Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 666
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Az októberben érkező Kusuriya no Hitorigoto animéhez új PV-t kaptunk, amiben a főszereplőnőt alakító Yuuki Aoi mellett már a férfi főszereplőt szinkronizáló Ootsuka Takeo is hallható. :o
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Yumemiru Danshi wa Genjitsushugisha

Szokványos kis iskolai romantikus shoujo-cucc. Tehát ne várjunk sokat tőle, a grafika átlagos, a karakterek nem kiemelkedőek, a történet meg csendesen csordogál. Nem rossz, de két rész után sem értem, miért akarom megnézni. Teljesen sablonos az egész, és tuti a végén a két főszereplő összejön.

Suki na Ko ga Megane wo Wasureta

A másik iskolai shoujo cucc, amit nézek, de ez még tetszik is. Bájos, kissé esetlen, de nézeti magát. Csak a ronda CGI zavar be a belső tereknél, valamint ha alulról mutatják a karaktereket menés közben. De egyébként egyáltalán nem rossz, vállalható, cuki és sokszor még viccesek is a szituációk. Amúgy nem értem, hogy a kiscsaj hogy nem veszi észre szemüvegesként, hogy nincs rajta szemüveg. Oké, ez a poénok fő forrása, és a történet veleje, de akkor is!

Ayaka

Ez már sokkal jobb, mint az első kettő. Fantasy árva főhőssel, egy szigettel, sok mitamával, meg misztikummal és különleges erőkkel. De tuti van ott több is, bár két rész után még csak igen kevés választ kapunk bármire is. A grafika és az opening-ending tetszetős, a karakterek érdekesek és a történet is jópofa.

Watashi no Shiawase na Kekkon

Ezt nagyon vártam, és nem csalódtam. Tényleg beszippantott az első epizóddal, pedig a mangáját nem ismerem, a film meg várat magára, hogy megnézzem. De tetszik, szép grafika, érdekes felállás és gyönyörű az opening is. A történetben van potenciál, szóval reméljük, ki is használják.


Rurouni Kenshin


Igen, itt az új verzió, ami most indult és kb. mindenben (is) eltér a mangától, valamint az első animétől. Az opening zenéje nem tetszik, a klippje igen. A grafika szerintem a régi animében szebb volt, itt nagyon látszik a CGI, ami nem tesz jót neki. Túl letisztult az egész, de a történet nem rossz, nézeti magát. Legalább a karakterek jellemvonása maradt, abba nem piszkáltak bele. Nos, meglátjuk, hogy a 24 rész mire lesz elég. Régen volt, hogy teljes évados animét láttam volna az utóbbi szezonokban.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2075
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Horimiya Piece
Folytatása az első évadnak, bár eddig inkább csak flashbackek voltak, de az is jó!

Zom 100
Művészi színpalettával összehányt zombiapokalipszis, ahol ez amúgy csak a háttérzaj. Beszéljünk inkább arról, milyen jól beidőzítették ennek a megjelenését pontosan akkorra, mire az emberiség elkezdi elfelejteni a sok rosszat ami a COVID ideje alatt volt, és újra idealizálni kezdi azt az életmódot, ahol nem kell bejárni dolgozni és kicsit lassabban forog a világ.

A főszereplőnk egy modern japán rabszolgaipar alkalmazottja és alig-alig él, akár egy zombi. De kitör az igazi zombik világvégéje, így a srác feltámad a majdhogynemi öngyilkossági hajlamaiból és újult erővel ír bakancslistát mindarról amit szeretne megvalósítani vagy átélni mielőtt ő is egy igazi zombivá válik.

Eddig ennyit tudunk, az openingben már kacsingatnak a mellékszereplők, akik nagyon jól néznek ki és a második részben már be is dobták az egyiket, aki kielégítően életképes apokalipszis túlélő.

Amúgy jön a live action is a Netflixtől, meglepően azelőtt, hogy az anime befejeződne: https://www.youtube.com/watch?v=yhbWaJaYDiY

Bleachet is tolom, folytatásban, ha esetleg érdekel valakit : D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1262
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ayla írta: 2023.07.18. 22:18 Horimiya Piece
Folytatása az első évadnak, bár eddig inkább csak flashbackek voltak, de az is jó!
Valójában nem folytatás (ezért is a piece cím), az első évad úgy adaptálta végig a mangát, hogy közben sok mókás momentet kihagyott... (pontosabban kb. a sztori fele kimaradt, gondolom nem reméltek akkora sikert, és inkább a lényegre és a happy zárásra koncentráltak), így az új évadba ezek a kimaradt fejezetek kerültek bele.<333 (Ettől még lehet, hogy lesz pár utána játszódós jelenet is, a bónusz fejezetek miatt, pláne, ha Hero eredeti pixives mangáját veszik alapul.)
Lényegében, ha az összes rész kijött ebből az évadból is, akkor új nézési sorrendet lehetne állítani a két évad epizódjai között, hogy mangahű/teljesen lineáris adaptálást kapjunk. XDDD (lol majdnem mint anno a Haruhi részeknél)

Zom 100 eddig szerintem is ígéretes. XDD Remélem végig kellően kritikus/szatirikus és mókás lesz.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Kicsit megkésve a tavaszi szezon címeiről:

Kidou Senshi Gundam: Suisei no Majo

Az a kis info amit úgy általánosságban tudok a Gundam szériákról, illetve az ütős kis prológus alapján egy drámai, kissé sokkoló, véres háborús mecha sorozatra számítottam. Erre föl az első évad nem szólt lényegében másról, minthogy az idegesítő főszereplő csajt szinte minden részben kihívták egy nem életre-halálra menő mecha párbajra, amiket aztán folyton ő nyert meg. Ezt még tetézte, hogy ezekkel a párbajokkal a mega vállalatok döntöttek el bizonyos dolgokat. Nos a komolyan vehetőség már itt megcsorbult, amit még valamelyesen rontott az is, hogy a 17. életévét még be nem töltött kis csaj házasodni nem házasodhat, de vállalatot lazán alapíthat. Mit ne mondjak, ha az első évad végén nem lett volna a terroristás rész, akkor lehet nem néztem volna tovább. De így volt remény, hogy a folytatásra javulni fog a helyzet és valóban javult is.

Komolyabb lett a történet már amennyire ez az előzmény tükrében lehetséges volt, illetve a döntéseknek itt már lett súlya. Egyre jobban elkezdett közelíteni az anime ahhoz, amit a prológus alapján elvártam tőle. Szóval volt remény, hogy ez a fele sorozatnak már legalább jó lesz. Csakhogy a finálénál ez a remény szerte foszlott.

Szerintem remek ötlet volt, hogy a főszereplő édesanyját tették meg antagonistának. Remekül szőtte a szálakat és a motivációja is helyén volt. Erre föl a fináléban az anime azt mondja, hogy nem, inkább egy résszel korábban lévő fószert kinek nevére se emlékszel teszi meg főgenyónak. Aki nem mellesleg random a semmiből előhúz egy még nagyobb még veszélyesebb fegyvert, ami fenyegetést jelent mindenkire. Szóval egyszerűen borzalmas lett a finálé.

Nem tudom hivatalosan vagy csak a fanok szajkózták azt, hogy ez a sorozat jó belépő a Gundnam univerzumban, mert szerintem ez nem igaz. Már csak ezért is nem, mert a sorozat elfelejti ezt a világot bemutatni. Nem tudjuk meg például miért lett ilyen a Föld, vannak-e még országok, rendfenntartó szervezetek vagy csak tényleg a vállalati csoport plusz a liga van amik hatalommal rendelkeznek. Csak a vállalati csoporton belül lévő erőviszonyokkal leszünk tisztában, de hogy maga a vállalati csoport a világban hol helyezkedik el már nem.

A főszereplő csaj Suletta elég idegesítő, igaz általánosságban az anime nem tudott szimpatikus karaktereket felmutatni. Arról nem is beszélve, hogy Suletta és Miorine között a kémia szerintem egyáltalán nem működött. Hát na ők egy gyengébb Izetta - Fredericka páros ripoff.
Az egyetlen egy karakter akit kedveltem az a mellékszereplő Guel volt, aki több és nagyobb megpróbáltatáson megy keresztül, mint maga a főszereplő és brancsa. Ezáltal ő jóval nagyobb karakterfejlődésen megy keresztül, mint bárki más ebben a sorozatban.

A látvány elképesztő, az ütközetek izgalmasak, az aláfestések pöpecek csak az OP-ED párokat nem sikerült eltalálni.

Összességében csalódás a sorozat. Nem rossz de a prológus és egyes vélemények alapján teljesen mást vártam. Azt pedig nem segítette elő, hogy neki ugorjak egy másik Gundam sorozatnak.


Tengoku Daimakyou

Posztapok cuccokra mindig vevő vagyok így természetesen követtem hétről-hétre a tavaszi szezonban. A két szálon futó történet bő tíz évvel a világot sújtó valamilyen katasztrófa után játszódik Japánban, ahol emberevő lények tartják terrorban az embereket. Egyik oldalon a tini párost Kiruko és Marut követhetjük nyomon, ahogyan az egykori országot járva keresnek egy Paradicsom nevű helyet. Az ő utazásuk szolgáltatja a road movie jellegét a sorozatnak és az anime jelenének bemutatására szolgál vagyis hogyan élnek ilyen körülmények közt az emberek. Persze a páros célja és múltja az ami inkább érdekes és nem feltétlen az útjuk.

A másik szálon, ami vhogyan kapcsolódik az előbbihez, pedig egy modern intézményben lévő gyerekek mindennapjait láthatjuk, ahol egyre több és több furcsaságnak leszünk szemtanúi. Ennél többet a spoilerek elkerülése véget nem is érnék ezen oldaláról az animének.
Maga a sztori lényegében kifejezetten érdekes, ahol a kirakósnak rengeteg darabja van, amik még nem állnak össze. Remélem majd a válaszok kielégítőek lesznek, noha az ilyen művek legsarkalatosabb pontja szokott lenni és sztem mindannyian tudnák olyan címet mondani, ahol a válaszok kiábrándítóak voltak.

Mondjuk vicces, hogy senki se tudja mi történt a katasztrófakor, biztos úgy keltek fel az emberek egyik napról a másikra, hogy lepusztultak a városok és a népesség nagyja oda lett. Oké, hogy za okát nem tudja az átlag túlélő de az anime azt se akarja elárulni ők miként élték át, hogy tudjuk az okokra következtetni. Félek, hogy ez plot hole marad a cuccban.
Továbbá maga a vége se tetszett az évadnak, pontosabban én úgy éreztem az utolsó részre elfogyott az anime lendülete és a 13. rész után csak néztem, hogy ennyi? Arról nem is beszélve, hogy az évadzárót kicsit összecsapottnak éreztem.

Bár érthető, hogy egy ilyen világban megváltoznak a morális értékek, de vhogy az anime rendere minden egyes kicsit is problémásabb cselekedett félváron vesz és ezáltal súlytalanná is válnak. Például a sorozat vége felé lévő sokkoló rész
SPOILER
megerőszakolja a csávó a főszereplő csajt
. Ennek sztem az anime által nyújtott olvastával van a gond, hogy
SPOILER
a nők könnyen túl tudnak lépni ezen, nekik semmiség ha megerőszakolják őket.
Erre lehetne azt felhozni, hogy az itteni speciálisabb eset és ne általánosítsunk, csakhogy ha ezt a részt más mire cserélem ki
SPOILER
más okból lesz vége a csávóhoz fűződő kapcsolatának
a végeredmény nem fog változni. Ergo
SPOILER
megerőszakolás
öncélú volt ezért van egy ilyen rossz olvasata. Amúgy ezen felül még volt egy-kétszer, ahol úgy gondoltam az anime öncélúvá vált.

Karakterekből van egy pár, de mivel a tini páros szerepelt többet a képernyőn így nyilván valóan őket is tudtam jobban megkomálni, illetve kapcsolatuk szórakoztató volt. Rajtuk kívül még az intézmény igazgatóját említeném meg, aki az évad végére kínosan komikussá válik nagyon túlzó, elborult viselkedésével, mely eléggé kizökkentett engem az eseményekből.

A látvány príma, a lepusztult városok szemkápráztatóan jól néztek ki. Kár, hogy zenei téren már most nem emlékszem semmire.

Nem hibátlan, de rendkívül érdekes anime, amit a műfaj kedvelőinek bátran ajánlok.


Edomae Elf

Első sorban a szentélyes közeg miatt néztem meg, hátha azzal vagy a a vallással kapcsolatban tud-e vmilyen érdekességgel szolgálni. Persze tudtam én, hogy nem ezen lesz a fókusz így nem lepett meg, hogy ezzel kapcsolatban visszafogott az anime. Jobban meglepett az Edo korszakról való sztorizgatás / ismeret terjesztés még ha feltehetőleg kicsit színeztek a dolgokon.

Alapjába véve a zárkózott otaku elf Elda és az őt felügyelő ifjú papnő Koito szórakoztató mindennapjairól szól, ami azért tud egy-egy komolyabb témát is megpengetni. Ők ketten szerintem egy kedvelhető párost alkotnak, de ez az epizódok során felbukkanó karakterekre is igaz.

Látványra nem lehet panasz és az OP-ED jól visszaadja az anime hangulatát, igaz nekem utóbbi jobban tetszett.

Az Edomae Elf nem váltja meg a műfajt, de egy kellemes kikapcsolódás, amit érdemes megnézni.


És ennyi. Bár még a tavaszi Ousama Ranking sorozatba biztos bele fogok nézni valamikor.
Amúgy a nyári szezonból ezen címekkel szemezgetek:
  • Undead Girl Murder Farce
  • Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu
  • AI no Idenshi
  • Hi no Tori: Eden no Sora
  • Dark Gathering
  • Nanatsu no Maken ga Shihai Suru
  • Hataraku Maou-sama!! 2nd Season
  • Kyoukai Senki: Kyokkou no Souki
Illetve amik a téliből ide csúsztak.
Kép
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Most egy egészen friss címről ejtenék szót aminek első etapja / évadja most hétvégén ért véget és ez nem más mint a NieR:Automata Ver1.1a:

Mielőtt belekezdenék az anime kitárgyalásába, néhány mondat erejéig kitérnék arra hányadán állok a franchise-zal. Az elmúlt évek nagy kedvence lett számomra a NieR:Automata játék, így nem volt kérdéses számomra, hogy mélyebben is elmerüljek a szériában. Így végig vittem a NieR Replicant ver.1.2-t és kipróbáltam a fos gatcha NieR Re[in]carnation-t. Persze nem kerülte el a figyelmem eme univerzumhoz tartozó Drakengard trilógia sem, melynek 3. részét már kijátszottam és az első része függőben. Mivel nyomtatott formában is megvetette a lábát e franchise így a jelenleg futó YoRHa mangának első két kötetét elolvastam (remélem még idén megjelenik a 3. angolul), illetve kiolvastam a Long Story Short és a Short Story Long ln-eket, a YoRHa Boys pedig folyamatban. A színpadi darabok azok, ahol elmaradásom van. Mindezek után nem meglepő, hogy kifejezetten vártam az animét, igaz fenntartásokkal.

Nos az első rész egyből vissza is vetette lelkesedésem, ugyanis mint epizód egyáltalán nem működött. Hiszen szimplán a játék legelejének jelenetei lettek anime formába lemásolva és belesűrítve 20 percbe, mely csak a játék ismeretében lett követhető és vmennyire élvezhető. Azaz egyből a nyitánnyal nyilván valóvá vált, hogy az anime nem akar a saját lábain megállni, így aki nincs képben az alapjául szolgáló játékkal vajmi keveset fog megérteni a sorozatból.

Csakhogy az első néhány rész után az is egyértelművé vált, hogy azok akik csak a NieR:Automata játékot ismerik sem fogják teljes egészében érteni az animét. Ugyanis a sorozat igencsak nyomatékosan tartalmaz utalásokat az első NieR játékra, olyannyira, hogy többnek is tűnnek puszta utalásoknál, lévén olyan mintha ezeknek a jeleneteknek később még fontos szerepet szánnának. Aztán ki tudja, lehet a következő tizen-egynéhány epizódos etap után kiderül ezek csak jó erős fan service-ek voltak. Amúgy a játékban nincsenek az ember arcába tolva az előző részhez kapcsolódó dolgok.

Az előbbi két bejegyzésben taglaltakat még meg lehet fejelni Lily karakterével, ki az anime egyik fontosabb mellékszereplője lett, noha egyik játékban sem szerepel, csak a könyvekben/színdarabokban. Viszont őt azért már vmelyest bemutatja a sorozat így pedig egész jól képbe lehet kerül vele kapcsolatban. Igaz a múltjának egy fontos részletét (ami a karakter jelentőségét kissé növelné) érthetetlen módon kihagy az anime. Pedig elvártam volna, ha már ekkora szerepet kapott. Akit jobban érdekel a karakter kezdjem bele a YoRHa mangába.

Szó se róla, az alkotók nagyon képben vannak a franchise-zal, ami nagy pozitívum, csak az animét nem úgy kellett volna csinálni, hogy fan-októl csak fan-oknak.

Mindezek tükrében érthető ha a plot-ról nem írok semmit, mert azzal rég tisztában kell lennie annak, aki belekezd az animébe. Arról viszont érdemes írnom, hogy a rendezés sokszor csak szolgai módon másolja a játékot a fentebb már említett utalásokon kívül semmi pluszt hozzáadva. Ami egy-egy fontosabb pillanatnál tökéletesen rendben van, de teljes epizódon keresztül már nem. Így sem rosszak a részek csak ez kevés. Pedig vannak olyan pillanatok sőt akár teljes epizód is (lásd Pascal faluját bemutató), ahol a rendező képes saját víziójával vezetni a sorozatot és azt a bizonyos pluszt hozzáadni. Na azok a szegmensei az animének, amik kifejezetten jól működnek.
Igaz a másolás nagyrészt a 8. részig tart ugyanis onnantól már valamelyest jobban eltér a történet az alapanyagban látottaktól értelmet adva az Ver1.1a elnevezésnek.

Ha már utalásokról és másolásról szó volt, akkor a fanservice-re is kitérnék egy kicsit. Persze előbbi kettő is egyfajta módja (méghozzá a jobbik) annak, de tudjuk vannak ám piszkosabb módszerek is. Hál égnek szinte elkerülték ezt a sorozatot és még a pancsolós részt is kulturáltan oldották meg anélkül, hogy a főszereplő párost levetkőztették volna, azaz a méltóságukat sikerült megtartani. Azonban a szintét azért írtam az előbb, mert egy mellék karaktert méghozzá Jackass-t azért csak bikiniben mutogattak az említett jelenetnél. De ezzel még ki tudok békülni, ha ennél többször nem akarják a no life perverz otakukat kielégíteni.

Jackass-nél tartva ő valóban idegesítő lett, kicsit túltolták az izgága mentalitását. A többi karakter teljesen rendben volt, bár néha 9S kapott szájfényt vmiért. Az külön dicsérendő, hogy a játék összes szinkron hangja visszatért a szerepébe. De nem csak ők, hanem a játék OST-je is újfent hallható volt. Nagy ziccer lett volna kihagyni a zenéket, amik sokat dobnak a részeken.

Mondjuk azt sajnálom, hogy az OP-ED páros nem lett nagy eresztés. Ellenben az animációval, ami kifejezetten jó lett, már amikor nincs CGI a képen. Sajnos nem egy jelenetben van CGI, ami a legtöbb esetben igen csúnyán néz ki.

Végül még megemlíteném az ED-ek utáni báb show-t, ami jópofák és amik a játék joke end-jeit hivatottak átadni.

Összességében a 12. rész után is azt tudom írni, mint az első rész után, hogy a sorozat fanservice-nek remek, animének már kevésbé (de azért a részek előrehaladtával vmelyest javult a helyzet). A fanoknak ajánlom. A szériával ismerkedőknek pedig azt üzenem az anime megtekintéséhez legalább az Automata és az azt megelőző NieR játék ismerete szükséges.

A folytatást minden esetre várom.
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2075
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Jigokuraku 2023

Levajazva, hiszen a témáival túl jól illeszkedett mindabba, amiket mostanság hiányolok:

Kimetsu no Yaiba: spéci lélegzéseken alapuló kardforgatás CSEKK
Kingdom után, zombi hiány: uralkodó önkényessége, ölhetetlen szereplők CSEKK
Made in Abyss: abszolút mindfuck világ és humanoid nem emberek CSEKK
Shingeki no Kyoujin: vigyorgó, nagyon rémisztő, nem tudjuk honnan jönnek óriások CSEKK
Chainsaw Man: érzelmek nélküli (khm) mészárlás VÉR VÉR VÉR szép grafikában bishikkel CSEKK
SpyxFamily: kis ártatlan rózsaszínhajú lány akinek természetfölötti ereje van CSEKK
Noragami (nálam aktuális) ázsiai istenvilág CSEKK

Én nem tudom mit nem szeretnek benne az emberek, pedig szép kis koktélt próbált is valaki összehozni, hogy biztos legyen a siker :dirr:

Értem én minden baját ennek az animének, de számomra nagyon szórakoztató volt, az OPja ment a playlistbe, szépnek szép, csak azt sajnálom, hogy nem volt jobban húzva, belefért volna. Szerintem ez az anime csak a 7. résznél kezdődik el igazán. Számomra ez az anime, a popcorn mozi.

9/10 bizony :D

Dark Gathering 2023

PFÚJ. Én már a rész felénél kikapcsoltam volna, de nem egyedül bétáztam, hogy vajon a leírása alapján megy-e majd a megnézem spooky szezonba vagy sem. Biztos vénülök én is, de ilyen orcátlan cash-grabet egy ideje nem láttam. Mert bár a fentebbi is annak készült, abba azért belekerült mindennemű tudatos energiabefektetés, míg ez a szarkupac... annyira rossz, hogy írni sem akarok róla, de hadd álljon itt elrettentésnek.

Rajz: azt hittem hirtelen a 2000-es évek közepéről nézek valamit... mondjuk a Lucky Start.
Karakterdizájn: ultra Zoomereknek és fiatalabbaknak szól, oké nem baj, de ebben a léhűtő stílusban már ez is nevetséges.
Karakterek: mind idegesítő. Senki nem érdekel, senki sem követhető, senki sem fontos.
Párbeszédek: követhetetlen. A szereplők folyton egymás szavába vágnak, vagy egyszerre beszél valaki és közben mi egyik vagy másik szereplő fejében a belső monológot is halljuk, vagy a kettőt egyszerre vagy még jön hozzá flashback is. Milyen ADHDja van itt az írónak?!
Történet: ez ilyen karikatúrával ellátott városi horror sztorik lennének, de se nem ijesztő se nem nevetséges, csak szimplán idegesítő. Jah és ebben is van már az első részben természetfölötti megerőszakolósdi, én nem tudom mi baja van a készítőknek, vagy mondom vénülök, hogy számomra MIAFASZT KERES ILYEN JELENET NEM HENTAIBAN?!

Nah ennyit erről.

3/10 mert a horrorsztori azértklasszikus volt és mert a főszereplő átlagon felülisége nem is lenne rossz.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6178
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta: 2023.07.25. 15:18Dark Gathering 2023
Ez tényleg valami ritka "erős" cucc lehet (és nem a szó pozitív értelmében XD), ugyanis haver épp pár órával ezelőtt közölte velem, hogy kíméletlenül kukázta ő is ezt a szutykot, ami egyébként az ő esetében azért vicces, mert egy animék szempontjából eléggé "mindenevő" srácról beszélünk, az isekaikat pl. ötvenedjére is kétpofára zabálja, sőt, szerinte "a szezon egyik legjobb címe" most pl. ez az italautomatás baromság (aminek én már anno az eredeti light noveljét látva fel akartam kötni magam...), na és még ehhez képest is "sok" volt neki a Dark Gethering. XD (Meg ahogy nézem, ez a sorozat sem élte túl a "3 epizódos ökölszabályt", vagyis hogy "aminek az első 3 része nem tud megfogni, azt dobd a francba!", szóval egyikőtök sem érezte úgy, hogy: "Jó, gagyi, de legalább a feléig tartsunk ki, hátha jobb lesz ez!" vagy ilyesmi... XD Amúgy semmi gond, nyugi, én is maximum 3 epizódot szoktam adni az ilyeneknek. XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Belenéztem ebbe az új Kenshin animébe, de, hogy a jó viszony "megmaradjon", ne is jussunk tovább ennél a belenézésnél. Az epizód fele után már csak tekergetve éreztem késztetést a visszamaradt kevéske kíváncsiságom elfojtására.

Röviden: Ez nem több, mint egy cash grab, szigorúan a nosztalgiára építő, lélekkel abszolút nem bíró fércmű. Amit a Yamato 2199 megtudott anno szépen oldani, hogy a karakterdizájnokban ugyan megvoltak a retrót idéző stílusjegyek, miközben frissnek és modernnek hatott az egész, azt a revitalizált Kenshin már kevésbé, sőt, itt pont a két szék közé sikerült esni, amihez, ha hozzáadjuk az élettelen környezetet és a nagyon max közepes animációt, úgy kapunk egy olyan sorozatot, ami a 2000-es évek végén még úgy elment volna... Talán.

Egyedül Kenshin új seiyuuja számít előrelépésnek, de aki a definitív Kenshin-élményre vágyna, az felejtse el az animéket, és válassza a mangát.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6178
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2023.07.30. 07:12 Belenéztem ebbe az új Kenshin animébe, de, hogy a jó viszony "megmaradjon", ne is jussunk tovább ennél a belenézésnél. Az epizód fele után már csak tekergetve éreztem késztetést a visszamaradt kevéske kíváncsiságom elfojtására.

Röviden: Ez nem több, mint egy cash grab, szigorúan a nosztalgiára építő, lélekkel abszolút nem bíró fércmű. Amit a Yamato 2199 megtudott anno szépen oldani, hogy a karakterdizájnokban ugyan megvoltak a retrót idéző stílusjegyek, miközben frissnek és modernnek hatott az egész, azt a revitalizált Kenshin már kevésbé, sőt, itt pont a két szék közé sikerült esni, amihez, ha hozzáadjuk az élettelen környezetet és a nagyon max közepes animációt, úgy kapunk egy olyan sorozatot, ami a 2000-es évek végén még úgy elment volna... Talán.

Egyedül Kenshin új seiyuuja számít előrelépésnek, de aki a definitív Kenshin-élményre vágyna, az felejtse el az animéket, és válassza a mangát.
A manga sztoriját mennyire követi, vagy olyan sokáig azért nem nézted? Mert én leginkább azon a kommenten lepődtem meg, amikor valaki YT-n beírta, hogy: "Ez csak ilyen "nyomokban mangát tartalmazó", annak sztori-elemeiből összedobált, de rohadtul nem koherens valami." Én meg ott néztem, hogy "Basszus, ha már újrázzák ezt a franchise-t, nem az lett volna a lényege, hogy a régi anime filleres és szintén nem épp hű adaptációja után most kapjunk egy pontosabbat?" :? Majd lehet azért egyszer én is rápróbálok, de ja, úgy néz ki, akkor beigazolódott, amitől korábban is tartottam és asszem írtam is itt valahol: Lidenfilmsnek nagyon jól megy, amíg ilyen akció-vígjáték, részben vagy egészben B-kategóriába hajló darabokat kell adaptálniuk, csak a Kenshinben azért a kaszabolás mellett/mögött filozófiai mondanivaló, karakterfejlődés, meg egyéb hasonló "apróságok" vannak és ebbe már úgy néz ki, beletört a bicskájuk, vagy szimplán nem óhajtottak ezzel "fáradni". Mondjuk reméltem, hogy ha már a Bastardjuk jó lett, hátha majd ez is, de ezek szerint mégsem, kár érte. :( Kenshin új seiyuuja amúgy tényleg jó, illetve nekem az új OP/ED is tetszett (legalábbis jobban, mint pl. a régi Kenshin első OP-jában az a negédes nyekergés...), de akkor úgy néz ki, ez ennyi. ^^"
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Én egyelőre nem fedeztem fel, hogy olyan égbekiáltóan eltérne a mangától, de őszintén szólva szerintem a manga első pár kötete se nagy szám, szóval lehet, hogy azért^^". Azt várom, hogy az izgibb, összefüggőbb részekhez érjenek, majd meglátom, akkor milyen lesz, eddig kb. olyan semmilyen, amilyennek Junchi leírta (bár Kenshin új hangjáért tényleg jár a + pont, azt ki nem állhattam a régi sorozatban).
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6178
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Moderátori közlemény: Az Uma Musumés postokat átpakoltam ebbe a topicba, egyrészt, mert erre Scineram kifejezetten megkért, másrészt, mert amúgy is az nálunk a szokás, hogy ha egy anime saját topicot kap, akkor igyekszünk oda átmozgatni a róla szóló korábbi postokat is.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6178
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Moderátori duplapost. XD A Scott Pilgrimes postokat átpakoltam a "Nyugati animáció (és kapcsolódó képregények)" topicba. :)
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ritkán szoktam játékadaptációt jónak értékelni, mert olyan szintű vidrahányás a legtöbb, hogy csak na... Legutóbb is asszem csak az Akiba's Strippel voltam elégedett. Azóta volt pár, mert jött Azur Lane, Girls' Frontline (ami mondjuk fogyasztható volt), de kicsit eléggé behatárolta a a saját játékideje és a végére még a nagy meglepetés is már elmaradt, mert sikerült úgy tálalni a dolgot, hogy csak a hülye nem jön rá...
SPOILER
Nevezetesen, hogy számítógépes vírus fog problémákat okozni és az egyik tag majd emiatt oldalt vált/kvázi elárulja a szervezetet, de újabban a játékban már ezt is megkutyulták...
), a KanColle S2-t nem tudom, hogy ide merjem-e venni, mert inkább tűnt egy jobb light novel adaptálásának, mint a játék egyik eventjének. Az év elején volt egy Eiyuu Densetsu (The Legend of Heroes), ami ígéretesnek indult, pipogyás katyvasz lett belőle, és rohadtul nem segítette azt elő, hogy akarjak a játékokkal is játszani.

Aztán bejelentették az Atelier Ryzát. Úgy 3 hónappal szezonja előtt, 2-vel előtte meg a stábot. Az ilyen általában katasztrófát szokott jelenteni, de aztán mégsem. Egy kifejezetten jó és hangulatában is hű játékadaptáció lett. Mondjuk a sztori nem olyan vaskos, de megjárja. Az a trilógia (és az Atelier Sophie 2) ahogy utánaolvastam amúgy sem a testes történetről szól, hanem a könnyű kalandozásról, élményekről, jóérzésről. Ha valami üzenetet lehet társítani neki, akkor csak annyi, hogy "ezeket éld meg, amíg esélyed van rá fiatalon". Szóval igazából amolyan iyashikei, amiben legalább van némi aktivitás. A főszereplők feje lágya szépen benő, máshogy kezdik látni, a kölykös véleményük kiforrottabbá válik. És úgy ennyi. Ezt remekül hozza. Ahogy sokszor a kameraszögeket is, mert ja, az első játékban abból is van bőven, meg az is adta el jobban kultstátuszba.

Az egyetlen negatívum, hogy játszani kell a játékkal mellette, hogy ezek a dolgok feltűnjenek. Mert elég sok negatív kommentet olvastam, akik izgalmakat, nagy kalandot és miegymást vártak... Holott a játék nem erről szól, és a frissen kijött 3. Ryza játék sem, ahogy néztem belőle játszásokat. Most már úgyis az utolsó része jön, a tetőpontot lényegében elhagytuk, már csak a tényleges konklúzió kell, ami lezárja egy időre a sztorit.

- - -

A másik ilyen szezonos meglepetés nekem az a Genjitsu no Yohane: SUNSHINE in the MIRROR. A második Love Live (továbbiakban csak LimLom) etapnak (a Sunshine évadok) egy low fantasy-s sztorija. Szokták isekai-LimLomnak is nevezni, de semmi isekai nincs benne. Az egész felütés az, hogy eredetileg a játéknak volt egy április elsejei húzása pár éve, ami megtetszett páraknak, és elkezdték kibontogatni annyira, hogy most a hónapban még valami side scroller játék is jön vele Steamre. Ebben a bolondok napi eventen konkrétan kiforgattak mindent: a városrészből faluhely lett, a karakterek technikailag a tényleges karakterek tükörmásai. Technikailag önparódia lett. És az első két részig még el is voltam vele, hogy oké, szódával nézhető, mikor megkapom a kész feliratot formázásra és a dalok beillesztésére.

Aztán jött a 3. rész, ami már megvett kilóra (ami tudom, nem sok az esetemben, de na :dirr: ). Kaptunk egy Power Rangers (Super Sentai 5) és egy Kamen Rider paródiát a részbe, kapásból az elejére és a rész első felére. Pont, amit a legkevésbé vártam volna, hogy elmennek a klasszikus és erőszakos akcióhősös irányba egy pillanatig. Kár, hogy nem vették elő a 10. részig jobban, jelenleg ott tartok, a héten jön az utolsó, 13. része. És ott már tudtak olyan számot választani, ami már azért becsületesen banger volt. A kettő együtt jó 13 percig elfeledtette, hogy mit is nézek.

Aztán jött a negyedik rész, ami oké, leült jobban, hagyta megemészteni az előző rész marhaságát, és egy elfogadható számot is produkált... De onnantól így a 10. részig már nagyon tesze-tosza lett megint a széria. Egyik ismerős "Nintendo-játékadaptációnak" nevezte, mert ott tudtak hasonló ütemezést mutatni sokszor. Én simán a 10. részig már inkább vánszorogtam vele. Elvileg, ahogy olvastam, a vége megint kicsit jobban magára talált, mert a 8. rész Bocchi the Rock! áthallása sem volt képes jobban fenntartani a 3. rész nyújtotta lelkesedést, hogy végre, egy LimLom, ami már szerintem is vállalható. Majd meglátom, mit kotyvasztottak ki belőle - de nem vagyok túl bizakodó.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1541
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Titkos írta: 2023.07.26. 02:05
Ayla írta: 2023.07.25. 15:18Dark Gathering 2023
Ez tényleg valami ritka "erős" cucc lehet (és nem a szó pozitív értelmében XD), ugyanis haver épp pár órával ezelőtt közölte velem, hogy kíméletlenül kukázta ő is ezt a szutykot, ami egyébként az ő esetében azért vicces, mert egy animék szempontjából eléggé "mindenevő" srácról beszélünk, az isekaikat pl. ötvenedjére is kétpofára zabálja, sőt, szerinte "a szezon egyik legjobb címe" most pl. ez az italautomatás baromság (aminek én már anno az eredeti light noveljét látva fel akartam kötni magam...), na és még ehhez képest is "sok" volt neki a Dark Gethering. XD (Meg ahogy nézem, ez a sorozat sem élte túl a "3 epizódos ökölszabályt", vagyis hogy "aminek az első 3 része nem tud megfogni, azt dobd a francba!", szóval egyikőtök sem érezte úgy, hogy: "Jó, gagyi, de legalább a feléig tartsunk ki, hátha jobb lesz ez!" vagy ilyesmi... XD Amúgy semmi gond, nyugi, én is maximum 3 epizódot szoktam adni az ilyeneknek. XD)
8? Az IsekAutomatát illetően engem is meglep, mennyien osztják az ilyen "isekai, de egy nagy csavarral" véleményeket. Holott ez valójában tök ugyanaz, mint a legtöbb ilyen cucc, és csak a legfelszínesebb spint rakták bele. Igazából semmivel sem eredetibb, mint mondjuk az IseKard volt fél(?) éve. Hogy ebben a túlburjánzott műgazban valami egyedinek tűnjön, ahhoz minimum egy Könyvmolynak kellene lennie. Vagy ha akár a felismerhetetlenségig el akarunk menni, akkor amit épp nemrég pakoltál át. :lol:

Az animéknek szerintem sosem volt erőssége a horror, finoman szólva is. Így Dark Gathering is ezzel a handicappel indult. Bár a későbbi részekben némileg kompetensebb lesz legalább megfelelő atmoszférát teremteni, de nehéz bármikor is komolyan venni annyira, hogy ijesztő lehessen. Ezt Mieruko tudta valamennyire decensen. Ha ez a történetet jobban kibontva annak szinjtére elér, az a legtöbb amit elvárható tőle. De legalább yandere HanaKana.
Leara írta: 2023.07.30. 17:08 Én egyelőre nem fedeztem fel, hogy olyan égbekiáltóan eltérne a mangától, de őszintén szólva szerintem a manga első pár kötete se nagy szám, szóval lehet, hogy azért^^". Azt várom, hogy az izgibb, összefüggőbb részekhez érjenek, majd meglátom, akkor milyen lesz, eddig kb. olyan semmilyen, amilyennek Junchi leírta (bár Kenshin új hangjáért tényleg jár a + pont, azt ki nem állhattam a régi sorozatban).
Én is elég hűségesnek éreztem, mint adaptáció, bár nagyon régen olvastam már a mangát. Mostanra az ópiumos történetnél már határozottan közelebb áll ahhoz, mint amilyenre emlékeztem. Nem tudom, másoknál mennyire színezheti ki a nosztalgia a manga és a régi anime korai részeit. Én azért örülnék, ha teljes adaptációt kapna ezúttal. Márcsak az általatok is említett Kenshin hang miatt is. És ezzel messze nem az egyetlen számomra szinte nézhetetlen ezredforduló előtti shounen klasszikus. Ugyanígy ki nem állhattam Goku hangját, és szerintem Luffyra is mondhatom ezt. Így legalább egy újabb régi adósságomat kipipálhatom. :-P Szerencsére az összes többi főszereplőre is elmondható, hogy remek a casting.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6178
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

scineram írta: 2023.09.22. 12:488?
Nem, ez nem Érsek (vele kb. az évi 2-3 IRL találkozónkon kívül online már nem is nagyon beszélünk, így fogalmam sincs, hogy épp milyen animéket néz, egyáltalán a hatmillió Vtuber életének követése mellett a sajátjába beleférnek-e még olyan "plebszebb" tevékenységek, mint az animenézés... :dirr:), hanem egy őt évekkel megelőző korábbi haverom, még a Mangazin fórumos időkből, de nem ismered. :)
scineram írta: 2023.09.22. 12:48Az IsekAutomatát illetően engem is meglep, mennyien osztják az ilyen "isekai, de egy nagy csavarral" véleményeket. Holott ez valójában tök ugyanaz, mint a legtöbb ilyen cucc, és csak a legfelszínesebb spint rakták bele. Igazából semmivel sem eredetibb, mint mondjuk az IseKard volt fél(?) éve. Hogy ebben a túlburjánzott műgazban valami egyedinek tűnjön, ahhoz minimum egy Könyvmolynak kellene lennie. Vagy ha akár a felismerhetetlenségig el akarunk menni, akkor amit épp nemrég pakoltál át. :lol:
"...amit nemrég pakoltál át." -> Eskü most nem emlékszem, hogy ez melyik sorozatról szóló post volt. ^^" Viszont ha már haverok, meg isekai: múltkori hétvégi bulin pont csináltunk egy ilyen "szavazást", hogy melyik lenne az az isekai anime, ami megérdemelné a folytatást, mert volt annyira eredeti és/vagy szórakoztató és speciel hárman is a PókSekai-ra szavaztunk. :D Nem mintha ez bármit számítana (sajnos Japán nem a mi szavazásaink alapján dönti el, hogy miből csinál animét a következő szezonban XD) , de jólesett piciny szívemnek. :)
scineram írta: 2023.09.22. 12:48Ugyanígy ki nem állhattam Goku hangját, és szerintem Luffyra is mondhatom ezt. Így legalább egy újabb régi adósságomat kipipálhatom. :-P Szerencsére az összes többi főszereplőre is elmondható, hogy remek a casting.
Érdekes amúgy, hogy ez nálam ilyen "fele-fele": Gokué szerintem is nagyon gáz, Kenshin dettó, ellenben pl. Luffy-t szerintem rohadtul eltalálták, vagy pl. Narutónál sem zavart a női seiyuu. Mondjuk ha tippelnem kéne, ebbe a koruk is belejátszik, szóval Luffy pl. technikailag még mindig egy kölyök, a sorozat elejéhez képest alig pár évvel idősebb. Ellenben Gokunál elég röhejes volt, amikor a kétgyerekes családapa kb. majdnem ugyanazon a hangon szólal meg, mint 12 vagy hány éves korában, ahogy Kenshinnél is lol volt, hogy a korban már némileg benne lévő, felnőtt, háborús veterán női hangon beszél. (Utóbbit most direkt megnéztem, Kenshin már akkor 28, amikor indul a sztori, a végén meg már 33, szal ja...)
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1541
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Titkos írta: 2023.09.23. 13:42 "...amit nemrég pakoltál át." -> Eskü most nem emlékszem, hogy ez melyik sorozatról szóló post volt. ^^"
Úgy értem, aminél én kértelek meg az átpakolásra. Ha már isekai a téma, ami alig felismerhető. ^^"
Titkos írta: 2023.09.23. 13:42 Viszont ha már haverok, meg isekai: múltkori hétvégi bulin pont csináltunk egy ilyen "szavazást", hogy melyik lenne az az isekai anime, ami megérdemelné a folytatást, mert volt annyira eredeti és/vagy szórakoztató és speciel hárman is a PókSekai-ra szavaztunk. :D Nem mintha ez bármit számítana (sajnos Japán nem a mi szavazásaink alapján dönti el, hogy miből csinál animét a következő szezonban XD) , de jólesett piciny szívemnek. :)
Az amúgy remek példa, amire én is szavaztam volna. Emlékszem eléggé lehúzta a közönség, az elején még én is majdnem dobtam. Holott végül érdekesebb lett, mint szinte bármi a műfajban mostanában.
Titkos írta: 2023.09.23. 13:42 Érdekes amúgy, hogy ez nálam ilyen "fele-fele": Gokué szerintem is nagyon gáz, Kenshin dettó, ellenben pl. Luffy-t szerintem rohadtul eltalálták, vagy pl. Narutónál sem zavart a női seiyuu. Mondjuk ha tippelnem kéne, ebbe a koruk is belejátszik, szóval Luffy pl. technikailag még mindig egy kölyök, a sorozat elejéhez képest alig pár évvel idősebb. Ellenben Gokunál elég röhejes volt, amikor a kétgyerekes családapa kb. majdnem ugyanazon a hangon szólal meg, mint 12 vagy hány éves korában, ahogy Kenshinnél is lol volt, hogy a korban már némileg benne lévő, felnőtt, háborús veterán női hangon beszél. (Utóbbit most direkt megnéztem, Kenshin már akkor 28, amikor indul a sztori, a végén meg már 33, szal ja...)
Jogos, Luffy tényleg nem volt jó példa. Nem is hiszem, hogy olyan sok idő telt el a történeten belül, hogy nagyon öregedett volna. Mert ez volt az igazi bajom, hogy nem haladtak a korral. Különösen Kenshinnél volt röhejes, mert elejétől már felnőttként láttuk. Amitől most tartok, hogy ugyanezt a hibát fogják elkövetni Rudeus esetén. Az utóbbi részekben 16 lett, már előtte is megférfiasodott. Úgy éreztem, itt elmulasztottak egy alkalmat, hogy a hangja is érjen. Már rég mutálnia kellett volna. Az a vicces, hogy ezt pont az Oshi no Ko kezelte remekül. Abban ugyanaz volt Aquamarine gyerekkori hangja, mint Rudynak, de épp középiskolás korára váltottak.
Jut eszembe mi a helyzet Narutaddal?? Ha jól tudom neki se lett férfi hangja, pedig már a gyerekükről spinoff. :crazy:
Kép
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Kamonohashi Ron no Kindan Suiri

Bár még csak pár epizód ment le, és nem is vagyok egy krimi-fan, de ez egy roppant szórakoztató kis anime. Elég könnyed, engem a Meintantei Conan-ra emlékeztet, mivel párosunk egyik tagja egy zseni, aki könnyedén és elég furán old meg ügyeket. Amolyan modern Sherlock Holmes, de abból is az ütődöttebb fajta, akit csak a rejtélyek és a gyilkosságok mozgatnak meg.
Párosunk másik tagja pedig egy igazi lúzer nyomozó, akit kb. senki sem vesz komolyan. Igyekezne feljebb lépni a ranglétrán, amiatt teamel össze Ronnal. Bár eleinte egyikük sem kedveli a másikat, mert annyira különbözőek. Kb. tényleg ilyen modern Sherlock és Watson páros. A helyzetet persze bonyolítja Ron elég durva képessége, meg az utánuk loholó titkos szervezet, amelynek Ron egykor a tagja és tanítványa volt. És amely szeretné zseninket mielőbb holtan látni valamiért.
A grafika egészen szép, az ügyek változatosak, az opening és ending igencsak fülbemászó. Szóval, bejön.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 666
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

A szombaton rögtön 3 résszel elstartoló, eddig szerény (és elfogult) véleményem szerint kiváló Kusuriya no Hitorigoto mellé kapunk egy mini sorozatot is a TOHO animation hivatalos YT csatornáján, máris kint az első három rövidke epizód. :3
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

A nyári szezon nem volt túl erős eresztés, ezért nem volt sokáig kedvem egyes sorozatok utolsó epizódjait is megnézni. De a hosszú hétvégén végre eljutottam a végükre így megkésve, de itt a véleményen a nyári címekről (már amiket néztem):

Synduality Noir

Rögvest a lényegre térek: ez a nyári szezon legnagyobb csalódása. Pedig reménykedtem a szinapszis alapján, hogy egy jó kis poszt-apok mecha animét fogok majd látni, de nem.

Kezdjük ott, hogy a promókban több infót adnak át a az anime világáról, mint maga a tényleges sorozat. Ugyanis ebből az evádból kb annyit lehetett leszűrni, hogy a világban szörnyek hemzsegnek, amik ellen az emberek olyan mechakkal harcolnak, melyekbe kell egy magus-nak nevezett android csaj is mellyel képesek irányítani azt. Csak az évad legvége fele ad némi plusz infót a dolgokról az anime, de addig semmit. Na de akkor miről szól ez a 12 rész? Lényegében semmiről. A nyitó epizód után kapunk 7 résznyi fillert. Amikből olyasmik derülnek ki, hogy itt is létezik strand így elmegy egy epizód a karakterek pancsolására. Vagy elmegy egy rész kaszinózásra egy másik rész meg arra, hogy a főszereplő srácot elviszi a haverja egy bordélyházba, ahol aztán nem történik semmi mert eljönnek. Hát a pofám leszakadt ezen epizódokat látva és nem is értem, hogy a második ilyen után miért nem dobtam a sorozatot. Persze, hogy ne felejtsük el ez egy poszt-apok világ néha elmennek főhőseink szörnyeket ölni, de én meg nem tudom mondani mikor láttam ennyire lapos mecha csatákat. Egyszerűen mellőznek minden nemű feszültséget, gyengén is vannak megkoreografálva és előre lehet tudni ki fog győzni.

A vége fele próbálkozik ugye vmi sztori félét felmutatni az anime, de mindezt már túl későn teszi meg, ahhoz, hogy érdekelje az embert tovább.

Összességében már ez is sok volt, a folytatásból én nem kérek. Inkább keressen mindenki vmi jobb mecha animét.


Kyoukai Senki: Kyokkou no Souki

Nos az alap sorozat sem volt a szívem csücske, mert ritka érdektelen sztorival rendelkezett, amire így bő 1 évvel a vége után már nem is nagyon emlékszem. Azonban azt nem lehet tagadni, hogy voltak erősségei is az animének. Látványos volt, a harcok rendkívül izgalmasak voltak benne, az aláfestések is adták a hangulatot és az OP-ED páros is jó volt.

Így hát ettől az OVA szériától nem vártam többet, noha örültem volna ha vmi érdekes történettel rukkolnak elő. De már sejthető, hogy nem így lett. Igazából ez a 6x10 perc annyiról szól, hogy az egyik japán szigeten a japán lázadókon rajta ütnek, akik elkezdenek menekülni a végén -kis spoiler- sikerül is meglógni a szigetről. Igazából még kevésbé erőltették meg magukat az írók a sztori terén, mint az alap széria esetén. Értem én, hogy az egész franchise csak arra van, hogy a mecha modelleket promóciózzák, de ha már pénzt szántak az animékre azért ennél többet is kitalálhattak volna.

A megvalósítás színvonala legalább változatlanul magas minőség.

Még akinek bejött az alap anime azoknak se ajánlom ezt a rövid ova szériát, mert nem ad semmit az univerzumhoz.



Maou Gakuin no Futekigousha S2 Part 1

Az első évad a maga módján szórakoztató volt, ami lényegében nem szólt másról minthogy az OP főhős azaz Anos beszállt az osztály harcba az alsóbbrendűnek tituláltak mellé. Illetve volt még egy érdekes vonal is a megmásított történelmet illetően. Viszont számomra ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy belekezdjek a folytatásba. Akkor miért néztem meg mégis? A tanárnő miatt. Reméltem egy külön szál lesz felépítve rá, ahol végig követhetjük szenvedéseit azt követően, hogy Anos jól móresre tanította.

Az évad pedig ezt megadta. Láthattam tovább a tanárnő gyötrelmeit. A bökkenő ezzel csak az, hogy az nem tartott tovább 3 percnél! Ugyanis utána - kis spoiler - egyből megváltást kapott a csaj. Ez enyhén szólva nem tetszett, de ez van.

Maga a folytatás meglepő módon nem Anos-ról szól. Hanem egy szerelmes párról, kik hozzájárultak Anos történelmének/örökségének megmásításához. Hát szerintem senki se erre számított az előzmény fényében. De tény, hogy egy jól kidolgozott kis szerelmi történetet kapunk. Illetve tetszett, hogy ehhez az időutazást is újra elővették. Viszont azzal már kevésbé voltam kibékülve, hogy az évad végére szinte mindenkinek lett emlékei előző életéből ami mit ad isten pont, akkor volt mikor Anos is élt. Ezzel kvázi egyik érdekes elemét kukázták.

Az sem tehető a mérleg pozitív oldalára, hogy Anos a fináléra rettentően háttérbe szorul. Konkrétan van olyan rész ahol harc előtt ott van Anos, de a harcban már nem vesz részt de legalábbis nem látjuk mit csinál az alatt, majd harc után megint ott van. Egyszerűen látványosan nem tud az anime mit kezdeni azzal, hogy maga a főszereplő is ott van az eseményekben.

Végül nem lehet elmenni amellett, hogy az évad elnő néhány része követhetetlen. Egyszerűen nem teljesen értettem mi a fene történik, de lehet csak azért mert túlságosan elvonta a figyelmem a beszélő fa borzalmas megvalósítása. Komolyan mondom az úgy nézett ki mint egy beszélő foskupac.
Amúgy a sztori mellett vizuális szinten is visszalépés ez az évad.

Nem lehet mást róla mondani, minthogy meg vannak a maga pillanatai, de összességében gyengébb, mint az első évad.


A folytatáson még gondolkodom, hogy miért is érdekeljen.


AI no Idenshi

A robotos, androidos, AI-os témájú sci-fi-ket én kedvelem így nem volt kérdéses, hogy belekezdek még a kissé laposnak tűnő felütés ellenére sem. Ugyanis a történet nem szól másról, minthogy főszereplőnk Sudou egy orvosi rendelőt működtet, ahol emberek helyet humanoidokat azaz valódi mesterséges intelligenciával rendelkező emberi androidokat lát el. A sorozat folyamán pedig a páciensek életé és problémáiba kapunk betekintést. Többnyire emberi problémákat kapunk, melyekre azonban nem emberi megoldások is rendelkezésre állnak. Vannak érdekes esetek melyeken el lehet gondolkodni és filozofálgatni, de nem sok újdonsággal szolgál a témában már jártasabbaknak. Mivel ez egy gondolkodósabb anime, így emiatt hamar ráeszmélünk a sorozat egyik igencsak nagy hiányosságára.

Ugyanis semmi magyarázatot nem kapunk arra miért is gyártanak olyan androidokat, amik szabadon cselekedhetnek lévén egyfajta állampolgároknak tekintik őket. Pedig ebben a világban is vannak olyan gépek amik korlátozott intelligenciával rendelkeznek és van olyan fajtájuk is, ami úgy néz ki mint egy ember. És ezen robotok/androidok társadalmi és piaci hasznát bemutatja az anime. De, hogy humanoid-ot kinek éri meg legyártani az nem derül ki. Én csak arra tudtam gondolni, hogy az államnak lehet csak érdeke, mert pl nagyon megfogyatkozott a népesség és valahogy be kel foltozni a társadalmi/piaci hiányát. Persze aztán lehet nem így gondolták a készítők.

Sajnos az sem tehető a mérleg pozitív oldalára, hogy az anime képes igencsak leülepedni és egyszerűen unalmassá válni.

Persze nem csak az egyes esetekből áll a sztori hiszen a háttérben meghúzódik a fő történet szál is, mely arról szól, hogy Sodou gyerekkorában humanoid anyját lemásolták ő pedig vmilyen oknál fogva ma napig keresi anyjának másolatát (holott az eredeti is meg van még). Kár, hogy ez a szál csak a legvégén kerül előtérbe egy kis fordulat után, hiszen így a valódi történet pont akkor kezdődik el, amik véget ér az évad.

Amúgy Sodou-t nem annyira kedveltem, ellenben a belé szerelmes titkárnőjét, akinek a humoros és kedves pillanatok köszönhetők.

A megvalósítása az animének igencsak átlagos. Általában kicsit bosszant, hogy egy-egy slice of life vizuális orgiával rendelkezik, de tudomásom veszem ez azért van, hogy kompenzálják a történet úgymond akció mentességét. Sajnos itt azonban ilyesfajta kompenzációra nem törekedtek a készítők, pedig az androidos mivoltából adódóan is lehetett volna.

A lényeg az, hogy tud érdekes és elgondolkodtató lenni az anime, de a spanyol viaszt nem találja fel, hajlamos unalomba fulladni és akkor ér véget mikor igazából elkezdődne. Így bárkinek nem tudom ajánlani. Ha lesz folytatás akkor talán igen, addig a téma iránt érdeklődök tehetnek vele egy próbát ha nagyon ráérnek.



Hataraku Maou-sama!! 2nd Season

Az előzmények ismeretében sajnos már nem volt nálam magasan az a bizonyos léc. Így legalább csalódás nem ért.

Kezdeném azzal, végre megérte, hogy behozták a papás-mamás dolgot a sorozatba, hiszen megszülte e vonal az első és egyetlen vicces epizódját. Ami sajnálatos módon e 12 résznek is az egyetlen poénos felvonása. Ezzel pedig folytatódott az a tendencia, mely a korábbi etapot is jellemezte. Csakhogy itt már tetten érthető a váltás, azaz a humor helyett mire akar fókuszálni az anime. Ez pedig nem más mint a történet, mely a fináléig egész érdekes tudott lenni. Persze hatalmas fordulatokra meg ilyesmire nem kell számítani, de legalább már okot adott arra a sorozat, hogy bele kezdjek a következő részbe. Amúgy maga a finálé összecsapott, béna és kínos. Azt a hegyi beszédet amit Maou letol a végén rossz volt hallgatni.

A látvány szélsőségesebbre sikeredett, azaz volt ami jobban és volt ami rosszabbul fest mint az előző évadban. De legalább zenei téren az OP most egész jó volt.

Összességében várható volt, hogy ilyen lesz. Az eddigiek után most már biztosan kijelenthetem nálam az igazi Hataraku Maou-sama élmény az csak az első évad. A többire pedig úgy tekintek mint egy lagymatag fanfiction-re.



Hi no Tori: Eden no Sora

Nos én a Hi no Tori franchise-ról nem sokat tudok, csak annyira ástam bele a dologba, hogy tudom eredetileg egy manga sorozattal kezdőzött, ami különböző történeteket mesélt el, amiket egy főnix madár kötött össze. Ebből gondolom, hogy az Eden no Sora lehetett az egyik ilyen történet. (Ha nem akkor javítson ki nyugodtan valaki.)

Egy nyomasztó jövőbe kalauzol el minket az anime, ahol az emberek kénytelenek kirajzani az űrbe új otthon után kutatva, mert a Föld egyre lakhatatlanabbá válik. A főszereplő nő Romi és párja az Eden17 nevű lakhatónak tűnő bolygón köt ki, ahol elhatározzák új életet kezdenek és életet lehelnek az amúgy kopár bolygóra. Sok minden történik ezt követően, de a lényeg Romi kénytelen lesz lehibernálni magát ám a hibernáló kamra meghibásodik és 1300 évet tölt el benne. Felébredve pedig kénytelen lesz szembenéznie az eltelt hosszú idővel és annak következményeivel. Azonban elhatározza még egyszer utoljára szeretné látni a Földet így útra kell egy új útitárs kíséretében.

Az anime világa magával ragadott, ugyanis kellő sci-fi elemet tud felmutatni a sztori során meglátogatott világok/bolygók képében. Továbbá az impozáns és egyben hangulatos látvány, illetve az atmoszféra teremtő kellemes aláfestések is csak jobban belerántanak a sorozatba. Mindezek pedig olyan jók és erősek, hogy az utolsó rész után elégedetten álltam fel a gyengélkedő történet ellenére.

Mert bizony a sztori az nem valami erős. Sajnos vannak benne átgondolatlanságok, illetve a végére érve sem tudtam tudtam rájönni mi lett volna a mondanivalója per értelme a történteknek.

Mindenesetre akiknek gyengéje az űr sci-fi zsáner mint nekem, azoknak érdemes lehet megnéznie e rövid mindössze 4 részes kalandot.



Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu

A minimális előismereteim alapján egy Ore, Tsushima kaliberű animére számítottam, ahol a különleges macska adja majd a sorozat lényegi részét a humort. Nos nem így lett.

Kapunk egy iszákos, magára és környezetére igénytelen, lusta irodista nőt Saku-t, akit még a szülei is életképtelennek tartanak és egy rendellenesen intelligens és nagyra nőt macskát Yukichi-t, ki eltartja őt. A sorozat első fele rettenetesen gyenge mellőz minden nemű humort és az unszimpatikus főszereplő csaj érdektelen mindennapjait láthatjuk. Az egyetlen ami ezen részeket menti az, hogy Suka szereti az állatokat vagy legalábbis a macskáját. Ugyanis Yukicsi-vel való kapcsolata, találkozásuktól napjainkig egy olyan kedves és megható szála/eleme az animének, mellyel minden macskabarát és vagy tartó ember azonosulni tud.

Csak félidőben talál magára az anime, lévén Saku-t valamelyest kedvelhetővé, de ami még fontosabb eltúlzottan szerencsétlenné teszi. Azaz a főszereplő válik a humor fő forrásává, mellyel remek egyensúlyba kerül Yukichi-vel ki az érzelmesebb vonulatát adja a sorozatnak. Illetve képbe kerülnek jobban más karakterek is mint pl Suka munkatársai, kiknek megnyilvánulásai szintén eltúlzottak és viccesek lesznek. Egyszerűen az anime második fele jó váltás a jó irányba, ami igencsak tudja ellensúlyozni a korábbi gyengécske epizódokat. Az utolsó 6-7 rész számomra rendkívül szórakoztató volt.

A megvalósítás elfogadható, de nem egyszer igencsak látszik, hogy a hátterek csak filterezett képek, illetve a CGI használata sem sikerült a legjobbra. Nos aláfestések szóra sem érdemesek, de egy sol-tól nem is vár mást az ember e téren. Azonban az opening-et az anime végére egészen megkedveltem, jól adja vissza sorozat hangulatát.

Egy kifejezetten szórakoztató és kedves macskás történetet kapnak mindazok akik belekezdenek és túl lendülnek az anime harmatos első felén. Szóval egy próbát megérhet a macska/állat-barátoknak.


Undead Girl Murder Farce

Számomra a nyári szezon legjobbja volt. Bejött ez a 19. század végén játszódó művek karaktereinek/lényeinek, illetve a távol-keleti és nyugati folklór elemeinek ötvözete detektíves sztorival. Érdekesek és vagy izgalmasak voltak az egyes epizódok, melyek mindegyikének a fénypontja a főszereplő trió volt. Egyszerűen a három karakter közt nagyon jó volt a kémia és így könnyedén meg tudtam kedvelni őket.

A történetet illetően csak annyit sajnáltam, hogy csak egy rész játszódott a távol-keleten. Pedig érdekes lett volna Japánon kívül még más a régióban lévő országban is megfordulni ekkortájt.

A megvalósítás első rangú, nagyon jól sikerült visszaadni a 19.századi Európa hangulatát. Ez volt az egyetlen olyan anime a szezonból aminek opening-je és ending-je egyaránt tetszett.

Összességében csak ajánlani tudom. Remélem lesz folytatása.


És ennyi, még van egy cím nyárról amit elkezdtem, de félre raktam, mert az előzményeket fel akarom eleveníteni.

Amúgy ez az őszi szezon eddig egész jó én most az alábbi címekbe kezdtem bele:
  • 16bit Sensation: Another Layer: 90-es évek Japánjában játszódó vn készítésről szóló anime. Na erre felkaptam a fejem és belekezdtem. Bár vhogy elsiklottam előtte afelett, hogy van időutazás is benne. Kíváncsi vagyok mire fog kilyukadni. Eddig ami negatívum az a főszereplő csaj, akik számomra kifejezetten idegesítő.
  • Kikansha no Mahou wa Tokubetsu Desu: lényegében sok szenvedés árán de a sikerül az embereknek legyőzni a szörnyeket azonban utolsó csata végeztével mindkét félnek kampec lesz. De főhősünket nem a vég várja, ugyanis elméje visszakerül 13 évvel ezelőtti önmagába, így most fel tudja készíteni az embereket a közelgő veszélyre. Nem rossz eddig, bár ilyesfajta sztoriból eddig nálam az etalon a Tsuyokute New Saga (tán az is majd kap animét).
  • Tearmoon Teikoku Monogatari: a főszereplő csaj a császár lánya, aki önző elkényeztetett, másokra magasról tevő hölgy volt egészen addig míg meg nem halt. Ugyanis a császárságot egy forradalom elsöpörte a csajt meg lefejezték. Csakhogy az itt sem halt meg, hanem 8 évvel korábbi önmagába került vissza. Ki lehet találni célja az, h elkerülje a guillotine-t, ezt pedig úgy látszik azzal fogja tudni elérni ha rendbe rakja az országot. Eddig érdekes és humoros sorozat olyan Bakarina féle, de remélem itt azért a végéig ki is tart a lendület. Eddig bejön.
  • Hametsu no Oukoku: eddig ez viszi nálam a prímet. Boszorkány holokauszt modern fantasy köntösben, aminek középpontjában a bosszú áll. A főszereplő még kis srác mikor az első részben őt és boszorkány mesterét elkapja a birodalom, mely épp boszorkány üldözést kap. A srác börtönbe kerül de előtte még látja ahogyan megalázzák majd kivégzik mesterét. Pár évvel később azonban sikerül kiszabadulnia fogságból és nekilát a bosszúnak. Remélem kellően elszánt és tökös marad a főszereplő csávó a végéig.
  • Tate no Yuusha no Nariagari Season 3: eddig elmegy, remélem nem lesz olyan borzalom, mint az előző évad.
Amit még talán elkezdek az a Kamierabi ez készült ugye Yokou Tarou ötlete alapján.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Pluto ep1

A sztori/alapszitu nem fogott meg különösebben (egyelőre), szóval kapásból lehetett volna tökösebb a dolog, hogy Gesicht robot mivoltát nem lövi le ilyen hamar, ha már mind külsőségeiben, mind gondolkodásban totál emberszerű, mert erre egy konkrét sub-plotot lehetett volna később felhúzni, de oh well...
Ami feltűnt viszont, az a masszívan minőségi grafika. A CG üt (ezt sem írom le túl gyakran), az animáció szép, a karakterek pedig mintha egy-az-egyben Urasawa mangájáról másztak volna le.
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Heaven Official's Blessing Season 2

Oké, tudom, hogy donghua, de muszáj! Nagyon jól indult az első két epizód, hozza a regény hangulatát mind történetben, mind karakterekben. Az opening és ending csodálatos, a design megint gyönyörű és a hangulat is ott van. Ott folytatódik, ahol az első évad véget ért, szóval nem maradt ki semmi fontos. És igen, normái hosszúságúak a részek, az első rész pl. 33 perc. A második már csak 24 perc, de legalább nem 8-10 percekkel szúrják ki a szemünket. Nagyon várom, meddig dolgozzák fel most a könyveket. Ha így haladunk vagy 5-6 évadban tuti lehet reménykedni. Én mondjuk nem bánnám, ha nem csak 12 rész lenne egy évad.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

A nyárihoz képest az őszi szezon jobb volt. Alább látható miket abszolváltam pár gondolattal karöltve. A téli szezonba átnyúló címek mint pl a
Ragna Crimson-ról majd, akkor írok ha véget értek, illetve a Kaina filmet majd most fogom a hétvégén megnézni.

Kamierabi

Ha nem Yokou Tarou nevével reklámozták volna bele sem kezdek. Hiszen az alapfelállás nem valami érdekfeszítő. Egy nap pár középiskolás diák különleges képességet kap, mellyel harcolniuk kell egymással, hogy a végén az utolsó talpon álló kívánsága teljesülhessen.

Nem valami eredeti, de vannak képes a részek során érdekes vagy jól működő elemeket felmutatni, mint pl az egyik csaj a késéből úgy tud mágikus fegyvert csinálni, ha azt beleszúrja húsba, majd abból kihúzza az átalakult kést. Vagy pl a főszereplő képességének ára van, mely egyfajta karmaként működik. Így minden használat után a főszereplő egy-re rosszabb helyzetbe kerül. Akár fizikai állapotát vagy a világban elfoglalt helyét, múltját, kapcsolat tekintve. Vagy tud jól felépített fordulattal szolgálni az anime. Azonban mindezek ellenére nem tudnám azt írni, hogy élveztem a megtekintését.

A történet eléggé rosszul ütemezett, nem egyszer érdektelen, jó pár magyarázatra szoruló dolog van benne, de ami a legnagyobb probléma, hogy egyetlen egy karakterrel sem tudtam szimpatizálni, sőt nagyja kifejezetten idegesítő élén a főszereplő sráccal.

A megvalósítás sem olyan, ami a képernyő elé szegez. Full CGI animéről van, ahol maguk a karakter modellek nem lettek rosszak, viszont a környezet, az effektek, színek és animáció, már hagy némi kívánni valót maga után. Nincs különb helyzetben audio terén sem az anime. Az aláfestések gyengék, az OP-ED páros pedig szerintem kifejezetten rossz lett.

Mindezek után lehet nézem a folytatást is, csak azért, hogy lássam 12. részbeli katyvaszból kisül e vmi értelmes a végére.

Amúgy én el tudom képzelni azt, hogy az anime producere meg Yokou Tarou bódult állapotban beszélgettek egy kocsmában, ahol az előbbi komolyan vette utóbbi részeges dumáját és így lett e anime alap ötlete.

Az eddigi 12 rész alapján egyáltalán nem ajánlom az animét.


Tate no Yuusha no Nariagari S3

Lehet a második évadnál már kitértem rá, de úgy gondolom most is érdemes néhány szót ejteni arról, mitől volt jó az első évad. Röviden attól, mert képes volt érzelmi viszonyt kialakítani a néző és a főszereplő Naofumi között. Egyszerűen együtt lehetett vele érezni, hiszen csúnyán elbántak vele, holott egy ártatlan, jószívű ember volt. Ezek után drukkoltunk neki, hogy elégtételt vegyen, aminek elérése megpróbáltatások árán de sikerült. Ez pedig egyfajta katarzissal tudott szolgálni számunkra is. Persze ehhez kellett az is, hogy az első évad jól volt ütemezve, érdekes és fordulatos volt, illetve feszültségből sem volt hiány.

Csakhogy a folytatásban ezt az érzelmi köteléket nemhogy fokozni nem tudta, de el is vesztette az anime. Ami még nem feltétlen lenne nagy baj, ha mással tudta volna kompenzálni az anime. Sajnos azonban az első évad után lejtmenetbe indult a sorozat.

Pedig az első évadban az anime lefektetett egy hosszabb történetszálat és ezzel együtt egy új távlati célt, ami nemcsak hogy az újabb érzelmi tölteteket, de érdekes fordulatokkal is tudna szolgálni. Hiszen a hullámok veszélyesek így pl érhetné veszteség a főhőst vagy jöhetne valami meglepő infó a hullámok mibenlétéből stb. Azonban az anime mindent megtesz, hogy a hullámokkal, azaz a történet gerincével ne kelljen foglalkozni. A második évad második felében volt rá esély, hogy de mégis, csak aztán még sem.

E évadra pedig odáig jutott a dolog, hogy a hullámokról csak annyi említés van, egyszer majd lesz a következő. Addig meg vért izzad a sorozat, hogy valami kihívást állítson a főszereplő elé, csakhogy minden akadályt szinte elsőre leküzd.

Am maga a 3. évad jobb mint a második. Az első fele az évadnak ígéretes, hiszen próbálja mélyíteni e világot, illetve a többi hős elé kihívásokat állítani és vmiféle jellemfejlődést előidézni. Csakhogy utóbbival az a gond, hogy mindegyiknek ugyanaz miatt, ugyanaz lesz a problémája és ugyan az lesz rá a megoldás is. Ami pedig már a második alkalom után totálisan érdektelenné válik. Arról nem is beszélve, hogy a 3. évadban még mindig számottevő tényező a ribanc. Ő lett az első utána a harmadik évad gonosza. Ideje lenne már valami új ellenfelet villantani.

Az évad második fele látványosan kínlódik azért, hogy vmi legyőzendő akadályt szüljön amivel le tudná kötni a figyelmet. Hát nem sikerül, tétlen és unalmas vergődés lesz csak. A finálé pedig erre még rátesz egy lapáttal. Mert nemhogy meghozná, de inkább el is veszi az ember kedvét a folytatástól. Ugyanis előre vetíti azt, hogy a kövi évadban sem lesz egy darabig szó a hullámokról és csak megy majd a vergődés tovább.

Mindezek után az nem meglepő ha azt írom, hogy a harcok unalmasak, nincs valódi tétjük (hiszen tudni lehet mi lesz a vége) és mellőznek mindennemű feszültséget. Pedig lehetne olyan harcokat rittyenteni ami feszültséggel teli mégis nyilvánvaló a kimenetele. Láss erre példát a DanMachi évadjaiban.

A karakterekre nem tértem még ki, de igazából amit itt fontos megjegyezni, hogy számuk rohamosan nő. Ugyanis ahelyett, hogy kevesebb de érdekesebb karaktert vonultatna fel, inkább több érdektelent hoz be a sorozat. Egyrészt a nevüket nem jegyzi meg az ember másrészt a piszlicsáré dolgaikra elmenő teljes epizódok unalmasak.

Örvendetes, hogy az utóbbi években az animék kapnak folytatásokat, de kezdem egyre jobban azt gondolni, hogy jobban jártunk volna ha pajzsos hős kalandjai csak egy évadot ért volna meg. Ha nagyon olyan kedvemben leszek lehet adok egy esélyt a 4. évadnak, de per-pill a folytatás nem érdekel.

Valamelyest jobb a másodiknál, de igazából ez a harmadik évad betudható egy filler etapnak.


Kikansha no Mahou wa Tokubetsu Desu

A szezonban három olyan anime elstartolt, melyben a fantasy világban élő főszereplő tudata/emlékei visszautaznak az időbe múltbéli valójába ezáltal lehetőséget adva saját és országa/világa tragikus végkimenetelének elkerülésére. Az egyik ilyen cím a jelen sorok tárgyát képző mű, míg a másik kettő a Tearmoon Teikoku Monogatar és a Ragna Crimson.

Mindegyik igencsak másképp közelíti meg a témát. A Kikansha no Mahou wa Tokubetsu Desu pl a tipikus varázsló sulis setting-gel. Önmagában ezzel nem lenne probléma, de a sulis vonulata a dolognak igencsak a kliséket követi. Ami már gond, hogy az első idővonal eseményeiből alig látunk / tudunk meg valamit. Amit meg igen az is csak a hős narrációjából. Holott ahhoz, hogy mi nézők is érezzük a főszereplő tetteinek súlyát látnunk kellett volna mi történt elsőre.

E 12 rész a manhwa első 45 fejezetét dolgozza fel, illetve a legutolsó rész végén néhány snittben még további 8-at. Ezen epizódok alatt lényegében annyi történik, hogy a főszereplő srác maga köré gyűjti egykori/jövőbeli barátait és elkezdi képezni őket. Akár ennyi is elég lehetne felvezetésnek, ha maguk a karakterek érdekesek lennének. Csakhogy nem azok.

A megvalósítás elég középszerű. Viszont még így is jobb a rajzolása, a karakter design-ok, mint az alapanyagé.

Amúgy én a manhwa-t a 71. fejezetig olvastam el és érthető, hogy ez az évad holt ért véget. Ugyanis az 53-től a 71-ig lévő fejezetek az első árnyvilágban történő missziót ölelik fel. Ez pedig a kövi évad kb felét ki fogja tenni, hogy ha ilyen tempóban adoptálnak továbbra is. Na most ha megkezdték volna ennek a szegmensnek az animálást még ebben az évadban akár csak 1-2 rész erejéig, lehet jóval kevesebben várnák a kövi etapot. Mivel a sztori ezen része totál ellent mond az eddigieknek.
SPOILER
Ugyanis ebben az évadban azt láthattunk, hogy a főhős a társait képzi tovább harci képességek terén. Erre föl ez az első árnyvilágba való átruccanásban mi lesz? Olyan játékszerű küldetések, ahol sokszor harcolni se kell. Tökre olyan, mintha más művet olvastam volna, annyira nem követte az eddig felépített dolgokat.
Emiatt a manhwa tovább nem is érdekel, de ha már az anime kap folytatást, akkor azt megnézem, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz katyvaszvagy nem a történet.

Nem rossz, de nem is jó. Jellegtelen klisés cucc, amit el lehet nézegetni.


16bit Sensation: Another Layer

Naná, hogy megnéztem e sorozatot, hiszen a 90-es évekbeli bishoujo játékok fejlesztésének bemutatása, egy kifejezetten érdekes téma. Ezért is ért meglepetésként, mikor az anime behozta a képbe az időutazást. Amire az első reakcióm ez volt: mi a francnak kell ez ide? Ugyanis rettentően kilóg az alap koncepcióból az időutazósdi. Nem is véletlen, mivel a mangát olvasva vált egyértelművé, hogy ez bizony anime original dolog. Ugyanis az alapanyag sem az anime főszereplőjét, sem az időutazást és ahhoz kapcsolódó dolgokat nem tartalmazza.

Sajnos az anime nem lett adaptáció. Pedig az első fele azért jó, mert mangából átvett részeket tartalmaz, azaz bishoujo játékok fejlesztését. Amit még körbeleng a nosztalgia is. Csak sajnos a sorozat második felében a játékfejlesztés háttérbe szorul, mert az időutazás és ezáltal behozott dolgok kerülnek előtérbe. Nem mondom volt egy-két jó ötlet/poén általa, de sajnos a fináléhoz közeledve egyre nézhetetlenebbé vált az anime. Lévén akkora baromságokat hordott össze, hogy fájdalmas volt nézni.

Mindezek mellett az anime főszereplője Konoha a túl izgága viselkedésével és a vinnyogó hangjával mocskosul idegesítő volt.

A megvalósítás rendben volt. Külön kiemelendő az ending, melyben a modern karakter design a pixel art-tal ötvözve igencsak jó, illetve az alatta hallható dal szezonja legjobbja lett.

Összességében ha maradnak csak a 90-es évekbeli bishoujo játékok fejlesztésénél, akkor egy kifejezetten jó anime is lehetett volna. Így viszont inkább a mangát érdemes elolvasni.


Boushoku no Berserk

Nem is tudom már miért kezdtem bele, holott nem terveztem megnézni. De végül nem bántam meg a rá szánt időt. A történet korrekt, nem váltja meg a világot, de vannak benne érdekességes, illetve végig le tudott kötni. Igazából a tipikusabb anime fantasyk sorát gyarapítja, ahol a főszereplő erőre tesz szert, mely végett útra kell, hogy elérje célját.

Szeretem azt amikor a hős nemcsak úgy tét nélkül tudja használni az ölébe pottyant bitang erős képességét. Itt pedig a Boushoku no Berserk-ben nemcsak ára van erejének használatának, de egyfajta folyamatos kényszerítés / nyomás alá helyezi a főszereplő. Így pedig borítékolható, hogy lesznek problémák / bonyodalmak miatta. És akkor még ezek mellé jönnek majd más miatt keletkező kihívások.

Igazából van potenciál a cuccban, amit úgy ahogy ki is használ. Kapunk érdekes információ morzsákat a világ hátteréről, van itt politikai játszma is stb. Noha ezekben nem mélyedik el az anime, inkább csak felületesen érinti őket. Ez még nem is gond így a felvezetésben.

Ami problémásabb, hogy a karakterek eléggé semmilyenek/klisések. Már a főszereplő srác nevére sem emlékszem. Továbbá a sorozat az elején túl nagy mértékben lesz úgymond balanszolva az ereje, azaz nagy mértékben nő a falánksága, míg ezt aztán látványosan próbálja az anime visszafogni, ne hogy idő előtt őrüljön meg a srác.

Aztán ez apróság, de hihetetlen volt, hogy a szöszi csaj, aki mellesleg vonzódik a főhőshöz, nem ismerte fel, amikor a srác arca félig takarva volt. Illetve az évad végét szerintem kissé el lett siettetve.

Továbbá az sem tetszett, hogy ez egy középkori fantasy világnak tűnik, erre van az a modernek tűnő labor benne, ami eléggé kilógott a képből.

Minden hibája ellenére szerintem egész jó volt, a fantasy műfaj kedvelői tehetnek vele egy próbát. Persze folytatás után kívánkozik a cucc, hiszen nem ért véget a történet ennyi részben.


Hametsu no Oukoku

Szinte zéró előismerettel ültem neki így elvárásaim nem voltak a sorozat felé. Az első rész elég egyértelművé tette számomra, hogy nagyjából mit is várhatok a sorozattól, azaz egy egyszerű vérgőzös bosszúsztorit. Ehhez képest jóval többet tudott nyújtani.

Adott egy fantasy világ, melyet két faj népesít be: a varázsolni képes boszorkányok, kik külsőre nem különböznek a nőktől és vannak az emberek, akik viszont nem konyítanak a mágiához, viszont a tudományhoz annál inkább. A történet kezdetén az emberi civilizáció már igen fejlett, melynek köszönhetően sikeresen zajlik a boszorkány holokauszt. Az egyik legerősebb boszorkány egy ember srácot (Adonis-t) fogad tanítványának és vele kényszerül bujdosni. Egészen addig míg el nem kapják őket az első részben, mely során a boszorkányt megalázzák és kivégzik. Bicskanyitogató és meghökkentő képsorok, amik során a nézői perspektívát elég erősen befolyásolja érzelmileg. Hiszen az emberekről elég negatív kép alakul ki bennünk, továbbá megértjük miért csak a bosszú körül forog a főszereplő elméje.

Illetve egyből látjuk morálisan mennyire eltorzult e világ. Azonban ez egyáltalán nem negatívum, hiszen később látni fogjuk, hogy ennek van alapja, hiszen nem egyszerűen a rossz emberek és a jó boszorkányok harca ez. Lévén mindkét fél követett és követ el embertelen dolgokat.

Maga a világ érdekes és tetszett, hogy vannak benne képtelenségben tűnő elemek, mint a szexrobot apokalipszis, amiken azért el lehetett kissé gondolkodni, mennyire reális ez ebben a világban. Persze azért van olyan dolog amit az én gyomrom sem vett be, méghozzá azt, ahogyan az uralkodónő idolként flangál.

A történet az évad első felében igencsak pörög és csak a második felében lassul egyfajta átvezető szakaszként szolgálva a kövi nagyobb eseményig. A gond csak az, hogy az eredeti történet nem 12 részes szegmensekre van felosztva, vagyis az anime nem a legjobb helyen ért véget. Lévén az utolsó részben nincs semmi olyan, ami feltüzelne egy esetleges folytatásra, lévén a sztori nem úgy van megírva, hogy itt elvágják. Jobb lett volna ha 24 epizódot számlál ez az évad.

Mellesleg az anime a manga első kb 35 fejezetét adoptálta viszonylag pontosan. Azonban van, hogy bizonyos részleteket elhagy. Illetve van, hogy fölösleges dolgokat ad hozzá mint például:
SPOILER
amikor Adonis használja az Absolute Zero-t és akkor vmiért megjelenik Chloe szelleme vagy mije .
Adonis nem feltétlen az animék világának legkedvelhetőbb karaktere, de meglehet érteni őt és egyáltalán nem ellenszenves. Kis spoiler de később lesz társa Doroka, ki a bosszúszomjas Adonis ellentéte, a naiv, béke és a szeretetet hirdető jellemével. E két véglet pedig a történet folyamán majd el kezd közeledni egymáshoz kár, hogy ez már az animébe nem került bele. Ugyanis az első ilyen pillanat amiben ez megnyilvánul pont az lemaradt és csak egy nagyon kivonatolt változatot kaptunk az anime legvégén. Pedig ha az előtte lévő harcot nem nyújtják el bele fért volna. Illetve Doroka kedvelhető lesz később és nem marad olyan idegesítő, mint mikor először látjuk őt.
Amúgy az utolsó részek felé esett le, hogy Adonis szinkronja ugyanaz, mint a pajzsos hős Naofumi-é.

A megvalósítás kifejezetten jó, bár az anime vége felé haladva sajnos gyengül. Azért a legutolsó harcban már voltak bizony csúnya, elnagyoltan megrajzolt snittek.

Legvégül még kitérnék a mű brutalitására, mely szerintem egyáltalán nem vészes. Persze a manga egy pöppet brutálisabb. Igaz van, hogy a mennyiségre megy az ötletesebb vérengzések helyett.

Összességében szerintem egy jó anime, ami sajnos a 12 részével rossz helyen hagyja félbe a történetet. Remélem kap majd folytatást, de addig is olvasom a mangát tovább.


Tearmoon Teikoku Monogatari

A szezonból az a cím, aminek részeit a leginkább vártam hétről hétre. A Kikansha no Mahou wa Tokubetsu Desu-nél már említettem, hogy nem egy olyan cím van, ahol a fantasy világban élő főszereplő tudata/emlékei visszautaznak az időbe múltbéli valójába ezáltal lehetőséget adva saját és országa/világa tragikus végkimenetelének elkerülésére. Ilyen a Tearmoon is, igaz nem az említett műhöz hanem inkább a Hamefura-hoz áll közelebb. Csak nem követi el annak hibát, ezáltal jobb lett.

A történet szerint a Tearmoon Birodalmat elsöpri egy forradalom, az egykori uralkodó lányát Mia-t, ki a főszereplő, pedig lefejezik. Csakhogy nem jött el számára el a vég ugyanis a tudata valahogyan fiatalkori énjébe vándorol lehetőséget adva egy jobb végkifejletnek.

A sorozat szerintem kellő betekintést nyújt az első idővonalra, ahhoz hogy átérezzük Mia tetteinek súlyát. Továbbá érdekes látni bizonyos esetekben mekkora a kontraszt a két állapot / idővonal közt. Tetszett, hogy a főszereplőnek van visszacsatolása arról, elégséges volt-e új cselekedetei egy happy endinghez vagy nem. Azonban a sztori legnagyobb erénye, hogy remekül egyensúlyoz a politikai játszmák, a társadalmi / gazdasági problémák, az egyéni konfliktusok és a humor közt. Legutóbbi amúgy frenetikus lett, ugyanis nem egyszer jókat nevettem az anime folyamán.

Az ütemezési is jó a sorozatnak, ugyanis mindig történt valami, ami folyamatosan a monitor elé szegezett és kíváncsivá tett mi lesz legközelebb. Talán az évad vége az ami szerintem kicsit összecsapott lett. Jó lett volna legalább még egy rész a megfelelő levezetéshez.

Pozitívum ugyancsak az, hogy nem erőltettek bele semmi féle háremet, hanem egyértelmű ki a főszereplőnő szíve választottja. Amúgy ha már szóba került a főszereplő, akkor Mia jelleme már ezen 12 rész alatt is valamelyest változik. Igaz alapjában véve ugyanaz a lány aki az első idővonalon volt, de jóval nyitottabb lett mások felé. Nála hosszútávon az lenne a legjobb karakterfejlődés, ha azzá a nővé válna, aminek már most sokan gondolják a félreértések miatt. Más karakter nincs akit érdemleges lenne megemlítenem, de Mia így is el tudta vinni a hátán ezt az évadot. Persze egy esetleges folytatásban ez már nem lesz elég.

A megvalósításra egy rossz szó nem lehet, az opening edning páros pedig olyan jó lett, hogy minden alkalommal végig néztem. Előbbi remekül visszaadja a sorozat humorát, míg utóbbi drámai érzetét.

Mindenképp csak ajánlani tudom és remélem lesz folytatása (ha már ennél jóval gyengébb címek kapnak kapásból dupla ennyi részt).
Kép
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Nos megnéztem a Kaina filmet is, sőt még egy sorozatot is az őszi eresztésből így az év utolsó napjain.

Ooyuki Umi no Kaina: Hoshi no Kenja

Meglepően jó zárása lett a történetnek, ennél rosszabbra számítottam. Szerintem amit lehetett kihoztak belőle. Elvártak a szálakat és fény derült a lényeges dolgokra, mint pl mi a szerepe az óriási fáknak és, hogy az emberek eredetileg mit akartak itt. Persze várható volt a magyarázat, de tetszett.
SPOILER
Érdekes ez a fajta terraformálási módszer. A fák arra voltak jók, hogy megteremtsék az élhető atmoszférát és kellő vizet teremtsenek. Azonban utóbbi különleges halmazállapotban halmozódott fel, amire gondolom a korai légkör adhat magyarázatot. Lehet így nem szökött el a világűrbe a létrehozott víz.
A főszereplő páros románca szerintem kicsit erőltetett lett, de legalább a végén - kis spoiler - összejöttek.

Akinek tetszett a sorozat, annak mindenképp érdemes megnéznie.

Majd lehet a mangát is meglesem, nem-e vmivel bővebb az.


Hikikomari Kyuuketsuki no Monmon

Ebben a sorozatban sokaknak nincs ki mind a négy kereke és abszurd dologbók sincs hiány de többek közt ezek miatt lesz szórakoztató. Én kifejezetten jókat nevettem az anime hülyeségein.

A sztori röviden annyi, hogy Terakomari a főszereplő csaj, ki eléggé zárkózó jellem, a vámpírok közt a leggyengébb, nincs mágikus képessége és a fizikai erőnek is híján van. Ám egy nap a hét bíbor úr egyikének kinevezik, amely tisztséget amúgy csak az ország legerősebb vámpírjai kaphatják meg és akik az nemzet seregét irányítják. Terakomari-nak pedig innentől meg kell játszania, hogy országa legerősebbike. Illetve harcmániás beosztottjai miatt még azt is színlelnie kell, hogy csak a vérfürdőkben bővelkedő konfliktus megoldásokban hisz. A történet nem nagy valami, de arra tökéletes, hogy a poénoknak megágyazzon.

Azért akadnak nem kellően elmagyarázott ezáltal átgondolatlannak tűnő dolgok, amik leginkább az újjáéledéshez köthetőek.

A megvalósítás rendben volt és az opening sem lett rossz.

Egyszeri, könnyed kikapcsolódásnak érdemes megnézni.
Kép
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Kimitachi wa Dou Ikiru ka (A fiú és a szürke gém)

Nem én vagyok a Miyazaki filmek expert-je, hiszen van nem is egy olyan filmje amit még nem láttam. Így gondoltam még e film előtt megnézem az összes Ghibli filmet ami nem jött össze, de majd vmikor mindenképp sort kerítek rá.

Ami a jelen beszámoló tárgyát illeti, én minden nemű előzetes információt próbáltam kerülni róla. Egyszerűen úgy ültem be moziba, hogy a főszereplő srác meg a szürke gém kinézetén, illetve, hogy Japánban bárminemű promó nélkül debütált a film, mást nem tudtam róla.

Így már az meglepett, hogy nálunk 16 éven aluliaknak nem ajánlott lett. Gondolom a
SPOILER
henteses rész, meg a vér ábrázolása
miatt kapott ilyen besorolást nálunk. Az imént kíváncsiságból rákerestem és az IMDB szerint Japánban all ages besorolást kapott a film. Nos ez nem lepett meg, viszont kicsiknek én egyáltalán nem ajánlanám. Ki is fejtem mindjárt miért, de a történetről konkrétumokat egy-két apróságon kívül nem áll szándékomban írni.

Legyen elég annyi, hogy a sztori egy elég lendületes fantasy kaland, ami az utolsó pillanatig a vászon elég szegezte a tekintetem. A történet az elejétől a végéig követhető, legalábbis abban a tekintetben mindenképp, hogy a főszereplő döntései érhetőek és következetesek. Bizonyos ok-okozati összefüggések is tiszták. Azonban a film nem minden elemére tudom megmondani, hogy mi volt az értelme vagy hogy mit szimbolizált. És ugyanez a helyzet a film mondanivalójával. Ugyanis az üzenete már nem olyan egyértelmű. Lévén a film több témát is feszeget, mint pl
SPOILER
a halál feldolgozása, nevelő szülő elfogadása vagy hogy nézzünk szembe a problémáinkkal és ne meneküljünk el előlük
és lehet ezek képzik az üzenetét, de lehet, hogy valami egészen másról akart szólni. Attól függ ki hogyan értelmezi a filmet. De az egyértelmű, hogy az elvontabb Miyazaki művek közé tartozik (legalábbis azokhoz képest amiket láttam tőle). Azonban én ezt nem rónám fel negatívumnak, mert elgondolkoztatott. Persze valahol meg tudom érteni ha valaki azt mondja öncélú ezek miatt.

Mindezek fényében gondolom már érthető miért nem tartom ajánlatosnak A fiú és a szürke gémet kisgyerekek számára. Itt említeném meg, hogy a félig tele mozi teremben nagyrészt 20-as, 30-as korosztályból származó nézők ültek, zömmel férfiak.

Szóval az, hogy elvont nem gond, de azt már igencsak problémásnak tartom, hogy érzelmi kötődést nem tudott kiváltani a film. Sőt nincs érzelmi csúcspontja a műnek. Nincs benne érzelmi feszültség amit aztán fel tudna oldani a film, ha nem is katarzist de egyfajta megkönnyebbülést elérve. Pedig a pedzegetett témák okán én elvártam volna ezt.

Mindezt azért sem tudta a film, mert a főszereplő srác nem lett szimpatikus. Pedig nem egy hülye gyerek lévén helyén van az esze, de nem tudtam megkedvelni. Ellentétben a szürke gémmel, aki szórakoztató volt.

Megvalósítás pazar és hát nem is vártam mást. A japán szinkron is rendben volt.

Kalandfilmként jól működik, még ha elvont is, de hiányzik belőle a dráma.
Kép
Válasz küldése