Én közben múlt vasárnap hirtelen felindulásból bepótoltam az első évadot. Eredetileg nem is terveztem, mert eleget hallottam róla tőletek, de aztán mégsem akartam látatlanban lehordani, ugyanis haveroknak promóztam a '97-es sorozatot, de óva intettem őket az újtól, hogy az mekkora fos és kérdezték, hogy miért, én meg nem is nagyon tudtam válaszolni rá. Így gondoltam bele lesek, valamilyen szinten úgyis bennem volt a kíváncsiság, hogy mit művelt Miura a mangájával.
Számomra meglepően jól indult egyébként, persze a régi sorozat minőségének még a közelébe sem ért, de úgy voltam vele, talán nem lesz vele akkora baj. Persze volt már ekkorra is pár szemöldökhúzós jelenet, Puck karakterét nem tudtam hova tenni, a Dragonslayernek serpenyőhangja van, stb., azt hiszem nem kell részleteznem senkinek, de a 2. rész végénél még úgy gondoltam, hogy ocsmány grafika ide vagy oda, nem lesz nagy szenvedés végignézni ezt a 12 részt, ha tartja ezt a szintet. Nem sokat kellett azonban várni, jött a 3. epizód és minden lelkesedésem szertefoszlott, bár számítottam rá, hogy shit's gonna hit the fan real fast, nem hiába pontozta mindenki ilyen alacsonyan, de mégis erős váltás volt az a rész, a rape-face lóval és kutyapostollal. Kedvem támadt az egészet otthagyni a francba, de közben még kíváncsibb lettem, hogy hová lehet ezt fokozni? Meg is kaptam azt, amire vágytam, ugyanis minden epizódra jutott bőven a lulzból és azt kell mondanom, igazán szórakoztató volt, tökéletes Mayoiga utánpótlás. Bár az utolsó két részre én már elvesztettem a türelmem és azok már szórakoztatóak sem voltak, látszik nem maratonban kellett volna végignézni. A tepsifejű Mozgustól már rosszul voltam, Ninát pedig legszívesebben lassú nyárson pörköltem volna meg Junchi módra, messze az egyik legirritálóbb karakter, akivel valaha találkoztam. Még annyit fűznék hozzá, hogy én minden szarságot eltűrök, mert én már ezt a sorozatot nem asszociálom a régivel, de Guts degradálását volt a legrosszabb nézni.
Az arttal, animációval kapcsolatban csak annyit, hogy 1, bárcsak ez lenne a legnagyobb hibája a sorozatnak, de sajnos nem, ez a történet gyönyörű, 11/10-es látványorgiával sem érne többet egy 4-esnél, 2, nekem tisztára a Kis Vuk ugrott be, főleg
ez az interjú. Valahogy így tudom elképzelni a Berszark készítőit is: "Teljes egészében ez ma a korszerű animációs technika, ma már csak ilyen filmeket csinálnak, nem nagyon van már 2D."
Pozitívum a zene, teljesen rendben volt, nincs annyira zseniális, mint a '97-esé, de azért örülök, hogy Hirasawa Susumu is írt hozzá 1-2 számot.
Összességében azt kell mondanom, kihagyhatatlan élmény volt ez a Berserk 2016, ezek után muszáj lesz bekapcsolódnom a 2017-es sorozatba is, főleg úgy, hogy több helyen látom, ahogy a nagy fanok shippelik ezt a Csirkét Guts-al, Cascát meg már temetik, hogy sosem lesz meggyógyítva.
2/10