Animéből film

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.

Hogy fogadnád kedvenceid, élő szereplők képében?

Végre, hogy észreveszik az animékben rejlő lehetőségeket! Nagyon várom már őket!
13
16%
Mindenképp érdekesen hangzik; majd meglátjuk...
38
48%
Inkább kihagyom
3
4%
Rossz ötlet, nem tartom valószínűnek, hogy képesek lennének a hangulatot visszaadni.
24
30%
Már maga az ötlet is vérlázító!!!
2
3%
 
Szavazatok száma: 80

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1142
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Ricz »

iskariotes írta: 2017.12.10. 20:16 A kreatív csapatnak volt egy olyan válasza erre, hogy:
A, A kilences szekció egy többnemzetiségű csapat, így mindenki máshonnan jött, de Aramaki japán így ő ezért beszél japánul.
B, Az adott világban már annyira profi az azonnali fordítás, hogy szinte észre sem lehet venni azt, hogy ki milyen nyelven beszél.
C, Akartak egy ismert japán színészt aki Kitano lett, de mivel a japánok nem jól beszélik az angolt így nem akarták, hogy a színész erős akcentussal beszéljen így meghagyták az eredeti nyelvén.
D, Mert japánul mennyire jól hangzanak a dolgok, plusz így az anime fanok száját is belehet fogni, hogy de hát itt japánul is beszélnek.
Az első kettő teljesen jó, mert ezt tulajdonképpen maga a GitS lore is alátámasztja ezeket. Togusa volt még japán a csapatból emlékeim szerint, a többiek mind "idegenlégiósok", illetve az Őrnagy, akiről sose tudjuk meg a valódi kilétét, csak sejtéseket.
A harmadik pont olyan, eh, érthető végül is, noha át is szinkronizálhatták volna, mert semmi nem gátolta meg őket ebben. Viszont a világ alapját jelentő globalizáció szempontjából elég fontos.
A negyedik válasz egy rövid "hagyjuk", de minimum "olcsó kifogás". Az anime fanok száját azzal se tudnák befogni, ha mindenki helyére japánt tesznek, japán lesz végig a szöveg, és ezáltal a film nem lesz egyéb, mint egy Holywoodban forgatott amerikai stábbal bíró japán live action.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6159
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta: 2017.12.10. 11:42Mivel azóta szerencsésen elfeledkeztem a létezéséről is, de csak a te kedvedért ma reggel megnéztem ezt a remekműnek is nevezhető CUCCot - ami szerencsére csak egy film, és nem sorozat (pffff az kellett volna még... :knife: ).[...]
Ó, nekem elég lett volna, ha pusztán azt a bevágott jelenetet kommentálod, szal azért ilyen kínzásnak nem akartalak alávetni, hogy "nyomd le az egész filmet!", ellenben mégis örülök, hogy megtetted, mert egyrészt láthatóan az év talán legjobb filmvígjátékához volt szerencséd ( :lol: ), másrészt most teljesen felcsigáztál, szóval ha tényleg végig ilyen, mint ez az általad most belinkelt jelenet, akkor szerintem valamikor még én is neki fogok ugrani, sokszor szándékosan nézek efféle "minőségi szar" típusú filmeket, mert szeretek rajtuk röhögni. :D Btw, a "sorozatozásért" meg akkor én kérek elnézést, nekem tényleg úgy jött le, hogy ez az lesz, egyrészt, mert a Netflixet általában a sorozatai fémjelzik (nem azt mondom, hogy nem csinálnak filmeket, csak azokról valahogy jóval kevesebbet hallani), másrészt meg a DN sztorija azért van annyira hosszú, hogy nem igazán láttam értelmet annak, hogy az egészet két órába sűrítsék. (Sőt, most nézem IMDB-n, hogy ez még annyi sincs, egy óra negyven perc, hát lol...) De mindegy, így kaptunk egy jó kis DN live action paródiát, ami csak pont annyira hosszú, amennyire még elviselhető. XDDD Btw, azt továbbra is tartom, hogy Willem Dafoe, mint Ryuk egy 10/10-es választás (casting és színészi játék szempontjából egyaránt), csak a rendező/író őt is sikeresen elcseszte, mert az eredeti unatkozó, kísérletező kedvű, de leginkább csak passzív szemlélődő szerepkörét átírta egyfajta fausti Sátán karakterre. (Hehe, azért arra büszke vagyok, hogy sikerült valami olyat ajánlanom, amit saját bevallásod szerint még kritizálni sem nagyon tudsz, mert annyira a legalja mindennek... XDDDD A 4,6-os IMDB pontszám is elég beszédes, bár erős a gyanúm, hogy szerinted még így is bőven felülpontozták. XDDD)
Kép
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Androsama »

Én nemrégiben, egész pontosan karácsonykor néztem meg a Tokyo Ghoul élőszereplős filmet. És nekem nagyon tetszett, bár sem az animét, sem a mangát nem ismerem. Viszont a film meggyőzött, egy pillanatig nem unatkoztam rajta. Akciódús volt, izgalmas, néhol drámai és még egy csipet humort is sikerült belecsempészni. A CGI is remek lett, látszik, hogy nem fillérekből gazdálkodtak a készítők.
A színészek is odatették magukat, Kubota Masataka pedig ismét bizonyított nálam. Félelmetesen remek színész, részben miatta néztem meg a filmet, amit már fél éve vártam amúgy.

Szóval, aki ódzkodik az adaptációktól, mert "úgyis elszúrják", nyugodtan nézze meg, hátha változik a véleménye. Amit még nagyon várok, hogy végre láthassam, az a Fullmetal Alchemist! Istenem! Yamada Ryosuke és Hongo Kanata! ::jeye::
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Most akkor úgy néz ki, hogy tényleg jön az Akira film, pénz már van rá.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Leara »

Netflixes Cowboy Bebop casting. Hm... Faye jónak tűnik, a többiek nem igazán jönnek be, de kivárom a végét (John Chot láttam már másban, nem tartom elég karizmatikus színésznek egy olyan karakterhez, mint Spike). Egyébként meg: hol van Ed :D?
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Ed hiánya nekem is feltűnt, és Faye is tetszik. A többieket majd meglássuk. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1172
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

A VHS-s kölcsönzésből élő cég azt találta mondani, hogy első körben csak a főkarakterekre akartak fókuszálni, ezért nem került be sem Ed sem pedig a - sorozat egyik alapszereplője - Ein sem.

Másrészt. Léteznek különböző teóriák, hogy miért nincs itt:
1. Nincs rá idő. A sorozatot első körben 10 részesre tervezik. A pilot részben úgyse történik semmi csak felvázolják a világot és az alapvető szálakat. Utána úgyis kap mindegyik szereplő minimum 1-1 részt akkor már simán az évad felénél vagyunk és utána még a főszállat is úgy kell lezárni, hogy akár folytatni is lehessen vagy akár ne. Könnyen lehet, hogy ha minden jól megy akkor a második szezonra hozzák be őket.

2. Még nincs eldöntve Ed karaktere. Ugye Ed karakterét az animében földönkivülinek szánták és csak később lett belőle ember. Simán lehet, hogy ezt a szálat veszik elő ismét. Vagy mivel IV. Edward Wong Hau Pepelu Tivruski elégé androgün karakter kell találni valakit aki bele illik a szerepbe. Plusz könnyen lehet, hogy a korát is megváltoztatják. Egyes helyeken Awkwafina-t tennék meg a szerepre.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2069
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Bleach Live Action by Netflix

Ahogyan azt említettem, a mit nézek most topikban, ennek következménye lett végre megnézni a Bleach Live Action-t. Pontosan olyan lett mint amilyenre számítottam. Nem is rossz, nem is jó, néha menő amúgy furcsa és a legnagyobb bajom, hogy nem folytatódik.
A nem folytatódik rész miatt a legfurcsább az egész koncepció.

Sosem tudom eldönteni, a japán filmeknél, hogy a színészek megtanulnak színészkedni a film végére vagy csak én szoktam meg ... de ezzel is ez történt. A jelmezekkel nem volt különösebb bajom, Renji parókája bosszantott csak fel.

Azt hiszem 7/10, de nagy fangirl vagyok. :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Leara »

Na, legalább egy casting tökéletes lett a készülő Cowboy Bebop sorozatban :cool: .
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1142
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ajin (2017)

Az egy részes film az anime első évadának közepétől veszi fel a fonalat és nagyjából a második évad közepéig viszi, helyenként kicsit csavarva azon.

A sztori azzal indul, hogy Nagai Keit már elfogták és végzik rajta a műtéteket, kísérleteket, majd Satou kiszabadítja. Az útjaik elválnak, Nagai menekül, Satou pedig háborút hirdet a féllények élén Japán ellen. Ennek első állomása a Grant Gyógyszeripari Vállalat elleni merénylet, ami az animében egy baromi látványos felhőkarcoló tervezett lerobbantása volt, a filmben már csak egy 9/11 óta elég snassz "vezessünk bele egy repülőt" módszer volt. Illetve az is máshogy került előadásra, hogyan találja meg Nagai Tozakiékat és eszelik ki a tervet Satou elfogására. Ez a film nagyjából fele, a másik fele a nehézipari vállalat épületén belül zajlik, ahol a helyi igazgatótanács ellen készülnek leszámolásra a lázadó féllények.

És itt kezdek új bekezdést, mert itt már nagyon szép és ötletes eltérések voltak. Egy rakás olyan momentum volt, ami meglepett vagy épp nem vártam (pl. amikor Satou elrejteti a saját levágott karját belül, hogy ha megszakad a rajtaütő egységével a kapcsolat, akkor egy pozdorjaüzemben ledaráltatja magát és a karjából építi fel újra a testét). A harcjelenetek látványosak, pörgősek, bár nem veszik a fáradtságot arra, hogy elmagyarázzák ki miért képes arra, amire. Mármint nem a féllény képességek, mint a LFA (láthatatlan fekete anyag, amit a féllények kibocsátanak magukból) használata vagy a halhatatlanság és regenerálódás (Satou rendszeresen fejbe lövi magát, ha túlzottan megsérült vagy hogy kiüsse a testéből a nyugtatót), hanem emberi léptékkel.

Vagyis fanservice... de csak fogjuk rá, mert ez Satou-ra igaz csak. Aki látta az animét is, azon belül is a második évad OVA-ját, amiben előkerül a háttérsztorija, annak nem ismeretlen, hogy különlegesen képzett alakulatnál, majd magánkatonai erőnél zsoldosként szolgált korábban. Ellenben Nagai, aki elvileg 16 éves, az olyan mozdulatsorokat levág a végső leszámolás alatt, mintha minimum TEK-es lenne (amellett, hogy a casting az ő esetében nagyon rossz, látszik, hogy egy kétszer annyira idős faszi játssza). Illetve ott van Tozaki segédje, a leány is, aki meg egy különlegesen képzett ügynökkel vetekedő tudást kapott.. de miért is? Mikor annyi a dolga csak, hogy testőr és személyi titkár, plusz eleve azért nem kaphatott kiképzést, mert a papírjai is hamisak voltak? Ennek ellenére nem mondanám butcheringnek, mert nem volt az, csak ezek az adalékok ugyan látványosabbá tették a filmet, de inkább több kérdést tettek fel saját magával kapcsolatban amellett, hogy az előzetes szetting felolvasáson kívül nagyon mást nem hintenek el. Vagyis nagyrészt ilyen "tudd, hogy értsd".

És ha már szóba került a casting: az elején elég spot-onnak éreztem, mert mindenkit fel lehetett ismerni, de aztán itt is jelentkeztek a hibák. Tanakát ha nem említik, fel se tűnt volna, hogy az ápoltabb hajléktalannak tűnő karakter helyett most valami vagányabb flótást kell keresni. Satou esetében az őszülés nagyon hiányzott a hajából, de ez is csak akkor volt feltűnő, ha valamiért leesett róla a jellegzetes golfsapkája. Nagait említettem, hogy nagyon rossz lett. Lehet a fazon (Satou Takeru) jó színész meg minden, de egy egyetemi felvétel előtt álló srácot kéne alakítania, és látszik, hogy jócskán idősebb attól.

Egy bő 6 pontos film, mert egy esti kikapcsnak tökéletes, ráadásul egész jól adaptálták, noha eléggé felesleges volt némely jelenet (mint Eriko, Nagai húgának kényszeres szerepeltetése). Meg aztán ott vannak a kisebb hibák, apróbb bukfencek az első felének tömörítése miatt.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

A One Punch Man is beáll a sorba...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2069
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Ha valami népszerű akkor abból ilyen is lesz :3 https://kaguyasama-movie.com/
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

pintergreg írta: 2020.04.22. 14:04 A One Punch Man is beáll a sorba...
Sajnos amcsi feldolgozásként. ::jcrazy::

Én most alig várom, hogy két friss FMA-filmhez legyen végre felirat. Akár angol is, hogy megnézhessem. ::japtoun::
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Leara »

A Netflix lecsapott a Boku no Hero Academiara is :D. Mondjuk ezt még mindig jobban el tudom képzelni, mint az élőszereplős One Piece-t XD.
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Leara írta: 2022.12.13. 09:27 A Netflix lecsapott a Boku no Hero Academiara is :D. Mondjuk ezt még mindig jobban el tudom képzelni, mint az élőszereplős One Piece-t XD.
Mi az, amire az amcsik nem csapnak le? Mondjuk, mivel az anime is hidegen hagy, valszeg a live-ot sem fogom megnézni. Viszont az élőszereplős japán Yuyu Hakusho-t nagyon várom már. Igaz, ő is csak jövő decemberben érkezik. De a szereposztás egész jó lesz.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
Gdat
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2021.08.19. 13:34
Nem: Férfi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Gdat »

Ez mondjuk sorozat, de talán ebbe a topicba illik leginkább? Ki mit gondol a One Piece feldolgozásról? Szerintem csodálatos lett és nagyon a helyén lett kezelve.

És nem tudok napirendre térni a sok olyan rajongótól akik mindennek elhordják.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ugyan távolról sem vagyok OP fan, de meg kell jegyezzem: Szerintem ez a casting teljesen oké (kivéve Luffyt, ő simán csak... nem). A sorozat maga ettől még nem érdekel (továbbra sem vagyok híve ezeknek az animéből /mangából live action feldolgozásoknak, mert úgy alapjáraton az értelmüket sem látom, vagy legalábbis nem azokat a címeket szedik elő, amiket imho kéne).
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 782
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Péter »

Alapból nem vagyok híve én sem ezeknek az élőszereplős feldolgozásoknak. Ugyan akadt pár jobban sikerült próbálkozás az elmúlt években, lásd GitS, Alita, amik egész jók lettek. Viszont még így is azt mondom, hogy az alapvető probléma, továbbra is az velük, hogy ami animálva tök jól néz ki, és működik, az élőszereplőkkel eljátszva, sohasem fogja tudni ugyanazt a hangulatot hozni, hatást kiváltani. Illetve sokszor elég nehezen is tudom, részben emiatt komolyan venni. (Igen, ez vonatkozik a nyugati képregényfeldolgozásokra is.)

Plusz az se mindegy, mit dolgoznak fel? Mert még egy viszonylag földhözragadtabb cím feldolgozását könnyebben be tudom fogadni. Addig az ilyenek, mint a One Piece, amiben sokszor ilyen Looney Tunesba, Popeyebe illő dolgok történnek, már véleményem szerint rajongás kérdése. :) Mást ne mondjak, nagy DB, SM fanként utóbbi élőszereplős verzióját is megnéztem, de mondjuk úgy, hogy ez nem az a része a franchisenak, amit ismerkedésre alkalmasnak tartanék. :)

Plusz ott a One Piece hossza, ami kis túlzással már egy japán, kalózos Barátok Közt lett. Szóval már csak emiatt se nagyon látom értelmét, hogy pont ennek a feldolgozásába kezdtek bele.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2513
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Junchi írta: 2023.09.01. 18:35 A sorozat maga ettől még nem érdekel
Úgy materializálódtak az Univerzum eseményei, hogy mégis belenéztem ebbe és meglepően... jó. Netflix-adaptációhoz képest pláne! Megfelelő casting (Nami és Zoro különösen), a manga eseményeit is egész jól adaptálták, illetve tudtak kompromisszumot kötni és határokat húzni az alapanyag komikus, sokszor Looney Tunes-szerű megvalósítása és a filmes szféra "korlátai" közt, ergo benne van a manga goofysága és shounensége, de közben nem zökkent ki a filmes megvalósítás közegéből.

Mondjuk ettől még nem tudom, mennyit terveznek belőle, mert így tippre azt mondanám, jó 12-14 évad biztosan kellene a manga adaptálásához, bár ismerve annak nyögvenyelős tempóját, lehet, hogy még épkézlábabb módon megtudják oldani, mint teszem azt az anime bármikor.
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Gdat írta: 2023.09.01. 16:27 Ez mondjuk sorozat, de talán ebbe a topicba illik leginkább? Ki mit gondol a One Piece feldolgozásról? Szerintem csodálatos lett és nagyon a helyén lett kezelve.

És nem tudok napirendre térni a sok olyan rajongótól akik mindennek elhordják.
Semmit. Nem nézem, nem érdekel. Az animét és a mangát sem szeretem belőle.

Viszont ahhoz mit szóltok, hogy az Alice in Borderland-nek lesz harmadik évada? Én őszintén szólva, tartok tőle. A második évaddal le lett zárva a történet, a manga is véget ért. Bár remélem, nem lesz olyan vacak a folytatás, mint az Alice in Borderland: Retry manga, mert akkor mérges leszek.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Animéből film

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Megkaptuk a szintén a Netflixen december 14-én debütáló Yu Yu Hakusho japán adaptációjának trailerét. Szerintem jól néz ki, a CGI nem lóg ki, a színészek jól lettek kiválogatva, az akció nagyon ott van, a történet is mangahűnek tűnik. Hála égnek, erre az USA még nem csapott le.

https://www.youtube.com/watch?v=GMi-DDJtExs
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Válasz küldése