Star Driver

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Titkos írta: Először is örülök, hogy ennyire bejött végül a sorozat (szerintem még jobban is, mint nekem, mármint én sem utálom, csak nálam az epizodikussága és a meg nem magyarázott dolgai végül elég sokat levontak az értékelésből)
Igen, nagyon jól szórakoztam rajta, tényleg pont ez az a stílus az, amit nagyon tudok élvezni (illetve ami elő tudja hozni belőlem azt a rajongást, amit gyerekkoromban elő tudtak hozni a jobb animék). Az epizodikussága néha már nálam is határeset volt, de azt értékeltem, hogy a sorozat második felében már egyre többet foglalkoztak a dolgok hátterével.
Titkos írta: az antagonisták oldalán lévő karikból is szívesen láttam volna többet… viszont a sorozat második felében lett ez végképp érezhető, amikor kis túlzással tényleg csak 1-1 epizódra hoztak be karikat. Pl. ott volt a leszbipáros, akikről konkrétan semmi nem maradt meg nekem, azon túl, hogy nyomták az erre kihegyezett fanservice-t.
Ez nekem se tetszett, a pszicholeszbiket szerintem simán kihagyhatták volna, én is szívesebben vettem volna, ha a korábban bemutatott karakterek kapnak helyettük nagyobb szerepet (a tűzijátékos rivalizálás jelenetén viszont jót nevettem, kb. ezt tartottam a két lány egyetlen értékelhető jelenetének. (Az is tetszett, hogy amikor beköltöztek a fiúk testébe, Wako és Keito fél perc alatt rájöttek, hogy valakik átvették Takutóék felett az uralmat, és nem kerekedett belőle egy fél részig tartó szerencsétlenkedés/drámázás.)

Titkos írta: De még Head-ről sem tudtunk meg túlsokmindent, pedig ő volt a gonoszok feje. XD
Az ő múltjára volt egy teljes rész, nekem annyi nagyjából elég is volt.

A filmet nem láttam, de elképzelhető, hogy idővel megnézem majd.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Cruel Angel írta: 2011.02.11. 06:40
Ayla írta:*ja és az általam frissen bálványozott, Hugo Boss által alkotott cucc kiegészítői is benne vannak a képben, a zöld hajú csajon XD Mostmár mondhatom, a military shopban, hogy cosplayre kell XD (Mondjuk eddig is mondtam, csak eddig Hetaliára fogtam...)
[off]a zöld hajú csajt fogod cosplayezni? O.o *nosebleed* :dirr:[/off]
2011. feb. 11 ... vajon Cruel még kap erről majd mailt? :"D Nos, így potom 10 évvel később, hadd válaszoljak: Ha az akkori cosplayer baráti körömben felmerült volna a téma, hogy csopiban conra nevezzünk (de abban az évben toltuk a csoportos perfen a Trinity Blood-ot) - akkor valószínűleg cépéztem volna, de valószínűleg a megane papnőt, mert, 10 éve sem, de mostanra sem lettek akkora tőgyeim, mint ennek a karakternek. Én alultáplált kelet európai milleniál vagyok, kérem ^^'

KIRABOSHI, kezit csókolom mindenkinek!

Telente sci-fi és mechát tolok, immáron második vagy harmadik éve és így végre valahára megnéztem ezt az animét is. Lásd, nehéz szülés volt, mert ezt a bejegyzést áprilisban írom, szégyen gyalázat. Bár azzal áltattam magam és azért is hagytam télutóra, hogy elmegy, mert van benne elég romantika illetve egy nyári időben játszódik a tengerparton... (azaz kevésbé ront bele a tavaszi anime terveimbe, ami romance).

Hogy a fenti reaghoz tegyek valamit, valamikor az utolsó előtti részek alatt, rákerestem SD cosplayekre, alig van valami, de ami van és értelmes minőségű, azok mind egy dátumon vannak SaiyaGin apropó, téged mi ihletett meg, hogy ezt megnézd? anime nézésével, azaz 2020 március - szeptember intervallumban. Lám mire volt jó a COVID, sokan előhúzták ezt a mindfuck animét, ami túl zazás volt ahhoz, hogy prioritást élvezzen sok más, sokkal jobb animével egy időben, az elmúlt 10 évben. Nem érzem rosszul magam a késésem fényében ^^ Amúgy YouTube-on egy csatorna készített review-t ugyanebben az intervallumban, nem nagy, nem kicsi a készítő, de éppen elég arra, hogy inspiráljon pár tucatnyi új nézőt és köztük cépéseket. Élveztem ezt lekövetni, úgy utólag, van a szocmédiának is jó oldala : )

Végigolvastam az egész topikot, remélve kapok pár választ az én égető kérdéseimre is, néhányat sikerült is, néhány elméletet pedig hadd osszak meg én: Crux tagok igen, csak jöttek mentek, és bárki aki jellel születik (ugyan miért lenne ez csak a szigeten, vagy Japánban?), az dob egy telefont és jah reggel behajózik, fight, este megy haza. A leszbipáros aged well :dirr: így 2022 erőltetett woke éveiben, lám lám, ez az anime is mennyivel meghaladta a korát! : D

Relatíve off:
Az, hogy a seiyuuk hangja nem nagyon öregszik, nem meglepő. Nem vagyok profi énekes, de énekeltem és ott azt magyarázták, hogy megfelelő gyakorlatokkal (éneklő), akár 70 évesen is tudsz olyan hangon beszélni mint 15 évesen. Mármint nem feltétlenül a mindennapi beszélő hangod marad olyan, de képes vagy ugyanazt a hangot képezni, beszélve, mert olyan a hangszálaidnak, mintha énekelnél.
Egyszerűbb példa: falun, templomban szuperöreg nénikével beszélget nagyanyám. Majd istentisztelet alatt amikor elkezd énekelni, ugrottam egyet ülve, mert megijedtem, hogy ki ez itt mögöttem, akit eddig nem hallottam :"D Nénike amúgy kórustag volt egész életében.


Nos, Star Driver.
Ezt az animét nem lehet fáradtan vagy félszemmel nézni, mert akkor még annyira sem ragad meg, mint amúgy. Valamikor az anime felénél másztam fel fórumra és láttam 4 oldalnyi kibeszélést, jó, mondom, folytatom. Jó, hogy megtettem.
Onnantól kezdve, hogy a hárman párban beindult, indult el az első folyamatos és építő jellegű történetszál, amit lehetett követni és ami még csak nem is volt furcsa. Szerintem onnantól, hogy Sugata Csipkerózsikás álmáról van szó, elég egyértelművé vált, hogy ő lesz a legnagyobb hősünk.
Én meg tudtam különböztetni a mechákat és nagyon sajnáltam, hogy nem volt legalább 5x több fight velük. A vadászrepülőnél már én is felnevettem :rofl:
Legelső hozzászólásomban írtam, hogy kíváncsi volnék az uncensored verzióra, hát amit most találtam sem volt az, nem hiszem, hogy van olyan. Bár ha lenne is, akkor is ideges lennék, mert ennek az animének a legrosszabb tulajdonsága, hogy kapkodós. Mindenről megtudsz, megnézel vagy fél percet és aztán már jön a következő új dolog. ADHDs anime.
Így, visszatekintve, persze lehet kikövetkeztetni nagyon sok mindent, és míg 5/10-ről indítottam, addig 8/10-el zártam az értékelésemet, mert végül is az is egy alkotás ami megköveteli, hogy ennyire megerőltesd az agyad, ahhoz, hogy egészben lásd a képet.

A színvilága gyönyörű ennek az animének. A zene megy playlistbe (már ha elérhető), a karakterek motivációi mind nagyon realisztikusak, akkor is, ha a megnyilvánulásuk illetve ez a sci-fi fantasy setting nem az.
Kedvenc karakterem Adult Bank marad, a csaj rohadtul intelligens és ezt a tulajdonságát minden szemszögből kihasználja. Illetve ő amúgy mellékszereplőként is, viszonylag sűrűn volt színen, egy csomó mindenki máshoz képest.

Jó volt nézni, de nekem nem feltétlenül volt popcorn anime, vagy könnyen szórakoztató. Már a legelején szólnak, hogy hadakozásban akarják használni ezeket a mechákat, és innentől kezdve át tudtam élni a Crux és a szigetlakók, amúgy nevetséges szintű összpontosítását amit ennek a projektnek szánnak. Talán érdemes megjegyezni, hogy én pontosan két héttel az orosz-ukránok után kezdtem el nézni, így valószínűleg jobban megütött az a gondolat, hogy mechák egy háborúban...

Az én elméleteim egyike:
SPOILER
Egyszer volt hol nem volt sok intelligens lény az univerzumban. Volt a mecha rassz, akik ilyen mátrix robotok és emberi libidóval/ambiciózussággal/akarattal/reménnyel élnek és működtetik az AI-jukat és volt egy másik űrlény rassz, aki nagyon emberi (lásd kiscsaj rókával), akiket valószínűleg megtámadott mecha rassz és leszívta őket. Rókáslány rasszja keresgélt az univerzumban segítségért és megtalálták a Földet az emberekkel. De az is lehet, hogy ők csak követték Mecháékat, akik nyilvánvalóan tudnak időben is ugrani (idő relatív, még mindig térben, lásd Interstellar) és látták, hogy ja most dínók vannak, de majd emberek lesznek, nah akkor oda kell ugrani - de rókáscsajék követve őket az időben és térben, a csillagok útján, if you will, segítő kezet nyújtottak az emberiségnek, úgy, hogy közben önmagukon is segítsenek - ekkora már űrembereink tudják, hogyha elég nagy az akaraterőd, akkor átveheted az uralmat a mechád fölött. Ennek a túlnyomó libidónak/akaratnak megörökítették a lenyomatát (jelek) melyet a DNSbe lehet vésni, amennyiben halandó formájú vagy. Űrlényeink hoztak egy zsák már átszellemített, AI nélküli mechát a Földre, hogy jégre tegyék Samekhet. Miután ez sikeresen megtörtént, otthagyták a raktárban (lö sziget) az üres mechákat, a biztonság kedvéért és a megmaradt DNS kitudja mikortól, tovább öröklődött az emberekben. Köztük a mikók is. Hogy náluk miért releváns a négy földi égtáj, azt én sem tudom, de végül is olyat a készítők sem tudnak kitalálni, amit a mai űrkutatók sem találtak még meg, vagyis az univerzum égtájait, ha van ilyen. Szerintem a mikók, megtörése, mivel fázisokat bont meg, a tér-idő-kontinuum-realitásért vannak. Mindegyik DNSbe ültetett atom, egy antianyag ami megzavarja a realitást, káoszt okozva (realitás ami a Földet illeti, káoszt, ami a földi felfogás létezését illeti) és így lehetőséget adva annak, hogy földi embereknek szupererejük/mágiájuk/első fázisuk legyen. Stb.
Nekem ez az eredettörténeti elképzelésem.
Kedves olvasó 2022-ben, vagy azután: érdemes-e ezt az animét megnézni? Röviden: nem. :dirr:
Hosszan: ha szereted a csilli-villi grafikát, igen. Ha hajlandó vagy random szart nézni csak, hogy jó zenét hallhass: igen. Ha érdekel minden ami mecha: igen.
De nagyon ementáli marad, hogy a fentiekből idézzek, nagyon fárasztó és sokszor van benne sok hűhó semmiért. Vigyázz, mert felidegesíthet.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Ayla írta: 2022.04.06. 13:26
SaiyaGin apropó, téged mi ihletett meg, hogy ezt megnézd?

Relatíve off:
Az, hogy a seiyuuk hangja nem nagyon öregszik, nem meglepő. Nem vagyok profi énekes, de énekeltem és ott azt magyarázták, hogy megfelelő gyakorlatokkal (éneklő), akár 70 évesen is tudsz olyan hangon beszélni mint 15 évesen. Mármint nem feltétlenül a mindennapi beszélő hangod marad olyan, de képes vagy ugyanazt a hangot képezni, beszélve, mert olyan a hangszálaidnak, mintha énekelnél.
Egyszerűbb példa: falun, templomban szuperöreg nénikével beszélget nagyanyám. Majd istentisztelet alatt amikor elkezd énekelni, ugrottam egyet ülve, mert megijedtem, hogy ki ez itt mögöttem, akit eddig nem hallottam :"D Nénike amúgy kórustag volt egész életében.

Az én elméleteim egyike:
SPOILER
Egyszer volt hol nem volt sok intelligens lény az univerzumban. Volt a mecha rassz, akik ilyen mátrix robotok és emberi libidóval/ambiciózussággal/akarattal/reménnyel élnek és működtetik az AI-jukat és volt egy másik űrlény rassz, aki nagyon emberi (lásd kiscsaj rókával), akiket valószínűleg megtámadott mecha rassz és leszívta őket. Rókáslány rasszja keresgélt az univerzumban segítségért és megtalálták a Földet az emberekkel. De az is lehet, hogy ők csak követték Mecháékat, akik nyilvánvalóan tudnak időben is ugrani (idő relatív, még mindig térben, lásd Interstellar) és látták, hogy ja most dínók vannak, de majd emberek lesznek, nah akkor oda kell ugrani - de rókáscsajék követve őket az időben és térben, a csillagok útján, if you will, segítő kezet nyújtottak az emberiségnek, úgy, hogy közben önmagukon is segítsenek - ekkora már űrembereink tudják, hogyha elég nagy az akaraterőd, akkor átveheted az uralmat a mechád fölött. Ennek a túlnyomó libidónak/akaratnak megörökítették a lenyomatát (jelek) melyet a DNSbe lehet vésni, amennyiben halandó formájú vagy. Űrlényeink hoztak egy zsák már átszellemített, AI nélküli mechát a Földre, hogy jégre tegyék Samekhet. Miután ez sikeresen megtörtént, otthagyták a raktárban (lö sziget) az üres mechákat, a biztonság kedvéért és a megmaradt DNS kitudja mikortól, tovább öröklődött az emberekben. Köztük a mikók is. Hogy náluk miért releváns a négy földi égtáj, azt én sem tudom, de végül is olyat a készítők sem tudnak kitalálni, amit a mai űrkutatók sem találtak még meg, vagyis az univerzum égtájait, ha van ilyen. Szerintem a mikók, megtörése, mivel fázisokat bont meg, a tér-idő-kontinuum-realitásért vannak. Mindegyik DNSbe ültetett atom, egy antianyag ami megzavarja a realitást, káoszt okozva (realitás ami a Földet illeti, káoszt, ami a földi felfogás létezését illeti) és így lehetőséget adva annak, hogy földi embereknek szupererejük/mágiájuk/első fázisuk legyen. Stb.
Nekem ez az eredettörténeti elképzelésem.
Engem Titkos azon ismertetője ihletett meg, amit a 2010-es évek legjobb animéiről szóló topikban produkált.

Az elméletedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem többet gondolkodtál a háttértörténeten, mint maguk a készítők. :drop:

A seiyuuk témája úgy jöhetett fel nálam, hogy közvetlenül a SD után néztem a Honzuki no Gekokujou-t, amiben a 60 felett járó Hayami Shou egy huszonéves szereplőt játszott, és nagyon érződött, hogy túl öreg a hangja a karakterhez.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Star Driver

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Ah! Értem, évtizedbeli jóság!

Én az elmélkedésemhez tett megjegyzésedet, tisztelettel bóknak veszem! Úgy néz ki jó volt valamire az a sok sok évnyi mire gondolt a költő? három tannyelvű irodalom órákon át :dirr:

Itt ez volt az anime egyik fő attrakciója: találd ki magad, mozgasd meg az agyad! ::jsmile::
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Válasz küldése