a baj, hogy nem lett jó. XD Persze ha valakinek ez tetszik, felőlem imádhatja, de helyenként olyan darabos Musashi-féle animációt láthatunk (pl. amikor a csaj a vége felé megtörölné a könnyes szemét, aztán ebből kapunk valami három fázisból álló kézmozdulatot XD), hogy simán el tudom képzelni, hogy a Berserkbe sem akartak ennél jóval több energiát ölni, aztán pont kapóra jött nekik a CG, mondván, hogy "az majd kisegít minket". (Csak éppen a CG-vel az a gáz, hogy ha valaki nem ért hozzá, kb. még rondább eredmény születik, mintha sima 2D animációban próbálna erőlködni valamit.) Szóval szerintem sajnos jelent valamit, hogy az animációs stúdió eddigi "magnum opusa" ilyen kétperces részekből álló moeizé volt, mert gondolom arra apelláltak, hogy "amit az átlag otakuk megettek, az a minőség majd a Berserk fanoknak is elég lesz", aztán nem jött be.
paTKany írta:Time Travel Shoujo - villamosmérnökként még szép, hogy nézem az elektromágnesességről szóló ismeretterjesztő animét. Az egyetlen baja csak az lesz az egésznek, hogy Edison is szerepel benne aki egy tolvaj vadkapitalista másik torkát fél centért elvágó üzletember volt, ellentétben a többi igazi tudós szereplővel.
Ez tény, bár épp ezért kiváló antagonista lehetne belőle. XD Az más kérdés, hogy valszeg ezt nem merik majd meglépni, meg eleve nem ilyesmiről fog szólni a sorozat. XD Azt viszont sajnálom, hogy Tesla még a szereplők listáján sincs, azért "némi" köze neki is volt az említett tudományágakhoz... (Én épp ezért valami shounen fightba oltott cuccot csinálnék róla és Edisonról, aztán menne a nagy üvöltözés a fightok alatt, hogy "TESLAAAAAA~!!!44 - EDISOOOOONNNN!!!44~", miközben előbbi plazmákat dobál a kezéből, utóbbi meg villanykörtével próbálja elvakítani riválisát. XDDD)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2016.07.11. 18:14-kor.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Nyitok az új Berserknek is egy topicot, úgyis hálás egy téma, csak 2 ep ment még le, és már tele van vele a szezonos. Admint/modot kérem, helyezze át onnan a kapcsolódó kommenteket.
Titkos írta:Na, így a második rész már tényleg jobb volt, szóval abban egyetértek Dodgers-szel, hogy mintha emészthetőbb lett volna a látvány az első részhez képest, viszont őszintén szólva fogalmam sincs, hogy ez azért van, mert kicsit már jobban volt animálva/megvalósítva, mint a múlt heti rész, vagy pedig szimplán csak kezdjük megszokni ezt a "sajátos látványvilágot"?
Hát nemtom, szerintem ugyanolyan retek volt ez is mint a múltkori, csak nem volt annyi sötétben játszódó jelenet, így kevésbé csillogott a műanyag-műlila a "holdfényben". A cucc színkezelését is csak dícsérni tudom, meg azokat a ceruza-satírozásokat is, amik a karakterek árnyékban lévő arcát-oldalát-testrészeit hivatottak megjeleníteni. Az animációra továbbra sincs megfelelő jelzőm, ellenben Pöcök egyre királyabb, most már SD-ben tolja. Másik kedvencem a midget alparancsnok volt, legalább 2 percig folyamatosan röhögtem amikor megláttam, de az is ütött amikor Zsiger meg akarta sütögetni Farnese seggét (már nem emléxem hogy a mangában ez benne volt-e, de Miurától nem állna távol). Mellbimbó nincs. Ménincs? 17+-os besorolással fut, késő esti műsorblokkban (22:30). Caska "whitewash"-olásához is csak gratulálni tudok, pont a kreol bőre volt a szexepilje, még ezt is sikerült elcseszni. Ezután már csak azért szurkolok hogy legyen benne minden fasság RAPE HORSE-tól kezdve az uborkaorrú trollokon át a bélből összeálló pucér Slan-ig :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Másik kedvencem a midget alparancsnok volt, legalább 2 percig folyamatosan röhögtem amikor megláttam
Az is, de csak most figyelem, hogy azt a jobb oldali csávót hogy elkaptad a screenshotoddal... XDDDDD Mint valami köztéri szobor, vagy maga Toldi, aki kivételesen ezúttal petrencésrúd helyett csak az ujjával mutatja, hogy "arra van Buda!", esetleg valami hülye amcsi reklámtábla "Camelot Étterem 500 méter múlva!" XDDDDDD Priceless ez a cucc, igazad van, kellett neki a külön topic, azon szurkolok, hogy ezt a fun faktort tudja végig tartani. :D
Surci írta:de az is ütött amikor Zsiger meg akarta sütögetni Farnese seggét (már nem emléxem hogy a mangában ez benne volt-e, de Miurától nem állna távol).
Sajnos én sem, mivel nem igazán vagyok a manga tudora, szerintem még te is többre emlékszel belőle, mint én, de jogos, erre a részre én is ki akartam térni a beszámolómban a második részről, csak hát annyi csoda történet egyetlen epizódon belül, hogy 1-2 dolgot végül kifelejtettem. XD De jól mondod, hatalmas, a tényleges jelenetnél jobban már csak azon röhögtem, hogy ha ezt bárki subbolja majd magyarra, édes anyanyelvünkön majd még jobban kiélheti magát, legalábbis ezt a részt én minimum valami "Vissza, vagy megsütöm a picsáját!" mondatnak fordítanám, egyrészt, mert 100% Miura-feeling, másrészt, mert ne felejtsük el, hogy azért a Berserk magyar subja már a régi sorozatnál is igazi Romhányi színvonalon mozgott, szóval nagyon akarom, hogy ezúttal is minden le legyen zsírozva. :lol:
Surci írta:Mellbimbó nincs. Ménincs? 17+-os besorolással fut, késő esti műsorblokkban (22:30)
Gondolom azért, mert sajnos ez már nem a 80-as évek, aztán mióta nemzetközi piacra is termelnek a japók, jóval beszaribbá váltak ezen a téren. :( Ettől függetlenül természetesen erre sincs mentség, bár mondom, én még annyiból azért bevédeném a cuccot ebben az esetben, hogy legalább nem valami "fél képernyő fekete" cenzúrás megoldást választottak, hanem szimplán csak a mellbimbókat "felejtették le" Farnese-ról. Meg ugye a "jól bevált trükk": valamit mindenképp le kell felejteni/szarul kell megrajzolni a TV változatban, hogy azért legyen mivel eladni a BD-t. (Mondjuk ez esetben jogos is, most képzeld el, hogy rögtön "full verzióban" menne le a TV-ben ez a CG fesztivál. Mindenki végigröhögné, aztán egy huncut yent sem adna rá, szerintem ezt még a Berserk fanok sem vennék meg, sőt, ők akadhatnak ki rajta a leginkább. XD)
Surci írta:Caska "whitewash"-olásához is csak gratulálni tudok, pont a kreol bőre volt a szexepilje, még ezt is sikerült elcseszni.
Ez! Mondom ezt úgy, hogy Miura női karakterdizájnja nem igazán az esetem, de azért vak sem vagyok. XD
Surci írta:Ezután már csak azért szurkolok hogy legyen benne minden fasság RAPE HORSE-tól kezdve az uborkaorrú trollokon át a bélből összeálló pucér Slan-ig :D
Ezek mind kötelező elemek, különben oda a "feeling", szóval én nem is nézem ki belőlük, hogy ki mernék őket hagyni. XD Ha már a látvánnyal lebőgtek, a vér/fanservice arány meg le van butítva shounen szintre, akkor legalább a kötelező agyfaszságokat tartsák már meg, pláne, hogy én főleg ezek miatt követem egyáltalán a sorozatot. :D Kérdés, hogy meddig fogják most első (és lehet utolsó, ha olyan "sikeres" lesz a nézők körében, mint eddig... XD) körben vinni a sztorit. Úgy hallottam, 26 részesre tervezik a sorozatot, ha úgy haladnak, mind eddig, akkor azért elég sok lolcucc beleférhet, pl. épp azt számolgattam, hogy ha jól emlékszem, a következő, vagy az azutáni részben RAPE HORSE-nak már meg kéne jelennie, egyértelműen ő ennek az arcnak a sztárja, de ja, a patkánytrollok is jók lesznek, illetve mivel Schierkét már "lespoilerezték" az első részben, ezért azt remélem, hogy az óriási Mézik is feltűnnek majd. :D (Ja, illetve a kigyófaszú pogány kecskeisten, őt bírtam még nagyon!) Sajnos néha 1-1 ilyen lény/jelenet útjába fog állni a plot, de remélem, hogy azt Miurával ellentétben az animében pörgetik majd rendesen, pl. lesz az a
SPOILER
Griffith újjászületése arc
, nagyon remélem, hogy azt viszonylag hamar letudjuk, mert elég uncsi volt úgy overall. (Kivéve persze az arc főellenségét, akire hirtelen nem találok megfelelő jelzőt, inkább berakok róla egy képet. Ajánlom az animéseknek, hogy jöjjön át kellően a lolsága, vagy mérges leszek! XD)

Mindenesetre a következő rész rendben lesz, amikor mutatták a démonkutyákat vagy miket, aztán kiírták a previewban, hogy "be nice to dogs!", majdnem felröhögtem. XD Plusz ez az ürge, aki totál nem rémlik a mangából, de már a dizájnja is megér egy misét. XD Apropó, tudja valaki, miért "néma" mindig a preview? Arra már nem futotta a seiyuuk gázsijából? XD

Edit: LOL, mi volt az egyik komment a preview videó alatt? "Wonder if we'll still get the attempted horse rape scene?" Mások is tudják, hogy mi itt a "lényeg"... XDDDD
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: scineram »

[fórumrendőrség]Bár ebben a versenyben nincs lovam, lehetne ezt folytathatni a régi Berserk topikban is, nem?[/fórumrendőrség]
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Titkos »

scineram írta:[fórumrendőrség]Bár ebben a versenyben nincs lovam, lehetne ezt folytathatni a régi Berserk topikban is, nem?[/fórumrendőrség]
Igazából ezen én is gondolkodtam, hogy azonos franchise-oknál eddig sem nyitogattunk külön topicot mindegyik inkarnációjuknak, szal pl. NGE-ből sincs külön a filmeknek új topicja, ez meg végülis a Berserk manga következő lépcsőjének adaptációja, de gondolom arról lehet szó, hogy a hihetetlenül low budget megvalósítás miatt Surci szerette volna kihangsúlyozni, hogy ennek a *cenzúra*-nak semmi köze minőségben a régi, klasszikus sorozathoz. :) (Valahol amúgy megértem, én pl. a Fate/kaleiddel voltam így, hogy elsőre arról is bevillant, hogy "ez vajon nem fért volna el a "mindenes" Fate topicban?", viszont aztán meg arra jutottam, hogy azzal a hulladékkal jobb, ha nem szemeteljük össze az "epic Fate" őstopicot. :lol: :twisted: ) Amúgy ha megfigyeled, ezek direkt ilyen "agymenés" topicok, ahol Surci (vagy jelen esetben pl. én is XD) kiéli magát, kissé olyan, mintha hetente blogolnánk a sorozatot. XDDD Szóval eleve ilyen fika/for the lulz alapúak, lehet ezért sem akarta összekeverni az alap topicokban lévő komolyabb eszmefuttatásokkal. XD
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Azon én is csodálkoztam, hogy ha már eleve van Berserk anime topic, akkor miért nem oda megy a mostani sorozatról is a beszámoló. Nekem mindegy, mert annyira nincs kedvem írni az egészről. Viszont Surci és Titkos kommentjeit élvezettel fogom olvasni, már most is jól szórakoztam rajtuk, pedig alig jött pár rész. XD

Titkos: A 3. részben már volt "rape face" ló. XDDDD

Amúgy ha másra nem is, röhögésre kiválóan alkalmas ez a mostani cucc. Ja, és fanservice úgy van benne, hogy semmi mellbimbó, mert azt már ki kéne takarni, így viszont totál értelmetlen, mert Farnese inkább babára emlékeztet, nem pedig emberre. :dirr:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

scineram írta:[fórumrendőrség]Bár ebben a versenyben nincs lovam, lehetne ezt folytathatni a régi Berserk topikban is, nem?[/fórumrendőrség]
Rui-chan írta:Azon én is csodálkoztam, hogy ha már eleve van Berserk anime topic, akkor miért nem oda megy a mostani sorozatról is a beszámoló.
Mert az a Berserk, ez meg a Berszark topicja. Egyébként pedig:
Titkos írta:Surci szerette volna kihangsúlyozni, hogy ennek a *cenzúra*-nak semmi köze minőségben a régi, klasszikus sorozathoz (...) nem akarta összekeverni az alap topicokban lévő komolyabb eszmefuttatásokkal.
EZ. Most komolyan, aki látta az alap sorozatot, aztán a CG mozikat, most meg ezt a hogyishívjákot, nem érezte úgy hogy 2 teljesen külön animét néz? Eleve rebootolva van az egész, és deklarálva, hogy ez a mostani izé a MOZISZÉRIA folytatása, nem a klasszikus 1998-as sorozaté. Szal nagyon is jó helyen vannak a mostaniról szóló kommentek itt, úgyse nagyon lehet hozzákapcsolni őket a régi Berserkhez.
Titkos írta:Valahol amúgy megértem, én pl. a Fate/kaleiddel voltam így, hogy elsőre arról is bevillant, hogy "ez vajon nem fért volna el a "mindenes" Fate topicban?"
Ami valójában a Stay/UBW és esetleg a Carnival topicja lehetne, de a Zero szerintem oda se nagyon férne el, hiába előzmény, annyira más mint a VN-adaptációk. Az Illya dettó, egy teljesen más univerzum az egész. A hulladékozását pedig mondd még egyszer ha mered szerintem érdemes lenne átgondolnod, főleg LÁTATLANBAN ugye... :roll: Maradjunk annyiban, hogy részemről guilty pleasure ide vagy oda, objektíve is elkönyvelhető egy minimum közepes valaminek, és messze nem az a szar, aminek a haterei folyamatosan megpróbálják beállítani. Na de elég OFF ez itt, ha erre reagálni akar bárki, írjon a topicjába.
Rui-chan írta:A 3. részben már volt "rape face" ló.
Rekordgyorsasággal szedtem le a mostani részt, miután megláttam ezt a mondatot. Naná hogy nem okozott csalódást, bár ez félig-meddig anime-only epizód volt, mintha az első 2 kötet csigabáróját össze akarták volna vonni a kutyadémonos résszel + RAEP HORSE színrelépésével. Sikerült is, kaptunk egy kutyapostolt, ami kellően retardált félelmetes volt ahhoz hogy végigröhögjem izguljam az epizódot. A dramaturgia nagyjából hasonló mint Baron Snail esetében, csak rövidebbre fogták. Viszont ErőszakoLÓ nemcsak megjelenésében hozta az elvárt szintet, de a hangja ha lehet még inkább telitalálat. Végezetül megkaptuk a híres "Dragonslayeren masztizós" jelenetet is. Viszont a kövi rész előzetesében megjelenő Caska mintha már kreol(abb) lett volna... Bár lehet hogy csak a fényviszonyok miatt tűnt sötétebbnek a bőre.
Rui-chan írta:így viszont totál értelmetlen, mert Farnese inkább babára emlékeztet, nem pedig emberre.


EZ. De ha már beleteszik, ráadásul nagytotálban mutatják az egész epizódon keresztül, akkor legalább oldották volna meg a szokásos hajjal kitakarós módszerrel, elég hosszú neki hogy leérjen odáig. Eh... nem akarom előszedni a régi sorozatot, de ott nem volt gond az ilyesmivel, ráadásul ugyanúgy késő esti műsorblokkban futott.

Még mindig ott tartok, hogy egy jó íróval,egy hozzáértő rendezővel és egy rendes stúdióval ezekből a karakterekből és sztoriból ki lehetett volna hozni egy értelmes (bár szvsz felesleges....) folytatást, de szentírásként kezelve a mangát a végeredmény nem fog meglepetést okozni. Pl. Farnese-t egy egészen jól megírt karinak tartom, bőven lenne benne potenciál, meg Serpicoban is, csak hát hajszálpontosan követve a mangót minden lesz itt, csak nem karakterközpontú anime, mert a mostani megvalósítással az összes komolynak-deepnek szánt jelenet úgy röhejes ahogy van, a sztorit meg ismerjük ugye.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:A hulladékozását pedig mondd még egyszer ha mered szerintem érdemes lenne átgondolnod, főleg LÁTATLANBAN ugye... :roll:
Jó, abban igazad van, hogy látatlanul (illetve egészen pontosan körülbelül öt perc látott anyaggal... XD) tényleg elég szemét dolog ennyire fikáznom ezt a cuccot, szóval igyekszem akkor a Bakéhez hasonlóan ennek az oltogatását is parkolópályára tenni a postjaimban. :) (Max ha a távoli jövőben esetleg letudom a teljes Fate univerzumot és még erre is marad kedvem/energiám, akkor végignézés után majd kielemzem. XD)

És akkor most Berserk EP 3, mert ahogy Rui leírta, hogy RAPE HORSE APPEARS, meg ilyesmi, egyből rohantam én is tölteni az epizódot, pedig valamiért eddig az a hit élt bennem, hogy szombatnál hamarabb nem jönnek ki az új részek. XD

Brutálgáz CG hőseinket legutóbb a puszta közepén hagytuk magára, ahogy épp a Doom játékszériából ismerős lebegő szellemkoponyák támadtak rájuk, csak ezek most nem lángoltak. Guts annyira kemény, hogy miközben irányítja lovát és féltonnás kardjával szellemeket csap le (amik bár súlytalan éteri létformák, mégis akkorát csattan rajtuk a kard, mintha bádogemberek lennének, oké... XD), még energiája és agya is van ahhoz, hogy a megkötözött Farnese-el hitvitát folytasson. Kimaxolt manliness a javávól ez kérem! A pusztán végigvágtatva elérnek egy romos kúriához. Farnese kérdezi, hogy "Ez micsoda?", mire Guts azt válaszolja, hogy anime original filler tartalom egy megboldogult báró háza. Sajnos a töriórára nincs túl sok időnk, mert démonkutyák jelennek meg az udvaron, olyan gyönyörű CG kivitelben, amire csak ez a sorozat képes. Guts tovább cseszteti Farnese vallását azzal, hogy "Lásd a te "istened" "csodáit"!", miközben elkezdi levagdosni a kutyákat. Sajnos a harcjelenetek még mindig elég gagyik, érződik a spórolás, nincs látványos, gördülékeny animáció, de semmi baj, a Kutyapostollal való harc ugyanis még gázabb lesz. XD Időközben sikerül utat vágniuk maguknak a ház ajtaja felé a dögök között, majd Guts magukra omlasztja a bejáratot. (Vajon hol jöttek volna ki, ha a fődémon nem veri rommá a házat? Sosem tudjuk meg. XD) Serpico már csak a buli végére ér oda, így rámarad az a hálátlan feladat, hogy közel a teljes műsoridő alatt pokolkutyákat vagdosson odakint. XD Természetesen ennyi szörnyűséges jelenet után szükségünk van némi comic relief-re, ezért Puck ismét SD módba vált, majd Gutsot kezdi agitálni, hogy köszönje meg a lónak, amiért idáig elhozta őket. (Ez egyébként egy iszonyú gáz visszautalós poén, amit már az előző részben elindítottak, de már akkor sem volt vicces. Viszont Pucknak meg nekünk kell megköszönni, hogy nem hagyta kint megdögleni a lovat, ugyanis még ebben az epizódban a széria egyik legjobb karakterévé fog előlépni az állat, majd meglátjátok.) Farnese-nek sok volt a kaland, ezért azt teszi, amit ilyenkor minden ember tenne: elkezd rohanni a vaksötét folyosón, egy ismeretlen, romos házban. Szerencsére nem kell sokáig futnia, egy Yoda-fejű fazon lép ki az egyik szobaajtón (egyáltalán nem gyanús...), akinek Farnese egyből aranyat és hasonlókat ígér, ha megmenti őt. (Abba most ne menjünk bele, hogy egy törpe öregember hogyan tudná legyőzni Gutsot... XD) Monológjának előkelőségéből ugyan sokat levon a tény, hogy éppen félmeztelenül, hátrakötött kézzel agitálja az öreget. Az animékben szokatlan módon azonban ez a bácsi nem perverz, hanem éhes és Farnese-t egyre finomabb falatnak kezdi látni... (Igen, jól gondoljátok, indul a Miura-féle agymenés! XDDD) Guts éppen az utolsó pillanatban ér oda, a bácsi szemei már vörösebben világítanak, mint egy gyakorló füvesnek, ráadásul amikor néhány beszabadult dögöt Guts levág, elkezd ordítani, hogy "NE BÁNTSD A KUTYÁKAT!!!44" (Ez valószínűleg a catchphrase-e lesz, mert még vagy háromszor ellövi legalább a harc során.) Ezután felveszi szörnyűséges, vérfagyasztó alakját...amit ha körül kéne írnom, kb. úgy képzeljétek el, mintha a Tom & Jerry-ből kölcsönvett rajzfilmbulldog hasába belenyomták volna mondjuk Chucky-t, a gyilkos babát. XD (Surci szerencsére itt fentebb mellékelt róla egy képet. XD) Iszonyú ocsmány, PS 2-es színvonalú a lelkem, ráadásul itt a harc során megint előjön a spórolós játék: a mozgás darabos, a látvány vérgáz (Guts haja egy közeli kameraállásnál esküszöm, hogy pixeles volt....), illetve nagyon "tetszik", amit már így három rész alatt nem egyszer ellőttek: ha valami igazán látványos akciójelenetet kéne meganimálni...nem rajzolják meg! Zseniálisan költséghatékony, nemde? XD A mostani epizódban ez pl. annál vehető észre, amikor Guts a dög szájába ugrik és belenyomja a lábát, plusz a kardot. Elsőre azt sem értettem, hogy mi van, mert annyit láttunk, hogy ugrik a kutya felé, a kamera valami tök más, mozdulatlan helyre fókuszál, hallunk egy nagy csattanást, majd visszavált és máris ott áll Guts, tökig kutyaállkapocsban. :dirr: Így lehet egy látványos akciójelenetet is elkúrni, ezekre lassan én sem bíznám teniszező loliknál komolyabb dolog animálását. XD Közben Farnese bizonyítja, hogy nem viccből lett ő egy szekta főparancsnoknője: bár elvileg azt sem látta, hogy követik őket, amikor még lovagoltak, most azonban a kívülről ajtónak csapódó zajokra egyből felkiált, hogy "SERPICO!!!444" Ez biztos valami látnoki képesség. Amíg Guts a dög szájában vonaglik, Puck unatkozik, ezért úgy dönt, hogy mintavételezi a falra fellógatott emberi torzót: ahogy hozzáér, kapunk egy flashbacket arról, hogy a kutyakenneles fazont mi késztette arra, hogy Apostollá változzon. Sajnos spórolás és/vagy művészkedési kényszer miatt ezt a flashback-áradatot sikerült a készítőknek úgy széteffektezteniük, hogy azt is alig láttam, hogy mi van a képernyőn, azt meg tényleg minden idegszálammal való összpontosítással sikerült csak elérnem, hogy fel is fogjam a flashback értelmét. (Tényleg Surci, most akkor akiből végül trófeát csinált ez a debil, az a báró felesége, vagy lánya volt? XDDD) Mindegy, mert Puckot sem a látottak rázzák meg, inkább csak az, hogy "Úristen, ez egy élő emberi maradvány!" (miért, szerinted a szarvasfejeket viaszból csinálta? XD), mire Guts megint elkezd moralizálni, hogy "Micsoda beteg alak vagy te!" (Nézd csak, ki beszél... XD) Végül zseniális pszichológiai módszerrel sikerül felülkerekednie ellenfelén: a feleségről/lányról készült festményt használva pajzsként, kihasználva a dög pillanatnyi megtorpanását, sikerül rajta halálos sebet ejteni. (Vagy valami ilyesmi, baromi nehéz ám abból a ronda CG kavalkádból kiszűrni, hogy épp mi történik a képernyőn, amit ezek "harcnak" mernek nevezni...) Még próbálná vallatni a haldokló szörnyet, hogy mondja el neki, merre található a God Hand, de kiderül, hogy kis hal ő ehhez, ezért Guts végül kivégzi. Farnese nem állhatja a vérontást, ezért megint szaladni kezd a sötét folyosón, mert ez ugye legutóbb is nagyon jó eredményekkel járt... XD Szerencsére sikerül az egyik szobában rátalálnia a lóra, amit még Puck hozott be az udvarról és elhangzik a Berserk sorozat egyik legtöbbet idézett kultuszpárbeszéde:

Farnese: "I'll ride this horse!"

Ló: "Nope." *nyerítés, prüszkölés* "I'll ride woman."

Kész, seiyuu awardot, Shogakukan díjat, meg mindent ami van, alapból oda kéne ítélni Miurának és az anime készítőinek már csak ezért a jelenetért. Szóval igen, megjelent Rape Horse, a karakter, akire az első rész óta vártunk. :D Ahogy Surci is utalt rá, a hangja valóban telitalálat, kb. az FMP: Fumoffuban szereplő lómaszkos, nőket zaklató fazon szinkronhangja volt hasonló, bár végülis ez a szerep is körülbelül ugyanaz. XD Ugyan a mangában még egy karvastagságú hímtag árnyéka is körvonalazódni látszott a ló és Farnese között, de ne legyünk telhetetlenek. XD Sajnos a jelenet "fun faktorából" sokat levon, hogy ezt a rövid "üldözési jelenetet" is iszonyú gáz módon rajzolták meg, darabosabb lett, mint az egyhetes, hűtőben felejtett tej. :( Lényeg a lényeg: Rape Horse kinyalakodja magát Farnese meztelen felsőtestén, majd megérkezik Guts, aki lehet, hogy próbálná békésen rendezni a helyzetet, de a nő fölött állófarkú lóról zakkant háborús veteránhoz méltóan egyből bevillan neki az Eclipse Cascát erőszakoló Griffithje, ezért kíméletlenül lecsapja a paci fejét, amit valószínűleg majd a Keresztapa első részében fognak újrahasznosítani. Az előtérbe visszasétálva aztán ismét egy emlékezetes jelenetet kapunk: ezúttal nem a lóba, hanem magába Farnese-be költözik bele egy szellem/démon, aki S&M iránti rajongását tudatosítva benne a földre teperi Gutsot, spárgát köt a nyakára és közben a véres kardját igyekszik vibrátorként használni. George R. R. Martin is állva tapsolna. Szerencsére a démonok úgy látszik, éjszakai műszakosok, mert a romos házba bevilágítanak a felkelő Nap első sugarai, amik kiűzik Farneseból a démont. A végszóra Serpico is megérkezik, akinek a ruhája úgy néz ki, mint egy hentesé egy nagyon sűrű nap után (emlékezzünk: ő elvileg nem bírja a vért XD), de legalább odakint az összes kutyát ledarálta mostanra. XD Farnese továbbra is elég dilis, ezért azt parancsolja Serpicónak, hogy ölje meg Gutsot, aki ezt nem vállalja be, viszont hogy meglegyen a kötelező péniszméregetés, azért egy összecsattintás erejéig mindketten kardot rántanak. Aztán elköszönnek. Wat? A készítők mondjuk voltak olyan rendesek, hogy azt a Berserk szempontjából iszonyú gáz csillagporos endinget ezúttal nem kell végignéznünk, elkezdik bejátszani háttérzenének, miközben a cselekmény megy tovább. XD

Ezután kapunk valami dumálást arról, hogy a nagy sötétséget egy fehér sólyom tünteti el, szóval igazából egy "Griff hamarosan visszatér" felirattal meg lehetne ezt spórolni, csak Miura szeret álfilozofálni. XD Majd ugrunk Királyvárba Windhamba, ahol Charlotte apja haldoklik. (Szerintem ő sem gondolta volna, hogy utolsó érdemi szereplése az lesz, hogy a saját lánya mellét szopkodja, aztán következőnek már ki is írják a sorozatból, dehát ez egy ilyen műfaj...) Laban generális jóslatot kap Foss minisztertől, aki ezúttal nem azt mondja, hogy "Minden le van zsírozva", hanem sokkal nyugtalanítóbb dolgokat: "A Fehér Sólyom visszatér." (Ezt olyan nyugodtan mondja, mintha neki mindegy lenne, holott kapásból kétszer próbálta anno Griffet eltenni láb alól...) Majd percre pontosan, ahogy a király kileheli a lelkét, "Hannibál a kapuk előtt!" (Vagy legalábbis egy fazon, aki szintén elefántokkal indul hadba. XD) Ettől kissé megijedtem, hogy most valami komoly, háborús stratégiákról szóló arc jön, de szerencsére a preview megnyugtatott: autista Casca, az Eclipse-t túlélő Rickert és Rape Horse után a következő nagyon várt szereplő, Kockafej Főpap is fel fognak tűnni a következő epizódban. :D
Surci írta:Még mindig ott tartok, hogy egy jó íróval,egy hozzáértő rendezővel és egy rendes stúdióval ezekből a karakterekből és sztoriból ki lehetett volna hozni egy értelmes (bár szvsz felesleges....) folytatást, de szentírásként kezelve a mangát a végeredmény nem fog meglepetést okozni. Pl. Farnese-t egy egészen jól megírt karinak tartom, bőven lenne benne potenciál, meg Serpicoban is, csak hát hajszálpontosan követve a mangót minden lesz itt, csak nem karakterközpontú anime, mert a mostani megvalósítással az összes komolynak-deepnek szánt jelenet úgy röhejes ahogy van, a sztorit meg ismerjük ugye.
Én még így is kiegyeznék ezzel, csak az a borzalmas grafika ne lenne. A Golden Age arcot még át tudták úgy írni apróságokban, hogy egy emészthető és értelmes sztorit kapjunk, de azért ott nagyban rásegített, hogy a mangának is az a kb. egyetlen értékelhető része. Az Eclipse után már annyira rámentek a vér + szex kombóra, hogy ebből szerintem a világ legjobb rendezője sem tudna emészthető dolgot kihozni, vagy ha igen és mondjuk csinálnának egy akkora átírást, amit te megírtál forgatókönyv gyanánt a másik Berserk topicban, akkor meg a manga hardcore fanboyai anyáznának, hogy ők nem ezt várták. ^^" Amúgy a lehetőségekhez képest még ezek a mostani készítők is próbálják a sztorit értelmesebbre írni, mint Miura, pl. külön tetszett, hogy az olyan arcokat, amiknek aztán tényleg semmi értelmük a gyakáson kívül, azt vagy kidobták (Molynő), vagy összevonták egy olyan sztorival, ami még viszi is valamerre az eseményeket, lásd most azt, hogy Farnese és Serpico karijának sztoriját összemixelték Kutyapóval, aki egyértelműen Csiga Báró szerepét hivatott az animében betölteni, ahogy te is írod és így máris megspóroltunk kb. két kötetnyi Miura féle felesleges hülyéskedést. (Arról már nem is beszélve, hogy bár Kutyapó sztorija annyira volt klisés, amennyire csak lehetett, de még szvsz így is normálisabb/hihetőbb indoka volt rá, hogy miért áldozza fel az egész családot, mint Csiga Báró hülyesége, hogy "Egy nap arra jöttem haza, hogy az asszony sátánista orgiát rendezett az én keresztény hajlékomban, ezen annyira nem tudtam magam túltenni, hogy megöltem mindet!" XDDD Már a mangában is röhögtem ezen. XDDD) Na persze nem mondom azt, hogy a jelenlegi készítők rendezőzsenik lennének, csak azt, hogy a mangához képest még a rendezés/sztori szerintem egész tűrhető is, viszont a látvány, az mindent hazavág, mert alapjáraton is gyomorforgató, ahogy a szereplők kinéznek/mozognak, viszont amikor meg pörgős és látványos akció következne, akkor rendre spórolnak, kihagynak dolgokat, lerövidítik a fightot, stb. Ez meg kb. a Berserknél körülbelül olyasmi, mintha egy pornófilmnél azt mondanánk, hogy "tök jó a rendezés, a színészek is profik, csak kár, hogy a szex van hülyén felvéve". XDDDD Érted, elsősorban ezért nézné az ember és pont ezt cseszik el benne? XD Még én is azt mondom, hogy inkább lenne benne a sztori összes Miurás hülyesége Csiga Bárótól Molynőig, ha cserébe egy One Punch Man színvonalú animációt és látványos fightokat kapnánk, de mindegy, ez már így marad. :(
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Kész, eldöntve: én is beszállok ebbe a 2016-os Berserkbe. :D Majd megpróbálom valahogy beszorítani még ötödiknek a szezonos címek közé valahogy.

Egyszerűen úgy érzem, nem lehet ebből kimaradni. Hülyeség is volt részemről bármilyen fronton is komolyan venni a dolgot, mikor úgy is tekinthet rá az ember, mint egy paródiára a szintén paródia-kaliberű mangát adaptálva. Az meg, hogy a paceszt is bent hagyták, hát felér egy örömkönnycseppel. xD

Pótolom is mindjárt az első két részt.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Ep 4.

Lájtosabb epizódot kaptunk, az első fele ha lehet még low-budgetebb mint az eddigi epizódok bármelyike. Pecek továbbra is SD-ben nyomja, nagyon fasza :D A cucc színkezelésétől meg szabályosan kivagyok (attól IS), különösen amikor Farnese-ék csapata van a képernyőn. A mostani ep első fele elment a Gatts-angstre, a második viszont kellően szolgáltatta a LULZ-adagot, lévén megelent a tévéfejű főinkvizítor és bandája (sírok a röhögéstől, különösen a madáscsőrös pofa ütött :D). Volt RAPE HORSE-flessbekk és halálrakínzásra izguló Farnese LOL Úgy látom kimaxolják a Miura-féle hülyeségeket, és hálistennek nem múlik majd el a jövőheti rész sem művérbentocsogás nélkül, ugyanis Kushan assassinok fognak támadni és kaszabolni ezerrel.

Viszont: KREOL CASKA!!4 De sok köszönet nincs benne mert ugye autista JÁÁÁJJJ szegénynek még a hangja is totál debil... De volt egy flashback ahol még észnél van, hát... nálam ő már mindig Miyamura Yuko marad. Gatts seiyuu-jába legalább nem tudok belekötni, korrekten hozza eddig.
Titkos írta:Tényleg Surci, most akkor akiből végül trófeát csinált ez a debil, az a báró felesége, vagy lánya volt?
Szerintem a lánya, és kinézetre is élénken emlékeztetett a mangás Csiga Báró leányára, Teréziára.
Titkos írta:eddig az a hit élt bennem, hogy szombatnál hamarabb nem jönnek ki az új részek.
Pénteken kora délután már van RAW, du. 4-5 körül subbolt verzió is.

Amúgy engem nem zavart a Lost Children Arc ("Molynő"), mert bár filler, elfért ebben a sztoriban, Csiga Báró (aki amúgy Gróf, most nézem) pedig a legelső arc volt még a Golden Age előtt. Mondjuk itt is elfért volna, legalább látjuk a GodHand-et, viszont így valszeg végleg kimarad. Van egy olyan érzésem hogy anime-only befejezés lesz, ezért "sietnek" ennyire, bele kell férnie a 24 epizódba az egésznek (ha csak időközben le nem veszik a műsorról a minősíthetetlen kivitelezés miatt :D).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
LeSpookySkeleton
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2016.05.06. 18:05
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: LeSpookySkeleton »

Ja, hogy ez már megy?

Beizzítom a nyaa-t. Remélem nem lesz olyan gagyi a grafika mint a filmekben. A legrosszabbra számítok, ps2-s "minőségre".
SPOILER
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Berszark ep. 5

Ez volt az eddigi legröhejesebb epizód, ami a felhozatal tekintetében elég nagy szó. Egyszerűen... nem tudok mit mondani, amikor ilyen pofák jönnek szembe a képernyőn. Mi ez, valami giant midget-show? A Shingekiben talán még elférnének mint harmadosztályú kretén óriások a háttérben. Isodró is nagyon kemény, mint valami elcseszett Joker-paródia. Aztán jönnek a kushan bérgyilkosok, és jól lebérgyilkolnak mindenkit, hogy később Gacc rajtuk próbálhassa ki az újraélezett Dragonslayert. Később Sodró el akarja lopni a kardot, de megemelni se tudja. Magyarul ritka értelmes jelenet volt ez is, és Pöcök továbbra is zseniális. Második helyszínünk a Conviction Tower, ahol Farnese-ék és a tévéfejű főtisztelendő össze-vissza gyilkolnak és kínoznak mindenkit akit csak érnek. A legjobb az volt, amikor egy anya az éhező gyermekének kért ételt, amit aztán meg is kapott, viszont cserébe őt is jól kikínozták, ráadásul őszentsége kissé el is ragadtadta magát. Ezt be lehetne állítani reakcióképnek is, kb: arcom_a_sorozat_epizódjainak_megtekintése_közben.jpeg Lent a táborban is zajlanak az események, a túlélők megpróbálnak túlélni, és ha az illető nő a Berserkben, és nem valami nagy rape-orgia közepén van épp, akkor a megélhetésért kell szexelni, ahogyan azt Caska jelenlegi gondozója is teszi. Kapunk úgy 3 percnyi, próbababákkal előadott explicit szexjelenetet (mellbimbó nélkül), ami annyira erotikus, mint egy vakbélműtét. Ezt így mi a francnak? Ráadásul egy újabb olyan kretén jön be a képbe amin egyszerűen nem bírtam nem hangosan röhögni (különösen szembetűnő a kontraszt a csaj fejével). A végén még Gatts fájtol egy durvát a guruló kerékbetört élőhalottakkal. LOLMAO. Nem győzök emlékeztetni mindenkit, hogy ez a legmagasabbra pontozott manga HŰ adaptációja eddig. Igen, ez a sok fasság mind így van benne, aki esetleg nem olvasta volna, vagyis a gagyi látványtól eltekintve azt kapja a pontos adaptációról álmodozó fan, amire elvileg vágyott. Lehet hogy már menetközben rávágom az 1/10-et, a minősíthetetelenség csúcsa. Jövőhéten jön az orgiás kecskeszekta, király!
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ep5

Őszinte leszek! Én szó szerint felröhögtem annál a résznél, mikor az örömlányok szerepeltek. Kijön a sátorból három kétdés csaj, de a negyedik már CG. Mi a retkes lóhúgy ez? Eddig úgy ahogy elvoltak választva ezek a dolgok egymástól (bár az sem valami sok sikerrel), de most már össze is mossuk a kettőt? A másik, hogy a dolog logikáját sem értem. Nem volt aktív mozgás, tehát semmi nem indokolta a CG használatát annál az egy karakternél. Aztán végül jött Caska is, aki szintén CG volt, ott meg megint csak kuncogtam egy sort, mikor a sátorban mutatták az összes hölgyeményt, ketten 2D-ben, ketten CG-vel. xDDDD

Ami a többit illeti: Erm, szal most komolyan úgy próbálnak nekünk beadni egy erotikusnak szánt jelenetet, hogy közben nincs a csajon mellbimbó? Ráadásul milyen büszkén mutogatja a nagy pajzáneksön közepette a melleit a kamera, épp csak a "lényeg" hiányzik róla.

A másik, ami már a mangában is egyértelmű volt már ezen a ponton, de most az animében még jobban előjön: ha csak ez a sorozat lenne arra, hogy megítéljem Guts karakterét, erős a gyanúm, nem lenne az egyik kedvenc férfiszereplőm. Igazából olyan erős a kontraszt Guts Golden Age-es és mostani jelleméhez képest, hogy az valami félelmetes. Jó, amit most látunk, az egy mindenét vesztett férfi, akit csak a bosszú hajt előre, ergo egy valahol kiteljesedett szereplő, de azért nehéz nem észrevenni az akkori sodródó, töprengő és helyét kereső karakter és a mostani marcona Gary Stu közötti szignifikáns különbséget.

Még egy utolsó dolog: Csak szerintem atomröhej, hogy Guts bármit is vág le a kardjával, mindig hangos CLANG kíséri a csapásait? Eleinte nem volt olyan zavaró, mikor páncélosokat csapkodott vele, de aztán később minden szarságnál beCLANGolt a csapás, fánál, szellemnél(!) és még kitudja minél.

Nálam egyelőre olyan stabil 2/10 eddig ez a produkció.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Berszark ep.6
Junchi írta:Őszinte leszek! Én szó szerint felröhögtem annál a résznél, mikor az örömlányok szerepeltek.
Csak annál? :D Részemről eddig 6X20 perc vigyorgás ez a darkhorror-hentfest, melyet azért részenként minimum 2 alkalommal sikerül megszakítania egy-egy sírvaröhögős jelenetnek (statisztikailag már hozza a Majomiga színvonalát). Aki nem nézi ezt a remekművet, nem is tudja mit hagy ki, például ezt a mostani epizódot, amiben felvezették a kecskeszektát. Ezt meg se próbálom leírni, annyira erotikus... szürreálisan nevetséges ezzel a megvalósítással. Már maga az ötlet is egyszerűen lepadlóztat: logikus hogy kecskeorgiát rendeznek 700 méterre az inkvizíció főhadiszállásától... Oh wait, just Miura. Megjelenik Skull Knight is, az Eclipse óta először és marhára nem úgy nézett ki mint egy csontlovag, hanem ROTFLOL mint a Terminátor egy vaslovon!!4 Másik, amin vinnyogtam: Luca elfenekeli a megtévedt kis barátnőjét, miután neki köszönhetően kinyírtak egy embert. A rendezés Caska wannabe-rape jeleneténél ugrik a csúcsra - elvileg megrázónak kéne lennie, de ezen is inkább csak a könnyeim potyogtak, de nem a sokkhatástól. Ezek a jelenetek, édes istenem.... Ja és még egy, amit nem tudok nem észrevenni, mégpedig a minden részben előkerülő gnóm pofák... Griff még újjá se született, de mintha az Eclipse közepén járnánk, vagy már most megtörtént volna az ominózus World Transformation, és Középfölde minden orkja köztünk járna, a múltkor a hadseregben, most meg a szektában. Legalább Farnese-nek volt egy kellemes estéje a kandalló mellett.

Jövő héten: kecskeszekta reloaded.

Edit: kimaradt a másik kedvenc jelenetem: őszentsége földhöz veri magát 1000-szer. És nemcsak napi 1 szeánsz ez, hanem 2X is, délelőtt meg délután. KEK. Rendkívül értelmes sorozat. Meg a karakterek is azok.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Berszark ep7.

Új epizód a szezon legjobb comedy animéjéből! Próbáltam valami összegzőt összekaparni, de az a baj, hogy ezt egyszerűen képtelen vagyok viszaadni, LÁTNI KELL! Azért megpróbálom pár mondatban: azzal indítunk, hogy az örömlányok sártába tucatszám hozzák az ékszereket meg egyéb értékes cuccokat a menekültek, hogy kifejezzék hódolatukat az új sötét úrnőnek. Gyöngyök, gyűrűk, hasonlók. Egy menekülttáborban, árgólszakadt éhezőktől. KEK. Ezen megy a siránkozás, jajjlefogunkbukni, majd jól kikínoznak minket is az inkvizítorok. Olyan mintha az inkvizíciós torony lábánál lévő táborban MINDENKI a kecskeszektához tartozna, csak akkor miért pont ott táboroznak? Kevés az izgalom a háborús kváziközépkorban, kell egy kis extra adrenalin? Mondjuk ilyesmin felesleges leakadni, a lényeg hogy Gecc és két kretén sidekickje megérkezik a táborba, jól bele is kötnek Farnese-ék menchmenjeibe, akik az egyik csajjal keménykednek éppen. Megtudják hogy Caska itt van, ám a sátorban már nem találnak senkit, ugyanis a bolond kecskeszektás kiscsaj attól való félelmében, hogy lebuknak az ékszerek miatt, visszavitte Caskát a szekta rejtekhelyére.

Innen indul a móka, a szokásos 1-2 túltolt jelenet helyett 10 perc sírvaröhögős freakshow következik, az attrakció főszereplői: Pöcök és Sodró! Ők kapták a feladatot hogy derítsék fel Caska hollétét, be is másztak a szekta búvóhelyére, ahol épp a bolond kiscsajt készülnek feláldozni, utána meg Caskát is. Közben a billog hívására újra démonszellemek kerülnek elő, jól megszállják a szektásokat (akik valamiért ÁLLANDÓAN pucéran mászkálnak... egy orgiánál még csak-csak megértem, de most nem volt semmi ilyesmi, valami nudiszekta lehet). Megérkeznek Farnese lovagjai is, akiknek még az epizód elején beköpték az egész bandát, úgyhogy indul a kretén pucérdémonok-Farnese Team-Sodró deathmatch, ami leírhatatlan, az egész 2. felét linkelnem kéne, de a két fenti képpel talán sikerült átadnom valamit a dolog hangulatából (Pakku arczkifejezését az enyémmel is be lehet helyettesíteni) - de előtte a DebilDuó még ellő egy olyan irgalmatlanul fárasztóan szar japán szóviccet, amitől egész egyszerűen szétrohadt az agyam. A végére Zsiger is érkezik, pont amikor a kecskedémon meg akarná kígyózni Caskát (azok a kőkemény Gary Stu belépők MINDEN EGYES ALKALOMMAL XDDDDDDD). Jövőhéten még mindig ez a szál lesz a téma, aminek igencsak örülök, meglehetősen magas szórakoztatási faktorral bír.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Berszark EPICsode 9

Azt vettem észre egyébként, hogy minél jelentéktelenebb karakter vagy ebben a cuccban, annál valószínűbb, hogy NEM CG-t fognak használni a megvalósításodhoz. Szóval jah, én szívből örülnék, ha valami statiszta lennék ebben a cuccban, legalább nem néznék ki ilyen ótvarosan.

Újfent nehéz egyébként kiragadni egy kedvenc jelenetet a sokból, hisz volt itt minden megint, de a pálmát Gutts és Farnese beszélgetése vitték, mikor előbbi kiragadja a tömegből (a katonák pofája elől!!!!) az utóbbit, majd mindenféle ordibálások és szobortörések közepette beszélik meg a dolgokat, de a háttérben menetelő komákat valahogy ez nem zavarja, sőt Serpico külön hátra is néz, mikor Farnesét kiemeli Gutts a tömegből, de valamiért ő is szarik rá nagy ívben. xDDD Szoros második hely a kockafejű Atya és hóhérjai, angyalszárnyakkal.

Egyébként továbbra is nagyon bírom ezt a hipokrita hozzáállást a net népe részéről, már ami ezt a feldolgozást illeti. Mintha nem lenne a manga is ugyanez a szarság az összes kötelező LOLSEINEN elemmel, edgy-séggel, ostoba hangulatváltásokkal és céltalansággal. Tulképp az okádék technikai megvalósítás az egyetlen dolog, ami a sorozat számlájára írható, minden más baromság a forrásműből származik, úgyhogy jó lenne ezzel a kettős mércével óvatosan bánni.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Junchi írta:Szoros második hely a kockafejű Atya és hóhérjai, angyalszárnyakkal.
LOL ja, meg is örökítettem ezt a csoportképet, hátha valaki csak a summázások alapján követné ezt a kiváló vígjátékot. A legkeményebb ez a pofa volt, de a múltkori részben is ütött némelyik kretén, pl. a hátsó fazon ezen a képen. Kész vagyok ettől a baromságtól XDDDD
Junchi írta:Egyébként továbbra is nagyon bírom ezt a hipokrita hozzáállást a net népe részéről, már ami ezt a feldolgozást illeti.
Ezexerint nemcsak nekem tűnt fel ez a típusú mangamosdató hozzáállás. Ebből amúgy kétféle van: az első az említett "meggyalázták a forrást" c. fanRAGE, ami pont amiatt röhej, amit írsz, ez kb. szó szerint a manga, csak még az eyecandy -része is kuka. Viszont én egy csomó olyan véleménnyel találkoztam, ahol az a reakció, hogy "fasza ez a cucc, na ez az igazi Berserk, csak hát a látvány nem épp az igazi". Ergo király ez, csak csúúúnya. Mintha a külcsíny lenne a legnagyobb gond vele, és nem az, hogy ezenfelül szánalmas, nevetséges és teljesen értelmetlen... Biztos valami kognitív disszonancia íratja ezt a népekkel, nehogy be kelljen ismerni, hogy a forrás, az OMGBESTMANGÓEVER micsoda hulladék.
Titkos az OFFban valahol a közepén írta:A Berserk része viszont teljesen igaz, sőt, állítom neked, hogy a Titkos-Surci-Junchi trióból én vagyok az, aki hármunk közül a leginkább élvezi azt a cuccot, mivel én tényleg full vígjátékként nézem és jókat röhögök rajta, míg azért náluk egy kis tüske mindig ott van abból a szempontból, hogy "Basszus Miura, én régen ezt a cuccot szerettem, mit műveltél te ezzel?"
Annyira azért nem, a mangáról már kifejtettem a véleményem jópárszor, és amit mi szerettünk, ahhoz Miurának nincs túl sok köze a régi Berserk anime esetében sem, szal dettó, jómagam is kizárólag a funfaktor, Miura fricskázása és a manga-fanok vergődése miatt követem ezt a remek adaptációt. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

10. EPICséges EPICzód

Érdekes, most ezt annyira nem tudom szidalmazni, mint a korábbiakat. Persze ennek nem az az oka, hogy minőségi epizóddal ajándékoztak meg bennünket, sokkal inkább, hogy új, eddig nem látott BS most nem gyarapította a korábbi lexikoni gyűjteményt, bár a tojásember azért valahol kiemelendő. :D
Válasz küldése