Általános anime társalgó

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 491
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.05.16. 15:30

Titkos írta:
2019.05.16. 08:01
Mondjuk azért milyen szépen szembeköpött már mindenkit a végén ebből a szempontból... :dirr:
Passz, nekem nem volt bajom a végével, igazából sokkal jobban bejött, mint pl. a Naruto vagy a Bleach zárása, amik tényleg kb. arról szóltak, hogy végül ki kivel házasodott össze és kitől lett gyereke XD. Szóval nem tudom, a Fairy Tailben én a shipeknél pont az apró (meg kevésbé apró :D) momenteket bírom, amint átmegy full canonba a cucc, azok elvesznek. Ráadásul ettől függetlenül szinte mindegyik tuti biztos páros, max. Erza és Jellal nem, de ők is leginkább csak azért, mert Jellalnak még helyre kell raknia magában a dolgokat, viszont kb. az elsők közt váltak hivatalos párossá, a későbbi kavarások ellenére is. Az egyetlen kérdőjel inkább csak Natsu és Lucy maradt, de ez meg azért, mert Natsu a tipikus shounen főhős, aki a kalandokat hajkurássza, kapcsolatokban nem gondolkodik, majd talán egyszer. A lényeg az, hogy Gajeel&Levy canon lett, olyannyira, hogy a folytatásban
SPOILER
úgy néz ki, már a baba is jön :cool: .
Amúgy így, hogy elindult ez a 100 Years Quest folytatás, nekem pláne nincs bajom az eredeti sorozat végével. A sztorit még mindig Mashima írja, a rajzolás is egészen hasonlít az övére és tényleg maradt még néhány elvarratlan szál, amit itt befejezhetnek. Gondolom, ő már szívesen csinált volna mást, azért kezdte el inkább az Edens Zerot, ami viszont egyelőre közel sem olyan szórakoztató.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.05.16. 18:05

pintergreg írta:
2019.05.16. 16:33
Uchuu Senkan Yamato: Harmadával kurtították meg az eredeti tervhez képest és ez érződik rajta. Továbbá az 5. részben jutott eszükbe kékre színezni a gamilasziak bőrét és ekkor eltűntek a legénységből a nők is, Yukit leszámítva. Ezen kívül vannak jó 40 év távlatából megmosolyogtató dolgok benne sci-fi vonalon is, meg történetvezetésben is, de hát ez ennyi idős, na. A későbbi évadokban pedig még több blődség van.
Ez szegről-végről igaz. Az tény, hogy a harmadával (13 résszel) lett kevesebb, de azok a részek már itt játszódtak volna a Földön, és a helyreállításról szóltak volna. Valamint itt vezette volna fel azt is Leiji, hogy Harlock története itt kezdődik el, mint a földi flotta egyik kapitánya (ami a későbbi, rajongók által megvetett koncepciójának egyik idővonala szerint történt volna, de igazából a Cosmo Warrior Zeroban mesélik el, de a franchise-ok összekötését a DNA Sights 999.9-ban megtette). Viszont az inkonzisztenciák meg...
- A '77-es filmre párat javítottak, így került bele, hogy a Naprendszerben élő emberek egy része átállt a gamillasziak oldalára, ők vannak a Jupiteren és a Plútón. A többit, akit addig láttunk, meghagyták annak, hogy "ja, hibáztunk". :D
- A 11. részben eltűnő női legénységet később azzal magyarázták, hogy lehibernálták őket. Hogy miért, az jó kérdés. De inkább azért, mert Mori Yukinak kiirtották a konkurenciát. xD
- A későbbi részekben van egy totál filler, amikor leszállnak egy köztes bolygón a Nagy Magellán-felhő felé, mert kéne kaja, miközben a hajón van külön hidropónikus kert, ami ellátja őket.
- A Szivárvány-csillagrendszerbeli csatában ugye a harmadik hidat, a hajó aljáról lerobbantja egy öngyilkos gamillaszi hajó. A következő rész elején meg ott van. Ez viszont azért van, mert a következő rész előbb készült el, mint az előző. A csillagrendszeri csatát ugyanis 50 hétig készítették, mivel a stáb (ma már) klasszikus háborús filmeket nézett és tanulmányozott, hogyan adják vissza az epikus harcot.
- Az előbbinél viszont van egy másik probléma is: kapkodniuk kellett az idő nagyjában. Ugyanis az eredeti tervek szerint egy üstökösön lovagló gyerekcsapat megy az Iscandarra megmenteni a Földet a gamillasziaktól. Amikor felvették Leijit a csapatba, úgy en totalle átdolgozta a sztorit és a körítést. Rengeteg forrást vesztettek, és elég komolyan szorította őket az idő, így gyakorlatilag a sorozat kidolgozását összecsapták. A második évaddal is ez volt, ott a mozifilm (Farewell...) premierje februárban volt, ősszel pedig startolt a sorozat, mivel felbőszítették a rajongókat azzal, hogy a szereplők felét-kétharmadát lazán elkaszálták, illetve "Dessler is úgy halt meg, mint egy utolsó gyökér". Így az átdolgozást félév alatt kellett összehozniuk, kibővíteni a korábbit stb.
A sztori kisebb nagyobb-hülyeségei meg... Nos, azért mert ez nem sci-fi, hanem ugyanúgy űropera, akár a Star Wars. És ezzel szerintem mindent elmondtam. Nishizaki fejéből pattant ki mindig a sztori, aki ezt követően igyekezett megfejni a franchise-t, és 1983-ra (vagyis a 2. film után 5 évvel) a további 3 filmmel és 2 évaddal gyakorlatilag kiégette a franchise-t, és úgy az űroperát is. Pl. az Odin (ami amúgy egy trilógia lett volna, de csak egy filmet élt meg) és a Blue Noah (Thundersub) is ment mellette. és elég hamar besokalltak a stílusától, amire egyébként az volt a jellemző, hogy nagyjából a 3. évad idején (1981-1982) jött be a Star Trekbe a szubtér fogalma és koncepciója, és ez annyira tetszett neki (de a lényegét, a működését nem értette), hogy be akarta építeni, így lettek az "űrtengeralattjárók", amelyek képesek alámerülni az űr vákuumjában a szubtérbe. Szóval,a Yamatót úgy kell felfogni, mint Lucas Star Wars-át. :D
Amúgy, ami tényleg gáz, az hogy lett volna egy 4. évad, de nem volt rá pénz, és unták is a népek, ezért az egész koncepcióját egyetlen mozifilmbe sűrítette, így tele van totális asspull húzásokkal. A csak úgy visszahozott Okita Juuzou vagy a semmiből hirtelen feltűnő és a napot-bolygót megmentő Dessler, aki aztán egy "császtok" intéssel tova is megy némán...
A 2009-es Resurrection meg annyiban fájó pont, hogy az is olyan lett, mint az Odin. Látszik, hogy trilógiának tervezte Nishizaki, csak hát kellett neki a Yamato nevű kutatógőzősén Chichijimánál úgy berúgni, hogy bezuhant a tengerbe, és ott fulladt. (Amúgy korábban ült drogügyletek és illegális fegyvertartás miatt, illetve 1995 és 2003 közt perlekedett a Yamato jogai felett Leijivel, amivel sikerült félbevágni a Yamato 2520 spin-offot. Utána meg metálosítani akarták, amolyan Mazinkaiser SKL-módra, és edgy-síteni a 2001-es Harlockjhoz hasonlóra a Yamatót, és így lett a Dai-Yamato Zero-Gou.)
pintergreg írta:
2019.05.16. 16:33
Uchuu Kaizoku Captain Harlock: ez is régi és az ebből fakadó hibáit nem venném sorra, viszont több rebootja is van. (Az eredeti amúgy kapcsolódott volna a Yamatóhoz.) Érdekes, ahogy grafikailag egyre szebb lesz, úgy lesz egy gagyibb a sztori. Olyan mintha minden egyes rebootnál egyre grandiózusabb ellenséget és később már az egész univerzum megmentését akarták volna beleszuszakolni szerencsétlen űrkalózunk mindennapjaiba.
Na, ha már Leiji koncepcióját említettem, van ez a "Toki no Wa", avagy az "Időkerék Fordulatai". Gyakorlatilag az összes karakter egyszerre létezik külön "fordulatokban", ami sok időrendi problémákat szül. De nem csak erre igaz, hanem úgy en block minden művére. A doksit egyébként megéri tanulmányozni. Nem tudom, hogy kirakta össze, de volt ideje, az tuti.

Egyébként, igazából 4 Harlock-iteráció van: az eredeti manga és a '78-as sorozat, az Arcadia of My Youth, az Endless Odyssey és a 2013-as mozifilm. A Nibelngok gyűrűje az csak egy Harlock-környezetben újramesélt Nibelung-ének (ugyanez a Gun Frontierrel a vadnyugat kapcsán), a Cosmo Warrior Zero előzményként is szolgáló, de teljesen más történetét elmesélő sorozat. Az Ozumában is kameózik Emeraldassal, de csak azért van ez, mert más karaktereket nem nagyon tud rajzolni, hiszen Daigo az eredeti 78-as sorozatban az kiköpött fiatal Harlock. :D (és ha már itt tartunk: rajzolj a Yamatós Sadou doktorra kalapot és hajat, és megkaptad Tochirou-t. xD)

Az meg, hogy melyik mennyire gagyi... Az első még elég érdekes, hisz ott feldob egy egész érdekes kérdést, és inkább azzal játszik (a Toei jóvoltából jelentősen felhígítva fillerrel). Az Arcadia of My Youth volt az első lépés a komorítás irányába, de ott inkább a korábban megismert számkivetettségét alapozták át. Az Endless Odyssey-t az eredeti folytatásaként szeretik aposztrofálni, holott sok az eltérés: Daigo nem ismeri Harlockot, és az apja újra meghal... Bár ennél már inkább azt akarták kiemelni, hogy mennyire komoly és erős jellem, hogy az őskáosz megtestesülése sem képes félelmet ébreszteni benne, de ha jobban belegondolunk, inkább azért, mert kiégett és beletörődött, nincs mi miatt vesztenie és érzékelteti, hogy "volt már a pokolban", megtapasztalta azt, ami számára ezt jelenthetné. A 2013-asról meg Pawellel hosszas vitánk volt, hogyan is nolanesítették, de itt volt először, hogy igazán megtörtnek láttad, amikor a saját bűntudata nyúlt extrém eszközhöz a dimenzióroppantó bombákkal. A klasszikus Harlock nem tett volna ilyet, viszont kihangsúlyozták a személyiségének azt az oldalát, hogy jobban törődött az anyabolygóval és a lakóival, valamint a felsővezetéssel szembeni lázadása és ellenállása milyen méreteket képes ölteni. Ez volt mindig a célja, sosem az univerzum megmentése (mivel pont, hogy el akarta pusztítani az univerzumot azért, hogy egy új ősrobbanást előidézve újranyisson az időkerék-fordulatot, ahol a Föld elölről kezdheti - ha ez bármilyen formában a világegyetem/az emberiség megmentése akar lenni, akkor a világháborúkat virágcsokrokkal és plüssnyuszikkal vívták...).
TL;DR: A Harlock-sztorik inkább karakterdrámák sci-fisített, de inkább űroperás köntösben.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.17. 18:29

iskariotes a 45-ből írta:
2019.05.16. 22:14
Pokémon: Ezt most mindenféle irónia nélkül mondom, hogy okés lenne.
Nem is kell alapból irónia, ez adja magát, szal: Ki ne szeretné 10 évesen a vállára venni a világot, állatkákat/szörnyecskéket befogdosni, jó vállalkozószellemként kiadni az összes melót (read: Pokémon csatát) a kis alvállalkozó dögöknek, mindezt úgy, hogy az összes Pokémon központban mindig ingyen csövelhetsz, és még kaja is van?

Egyébként meg sosem derült ki (vagy csak én maradtam le valamiről?), hogy tulajdonképpen jár-e pénzjutalom a Pokémon-mester rangért. A túlmisztifikált titulusról legalább tudtuk, hogy rangos, de vajon a megélhetésemet is fedezi? Mindegy, fő, hogy Joy nővér ingyen adja a szállást és a meleg élelmet.

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1110
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2019.05.17. 21:42

Úgy vélem, hogy a gyerekek maguktól és szabad akaratukból választják azt az utat, hogy Pokémon mesteré lesznek vagy sem. Szemben sok más világgal. Plusz a sorozatok leginkább az ifjúsági meccseket mutatják be és nem a nagyok küzdelmeit.

Én magára a faunára értettem, tudom vanak veszélyesek is, de hát a mai világban is léteznek ilyen élőlények.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine » 2019.05.18. 18:42

Fuhh, túléltem a SAO-t xD Egy 4/10-et azért kiérdemelt :D

Ha nem barátnőm miatt néztem volna meg, már dobtam volna a 4. rész után...

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.18. 18:44

Sheev Palpatine írta:
2019.05.18. 18:42
Fuhh, túléltem a SAO-t
Care to elaborate? :D Kicsit szerintem még túl is pontoztad.

Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine » 2019.05.18. 18:53

Junchi írta:
2019.05.18. 18:44
Sheev Palpatine írta:
2019.05.18. 18:42
Fuhh, túléltem a SAO-t
Care to elaborate? :D Kicsit szerintem még túl is pontoztad.
Nem lehettem túlságosan szigorú :P Azért a második fele egész élvezhető lett, bár lehet azért érzem így, mert az első fele gyakorlatilag értékelhetetlen volt. Ahhoz képest tényleg egységugrás történt a színvonalban. Persze a hülyeségei annak is megvoltak. :)

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 547
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.05.20. 20:33

Titkos írta:
2019.05.16. 14:12
Dodgers írta:
2019.05.16. 13:59
Valószínű pont arról van szó, hogy Mashima és Yabuki annyira elijesztik a fanart rajzolókat, hogy a többségük bele se akar vagy mer vágni egy munkába, mert tudják hogy az úgyse fog felérni a kettejük színvonalához. Az meg gondolom külön kihívás, hogy saját rajzstílusba oltsák át amit szeretnének, mert akkor még inkább kiütközne a "mesterek" előnye sok mindenkéhez képest, mert legyenek akármilyenek a sztorik amik a két úriember rajzait használják, az szerintem nem népszerűtlen vélemény, hogy szép és sajátos rajzstílusuk van, amit nehezen lehet *igazán* replikálni. Mashima-nál annál inkább, mert régebben érződött rajta hogy a One Piece-es Oda asszisztense volt egy időben, aztán idővel kialakult a saját stílusa olyan módon, ami gondolom még inkább elijeszti a "mezei" rajzolókat.
Ilyesmire is gondoltam már, viszont ez az elmélet meg ott borul, hogy pl. pont TLR-ből rengeteg hentai doujin van, sőt, egyik-másik már majdhogynem eléri az említett "már majdnem úgy néz ki, mintha maga Yabuki rajzolta volna"-szintet, de legalábbis szép és részletes, nem valami összecsapott, gagyi, "B-hentai". Pedig ugye a canon TLR (pláne a Darkness...) még durvább is fanservice szempontból, mint akármilyen Fairy Tail. :D Szal pl. a TLR-nél ilyen szempontból jól "el vagyunk látva" ( :lol: ), ott nem a hentaihiány miatt írtam, hogy Yabuki is átnyergelhetne inkább erre a műfajra, hanem azért, mert egyszerűen a canonon azt látom, hogy abból űzött sportot, hogy "mennyire csinálhatom explicitre anélkül, hogy azért tényleges H besorolást mégse kapjon?", szal kismillió ilyen képgyűjtemény is volt, ami a manga "necces" képeiből csinált egy komplett galériát... XDDD És érted, ha már teljesen úgy viselkedik, hogy láthatóan ez jobban érdekli, mint a sztori, vagy a karakterek, akkor ne fogja vissza magát, vágjon bele az R18-as mezőnybe! :lol:
Őszintén szólva inkább a TLR doujin-ok gyengébbik részébe botlottam bele az évek alatt, de simán el tudom hinni hogy egyik-másik doujin eléri Yabuki szintjét a rajzolást tekintve, és merem kockáztatni azt, hogy pont azért, mert a TLR (a Darkness mindenképp a jelek szerint) eléggé ráfekszik az ecchi-re ahhoz, hogy motivációként hasson a fanart rajzolókra már csak az ecchi témájú rajzok népszerűsége okán is. Nem mintha az FT-ben nem lenne fanservice, de ott a sztori nincs olyan látványosan a háttérbe szorítva, hogy jobban ott lehessen az az érzés, hogy "ja, ez inkább ecchi mint akármi más", és az se utolsó tényező, hogy az ottani fanservice nem arra megy rá, hogy hányféleképpen lehet kijátszani a cenzorokat. Hogy mennyire "előkelő fanservice" a TLR azt nem tudom, de a fanservice jellege biztos, hogy jobban fűtött mint az FT valószínű akármikor csinált. Amúgy fogadni mernék arra, hogy Yabuki és Mashima egyaránt rendelkezik legalább egy szekrénnyel ami dugig van tömve direkt 18+ rajzokkal egy későbbi nyugdíjalapozáshoz, amikhez azért jó reklámok a mangák, legyenek is akármilyenek. :D

Hogy a válaszon kívül más is legyen a postban, mostanában folytattam a Bomberman Jetters nézését, és:
a.) Még mindig egy kimondottan szórakoztató sorozat, aminek hiába a gyerekek a célközönsége, ha egyszer a humora van olyan jól tempózott és sajátosan butuska-pörgős
b.) Most sem értem, hogy egy amúgy remek OST-nél miért kellett ezt a számot direkt a Seinfeld-ből nyúlni.
Kép Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.25. 09:42

Beadtam a derekam: Szedem lefelé a Jojo part 4-et. (Hogy miért azt? Egyszerű lélek voltam, és megnéztem, melyik van AniDb-n a legjobbra értékelve. A Törhetetlen gyémánt volt.)

Jövő héten kezdés (mert most van/lesz egy kis időm, ezért is mentem neki megint az Ariának). Stay tuned.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6029
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.26. 01:31

Junchi írta:
2019.05.25. 09:42
Beadtam a derekam: Szedem lefelé a Jojo part 4-et. (Hogy miért azt? Egyszerű lélek voltam, és megnéztem, melyik van AniDb-n a legjobbra értékelve. A Törhetetlen gyémánt volt.)

Jövő héten kezdés (mert most van/lesz egy kis időm, ezért is mentem neki megint az Ariának). Stay tuned.
Yay! ::jcheers:: Mondjuk két bajom van van ezzel, de ezek lehet csak az én egyéni szoc. problémám, majd a többi Jojós (Kata, Annarancs, Dodgers, meg akik még itt titokban nézik esetleg... XD) még úgyis lereagálják ezt gondolom.

1. Én még csak part 3 elején tartok, így akármilyen verdiktet is írsz majd part 4-ről, egy darabig sajnos nem áll majd módomban érdemben hozzászólni, mivel nem akarok magamnak spoilereket. ^^" (Animenézési sebességünk alapján pedig van rá egy ötösöm, hogy hamarabb fogsz a part 4 végére érni, mint én egyáltalán a part 3-éra... ^^" XD)

2. Fura ez a "a sokadik szezonnál kezdem, mert a MAL-on azt pontozták fel a legjobban", szal akkor most a Gyűrűk Ura filmnél is skipelnéd mondjuk az első kettőt, mert csak a Király visszatér kapott 11 Oscart? :D Jó, a Jojónál azért ennyire nem gáz a helyzet, mivel a partok tényleg csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, de azért visszautalások így is akadnak nem egyszer, pl. pont part 4-ben van Jotaro, aki a part 3 fő Jojója, vagy bejön később az öreg Joseph, aki már part 2-ben és 3-ban is szerepelt, stb. Érted, az UY hiába volt neked csalódás, azért ott is leszenvedted a 30 valahány részt és csak utána ugrottál neki az Oshii filmnek, ami tetszett ugyan, de vajon akkor is tetszett volna-e, ha lövésed nincs arról, hogy melyik szereplő egyáltalán kicsoda és milyen kapcsolatban van a másik tizenvalahány karival? :D Ja, illetve a Jojónál a "weird shit" így folyamatosan van adagolva és csak lassan durvul, szal emlékszem, anno én is part 4-be néztem bele először (nem a MAL miatt, szimplán azért, mert akkor épp az a szezonja futott XD), aztán amikor pont egy olyan rész volt, ahol valami rikító sárga pterodaktiluszt irányít a gonosz (ami talán még dumált/röhögött is, bár erre már nem emlékszem XD), a jófiú meg küldi ellene a "gyémántembert", mindezt valami meggylevesre hajazó színvilággal nyakonöntve, ahol a zöld égen rózsaszín felhők úsznak... Majdnem dropped lett nálam az egész sorozat, mondván, hogy "mi ez a hülyeség, jézusom?" XDDD Aztán elkezdtem nézni elölről és úgy már teljesen oké volt, mert minden szezonban csak egy kicsit "durvítottak" a weirdségen, most már simán úgy érzem, hogy a pterodaktiluszt, meg a láthatatlan, életre kelt lábfejszörnyet is simán meg fogom tudni emészteni, de elsőre ez tuti túlzottan "erős" lett volna és nem tudom, hogy nálad így hogy fog lecsapódni, hogy kvázi te nem a "kapudroggal" kezdesz és onnan haladsz a durvább "anyagok" felé, hanem egyből felszívod a maffiás aktatáskában lapuló teljes kokóadagot. :D

Szal ennyi fenntartásom van a dologgal kapcsolatban, de ugyanakkor remélem, hogy tényleg egy pozitív élmény lesz számodra a cucc, picit reménykedek benne, hogy ha bejön, esetleg pótlod a korábbi szezonokat is. :D (Érted, Jojót néznél, de se Dio-sama, se gay body builder Pillar Men? :( Ezek a sorozat legjobb elemei, de part 4-re ezek már rég lementek mind... XDDD)
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.05.26. 07:40

^Na de éppen ez az, hogy a Jojo esetében - tudtommal - csak nagyon loose szálak kapcsolják össze az egyes évadokat, meg úgy voltam vele, hogy ha mégis pozitív impressziókat hozna a tényleges első ismerkedésem a cuccal, akkor nagyobbra nő az esély, hogy a többi partot is megnézzem majd.

Egyébként meg AniDb-n csekkoltam a Jojókra leadott átlagokat, mert azt az oldalt azért még mindig megbízhatónak tartom (hellyel-közel) ilyen szempontból (ellentétben a MAL-os score-okkal, amiket egyszerűen képtelenség komolyan venni). Meg azért legyünk őszinték, és ezt mindenféle előismeret nélkül merem állítani: a Jojóban pont nem a sztori a lényeg, meg hogy hogyan kapcsolódik egyik esemény a másikba, vagy hogyan futnak adott pontokon össze a szálak. :D

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6029
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.05.26. 07:58

Azért a "MAL"-ért elnézést, félkómás lehettem, eskü AniDB helyett MAL-t olvastam a postodban. (Még néztem is, hogy "Junchi egy MAL-értékelés alapján dönti el, hogy egy animéből melyik évadot nézze, amikor pont ő szokta a leginkább ekézni az ottani pontozásokat? De így már oké. XD) Btw, az egyébként teljesen igaz, hogy a Jojóban nem a sztori a lényeg, sőt, az tényleg másodlagos, az mindig csak a keret az aktuális lolkodásokhoz/fightokhoz, csak na, fura ez így, de gúny nélkül mondom, hogy váljék egészségedre. :)
Kép

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.05.26. 13:55

Szerettem a DiU-t a hibái ellenére is, és ugyan megállja egymagában is a helyét, szerintem jobb az előzményeket is megnézni, mert úgy válik teljessé az összkép. Ha jól emlékszem, a korábbi évadokból visszatérő szereplőket kellőképpen bemutatják, de azért sokkal viccesebb pl. Joseph karaktere, ha tudjuk róla, milyen volt fiatalabb korában. :D
A Part 2-t vétek kihagyni, de akkor már érdemes a legelején kezdeni ezt a bizarr utazást (a Part 1 és 2 egy sorozatként lett adaptálva). :D

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 547
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.05.26. 15:21

Annyiban jó választás a Part 4, hogy a Jojo nagyjából akkortájt kezdte igazán levetkőzni a Hokuto no Ken inspirációt, és 150%-osan a saját mivolta lenni egy bizonyos szinten "szofisztikáltabb" megközelítéssel, de nekem furcsa mód pont ez tette nem annyira érdekessé már a franchise-t, pontosabban inkább arról van szó, hogy a Part 3 kicsit HnK-s, de többségében saját, színpadiasan elvont ökör stílusa az, ami nekem a Jojo-t jelenti, meg az olyan részek mint pölö a Hol Horse-os duplarész. Viszont abszolút nem azt mondom hogy ettől tönkrement volna a franchise, mert a HnK-val ellentétben képes lépést tartani az idővel, de ja, erre mondják azt, hogy ízlések és pofonok.

Mondjuk az így se-úgy se tetszik ahogy Joseph a P4-ben viselkedik, hiába lett akkorra öreg mint az országút. Kicsit olyan beütése van, amikor a Dragon Ball Super-ben eltalálják, hogy Goku nem is hallott még a csókolózásról: bizarro értelemben sínen van a dolog a karaktert nézve, de reálisan nézve akkora egy légbőlkapott hülyeség, hogy nem is lehet komolyan venni, és ezért se "hiszem el" Arakinak, hogy Joseph olyasféle dolgokat csinálna, mint a P4 állít. Ilyen téren a P3-as Joseph több kört ver rá, mert hiába öreg ott is, azért ott még érződik, hogy az egykori mókamiki öregkorára már másabb lett valamelyest, de még mindig meg van benne egy huncutsági faktor. Aztán Junchi majd úgy látja ahogy neki érződik, de Joseph az egyik oka annak, hogy a P4 szubjektíve sántít.
Kép Kép

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.06.12. 19:28

dresthar írta:Ha valaki olvasta az eredeti művet, az leírhatná, hogy annak amúgy van-e bármi értelme.
Olvastam, amíg a hivatalos fordítás bejelentése miatt nem dobták a fanfordítók (talán a 4. kötetet még befejezték). Az anime az első kötetet dolgozza fel. Mivel évekkel ezelőtt vettem elő utoljára az LN-t, már kissé homályosak az emlékeim a történet folytatásáról, de az új karakter egyáltalán nem felesleges. Segít fenntartani a feszültséget, hiszem a megoldottnak hitt probléma újra rányomja az útjukra a bélyegét, de ahogy az ellenség területére lépnek, számtalan veszéllyel kell szembenézniük, így ugyan továbbra sem bíznak egymásban a hősök, egyre inkább egymásra lesznek utalva. Maga az új szereplő eleinte idegesítő, majd elindul a karakterfejlődése, persze (már ha jól emlékszem) természetesen pont ott marad félbe a fordítás, ahol végre igazán hasznossá is válhatna a lány...

Avatar
Kayama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Kayama » 2019.07.18. 16:17

Ezt láttátok? Vajon milyen lelkivilága lehet egy ilyen embernek? :knife:

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.07.19. 16:05

^Szerintem erre a kötelezőkön kívül nemigen lehet mit hozzátenni, sajnos láttunk már nem egy ilyet, hogy valami aberrált miatt emberek halnak meg, többnyire ártatlanok, szóval ez a tűzeset ugyanolyan elkeserítő lett volna, ha valami pakisztáni cipőgyárban történik és nem a KyoAni székházában.

(Amire kíváncsi vagyok, hogy az a tűzoltós cucc, ami épp szezonfriss, mennyire sínyli meg az esemény következményeit.)

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.19. 16:38

Junchi írta:
2019.07.19. 16:05
(Amire kíváncsi vagyok, hogy az a tűzoltós cucc, ami épp szezonfriss, mennyire sínyli meg az esemény következményeit.)
Határozatlan ideig szüneteltetik.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6029
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.07.20. 04:37

Azóta már az is kiderült, hogy az emberi veszteségeken túl az animációs cuccaik is kb. mind odalettek. Az áldozatokat sajnálom, a stúdió munkái már egy más tészta részemről, lévén sosem voltak a kedvenceim, tekintve, hogy oroszlánrészük volt az animeműfaj "elmoésítésében", de erre akkor sem az a megoldás, hogy "gyújtsuk fel a stúdiót a dolgozókkal együtt!", másrészt kétlem, hogy a fazon ezt ilyen indíttatásból tette volna, ahogy Junchi is írja, valószínűleg szimplán valami aberrált volt. (Bár itt a linkben állítólag azzal jön, hogy valóban volt "szakmai indíttatás" a dolog mögött, épp csak nem moe szempontból, hanem azért, mert állítólag a KyoAni plagizált és szerinte "ellopta" valamelyik munkáját.)
Ricz írta:
2019.07.19. 16:38
Junchi írta:
2019.07.19. 16:05
(Amire kíváncsi vagyok, hogy az a tűzoltós cucc, ami épp szezonfriss, mennyire sínyli meg az esemény következményeit.)
Határozatlan ideig szüneteltetik.
Ezt viszont sosem értettem, hogy ha történik egy olyan haláleset a valóságban, ami bármilyen formában emlékeztet egy épp akkor futó animében történő eseményre, akkor az adott animét azonnal le kell állítani. Jó, itt lehetne mondani, hogy azért ez nem egy átlagos, mindennapi haláleset volt (szintén a fentiből: "Aside from a fire in a commercial building that killed 44 people in 2001 (where arson was suspected), the incident is the worst mass murder in Japan's post-World War II history."), de pl. emlékszem, hogy amikor anno "csak" egy lány szúrta le az apját, akkor meg a School Days utolsó epizódját tolták el több hónappal, mert ugye annak is késelés volt az utolsó részében. Erre két indokot hallottam eddig, az egyik, hogy "nem akarnak ötleteket adni embereknek", na de ahhoz kissé sok anime van, hogy ha történik egy tűzeset, késelés, repülőgépszerencsétlenség, stb-stb., akkor hirtelen az összeset határozatlan időre felfüggesszék, ami kicsit is emlékeztet az adott estre (pl. a Hero Aca tudtommal most épp nem fut ebben a szezonban, de abban meg ugye ott van Todoroki, akkor most azt is felfüggesztenék, csak mert a szereplő tüzet használ?), a másik, hogy szimplán kegyeleti okokból szüneteltetik ezeket, na de itt is arról van szó, hogy nem értem, miért kell minden olyat hónapokra leszedni a képernyőről, ami kicsit is emlékeztet a valódi esetre, pláne úgy, ha utána úgyis kiadják, illetve ha két ilyen tragédia között tonnaszám gyártják a hasonló darabokat? Az Amcsiknál pl. egyetlen ilyenre emlékszem, amikor a WTC katasztrófája után minden olyan filmet leállítottak, amiben az ikertornyok szintén megsemmisültek, na de itt érthetőbb volt a dolog, hiszen magát a konkrét esetet jelenítették meg a filmek. Értsd: ha Japánban a mostani szezonban több olyan anime is készült volna, ahol mondjuk szereplők épp felgyújtják a KyoAni stúdiót "just for fun", akkor megértem, hogy amint ez a valóságban is megtörtént, egyből beszüntetik mindet, de pl. egy Enen no Shouboutai-t minek szüneteltetni? Mert a főhős családja is tűzhalált halt a történet szerint, illetve mert a szereplők tüzet használnak? Ha holnap lesz egy bombás merénylet, akkor a Hero Aca-ból törlik Bakugo karakterét? Ez nekem ilyen "eső után köpönyeg".
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.07.20. 09:20

Azért szerintem elég érzéketlen dolog olyanokat mondani, hogy a stúdióért nem olyan nagy kár a munkáikat elnézve. Kevés olyan KyoAni mű van, amit kifejezetten szeretek, jó pár animéjük olyan szinten nem érdekelt, hogy bele se néztem, de az tagadhatatlan, hogy az animációs munkájuk olyan kiemelkedő minőségű, amit kevés más stúdió tud felmutatni. Tekintve, hogy tehetséges és szívvel-lélekkel dolgozó emberek kreatív munkájáról van szó, még akkor is sajnálnám az odaveszett archívumot, ha a Deenről vagy a Pierrot-ról lenne szó, nemhogy a KyoAniról.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 491
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.07.20. 10:12

Titkos írta:
2019.07.20. 04:37
Azóta már az is kiderült, hogy az emberi veszteségeken túl az animációs cuccaik is kb. mind odalettek. Az áldozatokat sajnálom, a stúdió munkái már egy más tészta részemről, lévén sosem voltak a kedvenceim,
Öööö... ez most komoly? Risával értek egyet, szerintem ilyen esetben tök mindegy, hogy az embernek mennyire voltak kedvencei az adott stúdió munkái, hisz attól függetlenül még sok ember rengeteg munkája volt benne (valószínűleg az elhunytaké is) + a KyoAni valóban minőségi animációt csinált.
Titkos írta:
2019.07.20. 04:37
a másik, hogy szimplán kegyeleti okokból szüneteltetik ezeket, na de itt is arról van szó, hogy nem értem, miért kell minden olyat hónapokra leszedni a képernyőről, ami kicsit is emlékeztet a valódi esetre, pláne úgy, ha utána úgyis kiadják, illetve ha két ilyen tragédia között tonnaszám gyártják a hasonló darabokat?
Ebben mi olyan nehezen érthető? Tényleg pusztán kegyeleti okokról van szó. Azért van különbség aközött, hogy másnap lenyomnak egy ilyen epizódot, vagy csak néhány hét/hónap után, amikor már kissé lecsillapodtak a kedélyek. Plusz lehet, hogy neked vagy nekem nem ugranak be ezekről rögtön megtörtént dolgok, de attól még vannak érzékenyebb emberek, akiknek lehet, hogy igen. Amúgy MAL-on írta valaki, hogy az Enen no Shouboutainál ez most különösen szerencsétlenül jött ki, mert (a manga alapján) pont egy olyan epizód következne, amiben hasonló szituba kerülnek a szereplők. Egyébként ez Amerikában is bevett szokás, nem is értem, miért írod, hogy csak egyetlen ilyen eset rémlik XD. Én rendszeresen futottam bele olyan hírekbe, hogy ennek-annak a sorozatnak elmarad a következő része, mert tartalmaz valami olyasmit, ami emlékeztethet egy épp megtörtént esetre (vagy ha nem is marad el, de az adott jelenetet kivágják, max. egy későbbi ismétléskor leadják a teljes részt). Kevés sorozatot követek hetiben, szóval nem mondom, hogy az összes ilyenre emlékszem, de arra konkréten igen, hogy anno a The Walking Deadnek is kihagyták ezt a részét/jelenetét, mert pont akkoriban posztolt egy csomó lefejezős videót az Iszlám Állam.
Szóval szerintem teljesen érthető, ha ilyen esetekben tartanak egy kis szünetet, hisz lehet, hogy a családtagokat és az érzékenyebb embereket valóban megrázza az ilyesmi.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.20. 13:42

Szimplán kegyeleti ok a szakmától, semmi más nincs mögötte. Vagy eltolják egy szezonnal, vagy átrakják az egészet egyben netes elérésre a szezon végén.
Titkos írta:
2019.07.20. 04:37
Ezt viszont sosem értettem, hogy ha történik egy olyan haláleset a valóságban, ami bármilyen formában emlékeztet egy épp akkor futó animében történő eseményre, akkor az adott animét azonnal le kell állítani.
Annak idején, a 2011-es nagy tohokui földrengés után a Beelzebub hasonló ívet járt be. Elkezdték a kánonszálat, majd jött a katasztrófa, és vagy 10 résznyi fillerrel töltötték fel, mielőtt folytatták volna. Mindezt azért, mert jött volna egy rész, ahol a protag csávó egy ütéssel a földdel egyenlővé teszi a teljes iskolát. De mivel a szarba lehúzták a fillerszezont, baromi gyengén teljesített, nem hozta a kívánt "értékcsökkent" számokat se, inkább elővették újra a kánont, és abban módosítgattak. Pl. az említett iskola nem lesz egy füstölgő romhalmaz, hanem az egész épület szó szerint meghajlik a kapott pofontól.
Szóval az sem igaz, hogy minden esetben leszedik, de van, ami témájában megkerülhetetlen. A legjobb esetben is pár hétre kerül le, vagy eltolják egy szezonnal későbbre. A fillert meg nem kockáztatják meg.

A karaktertörlés meg már felvetésre is faszság, már megbocsáss. Nem veszik ki, a szerepét szüneteltetik legfeljebb, nem használja az erejét, mert olyan helyzetbe teszik, hogy ne kelljen. Vagy olyanba, ahol nem használhatja, anélkül kell megoldania. Egy karakternél sokkal nagyobb a játéktér, mint egy teljes koncepciónál.
Titkos írta:
2019.07.20. 04:37
pl. emlékszem, hogy amikor anno "csak" egy lány szúrta le az apját, akkor meg a School Days utolsó epizódját tolták el több hónappal, mert ugye annak is késelés volt az utolsó részében. Erre két indokot hallottam eddig, az egyik, hogy "nem akarnak ötleteket adni embereknek"
Inkább azért, mert az utolsó részben CSAK késelés folyt.
SPOILER
Egyik ribanc megölte a srácot, aki megcsalta a fél iskolával és akkor is hűtlen maradt hozzá, hogy bekamuzott neki egy terhességet, majd a másik ribanc az első ribancot tűzte konyhakésre, felhasította a hulla hasát (és ott mondta ki, hogy kamu volt a terhesség, semmi nincs benne), majd a srác levágott fejét ölelgetve elcsónakázott.
És röhej,de az egész sorozatból ez az egy rész valóban emlékezetes volt pont emiatt, mert mintha egy szociopata írta volna.
Titkos írta:
2019.07.20. 04:37
Az Amcsiknál pl. egyetlen ilyenre emlékszem, amikor a WTC katasztrófája után minden olyan filmet leállítottak, amiben az ikertornyok szintén megsemmisültek, na de itt érthetőbb volt a dolog, hiszen magát a konkrét esetet jelenítették meg a filmek
Azért ott is pár száz emberke meghalt, összedőlt 2 toronnyi és egy félszárnnyi nemzeti identitás, plusz az első komoly belföldi terrortámadás Amerikában. (Amúgy a WTC-t 93-ban már megpróbálták a mélygarázsból bedönteni, sikertelenül, mert a kisbusznyi autóbomba elég erőtlen volt ahhoz, hogy megrogyassza a mélygarázs tartószerkezetét.) Nem mérhető teljesen össze, ráadásul nem véletlenül mondják azt se, hogy "poszt-9/11 világ".
Kikerültek a filmekből az ikertornyok, volt pár film, amiben tényleg benne volt a dolog, hogy tornyot döntögetnek repülővel, és a GTA 3-ból is kivették a látképből. Csak ez utóbbinál vicces a dolog, mert ugyan ez volt az indíték, de nem csak ennyit változtattak meg. És a South Park egyik epizódja törte meg a gyászhangulatot, amiben Looney Tunes módra kergetőzik Eric Cartman és Osama bin Laden. Mégiscsak a hatalmas amcsi büszkeség dőlt akkor romba, nem holmi stúdió...


* * * *

Amúgy szerintem sem kár, mert az elmúlt 13 évben volt 4 olyan sorozatuk-szériájuk, ami ért valamit és nem csak az adta el, hogy nyálcsorgató a látvány, de közben akkora kreténség volt, mint a Hold (igen Violet Evergarden, ne bújj el, te 2 tonna cukormáz alá fojtott PTSD-dráma). Vagy ha érdekes is volt, megölték a moézéssel, vagy erőteljesen kompenzálták a hiányosságaikat a látvánnyal és giccsparádé tálalással. Ami egy középszerű stúdió mentalitásának ismérve, amire nem felmentő ellenérv/körülmény, a minőségi látvány/animáció (Shinkai Makoto, for fuck's sake, ugyanez pepitában). Az a 4 valamire való cuccuk is a Kobayashi, a Nichijou, a Tsurune és a Hibike! Euphonium. A többi jobbára is közepes volt (pl. a Free!), amikért még csak-csak, de a Violet, Hyouka Snoozefest, Chuunibyou, K-On!, Musaigen, Lucky Star, Koe no Katachi, Haruhi, Kyoukai no Kanata, Amagi Csöcsfesztiváli Paródia, na azokért egy könnycsepp is sok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ricz 2019.07.20. 15:40-kor.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 547
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.07.20. 15:06

Radikálisan újat már nem tudok hozzászólni a témához, de mindenképpen kár mind a stúdióért, mind az odaveszett (tudtommal) 33 emberért, különösképpen amiatt hogy abszolút érthetetlen módon kellett távozniuk az élők-létezők sorából. Azt én sem mondanám, hogy a stúdió összes műve a szívem csücske lett volna, de időről-időre azért lecsepergett olyan cucc ami nekem is tetszett akár rögtön, akár bizonyos idő elteltével, és akárhogy nézi az ember, még mindig ők voltak azok, akik az élbolyban jártak mind az anime-produkciós technikák, mind a dolgozókkal való bánásmód terén, szóval akármennyire dobják sokan rájuk a moe-keresztet (ami szerintem kissé eltúlzott, mert pölö a K-on sem kimondottan egy tűzről való valami, akármennyire lett meme-elve az elmúlt évtizedben, az Amagi-t meg pölö kedveltem, az volt a legközelebbi dolog egy új FMP szezonig a XEBEC negyedik évadáig), így is-úgy is elég nagy veszteség érte a szakmát, és abszolút megértem, hogy pölö az Enen no Shoubutai esetleg hosszabb időre szünetelne. Mégiscsak sajnos rekord született azzal, hogy Japán világháború utáni történelmében ez a legtöbb emberélet, amit egyetlen személy kioltott.
Kép Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6029
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.07.20. 18:47

Na igen, gondoltam, hogy páran erősnek fogják találni azt a "a munkájukért amúgy szerintem nem kár" félmondatot, de ez van, csak kicsúszott a számon. Persze ebben az is benne volt valamilyen szinten, hogy sokan úgy siratták őket (nem az embereket, az animés anyagukat) egyes fanoldalakon, mintha valami műfajt meghatározó/formáló stúdió semmisült volna meg. Szal azért ők még mindig nem egy Ghibli, Sunrise, Toei, vagy Gainax voltak, 30-40 éves múlttal, meg ki tudja hány címmel a hátuk mögött, melyek közül nem egy cím valóban formálta a teljes műfajt, vagy legalábbis példamutató volt. Most gyorsan át is futottam MAL-on a teljes animelistájukat, az FMP-n kívül (amit ugye mostanra olyan szinten "cserben hagytak", hogy a legújabb szezonját már nem is ők animálták...) mindegyik cuccuk valamilyen slice of life, max annyi eltérés van az egyes címeik között, hogy ebbe a slice of life-moe duóba mennyi természetfeletti behatást kevernek. Az animációjuk mondjuk többségében valóban gyönyörű és látszik, hogy sokat dolgoztak rajta, de egyrészt a vizualitás még nem minden, másrészt azért itt sem véletlen gondolom a slice of life, mint műfajválasztás, szal én azért megnéztem volna tőlük valami látványos akciósorozatot, sci-fit, vagy bármi hasonlót, ahol tényleg égeti a pénzt ha 12 részen át kell tartani ezt a látványszínvonalat. Ahhoz meg továbbra is tartom magam, hogy az ő "hozzájárulásuk" úgy az egész anime múfajhoz leginkább annyi volt, hogy más stúdiókat is rászoktattak arra, hogy "jé, nem kell ide különösebben kidolgozott sztori, karakterek, akármi, hiszen cuki lánykákkal annyi mindent el lehet adni!" Nem kizárt persze, hogy ez a folyamat nélkülük is elindult volna, de jelentősen rásegítettek, hogy rendesen felgyorsuljon. Ha ez valakit sért, sajnálom, de én így érzek. (Btw, akkor a "mélyotaku" helyeket kerüljétek, láttam olyat, ahol az egész tragédiára annyit reagált valaki, hogy "Jó-jó, az Endless Eight egy szemét húzás volt tőlük, de azért ezt így megtorolni..." :dirr:) Gainax-fanboy sem vagyok, de amikor pl. ők bejelentették, hogy a teljes stúdió megszűnik, sokkal inkább éreztem, hogy fandom szempontból valami értékes, meghatározó dolog ért most véget.

A "kegyeletből levesszük/szüneteltetjük az adott sorozatot" témához: itt én kérek elnézést, akkor úgy néz ki, nem követtem eléggé a dolgokat (meg leginkább nem nézek elég sorozatot), pl. erről a fentebb linkelt Walking Dead-es dologról is most hallottam először.
Ricz írta:
2019.07.20. 13:42
A karaktertörlés meg már felvetésre is faszság, már megbocsáss.
Ott értelemszerűen túloztam picit, bár nem sokkal nagyobb faszság, mint amit példának felhoztál és amit meg is csináltak a Beelzebubban. :D ("Eredeti mangában porrá zúzódik a komplett épület" -> "animében meghajlik".) Akkor már tényleg legyen akár több hónap szünet, de ne tegyék tönkre ilyen röhejes cenzúrával az alapanyagot. (Btw, a 2011-es földrengés után emlékszem, hogy nem egy anime szünetelt, de azt inkább annak tudtam be, hogy amikor épp az ország negyede/fele romokban, akkor nem az az elsődleges, hogy rajzfilmeket készíts, van annál sürgetőbb dolgod is és nem feltétlenül annak, hogy kegyeleti okokból szünetelnek.)
Ricz írta:
2019.07.20. 13:42
Inkább azért, mert az utolsó részben CSAK késelés folyt.
SPOILER
Egyik ribanc megölte a srácot, aki megcsalta a fél iskolával és akkor is hűtlen maradt hozzá, hogy bekamuzott neki egy terhességet, majd a másik ribanc az első ribancot tűzte konyhakésre, felhasította a hulla hasát (és ott mondta ki, hogy kamu volt a terhesség, semmi nincs benne), majd a srác levágott fejét ölelgetve elcsónakázott.
És röhej,de az egész sorozatból ez az egy rész valóban emlékezetes volt pont emiatt, mert mintha egy szociopata írta volna.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy az SC utolsó része kb. egy Elfen Lied, de pont azért írtam a késeléses részt, mert a valósággal való párhuzam kb. odáig tartott csak.
SPOILER
Mondjuk szerintem ribanc 1 (Sekai) nem kamuzott arról, hogy terhes, hiszen nem random pattant ki a fejéből a sztori, hanem ha jól emlékszem, a szokásos reggeli rosszulléteket produkálta. Ribanc 2 (Kotonoha) pedig ekkor a felvágott hasban még max csak valami mikroszkóp nélkül nem is látható zigótát fedezhetett volna fel, hiszen egy pár hete terhes csajnál még nem akkora a magzat. Pláne, ha hozzávesszük, hogy egyrészt nem éppen orvosi szakértelemmel végzett rajta "császármetszést", másrészt meg amilyen yandere-módban volt már akkorra, valszeg agyilag sem volt épp a toppon. :D Nem mintha ez mentené ezt az amúgy égetnivalóan szar animét, csak gondoltam, hozzáteszem a saját értelmezésemet ehhez a "zseniális" endinghez.. XD)
WTC témában meg akkor kb. engem igazolsz, hiszen én is azt írtam, hogy egyedül csak annál rémlik, hogy keményen cenzúráztak/vágtak utána mindent, amiben szerepeltek a tornyok, vagy bármilyen hasonló merénylet, de ott pont a tragédia súlya, illetve az általad ecsetelt nemzeti öntudatukra gyakorolt hatása miatt értettem is, hogy miért. (Az más kérdés, hogy mint Leara arra rámutatott, ezt én néztem be és szimplán nem követem eléggé a valódi tragédiák -> TV sorozatok kapcsolatát, lásd a fenti Walking Dead-es példát.)
Ricz írta:
2019.07.20. 13:42
Ami egy középszerű stúdió mentalitásának ismérve, amire nem felmentő ellenérv/körülmény, a minőségi látvány/animáció (Shinkai Makoto, for fuck's sake, ugyanez pepitában).
Ja jó is, hogy említed, sosem értettem, hogy míg egy KyoAni animénél miért "free pass" az, hogy "jajj, hát nem kéne olyan sokat várni, szép az animáció, meg ott van a "feelgood"-feeling, mi kell még?", addig kb. ugyanezért a stílusért miért kell Makotót folyton fikázni? Az ő filmjei is 90%-ban vizualitás, 10%-ban érdemi tartalom, de legalább nagyban játszik és alapból a nagy vásznat célozza meg, elvégre ha már úgyis a látvány a lényeg, csináljunk rögtön mozifilmet, ott lehet csak igazán élvezni a shiny végeredményt. :D Mindegy, ez csak úgy eszembe jutott. XD
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.22. 22:37

Titkos írta:
2019.07.20. 18:47
Ott értelemszerűen túloztam picit, bár nem sokkal nagyobb faszság, mint amit példának felhoztál és amit meg is csináltak a Beelzebubban. :D ("Eredeti mangában porrá zúzódik a komplett épület" -> "animében meghajlik".) Akkor már tényleg legyen akár több hónap szünet, de ne tegyék tönkre ilyen röhejes cenzúrával az alapanyagot. (Btw, a 2011-es földrengés után emlékszem, hogy nem egy anime szünetelt, de azt inkább annak tudtam be, hogy amikor épp az ország negyede/fele romokban, akkor nem az az elsődleges, hogy rajzfilmeket készíts, van annál sürgetőbb dolgod is és nem feltétlenül annak, hogy kegyeleti okokból szünetelnek.)
Nem sok szüneteltetésre emlékszem a 2011-es eset kapcsán, a legjava emlékeim szerint ment zavartalanul, nem tolódott el miatta a szezon, nem volt hirtelen adjunk le többet is. A vidékibb adókon és a neten meg maradt a rendes műsorszórás. Talán egy kezemen tudnám megszámolni melyek voltak azok, de ahhoz elő kéne túrni az akkori szezonális listát, mert már arra sem emlékszem, hogy mik futottak akkor. A Beelzebub csak azért maradt meg, mert az első részt leadták rendesen és utána történt a dolog. És nem is igazán az a röhejes a dologban, hogy "cenzúra" a behajló épület, hanem inkább az, hogy sikerült olyan szar felvezető fillereket csinálni, hogy a sorozat és a stúdió sínylette meg. És nem engedhették meg a kaszavéget és a pénzügyi bukást (csak gondolj a Keijo!!!!-ra, aminek az adaptációja sikeresen megölte a mangát, mert a hírek is azt írták, hogy az anime sikertelensége miatt tették lapátra a mangáját).
Titkos írta:
2019.07.20. 18:47
WTC témában meg akkor kb. engem igazolsz, hiszen én is azt írtam, hogy egyedül csak annál rémlik, hogy keményen cenzúráztak/vágtak utána mindent, amiben szerepeltek a tornyok, vagy bármilyen hasonló merénylet, de ott pont a tragédia súlya, illetve az általad ecsetelt nemzeti öntudatukra gyakorolt hatása miatt értettem is, hogy miért.
Többnyire igazollak, mert bár a WTC esetén túlzásba estek, mert elég volt az ikertornyok puszta jelenléte a filmben valahol a háttérben, hogy ne adják le, kiretusálják onnan, kivegyék. Ha jól emlékszem, a Deus Ex játékban itt-ott lett volna a látképben hátul, tájelemnek, de inkább kivették. Amire én akartam ott reflektálni, hogy az eset nagyon átcsapott túlzásokba, és nem olyan egyszerű és érthető okokból, mint az említett Walking Dead jelenet kapcsán. Magukról a túlzásokról meg asszem pont Nostalgia Critic beszélt egy kicsit a top 11 South Park epizód kapcsán (26:07-től). Amúgy igen, az állapotok olyanok voltak 3 hónappal később is, mint ahogy az elején mutatják, kisebb görbe tükörrel. (Nyilván nem álltak ki gázmaszkban mindenütt, de mondjuk Stan anyjának rezignáltsága, az amcsi zászló kihelyezése lelki supportnak, egy rakás védelmi jellegű intézkedés túlszigorítása, na azok megvoltak. Ehhez elég mondjuk megnézni mik voltak a média és a kormányzati szlogenek. Némelyik képregényhősösen cheesy.)
És emellett arra is, hogy maga a dolog is jelentékenyebb volt, mint bármelyik másik esemény, mivel ez nem csak az amerikaiakat érintette. Direkt huztam a Rockstart és a GTA 3 esetét, mert az akkor még kanadai cég egy skót társstúdióval (DMA Designs, 2002-től Rockstar North) lépte meg. Lévén az amerikai piac az egyik legnagyobb felvásárló erő, nem kívánták bebukni emiatt a dolgot.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Válasz küldése