Darling in the FranXX

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.07.15. 03:07

Junchi írta:
2018.07.14. 21:10
Surci írta:
2018.07.14. 20:46
egyben reakcióképként összefoglalva a Drágám a Francba' c. hogyishívjákról alkotott véleményemet (yah nagynehezen legyűrtem én is -__- ).
Impressziókat a közösbe betold ám majd. :D
Jaja, ezt már én is várom, tudom, hogy grillezés, meg animecon, meg egyéb dolgok, de Surci már többször utalt itt rá közben, hogy ő is mennyire "el lett ragadtatva" ettől a cucctól, pláne így a vége felé. :D Na most mivel az elején még talán neki volt itt közülünk a legnagyobb bizodalma abban, hogy ebből az egészből valami értékelhető is kisülhet, ezért az ő véleményére különösen kíváncsi vagyok. :D (Na meg általában Surci tud a legszórakoztatóbban csalódott/rage postot írni 1-1 anméről, az Angéson pl. néha még most is elröhögcsélek, pedig az a cucc a stúdiója miatt nekem sokkal jobban fájt, mint a Franc. :lol: )

Amúgy akartok röhögni? Azért egy ilyen TV verziós batch torrentet csak lekaptam ebből. XD Hogy valaha végig fogom-e nézni elejétől a végéig, azt igazából tudja a fene, viszont ha esetleg úgy maradna meg ez a sorozat is végül a fandom kollektív emlékezetében, mint "nagy klasszikus", akkor "becsületből" csak végig kell majd seggelnem, szóval azért a biztonság kedvéért archiváltam. :dirr: XD

Ezt meg csak így itt hagyom, ha van egy szabad tíz percetek. :D
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2197
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.07.15. 08:03

Titkos írta:
2018.07.15. 03:07
Ezt meg csak így itt hagyom, ha van egy szabad tíz percetek. :D
Parádés videó, nem egyszer kuncogtam bele a monitorba, ráadásul az obvious as all fugs hibáit is teljesen jól látja/szedte össze.

(Egyébként kár, hogy a magyar jutúbosok között [már akik anime-témában nyomják] nincs legalább egy ilyen koma, akit ezzel érdemes lenne még követni is. Ennek hiányában megint az lesz, hogy ha össze is szenved valamelyik róla videót, az vagy fullban fogja még ezt a lepedék sorozatot is dicsérni, vagy nagyon visszafogottan, majdhogynem ilyen zárójelesen kitér a hibákra is, de ennél jobban már nem szúr oda, nehogy véletlenül felbőszítse a fanboykákat, és elveszítsen két feliratkozót...)

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.07.15. 10:19

Túl nagy rantot ne várj, annyit messze nem ér ez az izé. Igazából nyomhatnék egy +1-et Juncs posztjára itt a másik oldalon, mert PONTOSAN ugyanez a véleményem az egészről.
Titkos írta:
2018.07.15. 03:07
még talán neki volt itt közülünk a legnagyobb bizodalma abban, hogy ebből az egészből valami értékelhető is kisülhet
Naigen, az első 10egynéhány epizód alatt volt bennem némi remény, hogy egy nézhető valami lesz ebből, mert a szokott sónenes szarságok mellé jött egy olyan szereplőgárda, akiknek szinte minden tagjára jutott némi szkríntájm, emellett a szexualitás kérdéskörét (a gagyi fanszervízt leszámítva) is komolyabban kezelte mint a hasonló demográfiás cuccok. Emiatt vártam volna hogy a karakterkapcsolatokra fog fókuszálni ez az izé, úgyhogy ha a sztori és a világ lyukas is marad, e területen nyújt majd valami értékelhetőt. Meg az is közrejátszott itt hogy Zerocűt leszámítva senki nem irritált, sőt még érdekelt is mi lesz velük + az egésznek volt egy alapüzenete, aztán kíváncsi voltam mi módon akarják ezt átadni... És nekem tetszett ez a "komolyabbnak" vagy "többnek" látszani akarás, örültem volna ha komolyabb vagy több is lesz és nemcsak pózerkedés az egész.

Csak aztán jött a második fele és minden elúszott a szarságokon, amikor is a készítők úgy gondolták, ideje előszedni a sztorivonalat, mert az eddigi remek alapozásra lehet építeni (nem). Az eddig úgy-ahogy elvacakoló karikapcsolatok dobva (a "kedvenc" Híró-Zerocű-szálat leszámítva, hogy még jobban irritálhassanak folyamatos DAHLINGozással -__- ), helyette kapjuk a TÖRTÉNETET. De milyet, te jó ég! Ilyen istentelen faszságot nem is tudom láttam-e már animében: a klaxosaur loli egy dolog, de hogy A SEMMIBŐL ELŐKERÜL AZ IGAZI ELLENSÉG AKIK EDDIG VÉGIG A HÁTTÉRBŐL IRÁNYÍTOTTÁK A SZÁLAKAT csak épp eddig szó nem volt róluk - igazi szanrájzos "fordulat". És nem, nem elég, mert a átkerül az egész az űrbe, aztán a DAHLING-duó
SPOILER
elrepül a francba, a többiek meg maradnak a Földön kapálni END. VAT.

És azok az önlopások... az EVA-TTGL evidens volt az elejétől fogva, de a 2. felére nagyon bedurvultak a tisztelt készítők - azaz már arra se vették a fáradtságot hogy az addig 90%-ban az elődök "inspirálta" megmozdulásokhoz azt a minimális saját elgondolást hozzátegyék, ami enyhíthetné a plágiumvádat. Nem, teljes jeleneteket, sőt EPIZÓDOKAT!!!! loptak ki, szal a prof flessbekkje helyett simán leadhatták volna az NGE 21. részét. NEM VICC! És a vége, hát én nem láttam a Gunbustert (PtW-n van a klasszikussága miatt), de a remake-ét, a Diebustert igen - már ameddig bírtam, 3 részig -, de még nekem is szemet szúrt az az "átváltozás" ott az űrben...

Ergo minden ami értékelhető vagy potenciál volt benne az elején a retardschőnen-kliséken túl, az ment a levesbe, helyette meg jött egy teljesen koncepciótlan és röhejes történet, retardált fordulatokkal, OMGTEENANST-melodoramával, idióta karakterreakciókkal + inkonzisztens jellemekkel, a lezárás pedig a sorozathoz méltóan elcsépeltre és gagyira sikeredett (pl minden egyes alkalommal felröhögtem amikor megláttam azt a kővé vált Zerocű-szobrot, meg ahogy ott beszélnek hozzá folyamatosan XDDD) - de addigra már rég nem érdekelt, csak legyek túl rajta hogy elmondhassam: ezt is kipipáltuk.

Amit viszont abszolút nem értek, az ennek az izének az égbe hájpolása. Egy KlK-t vagy OPM-et megértek, ezekben legalább volt egy-két momentum, poén, kari, akármi ami ténylegesen vonzza a tizenéves tömegeket, de ebben a Francban SEMMI a világon nem volt azon kívül hogy Trigger. Jaigen A1 koprodukció, szidhatnám őket hogy "Ravaszék mindnet megtettek, de az A1 szokás szerint elcseszte a koncepciót", csakhogy a project mindkét kulcsembere (Imaishi & Nishigori) a Triggertől érkezett. Még a MAL-os rivjúkon vigyorogtam egy sort, konkrétan három darab 1/10-es és egy 3/10-es értékelés érkezett kilométereken keresztül fejtegetve azt amit mi itt egy oldalban leírtunk, ami azért elég ritkaság, még a legtucatabb vackokhoz is érkezik egy-két pozitívabb fanvélemény. :D Na mindegy, számora egy teljesen középszerű mekasónen volt átlagosnál szórakoztatóbb kezdéssel és mélyen átlag alatti befejezéssel, de láttam már ennél szarabbakat is, pl. az AgK!, a Shikabane Hime vagy a RahXephon messze jobban felhúztak. Összességében időpazarlás, tanulság meg a szokásos: hájpra nem adunk (arra elég nekem a Shingeki :dirr: ).

4(alá)/10.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2197
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.07.15. 10:56

Surci írta:
2018.07.15. 10:19
Na mindegy, számora egy teljesen középszerű mekasónen volt átlagosnál szórakoztatóbb kezdéssel
Na igen, szal az elején még legalább megvolt ennek az illúziója, hogy ha koncepcióban, sztoriban, karakterekben nem is hoz semmi újat, és valsz nem is fog hosszútávon működni (amivel kapcsolatban igazunk is lett), de legalább szórakoztató lehet a maga módján. Noss, ahogy haladtunk egyre mélyebben lefelé (és most nem a sztori mélységeire gondolok, ofc), úgy lett ez a minimális szórakoztató-faktor is egyre haloványabb. Egy jó epizódot azért sikerült hoznia, nekem az a Zérócűs háttérsztori-mesélős ep például egész bejött, minden kliséssége és omgpoorsweety szándéka ellenére, ott egy pillanatra még kedveltem is a csajt, csak aztán ő is ugyanolyan üres, irritáló és jellegtelen lett végül, mint a gárda ~90%-a. Nagyjából Gorón, meg Mikun kívül (bár ők is csak amolyan félszeműek voltak egy halom vaksi között) mindenkit kinyírhattak volna, nem lett volna értük kár.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.07.15. 17:21

Junchi írta:
2018.07.15. 08:03
Parádés videó, nem egyszer kuncogtam bele a monitorba, ráadásul az obvious as all fugs hibáit is teljesen jól látja/szedte össze.
Meg ugye a legvégén a "big reveal"... :D (És még ezt is hamarabb elhinném, mint hogy a Darling egy önálló anime akart lenni... XDDD) Meg beugrott, hogy
SPOILER
"hát...legalább az "űrben csatázunk" végkifejletet nem az Evától lopta", majd bevillant, hogy ha a TV sorozattól nem is, a "You are (not)..." filmsorozat harmadik része már eleve az űrből indul, szal... XDDD
Meg az elején az a "a legnagyobb koprodukció a Trigger, az A-1, Miyazaki, Rontó Ralph, a Szezám Utca és a Marvel Moziverzum között!", ami talán gagyi, túlzó poénnak tűnhet, csak éppen ezt a sorozatot tényleg ezzel promózták, hogy "fú, összeáll a két nagy név, a TTGL-es/KlK-s Trigger és a SAO-s A-1, hogy most elhozza nektek közös erővel az új csodát!", kb. akkora húzóduma volt most ez, mint KlK-nál a "Lagann örököse" szöveg, csak aztán valahogy egyik sem jött össze nekik, lehet ígérgetés, meg már jó előre hypolás helyett inkább keríteniük kellene egy normális írót/rendezőt a következő animéjükhöz.
Junchi írta:
2018.07.15. 08:03
(Egyébként kár, hogy a magyar jutúbosok között [már akik anime-témában nyomják] nincs legalább egy ilyen koma, akit ezzel érdemes lenne még követni is. Ennek hiányában megint az lesz, hogy ha össze is szenved valamelyik róla videót, az vagy fullban fogja még ezt a lepedék sorozatot is dicsérni, vagy nagyon visszafogottan, majdhogynem ilyen zárójelesen kitér a hibákra is, de ennél jobban már nem szúr oda, nehogy véletlenül felbőszítse a fanboykákat, és elveszítsen két feliratkozót...)
+1 Na ja, szóval az egy dolog, hogy Gigguk szvsz még az amcsi YouTuberek között is a ritkább madarak közé tartozik, de az tény, hogy náluk azért messze több olyan YT-s van, aki objektíven elemez animéket, nem pedig úgymond "a fanok kurvája".

Amúgy igen, ezt pont Gigguk videója alatt is megjegyezte valaki a kommentek között, hogy "mintha tök más emberek készítették volna az anime első felét, illetve az utolsó 4-5 részt", én ezt mondjuk annyiból árnyalnám, hogy ott volt az elkúródás esélye már akkor is, csak akkor még mellette volt a remény is, hogy "de hátha mégsem..." Persze mondom, amiket itt többen vizionáltak, hogy majd kinyírják a fél gárdát a végére, meg hogy "megkomolyodik", azt én sosem néztem ki belőle, viszont ahogy Surci mondja, legalább azt a "tini fun" jellegét a kapcsolataik értelmes végigvitelével megtarthatták volna, de végül az egész sorozat szét lett baromkodva. Ennyiből tényleg kár érte, de én valahogy sejtettem, hogy ilyesmi lesz, ez a két stúdió sajnos nálam messze nem garancia az automatikusan jó sorozatra. (Ugye megint csak a Gigguk videó: nem véletlen, hogy Triggeréket ott egy narkós félőrültként ábrázolta, aki robbanást, csöcsöket, meg teljes agyeldobást akar, szal náluk valahogy mindig mintha ezek lennének az első helyen, a sztori meg ilyen "ha még belefér" szinten van csak jelen a legtöbb esetben. ^^" XD)
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.10.12. 18:12

Kis fáziskésés, bocsi!
Miért is kell ennyire utálni Ichigót? Figurás csoportban jött elő a téma, mert nemsokára elő lehet rendelni az Ichigo figurát. Mondtam, hogy nem láttam az animét, de maga a figura tetszik, kellemes a hangulata. Azt a választ kaptam, ha láttam volna a sorozatot, rá se tudnék nézni. Miért? Mert megcsókolta MC-kunt? :hammer:
Kép

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 522
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.10.12. 19:20

Rui-chan írta:
2018.10.12. 18:12
Kis fáziskésés, bocsi!
Miért is kell ennyire utálni Ichigót? Figurás csoportban jött elő a téma, mert nemsokára elő lehet rendelni az Ichigo figurát. Mondtam, hogy nem láttam az animét, de maga a figura tetszik, kellemes a hangulata. Azt a választ kaptam, ha láttam volna a sorozatot, rá se tudnék nézni. Miért? Mert megcsókolta MC-kunt? :hammer:
Olyan nagyon nem tudok ehhez hozzászólni, mert csak két részig bírtam cérnával, de nem lepődnék meg ha tényleg erről lenne szó, plusz az is idézőjelesen ellene szól, hogy egy csendesebb/kevésbé extrovert karakterről van szó, amihez képest 02 persze hogy alfanősténynek számít sokaknak, mint Dáhlingozós, románcban agresszív "predátornak". Mondjuk a FranXX esetében amúgy sem adnék sok hitelességet a szereplőkkel kapcsolatos véleményeknek, mert tipikusan arról az esetről van szó, amikor a legkisebb pisszenéstől lehet a legrosszabb/legüberkirályabb szereplő valaki, szóval szerintem semmi gond nincs azzal, ha valakinek pont egy Ichigós figura jön be.
Kép Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.10.13. 01:24

Kb. amit Dodgers írt: mert a "szomszéd lány" ugye az otakuk szemében sosem nyerhet a fúdeszexi, fúderejtélyes, fúdetragikussorsú és fúdeengrishülbeszélő "domina" csajjal szemben. -____- Ergo ugyanaz a hülyeség, ami miatt pl. Harunát is utálták a To Love Ru-ban (mondjuk ott legalább a másik csaj is szerethető volt), amiért a Monogatari szériában 10 fanboyból minimum 6 tuti Senjoura szavaz Hanekawával szemben, stb-stb. Ha ez megnyugtat, nekem mindig Ichigo jött be jobban kettőjük közül, avagy még mindig inkább az unalmas szomszédlány, mint ez a szerencsétlen pink Lum-klón, aki a sorozat első felében még totálisan tajparaszt is. :D Az más kérdés, hogy a Darling anime karakterei és sztorija számomra eleve nem értek annyit, hogy akármelyikük miatt waifu-háborúba vonuljak, vagy ilyesmi, viszont ezt a masszív Ichigo-gyűlöletet én is rohadtul túltoltnak éreztem, állítom, hogy a fandom fele kb. csak ilyen mémszinten volt benne, pusztán mert most ezt a csajt divat szidni az aktuális szezonból, a másik felükben meg szimplán az munkált, hogy "Darling-kun x Zéró Cupák OTP!" és kb. minden karakterre köpködtek, aki ezen "szent frigy" útjába állt. :D Azon mindenesetre a mai napig jót derülök, amikor X vagy Y fanboy úgy állítja be, mintha Ichigo csak úgy passzióból genyózott volna Zéróval, elvégre nincs abban semmi fura, hogy megjelenik a semmiből egy néha állati szinten furán viselkedő lány (meztelenül úszkálás, nyers hal zabálás, kaják hat kiló mézzel való leöntése fogyasztás előtt, stb.), démoni szarvakkal, aki 90%-ban csak azért van ott minden jelenetben, hogy valakinek beszólogasson, meg farokpunciméregetést játsszon a többi csajjal, majd később az is kiderül, hogy már nem egy embert megölt és később meg kinézi a gyerekkori szerelmemet, mint következő "gazdatestet". Nem azt mondom, hogy a személyes féltékenysége nem játszhatott bele Ichigónál abba, ahogy Zero Two-val bánt, de azért, hogy valaki ezt az egészet csak arra kenje rá... Az nézze meg újra az animét. (Pedig nem éppen egy hűdebonyolult darab... XD) Amúgy meg aki passzióból csesztet valakit, az nem Ichigo Zérót, hanem a fanboyok Ichigót, tekintve, hogy ez a jelenet tudtommal valahol úgy a sorozat fele körül játszódik, vagy még hamarabb, ergo már itt nyilvánvalóvá tették a készítők, hogy ki is lesz itt a befutó, ám a fanköpködés még ezután is kitartott egészen a sorozat legvégéig és mentek az "Ichigo is worst waifu", meg hasonló mémek. -___- Mondjuk öröm az ürömben, hogy ebből viszont az lett végül, hogy Ichigo Goróval jött össze, na most GoBro-val simán jobban jár szvsz bármelyik csaj, mint ezzel az onifétises és amúgy tök sótlan Hiróval, szóval igazából ez egy win-win szitu lett számomra. :lol:
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.10.13. 19:44

Köszi mindkettőtöknek! :)
Közben YT-n megtaláltam azt a bizonyos csókjelenetet és olyan kommentek vannak alatta, hogy azt hittem kihullik az összes hajam. :weh: Ichigót elmondják mindenféle ribancnak, amiért ezt tette. Meg elkezdik bizonygatni, hogy igazi mérgező kapcsolata van Hiro-val és semmi joga nem volt olyanokat mondani ZeroTwo-ról sem. Azok alapján, amit Titkos írt, viszont pont hogy baromi sok alapja volt félteni a gyerekkori szerelmét. Az anime még ki is tér arra, hogy milyen férfigyilkos alien nőci. Nálam mondjuk eleve piros ponttal indult Ichigo, mert az egyik részben szépen felképelte ZeroTwo-t. XD Ezt is csak külön láttam, de még így is jól esett a jelenet.
Valami Lucy klónnak tippeltem mindig is 02-t (rózsaszín haj, szarvak), azt hiszem nem lőttem annyira mellé. :D
Örülök, hogy Ichigo végül megkapta a neki járó jó kis befejezést.
Kép

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2019.04.12. 09:12

Korábban egy rage-komment volt itt olvasható, amit a sorozat debil koncepciója váltott ki. Viszont meggondoltam magam, és csak akkor véleményezem, ha már befejeztem. Természetesen egy hosszabb, másabb hangvételű posttal. Arra viszont változatlanul kíváncsi vagyok, hogy ez mitől nem ecchi? (a MAL szerint legalábbis nem az)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.12. 11:48

dresthar írta:
2019.04.12. 09:12
Arra viszont változatlanul kíváncsi vagyok, hogy ez mitől nem ecchi? (a MAL szerint legalábbis nem az)
Tippem: Vérszegény ahhoz képest, hogy valójában az legyen. Szal ilyen Highschool DxD-hez, meg hasonló "műfajkirályokhoz" képest hol van ez ecchiben? Van az első részben egy meztelenül úszó Zéró Cupák, meg valami 1-2 "pikánsabb" rész később (leolvadó mecha ruha, fürdős epizód, stb.), de még egy cicit sem mernek villantani. Ez így kevés, nem osztogatják csak úgy mindenkinek az "ecchi" jelzőt, azért meg kell dolgozni. :lol: (A manga már esetleg megkaphatná, az nem fél mutogatni dolgokat, ahogy asszem utaltam is itt rá korábbi postokban, de az sem igazán erre van kihegyezve és ahogy halad előre a sztori, úgy van benne egyre kevesebb ilyen "finomság", csak Yabuki próbál harcolni a "védjegyéért". XDDD)
Kép

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2019.04.12. 11:58

Még viszonylag az elején tartok, de a mecha vezetési stílus alapján, (meg egy-két áthallásos jelent után...), erősen ecchi fanservice showra számítottam. Akkor ezek szerint téves következtetést vontam le?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.12. 14:12

dresthar írta:
2019.04.12. 11:58
Még viszonylag az elején tartok, de a mecha vezetési stílus alapján, (meg egy-két áthallásos jelent után...), erősen ecchi fanservice showra számítottam. Akkor ezek szerint téves következtetést vontam le?
Igen, vagyis ezeket az elemeket inkább csak az első negyedében/felében nyomatják (Junchival itt valahol fentebb röhögtünk is rajta, hogy míg eleinte mennyire "beleapofádba"-stílusú volt ez a "pucsító csajok" mechapóz, a későbbiekben annyira igyekeztek "eltüntetni", vagy legalábbis megváltozott a kameraszög, mintha a készítők közben jöttek volna rá, hogy poénnak, meg áthallásnak jó, csak éppen így nehezen fogják a nézők komolyan venni a cucc második felében előjövő "komoly és fajsúlyos" dolgokat... XD), a későbbiekben inkább melodrámázással, illetve brazil szappanoperát idéző "ki kit szeret???" stílusú elemekkel kívánnak "szórakoztatni". :D (Meg a fentebb már említett "összeloptunk mindent a korábbi Gainax animékből" húzásaikkal. XD)
Kép

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2019.04.16. 18:10

Annak örömére, hogy tegnap végeztem a Francba Drágám utolsó részével is, úgy döntöttem, írok egy értékelő kommentet róla. Igen, elvileg volt itt egy korábban, de:
1. az csak az első két rész alapján készült.
2. az egy rage komment volt, amit a gagyinger fanservice, és az amúgy sem túl rózsás hangulatom váltott ki.
Kezdeném talán a pozitívumokkal, úgy is ebből van kevesebb. A mecha vezetési stílus, meg egy pár áthallásos jelentet leszámítva, egész intelligensen kezeli a szexualitás témakörét (sok más, hasonló korosztálynak készült sorozathoz képest persze). Mindegyik szereplő elegendő műsoridőt kapott, és sikerült elérnie, hogy érdekeljen a sorsuk. Plusz, akadt egy-két érdekesebb csata is. Megemlíteném még a Zero Two visszaemlékezős részt is, ami minden hatásvadászata ellenére, tetszett. Sőt, szerintem valami elképesztően cuki lett, a maga módján. Őszintén szólva, ekkor még hittem abban, hogy ha egy 10/10 sorozat nem is, egy egész kellemes animét kapok. Sajnos azonban, nagyjából a sorozat közepétől, a Titanicnál is gyorsabban kezd süllyedni a színvonal. Az utolsó néhány rész már keményen megdolgoztatta a rekeszizmaimat, pedig epikusnak, és drámainak szánták őket….
Hogy mi is siklott ki, illetve mi a baj ezzel a művel? Először a két főszereplő Hiro és Zero Two románcával kezdeném, hisz ez a legfontosabb szál, az egész történet. Nekem legalábbis úgy tűnt, hogy nem csak a többi karakter, meg a háború menete, hanem az anime egész univerzumának törvényei is eme szent frigy alá lett rendelve. Ezek után teljesen jogos elvárás, hogy ez jól legyen megírva…DE még ez sem sikerült! Bármennyire is szívfacsaró, és aranyos a Zero Two féle visszaemlékezés, az csupán egy jó alapot biztosíthatna egy valóban szép szerelmi történethez. Mindenféleképpen szükség van hozzá egy jól megírt karakterfejlődésre, és interakciókra, hogy működőképes legyen. Ezeket sehogy sem váltja ki azaz ipari-mennyiségű giccs, és darlingozás, amit helyette kapunk. Jóformán csak nevetségessé/idegesítővé (ez már vérmérséklet kérdése) teszi az egészet. Persze ezt két dolog ellensúlyozhatná: a többi karakter kapcsolata egymással, illetve a főszálnak hazudott háborús vonal.
A sorozat közepétől fogva orbitális pályáról tojnak a többi karakterre, és csak amolyan pillanatképeket kapunk. Hirtelen partnerváltás, majd pár hónap múlva Mitsuru és Kokoro babát vállalnak és összeházasodnak úgy, hogy a nézőnek halovány segéd fogalma sem lehet arról, mégis mi a jó francot szeretnek egymásban? Vagy említhetném a végén Goro és Ichigo párosát. Pirulással egybekötött csókjelenet búcsúzásnál, majd legközelebb terhesen mutatják Ichigo-t. Goro meg igazi minta apaként valahol máshol kolbászol a nagyvilágban…
A háborús szál? Már az elején sem volt minden rendben vele, viszont később….olyan semmiből jövő, totálisan értelmetlen fordulatok vannak, hogy csak néztem, mint hal a szatyorban. A loli klaxosaur királynő, a semmiből előkerülő valódi főellenség, és a klaxosaur-ok hirtelen jófiúvá váltása….nem, egyértelműen az a két jelenet a legdebilebb, amikor a kővé vált Zero Two szobor kezét fogják, és szurkolnak, illetve az antispirálok VIRM elleni utolsó, teljes testes küzdelme Zero Two-nak, ami után az „álompár” mindkét tagja meghal….Komolyan, ezeknél a részeknél majdnem lefordultam a fotelről. Ééééés majdnem elfelejtettem említeni az egyik „legjobbat”! Azt, amikor Zero Two és Hiro elmegy az antispirálok VIRM-ek otthonához, míg a többiek haza mennek kapálni….és ebben az a legviccesebb, hogy szó szerint ez történik.XD
Sajnos, a harcok is ellaposodnak, mert nincs valódi tétjük. Vagy lemészárol mindenkit a Mary Sue – Gary Stu páros, vagy épp melodráma van, és egy sor random ember meghal. A plot-shield azonban a főbb szereplőket úgy is megvédi, szóval kit érdekel?
Igazából csak a jószívemnek (meg az Aldnoah-nak) köszönhetően kapott tőlem egy 4(alá)/10-t az egész. És a végére néhány kérdést feltennék, hátha valaki meg tudja válaszolni:
1. Miért Ikuno őszült meg teljesen Kokoro helyett?
2. Mégis miért kellett az a BL-fanservice gyanús jelent a végére?
3. Miért utálják ennyire a fanok Ichigo-t?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Darling in the FranXX

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.16. 21:49

dresthar írta:
2019.04.16. 18:10
1. Miért Ikuno őszült meg teljesen Kokoro helyett?
Várj, ebben az volt a legjobb, hogy ha jól rémlik, eleinte ősz hajszálak egy harmadik csajon, nevezetesen Mikun jelentek meg először. :D Majd a sorozat végére a "nyanyaszerepet" átírták Ikunóra. XDDD Erre egyébként Junchinak volt itt valahol egy magyarázata (csak most vak vagyok és nem találom), nevezetesen, hogy a készítők időközben jöhettek rá, hogy Kokoro és Miku azért mégis csak nagyobb otakumágnes karik, mint Ikuno, ezért úgy döntöttek, hogy a fanservice szempontból kevésbé lényeges szereplőt verik meg az öregedés átkával. XD
dresthar írta:
2019.04.16. 18:10
2. Mégis miért kellett az a BL-fanservice gyanús jelent a végére?
Itt most nem tudom, pontosan mely karakterekre gondolsz (Darling-kun x a "gonosz" srác a másik brigádból, aki végül beáldozta magát?), de gondolom ugyanazért, amiért előtte volt pl. yuri fanservice jelenet Ikuno és Ichigo között, annak is kb. ugyanennyi értelme volt, sőt, ugye eleinte meg Mitsuru volt annyira rápörögve Hiróra, hogy sokan meg abba láttak bele többet. :D Ki akartak itt a készítők maxolni szerintem mindenféle fanservice-típust, eleve egy olyan animéről beszélünk, ahol még a mecháknak is cicije, popója, meg cuki moe arcocskája volt. :D (Na, mondjuk ez utóbbi szempontból kétségkívül úttörő lett a sorozat, én legalábbis más animére nem emlékszem, amiben ilyen robotok mászkáltak volna. XD Jó, igen, a TTGL-ben is ment a poénkodás azon, hogy a mecháknak kvázi "arcuk" van, de az max ilyen "Transformers-pofa" volt, viszont a Darling-félék kb. annyira organikusra sikerültek, mint amikor egy cosplayercsaj öltözik mechának. XD) Vagy pl. ugyanezért volt pont egy loli a Klaxo-királynő és nem valami tök más, ugyanezért smárolta le Hirót, stb. XD
dresthar írta:
2019.04.16. 18:10
3. Miért utálják ennyire a fanok Ichigo-t?
Ezt már itt fentebb Rui is kérdezte, mi meg Dodgersel próbáltunk valami épkézláb magyarázatot találni rá, mert annyira mi sem értettük.
Kép

Válasz küldése