Shingeki no Kyojin

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

A WIT-hez csak annyit, hogy idén készítettek egy Pokémon filmet a Pokémon the Movie: The Power of Us-t. Gondolom erre oda figyeltek mert hát ez biztos bevétel volt. Leforgatták a Koi wa Ameagari no You ni-t ami ahogyan nézem a MAL-on 7,62-n áll ami nem is olyan rossz, és még így első bikkre a garfika sem tré. Illetve jövőre fog érkezni a Vinland Saga, szvsz ezt szánják a Titan mellé zászloshajónak ahhoz pedig, hogy jó nézetsége legyen erős animáció kell. Persze ez most csak egy kibic véleménye volt.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

9. rész

Jöttem megint blablázni, most nem a nyafogással kezdem, mert:
- Most mindent beletettek a mangából, ráadásul ugyanabban a sorrendben, ahogy ott jött elő (leszámítva a rész elejét, ami még az előző részes nyafogásomhoz csatlakozik, erről később), így nagyjából a tempót nem kritizálnám.
- QUALITY fej is jóval kevesebb volt
- és nem utolsó sorban bővelkedett az epizód fangirl nyáladzást kiváltó momentekkel is (igen, a képernyőn töltött mértékük egyenes arányban növeli az elnéző mentalitásomat minden mással szembenXD - kivételt képez ez alól, mikor tudom, hogy már megint mennyit rövidítettek belőlük KHM ELŐZŐ EP, ilyen itt most nem volt, sőt)
- a rész elején flashbackelték Eren Reiss irányításos próbálkozását... legalább ezt, bár sokkal jobban működött volna az eredeti helyén... és akkor:

Nyafogás:
- A múltkor elmaradt illetve rossz helyre betett Histo-Levi párbeszédnél ugyan már elnyafogtam, de most jobban helyén is lett volna az a jelenet a falon, hogy Levi megint balhézik vele, amiért nem marad biztonságban és stb. - így még hatásosabban jött volna ki a Histo-Erwin párbeszéd.
- Reiss kiiktatásánál a húscafatok hárítását már a mangában is betudtam a shounen pawa magicnek, de itt elsőre elég wtf-nek tűnt, hova a rákba repülnek, nyilván a darabokba, ami végül itt is meg a mangában is meg volt rajzolva, de most még LOLabbnak tűnt ennek a módszernek a kivitelezhetősége. A szétrepült darabok számát látva pláne. Na mindegy, nyeljük le, hogy sok kárt nem okozott Reiss elégő/párolgó maradványa, a hússal faszán repülőknek köszönhetően. Élükön a fal urával, bocsi, úrnőjével.
- A mangában btw nem estek ki az undormány belsőségei, feleslegesnek gondoltam itt is.
- Miért animálták úgy a hordókat, mintha azok egy pillanatra kifelé és nem befelé hullanának? Ritka kínosan nézett ki emiatt az egyébként működő taktika.

Egyéb megjegyzések:
- Amúgy Erwin nekem most duplán mókás is volt a részben.XD Ahogy álltak ott afölött a rajz fölött véresen komolyan, hát nem tudtam nem szétröhögni magam. Az is hasonló volt, mikor a falon a lövés után végig ugyanabban a pózban maradt, ok Erent is hatásvadász volt így utasítani, de akkor is LOL.
- Következő epben Kennyt is lezárjuk (annak a mangánál is örültem, hogy nem adtak neki semmilyen végfájt vagy hasonló hülyeséget), valószínűleg azt a pár Levi pillanatot sem fogják most kiírni. Ha jól gondolom, akkor a koronázásnak is bele kell férnie az epizódba (talán azzal zárul majd a friends című rész, ahogy a fejezet is: hogy meglepődnek A Vigyorán - ha ez sem lesz benne hülyét kapok, bár az már így is siralmas, hogyha benne lesz, ahogy Hisztó szórakozik vele, ANNAK UGYE MÉG MINDIG NEM LÁTTUK AZ IGAZI ALAPJÁT ARRRGHHH)
- Plusz olvastam, hogy a következő rész stábjában szerepel Reini, Berti, Ziki seiyuuje, akiknek ezekben a fejezetekben még nem kéne, csak 1-2-vel később, de sejtem melyik minijelenetük bukkan majd fel (szerintem el fog férni az epizódban az is - ending előtti/utáni jelenet? -, de jobb, ha nem tippelgetek).
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa »

Áhh, a Levi-kirázza-és-kiordítja-Historiából-a-lelket jelenet nélkül semmi értelme és súlya nem volt annak, hogy Historia oldalba vágta Levit. *sigh* Végig próbáltam felidézni, hogy az anime szerint mit csinált Levi Historiával, ami miatt megérdemelné azt az ütést, de sehogy se jöttem rá. :drop: Most csak azért, mert Mikasa azt mondta? Wtf.

LOL, hogy pici Levi nem kapott más hangot, de esküszöm, hogy Kamiya kicsiben sokkal inkább eltalálta, mint felnőttként. XD Kuchel tho... :cry:
Kenny monológja is egészen megérintett, nem is emlékeztem már a mangából ezekre a szövegeire (meg hogy miért is akart ő is titán lenni). Úgy egyáltalán: Kenny jelenetei tök jók voltak, az aláfestő zenék is nagyon el voltak találva.

MAL-on a beast titannel kapcsolatos spekulációk viccesek. :lol:

Ja és még az előző részre visszatérve: tetszett, hogy Erwin nem rajzolt olyan szépet, mint a mangában, elvégre nemrég lett csak balkezes. Ráadásul így jól összepasszol a rajza Levi első(?) évados überbéna rajzával. XD

Ezt azért itthagyom:
SPOILER
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Risa írta: 2018.09.23. 21:10 Áhh, a Levi-kirázza-és-kiordítja-Historiából-a-lelket jelenet nélkül semmi értelme és súlya nem volt annak, hogy Historia oldalba vágta Levit. *sigh*
Hát nem. Éreztem, hogy irritálni fog, még ha valahol örülök is, hogy egyébként jól sikerült a jelenet. Csak rohadtul nem értem, hogy az előzményeit miért tekintették feláldozhatónak.
Risa írta: 2018.09.23. 21:10 LOL, hogy pici Levi nem kapott más hangot, de esküszöm, hogy Kamiya kicsiben sokkal inkább eltalálta, mint felnőttként. XD
Éreztem, hogy így lesz.XD

Amúgy Kenny okés zárást kapott, jól adaptált jelenetekkel, szóval szumma tetszett a rész. Viszont a koronázás lehetett volna epicebb is, megint elpicturedramázták.

Most azon aggódom, hogy a kövi két részben a címeik alapján legalább 3 fejezetnek kéne beleférnie, ráadásul mind a hármat szinte végigpofázzák (ok, előrébb hozták belőlük Reineréknek ezt a kis scene-jét - jah elég LOL, hogy Zeke-t Erwin apjának hiszik malon meg ilyenekXD). Szóval attól félek, hogy megint a kedvenc jeleneteimen fognak rövidíteni. Bezzeg azt már az előzetesben lelőtték, hogy lesz az Eren zsebkendőt kap time, hogy néhány Ereri fan magához térjen. Suck.XD
A legnagyobb aggodalmam amúgy nem az, hogy az aláírásképem kimaradna (annak egyszerűen benne kell majd lennie a 12. részbenXD). Hanem az, hogy kihagyják teljesen, ahogy megvitatják a szérum sorsát, mivel úgyis látta most mindenki, hogy Levi-nál van. Az eddigi gyalázatos gyakorlat szerint az egy kispórolható dialógus a végkimenetelét illetően, holott szerintem az egyik legfontosabb moment -már megint- a karakterkapcsolatokat és bizalmi kérdéseket illetően.
Nem. Ezt nem hagyhatják ki. De ne is rövidítsék!
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Suck. Nincs ma 11. rész a tájfun miatt... Eltolva egy héttel... Áhh, így még többet kell várni a 12.-re (meg az infóra, hogy lemegy-e most egyben a huszonrész). :S
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

11. ep.

Erre a részre nincs panaszom, jól adaptálta a Histó & srácok és a Keithes szálat is, úgy láttam minden duma benne volt a 70. fejezet feléből és a 71. fejezetből. Hangulatilag és a tempót illetően is tetszett. (Persze itt is volt némi szemforgatásom a cg lovakra és a túlnyomatott állóképekre.)

A következő epizód a 72. fejezet címét viseli, amit nagggggyon remélek, hogy hasonló részletességgel fognak bemutatni (maximum a végéről a csatába indulás átmehet a következő részbe), mert egyik kedvenc fejezetem, amit már hetek óta várok.^^ Az előzetese se tűnt rossznak, az Eruri jelenet lazán várható.

Viszont a 70. fejezetből a (múltkor panaszkodtam, hogy talán benne sem lesz az animében) szérum-megbeszélés még mindig kimaradt. Optimistán azt gondolom, hogy az is be fog férni a 12. részbe, és sokkal jobban illene is annak az elejére, szóval ez nem lepett meg. De ha ki merik hagyni... :wwhip:
Plusz a "Levi leüvölti Hisztó fejét" kihagyás után attól is tartok, hogy a 72. fejezetből szintén kivágják majd, ahogy elintézi Erent és Jeant, pedig az egy ROHADT FONTOS JELENET lenne az Erwines "édeskettes" után.

Kíváncsian várom, mit hoznak össze.
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa »

Catrin írta: 2018.10.07. 21:31Plusz a "Levi leüvölti Hisztó fejét" kihagyás után attól is tartok, hogy a 72. fejezetből szintén kivágják majd, ahogy elintézi Erent és Jeant, pedig az egy ROHADT FONTOS JELENET lenne az Erwines "édeskettes" után.
Én erre ezek után komoly esélyt látok. Bár... úgy vettem észre, hogy a Jeannal kapcsolatos humorosabb részeket mintha hajlamosabbak lennének megtartani, úgyhogy hátha. Mindenesetre elég fura az a trend, hogy szinte minden olyan jelenetet, ami Levi jellemét árnyalja, kihagynak. :/

Na mindegy, ebben a részben mondjuk tényleg minden benne volt - persze a szérumos beszélgetés még mindenképpen kell! Btw most újraolvastam a 72.-et, és asszem, nekem is ez a kedvenc fejezetem. Eszembe jutott, hogy anno még írtam is róla egy posztot. XD (Illetve egyéb emocionális posztok a 72. fejezet eruri momentjeiről. <3)

Annyira érdekes volt ebben a fejezetben (mármint amelyik most volt feldolgozva) rádöbbenni, hogy Isayama mennyire előre gondolkodhatott, szóval eszembe nem jutott volna annak idején, hogy Keith-nek bármi fontosabb szerepe lesz még, vagy hogy ő babrált bele Eren felszerelésébe a kiképzés elején - még úgy sem, hogy volt akkor egy rövid monológja Grishának címezve.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta: 2018.10.10. 07:40 maradt még a Shingeki S3, amit hétről hétre követek ugyan, de valahogy olyan "MEH-who cares...?"-kategóriába kezd átcsúszni, nem csoda hogy nem igazán érzek ingerenciát a postolásra. Sose hittem hogy ilyesmit leírok a Shingekiről... :roll:
Az a vicc, hogy szerintem innentől indultak a manga érdekesebb arcjai, kár, hogy ezt a felét így megnyírbálták és, hogy állóképekkel stb-kel spórolnak. Baromira nem ért szerintem a WIT az SnK adaptálásához, pontosabban beérik egy gagyi shounen recepttel és ennyi.

Abban van még valami reményem, hogy innentől megint eseménydús szakasz jön, ráadásul a LEGEPICEBB (persze mivel nem vágod, mi lesz, így nem csoda, ha nem ülsz tűkönXD, elég szarul adagolják az érdekességi tempót az animében, manga közben valahogy ezzel nem volt bajom - saját tempó előnye), talán erre a szakaszra spóroltak még valamit - lesz eksön. Ráadásul erről nem jött olyan blabla, hogy "ez a mangában itt nem tetszett Isayamának, rövidíteni fogunk".

Szóval, kérdés mennyire szarják el a második felét (már ha nem iktatnak be szünetet). Mert, ha nem, akkor ennek a 12-13. résztől induló ívnek kéne szerintem a legjobb évadnak lennie (történet, karakterek, akció és AZTAKURVA szempontból is)... De a politizálós szálat lazán elshouneneskedték, így van félnivaló továbbra is. Bár nem indult ez sem annyira rosszul, csak pont annak nem felelt meg, aminek a mangában működött: karakterépítésnek. A mangában itt kezdtem el kedvelni őket, de a csak animét nézők kb. semmit nem kaptak ez ügyben, pedig amellett még a gyengébb animációt is tolerálni lehetne. -.-
Risa írta: 2018.10.08. 14:09 persze a szérumos beszélgetés még mindenképpen kell!
Azon agyaltam még, ha most is kihagynák, akkor flashbackként még több jelenetnél is visszatérhet... Uhm. Csak ne hagyják ki! Azért akármi lesz, így is várós a 12. rész. Előre kíváncsi vagyok OnoD és Kamiya játékára.XD
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

12. rész - Úgy alakultXD, hogy ráértem live-ban nézni.

Aztakurva minden benne volt, amit vártam!!! Végre.
Viszont kiderült, amit nem akartam, de szintén várható volt, hogy itt szépen vége az évadnak és jön a pihi.
Áprilisban folytatás, így a szerintem várhatóan legepicebb évadra még félévet várni kell (shit, sorry Risa, de akkor az ígért amv-mre meg kb. egy évet, mert ahhoz így még kell alapanyagXD).

Magáról a részről: Ono és Kamiya nem vetkőzték le a karótnyelten mély szólamjaikat itt sem, de volt 1-2 moment, amikor talán kicsit mégis és/vagy működőképesek voltak. Szumma viszont tűkön ültem, és imádom így is a jelenetüket, azok a fények, az a hatás, jó volt animében látni, na (szerk.: visszanéztem, és még jobban tetszik, ahogy játszottakXD, egész jól eltalálták itt-ott)!!
A szérum dumának külön örülök, az a jelenetük is egyszerűen KELLETT (hehe, az a bizonyos átadó jelenet pedig a mangában is csak később van, lesz még mit várniXD). Azon pedig jó nagyot röhögtem, ami a vacsinál zajlott (azok a fejek, SnK móka terítéken), és nem maradt ki, ahogy Levi leveri őket, szóval yeahh!

És ami meglepően jól sikerült az a rész vége. Basszus azt hittem, hogy kínos lesz, erre ahogy a "nép" kiabál nekik, és ahogy Erwin inspirálóan ordít, az baromi hatásos volt. Imádtam! (Kár, hogy utána jött a cg-lovaglós rettenet, de a többi jelenet lazán menő és badass.)

Ilyen szar helyen elvágni, ennyire már megint csak félévadot hozni, ráadásul félig szarul, másik felében pedig hanyagul. De még így is jobban kedveltem ezt az évadot az elsőnél is 1-2 dolog miatt. De pont a hozott lelkesedésem miatt tudom veszélyesen utálni is. Na mindegy.

ÉS A K ANYJUKAT, hogy bemerték az endingbe ÚGY rakni PONT AZOKAT a jeleneteket, előrevetítve a legkatartikusabbnak remélt részt, hát kész vagyok... (most valahogy nem félek attól, hogy AZT elbasznák, amit láttunk, eléggé várós). Még úgy is, hogy már 1-2 órával előre kiszivárgott ez az infó.

Uhm, legyen akármilyen hülyén adaptálva, csak eléri ez a nyavalyás manga, hogy látni akarjam azt a folytatást.XDDD
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Csesszék meg, hogy itt elvágták XD Legalább januárban folytatódna, nem áprilisban... anyway, így legalább lesz időm beérni a mangát, mert az animével párhuzamosan nem ment.. Úgy látom, sokkal élvezetesebb a Shingekit nézni, ha tudja az ember mi fog később történni. Tele van egy csomó olyan jelenettel, ami most nem mond sokat az anime nézőknek, de a manga olvasóknak igen. Viszont sokkal bosszantóbb is, ha szarul adaptálnak valamit. :drop:

Az uccsó rész tetszett, talán az évad legjobb része volt. (Az ending egyébként halálra ijesztett az éjszaka közepén XDDD) Viszont én tényleg nem számítottam arra, hogy itt elvágják, úgyhogy a pontozásával egy kicsit bajban vagyok, még nem nagyon sikerült megemészteni.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Surci »

Megkaptam hogy ménem írok a mostani évadról. Hát nagyjából azért mert Két itt már mindent leírt, amit az S3ról gondolok, másrészt pedig azért mert a fentiek miatt nem igazán élveztem ezt a mostani szezont. A leggyengébb SnK-évad valaha, nekem meg, mint a Shingeki-féle EPIKSÉG nagy rajongójának duplán csalódás. Ameddig olvastam a mangát, ezek a részek jobban bejöttek mint az eleje, de hiába, ha egyszerűen SZARUL lett adaptálva. Értem ezalatt, hogy a té rendezőúr egy dologhoz ért csak, az epikus csatajelenetekhez, az összes többi jelenetnek se súlya, se hangulata. Fontos jelenetek kihagyása akár részenként többször is (fentebbi epizódbeszámolókban olvasható, mennyi minden maradt ki), karakterépítés nulla, nagyjából annyit látunk hogy megy az angst mindenkinél, aztán eccercsak a semmiből egyik-másik szuperhőssé válik. Kriszti és Kenny szála összecsapott, súlytalan, az art nem szép, karadizájnok nembejövősek, stb...

Nem is tudom folytassam-e tovább, a lényeg hogy az S2 uccsó 2 részének mélyrepülése megadta a mostani szezon alapszínvonalát. MEH. Annyi reményem van hogy a kövi évad akciódúsabbnak ígérkezik, és az utolsó epizód volt kb. az egyedül értékelhető. De őszinte leszek: eléggé kedvemet szegte ez a mostani etap, kezd elpárologni a Shingeki-fan énem. Persze folytatom, mert mostmár fejezzük be, de akkoris. Valahogy kezd eltűnni a varázsa ennek a frencsájznak (számomra mindenképp).

5/10 (jóindulattal).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa »

Hát... vegyes érzéseim vannak. Nagyon vártam ezt az évadot, mert az Uprising ívnél kezdett el igazán érdekelni a történet, hiszen az addigi titánfájtos gyakorlathoz képest teljesen más irányba kanyarodtunk, és nagyon élveztem, ahogy a puccsal kapcsolatos agyalások és a karakterek magánakciói egyre jobban rávilágítottak bizonyos szereplők személyiségére. Na most az anime ezt totál felpörgette, shounenesítette, rengeteg mindent kihagyott (attól féltek, hogy a nézők elunják, vagy mi?), így voltak dolgok, amik egyáltalán nem működtek. A karakterépítéssel kapcsolatos kedvenc jeleneteim maradtak ki, pont azok, amik közelebb vitték volna a nézőt az adott szereplőhöz, gondolok itt elsősorban Historiára, Hange-ra és Levi-ra, de Erwinnel is többet foglalkozott manga.
Teljesen értelmét vesztette ugye pl. az a jelenet,
SPOILER
amikor Historia behúz egyet Levi-nak, hiszen az animében Levi semmi okot nem adott erre, míg ugye a mangában elég durván... hát öö... presszionálta Historiát, hogy vállalja el a rábízott feladatot, vagy legalábbis döntse el, hogy mit akar. XD Ez Levi és Historia jelleme szempontjából is nagyon érdekes és fontos jelenet lett volna.
És számos ilyen momentum volt még. Bár azért ebből az évadból elég sok minden kiderült, úgyhogy aki nem mangás, és nem kizárólag a titánokért nézi a sorozatot, annak talán nincs is akkora hiányérzete.

Ami miatt mégis megkapja a maga 6/10-ét a sorozat, az az, hogy az utolsó két rész gyakorlatilag tökéletes volt. Rettegve vártam az Erwin-Levi jelenetet, de annak is megadták a módját - vagy ötször néztem újra, ha nem többször. :') És approve-olom a banneredet, Catrin. ::daisuki:: Meg az avát is. Olyan szomorú az arca rajta. T__T

A folytatást mindenesetre egy részem nagyon várja (egy másik részem nagyon nem), főleg hogy a szemetek képesek voltak PONT AZT a jelenetet beletenni az utolsó rész endingjébe. Amúgy is valahányszor arra a részre gondolok, kinyílik a bicska a zsebemben. :mad:

A WIT-tel kapcsolatban így három évad után még annyit mondanék én is, hogy valahogy nagyon nem találják el a megfelelő arányokat ennél az adaptációnál: azokat a részeket húzzák túl, amiket bőven meg lehetne kurtítani, és mindezt a karakterépítés kárára, mert az azzal kapcsolatos jeleneteket meg megvágják. A CG engem nem zavar, és azt is pont lesz**om, hogy mozognak a lovak, de ezek a húzások nagyon fájnak. Sokkal értéktelenebbnek mutatják a művet, mint amilyen.
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

A legújabb szezont szándékosan a véget érte után kezdtem el, és ma fejeztem be. Anime-only nézőként egészen élveztem (bár sosem voltam a sorozat fanatikus rajongója, és alighanem ezután sem leszek), leginkább talán a mellékszereplők múltjaik bemutatásával történő árnyalása tetszett. Annak idején sokakhoz hasonlóan eleinte a hype mellett én is az akrobatikusan mozgó emberek vs. óriások shounenfight-jelenetek miatt kezdtem el az animét, de a történet politikai cselszövős irányba való elvitele egyáltalán nem zavart, sőt. Voltak persze jelenetek, amiket túlnyújtottnak vagy erőltetettnek éreztem, de mindent összevetve alapvetően jól szórakoztam ezen a szezonon, és várom a folytatást.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Uhh, kicsit mérgelődtem ezen a Lost Girls ován. Végre valami mást látunk az snk világából, egész élvezetes ez a két részes Annie-féle nyomozás (elbírnék a többi karakterről is hasonló ovákat viselni - neeem, a korábbi eruris nem volt megfelelő xd).
Szóval adtam volna rá szívesen egy erős 7/10-et, de valamelyik ***** úgy gondolta, hogy legyen egy 3. rész is Mikasáról (lehet az adaptált novelben már eleve így van, passzolom, de akkor is...-.-).
1. Ok, legyen Mikasa cucc is, de ebben a formában jó lett volna külön cím alatt vagy inkább, ha meg sem történt volna.
2. Miért nem mutattak be új/más jeleneteket vele??? Miért kellett ugyanazokat a jeleneteket, amiket eddig is vágtunk, minimális újításokkal és egy retard álom-összevágással ismét előadni?
A kérdés nyilván költői... de emiatt a baromság miatt kénytelen vagyok levinni az ova értékelését (nagy gondok ezekXDXD). Jó indulatból kap egy 6-ost.
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Új opening
Hát izé... nem rossz végül is, de a bevált formulát hozza képileg meg zeneileg is, utóbbi úgy hangzik, mintha a Linked Horizon a 3. remixet készítette volna el az eddigi openingekből. :drop: Pl. rögtön a "Seid ihr das essen? Nein, wir sind die Jaeger!" dallamával kezd, de a közepe fele is vannak ismerős dallamok.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Akosss írta: 2019.04.28. 19:04 Új opening
Hát izé... nem rossz végül is, de a bevált formulát hozza képileg meg zeneileg is, utóbbi úgy hangzik, mintha a Linked Horizon a 3. remixet készítette volna el az eddigi openingekből. :drop: Pl. rögtön a "Seid ihr das essen? Nein, wir sind die Jaeger!" dallamával kezd, de a közepe fele is vannak ismerős dallamok.
Ez bizony újrahasznosítás a javából, a zenével kapcsolatban a kommentekben is írják a videó alatt, hogy melyik rész melyik korábbi openingből vagy endingből van "nyúlva", a klip meg lol, no comment, nincs plot a későbbi részekben, hogy korábbi jeleneteket vágtak össze? (Jó, legalább újra van rajzolva, szóval nem úgy értem a "vágták összét", hogy egy az egyben kiszedték a sorozatból, viszont amiket látunk, pl. Eren vs Reiner, meg Majomtitán követ dob, stb., azok már rég megtörténtek.) :?
Kép
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Titkos írta: 2019.04.29. 15:53 a klip meg lol, no comment, nincs plot a későbbi részekben, hogy korábbi jeleneteket vágtak össze? (Jó, legalább újra van rajzolva, szóval nem úgy értem a "vágták összét", hogy egy az egyben kiszedték a sorozatból, viszont amiket látunk, pl. Eren vs Reiner, meg Majomtitán követ dob, stb., azok már rég megtörténtek.) :?
Szerintem ezek lesznek még most is, azért tették bele, de nem olvasom a mangáját, úgyhogy nem tudom. Nagyon úgy tűnik, hogy az évad történéseiből montázsolták össze a jeleneteket és tele van olyan spoilerrel, amit csak a mangások értenek, de egy két konkrétabb dolgot is kiemelnek, pl. az általad említett jelenetek. Én pl. számítok egy Eren vs. Reiner összecsapásra még.
Azért azzal, hogy (feltételezem) a pincét mutatják a végén, remélem le is jutunk oda most már és nem vágják el előtte megint, mert kitelik tőlük. XD
Amúgy azon röhögtem még, hogy már az openingben is CGI volt a colossal titan. Nem erőltették meg magukat.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Leara »

Akosss írta: 2019.04.29. 18:34 Amúgy azon röhögtem még, hogy már az openingben is CGI volt a colossal titan. Nem erőltették meg magukat.
Pont azt akartam írni, hogy remélem, a sorozat maga nem lesz tele olyan ocsmány CGI-al, mint ami az openingben van. De attól tartok, nem lesz ilyen szerencsénk XD.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Akosss írta: 2019.04.29. 18:34
Titkos írta: 2019.04.29. 15:53 a klip meg lol, no comment, nincs plot a későbbi részekben, hogy korábbi jeleneteket vágtak össze? (Jó, legalább újra van rajzolva, szóval nem úgy értem a "vágták összét", hogy egy az egyben kiszedték a sorozatból, viszont amiket látunk, pl. Eren vs Reiner, meg Majomtitán követ dob, stb., azok már rég megtörténtek.) :?
Szerintem ezek lesznek még most is, azért tették bele, de nem olvasom a mangáját, úgyhogy nem tudom. Nagyon úgy tűnik, hogy az évad történéseiből montázsolták össze a jeleneteket és tele van olyan spoilerrel, amit csak a mangások értenek, de egy két konkrétabb dolgot is kiemelnek, pl. az általad említett jelenetek. Én pl. számítok egy Eren vs. Reiner összecsapásra még.
Azért azzal, hogy (feltételezem) a pincét mutatják a végén, remélem le is jutunk oda most már és nem vágják el előtte megint, mert kitelik tőlük. XD
Amúgy azon röhögtem még, hogy már az openingben is CGI volt a colossal titan. Nem erőltették meg magukat.
Aham, ahogy Ákos mondja, ezek a jelenetek az openingből mind várhatóak majd az évadban, eléggé tömve van a mangából fontos jelenettel, de épp csak kapkodva. Amit Titkos mond az inkább az endingre illik teljesen rá... ott tényleg minden jelenet korábbi, csak átrajzolva.
Amúgy egyikkel se vagyok elégedett, az op képileg nekem oké, de zeneileg igazán nyújthatna kevesebb önlopást. Az endingnél viszont teljesen mást vártam képileg... -.- a zene pedig felejthető.

Maga a rész szokásos volt, a magam részéről Erwin fejeivel és Levi epic jelenetével nem tudtam betelni. xd Az előzetesben viszont a karakter rajzolás máris hozza a jól ismert mélypontokat is.-.-
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

(...csak mert rég írtam bárhová is, és nehogy ne kapjon "reklámot" az új Wuxian avám és aláírásom XD, de most komolyan... nincs mi motiváljon a fórumozásra mostanában! Talán a következő fejezetnél lesz időm visszatérni a mangás topicba is, Vreenek meglegyen az öröme :D , talán.)

Levi no Erwin / Erwin on Levi S3 P2 1-4. (bocs, tudnám még hová ragozni...)

Igen, csak miattuk vagyok lelkes, látni akarom az összes manga jelenetüket animében is, a 4. rész pedig hiánytalanul, remekül adaptálta az Eruri momenteket, sőt!
A következő két rész pedig még durvábban várós!!
Episode 5 - 勇者 (Hero)
Episode 6 - 白夜 (Midnight Sun)
Episode 7 - 地下室 (The Basement)
És szerencsére a pince blabla is bele fog férni az évadba így a címek alapján. Pedig a pofázós csigatempójuktól most is megijedtem az első 3 részben.
Egyszerűen valami rémes Isayama ugrálós sztorivezetése, amit az anime rendezés csak tovább fokoz (szerintem rém kínosan, de mindegy).
És attól függetlenül, hogy várom a részeket logikailag még mindig akkora szemét húzásnak és fasságnak tartom, hogy arra szavak sincsenek. Miért nem terveztek néhány emberrel, akik ott a káoszban szépen lemennének abba a ki%!%+$szott pincébe? és stb. szín tiszta nézősokkolások következnek. Ettől még, ha már így alakult, még mindig ez a legepicebb húzás az eddigi évadokhoz képest... de azért... MEHH. És igen, mégis várom, tiszta önellentmondás.^^

Amúgy mintha Kamiya és Ono is vállalhatóbban játszanának, viszont Koyasu Takehito is beállt a brutálisan erőlködős mélyítések közé... Amikor nem majom formában beszélt, hát szerintem az valami rémes volt (pedig őt is imádni szoktam). Valahogy Zekének nem ilyet képzeltem.
Várom az angol szinkront (azt hiszem a hétvégén kezdődik azzal is), mert ott 1-2 talán jobban is működik.
Avatar
Sheev Palpatine
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine »

Látom nem csak én nézem innen :D AA-n az a baj, már egy rossz szót nem lehet szólni erről az animéről, mert csak röpködnek a mínuszok... Pedig én még csak nem is vagyok hater, sőt kifejezetten élvezem a sorit, már csak a zenéje miatt is. Egy popcornsorozatnak tökéletes. Kár, hogy a "Shingeki-szekta" számára ez az animekészítés alfája és omegája...
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Sheev Palpatine írta: 2019.05.27. 12:51Kár, hogy a "Shingeki-szekta" számára ez az animekészítés alfája és omegája...
A Shingeki előtt meg ez volt a SAO meg a TG, csak akkor nem volt beépítve még a +/- rendszer. És van egy olyan sejtésem, hogy ha az Inuyasha Kanketsu-hen alatt is lett volna, akkor meg az Inuyasháról nem lehetett volna rosszat mondani, de mivel ott voltak egyéb problémák is (mint az, hogy 3-4 héttel később vetített anyagot vagy már a teljes sorozatot követelték rajtuk az aktuális szezon elején-közepén), akkor meg azért repkedtek volna a mínuszok, mert nem kapják meg, amit akarnak... (Hiába, no, Karinthy jól leírta a csordaszellemet...)

Catrin írta: 2019.05.24. 08:02 És szerencsére a pince blabla is bele fog férni az évadba így a címek alapján. Pedig a pofázós csigatempójuktól most is megijedtem az első 3 részben.
Egyszerűen valami rémes Isayama ugrálós sztorivezetése, amit az anime rendezés csak tovább fokoz (szerintem rém kínosan, de mindegy).
Ez már valahol azon túl lehet, ahol letettem a mangát, mert eluntam a lényeg mézesmadzagként húzogatását, és azt, hogy annyi csinnadratta megy egyébként a mellékvágányokon... Akkor lehet lassan felzárkózom, de esélyesebb az, hogy az évad végén ejtem bele a darálóba.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Sheev Palpatine írta: 2019.05.27. 12:51 Látom nem csak én nézem innen :D AA-n az a baj, már egy rossz szót nem lehet szólni erről az animéről, mert csak röpködnek a mínuszok...
Áhh, nem kéne ilyen komolyan venned azt a mínuszozást, ritka nagy marhaság.XD

Erwin no Levi legújabb ep.:
A rész első felén szétfangirlködtem az agyam! Most a mangás események mellé pláne jól esett látni végre animálva, ahogy Levi levágja a majmot. Amúgy a rész tempójával utána nem voltam túl elégedett, bár inkább a sztori/kölykök az, ami konstans bosszantó. XD De shouganai, szumma ez a rész még így is tetszett.^^ Szegény Armin... kár, hogy nem marad úgy. :drop:
A következőért pedig botrányosan tűkön ülök. :knife: Már most még jobban utálom Erenéket, vagyis hát Isayamát, a WIT-et pedig majd meglátjuk, hogy ABBAN a részben mennyire...
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Risa »

Úgy tűnik, a stúdió veszi a lapot, ami az erurit illeti, nájsz. :D OnoD és Kamiya is egész jók most. Sőt, OnoD kigazából fantasztikus volt a ládás jelenetben. A kölyköknél viszont már most fogom a fejem én is, meg amúgy... oké, hogy Armin aranyos, meg sajnálom meg minden, de ilyen nincs, basszus. Mármint szerintem alapvető életösztön, hogy amikor érzed, hogy szénné égsz, pl. kiengeded a kezedből az izzó fémet, illetve megpróbálsz hátraugrani a forróság elől. Nem hiszem el, hogy erre akaraterővel képes lehet valaki. Oké, voltak azok a tibeti szerzetesek, na de na... És hogy ezt még túl is éli... meh.
Válasz küldése