Darling in the FranXX

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Nézem ezt a Darling- cuccot is mert szóltak hogy kelleni fog. Érdekes módon a Gain Triggerre egyébként is jellemző túltolt fanszervízt leszámítva (mondjuk itt nem csoda, elvégre a fő mondanivalója a "találjatok párt, aztán szaporodjatok és sokasodjatok!") okés sónen, meg is lepődtem hogy nem az a stúdióra eddig jellemző kretén marhaság mint mondjuk a KlK, hanem hangulatilag is kissé "komolyabb", plusz eddig mind a 10 főbb szereplőre normális szkríntájm jutott, és nemcsak a Hiro-002 duót nyomatják ezerrel. Mondjuk nem bánnám ha sikerülne kirángatni őket a sablonkategóriákból (nem fog). Kicsit nehezen indul be, és a meka alapból nem a kedvencem, de eddig sikerült lekötnie. A maga módján igyekszik reflektálni a mai égető japán társaalmi problémákra: elmagányosodás, elöregedés, népességfogyás, stb... fnoman szólva is szájbarágós módon. Azon azért mindig röhögök amikor MÉLY ÉS FILOZÓFIKUS(nak gondolt) metaforákba és szimbólumokba ágyazzák ezeket a nem túl bonyolult üzeneteket.

A felvezetésen túlvagyunk, most a chara-building epizódok jönnek, közben csöpögtetik az infókat a világról. A szereplők közül Ichigo érdekel a legjobban, de a többiek sorsára is kíváncsi vagyok (arra meg főleg, kit fognak először kivéreztetni - egyik-másik gyerek rendesen kapja a death flageket), elleneben az eddig full antipatikus főhős-duóval... Hiro a generic "mamaoritáj"-kedvesgyerek sónen-archeotípus, de 002... Mintha az FLCL-es önző, mindenkit leszaró, de azé mindenkire rámászó Harukót hasznosították volna újra, csak itt most sajnálni is kell mer jajjdeszomi múltja van. MEH -__-. És a szokásos asspull is bejön már az első részben: Hírónk saját tesztjén elbukott, bezzeg amikor a rámászós pinkcsajjal kell vezetni a mekát egyből túlszárnyal és megment mindenkit. *ásít* Hja és persze csak úgy megkapja a legjobb nőt mer csak -_-

A vizuális megvalósítás a stúdióra jellemző: jellegzetes karadizájnok és animáció, jóóó nagy robbanások, satöbbi. Persze van benne egy rakat önlopás, főleg az Evangéliumból, TTGL-ből és a Füliküliből is (BLARGH -__- ) , Direktorúr az utóbbi kettőben is komolyabb szerepet kapott, így nem csoda. Ya és A-1 koprodukció, úgyhogy lehet izgulni, nehogy ezt is összebarmolják.

Olvastam pár véleményt itt-ott (MAL, Reddit), de vagy a hypetrain megy (nem éri meg), vagy lehúzzák a sárga földig (pedig azért vannak ennél ezerszer gagyibb kreténsónenek is, pl. az Apokriptával már most felmoshatja a padlót). Eddig egy generic mecha-fight shounen jó sok klisével és gagyi fanszervízzel, viszont a világa most kezd kibontakozni, a vizualitás korrekt, és még néhány karakter is érdekel... És valamiért jobban le tud kötni mint az ilyen izék 90%-a, úgyhogy ezt megtartom.

Ellenben a Kokkokut dobtam, semennyire nem tudom rávenni magam hogy továbbnézzem, egyszerűen nem érdekel.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2018.03.21. 08:55 Nézem ezt a Darling- cuccot is mert szóltak hogy kelleni fog.[...]
Hát nem tudom, nálam a Madoka, Shingeki, FMA, meg hasonlók a "kelleni fog" kategóriás cuccok, erre távolról sem mondanám, hogy valami kötelező darab. :D Na jó, nem beszólni akarok a sorozatnak (csak egy kicsit... XD), pláne nem azoknak, akiknek bejött és ajánlották, de ha már így felhoztad, én is mesélek az ezzel való találkozásomról, mert számomra valahogy jóval komolytalanabbul alakult ez a "barátság", mint a a te esetedben. XD Ja, de mielőtt folytatnám: már a címe is... XD Surci nem írta ki végig, de ennek a teljes neve a Darling in the Franxx, na mondom remek, komolytalanabb cím nem volt a kelléktárban? XD Persze utána kiderül, hogy a "Franxx" itt a mechák neve, de ez egyrészt továbbra is röhejes, másrészt én azóta következetesen "Darling in the Franc"-nak hívom magamban, harmadrészt meg ha már úgyis arról szól ez is, hogy a csajjal való mechába ülés kvázi a szex allegóriája, akkor raktak volna hozzá a címhez legalább még egy x-et, és a "Darling in the FranXXX" máris mennyivel jobban utalt volna a "lényegre". :dirr: XDDD (Btw, csodálom, hogy Surci erről semmit nem mondott, de a "leghülyébb pilótafülke-póz ever" díjra is pályázhatna a cucc, szóval ez a "doggystyle" mindent visz... XDDD)

Mondjuk az is igaz, hogy engem ez az egész cucc valszeg totál hidegen hagyott volna anime-formában, hírét vettem azonban, hogy az animével egyidőben elstartolt ebből egy manga változat is, ahol a mangaka nem kisebb név, mint a legszexibb animelányokat rajzoló mester, Kentaro Yabuki-sensei (To Love Ru), aki ugyan az elmúlt 10-15 évnyi munkássága alapján máshoz már nem is nagyon ért, mint majdnemhentai csöcs/segg jelenetek papírra vetésének sorozatához, de ahhoz legalább nagyon. :lol: Szóval egyetértek abban Surcival, hogy maga a sztori egy tök átlag mecha-shounen cucc, plusz hozzá még sablonkarakterekkel is operál, a fanservice meg az animében totálisan vérszegény (naná, az A-1 Pictures kb. a fanservice cégek "Walt Disney"-je, kínosan ügyelnek arra, nehogy bármi is igazán korhatáros legyen, a SAO-ban is egy mozifilmig kellett várni egy Asuna mellvillantásra :dirr:), úgyhogy én inkább a mangát pörgettem, ott nem félnek olyasmiket premier plánban mutatni, mint amikor pl. Zero Two nagyon belejön a pilótáskodásba, csak hogy egy példát mutassak. :lol:

Btw, akinek most ebből (meg a heti Killing Bites blogolásomból, tényleg, azt is folytatnom kéne, csak időhiány... :( ) az jönne le, hogy én valami perverz állat vagyok, aki minden animében csöcsökre vágyik, annak gyorsan elmagyaráznám, hogy nem, alapvetően nem igénylem az ilyesmit (vagy ha igen, arra készültek külön erről szóló sorozatok, To Love Ru, Highschool DxD, stb. XD), csak azt nem bírom, amikor eleve valami erős fanservice elemet építenek bele a sztoriba (mint ennél az animénél a "mecha-szex", de a mechán kívül is akadnak érdekes dolgok, pl. amikor a legelején Zero Two meztelenül, hallal a szájában ugrik ki a tóból, vagy amikor Ichigót és a többi csajt nyalogatja arcon... XD), de persze nem merik azt teljesen csúcsra járatni, mert akkor már nem lehetne főműsoridőben vetíteni, vagy tudom is én, milyen okból. :P Így aztán kapunk egy ilyen "félszívű" sorozatot, ahol a karik/sztori/stb. önmagában annyira nem jó, hogy nézze az ember, a fanservice viszont szintén nem viszi el a vállán, mert ahhoz bevállalósabbnak kellene lenniük a tisztelt készítőknek. XD Ennél a címnél meg aztán végképp kiviláglik ez, ahol a manga kb. olyan, mintha az eredeti forgatókönyv lenne, az anime meg mondjuk annak a cenzúrázott változata. XD

Illetve a fanservice kitárgyalásán túl még volt itt pár elem, amin jót röhögtem. XD Pl. Zero Two folyamatos "darlingozása" a főhős felé, amire valaki beírta, hogy "ismertem egy másik ördögszarvas, darlingozós lányt, akinek ez sokkal jobban állt", amit meg tudtam érteni, mert nekem is az összes hasonló csajról reflexből ő ugrik be mindig. XD (Nyilván nem csak hozzá köthető ez az engrish megszólítás, de az ő nevével forrt össze, kb. olyan, mintha azt mondom, hogy "Dattebayo" és hacsak nem teljesen "anime-analfabéta" az illető, valószínűleg erről egyből Narutóra fog asszociálni.) Aztán ott van a két "főwaifu" dizájnja (Zero Two, illetve Ichigo), akik gyakorlatilag külsőre, meg egyes karakter-stílusjegyekben is a korábbi Yabuki-manga, a To Love Ru főhősnőinek másolatai (Zero Two lenne Lala, Ichigo meg Haruna), épp csak sikerült rajtuk rontani, mert Zero Two megkapta ezt a Surci által is emlegetett szándékosan kötekedő/beszólogató stílust, Ichigo meg inkább szimplán csak tejbetök, mint aranyos. ^^" Ja és persze MC-kun is hozza a szokásos Yuki Rito-stlust, őt csak azért nem mondanám totális másolatnak, mert a háremek 90%-ában ugyanilyen a főhős. XD Btw, ha már hárem, meg shipping: én egy Hiro x Ichigo endingnek örülnék, de figyelembe véve, hogy mennyire Zero Two van körbenyalva a készítők által, ezért valószínűleg inkább az fog történni, hogy Zero Two folyamatosan jól "NTR-ezi" szegény Ichigót, míg végül totálisan "elszereti" tőle a srácot. ^^" :( (Ugye ott vannak az utalások is, mint hogy a srác csak Zero Two-val tud tökéletes összhangban mechát vezetni, vagy hogy míg az Ichigóval való csóknál "nem érzett semmit", addig Zero Two-val "dúl a love", meg ilyesmi... -__- Mondjuk most random találtam egy olyan című YouTube videót, hogy "Ichigo about to get the Kamina-treatment", ha ez így alakulna, akkor egy szolid kurvaanyázást azért megelőlegezek Triggeréknek...)

Na, amúgy így a fentiek ellenére sem mondanám, hogy rühellem ezt a cuccot, vagy bármi (inkább csak szimplán tök átlag), de ha már Surci említette, gondoltam leírom én is róla az eddigi benyomásaimat, pláne úgy, hogy míg egy Kill la Kill, TTGL, Little Witch Academia, vagy Panty & Stocking határozottan hordoz magán egy afféle "sajátos Gainax/Trigger ízt", ami függetlenül attól, hogy kinek tetszik, kinek nem, letagadhatatlanul jellegzetes, addig ez a cucc tényleg olyan, mintha a mecháktól a szereplőkön át a különböző háremanimékig mindenhonnan összelopkodták volna, aztán ezekből az elemekből próbáltak volna "kikeverni" egy saját animét. Persze még meglátjuk, hogy hová fut ki az egész (a hype-ja eddig határozottan jóval magasabb, mint amennyit érdemelne XD), de őszintén szólva kétlem, hogy ebből majd valami TTGL 2 lenne, sőt, szerintem még a Kill la Kill szintjét sem fogja majd megütni (bár azt én is aláírom, hogy jóval normálisabb/emészthetőbb annál, épp csak annyival semmilyenebb is ^^" XD), aztán majd kiderül. Ja és a TTGL-el, meg értelmesebb sorozatokkal ellentétben látom, hogy itt megint kísérlet sem lesz arra, hogy a gonosz oldal szörnyeinek is legyen valami személyisége, motivációja, akármi, megint elővették a szokásos klisét, hogy "valahonnan jönnek a nagy dögök, valamiért pont minket akarnak megölni, nekünk meg emiatt le kell mindet gyaknunk" és kb. ennyi. XD

Viszont a későbbi Surci-benyomásokat várom majd a cuccról, egyrészt érdekel, hogy a későbbi epizódokban ebből a hent + fanservice kombóból kikeveredik-e valami értelmes dolog, másrészt ha meg nem, akkor legalább majd jól lehúzza, ami legalább annyira szórakoztató (ha nem jobban XD), mintha pozitív kritikát ír róla. XD
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta: 2018.03.21. 20:11 Hát nem tudom, nálam a Madoka, Shingeki, FMA, meg hasonlók a "kelleni fog" kategóriás cuccok,
Timi mondta hogy téma lesz a kerekasztalon, nem a CUCC "minőségére" gondoltam (úgy nehezen lenne a "kötelező" kategóriába sorolható). Magamtól sose kezdtem volna bele.

Mondjuk engem is meglep hogy valamennyire le tud kötni, őszintén szólva szenvedést vártam. Szal az ilyen Owari no Seraph, Overlord, Shikabane Hime, Apokripta meg hasonló reteksónen-izékhez képest nálam jobban teljesít még úgy is, hogy nem egy nagy szám.
Titkos írta: 2018.03.21. 20:11 őszintén szólva kétlem, hogy ebből majd valami TTGL 2 lenne
Ugyan már. De nem is hasonlítgatják hozzá szerencsére.
Titkos írta: 2018.03.21. 20:11 kísérlet sem lesz arra, hogy a gonosz oldal szörnyeinek is legyen valami személyisége, motivációja, akármi, megint elővették a szokásos klisét, hogy "valahonnan jönnek a nagy dögök, valamiért pont minket akarnak megölni, nekünk meg emiatt le kell mindet gyaknunk" és kb. ennyi. XD
Ebangerion-önlopás.

Ps.: Anime-original a sztori egyébként, Yabuki csak a magnót hallgatja rajzolja.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2018.03.21. 20:34Timi mondta hogy téma lesz a kerekasztalon, nem a CUCC "minőségére" gondoltam (úgy nehezen lenne a "kötelező" kategóriába sorolható). Magamtól sose kezdtem volna bele.
Jaaa, hogy így! :) Akkor viszont jól "felkészülsz", bevallom, én még sosem éreztem ilyesmit, hogy "fú, XY animét le kell nyomnom gyorsan a conig, mert ott a kerekasztalnál majd beszélgetni fognak róla!" XD
Surci írta: 2018.03.21. 20:34Mondjuk engem is meglep hogy valamennyire le tud kötni, őszintén szólva szenvedést vártam. Szal az ilyen Owari no Seraph, Overlord, Shikabane Hime, Apokripta meg hasonló reteksónen-izékhez képest nálam jobban teljesít még úgy is, hogy nem egy nagy szám.
Ja, hát így igen. :D Ez a "mihez képest gyenge?" kérdése. XD Pl. saját példa: teszem azt egy Cross Angénél már klasszissokkal jobb a Darling in the Franc, pedig még nem vagyunk a végén, csak attól még így objektíven nézve ennek is van nem egy fárasztó/semmilyen hülyesége. XD
Surci írta: 2018.03.21. 20:34 Ebangerion-önlopás.
Amúgy ja, be is ugrott, hogy odaírjam-e ehhez a részhez, hogy "ezt egyébként már az EVA-ban is furcsálltam anno", de mivel azt még csak félig láttam, egyrészt nem akartam már előre leszólni (az most más kérdés, hogy ennyit már rég "elspoilereztek" belőle, hogy az angyalok mibenlétére bizony nem igazán fogunk magyarázatot kapni később sem XD), másrészt bár a Trigger ezt valószínűleg valóban "önmagától lopta", viszont ezzel sok "olcsóbb" anime is élt már, pl. lolis cuccok közül ilyen volt a "zseniális" Vividred Operation, vagy múltkor emlegetett "nagy kedvencünk", a Strike Witches sorozat, ahol a dögök szintén csak úgy "vannak és támadnak", bár az ilyen moe cuccokban ez nyilván nem csak lustaság, hanem szándékosság is, nehogy már ilyen "szükségtelen" infókra is kiterjedjen a történet, mint hogy az antagonistáknak is lehetnek érzelmei, motivációi, akármilyük, másrészt meg minden ilyen jelenet az "értékes" moe pirulásos, ál-leszbüléses jelenetektől venné el a játékidőt. XD
Surci írta: 2018.03.21. 20:34 Ps.: Anime-original a sztori egyébként, Yabuki csak a magnót hallgatja rajzolja.
Ezt én vágom (nehezen is lehetne adaptálni, hacsak nem látnok a stúdió, lévén ahogy írtam, egyszerre indult a két verzió, a MAL szerint annyira, hogy még egyazon napon is startoltak* XD), csak úgy jeleztem, hogy "Yabukis háttértudással" még ilyen további "rejtett poénokkal" is szolgál a sorozat. :D Meg azért na, azt nem hiszem el senkinek, hogy tök véletlen, hogy kitalálják a két főcsajt Triggerék, akik közül az egyikük egy asszertív, nagymellű, hosszú rózsaszín hajú, ördögszarvas (még a "kódneve" is onit jelent állítólag), még a meztelenkedéstől sem annyira zavarba jövő csajszi, míg a másikuk egy félénkebb, pirulósabb, kisebb mellű, rövid kék hajú osana najimi, majd ezek után felkérik azt a fazont, hogy rajzolja le ennek az egésznek a manga változatát, aki "tök véletlenül" pontosan egy megszólalásig hasonló stílusú/külsejű párosról rajzolt mangát ezelőtt több éven át. :D (Jó, persze lehet mondani, hogy ezek a háremcsaj-jellemek is eléggé önismétlőek már sok sorozatban, na de hogy ennyire és még külsőre is? XDDDD)

*na, megnéztem újra pontosan, a manga egyetlen napot "csúszott" az animéhez képest. XD
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2018.03.21. 21:01-kor.
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

Én is szintre hoztam magam DAHLING-ügyileg... csak épp a 15. epizódig. Meh.
SPOILER
Ep.13. Flesbekk: 1. ójajjjjszegény Zerócűnek milyen szomorúúúú múltja van, emiatt sajnálni kell!! Hát jóhogy ekkora köcsög mindenkivel, nem látod MILYEN SZOMORÚ A MÚLTJA?!??! *ÁÁÁSÍÍT* -___-

2. Hát persze hogy találkoztak már a múltban Híróval CSAK ÉPP ELFELEJTETTÉK - KITÖRÖLTÉK AZ EMLÉKEIKET!! *ÁÁÁSÍÍT* -__-
Az az ep sztem minden volt csak zseniális nem, inkább elhasználtan klisésnek mondanám.

ep. 14. Na végre. Köcsög csajnak jól beolvas Ichigo. Nem akarok belemenni a vájfu-warba, és nem shippelek senkit senkivel, de már csak amiatt is jólesett a fenti megmozdulás, mert rühellem Haruko... izé Zerocüt.

ep. 15. Az előző rész minek volt? -__-


Kicsit (nagyon) savaznám én is a té forgatókönyvíró kollégát, meg is néztem nem Okada Mari tolla van-e a dologban, ő szokott ilyen átgondolatlan és felesleges twistekkel élni - de nem, van még rajta kívül bőven kókler az iparban, így ide is jutott belőlük (nemcsak a Sunrise-hoz).

A szezonba bele se kezdtem, talán hosszúhétvégén.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A vége még az lesz, hogy kénytelen leszek én is rendesen elkezdeni ezt a Darling-izét, hihetetlen, hogy nem csak úgy fandom-szerte, de még itt a fórumon is hány ember rákapott, pedig nekem valahogy továbbra is ilyen "UY + TLR + random Gainax/Trigger mecha" kutyuléknak tűnik (köszönöm Dodgersnek a tökéletesen találó hasonlatot XD), ízlés szerint itt-ott műbalhékkal, meg félig-meddig komoly "doramával" nyakon öntve. XD (Pl. írta itt is Surci, meg más fan-elemzésekben is láttam, hogy "fú, vajon ki hal meg, mert XY-on nagyon rajta van a death flag!", mire én: "Ebben a cuccban? Halál? Csak én nem nézek ki belőle semmi ilyesmit?" :D Jó, majd talán valami huszadik mellékhavert meg mernek ölni, hogy azon is mehessen a sírás, de őszintén szólva kétlem, hogy "húznának egy Kaminát", vagy ilyesmi, szal bármi olyat, aminek tényleg tétje és hatása lenne a sztorira, egyszerűen nem nézem ki ezt az egészből, szerintem nem is azzal a céllal készült, hogy itt most valami "komolyat" adjanak el, sima fanservice darab, csak azért a Cross Angénél mégis komolyabban akarták előadni. XD Jó, mondjuk az is "komolynak" gondolta magát, csak ugye hogyan lett végül "komoly"... XD) Jó, befogom, csak na, ez megint egy olyan cucc, ahol a hype-ot elég nehezen értem. XD
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2018.04.26. 16:47 Jó, befogom, csak na, ez megint egy olyan cucc, ahol a hype-ot elég nehezen értem. XD
Mondanám, hogy megint csak a szokásos éves hype, amit a fanbolyhók meg a "baby's first mecha" nézők újfent felnagyítanak, de annyit megadok neki, hogy az átlagszar éves hype cuccokkal ellentétben ez legalább szórakoztató (a maga módján). A sztoriban nem érdemes logikát keresni, a world-building pedig az egyik legrosszabb, amit animében valaha is láttam, szal elment 15 rész és SEMMIT nem tudunk az egész világról. Lóg a levegőben minden.

Kínosan amatőr "don't think - feel" cucc, de annak legalább oké.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2018.04.26. 17:16 Kínosan amatőr "don't think - feel" cucc, de annak legalább oké.
Na igen, nekem is kb. ez jött le róla amúgy, csak ugye ebben a kategóriában meg találni bőven jobb darabokat is, lásd Keijo, Killing Bites, stb., aztán ez utóbbiakból mégsem lett soha "szezon animéje", ez meg lassan afelé halad, Zero Two mindenütt a neten, "waifu war"-t elemző animés YouTube vloggerek, stb... :D Amúgy nekem általában véve is ez szokott lenni a problémám a szezon felkapott hype-animéivel. Annyira általában nem jók, amennyire a fanjai állítják róluk (szal Madoka kb. tízévente egy, ha születik, csak hogy pozitív példát mondjak XD), annyira viszont nem is "rosszak", hogy akkor már fullba nyomják azt, amit felvállaltak és csinálnának belőlük egy afféle "fullol" sorozatot, mint az általam említett fenti két cím pl. :D Így lesz egy mecha, amiben nincsenek különösen látványos mecha fightok, lesz egy hárem(szerű valami...), amit csoda, ha végül legalább egy offical pairingre kihoznak a végére, aztán ahogy te is írod, van egy világ, de nem igazán tudunk meg róla semmit, stb. Amúgy nem "hipszterkedni" akarok, hogy "beee, én bezzeg olyat nézek, amit általában futása után két nappal elfelejt a fanok 90%-a!", meg nem is féltékeny vagyok, hogy "miért nem abból lett világméretű hype, amit én szoktam nézni???", csak ez most így kijött belőlem, mert ennél a cuccnál lassan csak a "TTGL/EVA 2" titulust nem dobták még be a fanok, de kb. már minden mást láttam azzal kapcsolatban tőlük, hogy ez most mekkora rajság... :lol:
Kép
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: tulokos »

(Kéne ennek a Darlingnak egy saját topik. :))

Vicces, ahogy Titkos legyeskedik a nagy FranCC körül, hogy megnézze vagy ne nézze meg, csak azért, hogy megtudja, mennyire jelent veszélyt a TTGL-re. :D

Hát a helyzet az, hogy semennyire. Ugyanis ebben nulla eredetiség van, helyette viszont az összes animés klisét felvonultatja. És szerintem inkább az Elfen Lied és az Evangelion közös gyereke. A legfőbb baja pedig, hogy baromi hosszú. Egy két részes OVA-ban még talán poén lenne a mecháknak ez a fajta irányítása, de 24 részben egyszerűen nem működik. Az első két csata vicces(? Valakinek biztos…), de amikor ezen már túl vagyunk és jönnének a komolyabb kihívások, az erősebb és hatalmasabb akármik, és megszólal a riadókészültség, újabb bevetés, rohannak a pilóták és felveszik A pozíciójukat a fedélzeten, addigra már megszokja a néző, úgy, hogy közben már nagyon nem odaillő.

Nem véletlen, hogy 26-os vagy hányadig telepes gyerekeknek a katartikusnak szánt önfeláldozásánál nem mutatták meg annak a csapatnak a belső kameráját, ahogy a fiú csaj páros belevezeti a gépet a szörnybe. Ugyanis ebben a pózban nem coolio a kamikaze, ugyanis kurvára rontja az EPICES roham hangulatát a doggy style és a csajok nyögdécselése. Szóval önmagát nyírja ki a koncepció, nem úgy a TTGL, amiben végig tudták integrálni az infantilis kúlságot az amúgy egyre fokozódó téttel. Illetve a TTGL-ben mindig rá lehetett tenni erre az infantilis megalomániára egy-egy újabb lapáttal. De itt mi lesz a következő lépcsőfok? Most ugye egy csókkal turbózták fel a gépet, akkor a következő boss előtt pettingezni fognak, aztán a végső küzdelemnél már az egész csapat swingerezik? Amúgy én nem bánnám, mert akkor lenne legalább következetes és hiteles, de hát ugye ez nem egy végiggondolt történet, csak egy összehányt fanszervíz anime, ahogy előttem is mondták.

A 02 pedig a klasszikus pink hajú csaj, a flúgos szűzkurva, akit minden férfi szívesen meglovagolna és a csaj igényli is ezt figyelmet, de valójában mindenki megégeti magát a közelében. De amikor találkozik a főhőssel, akivel állítólag működik kémia, szerelem van első látásra, a srác minden nap megkérdezi tőle, hogy hogy van, mit érez, mit gondol, és akkor vele is eljátssza ugyanazt, mint eddig mindenkivel, majd aztán, amikor rájön, hogy ez a darling az az a "darling", akkor már mehet a csók. Ez milyen logika? Ez olyan mintha én együtt járnék egy csajjal, nagyon szeretem és elhatározom, hogy el akarom venni, ott a kezemben a gyűrű, de még előtte megkérdezem, hogy figyelj drága, amúgy te melyik óvodába jártál, mert az ovimban volt egy hosszú hajú kiscsaj, aki visszaadta a homokozó lapátomat, és én azóta is őt keresem. Jó, tudom, itt ennél több dráma van a háttérben… de szóval mennyire biztos ez a csaj az érzelmeiben? Csak tegyük fel, mi lett volna akkor, ha kiderül, hogy a kövér srác volt az a "darling", aki annak idején megmentette, vagy előbb derül ki számára, hogy a főhős a régi "darling", de mondjuk nem ennyire helyes tini srác vált belőle? Akkor most picsába az egész emberré válás projekttel vagy mi?

Én sokáig azt hittem, hogy egyébként a Blue Gender anime sztorija is beficcen majd, merthogy itt a természet lázadt fel, amiért fúrják a Föld magját, de aztán most legutóbb az attackontitánság került felszínre ezzel a szörnyek magja is ember dologgal... Na mindegy, most már végig fogom nézni, hogy megtudjam, mi van. Ja, amit még nem értek, hogy egyébként miért Ichigo a csapatkapitány, amikor egyedül Goroban van meg minden olyan tulajdonság, ami kell ehhez?

Titkos, szerintem nézd meg. A kategóriájában ez még mindig egy erős darab, amit szerintem fogok is majd honorálni 2/10 ponttal.

(Szerk.: Bocsánat, az egyetlen pozitívumot elfelejtettem megemlíteni, mégpedig, hogy az szép és nagyon menő elem, hogy a főhős srác nevet adott minden társának. Ez nagyon tetszett.)
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos »

tulokos írta: 2018.04.29. 05:18(Kéne ennek a Darlingnak egy saját topik. :))
Legyen hát. :D (Hozzászólásokat most nem pakoltam át ide az Új animék topicból, pláne úgy nem, hogy nem szimplán áthelyeznem kellett volna őket, hanem meg is nyirbálnom, mert ugye sokan egy poston belül több animét is elemezgettek és ebből csak egy volt a Darling, szóval én ezt jobbnak láttam szimplán így megoldani, ha Surcinak esetleg lesz ideje/türelme, akkor fésülje át újra a topicot és pakolássza át ide a tisztán Darlingos postokat, de szerintem jó lesz így is. XD) Viszont ja, meg is lepődtem, hogy hányan nézik még innen Aoiról is (Catrin is épp most írta, hogy nézi/belenézett :D), úgyhogy szerintem is jöhet neki a topic, így legalább én sem az általános animés topicokban fogok "spoilerezgetni" (lol, ja, a mangából, ami az anime után jár X résszel lemaradva... XD) belőle a későbbiekben. XD
tulokos írta: 2018.04.29. 05:18Vicces, ahogy Titkos legyeskedik a nagy FranCC körül, hogy megnézze vagy ne nézze meg, csak azért, hogy megtudja, mennyire jelent veszélyt a TTGL-re. :D
XDDD Azért ettől speciel nem tartok, nem csak azért, mert a FranCCból én ezt ki nem nézem, hanem azért is, mert a TTGL nálam annyira No. #1 anime, hogy sem azelőtt, sem azután nem überelte eddig semmi, ergo ezt egyik animétől sem várom el, mert igazságtalanság lenne bármelyikkel szemben is. (Itt most nem a karikra/sztorira gondolok elsősorban, hanem az egész sorozat sajátos atmoszférájára/mondanivalójára.) Az viszont tény, hogy az ex-Gainaxos/jelenlegi-Triggeres fanboyok minden egyes olyan animénél eljátsszák, hogy micsoda év animéje született, ami ezen stúdió égisze alatt jelenik meg, szóval ebből a szempontból valóban gáznak tartom picit, ha valakinek egy Kill la kill, vagy egy Darling egyenértékű egy TTGL-el szemben. Ha úgymond "zavar" is a cuccban valami, az tehát nem ez, sokkal inkább az, amit Dodgers is megfogalmazott:
Dodgers írta: 2018.04.22. 13:25...kísértetiesen olyan a cucc, mintha fogták volna az Urusei Yatsura és a To Love-Ru kettősét, adtak volna alá egy komolyabbnak szánt mecha alapot, oszt' útjára engedték volna...
Na most nekem ez a fenti két cím eléggé kedves a szívemnek, ergo nem annyira TTGL-trónfosztástól tartottam én itt, hanem inkább az baszkurált enyhén, hogy jön egy sorozat, ami olyan, mintha két másik kedvenc cuccom elfajzott zabigyereke lenne és még ráadásul gagyin is nyúl belőlük. :dirr: (Mert lopni nem annyira szégyen, ha legalább a végeredmény üt, vagy bármi, de itt ez sem igazán akar eddig összejönni neki és már lement a fele... XD) Persze egyrészt még hátra van a másik fele, ergo akármi összejöhet (még az is lehet, hogy végül valami ONI TOPPA LAMMU LAGANN (XDDD) mecha-módban fogja végül a Zero Two-Darling páros lenyomni a csúnya szörnyeket, de eddig ez nem valószínű XD), másrészt meg maga a hype még nem annyira izgatna (a Kill la KIll-nél anno jóval erősebben nyomatták ezt a "fú, a TTGL utódja, ami az egész animeipart meg fogja menteni saját magától!" szöveget, de persze aztán végül abból sem lett semmi ilyesmi... XD), viszont innen kiderült, hogy több olyan ember is követi, akik azért nem az a fajta "én aztán minden szart megnézek, ha rá van írva, hogy "anime"" illetők, úgyhogy igazából itt kezdtem el igazán gondolkodóba esni, hogy lehet mégis adnom kéne egy esélyt ennek és rendesen végigolvasni a mangát/megnézni az animét, ahelyett, hogy csak ilyen "for the lulz" alapon végigpörgetem a mangachaptereket az ilyen finomabb jelenetek kedvéért. :lol: (A többieknek már mondtam, de lehet te pont nem láttad, hogy a mangaka még pontosan ugyanaz a fazon is, aki a To Love Ru-t is rajzolta, szóval ja, fanservice ebből a szempontból a maximumon... XDDD) Szóval amúgy nem arról van szó, hogy utálnám, vagy félnék tőle, vagy bármi, inkább úgy mondanám, hogy "némileg irritál", de ennek is fele a hype, hiszen a sorozatból egyrészt azért olyan húdesokat még nem láttam, másrészt én tényleg remélem, hogy a második felében azért még feljebb jön valamennyire ahhoz képest, amit eddig mutatott magából. (A Gainax-Trigger fanboyok hypkodása netszerte pedig címtől függetlenül idegesíteni szokott, szal ez nem a Darling hibája, a Kill la Kill-nél anno pl. sokkal jobban martam az arcomat, azt úgy az egekbe szopkodták. Ez amúgy főleg annak fényében idegesítő, hogy amikor kivételesen Triggerék nem valami full fanservice show-t hoznak, hanem esetleg valami némileg egyedibb, érdekesebb darabbal rukkolnak elő, arról bezzeg úgy hallgatnak ugyanezek a fenti fanok, mintha soha meg sem jelent volna.)
tulokos írta: 2018.04.29. 05:18Most ugye egy csókkal turbózták fel a gépet, akkor a következő boss előtt pettingezni fognak, aztán a végső küzdelemnél már az egész csapat swingerezik? Amúgy én nem bánnám, mert akkor lenne legalább következetes és hiteles, de hát ugye ez nem egy végiggondolt történet, csak egy összehányt fanszervíz anime, ahogy előttem is mondták.
Én sem bánnám, Yabuki karakterdizájnjával az amúgy is bevállalósabb mangában ez nem is venné ki annyira furán magát. :lol:
tulokos írta: 2018.04.29. 05:18A 02 pedig a klasszikus pink hajú csaj, a flúgos szűzkurva, akit minden férfi szívesen meglovagolna és a csaj igényli is ezt figyelmet, de valójában mindenki megégeti magát a közelében. De amikor találkozik a főhőssel, akivel állítólag működik kémia, szerelem van első látásra, a srác minden nap megkérdezi tőle, hogy hogy van, mit érez, mit gondol, és akkor vele is eljátssza ugyanazt, mint eddig mindenkivel, majd aztán, amikor rájön, hogy ez a darling az az a "darling", akkor már mehet a csók. Ez milyen logika? Ez olyan mintha én együtt járnék egy csajjal, nagyon szeretem és elhatározom, hogy el akarom venni, ott a kezemben a gyűrű, de még előtte megkérdezem, hogy figyelj drága, amúgy te melyik óvodába jártál, mert az ovimban volt egy hosszú hajú kiscsaj, aki visszaadta a homokozó lapátomat, és én azóta is őt keresem. Jó, tudom, itt ennél több dráma van a háttérben… de szóval mennyire biztos ez a csaj az érzelmeiben? Csak tegyük fel, mi lett volna akkor, ha kiderül, hogy a kövér srác volt az a "darling", aki annak idején megmentette, vagy előbb derül ki számára, hogy a főhős a régi "darling", de mondjuk nem ennyire helyes tini srác vált belőle? Akkor most picsába az egész emberré válás projekttel vagy mi?
Amúgy erről volt egy érdekes komment az egyik Darlingos YouTube videó alatt: ugye van az a jelenet (legalábbis a mangában, de tekintve, hogy a kettő kb. ugyanaz, csak az anime előrébb jár, gondolom abban is benne volt), amikor valami rivális iskolából átmegy egy srác hozzájuk, találkozik Ichigóval és Goróval, majd elmesélni nekik, hogy Zero Two tőlük "szökött át" Darlingékhoz, a régi mecha-suliban pedig már kb. csak úgy emlegették, mint "pilóta-gyilkost", mert 100 vagy hány férfival végzett már, ugyanis egyikük sem bírt ki vele három menetnél többet. (Kétértelműség rulez. XDDD) Majd az animéből (amit én így csak homályosan tudok, mivel a manga még nem jár itt XD) kiderül, hogy Zero Two végig az ő gyerekkori darlingját keresi és elvileg a többi férfit is kb. ezen cél érdekében áldozta be sorban. És a kommentelő ezen a ponton levezetett egy érdekes elméletet, hogy lehetséges, hogy ha nem derül ki, hogy ez a darling az a darling, akkor ő is hullaként végezte volna. Szóval ő nem úgy gondolta, hogy Zero Two ne lenne biztos az érzelmeiben, hanem épp ellenkezőleg: nagyon is biztos benne, Darlingot is csak hülyíti, a kommentelő szerint az egész "szerelem" egy álca volt a csaj részéről és kb. csak onnantól válik őszinteséggé miután kiderül, hogy megtalálta az "igazi darlingját". Nem tudom, ez mennyire állja meg a helyét (ahhoz néznem kéne rendesen a cuccot XD), de legalábbis érdekes és Zero Two-ról is elmond egy s mást, ha igaz.

Apropó, láttam (a YouTube mindig tudja, mit dobjon fel nekem az oldalsávban, eskü, sokkal jobban csinálja ezt, mint pl. a Facebook XD), hogy a 15. részben már volt csók, közös szerelmi vallomás és a nagy szörnyet is jól lenyomták duóban (ez mondjuk őszintén tetszett, a legtöbb animében az ilyen dolgok nem "félidőben", hanem a mindent eldöntő finálénál szoktak csak megtörténni, szóval tényleg érdekel, hogy innentől hogyan fogják ezt az egészet továbbvinni a sorozat második felében), viszont a rész elejét nem láttam, úgyhogy érdekelne, hogy Ichigo szerelmi vallomására végülis mit tudott Darling reagálni? (Gondolom friendzoneolta szegény csajt ezerrel, de azért kíváncsi vagyok. ^^" XD)
tulokos írta: 2018.04.29. 05:18Ja, amit még nem értek, hogy egyébként miért Ichigo a csapatkapitány, amikor egyedül Goroban van meg minden olyan tulajdonság, ami kell ehhez?
A másik suliból átlátogató srác egyetért veled. XD (De egyben meg is válaszolja: Ichigo egy "adorable tiny leader", Goro nem lenne az, ergo ez -1 fanservice elem, amit nem játszanának így meg, szal érted... XD)
tulokos írta: 2018.04.29. 05:18Titkos, szerintem nézd meg. A kategóriájában ez még mindig egy erős darab, amit szerintem fogok is majd honorálni 2/10 ponttal.
XDDDD Ööö...oké, majd lehet ha véget ért és írtok róla egy végső értékelést, akkor meggondolom, hogy lenyomjam-e egyben, bár ez a "maga kategóriájában ez még egy erős darab -> 2/10" mintha kissé disszonáns lenne... :lol:
Catrin írta: 2018.04.29. 09:27btw Junchitól majdnem megkérdeztem, mitől ájult el, de aztán beugrott, hogy ilyen Yunoizék is tetszenek neki, így lemondtam a dologrólXD)
XDDDDDD Ezen kissé én is meglepődtem amikor írta, csak mivel én nem fullban nézem ezt, lehet nekem kimaradt valami ultrafontos plusz infó, amitől legalábbis szerethető karakterré változik a csaj, másrészt meg egy egész topic szól arról, hogy én meg mindenféle félállat lányokat fanolok, szóval ahogy az angolban mondják: "Who am I to judge?" :lol:
Kép
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Titkos írta: 2018.04.29. 12:53lehet mégis adnom kéne egy esélyt ennek és rendesen végigolvasni a mangát/megnézni az animét, ahelyett, hogy csak ilyen "for the lulz" alapon végigpörgetem a mangachaptereket az ilyen finomabb jelenetek kedvéért. :lol:
Gondolom, ezek a finomságok majd belekerülnek a BD verzióba, a tévéből meg természetesen kimaradtak... :mosoly:
Titkos írta: 2018.04.29. 12:53Amúgy erről volt egy érdekes komment az egyik Darlingos YouTube videó alatt
Jaja, abszolút benne van a pakliban. Lehet, hogy én látok túl sokat ebbe a karakterbe, de nekem az jött le, hogy egyébként ténylegesen belezúgott a főhős csávóba, vagy hát legalábbis mindenképpen különlegesebb a számára, mint az eddigi áldozatok, és éppen ezért is őrlődik, mert neki közben a "darling" kell. És a lényeg tényleg az, hogy pofára eshetett volna így is, hogy felfalja a darlingját, majd később megtudja, hogy ez az a "darling" volt, de úgy is pofára eshetett volna, hogy mondjuk kiderül, hogy a főhős, akivel egyébként működik a kémia, az nem az a "darling", hanem a "darling" egy pöcsfej lett az évek során vagy egyéb más okból kifolyólag nem olyan nyerő, mint Hiro. És ennek a darling vagy nem darlignak a függvénye az emberré válási szándéka, amely azért fontos neki, hogy egy fajba tartozhasson a szerelmével.

[Szerk.: Ja igen, és hát a lényeget kihagyom, amire gondolok: mennyire őszinte most az a szerelem, ami attól függ, hogy Hiro az a "darling" vagy sem. Szóval érted ez nagyon messze van a feltétlen szerelemtől. Az előbb még simán feláldozta volna, most meg szabad a csók... Ez megint csak egy flúgos pink hajú csajnak a rögeszmés viselkedése, amit én mindig visszataszítónak tartok. :D ]
Titkos írta: 2018.04.29. 12:53(ez mondjuk őszintén tetszett, a legtöbb animében az ilyen dolgok nem "félidőben", hanem a mindent eldöntő finálénál szoktak csak megtörténni, szóval tényleg érdekel, hogy innentől hogyan fogják ezt az egészet továbbvinni a sorozat második felében)
Egyetértek, ez tök jó. Csak attól tartok, hogy most az lesz, hogy valamin gyorsan összevesznek és külön utat választanak, vagy csak simán szétválasztják őket, hogy aztán a fináléban újra egyesüljenek.
Titkos írta: 2018.04.29. 12:53viszont a rész elejét nem láttam, úgyhogy érdekelne, hogy Ichigo szerelmi vallomására végülis mit tudott Darling reagálni? (Gondolom friendzoneolta szegény csajt ezerrel, de azért kíváncsi vagyok. ^^" XD)
Fú, nem is emlékszem, hogy konkrétan válaszolt-e, szerintem csak elmélázottan nézett a semmibe. :D
Titkos írta: 2018.04.29. 12:53XDDDD Ööö...oké, majd lehet ha véget ért és írtok róla egy végső értékelést, akkor meggondolom, hogy lenyomjam-e egyben, bár ez a "maga kategóriájában ez még egy erős darab -> 2/10" mintha kissé disszonáns lenne... :lol:
Pontosan azért kéne megnézned, hogy tudjál róla beszélni, rendesen spoilerezni, meg hát sokszor a szar dolgokat lehet a legjobban elemezni. :)
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: 2018.04.29. 12:53 [Ez amúgy főleg annak fényében idegesítő, hogy amikor kivételesen Triggerék nem valami full fanservice show-t hoznak, hanem esetleg valami némileg egyedibb, érdekesebb darabbal rukkolnak elő, arról bezzeg úgy hallgatnak ugyanezek a fenti fanok, mintha soha meg sem jelent volna.)
Az LWA TV esete annyiban eltérőbb szerintem, hogy az a sorozat végül sokaknak lett csalódás, úgyhogy maga a hype sem pörgött olyan magas fordulatszámon mint a FranXX esetében, ami nem hogy egy új IP ami egyben egy fanservice-esebb cucc is, de egy olyan is, amiben a szex mint olyan képezi a fő szimbolikai alapot egy olyan világban, ami nyilvánvalóan mattsteril és amiben a mechák a nemek közti kapcsolat révén működnek, arról nem is szólva, hogy van itt ám egy szerelmi háromszög is, amiben a női felek eléggé elütnek egymástól (aggresszív manic girl waifu vs. érzelmesebb vékonyka csajszi), szóval ilyen szempontból elég sok lábon áll a hype. Az már persze más kérdés, hogy már a Trigger neve önmagában egy elég erős "normalfag" csalogatóerő, szóval itt most nem csak az animés körökben mozgó réteg, de a ritkábban, vagy egyáltalán nem animéző réteg is bekapcsolódott most, tehát ezért is van akkora hype a cucc körül mint amilyen. Az meg pedig megint más kérdés, hogy merek fogadni húszezret arra, hogy a 14. részbeli felhördülés javarészt a nagy semmi miatt van, és megint arról van szó hogy a waifu hadurak nem bírnak magukkal, ami kapcsán egyébként szétrúgnék egy pár hátsót már csak azért is, mert a nagy felhördülések közepette pont nem az érdekesebb dolgok vannak ennyire felfújva, mint teszem azt a második rész vége. Ott speciel pecegetik azt, hogy miért nem lehet esetenként irányítani a mechákat, és hellyel-közzel akár még érdekes témát is peceget a sztori, mert legalább a férfi-női kapcsolatok különféle megnyilvánulása is bekerül a képbe, csak ugye a sok ZERO TWO BANZAI, ICHIGO A SHITTER között elvésznek az ilyen mélyebbnek is nevezhető részletek, szóval megint arról van szó nagyon sokszor, hogy totál felületes dolgok felett megy a háborúzás.

Az UY-s/TLR-es hasonlatért egyébként nincs mit. :D
Kép Kép
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Dodgers írta: 2018.04.29. 18:14Az meg pedig megint más kérdés, hogy merek fogadni húszezret arra, hogy a 14. részbeli felhördülés javarészt a nagy semmi miatt van, és megint arról van szó hogy a waifu hadurak nem bírnak magukkal, ami kapcsán egyébként szétrúgnék egy pár hátsót már csak azért is, mert a nagy felhördülések közepette pont nem az érdekesebb dolgok vannak ennyire felfújva, mint teszem azt a második rész vége. Ott speciel pecegetik azt, hogy miért nem lehet esetenként irányítani a mechákat, és hellyel-közzel akár még érdekes témát is peceget a sztori, mert legalább a férfi-női kapcsolatok különféle megnyilvánulása is bekerül a képbe, csak ugye a sok ZERO TWO BANZAI, ICHIGO A SHITTER között elvésznek az ilyen mélyebbnek is nevezhető részletek, szóval megint arról van szó nagyon sokszor, hogy totál felületes dolgok felett megy a háborúzás.
Ebben tök igazad van, hogy a cuccban van ez az alapelem, amiről lehetne jókat beszélgetni, például aranyos volt az a rész is, amikor szétválasztották a házat lány és fiú részre, majd mindenki kicsit magába szállt, hogy hogyan is kéne kezelnie a partnerét. De alapvetően erről az útról maga az anime térítette le magát.

Szerintem, ha mondjuk úgy oldották volna meg, hogy a csaj szereplők valahogy eggyé válnak a mechával, a fiúk meg egy külső egységben csatlakoznak ehhez és úgy irányítanak, és közben összekapcsolódna az elméjük, éreznék egymást, akkor ugyanúgy meglenne a párok közti kapcsolatnak a fontossága, hiszen ugyanúgy kiszolgáltatott, passzív szereplők lennének a csajok, míg a fiúk az aktívak. Viszont ez a póz, amiben a pilótafülkében ketten vannak, ez csak a helyzet szexuális töltetének a hangsúlyozására alkalmas. Amúgy tök fontos kérdés az is, hogy figyeljünk a partnerünkre az ágyban is, de például ott van az a szituáció, amit korábban említettem, amikor feláldozták magukat valamelyik telepnek a pilótái, abban egyértelműen megbukik ez a mostani felállás, mert túl explicit módon kezeli a dolgot. Vagy mondom, csavarjanak egyet az egészen, tegyenek fel mindent a testiségre és vigyék el hentaiba azt, ami a pilótafülkében történik. Mert az legalább egy fasza kiállás, egy ötlet rendes kibontása lenne.* Az ecchi a legrosszabb választás, mert az egy semmilyen műfaj, sosem fejt ki igazán semmit. Úgyhogy szerintem a fandom helyén kezeli ezt az animét, amikor a szokásos ecchi trash cuccoknak a parttalan vitáiba merül. Ha éretlennek nézi egy sorozat a nézőit, akkor éretlenül is fognak viselkedni.

[Szerk.: *Ja igen, és erre azért sincs semmi esély, mert akkor máris érezné mindenki, hogy mennyire nevetséges a koncepció, a stúdió látná, hogy mennyire rossz úton kezdték el, hogy mennyire nincs meg hozzá a készségük, hogy értelmesen feldolgozzák a témát.]
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Szerintem tulokos ideiglenes 2/10-es pontszáma teljesen érthető, a cucc legrosszabb pillanataiban indeed ekörül ver tanyát, de igazság szerint legjobb pillanataiban is éppen csak karcolja a 7-est - imo. (Nálam egyelőre valahol 4 és 5 között van, de persze van még 10 rész, szóval ez még mehet bármerre, épp csak nem sok egységnyit.)

Az meg abszolút sansztalan, hogy ebből valami konzisztens egész kerekedjen végül, szal mondom, ilyet még nem nagyon láttam eddig, hogy egy animében effektíve nincs world-building, bár nem olyan meglepő, tekintve, hogy minden (mikor épp nem valami fanservice megy) erre az elfuserált omgteendrama köpedelemre fut ki, ami önmagában sem nagy előny, hát még, ha ehhez a hozzáadott karaktergárda is csapnivaló.
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Na, ettől a 17. résztől máris összefosták a fórumokat, ahol beszélnek erről a franccról. Nagyon sok kérdés van, és remélem, megtudjuk, hogy Klaxosaur Princess (001?) azért ilyen fagyos loli, mert hosszú évek óta véglények közt él, és hogy vajon a természet alkot ilyen formát vagy a tudósok teremtették meg ilyennek*. De ami ennél is jobban érdekel engem (és erről senki nem beszél), hogy ki lehet az a figura, aki a frufruját vágja? Ott él vele lent ez a titokzatos fodrász, vagy lejárogat hozzá? Vagy 001-nek nincs is rá szüksége, és ez lehet az egyetlen hobbija, hogy a frufruját tökéletesre igazítja?

(Szerk.: *Mert nem mindegy, hogy egy kémcsőből jött ki és a perverz laborosok döntötték el, hogy lolinál nagyobbra nem fog nőni, vagy a természet követeli meg, hogy egy tökéletes ragadozónak, a klaxosauroszok princessének lolinak kell lennie. Én úgy láttam, hogy óriási csápok jöttek elő belőle, szóval talán tudna változtatni külsőt is, de valamiért a loliforma lenne a legideálisabb a föld mélyén? Megint az van, hogy nem a történetet akarják feldobni egy kis fanszervízzel, hanem a fanszervíz fontosabb, mint amiről szólni akarnak...
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Surci »

Az A1 le se tagadhatná hogy benne van a mancsa ebben az animuban... Eddig se volt egy csúcskategóriás valami, de mostanra a koherencia legapróbb szikrái is eltűnni látszanak. A karaktereknek nincs konzisztens jellemük: most komolyan mi az hogy egy résszel ezelőtt még testületileg meg a fujjogás Zerocűra, most meg már puszipajtások - és vica versa? Mintha az elmúlt 15 ep meg se történt volna. Ichigo csak úgy belenyugszik az egészbe, és jópofizik 00val, Duplanulla meg az egész csapattal, akik eddig azt se bánták volna ha bekrepál, Goro szóba se hozza az egészet Ichigonak... WTF? Tisztára mint a KlK-ban: elérkeztünk a sori kétharmadához, el kell simítani a belső feszkókat mert jönnek a végső fájtok - de ilyen bénán? A másik meg a world building - ami szó szerint semmi, nem létezik. Most, amikor előkerültek Kokoro kérdései, baromira kellett volna valami háttér, hogy miért néz ki így a társadalom, kik itt a gyerekek és a felnőttek, miért vannak kvázi tiltva-elzárva a szexről szóló ismeretek, stb... erre semmi. De legalább az overpowered himecut-loller lesz a főellenség (de majd kiderül hogy az igazi szemét banda a SELEE az öregek tanácsa), mer ez még nagyon kellett...

A hájpra nem érdemes szót vesztegetni, azt viszont komolyan értékelem hogy ez az anime próbál valami üzenetet átadni, és a maga módján-szintjén reflektál a japán társadalom aktuális és égető problémáira. Még a sorozatos önlopásait is elnézném, ha nem lenne ilyen bosszantóan amatőr módon összerakva.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Na, megvolt a várva-várt (EXTREME IRONY INTENDED) háttérsztoris/world-buildinges epizód, és mivel ez egy minőségi, igényes és nívós sorozat, ezért egy percig sem érezzük azt, hogy csak úgy be lett dobva, mert már ideje volt (hisz csak a sorozat több mint 2/3-a ment már el), vagy hogy idétlenül ugráltunk a prof múltja és a jelen között, vagy hogy az egészet az NGE-ből lopták ki! Nem, de most komolyan, mit hittek ezek, hogy majd nem lesz feltűnő? Meg egyébként is, annyira mesterkélt és random az egész, hogy tényleg látszik, semmiféle konzisztencia nincs ebben az animében, csak dobálják össze mindig, ami éppen jól esik, még a háttéranyag sem volt meg, csak gyorsba kihánytak valamit, ami nagyjából elvisz a jelen eseményeihez. Azt meg már meg sem említem, mennyire nagyon kínos egy olyan karakter háttérsztoriját csak így, ilyen terjedelemben bedobni, akiről eddig kábé csak annyit tudtunk, hogy néz ki.

Komolyan, lassan Guilty Crowni mélységeket ütünk itt meg amatörizmusban, inkompetenciában, és a nézőket hülyének nézésben. Egyébként meg szinte fix, hogy 02
SPOILER
ezek után a prof gyerkőce/teremtménye, megtoldva a Klaxosaur királynő DNS-ével, csak kérdem én, erre megint miért nem volt eddig semmilyen utalás? Mármint arra, hogy a profnak és 02-nek bármi köze is van egymáshoz.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Én ugye még mindig csak a mangát követem, ami kb. a sztori negyede körül jár
SPOILER
(még most tartunk ott, hogy Hiro: "Zero Two, ne, ne menj el, én veled akarok rideolni!" :dirr:, mire a csaj legépfegyverez egy seregnyi katonát, majd hogy mutassa, hogy ő azért a cuki, érzékeny waifu, kézen fogva, táncikálva futnak ketten Hiróval...jézusom XD)
, viszont innen-onnan, meg arról a bizonyos gifes oldalról (XD), figyelgetem azért, hogy mi lesz itt még és maradjunk annyiban, hogy pl. párosok terén nem igazán erre számítottam... XD Komolyan, kíváncsi leszek, hogy ahogy halad a sztori, meg lesz-e rendesen magyarázva, hogy az ilyen
SPOILER
Kokoro x Karótnyelt, meg Meganekko x Ichigo párosok
honnan a fenéből jöttek elő, mert eddig frankón olyan érzésem van, hogy Triggerék csak megint triggerelni (XD) akarják a népet, aztán úgy ültek neki a cuccnak, hogy
SPOILER
"Hehe, azt hittétek, hogy majd arról fog szólni az anime shipping része, hogy a mecha pilóta párosok a kezdeti úgymond "kapcsolati problémáikat" hogy küzdik le és hogyan lesznek mind egy igazi pár, mi? Hát a francokat! :D Yuri páros, netorare "megcsalás", friendzone-olás, minden ami belefér, hogy jól megszívassuk a fanokat! :D Gainax/Trigger-feeling, baby! :dirr:" Még az ikercopfos csaj, meg a pasija azok, akik elvileg kvázi egy páros az eleje óta, de lehet Trigger itt sem hazudtolja meg magát és ha már úgyis az NGE-ből lopdosnak, hát jól megölik az egyik felet még a sorozat végéig, avagy "húznak egy Toji kártyát"... Ja, Hirónak meg látom, már elkezdtek szarvai nőni, ez van, ahogy a fanok fogalmaztak, "elkapta a klaxosaur-AIDS-et Zero Two-tól". :dirr: XDDDD Btw, ehhez meg tudom, hogy úgy 6-8 résszel odébb vagyunk már, de eléggé röhejes, hogy konkrétan a 14. epizód óta úgy megy a fanboyok körében a "bitchigózás", hogy most már tényleg rohadtul unom. -____- Komolyan, csinált ez a csaj valamit azon kívül, hogy Hirót féltve megpróbálta elválasztani Zero Two-tól? (Pláne úgy, hogy már tudott róla, hogy a "drága waifu" sorban kinyírja a mecha-partnereit, tehát még csak nem is szimpla féltékenység vezérelte...) Mert a fanok úgy adják elő, mintha maga lenne az ördög... Csak azért enyhült egy kissé ez a köpködés, mert a "Kokoro x Karótnyelt" ágyjelenet óta most már Kokorót is kurvázzák. :dirr:
A profhoz amúgy csak annyit, hogy megláttam, aztán: "LOL, Dr Wily a Megamanből, ebben a sorozatban tényleg mindenki benne van!" :D
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Nem tudom nézi e még valaki ezt a szarságot (már csak 3 rész, már csak 3 rész, már csak...), de a 21. epizód után rájöttem, ez a cucc lehet a Guilty Crown későszülött ikertestvére. Nem is feltétlenül a sztoriban vagy a karakterekben vannak itt hasonlóságok, inkább ebben a mérhetetlenül pocsék kivitelezésben és elgondolásban.

Most már előkerült az igazi főellenfél (a testüket béklyónak látó, és attól megszabaduló idegen VIRM, akik beépültek az APE-be), kiderült, hogy a klaxo sapiensek mégsem azok, akik, nagyban megy a sztori, szal most már úgy néz ki, végleg erre megy ki minden, amit azért sem értek, mert totál nem erre volt bekészítve az egész cselekmény. A sorozat önjelölt fanboyai eddig totál kitartottak amellett, hogy itt a karakterkapcsolatokon van és lesz a legnagyobb hangsúly - na most ehhez képest pont úgy hozták ki a klimaxot, hogy ehhez az asspullal meghintett trainwreck történethez kóválygott a legmarkánsabb fókusz, és még csak véletlenül sem arra, hogy tényleg egy allegorikus coming-of-age, a felnőttek világát görbetükör elé tartó ellenpólus kerekedjen itt ki, Hiróékkal a főszerepben. Pedig megvolt hozzá minden, egy közepes anime simán kijöhetett volna a végére belőle, de ebből már nem lesz semmi érdemi.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Junchi írta: 2018.06.19. 08:41 (már csak 3 rész, már csak 3 rész, már csak...)
Én most kezdtem el, pont emiatt. Az elején már taszított tőle rögtön az "az animuipar megmentője lesz ez a cucc" és az hogy "óvszám trigger új animu" hájp, illetve ezt még megfejelte egyik haverom, aki a 2. rész után nem győzte lesírni a csillagokat az égről, hogy mekkora überfos vacak ez, és ha az Aldnoah.Zero volt "a szegény ember Gundamje", akkor ez "a harmadik világ nyomorgóinak Evangelionja". Nem mintha egyébként is sokat adnék olyan véleményére, akinek 2-3 órán át kell szajkóznom már-már az agyvérzés határán, hogy akadjon már le valami témáról (legyen ez, a Gundam, a mecha, vagy úgy en bloc bármi, és különösen irritál, ha azzal kezdi a beszélgetést, hogy "te, láttad/nézted az XYZ-t?" és nemleges és érdektelenséget kifejező válasz esetén nekiáll részletezni).

Annyi igazat adok, hogy "a harmadik világ nyomorgóinak Evangelionja" a lehető legtalálóbb hasonlat erre, de már most érződik pár rész után, ebben annyi értelem lesz, hogy címszavakban feljegyezzük egy papírfecnire és csókolom, mert a szimbólumokban és jellegek egységében semmi koherencia nem lesz. Valamint az is, hogy a félszezon így telik, hogy aztán egy pálfordulással totál más irányt és hangulatot vegyen fel (lásd még LWA, KLK). Egy ötöst megszavazok neki előre, innentől csak lejjebb vezethet az út. Mert ez a ntrigger-módi, ha két szezonon keresztül tart valami. Aztán vagy jó lesz a kezdeti nehézségek és baromságok, időhúzás stb. után (mint az LWA), vagy átmegy agyatlan f@szágba és cséphadarásba, amibe megpróbálnak majd valami deep művészies belemagyarázást szuszakolni, hogy mennyivel is többről szólt ez a Mariana-árok mélységeiben, mint amennyire mutatta magát (lásd: KLK).

Ha már pár rész után ennyire kiszámítható az előzmények alapján egy stúdió és annak (vég)terméke, az részemről valahol a "qrva gáz"-kategóriába esik, mivel azt árulja el, hogy a Trigger inkább egy "one time fluke", mint egy releváns banda. De legalább is beszédes, hogy sacc per 1,5-2 évente képesek valami értékelhetőt felmutatni.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ééés vége... Ezt is túléltük/tem.

Nem is tudom, mi újat tudnék hozzátenni a már korábban elhangzottakhoz, de csak a hibáiról akkora tl;dr-t lehetne kerekíteni, amihez képest egy Titkos-féle post egy félsoros mondatnak tűnne. Ehhez most (megint) nincs kedvem, de csak címszavakban, felsorolással:

- Borzalmas, gyakorlatilag nem létező world-building. Sokszor említettük már, egyszerűen felfoghatatlan, miért nem érezték a készítők, hogy lóg szinte minden a levegőben, de ez a végére is így maradt ám, rengeteg a megválaszolatlan kérdés...
- Használhatatlan karaktergárda. Annyi előnye volt, hogy legalább a többiek is kellő limelightot szakítottak ki maguknak a műsoridőből, bár ez nem változtat azon a tényen, hogy így is rendkívül egy-dimenziósak, idegesítőek és jellegtelenek maradtak.
- Pofátlan, gerinctelen lopás a nagy elődöktől. Gurren Lagann, NGE, Gunbuster? Mindegy, melyik, csak legyen alapanyag, amit lehet plagizálni, de nem csak hasonló ötletekkel előjönni, vagy inspirációs forrásként tekinteni a nagy elődökre - nem, szó szerint történetelemeket, és jeleneteket loptak ki. Dodgers, számodra különösen ajánlom majd a legutolsó részt, mert tudom, hogy neked még nagyobb szívügyed a Gunbuster, mint nekem. Nem is mondok mást, remélem, felcsigáztalak vele kellően. :D
- Minősíthetetlen forgatókönyv és sztori. Ebben az animében SEMMINEK nincs értelme, nincs konzisztencia, nincs koherencia, mindig azt dobálták be a közösbe, ami éppen kapóra jött, aztán ezekkel később már nem is kezdtek semmit. (A Klaxoprincessnek mi értelme volt? Mi volt az a yuri-bait jelenet Ikuno és Ichigo között? Miért volt a legelején piros az egyik akció során Strelizia? Na, ezeket a végtelenségig lehetne még kérdezgetni.)
- Gondok a műfajjal. Szóval mi is akart a Franxxi lenni? Coming-of-age sztori? Baromság, a készítőknek lövésük sem volt, hogy kell egy ilyet felépíteni és levezetni. Sima mecha? Baromság, messze nem ezen volt a hangsúly. Sci-fi? Baromság, nincs értelme benne semmilyen magyarázatnak, minden más meg lolmagic. Karakterközpontú dráma? Igen, talán ez szeretett volna lenni leginkább, csak ehhez kellett volna legalább kedvelhető karaktereket írni, hihető dialógusokat, jól felépített, nem Frannx-féle ad hoc cselekményt. A szappanoperákba hajló omgteendrama mindenesetre nem a kompetens írás diadala, ráadásul az egész gyerekek "kontra" felnőttek témát is sikerült echte kihajítani az ablakon a legvégére, mert úgy döntöttek, mégis inkább plot-driven legyen az anime. A szerelmi szálak pedig nem működtek, szal attól például, hogy minden második pillanatban valami asspullt okoz az, ahogy Hiro és 02 "Zérócűzza", meg "Dálingozza" egymást, miközben semmi egyebet nem csinálnak, az minden, csak nem fogyasztható.
- A többnek lenni akarás. Eh... Nem tudom, de valahogy ezen a ponton vált számomra a cucc a legkínosabbá. Mondjuk ez valahol visszavezethető a döntésképtelenségükből fakadó műfaj-kavalkádra, de az erőltetett, gyenge szimbolika, ezek a karakterek belső érzéseit a képernyőre kiíró megoldások, és az, hogy mindenáron egyre nagyobb tétekben akar játszani, számomra csak még röhejesebbé tették az amúgy is röhejes koncepciót. Komolyan, szinte végig láttam magam előtt a készítők szándékát, hogy itt most valami nagyszabásút, valami maradandót akarnak letenni. Végül is sikerülhetett volna, csak ki kellett volna rúgni a teljes stábot, forgatókönyvíróstul, rendezőstül, mindenestül, és összeválogatni mondjuk olyanokat, akik túlhaladtak 14. életévükön.

Végső soron jah, A Franxx egy kiváló választás teljesen kezdő animéseknek, akiket potenciálisan bevonz az animék világába, aztán évek múlva majd rájönnek, ez mégsem olyan jó, mint akkor hitték.

Részemről dobok rá egy nagyon baráti, aranyszívű, jóindulatú, toleranciámat remekül prezentáló 3/10-et, jelezvén, hogy még így sem a műfaj legalja. (Arra továbbra is ott van az Aldnoah.Zero, meg a Guilty Crown.)
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Junchi írta: 2018.07.08. 07:27 - Pofátlan, gerinctelen lopás a nagy elődöktől. Gurren Lagann, NGE, Gunbuster? Mindegy, melyik, csak legyen alapanyag, amit lehet plagizálni, de nem csak hasonló ötletekkel előjönni, vagy inspirációs forrásként tekinteni a nagy elődökre - nem, szó szerint történetelemeket, és jeleneteket loptak ki. Dodgers, számodra különösen ajánlom majd a legutolsó részt, mert tudom, hogy neked még nagyobb szívügyed a Gunbuster, mint nekem. Nem is mondok mást, remélem, felcsigáztalak vele kellően. :D

Már el-el kaptam véleményeket, amik szerint többek között a Diebuster-t koppintotta a finálé, ami úgy-ahogy még hidegen is hagyna mert a mai napig nem szívlelem különösebben, de így, hogy a Gunbuster-el hozod összefüggésbe, mindjárt más lett a véleményem. :) Na jó, annyira azért nem, hogy a második rész óta összegyűlt 22 részt leseggeljem hirtelenjében, de ha anno az Another 10. részét is megnéztem csak úgy magában, akkor a FranXX fináléja is elbír egy relatíve kontextuson kívüli megnézést, már csak azért is, mert látatlanban el tudom képzelni, hogy mennyire bukja el az "elődhöz" való felnövést. Arról meg nem is szólva, hogy Noriko a mai napig benne van a "nem hiszek a waifu-izmusban, de listába simán betenném" osztályzásban, ahhoz mérten pedig finoman szólva kötve hiszem, hogy Zéró Cupák a nyomába tudna érni akár a szimpatikussági skálán, szóval nem csak sztorielemet nyúlna a FranXX, de egy lényegi pontjára is odakakkantana egyet.
Kép Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Dodgers írta: 2018.07.08. 16:52...de ha anno az Another 10. részét is megnéztem csak úgy magában, akkor a FranXX fináléja is elbír egy relatíve kontextuson kívüli megnézést...
A vicc az, hogy én még egy animénél sem csináltam ilyet (szal vagy eleve csak így YouTube videókból, gifekből, netes véleményekből követek valamit, mert annyira nem érdekel, hogy meg is nézzem, vagy pedig rendesen nekiülök és akkor előbb vagy utóbb, de lenyomom), de mivel mégis csak a szezon aktuális hype-járól van szó (csak egy példa: szintén úgy 15 éve animéző haverral a minap kellett közölnöm, hogy létezik egy ilyen Madoka nevű sorozat, ellenben ezt a Dáááálingot naná, hogy követi... -___-), meg azért úgy-ahogy bele-belenézegettem, ezért bizony most én is leszedtem a legutolsó részt és végignéztem. (Sőt, még az eggyel előzőt is, igaz, ott már sűrűn ment a tekergetés, de azért képben akartam lenni, mert még ahhoz képest is történt pár ugrás, hogy azért úgy háromepizódonként csekkoltam kb. a közepe óta, hogy épp hol járunk. A korábbi részekhez meg ott a manga ugye, azt Yabuki artja miatt úgyis ki fogom pörgetni, ameddig fut. XD Nekem ez a fazon olyan, mint másnak Miura. XD)

Spoilerek lesznek, aki még nem látta az utolsó részt, inkább ugorja át ezt a postot.

Szal: Azért annyi pozitívumot megemlítenék a befejezés mellett, hogy a többségében "ó b+, ezt miért kellett?" lezárású Gainax/Trigger animék körében ez még egy egész normális endinget kapott. Emlékszem, pl. még ott a 8-12. rész környékén fanok részéről ment az agyalás ezerrel, hogy fú, vajon ki fog meghalni, fú, X-en, meg Y-on mennyire rajta van már a deathflag (most nem kerestem vissza, de asszem még Surci is ezzel jött itt az eleje körül XD), ellenben én itt írtam fentebb, hogy szerintem nem lesz itt semmilyen halál, annál jóval "töketlenebb" ez a sorozat és lám, ez be is igazolódott. XD Egyedül az "álompár" haltak meg, de egyrészt még ők is újjászülettek a legvégén és újra megtalálták egymást, másrészt onnantól kezdve, hogy Hiro is "klaxosaurizálódni" kezdett, már sejtettem, hogy ezek valszeg együtt fognak meghalni, vagy legalábbis valami történni fog velük, eggyé olvadnak, vagy akármi. (LOL, végülis ez is megtörtént kb. a halál előtt, amikor már együtt alkották a szupermechát ugye... XD)

Szóval ebből a szempontból szerintem jobb volt a cucc, mint a nagy átlag Trigger-Gainax izék, sőt, annak külön örültem, hogy nem volt FLCL-es/Kill la Kill-es túlerőltetett, beleapofádba-stílusú humor.

Viszont a fentiekből következik, hogy sajnos minden más szempontból viszont kevesebb volt a sorozat a nagy elődöknél. Komolyan, rólam tudjátok, hogy különösebben nem vagyok valami Trigger/Gainax-rajongó, talán nem is túlzás, ha azt mondom, hogy ha egy évtizedben kihoznak egy olyan animét, ami tényleg megfog, viszont ettől még az általam gagyinak, vagy kevésbé jónak talált darabjaikban is meg tudom érteni, hogy mit ettek a rajongóik, szal egy Panty & Stocking, vagy egy Kill la Kill hype-ot még értettem, függetlenül attól, hogy nekem ezen sorozatok nem különösebben jöttek be. Viszont a Darlingnál valami hihetetlen, hogy úgy a sztori, mind a szereplők mennyire vérszegények és sótlanok lettek. Direkt kíváncsi voltam, hogy így, ha nagyobb ugrásokkal haladok a sztoriban, lesz-e valami érezhető változás a karik jellemében, de nem igazán. Röhögtem pl. azon a mondaton, miután Goro búcsúzáskor bátran lesmárolja Ichigót mindenki előtt, hogy "Goro milyen sokat változott!". Öhm...mármint miben? Ő volt az a kari, aki már a sorozat fele előtt szerelmet vallott Ichigónak, csak ő friendzone-olta. XD Ugyanilyen lol volt, amikor visszaemlékeznek arra, hogy Hirótól ki mit tanult és Goro valami olyasmit mond, hogy "bátran merjük kimondani az érzéseinket". Ahogy én tapasztaltam, ennek a karinak ezzel sosem volt problémája, sőt, még elemezgettük is, hogy fura, hogy Ichigo és nem pedig ő a "squad leader", mert amellett, hogy képes higgadt lenni, érzelmileg is rendben van, tudja mit akar, stb., tehát minden olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezett már kb. a sorozat eleje körül is, amik erre alkalmassá tették volna és a végén is kb. ugyanilyen maradt, ugye elsőként megy segíteni a világ többé részén lévőknek, hiszen otthon már rendben voltak a dolgok. (Nem titkoltan amúgy ő volt talán a legszimpibb karakter számomra az egész gárdából.) Na, viszont a probléma az, hogy kb. ez mindenki másra is igaz volt a főbb szereplők közül, pedig őket bőven lehetett volna ilyen-olyan irányba fejleszteni, mert rémesen semmilyenek voltak az elején, csak hát azok is maradtak, egészen a végéig. Talán a Kokoro-Mitsuru páros alakultak valamennyit, de ott is nagyrészt a gyerek játszott bele a dologba és kettőjük közül mintha inkább csak a srác lett volna az, aki úgymond "javult", Kokoro valami hihetetlenül egysíkú maradt, ráadásul a seiyuuja keményen rájátszott erre. Szerintem a készítők valami abszolút ártatlan hangot próbáltak neki találni, de engem az ilyen Suzumiya Haruhis Mikurukra emlékeztetett, mintha direkt egy üresfejű, szerencsétlen csajnak akarnák beállítani. ^^" Oké, hogy a karikat jellegtelenre írjuk, de hogy még a hangokkal is ennyire asszisztáljunk ehhez... Jó, ha már itt tartunk, a fiúk közül is pont Mitsuru volt a legsemmilyenebb, de nála legalább láttuk, hogy a terhesség/apaság hatására végre elkezd normális döntéseket hozni, meg ilyesmi. Aztán ugye ott volt a Zorome-Miku páros, akik aztán tényleg pontosan ugyanazok még a legvégén is, X év timejump után, mint amilyen jellemmel a sorozatot elkezdték, őket csak azért nem ekézem, mert egyrészt érezhetően a poénfaktor miatt kerültek bele ebbe az egészbe, másrészt az úgymond "original párosok" közül egyedül ők voltak azok, akik végig egymás mellett maradtak. (Jó, az Ichigo x Gorónak én örültem, de ott azért útközben voltak "kavarások", előbb a friendzoneólás Ichigo részéről, majd a Junchi által is említett fura yuriskodás kavart bele a képbe... XD) Futoshinál meg Ikunónál pedig azon röhögtem, hogy lövésem nincs, kivel jöttek össze, azt a két karit én nem ismertem, persze lehet, aki az eleje óta nézte a sorozatot, azok igen, de az is lehet, hogy szimplán valami "random waifu/hasubando" párost találtak nekik. XD Vagyis max Futoshinak, mert nekem úgy tűnt, hogy Ikuno maradt a yuri vonalon, csak Ichigóról "váltott" arra a másikra, akivel a törött tükörről beszélgettek az irodában. XD (Apropó, azért azon röhögtem, hogy mintha lett volna egy enyhe "pengeváltás" Ikuno és Goro között a csókos-búcsús jelenetnél. XD Most nem emlékszem már, de mintha a csók után így kacsintva szólt volna valamit a csaj felé és a két mondatot kb. úgy tudtam dekódolni, hogy "Remélem láttad ezt a smárt, amíg odaleszek világot megmenteni, nehogy megint rámozdulj a csajomra! ;)" "Jól van, nem kell itt produkálni magad mindenki előtt, én is látom, hogy ebből úgysem lesz már yuri ending... :P" XDDDD Lehet "kissé" kiszíneztem, de eskü volt egy ilyen "szaga" annak a rövid jelenetnek. XDDD

-Titkos, amúgy te ennyire vágod az összes kari nevét, ahhoz képest, hogy hány részt láttál?
-Dehogy, az arcuk van csak előttem, itt van megnyitva másik ablakban a MAL a böngészőmben, onnan másolgattam ki ezeket, kb. 4-5 szereplő nevét tudom csak... XD

Ja és a végére hagytam az "álompárost": hát...külsőleg rendesen megváltoztak, lévén Hiro elkapta a fanok között csak "klaxosaur AIDS"-nek keresztelt "valamit" (ami Zero Cupák -lol, köszi Dodgers, lehet ezt rendszeresítem... XD- csókjával, illetve a vele való túlzott mechás közös-üléssel terjed, tehát egyértelműen nemi betegség.... XDDD), amitől kék klaxo lett ő is, Zero meg tiszta isten-Madoka mechaként nyomta ott az űrben már a végén rózsaszín hajú, fehér testű godlike lényként, de persze a fanservice-re most is ügyeltek, röhögtem, ahogy kialakul a hajó formája, aztán kezdésnek egyből ilyen kivágott mellrészű ruha-zoommal indítottunk... XD Mondjuk tényleg nem bántani akarom a sorozatot, de eleve az ebben lévő mechák nekem már túl humanoidok voltak, valahogy nagyon nevetséges volt, hogy konkrétan arcuk van, mozgó szemekkel, sőt, még valami lóhere-effektek is voltak a szemeik körül, amik mintha a könnyezést/csillogást próbálták volna helyettesíteni. A debil cockpit-pózról meg már írtam az elején, bár azt vettem észre, hogy egy idő után mintha ezt már nem erőltették volna, vagy próbálták volna olyan szögből "venni" ezeket a jeleneteket, ahonnan kevésbé látszott a doggystyle. XD Lehet időközben ők is rájöttek, hogy ezzel az egész elsőre "lol, mekkora poén!" húzással hosszútávon magukat rúgják tökön, mert egész egyszerűen a sorozat későbbi komolyabb hangvételéhez nem passzol ez a beülés? Na, de főszereplő párosunkra visszatérve: ők legalább kaptak valami háttérsztorit, bár itt meg a Kokorós páros fordítottját éreztem. Értsd: Cupáknak még volt is valami saját sílusa, minimális személyiségjegyei, meg ilyesmi, Hiro ellenben kettőjük közül megint csak egy sótlanabb karaktert képviselt. Viszont az a gond, hogy ők sem jutottak sehová, sőt, kb. a sorozat felétől kezdve abban merült ki a teljes szereplésük és kb. minden motivációjukat is ez mozgatta, hogy "-DÁÁÁLING! -ZÉRÓ CÚ! -SZERETLEK! -ÉN IS! -DE ÉN JOBBAN! -TE TEDD LE ELŐSZÖR A TELEFONT! -NEEEM, TE TEDD LE! -NEM TETTED LE, HAHAHA!" stb. XDDD Amúgy ezzel nekem semmi bajom nem lenne, ha érdekelnének a karakterek és nem lennének ilyen sótlanra írva ezen túl is állna bármiből a jellemük, mert így gyakorlatilag kis túlzással megkaptuk a Bella Swan - Edward Cullen duó japán megfelelőjét, legalább utoljára azoknál tapasztaltam ezt, hogy a szerelem náluk nem csak valami "extra" az élet egyéb dolgai mellett, hanem az egész életüket az határozza meg, az az egyelten dolog, amiért hajlandóak bármit csinálni és közben látványosan tesznek mindenki másra. Ez a végéig is megmaradt, oké, behozták szálnak a Föld, sőt, az egész univerzum megmentését a Anti-Spiráloktól VIRM-től, de szerintem Hiro bármilyen más körülmények között is kapásból vállalta volna pl. hogy zabálja fel a hajó, ha ettől újra Cupákkal lehet. XDDD Úgyhogy ja, a nagy "FLCL-örökös", a sorozat első felében szexi, kihívó pillanatokat hozó Cupák is "leeresztett" a sorozat második felére és csak a folyamatos "dáhlingozás" maradt meg belőle. :dirr: (Random, csak most eszembe jutott: az komoly, hogy a nagy "Gendo-örökös" Dr. Franxx úgy végezte, hogy egyszerűen kilapult egy szikla alatt? XDDDD Azt pont láttam és kissé meglepődtem, hogy a sorozat kb. háromnegyede alatt eléggé prominens szerepet betöltő ürgét egy ilyen "tollvonással" elintéztek, még úgy is, hogy időközben persze kiderült, hogy ő is a gonosz, őrült tudós sztereotípiát képviseli, meg lehet Junchinak van igaza, hogy ezt az egészet igazából 14 éves, felnőttgyűlölő, angsty tinik írták. XDDD

Úgyhogy na, ami szép volt az utolsó részben, az a zene, illetve még talán azt is fehér hollónak mondanám, hogy tényleg szép, amikor egy ennyire kiegyensúlyozott szerelmi szálat kapunk animében (főleg férfi részről, tehát sikerült mind az "én olyan vagyok, mint a kő, képtelen vagyok bármiféle érzelmet kimutatni, de a főcsaj persze így is imád", mind az "igazi hímringyó vagyok, még direkt húzom is a csajok agyát, de mégis komplett háremem van" Kirito-style klisét egyaránt ügyesen kikerülni), csak éppen ahogy Junchi is írta, egyrészt a nemlétező world buildingen, illetve a korábbi Gainax/Trigger animék elemeiből összetákolt történeten bukott meg a dolog, másrészt (és nekem inkább ez utóbbin) a semmilyen, sótlan, érdektelen karaktereken, akik alá akármilyen szép zenét, vagy szépen animált jelenetet be lehet rakni, ha ők maguk egyszerűen képtelenek voltak kellően bevonzani a nézőket. Amúgy kár érte, mert ha a kari része legalább úgy-ahogy rendben lenne, lehet az animét is végignyomnám belőle az elejéről és nem csak a mangával barátkozgatnék, de ezekkel a karikkal ez inkább fárasztó és érdektelen, pedig a történetben voltak olyan dolgokat, amiket majd valahogy tisztáznom kell magamban. XD Csak egy csokor az utolsó epizód fogalmaiból: VIRM, klaxo-sapiens (mondjuk ez lehet, hogy maga a klaxosaur-faj, csak időközben átnevezték, vagy a fene tudja XD), gyorsított öregedésű ex-paraziták, illetve soha meg nem öregedő "emberek". Csak kapkodtam a fejemet, hogy mennyi ilyen izét beleszuszakoltak szerencsétlen sorozatba. XD Ja és úgy 10 résszel ezelőtt furcsálltam, hogy ki kivel jött össze, de azóta megtudtam, hogy még egy csinos memóriatörlés is belefért a sztoriba, szóval itt tényleg volt minden... XD Btw Junchi, a lopásokra hallottam egy olyan szöveget (bár ez jó eséllyel fan-védekezés akart lenni, nem a stúdió hivatalos álláspontja... XD), hogy ez igazából egy EVA-homage, szóval nem nyúlás akarna lenni. XD (Na ja, csakhogy ezek nem csak az EVA-ból nyúltak, hanem kis túlzással minden korábbi művükből, csodálkoztam, hogy mondjuk nincs az egyik szereplőnek Panty & Stockingos csörgőórája, vagy hogy valamelyik Klaxo-mechát nem mondjuk a Nadia-s Blue Water nevű kőzettel kellett beindítani... XD Másrészt meg van egy olyan pont, ahol a sorozatosan felhasznált elemek már megszűnnek homage-nak lenni és szimplán csak lopás lesznek, konkrétan pl. itt, ahol a sorozat jó 80%-a ilyenekből épül fel...)

Egyébként én tényleg sajnálom, hogy így alakult, mert pl. Pantyék kalandjaival, vagy a Kill la KIll-el ellentétben, ahol már zsigerből irritált az egész cucc stílusa, tálalása, ebből kinéztem, hogy ha a második felére kihoznak belőle valami értelmet, akkor akár még tetszhetett is volna, mert magával a stílussal/alapfelállással itt nem volt gondom. Csak aztán a felsorolt problémák sajnos kinyírták az egészet. Na mindegy, talán majd a Little Witch Academia, ha odajutok, ott még az elvárásaim sem különösebben magasak, csak annyi, hogy legalább az első OVA színvonalát tartsa a TV is, majd meglátjuk. Mindenesetre eddig tartom Ricz gyanúját, aki írta itt korábban, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy a Trigger egy "one trick pony" volt, akik a TTGL-el dobbantottak egy igazán nagyot (jó, akkor még a Gainax berkeiben, de ha jól tudom, később azok a fazonok alapították meg a Triggert), a későbbiekben pedig vagy annak a stílusát próbálták újfent lemásolni (lásd Kill la Kill), vagy nemes egyszerűséggel a teljes Gainax/Trigger tárházból összelopkodni mindent, majd abból valami összefércelt izét kiadni és reménykedni, hogy nem fog szétesni az illúzió a sorozat végéig (lásd most). Btw, gyakorlatilag a Triggernek szerintem ez volt az az anime most, ami "múltkor" a Sunrise-nak a Cross Ange: nem annyira debil, de ugyanaz a séma, próbáltak mindent belehajigálni, ami stílusában/történetében "Gainaxos/Triggeres", ahogy Angéla is nagyon akart "Sunriseos" lenni, viszont az írók/rendezők mintha valami diliházból igazoltak volna át tegnap a stúdióhoz, emiatt a végeredmény olyan lett, amilyen, mert pusztán nosztalgiára, meg stílusra önmagában nem lehet sorozatot építeni, legalábbis marha nehéz és ritkán jön össze.

Edit: Amúgy Junchi, itt a legfelső válaszoló véletlenül nem te vagy? XDDDD Még a pontozás is stimmel, meg a stílus is hasonló... XDDD
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2018.07.09. 09:30-kor.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2018.07.08. 19:33 Direkt kíváncsi voltam, hogy így, ha nagyobb ugrásokkal haladok a sztoriban, lesz-e valami érezhető változás a karik jellemében, de nem igazán.
Ami igazán hervasztóvá avanzsálja az egészet, hogy nem arról van szó, hogy ne lett volna karakterfejlődés, csak ez épp kitartott max egy-két részig, aztán resetet kaptak még azok is, akik a sztori azon részén pont, hogy változhattak volna. Legjobb példa erre Zorome, akinek ott volt a dedikált saját epizódja, mikor közelebbről is megismeri a felnőttek életmódját a városban, látszólag teljesen másképp hat rá, mint eddig bármi, erre mi van a következő epizódban? Újra ugyanazt a karaktert látjuk, aki az elején is volt. Ez mi, ha nem pocsék writing? Jó a Gorós meglátásod is.
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33Talán a Kokoro-Mitsuru páros alakultak valamennyit, de ott is nagyrészt a gyerek játszott bele a dologba és kettőjük közül mintha inkább csak a srác lett volna az, aki úgymond "javult", Kokoro valami hihetetlenül egysíkú maradt
Én ezzel az egész Mitsuru×Kokoro dologgal azért sem tudok mit kezdeni, mert amellett, hogy nem volt közöttük az égvilágon semmiféle kémia, még teljesen ilyen out of nowhere hozták ezt be, mert... csak. Mitsuru meg valóban változott, bár nekem teljes pálfordulásként csapódott le az, amit ő művelt az elején, majd a vége felé.
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33Aztán ugye ott volt a Zorome-Miku páros, akik aztán tényleg pontosan ugyanazok még a legvégén is
Bár a sztori szempontjából messze Miku volt a leglényegtelenebb elem, valahogy ő pont nem zavart, pedig magát a karaktertípust sem kedvelem túlzottan, de voltak egész aranyos megmozdulásai is. Mondjuk azon azért röhögtem, hogy ezt az egész őszülés dolgot nála kezdték el, csak aztán gondolom rájöttek menet közben, hogy Miku azért erősebb waifu-pandering, mint Ikuno, így inkább átruházták a kevésbé fanboy-bait karakterre a dolgot, lol.
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33Lehet "kissé" kiszíneztem, de eskü volt egy ilyen "szaga" annak a rövid jelenetnek. XDDD
Nem csak yuri-pandering, de BL-baiting is volt ám erősen a vége felé, gondolok például arra a jelenetre, mikor Hiro, meg az a fazon a Kilencek közül (nem to'om hogy hívták) közösbe vezették a mechát, és hát Kilenceske helyettesítette most Zero Two-t, ugyanabban a pózban. :D Mondjuk az egész Hiro-Gorou dolog is lazán bromance-kategória, úgyhogy adta itt a lovat mindenki alá, épp csak alám nem. : ( Legalább lettek volna benne testre feszülős plugsuitok...
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33ezeket a jeleneteket, ahonnan kevésbé látszott a doggystyle. XD Lehet időközben ők is rájöttek, hogy ezzel az egész elsőre "lol, mekkora poén!" húzással hosszútávon magukat rúgják tökön, mert egész egyszerűen a sorozat későbbi komolyabb hangvételéhez nem passzol ez a beülés?
Echte megfordult ugyanez a gondolatsor az én fejemben is. Szal egy ponton túl megváltoztatni ezt már nem lehetett, ezért inkább próbálták ügyesen takargatni, meg álcázgatni az egészet. Túl kínos a saját magunk állított "szabály", ezért próbáljuk elérni, hogy a közönség megfeledkezzen róla, mikor már kényelmetlen a megléte? Hiába nah, profi anime profi.
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33(Random, csak most eszembe jutott: az komoly, hogy a nagy "Gendo-örökös" Dr. Franxx úgy végezte, hogy egyszerűen kilapult egy szikla alatt? XDDDD
Igen. :D Megvolt a 19-esben a kötelező háttérsztoris epizód (persze az is rosszul), szóval utána már nem nagyon kellett a pali, a klimaxba nem lehetett volna normálisan beintegrálni, ezért a kényelmes utat választották.
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33Btw Junchi, a lopásokra hallottam egy olyan szöveget (bár ez jó eséllyel fan-védekezés akart lenni, nem a stúdió hivatalos álláspontja... XD), hogy ez igazából egy EVA-homage, szóval nem nyúlás akarna lenni. XD
xDDDD Nem, kellett most nekem is az ikszdé, ráadásul ennyi, mert ezen tényleg felnevettem, ilyen félhangosan. Fanboys never cease to amaze me. AA-n is pont beszálltam a Franxxi spoiler-threadjébe, követtem és irkáltam is bele egy darabig, de ott is jött az egyikük hasonló dumával, meg, hogy manapság nem lehet újat alkotni, és mindenben nyúlnak keveset. Na most ebben az a vicc, hogy a csávó még csak nem is látta az NGE-t, én meg hiába próbáltam elmagyarázni, hogy itt nem egyszerű inspirációforrás-szerep jutott az Evának, hanem konkrétan kilopták az egész eredettörténetet, és átmásolták azt a 19-es részbe. A legutolsó ep meg mondom, egy-az-egyben Gunbuster. Nem mellesleg ezt a gyöngyszem hozzászólást még külön ajánlom figyelmedbe, zseniális!
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33Amúgy Junchi, itt a legfelső válaszoló véletlenül nem te vagy? XDDDD Még a pontozás is stimmel, meg a stílus is hasonló... XDDD
Nope, nem járok gyakori kérdésekre (becsülöm ennyire az agysejtjeimet), meg nem követnék el olyan blaszfémiát, hogy "10/3"-at írok a "3/10" helyett. :D
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2018.07.09. 09:17Bár a sztori szempontjából messze Miku volt a leglényegtelenebb elem, valahogy ő pont nem zavart, pedig magát a karaktertípust sem kedvelem túlzottan, de voltak egész aranyos megmozdulásai is. Mondjuk azon azért röhögtem, hogy ezt az egész őszülés dolgot nála kezdték el, csak aztán gondolom rájöttek menet közben, hogy Miku azért erősebb waifu-pandering, mint Ikuno, így inkább átruházták a kevésbé fanboy-bait karakterre a dolgot, lol.
LOL és tényleg! :D Én erről el is felejtkeztem, pedig láttam, amikor a közepe körül vidáman onseneznek, mert "végre szabadok vagyunk!", megy az örömködés, meg minden, de foreshadowingnak belengetik, hogy "hajjaj, Miku már őszül, valami mégsem lesz itt oké!"...hogy aztán ezzel se' kezdjenek semmit és tényleg egy az egyben "átszállt" Ikunóra az "öregedési átok", hiszen Miku még a 8-10 évvel később lezárás során is tök fiatalos. :D
Junchi írta: 2018.07.09. 09:17Nem csak yuri-pandering, de BL-baiting is volt ám erősen a vége felé, gondolok például arra a jelenetre, mikor Hiro, meg az a fazon a Kilencek közül (nem to'om hogy hívták) közösbe vezették a mechát, és hát Kilenceske helyettesítette most Zero Two-t, ugyanabban a pózban. :D Mondjuk az egész Hiro-Gorou dolog is lazán bromance-kategória, úgyhogy adta itt a lovat mindenki alá, épp csak alám nem. : ( Legalább lettek volna benne testre feszülős plugsuitok...
Na igen, tény, hogy próbáltak ebből a szempontból is mindenkinek kedvezni, pl. kérdezted az előző postodban, hogy "a klaxosaur hercegnőnek mi értelme volt?", igazából semmi, ő lolicon-baitnek volt benne. :D (Emlékszem, a "Hiro-smár" jelenetnél ott örömködtek, hogy "best girl, she is thirsty as fuck :3", mert hogy milyen erotikusan és hevesen csókol, meg ilyesmi, szóval képzelheted... XD Ha belegondolsz, kb. ő is ezért volt benne, meg kb. azokért a jelenetekért, ahol Franxx nyáladzott rá, aztán ugyanúgy kényelmesen megszabadultak tőle, mint "Dr. Wily"-tól... XDDD)
Junchi írta: 2018.07.09. 09:17Echte megfordult ugyanez a gondolatsor az én fejemben is. Szal egy ponton túl megváltoztatni ezt már nem lehetett, ezért inkább próbálták ügyesen takargatni, meg álcázgatni az egészet. Túl kínos a saját magunk állított "szabály", ezért próbáljuk elérni, hogy a közönség megfeledkezzen róla, mikor már kényelmetlen a megléte? Hiába nah, profi anime profi.
XDDD Na ja, pedig ugye itt nem valami 500+ fejezetes mangáról beszélünk mondjuk, ahol a mangaka életében is eltelik egy fél élet, miközben fut a sorozat és esetleg közben máshogy képzel már bizonyos dolgokat, vagy rájön, hogy amit mondjuk 20 évesen még viccesnek talált a saját cuccában, azt 35-40 körül már inkább megváltoztatná. Itt egy 24 részes sorozatról beszélünk, ami gondolom elejétől a végéig előre meg volt írva és oké, hogy hosszabb, mint a manapság standardnak számító 12 rész, de azért ezt talán nem lett volna annyira nehéz átgondolniuk, hogy "ha a vége felé már ilyen univerzummegmentős-űrcsatázós-srs bsns darabot akarunk csinálni a cuccból, akkor lehet, hogy ez a pucsítós cockpit dizájn ott már nem fog annyira jól mutatni..." XD
Junchi írta: 2018.07.09. 09:17Nem mellesleg ezt a gyöngyszem hozzászólást még külön ajánlom figyelmedbe, zseniális!
Ha ez troll, vagy ironizál, akkor 10/10, ha viszont ezt az egészet full komolyan gondolta, akkor...hát wow. :D Tehát "koherens történet elvárása = konzervatív fantazmagória", ma is tanultam valamit. XD Mondjuk az a vicc, hogy abból a szempontból egyetértenék vele, hogy a jól megírt történet nem szükségszerű ahhoz, hogy egy adott anime szórakoztató legyen, épp csak ha nem tudsz sztorit írni, akkor rohadtul pedáloznod kell, hogy a sorozat egyéb aspektusait felturbózd, tehát vagy legyen egyfajta fun hangulat, vagy egy igen sajátos stílus, vagy baromi jó karakterek, esetleg epizodikus marhulás, stb. (Pozitív példák ezekre: régebbi Rumiko cuccok, JoJo, Killing Bites, Keijo, Dirty Pair, stb.) Tehát gagyi sztorival még a Franxx is lehetett volna jó, csak egyrészt nem így, hogy sótlan karik, nemlétező, vagy éppen kínos humor, vérszegény fanservice, nem különösebben látványos akciójelenetek, stb-stb., mert így ahogy te is elemezgetted fentebb, megbukott, mint sci-fi, megbukott, mint mecha-show, stb. Ha már "hősünk" itt azt emeli ki, hogy milyen jó, hogy Triggerék nem foglalkoztak a történettel, mivel így a "kreativitásuk" nem csorbult, akkor legalább tényleg lett volna valami full-lol sorozat és itt is JoJo mintára dobált volna Dio-sama úthengereket, miközben engrishül ordítja, hogy RÓÓÓÓD RÓÓÓÓLÁÁÁÁ' DÁÁÁÁÁ!" XDDD Na ez az a szint, amikor már én is azt mondom, hogy "kit érdekel a történet? :D", mert más elemek bőven kihúzzák a sorozatot így is a mocsárból és előjön a nagybetűs FUN. :D Mivel ez azonban a Darlingra távolról sem igaz, ráadásul erőltetni próbálták itt a vérkomoly témákat, mint felnőtté válás, fiatalkori terhesség és még sorolhatnám, akkor ilyen esetekben már nem árt, ha tényleg koherens a sztori, meg nem kétdimenziós sótlan izék a karakterek, mert különben szétesik az egész, ahogy az történt is. (Vagy ha már Gainax-Trigger, a TTGL-nél szerintem pont így csináták: minimális sztoriváz, szög egyszerű mondanivaló -"soha ne add fel!"-, de ezt érdekes és sokszínű karikkal, jó poénokkal, überepic karakterfejlődésekkel és profi hangulattal turbózták. Na ott éreztem a kreativitást, hogy a sztori szinte másodlagos, mert nem rossz ugyan, de messze nem az a sorozat legfontosabb pontja, ezért nem is arra fókuszáltak elsősorban a készítők, hanem hagyták, hogy egyéb területeken szárnyaljon a kreativitásuk. Aztán ezért van az, hogy amikor megláttam a melles-hajóvá alakuló Zéró Cupákot, akkor egyből a TTGL-es Niás jelenet ugrott be, ahol Attenborough ilyet szól: "Srácok, egy óriási meztelen nő lebeg az űrben!" XDDDDDDD Mert a klasszikusok örökké megmaradnak. :3 XD)
Titkos írta: 2018.07.08. 19:33Nope, nem járok gyakori kérdésekre (becsülöm ennyire az agysejtjeimet), meg nem követnék el olyan blaszfémiát, hogy "10/3"-at írok a "3/10" helyett. :D
Jogos amúgy, nekem véletlenül dobta fel itt Franxx-guglizás közben, de gondoltam benézek már és meglepően korrekt jellemzéseket írtak róla, még röhögtem is, hogy "Wow, milyen objektíven képesek a hazai nézők is értékelni 1-1 animét, ha nem valami eleve otaku-pandering oldalon olvasgatom róluk a véleményeket, hanem egy ilyen "semleges" fronton." XD Ja és hogy Karácsony legyen nekem, az alsó "további linkek" között a következő meg épp egy JoJo volt, ajánlom a legfelső választ itt is, igazi "man of culture" ez a fazon is. :3 XDDD
Kép
Válasz küldése