Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Nocsak, lesz animéje a Mix mangának, avagy egy újabb Adachi Mitsuru baseball-cucc kap adaptációt.

Ennek örülök, mivel a Touch erősen szimpatikus volt, a Cross Game meg még inkább, ráadásul ez ugyanabban a középsuliban játszódik, mint a Touch, és a felállás is úgy tűnik, echte ugyanaz, max annyi különbséggel, hogy az itteni Minami be lett vonva az Uesugi családba (persze itt máshogy hívják őket, de nah :D).

Remélem, azért megüt majd egy nézhető színvonalat, illetve azt is, hogy a mangának vége lesz addigra, mert mind a Touch, mind a Cross Game teljesen, mangahűen feldolgozták az akkori forrásaikat.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Kettőt veszek elő, és egyik sem konvencionális valamilyen értelemben.

Nekopara: Koneko no Hi no Yakusoku - 5/10

A lassan hete megjelent ONA voltaképp az új játékkal együtt jött ki, és félévvel játszódik a Vol. 0 és a Vol. 1 játékok előtt. Mindenki még gyakorlatilag kiscicának fogható fel, bár Cinnamon már inkább süldő, nemrég ivaréretté vált macskusz. Aztán jön korban Maple, Azuki, Coconut... aki pedig, ha megnézi őket, valahogy nem ez lenne a benyomása, hanem az, hogy a heterokrómiás Coconut a legidősebb. Na mindegy...

Ami a leginkább meglepett, hogy nem olyan lusta az animáció, mint az OVA esetében, hogy pár lassabb mozdulat mellett főleg állóképeken mozgó szájak teszik ki az animációt, hanem tényleges testmozdulatok is vannak ebben. Ha elkezdeném számolni, más típusra 2-3x több lenne, mint az OVA esetében. Ott ugyanis mindent elvertek az openingre.
Külön plusz pont, hogy a szövegkönyv ugyanaz, mint a játékverzióé.

Na de... Feketeleves is van ám.
A szövegkönyv mégsem teljesen ugyanaz, kimaradtak fontosabb mondatok. Van egy jelenet, ahol Azuki (előbb linkelt képen a legkisebb, barna) tesz egy megjegyzést Coconutra, hogy mennyire közvetlen. A megjegyzésének semmi értelme nincs, mert azt arra tette egyébként, hogy Coconut előtte mondta, hogy eddig ő volt a család új cicája. Ez az apró infó gyakorlatilag kimaradt az ONA-ból.

Hangnem váltás. Mindenki baromi happy és örömködős, amivel az elején pont, hogy a témát nem segítenéd előre, hogy otthon érezzék magukat, hanem csak kényelmetlenebbül. A VN jóval emberibb hangnemmel operál és nem olyan elcseszett egyik-másik szinkronhang.

Aztán, maga a téma. Nem tudom, hogy ez most valami trend a japánoknál, hogy újabban minden óvodás kinézetű kislánynak be kell pisilnie, és azon kell rugózni hosszan, de ez más a második ilyen záros időn belül. Az előbbi az Utawarerumono Kuon gyerekkorát feldolgozó specialjában volt, amit a játékok új kiadásához raktak össze. Annak a teljes egésze akörül forgott, hogy a kislány nem szobatiszta, rá kéne nevelni. Itt a befogadásukat követően van egy esti jelenet, amikor a péksrác megnyugtatja ChocoVanit (korábbi képen bal szélső és jobbról a második, ikrek amúgy), akik másnap reggelre bepisilnek. Ezzel még nem lenne önmagában baj, de onnantól kezdve valami 4-5 percen át erről szól a jelenet, hogy a kettő bepisilt, mindenki be szokott kiskorában, és egymást köpik be és tagadják le a dolgot... Érteném a lényeget, hogy fontos, mert a gyereknevelés része, de attól még ahogy prezentálva van és volt eddig, az valami ku*va gáz, jobb szó híján.

Na meg a rendezés. 3 részre oszlik: a befogadás, elfogadás, a bepisilős mizéria, valamint a karácsonyozás. Ennyi. Nincs egy rendes ív, csak amolyan szemelvények. Mondjuk az OVA-nak se volt semmiféle sztoriíve, mert ami lett volna, azt szépen legyalulták a pi**ába, és ami érdekessé tette volna (a másodrangú polgárként kezelés, az öntudati kérdés, hogy most állatok ők vagy emberszerűek, amivel gyakorlatilag megint az alapjogaikat pedzegetik, plusz az ösztöniségük). Nagyon az Ajin OVA #2 jutott eszembe, ami amolyan "kivágott jelenetek füzére" volt. Na, mert ez is.

Toshi Densetsu Series #05 - 2/10

*sóhaj* Igen, hentai, de maradjatok velem erre, mert
1) ismerem az alapanyagot (mangát);
2) egy általános jelenséget veszek elő ennek kapcsán;
3) magáról az epizódról nem fogok sokat beszélni.

Szóval, mi ezzel a legnagyobb bajom? Nos, az, hogy kiadták. Ütik a döglött lovat, hátha még felkel egy utolsó vágtára. Azt leszögezhetjük, hogy maréknyi hentait szerethetünk a sztorija miatt (már amelyiknek van), vagy a kivitelezése és kreatív kezelése miatt, és a TDS az utóbbi volt. A városi legendáknak adott egy szexuális töltetet, gyakorlatilag újramagyarázta, mesélte őket. Eleinte. Talán a legnagyobb poén és önreflexió is a második részébe szorult, amikor a Kör/Ringu szellemlánya bevallja, hogy a horrorral már nem érnek el semmit, ezért váltanak pornóra, mert arra mindig lesz igény.

De ha már jelenség... mi az? Nos, ez a döglött lóverés. A 4. részben ugyanis látványosan animálni se volt pénz, a kép nagyja állókép volt, temérdek röhejes elrajzolással, vagy maga a szitu. Ahogy a lektorom mondta lényegében: "Azt hittem, hogy a srác szerintem ott döglött meg a lepedőn, mert a végéig meg se mozdult, csak a csaj pörgött rajta 14 percen át." Ami pedig azt illeti, ez a színvonal megvan itt is, csak úgy fest a Mary Jane meg tudta azt csinálni, amire a Collaboration Works nem volt képes: jól csoportosítani a büdzsét. A CW ugyanis az Eroge! kapcsán a következőt csinálta: kiadták az első 2 részt, hosszú szünet. Az a 2 rész az egyik csaj sztoriszála elejétőla végéig. Majd később kiadták egy részbe tömörítve egy másikét. Majd egy negyediket, ami a kettőt fűzi össze valahol középen. Majd egy siralmas 5. részt a játék végéről, de még a tényleges lezárás előtt. Aztán 6. részt, ami már benne sincs a játékban, viszont ez az epizód folyamatosan késett, odázták, majd kiadták raszterezett fényképekre animált karakterekkel (a la Recorder to Randoseru 3, Rozen Maiden (2013) pl.). Az MJ pedig követi a mangát, ráadásul hűen. És itt kezdődik a baj. Lesz még egy rész szeptemberben, és ott már az összemixeléses dolog lesz, ami úgy ahogy van felrúgja a városi legendát átértelmezős koncepciót, "for the sake of holy and mighty sex". A manga is ennél a pontnál ment végérvényesen zuhanórepülésbe és instant földalatti járatfúrásba kezdett. Ezt is csak azért vállaltam be fordításkor, mert az MJ még egy olyan stúdió hírében volt, hogy eddig a pontig sose viszi el a műveit, hanem röviden lezárja.

A jelenség pedig nem egyedi, hogy a semmiből berendelgetnek 1-2 részeket újabban, ahelyett, hogy lezárnák és hagynák békében. Ilyen volt a Maki-chan to Nau és a Tropical Kiss, amelyek a maguk színvonalát képesek voltak megtartani, de egyébiránt az a jellemző, hogy az ilyen újra és újra berendelt részekkel egyre hatalmasabb léptekben lesz minősíthetetlen a produktum. Lásd Eroge!, ami az első 3 résszel még azt mondom, hogy jó, nézhető. Az 5. részén az agyérgörcs kerülgetett már, és folyamatosan azért fohászkodtam, hogy véletlenül se kerüljön elő a játék legundorítóbb jelenetsora (szerencsére nem is került elő). Az Euphoria alapból egy nem túl vállalható cucc, de az eleje még szintén nézhető, hogy aztán erőszakpornó legyen végérvényesen belőle faltól falig.

+1 indok, hogy miért az a bajom, hogy megjelent: nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elég sok ilyen hulladékban benne volt a kezem, főleg amiatt, amit a szériában Sadako is elmondott: mindig van rá igény. Elég sokszor olvastam viszont azt, hogy megéri az én szövegezésemmel nézni, mert mindig kerül bele valami extra (ami nem igaz, csak slamposan fogalmazom meg folyton a sorokat, és ritkán ismétlem meg ugyanazt a mondatot), vagy épp valami új kifejezést tanulnak belőle (ami általában annak a jele, hogy untam). Aztán emiatt jöttek a kérések erre-arra-amarra, ami egy darabig ment is, bizonyos határok közt. Csak aztán egyre kevésbé kezdtem bírni magát a műfajt. Többek közt azért, mert jöttek ezek a feltámasztó epizódok, vagy épp valami elképesztően ötlettelen volt a szövegkönyv is, amit nem lehet feljavítani egy hangyányit se... Na meg a kiszámíthatóság, az a hangyaf*sznyi történetmorzsa elaprózása, alibizés arra, hogy animáljanak 18 percnyi akciót. Aztán egyre több olyan volt, amihez olajozásnak jók voltak ezek, hogy azoknál 110%-on tudjak pörögni. Egyre többet raktam le az élvezhető feliratokból az asztalra normál sorozatok, OVA-k terén, és 10 esetből ha 1x kerülnek szóba azok a hentai fordításaimmal szemben, amik így is töredékei a teljesnek. (ಠ_ಠ) Szóval, leadtam, nem vállalok többet, és csak egyet ígértem meg az újabbakból, hogy azt megcsinálom, ha kiadják valaha, az pedig ShindoL Emergence mangájának adaptációja. Azon kívül, szeretném lezárni szépen a megkezdetteket. Csak hogyan zárjam le azt, amit a húzott szemű nekrofil yakuzák folyton exhumálnak? És akkor még kérdés az, hogy mit tartok a leghülyébb döntésemnek?
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ricz írta: 2018.08.08. 06:34Na meg a rendezés. 3 részre oszlik: a befogadás, elfogadás, a bepisilős mizéria, valamint a karácsonyozás. Ennyi. Nincs egy rendes ív, csak amolyan szemelvények. Mondjuk az OVA-nak se volt semmiféle sztoriíve, mert ami lett volna, azt szépen legyalulták a pi**ába, és ami érdekessé tette volna (a másodrangú polgárként kezelés, az öntudati kérdés, hogy most állatok ők vagy emberszerűek, amivel gyakorlatilag megint az alapjogaikat pedzegetik, plusz az ösztöniségük). Nagyon az Ajin OVA #2 jutott eszembe, ami amolyan "kivágott jelenetek füzére" volt. Na, mert ez is.
Én ezt a lolis OVA-t még nem láttam (talán majd megnézem ezt is, "nézzük meg, ha már Nekopara" ürüggyel XD), ellenben a nagyon várt első OVA-t már Szilveszterkor megnéztük haverokkal (Scineram & Co. XD), de gondolom az mindent elmond róla, hogy nekolány-fanként mostanáig nem írtam az egészről semmit. Na persze nem arról volt szó, hogy katasztrofálisan rosszul sikerült volna, épp csak tök átlag lett és ennél azért többet vártam volna egy ilyen hypeolt címtől, másrészt ahogy mondod, valahogy az egész ilyen összedobált szemelvénynek tűnt. Aki játszott a játékkal (soraidból úgy veszem ki, hogy te igen XD), annak persze nyilván más élmény valamennyire, mert be tudja lőni, hogy épp az adott kiragadott rész a játékon belül mikor játszódik időben, meg ilyesmi, de nekem így nagyon a levegőben lógott az egész. Illetve ahelyett, hogy tényleg az ilyen érdekesebb kérdésekkel foglalkoztak volna, mint amit te is írsz (hogy akkor ők most embernek vagy állatnak számítanak, másodrendű állampolgárok, sőt, ha az utcára sem mehetnek a nyakörvük nélkül, akkor kvázi rabszolgák, stb.?), elővettek ilyen iszonyú klisés, a rosszabb KyoAni animék és hasonló moe agyrákok "bonyodalmait" idéző húzásokat, mint pl. a legelső sztoriív történetét, ahol ha jól emlékszem, kerek 20 percig ment azon a szenvedés, hogy a srác haza akarja őket küldeni, de ők meg vele akarnak maradni, viszont ezt nem merik neki elmondani és egy igazi elnyújtott műbalhé az egész, ahol persze a huszadik perc végén minden megoldódik, mivel végre elkezdik megbeszélni a problémáikat, amit akár már a játékidő második percében megtehettek volna, de persze akkor nincs a rágódás, meg egyéb lelki szenvedések, amikkel frankón kitöltöttek 20 egész percet. -___- Az ilyentől hülyét tudok kapni az ehhez hasonló slice of life moe cuccokban, ahol vagy nincs is érdemi bonyodalom és minden irreálisan happy, vagy ha van is, akkor valami felfokozott, bolhából elefántot csináló hülyeségen megy a nagy erőltetett dorama. Ez amúgy mindhárom sztorira jellemző volt, csak a második és harmadik fázisban már valami történetre halványan emlékeztető dolog is megjelent, nem csak a puszta szenvedés töltötte ki a teljes játékidőt. Úgyhogy meg is akartam kérdezni valakitől, aki játszott a játékkal, hogy ott is megvannak ugyanezek a plot-elemek, épp csak értelmesebben tálalva, vagy pedig az OVA beleesett a "megpróbáltunk történetet írni egy alapvetően pornó műhöz" hibába és azért lett ilyen némileg fura/erőltetett a végeredmény? XD Mert a cuki cicalányok része működött a dolognak, épp csak minden más érződött gyengusnak.
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Titkos írta: 2018.08.15. 07:19 ...
Igen, gyakorlatilag, ami megjelent, az összessel játszottam. Meg ugye az OVA-t fordítottam is. Két lektor kezén ment át, egyikük se játszott egyik címmel se, de nem is szerették. Az egyikük gyűlölte, hogy 20-10-10 percekre bontott három szemelvényt kaptunk 0 történettel, negatív tartományba fordult ívvel (a játék ellenére is észlelhető volt ez a hiányosság), a másik próbálta volna szeretni, de csak rákérdezett: "A játék is ennyire unalmas?" Szóval, talán kimondhatjuk, hogy nem abban van a hiba, hogy más lenne az élmény, mert játszottunk vele. Ez tényleg ennyire rossz lett. Az egyik korábbi Mondóban írtam egy összefoglalót az akkor 4 játékról a vizuál rovatba, aztán a most júniusiban az OVA-ról. Elég sokat elmond, hogy a tervezett 1 oldalba nem fértem bele, 2 lett, és a másik cikkemből vettem el az oldalszámot, amit amúgy sem tudtam volna kitölteni (koreai bootleg animék). Kijegyzetelem, hogy miket róttam fel neki:
- gyatra animáció: kisebb és lassabb mozdulatsorok és szájmozgás az egész 40 percben, miközben az OP mozgalmasabb, nincs megállás alatta, vagyis az elvitte a animációs büdzsé oroszlánrészét.
- irritáló hangok: csak szólaltass meg egy-egy karaktert egymás után az OVA-ból és a játékból, és ki fog derülni, hogy Azuki és Maple hangja rikácsol az eredetihez képest, Shigure pedig mintha tesztoszteronbeöntést kapott volna az elején, hogy aztán ösztrogénkoktél keretében vékonyítsa el a sajátját. Ezen kívül a jelenetek is inkább a happy-happy jegyében más tónust kaptak, mint az eredetiben, vagyis jóformán mindenki inkább óbégat. Fun fact, hogy Vanilla és Kashou hangja (Inokuchi Yuka és Tachibana Shinnosuke) az egyedüli veterán, mindenki más kizárólag hentai szerepeket kapott eddig vagy totális kezdő.
- történetvezetés hiánya: ezt megbeszéltük.
- adaptációként még siralmasabb: a cikk elején pedzegetem a korábbi VN adatptációk módszereit, hogy mi jellemző A különféle sztoriszálak összeolvasztása, mint a Green Green vagy a School Days; teljesen újat alkotnak, mint a Shuffle!; vagy mindent feldolgoznak egyszerre fejezetesen, mint a Grisaia no Kajitsu és a Yosuga no Sora. (A Fate-re jellemző "minden szálnak külön adaptációt" nem említettem.) Csak ugye a Nekoparának egyetlen medre van (mint az Utawarerumonónak), amitől nagyon eltérni nem lehet. Viszont mégis sikerült életképtelenné tenni azzal, hogy kihagyták a kérdéseket, mint Kashou fő belső konfliktusait, a csávó egyszer nem monologizál ezen egy mondatot se, illetve azok a jelenetek lettek elnyújtva, amelyek egy visual novelben még viccesek, de animében arcot tenyérbe temetően kínosak. Ilyen volt pl. a havibajos jelenet, amikor valami gyógyszerreklám láttán kell Kashou-nak elmagyaráznia, és persze, hogy nem értik rendesen, mindenki őket bámulja emiatt, a srácnak meg jobban ég a pofája, mint London 1666-ban. Vagyis azt a hibát követte el, hogy túl hű akart lenni, de rendezés közben rájöttek, hogy "hoppá, máris elvettük ezzel az OVA felét, mi lesz majd a többivel?". Amire megszólalt a sarokban pórázra vert, szukakutyaként tartott, a stúdió munkatársainak kötelező öltáncosa és kéjhölgye, Shinnosuke, hogy "akkor dolgozzuk fel a nagyobb jeleneteket gyorsan!".

Mert amúgy a játéknak az említett kérdések a főélei, de ezen kívül karakterdrámák, mert minden felvonásban megismerjük kettőnek a hátterét. Miként kerültek oda, mit éltek meg, mi fűzi őket Kashou-hoz, miközben viszik tovább a kérdéseket rajtuk keresztül. Ha a Steames verziót játszod, akkor egy-két éles és hirtelen vágást veszel észre egyik-másik ponton, ahonnan kivágták a pornójelenetet, de anélkül is megállja a helyét a játék, és ez benne az elismerésre méltó.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Öt részig bírtam cérnával, de szerintem ennyi elég is volt a Hanebado! vonatból, legalábbis annak az animés vonulatából. Már az első rész után kezdett leesni a tantusz a cuccal kapcsolatban, de azóta 200%-os meggyőződésem van arról, hogy ezt a verziót olyanok írták, akik nagyon szerettek volna egy dekonstruktívabb sport cuccot összehozni, csak éppen fogalmok nem volt róla hogyan azon kívül, hogy minden túlzottan komolyra van húzva, és egyáltalán nincs mérlegelve az, hogy egyik-másik fordulat mégis mennyire vehető komolyan, mennyire tudna szolgálni úgy igazán dráma-alapanyagnak. Spoilererzni így sem fogok, de pölö a harmadik részben derül fény arra, hogy a főszereplő Ayano anyja miért hagyta egyedül a kiscsajt, és egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy komolyan gondolták azt a fajta háttérsztorit annak fényében, hogy a múltban Ayano körülbelül egy két Vietnámot megjárt emberként van ábrázolva, és igen, részben azért hihetetlen számomra az a sztori elem, mert valami bődületes módon elüt a sorozat többi részétől még hangulatilag is. Az már csak hab a tortán mondjuk, hogy az anime koncepciójában egyébként viszonylag combos potenciál van, mert egy olyan szereplőre erőlteti rá a sportot aki nem is magát a sportot szerette annak idején, és a környezete sem érti meg igazán hogy min megy keresztül. Csak hát annyi a bökkenő, hogy a megvalósítás tökéletesen kimeríti azt a kategóriát, amikor az ember vigyorogva várja hogy mi fog történni, mert tudja jól, hogy annyira el lesz cseszve és annyira érzéketlen lesz a szükséges hangnemhez viszonyítva, hogy nem fogja tudni megállni nevetés nélkül két "ez annyira szaaar, és mégis annyira vicces" gondolat között.

Jobban belegondolva ebbe az is bejátszik, hogy az egyébként remek meccs koreográfiák, és az élőszereplős sorozatokat jobban mímelő kamerakezelés túlzottan magas szintű erőfeszítésnek tűnnek egy ilyen sorozathoz képest, de akármilyen vicces is lett így az egész, arra mégsincs késztetésem hogy ezt magamtól nézzem továbbra is, úgyhogy meg fogok elégedni a Twitteren/4chanon elejtett szösszenetekkel. Azok révén is megvan a hetenkénti trainwreck-en vigyorgás, és grátiszban fél óra sincs elvesztegetve, ráadásul még inkább késztet arra, hogy valamikor nekivágjak a mangának, mert az állítólag teljesen más tészta annak köszönhetően, hogy az anime voltaképpen egy alternatív kivitelezése ugyanannak a sztorinak: nem csak, hogy a manga ismeri a humorérzék fogalmát, de még a Keijo testvérszorijának is érződik, arra nem is szólva, hogy a Killing Bites OST is simán megy egyik-másik panelhez, ami a szememben MARHA jó összképet sugall, úgyhogy lesz miért ezer év után újra mangát olvasni.
Kép Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Tonegawa Ep. 08

Miután a napokban kiraktam a telefonomra az eső néhány részét a Kaijinak, hogy buszon befelé megnézem és így megértsem pontosan a Kaiji-fanok miért nem szeretik, rá kellett jöjjek, hogy a 2. rész magasságában alaposan ráéreztem a problémára. Visszaidézve:
Ricz írta: 2018.07.11. 13:56Ha belegondolsz, ez tulajdonképpen a japán belső vállalati struktúra, a karrierizmus, törtetés kifigurázása is, hogy a bürokraták és a középvezetők élete milyen. A humor elég abszurd alapjáraton, hogy a pszichopata cégvezetőnek minden bélrezdülését kénytelenek követni, aki voltaképp élet-halál feje a cégen belül, mert csak az állásukat is így tarthatják meg, mivel annak elvesztése a japán közfelfogásban az elképzelhető egyik legnagyobb szégyen. A középvezető meg egy sor egyívású ember, "szürke senki" felett dolgozik, akikért felelősséggel tartozik (pl. megjegyezni a nevüket, ismerni őket), illetve irányítja őket. Erre meg a legjobb alanyok a fekete ruhások, hiszen alig van pofára is különbség köztük a dresszkód miatt. Valamint a középvezető számára röhejes, hogy mit kell megtennie azért, hogy a cégvezető kegyét minimum megtarthassa.

Szóval imho, a sorozatot nem egészen csak egy Kaiji spin-offként kell értelmezni, hanem a japán munkamorál, vállalati világ paródiájaként is. Aminek feltehetően további éle is lesz, mert azért 24 részben alapjáraton sem valami érdekes Tonegawa elősztorija, de legalábbis nem annyira, mint Kaiji pachinko előtti szenvedése egy fél évadon keresztül, mert abban már a függőség, valószínűségek, lehetőségek, a körítése miatt érdekesebb kérdéseket vonultat fel, minthogy honnan jött és ki ez a krumpliképű uzsorás.
Na meg, "az éremnek mindig két oldala van". A Kaiji őket kívülről mutatta meg, most pedig belülről látod részleteiben.
Alapvetően ebben a franchise-ban kétféle szenvedést látunk. Kaijiét, aki eleinte megélni szeretne, majd túlélni az elég groteszk alvilági próbák formájában, majd kialakul egy függősége a hazárdírozás iránt, és attól is megszabadulni, mielőtt végérvényesen elnyeli az örvény. Ő a kisember, akivel könnyebb azonosulni, mert voltaképp áldozat. Hozott egy rossz döntést, onnantól szopóágon vergődik, mint kiszolgáltatott egyén. Vele könnyebb azonosulni valamilyen formában, hiszen a magánélete instabil.
És ott van Tonegawa, akinek a családi háttere stabilnak tűnik, azonban a munkahelyi élete instabil. Kicsit mintha a lélektani drámává avanzsált The Office sorozatot látnám, de míg az inkább a humorra fekteti a hangsúlyt, ez sokkal inkább fanyar gúnyt űz a japán vállalati és irodai/hivatali valóságból. Ugyanúgy mockumentary, de a hangvétel más.
Ha valami kérdés felmerülhetne, hogy miért épp Tonegawával mutatja be a szerző, akkor voltaképp egyszerű lehet a válaszunk: ő már egy megírt karakter, ismerjük. Ha egy hozzáhasonló szereplő lenne a középpontban, akkor az lenne a baj, hogy "Kopipaszta Yukio".

Minden esetre, még mindig tetszik a sorozat. A túlpörgő narrátor ellenére, aki a részek szövegének felét adja. Viszont másba nem tudok belekötni. Talán abba, hogy rohadt lassan halad bármerre is a dolog (bár ez igaz volt a Kaijira is), így a hétről hétre egy epizód keretében eléggé tagolttá válik az a kevéske sztori is. Egyben jobban mutatna (mondjuk, így most jut eszembe a másik szezonos, a Satsuriku no Tenshi is, ahol hasonló a helyzet: baromi lassan haladó sztori, alig történik valami érdemleges az epizódok alatt, töltelékdumák tömkelege... Az meg J.C. Staff, szóval nem csak a Madhouse van takaréklángon a szezonban). Viszont a rajz, az animáció az még mindig príma.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Hataraku Saibou 08: jól van, engem részről részre egyre inkább meggyőz arról, hogy ez a szezon legjobb sorozata :D. Az előző ep nagyon bejött, remekül bemutatta, milyenek is a rákos sejtek (ráadásul még szakmabeli megerősítést is kapott erről). Ám nem tudom, mennyire normális shipelni Fehérvérsejtet és Vörösvérsejtet, de egyszerűen annyira aranyosak, hogy nem bírok magammal :D.
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Leara írta: 2018.08.27. 18:12 Ám nem tudom, mennyire normális shipelni Fehérvérsejtet és Vörösvérsejtet, de egyszerűen annyira aranyosak, hogy nem bírok magammal :D.
Valaki azt írta egy külföldi oldalon, hogy Fehérke és Piroska úgy együtt tulajdonképpen a leukéma, így azóta nem igazán merem shipelni őket, mert nem szeretném eltenni szegény test tulajdonosát láb alól. :lol: Nem tudom, van-e valaki itt, aki jártasabb az orvostudományban és tudná-e igazolni, hogy valóban így van.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Jucuky írta: 2018.08.28. 18:19 Valaki azt írta egy külföldi oldalon, hogy Fehérke és Piroska úgy együtt tulajdonképpen a leukéma,
Igen, pont ez fordult meg az én fejemben is, de annyira nem vagyok otthon az ilyen orvosi dolgokban, szóval gondoltam, hátha... :D. Mondjuk elég durva lenne, ha ezzel érne véget a sorozat XD.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Na jól van, megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok olyan elvetemült, hogy képes vagyok két vérsejtet shippelni! XDDDD Nagyon cukik együtt, nem is tudom mikor volt utoljára, hogy ennyire lelkesedtem egy párért. :D
Ahhoz is megy a +1, hogy a szezon legjobb sorozata lesz, eddig nagyon kellemes csalódás. Azon mondjuk ki voltam akadva, hogy páran mennyire betámadták a cuccot a 7. rész miatt. Koránt sem az volt a cél, hogy a rákos sejtet pozitív színben tüntessék fel. Végül kimondták, hogy bármennyire is nem ő tehet róla, meg csak egy hiba miatt ilyen, de ettől függetlenül meg kell halnia. Vagyis az anime pont nem a rákos sejtek jóságára akart célozni, hanem bizony azt mondta ki, a tragikus "gyerekkor", vagy hiba sem menti fel az alól, ami.
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Chio-chan ep. 9: Már biztos, engem ez az anime az Andou-san + BL jelenetekkel tud igazán megnevettetni. Szegény fickó. xD

Szerk.: Jön egy új Madoka TV sorozat majd 2019-ben.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

annarancs írta: 2018.08.31. 17:35 Chio-chan ep. 9: Már biztos, engem ez az anime az Andou-san + BL jelenetekkel tud igazán megnevettetni.
Nálam ilyen szempontból Chio gamer agya viszi a prímet, amivel remekül tudok azonosulni. (A legutóbbi részben egyébként Manana jövő-vízióján indokolatlanul nagyot nevettem. :D)

---

Btw, nézegettem a főoldalra is kirakott kövi szezonos chartot és a Golden Kamuy folytatást leszámítva egyedül a RErideD-t tervezem követni, amin már hónapokkal ezelőtt is megakadt amúgy a szemem (csak akkor még Project D néven futott), szal:
- Időutazós cucc?
- A Steins;Gate egyik rendezője dirigálja?
- Nem adaptáció, hanem original történet?
- ABe "Lain/Haibane" Yoshitoshi mint karakterdesigner?
Határozottan érdekel így elsőre, csak legyen is valami értelme/tartalma/valamije.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Satsuriku no Tenshi #09

Most vagyunk a félidőben a sorozat tekintetében (16 részes lesz), gondoltam ideje valamit rittyenteni ennek kapcsán. Alapvetően a sorozat nem jó. Egyenesen trash, de annak viszont már tényleg nagyon rendben van. Egy kis JRPG-s játékból készült, ami eléggé meg is látszik rajta. Egyáltalán nem mély, a történet még a bokádig se érne vízként. Két mondatban össze lehet foglalni: [1] A 13 éves Rachel Gardner egy ismeretlen helyen tér magához, ahol egy halálos "játékra" kényszerül. [2] Végig kell mennie a szinteken, amelyeket egy-egy elmebeteg gyilkos hajlamú ember őriz...
Tessék, és ez ki fog tartani. Cselekmény az bőségesebben van már, de ez aligha menti meg. De akkor lássuk, hogy alapjáraton mi a probléma:
- baromi lassú. Igazából itt látszódik az JRPG alap, meg elég elnyújtottan, lassan zajlanak az események. Magyarán: a pacing nem szerencsés, de még nézhető.
- papír vagy épp idegesítő karakterek. A múmiaként befáslizott srác az elején a röhögésével simán leveri a lécet, majd azzal pofán a tesitanárt, de a későbbiekben rátesz egy lapáttal az, hogy a szöszke Rachel igazából másról sem képes beszélni, mint hogy Zack megígérte neki, hogy majd megöli őt, illetve az, hogy Isten, Isten, Isten... Aztán van egy pedo orvos is a képletben, aki elég hamar kaszavégre kerül. Aztán egy sírásásba bolondult kis srác. Majd egy szadista csaj, vélhetően feltűnési viszketegséggel karöltve. Az utolsó eddig egy pap, aki talán a legkomplexebb karakter, mert róla többet elmondasz, mint az eddigiekről együtt.
- alapvetően a célnak,a szintezésnek, hogy miért fontos az, hogy Zack csak akkor ölje meg Rachelt, ha végre kijutnak ebből a börtönszerűségből... mi értelme van? Mármint, túlságosan is feltételes: ha ez a cél, elintézhette volna hetvenhétszer eddig.

Viszont, van egy oldala, amit nem bírok elvitatni, és ebben nagyon erős a sorozat: karakterek. Pontosabban a két főszereplő. Amilyen problémásak az egyik oldalról, a másikról annyira jól ki van találva. Rachel az elején még ártatlan és szende kislány, de a 8. részben már elég komolyan egocentrikus és kegyetlen (sőt, a játék alapján durvább dolgokat is fog tenni várhatóan). Szóval, ő elindult a romlás útján. Eközben Zack, aki elég otromba, erőszakos és alpári beszédstílusú srác, az valahogy egyre szerethetőbb. Vagyis, ő meg a megváltás útján.
Akárhogy is nézem, ez bizony a Breaking Bad alapreceptje, csak ott Walter White indult el a morális leépülés útján, míg Jesse Pinkman mászott ki a gödörből Walternek köszönhetően. Ugyanez zajlik most le Rachel és Zack között, csak rövidebb adás- és játékidővel és egy morális kérdéseket egyáltalán nem feszegető, de még nagyon fel se tevő sorozatban. A "nagyon fel se tevő" igazából egy csöppet kétélű ebben az esetben, mert Rachel
SPOILER
az elején a szegény kismadarat meggyógyítja, és miután Zack megöli, össze is varrja mielőtt eltemetné. Vagy próbál még az elején segíteni a dokinak, míg az ellene nem fordul. Életben tartja végig Zacket, de egy ponton nagyon átbillen, amikor már a segítségkérők kezeire tapos vagy a fegyverállványokkal lekaszáltat egy csomó bedrogozott, csontsovány fogvatartottat a saját célja, haladása érdekében.
Ezeknek a tetteknek meg a morális megkérdőjelezője a pap maga.

Szóval, nem egy világmegváltó sorozat, nagyon mélyen se szabad belegondolni, mert elég szituációra illesztett az egész. Bár belegondolva, hogy papírok a karakterek... A Kocka első filmjében is ez volt, és ott annyi célja volt mindenkinek, hogy kijusson, és a film még működött is. Szóval, elég vegyes érzelmekkel számolom fel ezt hibának. Egyelőre egy 6 pontot kap tőlem. A játékot még játszom (egy-egy fejezete 1 óra hosszú, nem túl nehéz puzzle-kel, és összesen van belőle 4, szóval nem sietem el), de próbálom nem lespoilerezni magamnak, bár muszáj lesz lassan, ahogy 1-2 részen belül indul a 4. epizód nyitánya.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ricz, én ezzel a fenti "csodával" pont úgy találkoztam, hogy a YT a képembe vágta a pedó dokis jelenetet, majd utána a múmiasrác és a csaj dumálását arról, hogy ő hogy vágyik a halálra...úgyhogy ennyi elég is volt belőle akkor, de köszi, hogy megnyugtattál, hogy nem az év animéjéről csúsztam le "előítéletességem" miatt. :D
Kép
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Ami engem meglepett a szezonban az a Harukana Receive. Szeretem a sportos sorozatokat, a lányokkal foglalkozó, normálisabból meg rendesen hiány van, de ebbe félve kezdtem bele, hogy inkább a szép nők bikiniben témára fog rámenni és nem a sportra. Abszolút azt hittem, hogy majd a tollasos lesz inkább az én ízlésem. Alapvetően képmutatás lenne egy Free! fanolás után azt mondani, hogy a csajok strandröpizzenek pufajkába, vagy valami, de azért egy minimális tartalmi körítést szerettem volna mellé.

Ehhez képest abszolút meggyőző a dolog. Mármint persze azért vitathatatlanul kihasználják a készítők, hogy bikinis lányok sportolnak, de e mellé van hangulata, vannak izgalmas meccsek, az összes csaj imádnivaló és aranyos. És ugyan van némi feszültség a Kana és az "ex-csaja" vonalon, viszont egyelőre ezeket jól kezeli és nem körít mellé tengernyi könnyet és a nagybetős DRÁMÁT. Szóval most úgy vagyok vele, hogy szinte sajnálom, hogy vége lesz, mert pont ilyennek képzelek el egy nyári, üdítő sorozatot, ami nem akar túl komoly lenni, de azért akar értelmes plotot a csini, lenge öltezetű csajoknak.

Szinte ott vagyok, hogy ha szezonos top hármat kéne csinálnom, még a dobogóra is felférne a Banana Fish és a Hataraku Saibo mellé.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Nekem a szezonból talán az Asobi Asobase tetszik legjobban. Beteg vígjáték, ami egyszer zseniális, máskor csak guilty pleasure, de mindkét esetben szórakoztató. :'D
A Banánhal nem rossz (még ha olykor picit logikátlan/kapkodós is), csak a múlt heti rész után Akame ga Kill! flashbackem van: úgy néz ki, hogy itt is felesleges megkedvelni a mellékszereplőket... Részről részre csak kilátástalanabbá válik a főszereplők helyzete, egyre többet szenvednek, nehéz nézni.
A Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes teljesen leamortizált az utolsó néhány epizódjával, a Phantom in the Twilight esetében pedig hiába reménykedtem egy jó guilty pleasure sorozatban, ez bizony csak simán rossz.
A Tsukumogami Kashimasu picit gyerekes, nem túl mély anime, de kellemesen elszórakoztat, ráadásul az op/ed sem rossz.

-----------------------------
Őszi tervek:
Fairy Tail (2018): Csak ha nagyon mazochista kedvemben leszek.
Goblin Slayer: Belenézek az első néhány részbe, bár valószínűleg nem az én animém lesz.
Golden Kamuy 2nd Season: Miután a mangája az új mániám, nem kérdés, hogy nézni fogom. :3
RErideD: Tokigoe no Derrida: Annyira nem bízok benne, hogy jó lesz, de egy próbát megér.
Double Decker! Doug & Kirill: Gondolom ehhez érdemes lenne előbb a fő sorozatot befejezni, szóval majd csak a Tiger & Bunny abszolválása után veszem elő.
Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu.: Nem ugrok automatikusan a BL címekre, de nem is kerülöm őket, így majd a kezdés alapján dől el, hogy nézem-e vagy sem.
Gakuen Basara: Nagyon remélem, hogy hozza az első két évad színvonalát, mert már hiányzik egy igazi jó guilty pleasure anime (oké, az Asobi Asobase gyakran tölt be ilyen szerepet, de az hamarosan véget ér, nekem pedig kell valami az őszi szezonba is).
Gaikotsu Shotenin Honda-san: Talán.
Uchuu Senkan Tiramisù Zwei: A másik folytatás, amit biztosan nézek. :3
Jingai-san no Yome: Talán.
Nyárról marad: Banánhal, plusz előfordulhat, hogy a Gintama is (elképzelésem sincs, hogyan akarhatják az animét lezárni, mert a nyári szezonból maradt 3-5(?) epizód nem tűnik elégnek a megmaradt fejezetek adaptálására, viszont úgy néz ki, egy új szezonhoz meg már nem lesz elég alapanyag... kapunk majd esetleg egy befejező mozifilmet???).
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Az ősz nekem egész szolidnak ígérkezik megint, aztán látjuk, hogy alakul az első részek után.

A kinézett sorozataim közül ugyan rövid részes lesz, de a legjobban várt a Side M: Wake Atte Mini! Egyszerűen imádom a Side M fiúkat, egytől-egyik mind a szívem csücsöke, és sok is kevés belőlük, ebben a minisorozatban ráadásul nem csak a hat alapcsapat, hanem az összes megjelenik. Jaj, helló Cafe Parede és Alte, Isten hozott Saki-chan és Kei-san.

Nagyon kíváncsi vagyok a Tsurunére. Nincs túl sok íjászkodós anime, pedig gyönyörű sport, ráadásul a KyoAni mesteri grafikájával lesz megtámogatva. Csak egyet kérek, hogy ne legyen műdráma, ami az utóbbi időben sajna nagyon jellemző KyoAni fogás, hanem inkább egy hangulatos, csendes és nyugodt sportos sorozatot készítsenek, ami illik ehhez a sporthoz és amiben a barátság és az íjászat kapja a főszerepet.

A másik sportos a Kaze ga Tsuyoku Fuite Iru a lesz. A kitételem erre is áll, hogy ne legyen nagyon drámai a dolog, és remélem, hogy nem a Dive!! vagy Hanabedo féle vonalon fog mozogni.

A Beelzebub-jou no Oki ni Mesu Mama egy fantasy romcom, ha minden igaz. Remélem tényleg humoros lesz leginkább, plusz kíváncsi leszek Yasuda Rikuyára főszerepben. A Boueibu Happy Kissben, mint Taishi ügyes volt, szóval mindent bele, drága fiam!

A Gaikotsu Shotenin Honda-san elég nagy őrültségnek néz ki, az meg mindig jöhet, plusz engem,mint seiyuu fant olyan nevekkel csábítanak, mint Saito Soma, Yamamoto Kazutomi, Masuda Toshiki vagy Nishiyama Koutarou. Kár, hogy Ume-chan és Whitey nincs benne, mert együtt lehetne újra a nagy csapat xD

A Tonari no Kyuuketsuki-san aranyosnak látszik, aztán látjuk.

A Jingai-san no Yome fő vonzereje számomra Whitey, megmondom őszintén. Hiányzik a szezonjaimból, még ha a játékaimon, meg a Drama CD-imen azért rendszeresen hallom így is.

A Hora, Mimi ga Mieteru yo! avagy a magányos manga művész meg a cicafiúja. A legtöbb adatbázis szerint van benne BL vonal, szóval ugyan csak rövidrészes lesz, de sok reményem van benne.

És a két "LBGT" sorozat. A Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu-val őszintén szólva nem szimpatizálok. Olvastam a mangáját, ismerem a Drama CD-jét és halálom napjáig csak azt fogom tudni mondani, hogy alapvetően középszerű, és lenne egy csomó sokkal jobb manga is, ami feldolgozást érdemelne ehelyett, de legalább erotikus, így hátha az animében is lesz pár intimebb jelenet és nem vágják ki őket, mint mostanában van pofájuk a BL-nek csúfolt sorozatokból. A Yagate Kimi ni Narut egy darabig olvastam, na ez a tipikus, lassú, ráérős, érzelmes cucc nekem. Engem kicsit a Maria-samára emlékezetezett, ami lehet nagyon jó, de lehet némileg unalmas is. Remélhetőleg a rendező érteni fogja a dolgát.

A Double Decker! Doug & Kiril első része hozta a Tiger&Bunny érzést, tetszett nekem, Kiril meg édes egy pofa. Kár, hogy most egy hónapot várni kell a folytatásra. :(
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Itt van az ősz, itt van újra,
uborkaszezon lesz most énnekem,
Tudja Isten, hogy mi a francot
nézzek, de valami muszáj lesz.

(Petőfi Sándor, ha napjainkban is élne)

Goblin Slayer - A manga első fejezetei kimondottan véresek, gore a beszámolók szerint, aztán átmegy inkább háremvígjátékoskodásba, a gore alábbhagy, de állítólag hozza így is a szintjét. Kis fenntartásokkal, de kíváncsi leszek rá.
Sword Art Online: Alicization - Szokás szerint a szezon végén, de mivel ez eddig a leghosszabb arc az egyik fan ismerősöm szerint, nagyon jó esély van rá, hogy a szokásos 2 évados menet mellett még ketté is lesz bontva, mert 26 részbe nem fognak beleférni. De mivel az A-1 adaptálja, szerintem hozni fogja a korábbi szintet, amit már igazából csak a keményvonalas fangörcsök tudnak még mindig élvezni.
Ulysses: Jehanne Darc to Renkin no Kishi - Az első részébe belenézek, és ha nem kaptok gyászjelentést, mert elvitt az agyérgörcs, akkor jól jártam.
Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! Season 2 - Az eső évad az első játékokat dolgozta fel nagyon durván lebutítva a legutóbb megjelent játék szintjére, ami arra volt jó, hogy a fiatalabbakat is bevonzza a franchise-ba. Ennek fényében már ettől a szezontól sem várok kiemelkedően sokat.
RErideD: Tokigoe no Derrida - Utálni fogtok, de a nagyobb nevek és az original alap nem minden esetben terem aranyat, szóval én fenntartásokkal állok neki. Különösen úgy,hogy még stúdió nevünk sincs, hogy legalább valami fogalmunk legyen a várható színvonaltól.
Gaikotsu Shotenin Honda-san - Egy csontváz, aki a könyvesboltban dolgozik, és várhatóan elég abszurd a humora? Count me in.
Zombieland Saga - Tuti úristen, hogy semmi köze nem lesz a Zombieland filmhez, de egy résznyi esélyt adok neki.
Okoshiyasu, Chitose-chan - PINGVIN!
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ricz írta: 2018.09.06. 18:08 De mivel az A-1 adaptálja, szerintem hozni fogja a korábbi szintet, amit már igazából csak a keményvonalas fangörcsök tudnak még mindig élvezni.
Én akkor fogok majd igazán tapsikolni, ha eltűnik végre a francba ez az irritáló isekai-jelenség. Oké, tudom, a helyére majd valami más idegesítő trend fog úgy is kerülni, de még a moe-éra sem volt ennyire arcbamászó...
Ricz írta: 2018.09.06. 18:08Utálni fogtok, de a nagyobb nevek és az original alap nem minden esetben terem aranyat
Nem fogunk, sőt én egyet is értek ezzel az állásponttal. Végignézve a kedvenc alkotóimat, gyak mindegyiknek van valami félresiklott, gyengébb próbálkozása, például Yuasának erősen tepernie kell a következő sorozatával, hogy feledtetni tudja a Devilman Crybaby okozta kellemetlenségeket. Ikuhara meg nem tudom, mit tervez, de még egy Yuri Kuma Arashi már ártana az egészségnek.
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Ó, Istenem, hogy lehet egy őszi szezon ennyire sótlan? Én három sorozattal szemeztem (azaz néggyel), de nem fűzök nagyobb reményeket egyikhez sem.

Kaze ga Tsuyoku Fuiteru - Az évek során több ehhez hasonló sportanime készült, amik nem érdekeltek különösebben és nem is sikerültek túl jól, ez viszont kíváncsivá tett azzal, hogy a Fune wo Amu szerzőjének regényéből készül, amit nagyon szerettem, hátha ez is jó lesz. Az mondjuk most meglepett, hogy 23 részes lesz.
Yagate Kimi ni Naru - Jó lenne már látni, hogy végre készül egy jó yuri anime, ami nem a Citrus/Netsuzou Trap vonalon mozog, és ez talán beváltja a hozzá fűzött reményeket, csak aztán lehet, hogy tényleg unalmas lesz, mint ahogy jucuky mondja. Meg a karadesign se tetszik. xD
RErideD - Egy próbát megér nekem is.

Még a Golden Kamuy az, ami érdekel, csak úgy terveztem, hogy majd egyben nézem az első évaddal. A Zombieland Saga-ba meg belenézek majd just for the lulz, szal mi ez a cím, meg ez a nagy titkolózás körülötte, meg ez a PV, meg Miyano Mamoru a főszereplő, ráadásul a MAPPA csinálja? xD
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Őszi szezonból is csak pár animét néztem ki, de nem baj, mert nyárról úgyis marad a Banana Fish és SnK 3. évad.

Ingress: Még mindig baromira érdekel, vajon egy kiterjesztett valóságon alapuló, területfoglalós mobil játékból milyen animét lehet készíteni. :D

RErideD: Egy próbát megér, kéne már egy jó sci-fi, lassan elfelejtem a műfajt.

Tokyo Ghoul:re: Jobban sikerült adaptáció, mint a sima és mama Sasaki kalandjait viszonylag nagy érdeklődéssel követtem már az első szezon alatt is. ^^

A szezon végén egyben fogom megnézni az Uchuu Senkan Tiramisu 2. évadát, mivel rövid epizódokból áll, darálva jobban üt. :lol:

SAO S3 majd kedvtől, hype-tól, meggyőzéstől függően lehet bekerül a követendő listába.
Kép
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Junchi írta: 2018.09.06. 18:18
Ricz írta: 2018.09.06. 18:08 De mivel az A-1 adaptálja, szerintem hozni fogja a korábbi szintet, amit már igazából csak a keményvonalas fangörcsök tudnak még mindig élvezni.
Én akkor fogok majd igazán tapsikolni, ha eltűnik végre a francba ez az irritáló isekai-jelenség. Oké, tudom, a helyére majd valami más idegesítő trend fog úgy is kerülni, de még a moe-éra sem volt ennyire arcbamászó...
Ricz írta: 2018.09.06. 18:08Utálni fogtok, de a nagyobb nevek és az original alap nem minden esetben terem aranyat
Nem fogunk, sőt én egyet is értek ezzel az állásponttal. Végignézve a kedvenc alkotóimat, gyak mindegyiknek van valami félresiklott, gyengébb próbálkozása, például Yuasának erősen tepernie kell a következő sorozatával, hogy feledtetni tudja a Devilman Crybaby okozta kellemetlenségeket. Ikuhara meg nem tudom, mit tervez, de még egy Yuri Kuma Arashi már ártana az egészségnek.
Ikuhara ezt tervezi a MAPPA-nal jövőre.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

^Jaja, én kíváncsian várom (a Yuri Kumánál talán nem lesz nehéz jobbnak lennie, bár az is mókás volt a maga módjánXD).

Ősziből? Tiramisu 2 ALAP. Aztán engem is érdekel az I.G-től a futós Miura Shion cucc (Kaze ga blabla), ha már befejezett regényt adaptál. (Amúgy LOL, a karadizi a Haikyuura emlékeztet.)
A BL-be vagy a yuriba talán belenézek és marad a Banana meg a Shingeki.

Egyelőre ennyi? (Sono toki, kanojo wa? Rerided? Tsurune?)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

(Közben rájöttem, hogy kifelejtettem az őszi listámból az új JoJo évadot (kellett nekik idő előtt levetíteni az első részt, most a MAL nyári szezonosként tünteti fel...), illetve marad még a Shingeki.)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Jucuky írta: 2018.09.06. 21:29 Ikuhara ezt tervezi a MAPPA-nal jövőre.
Eeeez most vagy valami kellemes meglepetés lesz, vagy... valami kellemetlen.

Meglássuk.
Válasz küldése