Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 348
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.03.22. 21:05

Én meg ma fejeztem be az Aranyéletet. Nálam is elég régen volt listán, kb. a 2. évad beharangozójától vagy hogy, aztán persze -sok minden mással együtt- elmerült, míg tavaly a lezárás körül nem jött elém egy cikk róla. Elég hamar beszippantott a hangulata, Thuróczy Szabolcs
zseniálisan hozza Miklósi Attilát. Ónodi Eszter Jankája irritál és utálatot kelt, Döbrösi Laurán sokat gondolkodtam, főleg az elején, hogy ennyire mű, vagy ennyire jól hozza a karaktert. Azért valljuk be Mira az elején egy buborékvilágban él, ami szépen lassan szertefoszlik és kénytelen ráeszmélni, hogy mi megy körülötte. De végére egyébként a karaktere is már majdnem egész jó lett. Márk meg a szerencsétlen kisfiú, aki nagymenő akar lenni. Olasz Renátó ezt egész jól átadja.
Ez a cucc gyakorlatilag egy dokumentumfilm/korkép arról, hogy mennek itthon a dolgok, jó sztorival (lehet bele kéne lesni az eredeti Helppo elämä-be is), jó karakterekkel, jó képi világgal, jó rendezéssel, jó zenével. Sokkal több ilyen színvonalú magyar sorozat kéne.
A 2. évadban a belvárosi lövöldözés mindent vitt akció vonalon, ehhez hasonlót szerintem magyar produkció nem nagyon csinált még. Bár a 3. évad végén a családi verekedés elég gyatra volt.
Az intróval maximálisan egyetértek, meg a végével is. Ráadásul több szálat is (kissé) elsietettnek érzek.

A Terápiát meg már ajánlgatták, abba is bele kellene nézni egyszer...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2019.03.28. 17:34

Úgy döntöttem, végre befejezem a Once Upon a Time-ot, így neki is láttam a tavaly félbehagyott utolsó, 7. évadnak. Meglepően tetszik, pedig ezért az évadért nem vagyok oda, de most mégis izgatottan várom a friss részeket. Oké, nem frissek, mert a sorozat tavaly befejeződött, de én még nem értem a végére. És most már kíváncsi vagyok, hogy végződik majd.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.04. 04:01

Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.04.04. 09:04

Titkos írta:
2019.04.04. 04:01
Egy kis érdekesség. :D
Azóta elvileg már Tatabányán vannak :D.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Surci » 2019.04.29. 23:27

Trónok harca S8E3 avagy a (majdnem) végső összecsapás!

Nem kezdem el most itt elemezni, talán holnap mert már túl hulla vagyok én is, akárcsak az Éjkirály random katonája, vagy inkább leszívta az agyam az a mérhetetlen sok autizmus határát súroló komment amit a mostani epizóddal kapcsolatban olvastam - de még így, éjfél után se tudom abbahagyni, annyira átjön rajtuk a DÜH!! :evil: :evil: :lol: Hogy ebben a részben MINDEN!!!!!! SZAR VOLT!!! FOSSS VOOLT!!! és ők csalódtak és nem így kellett volna lennie hanem ígymegúgymegyamúgy mer úgylettvolnacsak a jó de így meg FOS volt és ha csak kicsit lett volna más akkor is fos lett volna mer nagyon máshogy kellett volna és akkor neki tetszett volna (másnak meg pont ezért nem :lol: ). illetve a készítők felmenőinek nem túl nyomdaképes kontextusban történő emlegetése. De azt el nem tudom képzelni, mit vártak a népek, és pláne miért AZT várták, amit.

Tény hogy sok halivúdi megoldást alkalmaztak? Igen. De most komolyan, az előző 3 évad után ez meglepett bárkit is? Szubjektív, de mióta elengedtem a könyves fonalat, könnyebben veszem ezeket a dolgokat - bár valahol érthetetlen hogy nincs ott egy normális írócsapat - de egyedül az egyes karakterekben rejlő lehetőségek ki nem használása miatt vagyok morcos... A mostani rész meg semmivel se volt rosszabb imho mint az uccsó 3 évad bármely random halivúúúdias vonalra váltott epizódja, sőt baromira feelingesen adta azt a reménytelenséget, ahogy az áradat elöntötte egész Derest...

Na befejeztem, a lehetőségekhez és az íróbrigád nem túl nagy tehetségéhez mérten sztem okésra sikeredett ez az epizód - bár ebben benne van az is hogy inkább csak lezárnám már ezt a szériát, akárhogyis csak legyen már vége. Még az ért olvasom kicsit a DÜHÖS EMBEREKET, nincs is jobb mint álomba röhögni magamat. :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.04.30. 15:59

Surci írta:
2019.04.29. 23:27
Még az ért olvasom kicsit a DÜHÖS EMBEREKET, nincs is jobb mint álomba röhögni magamat. :D
Hol olvasol te ilyen hozzászólásokat? Referenciát kérünk! :D (Én nem is olvasgatok nagyon GoT-os véleményeket, egyedül a YT-n szoktam egy magyar srác adekvát videóit csekkolni.)

Mindenesetre igen, ez most egy olyan epizód, amiről írni KELL!!!4 Nem azért, mert végig baromi EPIC volt. Nem is azért, mert nem ért semmit az egész. Sokkal inkább azért, mert nagyon vegyes az összkép: Mikor epic volt, akkor kődurván volt epic, viszont mikor gagyi, akkor meg véresen volt az, sok-sok ínycsiklandó hálivúdi mellékízzel. Mocsok nagy spoilerek jönnek, szóval csak saját felelősségre olvassatok tovább!

Több jelenetet is nagyon eltaláltak, volt, amit másnap külön vissza is néztem, például: a Night King, mikor
SPOILER
Jon rámegy hátulról, de az feltámasztja az ÖSSZES hullát. Kib*szott hatásos volt, imádtam. Aztán Theon: az egész cuccban egyetlen pillanatig sem érdekelt ez a fickó, erre most valamiért azon kaptam magam, hogy szurkolok neki. Aztán Jorahnak én pont ilyesmi halált vizionáltam mindig is. Igen, tipikus hollywoodi megoldás, de egyszerűen ennek a karakternek ez volt a sorsa már a legelejétől kezdve, hogy hősi halált hal, miközben Danyt védelmezi, akiből láttunk újra némi emberit, jelezvén, hogy talán nem lesz a Hét királyságnak egy újabb Mad Kingje (vagy legalábbis jelöltje).
Illetve külön kiemelném még
SPOILER
Melisandre kábé összes jelenetét, ami hatásvadászt done right kategória.
Meg a kontraszt az előző epizóddal kiváló – ott végig beszéltünk, dolgokat építettünk fel, kiosztottunk pár death flaget, itt meg tényleg az irtásé, a véré és verejtéké volt a főszerep, effektív párbeszéd nem is nagyon hangzott el, szóval nem lesz valami nehéz ezt a részt majd feliratozni, meg szinkronizálni.

És akkor a fekete leves, nézzük pontokban:
1. Bran. Sosem kedveltem, de ebben az epizódban egyenest szurkoltam, hogy nyírják végre ki, már csak azért is, mert ő mi a búbánatot is csinált közben pontosan? Csak mert ez nem volt valami egyértelmű.
SPOILER
Odacsalta a Lich Kinget a kis mutatványával, vagy csak egyszerűen hollót reptetni támadt kedve? Ettől függetlenül is irritált ez a „Steven Seagal vagyok, és még csak vállat sem vonok a körülöttem lévő dolgokra” jelenetsor.
2. Miért nem volt semmi stratégia? Ha nincsenek deus ex machinák, ezeket kábé öt perc alatt felszámolta volna a Holtak serege. Oké, nyilván más felkészülést és taktikát kíván egy halom hulla elleni harc, de azt ne meséljék már be nekem, hogy az árok begyújtására pár tüzes nyíllal megelégedtek!! Másik kedvencem a vaksötétbe révedés, ami az élvezhetőségre is rányomta helyenként a bélyeget, szal én értem, hogy érzékeltetni akarták valahogy azt az őskáoszt, ami kialakult a csatamezőn, ahol azt sem tudod a nagy adrenalin-löketben, hogy épp kit szúrsz le, csak húzzon a közeledből, de ettől még marha gáz volt, hogy nem lehetett látni semmit nem is egyszer.
3. Apropó, nem látni semmit! Mégis ki a felelős ebben az epben a sárkányos jelenetekért? Egy: Nehogy már így kitudják őket játszani a holtak. Kettő: Egy halom időt elqrtak azzal, ahogy a két sárkány össze-vissza repkedését néztük a ködben. Kit érdekel ez? Elsőre is leesett szerintem mindenkiben, akkor meg minek ennyit mutogatni? Csak azért, hogy Danynek és Jonnak meglegyen a kötelezően előírt airtime?
4. Az hogy van, hogy a Lich King
SPOILER
sárkánya egy fújásból lezúzza a kinti, vastagabb falakat, de a bentiek simán megvédik Jont? Plot shield at its finest!
5. A plot shieldet jó is, hogy említem, szal egyszerűen fizikai képtelenség, hogy
SPOILER
Jaime-ék megúszták azt a masszát, amibe keveredtek. Már csak a fizikai kimerüléstől is meg kellett volna adják magukat a rájuk – szó szerint – nehezedő holtak apropóján, de nem, ők valami emberfeletti csodára voltak képesek azzal, ahogy helyt álltak.
6. Szignifikánsan több hulla kellett volna! Egy-két félfontos szereplő ugyan elhullott, de ez kevés! Ide sokkal több fontosabb karakter áldozata kellett volna, hogy azért komolyabban lehessen venni, szal ha már ilyen látványosan arra ment ki a játék, hogy a tudtunkra adja, hogy itt valóban az életükért küzdenek a szereplők és magával a halállal harcolnak, akkor ez lett volna imo a legkevesebb. Még azt se bántam volna, ha olyanok halnak meg, akiket amúgy bírok vagy fontosak a végsőkig (Tyrion, Davos, Sandor, Arya, etc.).
7. Végül a legfontosabb: A Lich King végső soron egy red herring. Alle zusammen csak arra volt jó, hogy összeszedje egy helyre az összes fontosabb szereplőt, és mindegyiküket közös nevezőre hozza. Én egyáltalán azt nem értem, hogy miért nem a holtak elleni felállás lett a cucc legvége? Szép, poetikus keret lett volna, elvégre velük kezdődött az egész sorozat. Meg amúgy is: Nekem
SPOILER
a Lich King halála kissé csalódás. Nem is azzal van a gond, hogy végül Arya nyírta ki, hanem hogy nem volt az egésznek semmi impactje. Beleszúrja a valyriai acélkést, és rögtön esik is össze szilánkokra. Semmi időlassítás vagy valami, hogy érzékeljük, VÉGE a vérontásnak, hanem rögtön törik, aztán megy utána a többi.
Mehh.

Szóval összességében véve nekem inkább volt csalódás a heti epizód, mintsem felhőtlen öröm, legalábbis nem erre számítottam, és pláne nem ilyen írói megoldásokra. Mondom, voltak nagyon hatásos, epic pillanatai is, de sajnos ilyenkor az emberben a negatívabb dolgok jobban megmaradnak. :/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.30. 20:00

Junchi írta:
2019.04.30. 15:59
Surci írta:
2019.04.29. 23:27
Még az ért olvasom kicsit a DÜHÖS EMBEREKET, nincs is jobb mint álomba röhögni magamat. :D
Hol olvasol te ilyen hozzászólásokat? Referenciát kérünk! :D (Én nem is olvasgatok nagyon GoT-os véleményeket, egyedül a YT-n szoktam egy magyar srác adekvát videóit csekkolni.)
Addig Surci helyett válaszolok: pl. ajánlom az ezen videó alatti kommentáradatot, némelyiken úgy is könnyesre röhögtem magam, hogy én ugye nem is nézem a GoT-ot... XDDD (Bár így a zárójeles mondatod után 90%-ra merem tippelni, hogy pontosan ennek a srácnak a videóira céloztál te is, ergo valszeg jó eséllyel már láttad ezt. XD)
SPOILER
Idézet 1: "Ó, Béla! Hát ezt kell csinálni?! Azt ígérted hogy Királyvárban tartjuk majd a téli olimpiát...hogy, síparadicsomot nyitunk Égikert helyén és 10 000 hóembert építünk Dorneban... Erre kiderül, hogy te is csak egy szájkaratés vagy... egy facebook huszár! :'( Béla... MIÉRT? Pedig a sárkánnyal már egész Arthas feelingje volt a dolognak, erre még Frozen se lett belőle :P R.I.P. Béla"

Titkos: Én ezt nem nézem, de a Night King valóban egy kurva nagy Lich King nyúlás a Warcraftból (a feltámasztott jégzombi-sárkány pedig természetesen Sindragosa volt :D XD *kacsint a többi Blizz-fan felé, ők értik*), főleg úgy, hogy egy másik kommentből épp tegnap tudtam meg, hogy ez a karakter elvileg a könyvekben nem is szerepel. Valszeg van pár WoW-fan az HBO-s írok között is, hát van ilyen... :D XD

Idézet 2: "Előtte:"Durvább lesz mint a vörös nász" "Az End Game ehhez képest semmi" xd"

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ez egyszerűen csak nyert. XD

Idézet 3:

"Night king: 'reaches for his sword to kill Bran'
Arya: OMAE WA MOU SHINDEIRU
Night king: NANI?!"

Nos, a Hokuto no Ken-t továbbra is egy szutyok animének tartom, de ami klasszikus idézet, az klasszikus idézet... :D

Idézet 4: "A sorozat nem itt halt meg. Már a 6. évadban haldoklott, a 7.-ben nyírták ki teljesen."

Na Surci, látod, van, aki egyetért veled... XDDDD

Na és akkor az utolsó idézet (igazából végig ezt kerestem, csak közben "kissé" elkalandoztam XD):

"R.I.P. Béla.
- Élt 8694 évet
- A puszta gondolatával halottakat támasztott fel.
- Az időjárást manipulálta az elméjével.
- 100 ezer főt irányított egy szó nélkül.
- A valaha volt legerősebb zöldlátó.
- A legfélelmetesebb szörnyek is feltétel nélkül engedelmeskedtek neki.
- A legtitokzatosabb mesterelme a fantasy műfajban.
-...
(Sajnos nem tudtuk meg mit akart, mert hasba szúrta egy ninja.)"

:lol:
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.04.30. 20:54

Surci írta:
2019.04.29. 23:27
Trónok harca S8E3 avagy a (majdnem) végső összecsapás!

Hogy ebben a részben MINDEN!!!!!! SZAR VOLT!!! FOSSS VOOLT!!!
Hát... talán mert tényleg az volt :P?

Most beidézhetném ide Junchi teljes posztját, hogy nyomjak rá egy +1-et, hisz ugyanezek a gondolatok játszódtak le a fejemben, szóval voltak erősségei a résznek, mert azért elég jól megcsinálták a harcokat, viszont a sztorival már sokkal több probléma van. Jó, ezt már kb. azóta el lehet mondani, mióta beérték a könyvet és sokszor fanfiction érzetet keltenek a történések, de az előző két rész valahogy mégis egészen rendben volt. Aztán jött ez a csata, amit már jóval az évad indulása előtt promóztak ezerrel és hát... nem csodálom, ha sokan csalódtak a végére... bár én legalább ugyanolyan sok "OMG, BEST EPISODE EVÖÖÖÖÖÖR" posztot olvastam, meg olyanokat is, akik szerint mit számít a logikátlanság, ha egyszerűen ilyen jól van megcsinálva (ezek azok, akiket én nem értek... szóval bármit le lehet tenni eléjük, csak legyen meg a látvány :dirr: ).

Mindenesetre a Blackwateres vagy a fattyak csatája sokkal jobban sikerült. De legalább elérték, hogy most már egyáltalán ne várjak semmit a végétől, még ezt a 3 részt letudjuk, aztán majd reménykedem tovább, hátha Martin egyszer mégis befejezi a könyvet és másfelé visz néhány szálat XD. De az is lehet, hogy már ő se tudja, hogyan fejezze be.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1533
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2019.04.30. 22:17

Na, jövök én is, ha már felpörgött a téma! :D

Sose voltam óriási fanja a cuccnak, szóval az ilyen "Best sorozat evör!" kommenteken csak felhúztam a szemöldököm, úgyhogy akkorát nem csalódtam, de hasra sem estem a résztől. Az mondjuk elárul valamit, hogy kétszer állítottam le a részt, mert kíváncsi voltam, hol tartok időben.
A legnagyobb bajom az volt, hogy az egész sötétben játszódott és amikor éppen nem égő kardokkal vagy csapdákkal világították be a teret, azt se tudtam ki kit kaszabol.

A másik meg, hogy kb. a Night King és a White Walker szál miatt tartottam ki, az egész GoT északi mitológiája tartotta bennem a lelket, erre ilyen sótlanul ér véget. Úgy érzem, párnába rejtett téglával arcon csaptak... :hammer:
(A pucérnénis fanservice, az intrika, a vérfertőzés soha nem hozott lázba.)

Abban egyetértek, hogy a reménytelenséget baromi jól hozta, azért enyhén megnyomott a hangulat. A sok plot armorért kár, ez a sorozat pont arról volt híres, hogy nem félt főszereplőket kiírni.
Volt egy jelenet, amit lehet félreértettem.
SPOILER
Miközben Jorah védte Dany-t, egyszer mintha Dany maga elé húzta volna pajzsnak. Aztán lehet a "kiváló" látási viszonyok tréfáltak meg.
Már csak három rész, valószínű megint 2 epizód építkezés, 1 végső csata lesz a felállás. A múltkori dumálós rész nekem jobban bejött.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.06. 21:23

GoT S8E4

Hiányoltam már Bronnt, de mégis hogy a francba tudott bejutni csak így Deresbe, egy cseppet sem feltűnésmentes számszeríjjal?

Ezt, meg pár apróságot leszámítva a legutóbbi csúnya sebeket azért összeforrasztotta most valamelyest ez a rész. Először ott volt a váratlan meglepetés a sárkánnyal, aztán Jon igazságával, az utolsó pár perc pedig hamisítatlan GoT, de a jobbik arca. Die, Cersei! Die, biatch! Ezek után mondjuk nem is lesz megállás, szal innen már senki nem tud Danyre hatni, Jorah már nincs, aki valamelyest ellensúlyozni tudná, szóval lángolni fog a főváros, mint egy kiadósabb tábortűz.

Btw volt egy jelenet az ünnepségen még az elejéről, amin megakadt a szemem és a fülem. Mikor Tormund
SPOILER
Jont fényezi, mond egy olyat, hogy miféle ember ülne fel egy sárkányra? Vagy egy őrült vagy egy király! Na mármost ennél a jelentnél PONT benne van mind Jon, mind Dany a képben, azt meg már mondanom sem kell, hogy kik is lovagoltak eddig sárkányokat, szóval nagyon úgy néz ki, hogy Dany örökli drága faterja szellemiségét és nem lesz a dolgoknak szép vége Cersei-ék felperzselése után sem. Hear my words, Jon vs Dany a cucc vége!

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.05.07. 12:47

Junchi írta:
2019.05.06. 21:23
GoT S8E4
Végre voltak érdekes párbeszédek + beindult némi szarkavarás, szóval ezt most én is élveztem, egészen
SPOILER
Rhaegal haláláig. Ez már megint annyira barom mód volt megírva, hogy az nem igaz, pedig maga a jelenet ismét igényesen volt megcsinálva. És itt most hiába védi bárki is a sorozatot, hisz maga az egyik író mondja azt, hogy Dany szimplán elfeledkezett a Vasflottáról és Euronról... looooooooool bakker, persze, úgy kell háborúba indulni a trónért, hogy hébe-hóba elfeledkezel azokról, akik nem a szövetségeseid és veszélyt jelentenek rád... pláne, ha az a veszély a legerősebb fegyveredre vonatkozik.
Egyébként a Jon vs. Dany végjáték annyira nem meglepő, sokan felvetették, hogy a Tűz és Jég dala cím (hisz eredetileg ez a címe, a Trónok harca csak az első kötet), simán utalhat rájuk.
Amúgy fura, nekem Arya az egyik legnagyobb kedvencem volt, de már az előző évadban és most is van benne valami, ami zavar. Egyelőre úgy érzem, túl simán sikerült lelépnie Braavosból. Sokan írták az előző rész kapcsán, hogy mivel "senki"-vé vált, ezért tudta kinyírni az Éjkirályt, de szerintem pont azért nem sikerült senkivé válnia, mert még mindig a saját bosszúja viszi előre. Szóval lehet, hogy most menőzik, de nem lepne meg, ha végül ő sem élné túl a sorozatot, hisz nem igazán arra használja a Sokarcú Isten erejét, amire szerintem a braavosiak gondoltak.
Mindegy, ha más nem is, de legalább a GoT-os mémek szórakoztatóak :D.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.07. 13:51

Leara írta:
2019.05.07. 12:47
És itt most hiába védi bárki is a sorozatot, hisz maga az egyik író mondja azt, hogy Dany szimplán elfeledkezett a Vasflottáról és Euronról...
Ööö... Mi van? :D Basszus, ilyet nem is láttam még, hogy a készítők egyenesen az arcunkba mondják, hogy hack írók. Megmondom őszintén, ebbe az Aranykompániás surprise attackba bele sem gondoltam, élesben nem éreztem olyan kiugrónak vagy kínosnak, de így, ezzel a "Dany elfelejtette a flottát" szöveggel valahogy rendkívül röhejessé váltak a készítők, meg a jelenet is. :knife:

Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine » 2019.05.13. 12:14

GoT 8x5:
SPOILER
Összességében korrekt rész volt (bár lehet, hogy csak az előző 2 volt annyira tré, hogy ez felértékelődött). Dany-t nem tudom, hogy mi lökte át az őrületbe... Eddig csak a határán mozgott, de a harangszó után elszabadult... Sajnos Aerys 2.0 lett belőle, csak neki sikerült, ami az apjának nem. BURN THEM ALL!

A Golden Company meg meh... kis túlzással a trailerben többet szerepeltek, mint az epizódban :D

A skorpiók is le lettek butítva a mai részre az előzőhöz képest... Ezek után ne mondja nekem senki, hogy Rhaegal megölése olyan lazy írói húzással, hogy "Dany kinda forget about the Iron Fleet", nem csak egy olcsó húzás volt, aminek egy célja volt: egyenlőbbé tegyék az erőviszonyokat. Amit még így sem sikerült amúgy.

Szegény Jaime karakterfejlődését is kidobták a kukába. :(

Ami tetszett:
- a hangulat
- Cleganebowl
- látvány
- zene

Amilyen jól indult az évad az első 2 résszel, kb. akkora katasztrófa lesz a vége... Ne szépítsük: pont annyi rész hiányzik a sorozatból, amennyivel az utolsó 2 évad meg lett kurtítva. Nem azzal van bajom, hogy mik történnek, hanem hogy HOGYAN. Nincs már idő semmire, rohanni kell, minden összecsapott... Nem lesz jó vége. Dany megőrülése is túl gyorsan ment végbe.

Most már csak az a kérdés, hogy Arya vagy Jon végez-e vele, meg hogy utána hogyan tovább. Na meg, hogy kiket fog még elégetni

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.13. 14:15

Az új részt még nem láttam (majd este, mert mindennek szertartása van), a spoilert viszont megnyitottam (most már úgy is mindegy).

Amit a magam részéről hozzátennék, hogy nekem pont a miértekkel van főleg bajom, ami miértek tartalmaznak olyan csekélységeket, mint a rendkívüli kiszámíthatóság, több karakter személyiségének és karakterizációjának leamortizálása, a sok hülye hálivúdi megoldás, és a logika sokszor teljes hiánya. És itt most nem is arról van szó, hogy olyan nagy fanja lennék a könyveknek (tekintve, hogy majdnem teljesen kimaradtak az életemből), főleg, hogy pont én voltam az, akinek tetszett pölö a hatodik évad, mert minden fanfiction-jellege ellenére ott legalább még érződött a GoT-örökség, viszont a hetedikben, és pláne a nyolcadikban ebből már semmi nem maradt.

A másik, hogy nekem azért sincs külön a tempóval gondom (vagy legalábbis nem ez fut nr.1 prioritással, mint a nehezteléseimre okot adó komponens), mert az már az első évadokban sem volt mindig olyan, amilyennek lennie kellett volna. Ilyenkor örülök, hogy nem vagyok a sorozat rajongója, mert a rózsaszín napszemüveg nélkül tudok róla nyilatkozni, következésképp azt vallom, a korai évadokat sem kell félteni, ha nem megfelelő tempóról van szó, és valahol ennek nyomát viselik a későbbi évadok (persze magára a writingra ettől még nincs mentség). Emlékezzetek csak vissza, mennyi sub-plot futott egyszerre, és csak nagyon kevésnek sikerült egészséges idő alatt A-ból B-be eljutni. Mennyi baromsággal húzták anno az időt, gondolok itt az ügyeletes homoszexuális karakterekre és a nonszensz dialógusaikra, a random szex-jelenetekre, a még randomabb bordélyházas pillanatokra... És ezek csak a fanservice-re kihegyezett "Look at me, I'm an HBO series" montázsok, és még nem is említettem például Dany déli kalandjait, amik többször fulladtak önismétlésbe, vagy a többször lefuttatott köröket az Éjjeli őrséggel (Brant meg már nem is említem). Szóval én 100+1 dologért tudnám hibáztatni a mostani D&D íróduót, de a gyorsított pacing nem feltétlenül az ő saruk, inkább csak hozott anyagból dolgoznak, és szeretnének mindent lezárni.

Ettől függetlenül nagy kár ezért a sorozatért. Terveztem, hogy ha majd kiadják DVD-n a teljes gyűjtői pakkot, megveszem, de így inkább lemondok róla. Túl keserű szájízzel néznék a polcra, ahol lenne.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.05.17. 10:00

Csernobil

Gondoltam, mivel úgyis csak 5 részes lesz, majd azután írok róla, hogy már vége, de... nem bírok magammal és 2 rész után azt kell mondanom, hogy BÁMULATOS! A cím alapján nem meglepő, hogy a csernobili atomerőmű-balesetről szól. Iszonyat erős a hangulat, sokszor kifejezetten félelmetes (jobban kiráz tőle a hideg, mint a horrorok 99,9%-tól)... pont azért, mert igaz. Ráadásul tényleg hű maradt az eseményekhez, lassan bontják ki, hogy mi vezethetett el a balesethez, bemutatják, milyen a politikai környezet, stb... tehát egyelőre nem érződik benne semmiféle amerikai kiszínezés. A színészek telitalálatok és engem az angol beszéd sem zavar (sokan panaszkodtak az első rész után, hogy nekik fura ebben a környezetben, hogy nem orosz, hanem angol nyelvet hallanak... azért ezen szerintem nem nehéz túllépni, bár minden sorozatnak ez lenne a legnagyobb baja XD). Ha a maradék 3 rész is hozza ezt a színvonalat, akkor számomra megvan az év egyik kedvence.
Btw, az a jelenet különösen ütött a 2. részben, amikor arról beszélgettek, hogy
SPOILER
ha nem megy le az a 3 ember, ezzel az életüket kockáztatva, akkor milyen következmények lehetnek... és ami többek közt Magyarországot is simán eléri. Hiába tudom, hogy ez szerencsére nem következett be, azért rendesen görcsbe rándult a gyomrom.
Egyébként ez az a fajta sorozat, amit nem bánom, hogy végül hetiben kezdtem el követni, mert tényleg nyomaszót, szóval egyben lenyomni az 5 részt... hát, nem hiszem, hogy ment volna.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.18. 07:49

A GoT nyolcadik évadának margójára, mielőtt jönnénk az utolsó résszel kiröhögni a vesénket. (A vége PRICELESS!)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.18. 09:10

Junchi írta:
2019.05.18. 07:49
A GoT nyolcadik évadának margójára, mielőtt jönnénk az utolsó résszel kiröhögni a vesénket. (A vége PRICELESS!)
Ez a kedves showrunner lassan olyan lesz, mint a híres "Aliens" fazon, csak ő Danyről talál ki minden részre egy-egy újabb mesét. :D Ugye múltkor volt ez az "elfeledkezett a flottáról", viszont azóta itt a hetedik rész magyarázata is
SPOILER
nevezetesen, hogy azért gyújtotta fel a teljes várost benne minden ártatlan emberrel, mert "hát ő egy Targaryen" és Mr. Showrunner szerint minden Targaryen egy pszichopata, csak idő kérdése, mikor bújik elő belőlük az őrület. :D Ezt kedvenc vloggerünk amúgy szépen kielemezte.
De ha már Trónok Harca, meg videók, én ezt a kis dalocskát hoztam öt évvel korábbról, ha már a sorozat vége ilyen lett, emlékezzünk együtt arra, amikor még király volt. :lol: (Bár amikor a videó végén mindegyik szereplő bemutat, Robb Stark meg némán ordítja, hogy "FUUUUUCK!", az felfogható úgy is, mint egy, a készítők és fanok közötti párbeszéd. :dirr:)

Amúgy szerintem a készítők rájöttek, hogy képtelenek egyedül tartani Martin színvonalát, ezért már ők is tesznek rá és csak gyorsan össze akarják csapni, azért lett ilyen gáz ez a szezon. Egyik barátom mesélte is, hogy állítólag a HBO adott volna még simán epizódokat/műsoridőt, de a készítők mondták, hogy "á, nem kell, elég lesz a hat rész!" Miért? Azért, mert ők is rájöttek, hogy képtelenek értelmesen lezárni, mindegy, hogy hat vagy huszonhat részt kapnak rá. Ez ugyanaz a helyzet, ami animéknél sokszor megtörténik, hogy mihelyt beérik a forrásmangát és maguktól kell folytatniuk a sztorit, baromságok tömkelege keletkezik egyből, csak ez most egy "világméretű anime". Mindenesetre ahogy a sorozat első felére még büszkén mondták, hogy "egy mérföldkő a TV sorozatok történetében!", az igazából a végére is igaz, épp csak másképp: én nem emlékszem egyetlen más TV sorozatra, filmszériára, animére, vagy akármire, aminél a lezárás képes volt visszamenőleg is megutáltatni mindenkivel az egészet. :D Szal pl. attól hogy sokaknak mondjuk a Star Warsból nem tetszett a prequel, vagy rühellik a mostani Disney-féle trilógiát, még az "őstrilógiát" nem utálták meg, vagy pl. attól, hogy a Gurren Lagann utolsó 5 perce olyan, amilyen, még a teljes sorozatot nem dobják a kukába a fanok. Ellenben a Trónok Harca esetében már nem egy ilyen kommentet láttam, mint amit Junchi is írt, hogy gyakorlatilag már a komplett BD Box Set megvásárlását tervezte, de a nyolcadik szezont látva inkább letett róla, sőt, ez még lightos, állítólag volt, aki a teljes HBO előfizetését lemondta ezután, úgy felbaszták. ^^" :dirr: Vagy az megvan, hogy még a színészek is csalódtak/röhögcséltek ezen a szezonon? XDDD (Amúgy ha már Star Wars párhuzam: meglátjuk, ez mennyire fog megvalósulni, de állítólag a kilencedik rész után a Disney a következő SW trilógiát erre a "zseniális" D&D írópárosra kívánja bízni, szóval ott is nagy királyságok várhatóak majd a jövőben, bár szerintem annak a franchisenak már mindegy ezen a ponton... :dirr: Amúgy meg szerintem profetikus, hogy a két író nevének összerakásából pont ez jön, hogy "D&D", mert ezek így is írnak: tiszta Dungeons and Dragons, vagy valami hasonló, egy kibaszott asztali RPG-t látok, ahol kockadobással döntik el, hogy melyik szereplővel épp mi történik, néha meg hülyéskedni támad kedve a játékmesternek és olyankor "trollkodik" kicsit a szereplőkkel... :dirr:)

Edit: Ja, majd' elfelejtettem, Surci, ha már olyan jót röhögcséltél itt a fanokon pár epizóddal ezelőtt, azért az érdekelne, hogy ÖTÖDIK RÉSZ SPOILER
SPOILER
hogyan viselted, hogy "legjobb női főgonosz, bárcsak az animékben lennének ilyenek!"-Cercei tégla általi halált halt? :dirr: Egyrészt ugye itt ígérték a nagy Arya általi bosszút, amiből semmi nem lett, másrészt ha már akkora endboss-chessmaster volt a hölgy, valami méltóbb/coolosabb halált képzeltem neki, már így az elmondásaid alapján, mert én ugye ezt nem nézem rendszeresen. XD
Kép

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 931
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.05.18. 09:53

Titkos írta:
2019.05.18. 09:10
Edit: Ja, majd' elfelejtettem, Surci, ha már olyan jót röhögcséltél itt a fanokon pár epizóddal ezelőtt, azért az érdekelne, hogy ÖTÖDIK RÉSZ SPOILER
SPOILER
hogyan viselted, hogy "legjobb női főgonosz, bárcsak az animékben lennének ilyenek!"-Cercei tégla általi halált halt? :dirr: Egyrészt ugye itt ígérték a nagy Arya általi bosszút, amiből semmi nem lett, másrészt ha már akkora endboss-chessmaster volt a hölgy, valami méltóbb/coolosabb halált képzeltem neki, már így az elmondásaid alapján, mert én ugye ezt nem nézem rendszeresen. XD
Ha már kissé gagyi halál, akkor Medb királynő mit szóljon? Őt egy darab sajt vágta fejbe és az ölte meg.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.18. 11:13

Titkos írta:
2019.05.18. 09:10
Ez a kedves showrunner lassan olyan lesz, mint a híres "Aliens" fazon, csak ő Danyről talál ki minden részre egy-egy újabb mesét. :D Ugye múltkor volt ez az "elfeledkezett a flottáról", viszont azóta itt a hetedik rész magyarázata is
SPOILER
nevezetesen, hogy azért gyújtotta fel a teljes várost benne minden ártatlan emberrel, mert "hát ő egy Targaryen" és Mr. Showrunner szerint minden Targaryen egy pszichopata, csak idő kérdése, mikor bújik elő belőlük az őrület. :D Ezt kedvenc vloggerünk amúgy szépen kielemezte.
Yepp, csekkoltam azóta a Wun Wun videót, és megint kitűnően rátapintott a lényegre.

Egyébként nem az a legnagyobb probléma ezzel a D&D írópárossal, hogy kóklerek, hanem az, ami ennek egyenesági következménye, hogy pont azt a tényezőt ejtik ki a sorozatból, ami talán a legjobban számít: a lélek. Enélkül szerintem semmilyen formátum nem állja meg a helyét, szóval mikor te magad is eltudod dönteni, hogy érzéssel és valódi alázattal csinálnak-e valamit a készítői vagy csak odahánynak valamit, hogy a kötelező munkaidő meglegyen és felvegyék a nap végén az érte járó fizetést. Külön érdekesség, hogy pont a XXI. század egyik legnépszerűbb sorozatával művelik ezt, amire egyszerűen nincs mentség, ahogy az sem lehet kifogás, hogy újonnan csapódtak be a GoT forgatókönyvírásába, hiszen a sorozat kezdete óta ők firkálják az említett könyvet össze, csak aztán, mikor már nem volt regény, amin haladhattak volna, egyből kibújt a szög a zsákból. Egy találóan adekvát hozzászólást olvastam egyébként erről, nevezetesen: "This is what happens when you are stupid, and the smart kid in class no longer lets you copy off of his homework." Vagy ők is olyanok, mint a Mad King, aki kezdetben igazságos, jó király volt, csak aztán beleőrült az egészbe 10 év leforgása alatt, itt meg ugyanez van most ezzel a két fazonnal, csak 10 helyett... 8 évvel.
Titkos írta:
2019.05.18. 09:10
Ellenben a Trónok Harca esetében már nem egy ilyen kommentet láttam, mint amit Junchi is írt, hogy gyakorlatilag már a komplett BD Box Set megvásárlását tervezte, de a nyolcadik szezont látva inkább letett róla
Igen, mert itt arról van szó, hogy a GoT sorozat maga egy teljes eposz, és ha elrontasz benne egy évadot (pláne a legutolsót!), akkor az bizony rátudja nyomni a bélyeget úgy alle zusammen, hiszen összefügg és konzisztens (bár ez utóbbi kifejezésben most már kételkedek) az egész. A Star Wars pont az az eset, mikor el lehet különíteni az eredeti trilógiát a többitől, mert az önmagában egy lezárt, kerek egész valami, vagy hogy egy saját szívügyemmel éljek, ugyanez van nálam a Steins;Gate-tel. Megtehetem, hogy azt az ótvaros 0-t nemlétezőnek veszem, mert az eredeti sorozatot semmilyen formában nem érinti a jelenléte. A GoT (már a sorozat) viszont nem különálló tortákból alkot egy nagyobb franchise-t, hanem ő maga a torta, aminek az egyes évadai a szeletek. Ott lesz az egész a szemed előtt, hat szelete teljesen zamatosan néz ki, de az utolsó kettővel, pláne a legutolsóval, ha nem stimmel valami, akkor inkább nem eszel a többiből sem, mert az ilyesmi negatívabb végeredmény jobban megmarad az emberben. Ugyanez lenne a helyzet a dobozos, minden évadot számlálós DVD-kiadásommal is, ha ott lenne a polcomon: Keserű szájízzel tekintenék rá a vége miatt.

Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine » 2019.05.18. 18:50

Amúgy van itt valaki, akit már annyira sem izgat az utolsó rész, hogy elolvasta a leak-eket? A leak-ek pontosak voltak a 4. és 5. epizódokkal kapcsolatban is, szóval sanszos, hogy ezek is be fognak jönni. Akit érdekel, spoiler mögé beteszem a linket:
Én elolvastam, és a következőt gondolom (a véleményem konkrét spoilert nem tartalmaz, de biztos ami biztos ezt is abba írom inkább):
SPOILER
Ha igazak a leak-ek, akkor sikerülni fog még jobban alulmúlniuk az eddigi teljesítményüket :hammer: Aki azt hitte, hogy már túl van az eddigi legrosszabb GoT epizódon, az nagyon téved :D fúú, nagyobb botrány lesz az utolsó rész után, mint ami eddig volt. Már így is lassan 1 millióan írták alá a petíciót, hogy forgassák újra az évadot, az utolsó rész után lehet megduplázódik :D

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.05.18. 19:27

Titkos írta:
2019.05.18. 09:10
Mindenesetre ahogy a sorozat első felére még büszkén mondták, hogy "egy mérföldkő a TV sorozatok történetében!", az igazából a végére is igaz, épp csak másképp: én nem emlékszem egyetlen más TV sorozatra, filmszériára, animére, vagy akármire, aminél a lezárás képes volt visszamenőleg is megutáltatni mindenkivel az egészet. :D
Hehe, azért ez most eszembe juttatta, hogy nálam ilyen volt anno a How I met Your Mother befejezése is, bár a közönséget az talán valamennyivel kevésbé osztotta meg :D.

Amúgy én nem irigylem a GoT sorozat íróit, amiért maguktól kellett befejezniük, hisz nem lepne meg, ha már Martin is belezavarodott volna a sok szálba XD. Inkább az a baj, hogy az érződik, hogy ők már tényleg le akarják tudni ezt az egészet és csá, azzal meg nem foglalkoznak, mennyire logikusan zavarják le a dolgokat. Amúgy az tényleg igaz, hogy az HBO simán finanszírozta volna, hogy az utolsó két évad is 10-10 részes legyen, de D&D-ék azt mondták, elég lesz ennyi. Remélem, ha legközelebb fantasy-re adják a fejüket, olyan könyvsorozatot választanak, ami már befejezett (ahogy a Netflix teszi most a Witcherrel).

Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine » 2019.05.18. 19:47

Leara írta:
2019.05.18. 19:27
Remélem, ha legközelebb fantasy-re adják a fejüket, olyan könyvsorozatot választanak, ami már befejezett (ahogy a Netflix teszi most a Witcherrel).
Hát a Star Wars lesz a következő projectjük ugye, ott saját kútfőből kell dolgozniuk, nem lesz mit adaptálni. (Hacsak nem a régi Old Republic-os műveket akarják megfilmesíteni)

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.05.18. 19:51

Sheev Palpatine írta:
2019.05.18. 19:47
Hát a Star Wars lesz a következő projectjük ugye, ott saját kútfőből kell dolgozniuk, nem lesz mit adaptálni. (Hacsak nem a régi Old Republic-os műveket akarják megfilmesíteni)
Nem feltétlenül az írópárosra gondoltam, inkább a TV csatornákra. Ez most jó lecke pl. az HBO-nak :D.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1815
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Surci » 2019.05.18. 21:07

Titkos írta:
2019.05.18. 09:10
Edit: Ja, majd' elfelejtettem, Surci, ha már olyan jót röhögcséltél itt a fanokon pár epizóddal ezelőtt, azért az érdekelne, hogy
SPOILER
hogyan viselted, hogy "legjobb női főgonosz, bárcsak az animékben lennének ilyenek!"-Cercei tégla általi halált halt? :dirr: Egyrészt ugye itt ígérték a nagy Arya általi bosszút, amiből semmi nem lett, másrészt ha már akkora endboss-chessmaster volt a hölgy, valami méltóbb/coolosabb halált képzeltem neki
Én csalód enber, pont emiatt, de most mondjam hogy várható volt? Nem fogom századjára is megismételni a nyilvánvalót (ti. a sorozat csökkenő színvonaláról), de egy dolog komolyan meglepett, és ennek adtam hangot a múltkori kommentemben is: hogy ennyien meglepődtek azon, hogy ekkora gagyinger lett ez az uccsó évad. Miért, az előző kétésfél nem ilyen volt? Mit gondolt a nép, hogy az utolsó etapra majd valami OMFG nagy bravúrral áll elő ugyanaz a halivúdi toposzgyáros banda akik a writing terén eddig csak a fantáziátlanságukat és hozzánemértésüket voltak képesek megcsillogtatni? Értem én hogy ez elég a Marvel mozikhoz, mert ott (nem tudom miért) meg lehet etetni ezzel a népet, biztos úgygondolták hogy ide is elég lesz - de nem mert itt volt egy első fele az eposznak, ami nagyon nem ezt mutatta színvonalban.

Btw én ettől függetlenül se "utáltam meg visszamenőleg" az egészet, sőt szívesen újra is nézem majd valamikor, csak jobban fog tecceni az eleje mint a vége, na.

A Star Wars-t meg nem kell félteni tőlük, azon nem nagyon van már mit összegagyizni. :D Sőt, pont azt érzem hogy a Disney megtalálta a franchise jelen színvonalához illő legalkalmasabb embereket :P
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5864
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.19. 04:18

Sheev Palpatine írta:
2019.05.18. 18:50
Amúgy van itt valaki, akit már annyira sem izgat az utolsó rész, hogy elolvasta a leak-eket?
Én, de mondjuk mivel én nem követem rendszeresen kvázi "nem volt mit veszítenem". Mindenesetre ja, "ígéretes" befejezésnek hangzik, de én ennek kiértékelésével inkább most már várnék, tekintve, hogy ma/holnap (időzónától függően) úgyis kiderül, hogy mennyire lettek igazak a "jóslatok", aztán majd ragelhetünk a lezáráson itt együtt egy jó kiadósat. :D
Kép

Válasz küldése