45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.01.28. 04:51

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Erre álmomból felkeltve is az a válaszom, hogy Onani Master Kurosawa. Pláne manapság, amikor mindenféle random LN-ből animét csinálnak, illetve a legtöbb cucc általában valami slice of life, szinte adná magát, hogy valamelyik stúdió ezt a gyöngyszemet is felfedezze magának. Na persze nem olyan förmedvény feldolgozásra gondolok, mint ahogyan pl. az Aku no Hanával bántak el (jó, ott a forrásművet is lehetne éppen ekézni, de amit az animében műveltek vele, azt akkor sem érdemelte meg... XD), hanem valami normális/decens adaptálásra. Úgyis a sztori/karakterek a cucc lényege, nem kell ide semmiféle vizuális nyomulás, vagy álművészkedés. Max annyit változtatnék az eredetin, hogy mivel a manga rajzolása azért erősen "doujinos" (értsd: nem volt épp egy Miura Kentaro a mangaka rajztehetség szempontjából XD), azt egy picit feljavítanám, de nem valami totális átdizájnolásra gondolok, egyszerűen csak egy olyasmi "ráncfelvarrás" kéne neki, amilyet pl. a Shingeki is kapott animében látványügyileg és mehetne is egyből a TV-be 12-26 rész közötti epizódszámmal operáló sorozatként. :D (Ja igen, újabb előny: befejezett és relatíve rövid manga, tehát ahogy pl. a Parasyte-ot, úgy ezt is egy az egyben, 1-2 animeszonon belül le lehetne tudni, nem lenne az, hogy "jajj, most három évet kell várni a második szezonra", vagy "jajj, a manga még fut, nosza, az animét nyomjuk tele fillerekkel, mert kő a píz!" stb.) Ennél jobban nem mennék bele abba, hogy miért szeretném ezt animében is látni, mert nem akarom a tényleges cuccot lespoilerezni, de tényleg nagyon tudnám díjazni a dolgot, még úgy is, hogy tudom, hogy erre kb. 1% az esély. ^^" (De egyébként itt most megint tudnék írni nem egy címet, csak tényleg a legnagyobb kedvencemet akartam ellőni, de "futottak még" kategóriában simán indítanám a Surci által itt fentebb említett Ore ga doutei-t is, vagy ha meg vegytiszta, "majdnempornó", de mégis marha szórakoztató vígjátékra vágyik az ember, akkor meg ott van pl. a Ricz által írt Oretama. :lol: )
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.01.28. 10:08

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Sokat morogtam már amiatt, hogy a Battle Angel Alita nem kapott rendes animeadaptációt, csak azt a két '90-es évek eleji OVA-t, pedig egy meglehetősen népszerű mangáról van szó. És még csak nam is valami ezeréve elfeledett darab, mert a Last Order, mist folytatás egészen 2014-ig futott, elég szép sikerrel. De az eredeti manga rendes lezárást is kapott, még azt sem lehet mondani, hogy meg kéne várni, míg a teljes sztori véget ér (de ilyesmi amúgy se szokta zavarni a stúdiókat...). Szal számomra érthetetlen - bár annak nem örülnék ha telenyomnák fanszervízzel és gagyimoe karadizájnokkal/shiny fantasy látványvilágot kapna.

Mordályos jó múltkor említette ezt, elvileg akarnak belőle valamit... Az alapötlet tetszik, a script már végig kész van, csak kéne egy stúdió :D Egy pár részes OVA-ONA-ba beleférne, bár nemtom Japánban mennyire foglalkoznak ezzel.

A Battle Royale c. trash-és popkultikon könyvből is szívesen megnéznék egy jó animét, csak ne írjanak át benne semmit, mint a gagyi fimadaptációkban (bár azok nemcsak emiatt voltak szánalmasak). Ez ráadásul hazai, szal szintén érthetetlen, miért nem csaptak le még rá. A moe karadizájnt itt is kerülni kéne...

A natsumés Nyanko-sensei-ről ugrott be, hogy Natsume Soseki: Macska vagyok (Wagahai wa neko de aru) c. könyvéből is jó lenne anime, amolyan századeleji SoL olyasmi dizájnokkal mint amik most a Rakugoban vannak. A cmszereplő olyan stílusban szokta kommentálni a napi eseményeket, mint Garfield. :D

Ill. továbbra sem értem, miért kell mindenféle gagyinger LN-VN-szemetet meg fanszervízmangákat adaptálni, amikor tele van a világ jobbnál jobb könyvekkel, így a akár a tini, akár josei-seinen vonalon is mehetne sokminden, világirodalmi klasszikusok és kortárs cuccok is. Ha már nincs saját ötlet, inkább ezeket szednék elő. Persze nem orülnék a Háború és békének moeloli kiadásban, de a Ganku pl. nagyon jó példa arra, hogy lehet a forrástól animés kereteken belül elrugaszkodni úgy, hogy a lényeg megmaradjon. A World Masterpiece Theater anno sok ilyesmit készített, csak főleg gyerekkönyvekből.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2017.01.28. 15:59-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2137
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.01.28. 10:50

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Yokohama Kaidashi Kikou, mint első számú választás. Igen, tudom, van belőle két OVA, de azok a manga után valahogy nem érdekelnek, főleg, hogy én ezt csakis sorozatban tudnám elképzelni. Meglehetne vele az Aria másik nagy riválisa a Non Non Biyo mellett, ha már iyashikei cuccok, úgyhogy HAL Film Maker? Satou Junichi? Producerek és szponzorok? Ébresztő!

A még igencsak friss élmény Takagi-san szintén ide kívánkozik, bár itt van egy olyan érzésem, hogy már csak idő kérdése és adaptálva is láthatom kedvenc tease-lexikonomat, legalábbis egyre több az erre utaló jel. :D

Aztán mondanék még ilyeneket, hogy PunPun vagy Vagabond, de ott egyszerűen az adaptálással és animálással lennének gondok. (A Vagabond túl részletes és egyedi a mozgáshoz, a PunPunt meg nem lehetne levetíteni cenzúra nélkül TV-kben...) Ellenben a Saikyou Densetsu Kurosawából bitang jó animét lehetne összehozni, csak rá kéne állítani ugyanazt a stábot, akik a Kaijit is vitték. Jelek mondjuk itt is voltak, Kurosawa pölö a Kaiji S2 openingjében feltűnő cameót kapott, csak hát a mai casual nézőknek egy ilyen animére már nem lenne igénye...

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.01.28. 11:14

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Ha most mondani kéne ilyen címeket, akkor elsősorban egy valamire való Tsukihime adaptációt neveznék meg, mellé téve egy Melty Bloodot. Mellé még VN-ek terén szívesen néznék egy Narcissu és Shan Gui filmfeldolgozást, mivel ezek olyan rövidek, hogy többre nem képesek.

LN-ből egy Spice and Wolf és Bungaku Shoujo folytatásnak örülnék a legszívesebben.

Mangából Fukigen Cinderella, hogy tegyenek igazságot vele, illetve Ruuen Rouga Nyotaika!-jából, ami szintén hasonló vonalon mozog.

Játék esetén pedig... Na ott meg vagyok lőve, mivel inkább VN-ezős vagyok. Talán egy 100% Orange Juice és 200% Mixed Juice, ha valami könnyed, kikapcsos hülyéskedés kell némi moefanszőrvízzel...
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2017.01.28. 17:45

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Csak akkor kell anime, ha az méltó, igényes adaptációja az eredeti műnek.

Először is jöjjön egy olyan manga, ami már biztosan nem kap animét: NG Life. Kusanagi Mizuho (Akatsuki no Yona) munkája, amely 2006 és 2009 között futott a Hana to Yume shoujo magazinban, 9 kötetben adták ki (angolul is megjelent). Műfaja: komédia, dráma, történelmi, romantikus, természetfeletti. Egy középiskolás fiúról szól, aki emlékszik az előző életére: gladiátor volt Pompeii városában, csinos feleséggel és egy hű baráttal. A sors fintora, hogy hű barátja és a felesége is reinkarnálódott, találkozik velük és fel is ismeri őket, csakhogy hitvese fiúként, öribarija pedig lányként született újjá, és egyikük sem emlékszik Pompeiire. A főszereplőnek szembe kell néznie a múltjával ahhoz, hogy a jelenben megtalálja a boldogságot.

A Fumetsu no Anata e nemrég indult a Weekly Shounen Magazine-ban (már hivatalos angol fordítással is elérhető To Your Eternity címen). Ooima Yoshitoki (Koe no Katachi) készíti, jelenleg kb. a 10. fejezetnél jár ez a dráma, természetfeletti műfajú manga. A helyzet az, hogy idáig engem kilóra megvett a mangaka, legszívesebben máris a kedvencek közé tenném, de még annyira az elején jár a történet, nem lehet biztosan tudni, milyen irányba tart (ha shounen helyett seinen magazinban futna, picit nyugodtabb lennék...). Animét biztosan nem kap még egy darabig, hiszen nincs még elég alapanyag, de remélem egy-két éven belül már a minőséges adaptációért izgulhatok majd.

A harmadik cím, amit szívesen megnéznék anime formátumban is a szintén nem túl régen, mintegy fél éve indult Yakusoku no Neverland Demizu Posukától és Shirai Kaiutól. Ez a Weekly Shounen Jumpban futó (hivatalos angol fordítással The Promised Neverland címen olvasható) mystery, horror, sci-fi manga engem a Death Note-ra emlékeztet már csak azért is, mert itt is minden fejben dől el. Nem olyan történetnek tűnik, amit a végtelenségig lehetne húzni, így amint befejeződik, szerintem készítenek is belőle animét. A hátránya az, hogy 12 év körüli gyerekről szól, ezért nehéz az írónak belőnie azt a szintet, ahol még nem túl okosak, ravaszak a főszereplők, de nem is túl gyerekesek.

28. nap - Kedvenc idézeted bármelyik szereplőtől

Lusta vagyok fordítani, elnézést. :drop:

Umibouzu (Gintama manga):
SPOILER
To my right ball, I said... Quit rattling around, it's so noisy. And lefty, you shut up and watch, too. My seeds were spread long ago. And they were the best ones I had. So let me fight! Let me protect my species, my family!


Natsume Takashi (Natsume Yuujinchou): We're afraid of telling the people whom we love the truth and that we feel sad.

Ancient Tree Youkai (Natsume Yuujinchou): When I was lost, you saved me. If I could, I would take you with me. I told myself, knowing it was impossible, that I would love to see the beautiful mountains, the beautiful valleys, together with you. What do humans call this feeling?

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1517
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.01.28. 19:45

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Alive - Saishuu Shinkateki Shounen: A mangás topicban és az előző kihívás alkalmával eleget nyáladzottam róla, szóval most rövidre fogom. Befejezett történet, 50-52 részben pedig végig is lehetne vinni az egészet. Ha már a Noragami kapott animét, a Bones igazán rácuppanhatna erre is. Sajnos pont a befejezettsége miatt nem hiszem, hogy valaha is sor fog kerülni az adaptációra. Illetve az írója sajnos meghalt, egy újabb ok, amiért valószínűleg sosem lesz belőle anime.

Vinland Saga: Ezzel kicsit csalok, mert eddig az első pár fejezetet olvastam el, meg egy kicsit belenéztem a későbbiekbe. De OMG, vikingek! Tök jó anime lehetne belőle, csak valami normális stúdió keze közé kéne kerülnie. Bár a naturálisabb tartalom miatt lehet nem is engednék tv-be, vagy kizárólag a fél képernyőt eltakaró cenzúrával.

Tales of Xillia: Úgyis divat lett Tales of cuccokat anime formába önteni, ez is tök jó lenne. Történik pluszban annyi minden, hogy a játékélmény nélkül se unjon rá az ember 2 epizód után.

All You Need is Kill: Ha már van Tomkrúzos Hollywoodi film belőle Holnap határa címmel, simán jöhetne az anime. Manga adaptációt is kapott, amit eleve könnyebb mozgóképre átvinni, szóval csodálkozom, hogy eddig még nem harapott rá senki. Sorozatként könnyen unalmas lehetne, viszont létezik olyan, hogy movie.
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.01.28. 22:42

28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Meg to Seron és Hitotsu no Tairiku light novelek, hogy teljes legyen Alison és Lilia története animében is.

Nobunaga Concerto manga vége, majd ha befejeződött.

Jane Austen regények, igen. XD Szeretnék még kosztümös, romantikus animét nézni (az egyszem Emma nem elég)!! Nah jó, a Bűszkeség és balítélet bőven megtenné, a többi unalmasabb. XD

Ennyi most elég is ide.

Btw, a Steins;Nulla vajon jön idén? Mondjuk meglennék nélküle... Inkább néznék még egy ajándék ovát, amiben pl. Max Chris már Rinnek becézi az emberét!!XDXD (Jó, tudom, menjek doujinshit keresni...XD)

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1023
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.01.28. 23:56

25. Nap Kedvenc/legutáltabb műfaj

Mielőtt totál szétesnék.

Kedvencek:
Romantika, slice of life, dráma és josei: Ja érzelmek jó sok lehetőleg egyszerre.
Seinen, töri, sci-fi, cyberpunk, nyomozás: Szeretem ha elgondolkodtat és gondolkodni kell rajta. Az plusz pont ha már annyi utalás van benne, hogy folyamatosan a wiki-t kell használni nézése közben.

Utált:
Horror és thriller: Sok vér pfuj.

Amúgy azt, hogy sikerült összehoznom, hogy miközben a MAL Graph szerint a kedvenc műfaj listámon az adventure a 4. helyen áll addig az action a 36. a 40-es listán?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.01.29. 08:33

29. Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

Ami miatt nekem nem jöttek be a Bud Spencer filmek húsvér kiadásban (légyszi most ne legyen ebből "térítő háború", esetleg offtopicban kifejthetem, hogy mi nem tetszett bennük, ha valamelyik hardcore Bud-fan követeli a magyarázatot), pont amiatt gondolom, hogy animációs formában simán működhetne a dolog. Lehetne az egészből valami Lupin III-szerű, komolytalanabb fajtából való akció/kalandfilm (akár úgy, mint az eredetiek, hogy több különálló mozi, csak esetleg itt a karakterek ugyanazok lennének, akár TV sorozatként), aminél az összes olyan elem mindjárt szórakoztatóbb/tolerálhatóbb lenne, ami számomra élőszereplős formában gagyin hatott (csak a pofont hallod és repül ki a pasas az ablakon, melegbárból szabadult kalózok, olasz maffiavezér, aki agyilag egy 10 éves gyerek szintjén áll, stb.).
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2137
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.01.29. 08:36

29. Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

A León, a profi overall az egyik kedvenc filmem és mind a mai napig eltudnám képzelni animében, ugyanis imho működne. Nagyon is. Miért?
1) A főszereplő egy profi bérgyilkos oyaji, amolyan magányos róka pluszban. (És még a napszemüvege is kúl.)
2) A társa, aki hozzácsapódik, egy loli. (Aki igyekszik ellesni e csodás szakma csínját-bínját.)
3) A loli egyszerre az apát és a szeretőjét látja az oyajiban (persze ez nem fanservice, hanem hardcore pszichológia, amit az animében is megtartanék for obvious reasons).
4) Van benne akció, pisztolyok és egyéb csúzlik, robbanás, 1vsAll felállás, mindenből épp annyi, amennyi kell.
5) A "főgonosz" egy túljátszott pszichopata állat.

Nyilván Luc Besson zsenijét azért így sem lehetne pótolni, viszont azt a fószert, aki a Gungrave-et is dirigálta, simán ráállítanám erre a projektre, de szerintem a Noir vagy a Requiem for the Phantom rendezői is tudnának vele mit kezdeni (több-kevesebb sikerrel).

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 273
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2017.01.29. 13:14

28. nap - Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

Yotsubato! - Baromi vicces, gyermeknevelős SoL, szerintem nagy közönségkedvenc lenne a Barakamonhoz hasonlóan, ráadásul most trendi a téma (Amaama to Inazuma, Udon no Kuni no Kiniro Kemari tavaly), úgyhogy ideje lenne képernyőre vinni.

All You Need is Kill - Én is szívesen megnéznék egy anime múvit belőle. A manga a polcomon van, még nem olvastam el, mert még viszonylag friss a memóriám a filmről, viszont Obata Takeshi karakterdesign-ja rulz.

Plusz nem olvastam egyiket sem, de szerintem egy Urasawa Naoki adaptáció jól jönne az animevilágnak... 20th Century Boys, Pluto, Billy Bat, mindhárom befejezett, azaz lehetne egy teljes, kerek animét készíteni belőlük. Madhouse??? Ébresztő!

Nemjapán alapanyagból... Harry Potter. Amióta láttam ezt a rajzot, azóta vágyom rá. XD

29. nap - Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

A Kill Bill-t szívesen megnézném teljes egészében azzal az animációval, amit a Production I.G. csinált az első filmben. Ütne.

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2017.01.29. 13:33

29. Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

Mi kell a nőnek?/What Women Want. Azért működne, mert ahogy azt tulokos is kifejtette egy másik topicban, az animékben jellemzően rengeteg a belső monológ, a filmben pedig egy férfi egy áramütés következtében hallja a nők gondolatait. Bár az animés verzió biztosan egy középiskolában játszódna, és a főszereplő srác háremet építene a képességével... :knife:

A Stardustot is el tudnám képzelni animeként.

29. nap - Egy anime, amit szeretnél, hogy létezne/valóságban is megtörténne/megtörtént volna

Nem lenne rossz a Dennou Coil a technológiai fejlettség miatt. A Yuri!!! on ICE-nak leginkább a toleranciáját hiányolom a valóságból (irl egy ilyen jelenet után nem feltétlenül az ujjongástól lenne hangos a lelátó...).

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.01.29. 13:52

29. nap - Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

Mi kell a nőnek? és Kill Bill mellé +1. De még talán a V mint vérbosszút is el tudom képzelni.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.01.29. 15:33

29. nap: Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

Nehéz kérdés ez nekem... A Végtelen történetet már ellőttem tegnap a másik topicban, de az könyv, az a förtelmes film nem is létezik... NEMLÉTEZIK!!4

Nem tudom... Talán a Kipurcant a bébicsősz, anyunak egy szót se :D c. egyikkedvenc vígjátékból megnéznék egy animét, jó kis coming-of-age + comedy lehetne belőle, csak nemtom mennyire működne japán környezetben, vagy animében mennyire lehetne autentikusan átadni az amerikai környezetet.

Gondolkodtam még valami akciófilmen, talán az Equilibrium jó lenne mert disztrópia, a pisztoly-harcművészet is látványos. Uro kicsit átírhatná a forgatókönyvet (PP-s tapasztalatok), de nem kellenek bele lolik, max a főszereplő társa lehetne nő (de nem kell nagycsöcs se!), hogy ne csak a fujoshi-pandering menjen :D Vagy sci-fiből talán a Gömb.

Az a gond hogy a legtöbbet tudom elképzelni máshogy, mint ahogy eleve láttam, és sok kedvencemből nem is lehetne jó anime, szal egy Jurassic Park vagy Alien max gagyi lenne, nem király, ilyenek hogy Tőzsdecápák vagy Wall Street farkasa eleve esélytelen...

De még beugrott egy: Hivatali patkányok. Egy megcsömörlött 30 körüli fazon, aki utálja az irodista excelbányászat-szerű monoton programozói melóját, a főnökét és az egész munkahelyét, és a pszichoterapeutájánál történt hipnózisos "baleset" után látványosan nem érdekli tovább az egész: nem megy be dolgozni, semmibe veszi a főnökét, helyette csajozik. Majd két kollégájával eldöntik, hogy bosszút állnak a vállalaton: szabotálják a munkát, lehúzzák a céget pénzzel, satöbbi. Kiváló seinen lenne belőle :D

+1 a Leon, a profira, ez jó jelölés volt!
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1517
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.01.29. 19:24

29. nap: Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

Amikor meglettek a kihívás kérdései, kicsit bosszankodtam, hogy ilyen hátra került ez a téma. Most meg erősen kellett gondolkoznom, mert eljött a válasz napja és nem igazán tudtam elképzelni, mit írjak.

Ha már Luc Besson filmjei szóba kerültek, nekem az Ötödik elem jutott eszembe, jó kis akció, sci-fi keverék sülhetne ki belőle, de inkább movie kategóriában, mint sorozatként. Az animékre jellemző módon a két főszereplő 14-15 éves tini lenni, de akkor is megnézném. :D

Hatalmas +1 a Stardustra, ritka az igazán jó fantasy, felnőtt mese és ez a film/könyv tökéletes példája a kategóriának. Itt még a korhatárral sem lenne gond, mert a filmben sem vitték túlzásba. Plusz cuki a romantika a két főszereplő között, a japánoknak bejönne. ^^

Mivel ez konkrétan a mecha animéket vette alapul, a Pacific Rim tökéletes válasz erre a kérdésre. XD

Aztán a Hanna (direkt nem írom ki az ostoba magyar cím kiegészítést) szintén működhetne animeként, hiszen kicsit emlékeztetett a Gunslinger Girl-re.

Seinen és komolyabb dráma kategóriában szívesen látnám a Holt költők társaságát. Érdekes témákat feszeget és az ilyen szintű elnyomás Japánban sem ismeretlen. Gondolok itt az "Akkor is az leszel, amit én mondtam, fiam!" hozzáállásra.
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.01.29. 21:47

29. nap: Élőszereplős nemjapán! film, ami szerinted működne animében (is)

LOL, nemtom, nálam bármilyen működhet, ha eleve tetszik a cucc és igényesen rakják össze animében is, ugyanakkor egyikre sem lennék most így különösebben kíváncsi. Azért nyomozós baromságok jöhetnének még animében, mint pl. Szigorúan piszkos ügyek (és nem a Tégla..) vagy Hetedik. Többet most nem erőlködöm.

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1023
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.01.29. 21:52

26. nap - Anime/manga, amit eleinte bírtál, de egy ideje már rá sem tudsz nézni, annyira szétbarmolták?

Bár tudom, hogy már a manga is véget ért meg az anime is, de mivel még nem végeztem ki így ide írom a Bleacht. Amikor behozta az Animax nekem hihetetlenül bejött a cucc. Tetszetős volt az alap felállás, mind az első, második és harmadik sorban lévő karakterek is jók voltak. Gin, Rangiku meg Kenpachi már az első körben favorittá váltak nálam. Sőt még a mangáját is elkezdtem olvasni (ez volt negyedik mangám), szóval nagyon rendben volt a sorozat. De ahogy telt az idő a sorozat egyre butábban kezdet el viselkedni. A sok jó karaktert alig használták/használják fel bármire is. Személyes "kedvencem" az első movie amiben Byakuyanak annyi volt a szerepe, hogy annyit mondjon: bankai. Minden esetre úgy jutottam el "Ichigo haláláig", hogy gyakorlatilag fél szemmel valamilyen Bajnokok Ligája meccset néztem alatta.

Mangára mondanám a Nana-t, de még hátra van két kötet és bízok benne, hogy hátha...
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.01.30. 01:28

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

Hát ez jó kérdés, mert mihez képest kevés? :drop: Ide mehetne akkor a Kyousougiga, a Doraemon: Obaa-chan no Omoide, a Doraemon: The Day When I Was Born, Natsu-iro no Sunadokei... Mert ma elég sokan visszakoznak valami miatt, mondván, hogy "régi az nekem", meg emiatt "nem tetszik a grafikája", vagy csak "nem tudom mire vélni". Most mindegy mi, lehet az a Pictures At An Exhibition, vagy mondjuk a The Cockpit... De mondjuk, ami még tetszett és jól megidézte a régi mechák hangulatát a modern, szinte fotórealisztikus CGI keretein belül, az a Wakusei Daikaiju Negadon volt.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.01.30. 09:45

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

Ide is az Urusei Yatsura-t írnám, az ötödik mozifilmjét felhoztam már párszor, de ide igazából a teljes franchise nyugodtan beírható, TV sorozatostól, mangástól, mindenestül. Most elsősorban nem is a magyar fandomra gondolok (nem néznek ezek semmi jót, JoJo, Dirty Pair, stb... :lol: ), hanem világszinten is eléggé el van felejtve a cucc. Talán Japánon, meg az olaszokon kívül nem is nagyon tudok más országról, ahol kifejezetten kultuszanime lett volna. Persze erre nyilván egyrészt a kora is rányomja a bélyeget, másrészt viszont ez sem mentség mindenre, mert a nem sokkal utána jövő Ranmának azért pl. már jóval nagyobb volt a fantábora és jellemzően a mai napig tudják az emberek, hogy micsoda, mint ahogy pl. a Hokuto no Ken is eléggé ismert a mai napig, hogy az "elitista kedvenc" LOGH-ot már ne is említsem, stb... Szóval azt hinné az ember, hogy vagy kultstátusza, vagy Rumiko időközben nyugaton is felfutó szekere miatt előbb-utóbb erre is fel kellene figyelni az embereknek, de ez nem akar beigazolódni. Pedig a VIZ Comic (kvázi az amcsik "az összes Rumiko cuccra automatikus licenszjogunk van" kiadója XD) ezzel is próbálkozott anno, kétszer is kiadták, de sajnos mindkét kiadás veszteséges volt üzletileg (pedig azért Amerikában nem kevés anime/manga fan él...), ezért úgy az első 4-5 kötet után mindkettő befuccsolt. :?

Az animét mintha már végig kiadták volna DVD-n (bár erre a nagyesküt most nem tenném le...), illetve illegális subfronton is eléggé érződik a cucc ismeretlensége, konkrétan én egyetlen olyan csapatról tudok, akik normálisan végigvitték (ők a Last Resort Encodes, az az LRE és ahogy nézem, MAL-on is kb. csak őket említik ennél a cuccnál, a többi mind ilyen olasz, német, brazil, stb. subbercsapat...) és ugyanez igaz a mangára, amit annyira nem fordított senki, hogy külön fancsapat szerveződött anno kizárólag azért, hogy az UY mangát végigvigyék és az sem volt semmi, hogy a letöltős mangák korában az ilyen Mangafoxot és hasonlókat jóval megelőzve egy online olvasós honlapot is összeraktak a "szent cél" érdekében. :D A "vicc" az, hogy azóta sem nagyon foglalkoznak vele az emberek, szóval múltkor kíváncsiságból pont felnéztem már, hogy pl. Mangafoxon egyáltalán fent van-e a sorozat és igen, fent van, de egyből felismertem, hogy ez bizony tökre ugyanaz a szken, meg betűtípus, meg minden, amit ez az említett fancsapat csinált lassan úgy 15 éve. XD (Nem mintha ezzel bármi különösebb gond lenne, de pl. valami nagyobb szkenre azóta kicserélhették volna, mert ma már kissé ciki, hogy ez a legnagyobb felbontása 1-1 mangaoldalnak. Pláne úgy, hogy Japánban nem győzik rendszeresen újra kiadni a cuccot, nem hiszem, hogy ne lenne raw, amiből dolgozhatnának...)

Illetve még azért is érthetetlen számomra ennek a cuccnak a mellőzöttsége, mert gyakorlatilag a felszínen ugyanaz a "háremanime", amit manapság nagykanállal zabál (sőt, mit zabál, követel) a mai pórnép plebsz nézőközönség (hehe, a post végére azért csak átmentem én is elitista fanboyba XD), szal lehet most nagyon magamból indulok ki, de pl. amikor én anno megláttam, hogy az UY-ben így néz ki a női főszereplő, hát mondjuk úgy, hogy hirtelen egyből előlépett a sorozat a prioritási listámon, mint megnézendő anime. :lol: Persze tény, hogy ez valamilyen szinten "trükk" is, hiszen nincsenek benne a ma divatos meztelenkedős jelenetek, csöcsreesős poénok, stb., igazából még az enyhébb "beetetős részek" (mint pl. itt a bal alsó képkockán) is eltűnnek elég hamar, de elvileg addigra már meg kéne szeretned a karaktereket/poénokat olyan szinten, hogy ez halál ne érdekeljen. XD

Úgyhogy na, kár, hogy ennyire nem ismeri a kutya sem, de én azért a VIZ helyében a mangának még adnék egy utolsó esélyt és a "három a magyar igazság" szellemében harmadjára is kiadnám. :D
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2137
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.01.30. 14:18

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

"Noname" cuccból nem is keveset láttam eddig, köztük akadnak szép számmal olyanok, amik nem feltétlenül azért kerültek rekord idő alatt ignore-ra, mert alapból olyan rosszak voltak, hanem mert... mittomén, nem volt elég jó reklámjuk, alapból nagyon rétegcuccok, stuff.

Közülük ki is emelném mindjárt a három artsy Toei animét (Mononoke, Kuuchuu Buranko és Kyousougiga), amik együttesen érik el azt, hogy ezt a stúdiót mégse tartsam számon a legrosszabbak között. Mindhárom egy nagyon egyedi élmény, és nem csak a vizuális megvalósításaik okán, de úgy egyébként is hiánypótló darabok az animék között, szóval, ha legközelebb készít valami noob ilyen "5-10-20-x anime, amit szívesen ajánlanék azoknak, akik szerint az animay nem gyerekeknek való", akkor inkább ezekkel indítsa a sort az Elfen Lied/Tokyo Ghoul/Another/*insert "valamelyik hasonló kaliberű hulladék cím" here* helyett.

Na, de a napi kérdés egy tényleges kedvenc megnevezésére vonatkozik, úgyhogy legyen az Akage no Anne. A '70-es évek vége amúgy is egy kánaán, ha kiváló animékről van szó (BeruBara, Ie Naki Ko, Takarajima, Mirai Shounen Conan, stb.), de ez a cucc mind közül az egyik kedvencem. Az Anne Zöldoromból egyetlen feldolgozása sem volt még ennyire megmosolyogtató, élettel teli, lélekemelő és színvonalas, amit a főhősnő sokszor erősen túljátszott seiyuu-jának sem sikerült elrontania, ahogy a környezet és a hátterek sem néztek még ki ilyen csodálatosan egyik animében sem.

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2017.01.30. 15:26

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

Anno a tévében néztem a Gallery Fake-et, ami nagyon tetszett, de a MAL és az AA szerint nem túl népszerű. Még kevesebben látták a 11-nin Iru!-t (They Were Eleven), pedig egész érdekes film 1986-ból.

30. nap - Egy anime, amit szeretnél, hogy sose érjen/ért volna véget

Nincs ilyen. Még a JoJo's Bizarre Adventure sem működne a végtelenségig folytatva, pedig az külön-külön lezárt történetekből áll.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1517
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2017.01.30. 21:00

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

Kellemes meglepetést okozott, amikor itt többen is írták a Shinsekai Yorit, mert hazai fórumokon és IRL általában az volt a reakció, amikor felhoztam témának, hogy "Ammegmi?" o.O Pedig szerintem eléggé reklámozták, úgyhogy nem tudom miért tűnt el ennyire a süllyesztőben.

Kedvencnek annyira nem mondanám, de azért kedvelem a 3x3 eyes animét és mangát egyaránt. Oké, utóbbival megakadtam, a 40 kötetből még csak 30-at olvastam el. Sajnos ez a seinen is abba a hibába esett, hogy egy idő után elkezdett shounen irányba menni. Pont így 29-30. kötetnél erősödött a jelenség, szóval nem véletlenül álltam meg itt. Ettől eltekintve az eleje nagyon ütős, amit az anime is feldolgozott, azt bátran ajánlom mindenkinek. Egyébként a vérrel nem spóroltak, némi meztelenkedés szintén előfordul benne, illetve mivel OVA-ként adaptálták, ezért néhány dolog kimaradt. Amiért meg pláne úgy érzem, hogy említést érdemel, valahol úgy olvastam róla ismertetőt, hogy Pai személyiség hasadása olyan, mint az Elfen Liedben Lucynak. Az remélem nem zavar senkit, hogy ez a cucc '87-ben indult útjára, míg az EL 2002-ben! :evil: A mangáról van szó természetesen, de az anime is jóval korábbi, a '90-es években futott.
Annyit elspoilereztem magamnak, hogy nincs kerek lezárása, így már értem 2014-ben miért indult folytatása. Egyébként ez a cucc is olyan, hogy ha szóba hozom valahol, általában pislogás és erős fejvakarás a reakció. Kivéve AnimeLand-es társaságnál, Yakumo ugyanis a 3x3 eyes főszereplőjének a nevét vette fel animés névként. XD
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.01.30. 21:03

Jahhh, nézzetek többen Gallery Fake-t (nekem is revacsolni kéne).

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

Több kedvencemről is úgy vélekedem, hogy nem elég népszerűek, alig ismertek, de a mal stat alapján a legkisebb érdeklődéssel a top10-emből a Macross 7 rendelkezik. Teljesen érthető, nem is a nagy retro, nem is valami új csilivili anime, így még kisebb réteget szólít már meg. Ok, mondjuk masszívan a 90-es évek sorozata, így még sokak figyelmét felkelthetné, csak nem egy ekkora franchise 50 részes tagjaként, aminek még a címében is ott figyel egy hetes (btw egyáltalán nem folytatásos sorszámot jelöl, de kapcsolódik az idővonalba, ahogy a Macrossnál mindegyik cucc).
A fanok talán nagyobb része közt sem kedvelt, mert:
- a főhős fárasztó arc
- az ellenek gonooosz és flúgos karakterek
- a tempó önismétlő
- a sztori a szokásosan macrossos mellett még gyengébbnek is tűnhet
- a konklúzió mesés, gyerekes.
Ugyanakkor van a fandomnak egy olyan szelete is, akik szerint ez a legjobb, mert:
- mókás karakterek
- Max&Milia
- Fire Bomber számok, ahol pasi a fő énekes, a nő pedig csak vokál (ennek a Macrossnak a zenéi a kedvenceim)
- a szerelmi háromszög is két pasiból és egy csajból áll
- könnyed és menő hangulat egyszerre

Megemlítem még az Igano Kabamarut (jah, tőlem sincs semmi újXD), mint a legkevésbé ismert címet a kedveltjeim közül. Emlékszem ezt anno azért szúrtam ki malon, mert a toplista 300 valahányadik helyén 8-as átlaggal rendelkezett, ilyen régi noname cuccként, amit csak 5000 ember jelölt valamilyen formában. Érdekelt rejtőzik-e benne valami, a borítókép alapján nagy szarságnak tűnt, de csak 24 részes, így adtam neki esélyt. Végigörömködtem. Remek retro és vígjáték élmény, a karakterei ritkahülyék, de a szórakoztató, szeretni való fajtából. Kabamaru akció shounenként, romantikus shoujóként, ninja cuccként, paródiaként, és school comedyként is megállja a helyét!

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.01.30. 22:36

30. Kedvenc anime, ami alig ismert/kevesen látták?

Na ez megint nehéz, mert kérdés, hogy mihez képest alig ismert? Nézegettem a MAL-omat, hogy van-e rajta valami nagyon elfeledett gyöngyszem, de nem igazán leltem ilyesmit (lehet nem retrózok eleget? Majd pótolom :D ). Viszont amin mindig le tudok akadni, az a Dennou Coil és a Yuuni Kokki nézettségi statjai - főleg AA-n, valami 350 fő összesen mindkettőnél. MAL-on relatíve nem tűnik kevésnek, de belegondolva, hogy mennyire minőségi animék, ráadásul egyáltalán nem rétegcuccok, és nem is túl régiek, érthetetlen számomra ez a relatív mellőzöttség is.

Mondjuk látszik hogy telik az idő az egyes sorozatok felett, mert amikor ezek relatíve újnak vagy szezonosnak számítottak, mindenki ismerte őket - csak a fandom volt a jelenlegi 1/50-ede, aztán ahogy jöttek az újabb és újabb évadok, ezek valahogy elfelejtődtek, a mostani újhullámosokhoz meg már nem is nagyon jutnak el.

Mangából magyar fandomon belül nagy sirámom a Battle Angel Alita jelenlegi mellőzöttsége. 10-12 éve kultcím volt itthon és mindenki ismerte, most meg nem találok embert aki olvasta volna.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1023
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.01.30. 23:08

27. nap - Anime/manga, ami a felütés alapján bénának tűnt, de aztán X epizód/chapter múlva beindult és teljesen ráfüggtél

Elsőként mondom a Trigunt amivel kábé ugyan úgy voltam mint Titkos, szóval nem fejtegetném.

Aztán volt egy olyanom, hogy Kaleido Star. Béna kis lányos sztorinak tűnt, de tartogatott egy-két számomra meglepő és érdekes fordulatot így azért már sokkal jobban érdekelt a sorozat.

De azt hiszem a Narutot is ide kell sorolnom. Eleinte elég sok előítéletem volt vele kapcsolatosan. Sasuke, Naruto, Kakashi meg Sakura rém idegesítőek voltak. De aztán szépen lassan megismertem a világot, valamint egy-két karaktert is és a többi már történelem.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Válasz küldése