Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Sheev Palpatine
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine »

Titkos írta: 2019.05.19. 04:18 Én, de mondjuk mivel én nem követem rendszeresen kvázi "nem volt mit veszítenem". Mindenesetre ja, "ígéretes" befejezésnek hangzik, de én ennek kiértékelésével inkább most már várnék, tekintve, hogy ma/holnap (időzónától függően) úgyis kiderül, hogy mennyire lettek igazak a "jóslatok", aztán majd ragelhetünk a lezáráson itt együtt egy jó kiadósat. :D
Szerintem 95% hogy bejön. A maradék 5-öt meghagyom annak, hogy állítólag ugye többféle befejezést is leforgattak, és lehet a tényleges nem szivárgott ki. Ma éjjel kiderül
Avatar
Sheev Palpatine
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine »

GoT finálé röviden:
SPOILER
Értelmetlen, mindenféle következetességtől és átgondoltságtól mentes. Pont ahogy a leak-ek megírták... Dany haláláig volt jó az epizód, onnantól teljes lejtmenet.
Ez az évad ékes példája volt annak, hogyan kell egy sikersorozatot gallyra vágni a végén.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Elkezdtem a Csernobilt. Egyelőre egy résznél tartok. Ahhoz képest, hogy szinte tőről hegyire ismerem a sztorit, azért tud okozni meglepetéseket. Főleg a dramaturgia terén. Viszont a véleményezését nem kapkodnám el. Ha végig ilyen kitartó és magas színvonalú lesz a sorozat, akkor nincs miről beszélni, simán meglesz vele a 9,5/10-es értékelés.

Illetve, ugyan lassan félidőben jár az év, de megnéztem Saberspark videóját az idei animációs termésből. Egy kifejezetten megragadott már a bővebb trailer és a bevágások alapján: Hazbin Hotel. Nem tudom miért, de ez nagyon rezonál velem. :lol:
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ricz írta: 2019.05.27. 12:31Illetve, ugyan lassan félidőben jár az év, de megnéztem Saberspark videóját az idei animációs termésből. Egy kifejezetten megragadott már a bővebb trailer és a bevágások alapján: Hazbin Hotel. Nem tudom miért, de ez nagyon rezonál velem. :lol:
Ezt én is várom, illetve tök más, de ha már mutogatta a Hazbin után azt a western cuccot is, beugrott róla, hogy tudod mi volt még szerintem fun? A CliffSide. :D Tök más sztori, meg setting, de én ezzel a pilottal tök jól elvoltam, az ilyen fanprojekteknél meg ugye sosem tudni, hogy tényleges sorozat mikor lesz belőle, már ha egyáltalán... ^^" Azért lesd meg szerintem. :) (Btw, cutest spider-waifu ever... :lol: )
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Csernobil

Minden túlzás nélkül az elmúlt *insert "nagy szám" here* hónap/hónapok/év/évek (a megfelelő tetszés szerint aláhúzandó) egyik legjobb és legemlékezetesebb TV-s/filmes teljesítménye, egyúttal a megfelelő ajánlólevél, hogy egy sorozatnak nem kell feltétlen 520 évad ahhoz, hogy eljusson valahonnan valahová. Még akkor sem, ha történetesen megtörtént események képezték az egész széria alapjait.

Brutális, hogy mennyire sokrétű, mennyi mindent belepakoltak ebbe az uszkve öt órába, de ami igazán rendkívülivé avanzsálja, hogy közben egyetlen percre sem éreztem, hogy ez a hatalmas ambíció és törtetés bárminek is a rovására menne. Nem hatásvadász - éppen csak annyira, amennyire a történések megkívánják. Nem szájbarágós - éppen csak annyit ad, ami nem vesz el mástól, és nem válik izzadságszagúvá. Minden karakter él, mindenkinek személyisége van, mindenki betölt valamilyen funkciót. A rendezés és a forgatókönyv szinte hibátlan - egyszerre örültem a szakmázásnak, és a politikai vonalnak. Megmarja a kommunista államműködést, félgömbbé összeereszkedett görbetükröt tár a társadalom elé, megtépi a hazugságok hálóit, élesen kiemeli az emberi tényezőt, mint a tragédia tényleges okozóját, bírálóan zeng a szakmaiatlanságról, a felfelé nyalást az ostobasággal hozza egy lapon, a sugárzás hatásait pedig nem rejti véka alá. Szóval tud mindent és üt mindennel.

Enyhén ellene szól viszont a szerintem felesleges állatvadász szál - csak úgy behozták, meg azt a csávót, róla meg azt hittem, valami "grandiózusabbra" kell majd, de nem. Érdemben nem is kezdtek vele semmit, az utolsó epizódban meg már nem is volt semmi szerepe ennek a sub-plotnak. Fölösleges időhúzás.

És akkor szakmai szempontok: Taps-taps, nagyon odafigyeltek a részletekre, bár volt egy-két apró furcsaság, például mikor Legasov a reaktorok működési elvét magyarázza a gépen Borisnak, ahol a 235-U instabilitását (meg a nehéz magokét úgy általában) a neutronokhoz kapcsolja, holott azok pont a töltéssel bíró proton-mennyiség miatt vannak ebben az állapotban, a belőtt lassú neutron meg arra kell, hogy előidézze a fissziót. A Xenon-mérgezettséget meg örülök, hogy behozta végül az utolsó rész, mivel igencsak jelentős szerepe volt a tragédiában, bár én a hasadás után keletkező másik izotópot (stroncium) is megemlítettem volna, mivel azok meg az üzemanyagba ágyazódva kerültek nagy mennyiségben ki a környezetbe. Ettől függetlenül a tudományos háttér nagyon szépen muzsikált, főleg azért, mert nem konyhanyelven adták elő, amit elkívántak mondani, de nem is vitték el szakbarbár-irányba.

Ezek után nem is engedném meg önmagamnak, hogy ne 10/10-zel jutalmazzam meg ezt a kiváló sorozatot. Őszintén remélem, hogy kiadják nálunk is DVD-n, ellenkező esetben már most szegénységi bizonyítványt állíthat ki a magyar DVD-piac. Ennek ott a helye a polcon!
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Junchi írta: 2019.06.17. 18:36 Enyhén ellene szól viszont a szerintem felesleges állatvadász szál - csak úgy behozták, meg azt a csávót, róla meg azt hittem, valami "grandiózusabbra" kell majd, de nem.
Szerintem azzal nem volt semmi gond, nekem inkább hiányérzetem lett volna, ha ezt nem mutatják, miután a 2. részben láthattuk, hogy a háziállatokat nem viszik magukkal az emberek. Egyébként a sorozat sokat merített ebből a könyvből, aminek még a felénél se tartok, de sokkal inkább emberi oldaláról közelíti meg a katasztrófát. Szóval nem sok szakmás dolog van benne (eddig legalábbis), inkább csak átlagos emberek történetei a történtekről és azért elég sokan emlegették, hogy az állataikat nem vihették, és a gyerekek mennyit sírtak miattuk, tehát engem nem lepne meg, ha ennek emlékére került volna bele az a rész.
(És te jó ég, mennyi olyan elkeserítő történet van ebben a könyvben, ami nem került megfilmesítésre... bár olvasni is bőven elég)

(Amúgy remélem, mindenki nézni fogja majd az orosz verziót is, amiből megtudhatjuk, hogy amúgy semmi sem úgy volt :D!)
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Leara írta: 2019.06.17. 19:15 (Amúgy remélem, mindenki nézni fogja majd az orosz verziót is, amiből megtudhatjuk, hogy amúgy semmi sem úgy volt :D!)
Most pénteken volt egy előadás a Japán Alapítványnál ahol Fukushimáról beszéltek. Az egy dolog, hogy egy szakember vagy legalábbis fizikus sem volt ott, de summa kiderült, hogy mindenki nyugodjon meg minden oké. Sőt a sugárzás nem nagyobb mint bárhol máshol a világban, a víz friss és finom az ételek meg ízletesek és zamatosak.

Nem azt mondták, hogy nem történt semmi, inkább azt, hogy sok a fake news/hoax az eseményről és a sugárzásról, mert olyan nincs. Persze léteznek még elzárt területek, de csak azért mert a japánok szigorúbb előírásokat állapítottak meg mint az EU vagy az USA. Maradjunk annyiban, hogy a közönséget nem sikerült maradéktalanul meggyőzni.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Leara írta: 2019.06.17. 19:15 (Amúgy remélem, mindenki nézni fogja majd az orosz verziót is, amiből megtudhatjuk, hogy amúgy semmi sem úgy volt :D!)
Számos jelenet kapcsán eszembe jutott, hogy Moszkva vajon mit szól ehhez. Most már tudom...
Junchi írta: 2019.06.17. 18:36 És akkor szakmai szempontok
Örülök, hogy egy szakember jóváhagyta. :D De a viccet félre téve nyilván nagyon komolyan átnézték a szakmai magyarázatokat. Ugyanakkor, ennél több szakmát nem is lehet beletenni. Ahhoz egy dokumentumfilmet kellene csinálni, ahol „minden tudás egyeteme”/TED stílusban magyarázzák a magfizikát és csak átvezetésként vesznek fel pár jelenetet.

Nekem a rendszer működésének bemutatása tetszett nagyon, hogy mennyi áldozatot kell(ett) azért meghozni, hogy jól alakuljanak a dolgok. Ehhez remek karaktereket és remek alakításokat kaptunk.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz »

pintergreg írta: 2019.06.17. 19:53
Leara írta: 2019.06.17. 19:15 (Amúgy remélem, mindenki nézni fogja majd az orosz verziót is, amiből megtudhatjuk, hogy amúgy semmi sem úgy volt :D!)
Számos jelenet kapcsán eszembe jutott, hogy Moszkva vajon mit szól ehhez. Most már tudom...
Várható volt. A Kurszk se nagyon tetszett nekik, nemhogy a Sztálin halála, ami nagyrészt jól bemutatja azt a kabaréba illő szerencsétlenkedést, amit az egykori párttitkár és nagy főnök hullája mellett/körül bonyolítottak le. Meg akkor még nem említettem a Katynt se, mint filmet... És ezeket nem mutathatták be az orosz mozik, az utolsó kettő konkrétan tiltólistán is van náluk. Most meg, amíg nem csinálják meg a maguk kicsi verzióját, addig be akarják ezt is tiltatni. A kommunista kriptaszökevények semmit se változnak.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Leara írta: 2019.06.17. 19:15 (Amúgy remélem, mindenki nézni fogja majd az orosz verziót is, amiből megtudhatjuk, hogy amúgy semmi sem úgy volt :D!)
Azért valahol szórakoztató, mennyi hülyét is felszínre hozott ez a sorozat. Fekete színészeket követelünk, az "összes atomerőmű robbanni fog" című idiotizmus-mozgalom, "le az atomerőművekkel" című másik klub (őket bírom a legjobban, sikerült maximálisan megérteniük a sorozat lényegét és üzenetét), na meg az oroszok saját verziója, benne az IGAZSÁGGAL, meg a gonoc CIA-szervezkedéssel. Sajnos bántóan sok maradéka maradt ennek a régi rendszernek, ez meg most kiváló lehetőség, hogy talajvízmód hirtelen felbukkanjanak a nagyvilág előtt. (Na, de távol álljon tőlem a politizálás, meg amúgy sem idevaló.)
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Ricz írta: 2019.06.17. 20:09
pintergreg írta: 2019.06.17. 19:53
Leara írta: 2019.06.17. 19:15 (Amúgy remélem, mindenki nézni fogja majd az orosz verziót is, amiből megtudhatjuk, hogy amúgy semmi sem úgy volt :D!)
Számos jelenet kapcsán eszembe jutott, hogy Moszkva vajon mit szól ehhez. Most már tudom...
Várható volt. A Kurszk se nagyon tetszett nekik, nemhogy a Sztálin halála, ami nagyrészt jól bemutatja azt a kabaréba illő szerencsétlenkedést, amit az egykori párttitkár és nagy főnök hullája mellett/körül bonyolítottak le. Meg akkor még nem említettem a Katynt se, mint filmet... És ezeket nem mutathatták be az orosz mozik, az utolsó kettő konkrétan tiltólistán is van náluk. Most meg, amíg nem csinálják meg a maguk kicsi verzióját, addig be akarják ezt is tiltatni. A kommunista kriptaszökevények semmit se változnak.
Most már lett kedvem megnézni a Kurszk-ot. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Ha már ennyit áradoztunk a Csernobilról, akkor most jövök siránkozni egy másik amúgy kedvenc sorozatom, méghozzá a Black Mirror legújabb, 5. évadjáról. Mivel a BM minden része teljesen másról szól, ezért teljesen természetes, hogy nem mindegyik tetszik ugyanannyira az embernek, de olyan még nem volt, hogy egy évadból egyetlen rész se nyújtson maradandót. Márpedig az 5. évad sajnos ilyen lett :/ (és nem azért, mert most csak 3 részes, hisz az első két évad is csak 3-3 részből állt). Nem tudom, hogy az ötletek kezdenek elfogyni, vagy túl sok energiát öltek a Bandersnatch-ba (amit még mindig nem láttam, remélem, az legalább jó XD).
Az első rész nagy dilemmája alapból baromság.
SPOILER
Miért lett volna ennyi miatt meleg a két főszereplő? Csak a VR karaktereik szexeltek egymással, és az sem egy fiú-fiú, hanem fiú-lány páros volt. Max. annak a csávónak okozhatott igazi dilemmát, amelyik a csaj karakterrel volt XD.
A második rész elég jó lett volna... ha ez egy krimisorozat lenne. Az egyetlen, ami még megmentette, az a színészek játéka volt (Andrew Scott rulez!). A végére viszont vártam volna valami komolyabb csavart, ez elég bénára sikeredett. Az egyetlen érdekesség, hogy
SPOILER
a rész végén talán a túszt találták el, de ezt nem tudjuk meg konkrétan. Pedig ebből még lehetett volna valami jó tanulságot levonni, hisz addig a közösségi média még segített is a rendőröknek, a végén viszont ciki számukra, ha élőben streamelték, ahogy lelőnek egy ártatlan embert :P.
A harmadik részben pedig jópofa volt a robot, de attól is valami többet vártam volna, így kb. valami enyhén sci-fis Disney mese lett belőle :'D.

Szóval ja, íme az első Black Mirror évad, amiben egyetlen "hú, b*meg" jelenet se volt :(.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Chernobyl-chan:

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/ori ... cover7.jpg

----

Tőlem mindenki azt kérdezgeti, hogy én éreztem-e a sugárzást... Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy ennyire idősnek nézek ki, vagy hogy ennyire fogalmuk sincsen szegény átlag nyugati embereknek, arról, hol van Magyarország, Csernobilhoz képest.
Máskülönben érdekes volt végigkérdezzem a rokonaimat, ők hol voltak és hogyan tudták meg a híreket anno.
Borzasztó volt, ami Romániában zajlott. Gyakorlatilag betiltották a Május elsejei parádét, hogy tilos kimenni, majd másnap minden folytatódott úgy, ahogy azelőtt. Azzal a különbséggel, hogy a "rendőrség" sugármérőkkel mászkált fel alá a piacon és pluszban osztogatott büntetéseket/vett el zöldséget-gyümölcsöt a parasztembertől, a radioaktivitásra hivatkozva. Persze főleg a magyar kereskedőké volt radioaktív.... és hasonlók. Kommunizmus Nagyváradon a késő nyolcvanas években, jéj...

A hideg futkározott a hátamon a filmes kellékektől, hogy az az üveg pont ugyanaz, ami nálunk otthon van az ajtóban... hogy amaz a rács pont ugyanaz az ablakon, ami nagyanyáméknál van a lakótelepen a földszinti ablakokon... hogy emez a konyhaszekrény a kiköpött mása annak ami mellett felcseperedtem... Nagyon oda volt figyelve minden részletre, le a kalappal.
Kivéve egy hölgyet a miniszterek között, akinek tavaly tavasz-nyári kollekciós Ralph Lauren blúza volt... :lol: de ezt is csak én veszem észre...
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Supernatural 14. évad:
nem tudom, nézi-e még más is innen a fórumról, de muszáj kiadnom magamból, hogy mennyire baromi jó lett ez az évad, a lezárás meg pláne! Ez nálam azon ritka sorozatok közé tartozik, amit akkor is szívesen nézek, ha épp gyengébb részeket szállít, mert a karakterek simán elviszik a hátukon. Valahol a 7-8. évad környékén valóban lapos lett, mégis ki gondolta volna, hogy 10 évad után még sikerül majd megújulniuk? Pedig le a kalappal az írók előtt, az utóbbi néhány évad baromi jó volt, ez pedig feltette most a koronát... nem is bánom, hogy a következő évad lesz az utolsó, ennél jobb évadzáró cliffhangert nehezen tudnék elképzelni.
Egyébként csodálkozom, hogy ezt nem próbálják elkaszáltatni azok, akik a Good Omenst is akarták (és amin még mindig röhögök, annyira benézték XDDDD). Mármint na,
SPOILER
Dean konkrétan szemtől szemben áll Istennel és elküldi őt a pokolba :D. Isten meg alapból úgy viselkedik, mint valami hisztis gyerek és bevágja, hogy "na jó, akkor itt a vége, nesztek!" XDDDD.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Hű, jó pár sorozatos téma felgyűlt, igyekszem mindegyikre válaszolni, ami felmerült!

Chernobyl (Csernobil)

Akik követnek twitteren, már láthatták a rövid értékelésemet: 10/10. Ezt most szeretném kicsit bővebben kifejteni.
Tényleg az egyik legjobb, ha nem a legjobb sorozat, amit láttam. Minden perce lekötött, néha az 1 órás műsoridő rövidnek érződött, ám túlzsúfoltnak sem mondanám a részeket. Ennek ellenére bizony megnyomott a hangulata és bármennyire is daráltam volna, előfordult, hogy két epizód között ki kellett hagynom egy napot. Azt kell mondjam, minden a helyén volt, az események bemutatása, a karakterek, a dráma, a feszültségkeltés és még sorolhatnám. Régebben utána olvastam a katasztrófának, mélyebben azonban sosem merültem bele, talán pont a megrázó jellege miatt, hiszen valamilyen szinten a közvetlen környezetemet, a családomat is érintette.
Meglepődtem, amikor kiderült az HBO és a Sky keze van benne, talán az agyam mélyén valami elferdített szappanos valamit vártam, ami a valóságnak csak a felszínét fogja kapargatni. Mégis a legnagyobb elismerésemet kell kifejezzem az alkotógárdának. Nekem egyetlen szál sem érződött feleslegesnek, körbejártak mindent, ami a katasztrófához volt köthető. Az utolsó résztől egyébként kicsit tartottam, amikor elkezdődött a tárgyalás, aztán a végére pont azt tartottam a legjobbnak.

Gimiben ugyan érintettük fizika órán a témát, mégsem vagyok benne jártas, sokat felejtettem az évek alatt. Pont ezért örültem, hogy számomra is teljesen érthetővé tették, mi mit okozott és végül mi vezetett a balesethez. Szerintem tudományosabbra véve koránt sem érte volna el azt a hatást. Emellett nem is butították le túlságosan, ügyeltek az egyensúly megtartására.

Az emberi oldalát szintén remekül kezelték, minden epizódban volt valami olyan jelenet vagy párbeszéd, amitől összeszorult a torkom. A színészeken látszott, nagyon odatették magukat, az a bizonyos beszélgetés Legasov és Shcherbina között sokáig megmarad bennem. Vagy a negyedik rész elején szereplő öreg néni. Egyébként biztos vagyok benne, évekig vissza tudom majd idézni a legtöbb történést. A politika elég távol áll tőlem, tudjátok jól, mennyire nem szoktam vele foglalkozni, de örülök, hogy azt is ide vették, mert szerves része volt az egésznek. (Az oroszok reakciója meg egy vicc...)
A végén, amikor mutattak eredeti felvételeket és ment alatta szöveg, csak döbbenten ültem. Még mindig a hatása alatt vagyok és még maradok is egy darabig.

Remélem IMDb-n már marad a jelenlegi átlaga, teljesen megérdemelt a 9,6. (A 9,7 is az volt, de mindenkinek úgyse fog megfelelni.)

Black Mirror

Sokan csalódtak az évadban, amit megértek, ennek ellenére nekem komoly bajom nem volt vele. Igazából az első évadból is csak az Entire history of you tetszett, a másik kettő nem, úgyhogy azt a szintet hozta, amit ott láttam.
Az egyetlen kiemelkedő a Smithereens volt, amit sokan nem tartanak elég Black Mirror-osnak, csakhogy már volt pár olyan rész, ami kevésbé foglalkozott a sötét jövővel. Pl. rögtön az első rész a miniszterelnökkel, vagy a politikusos azzal a kék kabalával. Ezt a Crocodile című epizód párjának tartom, krimis beütéssel, némi technológiával. A végén tetszett a cliffhanger, mindenki döntse el magának, mi történt valójában. Sejtettem, mire megy ki az egész, viszont maga az út és a színészek elvitték a hátukon az egészet.

A Striking Vipers-t nem igazán értettem, valahogy túlbonyolították a témát, és inkább a másik férfit kellett volna előtérbe helyezni. Az ő szemszögére jobban kíváncsi lettem volna.

A Rachel, Jack and Ashley Too technológiai szempontból a helyén volt, az már más kérdés, hogy eléggé csöpögős tinisztárosra sikeredett. Viszont Ashley O számát nem tudom kiverni a fejemből, bármennyire nem az én stílusom. ^^"

Supernatural

Jelen, még mindig követem! Az ötödik évad után kicsit vonakodtam folytatni, mert eredetileg azzal zárult volna és az egész bőrlehúzásnak érződött. Nem bánom, hogy a 15. évad lesz az utolsó, szép utat bejárt, voltak hullámhegyek és -völgyek a sorozat életében, úgy érzem, elég sok mindent kihoztak belőle.
A 13. és 14. évad megint jól sikerült, igazából előtte főleg azért követtem, mert megszerettem a két tesót és nem akartam otthagyni a cuccot, kicsit amolyan muszáj érzés lengte körbe. Remélem méltó lezárást kap, na meg a legutóbbi évadzáró igazán érdekes dolgokat vezetett fel.
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

The Witcher trailer. A magam részéről bánom, hogy az első két kötet novellái láthatóan nem kerülnek feldolgozásra, hisz egyből belecsapnak a Ciri-sztoriba. Kár, szerintem a novellák segítettek megismerni és megszeretni Geralt karakterét + bemutatni a világot, de el tudom képzelni, hogy egy "monster of the week" sorozatra a nagyközönség nem maradna. Cavill jobb Geraltként, mint vártam, de sokkal mélabúsabbnak tűnik, mint ahogy elképzeltem, Yennefer pedig továbbra sem jön be, egyszerűen nincs semmiféle "végzet asszonya" kisugárzása a színésznőnek. De majd meglátjuk, ha kijön.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Leara írta: 2019.07.20. 09:50 The Witcher trailer.
Kicsit jobban tartottam tőle, de ez tényleg nem tűnik vészesnek. De azért várjuk ki, mert el lehet ezt is kefélni más pontokon, mint ahogy az volt a 2001/2002-es lengyel változattal. (Ott mondjuk feldolgoztak pár novellát, szóval lehet itt is jelen lesz flashback formájában.) Ciri szempontjából az Erewald Süne sztori amúgy is fontos lenne.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Eddig pontosan olyan "fúdedarkvagyok!", hollywoodi-szagú izé, amilyentől már előre tartottam. ^^" Sehol egy poén, Kökörcsin még egy snittet sem kapott (vagy ha igen, hát fel nem ismertem...), ellenben van véresség, meg darkosság, meg lángoló háttér előtt ordító Yen, stb. Aztán majd nézés közben kiderül, hogy mennyi maradt benne a Witcher-feelingből, de ez a trailer eddig engem nem győzött meg túlzottan. (És ha mondanátok, hogy megint csak fanyalgok, javaslom a videó alatti kommenteket... XD)

Edit: Ellenben, hogy ne csak fanyalgás legyen itt tőlem, Az Úr sötét anyagai már sokkal biztatóbbnak tűnik, még úgy is, hogy ennél is olyan hatásvadász lett a trailer, amennyire csak lehetséges. XD Mondjuk itt meg némileg hátrányból indul a cucc, ugyanis nekem a 2007-es film is tetszett (még a könyv elolvasása után is), az ottani Dakota Blue Richards - Daniel Craig - Nicole Kidman - Sam Elliott négyesfogatot pedig alapból elég nehéz lesz überelnie a sorozatnak, de mondom, még így is jóval biztatóbb az összkép, mint a Vaják esetében.
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Én egyelőre abban reménykedem, hogy a The Witcher trailer csak azért lett ennyire darkosra véve, mert sokan már most Trónok harca utódként emlegetik, szóval ilyen hangulattal lehet talán a legtöbb olyan embert berántani, aki mondjuk se a könyvet, se a játékot nem ismeri. De én is remélem, hogy maradnak a poénok, mert imádtam Sapkowski humorát, néha akkora oltásokat írt XDDDDD.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Leara írta: 2019.07.21. 18:20 Én egyelőre abban reménykedem, hogy a The Witcher trailer csak azért lett ennyire darkosra véve, mert sokan már most Trónok harca utódként emlegetik, szóval ilyen hangulattal lehet talán a legtöbb olyan embert berántani, aki mondjuk se a könyvet, se a játékot nem ismeri.
Az a vicc, hogy nem akartam már az előző postomban maxra tolni a cinizmust, így ez a mondat végül nem került bele, de eredetileg még azt is odaírtam zárójelben a végére, hogy "(Azért remélem a készítőknek szólt valaki, hogy a Witcher nem egy "Trónok Harca 2", a könyv sem ilyen és úgy az egész történet marhára nem arról szól...)", de ezek szerint akkor nem csak én éreztem azt, hogy az egész trailert körbelengi egyfajta "meg akarunk felelni a GoT-nak"-feeling. Aztán tényleg csak reménykedhetünk, hogy ez csupán a trailer és nem a teljes sorozat lesz ilyen. (Btw, ha már GoT-Vaják párhuzam: ezt lehet meséltem már, de egyik ismerősöm ott volt azon a könyvhéten, amikor Sapkowski volt a vendég és feltettek neki valami olyasmi kérdést, hogy "Mit gondol, fog-e még további könyveket írni, esetleg Vaják folytatásokat is?", mire ő: "Hát nem tudom, mert nem vagyok már egy mai gyerek, de legalább még mindig jobban tartom magam, mint Martin." :lol: )
Leara írta: 2019.07.21. 18:20De én is remélem, hogy maradnak a poénok, mert imádtam Sapkowski humorát, néha akkora oltásokat írt XDDDDD.
Ez így van, ahogy pl. a Jojónál lehet írtam már, hogy Araki sajátosan weird humora/stílusa emeli ki az átlagos tucatshounenfightok tengeréből, úgy a Vajáknál meg leginkább Sapko sajátos humora volt az számomra, ami "megmentette" attól, hogy egy sima "Berserk Lengyelországban" tucatfantasy legyen. (Jó, az Eclipse utáni Berserknél nyilván fényévekkel jobb mind a sztori, mind a karik, illetve a poénokon kívül még vannak érdemei, pl. az áthallások a mi modern világunkra, de mégis csak a párbeszédekbe szőtt humor volt az, ahol igazán éreztem, hogy sziporkázott az öreg. :D)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Állítólag októberben nálunk is kiadják a Csernobilt, és nem csak DVD-n, hanem BD-n is.

Amennyiben ez igaz, akkor HELL FUCKING YES!!! Részemről a BD instant buy.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

DW 12. évad trailer. Elsőre nem nyűgözött le, másodikra találtam benne pár érdekes részt. Kérdés, hogy mennyivel lesz jobb mint az előző volt.

https://www.youtube.com/watch?v=ghdUbaWjWeU
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

The Witcher S01
Na igen, kijött végre ez is, le is toltam két nap alatt. Ha valakit gyors összefoglalás érdekel: nem, nem olyan jó, mint a könyvek. Nem mondom, hogy igazán összeszedtem volna a sorozattal kapcsolatos gondolataimat, szóval ömlesztve érkeznek a benyomásaim:
- előzetes félelmeimmel ellentétben Henry Cavill tökéletes Geralt, az egyetlen, ami nem stimmel, hogy még mindig túl jóképű hozzá XD.
- Jaskier/Kökörcsin szintén tökéletes! Nála inkább az a gond, hogy túlságosan comic relief karaktert csináltak belőle. Oké, végül is a könyvben is azért van, hogy enyhítsen valamennyit a hangulaton, de a sorozatból annyira nem jött át, hogy ő amúgy egy elég elismert bárd. Ez a szám viszont nagyon fülbemászó lett. Kétlem, hogy a második évadban megcsinálnák az Essi Davenes sztorit, pedig pont abban a novellában kap több mélységet a karaktere.
- a Yennefert játszó színésznő továbbra sem győzött meg, egyszerűen nincs meg az a femme fatale kisugárzása, amit a könyv alapján vártam volna (és amihez továbbra is azt mondom, hogy Eva Green tökéletes lett volna, még ha nem is elég fiatal már hozzá). Ez amúgy Trissről is elmondható, sőt, ő még gyengébbre sikerült. Egyébként Yennefer itt valahogy szerethetőbb, mint a könyvben.
- Ciri eddig egész jó, de iszonyúan sajnálom, hogy kihagyták azt a szálat, amikor még csak 10 éves. Annyira imádtam ott, volt egy csomó aranyos, vicces, egyben gyermekien ártatlan beszólása, amik így már kimaradnak, mert egy idősebb Ciri szájából furán hangzanának XD.
SPOILER
Meg így nem ütött akkorát az évad vége sem, amikor végre találkozik Geralttal.
- Cahir: ó, már el is felejtettem, hogy az elején mennyire ellenszenves XD. Amúgy ő is egész jó, de a páncél tényleg kicsit béna.
- nem igazán voltam oda a több idősíkért, nem érzem azt, hogy erre szükség volt... max. csak azért, hogy Cirit már az elején be lehessen hozni. De erre jó lett volna valami lineárisabb történetvezetés is és akkor nem kellett volna kihagyni a már emlegetett 10 éves Ciri szálat :P.
- a hangulatot néha eltalálták, de a könyvhöz képest sokszor olyan üresnek éreztem a sorozatot. Talán azért, mert a poénok nagy részét (köztük a legjobbakat!) egyszerűen kihagyták :(
- a legtöbb sztorit sikerült úgy adaptálni, hogy ne tűnjön fel, hogy amúgy 1-1 híres mese kiforgatása. Kár érte, én pont azért szerettem a novellákat.
- még egy kis negatívum: Yennefert előszeretettel mutogatták meztelenül, bezzeg pucér Cavill feneket nem kaptunk ::argh::
- biztos van még egy csomó minden, ami most nem jut az eszembe, jegyzetelni kellett volna közben XD

Egyébként továbbra is zavar, hogy "új GoT"-ként reklámozzák a sorozatot, mert attól még, hogy valami fantasy, nem fog hasonlítani egy másik fantasy sztorira, szóval ne, senki se várjon tőle Trónok harcát.
Egyelőre 6/10-et adtam rá, de igazából minél inkább leülepszik, meg minél többet beszélgetek róla másokkal, valahogy kezdem jobb megvilágításban látni a cuccot és hajlok kicsit a 7/10 felé, de azért remélem, hogy a második évad jobban fog sikerülni. Ettől függetlenül azért örömmel látom, hogy sok laikusnak, sőt, elég sok könyvrajongónak is bejött (jó, nem mindenkinek, de azért tényleg sok pozitív kritikát olvasok azoktól is, akik a könyv és/vagy a játék rajongói). Ha eljutnak odáig, hogy lesz Regis, pls ne csesszék el és minden más hibát megbocsátok!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Kérdéseim ezzel kapcsolatban:

-Máshol is olvastam már, hogy a sztori nem lineárisan halad, hanem kvázi ugrálnak kötetek között az időben. (Így lehetséges, hogy pl. az aranysárkányos történet ugyanúgy benne van, mint a tizenvalahány éves Ciri, vagy Cahir, miközben ugye a könyvekben ezek között kötetnyi távolság és idő telik el.) Mivel így ad-hoc módon ugrálnak, érdekelne, hogy a teljes sztorit mennyire spoilerezik le? Ugyanis én a könyvekben most tartok A tó úrnője felénél, ergo fél kötetre vagyok a "nagy plot" lezárásától, ezen a ponton marhára nem örülnék neki, ha a TV sorozat így for the lulz alapon behozna olyan szereplőket, történeti elemeket és egyéb dolgokat, amik esetleg a könyvben csak a végén jelennek meg és marhára nagy spoilerek. (Jó, tudom, még ott van a Viharidő, de az könyvekben is ilyen "extra filler omake". :lol: ) Mert ha elkezdem nézni, tuti hamar ledarálom ezt a 9 epizódot, ha pedig hihetünk a pletykáknak, akkor az S2-re elvileg egy teljes évet kell majd várni, úgyhogy addigra már valószínűleg még az én "legendás sebességemmel" is a végére fogok érni a könyvnek, viszont ha spoilerveszélyes a cucc, inkább várok, amíg végigolvasom. XD

-Hallottam, hogy szinkron is készült hozzá, állítólag nem is rossz. :) Ez már önmagában meglepett, most már úgy mennek a dolgok, hogy kijön egy Netflix sorozat teljes évada és már szimultánban jön hozzá a magyar szinkron is egyből? :D Csak érdekel, hogy ez igaz-e, mert szerintem akkor én bevállalnám ezt szinkronosan, a könyvekben is nem egyszer magyar neveket használtak, mondjuk nem tudom, hogy aki a sorozat magyar szövegkönyvét kezelte, az egyáltalán ránézett-e a könyvekre, de tudnám díjazni, ha "Jaskier" helyett "Kökörcsin", "Lion cub of Cintra" helyett "Cintrai Oroszlánfiók" és hasonlók lennének, ahogy a Gyűrűk Uránál is, úgy itt is olyan finom ízes lett a könyvek magyar fordítása, hogy én a sorozatot is ilyen formában abszolválnám, ha mód van rá. :D
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Nem, annyira durván azért nem ugrálnak az időben, hogy a végéből spoilerezzenek :D. De csak a 4. részben válik világossá a laikus nézők számára, hogy Ciri szála a jelenben, Geralté és Yenneferé pedig a múltban játszódik (persze azt, hogy mennyire a múltban, nem tudjuk, hiszen a vajákok és a boszik is elég lassan öregszenek). Ciri szálában a Brokilon erdőben játszódó részt változtatták meg, szerintem nagyon is rosszul.
SPOILER
A sorozat szerint Cintra leigázása után köt ki a driádoknál, és nem Geralttal, hanem egy random elf sráccal mászkál ott. Én elhiszem, hogy 8 részbe nem fért bele egy rendes adaptáció, de hogy pont azt a történetszálat hagyják ki, ami megalapozza a sorozat legfontosabb kapcsolatát, számomra továbbra is érthetetlen. Ráadásul a 8. rész végi találkozásuk a könyvben sokkal érzelemdúsabb volt úgy, hogy egyrészt már ismerték egymást korábbról és már kialakult köztük egyfajta apa-lánya kapcsolat, Geralt pedig végig halottnak hitte Cirit és magát hibáztatta amiért anno úgy döntött, hogy visszaviszi Cintrába. Na meg a könyvbeli párbeszéd ennél a jelenetnél az egyik kedvencem, itt meg kapunk annyit Ciri szájából, hogy "ki az a Yennefer?" XD.
A szinkronról csak olvastam, hogy jó lett, a magam részéről az eredeti változatot szoktam preferálni + nagyjából amúgy is tisztában vagyok, hogy angolul mi hogyan van :D. Viszont amit negatívumként olvastam a magyar verzióról, az az, hogy a dupla mássalhangzókat egynek ejtik XD... de hogy ez többször is előfordul, több szereplőnél is, szóval fogalmam sincs, mit műveltek a szinkronstúdióban :'D... pl. amikor Geralt azt kérdezi, hogy "mit tettem?", az úgy hangzik, hogy "mit tetem" XD. Viszont pozitívumként említik, hogy a dalszövegek fordítása + maga az ének szinkronja is jól sikerült (bár én ennél is inkább maradok az eredetinél).
Válasz küldése