Anime openingek, endingek
Re: Anime openingek, endingek
Da Wang Rao Ming opening, stílusos látványvilág, jó zene és drogprevenciós reklámnak sem utolsó. 

- Catrin
- Hikikomori
- Nem: Nő
- Kapcsolat:
Ha már írtam a fav2021 topicba, gyors meglestem, itt minek is örültem utoljára (nagyon helyesen linkeltem a Thousand Autumns 2. openingjét azóta is megbabonáz IGEN). Persze jó pár tetszetős zenét nem linkeltem (Lie Huo OP-ED T^T), de amiért jöttem:
A Heike Monogatari openingje lett még tavaly nagy kedvencem! Nagyon fülbemászó, vidám és családias egyszerre. Pont azt a meghitt sol érzetet közvetíti, amit emlegettem.^^
Ezzel szemben az ending elvont rapje (?XD) pedig ügyesen közvetítő a melankóliáját, a visszafogott, de mégis hatásos, nagyon szépen tálalt drámáját.
A Heike Monogatari openingje lett még tavaly nagy kedvencem! Nagyon fülbemászó, vidám és családias egyszerre. Pont azt a meghitt sol érzetet közvetíti, amit emlegettem.^^
Ezzel szemben az ending elvont rapje (?XD) pedig ügyesen közvetítő a melankóliáját, a visszafogott, de mégis hatásos, nagyon szépen tálalt drámáját.
Elkezdtem behozni a lemaradásomat Conanből, és a 64. ending egészen megtetszett.
Napi random: A Paripi Koumei openingje a Jolly - Bulikirály című mulatós számnak a feldolgozása. 1:02-nél fel is tüntetik nagy betűkkel a nevét, mint Tarcsi Zoltán.

Isteneeeeem....Akosss írta: ↑2022.04.08. 12:49 Napi random: A Paripi Koumei openingje a Jolly - Bulikirály című mulatós számnak a feldolgozása. 1:02-nél fel is tüntetik nagy betűkkel a nevét, mint Tarcsi Zoltán.![]()
![]()
![]()

Edit: Ja, illetve: Kaguya-sama S3 OP

- Catrin
- Hikikomori
- Kapcsolat:
A szezonból most én a Dance Dance Danseur (MAPPA balettos sorozata) openingjére függtem rá, egyrészt, mert imádnivalóan fülbemászó és vidám (az 1:00 utáni szakasz különösen jól koronázza az addigi dallamívet, és nagyon szépen működik a kölykök táncával <33), másrészt, amúgy is szeretem YUKI zenéit, így nagy öröm, hogy a 3gatsu óta végre ismét hozott egy openinget.^^
Ahogy az egyik komment írta valahol: "illegális, hogy egy zsokés fangirlanimének ilyen jó openingje legyen". És mégis...
(Ja igen, a cím: Gunjou no Fanfare)

Bastard OP, avagy "a tökéletesség", csak aztán a sorozat is ilyen legyen végig. 

- Catrin
- Hikikomori
- Kapcsolat:
Ohh, jó ez a jigokurakus, thx!^^ Azt viszont most sajnálom, hogy a Vinlandét félidőnél váltották.
A szezonból nekem eddig a Tengoku opja a nyerő.<33 Már abból a kevésből, amit nézek. xdd
A szezonból nekem eddig a Tengoku opja a nyerő.<33 Már abból a kevésből, amit nézek. xdd
- Junchi
- Koffein Kondenzátor
- Nem: Férfi
Azért a Texhnolyze OP-jánál nagyon kevés jobb nyitány van. Ha már az anime (másodjára is) csalódás, legalább az OP király.
- scineram
- Fórummániás
- Kapcsolat:
A szezon legpszichedelikusabb openingje egyértelműen a Magical Desutroyers. Túltesz a Mennyen és Poklon is simán. Egy másik klasszikust is eszembe juttatott, az Idaten openingjét tavaly előttről. És persze a Dicsőséges Pillanat emelkedik még ki, mint személyes kedvenc.
- Catrin
- Hikikomori
- Kapcsolat:
Twitteremen már rajongtam, de ha már ajánlottam itt is a Biaorent, akkor itt a menő és hangulatos openingje, és a látványban már nem remekelő, de zenében hatásos endingje (amiben Isk kiszúrta, hogy magyarok is közreműködnek a sorozat zenéjében XDD).
- annarancs
- Veterán
A Link Click második évada jóvoltából itt egy másik menő és hangulatos opening a nyári szezonból. 
Szerk.: ha valaki kíváncsi rá, hogyan hangzik ez az opening visszafelé lejátszva, itt meghallgathatja.

Szerk.: ha valaki kíváncsi rá, hogyan hangzik ez az opening visszafelé lejátszva, itt meghallgathatja.

- Catrin
- Hikikomori
- Kapcsolat:
Szokásos OP-ED függésem ebben a szezonban tovább hatványozódott xddd: (a már említett Biaoren és Link Click -aminek btw az endingje sem rossz- mellett) imádom az új Kenshin rapes-pörgős OP-ED párosát is, de a Watashi no Shiawase no Kekkon szépséges endje is fülbemászó, a lökött Zom100 openinggel együtt. 

- scineram
- Fórummániás
- Kapcsolat:
- scineram
- Fórummániás
- Kapcsolat:
Szóval kinek hogy tetszik az új Yuasa Masaaki opening? Láthatóan, de visszafogottan viseli a kézjegyeit. Szerintem illik a sóhoz, úgyhogy bejön.
- annarancs
- Veterán
El vagyunk kényeztetve jobbnál jobb openingekkel a szezonban.
A Spy x Family igen kellemes nyitánya mellett elég erősre sikerült (már megint) a Jujutsu Kaisen aktuális openingje is, de nem szabad megfeledkezni a Sousou no Frierenről sem, a mezőnyhöz pedig tegnap csatlakozott végre a Kusuriya no Hitorigoto is. :3

Miután tegnap szólt nekem Junchi és Rui, hogy eljött az idő, a Youtube is megérezte, hogy mit kell tennie és elkezdte az összes új Shingeki zenét beajánlani, köztük a:
Shingeki no Kyojin: The FINAAAAAAL (really, realllly!) Season OP-ot is.
Ha ez egy most induló anime első szezonjának az openingje lenne, valószínűleg húznám némileg a számat, mondván, hogy: "Nem lenne ez rossz, csak kár, hogy 5 másodpercenként ritmust és stílust vált, így nekem eléggé szét van esve...
", na de itt pont ez volt a lényeg: hogy a komplett Shingeki zenei paletta előtt tisztelegve gyerekdalocskán át rockos zúzásig mindent belerakjanak, stílusos kis csomagként átadva a fanoknak az elmúlt 10 évet, miközben a Guren no Yumiya marad a cucc "fő témája". (Ami szerencsére van annyira jó szám, hogy még így a "második remakelése" alkalmával sem vált unalmassá. Mert ugye egy remake-et már kapott egy korábbi szezonban. Ja, várjunk csak, a Junior High OP-ja is ez volt, akkor a mostani már a harmadik remake. XD) Lehetett volna egy tök original openinget csinálni a végére? Persze, de szerintem jobb volt ez így, mégis csak Revo számaival érzi az ember a "valódi Shingeki-feelinget", szóval én örülök, hogy az utolsó OP-ra még visszahívták és így zeneileg is "körbeért a történet".
Btw, ha valakit érdekel a teljesen "első benyomás" jellegű, totálisan kritikátlan fanboy-nyáladzással átitatott rövid reakcióm, amit barátomnak postoltam rögtön az OP megtekintése után, annak spoilerben itt hagyom, röhögjetek ti is.
(De vigyázat, mert tényleg van benne spoiler történeti szempontból is!)
Shingeki no Kyojin: The FINAAAAAAL (really, realllly!) Season OP-ot is.
Ha ez egy most induló anime első szezonjának az openingje lenne, valószínűleg húznám némileg a számat, mondván, hogy: "Nem lenne ez rossz, csak kár, hogy 5 másodpercenként ritmust és stílust vált, így nekem eléggé szét van esve...

Btw, ha valakit érdekel a teljesen "első benyomás" jellegű, totálisan kritikátlan fanboy-nyáladzással átitatott rövid reakcióm, amit barátomnak postoltam rögtön az OP megtekintése után, annak spoilerben itt hagyom, röhögjetek ti is.

SPOILER

- GentleRain
- Szakértő
- Kapcsolat:
Most végeztem az animével, és az openingje nagyon megfogott. Olyan kis nyugis.
https://www.youtube.com/watch?v=yu6_Zcraz-U
https://www.youtube.com/watch?v=yu6_Zcraz-U
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"