Offtopic

Minden, ami nem illik máshova. A szabályok itt is érvényesek.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Leara »

Rui-chan írta: 2018.05.20. 12:43 Szerintetek legközelebb szóljak, ha ilyen van? Mármint moziba pont a szórakozás miatt megyek, szóval nem túl vicces ha felcseszik közben az agyam.
Fú, az ilyen engem is szokott idegesíteni, eddig mondjuk szerencsére viszonylag hamar elrakták, szóval odáig még nem jutottam el, hogy szóljak. Amúgy részben ezért is kerülöm a premier heteket, de mostanában valahogy pár héttel később se fogynak el az emberek XD. De tényleg nem értem, hogy miért nem lehet azt az időt kibírni úgy, hogy nem rugdossuk a másik székét (pláne, hogy van egy csomó hely a sorok között!), nem pofázzuk/vihorásszuk végig, és nem telefonozunk. A rágcsálás mondjuk nem zavar annyira, mint tulokost, bár magam se szoktam enni moziban (csak ha nagyon éhes vagyok és nem volt időm előtte kajálni), de még ezt zárom ki a legkönnyebben. Amúgy szerintem szólj nyugodtan, biztos nem te vagy az egyetlen, akit épp zavar, csak más se mer, vagy nem akar szólni.

A tömegközlekedéssel meg egyetértek tulokossal... én is azért utálom a csúcsforgalmat, mert mindenki furakszik. És igen, tényleg mindig az van, hogy a legnagyobb tömegben is az akar elsőként leszállni, aki végig ült (és nem, ez nem csak az idősekre vonatkozik, a fiatalabbak is ugyanezt csinálják). Ez a trolin szokott a legkellemesebb lenni, ahol nincs is több álló embernek hely, de azért már áll fel és próbálja magát befúrni közéjük. A másik halálom az, amikor valaki telefonnal beáll az ajtó elé, mert hogy ő leszáll, de annyira belemerül, hogy észre se veszi, amikor kinyílik :D... vagy csak szimplán furakszik, de amint leszáll, elkezdi megint nyomogatni és olyan lassan megy, mint egy csiga és feltartja a többi embert... na, az ilyeneket már tényleg simán arrébb lököm :'D. Felőlem nyomogassa utazás közben, de azért az utcán ne nekem kelljen már mindenkit kerülgetnem, mert még sétálás közben sem képes kinézni a képernyőből XD. Ráadásul a felszállás sem szokott kellemesebb lenni, mert mindenki megáll az ajtóban (vagy nagyon közel hozzá), mert hogy ő úgyis nemsokára leszáll... aha, oké, de akkor is le tudsz szállni, ha beljebb mész és hagysz másoknak is helyet. Nem egyszer láttam már, hogy beljebb van egy csomó hely, csak lentről az utasok nem látják... nekik csak az tűnik fel, hogy már folynak ki az emberek az ajtón, ezért inkább megvárják a következőt. Na jó, abba is hagyom, mert ha csak rá gondolok, akkor is idegesítenek ezek a dolgok XD.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Mozi kapcsán két emlék:
1, Pár hete néztem meg a The Post című filmet, ami nem egy vicceskedő alkotás, ha van is benne humor az is csak árnyalt és finom. A moziterem nézőinek nagy szerencséjére beült egy -nem tejesen tiszta tudatú- tag is aki végig röhögte a filmet. Iszonyatos rossz volt, hogy a legkomolyabb jeleneteket is valaki szét röhöngcsilte így a filmezés élménye erősen romlott.
2, Amikor a Saul fiát néztem volt velem valaki, aki végig ette a popcornt. Egész egyszerűen annyira éget az arcom, hogy már fizikálisan fájt.

Tömegközlekedés
Szerencsére mostanság semmi nem volt, ami mérgelődésre adott volna okot.
De, ami manapság iszonyatosan zavar azok a biciklisek. Mi a bajom velük?
1, Ami a halálom, hogy a hídakon simán tekernek és nincs az isten amiért ők leszállnának róla. A kedvencem a Lánchíd. Tele van gyalogossal, mi is csak lassan tudunk közlekedni, plusz sokan fotografálnak. De ők nem, ők nem szállnak le. Álljon mindenki félre mert ők jönnek.
2, Gyorsan mennek. A Budai rakparton van egy jó nagy szakasz, ahol a cangások és a gyalogosok egymás mellett mennek. Ennek ellenére jó pár van, aki szélvészgyorsan közlekedik és nem nagyon akarja észre venni, hogy más is van rajta kívül a járdán.
3, Khm, bocsi, hé, vigyázz! A legtöbb kerékpáros nem rendelkezik csengővel, így amikor megkerülhetetlen gyalogossal találkozik akkor ezt szóval jelzi. A legtöbb nem szól semmit, csupán megvárja, hogy a gyalogos majd észre veszi magát. De ha nem veszi magát észre a gyalogos akkor jobb esetbe jön a bocsi vagy a khm. Rosszabb esetben egy hé-vel jelzik, hogy nem tetszik a rendszer. Aztán ha az ember elengedi őket, akkor ritkában jön a kösz, a legtöbbszőr a gyors tova tekerés a hála, de volt már szerencsém fejcsóválásban és cicegésnek is.
4, Bukósisak. Ez mondjuk engem személy szerint nem érdekel, de azért érdekes látni, hogy 100 kerekes közül csupán 10 visel sisakot a fején.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Titkos írta: 2018.05.14. 23:24
Ayla írta: 2018.05.14. 12:42 Engem csak az zavar, hogy megint egy ILYEN megnyilvánulás ment ki a közmédiába, piciny szubkultúránkról és így EHHEZ lesznek hasonlítva animések és cosplayerek ezrei a következő sok pár évben.
Az, hogy ez most milyen cultural appropiation éppen 2018 májusában, már relatív.
Ööö...de ennek mi köze az animéhez, vagy a cosplayhez? Komolyan kérdezem, nem követtem sem az Eurovíziót, sem ennek a csajnak az esetleges nyilatkozatait (ergo lehetséges, hogy mondjuk valamelyik tévésnek azt nyilatkozta, hogy ő igazi anime/cosplay-fan és most fogja megmutatni, hogy ez mit jelent, vagy ilyesmi...), de én ebben sem animét, sem cosplayt nem vélek felfedezni (nem csak benne, még a háttérben táncoló "random punkokban" sem), simán próbál japán nőnek öltözni, ami tényleg cringységben konvergál a mi Micukónk felé (ha valaki még emlékszik Stahl Judit "legendásan népszerű" alakítására... :dirr:), de szerencsére "animésségből" én egy dekát sem fedeztem fel benne. XD Szal ja, ha egy japán sértődik meg rajta, hogy mint nemzetet/embert így ábrázolják, azt még inkább megértem, de ez komoly, hogy animések/cosplayerek kiakadtak emiatt? Vagy ez honnan jön, hogy "ez a nő újabbat rúgott az animések nemzetközi megítélésébe"? Btw, amit iskariotes belinkelt, ott a német csajnál még inkább értem, mert azon legalább látszik, hogy valami cosplayer-szerűség, csak tény, hogy attól még gagyi, de ott legalább érzem a párhuzamot. (Mondjuk ha már itt tartunk, amikor a mi hazai Megasztárunkban vagy miben lépett fel az emlékezetes "sárkánycsaj", neki kapásból jobb cosplaye volt, mint itt akár a németnek, akár az izraelinek, szal oké, hogy itt elsősorban a zenét és nem a külsőt pontozzák, de ha már ez a szándék, hogy kifejezzék cosplayes mivoltukat, akkor még mindig mi vezetünk... XDDD)

De egyébként ha már Eurovízió: az örökös bajnok 2010 óta Moldova, a neonhegedűvel és vonóval, a túljátszós szőke sráccal és természetesen az egyből mémmé váló epic sax guy-jal, ezután kár is volt további Eurovíziókat szervezni, megszületett a tökéletesség. :lol: (És még maga a szám is jó. :D)

Edit: iskariotes, az USA-s linket majd javítsd ki, mert az első szögletes zárójel helyett valami 7-est raktál bele, így a link nem működik.

Igen, a csaj mindenhol nyilatkozta, hogy Pokémon és anime rajongó és cosplay és japán kultúra és ő mekkora tisztelettel meg fandommal él egy nagyon masszívan elpokémonosított házában. ^^
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta: 2018.05.24. 11:46Igen, a csaj mindenhol nyilatkozta, hogy Pokémon és anime rajongó és cosplay és japán kultúra és ő mekkora tisztelettel meg fandommal él egy nagyon masszívan elpokémonosított házában. ^^
Ja, hát akkor ez így már tényleg gázabb, de remélem, hogy túléli a fandom, sajnos úgy 5-10 évente kitermelünk magunkból 1-2 ilyen "hülyét". ^^" XD (Nyilván jóval többet is, de most azokra gondoltam, akik híresek/hírhedtek lesznek így vagy úgy. XD) Btw, azóta végigszenvedtem a teljes dalt, átnéztem a teljes szövegét, stb. és most ha teljesen félreteszem az animés témát, ez még úgy is kínszenvedés volt, kb. Nicki Minaj Anaconda című "csodájának" szellemi örököse, csak amíg abban az ment, hogy "the anaconda don't", meg "oh my gosh, look at her butt", addig ebben "bakbakbakbakbak!". Csak előbbi legalább nem nyert dalfesztivált, sőt, a közelébe sem került.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Adatvédelmi okok miatt le kellett cserélni a MAL jelszavamat, követtem is a lépéseket, végére is érek, majd a képembe vágja belépéskor, hogy inkorrekt a felhasználónevem vagy a jelszavam. Szóval: Mi a retkes lószar ez? Valaki?
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Junchi írta: 2018.05.24. 15:54 Adatvédelmi okok miatt le kellett cserélni a MAL jelszavamat, követtem is a lépéseket, végére is érek, majd a képembe vágja belépéskor, hogy inkorrekt a felhasználónevem vagy a jelszavam. Szóval: Mi a retkes lószar ez? Valaki?
Current password címszó alatt az autentikációnál azt add meg, amit a mailben kaptál. Akkor veszi úgy, hogy megváltoztattad a jelszavad.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Ránéztem gyorsan én is a MAL-ra. Adatvédelmi okokra hivatkozva engem is kijelentkeztettek. Kértem új jelszót, amivel be tudtam lépni, majd sikerült a rendes jelszócsere is, így egyelőre úgy néz ki, nálam nem jelentkezett a probléma. Talán próbálkozz meg ezzel az űrlappal.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

A MAL által generált jelszóval betudtam most lépni, viszont ti hogy változtattátok meg csak a jelszót? Az account settingsben nem lehet, mert sír ez a fos, hogy az e-mailemet és felhasználónevemet nem változtattam meg (amit meg nyilván nem áll szándékomban).
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Leara »

Fura, nekem simán engedte, hogy csak a jelszavamat változtassam meg :/. Tényleg csak arra kellett figyelni, hogy utána kéri a current passwordöt, ami meg ugyebár az, amit elküldtek mailben (én automatikusan elkezdtem beírni a korábbi sajátomat XD).
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Remek, akkor úgy látom, én meg búcsút mondhatok a MAL profilomnak, ugyanis már az első lépést sem engedélyezi. Ugye be kéne írnom a felhasználónevemet és a mailcímemet, utóbbira küldenék el az új jelszavamat. Erre beírom és "Incorrect username and/or email address." Oké, mivel a usernevem ott is "Titkos" és a mailem is jó (mármint olyan értelemben, hogy a most aktuális mailt írtam be), csak arra tudok gondolni, hogy anno, amikor MAL-ra regisztráltam, ott még a régi Yahoo-s mailemet adtam meg, amit már rég töröltem. Ergo kvázi "kizártam magam" a profilomból, jobban mondva ők zártak ki, mert a franc számított ilyenre, hogy mindenkinek zárolják az accountját és csak a megadott mailcímmel lehet visszakapni. Több, mint valószínű, hogy új accountot már nem fogok regisztrálni, ha ezt nem tudom visszaszerezni, akkor részemről vége a MAL-ozásnak. Majd valami "randomjóska" nicket regizek azért, hogy lássam, melyik animét melyik csapat subbolja és kb. ennyi. Másra amúgy sem nagyon használtam a MAL-t (mármint semmi olyanra, amit nem-regizett felhasználó nem láthat ugyanúgy), jó, ha úgy félévente egyszer, ha felléptem rá, a technikai profizmusukról meg annyit, hogy arra nem voltak képesek, hogy bejelentkezve tartsanak, akárhányszor felléptem hozzájuk, mindig újra loginolnom kellett. Nehéz ez az autologin, na, végülis az Aoi csak 10-15 éve tudja... :dirr: Esetleg ha hirtelen baromi sok időm és energiám lesz, akkor megcsinálom azt, hogy egyenként txt fájlba kiírogatom a korábbi anime- és mangalistám tagjait, aztán regizek egy új accountot, amit aztán megint kitöltök ugyanúgy, de jelenleg ehhez a játékhoz baromira nincs kedvem. (Épp elég, hogy az egyik online képtáramban ugyanezt végig kell majd játszanom, méghozzá pontosan ugyanezért. Komolyan, ha véletlenül kizáródnék mondjuk a jelenlegi mailemből, utána megint nem tudnék sehová belépni, mert minden módosításhoz az kell? Hol vannak a régi alternatív megoldások, pl. a "feltesszük a titkos kérdést, amire csak te tudhatod a választ és ha leírod, beléphetsz!" ? :P)
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Nekem is simán engedte, és csak a mailben kapott linket használtam hozzá, a lépés végén meg control+v-t nyomtam az oldal generált jelszóval.
Titkos írta: 2018.05.24. 19:23 melyik animét melyik csapat subbolja és kb. ennyi.
Ezt nem igazán fejlesztik, csinálják a látogatók, és erre a kérdésben az AniDB messze kielégítőbb, ugyanis engedélyezi a megjegyzések hozzáadását, vagyis tudod, hogy az a felirat egy másik csapattól átvett/átszerkesztett izé. Ja, és normálisabb a listázási rendszerük, itt meg csak fel van sorolva és jó napot. Hogy az végig van-e, elkezdve, dobva, vagy a csapat él-e, hal-e, az a MAL-on totál érdektelen info. Az AniDB-n meg legalább látod ezeket is.
Titkos írta: 2018.05.24. 19:23 a technikai profizmusukról meg annyit, hogy arra nem voltak képesek, hogy bejelentkezve tartsanak, akárhányszor felléptem hozzájuk, mindig újra loginolnom kellett
Fura, nekem konstans az autologin. A technikai szakértelmük pedig inkább a "mobilapplikációnak" csúfolt megoldásuk árulkodik, mert az konkrétan használhatatlan. Egy 3rd party app messze jobb és többet tud a hivatalostól, ami a ciki szótári definíciója.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Nem is értem ezt a húzásukat. Miért is kellett ez? Tudom, hogy a GDPR miatt, de ha az olyan hatalmas social media oldalak, mint a Twitter, Facebook, Instagram meg tudta ezt oldani egy egyszerű figyelmeztetéssel, hogy "figyi, megváltoztattuk az adatvédelmi szabályzatunkat, csekkold le", akkor a MAL-on miért kell lezárni az accountokat? Arra nem is gondoltak, hogy ebből probléma lesz? Most néztem rá a fórumra, egy tucatnyian panaszkodnak új accountról, hogy ugyanaz a problémájuk, mint Titkosnak és valószínűleg több ezren jártak így. A Customer Supporthoz irányítgatják az embereket, de őket meg állítólag hiába keresik, mert csesznek visszaválaszolni, ugyanis nem a MAL-osokhoz kerülnek a bejelentések, hanem a DeNA nevű japán céghez, mert az övéjük a MAL.
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Titkos írta: 2018.05.24. 14:40
Ayla írta: 2018.05.24. 11:46Igen, a csaj mindenhol nyilatkozta, hogy Pokémon és anime rajongó és cosplay és japán kultúra és ő mekkora tisztelettel meg fandommal él egy nagyon masszívan elpokémonosított házában. ^^
Ja, hát akkor ez így már tényleg gázabb, de remélem, hogy túléli a fandom, sajnos úgy 5-10 évente kitermelünk magunkból 1-2 ilyen "hülyét". ^^" XD (Nyilván jóval többet is, de most azokra gondoltam, akik híresek/hírhedtek lesznek így vagy úgy. XD) Btw, azóta végigszenvedtem a teljes dalt, átnéztem a teljes szövegét, stb. és most ha teljesen félreteszem az animés témát, ez még úgy is kínszenvedés volt, kb. Nicki Minaj Anaconda című "csodájának" szellemi örököse, csak amíg abban az ment, hogy "the anaconda don't", meg "oh my gosh, look at her butt", addig ebben "bakbakbakbakbak!". Csak előbbi legalább nem nyert dalfesztivált, sőt, a közelébe sem került.
Nem hittem volna, hogy pont én kerülök egyszer ilyen helyzetbe, de most meg kell védenem ezt a lányt és a produkcióját.

Először is nagyon nem tetszik, hogy rajta verik le a port, és az a nagyon rossz reflex sem, amikor az "ez csak egy hülye az ezerből" címkét ráhúzzuk szerencsétlenre és így megspóroljuk a szembenézést. Mert mi történt itt valójában? Az, hogy ez a lány nem csak követi ezt a szubkultot, nem csak szórakozik és kikapcsolódik az animéken, hanem identitást formált a rajongásából. Ő az igazi animefan: elhitte az animés mémeket, azt, amit az animeipar képvisel. Amikor a fandom szégyent és bosszúságot érez vele és produkciójával kapcsolatban, akkor voltaképpen a saját gyermekét falja fel.

Hiszen akkor lenne igazatok, ha be tudnátok bizonyítani, hogy ennek a lánynak a viselkedése szélsőséges irányban kilóg az animeipar által közvetített trendből sé értékekből. Ez pedig meggyőződésem szerint nem lehetséges, mert lazán tudnék mondani olyan szezonos és mainstream animéket, amelyekben ennél a produkciónál sokkal kínosabb giccset és alávalóságot találni. Ez jelenleg az animeipar valódi arca, ilyen az, amikor "valóra válnak" azok a mémek, amelyeket tolnak ezerrel. Egyébként kétségtelenül borzasztóan gusztustalan és kínos produkció, viszont az animés fandomnak van a legkevesebb felhatalmazása arra, hogy ezt szóvá tegye.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Én elsősorban amúgy nem is a csajt, hanem a zsűrit "bántom", nekik kellett volna már a selejtezőben kirúgni, nem pedig továbbjuttatni, sőt, neki adni az első díjat. :D Az, hogy ő így éli meg a fanságát, az az ő dolga, ha mondjuk a helyi kiskocsmában adta volna elő ugyanezt a produkciót, valszeg semmi bajom nem lenne vele, csak ezt most mégis egy egész világ látta és fanként igenis zavarna, ha ebből most sok embernek az jönne le, hogy "na, minden animés ilyen hülye", mert egyszerűen tudom, hogy ez nem igaz, még akkor sem, ha nekünk is megvan a hazai Kallerünk és egyéb "érdekes arcaink"... XD Ez a produkció meg max úgy nyerhetett volna értelmet, ha eleve egyfajta szándékos görbe tükör tartás, kifigurázás, kritika lett volna a fandom felé, afféle "gyerekek, ilyenek ne legyetek!" mondanivalót közvetítve. De tekintve, hogy a nyilatkozatai alapján a csaj ezt full komolyan gondolta, így sajnos tényleg nem egyéb, mint egy kisebb-nagyobb fandom-lejáratás. Btw, az animék meg lehet, hogy infantilisek és mondhatjuk, hogy "ezt közvetítik a nézők felé, ők meg csak átveszik ezeket", de nem hinném, hogy bármelyik animében arra biztatták volna ezt a csajt személyesen, hogy "indulj a dalfesztiválon, majd állj ki japán nőnek öltözve és kotkodácsold azt a színpadon, hogy bak-bak-baka!", szal ez már az ő öhm..."személyes értelmezése" volt. XD Érted, amikor nálunk volt a "nagy Dragonball botrány" anno és előástak ilyen példákat, hogy "random Pistike is azért ugrott ki az ablakon, mert nézte ezt az animét és látta, hogy repülnek benne a szereplők!", az egyrészt lehet, hogy részben az anime sara, viszont sokkal nagyobb mértékben a Random Pistike szüleié, akik képtelenek voltak úgy 8-10 éves korára elmagyarázni a gyereknek, hogy amit a tévében lát, az nem a valóság.
Kép
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Titkos írta: 2018.05.25. 20:00Az, hogy ő így éli meg a fanságát, az az ő dolga, ha mondjuk a helyi kiskocsmában adta volna elő ugyanezt a produkciót, valszeg semmi bajom nem lenne vele, csak ezt most mégis egy egész világ látta és fanként igenis zavarna, ha ebből most sok embernek az jönne le, hogy "na, minden animés ilyen hülye", mert egyszerűen tudom, hogy ez nem igaz, még akkor sem, ha nekünk is megvan a hazai Kallerünk és egyéb "érdekes arcaink"... XD
Meg se próbáltál érvelni amellett, hogy mitől is kéne ezt a lányt "hülye kallernek" tartanom, messze nincs a produkciójában annyi túlkapás, mint
ebben. És komolyan attól legitimebb az egyik, mert a japán idolok tudják, hol a helyük, míg ez a csaj rossz helyen kopogtat? A japánoknál okés a "kallerkodás", mert ők már csak ilyenek, de Európában azért ne álljon már ki a tömeg elé ezzel a viselkedéssel, hanem húzza meg magát a kiskocsmában, mert lesznek fanok, akik elszégyellik magukat? Szerintem amúgy nagyon helyesen teszik, ha elszégyellik magukat, és következő lépésként ajánlom nekik, hogy vizsgálják felül a fanságukat, mert elég gyenge lábakon áll; mondhatni van itt egy nagy képmutatás, hiszen jókat szórakoznak az animés túlkapásokon, de nem bírnak szembesülni azzal, hogy mi történik akkor, amikor a szubkulton kívül a valósággal is érintkezik a fanságuk tárgya. Nem állja ki ugyanis a próbát, mert hát az elég gáz, ha az "fandom-lejáratás" lesz, amikor felvállalom azt egy világ előtt, amit az anime médium sugároz, mert mondom, szerintem csak ennyi történt, egyáltalán nem viszi túlzásba ahhoz képest, hogy milyen nevetséges dolgokra képes még ez a szubkult. És például egy punk/rocker/metálos nem kap ekkora savazást (legalábbis a saját szubkultjától tuti nem!), amikor nyíltan felvállalja mások előtt azokat a gesztusokat és külsőségeket, amik a szubkultját jellemzik.

A Dragon Ball-t néző gyerekek nem az animés mémektől megfertőzve lettek erőszakosak, ők akkor még nem tekintettek magukra animefanként.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

1, A csaj szövegében egyszer szerepel a Pikachu szó, míg a Wonder Woman kétszer is. Csekkolni itt.
2, Netta énekesként tavaly jelent meg első ízben előtte óvónéni volt.
3, Ha animés lenne akkor az Insta oldalán lenne erről valamilyen utalás. De nincs, ha fan lenne akkor leglább egy cp, egy fanart, egy kép vagy valami lenne de nincs.
4, Ennél a csajnál azért idén volt aki nagyobb hatást gyakorolt a nyugati fandomra: Kim - Kardashian.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos »

iskariotes írta: 2018.05.25. 21:29 1, A csaj szövegében egyszer szerepel a Pikachu szó, míg a Wonder Woman kétszer is. Csekkolni itt.
2, Netta énekesként tavaly jelent meg első ízben előtte óvónéni volt.
3, Ha animés lenne akkor az Insta oldalán lenne erről valamilyen utalás. De nincs, ha fan lenne akkor leglább egy cp, egy fanart, egy kép vagy valami lenne de nincs.
4, Ennél a csajnál azért idén volt aki nagyobb hatást gyakorolt a nyugati fandomra: Kim - Kardashian.
:D Én továbbra is tartom, hogy nagy animefan, de ha szerinted kétszer annyi Wonder Woman van a csajban, mint Pikacsu, akkor is valamiért magára ismert az animés fandom a produkcióját látva, amikor ki tudott ezen borulni. Szóval ez még inkább azt támasztja alá, hogy nagyon "labilis" ez a fandom. :lol:
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

tulokos írta: 2018.05.25. 20:33Meg se próbáltál érvelni amellett, hogy mitől is kéne ezt a lányt "hülye kallernek" tartanom, messze nincs a produkciójában annyi túlkapás, mint ebben.
De miért kéne érvelnem mellette, amikor te már magadtól is megtetted:
tulokos írta: 2018.05.25. 16:52Egyébként kétségtelenül borzasztóan gusztustalan és kínos produkció...
Tehát kb. Kaller "performanszai" felé tendál. :D Az ember vagy inkább elfordítja a fejét, hogy ne kelljen látnia, vagy ha valamiért végig is kell néznie, kb. kínosan vigyorogva remeg a szája széle a masszív cringe miatt. Nem akartam annál jobban oltani a csajt, mint amennyire feltétlenül szükséges, mert mondom, eleve a zsűrinek kellene ilyenkor észnél lennie, de ha már ennyire kérted... XD
tulokos írta: 2018.05.25. 20:33És komolyan attól legitimebb az egyik, mert a japán idolok tudják, hol a helyük, míg ez a csaj rossz helyen kopogtat? A japánoknál okés a "kallerkodás", mert ők már csak ilyenek, de Európában azért ne álljon már ki a tömeg elé ezzel a viselkedéssel, hanem húzza meg magát a kiskocsmában, mert lesznek fanok, akik elszégyellik magukat?
A japán idolokat már megint te kevered ide, egy szót sem szóltam eddig róluk, nekik is vannak bőven cringy számaik, de talán nem véletlen, hogy nem ők nyerik az akármilyen víziós dalfesztiválokat, szal mondhatnám azt is, hogy ők pont megmaradnak a saját szigetük "kiskocsmáiban" (értsd: otaku-rendezvényein, TV reklámjaiban, stb.), talán nem véletlen pl., hogy egy Morning Musume sosem tett szert akkora világszintű népszerűségre, mint mondjuk egy Madonna vagy Jacko és csak saját kulturális területükön belül képesek az emberek nagy mennyiségben fogyasztani őket. Persze most ebből valszeg megint azt fogod kiemelni, hogy "na igen, ezt mondom én is, hogy degenerált a sziget teljes lakossága és ez árad minden megjelenésükből!", de ha így is van, emiatt kettőnk közül max neked lesznek álmatlan éjszakáid. XD De amúgy ez is lol, hogy ha bármilyen japán "degeneráltság" mellett kell érvelned, direkt előkapod a YouTube-on összevágott "japán cringe reklámgyűjteményt", amibe valószínűleg szándékosan a legdegeneráltabb darabokat gyűjtötték össze, majd ezzel érvelsz, hogy "hát igen, látszik a színvonal". Értsd: erős a gyanúm, hogy ez kb. olyan, mintha nálunk mondjuk valaki a Kasszás Erzsi reklámsorozattal akarná bizonygatni, hogy mennyire debilek és elborultak a magyarok. XD Az általad belinkelt cringe-reklám amúgy nem azért zavar kevésbé, mert "a japánnak szabad, az európainak meg nem", hanem mert az tényleg "tudja, hogy hol a helye", tekintve, hogy valami random (szerinted) degenerált idolcsapat, reklámoz valami (szerinted) degenerált terméket, hogy azt eladja a (szerinted) degenerált japán embereknek. Azért nehogy már ez azonos fajsúlyú legyen azzal, hogy valaki csak egy ennél "kicsivel gázabb" előadással eurovíziós dalfesztivált nyer. Megfordítva a te logikádat, mondhatnám azt is, hogy "majd akkor őrjöngj, ha az ilyen degenerált japó együttesek már akkora hatást gyakorolnak ránk, hogy nálunk is dalfesztivált nyer mondjuk a Morning Musume, amíg ez nem történik meg, mit görcsölsz azon, hogy saját magukat hogyan teszik tönkre, csak azért, mert japánok?" :D
tulokos írta: 2018.05.25. 20:33Szerintem amúgy nagyon helyesen teszik, ha elszégyellik magukat, és következő lépésként ajánlom nekik, hogy vizsgálják felül a fanságukat, mert elég gyenge lábakon áll; mondhatni van itt egy nagy képmutatás, hiszen jókat szórakoznak az animés túlkapásokon, de nem bírnak szembesülni azzal, hogy mi történik akkor, amikor a szubkulton kívül a valósággal is érintkezik a fanságuk tárgya. Nem állja ki ugyanis a próbát, mert hát az elég gáz, ha az "fandom-lejáratás" lesz, amikor felvállalom azt egy világ előtt, amit az anime médium sugároz, mert mondom, szerintem csak ennyi történt, egyáltalán nem viszi túlzásba ahhoz képest, hogy milyen nevetséges dolgokra képes még ez a szubkult. És például egy punk/rocker/metálos nem kap ekkora savazást (legalábbis a saját szubkultjától tuti nem!), amikor nyíltan felvállalja mások előtt azokat a gesztusokat és külsőségeket, amik a szubkultját jellemzik.
De mit vizsgáljak ezen? Hogy vannak emberek, akik (pontosan, ahogy te is írod), hülyén megoldva átemelik azokat a dolgokat a valóságba, amik esetleg csak papíron/animációban mutatnak jól? Ezért miért én szégyelljem magam, aki többségében mindig a helyén kezelte a saját fanságát? Mást meg nyilván nem tudok "megregulázni", nem is akarok, csinálja, ha jólesik neki, de fanként talán mondhatok róla véleményt, ha szerintem már kínos, vagy gagyi. A punk/rocker/metálos példádra meg nem tudok mit mondani, lévén abban a szubkultban én sosem voltam benne, de pl. pont nemrég láttam Radics Petitől egy olyan videót, ahol azokat cikizi, akik a Guns & Roses egyik népszerű számát próbálták előadni, de kb. csak kínos szenvedés lett a végeredmény. Ez nem ugyanaz?
iskariotes írta: 2018.05.25. 21:293, Ha animés lenne akkor az Insta oldalán lenne erről valamilyen utalás. De nincs, ha fan lenne akkor leglább egy cp, egy fanart, egy kép vagy valami lenne de nincs.
Akkor meg lehet Ayla reagálta túl, vagy nem tudom már én sem, hogy mi van, mert ő meg itt fentebb pont ennek az ellenkezőjét állította.
tulokos írta: 2018.05.25. 21:50 :D Én továbbra is tartom, hogy nagy animefan, de ha szerinted kétszer annyi Wonder Woman van a csajban, mint Pikacsu, akkor is valamiért magára ismert az animés fandom a produkcióját látva, amikor ki tudott ezen borulni. Szóval ez még inkább azt támasztja alá, hogy nagyon "labilis" ez a fandom. :lol:
Így van, a fandom labilis (és idegbeteg), az anime gusztustalan, Japánnak meg már egyébként is kinézne egy harmadik atom. Elégedett vagy? :D *sarcasm*
Kép
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Risa »

Én amúgy a dalszöveg alapján esküdni mertem volna, hogy a csaj nem az "idióta animefan" jelzőt, hanem a "dagadt femináci pitsa" jelzőt fogja mindenkitől megkapni, szóval nem is értem most ezt a nagy polémiát itt. :'D Szerintem ez a Pikachu-duma meg a ruha csak egy külsőség, amivel arra apellált, hogy minél figyelemfelkeltőbb (ezért esélyesebb) legyen a dal.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Risa írta: 2018.05.25. 23:12 Én amúgy a dalszöveg alapján esküdni mertem volna, hogy a csaj nem az "idióta animefan" jelzőt, hanem a "dagadt femináci pitsa" jelzőt fogja mindenkitől megkapni, szóval nem is értem most ezt a nagy polémiát itt. :'D Szerintem ez a Pikachu-duma meg a ruha csak egy külsőség, amivel arra apellált, hogy minél figyelemfelkeltőbb (ezért esélyesebb) legyen a dal.
Amúgy a dal szövegileg kb. tényleg arról szól, de egyrészt ahhoz úgymond "animésként nincs közöm", politizálni meg igazából nem nagyon szeretek (abból is micsoda oldalakon átívelő balhé volt itt anno, amikor leírtam, hogy nem kedvelem különösebben a feministákat, biztos emlékszel, pont veled is beszéltünk erről XD), szal ha ezt a részét kívánnám elemezni, akkor valamilyen politikai/társadalomtudományi fórumon biztos megtehetném, de igazából nem kívánom. XD Így is láthatóan épp abból készül megint oldalas balhé kerekedni, hogy leírtam, hogy szerintem szar a szám és cringy a performance, illetve, hogy ha a csaj animefan, akkor nem éppen a fanság azon részét képviseli, amire büszkék lehetnénk és ezzel tudtomon kívül "benyomtam a tulokos-gombot", szal szerintem ez most így nekem pont elég is lesz, isten ments, hogy még ilyen feminista vonulatot is a beszélgetésbe keverjek. XD
Kép
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Risa »

NYUGI MÁR. XDD

Nem fogok előszedni semmiféle feminista vonulatot, a szám szar, a szöveg igénytelen, de sajnos ha egyszer meghallgattad, többet nem megy ki a fejedből, nyilván ezért is nyerte meg a fesztivált. Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy az animés vonulat nekem igazából fel sem tűnt, és azt hittem, hogy a kritikusok inkább a dalszövegen fognak fennakadni, nem azon, hogy milyen fényt vetít a szubkultúrára (szerintem semmilyet).
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Risa írta: 2018.05.25. 23:24 NYUGI MÁR. XDD

Nem fogok előszedni semmiféle feminista vonulatot, a szám szar, a szöveg igénytelen, de sajnos ha egyszer meghallgattad, többet nem megy ki a fejedből, nyilván ezért is nyerte meg a fesztivált. Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy az animés vonulat nekem igazából fel sem tűnt, és azt hittem, hogy a kritikusok inkább a dalszövegen fognak fennakadni, nem azon, hogy milyen fényt vetít a szubkultúrára (szerintem semmilyet).
Én tök nyugodt vagyok egyébként. :) Egyedül tulokos idegelt most fel kissé, de ő is csak azért, mert elgondolkodtam azon, hogy vajon hanyadjára és még milyen random témák formájában képes minden beszélgetést végül mindig oda kifuttatni, hogy "Japan = the Hell on Earth"? :dirr:
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta: 2018.05.25. 23:26még milyen random témák formájában képes minden beszélgetést végül mindig oda kifuttatni, hogy "Japan = the Hell on Earth"? :dirr:
Az összeset.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
tulokos
Profi
Profi
Hozzászólások: 318
Csatlakozott: 2016.09.04. 18:11
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: tulokos »

Titkos írta: 2018.05.25. 23:03A japán idolokat már megint te kevered ide, egy szót sem szóltam eddig
Nézd csak, én ezen a gondolatmeneten haladtam tovább:
Titkos írta: 2018.05.25. 23:03valszeg semmi bajom nem lenne vele, csak ezt most mégis egy egész világ látta és fanként igenis zavarna, ha ebből most sok embernek az jönne le, hogy
Szóval "fanként igenis zavarna", de miért is? Mert kikerült a kocsmából egy japános/animés/idolokat idéző produkció? Fanként pont, hogy nem kéne, hogy zavarjon ez a dolog, hacsak nem szégyelled, amit fanolsz, és nem mered felvállalni úgy, ahogy ez az izraeli csaj. És a vicc az, hogy eddig csak te beszéltél a csajról úgy, mintha degenerált lenne, én egy percig se gondoltam rá így, sőt, azt próbáltam fejtegetni, hogy ő legalább felvállalja magát és kilép a kocsmából ezzel a szubkulttal. Persze abban nincs vita közöttünk, hogy _amivel_ kiáll az vérgagyi.
Titkos írta: 2018.05.25. 23:03De amúgy ez is lol, hogy ha bármilyen japán "degeneráltság" mellett kell érvelned, direkt előkapod a YouTube-on összevágott "japán cringe reklámgyűjteményt"
Az meg még nagyobb lolság, hogy hiába hoztam fel annyiszor érvként, egyszer sem sikerült ezek szerint célba juttatnom az üzenetet, hogy miért is példálóztam vele. Ugyanis én nem a japánok degeneráltságát fejtegettem vele, hanem azt, hogy animés szubkultra jellemző gesztusokat, mémeket vélek felfedezni a legretardáltabb japán reklámokban: vagyis az animés szubkultnak a hatását próbáltam vele igazolni. És igen, továbbra is tartom, hogy a reklámok jól mutatják egy adott országnak a kultúráját, mert a kereskedelmi televíziózás még mindig a legmeghatározóbb médium. Kasszás Erzsi ugyanúgy elmond rólunk valamit és a rajtunk élősködő marketingesekről, ahogy a japánokról a japán idolok fasságai.
Titkos írta: 2018.05.25. 23:18akkor nem éppen a fanság azon részét képviseli, amire büszkék lehetnénk és ezzel tudtomon kívül "benyomtam a tulokos-gombot"
De a balhé egyáltalán nem abból indult ki, hogy "tulokos megint utálja Japánt", hanem abból, hogy ezt a csajt teszed meg felelőssé azért, mert most animés fanok esetleg szarul érezhetik magukat miatta. És én csak felhívtam rá a figyelmet, hogy miért nem inkább a szar animéken, az animeipar fasságain akadsz ki? Ja, mert ugye mennyivel egyszerűbb körberöhögni ezt a produkciót úgy, hogy ehhez még plusz felhatalmazást is szerzel onnan, hogy szerinted jogosan fel van háborodva a fandom éppen... Szerintem meg akkor lenne jogos a felháborodásuk, ha azokat az animéket is utálnák, amelyek kitermelték ezt a csajt.
"Mi az, amit megismerhetünk? Avagy miről tudhatjuk biztosan, hogy ismerjük, vagy miről tudhatjuk bizonyosan, hogy tudjuk, hogy ismerjük, ha ugyan egyáltalán megismerhető. Vagy lehetséges, hogy egyszerűen elfelejtettük és nem merjük bevallani?"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2018.05.25. 23:44
Titkos írta: 2018.05.25. 23:26még milyen random témák formájában képes minden beszélgetést végül mindig oda kifuttatni, hogy "Japan = the Hell on Earth"? :dirr:
Az összeset.
És akkor jönne a következő kérdésem: "De vége lesz ennek valaha?", mire gondolom a válasz: "Soha." XD Szóval ja, elismerem, most tényleg én voltam itt a főhülye, hogy egyáltalán "etettem őt". :dirr: XD Ignorálnom kéne az összes ilyen kifakadását, ahogy te is teszed, meg lassan mindenki más.
tulokos írta: 2018.05.25. 23:46Szóval "fanként igenis zavarna", de miért is? Mert kikerült a kocsmából egy japános/animés/idolokat idéző produkció? Fanként pont, hogy nem kéne, hogy zavarjon ez a dolog, hacsak nem szégyelled, amit fanolsz, és nem mered felvállalni úgy, ahogy ez az izraeli csaj. És a vicc az, hogy eddig csak te beszéltél a csajról úgy, mintha degenerált lenne, én egy percig se gondoltam rá így, sőt, azt próbáltam fejtegetni, hogy ő legalább felvállalja magát és kilép a kocsmából ezzel a szubkulttal. Persze abban nincs vita közöttünk, hogy _amivel_ kiáll az vérgagyi.
LOL, aha "fel kéne vállalnod, mint a csajnak", tehát (Ayla fentebbi postját idézve), nekem is egy "elpokémonosított" házban kéne élnem, meg ilyen gagyi, félig-meddig anime ihletésű produkciókkal kiállnom a nyilvánosság elé? Mert ha mindezt nem teszem, akkor "nem vagyok igazi fan", vagy mi? :D Arról a fogalomról hallottál már, hogy "causal fan"? Tudod, aki nem hülyül bele egy adott hobbiba, nem az uralja az élete 90%-át, szimplán csak él az adott dologgal, sok egyéb mellett. :) Amúgy meg érdekes is ez a duma, hogy "nemhogy bátran felvállalnád fanságod, mint ő", mert ha ezt tenném, te lennél az első, aki jól leköpdös, mondván, hogy "látjátok feleim? ezt teszi a mocskos, alvilági animeipar, a legjobb embereinknek is képes teljesen elvenni az eszét!" :P XD (De amúgy conon szoktam karaokézni, ha ez enyhítő körülmény... XDDD) Egyébként a kedvedért most visszaolvastam: Ayla belinkelte a produkciót, közölve egyszersmind, hogy ő sem örül annak, hogy most megint egy darabig esetleg emiatt az lesz napirenden, hogy "na igen, ilyenek ezek az animések". Erre én eleinte úgy reagáltam, hogy különösebb animés vonásokat nem fedezek fel az előadásban, ergo szerintem így önmagában még nem lejáratós (csak gagyi, mint produkció), ellenben erre közölte Ayla egy újabb postban, hogy ha a szám nem is tűnik feltétlenül fú, de otakusnak, attól még a csaj bizony azt nyilatkozta, hogy ő keményen fan és nem is az a casual fajta, hanem a "narkós junkie". XD (És most megint majd izélgetsz engem, hogy milyen jelzőket aggatok rá, de szerinted milyen fan az, aki már a teljes házát is elpokémonosítja, "lightos rajongó"? :D) Na és erre fel írtam, hogy akkor viszont valóban gáz a dolog, mivel az átlagembernek az fog lejönni, hogy "láttam egy animefan csajt, aki valami minősíthetetlen, kínos gagyisággal rukkolt elő és közben fogadkozott, hogy ő mekkora animerajongó, meg az ihletet is a japóktól vette a produkciójához -> tehát ezek az animések mind ilyen infantilis hülyegyerekek". Én meg ezt nem szeretném, mert egyrészt tudom, hogy nem igaz, másrészt mondd már meg, melyik ember örülne annak, ha negatívan sztereotipizálják a szubkultúráját?

Most a "japán fertőtől" kissé elszakadva: ez olyasmi, mint amikor amcsiban a My Little Pony miatt pár éve elkezdtek terjedni a fanok, elkezdték magukat "bróninak" hívni, meg ilyesmi, mire az amcsi Fox News a szokásos redneck jobber tahóságával annyit tudott erre az egészre reagálni, hogy "hát igen, itt a bizonyíték arra, hogy egykori dicső férfijainkból micsoda lányos, óvodás puhapöcsök lettek!", majd "bizonyíték" gyanánt mutattak valami (valószínűleg valamilyen pszichológiai betegségben szenvedő) 30-40 körüli fazont, aki konkrétan csecsemőnek képzelte magát, mert tudott ugyan beszélni, járni, stb. (tehát nem szellemi fogyatékos volt), ugyanakkor rácsos ágyban feküdt, elvárta, hogy az anyja cumiztassa, pelenkázza, stb. Majd ebből a tévések kihozták, hogy "hát igen, ilyen egy bróni!", vagy ha nem ilyen, hát majd egykettőre ilyen lesz, ha elég epizódot megtekint ebből a sorozatból. Én viszont (mivel benne is voltam a fandomban, nem úgy, mint a "külsős" tévés, aki valszeg akkor hallott életében először ezekről, amikor megkapta az aznapi híranyagot) ennél a hírnél is ugyanúgy kikértem magamnak, hogy engem, mint brónit, egy kalap alá vegyenek egy ilyen emberrel, vagy hogy azt állítsák, hogy ez az ürge reprezentálja a fandom magját. Mert egyszerűen tudtam, hogy nem igaz. Na most ennél a csajnál is hasonló a helyzet: te állítod, hogy mit szégyenkezünk, meg tagadunk, ilyen a fandom, vállaljuk fel, sőt, ünnepeljük a csajt, akinek már meg is volt ezzel a "coming outja", én viszont ezt igenis tagadom, mert tudom, hogy a fandom nem erről, vagy legalábbis nem csak erről szól. Amúgy no offense, de van egy olyan érzésem, hogy te sem azért hívod hősnek, meg bátornak, mert annyira jó, hogy "ezt így felvállalja", hanem mert neked pont az a jó, ha ezt a fandomot valaki minél inkább jól lejáratja a világ szemében. Hiszen amúgy is egy gagyi, értéktelen szemét az egész, ugyebár... :P
tulokos írta: 2018.05.25. 23:46Az meg még nagyobb lolság, hogy hiába hoztam fel annyiszor érvként, egyszer sem sikerült ezek szerint célba juttatnom az üzenetet, hogy miért is példálóztam vele. Ugyanis én nem a japánok degeneráltságát fejtegettem vele, hanem azt, hogy animés szubkultra jellemző gesztusokat, mémeket vélek felfedezni a legretardáltabb japán reklámokban: vagyis az animés szubkultnak a hatását próbáltam vele igazolni. És igen, továbbra is tartom, hogy a reklámok jól mutatják egy adott országnak a kultúráját, mert a kereskedelmi televíziózás még mindig a legmeghatározóbb médium. Kasszás Erzsi ugyanúgy elmond rólunk valamit és a rajtunk élősködő marketingesekről, ahogy a japánokról a japán idolok fasságai.
"Nem sikerült célba juttatni"-> Lehet, hogy minket ez nem borít ki annyira, mint téged és ennyi a nagy titok? Én is belenézegettem ezekbe, nem mondom, kissé 1-1 LSD trip, vagy hasonló élmény hatását keltették bennem, de nem éreztem ezen túl semmit. Tény, hogy fárasztóak, néhánynál kínomban, néhánynál őszintén röhögtem, de sem undort, sem gyűlöletet, sem semmi mást nem váltott ki belőlem, vagy nem tudom, mi lenne az a "kívánt cél", amire te hajtasz majd' minden postoddal.
tulokos írta: 2018.05.25. 23:46De a balhé egyáltalán nem abból indult ki, hogy "tulokos megint utálja Japánt", hanem abból, hogy ezt a csajt teszed meg felelőssé azért, mert most animés fanok esetleg szarul érezhetik magukat miatta. És én csak felhívtam rá a figyelmet, hogy miért nem inkább a szar animéken, az animeipar fasságain akadsz ki? Ja, mert ugye mennyivel egyszerűbb körberöhögni ezt a produkciót úgy, hogy ehhez még plusz felhatalmazást is szerzel onnan, hogy szerinted jogosan fel van háborodva a fandom éppen... Szerintem meg akkor lenne jogos a felháborodásuk, ha azokat az animéket is utálnák, amelyek kitermelték ezt a csajt.
De érdekes módon tulokos nélkül amúgy két postban lecsengett volna az egész téma, csak aztán ő kb. 1-2 hét múlva előkaparta és tanmesét mondott arról, hogy ne álszenteskedjünk, ilyen ez a fandom, a csajt meg inkább emeljük pajzsra ahelyett, hogy így vagy úgy cikizzük, mert ő már megtette azt, amit minden animefannak kéne, vagyis fullba nyomnia a kretént (XD), illetve megmutatnia azt a világnak, hogy milyen egy elfajzott fandom ez az egész, milyen szörnyű kulturális hatásokkal. Aztán: hol beszéltem én itt általános közfelháborodásról a fandomban? Direkt ezért is kerestem most vissza, hogyan indult ez az egész. Ayla írt valamit, amit én lereagáltam, amit ő visszareagált, amire én megint reagáltam. (Itt most fentebb leírtam, hogy miket.) Ez dióhéjban arról szólt, hogy engem, személy szerint, mint fant mennyire zavar a dolog, én, személy szerint nem örülnék annak, ha animés pályafutásomat egy ilyen produkció színvonalával és előadásmódjával azonosítanák. És kb. ennyi. Egyáltalán nem tudom, hogy a "nagy fandomban" milyen hatásokat váltott ki ez a videó (lehet semmilyeneket), még egyenlőre azon is agyalunk, hogy most akkor animés-e egyáltalán a csaj, vagy sem (az is lehet, hogy nem az, persze elég, ha csak annak vallja magát, onnantól már az átlagember össze fogja kapcsolni a dologgal, ergo a "negatív reklám" megtörténik), a "felhatalmazás" részt meg végképp nem értem, ez az én személyes véleményem, ha a "nagy fandomban" senki nem osztja, én azért még leírom, hogy magánemberként így érzek. :D Btw, Kallert sem véletlenül hoztam fel: ő az, aki egyébként láthatóan egyetlen animét sem látott úgy a 20 évvel korábbi, magyar szinkronos DB/SM duó óta, de ettől még annál több kárt okozott azzal a fandomnak, hogy animésnek és cosplayerenek vallotta magát, conokon és rádióműsorokban égetett minket. Vagy szólj, ha van olyan szívednek kedves fandom, amit te egy magát non-stop MÁVosnak képzelő, folyamatosan kalauzruhában mászkáló, lányokat zaklató fazonnal szeretnél képviseltetni.

Ezt a "miért nem a szar animéken, vagy az animeipar fasságain akadsz ki?" mondatot meg végképp nem tudom hová tenni, tekintve, hogy ha egy animéről rossz véleménnyel vagyok (mit tudom én, Naruto XD), vagy egy, az animeiparhoz köthető irányzat (mit tudom én, lolik XD) zavarnak, még ugyan hangot szoktam neki adni. :D (De hogy ne csak az ilyen "örök klasszikusokat" emlegessem fel, gondolom emlékszel még, hogy nem is olyan régen pl. a most futó Dárling, a Francba már! című animéről is írtam, pont azt, hogy bár nem bűnrossz, de egyenlőre nem értem a körülötte kialakuló hype-ot, mert szerintem messze nem az a nagy durranás, aminek a fandom beállítja.) Jó, istenem, nem tudom olyan intenzíven tolni, mint te, hogy minden témából a "bűnös Japánt" hozzam ki végeredményül, de azért ne felejtsük már el, hogy én alapvetően szeretem ezt a fandomot, ergo elég érdekes is lenne azt elvárni tőlem, hogy kb. non-stop fikázzam. Most épp ez az énekprodukció volt az aktuális téma, de ígérem, ha esetleg a következő szezonban kijön egy újabb lolis anime, ami valami miatt felhergel, akkor azt sem fogom kímélni. XD (Aztán majd csak óvatosan a kettős mércével, mert speciel az FLCL is ott van ám a nem túl előkelő címeket magába foglaló animelistámon, remélem, ha majd eljutok annak ekézéséig, akkor meg nem te leszel a véresszájú fanboy, aki körömszakadtáig védi a mesterművet... XD Mondjuk ez sem épp holnap lesz, mert anno úgy a feléig bírtam nézni, majd elraktam "jobb napokra", simán infantilisebb, fárasztóbb agymenés volt, mint amit az izraeli csaj, vagy a japán reklámidol közösen elő tudnának adni. XD) Meg azért megsúgom, hogy hosszútávon ez a fikázás is marha unalmassá tud ám válni (igen, ezzel most rád is utalok XD), szal századjára lefikázni mondjuk a Narutót, vagy a Bakét azért már nekem sem élmény, jellemzően ezt egyébként is csak akkor csináltam, ha a fan-ömlengés már számomra fárasztó méreteket öltött, de csak úgy spontán nem fogok azzal szórakozni, hogy hetente belekössek valamelyik animébe, vagy japán jelenségbe, annál azért bőven van jobb dolgom is. De egyébként neked is fel lehetne tenni ezt a kérdést, csak fordítva: miért van az, hogy egy adott animénél, vagy fan-viselkedésnél te jellemzően csak az árnyoldalt látod és azt emeled ki? Arról miért nem beszélünk soha, hogy a cosplayer nem csak egy "röhejes manchild" lehet (ahogy ugye sokak fejében élnek), hanem profi jelmezt készítő illető, akinek a munkája akár egy mozifilm kelléktárában fellelhető páncélokkal és fegyverekkel is vetekedhet? Vagy hogy a karaokés nem csak a részegen/hamisan gajdoló szerencsétlen lehet, hanem tényleg gyönyörű énekhanggal rendelkező, versenyeket nyerő illető. Vagy az AMV készítő profi videóvágó, stb. Szal azért elő ne adjuk már, hogy ez valami olyan fandom, ami kizárólag gagyisággal és értéktelenséggel képes "megfertőzni" az embert, mert no offense, de ilyet csak az mond, aki nem ásott kellően a mélyére, vagy pedig szemellenzősen direkt mindig csak a rossz oldalát látta. Az meg végképp érdekes, hogy ahhoz képest, hogy ez nem valami "We hate Japan!" fórum, hanem "AoiAnime", még nekem kell azért magyarázkodnom, hogy miért nem köpdösöm folyamatosan ezt a szubkultúrát, mikor ennyi erővel logikusabb lenne ezen a platformon mondjuk azt a kérdést feltenni, hogy te miért igen?
Kép
Válasz küldése