Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome

Egy dolog (újfent) bizonyos: addig, amíg Yuasa Masaaki él és alkot, lesz remény az anime-ipar számára, ahogy unatkozni sem fogunk. Itt van teljes egészében a Tatami Galaxyra építő másfél órás filmje, amibe bár messze nem szorult annyi kreativitás és gondolatébresztő téma, mint a nagy TV-s elődbe, ahogy az ottani narratíva is hiányzott kissé, ellenben minden más komponense... ÓMÁJGÁD!

"Ha ott a lehetőség az arcod előtt, használd ki. Ragadd meg. Élj vele." - Talán ez volt végső soron a TG legfontosabb üzenete is, de a Yoru wára ez még hatványozottan igaz. Nem is kell semmi más, csak egy rakat élettel teli karakter, ugyanennyi szeleburdi helyzet és tálalva is van a pozitívumokra és lehetőségekre építő életfilozófia, a TG mintájára pedig itt sem marad el
SPOILER
not!Watashi és not!Akashi románca, a zárás is kísértetiesen arra épít, ám önmagunktól és - legfőképp - jótól lopni nem bűn.
A lényeg, hogy legyen melletted legalább egy személy, akivel megoszthatod az élet apró és annál kicsivel nagyobb örömeit egyaránt.

A 90 perces játékidő csak úgy etette magát, és mivel a filmes dimenzió több lehetőséget és büdzsét kínál, éppen ezért Yuasáék nem is fogták vissza magukat, az egész cucc parádés vizuális-, szó- és hangjáték. Csak úgy, mint az az este, az a karneváli hangulat, amit főhősnőnk eltölt a többi karakter társaságában. A Yoru wa egy vénásan adagolt hangulat-tudatmódosító. Egy szer, amit rosszkedvre, depresszióra írnék föl, ha orvos lennék. Ha csak pár percre is szebbnek látjuk utána a Világot, már elérte szent célját. Mindezek függvényben megkínáltam végül egy erős nyolcassal a tízből, jelezvén, hogy a TG markáns kilenceséhez ugyan nem nő föl, de ott van alatta, egy emelettel lejjebb.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

MOD: A rezidens Gintama-fanclubnak jelezném, hogy nevezett kedvencüknek van saját topicja, így az eddigi kommentek oda kerültek áthelyezésre. A témával kapcsolatban ezentúl oda lehet postolni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Konohana Kitan

Előzőleg az első rész kapcsán írtam róla, hogy mennyire megkapó volt, holott a borító és a koncepció láttán inkább a számat húztam. Most így, a 9. részig bezáróan (ma estefelé jön a 10.), úgy érzem, a korábbi meglátásomat ideje kiegészíteni.

Kezdjük a jó dolgokkal. Alapvetően a cukiság, aranyosság maradt, amit amúgy alsóhangú buddhista felhanggal vegyítettek. Végül is, Bikuni, aki a főszereplő Yuzut befogadta és nevelte egy buddhista apáca, és a kis rókakölyök lényegében az ő tanítását adja tovább tapasztalati úton. Közben a sorozat sokszor bizonyítja, hogy mennyire japán, főleg a folklór terén, szóval, nem árt tisztában lenni a dolgaikkal, mint vallás, mítoszok és legendák, szellemlények. A 9. részhez speciel nekem is külön wikiznem kellett az első sztorival kapcsolatban. Ugyanebben a részben a japán teremtéstörténet, Izanami és Izanagi is előkerült, miután az egyik unokájuk, a buborékok istennője tért be vendégként. Aki a buborékába bekerült, az láthatta az istennő és családja emlékeit. Yuzu speciel Japán teremtését, míg az egyik korábbi részben bemutatott önjáró, elátkozott baba azt, amikor Izanami már a túlvilágon élt és Izanagi meglátogatta.
Egy másik apróság, amit viszont a 8. rész bolygatott meg: nagyjából eddigre kezdett megszokottá válni az, hogy istenek, szellemlények járnak vendégségbe, és főleg a felszolgálók életét követjük, amiből Yuzu von le valami tanulságot, bölcsességet, old meg, emberek, lelkek, szellemlények, elátkozott dolgok járnak a fogadóba gyakorlatilag megtisztulni. Az epizód annyiban újított, hogy elhelyezte, nagyjából hol lehet ez, miféle világ lehet, mert elég formabontón megjelenik a modern, általunk ismert világ a képben. Vagyis nem vidéken vagyunk, nem egy párhuzamos világban, de még csak nem is pure fantasy helyen, ezt pedig két elsőre különállónak tűnő sztori oldja fel. A válasz sokkal vallásibb, és ez a fogadó mivoltából is kiderül.
Szóval minden rész tartogat valami érdekességet, meg némi egyszerű humort.

És akkor a rossz dolgok. Időnként túl feel good, sokat időzünk a felszolgálókkal. Persze, számítanak ők is, és csak annyira vannak kidolgozva, amennyire szükséges (és emellett a kötelező tomboy és yuri páros is megvan). Csak sokszor egy-egy történet, vagy annak szereplője eléggé marginális az ő játékidejükhöz képest. A másik a kulturális alapok, hogy tényleg tisztában kell lenni vele, hogy értsd, miről van szó, mi ez. Nem nyugati embernek készült, viszont egyes elemek, jelenetek bizony háttértudást követelnek meg tőlünk (lásd 9. részben utalás a Kojikire: az első történetben in medias res és nagy vonalakban van említve/bemutatva). Egy japánnak nem tudom mennyire jelent nehézséget a dolog, de gondolom nekik sem mindig esnek le egyes részek. Végül Yuzu bölcsességei, tanulságai. Oké, hogy gyerek, meg közel 8 éves, de gyakran elég zavaróan közhelyes, coelhós az, amit mond.

Adja magát, hogy az utolsó 3 rész nem lesz valódi lezárás (adja magát), hanem csak abbahagyják a történetmesélést. Szóval már most megelőlegezek neki egy könnyű 7-est, ami lehet még 8 is az utolsó 3 rész fényében.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Net-juu no Susume: Egy egész kedves gamer romkom, aminek a legnagyobb baja, hogy még befejezetlen az eredeti mű, így az anime sem tudja teljesen lezárni a történetet.
Tetszett, hogy hőseink felnőttek (nincs iskolás jelenet!). A játékos részek átérezhető, kellemes apróságokat tartalmaznak (pl. egy AFK karaktert a többiek unalmukban körbevesznek kajával :D). Számomra üdítően hatott a folyamatosan haladó, felesleges fanservice-től mentes sztori. A főszereplőnő folyton vicces helyzetekbe keveredik, a férfi főszereplő pedig a hasonló karakterektől eltérően képes elemezni a rendelkezésére álló információkat, így gyorsan megoldja a főszereplőnőt övező rejtélyt. Ennek következtében a sorozat kb. kétharmadától már irl próbálnak zöld ágra vergődni, ám még egy elég kompetens ship captain közbenjárása ellenére sem jutnak az utolsó epizódban tovább egy kézfogásnál... :drop: Szerencsére 15-én érkezik angol felirattal az OVA (~11. rész), remélhetőleg majd ott orvosolják ezt a problémát.
A mellékszereplők érdekesek, de nem igazán jut rájuk idő, az ő szálaikat nem tudja 10 epizódban elvarrni az anime.
Hétről hétre szívesen néztem, ezért egy romantika terén előrelépést jelentő OVA reményével 7/10-et ér nekem ez az anime.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Kino ep 10

Újfent gratulálnom kell az új stábnak, élen a rendezőnek, amiért voltak annyira fullretardok, hogy a régi sorozatban is szereplő Kind Country epizódot úgy adták le, hogy a Kino háttérsztoriját mesélő Country of Adults még mindig nem került elő. Állva tapsolok!

Persze ez most így nyilván nem sokat mond a "kívülállók" számára, de ennek az epizódnak PONT az lett volna a lényege, hogy kicsit kimozdítja Kinót a saját komfortzónájából, látjuk egy másik, meglepőbb, érzékenyebb oldalát is, amihez elengedhetetlen felvezetés lett volna a Country of Adults, pont az érdekes párhuzamok miatt Sakurával. Az meg már csak hab a tortán, hogy a 2003-as verzióval ellentétben semmi lappangó feszültség nem volt a levegőben, szal mikor néztem a régi sorozatból ezt az epizódot, végig ott volt bennem az a furcsa, kellemetlen érzés, hogy valami itt nem stimmel. Na, itt még csak hasonlót sem éreztem, úgyhogy Nakamurát még csak imitálni sem sikerül.

Leendő jó tanács a potenciálisan új nézőjelölteknek: Ha Kinót akartok nézni, hagyjátok a fenébe ezt az új változatot és válasszátok a 2003-as verziót, mert az mindenben több és jobb. (Az itteni első rész, és Photo-chan sztorija azért pozitív szegmensek.)
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

^Mostani szezonban ritkábban volt kedvem animézni (és ha igen, akkor is leginkább a Shoujo Shuumatsu Ryuoku ment az újak közül, meg a Super Robot cuccok az animeajánlós topikból), így ebből az új Kino-ból is csak az első résznél tartok még mindig, de ha TÉNYLEG képesek voltak elrontani a Adult/Kind Country-k között kapcsot, akkor bőszen bologatva megy a +1 a kommentedre, mert nagyon érdekes formula-bontó epizódok voltak amikből ráadásul annyi volt, amitől a sorozat még nem állt teljesen a feje tetejére. Már anno, az epizódlista kikerülésekor sem értettem, hogy miért nem kizárólag -anime színtéren- új történetekből áll az új sorozat, de így, hogy a 2003-as sorozat "tényleges" történeti sarokkövének a fele hiányzik, hááááááát igen, nehéz lenne így ajánlani a témával most ismerkedőknek. Pedig ha azt nézem, a Kino sem kevesebb "híres, közkedvelt oldie-bb" franchise mint teszem azt a Berserk, aminél hiába az új anime inkarnációk pocsék CG-je, a GA recap mozik után tényleg ment tovább a sztori feldolgozása, a Kino esetében meg pláne nem segít az, hogy a sztorik nagy része egy epizódos kalandok, szóval tényleg nem lett volna nehéz csak az Adult/Kind Country-t újramelegíteni az újoncok kedvéért, a többi epizód pedig lehetett volna korábban fel nem dolgozott tartalom, hogy a régi-új arcok egyformán kapjanak az új animés adagból.
Kép Kép
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Batman Ninja trailer Hát ez nekem fáj :dirr:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Akosss írta: 2017.12.09. 14:46 Batman Ninja trailer Hát ez nekem fáj :dirr:
Ez egyszerre volt wtf és mégis valahol tök poén. :D
Kép
Avatar
Foma
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2017.11.04. 20:58
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Foma »

Akosss írta: 2017.12.09. 14:46 Batman Ninja trailer Hát ez nekem fáj :dirr:
Ez nekem is ütött :D
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Junchi írta: 2017.12.09. 08:54 Kino ep 10

Újfent gratulálnom kell az új stábnak, élen a rendezőnek, amiért voltak annyira fullretardok, hogy a régi sorozatban is szereplő Kind Country epizódot úgy adták le, hogy a Kino háttérsztoriját mesélő Country of Adults még mindig nem került elő. Állva tapsolok!
Jól elvetted a résztől a kedvemet :D. Amúgy ja, ez a sorozat a közelébe sem ér a réginek, amit pont pár hónapja néztem újra. Mondjuk a light noveleket nem olvastam, szóval fogalmam sincs, melyik adaptáció áll azokhoz közelebb, de a 2003-as sorozatban sokkal több lélek volt, és az 1-1 részre felbukkanó szereplők is emlékezetesebbek voltak. Viszont az meglepett, hogy hány olyan rész volt, amiben Kino nem, vagy csak alig szerepelt.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Az itt összegyűlt reakciók arra sarkallnak, hogy kihagyjam ezt az új Kino-t, pedig ez volt az egyik amiben még volt némi bizodalmam. Eleve amikor írtátok hogy a Colosseumos részt mennyire összecsapták és kilúgozták, kezdett rossz előérzetem támadni (az volt a kedvencem)... erre most ez. Majd a Kino-flashback részről meséljetek már hogy milyen lett.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta: 2017.12.10. 12:01 Majd a Kino-flashback részről meséljetek már hogy milyen lett.
Elméletileg az jön most jövő héten, szóval tűkön ülve várom, mit csesznek abban is szét. (Bár már igazából az egy nagy elszúrás, hogy nem valahová a negyedik rész környékére rakták be, ahová a 2003-as sorozatban is került, ami mind a sztori, mind a karakter szempontjából egy kiváló választásnak bizonyult. Itt meg berakják a legvégére? Hiába, na, itt választódik el egymástól igazán a profi és az amatőr.)
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Én még nem láttam a régi Kino-t, szóval nem tudom úgy összehasonlítani, mint a többiek. Az epizodikussággal nincs bajom és maga a főszereplő is nagyon bejön. A Colosseumos részt amúgy kicsit rövidnek éreztem, jól sejtem, hogy a régi sorozatban az 2 részre volt bontva? Amúgy a legviccesebb talán az, hogy mindenki tök természetesnek veszi, hogy Hermes egy beszélő motor. :D A Colosseumos részben mekkora poén volt, hogy azon akadtak ki, egy beszélő kutyával találkoztak. XD Mert ezek után ez tényleg nagyon furcsa.
Photo története tök szomorú, de szerencsére happy end lett belőle, az a kedvenc részem. Meg Kino mesterének a múltja is érdekes volt, jó tudni, hogy ilyen badass kiképző foglalkozott vele.
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Időközben elkezdtem behozni a lemaradást a mostani Kino-t illetően, és amilyen rossz eredményre számítottam a kolosszeumos rész kapcsán, annyira volt viszonylagos pozitív csalódással vegyített értetlenkedés a mostani adaptáció szándékát illetően: azzal mindenképpen egyetértek, hogy a 2003-as változat több mindent ért el több idő alatt, és kétség kívül az a definitív verziója a sztorinak, viszont azzal, hogy az új sorozat elejére tették és úgy prezentálták ahogy, olyan érzésem volt mintha az új nézőkkel gyorsan fel akarták volna ismertetni azt, hogy egyrészt Kino egészen radikális döntésekre is képes és váltig kitart a semlegessége mellett (annak ellenére, hogy néha-néha csak átszűrődnek az érzelmei), másrészt hogy néha MARHÁRA ironikus tud lenni a franchise "the beautiful world" alcíme. Ha csak önmagában nézném az epizódot, és a flashback epizódok nagyjából úgy helyezkednének el ahogy anno voltak, akkor azt mondanám, hogy el tudom fogadni ezt a döntést annak ellenére, hogy így is értetlenkednék a teljesen új epizódok hiánya miatt, így viszont hiába tudom elfogadni ezt a kolosszeum adaptációt, ha egyszer nem teljesen átgondoltan rakják össze ezt a sorozatot, annak ellenére hogy a központi vonzerőn (melyik városállam melyik emberi gyarlóságot jelképezi, és hányszor van megcsavarva mire az epizód véget ér) még így sem esett csorba. Amolyan ajánlólevélnek szerintem meg fogja tenni a 2017-es sorozat, hiszen a "lényeg" mindkét sorozatban át látszik jönni, maximum azt mondja az egyszeri ember a témához újoncnak, hogy "haver, a flashback-es részeket ugord át a 2017-es sorozatban, és az egész sorozatot fogd fel úgy, mint egy könnyebben elérhető kóstolót a 2003-as animéhez".
Kép Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ez a tegnapi Hoozuki rész nagyon ütött. Nem elég Nasubi démon családja (nő x halál-taxi X'D), az epizód második fele kutyás volt!!! Tudni kell, hogy Shirót annyira zabálom, hogy Chi után megszerezte nálam a No.2 anime-pet címet. Szóval ahogy kiakadt azon, hogy ő milyen fajtájú kutya, az valami elképesztően isteni, poén és óriási cukiság volt.

Kino: Azért akár a vulkános, akár a múltas rész így sem volt rossz (Aoit hallhattuk énekelni^^), de nagyon durva, hogy mennyire nem jön át az egész hangulata ebben a tálalásban, legalábbis sokkal visszafogottabb a réginél. De nem lep meg, ha azoknak jobban tetszik, akik először ebben a formában nézik meg, de a réginek, illetve talán a regénynek is ez tényleg csak ilyen kóstolója, ahogy hangzott itt eggyel fentebb.
(Mondjuk a regénnyel kapcs. nem ártana már tényleg beleolvasnom, csak előtte ott a Meg to Seron. Sigsawa a többi művében elég szájbarágósan ír, sok mindent ismételget, amit nem szeretek, ugyanakkor apró dolgok kihangsúlyozásával totál komplex világbemutatást tud produkálni. Kíváncsi vagyok a Kinónál olvasva ez hogyan csapódik le... Na, majd.)
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha Detonation animefilm előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/946417470067433472

Kakuriyo no Yadomeshi istenes-shoujo TV anime előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/946310997907828736

Zokuowarimonogatari anime bejelentve 2018-ra
https://twitter.com/OJ085/status/946007691482329088

Grancrest Senki fantasy-kaland TV-animesorozat előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/945993707429429248

Hinomaru Zumou középiskolás szumó-sport TV-anime bejelentve
https://twitter.com/OJ085/status/945990278963433472

Darling in the FranXX mecha TV anime előzetes#2
https://twitter.com/OJ085/status/945970304656003072

ReLIFE Final Chapter OVA előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/945961285409300482

Hinamatsuri természetfeletti vígjáték TV-anime előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/945954255592214528

Dorei-ku: The Animation túlélőjátékos lélektani-thriller TV-animesorozat előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/945944233084706817

Persona 5 TV-anime előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/945935537143197696

Non Non Biyori: Vacation animefilm 2018 nyarán
https://twitter.com/OJ085/status/945937887073329152
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

-OJ- írta:Kakuriyo no Yadomeshi istenes-shoujo TV anime előzetes
Kicsit spórolósnak tűnik az animáció a rövid előzetes alapján, de azért majd belenézek valószínűleg.
Ebből a gyűjteményből még a ReLIFE Final Chapter van tervben, de talán a Hinamatsurival is teszek egy próbát.

Néhány szóban az őszi szezon:

Mahoutsukai no Yome: Már a kezdetektől olvasom a mangáját, teljesen elvarázsolt, a fejezetekből szinte csöpög a mana. A legnagyobb erénye, hogy a mágia természetesnek, hihetőnek hat a felépített világban. Ezt elég jól ragadta meg az adaptáció (a zenéket jól eltalálták zoberraz videó alatti kommentjével értek egyet a jelenet kifogásolható részével kapcsolatban), mégis nekem a manga valahogy jobban tetszik. Néha kicsit furcsa helyen vágja el az eseményeket az anime egy-egy epizódja, ami lehet, hogy a mangában is hasonlóképp volt (lusta vagyok összehasonlítani a kettőt). Ezen kívül nem tudok más, kirívó hibát megfogalmazni. 7-8/10 környékére tenném egyelőre.

Inuyashiki: /sigh. Volt potenciál a történetben és a szereplőkben, de nem használták ki, helyette teljesen logikátlan dolgok követték egymást. Az opening azért egész jó volt. 4/10

Net-juu no Susume: A sorozatról már írtam. Az OVA szintén aranyos és vicces volt, és igazából a romantikus szál is haladt benne, eljutottak a kézfogásig!!!!4!... 7/10

Kekkai Sensen & Beyond: Az animációra és a zenékre most sem lehetett panasz, de nekem hiányzott kicsit egy markánsabb, az egész évadot összefogó történetszál. 7/10

Houseki no Kuni (TV): Drágakövek és buddhizmus találkozása posztapokaliptikus környezetben. Régen olvastam a mangáját, de megakadt a fordítás, ezért csak az anime kapcsán vettem újra elő, és ezzel a lendülettel ment is a kedvencek közé. :3 Féltem a CGI-től, szerencsére feleslegesen. Volt ugyan elvétve néhány furcsa mozdulata a karaktereknek (ezek leginkább a manga ábrázolásmódjára vezethetők vissza), de összességében lenyűgözött az animáció. Remek kompozíciók jellemzik az animét úgy a képi világ, mint a zenék terén. A hátterek gyönyörűek, a szinkronszínészek is jó munkát végeztek, főleg a főszereplőé. Az anime elég hűen követte a mangát (egyes eseményeket még hatásosabban is átadott, mint az eredeti mű ->ep. 8 és 11) az utolsó részt leszámítva, ahol néhány dolgot kihagytak, néhányat pedig módosítottak az aránylag tisztességes lezárás érdekében. Van egy jó adag elfogultság is a pontszámomban, de végül 8/10-et adtam az animére. Még cserére is hajlandó vagyok, csak nézzétek/olvassátok, kíváncsi vagyok a véleményetekre. :D

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau: Ismeretes még Pink Edgy Shoujo Fantasy/Sci-Fi: The Animation címen is. A rajzolása szép, bár az animációnak voltak mélyrepülései, a zenék rendben vannak, a történet akár érdekes is lehetne (a végére igazából egész kíváncsi lettem), de a karakterek borzalmasan idegesítőek tudnak lenni. Ha lesz folytatása, nem biztos, hogy nézem. 5/10

3-gatsu no Lion 2nd Season: Hozza az első évad minőségét. Még mindig jól áll neki a Shaft stílusa. 8/10

Gintama.: Porori-hen: Januártól két sírásra jut majd csak egy nevetés, de addig is megkaptuk a kimaradt humoros történetíveket. Volt itt női karakterek háttérsztorijától kezdve klasszikus Gintama poénokon keresztül "Mit szívott a gorilla?" típusú részekig minden. 8/10

Code:Realize: Sousei no Himegimi: Egész tűrhető lett, a végén még össze is házasodott a főszereplőnő a kiválasztottjával, ami ritka az otome játékok adaptációinál. Sajnos a történetről már nem tudok ilyen pozitívan nyilatkozni. 5/10

Osomatsu-san 2nd Season: A megszokott, enyhén hullámzó minőség. 6-7/10

Fate/Apocrypha: Még van egy rész, de az már nem menti meg a sorozatot. Nem találtak be nálam sem a szereplők, sem a motivációik. Voltak egészen jól animált epizódjai is, így egy 4/10-et tudok neki megelőlegezni.

Ballroom e Youkoso: Ennél erősebb animációt vártam a Production I.G-től. Tánc helyett gyakran csak állóképeket mutattak, alig akadt néhány értékelhető mozdulat. Eleve felmerültek legalább kérdéses elemek a történetben (főleg a külföldi táncos ábrázolása botránkoztatott meg). 6/10

Shoukoku no Altair: Egy alternatív történelemkönyv meganimálva. A csaták egyszerre zajlanak a harcmezőkön és a politikai tereken. A főszereplő eleinte naiv, aztán kicsit már túl OP lesz. A hozzá fűzött reményeimet viszont beváltotta a sorozat, jobb az Arslan Senkinél. 7/10

Mahoujin Guruguru (2017): Erre csak azért adtam 7-est a 8-as helyett, mert az utolsó résszel nem voltam megelégedve, másra számítottam. Picit hullámzott a részek minősége, de alapjáraton egy kedves és vicces animéről van szó.
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

annarancs írta: 2017.12.29. 03:17Kicsit spórolósnak tűnik az animáció a rövid előzetes alapján, de azért majd belenézek valószínűleg.
A GONZO-tól ne várjunk minőséget :drop:



A Tachibanakan Triangle (Love to Lie Angle) ecchi-yuri komédia TV-animesorozat bejelentő videója
https://twitter.com/OJ085/status/946797595560693760
Ez nagyon ecchi lesz. Így már nézős :thumb:


Basilisk: Ouka Ninpouchou nindzsás történelmi dráma TV-anime előzetes#2
https://twitter.com/OJ085/status/946822732058169346


Konoyo no Hate de Koi o Utau Shoujo YU-NO TV-anime teaser
https://twitter.com/OJ085/status/946814149761404928


Iya na Kao Sarenagara Opantsu Misete Moraita anime bejelentve 2018-ra
https://twitter.com/OJ085/status/946811692272504832


Toji no Miko TV-anime előzetes#3
https://twitter.com/OJ085/status/946793097933008897


Mahou Shoujo Ore TV-anime előzetes
https://twitter.com/OJ085/status/946788257743933440
1:15-nél kiégett a szemem X_X De ha előbb látom a promóképet, az előzetest már meg sem nézem. Videó törölve, cím áthúzva és elfelejtve


Cutie Honey Universe anime teaser
https://twitter.com/OJ085/status/946785447749017603


Júliusban jön a Dies irae vámpíros akció-fantasy TV-anime hátralévő hat része
https://twitter.com/OJ085/status/946780943435657218


Új promóciós kép a "Gekkan Shoujo Nozaki-kun" készítőinek új, Tada-kun wa Koi wo Shinai című romantikus TV-animesorozatához.
https://twitter.com/OJ085/status/946782279883481088
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Miután egész héten azt sirattam, hogy ma véget ér a második évad, így talán mondanom sem kell, hogy mennyire feldobott a hír, hogy áprilisban jön a Hoozuki 2. évadának 2. fele! Manga van bőven, szóval felőlem jöhet majd ősszel is egy harmadik évad, de nem vagyok (annyira) telhetetlen... :D
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Az ufotable Emiya-san Chi no Kyou no Gohan főzős-SoL TV-animesorozatának újévi különrésze egy igazi lélekbalzsam volt ::jsmile:: és veszettül éhes lettem tőle ::hoo::

Kép

A sorozat is szigorúan nézős lesz februártól.
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Szezonos cuccokról címenként:


Welcome to the Ballroom

Állati nagy csalódás volt nekem ez az anime. Amikor megtudtam, hogy kapunk egy táncos sorozatot, ráadásul a Production IG-től, nagyon felhájpolódtam, és direkt nem néztem bele a mangába, merthogy úgyis animálva lesz az igazi. Na hát itt jó nagyot koppantam, mert nagyjából csak az utolsó rész tudta felmutatni azt az animációs szintet, amit mondjuk elvártam volna egy sportanimétől. Hosszú, szépen animált táncjeleneteket vártam, erre hattyúnyakakról, indokolatlanul kidolgozott, természetellenesen dús seprűszempillákról meg hátborzongató arckifejezésekről kaptam közelképeket, időnként szoknyák suhogtak, néha volt két másodperc lábra közelítés, de az egész- vagy legalább félalakos jeleneteket, mozgásokat rettentően keveselltem. Ahogy szintén keveselltem a versenyek szabályairól, a zsűri elvárásairól és a technikai részletekről kapott információkat is. Szóval mint sportanime, nálam igencsak gyengén muzsikált.

Ezzel együtt a karakterek még megmenthették volna, de majdnem mindenki lapos és unalmas. Főhősünk különösen, akiről még mindig nem tudnék jellemzést adni, 24 epizód után. Értelmezhetetlen a karaktere. Ezt amúgy Chinatsu is megjegyzi egyszer-kétszer. :'D Úgy a feléig egyetlen szereplőt sem találtam még visszafogottan érdekesnek sem. Szerencsére bejött Chinatsu fiús, vad, határozott karaktere, akiben akkora energia van, hogy minden csalódottságom és kedvetlenségem ellenére nagyon megkedveltem. A flashback epizódokat és az Akirához fűződő kapcsolatát is érdekesnek találtam. Ja igen, és valami csodaszép. :oops: Merem állítani, hogy az egyik legcsinosabb anime lány evör. Ezzel együtt sokat elmond egy animéről, ha a tsundere karakter érkezése dobja fel. :drop: Illetve még Kugimiya-san. Amennyire nem volt szimpatikus az első felbukkanásakor, annyira megkedveltem a végére Idogawa-sannal együtt (egy picit el is kezdtem shippelni őket :oops: ), ráadásul a karakterdizájnjuk is nagyon különleges (bár Kugimiya leharcoltságát eléggé túltolták, I mean minimum negyvenesnek néz ki, holott a húszas évei elején járhat).

Ami még rettenetesen zavart az animében, az a giccses, melodrámai mivolta. Rémesen eltúlzott drámázások, idióta, természetellenes szövegek ("make me bloom" és társai), creepy, over-the-top vizuális metaforák (ajtókat nyitogatunk, meg négylábú szörnyeteggé válok, majd a párom rózsaszirmok kíséretében kipattan a mellkasomból és hasonlók). Szóval ezek a tipikus shounen fightba illő cuccok, amik egy fantasy-mentes világban eszméletlen hülyén veszik ki magukat szvsz. Egyet-kettőt még lenyel az ember animénként, de egyet-kettőt epizódonként? Hát kösz, de nem. :knife: Továbbá a tempó is nagyon el volt nyújtva, sokkal több epizódszámot kapott egy-egy verseny, mint amennyit szívesen megnéztem volna. És igaz, sosem táncoltam versenyszerűen, de valahogy kétlem, hogy lehet olyan szinten egyenetlen teljesítményt nyújtani, mint amit Tatara produkált a sori első kétharmadában. Szóval az mi, hogy a srác az egyik pillanatban totál szar, és a zsűri se érti, miért szavazta be a döntőbe, a másik pillanatban meg mindenki elragadtatottan tapsol? A fanservice jelenetek meg egyáltalán nem hiányoztak volna ebből a sorozatból. :neutral:

Végül is 5/10-et adtam rá, de igazából Chinatsu karaktere húzta fel 5-ösre. Meglátom, hogy később is meg tudja-e majd szépíteni ezt az alapvetően csalódást okozó emléket.


Juuni Taisen

Így a végére érve azt kell, hogy mondjam, nem volt egy nagy eresztés, de időnként felcsillantott olyan momentumokat, amik miatt úgy érzem, talán több résszel ütősebb lehetett volna. Mivel a sori nagyjából még a halálok sorrendjét is magától elspoilerezte, gyanítom, hogy itt igazából a karakterábrázoláson lett volna a hangsúly, csak éppen 12 karakter 12 epizódra elég sok, és elég nehéz volt bárkit is megkedvelni 5-10 perc háttérsztorival vagy éppen nulla háttérsztorival.
SPOILER
Az pl. kifejezetten fájt, hogy a Nyúlról semmit sem tudtunk meg, pedig az a karakterdizájn nagyon sokat ígért. XD
Mondjuk a "megkedvelni" talán nem is megfelelő kifejezés, mert volt jó pár szereplő, akinek inkább csak a negatív tulajdonságaira derült fény, és jó szívvel amúgy sem tudtál volna szurkolni neki. :'D Bár a Tatsumi-tesók még így is érdekesek voltak. Mások is voltak, akikről azért szerettem volna többet megtudni.

Aztán igaz, NisiOisiN-jellegzetesség, de rettenetesen sok volt a duma. Elhangzottak persze érdekes, filozofikus gondolatok itt-ott, de sokszor elképesztően túl voltak magyarázva a belső monológok.
SPOILER
Nezumi kívánságlistája viszont jópofa volt.
Az animáció nem volt mindig a topon, ellenben nagyon tetszett a rajzstílus a kicsit vázlatosnak ható körvonalakkal (a Kujira no Kora volt még hasonló a szezonban), és a karakterdizájn se volt rossz. Az openinget kifejezetten bírtam.

Végül is egyszer meg lehetett nézni, de túl sokat senki ne várjon tőle. 5/10.


Kekkai Sensen & Beyond

Érdekes módon az első évadot szvsz az anime original tényezők tették olyan jóvá, viszont az utolsó dupla epizód nagyon gyenge volt, ezért arra végül 6/10-et adtam. Ennél a szezonnál meg egészen a végéig azt éreztem, hogy valami hiányzik. Az epizodikusság és randomság szerintem most nem sikerült olyan jól, mint az első évadban, nem éreztem olyan erősnek a részeket. Bár KK epizódja nagyon emlékezetes volt, és Chain meg a kolléganői is viccesek voltak. :lol:
Viszont ezt most meg pont a vége húzta fel 7/10-re. Igazán pofás kis zárás volt, nem volt úgy túlbonyolítva és túlpörgetve, mint az első évadé. És még mindig remek az OST. Az OP-ED mondjuk nekem most egyáltalán nem jött be, de az aláfestő zene A+++.


Youkai Apartment no Yuuga na Nichijou

Valahogy nagyon furcsa volt ez az anime. Egész idő alatt nem jöttem rá, hogy ez tulajdonképpen milyen műfaj, és hogy mégis miről akar szólni. Mert ha youkai-okról, akkor nincs benne elég youkai, ha meg iskolai slice of life, akkor túl sok benne a fantasy. Aztán így a végére úgy döntöttem, hogy talán valami coming of age sztori akart lenni, természetfeletti elemekkel. Bár nem volt különösebben izgalmas, és kifejezetten zavarbaejtő volt, hogy nem volt világos a mű célja, a második felére egész megkedveltem a cuccot. Elfogott engem is a családias hangulat az apartman lakói iránt, és úgy éreztem, ha belépnék a házba, otthon érezném magam köztük.

Szintén érdekesnek találtam, hogy a karakterek között voltak fura, nehezen megkedvelhető, irritáló figurák, és a velük való konfliktus nem feltétlenül oldódott meg (pl. Yamamoto vagy Aoki). Ez ugyan hagyott maga után némi keserű szájízt, de tény, hogy a való életben is megesik az ilyesmi.
Aztán megkedveltem a Hase-Inaba-Kuri triót, tényleg olyanok voltak együtt, mint egy kis család. <3 (Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek feltűnt, hogy mintha maga a szerző is össze akarná hozni a két fiút, amit szintén tudtam értékelni.)

Végeredményben azt tudom mondani, hogy a Fukigen na Mononokeannál jobban élveztem, úgyhogy kap egy 6/10-et.

szerk.: ja igen, és Mitsuishi Kotono karaktere (Mariko) kapott egy Sailor Moon-os cameót, ami nagyon jópofa volt. : D


Shoukoku no Altair

Nálam sem kezdett túl jól a sorozat, de elég hamar összekapta magát. Mahmuton elbukhatott volna az egész, de szerencsére szép karakterfejlődésen ment keresztül. Én mondjuk már viszonylag az elején elkezdtem reménykedni, valahol ott, amikor Mahmut
SPOILER
- katona lévén - megölt valakit, és nem is lett belőle részeken át tartó rinya, hanem szépen túltettük magunkat a dolgon.
A naiv, békevágyó Mahmut gyönyörűen eljut odáig a történet végére, hogy még mindig békére vágyik, de tudja, hogy ehhez áldozatokra is szükség lesz, és remek hadvezér válik belőle, aki gyorsan, hatékonyan, de közben emberségét megőrizve reagál a váratlan szituációkra is.

Na most lehet, hogy én vagyok hülye a hadviseléshez, de hogy számomra messze meggyőzőbbek voltak a harci stratégiák, mint az Arslan Senkiben, az is biztos. Én azt találtam rendkívül gyermetegnek, ráadásul abban folyton arra építettek, hogy Narsus okos, az ellen meg síkhülye, itt meg azért mindig váltakozott, hogy melyik fél jár túl a másik eszén. Hogy ezt anakronisztikus fegyverekkel tették-e vagy sem, azt pont lesz@rom. Arról amúgy sem volt szó, hogy ez az anime a mi világunk történetét mutatja be. Igen, a nevek hasonlóak, meg az országok is megfeleltethetők a mi országainknak, de mégsem ugyanazok. Lehet, hogy a fegyverek is máshogy működnek egy picit. : D

Nagyon tetszett a kultúrák, öltözékek, vidékek sokszínűsége, és bár sokszor elnagyolt volt a grafika, azért látszik, hogy ebbe sok energiát fektettek. A MAPPA abban sem hazudtolta meg önmagát, hogy még ebbe a sorozatba is beletett egy-két táncjelenetet. :thumb:

Szintén tetszett, hogy a nők szerepe nem volt az engedelmes feleség, a damsel-in-distress vagy éppenséggel a prostituált szerepére korlátozva (ami azért történelmi cuccokban megesik), hanem ők is rendkívül sokfélék voltak, közöttük is volt kereskedő, stratéga, katona, táncosnő, kormányzó, kulak és bátor hercegnő is. Hanim Ayse karaktere és a hozzá kapcsolódó történetív volt az egyik kedvencem. Nagyon emlékezetes volt Cielo városállam története a director alakjával együtt. Az erdélyi kikacsintásnak is örültem.

Összességében nekem megér egy 7/10-et, és egy folytatást is szívesen megnéznék. Már csak azért is, mert sok karakter vár még bővebb kifejtésre.


Osake wa Fuufu ni Natte kara

Érdekes, hogy a Wakako-zake se tudott sokkal több plotot felmutatni, ezt valahogy mégis sokkal gyengébbnek éreztem. Koktélötleteket mondjuk lehet belőle lopni, Chii-chan pedig Sora személyében valóságos kincset talált, de ez nekem most kevéske volt. 5/10.


Kujira no Kora wa Sajou ni Utau


Bár jól kezdett az anime, szerintem nagyon hamar elkezdett zuhanni a színvonal. A karakterek - egy-két kivételtől eltekintve (Ouni vagy a cinnamon roll Suou) - gyengék és klisések, a történet pedig még a saját maga által állított logikai kereteket sem tartja be, gondolok itt pl. az elméletileg érzelemmentes szereplőkre, akiknek nagyon is voltak érzéseik (ha azon esetleg nem akadtunk fenn már az elején, hogy halak lubickolnak a homoktengerben wtf). Olyan érzésem volt végig, hogy ez egy jó ötlet volt, csak útközben egy átgondolatlan katyvasz lett belőle, ami vagy sablonokból építkezett, vagy a balladai homályhoz folyamodott, hogy a felmerült kérdésekre ne kelljen épkézláb magyarázatokkal szolgálnia.

Az art egyébként csodaszép (bár a karakterdizájn szerintem túl bájos ehhez a történethez), a hátterek és a rajzolás stílusa nagyon bejött, és az OST-nek is voltak emlékezetes pillanatai. Ezt leszámítva viszont elég disappointing cucc volt számomra. 4/10.


Hoozuki no Reitetsu 2

Hozta az első évad színvonalát, sőt talán egy picit nekem még jobban is tetszett annál. Nálam ezzel együtt még mindig stabil 7/10 a cucc, pedig lehetne akár több is, csak van valami az általános hangulatában, illetve egy szám a soundtrackjében, amitől rendszeresen elálmosodom, és most is meg az első évad alatt is többször bealudtam rajta. :') Volt, hogy egy részt a felétől újra kellett néznem. Hoozukit viszont imádom, és Yasumoto Hiroki hangja egyszerűen telitalálat a karakteréhez. Várom a folytatást.

Ja és fun fact: MAL szerint pont ez a pokolbéli komédia a 666. befejezett animém. :D
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Az őszi szezonban (sőt, 2017-ben úgy általánosságban) kissé kevesebb volt az animenézős kedvem mint általában, ami leginkább az őszi szezon során tetőzött, hiszen hiába lett volna 8-9 sorozat ami érdekelt volna, abból jóformán csak 1+1 volt olyan amibe belekezdtem és be is fejeztem, szóval borzalmasan sok viszonyítási alapom a szezon többi részére (még) nincs. A +1 pedig nem véletlen, hiszen az egy olyan sorozat ami nyáron indult és a múlt héten fejeződött be a 24. részével, ami pedig lészen a...


Mahoujin Guru Guru

Nem tudom itthon mennyire ismert a manga, vagy a '90-es években készült anime, nekem pölö csak véletlenszerű Youtube videók alapján volt kép róla, amikről egy korabeli, kicsit gyerekesebb fantasy-vígjátéknak tűnt nem kevés JRPG kifigurázással megtoldva, ez pedig a Production IG által készített remake-re is igaz. Olyannyira, hogy a kialakult kép kicsit át is alakult: még mindig autentikus, '90-es évekbeli fantasy-vígjáték, de jóval magasabb fokon helyezkedik el a aranyos-bugyutaság skálán mint azt vártam volna, és ez többek között annak köszönhető, hogy a sorozat egész végig szinkronban van azzal a hangnemben, amit el akar érni: tisztában van vele, hogy a központi szereplők kamaszkor előtt álló gyerekek, a körülöttük lévő világ pedig akármit rejthet akármilyen lakókkal, ennél fogva a bizonyos értelemben határtalan marhaság és gyerekes bugyutaság szerves részét képezik az élménynek, ami kapcsán echte nulla modernizáció történt. Olyan értelemben gyerekes és szeleburdi az egész most is, amire szerintem bátran ráilleszthető a kortalan jelző, és ha össze kéne hasonlítani a Slayers-el, mint kortárs sztorival, ahhoz képest a Guru Guru-n eléggé érződik annak a hatása, hogy úgymond a gyerekek szellemében készült. És ez valamelyest igaz a "konkrét" sztorivezetésre is, hiszen amíg a Slayers komolyabb részei nem csináltak titkot abból, hogy milyen irányba tartott az aktuális széria sztorija, addig a Guru Guru esetében inkább a ráutalások, a teljesen részletében ki nem mondott történések dominálnak az érzelmekkel együtt, amitől (vagy annak ellenére) mondjuk így sem lesz egy sírós sztori, vagy rendelkezik olyan hangulati ellentétekkel mint a Slayers. Talán a "mesésebb" jelzővel tudnám körbeírni, már csak azért is, mert hiába kapja meg a főszereplő páros (Nike és Kukuri) a maga kis fejlődését, az sem igazán karakter drámás valami irányba tolódik el: inkább a szerelem/egymásra találás irányába, és ott sem olyan mértékben, hogy attól egy fantasy-ba oltott romkom sztori lenne, akármennyire is jut szerephez ez a téma a sztoriban több ponton is. Nem is igazán juthatna, mert a sorozat meglepően konzisztens módon képes előállni újabbnál újabb baromságokkal és hasonló stílusú mellékszereplőkkel, és már csak ezért is jó kis hosszútávú befektetés a sorozat, mégha ironikus módon nem adja magát annyira a darálásra.

Nem mintha azért mert fajsúlyos darab lenne, hanem azért, mert az általános tempó viszonylag gyorsnak mondható, ami egyébként abban is lemérhető, hogy a remake 24 részben zavarta le azt, amit a régi, filleres, 50+ részes anime feldolgozott, ami tipikus kétélű kard szindrómát kölcsönöz a sorozatnak. A gyerek-centrikus stílushoz abszolút illik ez a kissé futólépéses, igazán soha lassúvá nem váló sebesség, de főleg a kezdetekkor érezhető az néhol, hogy nem egyszer kissé túl gyors, nem hagy elég időt arra hogy igazán üljenek a poénok. Hogy ez ténylegesen-e a sorozat hibája vagy esetleg a hozzá nem szokás megléte, az tényleg jó kérdés, mert egy idő elteltével nem zavart a tempó és inkább éreztem azt, hogy igenis kell ez a kicsit hiperaktív stílus, szóval ha már negatívumot kéne felhoznom a sorozattal kapcsolatban, az olyan ami kapcsán tényleg lehet ízlésről beszélni. Annál is inkább, mert ahhoz képest hogy a Guru Guru több mint 20 éves darab, ahhoz mérten szerintem kevésbé viseli magán a korát mint teszem azt a Slayers első három évada tette. Azok okkal klasszikusok, de az is holtbiztos, hogy a '90-es évek stílusát és vígjátéki habitusát poszterfiús pontossággal tükrözik, és természetesen az a stílus nem mindenkinek jön be. Ehhez képest a Guru Guru stílusa időtállóbb és beskatulyázott jellegektől szabadabb, így valamilyen szinten könnyebben is fogyaszthatóbb a tempója ellenére, ami mellé a remek szinkrongárda és a Production IG odaadása is társult. Az utóbbihoz mondjuk hozzátartozik, hogy pár hónappal a sugárzás előtt szélnek eresztették a direktort és másvalakit ültettek a helyére egy kicsit másabb pozícióra, de a tényleges végeredményen ez szerintem nem látszott még az animálás terén sem: az egész sorozatot végigkíséri az egyszerűbb vizuális stílus kihasználása a látványosabb, többségében a vicc kedvéért eltúlzott pillanatok érdekében, ami a Pokemon Sun&Moon-hoz hasonlóan csak jót tett a sorozatnak.

Értékelés szempontjából még mindig vacilálok a pontszámmal a 8 és a 8.5 között, de egyelőre maradok a 8.5/10-nél részben az eredeti sztori minősége, másrészt a remake-be fektetett munka eredménye miatt, és kimondottan örülök, hogy az IG nem própálta modernizálni semelyik aspektusát sem, hanem megmaradt olyannak, amilyennek volt szánva.



Shoujo Shuumatsu Ryuoku

Avagy az az őszi sorozat, ami egyszerre leledzik a "belekezdtem" és "befejeztem" halmazban, és nem ok nélkül. Nem (csak) azért mert más animékhez valahogy most nem volt annyira hangulatom, hanem azért, mert a maga nemében furcsácska kis sorozat, pontosabban szólva amilyen hangulati tónussal operál a egész terjedelem alatt az alapfelállás viszonyítva is. Alapvetően egy "két lányka vándorol és fedezi fel a háború utáni, furcsán kihalt világot" felállásról lenne szó, és ugyan nem tudom hasonlítani a Made in Abyss-hoz annak köszönhetően, hogy nem láttam (viszont az Etrian Odyssey játéksorozat eléggé hasonlít hozzá, úgyhogy félig-meddig mégis láttam), azt már most leszögezendő, hogy a konkrét világkép ábrázolása nem mondható a sorozat fő fókuszának. Ez már önmagában egy érdekes húzás szerintem, különösképpen úgy, hogy a sorozat soha nem is siet ennek megváltoztatásán: kisebb-nagyobb morzsákat persze csepegetet a sorozat szinte minden rész-történet során, viszont úgy igazán sohase dobja be a nézőt a levesbe. Már csak azért is, mert az egész sorozat stílusára jellemző egy idézőjeles kimértség, ami váltig nem akarja teljesen megmutatni hogy mi van a függöny mögött, hanem maximum csak a térddel imponál és utalgat, nem egy dologra ráadásul. Az egy dolog, hogy nyilvánvalóan lezajlott egy hatalmas nagy háború egy technikailag maihoz közel álló képpel bíró, de mégis fejlettebb viágban, de a főszereplőkként funkcionáló lánypáros, Chito és Yuuri kiléte még annyira sincs megszellőztetve, és ez nyilvánvalóvá válik az első két-három rész után, de még az első is elég hozzá. Biztos van, aki azt mondaná hogy úgy viselkednek mint valami űrlények, más azt mondaná, hogy az író fals módon oktondi moeblobokkal próbál a nézőnek egyfajta nézőfülkét szolgáltatni a sorozat világába, én amondó vagyok, hogy ez is része a sorozat kimért stílusának. Azt mindenképpen aláírom, hogy az író valószínűleg ezekkel a hellyel-közzel furcsán viselkedő lánykákkal akart a nézők számára egy világfelfedezés szempontjából létező "bázist" adni, és a sorozat erősen ipari város-orientált, bizonyos szinten technológia központú, majd azt káoszba és leépülésbe taszító világképe ehhez jó táptalajt ad. A sorozat egésze alatt bizonytalan, hogy ezek a lányok valamiféle robotok, vagy a világtól NAGYON elzárt emberek, vagy bármi mások lennének, de pont ez a bizonytalanság ad hozzá ahhoz, hogy a lányok világfelfedezése és ismeretük bővítése szinkronban legyen a nézővel, legyen szó "apokaliptikus moe time"-ról vagy sötétebb utalásokról. A kettő közötti külömbség pedig nem is olyan nagy, köszönhetően annak, hogy az információfukarsággal párosul egy folyamatosan meglévő melankólikusabb hangulat, amivel kapcsolatban a függönyös hasonlat még inkább megállja a helyét.

Hiába adná magát a karakter dizájn, a sorozat sose megy át Madoka 3. részbe (vagy Made in Abyss 10. rész, amit hellyel-közzel hallottam róla), ahelyett még a Slice of Life-osabb jelenetekben is nem egyszer akadnak komorabb apróságok, vagy olyan megjegyzések a lányok részéről, amik a világ ismeretében búsabbak mint ahogy a lányok hinnék. De a kimondottan komolyabb pillanatokra is jellemző egyfajta visszafogottság, ami mégsem teszi nyilvánvalóan szomorúvá/reménytelenné a szituációt, hanem mintha a háttérben tartaná, úgy kezelve mintha olyan egyértelmű lenne a világ szituációja, hogy ne kelljen az orr alá dörgölni, még akkor is (vagy még inkább) ha találkoznak másokkal. Ennek viszont egyenes hozadéka, hogy elég ízlésfüggővé teszi a sorozatot: ez a megközelítés a lányok karakterével megfejelve (Yuuri afféle "bolond bölcs" akinek sokszor tudtán kívül vannak jó meglátásai a világról, Chito pedig az érzelmesebb, érzékenyebb, olvasottabb lányka akire érzelmileg jobban hatnak az általa látott/halott dolgok) szerintem érdekes, hétről-hétre követhető sorozattá tette az SSR-t, ahol a lányok furcsasággal vegyített "oktondisága" is elkülöníti valamelyest a hasonszőrű "letűnt kort felfedező" cuccoktól, de az is biztos, hogy nem mindenkinek fog tetszeni. Mások valószínű túl egyszerűnek és repetítvnek fogják találni, hiszen a világ felfedezése (szándékosan) nincs annyira kihegyezve mint amennyire esetleg várná az ember, és a lányok által konstallált észrevételek és meglátások is faék egyszerűnek vagy hatásvadásznak hathat majd, éppen ezért nem is rokonítható teszem azt az Aria-hoz vagy jó eséllyel a MiB-hez. Még annak ellenére is, hogy a vizuális rendezés nem egyszer remek színvonalat hoz és a zenei felhozatal nem egyszer gyönyörű, de akármennyire ízlésfüggő cuccról van szó, nekem egy 7.5/10-et mindenképpen megér. Nem mellesleg a White Fox keze munkáját dícséri, úgyhogy aki szerint a Steins;Gate és/vagy a Katanagatari alkotják a stúdió jó munkásságait, annak tudom ajánlani egy próbára a SSR. Nem feltétlenül *annyira* jó mint az említett két produktum, de közelebb áll hozzájuk mint teszem azt a Jormungand, vagy a GochiUsa.
Kép Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Hírek
SPOILER
Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu 'nagy bejelentés' február 2-án.
Animu?


"Love Live! Sunshine" animefilm bejelentve
https://twitter.com/OJ085/status/947107340196728832


A "Hoozuki no Reitetsu" démonos vígjáték TV-animesorozat 2.évada a 2018-as tavaszi anime szezonban folytatódik.
https://twitter.com/OJ085/status/947141061742350338


"Fate/Extra: Last Encore" TV-anime előzetes by SHAFT
https://twitter.com/OJ085/status/947489604604780545
Ugrott a női főszereplő...


"Emiya-san Chi no Kyou no Gohan" slice of life vígjáték TV-anime februártól
https://twitter.com/OJ085/status/947495459647401987


A "Hinomaru Zumou" szumós-sport TV-animesorozat a manga első nagyobb arcját, a 1-17.kötet eseményeit fogja adaptálni!
https://twitter.com/OJ085/status/948575025283690496


"Wotaku ni Koi wa Muzukashii" promókép és teaser
https://twitter.com/OJ085/status/948576806109671425


Áprilisban jön a "Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online" TV-animesorozat
https://twitter.com/OJ085/status/948588058047385600
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Devilman: Crybaby

Jobb lett, mint az ránézésre gondolná az ember :drop:

A sztori kicsit összecsapottá vált, mintha 100+ fejezetes mangát sűrítettek volna bele 10 részbe, és ezért a sorozat második felében már eléggé kapkodtak, de a lényeg és a mondanivaló így is átjött. Akira és Ryo brománca hitelesen alakult, a két Mikit is lehetett kedvelni, a fontosabb karakterek drámai elhalálozásai hatásosak voltak, az apokaliptikus befejezés pedig ütött :hammer:

Eddig egy erős 7-8/10 lenne, de sajnos ott a rengeteg negatívum is.

A legszembetűnőbb a hihetetlenül OCSMÁNY rajzolás és a hajmeresztően filléres animáció, ezek még a 70-es évek szintjét sem érték el sok helyen. Emiatt egyszerűen rossz volt nézni az egészet. Szóval hiába a karakterek és a sztori, egy hajszálnyi minőséget váró embernek még a szemei is kiégnek ettől a megjelenítéstől. Aztán jöttek az alantas rappeléssel előadott átvezetők, a bunkó/ízléstelen szexuális tartalom, a sok LMBT reklám, és még Trump is kapott egy cameot - vagyis a sok globalizált szutyok :knife:
És aki nem szereti a rinyagép főhősöket, az inkább bele se kezdjen.

A végére nem tudok jobbat adni neki egy gyenge 4/10-nél.
A manga biztos nagyobb élmény, de amit az anime ahhoz hozzáad, az jobbára értéktelen.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

-OJ- írta: 2018.01.05. 15:19 Devilman: Crybaby
Megfordult a fejemben, hogy lehet adni kéne neki egy esélyt, bár azt a rendező személye miatt szerettem volna (ez az egész Devilman dolog mindig is hidegen hagyott *shrug*).

Meggyőztél, hogy ne tegyem.
Válasz küldése