Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Tonikaku Kawaii 2020, őszi szezonból.

Tekintve a témát, ami egy nagyon friss páros hirtelen házasságát követi, elnapoltam tavaszra ezt az animét.

Történetünk egy átlagos kis sráccal kezdődik, aki nagyon metodikusan éli szerény hétköznapjait, céljait csillagászati magasságokig tolva, hátha így nevét, Nasa, kevésbé csúfolják, NASAként. Csakhogy a terveibe, közvetlenül az érettségije előtt, besétál élete legaranyosabb/szebb lánya, akit ő valaha látott, így a srácot sikeresen elgázolja bambulásában egy teherautó.

Hősünket az elhalálozástól, a kiszemelt lány menti meg, aki kijelenti a félhalálán lévő srácnak, csak akkor lesz a barátnője, ha feleségül veszi.
Ezután időugrás és satöbbi (no szpojlerz ;) ), a lényeg, hogy egyik napról a másikra egybekelnek, anélkül, hogy közben akár egymás nevét is megtudnák.

A sorozat mindvégig nagyon kis aranyos próbál lenni, ám többször táncol a túlzott erőltetettség szélén, ám olyan kellemes, hogy nem tudok a rossz oldalairól sokat mondani. Egy adott ponton azt hittem a lányról kiderül, hogy tényleg A Hold Hercegnője (Kaguya-hime), de végül nem derült ki ilyesmi ám ennek az ellenkezője sem, így a néző azt gondol amit akar, amitől, ezen egyszerű anime esetében, csak még nyugisabb lélekérzéssel fejeződik be a sorozat.

Tipikus anime tropeokkal tömött (karakterek bokája is pirul, nem csak az orcájuk :dirr: ) , szuper opening, egész jó ending zene, hétköznapi romantikus kis darab. Nem lepődnék meg ha valamikor jönne hozzá még legalább egy OVA, mert maradt pár befejezetlen szál a sztoriban, amiből amúgy szintén nincs sok, mert a folyamatos mindennapokat hivatott bemutatni, semmi többet.

8/10 tőlem : )
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

duplaposzt okés?...

Baccano! 2007 Nyárról

Nagyon örvendek annak, hogy van önmegtartóztatásom. :dirr: Annak idején amikor bedaráltam a Durararát, mindenki ezt ajánlotta, úgynevezett alternatívának. Óriási hypeja is volt ennek az animének, így tudtam, hogy jobb lesz majd akkor megnézni, amikor igazán rászorulok. Ez nemrégen esett meg :D

A hype nagyon is jól indokolt. Az anime pörgős, több szálon nem hogy fut, de egyenesen rohan, mert majdnem mindenkit kergetnek benne, amúgy. Sem eleje, sem vége nincs az animének, mégis kerekebb, mint sok másik one-shot.
A történet több idővonalon is fut, de főleg a késői húszas években, Amerikában vagyunk, s azon belül is az utca maffiózóit, bűnözőit és hasonló jellegű arcait követjük végig egy őrült száguldáson át, melyet átfűz, pont annyi fantasztikum, mint amennyit a Death Noteban kapunk. Éppen csak egy csipetnyi természetfölötti, mely olyan lényegtelen, hogy anélkül is pont ugyanannyira élvezhető lenne a mű. Apropó száguldás, ahogy ezt írom, döbbenek rá, hogy akár a Mad Max legújabbi filmjéhez is lehetne hasonlítani a cselekményt, hiszen az egész
egy mozgó járművön suhan végig. Nos, ilyen jellegű lendületet kap az arcába a néző, aki leül megnézni a Baccano!-t.
Részleteket egy darabot sem írnék le, mert akkor sokkal könnyebb követni és ez nem cél :D

A zenéje, jazz, copy paste Durarara, ami nekem nem esett rosszul, tekintve, hogy vártam vagy 10 évet a megnézéssel. Így nagyon nosztalgikus lett, számomra az egész élmény.

Art: csodálatos, festményeknek beillő hátterek és helyszínek, csak hogy az animáció és a karakterek óriásit buknak, valami eszméletlen milyen síkidomúak lettek, ronda, úgy ahogy van, ám még mindig óriási pluszpontot kap, mert látszik a befektetett energia abba, hogy minden karakterünk valószínűleg kaukázusi fehér ember és megkülönböztető jegyeik is vannak, az arcukon és egész testükön, ami nem nagy divat anime fronton. Ezért igazából nem tudom ócsárolni a dolgot, mert minden olyan gyorsan zajlódik, hogy talán kár is lenne a mozzanatokba befektetett több energia :dirr:

9/10



Wotaku ni Koi wa Muzukashii+ OVA 2018 tavaszról

Egy barátnőm ajánlotta, kinek annyira tetszett, hogy sorozatban nézte meg kétszer. Gondoltam, jól is hangzik, hiszen nem egy olyan romantikus vígjáték ami iskolások között zajlik, hanem felnőttek között.

Túl nagy elvárásokkal ugrottam ennek az animének, így valószínűleg feleannyira élveztem, mint amúgy megtehettem volna.

A történet egy rövidke szelet fiatal felnőtteink életéből, akik mindennapjaikat egy pötyögős munkahelyen tengetik, míg szabad idejükben, mindannyian otakuk. Adott egy yaoi fangirl, egy cosplayer, egy shounen rajongó és egy gamer. Az említett egyének összepárosodása után, folyamatosan arról látunk mozzanatokat, hogy milyen kihívásai vannak egy olyan párkapcsolatnak, ahol a felek otakuk.

A sorozat alatt egyszer sem lettek pillangók a gyomromban a romantikától. Egyetlen egyszer sem nevettem fel hangosan, dráma pedig abszolút nincs benne, így a wc papír készletünk is szárazon megúszta. A grafika átlagon aluli, de nem rossz, a zenére nem is emlékszem, de tanító jellege is kimarad a sorozatnak. Amikor a Comiketre kukkantunk be, eszembe jutott, hogy egyszer volt hol nem volt egy Genshiken ami sosem volt romantikus, mégis több volt benne a romantikus feszültség, mint ebben.

Az OVÁk az animéhez képest teljese más világból jönnek. Mindkét rész kifejezetten vicces, érzelmes és SZÉP is. Akár önállóan is nézhető, javaslom könnyű meetingekre együttnézős valaminek^^

Anime: 6/10 OVA: 8/10


Horimiya 2021 Tél

VÉGRE. Igazi romantikus, óriási feszültségekkel teli, realisztikus anime, ahol amikor felnevet az ember, a képernyőről köpetet kell törölnie! :"D

Már az openingje nagyon fülbemászó, nem masterpiece, de megmarad és újrahallgatható, ment is a playlistbe.

Az animáció nagyon szép és lágy, abszolút illeszkedik mindenhol, sőt nem spóroltak extra részletesen ráközelített vágóképeknél sem, plusz egy réteg csillogást halmozni, ahhoz, hogy minden néző megértse, milyen súllyal maradnak meg pillanatok egy-egy egyénről a memóriánkban az életünk során Legalábbis nekem így jelent meg :)

Az ending egy 3D animáció, amitől az embernek Simszezhetnékje támad, a zene itt már lényegtelen sajnos, a képi világ viszont extra aranyos.

Történetileg középiskolások között járunk, a főszereplők nem mindig vannak a központban, a sorozat nagyon finoman mozdul egyik párról a másikra, ám sosem járunk túl messze HoriMiyától :> Talán a legerősebb pontja az animének, hogy nem csak önmagáról a romantikáról és a párkapcsolatról szól, de arról is, hogy milyen az önmagunkról kialakított kép és az hogyan változik az életünk során.
A komikus elemeket egyszerűen ls a legnagyszerűbben pakolták bele, anélkül, hogy a főszereplők animésssé (értsd. elnagyolt, irreális reakciók kifejezése) változnának, ami véleményem szerint óriási teljesítmény.

Ha boldoggá akarod tenni a lelki nyugalmad, csak és kizárólag ajánlani tudom.

Figyelmeztető: több ending után is akad még pár másodpercnyi after-credit jelenet, melyet több alkalommal is, látványosan kihasználtak az alkotók arra, hogy karikát lépjen a sorozat c:

9/10
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Ayla írta: 2021.04.30. 17:34 Horimiya 2021 Tél

Ha boldoggá akarod tenni a lelki nyugalmad, csak és kizárólag ajánlani tudom.
Köszi, felírtam magamnak! :)
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Cocolors

Anno az előzetesek eléggé felkeltették az érdeklődésemet és évek óta vártam, hogy beszerezhető legyen s a minap láttam, hogy néhány hónapja elérhető így egyből megnéztem.

Mindössze háromnegyed órás filmről van szó, melyben egy a Nihei műveit idéző posztapokaliptikus világban járunk, ahol az emberiség maradéka a föld alatt megbújva reménytelen harcot folytat a túlélésért. A régi, élhető, szép világ emlékeiből szinte semmi nem maradt, s bár az égbolt mint fogalom az emberekben él, azonban mára már senki sem tudja milyen lehetett a színe egykoron.

Az anime középpontjában egy baráti társaság, pontosabban annak két tagja áll a középpontban és az ő rövid történetüket követjük nyomon. Nem egy szájbarágós alkotásról van szó, szóval a különböző elejtett információ morzsákból következtethetünk pl arra, mi okozta a világ pusztulását.
Érdemes még megjegyezni, hogy elég nyomasztó hangulata van a filmnek és a vége -kis spoiler- sem egy happy end.

A posztapokaliptikus művek kedvelőinek érdemes megnézni.
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Jaku-Chara Tomozaki-kun Tél 2021

Nagyon jól indult, érdekes személyiségelemző szemszögből. Rá is kattintottam a 8/10-re... aztán a negyedik rész után meggondolta magát a sorozat és őszintén már nem is emlékszem mi volt a vége.

Az anime egy romantikus címszó alatt jelzett iskolai sztori, amiben semmi romantika nem lesz, kivéve, hogy nagyjából beszélnek róla, ám cselekményileg zéró. Főszereplőnk egy gamer, aki játékként fogja fel az életet, hiszen szeret nyerni. Neki ebben egy osztálytársa segít és innentől fel vagyunk készülve egy karakter átváltozásra, ám míg ez nagy lendülettel és nagyon viccesen indul, addig elfelejti önmagáról, hogy ez volt a történet közepe.
Története nem lesz. Vége nem lesz, ez egy darabka gondolat és részlet a főhős életéből. Nem ajánlom megnézni. Rossz nem volt, de időpocsékoló, mindenképpen.

6/10


Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen x 2 évad, 2019 Télutó és 2020 Tavasz

Egészen karikatúrásan tálalt rom-com! :D Igazi, szélesvásznú csöpögős romantikus anime, mely nem is próbálja takarni irrealizmusát!

A történet egy gazdagék elit iskolájában lévő diáktanács, elnökéről és alelnökéről szól, akik azzal tengetik napjaikat, hogy rákényszerítsék egymást szerelmük bevallására. Ez azért NAGYON FONTOS :dirr: , mert az elnök egy szegény kis családból származó legény, ki példamutató magatartásával és legjobb jegyeivel került be az iskolába, míg az alelnök Japán egyik leggazdagabb emberkéjének a gyereke és mindemellett példamutató japán hölgy, ki mindenben zseni (csak éppen nem hagyományos tanulásban).
Mindebből kifolyólag az elnök, úgy gondolja, ahhoz, hogy valaha is elismerje/egyenrangúnak tekintse a lány családja, ő soha nem hajthatja meg előtte a fejét, míg a lány úgy gondolja, ahhoz, hogy a családja ne tagadhassa ki, neki nem szabad meghajtania a fejét senki előtt.

S így kezdődik az egyik legnyakatekertebb módszere annak, hogyan udvarolnak a tinik egymásnak, egy szerelmi vallomást kicsikarva, míg mindennek jelét nagyjából soha nem mutatják ki :dirr:

Mondanom sem kell, millió és egy poén van az animében, melyhez kapunk egy mély hangú narrátort is aki, néhol megtöri a harmadik dimenziót és a történet részévé is válik! A sorozat rövid skiccekből rakódik egymásra (pl Hetalia), ám folyamatosan és érthetően halad előre. Ajánlom, viszont az egeret vagy a billentyűzetet kéznél tartani, nézés közben, mert rengeteg felirat szökdösik a snitteken.

A háttérszereplők, a történet haladtával is stabilak és szerethetőek maradnak, nem keveset hozzátéve a műsorhoz.

Nagyon szórakoztató darab, leginkább a Toradora! energiájára emlékeztetett, ám az, ehhez képest sokkal érzelemdúsabb, ez pedig ahhoz képest, sokkal poénosabb.

A két sorozathoz, tegnapelőtt jött ki egy 3 részes OVA, melyet még nem találtam sehol és a harmadik évad is várható valamikorra. Ám ha jól értettem, idén augusztusban érkezik egy élőszereplős film is :)

Openingje idegesítően fülbemászó, endingje semleges, animáció szép.

9/10 mert a második évad felétől filler-szagú. Nem néztem utána, hogy tényleg az-e, ám a manga még mindig nincs befejezve.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Fugou Keiji Balance Unlimited: a történet a tokiói rendőrség két nyomozójáról szól, akik a műfaj szabályai szerint nem is lehetnének egymástól különbözőbbek: Katou rendszeresen olyan beszédeket tart az Igazságról és a Köz Szolgálatáról amik egy shounen animében is elmennének, újdonsült társa, a rendőrségbe frissen belépő, abszurdan gazdag Kanbe viszont a nyomozásaik során felmerülő problémákat vagy pénzzel oldja meg (ha szükséges, bármit megvásárol, illetve bárkit megvesz/lefizet), vagy a futurisztikus kütyüivel (a felszereltsége valahol James Bond és Batman között van). Az első részekben egészen szórakoztató volt Kanbe khm, szokatlan megoldásait nézni, bár egy idő után kezdtem tartani attól, hogy a "mindent pénzzel oldok meg" gimmick idővel unalmassá válik. Szerencsére féltávnál az egy epizódban elmesélt esetek helyét átvette egy összefüggő történet (amelyből kiderül, hogy mi a fenét is keres Kanbe a rendőrségnél). Nem rossz sorozat, de sokszor kiszámítható (a rejtélyek megoldását segítő tippek gyakran elég feltűnőek). Szerintem egyszer nézhető cucc, de abból a jobbik fajta.
Avatar
Sailor
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2016.04.20. 17:45
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sailor »

Soukou Kihei Votoms

Ez egy 1983-as Sunrise mecha, amit Takahashi Ryousuke rendezett, akit Tomino mellett a másik nagy real-robot mesterként tartanak számon.

A történetünk az Astragius Galaxisban játszódik, ahol két nagy szemben álló hatalom, a Balarant és a Gilgamesh 100 év okafogyottá vált háborúskodás után végre megköti a békét. A főszereplőnk a 18 éves Gilgamesh Chririco Cuvie, aki eredetileg hazája védelmében csatlakozott a katonasághoz, ám az események egyre jobban magukkal sodorták és sok szörnyűségen kellett keresztül mennie. Egyszer egy titkos küldetésben kell részt vennie aminek a részleteit nem magyarázzák el. Legnagyobb meglepetésére egy hazai bázist kell megtámadniuk, ahol Chirico találkozik egy kamrába zárt meztelen nővel aki felébred és meglátja Chirico-t, aminek később hatalmas jelentősége lesz. Kiderül később hogy ez a nő bizony egy szupertitkos fegyver akit egy titkos társaság Gilgamesh katonának álcázva megszerez magának, majd Chricio-t elárulják és halálára hagyják. Innentől kezdődik igazából a négy arc-ból álló történet melyben Chirico nyomozni kezd hogy megtudja a történtek miértjét valamint a saját múltjával is szembe kell néznie.

Röviden ennyi a sztori. Maga az anime nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, egy lassan haladó, de lebilincselő története van és Chirico egy eléggé egyedülálló főszereplő, nem az a tipikus lead karakter akit sok animében megszokhattunk, rideg, megviselt, visszahúzódó, gyakran nem tudjuk a tettei mögötti motivációt. Itt megjegyeznék egy elég fontos dolgot is vele kapcsolatban, ami ugyan egy részben merül fel csak, egy belső monológ gyanánt de annál fontosabb a történetre nézve, ami nem más mint hogy
SPOILER
Chirico a hírhedt vörös vállú osztag tagja volt, akik ártatlan emberekkel teli falvakat is felgyújtottak.
Ezért a tettéért vezekel igazából Chirico az anime alatt, és sokszor utalnak rá hogy úgy érzi ezért meg kell halnia. Tettei persze a háború után teljes megbánást tanúsítanak. Nagyon érdekesnek tartom hogy egy ilyet megmertek lépni, amitől kifejezetten seinen jellege van inkább, meg attól is hogy a karakterek nagy része felnőtt. Ja és a katonasági témából adódóan elenyészőek a női szereplők is. A lényeg hogy nem igazán láttam még animét ahol a főszereplő moral purity-jét így nem próbálták megőrizni és engem Chirico-val kapcsolatban ez nagyon elgondolkodtatott többek között arról hogy én hogy tudnék egy ilyen emberhez viszonyulni.
SPOILER
De végül is a végén úgy éreztem hogy a bűneit feloldotta azzal hogy megmentette a galaxist egy végtelen háborútól

Sokan egyébként az eredeti Gundam-al állítják párhuzamba, és ha már itt tartunk szerintem ez reálisabb is mint a Gundam, úgy is hogy vannak benne elég fizikától elrugaszkodott jelenetek:D
Takahashi Ryouske munkáival meg elég érdekes volt eddig a viszonyom ugyanis ő részt vett a Blue Gender készítésében, ami nekem nagyon tetszett, aztán két éve megnéztem tőle a Layzner-t ami hát nagyon vegyes érzéseket váltott ki belőlem. A főszereplőt leszámítva gyér karakterek, és horribilis köztük lévő interakciók, kémia volt benne. Mondjuk az az anime két fő részből áll és a második már sokkal jobb volt, de mivel azt a sorozatot elkaszálták így nagyon zavaros lett a vége, amit viszont kibővítettek egy OVA-ban amit a mai napig nem volt kedvem megnézni, de ezek után eléggé kedvet kaptam hozzá. Takahashi rendezése különbözik Tomino-étól már csak abban is hogy itt nem durrantják, kaszabolják, lövik szét egymást minden rész 70%-ában XDDDD Meg a csávónak a történet elmagyarázásához is több tehetsége van mert az eredeti és a Zeta Gundam-al nem egyszer volt olyan problémám hogy semmit nem értettem és különböző oldalakról kellett összevadásznom hogy na ez most mi volt.

Szóval én bátran ajánlom nem csak mecha fanoknak, mert ez tényleg egy olyan sorozat amit megéri végig nézni 8/10
"The sunset on my back and a seagull perched on my shoulder, I blow out a whistle"
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Sailor írta: 2021.06.26. 14:15 Soukou Kihei Votoms
Ezt még régebben elakartam egyszer kezdeni, de aztán visszatartott a retro mecha cuccokat nem túlságosan kedvelő énem, illetve a tény, hogy ennek is van vagy 500 folytatása, OVA-ja, filmje, akármije.
Lehet majd egyszer pótolom, de mindenesetre köszi, hogy írtál róla.
Avatar
Sailor
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2016.04.20. 17:45
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sailor »

Junchi írta: 2021.06.27. 09:52
Sailor írta: 2021.06.26. 14:15 Soukou Kihei Votoms
Ezt még régebben elakartam egyszer kezdeni, de aztán visszatartott a retro mecha cuccokat nem túlságosan kedvelő énem, illetve a tény, hogy ennek is van vagy 500 folytatása, OVA-ja, filmje, akármije.
Lehet majd egyszer pótolom, de mindenesetre köszi, hogy írtál róla.
Ó pedig a retro mecháknak megvan a maguk bája szerintem ::hehe:: Én újabban kifejezetten ráfüggtem a Sunrise régebbi címeire jobban mint bármikor eddig XD

Igen nagyon sok OVA van hozzá, de amennyire van rálátásom, ezek nagyon durván rókabőrök (a másik fele meg recap), jobban mint Gundam-nál mert a Votoms kapott egy nagyon szép kerek lezárást. Az OVA-kkal készülési sorrendben haladok, eddig egyet láttam és az is teljesen fölösleges volt igazából a sztori szempontjából. Szóval ha valamikor fogod nézni szerintem ezek elhanyagolhatóak. :)
"The sunset on my back and a seagull perched on my shoulder, I blow out a whistle"
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Niji no Kanate e! Shoujo Diana Monogatari (1986)

Kis kontextus: a mű 2 hónap alatt készült el Diana hercegnő 1986-os japán látogatásának apropóján, a közel 20 perces special a gyerekkorának szeleteit meséli el... többé-kevésbé helyesen, érdekesen vagy úgy egyáltalán.

Sztori koherens formában ugyanis nincs. Megszületik, a walesi birkapásztorok beszélgetnek róla, hogy "mibe, hogy Spencer 8. grófjának ez a gyermeke is lány lesz", és lám, az lesz. A következő jelenet már a 9 éves Diana beíratása a Riddlesworth Hallba, ahogy ott megtalálja a helyét, megnyeri Peanuts nevű tengerimalacával a kisállat-versenyt (pet contest), majd vissza a múltba, mikor 6 évesen tanúja lesz a szülei csúfos válásának, amiről a korabeli bulvár szájtátva cikkezett, különösen a házasságtörő grófné miatt. Aztán tanúja lehetünk az első találkozásának majdani férjével, a 13 éves Károllyal (aki akkor 20 az anime szerint, de valójában erre még jó pár évig nem került sor), illetve megismeri mostohaanyját, Raine-t, mire a végén nagyanyjának Lady Fermoynak a halálával szembesítik. 20 perc alatt elég kusza és sok nem? Mert az is.

Nyilván az idő szűke miatt nem lehetett jobban kidolgozni, de ha már ennyire be voltak zsongva (kisebb Diana-láz uralta Japánt), akkor legalább a meglévő jelenetek sorrendi rendezése, súlyozása lehetett volna jobb. Sokkal, sokkal jobb. A tárgyi tévedések és hiányosságok tömkelege inkább a második felét érhetik, mint az, amiket hiányoltam:
- hogy miért nem szerette Raine-t, sőt, miért volt az, hogy le is lökte a lépcsőn egyszer;
- a testvéreivel való kapcsolata, mivel ők csak vannak nem egész egy percnyit összesen;
- vagy az, hogy egy felelsz-vagy-mersz játék mersz-része miatt majdnem ki is csapták a Riddlesworth-ből.
De az iskolai dolgaival is lehetett volna foglalkozni. Biográfiai műhöz túl szeleburdi, szétszórt és ami tán a legrosszabb, súlytalan. Látszik, hogy voltak nagyobb ambíciók, ami sosem rossz, kivétel, amikor a megvalósítás ilyen, hogy hasra vágódik nem hogy saját magától, de még talán mondhatni szándékosan is.

A kuriózumértéke miatt lehet vele egy próbát tenni, de nagyon sokat senki ne várjon, mert korrektnek is csak gyengédséggel nevezhető.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Sailor
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2016.04.20. 17:45
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sailor »

Aoki Ryusei SPT Layzner

Újabb Sunrise real-robot mecha amit Takahashi Ryousuke rendezett. Igazából most az OVA-ról írok (mert csak a sorozatot láttam eddig két éve) aminek két része recap, a harmadik meg az elkaszált sorozat kibővített fináléja. Mivel a sorozatot 2019-ben láttam arról most az emlékeim segítségével írok, amik azért elég élénkek.

Szóval Layzner, történetünk szerint 1996 van, amikor a hidegháború nem ért véget, és a konfliktus kiterjedt az űrre is, konkrétan a Marsra. Főszereplőink az ENSZ bázisára érkeznek tanulni, szerintem mondanom sem kell hogy fiatal, gimis korosztályról van szó, amikor is óriásrobotok támadnak a bázisra akik a Grados bolygóról érkeztek hogy leigázzák a Földet. Az USA és a Szovjetúnió is azt hiszi a másik fél támadt így lebombázzák egymást, ami a gradosiak célja volt. Közben a fő-főszereplőnk Eiji megpróbálja megállítani a feletteseit hogy álljanak le a támadással. Eiji egy jó szándékú félig gradosi, félig földi ember aki ezen okból kifolyólag áll a Föld oldalára. Innentől kezdve indul be a történet ami két fő részből áll. Az első részben a főszereplő csapat harcok közepette próbál visszajutni a Földre, a másik arc pedig három évvel később egy hatalmas csatát követve zajlik.

A sorozatról érdemes tudni mint már említettem hogy elkaszálták, ezért a fináléja rendkívül összecsapott, egy részben lebonyolított, amiből nem igazán lehet egy kukkot sem érteni. De ha még ennyi lenne csak az egész hibája. Takahashi Ryousuke a Votoms-al nagyot nőtt a szememben, az előző bejegyzésben említettem hogy azt az animét tényleg inkább hívnám reálisnak mint a Gundam-ot, ezt a sorozatot viszont még annyira se.
A legnagyobb hibája nálam a főgárda katasztrofális jellemtelensége és hogy minden interakciójuk izzadságszagú, rendesen kínos nézni, hallgatni. Kivétel Eiji, Dr Elizabeth és Eiji testvére Julia. De így is marad öt ember akik pocsékul megírt karakterek és bőven többet fókuszál rájuk az anime mint kéne. Ja és van egy rohadt idegesítő ellenség, akinek az első félben van fontos szerepe, de azért a második arc-ban is boldogít minket és ez alatt az idő alatt annyi halálos sérülést túlél mint egy slasher-ben a gyilkos XD
SPOILER
Komolyan, amikor már rég cyborg akkor még fel is gyújtják és meg se kottyan neki
Aztán itt van a sorozat első fele. ami hosszú és dögunalmas, pedig egy tök jó koncepcióra épül. A baj az hogy mint mondtam a karakterek teljesen lehúzzák az egész élvezhetőségét, ami nálam hatalmas negatívum akármilyen médiumban, plusz csak annyi érdemi dolog történik hogy össze vissza repkednek robotokban a Marson és az űrben.

Aztán jön egy nagy csata és time skip, ugrunk három évet ahol egy poszt-apokaliptikus setting fogad minket, a Földet teljesen leigázta Grados, diktatúra van, az emberek nyomorognak és csak pár lázadó próbál küzdeni a jobb létért. Nagyon tetszett a sorozatnak ez a része. Végig tempós, feszült, fenntartja az érdeklődést, részről részre viszonylag tud újat mutatni. A karakterek egy fokkal jobban elviselhetőek, Eiji meg nagyon badass lett és elég kemény jelenetei vannak:D Ami nagyon tetszett az Julia jellemformálódása, aki az elején egy agymosott katona volt aki a saját testvérével is harcba száll a birodalom védelme érdekében, aztán a Földön egy békét hirdető próféta-szerűség lesz aki teljesen elítéli a vérontás minden formáját, többek között azért mert megtud egy ősi titkot ami a sorozat fő csavarja is.
SPOILER
Ami meg rohadtul tetszett az az hogy a végén feláldozza magát Grados pecsétjében a béke érdekéért és az idők végtelenségéig kallódik az űrben
A Bosco Daibouken-nek volt hasonlóan eposzosan katartikus vége. A sorozat első felét mire megnéztem valami iszonyú sok idő volt, ezt viszont 1-2 nap alatt ledaráltam ami szerintem árulkodó a minőség ugrásáról. Egyébként MAL-on olvastam hogy több embernek az első fele tetszett jobban, mondom lol XD

Amit még nagyon fontos megemlíteni azok a Layzner politikai dolgai. Nagyon érdekes kérdéseket vet fel többek között a háborús egó és a béke, mások életének fontosságának előtérbe helyezéséről egy konfliktus megoldásában, csak ezeknek egy jó része nincs konkrétan kimondva szóval gondolkozni is lehet rajta azért.

Végszónak annyit tudok mondani hogy hardcore mecha fanoknak nyilván elnyeri a tetszését, de egyébként az első fele miatt kissé időpocsékolás lehet másoknak. Ja és itt nem tudom bátran azt mondani mint az Ideon esetében, hogy mindenki nézze meg a recap-ot és a finálét, mert itt az a két recap rész azért fontos dolgokat kihagy.
A sima sorozat nálam egy erős ötös-gyenge hatos de ez most kap kegyelemből egy 7/10-et mert a lezárással megdolgozott érte.
"The sunset on my back and a seagull perched on my shoulder, I blow out a whistle"
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Hetalia World Stars 2021

Megnézve. Olyan mint volt a korábbi. Vagyis ha érdekel a történelemés az aktuálpolitika, akkor követni tudod és elvezni fogod. Majdnem minden részben leesett az állam valamin, mert egész pofátlanul megnyilvánult néhány karakter ami nagyon jól tükrözi a jelenlegi országokat illetve továbbra is rettenetesen cuki maradt.

Fruits Basket legutolsó, legújabb. final. 2021

Ringbe léphet egy shounennel, amilyen nagyon el lett húzva a legutolsó sorozat. Valahol a közepe tájékán, azt hittem elolvasom a mangát, mert annyira felidegesített, hogy körülbelül 3 részen át nem történt semmi. Mindettől függetlenül, darabjaira törte a szívem, a zene op és ending valami csodálatosak végig, a történet és a szereplőkről csak annyit mondanék, hogy bárcsak másképpen húzták volna ezt az animét, mert mindenkit nagyon megszeretsz és mindenkiről tudnál még sokkal többet nézni. De természetesen itt is van főszereplő gárda és inkább ők maradnak a lényeg. Akit érdekel a romantikus animék tömkelege, ez az anime mindenképpen megnézendő, veszíteni semmit nem fogsz!

Shokugeki no Souma összes. 2015-2020

Az anime arról szól, hogy a főszereplőnk egy kis családi étteremben dolgozik az apjával, aki gondol egyet és elutazik, míg a fiát beírja Japán legelitebb főző szakközépiskolájába. Itt a srác bejelenti, hogy mindenkinél jobban főz majd. Ő az átlagember, míg a sulitársai nagygazdagék lesznek. És nagyjából erről szól az egész. A sorozat folytán, egyik másik vizsga és megmérettetés zajlik majd, ami alatt extrémen és kreatívan illusztrálódik az ízvilágok sora.

Amikor nekifogtam nem akartam hinni a szememnek, végre minőségi ecchi egy minőségi sztoriban és minőségi karakterek között! Hogy kerültem én ezt el a múltban? Máskülönben a Ben-To-ról klikkelve találtam ezt meg.

Az animáció szemfényvesztő tud lenni. Néha eszméletlenül gyönyörű, néha pedig állóképek mozgó háttérrel :/ Nagyon szép állóképek mozgó háttérrel :dirr: De még így is felfrissülés volt a szemnek, a csodálatos színvilág amivel a rengeteg ennivalót megrajzolják. Mondanom sem kell, valahol az ötödik rész után, már én is a konyhában találtam magam a saját chilli szószomat főzve 45 percen keresztül...

Ez egy olyan anime, amit valószínűleg újra fogok nézni egy nap! Legalábbis az első három sorozatát... az utolsókat ki kéne vonni a forgalomból, olyan gyalázatosan rossz lett! Mivel elég egyszerű a felállása ennek a sorozatnak, nem szívesen írnék többet róla. Ha kicsit is felkeltette az érdeklődésed, kezdd el nézni, az elejét nem bánod meg. A zene előtt le a kalappal és néhány nagyon híres szinkronszínész is beköszön majd : )
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Horimiya

Rég láttam már iskolás romantikus vígjátékot, erről pedig több helyen is jókat olvastam, úgyhogy próbát tettem vele.

Hori az osztály legcsinosabb, legmenőbb lánya, Miyamura pedig az osztály legvisszahúzódóbb, mindenki által ignorált tagja. Egy véletlen során rájönnek, hogy egyikük sem teljesen az, akinek látszik, Hori otthon menő csajszi helyett egy igazi háziasszony, aki a munkájuk miatt elfoglal szülei helyett főz, takarít és hazaviszi az öccsét az óvodából, Miyamuráról pedig a szemüvege nélkül és egy másik frizurával kiderül, hogy egy szétpiercingezett vagány szépfiú.Hőseink úgy döntenek, hogy ezeket a titkokat megőrzik egymás között. Hamarosan egyre több időt töltenek együtt, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Az első részek nagyon hamar megfogtak, gyorsan megkedveltem a két főszereplőt. A történet is tetszett, nagyon természetesnek éreztem kettőjük kapcsolatának az alakulását, és a poénok és jók voltak (persze az is lehet, hogy azért tetszett ennyire, mert már rég láttam iskolás vígjátékot, és annyira elszoktam a műfajtól, hogy minden az újdonság erejével hatott). Aztán a hetedik részt meglehetősen összecsapottnak éreztem, és sajnos a sorozat fennmaradó részében meg is maradt ez az érzés - ekkor jöttem rá, hogy az animés stáb egy 120 fejezetes mangát próbált meg 13 részben adaptálni, és emiatt persze nagyon sok mindent ki kellett vágni. A legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy a Hori-Miyamura duó a sorozat második felében meglehetősen háttérbe szorult, és elözönlötték az animét a sokkal kevésbé érdekes mellékszereplők (az egyik részben pl. az volt a legfőbb esemény, hogy az egyik, addig alig mutatott mellékszereplő húga tanulási nehézségektől szenved), és amikor a Horimiya duó előtérbe is került, akkor egy normális, két egymást szerető fiatal kapcsolatának ábrázolása helyett inkább a Hori negatív tulajdonságain alapuló poénokat dobták be, amik első alkalommal ugyan viccesek voltak, de egy idő után kezdett egyre ellenszenvesebbé tűnni tőlük a lány.

Így aztán az anime után belekezdtem a mangába is, azt remélve, hogy ott végre többet kapok a címszereplőkből. Sajnos itt is csalódnom kellett - valójában az a helyzet, hogy a történet lényegi eseményei elég hamar, már a manga első harmadában-felében megtörténtek (az anime esetében féltávnál), és onnantól kezdve a mangaka érezhetően kifogyott az ötletekből, ami a történetet és jellemfejlődést illeti, és a slice of life stílusra koncentrált - egyre kevesebb sikerrel: a manga utolsó negyede-harmada tele volt olyan fölösleges és érdektelen fejezetekkel, amiket csak átlapoztam. (Eklatáns példa: az egyik fejezet arról szólt, hogy az egyik tanárnak lyukas a zsebe, és emiatt folyton elveszti a kulcsait :wtf: ).

A manga végére érve azt kell mondanom, valójában mégsem volt rossz döntés, hogy csak egy szezonnyi hosszú lett az anime, mert ebből az alapanyagból aligha lehetett volna összehozni 24-26 olyan részt, amit meg is néz a nagyérdemű - csak arra lett volna szükség, hogy a rendező jobb munkát végezzen az adaptálandó fejezeteket kiválasztásakor.
Anime: 7/10, Manga: 6/10.

(Remélem nem baj, hogy a mangáról nem a mangás topikba írtam. Mivel a mondanivalóm szempontjából összetartozónak éreztem őket, hogy nem akartam külön szedni a kettőt.)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Vivy: Fluorite Eye's Song, spoilermentesen:

Ez volt az idei év legelső szezonos sorozata, ami nem folytatás és hajlandó voltam időt áldozni rá. Meglepően jól összerakott, érdekes, többrétegű cucc, engem totál meglepett, hogy van még ilyesmire igény (mert van, néztem, több japán szezonos pollon is az élen végzett). Ennek az animének volt valami sztorija. Akart valamit mondani. Érződött, hogy van mögötte munka és odaadás. Meglepő sorok egymásutánja.

A sztori nagy vonalakban: Adott egy jövő, ahol a népességet támogató androidok egyszercsak megvadulnak és elkezdik kiirtani az emberiséget, de random prof visszaküld egy beszélő (Lelouch vi Britannia hangján megszólaló, hogy pontos és hatásvadász legyek!), kissé idegesítő gépkockát a múltba, 100 évvel korábbra, ahol egy szintén android idol "csaj" segítségét kérve elébe szeretne mindezen katasztrófáknak menni.
Papíron nagyjából ennyi, de persze jóval többről van szó, a mögöttes okok, a magyarázatok mind megvannak és léteznek elszórva a 13 epizódos műsoridőben. Mondhatni, hogy öt kisebb arc-ból áll az egész, négy Vivy-küldetésből és egy fináléból, de ezek azért nem az egzakt epizodikus formulát követik, hanem van ráhatása és következménye a dolgoknak, már csak azért is, mert ebben a sorozatban nem egyetlen turning point eseményeit kell megváltoztatni, hanem a teljes 100 év húzósabb mozzanatait végig kell járni, ami nekem kimondottan bejött. Szintén kellemes meglepetés volt a mögöttes tartalom. Nem hoz nagyon semmi újat, amit ne láttunk volna már más androidos/robotos/MI-s darabokban akár többször is, de olvasztótégelynek nagyon is rendben volt. Tetszett például az Archívum fejlődése, ami reflektált az egész ember-android kapcsolatra: Kezdetben csak egy épülő, félkész valami, de a 100 év alatt egyre magasabbra és magasabbra nyúlik, végül eléri a mennyeket, az Istenek szféráját, de a bukás is annál nagyobb lesz, amit látunk is bekövetkezni. Ugyanígy az androidok és emberek egymásra hatásának alakulása, ahogy eleinte előbbi függ utóbbitól, de aztán szépen lassan a gépek fejlődése határozza meg az emberekét, a nagy irtogatás okait meg innen már nem is olyan nehéz kitalálni. Szintén érdekes pontja volt a cselekménynek az androidok egyetlen kijelölt feladata, technikailag az életcéljuk, ami reflektált a teljes mivoltukra, azaz ha ez nincs meg, vagy azt nem teljesítik, akkor nincs lelkük sem. Főszereplőnk esetében ez maga az éneklés, amivel az embereket hivatott boldoggá tenni.

Szóval jah, a Vivy egy igényes, ambiciózus sorozat, bár ez a törekvése valahol kicsit a veszte is lett: Vivyn kívül a többi karakter rendkívül vérszegény és vékony, ahogy a világ sem tárulkozik kellően ki, pedig a sztori simán igényelte volna. További negatívum, hogy kicsit minden IS akar lenni egyszerre: időutazós/androidos sci-fi, egzisztencialista dráma, idol cucc, akciófilm, politikai thriller (vígjáték elemeket viszont nem nagyon erőltetett, hála a magasságos egeknek). A kevesebb több lett volna, de összességében így is megérte időt és energiát fordítani rá, mert nagyon meghálálta, a Wit stúdió pedig lassan eljut oda, hogy érdemes lesz pajzsunkra emelni, ami eszköz amúgy sem roskadozik éppen a bármilyen minőséget felmutatni képes stúdiók neveitől.

7/10
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Jujutsu Kaisen 1-4.

Eddig nem nagyon fogott meg, valahogy olyan "standard shounen" hangulata van, légyszi mondjátok azt, hogy lesz még jobb is.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Leara »

SaiyaGin írta: 2021.08.01. 17:26 Jujutsu Kaisen 1-4.

Eddig nem nagyon fogott meg, valahogy olyan "standard shounen" hangulata van, légyszi mondjátok azt, hogy lesz még jobb is.
Mert egy standard shounen :D.

Jó is, hogy mondod, pont nemrég néztem végig, de nem véleményeztem. Igazából rossz sorozatnak nem mondanám, valószínűleg a nagyon jó értékelések miatt többet vártam tőle, mint amit egy shounentől kellene. A főszereplőt nem igazán kedveltem meg, nem túl érdekes karakter, az a tipikus butácska, de nagyon kedves shounen főhős. A többiekkel is az volt a bajom, hogy vagy kifejezetten ellenszenvesek voltak, vagy szimplán semlegesek... egyedül talán Gojou kivétel, őt bírtam, meg Nanami beszólásai is megmosolyogtattak :D. Voltak benne jó akciójelenetek, de nem igazán sikerült megfognia... lehet, hogy a folytatásnak még adok esélyt, azért ilyen esti agykikapcsolásnak elment. Részemről 6/10-et azért megért.
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Leara írta: 2021.08.01. 17:47 valószínűleg a nagyon jó értékelések miatt többet vártam tőle, mint amit egy shounentől kellene.
Nekem is ez az egyik fő problémám vele...
Leara írta: 2021.08.01. 17:47 A főszereplőt nem igazán kedveltem meg, nem túl érdekes karakter, az a tipikus butácska, de nagyon kedves shounen főhős. A többiekkel is az volt a bajom, hogy vagy kifejezetten ellenszenvesek voltak, vagy szimplán semlegesek...
...ez meg a másik.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Egyik ismerős mondta, hogy "fú, ez milyen jó, miért nem nézed???", de mondjuk úgy, hogy volt egy olyan érzésem, hogy ez most olyan a shounenek között, mint a Mushoku az isekaiok között. (Értsd: tök standard izé standard stílusjegyekkel, csak a fanok az egekbe hypolják.) Az endingje mondjuk olyan király, hogy azt pont nem egy ilyen standard shounen alá raktam volna. :D (Mondjuk én a Kimetsu no Yaibával is úgy voltam, hogy "köszönöm, de az Inu Yashát már végignéztem 15 éve". XD)
Kép
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Befejeztem a Jujutsu Kaisent, alapvetően nem változott meg a véleményem róla: volt benne sok szép animációjú akciójelenet, de ennyi. A karakterek mindvégig semlegesek maradtak számomra - igazából egyetlen dolog volt csak, amit komolyabban értékeltem a settingben: a legtöbb általam látott olyan animében, ahol a főszereplő testében él egy másik (többnyire nem túl barátságos) szereplő, mindig lehet számítani arra, hogy ha a főszereplő vesztésre áll egy harcban, az illető megsegíti őt, mivel MC-kun halálával a másik is meghalna, itt viszont Sukunát nem zavarná, ha Yuuji meghalna, és emiatt nem is lehetett számítani arra hogy az utolsó pillanatban mindig kihúzza őt a bajból.
Az, hogy a 24 részes sorozat végignézése három hétig tartott, jól mutatja, mennyire (nem) sikerült az animének felkeltenie a rajongásomat. Learához hasonlóan én is 6/10-et mondok.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Tabi no robo kara

"Hmm, rövidfilm, amiben Hayashibara Megumi és Yamadera Kouichi adja a két szereplő hangját és mindössze csak 10 perces? Nosza, lessük meg!" És oh boy, hogy én mennyire megszívattam ezzel magam! :dirr: Ennél fantáziátlanabb, semmilyenebb animét is régen láttam és az sem menti, hogy "dehát egy rövidfilmtől mit vársz?", amikor zenei klipek ennél rövidebb idő alatt és kevesebb seiyuuval operálva sokszor fajsúlyosabb történetet mesélnek el, mint ez a cucc a 9-10 perces játékideje alatt. (Pozitív példaként hozhatnám fel pl. a Sheltert, vagy a Starlight Brigade-et, előbbiből egy mozifilm, utóbbiból pedig akár egy 13-26 részes TV sorozat is kitelne.) Történetünk egy robot stopposról szól, aki ártatlan bácsikának álcázva magát, felveteti magát az országút széléről, persze mindig csak dekoratív, fiatal női sofőrökkel, hogy aztán videóra vegye őket bugyiban, fürdés után a zuhany alól meztelenül kijőve, stb. és (most figyelj!) erről blogot vezet és állítólag ebből él. Igen csak érdekes egy világ lehet ez, ha jól értem, a faszi gyakorlatilag egy szexuális ragadozó (rape jelenet eskü csak azért nem volt a filmben, mert megfelelő szerv híján "barátunk" azt nem tudta volna kivitelezni..:P), aki annyira ismert rajongói körében, mint teszem azt PewDiePie a Youtube-on, ráadásul nyíltan ebből él és mégis szabadlábon van, sőt, a filmbéli "áldozata" is a végén annyival elintézi az egészet, hogy "hagyj fel ezzel az életformával, jó legyél!", hát ROTFLOL. XD (Mondjuk ebben legalább reális volt a film: ahogy az előző csaj otthagyja, máris stoppolja a következő kocsit az öreg, ennyit ért a lelkére beszélés...)

És...igazából ennyi. Papi-robot csinálja a csúnya fotókat, lebukik a csaj előtt, az megdorgálja, amolyan "kyyaaaaa, kono hentai!!!!44" stílusban (+ az elmaradhatatlan pofánvágás ugye, csak hogy az összes kommersz ecchi animés klisé ki legyen pipálva), majd végül persze kedvesen, békében válnak el, én is haverkodnék olyannal, akit megszánok, az meg hálából zaklatni kezd, betör a lakókocsimba, miután kirúgtam onann, stb... :dirr: Pedig el lehetett volna ezt vinni sokféle érdekes irányba, az Asimov-féle "robot vs. ember" kérdéskört boncolgatva, vagy amolyan Perfect Blue-s creepy irányt véve a zaklatás eldurvuló fokozait bemutatva, stb. De a készítők mindezzel, mint world building, vagy minimálisan elgondolkodtató téma, nem kívántak foglalkozni, mondjuk lehet ide vezet, ha egy egész generáció nő fel a csöcsparádé ecchi animéken: ők is ezek színvonalára lövik be a saját műveiket. (Egy 2015-ös filmről beszélünk.)

"De Titkos, nem érted, ez egy vígjáték, nem is akar komoly/elgondolkodtató kérdésekről szólni!" -> Oké, csak az a gond, hogy vígjátéknak meg vérszegény. Nincs egy értékelhető poénja 10 perc alatt, talán egyszer nem röhögtem fel. Próbálná ezt a "perverz comic relief" karit erőltetni, amilyen pl. Zseniális Teknős a DB-ben, vagy Mineta a Hősakadémiában, stb., csak az a különbség, hogy míg azok egy nagyobb történeten belül voltak feszültségoldó poénforrás karik, addig itt az egész film egy ilyen ipséről szól. Ilyen tömény formában meg ez már egyrészt nem vicces, másrészt még ez is érdekes lett volna, ha mondjuk tényleg ilyen Yagami Light-stílusban tervezi meg passzív-agresszív zaklatási akcióit Robotka, de még ehhez sem volt a készítőknek különösebb fantáziája, az egyetlen "skillje" az egész film alatt, hogy tolja ezt a "szegény vénember vagyok, szánjon meg!" szöveget, amikor lebukik, akkor meg kb. idegrohamot kapva próbálja mindenképp megmenteni a kincset érő meztelen videót, meg bugyis képeket, pl. lenyeli az okostelefont, amivel készítette őket. :dirr: Gondolom a készítők ezt a karit afféle "elítélendő, de amúgy aranyos, szerethető, vicces" karakternek szánták, ehhez képest nekem inkább egy szerencsétlen, idegesítő és sunyi vén faszinak jött le. Az meg kifejezetten creepy volt, amikor minden egyes akciója előtt összehúzza a szemeit és látod, hogy gondolatban már készül a "showra"... Lehet ez az egész valami thriller/horror vonalon jobban működött volna, mint könnyed vígjátékként. Úgyhogy ez van, ez a film ennyit tud, személy szerint csak a a seiyuukat sajnáltam, két ilyen nagy nevet egy ilyen szutyokba meghívni kb. olyan élmény volt, mintha felkérnék mondjuk Anthony Hopkinst és Ian McKellent, hogy játsszanak együtt az Amerika Pite 12-ben. :dirr:

Talán a látvány az egyetlen pozitívuma a filmnek, az animáció tényleg nagyon szép és folyamatos, illetve amit még tudtam értékelni, hogy a karakterdizájn is amolyan "realista" (a megboldogult Kon Satoshi rajzolt hasonló karaktereket anno), úgyhogy legalább nem valami rózsaszín hajú loli-chan volt a robot mellett a film másik főszereplője. XD Ehhez tartozó "apró easter egg", hogy nem is tudom, láttam-e valaha animében ennyire reálisra rajzolt női melleket, gondolok itt mind az alakjára, mind a fizikai mozgására. XDDD Ja, meg legalább nem isekai, manapság már ennek is külön örülni kell. :dirr: Valamint a dalok sem voltak rosszak, a film elején és végén felcsendülő dallam kb. olyan, mintha a Dragonball GT openingjét hallanánk egy lassabb, countryzenésebb feldolgozásban. XD Az ending pedig egy ismert latin stílusú dal feldolgozása/átírata robotosra, csak speciel elfelejtettem az eredeti szám nevét. XD

Hálistennek csak 10 perc és Youtube-on is fenn van, szóval legalább hamar letudható, viszont a készítőknek szólni kellett volna, hogy csak akkor üljenek le filmet csinálni, ha van bármi ötletük arra, hogy mit akarnak kihozni ebből az egészből, mert ilyen tucatecchi hülyeségekkel amúgy is tele a padlás minden szezonban, ilyeneket kár filmfesztiválokra vinni, vagy nem tudom, hol mutatják be ezeket. XD Ez így most csak egy 3/10 részemről. (Amúgy az létezik, hogy annyira noname a film, hogy még MAL lapja sincs? Fel akartam venni a listámra, legalább elmondhatom, hogy néztem valamit a Kaifuku óta, de nem találom MAL-on. XD)
Kép
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Titkos írta: 2021.09.03. 22:23 (Amúgy az létezik, hogy annyira noname a film, hogy még MAL lapja sincs? Fel akartam venni a listámra, legalább elmondhatom, hogy néztem valamit a Kaifuku óta, de nem találom MAL-on. XD)
Ennek az antológiának a 34. része. :) (a híres ME!ME!ME! is pl. ennek a része)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Akosss írta: 2021.09.04. 10:50 Ennek az antológiának a 34. része. :) (a híres ME!ME!ME! is pl. ennek a része)
Á, vagy úgy, köszi! :) (Arról már én is sokkal jobb véleménnyel voltam egyébként. :D)
Kép
Avatar
Sailor
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2016.04.20. 17:45
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sailor »

Dunbine

On my way to megnézni az összes létező Sunrise animét ever (igen, nem szükséges hangoztatni hogy ez micsoda vállalkozás én is tudom XDD Na mindegy majd valamikorra csak azért is végigviszem őket) és ez volt a következő állomás benne, mert azokból is a Tomino rendezte mechák prioritást élveznek.
Szóval mit is kell erről tudni? Hát ami a legfontosabb hogy gyakorlatilag a legelső isekai anime ever. AniDB-n mondjuk egy pár évvel azelőtti mahou shoujo anime ugyan ezzel a címkével van már illetve, de az ottani sztoriban az a különbség hogy valami mézes mázos varászlatos országból jön a főszereplő a mi világunkba, ebben meg ugye a szürke hétköznapi világból csöppen a főszereplőnk egy fantasztikus óriásrobotos középkori világba.

Szóval aki látott már ismertebb Tomino címeket annak ez az anime sem fog hatalmas meglepetést okozni, de aki azért el tudja viselni, vagy ne talán tán még szereti is a Mester művet (jelen) annak jó szórakozást fog nyújtani ez az anime is. Minden jelen van amit már megszokhattunk, rendezőúr ismét beleírta a saját életének nem túl vidám tapasztalatait, van itt minden, diszfunkcionális családok ahol a szülők elbeszélnek a gyerek mellett és az egyik a saját szociális státuszát magasabbra tartja mint a család és gyermeke boldogságát,
SPOILER
az pl egy elég erős jelenet volt amikor közvetítette a TV a főszereplő, Show Földön vívott harcát és az anyja simán hátat fordít az egésznek
, majd egészen extrém eset is ahol
SPOILER
,a világ leigázását tervező szülőt megölni készülő lányát lövi fejbe a saját anyja (Luuza és Elmelie)
, hősies önfeláldozás a nemesebb cél melletti kiállás végett, comic relief karakterek, szerelmi szál, White Base, helyett Zelana, szereplők idióta mótivációkkal stb... És ami meglepően nincs az a részek 70%-át kitevő egymás folyamatosan felrobbantása XD Na jó a végére már ezzel is operál, de az anime nagyobb részében meglepően nem jellemző.

A politikai részének meg ismét jól utána kell olvassak mert sehogy se tudom az animéi nagy részében Tomino ilyen jellegű üzeneteinek megfejtését 100%-osan művelni, persze a nagyobb része általában átjön de amikor olyan jellegű húzásai vannak feltételezhetően figyelmetlenségből hogy
SPOILER
a 20. részben pl Marvel simán elmegy harcolni az ellenséggel amíg Show, akit ő ejtett le eszméletlenül és majdnem megfullad, az úgy rendesen odavágja a karakter megítélését a néző által, még ha a napnál is világosabb hogy nem direkt csinálták így, csak ilyen pl a Daitarn 3-ban is volt, amikor Reika simán lebombázta az ellenség bázisát és beomlott úgy hogy Banjoék meg egy rahedli túsz is bent volt nem csak a Meganoidok :drop:
Szóval ilyen figyelmetlenségek mellett ki tudja hogy a nagy világmegváltó politikai üzenetben is mi volt szándékos és mi nem, még akkor is ha ilyen szinten a legfőbb; "a háború rossz és pusztulást hoz"-ba nem lehet azért ennyire belerondítani szóval ez inkább már az én hülyeségem XD
A sokkoló jelenetek a végén azért nagyon hatásosak és a finálé is meghagyja a maga impactját szóval ennek ellenére mindenképpen egy jó animének tartom.

Ja igen, grafika és seiyuuk. Én a BD verziót néztem a színek gyönyörűek voltak, mecha terén egyáltalán nem tapasztaltam elrajzolásokat, de szereplőknél azért sajnos többször is, ami elég kár mert nagyon szeretem Kogawa Tomonori karakterdizájnjait, már az Ideon óta odáig vagyok érte. Seiyuuk közül abszolút mindenki kiemelkedően játszott, de akik nagyon megragadtak azok Hayami Show mint Bern, Nakahara Shigeru mint Show és Kawamura Maria a legelső animés szerepében mint Cham. Őt a Romeo no Aoi Sora Angelettája óta imádom. A Cham és Show közötti kapocs ami nagyon tetszett az animében és így számomra még szomorúbb a finálé. Tominonál a Daitarn 3 óta tudom hogy szereti ha a néző továbbgondolja a megmagyarázatlan dolgokat a műveiben ezért én az utolsó részt úgy tudtam értelmezni hogy
SPOILER
az utolsó csatában ugye mindenki meghalt és a lelkeik Ciela segítségével visszatértek Byston Wellbe, mert ugye többször elmondták hogy mindenki lelke ott születik és oda is tér vissza halál után. Na már most Cham így az összes barátját akiket teljes szívéből szeretett a szeme láttára vesztett el és Byston Wellbe sem tud visszatérni egyedül és valószínűleg fájdalmában elbújdosott, eltűnt örökre, erre utalnak a legutolsó jelenetek
Szóval egy rendkívül hatásos animéről beszélhetünk de nyilván nem fogja mindenki tetszését elnyerni, ezt is leginkább Tomino és mecha fanoknak tudnám ajánlani. 8,5/10

Szerk.: Also kicsit elrontottam ezt a hozzászólást és három lett belőle, szóval a felette lévő kettőt kitörölné légyszíves aki mod vagy ért hozzá? :drop: :hammer:
"The sunset on my back and a seagull perched on my shoulder, I blow out a whistle"
Kép
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon 2: alapvetően tetszett, bár néhány jelenetből szerintem többet is ki lehetett volna hozni. Kobayashi továbbra is ügyesen megold minden problémát, a Tohru múltjáról szóló részek is tetszettek, viszont Shouta és Lucoa "kapcsolata" továbbra is creepy, Ilulu karakterdizájnját pedig nem tudom, hogyan gondolhatták komolyan.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

SaiyaGin írta: 2021.10.13. 18:54viszont Shouta és Lucoa "kapcsolata" továbbra is creepy
Oké, ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel. XD
SaiyaGin írta: 2021.10.13. 18:54Ilulu karakterdizájnját pedig nem tudom, hogyan gondolhatták komolyan.
Az anime úgy-ahogy próbált "finomítani" a dolgokon, így abból annyira talán nem jön át, de ez a mangaka eléggé szereti fullba nyomni az ecchit. (Sőt, mit "ecchit", seinen "majdnemhentai" cuccokat... XD) Egy az, hogy amikor nem éppen Dragon Maidezik, akkor ilyen mangákat rajzolgat (itt a borító már mindent elmond... XD), a másik meg az, hogy amúgy a Dragon Maid sem annyira "szelíd" mangaként, mint animeként, pl. ha onsen jelenet van, ott simán repkednek a cicik, meg ilyenek. Szóval ennek fényében már Ilulu dizájnja sem volt olyan meglepő számomra, a fazon nála szimplán csak "fullba nyomta a hentait", illetve lehet önmagával próbált versenyezni, hogy tud-e még "elméretezettebb" karit rajzolni, mint Lucoa. Tudott. :dirr: XD
Kép
Válasz küldése