Berserk 2016

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Jó is hogy feljött tegnap a másik topicban, mert annyi minden volt itt nekem a múlt héten animu+egyéb fronton, hogy majdnem kimaradt a heti Berszark, és az bizony nagy kár lett volna :D
Junchi írta:Érdekes, most ezt annyira nem tudom szidalmazni, mint a korábbiakat.
Szerintem csak kezdjük megszokni a sok baromságot. Mert az epizód hozta a szokott LOLfail színvonalat: Pecek&Sodró kiválóan oldják a hihetetlen feszültséget, a vaslovas Terminátor is újra a színen, EggShaped Apostle LOL, különösen azokkal a póklábakkal. Gecc simán lenyomja a főtisztelendő úr csicskáit, nem jelentenek neki nagyobb kihívást mint eddig bármelyik random démon vagy akármi (legalább a Dragonslayer jó nagyokat CLANG!-olt most is :D ). a nagy démonattackon szétröhögtem magam, főleg ezeken a mályvaszín plazmaszellemeken - amiket Angel Atya egyszerűen... eléget. KEK. WTF. Ezt hogy csinálja? Eleve nem is fizikai entitások, de ha lelángszórózod őket akkor simán meghalnak. Ja persze, mit is nézek épp? Így már minden világos.... Jövőhéten bossfight, mint valami videójátékban.

Ezen kívül kiemelnék még egy dolgot, mert ez még a többi hülyeségnél is jobban szemet szúrt: Luca reakciója arra, hogy először egy vascsontváz menti meg vascsontvázlovon, majd egy embernagyságú tojás tart neki kiselőadást a világ romlottságáról és a hamarosan eljövendő földi mennyországról, végül plazmadémonokkal telt barlangba kerül, amik elől szintén egy vaslovon menekülnek. Gyerekek, a csaj EGYETLEN DARAB BASZÁST NEM ADOTT, olyan nyugodt hangszínnel vette tudomásul a szitut és cseverészett a földöntúli entitásokkal, mintha nap mint nap a kliensei között lennének (mondjuk nem is olyan nagy újdonság neki a gnóm pofájú vendégei után).

Hiányozni fog ez az izé, komolyan. Lehet újra elő kéne szedni a mangát :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Na, én is eljutottam a 10. epizódig. Legutóbb valahol a felénél adtam fel, amikor Luca elfenekelte a kis szőke hajas babát (nehezen viselem, hogy ebben az egészben érintett Miyuki Sawashiro :D), de most már legyűröm azt a maradék két részt.

Egyébként a Guts még mindig nagy kedvenc nálam, sajnálom, hogy ilyen szétcsúszott történetben és világban kell kolbászolnia. :( Szerintem még ennyit sem kellene agyalnia, hanem első látásra le kéne csapnia minden CG karaktert, amelyik elé kerül, a többi meg úgyis odavész valahogy a csaták hevében.

Szerk.: Ja igen, a látvány. Szóval ez a Berserk sori tényleg vérszegény, ronda. A CGI pedig sosem volt a szívem csücske, viszont ha valaki szereti, vagy csak kísérletező kedvében van, akkor neki ajánlanám megnézésre a Sortó Písz-t. Ez egy kis animecsokor, és mind CGI.

https://youtu.be/jmGlvMOmLDo
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ep11

Ismét egy, a körülményekhez képest elviselhetőbb epizód, bár ez leginkább Mozgus Gatyának tudható be. Őt már a mangában sem tartottam olyan vészes ellenfélnek és itt sem volt rossz, bár sokat nyomott a fun-faktoron Koyama Rikiya zseniális alakítása. Ja, meg volt Zodd is! A többi a szokásos Miuraság.

Egy rész és vége, aztán elmondhatjuk, ezt is túléltük.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Azért akadt itt röhögnivaló bőven, először is arcom, amikor szemrevételezem ama szürreális jelenetet, mikor egy póklábú tojás mászik felfelé a függőleges falon, miközben alatta repkedő angyalok lángszórózzák a lilán hömpölygő plazmadémonokat :knife: A tömeg reakciói is abszolút életszerűek: a legfontosabb dolguk a szörnyattack közben, hogy futás helyett máglyán elégessenek egy ismeretlen nőt... Egyébként a comic relief szarságok mangahű átvétele is nagyot dob az adaptáción, akár hangulatrombolónak is lehetne nevezni, ha holmi dark fantasyról lenne szó, és nem egy Vigyorex-gázzal telenyomott zárt szobában érezné magát a néző a cucc megtekintése közben. Szal a mindenféle mellékszereplők kretén beszólásai egy dolog, de amikor megy a fúúúúdekomolyélethalálharcz a nagy szárnyas kőangyalszörnyeteggel, miközben lenn mindenkit élve felfal az egész völgyet elárasztó démonmassza, aztán egyszer csak ilyen pofákat nyomnak be (igen, az ott baloldalt Gecc), hát ROTFLOL. Próbáltam visszaemlékezni hány ilyen pofát láttam az Eclipse alatt, mert ez egy kvázi Második Napfogyatkozás lenne a plot szerint, de hirtelen egy sem ugrik be. És a végén azért még betették az egyik kedvencemet, a Törpapát, aki most buzogánnyal készül aprítani a biomasszát. Sok szerencsét :LOL:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

A 2017-es tavaszi szezonban jön a folytatás, szóval nem maradunk le a további jó dolgokról sem. :vigyor:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta:A 2017-es tavaszi szezonban jön a folytatás, szóval nem maradunk le a további jó dolgokról sem. :vigyor:
Megelőztél, épp ezért jöttem én is. XD Amúgy ti a szöveget hogy értelmezitek? A mostani sorozat fölött is ez a prominens gárda bábáskodott, vagy majd a tavaszin jönnek be "segítőnek", mert ők sem bírják már nézni, hogy ennyire sz...szupercsodás lett a végeredmény? XD Mondjuk ha már ezt is ők csinálták, akkor pl. megalol lenne, hogy maga Miura az executive supervisor... :lol: Mindegy, a lényeg, hogy tavaszra is meglesz a szezon vígjáték animéje. :D És akkor Junchira reflektálva:
Junchi írta:Egy rész és vége, aztán elmondhatjuk, ezt is túléltük.
Való igaz, de amint látod, ez nem egy egyszezonos menet lesz, tökös gyerekek már gyúrnak is a tavaszi "Berserk - advenced level" achievementre. :lol:

Edit: Btw, azért remélem, hogy a grafika marad. Bár a történet így is lol lesz, mivel maradunk a mangánál (a második szezonba talán már a rapist patkánytrollok is beleférnek majd, meg a trollbélből összeálló Godhand nő :D), viszont én már úgy megszoktam ezt a "fantasztikus" grafikát, hogy rossz lenne normális külsővel tovább nézni, ráadásul sok esetben ez még csak emelte a sztori amúgy is magas színvonalát... :lol:
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

És véget ért a Berserk 2016, igazából itt rögtön be is fejezhetem a mondókámat, mert máris elmondtam mindent. Szükségtelen bármit is külön kihangsúlyozni, aki hősként állta a sarat, az úgyis tudja a tutit. Kap egy szolid 2/10-et, amit javarészt a decens zenei anyagnak köszönhet.
Titkos írta:Való igaz, de amint látod, ez nem egy egyszezonos menet lesz
Ugrándoztam, amikor ezt megtudtam.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Berszark S1 FIN, micsoda retardshow volt, te jó ég! A mostani überkatartikus lezárás illett a széria színvonalához, frenetikusan kacagtató momentekkel örvendeztetve meg a rajongókat (hordós jeleneteket külön kiemelném, na meg azt hogy végül a Törpapa is megúszta).

Úgyhogy jöhet a verdikt: mindenképp kijár neki egy izmos 2(alá)/10, mégpedig a mókafaktor miatt. Bármekkora minősíthetetlen fos, egyszerűen képtelen vagyok haragudni rá, annyira jól szórakoztam rajta, közösségkovácsoló erejéről nem is beszélve :D.
Titkos írta:Való igaz, de amint látod, ez nem egy egyszezonos menet lesz, tökös gyerekek már gyúrnak is a tavaszi "Berserk - advenced level" achievementre.

Edit: Btw, azért remélem, hogy a grafika marad.
*standing ovation* Akkor a jövő tavaszi évadra már nem panaszkodhatok, elvégre 2 cucc máris adott: a Shingeki S2 mellé megvan a szezonos comedy is.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Én is csatlakozom azok közé, akik sikerrel élték túl ezt a sorozatot, és mint aki csak a '90-es évekbeli adaptáció kapcsán ismeri (és kedveli) a Berserket, elég nagyot is csalódtam benne, mert tényleg nem erre számítottam. A 3DCG, mint olyan persze adja magát mint kifogásolható pont, hiszen a végére már épp kezdett egy kissé elegem lenni abból, hogy egyrészt nagyon sok jelenetet tett hatástalanná/átláthatatlanná tett, másrészt pedig hogy egy korai HD-s játék szintjét megütő karaktermodellek még csak nem is voltak egységesek kidolgozottság szempontjából, de a sztori része a dolognak ha lehet még inkább zavart. Ami (a jelek szerint) mások számára poénforrás volt, az nekem túl sokszor inkább egy szánalommal vegyített bosszankodásként csapódott le, mert ahhoz képest, hogy viszonylag mennyire fókuszált volt a régi sorozat, és hogy mennyire érződött úgy, hogy igenis volt értelme a legtöbb jelenetnek, ahhoz mérten majdhogynem céltalannak jött le eddig a Golden Age utáni Berserk. Anno még azt gondoltam, hogy csak nekem kéne hozzászokni ehhez az új csapásirányhoz (és nem kizárt, hogy később ezt a váltást jobban csinálja a sztori), de ahogy telt az idő, egyre inkább érződött az, hogy ezt a sorozat nem fogja kiérdemelni - mert eddig tökéletesen beleesik abba a kategóriába, amikor látszólag történnek dolgok és *sötét* dolgok egyaránt, de egyszerűen alig volt érdemi súlya az egésznek, és inkább hat egy kelletlen extrának, semmint a GA tényleges folytatásának. Ez Guts-ra is vonatkozik, hiszen anno nagyon jól volt kezelve nála a "Griffith nem feltétlenül professzori szintű, de mégis kompetens és becsületes jobbkeze" szerepkör, most viszont inkább egy olyan cívódásra redukálódott az egész, ami sejteti ugyan hogy zajlanak benne nem egyszerű folyamatok, de soha sem üti meg azt a szinten amikor ez idézőjelben kézzel foghatóvá válik, és az se segített ezen, hogy mintha egy kicsit háttérbe is szorult volna annak érdekében, hogy az új szereplők több időt kapjanak a rivaldafényben. Amivel nem is lenne gond alapjáraton, mert pölö Ishidoro és Puck egymást szekálásait még viszonylag kedveltem is, de Farnesse szado vergődése, vagy Nina részre-részre mélyedő patkánysága már egy elég erős minek-kellett-ez kategória volt, miközben az évek során szupersztárrá váló Rape Horse, vagy Mozgus "Kőagy Kőpap" Atya kvázi a fénypontjai voltak ennek az újhullámos termésnek (utóbbin egyébként nagyon sokat dobott Rikiya Koyama alakítása, a fickó hibátlanul tudja a jóságos atya/eszement fanatikus kettőst hozni), szóval nem áll jól a franchise szénája ezen a téren sem. Az egyébként feltűnt, hogy mintha Miura vérgőzösebb/abberráltabb irányba vitte volna el a Berserk-et a GA után, de ebből egyrészt a CG-nek hála nem sok hatása van, másrészt Miura maga sem éppen egy poéta, szóval azt ezzel kapcsolatos monológok sem voltak hű de sziporkázóak.

Annyi jó pontot talán a sorozat számlájára tudok írni, hogy a Berserk világának mélyszegénysége és nyomora helyenként decensen át tudott jönni minden technikai malőr ellenére, de ennek ellenére sem tudom egy 4/10-nél többre tartani ezt a sorozatot. Hogy ez mennyire az adaptáció hibája, és mennyire hibádzik már maga a manga is, azt nem tudom, de már abból a szempontból is csalódás volt a sorozat, hogy egyrészt nem egy ismerősöm nagy becsben tartja a mangát, másrészt a Soulsborne (Demon's Souls, Dark Souls 1-3, Bloodborne) játékok is merítenek belőle nem keveset, és ahhoz képest még a Lovecraft-fókuszó Bloodborne is jobb Berserk volt mint ez a sorozat.


szerk: Ha valaki esetleg nem látta volna még ezt az adaptációt, akkor ez a tweet legyen példa arra, hogy miről maradt le, a sorozatba ölt erőfeszítések értelmében.
Kép Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Berszark S2 ep 1-2.

Igen, egyszerre 2 rész is érkezett nyitásként, mert a nagynevű Millepense & Linden gondolnak a kiéhezett rajongókra, ezek nem holmi WIT Studio. :P Az openingen nevettem, mert már itt előkerülnek azok a retardált gagyi trollok, de legalább ebből tudni, hogy odáig eljutunk. A klip maga újra egy generic shounen OP, alatta az ehhez illő tucat nejlonmetállal.

A látvány hozza a szokott "színvonalat", az animáció borzalmas, pl. ahogy fújja a szél a hajakat, ruhákat, vagy egyszerűen csak ahogy futnak a szereplők, vagy felemelik a kezüket, fordulnak.... >_< de ettől teljes az élmény :D Amin még nagyot röhögtem, az a Gatts-Zodd összecsapás volt, ahogy Kenshin-módra fightolnak azzal a két 50 kilós marhataglózó vasdarabbal(de legalább a Dragonslayer megint óriásiakat CLANG-olt XDDD). Viszont ehhez képest egész elviselhető a sztori többi része (kicsit csalódtam is hogy így megugrott a "minőség" :D ), talán mert ha ugyan pontosan hozza is a túltolt Miura-féle EDGE-t, nem volt telenyomva mindenféle hangulatromboló baromsággal. De nem kell attól tartani hogy ez sokáig így marad, mert az ep2. végén megérkezik Sodró, így jövő héttől már ismét fullban tolhatják a kretént Pöcökkel. Viszont az összes Caskás jelenettől a hideg rázott.

Ó és még egy: Schierke is előkerült, de csak pár mondat erejéig, na ki a seiyuu-ja? Saito Chiwa. És a Homura-féle hangszínt hozza. -__- Miért, miért kell minden szart elvállalni?!?!? Ez most rendesen fáj. Bár így legalább érthető, miért néz ki úgy ez az izé, ahogy: a múltkor Sawashiro Miyuki gázsijára ment el a lé, most meg az övére. Szerintem többet fizetnek nekik, mint amennyibe a teljes évad animációs büdzséje kerül.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Surci írta: 2017.04.08. 08:10 Ó és még egy: Schierke is előkerült, de csak pár mondat erejéig, na ki a seiyuu-ja? Saito Chiwa. És a Homura-féle hangszínt hozza. -__- Miért, miért kell minden szart elvállalni?!?!? Ez most rendesen fáj. Bár így legalább érthető, miért néz ki úgy ez az izé, ahogy: a múltkor Sawashiro Miyuki gázsijára ment el a lé, most meg az övére. Szerintem többet fizetnek nekik, mint amennyibe a teljes évad animációs büdzséje kerül.
Basszus, most töltsem le? Amúgy ki ez a Csirke, hogy ilyen hangot pazarolnak rá? :vigyor:
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Mostani Berszarkot nézi még rajtam kívül valaki?

Ep 3.

Griff is back, CG-haját rettenetesen dobálja a szörnyen animált szellő, páncéljára valóban nehéz egy pillantást is vetni - na nem azért mert felséges megjelenése, hanem mert a szörnyű plasztik csillogás vakítja el a nézőt. 1 EP alatt összeállt az új Army of the White Phoenix, a csatajeleneteken és a fight közben CG-re váltó Zodd-on bevérzett a retinám, a rendezésre nehéz jelzőket találni (ebben a részben epic, ijesztő és megható jelenetsorok voltak - persze csak papíron, a valóságban nevetséges, szánalmas és érdektelen szavakkal tudnám körülírni őket). És az se volt semmi hogy Soniát olyan profin kötözték meg a rabszolgakereskedők, hogy egyet rántott a fogával a kötésen, és már szaladt is... na nem fedezékbe, hanem Griffhez, aki körül megy a darálás, és csupán egy ellenséges hadsereggel van körülvéve... Továbbá az SD-fejek továbbra is kiválóak. Folytatás ma este, a prew szerint gagyiCG csontvázakat fogunk aprítani, és lassan érkezik a loliboszi is.

alvaro írta: 2017.04.08. 20:08 Basszus, most töltsem le? Amúgy ki ez a Csirke, hogy ilyen hangot pazarolnak rá? :vigyor:
Eszedbe ne jusson, ha csak nem akarsz kiábrándulni belőle :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Én is nézem, de tudod min szörnyülködök most? Hogy ez nem is olyan borzalmas eddig (mármint az önmaga által állított standardekhez képest). Oké-oké, ez a szakasz mangában is egész fogyasztható volt imho, szal ez is közrejátszik azért, meg mintha a CG is javult volna egy bolhányit, plusz nem érzem olyan overusednak sem, mint a korábbiban. (Más: Griffithnek soha nem fogom tudni megszokni Sakurai Takahirót, ez most már bizonyos.)

Ha maradna ez a színvonal, egy 4/10-re szerintem feltud nálam kapaszkodni.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Junchi írta: 2017.04.21. 15:46 Én is nézem, de tudod min szörnyülködök most? Hogy ez nem is olyan borzalmas eddig (mármint az önmaga által állított standardekhez képest).
Sajna nincs annyi kretén jelenet, a látványt pedig már megszoktuk, de tény hogy kevesebb a CG, és a rajzolt scénák egy fokkal szebbek kevésbé rondák. Az animáció viszont továbbra is förtelem, pláne ahogy a karakterek kilógnak a háttérből + a hajak mozgása, na attól mindig bereped a retinám. Viszont nem bánnám ha visszatérnének a gyökerekhez, mert a végén ebből csak egy ronda és szar anime lesz, nem pedig retardshow, csak olyanból bőven van enélkül is, nem ezért nézzük a sorozatot.

Mostani ep.-ben megjelentek a nyomi trollok :D és Saito Chiwa nagyon előszedte Homura hangszínét (kár erre az izére elpazarolni.)
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Annyit emlegetitek, hogy megnéztem már én is egy részt. De hogy ez a CG milyen borzalmas :drop: Mindenki úgy mozog, mint valami renderelt zombi. A tanárboszorkány volt a legriasztóbb, ahogy beszél, az maga az uncanny valley :shock: A sztoriról nem tudok nyilatkozni, vele nem találkoztam. Értelmetlen ökörködéssel igen...

Lehet, hogy máshol kell keresnem Saito Chiwa-sant.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Mostani részen (is) kifeküdtem: megy a trollgyakás, aztán a semmiből előkerül egy meglehetősen röhejes kinézetű OGRE + egy békaló-viziszörny, akik csak úgy betámadják hőseinket. De a legjobb: nyomják az 1/1-es fájtot (Gecc vs. Ogre - Serpico vs. békaló), miközben a trollok, akik eddig alig bírtak magukkal, szépen álldogálnak körülöttük. :D Komolyan, mintha valami meccset nézni mentek volna ki, épp csak a csomag szotyi hiányzott a kezükből. Pluszpont a végéért: Caskát és Farnese-t elvitték a trollok, evidens lenne hogy rohannak utánuk amint lehet. Ja de nem, még végighallgatják a köszönőmonológokat, hálaódák a falusiakkal, Schierke kiselőadása a monoteista és természeti vallások e világbéli egylényegűségéről. Ja, hogy azóta már szétmonszterrépelték, sőt akár meg is ették a két csajt? Mit számít, ráérünk, szóltak már az elején hogy főszereplők, csak nem lesz bajuk.

Btw most érezni igazán a hangulatbeli váltást: tegyük már egymás mellé az elmúlt 3 epizódot és a Golden Age feelingjét (a retek látványt leszámítva is). A mangóban is itt kapkodtam csak a fejem igazán, annyira átmentünk Tolkienbe. Na mindegy, jövő héten trollbélből összeálló Slan, alig várom :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Yess, megvolt a belekből összeálló pucér Slan, már vártam ezt a zseniális pillanatot. (Ezzel a CG-s moslékkal még lulzabb volt, mint a mangában, úgyhogy megérte a várakozást. :D)

Egyébként (további) kedvenc jelenetem a részből: "Caskáékra rátaláltak a trollok, sietnünk kell!!" - Mire Guts és csapata pókerarccal elkezdenek tovább sétálni. Eszméletlen. xD Ishidorót viszont nem akartam egy kávéskanál vízbe belefojtani ebben a részben, úgyhogy valami kis pozitívum is történt, nah.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

A fenti postból azt hittem hogy a mostanában lightosabbra vett hülyeségek érkeznek ebben a részben is, holott a fenét: viszatért a kreténshow! :D CG-BélSlan ugyan vitte az epizódot, de az ÖSSZES TÖBBI jelenet is ott volt most a toppon: tömeges pucérkodás - amikor ez előkerül ebben a cuccban, valami iszonyat szürreálisan nevetséges látványt nyújt. Pláne hogy akkor se tudnak rájuk adni egy pokrócot, amikor már beértek a faluba. Főtroll egy alaptrollal védené ki Sodró csapásait: LOL. De amin a legnagyobbat röhögtem: pucér szétrépelt csajból alien-módra kirobbanó mutánstrollbébi. XDDDDD :knife: Ez leírva pszicho-szadistán hangzik, de azzal a látvánnyal, azokkal a hangokkal, azokkal a reakciókkal előadva... kész. :D Illetve másik, rendszeresen visszatérő móka-momentum: amikor Gatts belép vmi fájtba one-man felmentőseregként, és abban a pillanatban megszólal az (az egyébként egyetlen értékelhető) EPIKKKKK zene, ami naná hogy most sem maradhatott ki.

Kiváló epizód volt, végre az elvárt színvonalat hozta a széria.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Úgy néz ki, a héten nem kapjuk meg az adagunkat, hanem csak egy recapot nyomtak helyette. Vagy fél perc erejéig meg is állt a szívem és olyasmi elkeseredettség és bánat lett úrrá rajtam, mint még soha egész életemben. A kegyetlenség csúcsa. :(

Most azt hiszitek, ez itt fent mind irónia, holott ez pont a kőkemény valóság. Így még egy héttel tovább tart a szenvedés.
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Én közben múlt vasárnap hirtelen felindulásból bepótoltam az első évadot. Eredetileg nem is terveztem, mert eleget hallottam róla tőletek, de aztán mégsem akartam látatlanban lehordani, ugyanis haveroknak promóztam a '97-es sorozatot, de óva intettem őket az újtól, hogy az mekkora fos és kérdezték, hogy miért, én meg nem is nagyon tudtam válaszolni rá. Így gondoltam bele lesek, valamilyen szinten úgyis bennem volt a kíváncsiság, hogy mit művelt Miura a mangájával.

Számomra meglepően jól indult egyébként, persze a régi sorozat minőségének még a közelébe sem ért, de úgy voltam vele, talán nem lesz vele akkora baj. Persze volt már ekkorra is pár szemöldökhúzós jelenet, Puck karakterét nem tudtam hova tenni, a Dragonslayernek serpenyőhangja van, stb., azt hiszem nem kell részleteznem senkinek, de a 2. rész végénél még úgy gondoltam, hogy ocsmány grafika ide vagy oda, nem lesz nagy szenvedés végignézni ezt a 12 részt, ha tartja ezt a szintet. Nem sokat kellett azonban várni, jött a 3. epizód és minden lelkesedésem szertefoszlott, bár számítottam rá, hogy shit's gonna hit the fan real fast, nem hiába pontozta mindenki ilyen alacsonyan, de mégis erős váltás volt az a rész, a rape-face lóval és kutyapostollal. Kedvem támadt az egészet otthagyni a francba, de közben még kíváncsibb lettem, hogy hová lehet ezt fokozni? Meg is kaptam azt, amire vágytam, ugyanis minden epizódra jutott bőven a lulzból és azt kell mondanom, igazán szórakoztató volt, tökéletes Mayoiga utánpótlás. Bár az utolsó két részre én már elvesztettem a türelmem és azok már szórakoztatóak sem voltak, látszik nem maratonban kellett volna végignézni. A tepsifejű Mozgustól már rosszul voltam, Ninát pedig legszívesebben lassú nyárson pörköltem volna meg Junchi módra, messze az egyik legirritálóbb karakter, akivel valaha találkoztam. Még annyit fűznék hozzá, hogy én minden szarságot eltűrök, mert én már ezt a sorozatot nem asszociálom a régivel, de Guts degradálását volt a legrosszabb nézni. :(

Az arttal, animációval kapcsolatban csak annyit, hogy 1, bárcsak ez lenne a legnagyobb hibája a sorozatnak, de sajnos nem, ez a történet gyönyörű, 11/10-es látványorgiával sem érne többet egy 4-esnél, 2, nekem tisztára a Kis Vuk ugrott be, főleg ez az interjú. Valahogy így tudom elképzelni a Berszark készítőit is: "Teljes egészében ez ma a korszerű animációs technika, ma már csak ilyen filmeket csinálnak, nem nagyon van már 2D." :lol:
Pozitívum a zene, teljesen rendben volt, nincs annyira zseniális, mint a '97-esé, de azért örülök, hogy Hirasawa Susumu is írt hozzá 1-2 számot.

Összességében azt kell mondanom, kihagyhatatlan élmény volt ez a Berserk 2016, ezek után muszáj lesz bekapcsolódnom a 2017-es sorozatba is, főleg úgy, hogy több helyen látom, ahogy a nagy fanok shippelik ezt a Csirkét Guts-al, Cascát meg már temetik, hogy sosem lesz meggyógyítva. 2/10
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Junchi írta: 2017.06.02. 18:20 Úgy néz ki, a héten nem kapjuk meg az adagunkat, hanem csak egy recapot nyomtak helyette. Vagy fél perc erejéig meg is állt a szívem és olyasmi elkeseredettség és bánat lett úrrá rajtam, mint még soha egész életemben. A kegyetlenség csúcsa. :(
Ne is mondd, múlthéten pont jó szar péntekem volt, mondom legalább a heti Berszark majd feldobja az estét - erre recap -__- . Most komolyan, még ezzel a "minőséggel" se tudják tartani a határidőt? Mi lenne ha rendes animét kéne csinálniuk?

A heti ep a szokásos gagyifájt, de azok a bogárszörnyek kellően nevetségesek voltak, valamint az elefánt-és krokodilemberen is hangosan felröhögtem :D Jövő héten valami random tengeriszörny legyakása lesz terítéken (vagy egy újabb recap XD), ha jól emléxem a mangóra. Nemtom a Griff vs. Ganiskha belefér-e még.

Ákosnak gratulálok, remélem felejthetetlen élményekkel gazdagodtál. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Szokásos herp-derp epizód, a gumi-krokodilenberek gyakása félelmetesen debil látványt szolgáltatott, de ennél még szörnyűbbre sikerült az a Csirke-Gecc tengerparti jelenet, ahol loli-csan mély lelki pillanatokat él át onyíí-sannal + hozzá még Ivalera kommentárja... XDDDDD Igazi Berszark-feeling. De ami még ennél is rémesebb volt, az a szokásosnál is retardáltabb pofa amit Caskának rajzoltak ebben a jelenetben. >_< Ha van pillanat, amikor igazán utálom ezt az izét, azok az ilyen jelenetek. Nem elég hogy már Miura bányamélységbe degradálta, de még "holtában" is ilyenekkel rugdalják szegényt... De nem is értem mit mérgelődök ezen, hisz ez nem Berserk - az egy másik anime.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Egy rész és vége, most már kibírjuk, bár nekem szerintem ennyi volt ez a Berszarkosdi, ezen a ponton már inkább csak egy irritáló foskupac az egész, semmint ironikus MESTERMŰ a lulz jegyében.

Ganishkára még kíváncsi lettem volna, mert az a szegmens a mangában is egész rendben volt, de most igazából mire számítsak? Úgyis ugyanez a bullshit lenne, mint az eddigiek, szal kicsit úgy érzem, mostanra eleget kacagtam ezen a fantasztikus sorozaton.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Surci »

Akkor magányos leszek itt a topicban az S3 idején T_T Mert én nem tervezem feladni ezt a szarságot, függetlenül attól hogy az első évad mókafaktorától eléggé elmarad. Még mindig kellően elszórakozom a retedék CG-n, az értelmetlen és filleres sztorin, az idétlen dialógokon, a (nemlétező) hangulatot folyton agyonvágó kretén SD-jeleneteken + a minősíthetetlen directingen, na meg azon a szánalmas erőlködésen, hogy ezt a fost dark fantasyként próbálják tálalni. :D

Ganishka, Falconia manifsztációja meg a többi egyébként dettó ugyanaz az értelmetlen baromság a mangóban is, max artra és feelingre nem volt olyan nevetséges mint a trollos vagy mézeskalácsemberes részek, de olyan nagyon nincs mit degradálni rajtuk (a látványt leszámítva). Talán ezért is "jön be" annyira ez a széria, mert pontosan visszaadja a manga After Eclipse részeinek lényegét: az értelmetlenséget és feleslegességet.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk 2016

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Na, véget ért a csodálatos Berszark 2017 is, verdiktre legyen elég annyi, hogy ugyanaz a közel minősíthetetlen szemét, mint a 2016-os pajtása is volt (ergo 2/10), ráadásul hiába javult mikroszkopikusan a grafika az elején, ha a cucc második felére még az elődöt is alulmúlta (ami azért elég nehéz volt, de ez a sorozat bebizonyította, hogy önmagát is képes bármikor alulprezentálni).

Végül álljon itt egy elmélkedés, középpontban a fanboykák két csoportjával, akiket valahogy képtelen vagyok megérteni, már-már kognitív disszonanciát okoz nálam a létezésük:
Az első brigád az önjelölt védelmezők csapata, akik vannak olyan elvetemültek, hogy még ezt a sorozatot is képesek bevédeni, unironikusan tetszik nekik. Ergo nekik mindegy, mit kapnak, csak legyen ott mögötte, hogy "Berserk".
A másik társaság pedig azok, akik nem csak az ocsmány megjelenítésre fújnak, hanem a sztorin és az események alakulásán keresztül mindenre, miközben a mangát a kedvencüknek mondják... szal... ezt most így hogy? Cseppet sem hipokrita viselkedés isteníteni és lehurrogni végeredményben ugyanazt, szal nem kell itt nagyon túldramatizálni semmit, legyünk csak őszinték: a vizuális különbségeket leszámítva ugyanaz a bullshit a manga is, mint az anime.
Válasz küldése