Ousama Ranking

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ousama Ranking

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

ZeroProcess írta: 2022.03.18. 21:42A hétvégén tuti belenézek a mangába, h abban is így történnek-e az utóbbi részekben látottak vagy ez vmi anime original agymenés.
No belepörgettem a mangába és sajnos az anime hű adaptációja annak. Az eheti rész a 149. fejezetet dolgozza fel, igaz raw-ot nem találtam online, csak koreai fordítást (angol még csak a 62. fejezet környékén tart). A legfrissebb fejezet pedig a 192., szal az anime egész sokat feldolgozott az alapanyagból.
Bakker pedig reménykedtem benne, h a mangában másképp lesz, de nem. Kár érte.
Felé Kardnyúl írta: 2022.03.19. 21:39En elengedtem az Ousama-t, a 18. reszig birtam
A legrosszabb részek még utána jönnek.
Kép
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ousama Ranking

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

23.rész: az epizód második fele, olyan volt amiért az ember ezt a sorozatot megkedvelte. De sajnos nem lehet azt mondani, jó lett a vége az évadnak, mert árnyékként vetődik rá az epizód első fele és a korábbi részek, amik ugye borzalmasak.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Ousama Ranking

Hozzászólás Szerző: Junchi »

ZeroProcess írta: 2022.03.24. 19:55 23.rész: az epizód második fele, olyan volt amiért az ember ezt a sorozatot megkedvelte.
Ezzel most egyetértek. Úgyis arról szólt a fáma, hogy Bojji
SPOILER
nem bír megmaradni egy helyben és nem az apja öröksége a lényeg, hanem, hogy saját királyságot alapítson, szóval legalább ezt nem szúrták el.
Nem mellesleg Hiling = best anime mom ever.

Más egyebet nem tudok hozzáfűzni; amit elszerettem volna mondani, azt korábban már megtettem az egyes epizódok kapcsán, inkább dobnék ide egy kis gondolatébresztést, avagy, hogy miért a tízes skála közepe a "legproblémásabb". Innen már nem nehéz kitalálni, hogy az Ousama Rankingot is ide lőttem végül be (egész konkrétan 5/10), de aztán elgondolkoztam azon, hogy a skála közepe mindig a legsokatmondóbb, szal a tetejét, meg az alját nem kell különösebben túlmagyarázni, legalábbis szerintem. Most ez onnan ugrott amúgy be, hogy a vele azonos szezonban futó Tsuki to Laikára is ugyanennyit adtam, de az egy teljesen másik eset volt. Ott az 5/10-zel valóban a cucc középszerűségét tüntettem ki - egy ártalmatlan, felejthető kis sorozat, aminek ugyan nincsenek különösebb érdemei, de markánsabb bűnlajstroma sem, egyszóval adta magát a dolog.
Aztán vannak az olyanok, mint az Ousama Ranking, amik nem egy standard középszerűséget hoznak, hanem az erényeik és atrocitásaik kerülnek harmonikus egyensúlyba, mintha csak a számtani közepüket vennéd. Ugyanúgy 5/10 lett a vége, mégis egy kissé másabb szájízt hagy: valahol emlékezni fogunk rájuk, mert ott a gondolat, hogy olyan címekről van szó, amik sokkal többre lettek volna hivatottak, mint amit végül elértek. Amik jól kezdődtek, de csúfosan nagyot buktak. Ahol tíz jó gondolatra, jelenetre, karakterre jut ugyanennyi gyalázatos.

(Btw MAL-on 8,80-on áll ez a vonatszerencsétlenség. Rég néztem ott rá bármilyen score-ra, de "örömmel" látom, hogy nem változott semmit az ottaniak ízlése...)
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ousama Ranking

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Ranking of Kings Anime Wins March's Galaxy Award

Eddig nem is hallottam erről a Galaxy Award-ról, vszínű azért nem, mert ahogy nézem ez nem kimondottan animés hanem TV-s/rádiós díj, bár Japánban tán az egyik legjelentősebb. Mondjuk az Ousama Ranking-hoz adott indoklásuk alapján nem vagyok benne biztos, h valóban ennyire hitelesek, mert szerintem tuti nem nézték végig ha ilyet állítanak róla:
The association stated it selected the anime for its depth of characters, multilayered story, "remarkably impressive action scenes," and expressions of complex feelings.
Kép
Válasz küldése