Anime vagy manga - Melyik tetszett jobban?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Anime vagy manga - Melyik tetszett jobban?

Hozzászólás Szerző: Surci »

A legtöbb anime először ugye mangaként jelenik meg, ritkább esetben az animékből készítenek manga változatot. Ha egy adott történet anime és manga változatát is ismered, melyik tetszett jobban? Az anime verzió, a manga változat, esetleg mindkettő (vagy egyik sem :P)?

Úristen, de "közvélemény-kutató"-hangulata van ennek a bevezetőnek... ^^ Gomen... ::reliev::
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Fenyx
Profi
Profi
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2005.04.09. 09:55
Tartózkodási hely: Puha, finom kényszerzubbony
Kapcsolat:

Re: Anime vagy manga - Melyik tetszett jobban?

Hozzászólás Szerző: Fenyx »

Surci írta: Úristen, de "közvélemény-kutató"-hangulata van ennek a bevezetőnek... ^^ Gomen... ::reliev::
Jah akár szavazást is csiálhattál volna ;)

Nekem általában a mangák jobban tetszenek, mivel kevésbé cenzúrázottak, gyakran ők az eredetik, alacsony költségvetésű (egy animhoz képest) ezért nincs az a gond mint egy anime-ban, amikor látszik, hogy szerettek volna többet kihozni a dologból, csak elfogyott a tinta/papír(= $)
(és kevesebb helyet foglalnak a HDD-n :cool: )


melékes: van olyananime ami novellaként indult aztán lett manga, és csak aztán anime (slayers) *ezt csak érdekességképp írom, nem kötözködni ^^*
You fucked it big this time folks.
Now I decide how to use your new life.
Kép
Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi »

90%-ban a mangák szoktak sztem jobbak lenni. Pl.: vegyük a mindenkori kedvenc mangámat, a Kamikaze Kaitou Jeanne-t. Az anime változatát nem szeretem. Finom fogalmazva is utálom, is iszonyú nehezen vettek rá, hogy elolvassam a mangát. De sikerült, én meg beleszerettem. ^^" De az animét továbbra is utálom. ^^" Ez egy erősebb példa.
Aztán: Sailor Moon-ból is jobban tetszik a manga, több okból is, bár a végével itt is vannak problémák. *csupa elvarratlan szál* De az SM esetébenaaz anime és a manga azért nagyon erősen eltér hangulatban is.
Nagyon kevés esetet tudok, ahol az anime messze veri a mangát, az egyik ilyen az Excel Saga.
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Anime vagy manga - Melyik tetszett jobban?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Fenyx írta: melékes: van olyananime ami novellaként indult aztán lett manga, és csak aztán anime (slayers) *ezt csak érdekességképp írom, nem kötözködni ^^*
én csak olyat tudok hogy egy nagy projektben van minden :p .hack ... abból is van regény, a .hack//AI BUSTER, akkor ugye az animék, a játékok, és a .hack//DUSKból manga... meg még van ha jól tudom egy-két manga/regény de azokkal nem volt szerencsém bővebben megismerkedni...
Kép
Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor »

Ai Busteren kívül van még .hack//ZERO manga is, ami időben //SIGN és a jatekok közt foglal helyet, és persze ott van még .hack//Another Birth, mely a játékok történetét mondja el BlackRose nézőpontjából. Mangák és anime mellé nekem még Grunty plushie kell! *__*
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Zelmor írta:Ai Busteren kívül van még .hack//ZERO manga is, ami időben //SIGN és a jatekok közt foglal helyet, és persze ott van még .hack//Another Birth, mely a játékok történetét mondja el BlackRose nézőpontjából. Mangák és anime mellé nekem még Grunty plushie kell! *__*
suggoi *-* Another Birthről még nem halottam, zeroról igen, nem tudja valaki, hogy fordítják-e ezeket?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cruel Angel 2005.05.04. 15:29-kor.
Kép
Avatar
Hoc
Profi
Profi
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2004.10.01. 23:33
Tartózkodási hely: magam alatt

Hozzászólás Szerző: Hoc »

Egyértelműen az anime tetszik jobban. Valahogy a manga túl költséges számomra+gépen való olvasástól meg a szemem folyik ki... Az animehez mellékelnek olyan dolgokat, mint pl színek, hangok és mozgás. Meg opening és ending :D Tehát inkább az animek.
Avatar
kawai neko
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2004.10.17. 15:19
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: kawai neko »

Hoc írta:Egyértelműen az anime tetszik jobban. Valahogy a manga túl költséges számomra+gépen való olvasástól meg a szemem folyik ki... Az animehez mellékelnek olyan dolgokat, mint pl színek, hangok és mozgás. Meg opening és ending :D Tehát inkább az animek.
:goodpost: kevesebb fantázia kell ugyan az animék nézéséhez (se hangot se színeket nem kell beleképzelni :mosoly: ), de sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb tud lenni egy előtted lejátszódó történet, mint ha folyton lapozgatva olvasnád a szöveget, amíg a szemed bírja a monitort..
Kép
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

Nehéz kérdés... és nagyon függ a műtől is...
Általában manga párti vagyok, sokszor fekete-fehérben jobban lehet kifejezni a dolgokat + ugye tényleg megmutatkozik az, mennyire tudja a rajzoló papírra vetni a gondolatait, nomeg vhogy szerintem személyesebb is egy kicsit, valahogy átjön rajta a rajzoló énje is néha. Egyszerűen hangulata van nah. Persze NEM minden esetben igaz ez, de nagy általánosságban inkább a mangák szoktak jobban sikerülni, mint az animék. Ez pl. Clampék munkáinál 99%-ban igaz (CCS talán csak az egyetlen kivétel), és számtalan manga volt már, ami animében egyáltalán nem tetszett. Persze fordítva is volt már így (pl. FMA mangát nem olvastam végig, de ameddig jutottam benne, az anime hangulata sokkal jobban megragadott. Ez vonatkozik pl. a Wolf's Rainre is). A színvilág is sokszor meghatározó, pl. én sokkal jobban élveztem a Sailor Moon-t fekete-fehérben, holott az anime erős színeinek és rengeteg vicces jelenetének is megvan a maga hangulata... hogy a Gankutsuou egyedi grafikáját ami szinte az anime "lelkét adja" már meg se említsem... Szóval kinek mi jön be =) Kész szerencse, hogy van választék ^^.

Egyébként sokféle nyelven szoktam mangát olvasni, de pl. japánul olvasni tényleg nagyon élvezetes tud lenni ilyenkor, vhogy az ember hallja a seiyuuk hangját, még akkor is ha csak olvassa ^^. Szóval anime vizualitása ide vagy oda, egy mangával legalább annyira le lehet kötni az ember figyelmét, csak a rajzolótól függ, és az olvasó hozzáállásától, imho.
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

Egyetértek Hoccal. Az anime él, színes, van hangja, zenéje, mozog stb. stb. Hogy az effektekről ne is beszéljünk. Tehát egyértelműen anime...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Midoo 2005.05.04. 17:26-kor.
Avatar
K@e-chan
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2005.01.02. 15:56
Nem:
Tartózkodási hely: United Kingdom
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: K@e-chan »

én inkább a mangát pártolom mert van benne olyan rész amit az animében legtöbbször kihagynak.... és ez iedegesítő... de a manga még azért is jobb mert van amikor átugranak részeket és magadban elképzelheted hogy kb. mi történhetett... én a yaoiknál szoktam ezt tenni.... és van amikor az animét sokkal rosszabbul rajzolják meg mint a mangát... és az eredeti rajzoló sokkal jobban rajzol mint akik az animét rajzolják... ::jumph:: dehát... ízlések és pofonok... :roll:
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Én is az animéket tartom jobbnak.
Ídáig egy eredeti mangám van és az a Suikoden.Mivel nagy Suikoden fan vagyok,ezért a mangáért bármennyi pénzt kimerek adni.
Avatar
Maron
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2003.02.20. 19:58
Nem:
Tartózkodási hely: Beika Block 22 1/b
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Maron »

Változó. Az esetek hatalmas többségében a mangát pártolom, hasonló okokból, mint ahogy sokan leírták már előttem. Viszont a manga ugye nem "mozog", és ha nagyon megszerettem a seiyukat, akkor nagyon tudnak hiányozni :(
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogyha valaki látja ill. olvassa ugyanabból a történetből készült animét ill. mangát, akkor az esetek többségében a mangát fogja jobbnak ítélni, és kisebbségben lesz az egyforma ill. az anime a jobb vélemény.

Hogy miért van ez? Mert a pocsék mangákból egyrészt nemnagyon készül anime másrészt a pocsék mangák el se jutnak nyugatra, mert nincs az a scanlator aki nekiállna őket fordítani. Ergo a mangákból csak a jéghegy legcsúcsa a legjobb és legnépszerűbb darabok jutnak ki Japánból és kb. ugyanezek a mangák azok amikből anime is készül.

Lássuk mi is történhet egy manga történetével, ha animét kell belőle készíteni:
1. Hosszú a manga? -> valószínűleg vágni kell a sztoriból így kimarad egy csomó jó dolog (ld. pl. Midori no Hibi)
2. Rövidebb a manga? -> valószínűleg fel kell vizezni. Ha jó a forgatókönyvíró akkor lehet jobb vagy ugyanolyan jó az anime, mint a manga (ld. pl. Azumanga Daioh). Ha viszont nem ér fel az eredeti mangakához akkor csak unalmas filler lesz belőle (ld. Dragonball Z és GT)

Ritkább eset amikor az animéből csinálnak mangát vagy egyszerre megy a kettő. Ebben az esetben a gyakoribb, hogy az anime jobb (ld. pl. My-HiME).

Amikor meg regény az alapanyag és abból készül manga és vagy anime akkor nyugodtan biztos lehet mindenki benne, hogy a regény a legjobb a háromból, csak azt senki nem fogja lefordítani...
Kép
Avatar
Arashi
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2003.12.05. 17:14

Hozzászólás Szerző: Arashi »

Azt hiszem, paTKány nagyon találóan összefoglalta a dolgot... :D

Én is azt mondom, hogy attól függ, de inkább manga párti vagyok. Hiába színes meg hangos meg mozog az anime, egy mangában sokkal jobban kifejezésre jut mindaz, amit a mangaka át akar adni. Hiszen végülis a saját művéről van szó, míg az animék más kezén mennek keresztül. Jól rá kell érezni ahhoz, hogy az animátorok elkapják egy manga hangulatát.

Én egyébként nagyon vizuális vagyok, és imádom a szép, művészi képeket, amik impressziót hagynak - ez pedig csak a mangában jön át.
Én pl. sok mangát olvasok, amihez nem készült anime. Pl. Yuki Kaori-t nagyon daisuki, sztem az ő mangáit egyszerűen *nem kell* animálni.

Általában amik a kedvenceim, azoknak persze az animéit is egyformán szeretem, és igen, a seiyuuk kellenek - és tényleg lehet a hangjukra asszociálni mangaolvasás közben. :)

Jobb a manga:
CLAMP bármi - animében vagy a látvány nem elég jó, vagy a sztori (szeretnék egyszer végre egy *tökéletes* CLAMP adaptációt látni ::jwar::)
Saiyuki - rengeteg a filler, plusz Minekura utánozhatatlan
Hellsing - a legjobb történetszál kimaradt!
Angel Sanctuary - no comment :roll:
Azumanga - a kis stripek sokkal inkább rulzanak

Jobb az anime:
Get Backers - hangulat+seiyuu+jobb charadesign!
Excel Saga - ennyi őrültséget muszáj animálni
Wolf's Rain - csak. :D
Gravitation - ehhez hang kell
talán Chrno Crusade - 50-50%, csakis a vége miatt, mert nagyobbat üt animében (a manga viszont 5x gyönyörűbb).

(Biztosan van még, de hirtelen ennyi jut eszembe.)
Amikor meg regény az alapanyag és abból készül manga és vagy anime akkor nyugodtan biztos lehet mindenki benne, hogy a regény a legjobb a háromból, csak azt senki nem fogja lefordítani...
*némán zokogva szemrevételezi a 40 kötetes Mirage of Blaze regényt* Ezután 13 résszel plusz egy hangyányi OVA-val kiszúrni az emberek szemét? Frusztráló, de ahhoz épp elég, hogy agybajt kapjon valaki, amiért a többit nem tudja elolvasni.... ::hoo::
悪い だって 分かってる
けど まだ 愛する もの を 毀ぼちつづける
Avatar
JAFO
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 491
Csatlakozott: 2003.10.14. 21:41
Tartózkodási hely: "Going faster is the system job"

Hozzászólás Szerző: JAFO »

*fejvakarás* Nekem valahogy annyira eltérő a két dolog, hogy nehezen tudom egymáshoz méricskélni őket. Jó, oké, objektíven kommentelős pillanatomban. Persze mikor (elméletileg) egyezik egy manga és egy anime történe ösztönösen előkerül nálam is a szabócenti, de valahogy mégis kissé falsnak érzem az eredményt. Végső soron erősen eltér a két "tálalás". Hisz ilyen analógia alapján oda lehetne tenni a élőszereplős adaptációkat is, amik általában véve valahogy nem igazán állják meg a helyüket... Nem is tudom, hogy lehet ezt igazándiból osztályozni? Melyiknél jött át jobban az eredeti mondanivaló? Hol markánsabb a karakterek jelleme? Stb. Rendben, ezek az általános szempontok. De ezek mellett ott vannak az animére/mangára jellemző egyéb tulajdonságok is, amik másiknál nem találhatók meg, viszont erősen beleszámítanak a végső értékelésbe, mondhatni, mint részpontok. Meg aztán egy n+1 kötetes mangát is más monitoron végiszenvedni 800×600-ban 60Hz-en, és megint más nyomtatásban (itt az anime előnye, mozgóképnél nem tűnik fel annyira a képfrissítési ráta ;). Szóval számomra mindkettőnek megvan a maga helye és létjogosultsága. Bár senki nem állította az ellenkezőjét. Talán egyszerűen csak nem kéne 1:45-kor hozzászólásokat írogatnom...
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

En ugy vagyok vele, hogy nem lehet altalanositani - legfeljebb az van, hogy "ebbol az anime/a manga jobban tetszik" ezert vagy azert.
paTKany írta:Amikor meg regény az alapanyag és abból készül manga és vagy anime akkor nyugodtan biztos lehet mindenki benne, hogy a regény a legjobb a háromból, csak azt senki nem fogja lefordítani...
Nem feltetlenul. Oke, nem olvastam a LoGH regenyt, de az anime ugy kiraly ahogy van (jo, a nyilvanvaloan korlatozott budgetet leszamitva). Talan azert, mert nem probaltak kihagyni, osszetomoriteni meg leegyszerusiteni dolgokat, hanem azt mondtak, hogy oke, van egy nagyon bonyolult, nagyon nagyszabasu tortenetunk, amit csak egy rahedli epizodban lehet elmeselni - ugyhogy egy rahedli (110) epizodban fogjuk elmeselni (persze ezt csak OVAban lehet eloadni). Meg nyilvan az se artott, hogy az iro maga vegig felugyelte a projektet...

(Viszont az igaz, hogy a kutya se forditja a regenyeket. >_>)
Arashi írta:Pl. Yuki Kaori-t nagyon daisuki, sztem az ő mangáit egyszerűen *nem kell* animálni.
Azert en egy Cain sorozatot szivesen megneznek...
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi »

paTKany írta:Ha viszont nem ér fel az eredeti mangakához akkor csak unalmas filler lesz belőle (ld. Dragonball Z és GT)
Öhm, ez személyes vélemény lesz: igen, a Z tele van filler részekkel, de messze több köze van a mangához, mint a GT. (Mivel a Z nagyrészét is Toriyama írta, a GT-t viszont nem, ami az állandó plothole-ok és szereplőtkiforgatjukakarakteréből dolgoknál sajnos erősen meg is látszik.) Szal azért a kettőt egymás mellett emlegetni sztem kicsit erős. Sztem. Imho. ^^" Ha vki máshogy látja, ő dolga.
Amúgy... ez az anime mozog, meg színes meg hangja van... nemtom, lehet, bennem van a hiba, de én valahogy sose hiányoltam a mangákból a színt, a mozgást és a hangokat. Főleg, ha a KKJ-re gondolok, aminek az animéje fele annyira nincs szépen megrajzolva, túl erősek a színek és a hangok egy-két kivétellel nem túl jók. ^^"" De ez csak egy példa volt. Nem tudom miért, de nem rémlik, hogy valaha is furcsáltam volna, hogy egy manga fekete-fehér. Őszintén szólva sokkal szebbnek tartom a mangák többségét, mint pl. az amerikai és nyugati színes képregények többségét. Mondjuk, azt megértem, h vki legfőképpen azért nem olvas mangát, mert gépen van. Gépen én se szeretek mangát olvasni. Amit tudok, megpróbálom beszerezni, megragadok minden alkalmat *ismerős külföldre megy, stb.*, de ugye a pénz is... szal ezt az érvet megértem, eleve más, ha az ember kézbeveszi és lapozgatja. Azoknál a mangáknál, amiket olvastam és előtte láttam már az animét, álltalában az volt a helyzet, hogy a manga története sokkal kerekebb volt és a szereplőket is jobban kidolgozták. Vannak kivételek persze. Azumanga jó mangában, ugyanolyan jó, ha nem jobb animében.
Kép
Avatar
Morigan
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 410
Csatlakozott: 2004.10.15. 10:30
Nem:
Tartózkodási hely: Hajdúnánás

Hozzászólás Szerző: Morigan »

Anime vagy manga? Melyik tetszik jobban? :weh: Én nem teszek különbséget, hisz mindkét műfajnak megvan az előnye és a hátránya. Az biztos, ha tetszik egy manga v. anime, akkor biztos érdekelni fog a "másik verzió" is. Nekem így alkot teljes képet a történet.
Avatar
JAFO
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 491
Csatlakozott: 2003.10.14. 21:41
Tartózkodási hely: "Going faster is the system job"

Hozzászólás Szerző: JAFO »

Sister Tenshi írta:Őszintén szólva sokkal szebbnek tartom a mangák többségét, mint pl. az amerikai és nyugati színes képregények többségét.
Amennyire én tudom, máshol nem is szőröznek annyit egyetlen képkocka megrajzolásával, mint a japánoknál. Persze képregény és képregény között is van különbség, de átlagban jóval inkább hasonlít egy futószalaghoz a nyugati lapok gyártása, mint a mangáké. Nem hiába olvadozok még mindig a Blame! háttereitől... :^_^:
Avatar
Fenyx
Profi
Profi
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2005.04.09. 09:55
Tartózkodási hely: Puha, finom kényszerzubbony
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fenyx »

Télleg, van egy manag amiből még nem készült anime, én meg szívesen elolvasnám: a "death note" nem ismeri vki??? (leginkább azt, hogy honnan lehet leszedni ^^)

Ja igen, most olvastam és néztem a gantot, és mind az anime mind a manga megdobogtatta a szívemet, az anime azért volt jó, mer befejezett sztori lett, szemben a manga végtelen történet stílusával. A manga meg a szokásos módon lett jobb: érthetőbb, kidolgozottabb, vágatlan ;)
You fucked it big this time folks.
Now I decide how to use your new life.
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Fenyx írta:Télleg, van egy manag amibõl még nem készült anime, én meg szívesen elolvasnám: a "death note" nem ismeri vki??? (leginkább azt, hogy honnan lehet leszedni ^^)
.....Ahonnan minden mast! :roll: Ahq, usteam, ha ott nincs, akkor meg telepit irc-kliens, go to dailymanga, keres, letolt. Az eg szerelmere.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Arashi
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2003.12.05. 17:14

Hozzászólás Szerző: Arashi »

mufurc írta:Azert en egy Cain sorozatot szivesen megneznek...
Na jó, megnézni én is megnézném, de biztos lennének fenntartásaim. :)
悪い だって 分かってる
けど まだ 愛する もの を 毀ぼちつづける
Avatar
zline
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 97
Csatlakozott: 2005.03.17. 11:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Gödöllő, egyszer itt- egyszer ott :)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zline »

Számomra egyértelműen az anime a jobb. ::hehe::
Nem azért mert nem tudok olvasni, hanem azért, mert nézni jobban szeretek egy animét. Bár vannak mangák amikből készült animék más storyt dolgoznak fel. na ezeket a mangákat inkább megnézem.
ja és azokat amikből nem készült még anime. ::hehe::
Kép
Avatar
Amy Jade
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 159
Csatlakozott: 2004.08.29. 10:53
Tartózkodási hely: koncerten akar!!! *____*
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Amy Jade »

ha arra gondolok, aminél mind2 verziot ismerem, ott mindig a manga gyöz. de általában elöbb megnézem az animét és utánna a mangát. (igy hozzá tudom rendelni a seiyuu-kat is... csak 1 kis fantázia kell :roll: ) Makoval értek egyet, hogy mind2-nek megvan a maga hangulata amiért jo lehet. a mangában jobban elmagyarázzák a dolgokat (amiket az animében nem értettem pl.), és ott vna még, hogy a manga sz.tem sokszor szebb. (bár a Saiyukinél az animében legalább a nök is kinéznek vhogy, a mangában elég csunyácskák... imho :drop: )
monitoron én se szeretek olvasni, de pl. az Angel Sanctuary-t ha megvakultam volna se hagytam vonla abba. akaraterö! :vigyor:
én mind2t szeretem, animét + a mangát is! ::^_^::
Kép
Válasz küldése