Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Téli animék röviden, 2. adag:

Poputepipikku: Azoknak nyújthatja a legnagyobb élvezetet, aki nagyon otthon vannak a gamer, az animés és a filmes kultúrában. Rám ez sajnos nem igaz, így egyes (főleg a régi videojátékos) jeleneteknél nem esett le, hogy éppen mit parodizálnak ki. Végig megmaradt, hogy a részek első felében női szinkronszínészek szólaltatták meg a szereplőket, míg a másodikban férfiak (először ez furcsa volt, de később mindig vártam, hogy kik lesznek az aktuális férfi seiyuu-k :D). Ebből a szempontból azok voltak előnyben, akik a szinkronszínészekről tudnak sokat. A poénok minősége tág keretek között változott (leginkább agyzsibbasztóak voltak), de a készítők végig nagyon kreatívak maradtak a megvalósítás tekintetében. Remek példa erre a tűnemezelt Let's Pop Together. :D Hellshake Yano/10

ReLIFE: Kanketsu-hen: 4 részben lezárja a ReLIFE cselekményét. A végével nem vagyok teljesen elégedett, jobban örültem volna, ha
SPOILER
az emlékeik nélkül szeretnek újra egymásba a főszereplők.
Már nem emlékeztem pontosan az eredeti sorozatra eseményeire, talán emiatt ez a négy epizód sem tudott igazán magával ragadni, de azért egy 6/10-et megér.

Gintama.: Shirogane no Tamashii-hen: A topikjában már nyilatkoztam róla.

Gakuen Babysitters: Végig kellemes maradt néhány aprócska dolgot leszámítva (az egyik gimnazista fiú folyamatosan orrvérzést kap a kisgyerekek láttán, míg egy másik ököllel üti a kis testvére fejét minden semmiség miatt,...). 6/10

Zoku Touken Ranbu: Hanamaru: Már az első évadban sem tudtam megjegyezni az összes kard nevét, az újonnan érkezőkkel viszont már teljesen le is mondtam erről. Szerintem most még az első sorozat történeteinél is aranyosabb sztorikat kaptunk, ráadásul még egy újabb főzős musicalrészlet is belefért. :D A játékkal továbbra sem játszok, de ha lesz folytatása az animének, valószínűleg nézem majd. 6/10

Osomatsu-san 2nd Season: Mivel sok újdonságot már nem tudtak felfedni az ikrekkel kapcsolatban, kicsit laposabb lett ez az évad az elsőnél, de még így is akadtak viccesebb jelenetek/történetek. 6/10 (talán majd egy enyhébb pillanatomban lesz belőle 7/10 is)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Az utolsó adag téli szezonos beszámolót majd az Overlord II befejezése után írom meg (lustaság fél egészség), addig viszont jöjjön az első kettő három tavaszi szezonos animém röviden:

Gegege no Kitarou (2018): Eddig nem volt szerencsém egyik feldolgozásához sem, pedig a 60-as évek óta minden évtizedben előveszi a Toei Animation. Ez a verzió nagyon modern, és ezzel nem csak arra gondolok, hogy minden járókelő kezében ott virít az okostelefon; az első részben rögtön egy idióta vlogger idézi elő a bonyodalmat. :'D A hangulat kellemesen spooky, a rajzolás/animáció egészen jó. Az opening dal veszélyesen fülbemászó, nem hiába használta eddig a Hakaba Kitarou kivételével az összes eddigi adaptáció.

Kakuriyo no Yadomeshi: A rajzolás tűrhető, rosszabbra számítottam. >.< A történetet már az első rész felvázolja: az ayakashikat gyermekkora óta látó főhősnőnk nagyapja tartozása miatt egy fogadótulaj oni menyasszonya lesz. Mivel nem tetszik neki a helyzet (sem Edward Cullen a jóképű oni enyhén creepy "Úgy szeretlek, majd' megeszlek! <3" szövege), elhatározza, hogy inkább valahogy ledolgozza a tartozást. A főzéshez ért leginkább, szóval az elkövetkező 25 részben majd vélhetően így próbálja meg visszafizetni az adósságot. Az opening kellemes, a refrénje a Gintama. openingjére emlékeztet. Btw egy olyan "Torture in Hell" kezelést én is elviselnék. xD

Szerk.: Jaaah, hogy az Uchuu Senkan Tiramisù csak 7 perces? Akkor ezt is nézem. :D
Uchuu Senkan Tiramisù: Rövid állatság, amiben számomra az i-re az teszi fel a pontot, hogy ugyanaz a narrátor (és még pont ugyanazt a hangszínt is használja!), mint a Yuru Camp△-ben. :D
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

annarancs írta: 2018.04.02. 19:24 Gegege no Kitarou (2018): Eddig nem volt szerencsém egyik feldolgozásához sem, pedig a 60-as évek óta minden évtizedben előveszi a Toei Animation. Ez a verzió nagyon modern, és ezzel nem csak arra gondolok, hogy minden járókelő kezében ott virít az okostelefon; az első részben rögtön egy idióta vlogger idézi elő a bonyodalmat. :'D A hangulat kellemesen spooky, a rajzolás/animáció egészen jó. Az opening dal veszélyesen fülbemászó, nem hiába használta eddig a Hakaba Kitarou kivételével az összes eddigi adaptáció.
Nekem volt szerencsém (nagyon nehezen, de beszerezhetőek voltak a gyenge minőségű rawok), és ahogy az évtizedekkel folyamatosan modernizálja ezt a régi mangaadaptációját, új sztorikat szőve bele. Mintha tényleg időtlen lenne az, hogy ezek a youkaiok takarítanak "utánuk". A hangulat is egyre komorodik, legalábbis a színkezelésében ezt látom. Egyre erősebbek a sötét tónusok, árnyalatok az éjszakában, és annál fényesebb a nappal. Bár ez lehet a technikai és rajzstilisztikai fejlődés miatt is van. De közben megmarad gyerekesnek (akik amúgy is a célközönsége). Nekem az új karakterdizájnban még az tűnt fel, hogy Neko Musume most kifejezetten aranyos lányos formát öltött. Eddig tiszta tomboy volt (mondjuk a linken a többi iterációt is megmutatják), amiből a 2007-es még kifejezetten aranyos is tudott lenni... annak ellenére, hogy a sokkal felnőttebb formulájú Hakaba Kitarou-ban leledzik szerintem a definitive alakja (és a hangja is).

Az opening meg... nem tudom. Összenőtt a franchise-zal és ikonikus is, hiszen tényleg előkerül minden alkalommal, de valahogy ez a zenei alap nem nyerte el a tetszésem. Az eredeti 60-as inkább tradicionális és enkás volt, a 70-es is valahogy ehhez a klasszikusabb alaphoz nyúlt, míg a 80-as már szintipopra vette a dolgot, a 90-esben visszatértek az eredetihez, és végül a 2007-es már a jazz alapra tesz egy kis hip-hop rapes stílusbeli áthallást (az összes közül ez és az eredeti 60-as tetszik a legjobban). Nem tudom, hogy miért, de talán az énekes hangja miatt nagyon erőtlen, sótlan a dal. A "gegege" alatt meg nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy szorulása van, és már szeretne "megszabadulni a rakománytól".

Az első rész egyébként egész korrekt volt, és van egy olyan érzésem, hogy ez sem fog megelégedni 2 szezonnal (26 résszel).
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Ricz írta:Az első rész egyébként egész korrekt volt, és van egy olyan érzésem, hogy ez sem fog megelégedni 2 szezonnal (26 résszel).
A jelenlegi infók alapján legalább 50 részes lesz.
Valóban kevésbé karakteres az új opening a régiekhez képest, de nekem így is tetszik. :D

Nem tudtam hirtelen eldönteni, hogy honnan ismerem a Kimi ni meroront, aztán rájöttem, hogy a Seikimatsu Occult Gakuin OP lemezén van rajta a 8bites verziója (nem láttam az animét, már nem emlékszem, miért hallgattam a lemezt, de ez a szám valahogy megmaradt... >.<).
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Téli szezon vélemények:

Mahoutsukai no Yome még egyszer, kicsit bővebben:

Szép és különleges anime. Kicsit a Natsume Yuujinchou-ra emlékeztet a főhősnő helyzete és viselkedése, de a hangulat annál jóval darkosabb, és számomra az egész valahogy még szívszorítóbb. Bár a romantikus szál (aminek a jelenléte azért elég visszafogott) nekem kicsit furcsa, ahogy haladt előre a történet, úgy kezdtem egyre jobban rájönni, hogy Chisét és Eliast mégis összeköti valami közös érzelmi hiány, ami persze Elias esetében még hangsúlyosabb, és nem mindig bájos módon. A másik, ami miatt egyre elfogadhatóbbá válik a dolog, hogy Chise maga is egyre kevésbé emberi. Olyan sok természetfeletti dolog történik a testével és a lelkével, illetve annyira máshogy reagál egyes jelenségekre és eseményekre, hogy már ő is inkább valamiféle transzcendens lénynek tűnik.

A karaktereket amúgy nem mondanám magával ragadónak, kicsit mindenki olyan távoli marad, de ebben én érzek valami szándékosságot is, mintha a "nem emberi", tír na nÓg jellegeket próbálná a szerző kihangsúlyozni.
Van viszont a sorozatnak egy sajátos, igéző atmoszférája és látványvilága (ehhez hozzájárulnak a remek aláfestő zenék; illetve az első OP-ED páros is különösen jó volt). Még az a néhány, láthatóan költségkímélő megoldással, állóképekkel készült jelenet is elfogadható, mert olyan részeknél élnek vele, ahol ez különösebben nem von le az élvezeti értékből.

Jelenleg is futó manga lévén a végével elégedett vagyok, évadlezárásnak szerintem megteszi - de persze bőven lenne még mit kifejteni (Joseph, Hainome, Chise apja és öccse stb.). Ja meg érdekelne, hogy Silky mégis hogy végez házimunkát abroncsos szoknyában, kalapban és glaszékesztyűben. :lol: Murase Ayumut meg szeretném megdicsérni, mert nagyon nagyot alakított.

8/10.


Classicaloid 2

Még mindig roppant fárasztó és idétlen humorú sorozat, és sajnos az élvezeti értéke még inkább lecsökkent számomra azzal, hogy egyértelműen más vette át az angol fordítását, aki már nem próbálta feldobni az animét ötletes fordítói megoldásokkal. Ezzel együtt nincs szívem rá 4/10-nél kevesebbet adni, mert minden gyengeségével együtt egy végtelenül ártatlan és jóindulatú cucc, a kreatív zenei átiratokban pedig rengeteg munka lehetett, és némelyik tényleg nagyon-nagyon jó. Azért remélem, több évad már nem lesz. :'D


Sanrio Danshi

Akár még 6-ost is kaphatott volna, ha végig tartani tudja az első részek színvonalát. Valami nagyon gagyira számítottam, ehhez képest egész jól teljesített az első pár rész, a toxikus maszkulinitás elleni üzenetet pedig én is tudtam értékelni. Miután viszont összejött a csapat, valami olyan hihetetlen unalomba fulladt a sorozat, hogy ilyet már régen láttam. Három résszel a vége előtt azon gondolkodtam, hogy dobom, mert én ezt nem bírom tovább nézni, és kétpercenként csekkoltam a részeket, hogy mennyi van még hátra.

Van egy olyan érzésem, hogy a készítők kigondolták az alapszituációt, az egyes karakterek csatlakozásának sztoriját meg a történet végét, de ötletük se volt, hogy a két végpont között mivel töltsék ki az időt, és így kaptuk ezt az összedobott izét. Ez az egész KIRAKIRA a végén meg már nekem volt kínos. :'D

4/10, jóindulattal (a pozitív és fontos üzenet nélkül még ennyit se kapott volna).


Hakata Tonkotsu Ramens

Egész jópofa kis cucc. Az alapfelállás még eredetinek is mondható, mert nem sok anime mondhatja el magáról, hogy szerethető akciókomédia, 95%-ban bérgyilkos karakterekkel. Ezzel együtt az elején még féltem, hogy gagyi lesz (arcplasztika pár perc alatt? hát öö... :'D), meg azért klisék is voltak itt-ott, de a shadyjobs.com és a közös baseballozgatás vonalán valahol rájöttem, hogy ez a sorozat igazából nem akarja komolyan venni magát. XD Mindennek dacára a szereplők - hivatásukhoz illően - nem félnek vérrel bemocskolni a kezüket (pontosabban a szerző szerencsére tudja, hogy bérgyilkos nem lehetsz máshogy). Végül valami roppant szórakoztató anime sült ki ebből az egészből, amit számomra külön megdobott a belevaló trap fő(!)szereplő, illetve a gay karakterek, akik teljesen magától értetődő módon, fanservice és diszkriminatív szövegek nélkül simultak bele a történetbe. 7/10.

Ja igen, OnoD-nek érdekes élmény lehetett kyuushuu-benben végigbeszélni a sorozatot. :D A Barakamonban még ő volt a tokiói kívülálló.


Kokkoku

Rengeteg potenciál volt a történetben, de sajnos nem használták ki. Kezdjük ott, hogy az idő megállítására szerintem nem elég magyarázat az, hogy "Hát ez ilyen. *shrug* Ne kérdezd, mer' nemtom." :drop: Mik azok az asspull képességek a Yukawa család tagjainál? Hogy csinálta Sagawa azt, amit csinált? Pontosan mik azok a Specterek, és miért képesek olyan dolgokra, amit pl. a végén Sagawával műveltek? És az a deus ex machina az utolsó részben? Uhh. A karakterek nincsenek kifejtve, egyesek random átállnak az egyik oldalról a másikra, igazából az egyetlen fejlődés, amit fel tudott mutatni a sorozat, hogy a szeretetlen családból egy összetartó család vált a történet végére.

Legalább az opening érdekes zeneileg és képileg is, az ending fanservice-parádéját ellenben nem nagyon tudom értelmezni a sorozat fényében.

Felejthető, középszerű sorozat. 5/10, de csak mert Juri egy rokonszenves csajszi.


3-gatsu no Lion 2

Abszolút hozta az első évad színvonalát: keserédes, kedves, néha szívbemarkoló történet szerethető, érdekes karakterekkel és emberi sorsokkal. A fókusz most sokszor helyeződött Hinára, és a részeken át húzódó bullying szálat kicsit már soknak is éreztem, de ezzel legalább érzékeltette az anime, hogy ez egy fontos téma, és sajnos nem is oldódik meg varázsütésre. Különösen érdekesek voltak számomra a Souya meijint szerepeltető epizódok.

A Shaftnak becsületére válhat a megvalósítás, a vizuál és a zene is hihetetlen atmoszférát tudott teremteni (bár őszintén szólva volt egy-két olyan jelenet, ahol szerintem már-már túltolták a vizuális szimbolizmust).

Ez az az anime, amit gyakorlatilag bármeddig el tudnék nézni. A látvány szemet gyönyörködtető, a hangulat utánozhatatlan, a történetben, a karakterekben, az előttük álló jövőben és a köztük levő kapcsolatokban pedig rengeteg potenciál van még. Nagyon örülnék egy harmadik évadnak. 8/10.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Téli szezon, 3. adag:

Dame x Prince Anime Caravan: Otome adaptációknál nagyon ritka, hogy a főhősnő választ magának valakit a háreméből, és bizony ez az anime sem kivétel ebből a szempontból. Nem sajnálom azonban ezt, mert elég idióta volt az összes udvarlójelölt. xD Szerencsére nem vette komolyan magát az anime egy pillanatig sem, ráadásul a sok vicces jelenet közepette még egy kis karakterfejlődés is kijutott a fiúknak. A főszereplőnő nem sokat változott, talán toleránsabb lett a végére egy cseppet, de ő már az elejétől fogva kiforrt személyiséggel rendelkezett az átlagos otome főhősnőkhöz képest. Az anime hangulatát és humorát tekintve talán kategóriáján belül a Kamigami no Asobi áll hozzá legközelebb, az nyújtott hasonlóan könnyed szórakozást. Nem váltja meg a világot, de szívesen néztem hétről hétre. Jöhetne a jövőben még több otome paródia. :D 6/10

Koi wa Ameagari no You ni: Megijedtem az elején, hogy majd összehoznak benne egy 40-es éveiben járó férfit egy kiskorú lánnyal, de szerencsére nem így történt, sőt, a lehető legjobbat hozta ki a szerző a helyzetből. A vizuális megoldások gyönyörűek, nem lehet a látványra panasz, bár nem is volt túl sok bonyolult animációt igénylő jelenet. Az egyedüli negatívum, amit fel tudok hozni, hogy a sorozat elején történt zsarolós incidensnek nem lett folytatása. Félreértés ne essék, nem hiányzott a felesleges dráma, csak nehéz elhinni, hogy a zsaroló beérte ennyivel, kicsit lóg a levegőben az a szál. 7/10

3-gatsu no Lion 2nd Season: Már az első évadot is nagyon szerettem, csak ott az elején még túl sok volt a depresszióból, itt viszont már kilábalt belőle annyira a főszereplő, hogy ne csupán meglássa, hogy másokat is érnek sérelmek az életben, hanem segíteni is tudjon rajtuk. Én pont a bullying szálat éreztem a legerősebbnek, de a meijines részek is nagyon jók voltak, illetve kaptunk megint pár Shimadára fókuszáló epizódot is. <3 A Shaft újra remek munkát végzett minden téren. A második opening pedig a legszebb a téli szezonban. 9/10

Overlord II: Noha emlékeztem nagy vonalakban az első évad eseményeire és a karakterekre, motivációikra, mégis kissé elveszettnek éreztem magam a második évad elején. Egyben nézve a kettőt talán jobb lett volna a helyzet. Feltételezem, hogy maga az eredeti mű annyira lassú és szerteágazó, hogy kisebb adagokban (tizenpár részenként) nehéz jól adaptálni. Ennek az a következménye, hogy mire beindultak volna az események, véget is ért az anime (talán túl sokat időztünk a gyíkokon). Az utolsó részben még Gilgamesh is feltűnt, remélem ő már komolyabb kihívást jelent majd a főszereplőnek, mert az eddigi konfliktusok (mínusz Shalltear mc) súlya alapján ítélve még mindig csak a bevezetésnél járunk. 6/10
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

annarancs írta: 2018.04.02. 19:24 Szerk.: Jaaah, hogy az Uchuu Senkan Tiramisù csak 7 perces? Akkor ezt is nézem. :D
Uchuu Senkan Tiramisù: Rövid állatság, amiben számomra az i-re az teszi fel a pontot, hogy ugyanaz a narrátor (és még pont ugyanazt a hangszínt is használja!), mint a Yuru Camp△-ben. :D
Nah az újak közül a LoGH-ra még nem volt időm, majd talán holnap, vagy pénteken lesz... de eeeez EEEEEZ a tiramisu!!! OMFG, nagyon poén. Ez a folyamatos paródia: SW, Gundam (de nagyon durván!!), LoGH (ha már narrálás paródia!!:D YuruCamp seiyuu tényleg ütött), ehh még ez a hülye új Darling cucc is felvillant basszus.X'D Óriási, én végigröhögtem. :D Kellemes fricska ez a mecháknak (meg valahol az animékben túltolt foodporn vonalnak is).
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

A téli szezon igazolta az előzetes elvárásaim. Bár az Idolish 7 zárórészeit áttették májusra - hogy a csuda vigye el őket, mert az utolsó rész fényében még játékosként is szívás várni, szóval nem irigyelem a nem játékos nézőket - így is ez és a Hanamaru vitte nálam a szezont. A Hanamaru nem hogy hozta az előző évad színvonalát, hanem még emelt is rajta. Nagyon élveztem a rengeteg Kosetsu részt, a Rai iskola is nagyon cuki lett együtt, kaptam Hotaru harcjelenetet és Midare-chant harci ruciban, meg rengeteg aranyos pillanatot a kardjaim között. Az egyetlen, amit fel tudok neki róni, hogy az új kardok most hátrányban voltak a régiekkel szemben, de ezt a harmadik évad jóváteheti.

Az Idolish 7 egy nagyon korrekt feldolgozás lett, aminek örülök, mert ez tényleg kimagasló az idolos szériák közül és megérdemelte. Bár néhány helyen még ez is elég naiv, de már mer felvállalni kényesebb kérdéseket az idoliparral kapcsolatban, vannak igazi konfliktusok, amiket viszont értelmes kommunikációval meg is tudnak oldani a szereplők, és nagy szerep jut a család témájának. Főleg a testvéri kapcsolatoknak, de szülő - gyermek viszonyokat is érint néhány helyen. A főhősnő nem szerelmi célpont, nincs fordított hárem és bár már a játékban is szerettem, mert értelmes és aranyos lány, ez az animében még jobban kidomborodott, így simán beemeltem a kedvenc hősnőim közzé. Mivel az utolsó két résszel nem hiszem, hogy bajok lesznek, megelőlegezem neki a szezon kedvence címet is.

Ami nagy meglepetés lett a Hakata Tonkatsu Ramens, amit tök véletlenül fedeztem fel magamnak, jóval a szezonkezdés után. Az az igazság, hogy én szeretem a belevaló, vagány srácokat szoknyában, és itt a főhős egy ilyen karakter lett. Az egész egy szórakoztató koncepcióvá nőtte ki magát, ami ezzel együtt nagyon jó akció is, hála a bérgyilkos témának. A két főszereplő, Lin és Banba önmagukban is elvitték volna a sztorit, de hatalmas örömömre nagyon színes, jófej mellékszereplőgárda egészítette ki őket.

A Gakuken Babysitters aranyos volt a gyerekkel és a családi témákkal, illetve a testvéri szeretet ábrázolásával, de sokat rontott az élményen a kötelezően unalmas és undok tsundere, akit ráadásul a szükségesnél jobban az előtérbe helyeztek azzal, hogy sokkal többet szerepeltették, mint az a mangában van.

Futottak még kategória a Sanrio Danshi, aminél fontosnak tartottam a pozitív üzenetet a férfiasságról és a rossz előítéletekről, illetve a Citrus, aminél kb. mindennel egyetértek a kritikákból. Amivel le vagyok maradva, az a Koi wa Ameagari no You ni, ami pedig a dobás szélén táncol, az a Grancrest Senki.

A Spiritpact második évada még fut, hála a késői kezdésnek, azonban eddig elégedett vagyok vele. Hagynak ki aranyos részeket a mangából, de a történet így is érthető és érdekes a múltidézéssel, a grafika rengeteget javult az első évad óta és Iguchi Yuuichi még mindig annyira tökéletes Keika, hogy nem győzöm agyondicsérni.

A Houseki no Kuni is folyamatban van, de azzal kicsit lassabban haladok, mint szeretnék. Minden esetre eddig a koncepció nagyon érdekes ezzel a drágakőszállal és azt hittem zavarni fog a CGI, de tényleg szépen megoldották. Dia a kedvencem eddig, aranyos és nagyon tetszik a karakterdizájnja.

A mostani szezonból a Mahou Shoujo Ore első két része előbb érkezett és abszolút poén az egész. Hatalmas állatság, ahogy várható volt, Ishikawa Kaito pedig egyszerűen tökéletes a főhősnő mahou shoujo férfialakjában. A Kakuriyo no Yadomeshi első része alapján hangulatos túlvilági sorozat, amiben remélhetőleg a főhősnő marad ilyen kis talpraesettebb. A vélemények szerint amit olvastam, szerencsére nem fog átmenni fordított hárembe, és a grafika is egészen tűrhető volt, még ha néhány helyen nem is a legszebb.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Lupin III part V ep1

Mikor megláttam nem is olyan rég a legújabb Lupin sorozat concept artjait + a rövid leírást, egyből elsodort a szkepticizmus-lavina, majd a "nem feltétlenül akarom én ezt" érzés, de végül mégis adtam neki egy esélyt.

Hát, hát, hát... gyatra kezdés, mit ne mondjak. Annak örülök, hogy vizuálisan a part IV által kitaposott kellemes úton halad, viszont ez a futurisztikus, kütyüs, erőltetetten ultra-modern felállás egyáltalán nem jön be. Nagyon pedáloznia kell az elkövetkezendő két epizódban, amit még adok neki esélyt, mert ez így elsőre több mint lehangoló, pedig szívesen elnéznék még egy Lupint a főszereplő+Jigen+Zenigata+Goemon négyes miatt, de ha ilyen erőltetett és idétlen (és most nem a Lupin-féle pozitív idétlenre kell gondolni) lesz végig, akkor inkább kihagyom.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Hoozuki új évad 1. rész:
Gigantikus erősséggel kezdett! Ha így folytatja évadról évadra csak jobb lesz. :D Már eleve az openingben megint azok a jelenetek, na meg az ének... OMG, ismét szétröhögős, az ending sztorija se gyenge, de ezeket majd mindjárt linkelem is a másik topikban.
A sztori: ez az állásinterjús dolog marhanagy, kedvencem a zen hapsi volt, aki szeret olvasni és bonsait nevelniXD, mire Hoozuki: ijesztő a képe, felvéve.X'D De úgy kb. mindenkit felvett (köröm letépős se volt egyszerű). Aztán... a kaja time, ahogy Shiro leakadt a zashikiwarashik zabálási technikáján, egyem a szívét. :'D Közben Hoozuki betömte az egészet... Áhh, rohadt jó ez a cucc!
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Ma reggel néztem meg a Shiyan Pin Jiating első részét. Mivel kínai az eredetije, csak 15 perc / rész az egész, de ha tudja ezt a színvonalat tartani, szerintem a szezon egyik gyöngyszeme lehet. A történet öt testvérről szól, akiken a szüleik kísérleteztek, így négynek fura képességeik lettek, míg az ötödik, a legkisebb, aki a legjobb eszű most azon dolgozik, hogy újra normális életet tudjanak élni.

Az első része hangulatos és kissé szomorkás volt. Most nekem úgy tűnik, hogy a családi szeretetre, a testvérek közötti kötelékre fog koncentrálni a történet, némi drámai felhanggal.

Illetve itt a Bouei Bu Happy Kiss is, ami a másik szívem csücsöke lesz szerintem a szezonban. Kicsit máshogy, de ugyanazokkal az erényekkel startolt az első rész, mint annak idején a Love! széria, szóval izgatottan várom, mi sül ki belőle. Az biztos, hogy 10 évvel a jövőben vagyunk, Yumotohoz képest Kyotaru nagyon más stílusú vezető, és nekem tökre tetszik az a headcanon, hogy esetleg a mágikus fiúk most a "rossz" oldalon állnak a tudtukon kívül. Ami nem hiszem, hogy így lesz, de adna egy érdekes löketet a történetnek.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Elkezdtem a két kinézett romantikus sorozatot is.

Tada-kun blabla 1-2. ep.
Uhh, ez a random "álcázott" európai hercegnőcske a testőrével egészen cukin simult össze a leendő osztálytársakkal. A cserediákos témát fotós klubbal turbózták fel. Az első ep. bemutatta a fontosabb sablon arcokat, és egy helyes kis kávézót, a másodikban csapódott még három tag a suliban, így teljes lett a csapat, és megnőtt a shipelhető karakterek száma is. Eddig mindenki okés, kedvelhetőnek tűnik, romantikában a szokásos lassúzásnak és szerencsétlenkedésnek nézhetünk elébe. Viszont nagyon tetszett, ahogy játszották a kölykök ezt a fényképezős fogócskázást. Olyan energikus, vidám, baráti móka volt az egész, hogy totál élveztem én is. Szöszinek pedig ez a Rainbow sógun fansága külön LOL.

(W?)otaku ni balbla 1. ep.
OMG, ezzzazzzéééénsorozatooommmmm!!!!!!!444 Mármint ebben a műfajban, és ha végig legalább ilyen relatable és mókás lesz, mint kezdésnek...
Eleve ez a irodasalaryman/officelady setting, ráadásul mindketten otakuk (egyik gamer, másik fujoshi), és még a haverok is benne lesznek a KÖRBEN (btw csöcsös csaj, mint bishounen crossplayer!! moment), és még együtt is mentek inni meló után (srác cigi time-jaiXD), és ahogy a rész végén konkrétan megegyeztek a détózásban, nagyon helyes! Behaltam. A poénok jók, de még kevés. A látványelemek és az idétlen aláfestőzenék azok, amik szegényesek, de a többi nem hangzik rosszul. Az op-ed kellemes, előbbi külön érdekes. Azon meg, hogy Hirotakának hívják a pasit, majdnem mindig felröhögtem.X'D
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Boku no Hero Academia 3rd Season ep. 1: Recap, ráadásul fürdőruhás epizód is egyben az első rész, de azért tűrhető kezdés volt, ránézésre az adaptáció minősége nem romlott. Az opening nem rossz, de annyira nem tetszik, szerintem nem sikerült elég jól összehangolni a zenét a képsorokkal. Az ending viszont aranyos.

Nil Admirari no Tenbin: Teito Genwaku Kitan ep. 1: A főszereplő dzsentri leányzó kisöccse egy elátkozott könyv befolyása alatt felgyújtja magát. Természetesen van egy hivatalos szervezet tele különc bishikkel (igen, ez egy otome adaptáció), akik pont az elátkozott könyvek begyűjtésével foglalkoznak, így amikor kiderül, hogy a sokk hatására a lány különleges képességre tett szert: látja a veszélyes könyvek auráját, rögtön felveszik a szervezetbe. A potenciális udvarlókból eddig még keveset láttunk, a főszereplőnő nem tűnik különösebben izgalmas személyiségnek, de egyelőre nézhetőnek tűnik a cucc.

Golden Kamuy ep. 1: Elfelejtették megjelölni a műfajai között a komédiát, azokat a CG állatokat nem lehet kibírni nevetés nélkül. xD A probléma igazából az, hogy nagyon elütnek a rajzolt és a CG részek egymástól, nehéz komolyan venni a kettő elegyét. A rész végi nyúzás kicsit sok volt nekem, de a körülmények szempontjából teljesen logikus cselekedet.

Wotaku ni Koi wa Muzukashii ep. 1: A főszereplők rögtön az első rész végén összejönnek? What kind of sorcery is this? Az opening tényleg nagyon kellemes. A szereplők szimpatikusak, mókás sorozatnak ígérkezik az anime, várom a folytatást. :3
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Androsama »

Mahou Shoujo Site

Bakker! Mi ez?! Mi ez?! Kérdem, mi a fészkes, megveszekedett, istenverte, ****** ez?! Hol a történet? Mármint... gondoltam, hogy változtatnak a mangához képest de ez... ez... erre nincsenek szavak. Mintha a készítők nem is olvasták volna a mangát. Két epizód alatt cirka egy kötetet már letudtunk, de az egész olyan unalmas, üres, semmilyen. Kb. mindent kivettek belőle, ami a mangát élvezhetővé teszi, mert nagyon finomkodtak. Vér alig látható, halál semmiképpen, egy rakás mindent átírtak, még több dolgot kihagytak. Ami meg még megmaradt, az olyan, hogy nem nagyon érdekel. Nos, hogy miért nézem? Mert most már látni akarom, hová akarnak 12 résszel kifutni. De inkább a manga. ::jcrazy::


Caligula

Első rész alapján nekem nagyon gyerebe érzésem van az animét illetően. Kissé mintha a Serial Experiments Laint keresztezték volna a hack://SIGN-nal és megspékelték volna egy rakás tudatmódosítóval. De nagyon jó, valahogy eltalálták az arany középutat, amitől nem válik gagyivá és remekül fogyasztható. Sőt, még gondolkodni is lehet rajta. A zenés betétek nem zavarnak, a dalok szerintem remekek, a grafika picit érdekes, de simán szokható. Egyébként nincs felesleges magyarázat, nincs fölös duma, ami nekem kifejezetten tetszik. Nincs szájbarágás, mindenki jöjjön rá magától, mi folyik itt. ::jsmile::


Cutie Honey Universe

Hát, én nagy CH-fan vagyok, de ez valahogy nekem nem nagyon jön be. A grafika kifejezetten csúnya, az opening nem tetszik, a történet so-so. És a több meztelenkedést, ecchit és yurit láttam az első részben, mint az eddigi összes látott animémben. Még nem tudom, folytatom-e. ::z::


Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu Happy Kiss!

Az ember azt hinné, az első két évadot nem lehet überelni, nem lehet már újat mutatni. Pedig de! Amennyire vártam a friss évadot, annyira elégedett vagyok vele eddig. A poénok ismét ütnek, az új fiúk kiválóak, az ellenség megint elég röhejes és ezúttal a két állatka egy vidra és egy sivatagi róka. Mindkettő tündéri, imádnivalóan szottyongatnivaló. Az új leader meg kb. mintha En-chant akarná másolni az előző évadokból, pont olyan életunt. Az új ruhák és támadások meg egyenesen fenomenálisak. És említettem a humort? Nos, fetrengtem a röhögéstől az első részen. Persze, megint van némi tanulság. Szóval, várom a folytatást! ::japtoun:: ::daisuki:: ::japhaha:: ::neko:: ::hamham::
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Elkezdtem a héten behozni a Drágám a Franxxbant (egyébként meglepően sok mindent nézek most egyszerre, egész tűrhető ez a szezon), már csak azért is, mert baromi kíváncsi leszek a hírhedt 14. epizódra, amitől csak úgy lángol a net. Kár, hogy paTKany nem nagyon irkál, kíváncsi lennék, hogy a japánok hogyan fogadták ezt a részt (már azt leszámítva, amit azért tapasztaltam innen-onnan).
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Mini, szelektív helyzetjelentés a tavaszi szezonról:

Cardcaptor Sakura: Clear Card-hen: A sok kártyagyűjtő (de legalább gyakran aranyosan romantikus) rész után szépen lassan kezd beindulni a történet. A férfiak nagyon rejtélyesek, SebastianKaito, Shaoran és Touya is titkol valamit...

Hinamatsuri: Az első rész kicsit furcsa volt, túl gyorsan elfogadta a helyzetét az újdonsült apuka, azóta viszont nincs különösebb bajom a sorozattal, sőt. A harmadik epizód már egészen ügyesen adagolta a drámát és a humort (dat cliffhanger! :'D). A lányok helyzete nem éppen egyszerű, de az eddigiek alapján valahol az ő karakterfejlődésükről is szól ez a sorozat.

Kakuriyo no Yadomeshi: A főhősnő egészen normálisnak tűnik: ha kell, megvédi magát; kedves, de nem túl naiv. Jóképűoni nagyon sunnyog, ha a lány nagyapjával kapcsolatos incidens kerül szóba, lesz még ebből bonyodalom, közben Rókakoma is gyanúsan sokat tud a főszereplőnőről... :drop:

Mahou Shoujo Ore: Erre egy barátom vett rá, de milyen jól tettem, hogy beadtam a derekamat! Vevő vagyok a paródiával lágyan átszőtt gyökér humorra, szóval számomra ez az anime idáig igazi kényeztetés. :'D

Omae wa Mada Gunma wo Shiranai: 3 perces kis szösszenet, egy részbe egy poén fér csak bele. Nézhető.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Többé-kevésbé mindennek lement már az első egy-két része amire kíváncsi voltam, úgyhogy ideje a magam húszforintosához, olyan sorrendben ahogy eszembe jut.

- Wotaku ni Koi wa Muzukashii (egy rész alapján): Nem tudom amúgy, hogy mennyire érdekelt volna ez a cucc ha nem lenne a "gamer/otaku/etc. próbál helytállni a munkában és nem mellesleg titokban tartani a hobbiját" felállás, így viszont kilóra megvett legalább az első rész megnézésére, amit nem is bántam meg, mert nagyon jópofa kis sorozat látszik kerekedni belőle. Eleve Narumi karaktere jól hozza az egyes shoujo sztorikra jellemző pukkancsabb főszereplőt aki ráadásul jól bele is illik a sztereotípan szemellenzős "minden más otaku = fúj" típusba, de a többieknek se kell szomszédba menniük a jópofaságról van szó, kezdve a Naruminak simán visszavágó/oltogató régi iskolatárstól a tankönyvbe illő Office Lady mint cosplayerig végig arra a jellegzetes munka vs. hobbi közti eredendő ellentétre látszik építeni a sztori. Amit nem is bánok, mert egyrészt meglepően szórakoztató ennek révén is a nyitás, másrészt így, hogy a késő '80-as korosztály is már a harmincas éveiket tapossa, még aktualitása is van annak, hogy a mostani "melósok" életébe teszem azt belefér az ebédszünetben való Switch-ezés, vagy a mások előtt beégéstől való félelem ha kiderül, hogy mi a hobbijuk és mlyen szinten űzik. Az pedig külön plusz pont, hogy a Nagy A-1 Minőség Rulettben még jó mezőre is érkezett a sorozat eddig, úgyhogy akármennyire nem gyakori vendégek nálam a románc központúbb sztorik, a Wotaki eddig nézős marad.


- Gundam Build Divers (két rész): Gundam terén elég hiányosak az ismereteim, révén eddig csak a 08th MS Team/War in the Pocket kettőst láttam, és a G-Gundam kiemelt érdeklődéssel bír felőlem, úgyhogy tényleg csak azért kukkattontam bele a BD-be, mert kíváncsi voltam hogy egy "figuragyűjtős" cuccból mit tudtak kihozni, és bizonyos szinten pont azt kaptam, amire számítottam. Már csak azért is, mert az első Build Fighters sorozatot nagyjából univerzális rajongás övezi, és habár nem tudom hogy a Divers ennek mennyire méltó követője, annyi biztos, hogy a célközönség számára pont megfelelő. Nem annyira "offenzíven" infantilis mint teszem azt a Duel Masters volt annak idején, és nem is annyira átláthatóan egy reklámról van szó, de még így is hiányzik benne egy bizonyos plusz, ami közel 30 évesen is érdekesebbé tenné a cuccot. Ennek ellenére így sem mondanám rá hogy rossz lenne, és egy-két részig még próbálkozok is vele szerintem, hátha közben felbukkan az a plusz.


- Hinamatsuri (egy rész): Ez a szezon előtt szépen el is kerülte a figyelmem, azonban az egyik ismerősömnek ez a tavasz minőségileg kiugró animéje, úgyhogy csak "muszáj" volt belenéznem ebbe is, és kellemesen is csalódtam. Eleve a "yakuza fickó nevelgetni kényszerül egy nyilvánvalóan Földönkívüli, középiskolás korú esper csajszit" felütés olyasmi ami jobban belegondolva azért érdekesnek hangzik, az pedig segít, hogy már most van a cuccnak egy meglehetősen dinka, de kedvelhető stílusa, amibe beleférnek az olyan dolgok is, minthogy a yakuza főszereplő soha nem haragszik meg úgy igazán az új, nem egyszer akaratlanul problémás neveltjére, vagy hogy a kuudere esper "energikussága" és az így elejtett megjegyzések ténylegesen szórakoztatóak tudnak lenni. Szezonális #1-nek még nem mondanám már csak azért se, mert a mostani szezon viszonylag combos, de így is nézős lesz, mert mondom, szórakoztató cuccról van szó.


- Hisone to Masotan (egy rész): Na ez az a sorozat aminél az Asenshi megmenti a napot, révén a Netflix kaparintotta meg a sorozat stream-elésének jogait, ami esetünkben annyit tesz, hogy valószínű majd akkor lesz elérhető tőlük a sorozat ha Japánban befejeződött, vagyis a Netflix újfent okot ad arra, hogy ne haljon ki a fansub biznisz. Aminek örülök is személy szerint, mert érdekes sorozatnak tűnik a HtM, már csak azért is, mert akármennyire vicceltem az indulás előtt azzal, hogy ez lesz a Panzer Dragoon igazi adaptációja, félig-meddig akár bele is találhatnék ha hozzáveszem a Patlabor-t is. Nem is annyira a "mai világa keveredik egy nem létező technológiai színvonallal" vonás miatt, hanem az általános dinkaságot nézve, ahol effektíve mindenki kilóg az amúgy sem létező sorból a maga kis furcsaságával, ami alól a főszereplő Hisone sem kivétel már csak azért sem, mert az epizód felénél a sztori még kicsit komolyabbra is veszi a figurát vele (is). Nem annyira hogy elrontsa az addigi hangulatot, hanem helyette inkább egyszerre kezeli egy újabb humorforrásnak és egy alkalomnak arra hogy jobban megismerhető legyen a karaktere, úgyhogy ha a sorozat továbbra is ilyen jól keveri a lapjait, akkor már csak ezért is említésre méltó marad a HtM. És szerintem a grafikai stílus se tántorítson el senkit, szerintem tökéletes ehhez a "dinkaság a normális" jellegű hozzáálláshoz, bár azért remélem, hogy egy Madoka-t így sem fog előhúzni a kalapból, legalábbis ne úgy ahogy ott történt.


- Lupin the 3rd - Part 5 (két rész): A Part 4 még mindig az on-hold listában csücsül, de mivel Lupin és a folytatólagosság fogalma általában nem szokott találkozni, gondoltam nem lesz gond abból ha szépen átugrok a Part 5-re, és eddig nem is bántam meg, mert már most valahol érdekesebb mint a P4 volt. Leginkább azért, ami már az előzetesekből is nyilvánvaló volt: Lupin és a modern technika jobban összefonódik, és ha csak az első két rész alapján kellene megítélnem, akkor eddig szinte semmi gondom nincs vele, sőt. Ha nem Lupin-ról lenne szó akkor azt hittem volna, hogy ki fog merülni a téma a "mindenki smartphone-al szaladgál és néha használják a netet is, The End" felállásban, így viszont bíztam abban hogy jól fognak bánni a modernizációval, és ez meg is történt, mert már csak az első részt elég sok mókával írhatták meg akkor, amikor Lupin-t bitcoin lopásra ösztönözte az írógárda, az azt követő "megtorlásról" nem is beszélve. Lényegében azzal látszik eljátszogatni a mostani évad, hogy Lupin egyszerűen tojt a ultra-modern technikára eddig részben a túlzott magabiztossága miatt, viszont innentől kezdve lépést kell tartania vele, és ez szerintem hozza a franchise-ra jellemző jópofasággal vegyített marhasági faktorát már csak annak köszönhetően is, hogy a központi stílus ennek ellenére sem esett át számottevően modernizáláson. Még mindig Lupin-ról van szó szerencsére, és habár így is értem, hogy pölö Junchi-nak miért nem jött be elsőre és miért mondható megosztónak, de amondó vagyok, hogy eddig korrekten van modernizálva a sztori.


- Megalo Box (két rész): Ha már megosztás, akkor ez a cucc is kap belőle egy kevesebbet, már rögtön a látványvilággal kezdve, ami... retro egy bizonyos szempontból. Konkrétan mellőzik azt a pengeéles képminőséget ami mostanra általánossá vált, és helyette körülbelül egy kora 2000-es DVDrip-re emlékeztet a képminőség, de szerencsére nem a színkezelést nézve. Az már "jobban" hozza a retrósabb színvonalat, és bizonyos értelemben az egész cuccra is jellemző látszik lenni ez a fajta hozzáállás, kezdve rögtön a "desert punk" stílussal, amire az általánosan keménykötésűbb, komolyabb hozzáállás a jellemző, amibe jól keveredik a néhol metálosabb, néhol hip-hop központúbb zenei anyag, és általánosságban is jellemző az MB-re egy, inkább a kora 2000-es éveket, de akár a jobb értelemben '80-as éveket idéző stílus. Ami egyébként nem véletlenül van jelen, lévén az MB személyében az Ashita no Joe ötvenedik évfordulajára szánt project tárul a nagyközönség elé, és habár az AnJ-ből csak az első részt láttam kíváncsiságból, az MB a "modernizáció" ellenére is nagyjából hűen követi az ott látott attitűdöt, még olyan értelemben is hogy személyesebb jelenetekről is szó van. Gondolok itt pölö a főszereplő Junk Dog belefáradásába a mostani helyzetébe, vagy hogy miért választja a Joe nevet, amik egy combosabb jelleget kölcsönöznek a sztorinak, de csak annyira hogy ne szimpla box cuccról legyen szó. Az /a/ legénysége mondjuk már most falnak menéshez késztet néha a "TÚL LETT NYUGATOSÍTVA" jellegű megjegyzésekkel, mert effektíve semmivel sem nyugatosítottabb, mint a régi OVA-k egy említésre való része. A boxfelszerelés már jogosabban kifogásolható eleme a sztorinak, eddig úgy jön le a dolog, hogy inkább a technikásabb boxot forszírozó felszerelésről van szó semmint egy szimpla "erősebbet ütsz lol" felállásról, ilyen szempontból pedig jól illeszkedik bele az, hogy JD-nek egy gyakorlatilag nem működő felszerelés ellenére is tud egy súlycsoportban boxolni a többiekkel. Ezt az utolsó mondatot egyébként még nyugodtan seggberúghatja a sztori, de remélem nem fogja, mert kár lenne érte.


- Full Metal Panic: Invisible Victory (egy rész): Titokban ez volt szerintem az a Duke Nukem Forever amiről a nagy többség már rég lemondott, úgyhogy a Xebec viszonylag kényelmes körülmények között éleszthette fel az FMP brandot, ami már önmagában egy külön furcsaság, nem beszélve arról, hogy konkréten hogyan veszi fel a sztori a fonalat. Így visszatekintve ugyanis ha egy valamit el lehet mondani az FMP-ről, az az, hogy egy elég keményen kora 2000-es cuccról van szó kvázi minden értelemben, és tekintve hogy azóta mennyit változott a világ, ez az új évad akár egy időutazó is lehetne, mert mostanra látványosan nyilvánvaló hogy az FMP a saját kora terméke nem csak Kaname telefonja miatt is (ami még mindig a klasszikus "kihajthatós"), hanem amiatt is, hogy ez a évad kapásból elismeri, hogy igen, a Fumoffu is része a fősodornak. Az pedig sokat elmond az FMP koráról, hogy hiába eltérőbb valamelyest a Fumoffu stílusa a fősodortól, ha egyszer még így is egyazon univerzum részét képezik, és ez a fajta-szintű kettősség valamelyest visszaszorult az elmúlt évtizedben. Bár ha az ember még anno, tizenévesen látta mindhárom évadot, akkor saját maga korával is szembesülhet, mert akárhogy nézzük, a TSR óta 13 év telt el, és ha azt nézem, hogy az IV első része egy másodpercet nem pazarol a franchise újra bemutatásával, és rögtön tudasosítja Sosuke-val és Kaname-val, hogy az addigi viszonylag békés életüknek vége szakadt, valahol úgy csapódik le ez a kezdés, hogy hiába volt szép és jó az egykori életvitel/színvonal, semmi nem tart örökké, egyszer minden megváltozik. Ez persze igazán egy "akaratlan", másodlagos effektus a sztori szempontjából, pláne ha valaki most, az IV előtt maratonozta le a korábbi évadokat, de ilyen szempontból dicséretes, hogy a Xebec se nem modernizálta a sztorit (eddig), se nem pazarolta az időt az újbóli bemutatkozásra, mert ez a nosztalgia nélkül is jó pont. Az már más kérdés persze, hogy ki mit gondol az FMP-ről, mert mint sokaknak, nekem is a Fumoffu az etalon, és őszintén szólva, az elmúlt évek alatt többször éreztem, hogy az FMP mítosznak egyre nagyobb része lett a nosztalgia, de az IV kezdése segített abban hogy jobban "naprakészebb" legyen a véleményem a franchise-ról. Továbbra sem az az übermegakirály mint amennyire a nosztalgia sugallja, de szvsz még így is egy kellemesen kora 2000-es stuffról van szó, és erről a vonásról a IV egy másodpercig sem látszik lemondani.


- Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online (két rész): Ha van olyan sorozat amit először nem akartam belenézni, akkor ez az, mert ugyan csak az első évadát láttam az SAO-nak, de az bőven meggyőzött arról, hogy ez nem az én asztalom. Aztán megláttam az előzetesekben a jajderózsszínbe öltözött kiscsajt az ugyancsak jajderózsaszín P90-essel, és mondhatni (ironikus) szerelem volt első látásra. Aztán kiderült, hogy egy nem Kawahara által írt spinoff-ról van szó, amit ráadásul a Kino no Tabi írója követett el, és még inkább "érdekelt" lettem egy próbára, ami valahol jobbra sikerült mint azt vártam, részben viszont azt hozta, amit vártam. Az előbbit tekintve leginkább a humor stílusa és a tényleges játék felálláshoz való hűsége az ami a leginkább fontosabb szerintem, mert LLENN nem rossz (jajderózsaszín ruhás) főszereplő egy Kirito után, mégha nem is annyira kiemelkedő, viszont a játékot illetően mindenképpen pozitívum, hogy a játékmechanikák itt ténylegesen számítanak a győzelemhez, amit az SAO-ban egyszer nem éreztem, mert ott inkább mintha nem tudta volna eldönten a sztori, hogy akkor most játékról vagy egy tényleges fantasy világról van szó. Viszont az érme másik oldalán ott van az, hogy hiába a KnT írója, ha egyszer az általános jelleg még mindig valamelyest amolyan "12 egy tucat MMORPG anime" mint amilyen az SAO amúgy is az, arról nem is szólva hogy így is van már benne egy számomra meglévő bukfenc (úgy ismernek téged mint a Rózsaszín Démon -> ha városokban/falvakban jársz, ne cseréld át a ruhád/fegyvered színét, csak boríts magadra egy köpenyt), szóval még így is szerintem óvatosan illik bánni a GGO-val, mégha így is vállalhatóbb színvonalat képvisel, mint a fő sorozat.


- Darling in the FranXX (két rész): Nem éppen új sorozatról van szó mert ugye most télen indult, és eredetilet később is akartam elkezdeni, de az egyre fokozódó hisztéria + a kerekasztalos beszélgetés rábírt arra, hogy inkább most adjak neki esélyt, és eddig elég so-so a benyomásom. Az már korábban is feltűnt, hogy kísértetiesen olyan a cucc, mintha fogták volna az Urusei Yatsura és a To Love-Ru kettősét, adtak volna alá egy komolyabbnak szánt mecha alapot, oszt' útjára engedték volna, és az eddigiek alapján hellyel-közzel be is vált ez a megérzés. Már csak azért is, mert a "komolyabbnak szánt" rész is érvényes azáltal, hogy mintha a sorozat túlzottan akarná bizonygatni azt, hogy "bizony ám, itt minden allegória/párhuzam a párkapcsolatokra/szexre utal, ugye milyen mély vagyok", közben pedig mintha hiányozna az a hozzáállás, ami ezt a fajta "gyengédebb" témát jól át tudná adni: ehelyett inkább egyfajta sekélyességet érzek a sorozat stílusában, ami részben abból fakad, hogy mennyire rá akar menni arra, hogy Hiro és 02 MENNYIRE jól passzoló páros, akiknek már egyébként az első közös jelenetük egy kissé meh volt (főleg a Hiro által ellőtt klasszikus "kezemben felejtődik a bugyi" klisére, na az is sejtetett pár dolgot), és az sem segít, hogy 02 személyében mintha egy 2-4chan/reddit teszt eredményét láttam volna. Eleve általában semlegese szoktam lenni az általa képviselt "aggreszívebb waifu" vonal irányába, de ez a fajta DAHLINGozás így is fárasztó hosszútávon, annál is inkább, mert Ichigo-nál éreztem azt, hogy talán a leginkább közelebb jut ahhoz a sorozat hogy működésre bírja a nagy szimbolikát, szóval ja, nálam a waifu war már most kifulladni látszik. Mondjuk 02 se rossz karakter ha a "nyílegyenesen egyértelmű hozzáállás" módban van, és mindezek ellenére is érdekel még, hogy hátha-esetleg működésre tud állni a nagy szimbolika. Ja, és egyesével fogom szerintem szétrúgni a sok nyavajgó-huszár fenekét, ha kiderül, hogy a 14. részbeli dráma csak azért van, mert az "aggresszív waifu vs. érzékenyebb lányka" felállás MEGINT felrobbantott egy fanbase-t, mert kezdem kissé unni, hogy az /a/ látogatások mindig FranXX threadek közötti evickélésről szólnak.


(Nézném egyébként még az Amanchu Advance-t és a Boku no Hero Academia harmadik évadát is, de az előbbinél az első évad után a másodikba való belekezdés várhat még magára, az utóbbi pedig állítólag egy recap-al kezdődik, egy heti egy résszel operáló shounennél pedig nincs kedvem egy hétig várni az "igazi" kezdésre.)
Kép Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Dodgers írta: 2018.04.22. 13:25 Gundam terén elég hiányosak az ismereteim, révén eddig csak a 08th MS Team/War in the Pocket kettőst láttam
Tehát akkor láttál mindent, amit érdemes volt Gundam címszó alatt megnézni. :D (A többiek szerintem vitatkozni fognak velem, FIGHT ME! Na jó, a 0079-et, meg a Zetát is, de csak Char miatt.)
Dodgers írta: 2018.04.22. 13:25Még mindig Lupin-ról van szó szerencsére, és habár így is értem, hogy pölö Junchi-nak miért nem jött be elsőre és miért mondható megosztónak, de amondó vagyok, hogy eddig korrekten van modernizálva a sztori.
Nekem ez úgy általában véve nem működik, mint Lupin. A Fujiko is össze-vissza kísérletezgetett az új stílussal, designnal, és a többi marhaságával, de legalább egy különálló vágányra terelte az egészet. Itt meg olyasmi zajlik, mintha a part IV közvetlen folytatása lenne, elvégre még a zakó színe sem változott (WTF?), ugyanazzal a designnal fut, mégis szellemiségben valahogy teljesen más, mintha a part I becsődölt jellegét akarná továbbvinni, legalábbis nekem nagyon nem tetszik például Lupin unfairsége, hogy másokat most gondolkodás nélkül legyilkol, Goemon is kezeket vág lefelé (persze ahhoz már nincs labdájuk, hogy mutassák is, cenzúrázva volt az egész), stb. Szal most akkor döntsék már el, hogy a part IV-et viszik tovább, vagy belevágnak valami másba, mert ez a "tovább is visszük, meg nem is" jelleg meglehetősen kiábrándító és unortodox.
Az ultramodernitás inkább csak másodlagos problémám, Lupinban pont az a szép (szerintem), hogy abszolút kortalan és felhőtlen szórakozás felnőtteknek. Lehet, hogy a 656. ellopott értékes tárgy, meg a Zenigatás kergetőzés nem fog mindig működni, de nekem ez a változás most túlságosan rágós hús. Egy epizódot még adok neki, de több mint valószínű, hogy dobni fogom.
Dodgers írta: 2018.04.22. 13:25Darling in the FranXX
Ezzel a cuccal meg úgy vagyok, hogy ha van is valami értékelhető húzása, azt utána rendre el is szúrja valami baromsággal (ld. legutóbb a 13. epizód, ami szerintem baromi jól sikerült, de a 14-esben jól pofán is lettem vágva a borzalmas writinggal és rendezéssel). Ettől még egész szórakoztató cucc, csak ne nagyon gondoljon bele az ember, mert akkor hamar viszketni fog a szeme a sok ostobaságtól, illetve forgatókönyvbéli hiányosságoktól. (Egyébként én egész megkedveltem Zero Two-t. Nem hittem volna, hogy így lesz.)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan anime készül a Yakusoku no Neverland (The Promised Neverland) című Weekly Shounen Jump mangából. Egyelőre még csak a netes domaint regisztrálták, illetve a hivatalos Twitter fiókot indították el. Lényegében hivatalos bejelentés nem történt még, így a stúdióról, kezdésről stb. nincs információ.
Noha nem bántam volna, ha az animével megvárják, míg nagyjából befejeződik a manga, így sem aggódok a történet miatt, ugyanis sok shounen mangával ellentétben itt már az első fejezetektől kezdve izgalmas a sztori. A stúdiók közül nem tudom, hogy melyiknek örülnék, talán inkább a konkrét készítőgárda a fontosabb (azért szurkolok, hogy a bohócot megússzuk). Mivel a Weekly Shounen Jump sorozatai közül a népszerűbbek közé tartozik a manga, reménykedek egy méltó költségvetésből, hozzáértő emberek által készített adaptációban. A szinkronszínészek közül Noto Mamiko szerintem remekül hozná Isabella karakterét, más preferenciám nincs ezen a téren.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

annarancs írta: 2018.04.24. 19:28 Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan anime készül a Yakusoku no Neverland (The Promised Neverland) című Weekly Shounen Jump mangából.
Na, ez egy jó hír, addig talán befejeződik a mostani arc is :D.
annarancs írta: 2018.04.24. 19:28 A szinkronszínészek közül Noto Mamiko szerintem remekül hozná Isabella karakterét, más preferenciám nincs ezen a téren.
Hehe, az én fejemben is mindig Noto Mamiko szólt Isabella jeleneteinél :D. Én még annyit tennék hozzá, hogy légyszi, Kaji Yuki ne legyen egyik főszereplő se.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta: 2018.04.26. 07:02 A szezonba bele se kezdtem, talán hosszúhétvégén.
Az S;G 0-ba szerintem kezdj bele. Az új rendezés ugyan meglehetősen középszerű, illetve zavaróan sok új karakter került elő a semmiből, de ezeket leszámítva eddig egész korrekt.

DAALINGot én most félretettem kicsit, úgysem szezonos cuccként néztem, meg valahogy nincs erőm ezt heti leosztásban követni. Összejön megint egy 4-5 rész, aztán újra felveszem a fonalat.

Egyébként nekem a Golden Kamuy a szezon nr. two-ja. Semmi különösebb extra (illetve de: a CG-medvék haláliak), de valahogy mindig egész gyorsan elmászik az a 20 perc.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Junchi írta: 2018.04.22. 18:21 Tehát akkor láttál mindent, amit érdemes volt Gundam címszó alatt megnézni. :D (A többiek szerintem vitatkozni fognak velem, FIGHT ME! Na jó, a 0079-et, meg a Zetát is, de csak Char miatt.)
Őszintén szólva, olyan sokkal több Gundamet nem is nagyon akarok nézni a komolyabbak közül (egyedül talán a Turn A Gundam-et), és a Build Fighters/G-Gundam kettős is elsősorban azért érdekel, mert inkább a koncepcióval való szórakozás a főbb szempont semmint a "Zeon megint gyakja a kolóniát" felállás, a G-Gundam esetében meg aztán végképp érvényes már csak a mémek és az olyan Gundam dizájnok, mint teszem azt a Tequila Gundam miatt is.

Junchi írta: 2018.04.22. 18:21 Nekem ez úgy általában véve nem működik, mint Lupin. A Fujiko is össze-vissza kísérletezgetett az új stílussal, designnal, és a többi marhaságával, de legalább egy különálló vágányra terelte az egészet.
Időközben megnéztem a harmadik részt is, és ha van is kifogásom a Part 5 stílusával szemben, inkább csak az hogy Lupin nem kapott egy új zakószínt, csak hogy a sorozat vizuálisan is jelezze a külömbséget a P4-hez képest. Ezt leszámítva nekem nincs gondom ezzel az iránnyal, mert habár egy bizonyos fokig "radikálisabb" Lupinról van szó most, az még szerintem jól simul bele a könnyedebb Lupin hozzáállásba a nagyobb részben még mindig bugyuta stílusnak köszönhetően, amihez aztán viszonylag óvatosan van adagolva az a bizonyos fajta "kutya kutyát eszik" mentalitás, mert szerintem az még belefér, ha egy, a nap bármelyik szakában direkt rá vadászó bérgyilkos csapat ellen eléggé felkészül az ember. Arról nem is szólva, hogy Lupin maga is egy kissé ódivatú ember, szóval nála szerintem még jól jön ki az, ha nincs annyira idézőjelesen összeházasodva a fair play fogalmával egy ennyire bele-a-pofádba szintű és mennyiségű ellenféllel szemben. A Fujikós sorozatot egyébként jó, hogy felhoztad, mert ott sem vette volna ki rosszul magát ez az erőszakosabb vonal, csak közben a nagy művészete való törekvés közben effektíve minden ki lett szipolyozva belőle, ami a Lupint szórakoztatóvá tudja tenni (kivéve persze, ha Lupin/Jigen, és valamilyen szinten Zenigata szerepeltek), és ehhez képest a P5 nem hogy jóval közelebb áll a Lupin szórakoztató oldalához, de a mostani szezon közösségi hálós témája is jópofán van kezelve. Az még ettől függetlenül is áll persze, hogy mindkét sorozat eltér a megszokott Lupin képtől, de ha a kettő közül kéne választáni, tízből tísszer a P5-öt választanám azonnal.

Junchi írta: 2018.04.22. 18:21 Ezzel a cuccal meg úgy vagyok, hogy ha van is valami értékelhető húzása, azt utána rendre el is szúrja valami baromsággal (ld. legutóbb a 13. epizód, ami szerintem baromi jól sikerült, de a 14-esben jól pofán is lettem vágva a borzalmas writinggal és rendezéssel). Ettől még egész szórakoztató cucc, csak ne nagyon gondoljon bele az ember, mert akkor hamar viszketni fog a szeme a sok ostobaságtól, illetve forgatókönyvbéli hiányosságoktól. (Egyébként én egész megkedveltem Zero Two-t. Nem hittem volna, hogy így lesz.)
Igazából a FranXX világa akár viszonylag érdekes is lenne, mert valahol így is érdekes-szerű az az elképzelés, hogy egy ennyire nyilvánvalóan steril világban a civilizációt védő emberek pont olyan mechákat vezetnek, amik a férfi és a nő kapcsolatára építenek, de ja, engem inkább az zavar hogy két rész alapján a cucc mintha nem nőne fel önön témájához, és KÖZBEN viselkedik úgy mintha most előadná a tutit a szexre utalásokkal. Bár azért így is remélem hogy ha más nem, legalább 02-val tud majd kezdeni valami érdemlegeset, mert ez a DAHLING mód a második részben is elég meh volt már.
Kép Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Te jó ég, ez a Wotaku ni olyan magasan szezonkedvenc nálam, amit nem hittem volna. Eddig mind a 4 részt masszívan imádtam, olyan szinten relatable otaku-fujoshi life dumák/tettek vannak benne, emellett még baromi életszagúak az interakciók és kellően mókás a romantika is.
Ha lenne időm tuti epblogolnám. A mai részben is az a Sailor Moon-Dragon Ball blabla-indítás, az a pasidnál parókás kép kicsikarása, az a mell-téma és civakodás (és még Naru is rá van állva a méretre, annyira nőcis volt). Ha ez így megy tovább még a végén bekerülhet a 9-10-es kedvenceim közé. WTH, akarommm!!!!!!44
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Azt rebesgetik, hogy a Yakusoku no Neverland stábja valahogy így alakul majd:
Producer: Yuichi Fukushima
Director: Kyohei Ishiguro (Shigatsu wa Kimi no Uso, Occultic;Nine)/Yoshitoshi Shinomiya (Your Name Flashback Scene Unit Dir.)
Character Design: Masayoshi Tanaka (DARLING in the FRANXX, Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.)
Animation Production: CloverWorks

Kíváncsi leszek, hogyan ültetik át Demizu Posuka rajzstílusát... Egyébként az animét hivatalosan még be sem jelentették (talán majd jövő héten). :D
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

annarancs írta: 2018.05.17. 09:11 Azt rebesgetik, hogy a Yakusoku no Neverland stábja valahogy így alakul majd:
Producer: Yuichi Fukushima
Director: Kyohei Ishiguro (Shigatsu wa Kimi no Uso, Occultic;Nine)/Yoshitoshi Shinomiya (Your Name Flashback Scene Unit Dir.)
Character Design: Masayoshi Tanaka (DARLING in the FRANXX, Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.)
Animation Production: CloverWorks
Most már azt is tudni, hogy Noitamina anime lesz és 2019 januárjában indul. Ezek szerint valószínűleg 11 vagy 22 részes lesz... remélem, az utóbbi, mert 11 rész marha kevés lenne hozzá :shock:
Válasz küldése