Animéből film

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.

Hogy fogadnád kedvenceid, élő szereplők képében?

Végre, hogy észreveszik az animékben rejlő lehetőségeket! Nagyon várom már őket!
12
16%
Mindenképp érdekesen hangzik; majd meglátjuk...
36
48%
Inkább kihagyom
2
3%
Rossz ötlet, nem tartom valószínűnek, hogy képesek lennének a hangulatot visszaadni.
23
31%
Már maga az ötlet is vérlázító!!!
2
3%
 
Szavazatok száma: 75

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 884
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.12.11. 01:20

iskariotes írta:
2017.12.10. 20:16
A kreatív csapatnak volt egy olyan válasza erre, hogy:
A, A kilences szekció egy többnemzetiségű csapat, így mindenki máshonnan jött, de Aramaki japán így ő ezért beszél japánul.
B, Az adott világban már annyira profi az azonnali fordítás, hogy szinte észre sem lehet venni azt, hogy ki milyen nyelven beszél.
C, Akartak egy ismert japán színészt aki Kitano lett, de mivel a japánok nem jól beszélik az angolt így nem akarták, hogy a színész erős akcentussal beszéljen így meghagyták az eredeti nyelvén.
D, Mert japánul mennyire jól hangzanak a dolgok, plusz így az anime fanok száját is belehet fogni, hogy de hát itt japánul is beszélnek.
Az első kettő teljesen jó, mert ezt tulajdonképpen maga a GitS lore is alátámasztja ezeket. Togusa volt még japán a csapatból emlékeim szerint, a többiek mind "idegenlégiósok", illetve az Őrnagy, akiről sose tudjuk meg a valódi kilétét, csak sejtéseket.
A harmadik pont olyan, eh, érthető végül is, noha át is szinkronizálhatták volna, mert semmi nem gátolta meg őket ebben. Viszont a világ alapját jelentő globalizáció szempontjából elég fontos.
A negyedik válasz egy rövid "hagyjuk", de minimum "olcsó kifogás". Az anime fanok száját azzal se tudnák befogni, ha mindenki helyére japánt tesznek, japán lesz végig a szöveg, és ezáltal a film nem lesz egyéb, mint egy Holywoodban forgatott amerikai stábbal bíró japán live action.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.12.11. 09:57

Surci írta:
2017.12.10. 11:42
Mivel azóta szerencsésen elfeledkeztem a létezéséről is, de csak a te kedvedért ma reggel megnéztem ezt a remekműnek is nevezhető CUCCot - ami szerencsére csak egy film, és nem sorozat (pffff az kellett volna még... :knife: ).[...]
Ó, nekem elég lett volna, ha pusztán azt a bevágott jelenetet kommentálod, szal azért ilyen kínzásnak nem akartalak alávetni, hogy "nyomd le az egész filmet!", ellenben mégis örülök, hogy megtetted, mert egyrészt láthatóan az év talán legjobb filmvígjátékához volt szerencséd ( :lol: ), másrészt most teljesen felcsigáztál, szóval ha tényleg végig ilyen, mint ez az általad most belinkelt jelenet, akkor szerintem valamikor még én is neki fogok ugrani, sokszor szándékosan nézek efféle "minőségi szar" típusú filmeket, mert szeretek rajtuk röhögni. :D Btw, a "sorozatozásért" meg akkor én kérek elnézést, nekem tényleg úgy jött le, hogy ez az lesz, egyrészt, mert a Netflixet általában a sorozatai fémjelzik (nem azt mondom, hogy nem csinálnak filmeket, csak azokról valahogy jóval kevesebbet hallani), másrészt meg a DN sztorija azért van annyira hosszú, hogy nem igazán láttam értelmet annak, hogy az egészet két órába sűrítsék. (Sőt, most nézem IMDB-n, hogy ez még annyi sincs, egy óra negyven perc, hát lol...) De mindegy, így kaptunk egy jó kis DN live action paródiát, ami csak pont annyira hosszú, amennyire még elviselhető. XDDD Btw, azt továbbra is tartom, hogy Willem Dafoe, mint Ryuk egy 10/10-es választás (casting és színészi játék szempontjából egyaránt), csak a rendező/író őt is sikeresen elcseszte, mert az eredeti unatkozó, kísérletező kedvű, de leginkább csak passzív szemlélődő szerepkörét átírta egyfajta fausti Sátán karakterre. (Hehe, azért arra büszke vagyok, hogy sikerült valami olyat ajánlanom, amit saját bevallásod szerint még kritizálni sem nagyon tudsz, mert annyira a legalja mindennek... XDDDD A 4,6-os IMDB pontszám is elég beszédes, bár erős a gyanúm, hogy szerinted még így is bőven felülpontozták. XDDD)
Kép

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2017.12.30. 17:09

Én nemrégiben, egész pontosan karácsonykor néztem meg a Tokyo Ghoul élőszereplős filmet. És nekem nagyon tetszett, bár sem az animét, sem a mangát nem ismerem. Viszont a film meggyőzött, egy pillanatig nem unatkoztam rajta. Akciódús volt, izgalmas, néhol drámai és még egy csipet humort is sikerült belecsempészni. A CGI is remek lett, látszik, hogy nem fillérekből gazdálkodtak a készítők.
A színészek is odatették magukat, Kubota Masataka pedig ismét bizonyított nálam. Félelmetesen remek színész, részben miatta néztem meg a filmet, amit már fél éve vártam amúgy.

Szóval, aki ódzkodik az adaptációktól, mert "úgyis elszúrják", nyugodtan nézze meg, hátha változik a véleménye. Amit még nagyon várok, hogy végre láthassam, az a Fullmetal Alchemist! Istenem! Yamada Ryosuke és Hongo Kanata! ::jeye::
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 336
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.04.03. 21:33

Most akkor úgy néz ki, hogy tényleg jön az Akira film, pénz már van rá.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.04.04. 18:44

Netflixes Cowboy Bebop casting. Hm... Faye jónak tűnik, a többiek nem igazán jönnek be, de kivárom a végét (John Chot láttam már másban, nem tartom elég karizmatikus színésznek egy olyan karakterhez, mint Spike). Egyébként meg: hol van Ed :D?

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 336
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.04.04. 19:06

Ed hiánya nekem is feltűnt, és Faye is tetszik. A többieket majd meglássuk. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1023
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2019.04.04. 19:41

A VHS-s kölcsönzésből élő cég azt találta mondani, hogy első körben csak a főkarakterekre akartak fókuszálni, ezért nem került be sem Ed sem pedig a - sorozat egyik alapszereplője - Ein sem.

Másrészt. Léteznek különböző teóriák, hogy miért nincs itt:
1. Nincs rá idő. A sorozatot első körben 10 részesre tervezik. A pilot részben úgyse történik semmi csak felvázolják a világot és az alapvető szálakat. Utána úgyis kap mindegyik szereplő minimum 1-1 részt akkor már simán az évad felénél vagyunk és utána még a főszállat is úgy kell lezárni, hogy akár folytatni is lehessen vagy akár ne. Könnyen lehet, hogy ha minden jól megy akkor a második szezonra hozzák be őket.

2. Még nincs eldöntve Ed karaktere. Ugye Ed karakterét az animében földönkivülinek szánták és csak később lett belőle ember. Simán lehet, hogy ezt a szálat veszik elő ismét. Vagy mivel IV. Edward Wong Hau Pepelu Tivruski elégé androgün karakter kell találni valakit aki bele illik a szerepbe. Plusz könnyen lehet, hogy a korát is megváltoztatják. Egyes helyeken Awkwafina-t tennék meg a szerepre.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1963
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2019.06.20. 22:31

Bleach Live Action by Netflix

Ahogyan azt említettem, a mit nézek most topikban, ennek következménye lett végre megnézni a Bleach Live Action-t. Pontosan olyan lett mint amilyenre számítottam. Nem is rossz, nem is jó, néha menő amúgy furcsa és a legnagyobb bajom, hogy nem folytatódik.
A nem folytatódik rész miatt a legfurcsább az egész koncepció.

Sosem tudom eldönteni, a japán filmeknél, hogy a színészek megtanulnak színészkedni a film végére vagy csak én szoktam meg ... de ezzel is ez történt. A jelmezekkel nem volt különösebb bajom, Renji parókája bosszantott csak fel.

Azt hiszem 7/10, de nagy fangirl vagyok. :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.10.08. 20:57

Na, legalább egy casting tökéletes lett a készülő Cowboy Bebop sorozatban :cool: .

Válasz küldése