Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Ha már hagyományok meg minden :)

A magam részéről csak kizárásos alapon tudok nyilatkozni, lévén a Shingeki no Neverending Kyojin Last Season The Final: Ultimate Etap S1-et tekintettem meg, amitől olyan nagyon elájulni nem sikerült, de legalább voltak benne epikus harczok meg aláfestésnek epikus zenék. A sztorival már úgy vagyok mint a Trónok harcza utolsó évadainál, rég elengedtem így nem kell fejem a falba verni a sok faszság miatt, cserébe lehet élvezni a fightokat és a látványt, úgyhogy már alig várom a Most Már Tényleg Legutolsó: De Becsszóra Legeslegutolsó Évad S2-t, meg azt hogy végül még hány évadra nyújtják ezt a szerencsétlen rétestésztát :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 »

2022-ben volt pár. :D

Akiba Meido Sensou
Bastard!! Ankoku no Hakaishin (ONA)
Gaikotsu Kishi-sama, Tadaima Isekai e Odekakechuu
Mob Psycho 100 III
Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru
Summertime Render

Futottak még:
Made in Abyss: Retsujitsu no Ougonkyou
Saikin Yatotta Maid ga Ayashii
Tensei shitara Ken deshita
Tokyo Mew Mew New ♡
Vanitas no Karte Part 2
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Az idei mérlegem nagyjából összeegyeztethető az előző pár év statjaival, vagyis ezúttal sem pörgettem túl magam, de szerintem most már marad is ez a 3-5 animu/év arány.

Ebből a kevésből is az összkép igencsak vegyesre jön ki, szóval a pocséktól a pazarig, a negatív csalódástól a pozitívig van itt minden, mint a búcsuban. Legrosszabbtól a legjobb felé haladva, mostanság úgysem voltam valami aktív, kompenzálok kicsit legalább:

- Jojo part 6: Gyak szóra sem érdemes. Szét lett vágva három batchbe (powered by Netflix), de amennyi reményt fűztem hozzá, úgy vágott már a legelején pofán. A legutolsó adag volt talán a legjobb (az aktuális főboss elleni csatákra valahogy mindig rátudnak érezni, és Pucchin meglepően jól szórakoztam, Kira után simán ő a legjobb Jojo villain), a középső viszont majdhogynem minősíthetetlen. A befejezés végül egész meggyőző lett, de a Jojós karrierem nekem itt véget ért.
- Spy x Family: Egy aranyos, jópofa, szerethető sorozat. Volt. Úgy az első "szezon" kétharmadáig, a másodikra viszont egyenesen elviselhetetlen lett, a szereplők közül szinte mindenkit megutáltam a végére. A sztori nettó alibizés, a humora kínosan pocsék, a kezdeti jópofaságot és aranyosságot nem tudta fenntartani, és ne jussak pokolra ezért, de Anyát egyszerűen elviselni nem bírtam már egy idő után. Slusszpoén, hogy vagy háromszor ragadtam le a sorozattal a szezon alatt, egyszer totál megfeledkeztem még a létezéséről is.
- Yojouhan Time Machine Blues: Valamelyest kakukktojat, elvégre ez egy 6 részes ONA, a Tatami Galaxy spin-offja és bár ahhoz képest ez jóval visszafogottabb és lájtosabb, de még így is eltudott szórakoztatni, ezzel a remek karaktergárdával meg nekem bármi eladható.
- Chainsaw Man: Tessék erre fáradni.
- Cyberpunk Edgerunners: Ugyan erről szösszentettem korábban, de megismételném annak kvintesszenciáját: Ez a cucc baromi jó. Túlértékelt, szó se róla (azért az égi magasztalásokat enyhén túlzásnak tartom), de valahol döbbenet, hogy egy, általam kifejezetten nem kedvelt játékból ilyen minőségi sorozatot tudtak alkotni, ráadásul elég volt hozzá mindössze 10 epizód. Akinek kenyere a cyberpunk és vevő a Trigger-féle stílusgyakorlatra, az nyugodtan törölje az esti programját és vegye elő ezt a cuccot.
- Paripi Koumei: Szinte a semmiből jött (bár félig kellett hozzá SaiyaGin ajánlása), de nálam nem is kérdés, hogy mi 2022 AOTY-je. Inspiráló, szórakoztató sorozat, szívvel-lélekkel, szerethető karakterekkel, jó zenékkel ÉS egy halom Three Kingdoms utalással. Anime rég csúszott nálam ilyen könnyen le.

(Illetve van még egy sorozat, amit most leszedtem, ha belefér még idén, lehet korrigálom ezt a postot.)
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 181
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Őszintén, nem néztem sok mindent az idei évből. Vagy csak kevés volt az említésre méltó darab. Igaz, többet kaszáltam pár rész után, mint azt a túlélős Death Note-Mirai Nikki hibridet, vagy azt a palotásat az elzárt, fekete ruhás feleséggel. Egyiknek sem ugrik be a címe, ebből is látszik, hogy mennyire érdekesnek találtam őket. ::jcrazy::

Ami emlékezetes lett:

- Tokyo Mew Mew New (jól áll neki a kissé mangahűbb történet, a filler nélküli 12 epizód és az új átváltozások)
- Mushikaburi-hime (szerintem cuki lett, és az évad második felében azért voltak már komolyabb dolgok is)
- The Daily Life of the Immortal King Season 3 (bár a főgonosz egy balfék volt, de a donghua harmadik évada hozta az előzőek színvonalát)
- Douluo Dalu (több évada jött ki idén, a mostani meg jövőre ér véget. Ja, és egyre izgalmasabb, főleg így a háborús dolgokkal)
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Nightbird »

Tavaly azért nem írtam összegzést, mert túl kevés animét láttam ahhoz, hogy valami évösszegzőt összehozzak. Konkrétan 3 db anime volt nekem tavalyi évből. Ebben az évben egy kicsit többet néztem, de az se valami sok. Pedig ebből az évből is voltak említésre méltó animék.

Dolls Frontline:
Szerintem az év egyik legrosszabb animéje. Ismét egy mobiljáték alapján készült anime. Az első részt még teljesen pozitívan vettem, hogy a készítőknek van valami elképzelésük. Csak hamar kiderült, hogy az ellentettje valósul meg, ahol egyáltalán nem tudták, hogy hogyan hozzanak ki egy 12 részes sorozatot.

Tokyo mew mew new
Szerintem egy kellemes meglepetés volt ebből az évből. Tehát megkaptuk az eredeti anime fillermentes és mangahűbb változatát minimális változtatással. Aminek az eredménye egy az eredeti animénél is jobb remake. Voltak kisebb hibái, de azoktól még ellehetett tekinteni.

Ame o Tsugeru Hyouryuu Danchi
A havi kihívások topicban elmondtam mindent róla.

Spy x Family
Az év egyik leginkább hypolt animéje. De már most leszögezem, hogy azt a hypot csak részben érdemli meg.
Az első évad erősen indított, de az a lendület nagyon hamar elszállt és nem tudta hozni az első két-három rész színvonalát. Egyes karakterek például teljesen háttértbe szorultak.
A második évad egy fokkal jobb volt, de ez sem volt mentes problémáktól.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Nos én néztem jó pár animét az idei felhozatalból. Igazából sikerült még a tavalyi évhez képest több aktuális címet megnéznem, lévén 36 idei animét láttam:
SPOILER
Ezek közt vannak jók és rosszak, de az alábbiakat emelném ki leginkább (mivel más topikokban már részletesebben tárgyaltam mindet így csak röviden):

Kezdeném a sort egy olyan címmel, mely a tavalyi évre eső első felével, ki lett emelve, mint az akkori év egyik legjobbja, azonban a 2022-es évre eső második felével az idei év legnagyobb csalódása lett. Ez pedig nem más mint az Ousama Ranking. Kár érte bár a jövőre érkező OVA-t meg fogom azért nézni.

Az idei évben több folytatás is volt, ezek közül pedig lett nem is egy csalódás. Itt leginkább a Hataraku Maou-sama!!-t emelném ki lévén az első évad nagy kedvencem. Sajnálom, hogy nem sikerült tartani az első évad színvonalát.

De borzasztó nagy csalódás lett a Tate no Yuusha no Nariagari Season 2 is, ami megdöbbentően rossz lett az első évadhoz képest. Ég és föld a két évad.

Ennyi elég is volt a csalódásokból, rá is térnék az igazán emlékezetes és jó címekre. Folytatásoknál maradva számomra kifejezetten jó volt az Overlord 4. évada, mely végre elhozta azt, amit a sorozat legeleje óta vártam, a hódítást.

Ahogyan tavaly úgy idén is helyet érdemel a Shadow House méghozzá a 2. évadával, ami hozta az előzmény magas színvonalat. Remélem jön majd a 3. évad.

Az új címek közül mindenképp érdemes kiemelni minden hibája ellenére a Summertime Render-t, mely folyamatosan a képernyő elé szegezett.

Más komoly mű nem, de vígjáték még debütált idén, amiről érdemes itt szót ejteni. Pontosabban két címről van szó az Akiba Meido Sensou-ról és az Isekai Ojisan-ról. Mindkettő fergeteges vígjáték. Kár, hogy utóbbi hányatott sorsú lett és a covid megtépázta a gyártását, de remélem az utolsó részre már nem kell sokat várni.

Nos röviden ennyi lenne az idei évről. Remélem a jövő évi felhozatal közt is lesz pár igazán jó amiről majd érdemes lesz írni.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

2022-ben egész sok sorozatot néztem magamhoz képest (?), és meg is lepődtem, mennyit pontoztam 7 fölé, hmmm. (Danmei viszont most nem volt, a várt folytatásokat tologatják... T^T)

Amik csalódást okoztak ilyen-olyan módon, vagy rémesen untam őket:
- Akuyaku Reijou (Lentebb lesz itt-ott romantika panaszom, nos ez a része a dolognak itt egész aranyosan alakult, és tényleg lett belőle valami!! Így az eleje és a vége egészen tetszett a sorozatnak, minden más szokásosan -VillainessVagyokAFantasyOtomeGameben- sablonos és unalmas volt. OP/ED-et imádtam.)
- Gundam: Suisei no Majo (Fárasztóan sulis, párbajozós, persze szokásos utalásokkal, de a karakter fanservice itt most egyáltalán nem érdekelt. Ha már Gundam párbajok, anno a Fighter G jobban szórakoztatott, troll vége máig nagy kedvencem -bár sok helyen azt is untam-, vagy a gunplás Build Fighter is jobban tetszett.)
- Koroshi Ai (Sajnos gagyi, ha lett volna benne működő romantika, talán egy fokkal jobban tetszett volna...)
- Koukyuu no Karasu (Ezt majdnem a következő kategóriába soroltam, mert kellemes sorozat, szimpatikus főszereplőkkel, de valahogy nem érdekeltek az epizód-sztorik, hiába haladt a főhősök múltja is. De legjobban ez is ott bukott el nálam, ahol az ilyen jp cuccok nagy része: nincs jól működő románc bennük! Most komolyan, nekem oké ez a trend, hogy nem a romantikán, hanem mondjuk az erős, független női jellemeken van a fókusz (lásd lentebb, egyik tavalyi kedvencem sem romisori xd leszámítva egy BL-t xddd), de hogy jól működő, főszereplők közti(!), értelmes (hetero!!!!!) románcot animékben sehol nem találni (vagy csak szökőévente egyszer?), az nonszensz. Nyilván nem kell ezek mellett a danmei és a BL népszerűségén csodálkozni... És nyilván nekem sem kellene reménykedni, hogy az ilyen epizodikus cuccokban bármi komolyabbat is várjak barátságon, és kedves/pirulós egymásra nézésen túl (felnőttek a karakterek!! császári hitves?!!)... de pont ezektől is több lehetne egy ilyen sorozat! Azért az OP-ED párost itt is imádtam. xd)
- Shingeki Final 2 XD (szerintem a MAPPA jó munkát végez vele, de továbbra sem vagyok lelkes XD)
- Spy x Family (Már az első évada sem szórakoztatott eléggé, de a második... ez egy kodomo sorozatnak nagyon jó, és kb. ennyi. Nekem a humora így kevés, ha a sztori haladna, és ha alakulna valami nem csak viccnek szánt kémia a karakterek között, mindjárt másképp festene...)

Amiken többnyire jól elszórakoztam és/vagy 1-2 elemük különösen tetszett:
- Baraou (Valahol guilty pleasure, mert a megvalósítása borzalmasan olcsó lett, de kedveltem, ahogy a mangaka reflektált Shakespeare drámáira és a történelmi tényekre. Szórakoztatott a karakterek szappanoperás hálója, mondhatni sokszínűsége, és a (túltolt?) dráma sem bosszantott annyira, mint máshol.)
- Chainsaw Man (Kb. a felééig eléggé untam, és csak a MAPPA látványa meg a mindig várt új endingek tartották bennem a lelket, hogy ebből nem csak n-edik szörnygyakás lesz... (hogy mappa kritika is legyen: legnagyobb problémáim közé tartozott amúgy, hogy a láncfűrész miért pirosan véres még akkor is, ha a szörnyek többségéből lila záporozik ráXDD költői kérdés) A cucc második felében volt pár hatásosabb epizód, és a karakterek is elkezdtek szórakoztatni. De leginkább engem ez a filmes tálalás (!!!! mennyi animével tenne hasonló hangulat jót, OMG! huh -.-) és a zenéi vettek meg.)
- Cyberpunk (Ezt majdnem az előző felsorolásba írtam, mert itt-ott untam, és egyik karakter sem érdekelt belőle, de szumma a látványa, menete, műfaji sajátosságai kellően elszórakoztattak.)
- Fumetsu 2. évad (Még fut, és még kerülhet előrébb is, mert bár az első évad is egészen érdekes volt, ez nekem jobban tetszik az összefüggő sztorijával. Fushi sokkal jobban kezdi kihasználni mindenhatóságát xdd, Bon érdekes karakter - és ez a lényeg: kevesebb itt az unszimpatikus arc és a fájdalmas dráma.)
- Liang Bu Yi 2. évad (Még ez is fut, és már nincs testcsere a császár és felesége között, mint az előző évadban, de figyelem: aranyos benne a romantika! Na meg persze hozza a szokásos mókás dolgait is. A sztorija és a tálalása továbbra sem nagy szám.)
- Shika no Ou (Ez a film havikihívás gyanús! Többnyire persze egyszernézős fantasy- és kalanddráma, kicsit ghibli hatású, de többeket is érdekelhetne innen. Nemcsak azért, mert az egyik főszereplő dizájnja Xie Lianre hajaz, hanem mert Uehashi Nahoko (Moribito, Erin) újabb regényét vitték animére.)
- Summertime Render (Majdnem előrébb soroltam, mert végig fenntartotta az ember érdeklődését, mi hogy kerekedik ki / oldódik meg belőle. A szereplők is egész szimpatikusak voltak, és a megvalósításra sincs panaszom. Viszont már említettem valahol itt a fórumon, hogy tetszetősen hajaz a Shiki és a Steins;Gate ötleteire, csak kár, hogy nem éri el azt a hatást, azt a szintet, ahol azok mozognak. Útközben elveszti a nézők aggodalmát. De egy izgalmas, kerek egész manga adaptációt kaptunk! A végfightban 1-2 megoldás nekem már fárasztó volt, de a zárás úgy alakult, ahogy reméltem.)

Amikre 8 pontot adtam (itt-ott kicsit túlértékeltnek érzem, de ezek szinte mind hangulatos/vidám animék, amikre jó érzés visszagondolni :DD):
- Dance Dance Danseur (A dizájnt szokni kellett kicsit, Yuki openingjét viszont imádtam. Junpei karaktere fogott meg igazán, akár a lelkesedése, akár a reális tinidolgai.^^ De a balett nehézségei és tálalása is tetszetős volt. Jut eszembe, ez az amv egészen tetszett róla conon. (nem kell félni, ennél mókásabb cucc :D)
- Kingdom 4. évad (Izé, az előbb említett vidám sort ez kicsit megtöri, mert bár szeretem a lazaságát és mókáját is, ez még mindig egy háborús cucc!!XDD Viszont ez az évada tetszett eddig a legjobban! Végre nem 90%-ban voltunk a csatamezőn, Ei Seit epichatásosan megkoronázták!!! testvérét, Sei Kyout sikerült teljesen megkedvelnem, de az anyja karaktere és drámája is érdekes volt. Persze Shinék is megkapták a maguk fókuszát, de az előbb kiemelt elemek egészen meghatottak ennyi Kingdom rész után.^^)
- Sasaki to Miyano (Valójában ezt eléggé felpontoztam 9/10-re, amit néha kicsit soknak érzek, ezért sem emelem ki jobban, de shouganai, nagyon aranyos középsulis romantika, bájos BL fansággal. A főszereplő fiúk és barátaik is mind hozzák ezt a vidám feelinget. Az pedig külön tetszett, hogy a Sasamiya kémiája/hangulata erősen hajaz a Hualian pároséra.^^)
- Thermae Romae Novae (Már az előző szösszeneteket is imádtam belőle, de ez az adaptáció még jobban működött, ráadásul ajándék jeleneteket is kaptunk az epizódók végén, ahol a mangaka különböző onsenekbe látogatott el! Tényleg jó, hogy kaptunk egy szebb, hosszabb netflix feldolgozást. Valahol pofátlan egy sztori, hogy az ókori római fürdőépítész időközönként a modern Japán fürdőszobáiban és onsenjeiben találja magát, majd az összes felfedezett praktikát hasznosítja odahaza, mert az egy dolog, hogy modern megoldásokra talál ókori alternatívát, de naná, hogy a japánok önfényezése kell ehhez. XDDDD De ne legyek ennyire szigorú, ez egy végtelenül mókás, aranyos és imádnivalóan kulturális hangulatbomba.)
- Yama no Susume: Next Summit (Pontosabban negyedik évad, amire kicsit haragudhatnék, mert 12-ből vagy 4 összefoglaló epizóddal nyitott az előző évadokról. De nem tudok haragudni, mert egész jó volt feleleveníteni a 2013-'14-'18-as sorozatokat, másrészt spoiler! Aoinak mostmár sikerült megmásznia a Fujit! BANZAI! És még mindig imádom azt a sok gyönyörű helyszínt és kirándulóötletet, amit bemutatnak benne.
- Yuru Camp Movie (Nagyon tetszett az időugrás, hogy a csajok most már dolgozó felnőttek (érdekes, ki hová került^^), és így fognak nekünk a yamano-lányokhoz hasonlóan további csodás helyeket bemutatni. A film viszont nem erről szól! Rinék összeállnak és egy saját kempingező helyet alapítanak! Végigkövethetjük, ahogy munkájuk mellett, szabadidejükben szépítik-építik azt az eleinte romos-gazos, de gyönyörű kilátással rendelkező kirándulóhelyet. És persze most sem maradhat el a chillezés sem. Az az onsen kád jelenet a hegy közepén az egyik kedvencem. XDD Ismét valós helyszínek alapján csodálhattuk a szebbnél szebb jeleneteket. A cuki lányok cukin építkeznek dolog persze erősen meg van szépítve, de azért igyekeztek a munka súlyát is bemutatni. Várhatóan a következő évadban a már itt felbukkanó fiatalabb csajszik fognak kempingezni... így az eddigi társaságnak jól állt "zárásként" ez a film. De biztosan látni fogjuk még őket is.)

Kiemelt kedvencem 2022-ből:

Inu-Ou
Yuasa múltkori Kimi to blablabla sorcsapás filmje után most teljes elégedettséggel távoztam a moziból! (Anilogue-on néztük, és nagyon megérte!! Hamarosan szerintem nyaa-ra is felkerül - bár lehet, azóta már elérhető -, szóval mindenkit bíztatok a megtekintésére, aki nem retten el tőle, sőt, ez is havikihívásgyanús film lehetne! XDDD)
Ezt az elrettenős szöveget nemcsak a rendező ismert szeretem-nemszeretem stílusa miatt emeltem ki, hanem mert a cucc kvázi musical! Amit nem mindenki szokott szeretni. :'D (Bár miről beszélek? Ez is csak Yuasa szokásos húzása.XDD Viszont most zseniálisan működik!)
Pontosabban a zenei betétek itt a történeten belül is főként tényleges előadások... mert hát két fiúról, az ő barátságukról, az egyikük átkának legyőzéséről szól a sztori, amit középkori rockkoncertekkel elevenítenek meg! Igen, ez egy nagyon nagy spoiler, de muszáj beszélni róla! Ahogy Avu-Chan (btw jó volt a Karasu openingnél is hallani) és Moriyama Mirai megidézik (főként) a Queent!!! (vagy Jacksont), az egyrészt nagyon szép tisztelgés, másrészt a történetben jelentős metafora.
Jött ugyanis nekünk 2021-ben a Science Sarutól egy Heike Monogatari (senkit ne tévesszen meg a malos 2022-es tv-s besorolása...), amiről anno már írtam... minden hibája ellenére az is az év kedvencei között végezte! De miért is hoztam fel? Bár sehol sem jelölik, és független egymástól a két mű, de az Inu-Ouval a stúdió egyfajta folytatást készített neki. A történet az után játszódik, ahol a HeikeMono anime véget ért, és az Inu-Ou szereplői lényegében azok a biwa törtenetmesélők, akiknek dalaiból később összeállt a tényleges, eredeti mű, a Heike Monogatari. A csavar a dolgoban, hogy főhőseink előadásai kvázi itt az "apokrif iratok", azok a heike sztorik, amik végül nem kerülnek bele a gyűjteménybe; és elég érdekes motívum, ahogy ezeket lázadva, hatalmas népszerűséget szerezve előadják! (A modern zenei megoldás egyszerre troll és találó, engem teljesen megvettek vele.)
A sztori tehát részben aranyos, részben érdekes, hol halál laza, hol hatásosan történelmi. Az egyik kedvencem volt, ahogy záródik, a dráma és a karakterek döntése katartikus! A feloldás megnyugtató. Az ismert Queen dalokat idéző zenék sorrendje és szövege mesés és elmés! A látvány szokásosan egyedi és imádat!
Szerintem annak, aki előtte látta a stúdió Heike Monogatari sorozatát vagy képben van a történelmi/kulturális háttérrel, annak sokkal nagyobbat szól a film, de ezektől függetlenül is szórakoztató.
A zenék nekem nagyon tetszettek, örülök, hogy Greg korábban linkelte.
Negatívumként viszont egyértelműen az előadásokat lehet ismét felhozni! 1-2 dalt olyan szinten túltoltak Yuasáék, ugyanazt a ritmust/dallamot ismételve, pláne a film közepén, hogy itt-ott már sok volt, fárasztó volt, zajos volt! Bizonyára szándékosan húzták ennyire túl, de ott faraghattak volna rajta még. Mindenesetre ezeket annyira ellensúlyozta minden más, hogy el tudtam nézni neki. A film szinte végig pörög, így az is külön áldás, mikor épp csend van benne. A hatásosabb, drámaibb jelenetek pedig engem már a Heike sorozatban is megvettek, és itt is hasonlóan működtek. Tényleg egy kihagyhatatlan anime-filmélménynek tartom.


(Ha már emlegettem az Anilogue-t, a Koreai Filmfesztiválra is hoztak pár koreai animét, amiből a 2021-es (senkit ne tévesszen meg a 2018-as, azóta elcsúsztatott mal dátum) Munyeodo is nagy kedvencem lett - szintén musical egy ősi, koreai vallásokat gyakorló anya és kereszténységet hirdető fia történetét mutatja be. Itt írtam róla bővebben. Sajnos ezt még nem találtam online sehol. :( De amint lesz, ezt is ajánlom mindenkinek, mert nagyon szép film.)
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2022. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

A tavaly nézett címek közül talán ezeket emelném ki, de csak megtekintési sorrendben:
  • Taishou Otome Otogibanashi (7)
  • Heike Monogatari (8)
  • Blue Period (8)
  • Ginga Eiyuu Densetsu (9)
  • Kono Oto Tomare! (8, 8)
  • Inu-Ou (7)
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Válasz küldése