Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Junchi írta: 2017.06.01. 07:24 Közben leszedtem a Card Raptor Sakurát, valamikor szeretnék is majd nekiállni, bár beletekerés után úrrá lett rajtam némi aggály.
Nagyszerű, legalább előre figyelmeztetsz, ha bővíteni akarnám mahou shoujo témakörű műveltségemet :D
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2522
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

wwhite írta: 2017.05.31. 23:18 de egyelőre még próbálkozom a Texhnolyze-zal.
Sok szerencsét hozzá, emlékszem, nekem külön rituálét igényelt a felkészülés minden egyes epizód indítása előtt. Nem mintha olyan rossz cucc lenne, szal nem sok ilyesmi nihilista, ténylegesen pesszimista anime létezik a piacon, az utolsó 4-5 rész a surface epizódokkal meg kimondottan érzéki és művészi tálalást kapott, de egyébként inkább volt egy jókora erőlködés, a karaktereiben meg kábé annyi élet volt, mint egy magára hagyott szandálban. Mondjuk még így is inkább ezerszer ez, mint egyszer az Ergo Proxy. >_>

>alvaro

Jómagam is a "művelődés" miatt vágok bele a CCS-be, szal kell még legalább egy completed mahou shoujo, hogy megnyugodjon a lelkem. (Főleg, hogy ez a műfaj egyik nagyja.)
Jalapegnome
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2017.05.16. 09:38
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Jalapegnome »

Koe no Katachi

Nehezen tudok mit mondani rá, talán a következetlenség a legnagyobb baja. Elősször egy pszichológia vonallal indít, aztán átmegy az egész kicsit ilyen sol feelingű romantikus cuccba, amiben a lényeg már nem is a fogyatékosságon/bántalmazáson van hanem mintha ilyen romantizálós/barátkozós cucc lenne. Már ez önmagában gáz lenne, de a nagyobb baj az hogy alig egy hete néztem meg de Nishimiya nevén kívűl egy karakterére sem emlékszem. Annyira a levegőben lógtak hogy az valami borzalom, de még a főszereplő srácnál sem igazán értette meg a film hogy mi a fenét akar végülis Shouko - tól, mi ő számára. A többiek meg igazából csak ott voltak... A látvány viszont szép, azért megéri egyszer nekiülni, de csak akkor ajánlom ha már amúgy nagyon unatkoztok. (Mangát olvasta valaki, érdemes bepróbálni? Mert ha jobban kifejti a dolgokat szerintem simán jó lenne, csak nem tudom hogy van e értelme belenézni.)

My Hero Academy S1 - S2
Vérbeli shounen, de jó fajta. Az egésznek a kiindulási pontja az ami igazából kicsit egyedi, nem akar ez se több se kevesebb lenni akármelyik másik shounen - nél, de amit vállal azt JÓL csinálja. A szereplők faék egyszerűek de szerethetők, az ost király, ha bírja valaki a szuperhősöket akkor kötelező megnézni, műfajon belül nekem kedvenc lett.

Kekkai Sensen
Na ezzel már bajban vagyok. Az egész animénrk olyan hihetetlenül király hangulata és látványvilága van hogy a 6. részig azt gondoltam csak ez el fogja vinni az epizódikus szerkezettel a hátán, de aztán nekiálltak próbálkózni a drámázással. Ami jól is elsülhetett volna, de ahhoz hogy aggódjak egy szereplőért elősször ki kéne fejteni. Mert a főszereplőn, valamint Black - en és White - on kívűl senkiről se tudunk meg semmit. De B&W - ot is túlságosan a végén fejtik ki szerintem, előbb és többet kellett volna megtudnunk róluk. Nagyon sajnálom az egészet, mert ha többet kapunk a karakterekből tuti kedvenc lett volna belőle, de bízakadom hogy a 2.évad ezt javítja mert akkor tuti imádni fogom. Az utolsó 4 rész meg.. Csak én vagyok az aki nem igazán értette? Ez mangában is ilyen gagyi volt, vagy csak túl sok fejezetet akartak egyszerre feldolgozni? Ha igen akkor kapják be, mert ha a 10. részben nem az Ebéd Isten - nel tökölnek akkor talán értelmes központi szál is lett volna.. (Azért megkérdezném itt is ugyanazt mint a Koe no Katachi - nál, mangában is ilyen bénán oldották ezt meg, vagy érdemes inkább azzal próbálkozni?)
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: wwhite »

Junchi írta: 2017.06.01. 17:51 Sok szerencsét hozzá, emlékszem, nekem külön rituálét igényelt a felkészülés minden egyes epizód indítása előtt.
És milyen igazad lett, és nem is a tempó miatt.
Junchi írta: 2017.06.01. 17:51a karaktereiben meg kábé annyi élet volt, mint egy magára hagyott szandálban.
Eeeeegen, különösen Ichise kezd vállalhatatlanul idegesítő lenni azzal, hogy ha nem hörög és zihál, akkor mindenkinek ugyanúgy nekimegy, mindenféle előzetes megfontolás nélkül, mert még senki nem installálta fel a karakterfejlődés upgrade packet - pedig ideje lenne már, hölgyeim és uraim.
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Sagrada Reset

Ez a sorozat határozottan kezdi összeszedni magát, és közben kiderült, hogy a cím se feltétlen elcseszett átírás következménye, mert utalhat a spanyol sagrada (áldott) szóra is. Persze az egész légkör, rendezés továbbra is nagyon jellegzetes stílusú, ami miatt teljesen réteg-cucc az egész sorozat. De legalább most már több értelme van, és kezd valami sztori is kialakulni. Kedvenc biztos nem lesz belőle ezután sem, de abszolút nézhető.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Mirai Shounen Conan

Az "egyszerű, de nagyszerű" tipikus példája. Miyazaki legelső animéje, a karadizájnoktól kezdve a sctipten át a rendezésig mindenért ő felel. Érdekes volt viszontlátni a tipikus miyazakis karaktereket, mondanivalót és szituációkat. Sok mozijában visszaköszönnek később. Maga a sorozat cselekménye és a a poszt-apokaliptikus setting egyfajta proto-Laputa & Nausicaa, már itt is jelen vannak a később minden Miyazaki-animében előkerülő légijárművek, az indusztriális társadalom kritikája és az erős környezetvédelmi mondanivaló. Ezen túl pedig tényleg olyan egyszerű mint a faék: lineáris, de pörgős és izgalmas történetvezetés, konzisztens világ, szép animáció és art, kellemes színhasználat, szerethető szereplők.

Ez utóbbiak szintén egyszerű jellemek, és alapvetően bele lehet őket helyezni adott skatulyákba: Conan a tipikus hős megmentő, de nem az a fejjel a falnak-típus mint a mostani sónenek "mamoru"-csávói, Lana a damsel-in-distress, de nem ragad bele ebbe a szerepbe, Jimsi az idegesítő hülye és használhatatlan legjobbarát, de később összekapja magát, stb.. Viszont akiket a legjobban bírtam azok a felnőttek: Dyce kapitány és Monsley parancsnok, akik a főszereplőkhöz hasonló fejlődő jellemek (a vége pedig az ő vonalukon... LOL és hurrá ^_^). Az egyetlen aki zavart, a túl egydimenziós főgonosz Lepka.

Ergo attól függetlenül, hogy egy retro kodomo-rated cuccot néztem, állíthatom hogy tartalmi téren több volt benne mint a mostani kreténsónenek 90%-ában. Persze tele van túlzásokkal, a humora néha fárasztó (de többször jópofa), a vége kiszámítható, ésatöbbi, de érezni hogy át akart adni egy üzenetet, ami a korosztályának megfelelő formában sikerült is, mindezt szerethető és szórakoztató köntösbe csomagolva. Ghibli-fanoknak kötelező, és megjegyezném hogy jobban tetszett mint a Chihiro-Howl-Kaze Tanichu szentháromság, mert nem éreztem rajta semmi túlmisztifikált erőlködést, és nem akart több lenni annál, ami.

7 /10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Véleményekkel most nem jövök csak egy kis személyes sztorival.XD

Többnyire, ha belekezdek egy animébe, akkor egyben letudom az összes hozzátartozó cuccával (kivételt képez ez alól, aminek túl sok vagy túl hosszú cuccai vannak, azoknak a megnézése későbbre tolódik, de az ilyen 2-3 sorozatból álló darabokban nem szoktam nagyobb szüneteket hagyni. Aztán tavaly november óta ez többnyire másképp alakult, nem tudatosan, csak nemrég belegondoltam. XD

Ilyeneknek néztem meg azóta az első évadjait vagy egyedül vagy Hirotakával, mint Arakawa Under the Bridge, Ayakashi JCH (itt Mononoke, mint hozzá köthető maradt ugye ki), Master Keaton, Haikyuu, Black Lagoon, Natsume Yuujincou. Persze meg fogom nézni a folytatásukat előbb vagy utóbb, de valahogy nem jött a késztetés, hogy egyben lenyomjam őket. XD És erre a sorsra fog szerintem jutni az Ace wo Nerae és az Aria is (ezeket épp nézzük, utóbbinak speciális oka vanXD, majd mesélem, ha végre a végére érünk - bár lehet adok majd hintést, ha végre lesz időm lefotózni a három új figuránkatXD).

Persze mindegyiknél vágom miért halogatom: hol szar volt, hol unalmas, hol sok egyszerre belőle ennyi, hol túlságosan jött a kedv valami máshoz. Mókás dolgok ezek, de két dolgot megállapítok: 1. nem könnyű úgy pótolni az ismert címeket, hogy vagy tudod, hogy nem lesz nagy szám, vagy reméled, hogy tetszeni fog, de közel sem hozza, amit vártál, 2. lehet öregedtem annyit, hogy az ilyen címeknél csökkent a haladási lelkesedésem. XDXDXD

Na jó, +1: közbejöttek más franchise pótlások is, mint Gundam és Illya. Nyehh.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2522
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Catrin írta: 2017.06.19. 21:14 és az Aria is (ezeket épp nézzük, utóbbinak speciális oka vanXD, majd mesélem, ha végre a végére érünk - bár lehet adok majd hintést, ha végre lesz időm lefotózni a három új figuránkatXD).
Eddig vártam, most már rákérdezek: Hol az a hintés? :3

Btw, én meg közben elkezdtem végre a Cardcaptor Sakurát és... jópofa és fülbemászó Hisakawa Aya kansai-benje. Mást egyelőre nem nagyon tudok mondani.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Helyzetjelentés (mert erről muszáj): Speed Grapher 4 ep után - csakis GP-ként lehet értékelni, mert ennyi kreténséget komolyan venni képtelenség. Lehetetlen. Amikor a 2. részben előkerült az a bőrtangába öltözött politikus azon a partin, ahol csáprépelt nők adják a hátteret a szupergazdagok mulatozásához + előtte anyuka leszbishowja a kiscsaj előtt a tanárnénivel, aki pucéran szalad el a felmarkolt pénzkötegekkel... Na akkor nyitottam egy txt-t és nekiálltam összeírni a faszságait. Még szerencse, mert utána megnéztem még 2 epizódot, amiben megint annyi hülyeség volt, hogy észben tartani képtelenség, és hol van még a vége LOL. De azt legalább nem mondhatom hogy nem szórakoztató :D.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

^Mondtam én, hogy már a LOL beszámolóid miatt is megérné a cserét! :D És még RENGETEG minden vár rád.XD Fulljó!
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Speed Grapher ep 8-ig waccsolva. Első harmad, csak a legnagyobb baromságok:

- felrobbanó fényképezett dolgok
- szadómazó cuccok
- orrkötős SM-gay bish fullajtárcsávó
- fúdegazdag milliomosoknak és gaz korrupt politikusoknak nőrépelő partik
- gumilabda táncoscsávó, aki persze szadómazó cuccban nyomul ("HOZD ELŐ A BÉNÁT!") és gumikézzel tépkedi le az enberek fejét
- tanárnénivel a lánya szeme előtt leszbülő anyuka, amivel a tanerő sokmilliót keresett (egyik kedvenc jelenetem, de nem a leszbizés, hanem az előzmények miatt XDDD)
- levágott kezeket gyűjtő Bétóven-imitátor zenetanár
- felhőkarcoló legtetején!!!! tó, abban egy sziget, azon tradicionális japán ház, ebben laknak (kellett egy kis idő míg leesett, de akkor kifeküdtem... :lol:)
- menekülés, csaj először utazik metrón, ami jó zsúfolt: naná hogy alaposan letaperolják a kis hamvas fenekét - de ami még nagyobb IKSZUDÉ hogy ez tetszik is a kis szendeszüzikének :D
- üldöző orrkötős csávó (különleges képessége a szaglás) meg ezzel akad a nyomukra: dekkol a kocsiban, de véletlenül pont elhalad mellette az a balfasz aki megtapizta a kiscsajt, és persze rögtön kiérzi a feromonokat XDDD (utána kikérdezés közben jól megrugdossa, különös tekintettel nemesebb testrészeire)
- gyémántevő nő leharapja az utcán a másik csaj ujjáról a gyémántgyűrűt
- elmebeteg fogorvos, akinek különleges technikája, hogy a hátából póklábszerű csápok jönnek elő orvosi fúró-és vágóeszközökkel, és ezekkel fúrkálja szét az embereket, miközben kéjesen élvezkedve liheg
- minél nagyobb a fényképező lencséje, annál nagyobb a robbanás. Faszikám úgy lövöldöz egy giga teleobjektívvel, mint valami rakétavetővel

Mit ne mondjak, szórakoztató egy darab. Kb. mint a Basilisk, azon is vagy WTF-fejeket vágtam, vagy szétröhögtem magam a nonszensz pofákon és a halálkomolyan előadott hülyeségeiken.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta: 2017.06.29. 09:10 Mit ne mondjak, szórakoztató egy darab. Kb. mint a Basilisk, azon is vagy WTF-fejeket vágtam, vagy szétröhögtem magam a nonszensz pofákon és a halálkomolyan előadott hülyeségeiken.
Azért bátor volt a Gonzo, hogy egy szezonban futtatta a kettőt.:D Nálam is párban járnak a színes képességek és egyebek miatt a Basival... igazából nem is tudnék választani, melyiket szeretem jobban. :D
Jahh, és nem is mondtam, ha tetszene/érdekel az opening, akkor a felétől érdemes ismét végignézni, mert a zene megmarad, csak végre összehoztak alá egy illeszkedőbb képivilágot. :D
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa »

Koe no Katachi

A film végére megfájdult a fejem a folyadékveszteségtől. :’)
Ez ugyanakkora erénye a movie-nak, mint hibája, ugyanis a tényleg megható és szívszorító jelenetek között voltak nagyon melodramatikus részek is, amik alatt ugyanúgy bőgtem, de sírás közben forgattam a szemem, hogy ez most tényleg kellett ide? :’D Nem érezték, hogy sok? Pl. a verekedés a kórház tetején. Kicsit sokalltam a véletleneket is, hogy XY pont akkor, pont ott volt, amikor Z dolog történt, meg hogy
SPOILER
a végén Ishidát pont Shimadáék mentették ki a folyóból.
Ezzel együtt mondanivaló szempontjából a film nagyon-nagyon rendben van. Úgy érzem, rengeteget üzen pl. a hasonló szituációba került tanároknak. Hiszen tulajdonképpen nem túlzás azt mondani, hogy az egész konfliktus kirobbantója a tanár rideg közönye volt, akinek esze ágában sem volt segíteni Shoukót és az osztályt pl. azzal, hogy a fontos információkat nemcsak lediktálja, hanem felírja a táblára –- ilyen „oldják-meg-valahogy-nem-az-én-problémám” módon beleszart az egészbe. Nem csoda, hogy Uenót frusztrálta, hogy lemarad az anyaggal, ha Shoukónak segít. És végül is ezzel indult el az egész.

Az „aki másnak vermet ás, maga esik bele” üzenetet sem találtam erőltetettnek, mert Japánban ez simán megeshet, hogy egy eldurvult ijime után maga az elkövető lesz kipécézve. És a film szívszorító képet ad arról, hogy a bullying mennyire tönkreteszi az áldozat életét. Ishida többszörösen kapja vissza, amit Shoukóval tett. Magányos lesz és kitaszított, és egy idő után azt hiszi, hogy ez így van rendben, megérdemelte, neki most már ez az élete. Nem is kerül neki túl nagy erőfeszítésébe, hogy kimondja, „az egész az én hibám”, mert el is hiszi, hogy az egész az ő hibája volt. Nekem pl. azért is tetszik, hogy a film végül is nem bont ki szerelmi szálat, mert bármit is érez Shouko, Ishida még nem jutott el odáig, hogy egyáltalán gondolkozzon ilyenekben, hogy szerelem vagy párkapcsolat. Az még a jövő zenéje. Már az kész csoda, ha elhiszi, hogy valaki tényleg barátkozni akar vele.

Szóval nagyon jó dolog, ha Japánt szembesítik ezzel a bullying-jelenséggel. Ez a „fogadjuk el a másikat akkor is, ha más” üzenet ráadásul szerintem nem csak a fő szálban nyilvánul meg, hanem kicsit ezt érzem Ishida nővérének barna bőrű, külföldi férjében és félvér kislányában, illetve Yuzuru alakjában is. Nem tudom, mennyire kell komolyan venni a fiús viselkedését és az „ore” névmását, de nem tartom kizártnak, hogy talán transznemű karakter akar lenni. Az „ore”-val lányok azért nem nagyon dobálóznak. Az is gyanús, hogy Shouko ürügyén nem jár iskolába (egyenruha stb.). De persze lehet, hogy túlgondolom, elvégre Japánban ez nem annyira téma.

Az itt-ott túltolt melodráma és az animés véletlenek mellett még annyi gondom van a filmmel, hogy az idő-, illetve képkezelésében talán túlzottan művészieskedni akar. Ez annyira nem lenne baj, csak én ezt a cuccot nagyon szerettem volna megnézetni az anyukámmal, de félek, hogy nehezen fogja tudni követni, nem fogja észrevenni, ha valahol valami ugrás van, és folyton magyarázgatni kell majd neki. De persze ez egyéni probléma. XD
Összességében nekem megéri a 8/10-et.


Mivel Dodgers említette máshol, hogy kíváncsi a Kabukibu!-re, átmásolom ide, amit AA-n írtam róla:

A témája miatt engem is nagyon érdekelt a sorozat, és reméltem, hogy valami egyedi darab fog kisülni belőle, de úgy érzem, túlságosan iskolás módon fogták meg ezt az egész kabuki-dolgot. Ami egyébként nem feltétlenül baj, mert ha abból indulok ki, hogy nem én vagyok a célközönség, hanem a tizenéves japán fiatalok, akiknek azt akarták megmutatni, hogy a kabuki egy szórakoztató, vidám tevékenység, amit bárki megpróbálhat, akár iskolai szakkör formájában is, akkor valószínűleg elérte a célját az anime.

Ezzel együtt én kicsit többet szerettem volna kapni az érdekesebb témákból, konfliktusokból (pl. Kuro családi helyzete, Ebihara családi helyzete és színházban betöltött szerepe, a Shinnel való versengései), mint az ilyenekből, hogy megkapja-e a csapat a próbatermet, sikerül-e leszerelni a tsundere drámaklub-vezetőt, meg hogy huszonháromszor kell Ebihara nyakára járni, mire hajlandó valamit megtenni a kabuki-csoport kedvéért. Nekem ez olyan túl "animés" volt. Ja meg Shin volt annyira hajmeresztően egyszerű, hogy egy ilyen témájú animében nekem elég furán vette ki magát a karaktere. :'D A lányokat amúgy én is kedveltem, Riri-chan is helyes volt, és Maru-chant is bírtam az otaku szlengjével meg a súlyproblémájával (ami mondjuk a karakterdizájnban nem nagyon nyilvánult meg).

Különösen tetszett Kawanishi Kengo játéka. Érdekes, hogy annyira nagyon nem fiatal, de úgy látom, csak mostanában kap nagyobb szerepeket, és baromi jól játszotta a kabukis részeket. Egyértelműen hallatszott Ebihara hangján, hogy ő tényleg sokkal képzettebb, profibb, mint a többiek.
Ja és nagyon megszerettem az endinget, a dallama is fülbemászó, a szövege is jópofa.

De mivel nem ültem le túl nagy lelkesedéssel a részek elé, nekem ez most 6/10.

(Jucuky és Szalamandra amúgy sokkal elaboratívabban és szebben fogalmazta meg a véleményét, úgyhogy inkább őket javaslom elolvasni. :D )
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

A Kabukibu! nálam 7/10-zel zárt, mert remek kikapcsolódást nyújtott. Vártam a részeket, a karakterek hasonlóan szimpatikusak voltak, mint pl. a Nozaki-kunban, és rendkívül tetszett az egész kabukihoz való hozzáállásuk. Korrekten, vonzóan tálalták, persze bőven lehetett volna még mit finomítani, kifejteni, de én sokkal unalmasabb és standardebb sulis epizódokra számítottam.
A látványa tényleg gyenge lett, de a Clamp dizájnnak örültem.
Risa írta: 2017.06.30. 09:41 Egyértelműen hallatszott Ebihara hangján, hogy ő tényleg sokkal képzettebb, profibb, mint a többiek.
Nagyon! Annyira vártam, hogy a végén mennyire fog ez hallatszódni, mert a többiek sem alakítottak amatőrként rosszul, de így együtt hallgatva őket nagyon hatásosan tudták érzékeltetni a különbséget.<3
Risa írta: 2017.06.30. 09:41 Ja és nagyon megszerettem az endinget, a dallama is fülbemászó, a szövege is jópofa.
Ment is a kedvenceim közé, a seiyuuk pedig jópofák. De az opening is hasonlóan pörgős és függőséget kiváltó lett. :)
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa »

Catrin írta: 2017.06.30. 19:00 a seiyuuk pedig jópofák
Ez de aranyos. ::hehe:: Így kapásból csak Nobunagát ismertem föl. XD
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Speed Grapher fasságok, vol. 2.:

- nem is írtam még a nagymellű rendőrcsajt (szörnyű ahogy kinéz) a törpe főnökével
- semennyire nem működő szerelmi szál közte és a fényképészfazon között (de komolyan, ilyen félelmetesen rosszat is rég láttam már)
- fúúanyám... fényképész csávó öntudatlan, közben a csöcsi rendőrcsaj megerőszakolja XDDDD Ilyen nincs :D
- pénzből tekert cigi, hogy lássák, nem kispályás a Főnökúr XDDD
- gazdag vén gyökerek tigrisvadászatot rendeznek a csatornában (szafaricuccban!!!4 :knife: ), elefánttölténnyel, le is robbantja a tigris fél testét (szó szerint, jó fröcsögősen), közben unott hangon gazdasági témákról értekeznek
- az a QUALITY, jesszus... DBSuper prototype. A Basiliskra elment az összes lóvé.
- laKzi, méghozzá a spanyol Sagrada Família Katedrális pontos másában. Felmerül a kérdés, hogy EZ mi a nyavaját keres Japánban?
- hangfal-fejű fickó, OMFG
- most már kajak nem tudom hogy az orrkötős gaybish férfi-e vagy nő (ha jól látom azok ott csöcsök)
- főgonosz összvagyona számszerűsítve: 536.5 billió yen, azaz hogy a laikusok is értsék: 4.7 billió ( vagyis 4700 milliárd) dollár. A világ GDP-je 2016 végén 75.5 billió dollár, a teljes Japán gazdaság 4.9 billió dollár jelenleg. Mivel a CUCC 2006-ban készült és a közeljövőben játszódik, azaz MOST, így kijelenthető, hogy a főgenya a teljes Japán gazdaság, azaz a világ 2. gazdasági nagyhatalma felett diszponál. Összehasonlításképp Dagobert bácsi 65.4 milliárd dollárja ehhez képest aprópénz (forrás: Forbes, és ugyan 2013-as a cikk, de az aranyár azóta nagyjából stagnál, így az ő vagyona nem változott azóta számottevően), Suitengu cirka 70X (!!!!) zsebrevágná.
- KP-hegyek tonnaszámra konténerekben (a számlapénz korában)
- naná hogy senki nem öltözik át itt se, elvégre a banda egyik fele übermilliárdos, a másik meg elvileg bújkál

ps.: érdekes hogy Suitengu neve nem a "tengu" kanjijával van írva.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2522
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Halkan, csendben jelezném közben, hogy olvasom ezeket a kis Speed_Grapher.rar eszmefuttatásokat és remekül szórakozom. :D (Pedig Catrin nekem is tök lelkesen nyilatkozott róla az animés bazáron, egy ponton egész meg is hozta a kedvem hozzá, de ezek után valahogy kétlem, hogy bármikor is sort kerítenék rá, pedig a Basilisket pont szeretem. [Bár mondjuk a leírtak alapján nem nagyon hasonlítanám ahhoz, szal az kétségtelen, hogy abban is voltak WTF-fel vegyített lolbiznisz dolgok, de ilyen súlyos azért messze nem volt.])
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Risa írta: 2017.07.01. 19:15 Ez de aranyos. ::hehe:: Így kapásból csak Nobunagát ismertem föl. XD
LOL, én is csak őt, aztán próbálkoztam a többiekkel is a normál képeiket nézegetve.
Surci írta: 2017.07.02. 17:10 - semennyire nem működő szerelmi szál közte és a fényképészfazon között (de komolyan, ilyen félelmetesen rosszat is rég láttam már)
Miről beszélsz?XD Hol akart az szerelmi szálnak látszani??? Pont annyi, amennyit példáz az utána írt sorod is: Ginza mániákusan Saigára van gerjedve, a pasi meg mint egy darab fa.XDXD A dokival mondjuk lehetne valami, de ami a szerelmi szálat illeti az nem ez (ahogy Suitengu is csak szex-vér-erőszak partner volt a nagyasszonnyal). :D A love majd a sorozat végén kerül elő igazán, mint utolsó jó nagy faszság Saiga naplementés momentjével karöltve (egyetlen jelenet, amitől még én is agyfaszt kaptam a sorozat alattXD, a többi kreatív és szórakoztató).
Surci írta: 2017.07.02. 17:10 - főgonosz összvagyona számszerűsítve: 536.5 billió yen (...)
IGEN! Máig az a kedvenc anime recap részem, ahogy számba veszik a károk költségeit és a többi kiadást az epizódok alatt. Behaltam rajta. :D Suitengut a pénzcigijével pedig nem lehet nem szeretni. :D
Junchi írta: 2017.07.02. 17:42 egy ponton egész meg is hozta a kedvem hozzá
Volt olyan pont? Nem hittem! Mindenesetre megértelek titeket, de erről csak lelkesen tudok nyilatkozni, annyira pozitívan felejthetetlen a cucc.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6173
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2017.07.02. 17:10- főgonosz összvagyona számszerűsítve: 536.5 billió yen, azaz hogy a laikusok is értsék: 4.7 billió ( vagyis 4700 milliárd) dollár. A világ GDP-je 2016 végén 75.5 billió dollár, a teljes Japán gazdaság 4.9 billió dollár jelenleg. Mivel a CUCC 2006-ban készült és a közeljövőben játszódik, azaz MOST, így kijelenthető, hogy a főgenya a teljes Japán gazdaság, azaz a világ 2. gazdasági nagyhatalma felett diszponál.
Előfordul az ilyesmi. :D
Surci írta: 2017.07.02. 17:10- KP-hegyek tonnaszámra konténerekben (a számlapénz korában)
Lehet nem bízik a bankokban, vagy nem tudom... :lol:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Speed Grapher fasságok, vol. 3.:

- harcz a képviselőből átalakult hangfalemberrel: fájt közben választási kampánybeszédet tart :knife: el nem tudom mondani mennyire idétlen
- ha későn is, de végül csak meg akarták répelni a kiscsajt... de hogy melyik fazon, jesszus
- törp rendőrfőnökről kiderül, hogy lábfetisiszta perverz, amiket gyűjt is: láncfűrésszel vágja le őket, miközben a delikvens egy nőgyógyász-székhez van kikötözve, a kedves nejét és leányát is ily módon tartósította
- minelnök úr azokkal a nyammogó hangokkal + savnyálat köpdös
- Videókonferansz az ameurikai elnöknél iszonyat ENGRISH-el előadva, az egyik külpol főtanácsadó Condoleezza Rizs elhízott verziója, aki 2005-ben, az anime futása idején USA külügyminiszter volt (értékelem hogy ennyire figyelnek a részletekre :D )
- az USA csak úgy, minden előzmény nélkül rakétákat kezd lövöldözni Tokyo-ra
- orrkötős gaybishről kiderül, hogy vérfarkas... kész XDDD
-OMG az összes pénz elégett!!!! De szó szerint MIND. Suitengu megvalósította mestere, Tyler Durden álmát (még a módszer is ugyanaz volt, felhőkarcolórobbantás LOL) és csődbe vitte az országot, így az egész nép szív, gratulálunk
- Az USA befejezi a rakétázást, a legfontosabb ázsiai szövetségesének bombázásából semmi balhé nem lesz, miért is lenne
- szörnyű frizurájú csöcsrendőrcsaj összejött a dokival (hogy a francba?), most Afrikában önkénteskednek - agyam eldobom ezeken a klisés szarságokon

Na vége. Tartalmilag értékelhetetlen, mert igazából semmi értelme nincs, már azon kívül hogy az ÖSSZES létező álseinen klisédumát és szitut el lehetetett lőni benne. Fogalmam nincs miért készült el ez az anime, és miért így, ezzel a körítéssel, vagy hogy mit akartak volna vele mondani (hacsak azt nem hogy a politikusok és a milliárdosok milyen gonoszak). Azt sem tudom hogy ez most dráma lenne-e vagy akció, mert mindkét fronton eltanyál: az összes komolynak szánt szitu NEVETSÉGES, de tényleg, mintha valami elcseszett zs-kategóriás comedy lenne, míg az eksön a borzalmas látványvilágon bukik meg. Ilyenek, hogy pl. a szupererők honna jönnek, vagy hogy mi volt az a kutatási program, minek is lennének megmagyarázva... Jesszusom ezt a szarságot... De a maga GP-módján azért szórakoztató, és végig pörög, jönnek a hülyébbnél hülyébb jelenetek, így unatkozni legalább nem lehet rajta, ez az egyetlen amit a számlájára írnék + a BGM-ek. A szereplők közül Ginzának szorítottam hogy elpatkoljon, a lábfétises kreténnél majdnem összejött de aztán megúszta, afrancba :P Mellette meg kiscsaj volt az, akinek pedig azért hogy megússza, mert olyan kis cuki volt ahogy olyan apakomlexesen bele van esve Saigába (kicsit még shippeltem is őket ami érdekes mert nem szeretem az ilyen nagy korkülönbségeket, de itt érthető miért zúgott bele).

Szal egy élmény volt, 4/10 LOL.
Catrin írta: 2017.07.02. 19:43 IGEN! Máig az a kedvenc anime recap részem, ahogy számba veszik a károk költségeit és a többi kiadást az epizódok alatt.
Pláne amikor kiírják végösszegnek azt a 536500 milliárd yent, de azért még volt pofájuk 47000 yent beírni a veszteségrovatba ami a nagyasszony temetésére lett kiszórva XDDD Ott kinyúltam. :D
Titkos írta: 2017.07.03. 06:56 Lehet nem bízik a bankokban, vagy nem tudom...
Az összes az övé. A videót meg köszi, az összes Austin Powers jelenet közül mindig Dr. Genya balfaszkodásain röhögtem a legnagyobbakat, különösen azon, amikor úgy akar egymillió dollárt kizsarolni, hogy az éves jövedelme 9 milliárd :D
Junchi írta: 2017.07.02. 17:42 a Basilisket pont szeretem. [Bár mondjuk a leírtak alapján nem nagyon hasonlítanám ahhoz, szal az kétségtelen, hogy abban is voltak WTF-fel vegyített lolbiznisz dolgok, de ilyen súlyos azért messze nem volt.
Hát nem... Annak legalább volt egy sztorija (még ha maga a cselekmény nonszensz és értelmetlen is), meg egy bizonyos hangulata is, szal azért azt minden hülyesége ellenére áthatotta egy SERIOUS feeling, ezen meg csak röhögni lehet, de azt jó hangosan. Mondjuk a Basiliskkel nekem pont az a gondom, hogy ahhoz képest amilyen komolyan veszi magát, nemegy hátast dobtam a HALÁL KOMOLYAN ELŐADOTT ökörségeitől. Most komolyan, az a szőrember, takonyember, féregember + az ÖSSZES orbitális dudájú csaj XDDDD Kész.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa »

Michiko & Hatchin

Igazából Catrinnel teljesen egy véleményen vagyok, még a pontozást tekintve is. :'D

Szóval nagyon tetszett. Nemben és korban változatos karaktergárda, köztük POC és LGBT karakterekkel, két erős(!) és érdekes(!), sőt kifejezetten badass(!) női fő(!)szereplővel, sokszínű karakterdizájnnal. Már eleve tetszett, hogy Michiko és Hatchin stílusa mennyire más, az egyik a dögös felnőtt nő csajszis ruhákban, a másik meg a tomboy, fiús kislány, aki ráadásul
SPOILER
felnőttként sem vedli le ezt a stílust.
Külön élmény volt, hogy akár egy részen belül is más ruhába bújtak a lányok, máshogy fésülték a hajukat. Ennyit a külsőségekről.

Amúgy meg az anime egy szuper kis tanmese arról, hogy nem feltétlenül a cél a fontos, hanem az út.
SPOILER
Hiszen Hiroshi végül kicsit sem érte meg a fáradságot, de
a közös élmények, megpróbáltatások, és itt-ott különválások végérvényesen összekovácsolták a hanyag, látszólag felelőtlen, majd-megoldom-valahogy Michikót és a komoly, megbízható, felelősségteljes Hatchint, akik között minden veszekedés, sőt verekedés ellenére egyértelműen egy mély anya-lánya szeretet bontakozott ki. Ráadásul minden "céltalanság" ellenére a végére mégis nagyon szépen kikerekedett a történet, csak nem egészen úgy, ahogy azt az első rész alapján gondolhattuk. Imádtam a finálét az
SPOILER
időugrással.
Azt is nagyon érdekesnek találtam, hogy Michikót és Satoshit, azt a két embert, akik valaha a legközelebb álltak Hiroshihoz, mennyire elvakította az iránta érzett szeretet, míg Hatchinnak, aki sosem találkozott vele,
SPOILER
bizonyos idő és néhány elkapott beszélgetés után mennyire lejött, hogy Hiroshi valószínűleg nem az a fajta ember, akinek Michikóék hiszik. Ennyire sokat számíthat egy elfogulatlan kívülálló véleménye.
Azt meg szintén nem gondoltam volna, hogy Satoshi is ennyire érdekes és emberi figura lesz; mint karaktert, egészen megkedveltem a végére. Ráadásul hozzá kötődik a - szerintem - egyik legerősebb rész
SPOILER
(a Shinsukével való leszámolás komolyan hátborzongató volt, a seiyuu alakításával együtt).
Tetszik, hogy a sorozat a szexualitást nagyon fesztelenül kezeli. Van, amire tesz címkét, van, amire nem
SPOILER
(mondjuk esküdni mernék, hogy Atsuko szerelmes Michikóba, de nagyon),
de minden ilyesmi úgymond mellékesen, természetesen van tálalva.

És az egész mű valami rettentően hangulatos, amit az aláfestő zenék csak még jobban megdobnak. Örömmel veszem, ha egy anime el mer szakadni Japántól, ráadásul ilyen intenzíven, hogy még csak nem is európai vagy legalábbis nem túlnyomóan fehér környezetbe helyezi a történetét. A seiyuuk természetes hanghordozása is tetszett.

Persze vannak azért itt is problémák. A nagyon epizodikus felépítés gyakran a kontinuitás kárára megy, szóval azért kicsit zavaró tud lenni, ha a nézőnek halványlila gőze sincs, hogy az előző rész végi csávából hogy a nyavalyába másztak ki Michikóék. Valahogy. Kész. XD Van azért egy-két gyengébb rész is, bár fillernek egyiket sem nevezném. Az is érdekelne, hogy kinek jut eszébe tetoválást varrni egy csecsemő hasára. :'D Az animáció sincs mindig csúcsformában, az inkompetens rendőrség-képtől pedig most sem sikerült szabadulni, ahogy a főszereplőket elkerülő golyóktól sem. Ezzel együtt öröm nézni, amikor Michiko lever egy egész rendőrkülönítményt, úgyhogy emiatt igazából nem tudok haragudni a sorozatra. :cool:

Az egész stílusos, színes, hangulatos. Nagyon élveztem. 8/10.

És tegnap még eszemben volt, hogy mit akartam még pluszban írni, de mára elszálltak a gondolatok. OTL
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa »

Újranéztem a Koe no Katachit, és a végén az az
SPOILER
egyszerre felébredünk, és rohanunk egymás felé az éjszakában
jelenet másodszorra már annyira kínos volt, hogy levittem a pontszámát 7/10-re. :')
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Kyousougiga

Isten mentsen minket ezektől az istenektől! De miket beszélek, nem is istenekről szólt ez a sorozat, csak egy nyomasztó család történetében felszínre tört "A lét elviselhetetlen könnyűsége". Korrajznak kiváló, de minden egyéb csak könnyelműség, jelentés nélküli "fecsegés" ebben a sorozatban, és hát pontosan ezért - akaratlanul – egy kiváló korrajz a jelenlegi korunkról.
SPOILER
Az 5. rész végén fogyott el a türelmem, és akkor éreztem úgy, hogy ez már csak rosszabb lesz. Szóval egy fontos pillanatban egymásra talál a két testvér, megtörténik a kínos gránátalmás allegória, majd Myoe belenéz a kamerába, és azt mondja a 14 éves lánynak, hogy miután megtaláltad anyát, azt akarom, hogy ölj meg. Több szempontból is problémás jelenet. Először is miféle tálalása ez a következő epizódnak, amelyből majd megtudjuk, hogy miért akarja ezt a férfi? Aztán miért gondolja, hogy Koto képes ennek a kérésnek eleget tenni, illetve ha képes is rá, akkor miért pont a "nagyölelés" után kell ezt megvitatni a hugival? Szóval megint dramaturgiailag bűzlik a dolog. Nincsenek gondjaim azzal, ha látom egy érzelemnek az ábrázolását, de amikor egy jeleneten belül többféle különböző érzelmi húrt pendítenek meg, akkor már elmehetnek a picsába. Ja, hogy ez lenne a feszes tempó, fasza pörgés? Na mindegy, erre majd még később visszatérek, mert nem is itt volt a legdurvább.

A pszichopata fater és a végtelenül naiv, együgyű anya hihetetlen módon kicseszett a három testvérrel. Azt nem furcsálltam, hogy a nővér alig rokkant bele a szituba. Anyuci hiánya nyilván megviselte, de szegény annyira lowlife szerzet, hogy könnyen konzerválódni tudott. Az egyetlen problémája egyébként egy műbalhé volt, hiszen azon bánkódott, hogy ő más, és hogy ezt csak az anyja fogadta el igazán, miközben mindenki hasonló cipőben járt. Ráadásul mindene megvolt, még hasonszőrű furcsa szolgák is körülvették az új világban. Kurama már érdekesebb figura, ő a megtestesült képmutatás. Annyira kifelé él, hogy Buddhává vált miközben az ellentéte mindannak, ami buddhizmus. Hiába a kövér kerek fej és a nagymesteri résre összehúzott szemek, mert a lefojtott vágyaitól egy merő görcs; a lehető legtávolabb van attól, hogy a saját egoja fölé emelkedhessen. Mindenesetre őt az intellektusa, a folyton tornáztatott agya védte meg attól, hogy nyálcsorgató zombivá váljon a több évszázados pokolban.

Végül itt van Myoe, aki egyértelműen a legértékelhetőbb karaktere ennek a sorozatnak, noha az első kérdés vele kapcsolatban az, hogy mégis, hogy a francba maradt ilyen ingerszegény, beteg világban ennyire egyben a személyisége. Leszámítva az ostoba rendezést teljesen érthető amúgy, hogy miért támadta le a húgát az eutanáziával. Az ő esetében az élet betegség, egy átok, a seggfej apja már ott óriásit hibázott, amikor a halhatatlansággal felruházva megmentette, és ezt még akkor is nehéz lett volna helyrehoznia, ha nem zárja be egy disztópikus gumivilágba…

A "13. Világ" attól disztópikus, hogy nincs benne tétje az életnek, sőt, inkább arról van szó, hogy nincs benne élet. Ott minden idézőjelbe van téve; semmi sem jelent semmit. Egy olyan világ, ahol az emberek nem öregszenek, nem tudnak meghalni, és megkockáztatom, hogy szaporodni sem szaporodnak, mivel több száz év alatt maradt ugyanakkora városnyi méretű az egész világ. Szóval egy percig sem tudtam izgulni ezért a helyért, sőt, nevetségesnek tartottam, hogy hirtelen a sorozat hősei azért kezdtek el kapálózni, hogy megmentsék. Miért? A széthullás pillanatképei közt hiába vágtak be egy-két jajveszékelő öregasszonyt, mert nem lehetett értük sem izgulni.

Ahogy a család egységéért sem volt indokolt a küzdelem. Egyébként miért ne élhetett volna az egész család abban a világban, ahol a rókamaszkos megfigyelők is éltek? Az nem egy külön kis világokon kívüli hely volt, ahol például az apjuk testvére is egész komoly hálózatot szedett össze, akkor a család nem élhetett volna ott? Úgy érzem, hogy egyedül Myoe öngyilkosságának lett volna tétje. Ő volt az egyetlen szereplő, akinek volt valami kötődése a valósághoz és realitáshoz, ami aztán mind el lett rabolva tőle azzal, hogy halhatatlanná tették. Majd Koto azt mondja, hogy "maradj még, élj, ha másért nem, legalább azért, mert engem boldoggá tennél vele". "Erős" érvek, pont annyira, mint Kurama hegyi beszéde a barlangban, miszerint Myoenak már rég el kellett volna foglalnia a vezető pozíciót a "13. Világban", miközben léteznie sem szabadna ennek a világnak, és Myoe maradt az egyetlen mementója annak, hogy miért nem.

Na, de a 9-10. részek azok valami überelhetetlenek voltak. A fater monológja nem elég, hogy a legrosszabb animés hagyományokat idézte, de a végén még azzal is szembesülnöm kellett, hogy utólag az egészet többszörösen idézőjelbe rakták! Méghozzá akkor, amikor apuci odahajolt a lányához. Én nem vagyok prűd, el tudom fogadni filmnézés közben azt a helyzetet, amikor feláll bizonyos ingerektől a cerkám, de olyankor szeretném azt hinni, hogy ez is volt a szándéka a szerzőnek, meg indokolt is volt az a jelenet, jelentett is valamit stb. De amikor néz az ember egy könnyed slice of life komédiát, amit tiniknek szántak, és ráadásul éppen egy kínosan bugyuta monológot kellene éppen értelmezni, akkor erre a kis "kikacsintásra" ugyan mi szükség van? Ráadásul egyértelműen azt a fos Bakemonogatari szériát idéző gesztus. És ez ugyanaz a jelenség, mint amit az AnoHana kapcsán szedtem elő múltkor. Külön-külön sem lehet ezekkel a dolgokkal mit kezdeni, hiszen ahhoz kevesek, hogy felizgassanak bárkit is, de arra pont elég, hogy bizarr legyen tőle az adott jelenet, és hogy egyszerre érvénytelenítsen el minden korábbi és későbbi állítást. Mert nem következik belőle semmi. Olyan, mint egy Coelho idézet a facebookon: egy lavór langyos lábvíz, meleg sunyi fingás és hasonlók. A szimbólumok, és egyéb utalások mind-mind álértelmiségi blöff ebben a sorozatban. Ja, és majd elfelejtettem, hogy -1 pont azért a gusztustalan jelenetért is, amikor Myoe szaladt Kotóhoz mialatt ment az a nyálas song.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Mostanság alig van időm, és látom, hogy erre és a Speed Grapher "értelmére" elfelejtettem reagálni, szóval:
Surci írta: 2017.07.02. 17:10 Mivel a CUCC 2006-ban készült és a közeljövőben játszódik, azaz MOST
Szó sincs jövőről. Ez sokkal inkább egy alternatív 90-es évek eleje akar lenni (ebből a túlzó fiktív japán hedonista és pénzhajhász hangulatból és a karakterek hidegháborús múltjából nekem ez egyértelműen lejött).
Amit pedig külön imádok benne, hogy az antagonista terve sikerül, amivel végül is a Gonzo kb. a buborék korszak kipukkadásáról emlékezik meg, nyilvánvalóan gigantikus túlzással, de ezt nem tudtam nem észrevenni két csápharcz között.XD
Risa írta: 2017.07.12. 12:37 Újranéztem a Koe no Katachit, és a végén az az
SPOILER
egyszerre felébredünk, és rohanunk egymás felé az éjszakában
jelenet másodszorra már annyira kínos volt, hogy levittem a pontszámát 7/10-re. :')
Ohh, én pedig pont azon agyaltam, hogy fel kéne vinnem 8-ra, mert annyira szívesen gondolok rá, de belenézegettem megint, és tényleg az a szokásos KyoAnis giccs hangulat, amit Tulokos is nyauzott nekem ugyanúgy érződik itt is, mint a sorozataiknál... DE egyszerűen a feldolgozott témája és szumma a tálalása is annyira erős, hogy 8-at megér. Nem tudom. Talán majd a szabim alatti Nagy Lista Átpontozásomnál visszatérek erre, ha lesz ilyen. X'D
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Michiko & Hatchin: Elsőre az egész koncepció / art ellenszenves volt, de annyit írtatok itt már róla, hogy gondoltam, belenézek. Első 2 rész egészen tetszett, szóval szerintem folytatom :). Köszi a tippet mindenkinek :)
Válasz küldése