Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Augusztus. Banyek, erre is volt valami jó dumám... Áh... Leszarom. (*Archer reference*)

Ha már Iski átadta a stafétát, igyekeztem olyat keresni a kihíváshoz, amit kevesebben láttatok (még ha Junchi listáján jó eséllyel szerepelhet), annyira nem is hallottatok róla, így legyen egy kis izgalom az ismeretlenben. A Happy Birthday: Inochi Kagayaku Toki hogy hangzik? Scineram tervezi még, ezen kívül totál ismeretlen a tagok előtt.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Surci »

Happy Birthday: Inochi Kagayaku Toki

Nem egészen arra számítottam ami végül is összejött belőle. Az elején behozott, különleges nevelési igényű beteg gyerekek és a hangelvesztős szál miatt arra gondoltam hogy MC-chan is ide fog kerülni, és az ő mindennapjaikat követhetjük nyomon. Ez azonban hamar kikerül a képből, onnantól kezdve pedig szinte tankönyvszerűen jön az összes, ezerszer látott klisé: senki nem rossz, csak mindenkinek van valami OMG lelki traumája, amiről nem tehet, csak épp másokon vezeti le, úgyhogy jól fel is mentünk mindenkit, a barátság és a szeretet szelleme minden traumán átsegít. Mondjuk nem is akart többet ez az anime mint amit nyújtani tudott, és a célközönségnek (10-12 éves korosztály) teljesen megfelelő, csak aki már látott pár hasonló témájú cuccot, annak az első félóra után nagyon kiszámítható lesz. Pedig az alapsetting még érdekes is lett volna, ha megmaradnak annál és nem megyünk el az ijimés-traumás irányba (főleg nem így).

5/10

Omoide no Marnie

Pótoltam a múlt havit is, mert nem szerettem volna kihagyni + Ghibli-volta miatt egyébként is planneden volt. Nagyjából dettózhatnám Ricz postját: az egésszel úgy nem tudtak mit kezdeni, hogy már fájdalmas. Eleve az első felében Anna-chan angstje szörnyen fárasztó, sokszor unalmas is, és ha ez nem lenne elég, a Marnie-val való kapcsolatából hogy következik az a típusú charadevelopment, amit az uccsó 10 percben le akartak nyomni a néző torkán? De olyan szinten volt derült égből villámcsapás, hogy csak lestem, komolyan azt éreztem hogy szóltak a készítőknek, hogy még 10 perc van a filmből, és még mindig angsty az MC, gyorsan adjunk már neki valami hepiendet. Pedig ha jól fel lett volna építve ez a vonal, akkor érdekes is lehetett volna, hogy Anna hogy teszi túl magát a lelki nyavajáin és békél meg nevelőanyjával. Ezzel szemben viszont a 2. felében megkapjuk Marnie-t második főszereplőnek, akinek behoznak egy szintén DARK és ANGSTY múltat, hogy ezen is lehessen szörnyülködni - de minek? Eleve az ő szerepe Anna supportere kellett volna hogy legyen. És a végén az a "nagy titok" fuh, agyam eldobtam,
SPOILER
basszus MC-chan nem tudja kik voltak a szülei vagy a nagyszülei? o.O" Áh... Juteszembe akkor a kúria is az övé mint örökség, vagy legalábbis a lóvé ami az eladásból bejött (hacsak nem volt túl nagy adósság a kecón) :D .


A Ghibliséget persze behúzom pozitívumnak, látványra eyecandy, de ez önmagában kevés. Kár, mert ez az árvaság-dolog és a hozzá kapcsolódó tini-problematikák érdekes alapot adtak, de sajna nem tudtak vele élni.

6(alá)/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Erről a Happy Birthdayről volt anno egy (meglehetősen összeszedetlen) postom, a címe nem is volt először ismerős, de aztán beugrott, hogy láttam már, meg hogy egyáltalán melyik filmről van szó.

Mondjuk mentségére szóljon, még így is sokkal jobb volt, mint a hasonló égisz alatt megfogant testvére, a Momoko, Kaeru no Uta ga Kikoeru yo (pár hete néztem meg), ami sikeresen elérte, hogy ha lett volna egy felesleges tv-m + baltám, akkor azokat bizony egybeadta volna a papot játszó indulatlavinám.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ami engem illet (asszem már közzé rakhatom, mert holnaptól nem nagyon lesz időm rá, ezt előre érzem), amikor néztem, engem eléggé megfogott. Visszanézve az akkori értékelésem, 9-et adtam rá. Most így újrázva, beletekergetve az emlékekért, módosítanám 6 pontra. Eléggé hangulatfüggő, hogy mennyire viszonyul hozzá az ember. Akkor épp asszem pont az ilyen témára voltam úgymond "kiéhezve", lehet ezért is haraptam jobban rá. Talán az is lehet, hogy több érzelmesnek, szépnek mondott mű okozott csalódást (pl. Plastic, Shigatsu, Kanon, Air). Talán ezért sem vagyok hajlandó elkezdeni mondjuk a sokak által egekbe magasztalt Clannadot, mert olyan szintű irreális elvárások vannak vele szemben (és van egy olyan érzésem, hogy a Monogatari széria is erre a sorsra jut).
És úgy igazából ennyi. Az újrapillanatgatásával nekem is sok lett a körülölelő rinya, traumamánia. Viszont alapjaiban Junchiéval egyezik a véleményem.

Akkor legyél most te, Junchi.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Augusztus: Happy Birthday: Inochi Kagayaku Toki

Féltem attól, hogy a film nagyon elfog találni és majd egész nap szomorkás leszek tőle. De szerencsére nem így történt. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy meg se próbáltak nem könnyesre írni a történetet. Az egyik súlyos témát a másik még nehezebb témával oldották fel, de úgy hogy az előzőben felhozott problémára nem adtak választ. Így amikor az ember az igazán drámai helyzetekhez eljut már teljesen rezisztens lesz rájuk. Plusz az egész alól ott vették ki a talajt amikor a tolószékes lányt behozták a történetbe. Csúfolnak az osztályban? Az egész élete maga egy szenvedés. Elvesztetted a hangodat? Ő sosem tudd majd beszélni. Nem emlékeznek a születésnapodra? Neki nem lesz több 25-nél. De ha lesz is akkor is max egy 4 éves szintjén éli le az életét. Nehéz az iskola? Ő sosem fog iskolába járni. Et le reste, et le reste.
Másrészt a rövid játékidő alatt túl sok emberrel találkozzunk akiknek mind különböző bajuk van. Nem tudom miért kellene az egyik tagot sajnálnom mert az utolsó 10 percben kiderül, hogy ja hát neki sem könnyű. Meh.

Ámbár valahol Ricz igazát is érzem. Ha mondjuk ezt a filmet mondjuk 2 éve láttam volna ilyenkor akkor biztosan nagyon-nagyot ütött volna nálam. De ma már erősen csökkent a hatása szóval ja hangulat függő.

Akkor miért 7-et adtam neki? Egyrészt elkellet fogadnom, hogy nem nekem készítették a filmet és a célközönségnek szerintem betalált. Felhoztak olyan kérdéseket amiket filmekben (mindegy, hogy animált vagy sem) ritkán kerül bemutatásra. A film végül is pozitív kicsengéssel ér véget ami szintén jó dolog, a záró számot is ellehet hallgatni. Végül is ez egy ilyen hetes alá, alá.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Surci »

iskariotes írta: 2017.09.01. 21:41 Másrészt a rövid játékidő alatt túl sok emberrel találkozzunk akiknek mind különböző bajuk van.
Naigen, ez az ami miatt imho nem tud rendesen betalálni a film: ahelyett hogy csak az egyik vonalra (családon belüli doramák, fogyatékosság vagy ijime) koncentráltak volna és mélyítették volna el ott a karaktereket, inkább szétaprózták és és ezzel elvették a problémák élét. De én sem tartom rossz mozinak egyébként, csak olyan tipikusan "sokat markol, de végül keveset fog" érzésem van vele kapcsolatban.

Ide kívánkozik még (mert ebben a topicban volt szó róla), hogy végignyomtam a Harmony novelt éééés immáron a forrást ismerve azt kell mondjam maga a mozi teljesen jó adaptációja a regénynek - ami önmagában viszont nincs túl jól összerakva, már world building szempontjából, ergo ugyanazok a hülyeségek ugyanúgy megvannak benne. Mondjuk hangulatilag még nihilistább mint a mozi, Tuan meg 28 évesen egy kiégett láncdohányos alkoholista, aki maga is csodálkozik, miért nem volt még képes kinyírni magát... Legalábbis a karakteréről ez jön le, mert céljai, vágyai, kapcsolatai, jövőképe, sőt semmije nincs, csak az elcseszett emlékei az idoljáról,
SPOILER
aztán a végén még azzal is jól pofáraesik.
És valahogy ütősebb volt Miach papíron mint az animében a yuri-baromággal + a fodros ruhácskával a végén.

Juncs, te jössz a jelöléssel.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ehavi jelölés? Próbáltam valami olyasmit keresni, ami min looks decent és én sem láttam még (sajnos ez egyre nehezebb : P), úgyhogy legyen a szeptemberi adag a Flanders no Inu, a '97-es film. Készült ebből sorozat is, de a filmet sokkal jobbnak mondják, meg a japánok is mintha mindig inkább erre hivatkoznának és nem a sorozatra, úgyhogy legyen ez.

(Mondjuk nem mintha nem tudnám, miről szól, ránéztem a borítójára(!) és szinte eldalolta magát az egész film, de nem baj, maximum ismét dühöngünk rajta kollektíven. :D)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Flanders no Inu, avagy Hotaru no Haka v2.0

Oké, oké, ennyire nem akarom azért megsérteni ezt a cuccot (:3), bár az tény, hogy ezek ketten kézen fogva elmehetnének akármelyik filmklubba, csak az alaptéma miatt tudnád őket megkülönböztetni.

Mindenesetre a Flanders nem egy háborúellenes propaganda - nagyon is béke van. Nem bombáznak, meg égetnek halálra senkit Japánban - nagyon is Belgiumban vagyunk. Nem egy fiúról, meg a húgáról szól - egy fiúról, meg a kutyájáról. Meg az élet nagy nehézségeiről, anime-nyelven: pont ABBAN a pillanatban történjen velünk valami rossz, mikor a jó is megtörténhetne, de mert helyileg és időben nem stimmelnek a dolgok, ezért pont lemaradunk róla.

A World Masterpiece Theater cuccokat azért (is) szoktam általában szeretni, mert egész fogyaszthatóan kezeli a dráma intézményét. Nem hitelesen, de emészthetően. 1997-ben jött a nagy ötlet, hogy csináljanak egy egész estés filmet az eredetileg 70-es években futott 52 részes animéről, abból is kiragadva a lényeget: a DRÁMÁT. Azaz: történjen meg a létező ÖSSZES szerencsétlenség azzal a szegény sráccal, csapja arcon a sors válogatott módokon. Nem baj, hogy sokszor semmi értelme a felvezetéseknek, csak szenvedjen a fiúcska jóóóó sokat. Pölö:
SPOILER
Alois apja miért haragudott ennyire Nellóra? Látszólag az volt a probléma, hogy féltette tőle a lányát, meg nem szerette volna, ha a csemetéje az alsóbb osztály egyik tagjával pacsizik, de kérdem én, mikor Nello megtalálta és visszavitte az apja által (offscreen) elhagyott vagyonát, akkor miért egyből az volt rá a reakció, hogy "OMG, félreismertem Nellót!"? WTF? Az szerintem elég egyértelműen látszott már korábban is, hogy becsületes a srác, a tejkihordásból a nagyapját is segíteni tudja anyagiakban, és látszólag Alois is nagyon jól érezte magát mellette, akkor mi ez a baromság? Mikor visszahozza a pénzt, rögtön más kép alakul ki a kiscsaj rideg apjában róla, csak mert ha megvannak az anyagiak, akkor azonnal megvan a becsület is, máris egy teljesen más emberként értékeljük a másikat? Miféle üzenet ez?
A gondolatmenetet tovább lehetne folytatni, de fölösleges, a forgatókönyv lyukassága ezen sorokból is világosan látszik, na meg úgy sem ez lesz itt a lényeg, hanem a DRÁMA (említettem már korábban?). A kis srác egyébként nagyon tehetséges amatőr rajzoló/festő, a sztori szerint egy ponton lehetősége lenne bezsebelni egy kisebb összeget, plusz felvételt a művészeti iskolába, de
SPOILER
mivel olyan aranyosan szelektálnak, hogy csak EGYETLEN gyerkőcre tartanak igényt, ezért a megrendezésre kerülő verseny győztese lesz az, aki végül bejut oda. Hogy végül nem ő nyeri el a jutalmat, egy teljesen elfogadható húzás, viszont a győztes festménye már aligha (el is hiszem, hogy 10-12 éves gyerekek echte Rubens stílusában képesek ilyesmi alkotásokra...).
Közben azon is mérgelődünk majd, hogy miért ennyire fekete-fehér jellemekkel operál a cucc, miért lehet, hogy ennyire kiszámítható az egész, majd elmerengünk, hogy a készítők láttak e már kutyát a való életben (merthogy egy-két ugatáson, meg a négy lábon közlekedésen kívül semmi kutyaszerű nem volt Patraschban).

Fölösleges kerülgetni a forró kását, egy erősen hibás és egy irányba tartó film a Flanders no Inu, mégis volt egy olyan rejtett bája, ami miatt képtelen voltam komolyabban haragudni rá. A rendezés például egy lightosabb Bergman + de Sica kompót érzését keltette, szal nem tudom, de képtelen voltam kiverni ezt a két direktort a fejemből, lehet az európai környezet is nagyban hozzájárult ehhez. További jótékony adalék a kellemes grafika, a zenei anyag, illetve voltak kimondottan jól sikerült, erős pillanatai is, már mikor épp nem valami nagyobb erőlködés zajlott.
SPOILER
(A nagyapa halála engem százszor jobban megérintett, mint bármi, ami Nellóval vagy Patrasch-sal történt.)
Szóval igen: bosszankodtam, sóhajtoztam menet közben, mégis úgy elröppent az a 100 perces játékidő, hogy mire észbe kaptam, már
SPOILER
az angyalkák jöttek Nellóékért.
Külön díjaztam még azt is, ahogy szépen keretbe foglalták az egészet Alois apácás jeleneteivel, úgyhogy kimerem jelenteni, a Flanders no Inu nem egy rossz anime, épp csak a szokásos, banánhéjakkal tarkított utat választotta. Mint előtte már (és utána) oly' sokan.

7 (alá)/10
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Szeptember: Flanders no Inu (movie)

=Sírni csak a szegény, árva kis gyerekeknek szabad!=
= Charlie Patrasche- Minden kutya a mennybe jut=

A történetet egy angol-francia gyökerekkel rendelkező írónő (Maria Louise Ramé/Marie Louise de la Ramée aka Ouida) alkotta a XIX- században amikor kora egyik fiatal országában Belgiumba látogatott, állandó lakhelyéből elhagyva ami Olaszország volt. A célja kettős volt: felhívni a (munka)kutyák sanyarú helyzetére az emberek figyelmét valamint a gyermekmunka helyzetére. (Ráadásul mindezt gyerek/ifjúsági regény formájában megtenni.) Ami már csak azért is ironikus mert Marx&Engels itt (Belgiumba) jelentették meg a Kommunista Kiáltványt. Tehát ha valahol hát akkor itt volt munkás öntudat. No, de kanyarodjunk vissza a a papír zsebkendő gyártók leginkább ajánlott műhöz!

Egyrészt kérdéses, hogy lehet egy közel 300 oldalas könyvből 52 részes x 25 perces sorozatot készíteni? Ez azt jelenti, hogy átlagban 4 perc jutott egy oldalra. Hogy aztán ebből az 1300 percből hogyan sikerült kiválasztani azt a 102 percet amit végül választottak az már jó kérdés. Gondolom lehetett volna hosszabb is a film és akkor több lett volna a boldogság bemutatása, de valahol úgy érzetem ez a 102 perc bőven elegendő.

Baas Cogez (Alois apja)
SPOILER
Szerintem Baasnak több minden forgott a fejében a amikor a lányát tiltotta Nello-tól. Egyrészt ő volt a környék egyik leggazdagabb embere, gondolom nem szerette volna, hogy a lánya egy kvázi nincstelennel barátkozzon. Másrészt Jehan Daas még Napóleon katonája volt, ami nem biztos, hogy abban a korban az olyan jó ajánló levél volt. Harmadrészt Cogez francia gyökerekkel rendelkezett addig Daas német felmenőkkel bírt gondolom ez sem segítette a kapcsolat alakulását.
A "pálfordulását" inkább annak írnám le, hogy amikor a malma leégett akkor tévesen, de Nellot hibáztatta. De a karácsonykor megtalált pénz visszaszolgáltatása ráébresztette arra, hogy rosszul látta a helyzetet. Ha a fi gyújtotta fel a malmot akkor miért hozta volna vissza pénzt?
Egyébként Junchi kollégával értek egyet. A történet kerete tetszetős, a zenéje kellemes (bár nem maradandó). Az angyalkás rész grafikailag nagyon jó. Összességében ajánlani tudom a filmet. Számomra inkább egy erős 7-es, de a 8-at meg sem tudja közelíteni.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Jöhetsz akkor a következő adaggal.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Úgy gondolom a téma egy kicsit leült így közzel 11 hónap után, ezért most nem egy moviet ajánlok, hanem egy sorozatot. Ez pedig a Bartender nevű szemre igen tetszetős 11 részes széria. Hátha ez egy kicsit jobban megmozgatja a fórumtársakat.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^LOÁL, pont ezt néztem ki erre a hónapra, úgyhogy az én aktív szereplésemre megint lehet számítani. :D
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Bartender

Már megnéztem vagy két hete, de minek húzzam itt az időt hó végéig, lehet addigra el is felejtem, mit akartam róla mondani, merthogy nem tett rám túlságosan mély benyomást.

Igazság szerint folyamatosan azon kattogott az agyam a nézése közben, hogy "Vajon tényleg szükségünk van nekünk egy ilyen animére?" Aztán voltak pillanatai, mikor jobban protezsálta saját magát, akkor meggyőzőbb volt, máskor meg egyszerűen csak fárasztó volt nézni. Igen, fárasztó, száraz és erőtlen, mert hát a felnőttlét is csupa ilyesmi események csokra, nemde? Yupp, a Bartender egy felnőttekről szóló sorozat, felnőtteknek. Férfiaknak és nőknek vegyesen, abban a bizonyos bárban pedig lehetőségük van mindennemű gátlásukat levetni és ki-, illetve elmenekülni pár órácskára a mindennapi élet és problémák elől. Ebből a szempontból hiánypótló darab, ugyanakkor az előadásmódja - mint mondottan volt - nem túlságosan impozáns, különösebben egyik epizód sem mély, semmilyen komolyabb vagy komplexebb érzelmi hálót nem képes kivetni a nézőre. Vegytiszta slice of life, csak most nem ripacs tinikkel, hanem... unalmas felnőttekkel és a valós, de totál sivár életükkel és problémáikkal. Ez pedig így (nekem) nagyon kevés. Nem szórakoztam rajta, nem éreztem azt, hogy bármi komolyabb jelentősége lenne a dialógoknak, a problémák kifejtésének vagy az okoknak és okozatoknak. Nem éreztem a bartender fickó jelenlétét sem igazán, csak egy mozgó plot device volt, aki az italokat szolgálta fel, majd wikipédia-szerűen mindig elmesélte az adott koktél történetét, és minden részben szükségesnek tartotta elismételni, hogy a bárpultnál ülők mind egyenrangú emberek, akiket nem különböztet meg sem a származás, sem a vagyon, sem a szociális háttér. Tök jó... csak még mindig nem tudok szórakozni, mert nincs egy jól megragadható fonal, amibe beletudnék kapaszkodni, hogy az észrevétlenül vigyen előre.

A Bartender ékes bizonyítéka annak, hogy attól, mert valami más, nem lesz szükségszerűen jó. Itt vagyok két héttel a befejezése után, és alig emlékszek az egészből valamire, talán egyetlen epizódot tudnék jobban felidézni (a svindler fickó + a nő a végén a csattanóval), egyébként sem grafikában, sem zenékben, sem semmiben nem tud igazán kiemelkedni, éppen ezért egy úrias 5/10-nél nem is jár neki több.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

^Hát ez így most dettó. Ahogy conon is mondtam annyira érdektelen, a tálalása üres, valahogy a bartender sráctól is mást (legalább mélyebb hangotXD) vártam... és meglepett amúgy, hogy mennyire a koktélok dominálnak.
Mindegy, talán még jövök pár hasonló sorral, és megpróbálom a héten befejezni a cuccot. Annyiból azért jó volt a kihívás, hogy végre ez is lekerült a ptw-mről.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Október: Bartender

Csatlakozom a csalódott emberek sorába. Én a magam részéről valami olyasmit vártam amit a Gallery Fake-ben kapott az ember. A legnagyobb bajom nekem Sasakura volt. Idősebbnek kellett volna lennie (negyvenes éveiben járó tagnak) semmint, így fiatalon. És az is oké, hogy 11 részben nehéz valami komplex történetet elmesélni, de azért ki lehetett volna hozni valamit. Gondolok itt valami gyenge love storyra vagy egyéb dologra.

Amúgy nekem tetszettek a koktélok bemutatása, még úgyis, hogy én nem iszok alkoholt. Egy-kettőnek még el is gondolkodtam, hogy milyen lenne megkóstolni.Szóval ebből az irányból jár a plusz pont. Az ending számomra kellemes volt. Amivel komoly problémám van az a karakterek arcának az ábrázolása, ami katasztrófa volt.

Két te vagy vagy most a soros.

Ja igen! Mégis, hogy tudott egy ilyen manga 7 (hét) évig futni?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

iskariotes írta: 2017.11.03. 20:57 Két te vagy vagy most a soros.
Pedig jól elsunnyogtam ezt is.xd

De akkor novemberre legyen a Kappa no Coo to Natsuyasumi. Szerintem az a legfőbb baja, hogy túlhúzott, faraghattak volna belőle, minden más szegmense nekem tetszett. Több van benne, mint amire az ember számít, mikor leül elé.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Catrin írta: 2017.11.03. 21:26 Kappa no Coo to Natsuyasumi
Na, tényleg csak pár sorban, idő/energia/stb. hiányában, de ha már megnéztem (ráadásul időre):

A legnagyobb probléma ezzel a cuccal valóban az epikus túlnyújtottsága. A Tokyo Tower-ös szakasznál azt hittem, már a klimax zajlik nagyban, erre nem... Ráadásul ezt a temérdek időt sem osztja jól be: a prológus túúúl gyorsan lepereg, Coo apját gyakorlatilag alig ismerjük meg, már meg is hal. A többi kappát keresős jelenet abszolút felesleges (főleg, hogy a végére sem kerülnek elő, szal, ha az lett volna ezzel az elsődleges művészi szándék, hogy a néző további fantáziájára bízza a létezésük kérdését, akkor nem kellett volna a kappakeresést ennyire elhúzni...).

A karakterek a szokásos családi mozis garnitúra, semmi extra, de még itt is voltak érthetetlen dolgok, például minek kellett behozni Sayokónál ezt a
SPOILER
"csalják a szüleim egymást"
dolgot? Semmi értelme nem volt, csak, hogy a karakter gloomy legyen majdnem az egész film alatt. Ironikus mód a kutyát kedveltem a legjobban, kár, hogy mikor
SPOILER
elkezdtek Cooval menekülni, onnan már tudtam, mi lesz a sorsa. ;_;
Nem mellesleg Coo miért volt ennyire nagy bizalommal az emberek irányába, mikor azok megölték az apját a szeme láttára? Nem nagyon voltak random családdal nagy problémái, mikor összeszedték, de később sem jelentett ez nagy gondot, max csak akkor, mikor a többi karakter direkt a szájába rágta ezt.

Nem rossz mozi, nem azt mondom, de nem is az, amire hónapokkal, sőt évekkel később is emlékeznék, úgyhogy 6 (alá)/10.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Surci »

Én is megnéztem, még tegnap akartam írni róla de már nem volt időm rá aztán megelőztél. Na mindegy, hosszú nem leszek, lévén ez nem az a fajta cucc amiről túl sokat lehetne rizsázni, ráadásul kötekedni se nagyon akarok mert minek? Ez a kora tizenéves korosztálynak való film az ebben a korban megszívlelendő tanulságokkal, nem túl bonyolult, de alapvetően szimpatikus karakterekkel és persze olyan sztorivonallal és problémákkal, ami őket le tudja kötni. Egyébként én is kb. egy félórával éreztem hosszabbnak a mozit a kelleténél, de inkább csak az egyes szegmensek elnyújtottsága (főleg a TV-s-paparazzis részek) miatt - a kappa-keresős dolgot meg pont hogy élveztem is. A hátterek szépen meg vannak rajzolva, a vizek animációja pedig különösen tetszetősre sikeredett. Egy kellemes hétvégi családi mozi, én sem bántam meg hogy végignéztem (ráadásul pont a Phantom rémes utolsó részei után nyomtam be levezetésnek, és a kontraszt azért megvolt: a SRSSEINENkedésnél kb. tízszer jobban tetszett. :D ).

6/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Nice, attól tartottam senki sem nézi meg, erre ketten is.^^

Majdnem Juncst írtam, de ha már jöttél és régen ajánlottál, tiéd a következő lehetőség Surc.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Surci »

Már vártam erre, van ugyanis egy mozi amit azóta tervezek bedobni hogy elindult a havi kihívásosdi, mégpedig a Honneamise no Tsubasa. A Gainax első egészestés produkciója, nagyon anno jó visszajelzéseket olvastam róla, de valamiért mindig kimaradt, úgyhogy most pótoljuk.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

November: Kappa no Coo to Natsuyasumi

Megnéztem és tetszett. Az eleje számomra nagyon megkapóan indult, ahogyan ott ültek és beszélgettek a sárkányokról plusz az, hogy kiderült kik is beszélgetnek valójában. Maga a történettel és a cselekménnyel nem volt problémám, de a mellék szállak néhol nagyon zavaróak voltak.
SPOILER
A bántalmazott lány történetét teljesen feleslegesnek éreztem. Elég baj volt neki az, hogy kiközösítették nem beszélve az extra teherről. Kouichi részéről Sayoko otthagyása a sírása közben valami nagyon deci húzás volt. És tudom, hogy ők japánok és ott más a norma, de ezt akkor is nehezen tudtam megemészteni.
Ossan háttér történetét megint csak feleslegesnek éreztem. Nem értettem mi célt szolgált. Ha az emberi gonoszság volt akkor nem látom értelméét mert az már a film elején kiderült. Ha pedig Kouichi jószívűségét akarták ezzel bemutatni megint csak feleslegesnek érzetem, mert a tag egyébként jól viszonyult a dolgokhoz. Plusz a halálát is feleslegesnek éreztem.
Nem megyek mindenen végig mert az már sok lenne. Minden esetre Coo nagyon aranyos volt több jelenetben, Hitomi leszumuzása pedig 10/10 volt.
Kellemes élmény volt, bár nem volt rövid.

A decemberi kihívás pedig már most nagyon tetszik.

EDIT: Láttam, hogy ez a film szerepel a Port-on is. Úgy tudom, hogy ott csak olyan film van amit valamikor bemutattak itthon is. Szóval ez tényleg itthon is belet mutatva és ha igen akkor mikor és milyen alkalomból?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Surci »

iskariotes írta: 2017.12.03. 19:46 A decemberi kihívás pedig már most nagyon tetszik.
Legalább van valaki akire stabilan lehet számítani ebben a topicban :D
iskariotes írta: 2017.12.03. 19:46 Láttam, hogy ez a film szerepel a Port-on is. Úgy tudom, hogy ott csak olyan film van amit valamikor bemutattak itthon is. Szóval ez tényleg itthon is belet mutatva és ha igen akkor mikor és milyen alkalomból?
Mintha nagyon ködösen rémlene még a magyar animetörténeti hőskorszak legkezdetéről, hogy ennek (talán...?) volt valami szinkronos változata is. Gyorsban legugliztam az összes cím adta lehetőséget, de sajna nem leltem semmit. Pedig nem kizárt, anno híres cím volt ez. Ha esetleg sikerrel járna valaki, itt jelezze már legyen szíves.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Surci írta: 2017.12.03. 20:41
iskariotes írta: 2017.12.03. 19:46 A decemberi kihívás pedig már most nagyon tetszik.
Legalább van valaki akire stabilan lehet számítani ebben a topicban :D
Én is gondoltam előszedni, ha már a magyar feliratát tervbe vetten felújítom...
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta: 2017.12.02. 08:31 Már vártam erre, van ugyanis egy mozi amit azóta tervezek bedobni hogy elindult a havi kihívásosdi, mégpedig a Honneamise no Tsubasa.
Na, ez azért is jön kapóra nekem, mert bár ugyan láttam már, de arra nagyon jól emlékszem, hogy eléggé fáradtan, agyilag félkómásan néztem, és többször felmerült már a gondolat, hogy a hetessel megáldott verdiktje valahogy kevés, talán a nyolchoz közelebb van ez. (Hogy értekezni értekezek-e róla hosszabban, még nem tudom, a hónap második fele már most biztos, hogy túlzsúfolt lesz számomra, viszont a jövő hetem meg tobzódni fog üres órákban, csak akkor meg a Wolf's Rain bedarálását terveztem.)
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Surci írta: 2017.12.03. 20:41
iskariotes írta: 2017.12.03. 19:46 Láttam, hogy ez a film szerepel a Port-on is. Úgy tudom, hogy ott csak olyan film van amit valamikor bemutattak itthon is. Szóval ez tényleg itthon is belet mutatva és ha igen akkor mikor és milyen alkalomból?
Mintha nagyon ködösen rémlene még a magyar animetörténeti hőskorszak legkezdetéről, hogy ennek (talán...?) volt valami szinkronos változata is. Gyorsban legugliztam az összes cím adta lehetőséget, de sajna nem leltem semmit. Pedig nem kizárt, anno híres cím volt ez. Ha esetleg sikerrel járna valaki, itt jelezze már legyen szíves.
Kerestem én is de nem találtam. ☹ Megnéztem és a Titanicon fesztiválon biztosan nem szerepelt (pedig hát ott adták pl.: a GitS Ártatlanságot is). Maximum az Anilogue-on vagy Japán héten mutatták be. Vagy egész egyszerűen a Port a buta.

Az külön probléma, hogy a Film év könyvet ma már nem adják ki, plusz az újabbak nincsenek ingyen. (Jegyzem meg alapvetően nem a fizetős szolgáltatást ellenzem, de én most egy adatért nem fogok pénzt áldozni.)
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Válasz küldése